Je třeba snížit důchody – aby bylo na stíhačky.



Fialova vláda, po zvolení nového prezidenta, má rozvázané ruce a s vervou se vrhla do další likvidace doposud ucházející životní úrovně obyvatelstva. Je velmi nemorální (spíše sprosté), neustále poslouchat řeči, že není na výplatu důchodů z úst poslanců a senátorů, kteří se zmobilizovali k jednotné akci jenom ve chvíli, když si sami zvýšili příjmy.
Fialova vláda je okouzlena sama sebou, neboť obyvatelstvo stále „drží“. Je to zajímavý jev. Ve Francii, kde mají teprve začít projednávat vyšší věk odchodu do důchodu (časnější než ten český) demonstruje a stávkuje v podstatě celá země. Opakovaně, vytrvale – jednotně. V Čechách, které chudnou snad nejrychleji ze střední Evropy, je klid. Vláda podpořena „veřejnoprávními“ médii si může dělat opravdu, co chce. Povedlo se nevídané – starší generace se bojí, neboť si pamatuje dřívější časy a mladí jsou vyškoleni médii, že za socialismu byly fronty na banány.
Kromě toho mají dost starostí se splácením hypoték bankám, které jsou v rukou našich západních přátel. Povedlo se vychovat generaci s bodovým viděním, která je utvrzována v tom, že je svobodná, přičemž je méně svobodná než generace dnešních padesátníků. Nikdo se tedy neptá, jak je možné uzákonit odvod na armádu – rozumějme – povinný nákup především amerických zbraní, ve chvíli, kdy se údajně nedostává peněz na důchody, bydlení atd.?
Vláda, chce koupit americké stihačky za několik desítek miliard.
Jedna stojí dvě miliardy korun. Armáda přitom počítá s tím, že by se počet letadel z dnešních dvanácti rozšířil na čtyřiadvacet, což jsou dvě letky. Provozní náklady letounů by pak přišly Českou republiku na zhruba dvanáct miliard korun ročně. Zdroj: https://www.denik.cz/ekonomika/cesko-armada-f35-20220707.html
Je to částka, která je vyšší než „úspora“ na snížených důchodech. A to mluvíme jen o jedné z kapitol nákupů ministerstva obrany (Černochová). Je to cena, jakou platí národ, který dovolil, aby mu vládli „protektorátní politici“, kteří jsou skvělými slouhy, ale nesmlouvavými pány.

12 Responses to “Je třeba snížit důchody – aby bylo na stíhačky.”

  1. blade napsal:

    Mimořádná zpráva pro důchodce (mne se to ještě dlouho týkat nebude):

    Kurzy.cz – 15.02.2023

    Lukáš Kovanda, Ph.D.
    Hlavní ekonom, Trinity Bank

    Červnová mimořádná valorizace penzí bude nečekaně masivní, průměrný důchod vyskočí o skoro 1800 korun, citelně nadinflačně. MINISTERSTVO I PROTO URGENTNĚ HLEDÁ ZPŮSOB, JAK VALORIZACE PONÍŽIT.

    Loni v červnu činila mimořádná valorizace 8,2 procenta, nyní by to mělo být – kvůli mimořádně vysoké lednové meziměsíční inflaci – dokonce 11,5 procenta. O tolik se tedy navýší procentní výměra penzí. Základní výměra se mimořádnou valorizací měnit nebude, zůstane tedy na nynějších 4040 korunách. O 11,5 procenta se pak ovšem navýší procentní výměra.

    ://www.kurzy.cz/zpravy/698133-cervnova-mimoradna-valorizace-penzi-bude-necekane-masivni-prumerny-duchod-vyskoci-o-skoro-1800/
    ————————————

    Zde již chce vláda důchodce na červnové mimořádné valorizaci oškubat:

    iDnes
    Vláda chce o tisícovku nižší růst penzí a důchodcům přidat jen 750 korun
    15. února 2023 5:30
    Vláda chce zvýšit důchody od června v průměru o 750 korun, řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Čtyři stovky měsíčně má dostat přidáno podle Jurečky každý důchodce, kromě toho penze mají vzrůst o 2,3 procenta. Tento princip nyní ministerstvo práce sepíše do návrhu, který znovu projedná vláda a pak i parlament.
    ://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jednani-vlady-duchody-jurecka-koordinator-pro-adaptaci-uprchliku-z-ukrajiny-laurencikova.A230215_051237_domaci_kop

    ———————————–
    Sobě si přihodili, důchodci jim vadí. A to ještě v listopadu 2022 Fiala tvrdil, že odchod do důchodu se nebude zvyšovat a na valorizační schéma vláda sahat nebude – ( rozhovor v Blesku z 11.11.2022 – https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-ptam-se-pane-premiere/727974/fiala-v-blesku-o-zdrazovani-a-energiich-nechystame-se-lidem-zvysovat-dane-ani-vek-odchodu-do-duchodu.html )
    ————————–

    Další důkaz, že ve vládě lžou jak když tiskne:
    ČT -10.2.2023:
    Vysoká inflace znovu výrazně zvýší důchody. Podle aktuálně platného zákona má při mimořádné valorizaci v červnu vzrůst průměr o 1770 korun, což je nejvíce v historii. ČT částku spočítala z pátečních údajů o tempu zdražování. Pro vládu by to znamenalo vydat na penze jen tento rok dalších 34 miliard. Ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) to zatím nechtěl komentovat, minulý týden ale řekl, že kabinet kvůli letní valorizaci zákon měnit nebude.

    ://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/3564194-prumerny-duchod-mel-pri-mimoradne-valorizaci-v-cervnu-vzrust-historicky-nejvice
    ————————————-

    Ostatním sociálním skupinám to bude sloužit jako varování, že když je vláda schopna podrazit důchodce, o to rychleji podrazí i je, jak to jen bude možné !

  2. jihlavák napsal:

    Fialenko radostně z daní občanů financuje i kulišárny těchto kluků. Pak pochopitelně nemá na důchody pro vlastní občany. Ekonom Ševčík hovořil o částce 60 miliard v souvislosti s financováním Ukrajiny. Kolik se z toho rozkrade, toť otázka, ale Ukrajinci jsou v rozkrádačkách veřejných financí borci.

    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/zelenskyj-reznikov-ukrajina-obrana-korupce-valka-ministr.A230215_143104_zahranicni_jhr

  3. Zdeněk Gryc napsal:

    SLUŠNOST
    DŮCHODY VYŘEŠÍ

    1. Dvořák říká:
    Středa, 13. 3. 2019 v 10:47
    Možná se budu opakovat…
    …….. Umřít v osmdesáti není tragédie,ale slušnost. ………… Jiří Sovák

  4. Zdeněk Gryc napsal:

    V ZEMI, KDE VČERA UŽ BYLO ZÍTRA TO VYŘEŠILI

    Penze se v Rusku nedožije až 40 procent mužů. Země zvedla …
    https://archiv.hn.cz › c1-66172310-penze-se-v-rusku-ned…

    19. 6. 2018 — „Ministerstvo financí tvrdí, že průměrný věk dožití je v Rusku zhruba 70 let. Jenže už nedodává, že u mužů je to 64 let. To znamená, že přes 40 procent mužů se nedožije penze.

    Penze se v Rusku nedožije až 40 procent mužů. Země zvedla věk odchodu do důchodu
    Ondřej Soukupredaktor
    19. 6. 2018 ▪ 10:51
    Hranice pro odchod do důchodu by se měla v Rusku postupně zvednout na 65 let pro muže a 63 pro ženy. Pokud by se zachovala současná délka života, penze by se nedožilo 40 procent mužů a 20 procent žen. Reforma vyvolává nespokojenost, podle sociologů je proti ní 92 procent Rusů.
    —-
    PRÁVĚ DNES

    Počet obětí a ztráty armád
    Každý den invaze znamená další ztráty na životech i vojenské technice, k tomu je zásadně poškozována infrastruktura a umírají civilisté. Podle lednových výsledků monitorovací mise OSN dosud přišlo o život přes 7 000 civilistů, více než 11 tisíc bylo zraněno. Zpráva přiznává, že reálný počet mrtvých a zraněných civilistů je však pravděpodobně mnohem vyšší.

    Počet mrtvých nebo zabitých ruských vojáků má být podle amerických tajných služeb až 188 000.
    Ty jej sdělily spojencům během lednového summitu na americké letecké základně Rammstein v Německu. O údaji blížícím se ztrátám 200 000 vojáků
    informovaly začátkem února i New York Times s odvoláním na západní zpravodajské činitele.

  5. Zdeněk Gryc napsal:

    Je třeba snížit důchody – aby bylo na stíhačky.
    Jan Žižka | Středa, 15. 2. 2023 v 16:41

    K čemu stíhačky, když stejně nevzlétly z obsazených letišť, že ?
    Místo toho tam „následně začala přistávat transportní letadla“

    Invaze vojsk Varšavské smlouvy do …
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Invaze_vojsk
    V noci z úterý 20. srpna na středu 21. srpna 1968 začala invaze do Československa. Kolem 23. hodiny překročily hranice na silničních přechodech první pozemní jednotky motostřeleckého a tankového vojska. Brzy poté první útočná vlna obsadila letiště, na která následně začala přistávat transportní letadla

  6. Jan P napsal:

    „Na začátku války se vládám často dostává obrovského nárůstu popularity, zejména pokud je válka vnímána jako spravedlivá. Jak však válka pokračuje a odhaluje se jak realita války, tak skutečné plány, které za ní stojí, nálady se mohou změnit. Protiválečný odpor se pak šíří navzdory tomu, že se vládnoucí třída snaží historii úspěšného odporu proti válce zneviditelnit nebo popřít.“
    https://antimilitarismus.noblogs.org/post/2023/02/01/tradice-odporu-proti-valce/?fbclid=IwAR33wpxQnqnGi1DrVlHd4hTAIuQ-sUYcvMjCDsWCa5xNHLY6jbIwYf6VvfY

  7. blade napsal:

    Poslední dobou jsou mediálním tématem balónky 🙂

    web – STRANA.ua – dnes v 16:56
    Během dnešního poplachu v Kyjevě bylo ve vzdušném prostoru hlavního města identifikováno asi 6 nepřátelských cílů. Jednalo se o míče, které se pohybují pod vlivem větru, protivzdušná obrana pracovala na všech. Většina sond byla sestřelena.

    Oznámila to ve středu 15. února kyjevská městská vojenská správa. „Tyto objekty by mohly nést rohové reflektory a určité průzkumné vybavení,“ uvedla kyjevská městská vojenská správa.Je specifikováno, že účelem vypuštění míčů by mohla být identifikace a vyčerpání protivzdušné obrany.

    „Konečné určení typu a vlastností letadel a vybavení bude provedeno po podrobné studii a analýze zbytků sestřelených objektů,“ uvedla správa.

    https://strana.today/news/425255-shary-nad-kievom-15-fevralja-obnaruzheno-6-tselej-po-nim-rabotala-pvo.html
    —————————————
    STRANA.ua – dnes 18:51
    Objevily se zajímavé detaily o balónech s reflektory, které Rusové v posledních dnech vypouštějí, aby, jak tvrdí Vzdušné síly Ozbrojených sil Ukrajiny, zmátli protivzdušnou obranu.

    „V loňském roce byla Ukrajina první, kdo začal používat tyto míče. Vystřelovali jsme balóny nad jejich územím, oni se podívali a začali dělat to samé. Jedná se o obyčejnou gelovou kouli, zabalenou do fólie nebo závěsem zabaleným do fólie, který letí rychlostí větru a jehož hlavním úkolem je dezorientovat protivzdušnou obranu. Radary vnímají tuto kouli jako kovový objekt a reagují na ni. Vzpomeňte si, že začátkem ledna se na obloze v Rostově na Donu (sedm kilometrů od vesnice Sultan-Sala, kde se nachází vojenské letiště), který sestřelili protivzdušnou obranou. Byly to podobné naše koule, vypuštěné z východní části Ukrajiny. Zpočátku byli vyděšení a pak začali vypouštět stejné koule na nás, „říká zdroj z Obranných sil Ukrajiny.

    ://strana.today/news/425263-kakie-aerostaty-zapuskaet-rossija-v-ukrainu-podrobnosti.html

    ————————————-
    STRANA.ua – 14. února 2023
    Rusko vypustilo průzkumné balóny do vzdušného prostoru Ukrajiny

    Ve vzdušném prostoru Ukrajiny byly nalezeny balóny s rohovými reflektory vypuštěné nepřítelem, řekl mluvčí vzdušných sil Ozbrojených sil Ukrajiny Jurij Ignat v komentáři pro Ukrajinskou pravdu.

    Protivzdušná obrana tyto cíle monitoruje, pohybují se ve vzdušných proudech nízkou rychlostí.

    Nepřítel používá takové létající objekty k průzkumu, odvádění pozornosti protivzdušné obrany, jako falešný cíl, řekl mluvčí letectva.

    Podle něj se koule pohybují pod vlivem síly větru a jsou schopny létat do jiných zemí.

    ://strana.today/news/425135-rossija-zapustila-v-ukrainu-shary-s-uhlovymi-otrazhateljami-sveta-vsu.html

  8. Zdeněk Gryc napsal:

    Je třeba snížit důchody – aby bylo na stíhačky.

    Důchody budou,
    stíhaček ne-treba…

    Putin „poslední měsíce se vyhýbá létání“
    včera 15:33 • Aktualizováno včera 15:38
    Jitka Zadražilová
    Ruský prezident Vladimir Putin se zjevně obává atentátu.
    Poslední měsíce se vyhýbá létání
    a cestuje výhradně obrněným vlakem,
    píše server týdeníku Focus s odkazem na platformu Dossier Center.

  9. Zdeněk Gryc napsal:

    ŠETŘIT NA STÍHAČKÁCH !
    KUPOVAT RAKETY
    ZVÝŠIT DŮCHODY !
    ——————-
    O dodávce rakety Buk, která sestřelila malajsijské letadlo, zřejmě rozhodl sám Putin
    9. 2. 2023, 8:21
    Alex Švamberk
    Existují silné indicie, že přímo ruský prezident Vladimir Putin rozhodl o dodání raket země-vzduch Buk proruským povstalcům na východě Ukrajiny, uvedla stanice BBC s odvoláním na vyšetřovatele. Tato raketa pak byla v létě 2014 použita k sestřelení malajsijského Boeingu 777 na lince MH17 z Amsterdamu do Kuala Lumpuru.

    Foto: Antonio Bronic, Reuters
    Trosky sestřeleného malajsijského letadla na Ukrajinou v roce 2014

    Článek
    Žalobci uvedli, že existují důkazy, že se Putin rozhodl separatistům na Donbasu dodat těžké zbraně. Nic však nenaznačuje, že by ruský prezident rozhodl o sestřelení dopravního letadla. Při jeho pádu zahynulo v červenci 2014 všech 298 lidí na palubě.

    Společný vyšetřovací výbor zmínil v této souvislosti nizozemský soud, který loni potvrdil, že Moskva měla „úplnou kontrolu“ nad samozvanou Doněckou lidovou republikou, jež oblast odpálení rakety ovládala od července.

    V zachyceném telefonním rozhovoru ruští představitelé říkají, že rozhodnutí o poskytnutí vojenské podpory „leží u prezidenta“. Tento odposlech považují vyšetřovatelé za klíčový.

  10. Zdeněk Gryc napsal:

    JE ZAJÍMAVÉ PŘEČÍST SI FANTOMASE SPD?
    CUIO BONO ?

    ALE TAKÉ A TO POZORNĚ
    ——————————–
    Jaký je vlastně ruský člověk
    ——————————-
    A TAKÉ CESTOPISY
    OTAKARA ŠTĚRBY

    Otakar Štěrba (18. listopadu 1933 – 2. března 2017) byl český ekolog, cestovatel, spisovatel, dokumentarista, vodák a horolezec. Vystudoval zoologii na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně. V roce 1991 byl jmenován prvním profesorem ekologie. Založil Katedru ekologie a zavedl odborné studium Ochrana životního prostředí na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého. V letech 1990–1994 byl děkanem Přírodovědecké fakulty. Účastník prvosjezdů horských řek a horolezeckých expedicí. Se svou ženou Dinou – českou horolezkyní, založili projekt české Nemocnice v Pákistánu, o které natočili také dokument.

  11. Daňový soumar napsal:

    Tento „pán“ je příkladem bolševika , který nikdy nebyl v KSČ.

  12. Zdeněk Gryc napsal:

    Putin shání nadšené davy na oslavný koncert: Zájemci si vydělají 150 korun!
    Příspěvek od: pma,swp • před 3 h

    Na moskevském stadionu Lužniki se ve středu uskuteční obrovský oslavný koncert,
    Akci předchází projev Vladimira Putina.
    na který ale Kreml hledá komparzisty.
    Zájemcům Rusko nabízí v přepočtu 150 korun.

    Pediatr profesor Teyschl, byl asi v roce 1956 na studijní cestě v Číně.
    Po návratu doporučoval jako doplněk dětské výživy rybí moučku.
    Jako perličku uváděl, že za tam použití veřejného WC, tam platí drobný penízek.

    Na moskevském stadionu Lužniki se ve středu uskuteční obrovský oslavný koncert,
    na který ale Kreml hledá komparzisty. Zájemcům Rusko nabízí v přepočtu 150 korun.
    Akci předchází projev Vladimira Putina.
    Převzato:
    Televizní projev ruského prezidenta Vladimira Putina (21. 2. 2022)© Reuters
    Začátkem následujícího týdne vystoupí ruský prezident Vladimir Putin před Federálním shromážděním Ruské federace.
    Veřejnost chce zřejmě informovat o dalších krocích a plánech, které Rusko hodlá realizovat na jím napadené Ukrajině.
    ———————
    Putinova exmanželka se zbavuje luxusních bytů ve Španělsku. Bojí se sankcí
    ——————–
    Ve středu 22. února by se měl podle ruského opozičního deníku Meduza
    na moskevském stadionu Lužniki uskutečnit i oslavný koncert.
    Na ten ale Kreml shání komparzisty,
    protože chce v rámci šíření propagandy zaplnit na 200 tisíc míst.
    Zájemce shání skrze reklamy na sociálních sítích a těm, kteří na akci přijdou,
    slibuje 500 rublů, tedy v přepočtu necelých 150 korun.
    ———–
    Babišův nákup vily a případné praní špinavých peněz stále vyšetřujeme,
    potvrdila francouzská prokuratura
    BABIŠ A PANDORA PAPERS
    Prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO) stále vyšetřují ve Francii.
    Foto: Shutterstock1
    SVĚT
    ČTK19. ledna 2023
    FacebookTwitterVíce…
    Francouzské úřady stále vyšetřují prezidentského kandidáta a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše
    kvůli podezření z praní špinavých peněz a daňových úniků.
    Hospodářským novinám (HN) to sdělila Národní finanční prokuratura (PNF),
    která se ve Francii zabývá vyšetřováním závažných ekonomických a finančních zločinů.
    Francouzské úřady zkoumají okolnosti,
    za nichž bývalý český premiér před lety získal vilu
    s pozemky v Mougins na jihu Francie
    prostřednictvím řetězce offshorových společností se sídlem
    v Monaku a na Britských Panenských ostrovech.
    Babiš opakovaně označil informace o vyšetřování ve Francii za nesmysl.
    Transakce podle něj byla legální.
    „V únoru 2022 jsme zahájili předběžné vyšetřování
    kvůli podezření z praní špinavých peněz a závažných daňových úniků,“
    napsal HN za PNF Antoine Jocteur-Monrozier.

Leave a Reply