Bureš.

Nesouhlasím s nářky, že v pondělí u soudu dostal na frak právní stát. Myslím si, že to je přesně naopak když i takový grázl jako je Babiš se může domoci osvobozujícího rozsudku, přestože permanentně lže a uráží soud i oponenty.

Osobně vidím problémy úplně jinde. Za prvé ve složitosti a komplikovanosti právního systému, který jsme si sami na sebe ušili a ve kterém už opravdu začíná platit, že od určitého stupně moci a bohatství je křivák beztrestný, protože si může dovolit koupit ty nejlepší právníky. A ti už vědí jak se v té spleti orientovat a dovedou odhadnout, co bude pro korektního soudce „to pravé“. Co s tím? Před každými volbami přece slyšíme, jak se to vyčistí a zjednoduší…

Za druhé – ve výkonnosti a kvalitě systému. Policie, státní zastupitelství, finanční úřady…Nedokážu si vysvětlit, že soudce ve svém zdůvodnění musí několikrát poukázat na subjektivní nedostatky v práci státního zástupce. Jak to? Copak si stát nemůže dovolit také ty nejlepší právní esa, formou rozborů a expertíz třebas? Takhle expenovaných případů přece zase není tolik. Každý, kdo jednou zažil finanční kontrolu tak si vzpomene na týrání úředníka stran dokazování uplatnění miniaturních nákladů…a tady? Do očí bijící stovky miliony za fiktivní reklamu, tedy jenom účelový převod peněz – a nic? Neschopnost, úmysl, nebo dvojí metr?

A konečně za třetí. Naprostý morální pád naší společnosti, které tak velká část je pořád ochotná držet tohoto zlého slovenského bezpáteřního mameluka u moci a dokonce v něm vidět spasitele, který všechno vyřeší a všechno zachrání. Nic nevyřeší, jenom problémy odsune na pozdější dobu. Až tady nebude. Přítomnost zmetků jako je Babiš ve veřejném životě má přitom naprosto devastující vliv na myšlení těchto lidí, na mezilidské vztahy i na kvalitu společnosti… Jeden bývalý kamarád, se kterým jsme dříve řešili jenom fotbal, pivo a město a který byl dokonce jednou na naší občanské kandidátce, mně včera sám od sebe volá natěšeně jenom proto, aby mně posměšně sdělil: “ Tak co, kde je ta tvoje pravda a láska, už právě zvítězila že“ …a …“ Co teď bude ta vaše pětikolka dělat?“…V tom je přece vše. Až tak hluboké to bahno už je. Takhle kdysi úplně normální lidé dnes uvažují.

Je to tak, volby jsou příležitostí, jak to změnit. Tak jí nepromarněme.

A osobně velmi věřím ve firmu Boží mlýny s.r.o

102 Responses to “Bureš.”

  1. Jan P napsal:

    Ano, Babiš je dle buržoazního soudu možná „nevinný.“
    Babiš není na straně obyčejných lidí, obyčejní lidé jsou na straně Babiše.

    Nezkusíme to už bez prezidenta? Stejně je to jen přežitek nějakého kultu osobnosti a potřeba mít nad sebou pomyslně toho jednoho vůdce. Nemá to žádný výhody.

  2. Svatopluk Beran napsal:

    PODLE MNE JE VAŠE DEDUKCE PANE TOMANEC, PROČ BĚŽNÍ OBČANÉ JSOU SCHOPNI PODPOROVAT BÝALÉHO KOMUNISTU JAKO VY, ZCELA MIMO.

    A konečně za třetí. Naprostý morální pád naší společnosti, které tak velká část je pořád ochotná držet tohoto zlého slovenského bezpáteřního mameluka u moci a dokonce v něm vidět spasitele, který všechno vyřeší a všechno zachrání. Nic nevyřeší, jenom problémy odsune na pozdější dobu. Až tady nebude. Přítomnost zmetků jako je Babiš ve veřejném životě má přitom naprosto devastující vliv na myšlení těchto lidí, na mezilidské vztahy i na kvalitu společnosti… Jeden bývalý kamarád, se kterým jsme dříve řešili jenom fotbal, pivo a město a který byl dokonce jednou na naší občanské kandidátce, mně včera sám od sebe volá natěšeně jenom proto, aby mně posměšně sdělil: “ Tak co, kde je ta tvoje pravda a láska, už právě zvítězila že“ …a …“ Co teď bude ta vaše pětikolka dělat?“…V tom je přece vše. Až tak hluboké to bahno už je. Takhle kdysi úplně normální lidé dnes uvažují.

    JÁ TVRDÍM ŽE JE TO TÍM, JAK SE CHOVÁ PRAVICE A MUSÍ I LEVICE POD TÍHOU AMERICKÉHO VMĚŠOVÁNÍ DO EVROPY A TÍM I DO ČR. BABIŠ, I KDYŽ BÝVALÝ KOMUNISTA JAK VY, SI DLE MOŽNOSTÍ DĚLÁ CO CHCE, ZATÍM CO KONZERVATIVNÍ ČESKÁ PRAVICE SE BEZ AMERICKÉ ŘI.I, VŮBEC NEOBEJDE. TAK SE OBČANÉ ASPOŇ MSTÍ ZA TO KAM JE PROAMERICKO-ČESKÁ KONZERVATIVNÍ PRAVICE SVOU RADLICÍ TLAČÍ. NIC VÍC NEŽ NÁSILNÝ PŘÍMÍ TLAK Z USA, NEBO I PŘES EU V CHOVÁNÍ ČESKÝCH OBČANŮ NEHLEDEJTE.

  3. Svatopluk Beran napsal:

    OPRAVA

    NIC VÍC NEŽ PROTIREAKCI NA NÁSILNÝ PŘÍMÍ TLAK Z USA, NEBO I PŘES EU, V CHOVÁNÍ ČESKÝCH OBČANŮ PANE TOMANEC HLEDÁTE NAPROSTO ZBYTEČNĚ.

  4. blade napsal:

    Právo je víc než názory novinářů a různých pisálků.

  5. Jan P napsal:

    Objeveno na internetu:
    Volební účast se dnes v některých okrscích vyšplhala až na 50 procent. Je to mimořádný úspěch. Obzvlášť vzhledem k tomu, že žádný z kandidátů nebude zastupovat víc, než zájmy půl procenta z těchhle bambulů. Vlastně se omlouvám tomu půl procentu. Ti jediní vědí, co dělají

  6. jihlavák napsal:

    Dva důstojní kandidáti. Komunista agent a komunista rozvědčík.

  7. Svatopluk Beran napsal:

    JIHLAVÁKU JEŠTĚ BYCH TO LEHCE UPŘESNIL, SNAD TO NEBUDE AŽ TAK VADIT

    KONEČNĚ DVA DŮSTOJNÍ KANDIDÁTI, PŮVODNĚ KOMUNISTI.

    JEDEN ČESKÝ MILIARDÁŘ, VYGENEROVANÝ POPŘEVRATOVÝM PODNIKATELSKÝMI ZÁKONY ODS A PODNIKATELSKY ROZBŘEDLOU JUSTICÍ.

    DRUHÝ ČESKÝ GENERÁL, VYGENEROVANÝ AMERICKÝMI VOJENSKÝM ŠKOLAMI SPOLU S JIHOAMERICKÝMI DIKTÁTORY A PŘPRAVOVANÝ STEJNĚ JAK ZA SOCIALIZMU CIZÍ MILITARISTICKÉ MOCI, NAVÍC JEČTĚ ALE I CIZÍM PODNIKATELSKÝM ZÁJMŮM.

    V PŘÍPADĚ GENERÁLA PETRA PAVLA SI UŽ PŘIPRAVTE VNOUČATA DO AMERICKÝCH PREVENTIVNÍCH DEMOKRATICKÝCH SVĚTOVÝCH VÁLEK. KOALIČNÍ PREVENTIVNÍ VRAŘDĚNÍ A PUČE NATA V CIZÍCH ZEMÍCH, ZAJISTÍ PODLE AMERICKÉHO VOJENSKÉHO MYŠLENÍ GENERÁLA PAVLA JISTOTU, ŽE U NÁS NA ZÁPADĚ, TÍM VÁLKA NEBUDE NIKDY PROBÍHAT.

    A JAK ŘEKL DNES PŘI PROJEVU PETR PAVEL, POŘÁDEK JAKO VOJÁK V NAŠÍ ZEMI ZAJISTÍ. TO VYŠKOLENÍ DIKTÁTOŘI SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI JIŽ NĚKOLIKRÁT NA OMEZENOU DOBU NIŽŠŠÍCH DESITEK LET, VE SVĚTĚ PŘEDVEDLI

    JEHO PODPOROVATELKA Z TŘETÍHO MÍSTA, DANUŠE NERUDOVÁ, (VYGENEROVANÁ PŘEDEVŠÍM OMLADINOU, STEJNĚ JAK MLADÍ SVAZÁCI KOMUNISTY), SE DOKONCE NEBÁLA A JASNĚ UKÁZALA GENERÁLU PETRU PAVLOVI – KDE 35 PROCENTNÍ ZLO MÁ SVOU DOMOVINU. V URČENÍ TOHO KDO A KDE JE ZLO, MI HODNĚ TOTO BLONĎATÉ DĚVČE, OBKLOPENÉ SVÝMI MODERNÍMI SVAZÁKY BEZ PROŽITÍ ŽIVOTNÍCH TRABLŮ, PŘIPOMNĚLA JAK FŠISTY, TAK KOMUNISTY A AMERICKÉ PRESIDENTY, TITO VŠICHNI VĚDÍ O ZLU U TOHO DRUHÉHO SVÉ A JAK HO VYMÍTIT, MAJÍ V MALÍČKU.

  8. Jan P napsal:

    Obavám Svatopluka Berana rozumím(je načase tematizovat základnu NATO).
    Souhlas s jihlavákem: Takže to na 100 % budou dva komouši!
    Libtardi spolu se Zdeňkem Grycem teď mohou ukázat, jaké je to s tím jejich antikomunismem.
    Přichází na lámání chleba, mezi dvěma frakcemi oligarchie.
    Jestli někdo opravdu prohrál volby, je to Středula. Šel do voleb, měl malou podporu, odstoupil, podpořil liberální kandidátku, která se nedostala do 2. kola a teď se řeší, kam se poděli peníze z kampaně nebo proč lobboval za Metrostav. Vyšel z toho hůř, než do toho vstupoval.

  9. Dvořák napsal:

    Vzpomínáte na ten polistopadový……

    Koho budeš volit?
    Asi komunisty.
    To je jasný,ale z jaký strany?

    A že se nám to hezky vrací 😀

    Bohužel jsem musel zhlédnout kousek superdebaty na nově. Nerudová to je čistý zlo. To je Pekarová na blond a ještě řízlá Černochovou. Ta pí to ani neskrývá, za koho kope. To už bych to radši hodil generálovi,kdyby ona postoupila.

  10. Svatopluk Beran napsal:

    Jan P říká:
    Sobota, 14. 1. 2023 v 18:40
    Obavám Svatopluka Berana rozumím(je načase tematizovat základnu NATO).

    V Mošnově se to už potichu připravuje. Už to nebude jak za Topolánka a Klvani, kdy se snažili Spojené Státy Americké zatáhnout do schválení i občanskou veřejnost. Dnes už vědí, že to by jim v Česku nejspíš opět neprošlo a tak si to zařídili spolu s dalšími svými aktivitami bez české veřejnosti opět přes pravicovou vládu a spolek MILION CHVILEK PRO ,,AMERICKOU,, DEMOKRACII. Jsem ale přesvědčen, že když se do toho včas u nás opře, tak jako ve Skotsku, dostatek českých občanů i třeba opět pod iniciací odvážných žen – Ženský mírový tábor v Greenham Common – kdy chlapi vew finále nenechali své ženy mlátit a tahat po zemi policíí – DNES BY TO BYLO ČESKÝMI TĚŽKOODĚNCI – mohlo by se povést znemožnit proniknutí vojsk cizí velmoci na České území, i když PRORADNÁ ČESKÁ PRAVICOVÁ VLÁDA, PLUS V AMERICE VYŠKOLENÝ GENERÁL, K NÁM OPĚT ZATÁHNE MILITARISMUS, TENTOKRÁT DOKONCE AŽ Z OPAČNÉ POLOKOLE NAŠÍ PLANETY.
    .
    https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDensk%C3%BD_m%C3%ADrov%C3%BD_t%C3%A1bor_v_Greenham_Common
    .
    Ženský mírový tábor v Greenham Common
    .
    Ženský mírový tábor v Greenham Common byl mírový tábor založený na protest proti rozmístění jaderných zbraní na základně RAF Greenham Common v Berkshire v Anglii. Tábor vznikl v září 1981 poté, co velšská skupina „Women for Life on Earth“ dorazila do Greenhamu, aby protestovala proti rozhodnutí britské vlády povolit umístění střel s plochou dráhou letu. První blokáda základny proběhla v květnu 1982, kdy z 250 protestujících žen bylo 34 zatčeno.

  11. Jan P napsal:

    Sváťo, a není ten komunistickej generál Pavel vlastně zrádce?
    https://www.e15.cz/valka-na-ukrajine/general-pavel-ukrajina-vyhrat-nemuze-jaderne-hrozby-musime-brat-vazne-1388228?fbclid=IwAR1Vx7Rtq6EUspmI8VKVTJXUlyzComvWBgGa-wxhcP5sjLOKpeZoXLcrOY8

    Mně rozum nebere, že víc než 30 let po revoluci, jsou tu starý struktury tak vítaný a všeobecně volitelný. Estébák nebo rozvědčík, rozdíl 0.
    ŽÁDNÁ VOLBA A NEÚČASTNIT SE TÝ FRAŠKY !

  12. jihlavák napsal:

    Co teď, volit Pavla nebo Babiše? Nejít k volbě? Slušní lidé Fiala a Vystrčil horují pro komunistického rozvědčíka. Natruc bych šel volit Babiše, ale vůbec mi u toho nebude dobře.

  13. Jan P napsal:

    Chápu lidi jako jihlavák. Těžká volba, agent Pávek nebo agent Bureš.

    Nejvíc zajímavá mi přijde ta mapa oddělující bohaté a perspektivní regiony od chudých a „nevzdělaných“.
    Na co si každý volby pravičáci stěžují? Kudy chodí, tam říkají, jak si každej může za všechno sám, že by lidi jen natahovali ruku ke státu, že přece nemůžou čekat, že jim stát bude pořád pomáhat a pak nadávají, že tihle lidi volí Babiše, Baštu a jim podobný. Velká část lidí, co volí Babiše z nich je ta, která mu to hodila, protože podle nich není spojencem vlády/volí antisystém/prostě natruc celý politice jako celku. Stejně jako Pavla takticky volili lidé, co tam jen nechtějí Babiše. Když chudí moc dlouho strádají, začnou stavět gilotiny (nebo aspoň volit SPD a ANO). Buď jim dáme prachy, nebo nás sežerou…
    V zemích se slabým sociálním systémem (ČR, USA, UK atd.) chudí volí pravicové populisty. Rozumnější politickou kulturu mají země, co se o své občany starají (Německo, Rakousko, Dánsko atd.).

  14. blade napsal:

    Dopadlo to výborně > Nerudová mi nezhatila tiket 🙂

    Je úsměvně ale zároveň smutné, že za více než 30 let od neustále proklamovaného 89. a Masaryka nám zde vykrystalizovali dva kádři KSČ cpoucí se na Hrad > z nichž první je rozvědčík podobně jak Putin a druhý je Lorencův agent StB.

    Pokud občané nechtějí komplet fialové Česko > měl by se za 14 venkov zvednou od tv seriálů a vrátit Praze úder 🙂

  15. Svatopluk Beran napsal:

    JÁ SAMOZŘEJMĚ VOLIT PŮJDU. VÝBĚR JE KATASTROFA, ALE VŽDY JE LEPŠÍ ZVOLIT ASPOŇ MENŠÍ ZLO. VOLBY JSOU DVA BÝVALÝ KOMUNISTÉ. JEDEN OBCHODNÍK, KTERÝ ABY MOHL DĚLAT TO CO MU SUDIČKY DALY DO VÍNKU TEDY OBCHODOVÁNÍ, TEK SE DAL KE KOMUNISTŮM.

    DRUHÉMU DALY SUDIČKY DO VÍNKU POZICI BOJOVNÍKA, TAK SE DAL K SILOVÝM SLOŽKÁM, OVŠEM K TOMU NEJHORŠÍMU CO MOHL, NE BOJOVAT S KVÉREM ALE KE ZPRAVODAJCŮM. V PODSTATĚ BY BYL ON TÍM, KDO BY ŘÍDIL A TĚŽIL Z OBCHODNÍKA.

    PO PŘEVRATU SE OBA DOSTALI DO SVOBODNÉHO SVĚTA, KDE SE JIŽ MOHLI ROZHODNOUT SVOBODNĚ. OBA DVA NAPLNILI CO JIM SUDIČKY PŘEDPOVĚDĚLI.

    ZE OBCHODNÍKA – KOMUNISTY – SE STAL OBCHODNÍK SVOBODNÝ A PLNĚ VYUŽIL ZÁKONŮ A JUSTICE NASTAVENÉ KLAUZEM A PRAVICOVOU ODS. DAL SE TEDY NA MORÁLNÍ PODNIKATELSKOU ZLODĚJNU, NA HRANĚ KLAUZOVY POTLAČENÉ JUSTICE.

    ZE SOCIALISTICKÉHO ZPRAVODAJCE SE STAL POD AMERICKÝM VEDENÍM AMERICKOČESKÁÝ GENERÁL, STEJNĚ TAK JAKO V JIŽNÍ AMERICE GENERÁLOVÉ DIKTÁTOŘI, KTERÝ BUDE POSÍLAT DO AMERICKÝCH OBCHODNÍCH VÁLEK PO CELÉM SVĚTĚ, ČESKÉ MLADÉ OBČANY. ZCELA JISTĚ NÁM Z TOHOTO DRANCOVÁNÍ ZBYTKU SEDMI MILIARD OBČANŮ TÉTO PLANETY A Z JEJICH POKOŘOVÁNÍ A ZABÍJENÍ UKÁPNE Z HUBY OLIGARCHŮ I NĚJAKÉ TO SOUSTO.

    JESTLI MOHU ALESPOŇ ČÁSTEČNĚ ZABRÁNIT SMRTI ČESKÝCH I NEZNÝMÝCH CIZÍCH OBČANŮ SVĚTA, VOLÍM KLAUZEM A ODS VYGENEROVANÉHO MORÁLNÍHO OBCHODNÍHO ČESKÉHO ZLODĚJE, PŘED ČESKÝM VRAHEM GENERÁLEM PAVLEM POD AMERICKÝM VEDENÍM, KTERÝ S PÝCHOU TVRDÍ – ŽE MÍR JE ILUZORNÍ VĚC –

    ZE DVOU MOŽNOSTÍ NEBUDU VOLIT TU ŠÍLENOU, RADĚJI SE POKUSÍM TU ŠÍLENOU MILITARISTICKOU ODSTRČIT TOU ,,RÁDOBY,, JENOM TU ŠPATNOU.

  16. Daňový soumar napsal:

    Jihlávak vy jste úplně přesnej obrázek nýmandů dnešní doby, Nepůjdu volit někoho o kom jsem přesvědčen, ale půjdu volit někoho ostatním navzdory. Když má soused kozu, tak ne že já si ji pořídím taky, ale zařídím aby mu chcípla …. Všichni mají plnou hubu a starostí o ostatní a přitom myslí hlavně na sebe. Není drahota, to jen vy vyděláváte málo peněz. Není zima, to jen vy jste málo oblečenej. Uvažovat o volbě toho psychopata po tom co včera zaznělo v jeho projevu může jen člověk na, nebo pod jeho úrovní ….

  17. Svatopluk Beran napsal:

    OPRAVA

    DAL SE TEDY NA …NEMORÁLNÍ…PODNIKATELSKOU ZLODĚJNU

    Z…KOMUNISTICKÉHO…ZPRAVODAJCE

    VOLÍM KLAUZEM A ODS VYGENEROVANÉHO…NEMORÁLNÍHO…OBCHODNÍHO ČESKÉHO ZLODĚJE

    JINAK JEŠTĚ DOVĚTEK – TI DVA, KTEŘÍ SVÉ SUDIČKAMI VLOŽENÉ SCHOPNOSTI DĚLALI ZA SOCIALIZMU A DNES V NEOLIBERÁLNÍM KAPITALIZMU, BY STEJNĚ OCHOTNĚ DĚLALI JAK VE FAŠISMU, SAUDSKOARABSKÉM MONARCHISMU, ČI V POLOVIČNÍM KOMUNISTY VEDENÉM KAPITALISMU, V ČÍNĚ.

  18. Jan P napsal:

    Ještě druhý kolo?! Jak děcka v cukrárně, tohleto. Ani Losnu, ani Mažňáka.
    Český novináři se přehánějí ve svý podpoře Pavla, kterej jako druhej muž v NATO musel schválit tureckou invazi do Afrínu, kde bylo z domovů vyhnáno až 300 tisíc lidí a zabito cca 500 civilistů. Pávek má obrovskou a profesionální propagandu. Je to vidět v ČT24 i na Seznamu. Tam prostě divák vidí, že se řeší jenom Babiš a že o tom mluví lidé, co zjevně nechtějí, aby byl zvolen. Generálovi se taková pozornost prostě nevěnuje. Vstřícnej postoj médií vůči tak problematický figuře, jako je Pavel, je naprosto ostudnej. Padni komu padni.

  19. Svatopluk Beran napsal:

    SITUACE S UMÍSTĚNÍM AMERICKÝCH VOJSK DO ČR, JAKO POSLEDNÍ ZEMĚ BEZ ,,TRVALÉ PŘÍTOMNOSTI AMERICKÉHO MILITARISMU,, ZEMÍ EU SE PO ZVOLENÍ ČESKOAMERICKÉHO GENERÁLA PETRA PAVLA STANE REÁLNOU SKUTEČNOSTÍ.

    PŘETISKUJI PETICI PROTI TRVALÉMU USAZENÍ JINÝCH VOJSK NA ÚZEMÍ ČR.

    KDO BUDE MÍT ZÁJEM O JEJÍ PODPIS, DEJTE MI PROSÍM VĚDĚT A DOMLUVÍME SE, KDE SE SEJDEME, A BUDETE JÍ MOCI PODEPSAT. NEJEDNÁ SE O ŽÁDNOU ZAKÁZANOU PROTISTÁTNÍ ČI PROTIDEMOKRATICKOU ČINNOST, TEDY DOPOSUD.

    JE DOSTI PRAVDĚPODOBNÉ ŽE PO ZVOLENÍ gen. PETRA PAVLA DO FUNKCE PRESIDENTA REPUBLIKY, JIŽ NEBUDE MOŽNÉ NIJAK ZASTAVIT TENTO AMERICKÝ MILITARISTICKÝ PROJEKT PETIKOALICE A MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII, V DOPOSUD POSLEDNÍ VOJENSKY NEKONTROLOVANÉ ZEMI EU, AMERICKÝMI VOJSKY.
    .
    ———————————————————————————————–
    .
    Petice proti tzv. obranné smlouvě mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými.

    (ve smyslu zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním)

    My, níže podepsaní občané České republiky, žádáme ministryni obrany Janu Černochovou, vládu ČR premiéra Petra Fialy a poslance a senátory Parlamentu ČR, aby ukončili jednání o tzv. obranné smlouvě mezi ČR a USA, případně aby ji odmítli schválit.

    Na základě minulých zkušeností s podobnou smlouvou o umístění radaru Národní raketové obrany USA v Brdech a nynějších zkušeností ze zahraničí se domníváme, že smlouva nijak nepřispěje k bezpečnosti České republiky a ani 6500 km vzdálených USA, ale že naopak přinese pro ČR a jeho občany řadu problémů a rizik:

    – nadpráva složek americké strany a jejich personálu, když by stály mimo jurisdikci ČR;

    – nedostatečnou kontrolu nad činnostmi složek USA v ČR, nad osazenstvem a nad skladovaným materiálem, takže by nebylo zajištěno, aby se na území ČR nenacházely jaderné zbraně nebo jiné zbraně hromadného ničení, aby zde nebyly prováděny činnosti zakázané legislativou USA na území USA včetně mučení nebo nedovolených biologických a jiných výzkumů a experimentů a nebo aby zde nepobývaly různé problémové osoby;

    – smlouvu se státem, který není smluvní stranou Mezinárodního trestního soudu v Haagu pro stíhání osob zodpovědných za zločiny genocidy, zločinů proti lidskosti, válečných zločinů a zločinu agrese, takže obyvatelé ČR a dalších zemí by byli vystaveni zvýšenému nebezpečí těchto zločinů ze strany osob nestíhatelných tímto tribunálem, ale přitom operujících z území ČR, tudíž bychom nesli za ně spoluzodpovědnost;

    – smlouva, ač problémová, patrně půjde za horizont funkčního období vlády Petra Fialy.

    Není žádný důvod, aby vojáci a civilní personál USA měli v ČR jiné právní postavení oproti jiným vojákům a civilnímu personálu dalších členských zemí NATO, kteří se u nás již nacházejí nebo zde budou působit.

    Petiční výbor:

    Karel Růžička, Petřiny – Šumberova 20, 162 00 Praha 6
    Eva Novotná, Letňany – Tupolevova 479, 199 Praha 18
    Martina Landergot, Vinohrady – nám. Míru 20, 120 00 Praha 2

    AMERIČANÉ PŘIŠLI DO EVROPY KE KONCI 2SV, ABY Z NÍ UŽ NIKDY NEODEŠLI – DOST MOŽNÁ SE NÁM UŽ NEPOVEDE JIM ZABRAT I NAŠI ZEM, ALE STÁLE MÁME MOŽNOST PROTI TOMU VEŘEJNĚ PROTESTOVAT, NEUMOŽNĚME JEN TAK LEHCE BUDOUCÍM VLÁDÁM SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH SPEKULOVAT S PROKLAMACÍ – VŽDYŤ JSTE JAKO OBČANÉ NEPROTESTOVALI I KDYŽ JSTE V DEMOKRCII MOHLI – !!!

  20. Jan P napsal:

    Sváto, a kde máš jistotu, když bude na trůně sedět Bureš(„menší zlo“), tak žádná základna NATO v ČR nebude ?
    „Od obou kandidátů, Petra Pavla a Andreje Babiše, se očekává, že budou podporovat užší vztahy se Západem.“
    https://www.nytimes.com/2023/01/14/world/europe/czech-presidential-candidates.html?smid=fb-share&fbclid=IwAR0EObLErLn0jkMABkzXm-R032-4ScZFLOoZSbAZ8HfGS_trZzR22NTCXpk

  21. jihlavák napsal:

    Vitězství komunistického rozvědčíka Pavla znamená okamžité mediální vystoupení ukroFialy a Vystrčila s prohlášením, že voli-či ocenili jejich správnou politiku a slušnost. Na to se opravdu netěším. Aleš Brichta řekl, že bude volit zlo, které už zná.

  22. Dvořák napsal:

    Soumare,a to vážně v druhým kole budou volit Pavla jen jeho bezmezní obdivovatelé?

  23. Jan P napsal:

    Já jihlavákovi rozumím.
    K některým lidem se to ještě nedoneslo, takže:
    Většina voličů Babiše nevolila Babiše, ale volila proti ODS a TOP09 a politice „slušného“ sobectví, kterou v jejich očích dlouhodobě symbolizují.
    A v duchu přísloví: košile bližší než kabát a hlad je nejlepší učitel.

  24. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Neděle, 15. 1. 2023 v 15:43

    PUTINŮV TROLL
    NEZKLAMAL

  25. blade napsal:

    To je ta změna po které jste volali modroptáčníci? 🙂

    Novinky dnes > Vláda se chystá zdražit léky, knihy i točené pivo …

  26. Daňový soumar napsal:

    Bureš 9 let KSČ a 9 STB + 33 let rozkrádání. Jeden z největších sponzorů ODS z dob Klause a ČSSD z dob Zemana. Jeden z největších „privatizátorů“ bez kapitálu … Potom co byli Klaus a Zeman odejiti vstoupil do politiky sám … Mastrštyk v v podobě přesvědčení odpůrců výše uvedených zlojedů o tom, že on to všechno napraví. Oproti tomu generál, co byl 3 roky v KSČ, 3 roky v NATO a 33 let sloužil vlasti …. Bureš kandidát ANO. Pavel si musel nasbírat 80 tisíc podpisů napříč společností. Osobně si myslím, že ho tam nikdo z politiků moc nechce a ani vlastně nechtěl. Nemají totiž na něj moc kompro materiálů a špatně se jim bude ovládat ….

  27. Daňový soumar napsal:

    UkroFiala byl až třetí :D. Jo není nad to mít v hlavě místo mozku bramboračku.

  28. Svatopluk Beran napsal:

    Jan P říká:
    Neděle, 15. 1. 2023 v 15:59
    Sváto, a kde máš jistotu, když bude na trůně sedět Bureš(„menší zlo“), tak žádná základna NATO v ČR nebude ?

    JANE ŽÁDNOU, AKORÁT TO ŽE O TU ZÁKLADNU NEPŮJDE SÁM ŽEBRAT, BUDOU MU JÍ MUSET VNUTIT. A POKUD TADY BUDE JSNÁ AKTIVITA I OD OBČANŮ, JE TO S TÍM PODPISEM PŮL NA PŮL. ASPOŇ NĚJAKÁ ŠANCE. BAŠTA BY TO NEPODEPSAL URČITĚ.

    POKUD BY TO VYŠLO, JE JASNÉ ŽE TO SKUSÍ USA JINAK NEBO PŘÍŠTĚ. VĚC JE V TOM, PROSTĚ NĚCO DĚLAT. NIKDY NIKOMU NEVYJDE ÚPLNĚ VŠECHNO, ALE TO PŘECE NEZNAMENÁ ŽE SE POSE.EM.

  29. Jan P napsal:

    Docela mě šokuje, kolik je u nás nemorálních lidí, kteří budou volit komunistu.

    KOLIK % LIDÍ V ČR ZASAHUJE PRAVICOVÁ DEBILITA?
    Řada lidí volila „generála Pavla“ proto, že bylo investováno nejvíce peněz do reklamy, četli doporučení v českých oligarchických médiích, opičí se po svých známých a po nějakých hvězdičkách.
    Chápete, v jaké pseudodemokratické frašce to žijete, vy blbouni?
    „Klíčové však je, kdo Petru Pavlovi platí kampaň, jaká média a jaký typ médií jej podporuje a jakými lidmi se zcela otevřeně obklopil. Zde najdeme například bankéře Bezděka (známá „Bezděkova komise“ jako poradní orgán Nečasovo-Kalouskovy vlády) či bankéře Tůmu, který byl v minulosti také členem neoliberální strany TOP 09. Podivně oslavné články najedeme například již v roce 2018 v Aktuálně.cz oligarchy Bakaly, který je historicky stále jedním z největších (oficiálních) sponzorů stran ODS, TOP 09 a VV (to byly „Věci veřejné“, milé děti!).“
    https://medium.seznam.cz/clanek/adam-bartos-demokraticti-kandidati-jsou-fraska-jde-o-to-najit-figurky-povolne-bohatym-1348?fbclid=IwAR2Kom_9leyCddI3slFmqY6UayklC0rYpM45EIEblZo1gdESycq0RiBiKqo

  30. Svatopluk Beran napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Neděle, 15. 1. 2023 v 16:56
    Svatopluk Beran říká:
    Neděle, 15. 1. 2023 v 15:43

    PUTINŮV TROLL
    NEZKLAMAL

    ———————————————————————————————–

    AMERICKÝ HÝKAJÍCÍ OSEL Z VOLEVČIC ZDENEK GRYC, UDAVAČ A ARCHITEKT SOCIALIZMU, OPĚT POMLUVOU PŘEDVEDL SVOU INTELIGENCI A ZÁPOČTY Z VUMLU.

  31. blade napsal:

    Dne 21. července 2014 navrhla Sobotkova vláda Pavla pro období 6/2015–6/2018 do úřadu předsedy vojenského výboru NATO, jenž představuje po generálním tajemníkovi druhý nejvyšší post Severoatlantické aliance.

    Z tohoto poctu snad musel vědět a schválil i tureckou invazi do Afrínu (jak tu někde psal JanP.)
    ———————————–
    Z Wikipedie:
    Turecká invaze do Afrínu začala v lednu 2018, kdy turecká armáda v rozporu s mezinárodním právem napadla Kurdy ovládané město Afrín a jeho okolí na severu Sýrie.

    Turci bombardovali nemocnici v Afrínu. Celkově při bojích o oblast Afrínu zemřelo okolo 500 civilistů.
    Z Afrínu uteklo více než 150 000 civilistů. Několik svědků potvrdilo, že turečtí pohraničníci zabíjeli samopaly bezbranné Kurdy, kteří se snažili před válkou uprchnout do Turecka. Turci podporovali Svobodnou syrskou armádu. Vojáci Svobodné syrské armády, která na Kurdy útočí z východu, brutálně zohavili kurdskou bojovnici, usekli jí prsa. Obhajují to tím, že ženy dle koránu nemají právo bojovat. Turecko chce do oblasti stěhovat syrské uprchlíky z Turecka, převážně sunnitské Araby.

    Česká novinářka Lenka Klicperová napsala: „NATO dalo Turecku v podstatě volnou ruku. EU nijak hlasitě neprotestuje. … Dnes je den výročí vstupu ČR do NATO. Doufáme, že si po 19 letech nebudeme muset říci, že je to instituce, která nechala vraždit civilisty jednou ze svých členských zemí.“

    21. března tureckou invazi poprvé kritizovala německá kancléřka Angela Merkelová.
    ———————————–

    Jestli tohle chtějí voliči na Hradě, > tak ať si to u volební urny podpoří 🙂

  32. blade napsal:

    -s-

  33. Daňový soumar napsal:

    Jo jo. Bombardoval Afrín ze čmeláka :D. A jeho táta se kamarádil s nějakým ruským důstojníkem. To jsou kurňa paradoxy co? V tom aby se jeden vyznal. Blahoslaveni chudí duchem.

  34. Jan P napsal:

    Agent Pávek předvedl „hrdinství“ v jakéže válce? Že by v té studené?

  35. Daňový soumar napsal:

    A to si představte, že ta Burešova maminka se narodila na Ukrajině. Toho tam musíte zvolit. On tam ten mír zajistí ….

  36. blade napsal:

    Soumare, nelži a nedělej tu ze sebe před fakty toho chudého duchem 🙂

  37. jihlavák napsal:

    Soumare z vlasti, které tak věrně slouží bývalý bolševik Pavel už moc nezbývá. Tím nehájím Bureše.

  38. Svatopluk Beran napsal:

    Daňový soumar říká:
    Neděle, 15. 1. 2023 v 17:26

    Jeden z největších „privatizátorů“ bez kapitálu …

    Ne že bych ho obhajoval, ale jeho typ podnikatelství je postavený na těch kdo volili Klauze a ODS. Takže pokud jsi to byl D.S. i ty, tak se střílíš do vlastní nohy. A za druhé, kapitál na tu typickou ODS Klauzovskou sviňárnu mu zapůjčily americké banky. To jen pro upřesnění. O tom že by někoho napráskal, já nic nevím. Ale neříkám že to tak není, ale třikrát ho soudy osvobodily z podpisu STB a až na počtvrté, kdy byl prodloužen promlčecí čas, tak není dosud výrok pravomocný, aspoň co já vím.

    Zatím co Pavel Podepsal vázací akt KGB. Babiš možná, možná řadový estébák. Stále je tu možnost že to za něj podepsal jako čárku za své zásluhy jiný STBák, v porovnání k příslušníku KGB Petru Pavlovi.

    OBA DVA KOMUNISTI STEJNĚ TAK JAKO VLADIMÍR DLOUHÝ, PRESIDENT ČESKÉ OBCHODNÍ KOMORY A NEJLEPŠÍ PORADCE GOLDMEN SACHS PRO VÝCHODNÍ EVROPU.

    OBA DVA NEMAJÍ JAKO ČEŠTÍ PRESIDENTI PRESIDENTI VŮBEC BÝT. PODLE MNE ALE UŽ LEPŠÍ ZLODĚJ, NEŽ ZABIJÁK, KTERÝ UŽ Z AMERICKÉ PRD.LE KNÁM PŘESOUVÁ AMERICKÁ GENOCIDNÍ VOJSKA, JEJICHŽ PŘÍSLUŠNÍCI STEJNĚ TAK JAKO RUŠTÍ JSOU PRO NÁS A PRO SVĚT NEPOSTIŽITELNÍ ZA SVÉ VÁLEČNÉ ZLOČINY. PETR PAVEL JE TAKOVÝ NOVODOBÝ BILAK, KOLDR, INDRA.

  39. Jan P napsal:

    Svatopluku Beranovi

    Loutkou Washingtonu by asi nebyl. Nikdy mě však nezaujal. Ovšem dodal bych, že Bašta je pořád názorově konzistentní – od konce 60. let, kdy byl zavřen za trockistické aktivity. Nalevo do jisté míry zůstal dodnes – a to je v rámci Okamurova ex-ODSáky prolezlého „hnutí“ vzácnost.

  40. Daňový soumar napsal:

    Beran opatrně s tím vázacím aktem KGB. Nevystupujete tady jako anonym. A Bureš hlavně ty největší majetky „privatizoval“ až za Zemana ….

  41. Svatopluk Beran napsal:

    USA PŘIŠLO NA ZÁPAD EVROPY, ABY UŽ NIKDY NEODEĚLI.
    SSSR PŘIŠLO NA VÝCHOD EVROPY ABY UŽ NIKDY NEODEŠLI – ALE JSOU UŽ PRYČ UŽ ODEŠLI A TEĎ SE SEM ZE ZÁPADU SERO.U MÍSTO NICH AMERIČANI.

    NEDOVOL ME TO. PRO EVROPU EVROPSKÁ ARMÁDA. PRO AMERIKU AMERICKÁ ARMÁDA. PRO RUSKO RUSKÁ ARMÁDA. RUSKO UMOŽNILO ČÁSTI SVÉHO HIUSTORICKÉHO I DEKLAROVANÁHO ÚZEMÍ Z JALTY A TEHERÁNU, TEDY SVÉ REPUBLICE UKRAJINA, ABY SE STALA SAMOSTATNÝM STÁTEM, KTERÝM NIKDY NEBYLA, NIKDY TAKÉ NEBYLA ŘEČ O TOM ŽE BY TAM MĚLO BÝT NATO, DOKUD TAM AMERIKA 5MILIARDAMA NEUDĚLALA NACISTICKÝ PUČ ŘÍZENÝ Z USA. DOPR.ELE, CO SEM TAHAJÍ ZAS.RANÝ AMERIČANI PO UKRADENÍ KOSOVA SRBSKU I DALŠÍ VÁLKU. POKUD JE NEVYPEREM Z EVROPY TAK TO TU CELÉ RO.ESEROU. SOVĚTI BYLY NA HO.NO, ALE BYL V EVROPĚ PADESÁT LET KLID. JEN SE NECPALI TY AMERICKÝ KOBYLKY DO VÝCHODNÍ EVROPY, TAK SE TU VÁLČÍ, Z LEHKÝMI PŘESTÁVKAMI, KDY SI USA ODSKOČILO VRAŽDIT A DESTABILIZOVAT ARABSKOU KOMUNITU. COPAK NIKDO NEVIDÍ JAK TI BARBAŘI Z TOHO OSTROVA MEZI DVĚMA OCEÁNY NIČÍ CELO PLANETU? A TEĎ JIM K NÁM JEŠTĚ TI DVA SVATÍ V JEDNOM, PETR S PAVLEM, UMETAJÍ CESTU.

    Petice proti tzv. obranné smlouvě mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými.

    (ve smyslu zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním)

    My, níže podepsaní občané České republiky, žádáme ministryni obrany Janu Černochovou, vládu ČR premiéra Petra Fialy a poslance a senátory Parlamentu ČR, aby ukončili jednání o tzv. obranné smlouvě mezi ČR a USA, případně aby ji odmítli schválit.

    Na základě minulých zkušeností s podobnou smlouvou o umístění radaru Národní raketové obrany USA v Brdech a nynějších zkušeností ze zahraničí se domníváme, že smlouva nijak nepřispěje k bezpečnosti České republiky a ani 6500 km vzdálených USA, ale že naopak přinese pro ČR a jeho občany řadu problémů a rizik:

    – nadpráva složek americké strany a jejich personálu, když by stály mimo jurisdikci ČR;

    – nedostatečnou kontrolu nad činnostmi složek USA v ČR, nad osazenstvem a nad skladovaným materiálem, takže by nebylo zajištěno, aby se na území ČR nenacházely jaderné zbraně nebo jiné zbraně hromadného ničení, aby zde nebyly prováděny činnosti zakázané legislativou USA na území USA včetně mučení nebo nedovolených biologických a jiných výzkumů a experimentů a nebo aby zde nepobývaly různé problémové osoby;

    – smlouvu se státem, který není smluvní stranou Mezinárodního trestního soudu v Haagu pro stíhání osob zodpovědných za zločiny genocidy, zločinů proti lidskosti, válečných zločinů a zločinu agrese, takže obyvatelé ČR a dalších zemí by byli vystaveni zvýšenému nebezpečí těchto zločinů ze strany osob nestíhatelných tímto tribunálem, ale přitom operujících z území ČR, tudíž bychom nesli za ně spoluzodpovědnost;

    – smlouva, ač problémová, patrně půjde za horizont funkčního období vlády Petra Fialy.

    Není žádný důvod, aby vojáci a civilní personál USA měli v ČR jiné právní postavení oproti jiným vojákům a civilnímu personálu dalších členských zemí NATO, kteří se u nás již nacházejí nebo zde budou působit.

    Petiční výbor:

    Karel Růžička, Petřiny – Šumberova 20, 162 00 Praha 6
    Eva Novotná, Letňany – Tupolevova 479, 199 Praha 18
    Martina Landergot, Vinohrady – nám. Míru 20, 120 00 Praha 2

  42. Jan P napsal:

    Petr Pavel stejně jako Andrej Babiš má smysl pro dezinformace: „Během americké invaze do Iráku v březnu 2003, kdy působil jako styčný důstojník na americkém velitelství v Kataru, varoval, že Irák by mohl použít proti invazním jednotkám zbraně hromadného ničení.“
    https://www.idnes.cz/zpravy/archiv/cesky-general-chemicky-rozkaz-muze-prijit.A030325_033349_zpravy_irak_kot?

  43. Svatopluk Beran napsal:

    Daňový soumar říká:
    Neděle, 15. 1. 2023 v 18:49
    Beran opatrně s tím vázacím aktem KGB. Nevystupujete tady jako anonym. A Bureš hlavně ty největší majetky „privatizoval“ až za Zemana ….

    Jako zpravodajec české armády musel podepsat vázací akt KGB. To je skutečnost. Stále tam v archívu ten Vázací akt musí mít. Bude to veliká sranda a ostuda, až to na něj, jako českého presidenta vytáhnou.

    PENÍZE NA ZÁKLAD Z AMERICKÝCH BANK A ZA ZEMANA, NA PODKLADĚ ODS A KLAUZOVÝCH PRIVATIZAČNÍCH ZÁKOMNŮ MAJETETEK. POKUD JSI VOLIL KLAUZE OTEVŘEL JSI BABIŠOVI CESTU. TAK TO PROSTĚ JE. TAKŽE SE PODÍVEJ KUDYMA TI TA KOULE DO TÉ NOHY VLÍTLA.

  44. blade napsal:

    Už Havel říkával, že prezident není automat na podpisy. 😉

  45. Svatopluk Beran napsal:

    NESMYSLY 🙂 O DVOU SVATÝCH O PAVLOVY A PETROVY. A NEBO ŽE BY TO BYL JEDEN ČLOVĚK NA DRUHOU.

    https://www.youtube.com/watch?v=Bufg51pzx5k

  46. Daňový soumar napsal:

    Beran a můžete říct opravdu na 100 procent že něco takového podepsal? Vaše domněnky nemusí být správné… něco jiného je být cvičen na rozvědčíka a něco jiného se jím pak stát. Ale ono je to asi jedno, protože vy si ty „pravdy“ budete dál cucat z prstu jak se vám hodí ….

  47. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Neděle, 15. 1. 2023 v 18:52
    USA PŘIŠLO NA ZÁPAD EVROPY, ABY UŽ NIKDY NEODEĚLI.

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!
    ————————————————-

    Kdo se bude zodpovídat?
    Před soudy se vrací tragédie těch, kteří chtěli utéct komunistům
    Reportéři Seznamu z 19. 8. 2019:
    Hledání viníků za smrt na železné oponě.
    S redaktorem Petrem Švihelem o vyšetřování dávných zločinů. (Video: Lukáš Sál)
    Příběhy zavražděných při pokusech přejít Železnou oponu jsou staré třicet let a více.

    Přesto nejsou promlčeny.

    Utíkalo se z východu na západ
    Gastarbeitřit šli po pádu železné opony na západ
    Beran do USA

    Svatopluk Beran říká:
    Neděle, 15. 1. 2023 v 18:52
    „USA PŘIŠLO NA ZÁPAD EVROPY, ABY UŽ NIKDY NEODEĚLI.“

    Kdyby odešli, tak by mučírna STB Hluboká 8, byla trvalkou ?

    Kdyby vojáci USA odešli, tak by „osvoboditelé“ té druhé totality došli zase do Denkirku ?

    SSSR zabránilo „rudé bratrské“ objetí Evropy to,
    že USA , které utrpělo největší ztráty na plážích,
    se vylodilo v Normandii.

    Primánci z roku 1944/45 dobu zažili, den po dni osobně a ve zpravodajství BBC sledovali…
    Primánci nynější, nebo spíše terciáni, by se o blízké dějiny Říší měli zajímat více,
    než o Říši Římskou.

    Aktuálně o říši zla, která se nám předvedla v roce 1968 a nyní přepadla Ukrajinu.

    Vylodění v Normandii zahrnuje vyloďovací a související výsadkovou operaci v úterý 6. června 1944
    během spojenecké invaze do Normandie v rámci Operace Overlord během druhé světové války.
    S kódovým označením operace Neptun a často označovaná jako Den D,
    to byla největší námořní invaze v historii.
    Operace zahájila osvobození Francie (a později západní Evropy)
    a položila základy vítězství spojenců na západní frontě.
    Při vylodění spojenecké síly prolomily Hitlerův Atlantický val
    a znovu otevřely v severní Francii západní frontu.
    Spojenecké síly se vylodily současně na plážích Utah, Omaha, Gold, Juno a Sword.

    Na pláži USA Omaha padlo nejvíce spojeneckých jednotek
    a spojencům se málem nepodařilo tuhle pláž získat.
    Na průběhu bitvy se projevilo několik faktorů — výhoda naprostého překvapení na straně Spojenců,
    jejich zdrcující převaha v počtu mužů, výborná příprava
    (vyvinuli velké množství zbrusu nových vyloďovacích technik),
    dobře organizovaná činnost francouzského odboje,
    v neposlední řadě i vážné nedostatky Atlantického valu a absolutní nepřítomnost Luftwaffe
    nad vyloďovacími plážemi a La Manche v první fázi vyloďovací operace

  48. blade napsal:

    I kdybych na tý hranici byl, tak mohl Gryc děkovat PS-ákům, že byl bezpečně oddělen od imperialistů, a mohl tak v klídku kolaborovat s tehdejší KSČ, že:

    1.
    a) Gryc tu někde píše, že studoval marxák.
    b) Gryc tu někde píše, že doháněl zpoždění stavby OV KSČ, čili stavěl komunistům z KSČ sídla.
    c) Gryc nebyl u prkna v JI aktivní a viditelný kritik komunismu před 11/89.

    2.
    a) Havel nestudoval marxák.
    b) Havel nedoháněl žádná zpoždění komunistům z KSČ.
    c) Havel byl aktivní a viditelný kritik komunismu před 11/89.

    Teď ať kdokoliv vyvrátí, že tomu tak v 1.a),b),c) a 2.a), b),c) nebylo.

  49. Svatopluk Beran napsal:

    Jako zpravodajec české armády musel podepsat vázací akt KGB.

    Tak se omlouvám, nepodepsal KGB ale GRU. Takže se možná zná s Čukem a Gekem z GRU, kteří při toulání západní Evropou tuhle rozhodí Novičok, támhle vyhodí do povětří Vrbětice. NAŠTĚSTÍ O TOM MÁME MIMO PLNÉHO ZPRAVODAJSTVÍ Z ČESKÝCH MEDIÍ I NADBYTEK PŘETISKŮ OD AMERICKÉHO HÝKAJÍCÍHO OSLA A ARCHITEKTA SOCIALIZMU ZDENKA GRYC. Což nám naštěstí i shodou okolností těsně před válkou na Ukrajině odhalí američtí agenti po 8 letech a my tak můžeme vyprat z baráku konečně zbytek Ruských zpravodajců, kteří by do Ruska podávali zprávy o přesunech zbraní a střeliva ze západu na východ, přes naše území. Soudruha Koudelku za to také odměnili šéfové CIA vysokým vyznamenáním za zásluhy o pomoc, při nastartování americké válečné i energetické konjunktury z následnou českou inflační spirálou.

  50. Zdeněk Gryc napsal:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic

    ZDRAVÝ DUCH PS-áka ve ZDRAVÉM TĚLE ANONYMA

    Limonáda z roku 1958,
    kterou jsme měli,
    nebo neměli vidět
    v roce 1968 ?

    Velká země

    Dnes20:00 › 22:50
    Vyhledat na Seznam.cz

    Předchozí fotografieDalší fotografiePřejít do galerie
    Bývalý námořní kapitán James McKay přijede na Západ se svou snoubenkou Patricií Terrillovou. Mladá žena je dcerou nejmocnějšího muže v kraji, majitele obrovského ranče Henryho Terrilla. James se budoucímu tchánovi zamlouvá, ovšem jen do chvíle, kdy odmítne bránit se proti násilí. Do tohoto kraje ruka zákona nedosáhne a muži musejí často bojovat s honáky Terrillova konkurenta Rufuse Hannasseyho. V sázce je totiž drahocenná voda, kterou oba rančeři potřebují pro svůj dobytek. Nenávist mezi oběma rody vrcholí a schyluje se k válce. James neví, jak to na Divokém západě chodí, přesto však stále odmítá změnit své zásady. Jen málokdo vidí, že je v mnoha ohledech statečnějším mužem než místní rváči a siláci… Klasický film Williama Wylera vznikl v roce 1958. Je ukázkou toho, že i western lze vytvořit bez zbytečné surovosti, s důrazem na hloubku charakterů a přitom divácky přitažlivě. Své samozřejmě sehrálo vynikající herecké obsazení v čele s Gregorym Peckem.Číst méně

  51. Svatopluk Beran napsal:

    Beran a můžete říct opravdu na 100 procent že něco takového podepsal? Vaše domněnky nemusí být správné… něco jiného je být cvičen na rozvědčíka a něco jiného se jím pak stát. Ale ono je to asi jedno, protože vy si ty „pravdy“ budete dál cucat z prstu jak se vám hodí ….

    D.S. POKUD JSI SI ZODPOVĚDNĚ POSLECHL CELÝ ROZHOVOR, MUSEL TO UDĚLAT DOŘEDU, JINAK BY HO DO VOJENSKÉHO ZPRAVODAJSTVÍ NA VÝCVIK VŮBEC NEVZALI, A JE TO SAMOZŘEJMĚ VE ŠPIONÁŽI I LIGICKÉ, NAPŘED MUSÍŠ PODEPSAT A PAK TĚ TEPRVE ŠKOLEJ, KDYBY JSI NEPODEPSAL TAK BY TĚ V PODSTATĚ NEMOHLI ZA VYZRAZENÍ OPRÁVNĚNĚ ZASTŘELIT NEBO ZLIKVIDOVAT. 🙂

  52. blade napsal:

    I kdybych na tý hranici byl, tak mohl Gryc děkovat PS-ákům, že byl bezpečně oddělen od imperialistů, a mohl tak v klídku kolaborovat s tehdejší KSČ, že:

    1.
    a) Gryc tu někde píše, že studoval marxák.
    b) Gryc tu někde píše, že doháněl zpoždění stavby OV KSČ, čili stavěl komunistům z KSČ sídla.
    c) Gryc nebyl u prkna v JI aktivní a viditelný kritik komunismu před 11/89.

    2.
    a) Havel nestudoval marxák.
    b) Havel nedoháněl žádná zpoždění komunistům z KSČ.
    c) Havel byl aktivní a viditelný kritik komunismu před 11/89.

    Teď ať kdokoliv vyvrátí, že tomu tak v 1.a),b),c) a 2.a), b),c) nebylo.

  53. Svatopluk Beran napsal:

    D.S. POSLECHNI SI CELÝ ROZHOVOR

    https://www.youtube.com/watch?v=Bufg51pzx5k

  54. blade napsal:

    V tichosti se nám chystá novela Ústavy – https://youtu.be/cjkT__F7cKE

  55. blade napsal:

    Před devíti lety :o)) – https://youtu.be/9W5IX54JuFo

  56. Daňový soumar napsal:

    Bobošíková 🙂 kandidátka KSČM na prezidenta. No to bude na 100 procent pravda co říká.

  57. Daňový soumar napsal:

    Podotýkám rok 2010 …

  58. Svatopluk Beran napsal:

    NEVÍM, ALE JSEM PŘESVĚDČEN ŽE ŽÁDNÝ NEVOJÁK NEMOHL BÝT V GRU. TO NEDÁVÁ LOGIKU, TO JSTE SI PROSTŘELIL AJI DRUHOU NOHU. VOJENSKÁ ROZVĚDKA ŠKOLILA JEN VOJÁKY SE ZNALOSTÍ VOJENSKÉ PROBLEMATIKY. TITO VOJENŠTÍ ZPRAVODAJCI ALE MOHLI MÍT URČITĚ SVÉ CIVILNÍ DONAŠEČE Z VOJENSKÝCH FABRIK. CO BY JIM ALE DOKÁZALA Z VOJENSKÉ FABRIKY NEKDE ZE ZÁPADU PŘINÉST BOBOŠÍKOVÁ, TO NETUŠÍM.

    MOŽNÁ BY BYLO DOBRÉ SI PŘECI JEN POSLECHNOUT CO ODPOVÍDÁ SPOLUŽÁK PAVLA A TEHDEJŠÍ NEVYŠŠÍ PŘED ALE I POREVOLUČNÍ VOJENSKÝ PROKURÁTOR NA TO, CO VE SVÉM ŽIVOTOPISU PRO BÝVALOU KOMUNISTICKOU VOJENSKOU ROZVĚDKU PŘEDKLÁDÁ PETR PAVEL NA SVÝCH OTEVŘENÝCH WEBOVÝCH STRÁNKÁCH A JAK VÝCVIK VOJENSKÉHO ROZVĚDČÍKA PROBÍHAL. ROZUMÍM VAŠÍ AVERZI VŮČI BOBOŠÍKOVÉ, JÁ TAKÉ KDYŽ ZAČNU POSLOUCHAT ČT ZPRAVODAJE, TAK BÝT DOSTATEČNĚ BOHATÝ, TAK SI KAŽDÝ DEN KUPUJU NOVOU TELEVIZI. ZE SKŘÍPĚNÍM ZUBŮ SI TO ALE POSLECHNU, PROTOŽE JINAK SE NIC NEDOVÍM. NIC JINÉHO NAŽ PROAMERICKÝ PR VE ZPRAVODAJSTVÍ VEŘEJNOPRÁVNÍ ČT U NÁS DNES V DEMOKRACII A SVOBODNÉ DOBĚ TOTIŽ NEEXISTUJE. O KOMERČNÍCH TELEVIZÍCH ANI NEMLUVĚ.

  59. Svatopluk Beran napsal:

    ZAPOMĚL JSEM NAPSAT, CO SI VLASTNĚ VĚTŠINA OBČANŮ, PROTOŽE SE O TOM CÍLENĚ V MEDIÍCH NEMLUVÍ VŮBEC NEUVĚDOMUJE, ŽE ČESKÉ VOJENSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ BYLO JEN JEDNÍM Z VÍCE ČLÁNKŮ VOJENSKÉHO ZPRAVODAJSTVÍ WARŠAVSKÉ SMLOUVY POD VEDENÍM SOVĚTSKÉ GRU. PROTO JAKÉKOLIV VOJENSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ, KTERÉKOLIV ČLENSKÉ ZEMĚ WARŠAVSKÉ SMLOUVY, BYLO V PRVÉ ŘADĚ POD KONTROLOU A VEDENÍM SOVĚTTSKÉ GRU.

  60. Svatopluk Beran napsal:

    blade říká:
    Neděle, 15. 1. 2023 v 20:30
    V tichosti se nám chystá novela Ústavy

    NO TO JE OD TÉ AMERICKÁ KOALIČNÍ SMEČKY UŽ FAKT VRCHOL, CHUDÁK HAVEL, TOMU BY Z TOHO ASI PRDNUL ČU.ÁK.

  61. Svatopluk Beran napsal:

    https://www.youtube.com/watch?v=Bufg51pzx5k

    NEPÍŠU ŽE JE TO MONOLOG BOBOŠÍKOVÉ ALE ROZHOVOR NAD PAVLOVÝM ŽIVOTOPISEM, PODLE PAVLA PSANÉHO VLASTNÍ RUKOU A BOBOŠÍKOVÁ TAM KLADE JEN OTÁZKY JEHO SPOLUŽÁKOVI A NEJVYŠŠÍMU VOJENSKÉMU PROKURÁTORU, CO SE TO VLASTNĚ PRO LAIKA, VŽÁDOSTI O PŘIJETÍ DO ZPRAVODAJSKÉ VOJENSKÉ SLUŽBY WARŠAVSKÉ SMLOUVY, ŘÍKÁ. A JE TAM I SPOUSTA DALŠÍCH DETAILŮ, KTERÉ BĚŽNÝ ČLOVĚK O ZPRAVODAJSTVÍ NEVÍ, ALE DAJÍ SE V PODSTATĚ PODLE MNE, TUŠIT.

  62. Daňový soumar napsal:

    Beran ve všem co tady uvádíte se nemýlíte. Cíleně se o tom nemluví. Je to pravda. Nebudu vám odporovat. To se bláznům nemá. Jen podotknu, že tomu co tam píše Cibuka nevěřím. Je to totiž stejně zaslepenej magor jako jste vy. Jen ho ti zlí amerikánci neobrali o těžce vydělané peníze jako vás. A nezapomeňte jít za 14 dní volit. Nebo to zase vyhrajou imperialisti. A to byla pro mír pohroma…

  63. Libor Furbacher napsal:

    Panove pozastavujete se nad tim ze oba dva vazni prezidensti kandidati maji komunistickou minulost a jaksi vam to nesedi jak je mozne ze je lidi voli.
    To ma davnou minulost.Kdyz se ten komunismus u nas zhroutil ,tak misto aby se jasne dalo najevo co to bylo za svinstvo, tak se to presne po cesku okecavalo. Nikdo se nepotrestal ,vetsina soudcu a byrokratu zustala jak byla.Kdyby se komunisticky spicky zavrely a kazdy kdo byl u komunistu tak se mu zakazalo na dozivoti jit do politiky, tak tento problem nebyl. Ono prevlikani kabatu zemi nepomohlo a ze bejvali komunisti tam ucili kapitalismus ,tak to uz vubec ne.

  64. Daňový soumar napsal:

    Tak si profil šéfa sekty ANO zrekapitulujeme:

    důchodci prosím vzpomeňte, že v době pandemie byl premierem a v ČR umřelo na covid nejvíce lidí na celém světě v průměru na 100.000 obyvatel

    dále že Babiš je veden ve 14 svazcích jako agent STB
    ve čtyřech zemích: Slovensku, Německu, Francii a USA je vyšetřován

    je veřejností podezírán, že nechal zavraždil Františka Mrázka, který mu říkal chemický Ali a na jehož smrti prokazatelně nejvíce vydělal právě on, nynější oligarcha, tak to naznačuje spisovatel Kmenta ve své knize Boss Babiš

    je uznaný jako lhář, všechny soudy zda lhal nebo ne, tak prohrál a musel se omlouvat

    pohádkově zbohatl na tom, když mu Zemanova vláda přiklepla chemické firmy, čímž se z něho stal dolarový miliardář.

    Český stát s nim vždy prodělal, jemu ale rostla firma jménem Agrofert obchodoval s Radovanem Krejčířem, s Tomášem Pitrem, týká si a hrál tenis s Ivo Rittigem scházel s prezidentem antimonopolního úřadu Martinem Pecinou v době, kdy kupoval další podniky a dělal to „transparentně“ u benzínových pump
    aby mohl zásadním způsobem ovlivňovat veřejné mínění koupil Mafru využíval státní peníze takovým způsobem, jakým to nedokázal vůbec nikdo před ním. Do státních podniků dosadil své lidi, nekontrolovaně čerpal dotace zejména jako premiér, smlouvy obrazně řečeno podepisoval sám se sebou vysocí státní úředníci včetně ministrů se ho byli tak, že občané měli dojem, že jsou to zaměstnanci Agrofertu

  65. Daňový soumar napsal:

    Jako Beran klobouk dolů, že to akceptujete. A je to pro vás přijatelnější, než údajné agenství Pavla. Navíc u vašich přátel v Russku … Chtělo by se mi zatleskat. Bravo. To nevymyslíš …

  66. Daňový soumar napsal:

    Přečtěte si tohle. Pak asi pochopíte, že být agentem KGB jako rozvědčík tehdejší armády je stejná volovina, jako že by byl agentem CIA. Respektive by o tom všichni věděli a zároveň by to bylo přísně tajné pro tehdejší komunistické špičky. Možná vám docvakne, že jste opět naletěl. I když vám asi ne, protože to je přeci ta alternativní zaručená pravda. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kgb-podle-mitrochina-sledovala-deni-v-nejvyssich-patrech-ksc/r~415c0fb422c311e49cb2002590604f2e/

  67. Daňový soumar napsal:

    To potažmo platí i pro GRU.

  68. Daňový soumar napsal:

    A ve své naivitě nemůžete přeci být tak blbý, že by toto tajné služby nevěděly a dovolily by takovýmto agentům vstup do velení NATO. Ale budiž. Vy máte přečteno fůru knih. Jen se obávám, že vždy ne zcela rozumíte i obsahu. Viz. to debilní video od agentky Bobošíkové ….

  69. Jan P napsal:

    Znám lidi, co volí Babiše a většina z nich to ani nikde nechce říct nahlas právě kvůli těmto bojovníkům za demokracii. Nedivím se jim. Jakkoliv s nimi nemusím souhlasit, nemůžu jim nadávat a de facto jim upírat právo volby. Jeden můj kamarád to vyjádřil takto : „Nesnáším Babiše, ale hodím mu to abych nasral ODS, kterou nesnáším ještě víc.“ Počet voličů sdílejících tento názor bych nepodceňoval. Ale nejhorší na tom všem mi přijde nekritickej mediální přístup k jenerálovi.
    Dějiny NATO jsou sérií neúspěchů a zločineckých aktivit, ale pořád tento pakt potřebujeme, aby zbrojařské firmy byly dostatečně nasyceny.

    Šéfem vojenského výboru NATO byl i bývalý nacistický generál
    https://echo24.cz/a/Sfi2u/zpravy-domaci-general-petr-pavel-kandidatura-na-prezidenta-vojensky-vybor-nato-komunisticka-vojenska-rozvedka-clen-ksc

  70. Svatopluk Beran napsal:

    Daňový soumar říká:
    Pondělí, 16. 1. 2023 v 8:43
    Přečtěte si tohle. Pak asi pochopíte, že být agentem KGB jako rozvědčík tehdejší armády je stejná volovina, jako že by byl agentem CIA. Respektive by o tom všichni věděli a zároveň by to bylo přísně tajné pro tehdejší komunistické špičky. Možná vám docvakne, že jste opět naletěl. I když vám asi ne, protože to je přeci ta alternativní zaručená pravda.

    Otevřel jsem to D.S. ale dosud to nečetl. Vždy se napřed dívám kdo článek napsal, abych si zjistil autora. Nepodepsané příspěvky mě nezajímají. U tohoto článku možná špatně hledám, ale autora jsem nenašel. Můžeš mi najít kdo je jeho autorem?

    Domníval jsem se, že jsem dostatečně poukázal že jsem se zmýlil. Zaměnil jsem civilní rozvědku KGB za vojenskou rozvědku GRU. Takže to uvádím na pravou míru a věřím co říká spolužák a hlavní vojenský prokurátor. Takže dál tvrdím že Rusko v budoucnu může udělat z případného presidenta ČR Pavla buď, šaška, pokud ho ale nebudou potřebovat i s USA, třeba jako tajného prostředníka.

    ———————————————————————————————–

    Tohle je typický nesmysl vtloukaný koalicí občanům do hlav.

    důchodci prosím vzpomeňte, že v době pandemie byl premierem a v ČR umřelo na covid nejvíce lidí na celém světě v průměru na 100.000 obyvatel

    Skutečností je že za celé kovidové Babišovy éry, taková čísla byla. Ale cestu k nim udělala tehdejší opozice. Dokud to Babiš držel tvrdě pod kontrolou tak jsme měli prakticky jednu z nejnižších úmrtností na světě. Opozice ale nekompromisně tlačila a hnala lidi proti Babišovi, že to je NEPŘIJATELNÉ OMEZOVÁNÍ SVOBODY. Takže Babiš povolil a hned začli naskakovat mrtví. Dobře si ro pamatuji, protože například můj vnuk hrál ve Švédsku hokej a tam nechali vše na začátku, v prvních měsících na odpovědnosti lidí, pžičemž měli na stejný počet obyvatel kolem 10 milionů jako Česko, přes 3 000 mrtvých. V té době za přísných Prymulo-Babišových zákazů mělo Česko tři sta mrtvých. Snad si pamatujete třeba na členy ODS na obědě na Karlově mostě a další protesty hnané proti Babišovým tvrdým podmínkám. V Americe v té době skladovali mrtvoly v chladírenských vozech a kopali hromadné hroby. Provokovali tak dlouho až Babiš povolil a hned se to rozjelo. Všichni ti mrtví navíc jdou na vrub tehdejší pravicové opozice, je to lehce dohledatelné . Takž podle mne odporný tlak PRAVICE, je důsledkem většiny mrtvých v kovidové době Babiše.

    ———————————————————————————————–

    To co říkáte že dostal za Zemana nebylo na podkladě zákonů které vymyslel Zeman.

    PRO MNE JAKO PRO LEVICOVĚ SMÝŠLEJÍCÍHO ČLOVĚKA TO BYLY HNUSNÉ HOSPODÁŘSKÉ PODVODY, KTERÉ DĚLAL KDE KDO NA PODKLADĚ KLAUZOVÝCH A ODS VLÁDOU ODHLASOVANÝCH ZÁKONŮ. MOCKRÁT JSME SE SPOLU O TOM HÁDALI A VY JSTE TO CHRÁNIL. NIC MU NEDOKÁŽOU NA PODKLADĚ KLAUZOVÝCH ZÁKONŮ JAK HOSPODÁŘSKÝCH TAK CÍLENĚ NEZREFORMOVANÉ JUSTICE. KLAUSOVY MILOSTI TO JEN DOKAZUJÍ.

    DOBŘE ZNÁ VĚTŠINA LIDÍ Z RUCHOVÉHO MIKROFONU HLAS IVANA LANGERA PŘI VOLBĚ PRESIDENTA KLAUSE, KTERÉ MÍŘIL NA PŘESEDU ZELENÝCH. CO BLBNEŠ VÝŠ KOLIK LIDÍ PŮJDE BRUČET POKUD NEVYHRAJE KLAUS? A PRESIDENTSKÁ MILOST PRO JIHLAVSKÉHO KRATOCHVÍLA JE JEN DROBNÝM KAMÍNKEM V TĚCHTO SVINSTVECH ODS A KLAUSE.

    SICE SPRÁVNĚ JAKO JÁ NYNÍ UKAZUJEŠ NA SVINS.VA EKONOMIKY ZAVEDENÉ KLAUZEM A ODS, ALE TROCHU POZDĚ!

    TAKŽE PRÁVNĚ VŠE V POŘÁDKU, MORÁLNĚ KATASTROFA, JSEM RÁD ŽE TO PO DESETI MOŽNÁ PATNÁCTI LETY VIDÍTE STEJNĚ JAKO JÁ.

  71. Daňový soumar napsal:

    Jan P: Jeden váš kamarád je, abych to slušně řekl, stvoření mdlého ducha. ODS Babiše vygenerovala a teď s ním pomalu začíná vládnout. Viz. třeba Jihlavská radnice. Až převáží v ODS hlas těch co s ním chtějí spolupracovat, začne teprve to pravé peklo …. Bureš bude totiž schopen spolupracovat s kýmkoli. To už snad dokázal všem …

  72. Daňový soumar napsal:

    Beran je to zpráva ČTK. Co chcete víc? Aby to byl někdo kdo hlásá ty správné pravdy?

  73. Svatopluk Beran napsal:

    Daňový soumar říká:
    Úterý, 17. 1. 2023 v 0:58
    Beran je to zpráva ČTK. Co chcete víc? Aby to byl někdo kdo hlásá ty správné pravdy?

    ČTK 🙂 To jako třeba zprávy TASU?

    VŽDYCKY ZA TÍM MUSÍ BÝT NĚKDO PODEPSANÝ, MINIMÁLNĚ KDO TO DÁVAL DOHROMADY. TO VY NEVÍTE?

  74. Svatopluk Beran napsal:

    Bureš bude totiž schopen spolupracovat s kýmkoli. To už snad dokázal všem …

    NATO A V NĚM DNEŠNÍ GENERÁL PAVEL SPOLUPRACOVALO, VRAŽDILO A BUDE VRAŽDIT S KÝMKOLIV, TO SNAD UŽ DNES VÍ KAŽDEJ…například z fašistickou vládou Řecka

    Řecko se poté orientovalo na západní demokracie (ač si udržovalo autoritářský režim) a v roce 1952 se stalo členem NATO.

    Vojenský převrat ze dne 21. dubna 1967 a nastolení režimu plukovníků vedených Georgiosem Papadopoulosem. V době vlády junty byla pozastavena občanská práva, zesíleny politické represe, včetně mučení schváleného státem.

    Militaristické působení USA a NATA v Evropě, Africe a Středním Východě po ,,UVOLNĚNÍ EVROPY NA KONCI DVACÁTÉHO STOLETÍ.

    3.1 Intervence na Balkánu
    3.1.1 Válka v Bosně a Hercegovině
    3.1.2 Válka v Kosovu
    3.2 Operace v Afghánistánu
    3.3 Výcvik jednotek v Iráku
    3.4 Operace Ocean Shield
    3.5 Intervence v Libyi

  75. Daňový soumar napsal:

    Máte u toho článku ikonu ČTK, tak si na ní klikněte a můžete zkoumat kdo to napsal.

  76. Daňový soumar napsal:

    Tady si přečtěte co navrhoval chaotik Bureš. I když vám to asi bude k hovnu, protože informace které se vám nehodí do krámu vy neakceptujete. A tak je to u vás i s tím čtením moudrých knih. Dopředu máte nastaveno co z nich chcete čerpat. Jak kdysi řekl jeden prezident „komunista je ten co přečetl Marxův Manifest a antikomunista ten kdo ho pochopil“ … https://cnn.iprima.cz/vyslat-vojaky-bez-souhlasu-parlamentu-nato-jako-utocny-pakt-co-chtel-diplomat-babis-198184

  77. blade napsal:

    https://www.facebook.com/pavel.hasenkopf.5/posts/6150884581630148

    Už ta komunita bosých karmelitánů požehnala zbraním?

  78. Zdeněk Gryc napsal:

    Anatomie pohřebiště,
    „chruščovky“ v Bachmutu.

    Na aktuálních fotografiích ve světových médiích.

    Rusko loni 24. února podniklo invazi na Ukrajinu.
    Od té doby tvrdí, že neútočí na civilní cíle, což ale odmítají jak ukrajinští představitelé,
    tak západní pozorovatelé.
    O útocích na ukrajinská města a další civilní cíle také hovoří četná svědectví a důkazy.

    V Dnipru, kde raketa zasáhla rozlehlý devítipodlažní dům pro zhruba 1700 lidí,
    pokračují záchranné práce.
    Záchranáři se probírají sutinami, ze kterých dosud vyprostili 36 těl,
    uvedla dnes podle agentury Unian policie.
    Podle poslední bilance jsou mezi mrtvými dvě děti,
    dalších 75 lidí včetně 15 dětí je zraněných.
    Zachránit se podařilo 39 lidí včetně šesti dětí.

    Tamní devítipodlažní panelový dům je obdobná technologie jako T0 6B použité v Jihlavě,
    realizované místní panelárnou, kde se postupně vystřídali vedoucí, pan Trnka a pan Pražák.
    Stavební správa PS Jihlava spadala podobně jako Stavoprojekt pod mateřské podniky v Brně.
    Zde vycházel věstník „Pozemní stavby“,
    ve kterém byly hodnoceny realizace v jednotlivých stavebních správách.
    Bylo tam publikováno, že kvalita panelu, dodržování technologie v Jihlavě patří k těm nejlepším.
    Aktuální ukázkou jsou panelové domy za Krystalem, které byly renovovány a zatepleny.
    I ta ucelená barevnost je pojata střídmě a dobře.
    Nicméně jsou to panelové domy betonové, které na rozdíl od cihelného zdiva nedýchají.
    Naši statici, nejen Ing. Máca měli slogan:
    „bydlet v panelovém domě znamená větrat“.

    Panelový dům ve své armatuře je jakousi v faradayovou klecí,
    která ovlivňuje v interiéru elektrické pole. Toto může vést mírné depresi obyvatele.

    Tyto domy – dobová provisoira, měly garantovanou životnost
    Výzkumným ústavem PS Ostrava na dobu 35 let.

    Potom se předpokládalo, že budou zbourány
    a s ohledem na zářivou budoucnost postaveny kvalitnější bytové objekty.
    Při realizaci „experimentu“ panelového domu vedle Lidového domu,
    si prohlížel pan profesor Cigánek v 2 podlaží rozestavěném domu armatury v rozích.
    Nelíbilo se mu, že armatura není lépe chráněna proti korozi.
    Tu pečlivě hlídal u předepnutých strun na Sklípku,
    kde se tak stalo injektáží betonového mléka v trubkách, kterými struny procházejí.
    Stejně jsou zabezpečeny struny, které sešívají oba pláště věže kostela sv. Jakuba v Telči
    nakloněné o 37, 5 cm.

    Když tak koukáme na tu hrůzu denacifikace Ukrajiny,
    tak vidíme anatomii panelového domu na prosektuře třeba v Bachmutu.
    Je to obdobná technologie panelového domu v Jihlavě.

    „Se sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak.“

    Modlitby Ukrajině moc nepomohou, pomoci může „materialismus“.

    PS.
    Na Ukrajině probíhá největší loupež umění od druhé světové války
    VLASTA MACHÁČOVÁ
    Foto: Profimedia.cz
    Zničená vitrína v chersonském muzeu vypleněném ruskými vojáky.
    PRÁVĚ DNES 10:10
    Experti to označují jako pečlivě naplánované, organizované útoky.
    Rusové v rámci nich cíleně plení vzácné a hodnotné sbírky v ukrajinských muzeích.
    Vojáci odnášejí sochy, obrazy i knihy.

  79. Svatopluk Beran napsal:

    Jo D.S., podle toho článku z roku 2016 to vypadá, že se Babiš skutečně přidal k útočným válkám gen. Petra Pavla a NATO, proti obchodním terorismem a militarismem Spojených Států Amerických vybudovaných protiamerických a center.

  80. Jan P napsal:

    Daňový soumare, nemám s tím velký problém, co píšete. Vy budete mít chytřejší kamarády.

    Daňový soumar říká:
    Úterý, 17. 1. 2023 v 0:57

    Jak jsem psal : „nemusím souhlasit, nemůžu jim nadávat a de facto jim upírat právo volby. “
    Upřímně jsem zděšený mírou oboustranného sektářství, neochoty a neschopnosti si naslouchat a pochopit se. Nepodporuji Andreje Babiše ani Petra Pavla. Někteří např. nechápou, že lze současně kritizovat Babise i vládu.
    A co takhle, že bychom se vrátili k řešení podstatných témat už před volbou vrchního kašpárka ?

  81. Zdeněk Gryc napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Úterý, 17. 1. 2023 v 17:03
    Anatomie pohřebiště,
    „chruščovky“ v Bachmutu…
    …V Dnipru, kde raketa zasáhla rozlehlý devítipodlažní dům pro zhruba 1700 lidí,
    pokračují záchranné práce.

    PS.
    Jaký příběh skrývá žlutá kuchyně, která ční z trosek domu v napadeném Dnipru?
    KATEŘINA MOTYČKOVÁ

    Foto: Profimedia.cz
    Snímky žluté kuchyně
    17:55
    Ze snímků budovy, kterou v sobotu zničila ruská raketa,
    na první pohled vystupuje torzo jasně žluté kuchyně.
    Až do útoku ji obývala rodina ukrajinského trenéra.
    On sám při něm zemřel.
    Žena a děti byly zrovna na procházce.

    Článek
    Útulná kuchyně s výrazně žlutými skříňkami byla místem,
    kde rodina známého ukrajinského trenéra boxu trávila společné chvíle.
    Teď září ven z trosek devítipatrového domu, který se o víkendu stal terčem ruského útoku.
    Ruská raketa v sobotu v Dnipru zasáhla obytný dům, ve kterém žilo na 1700 lidí.
    Bilance přinesla zdrcující čísla.
    Střela zničila přes 200 bytů, zabila 44 lidí včetně pěti dětí a zranila 79 lidí včetně 16 dětí.

    Jednou z obětí se stal i ukrajinský trenér boxu Mychaljo Korenovsky
    – majitel ikonické žluté kuchyně, kterou ruský útok obnažil, píše stanice BBC.
    Jeho žena a děti útok naštěstí přežily.
    A to jen díky tomu, že krátce před tím vyrazily ven na procházku, tvrdí server Focus.
    Žlutá kuchyně, která ční z trosek domu v Dnipru,
    se mezitím stala jedním ze symbolů ruského útoku na Dnipro,
    který představuje nejsmrtelnější útok na ukrajinské obyvatelstvo od začátku října.
    Ilustruje kontrast mezi ukrajinskou snahou vést normální život a všudypřítomnou destrukcí.

    „Lidé zde vařili, vedli kuchyňské rozhovory, slavili svátky, smáli se, hádali…,“
    okomentovala na facebooku snímky ukrajinská poslankyně Zoja Jarošová.
    „To jsou rány na těle Ukrajiny.
    Rány na našich domovech,“ dodala poslankyně, podle které zkáza budovy v Dnipru
    reprezentuje zkázu její země.

    „A co takhle, že bychom se vrátili k řešení podstatných témat už před volbou vrchního kašpárka ?“

  82. Svatopluk Beran napsal:

    https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/167884-video-americky-vrtulnik-rozstrilel-skupinu-civilistu

    Dá se nějak omluvit jednání posádky vrtulníku?

    Ne, zabili civilisty
    53 (37%)
    53

    Nevím, nebyl(a) jsem na jejich místě

    Militaristické působení USA a NATA v Evropě, Africe a Středním Východě po ,,UVOLNĚNÍ EVROPY NA KONCI DVACÁTÉHO STOLETÍ.

    3.1 Intervence na Balkánu
    3.1.1 Válka v Bosně a Hercegovině
    3.1.2 Válka v Kosovu
    3.2 Operace v Afghánistánu
    3.3 Výcvik jednotek v Iráku
    3.4 Operace Ocean Shield
    3.5 Intervence v Libyi
    7 (5%)
    7

    Jistě, jsou pod obrovským tlakem a bojí se o život
    60 (42%)
    60

    Udělali dobře, nemají se zač stydět
    24 (17%)
    24

  83. Svatopluk Beran napsal:

    Zločinná intervence NATO v Libyi

    Řada komentátorů považovala zásah v Libyi v roce 2011 za chvályhodný humanitární úspěch, který odvrátil krveprolití v Benghází, druhém největším městě v zemi, a který rovněž pomohl svrhnout diktátorský režim Muammara Kaddáfího. Zastánci intervence tvrdí, že jde o ukázku toho, jak s úspěchem aplikovat humanitární princip známý jako „odpovědnost za ochranu“. Přední američtí představitelé transatlantické aliance se k tomu přidávají – prohlásili, že „zásah NATO v Libyi byl po právu vychvalován jako vzorová intervence“. Z podrobnější analýzy ovšem vyplývá, že intervence měla dost negativní dohru: občanská válka v Libyi se díky tomu prodloužila šestinásobně a ztráty na životech minimálně sedminásobně. Vystupňovalo se porušování lidských práv, utrpení, islámský radikalismus a držení zbraní v Libyi i sousedních zemích. Pokud je tento zásah „vzorový“, pak představuje spíše příklad neúspěchu.

    Nasazení NATO by podle něj dostatečně legitimovaly i silné morální důvody. Rasmussen to prohlásil ve čtvrtek při diskusi na jednání berlínské Nadace pro vědu a politiku (SWP), což je thinktank, který radí i německé spolkové vládě.

    Budoucí zahraniční operace NATO podle libyjského vzoru nečiní šéf aliance závislými na mandátu Rady bezpečnosti OSN. Takový mandát je sice žádoucí, ale nasazení NATO můžou legitimovat i jasné morální principy, prohlásil Rasmussen.

    Jako příklad uvedl válku v Kosovu roku 1999, do níž aliance vytáhla i bez požehnání OSN. Zmíněné poznámky vyslovil Rasmussen během diskuse o otázce, zda jiné státy mají právo chránit civilisty před masakry, jež páchají buď jejich vlády, nebo jiné skupiny obyvatel. Tato odpovědnost za ochranu obyvatel se poprvé v historii stala zdůvodněním vojenské operace schválené OSN, třebaže ještě není kodifikována v mezinárodním právu.

  84. Svatopluk Beran napsal:

    Civilní oběti v Iráku

    „10 000 civilních obětí americké invaze do Iráku a jeho okupace zdokumentovala k dnešnímu dni Iraq Body Count (IBC ZDE), upozorňuje Martin Sviták. Pro stanovení co možná nejpřesnějšího počtu obětí si skupina stanovila přesnou metodiku získávání údajů, při které ověřuje datum, čas a místo incidentu, cíl uvedený vojenskými zdroji, druh použité munice, minimální a maximální uvedený počet obětí a alespoň dva zdroje informace ze seznamu z 38 renomovaných světových tiskových agentur a tisku. Ke dnešnímu dni tak bylo ověřeno 9148-11005 nahlášených civilních obětí, jak autoři uvádějí, jedná se jen o zlomek celkového počtu. Stránka je určena zejména redaktorům internetových stránek, kterým nabízí nejrůznější dynamicky aktualizované bannery, které na stránky promítají aktualizované počty obětí.“

    https://legacy.blisty.cz/art/18239.html

  85. Svatopluk Beran napsal:

    Iráčané nebudou smět žalovat západní vojáky pro válečné zločiny.

    Po předání moci Iráčanům, k němuž má dojít dne 30. června 2004, dostanou britské a americké jednotky imunitu a nebude možné je postavit před irácké soudy. Zpochybňuje to tvrzení, že po převzetí moci bude mít nová irácká vláda „plnou suverenitu“ nad svým státem, uvedl v neděli týdeník Observer.

    Navzdory veřejnému rozhořčení ohledně týrání iráckých vězňů americkými jednotkami, koaliční vojáci budou mít ochranu před jakýmkoliv trestním stíháním v Iráku. Budou podřízeni pouze soudům ve svých domovských zemích. Vojenské zdroje sdělily listu Observer, že bez tohoto ústupku by armáda nesouhlasila s přijetím nové rezoluce OSN o Iráku, která má být zveřejněna v polovině června.

    Tato nová rezoluce zruší vojenské embargo, uvalené na Irák a dovolí irácké vládě znovu ozbrojit svou armádu, čítající 80 000 mužů, která má převzít kontrolu nad bezpečností v zemi po odchodu koaličních vojsk.

    Nová irácká ministerstva také převezmou kontrolu nad iráckými věznicemi, včetně vězení v Abu Ghraib, kde Američané týrali irácké vězně.

    Irák dostane právo rozhodovat o svých příjmech z prodeje ropy, které zemi přinesou během nacházejících tří let 48 miliard dolarů, avšak bude muset zaplatit desítky miliard dolarů reparací po první válce v Perském zálivu.

    https://legacy.blisty.cz/art/18243.html

  86. Svatopluk Beran napsal:

    24. 5. 2004
    O lidech, kteří záhadně zahynuli v americkém vězení.

    „Budu nenávidět Američany a Brity po celý život,“ řekla listu Guardian dcera dr. Izmerlyho. „Vy jste demokrati. Říkali jste, že chcete přinést demokracii a přesto jste mého otce zabili. Tím, že přijímáte svou vládu, akceptujete to, co dělá tady v Iráku. Nepředložili jste žádný důkaz, že můj otec udělal něco špatného, odmítli jste mu přístup k právníkovi a pak jste ho zabili. Proč?“

    Rodina Mohammeda Munim al-Izmerlyho se dověděla o jeho smrti teprve, když se jeho pomlácená mrtvola objevila v černém americkém pytli v bagdádské márnici. Přivázána k pytli byla lakonická poznámka, že dr. Izmerly, proslavený profesor chemie, zemřel na „stlačení mozkového kmene“.

    Izmerly byl vězněn Američany 10 měsíců a jeho rodina byla jeho náhlou smrtí šokována, protože ho ještě před třemi týdny měla možnost navštívit ve vězení na bagdádském letišti a zdál se být v dobrém zdraví.

    Profesorova rodina si objednala nezávislou iráckou pitvu. Závěr byl jasný: dr. Izmerly zemřel, protože ho někdo udeřil tupým předmětem do týla. Tato náhlá smrt „významného“ vězně je další ranou pro pověst americké vlády. Dr. Izmerly byl na původním americkém seznamu 200 hledaných představitelů režimu Saddáma Husajna a zemřel čtrnáct dní poté, co americká armáda zahájila vlastní tajné vyšetřování týrání iráckých vězňů. V pátek Washington přiznal, že nyní vyšetřuje osm dalších podezření z vraždy.

    Bylo zjištěno, že několik vězňů zemřelo před výslechem anebo během výslechu. K nim patří generálmajor Abed Hamed Mowhoush, bývalý velitel iráckého letectva, který zemřel loni v listopadu během výslechu. Původní americká úmrtní zpráva tvrdila, že zemřel na infarkt, nyní se ukazuje, že byl zřejmě udušen během výslechu – pracovník CIA ho strčil hlavou do spacího pytle a sedl si na něho.

    „Budu nenávidět Američany a Brity po celý život,“ řekla listu Guardian dcera dr. Izmerlyho. „Vy jste demokrati. Říkali jste, že chcete přinést demokracii a přesto jste mého otce zabili. Tím, že přijímáte svou vládu, akceptujete to, co dělá tady v Iráku. Nepředložili jste žádný důkaz, že můj otec udělal něco špatného, odmítli jste mu přístup k právníkovi a pak jste ho zabili. Proč?“

    Šedesátiletá vdova po profesoru konstatuje, že ji nikdo nijak nevysvětlil, proč byl její manžel vůbec zatčen. Jeho studovna v jeho vile na bagdádském předměstí vyhořela během přestřelky mezi americkými vojáky a Saddamovými bojovníky během loňské války, uvedla.

    Brzo poté, 25. dubna, obklopily americké tanky jejich dům. Američtí vojáci vyrazili domovní dveře a pak vyplenili dům, odnesli si knihy, papíry, počítače a rodinné fotografie. Paní Izmerlyová říká: „Zůstali tady celý den. Nabídla jsem jim čaj a kávu. Zdálo se, že jsou tím překvapeni.“

    Druhého dne se dr. Izmerly nechal zatknout. Rodina přiznává, že se předchozího roku jednou setkal se Saddámem Husajnem, ale že byl ve skupině univerzitních profesorů, jimž bylo nařízeno, aby se setkali s prezidentem. Rodina také přiznává, že cenou za povolení účastnit se mezinárodních konferencí bylo informovat tajnou policii.

    Po šesti měsících jeho věznění nebyla stále ještě rodina informována, proč je profesor zadržován. Pak jí bylo dovoleno, aby mu přivezli zimní oděv na jednu americkou vojenskou základnu v Bagdádu. Třikrát s ním mluvili telefonicky. Povolení navštívit ho nedostali.

    Nakonec se rodina dověděla, že jejich otce Američané zadržují ve vězní na bagdádském letišti. 11. ledna se jim podařilo ho navštívit. Byl zdravotně v pořádku. Odmítal ale mluvit o tom, co se s ním dělo ve vězení. Na otázku, proč je vězněn, řekli rodině Američané: „Je to svědek.“

    17. února informoval rodinu Červený kříž, že je profesor mrtev. Rodina předložila výsledky nezávislé pitvy iráckému soudci. „Řekl nám: proti koalici nic nezmůžete. To, co se stalo, je historie.“

    Vyvstává z toho vlna emocí, velmi běžných nyní po celém Iráku – z nichž se tvoří bouře, poznamenává list Guardian. „Nepolevím, dokud se za smrt svého otce nepomstím,“ konstatuje Rana, dcera zemřelého.

    https://legacy.blisty.cz/art/18247.html

  87. Svatopluk Beran napsal:

    Rozkazy „Frago 242“

    Na jaře roku 2004 byly vydány tzv. fragmentární rozkazy (fragmentary orders) – Frago 242. Díky nim nemusely koaliční jednotky hlásit a vyšetřovat jakákoliv násilí páchané americkými a iráckými vládními jednotkami na civilních osobách. Toto násilí zahrnovalo i znásilňování a extrémně ohavná mučení s výsledkem zohavení i zabití mučených obětí.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lka_v_Ir%C3%A1ku#Rozkazy_%E2%80%9EFrago_242%E2%80%9C

  88. Svatopluk Beran napsal:

    Obama otočil, snímky týraných vězňů v Iráku a Afghánistánu nikdo neuvidí

    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/obama-otocil-snimky-tyranych-veznu-v-iraku-a-afghanistanu-nikdo-neuvidi.A090513_200105_zahranicni_anv

  89. Svatopluk Beran napsal:

    Der Spiegel otiskl fotky vojáků s mrtvým afghánským civilistou.

    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/fotky-vojaku-s-mrtvym-afghancem.A110321_162403_zahranicni_abr

  90. Svatopluk Beran napsal:

    Trýznění, ponižování i vraždy civilistů. Obvinění proti americkým a britským vojáků jsou stovky.

    Vojenské intervence a mise v Iráku a Afghánistánu přinesly kromě citelných ztrát mezi spojeneckými vojáky také tisíce mrtvých civilistů. Za řadou úmrtí jsou přehmaty nebo úmyslné trestné činy, a to především ze strany amerických a britských vojáků. Některé hodně medializované excesy svého času velmi ovlivnily veřejné mínění. Podezření na trýznění zadrženého Afghánce americkými a českými vojáky, o kterém informoval americký The New York Times, tvoří ve výčtu často otřesných zločinů bezvýznamnou položku.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tryzneni-ponizovani-i-vrazdy-civilistu-obvineni-proti-americkym-a-britskym-vojaku-jsou-stovky-61384

    Mezinárodní trestní soud (ICC) v letech 2016 a 2017 dospěl k názoru, že se američtí a britští vojáci během operací v Iráku a Afghánistánu nejspíš dopustili válečných zločinů. ICC shromáždil důkazy o případech mučení, krutého zacházení, útoků na lidskou důstojnost nebo znásilnění. Zvlášť závažně hodnotí haagský soud počínání amerických ozbrojených sil a Ústřední zpravodajské služby (CIA) v Afghánistánu. Válečných zločinů a zločinů proti lidskosti se mělo dopustit také islamistické hnutí Tálibán.

  91. Svatopluk Beran napsal:

    Za týrání Iráčanů první tresty v armádě USA
    3. 5. 2004, 9:42 – LONDÝN
    CNN, Novinky, DPA, ČTK

    Šest důstojníků americké armády zapletených

    CO ASI MŮŽEME ČEKAT ZA TÝRÁNÍ UKRAJINCŮ RUSY? TO SAMÉ CO DOSTALI AMERITÍ VOJÁCI? ŽE BY DŮTKAMI PŘES ZÁDA? KDEPAK, BUDOU TO DŮTKY PÍSEMNÉ A HRŮZNÉ VYLOUČENÍ Z ARMÁDY. JENOM S TÍM ALE ASI NEBUDE SPOKOJEN AMERICKÝ OSEL!

    do případu týrání iráckých vězňů obdrželo písemně v pondělí přísnou důtku.

    Otevřela se tak procedura, která pravděpodobně povede až k jejich odchodu z armády. Jména důstojníků, ani obsah písemných důtek nebyl sdělen.

  92. Svatopluk Beran napsal:

    Rozkazy „Frago 242“

    Na jaře roku 2004 byly vydá.y tzv. fragmentární rozkazy (fragmentary orders) – Frago 242. Díky nim nemusely koaliční jednotky hlásit a vyšetřovat jakákoliv násilí páchané americkými a iráckými vládními jednotkami na civilních osobách. Toto násilí zahrnovalo i znásilňování a extrémně o.avná mučení s výsledkem zohavení i zabití mučených obětí.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lka_v_Ir%C3%A1ku#Rozkazy_%E2%80%9EFrago_242%E2%80%9C

  93. Svatopluk Beran napsal:

    VŠECHNY AMERICKÉ, BRITSKÉ, UKRAJINSKÉ, ČESKÉ ATD. – NATO- A RUSKÉ VÁLEČNÉ ZLOČINY NA CIVILISTECH SE MUSÍ VYŠETŘIT.

    GENERÁL PETR PAVEL, JAKO JEDEN Z NEJVYŠŠÍCH DŮSTOJNÍKŮ NATA, ŠKOLENÝ V PRVÉ ŘADĚ NIŽŠÍ POČET JEDNOTEK LET KOMUNISTY V SOCIALISTICKÉM ČESKOSLOVENSKU A NÁSLEDNĚ DOŠKOLEN AMERICKÝMI VOJENSKÝMI ŠKOLAMI, STEJNĚ TAK, JAKO NIŽŠÍ POČET DESÍTEK VRAŽDÍCÍCH DIKTÁTORŮ V JIŽNÍ AMERICE, CÍTÍ DNES POTŘEBU BÝT ČESKÝM PRESIDENTEM A JE PODPOROVÁN PŘITOM 🙂 ,,JEDINOU DEMOKRATICKOU KOALICÍ V DNEŠNÍ Č.R. 🙂 SLOŽENOU Z PĚTI PRAVICOVÝCH, AMERICKÉMU NEOLIBERÁLNÍMU SVĚTU SLOUŽÍCÍCH STRAN. (ODS-NETOP09-KDU ČSL-STAROSTŮ-PIRÁTŮ)

    TENTO ČESKÝ GENERÁL, SLOUŽÍCÍ NAPŘED KOMUNISTŮM A DNES AMERICKÉMU NATu, NESE VE SVÉM SVĚDOMÍ A NA SVÝCH RUKÁCH, MLČENÍM O VÁLEČNÝCH ZLOČINECH VOJÁKŮ USA A NATA, KREV DESETITISÍCŮ CIVILNÍCH OBYVATEL CELÉHO SVĚTA. URČITĚ JE RADOSTÍ CELÉ ČESKÉ VLÁDNOUCÍ KOALICE, MÍT TAKOVÉHO KANDIDÁTA ZA SVÉHO ČESKÉHO PRESIDENTA. JISTOTOTA SE SCHVALOVÁNÍM, AŤ UŽ VEŘEJNÝM NEBO NEVEŘEJNÝM Z POZICE BUDOUCÍHO ČESKÉHO PRESIDENTA, PRO AMERICKÉ ZLOČINECKÉ MISE DO CELÉHO SVĚTA, ZA POUŽITÍ ČESKÝCH MLADÝCH ŽEN A MUŽŮ, PRO NAŠE ZÁPADNÍ BOHATSTVÍ A RÁDOBY LEGÁLNÍ VYKRÁDÁNÍ SVĚTA, BUDE JISTÉ.

    TOTO JSOU NAŠE DNEŠNÍ KŘESŤANSKÉ NEOLIBERÁLNÍ KAPITALISTICKÉ HODNOTY ZÁPADNÍHO MILIARDOVÉHO SVĚTA, OPROTI SEDMIMILIARDÁM OSTATNÍHO VĚTŠÍHO SVĚTA. JE SMUTNÉ DO ČEHO TATO VLÁDA TLAČÍ A VEDE NAŠE DĚTI A VNOUČATA, PŘIČEMŽ POMĚRNĚ SILNÁ SKUPINA ČESKÝCH OBČANŮ U TOHO HAJLUJE A ZASYPÁVÁ CESTU KVĚTY, GENERÁLOVI, JAK NĚMECKÉ ŽENY PŘI PRŮJEZDU ŘÍŠSKÉHO VELITELE BRANÝCH SIL. TOHLE TO JE OSTUDA.

  94. Svatopluk Beran napsal:

    Česko bych držel od války co nejdál, vzkázal Pavel plnému náměstí v Ústí.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-prezidentske-cesko-bych-drzel-od-valky-co-nejdal-vzkazal-pavel-plnemu-namesti-v-usti-

    UŽ ALE NEDODAL gen. PETR PAVEL, ŽE BY DRŽEL ČESKO OD VÁLKY JEN DO TÉ DOBY, NEŽ BY K NÁM ZAČALI JEZDIT TERORISTI Z CELÉHO SVĚTA A V ČESKU VRAŽDIT CIVILISTY ZA TO, ŽE SPOLU S USA A NATem, BY POSÍLAL NAŠE MLADÉ LIDI VRAŽDIT DO AMERICKÝCH SVĚTOVÝCH MISÍ CIVILISTY CELÉHO SVĚTA, PRO ZVĚTŠOVÁNÍ BOHATSTVÍ ELIT ZÁPADU A ZÁPADNÍHO TERORISTICKÉHO VNUCENÉHO GLOBÁLNÍHO DOLAROVÉHO OBCHODU, CELÉMU SVĚTU.