Ohňostroj.

Osobně chovám obdiv a uznání k politikům, co takto jasně a rozumně dokáží vyjádřit svůj postoj :

“ Pokračujeme ve správné tradici: ani letos městský ohňostroj v Hradišti nebude. Představte si, že každou ránu ohňostroje slyšíte 50x hlasitěji než normálně. Strašidelné, že? Tak je kvůli citlivějšímu sluchu vnímají kočky a psi. Není se pak čemu divit, že ze silvestrovských ohňostrojů mívají trauma. A to ani nemluvím o ptácích a dalších zvířatech, které ohňostroje odnášejí zraněními a někdy i životem… I z těchto důvodů ani letos v Hradišti městské ohňostroje neplánujeme. Pojďme si místo velkolepých explozí zapálit třeba prskavku, užít si sílu okamžiku a hlavně to, že můžeme být spolu. Díky.“ (Stanislav Blaha, starosta Uherského Hradiště a poslanec PČR za ODS).

Ohňostroje jsou naprosto zbytečně vyhozené peníze. Zvláště v dnešní těžké době. V takovém Polsku vyzvala vláda ke střídmým oslavám konce roku bez těchto efektů s ohledem na trpící Ukrajinu. V Nitře zase dali peníze, které dříve vráželi do ohňostrojů, na psí útulek. Pro mně osobně velice pozitivní příklady, na rozdíl od toho, co se děje u nás.

Protože za vůbec nejhorší považuji, když si prostřednictvím tohoto nesmyslného svítícího rachotu, co lidi obtěžuje a zvířatům ubližuje, politici nakupují politické body pro zvýšení své popularity. Ale samozřejmě – respektuji svaté právo každého, dělat si se svými penězi co chce.

Ovšem – co je vidět více, že.

Dobrý rok 2023 úplně všem !

PS : …a tak zkuste namísto pyrotechniky zábavné přispět na pyrotechniku skutečnou, ve prospěch bránící se Ukrajiny. I když to zcela určitě nebude tak vidět. Tady to považuji za nejlepší

https://www.clovekvtisni.cz/

8 Responses to “Ohňostroj.”

  1. Kajda napsal:

    To asi píšete o svém spolukandidátovi Hoškovi, že? Škoda, že jste to na schůzi víc neprobrali. Ten se loni taky bál o zborenská zvířátka: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02SGnNQtiNJsYPyuKgwzMbBgAYH8A4ENpTPwbonyTXbTTa25NoF8gzjU7mG1NRokJdl&id=1271790989629635, zato letos pořádá ve Zborné ohňostroj pro celou Jihlavu! Borec! Změnil názor, pan Penn nakázal nebo se to prostě hodí, jako mnoho jeho jiných polopravd, překroucených faktů nebo rovnou úplných lží?

  2. Miroslav Tomanec, Ing., MBA napsal:

    To : Kajda

    Padni komu padni.
    Píšu o ohňostrojích. A příště asi budu psát o ubohých, podělaných anonymech, co se bojí i podepsat… ještě horší.

  3. Svatopluk Beran napsal:

    PS : …a tak zkuste namísto pyrotechniky zábavné přispět na pyrotechniku skutečnou, ve prospěch bránící se Ukrajiny. I když to zcela určitě nebude tak vidět. Tady to považuji za nejlepší.

    Já sám bych preferoval pane Tomanec spíš přenést tuto další AMERICKOU OBCHODNÍ PROXI VÁLKU S CELÝM SVĚTEM – DNES Z RUSKEM NA UKRAJINĚ O ZISKY Z RUSKÉ UHLÍKOVÉ ZÁSOBY A JEJICH TRANSPORT DO EVROPY – na vlastní území USA. A tam by jste potom mohl straně kterou budete fandit ve VRAŽDĚNÍ, posílat ty rachejtle.

  4. Svatopluk Beran napsal:

    OHŇOSTROJ NA AMERICKÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNĚ RAMSTEIN V NĚMECKU

    https://www.stream.cz/katastrofy/letecka-tragedie-v-ramsteinu-1988-188607

  5. Jan P napsal:

    Mně ohňostroje přijdou jako přežitek, který by už několik let neměl existovat.
    Nabídnout něco jiného, ne – zlikvidovat „tradici“, ale nabídnout jinou a lepší.
    Největší show dronů na jižní polokouli Vivid Sydney 2022
    https://www.youtube.com/watch?v=vpLy357cuAw

    Ohňostroje vypouštějí do ovzduší řadu vysoce toxických látek, které představují nebezpečí pro člověka i pro životní prostředí, uvedli vědci z Akademie věd. Doporučují proto zábavní pyrotechniku omezit či zcela zakázat, důležitá je podle nich také osvěta.
    Zdroj: ČT24

  6. Svatopluk Beran napsal:

    🙂 🙂 🙂

Leave a Reply