Komunikace

Mnozí dnes disponujeme mobilním telefonem a stále klesá počet lidí, kteří chodí platit složenky na poštu. Čím dál více používáme elektronické bankovnictví a postupně přibývá lidí, kteří mají kromě občanského průkazu také takzvanou elektronickou identitu.


Zdá se tedy, že by dnes při vyřizování různých žádostí a povolení mělo být díky elektronizaci a možnosti našeho propojení na dálku vše mnohem jednodušší. Za sebe se musím přiznat, že bohužel mi občas připadá, že opak je pravdou.


Přemýšlím, proč se docela často setkávám se situacemi, kdy se předávání informací, vysvětlování různých situací nebo popis a zdůvodňování řešení problémů s nastupující elektronizací spíše komplikuje nebo zpomaluje. Přitom by to mělo být naopak a využití elektronické komunikace by mělo vše zjednodušit a urychlit.


Důvodů, proč je tomu tak, je asi více. Osobně jsem přesvědčen, že jedním z nich je obrovský nárůst množství nám všem přístupných a poskytovaných informací. Zatímco dříve si každý musel pořádně rozmyslet, jak rozsáhlý formulář je nutné vyplnit nebo co napíše a pošle většinou formou dopisu v papírové podobě za informace nebo řekne do telefonu, dnes si s pomocí e-mailů, Messengerů, Viberů, Signálů, WhatsAppů a kdoví čeho ještě dalšího posíláme stovky stránek textu a fotografií aniž bychom přemýšleli o tom, jestli je vůbec v silách příjemce je přečíst nebo prohlédnout.


Podobné je to s elektronickými formuláři a dotazníky, které mají někdy i desítky stran. Důkladné promýšlení toho, zda jsou vyplňované údaje skutečně potřeba a je nutné je opravdu vyžadovat, často ustupuje do pozadí. Shromažďujeme čím dál častěji data a údaje, aniž by to v některých případech bylo v takovém množství potřeba, nebo aniž by byl čas a schopnost získané údaje přečíst, vyhodnotit a využít.
Dalším problémem v komunikaci je obrovský nárůst dezinformací, tedy nepravdivých, polopravdivých nebo neúplných údajů. Dezinformace zaplavují sociální sítě a emailovou komunikaci a často bývá velmi obtížné je rozeznat od seriosních zpráv a informací.


Do toho všeho v poslední době přichází možnosti umělé inteligence, která zaznamenává neuvěřitelně rychlý vývoj a exponenciálně roste zájem o její využití. Možná se již někomu z Vás stalo, že jste měli problém rozpoznat, zda po telefonu mluvíte s člověkem nebo automatem, který využívá umělé inteligence.


Je to zkrátka tak, žijeme v období, kdy disponujeme úžasnými nástroji, o kterých se našim předchůdcům ani nesnilo. Zároveň ale z toho paradoxně vůbec neplyne, že by náš život byl jednodušší nebo, že by bylo snadnější poznat, co je správné. Spíše je to minimálně v některých případech komplikovanější a zamotanější. Snažme se tedy nezapomínat a nepodceňovat osobní setkání a osobní komunikaci. Stále se ukazuje, že osobní jednání je nejlepší a nejúčinnější výměnou názorů a informací. I proto se těším na tradiční jarní osobní setkání na dnech senátora, která se budou konat postupně ve všech městech senátního obvodu.


Ten první Den senátora proběhne v Telči již v pondělí 3. dubna v 18.00 ve Švejk Restaurantu v dolní části náměstí Zachariáše z Hradce. Třeba se s některými čtenáři uvidíme.

34 Responses to “Komunikace”

  1. Svatopluk Beran napsal:

    CO TADY TEN ČECHOAMARIČANOTCHAJVANEC VYSTRČIL ŘEŠÍ? VŽDYŤ ON A CELÁ TA VLÁDNÍ SEBR.NKA UŽ UMĚLOU PŘITAKÁVACÍ AMERICKOU INTELIGENCI V MOZEKU DÁVNO MÁ.

    OSOBA KTERÁ JE ŠŤASTNÁ Z TOHO ŽE SI KONEČNĚ PŮJDOU NA RUKU S PRESIDENTEM, S VLÁDOU, S PARLAMENTEM, S ÚSTAVNÍM SOUDEM, SE CIA, S MINISTREM ZAHRANÍČÍ I MINISTREM VÁLKY USA.

    JE JEŠTĚ VŮBEC TA ODEESÁCKÁ FIGURA V REALITĚ, ŽE NAPROSTO POŠLAPÁVÁ DEMOKRACII SEBESCHOPNÁ SI TO UVĚDOMIT? VŽDYŤ TAKHLE TO MĚLI KOMUNISTI, TAKHLE SI ŠLI VE VŠECH ZÁKONODÁRNÝCH A MOCENSKÝCH STRUKTURÁCH NA RUKU SE SOVĚTSKÝM SVAZEM.

    TEN ČLOVĚK A TA SVITA KOLEM NĚJ NAPROSTO ZTRATILA SEBEKONTROLU.

    ČERNOCHOVÁ TEĎ KÁDRUJE VRCHOLOVÉHO SPORTOVCE ZA JINÝ NÁZOR A POHLED NA VÁLKU NA UKRAJINĚ.

    JÁ, JAKO OTEC KLUKA, KTERÝ HRÁL V DUKLE PŘED 89 ROKEM A PODEPSAL COBY ŠESTNÁCTILETÝ DVA TISÍCE SLOV, JSEM TO UŽ ZAŽIL PŘED 89. KAM SE TO DOPRDE.E S VYSTRČILEM, ČERNOCHOVOU, FIALOU, RAKUŠANEM A CELOU TOU PĚTIKOALIČNÍ SRAČ.OU ZASE DOSTÁVÁME?

  2. jihlavák napsal:

    Rudá fena Jana, to je něco. Svobodu bude soudružka vyhazovat ze zaměstnání. Dovolil si jen trošičku zapochyboval. Kam tohle půjde dál, kde skončíme?!

  3. Dvořák napsal:

    Jak to říci slušně? Afročechová je prostě 3,14ča na entou.

  4. Zdeněk Gryc napsal:

    Odborníci na základě dosavadních poznatků,
    ale třeba i rozhovorů se špičkami ukrajinských tajných služeb podrobně popsali,
    jak se Rusové na invazi dlouhodobě připravovali.

    Jejich strategie byla založena na síti agentů – Beranů etc…
    kteří měli pracovat na vnitřní destabilizaci Ukrajiny,
    ochromení jejího politického systému,
    ovlivňování veřejného mínění a narušování vztahů Kyjeva se západními zeměmi.
    ———–
    PRAKTICKÁ UKÁZKA

    3 komentářů k článku “Komunikace”

  5. jihlavák napsal:

    Soudruh kádruje. Praktické ukázky jeho komunikace dobře známe. Správně měl napsat praktická ukázka 4 komentářů k článku Komunikace. Jeho matros lze stěží překonat.

  6. Zdeněk Gryc napsal:

    Dvořák říká:
    Čtvrtek, 30. 3. 2023 v 17:44
    Jak to říci slušně?
    —————————————–
    „SLUŠNOST“ VYŘEŠÍ DŮCHODOVOU REFORMU

    „Umřít v osmdesáti není tragédie,ale slušnost.“

    Dvořák říká:
    Pondělí, 23. 1. 2023 v 14:04

    1. Dvořák říká:
    Středa, 13. 3. 2019 v 10:47
    Možná se budu opakovat…
    …….. Umřít v osmdesáti není tragédie,ale slušnost. ………… Jiří Sovák

    Penze se v Rusku nedožije až 40 procent mužů. Země zvedla …
    https://archiv.hn.cz › c1-66172310-penze-se-v-rusku-ned…

    19. 6. 2018 — „Ministerstvo financí tvrdí, že průměrný věk dožití je v Rusku zhruba 70 let. Jenže už nedodává, že u mužů je to 64 let. To znamená, že přes 40 procent mužů se nedožije penze

  7. Svatopluk Beran napsal:

    Penze se v Rusku nedožije až 40 procent mužů. Země zvedla …
    https://archiv.hn.cz › c1-66172310-penze-se-v-rusku-ned…

    CO BUDOU NA OLYMPIÁĎE DĚLAT AMERIČANI A ZEMĚ NATA, KTERÁ VYVRŽDOVALY SRBY V KOSOVU, ARABY NA STŘEDNÍM A BLÍZKÉM VÝCHODĚ, V SEVERNÍ AFRICE A V DALŠÍCH TERORISTICKÝCH NEZÁKONÝCH VÁLKÁCH PO CELÉM SVĚTĚ VČETNĚ VIETNAMU?

    CO TAM TY AMERIČTÍ SPORTOVCI, KTEŘÍ BYLI VYCHOVÁNÍ V ZEMI KDE SE MASOVĚ VRAŽDÍ KAŽDÝ DEN A ODKUD JSOU POSÍLÁNI AMERIČTÍ VOJÁCI A ZBRANĚ K VYVRAŽĎOVÁNÍ CELÉHO SVĚTA, BUDOU DĚLAT? CO TAM TI AMERIČTÍ SPORTOVCI, KTEŘÍ BYLI VYCHOVÁNI V ZEMI KTERÁ VE SVÉ GEOPOLITICKÉ TERORISTICKÉ OBCHODNÍ MORÁLCE ROZVRACÍ OSTATNÍ ZEMĚ SVĚTA, CO TAM BUDOU TOTO SPORTOVCI Z NEJOTŘESNĚJŠÍ VYVRAŽĎOVACÍ ZEMĚ SVĚTA, DĚLAT? JAKÝ NA TO MAJÍ MORÁLNÍ NÁROK, KDE HO OPROTI RUSÁKÝM A BĚLORUSKÝM SPORTOVCŮM VZALI?

    TAK TOTO JE LOGIKA A DŮVOD PODPORY SOCIALISTICKÉHO ARCHITEKTA GRYCE K AMERICKÉMU FYZICKÉMU VRAŽĎENÍ OSOB NA CELÉM SVĚTĚ A K DESTABILIZACI CELÉHO SVĚTA.

    SOCIALISTICKÝ ARCHITEKT GRYC MÁ JEŠTĚ DŮCHOD ZE SOCÍKU A PŘITAKÁVÁ SVÝMI ČLÁNKY K DNEŠNÍM DŮCHODOVÝM SYSTÉMŮM PRAVICE, KDY BUDE NEDŮSTOJNÉ ŽITÍ V DŮCHODU, PROTOŽE NIC NEZBUDE.

  8. Svatopluk Beran napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Čtvrtek, 30. 3. 2023 v 19:37

    Odborníci na základě dosavadních poznatků,
    ale třeba i rozhovorů se špičkami ukrajinských tajných služeb podrobně popsali,
    jak se Rusové na invazi dlouhodobě připravovali.

    Jejich strategie byla založena na síti agentů – Beranů etc…
    kteří měli pracovat na vnitřní destabilizaci Ukrajiny,
    ochromení jejího politického systému,
    ovlivňování veřejného mínění a narušování vztahů Kyjeva se západními zeměmi.

    TUŠÍŠ VŮBEC CO SE TADY DĚJE SOCIALISTICKEJ ARCHITEKTE PŘI SVÉM KOMENTÁŘI O DESTABILIZACÍ UKRAJINY BERANEM A PODOBNÝMI?

    VYDÍŠ VŮBEC, ŽE MI TU NEJSME DESTABILIZOVANÍ A PŘITOM PODLE TĚHLECH DNEŠNÍCH PRAVICOVÝCH KOKO.Ů, I BEZ DESTABILIZACE, NEBUDE NA DŮCHODY TYPEM AMERICKÝ EKONOMIKY? ALE PŘI TOM TI KDO TO ŘÍDÍ MAJÍ ČÍM DÁL TÍM VĚTŠÍ ZISK A MOC? VÍŠ VŮBEC O ČEM MLUVÍŠ? VZPAMATUJ SE A ZAČNI UVAŽOVAT TY AMERICKO-UKRAJINSKEJ NÁCKU.

    AMERIKA U NÁS VLÁDNE, NE RUSKO A NAŠE DĚTI NEMAJÍ UVAŽOVAT PODLE TÉTO VLÁDY O DŮSTOJNÉM DŮCHODU!!!!!! CHÁPEŠ CO TADY MELEŠ?

  9. Svatopluk Beran napsal:

    STOPROCETNĚ TO NEBYL AGENT BERAN ARCHITEKTE SOCIALIZMU, NÝBRŽ STOPROCENTNĚ FINANČNÍ ODBORNÍCI Z AMERICKÉHO KONTINENTU, KTEŘÍ VYPRACOVALI ROZKLAD POSTSOCIALISTICKÝCH ZEMÍ, JAK JE ROZLOŽIT A ŽDÍMAT NAPOŘÁD.¨

    TIHLE TO VYMYSLELI UŽ V 89 ROCE CHYTRÁKU Z VOLEVČIC.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Washingtonsk%C3%BD_konsenzus

    Washingtonský konsenzus je desatero hospodářských pravidel, sepsaných roku 1989 ekonomem Johnem Williamsonem jako pomoc rozvíjejícím se státům. Představují standardní reformní balíček pravidel, jež uznávaly washingtonské instituce, jako je //MEZINÁRODNÍ MNĚNOVÝ FOND, SVĚTOVÁ BANKA a především MINISTERSTVO FINANCÍ USA.// Pravidla zahrnují požadavky na makroekonomickou stabilizaci, otevření ekonomik v rámci obchodu a investic a posílení tržních sil v rámci domácího hospodářství. Lze jej chápat jako jakýsi manuál neoliberální politiky.

    Následně se začal i přes Williamsonův odpor používat pojem Washingtonský konsenzus v širším významu, kdy odkazuje na obecnější ekonomické orientace směrem k silně tržně založenému přístupu (někdy popisovanému jako neoliberalismu
    Odborníci na základě dosavadních poznatků,
    ale třeba i rozhovorů se špičkami ukrajinských tajných služeb podrobně popsali,
    jak se Rusové na invazi dlouhodobě připravovali.

    COBY AGENT BERAN ASI TAK ZMOHL ARCHITEKTE SOCIALISMU, AGENT, KTEREJ UMÍ MAKAT JEN RUKAMA? TY SEŠ TOTÁLNĚ VYGUMOVANEJ ARCHITEKTE Z VOLEVČIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Jejich strategie byla založena na síti agentů – Beranů etc…
    kteří měli pracovat na vnitřní destabilizaci Ukrajiny,
    ochromení jejího politického systému,
    ovlivňování veřejného mínění a narušování vztahů Kyjeva se západními zeměmi.

    CO TO TAM V TOM VYSTRČILOVĚ A OKOLNÍCH HOSPODÁCH NALEJVAJÍ, ŽE TAK S PŘEDSEDOU SENÁTU UJÍŽDÍŽ MIMO REALITU?

  10. Zdeněk Gryc napsal:

    NE-PŘEKVAPIL
    ale ani
    NE-ZKLAMAL

    KVA-NTITA
    nemusí být
    KVA-LITOU

  11. Dvořák napsal:

    Konečně s architektem souhlasím. Kvantita nemusí být kvalitou. A on o tom něco musí vědět, protože sám tady nakydal kvanta sraček bez hlavy a paty.

  12. Jan P napsal:

    Co si nevybojujeme, to mít nikdy nebudeme. Žádný politik se nikdy nepostaví za vaše zájmy, protože politici zastupují zájmy velkokapitálu, byznysu, ne pracujících! Tohle ve Francii dobře vědí, i proto tam lidé křičí – zdaňte superbohaté, zdroje jsou!
    Celý rozhovor se Švihlíkovou zde:
    https://dvojka.rozhlas.cz/ekonomka-svihlikova-co-si-nevybojujeme-mit-nebudeme-ve-francii-a-v-nemecku-na-8961030?fbclid=IwAR0vd5UOjZwMvx3JSv517AMu8Dl0mIoixsIlDMfZefFNQCMQG9zFJsOyNUA

  13. Zdeněk Gryc napsal:

    Co si nevybojujeme, to mít nikdy nebudeme. Žádný politik se nikdy nepostaví za vaše zájmy, protože politici zastupují zájmy velkokapitálu,

    JAKO TŘEBA BABIŠ, že ?

  14. Jan P napsal:

    Pane Gryci, můžete být v klidu. Podle novin měl být Babiš mediální hvězda odborové demonstrace. Ale podle účastníků demošky byla reakce na místě jiná:-)
    Podle předsedy KOVO zval prý úplně všechny politiky, včetně těch vládních. Strategie pořád blbá, ale je pak dost jasné, že záměrem nebyla podpora Babiše (Samozřejmě ovšem stačil miligram předvídavosti, aby tušili výsledek). Nicméně jsem názoru, že demonstrace organizovaná odborovými svazy má být hlavně o pracujících lidech, ne o politicích!
    A co takhle pane Gryci ten váš sveřepý boj proti Babišovi za každou cenu a free pass pro Pavla?

  15. jihlavák napsal:

    Kolegyně pana předsedy, mazaná nána nakupuje kulomety:

    https://www.kverulant.org/article/ministryne-obrany-cernochova-taji-informace-o-predrazenem-nakupu-kulometu-za-15-miliardy/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=909531&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

    Jedna jediná položka ve státním rozpočtu. Raději nemyslet, jak hospodaří se zbytkem. Rozhazuje se, možná se rovnou krade. ODS, ale oholí seniory, ti se nebrání, tiše mlčí. Verbež. Ne nadarmo dali slovu tunel nový význam.

  16. Zdeněk Gryc napsal:

    Jan P říká:
    Pátek, 31. 3. 2023 v 15:28
    Pane Gryci, můžete být v klidu. Podle novin měl být Babiš mediální hvězda odborové demonstrace.

    Sledovat
    Babišova bunda za 130 tisíc?
    Dala mi ji žena a stála míň, hájí se šéf ANO. Kalousek si rýpnul
    Včera v 18:19
    Babišova bunda za 130 tisíc? Dala mi ji žena a stála míň, hájí se šéf ANO. Kalousek si rýpnul© Poskytovatel: CNN Prima NEWS
    „Toto je nejslavnější bunda Prada České republiky. Pradu nosí ďábel a Babiš,“ říká expremiér v úvodu své řeči. Odkazuje tak na film z roku 2006 s názvem Ďábel nosí Pradu. Právě bunda od této luxusní značky několik uživatelů, ale i politiků na Twitteru pobouřila.
    „Co ty antibabišovci na Twitteru napsali? Že Babiš má bundu za 130 tisíc. No samozřejmě, že je to lež. Paní ředitelka Prady mi dohledala, že bundu mi koupila moje paní, dala mi ji na Vánoce před pěti lety a stála tehdy 35 tisíc. Ne 130 tisíc, jak si to vymyslel ten pán. I dnes by stála jen 47. Takže se omlouvám, že jsem byl na demonstraci v této bundě, mám ji rád,“ pokračuje ve vzkazu.
    Podle módních expertů, které redakce oslovila, je ale možné, že tato luxusní bunda mohla skutečně stát mnohem méně než 130 tisíc. Záleží na zemi, kde se produkt kupuje, ale i věrnostních nebo sezonních slevách.
    Zaměstnanci prodejny luxusní značky Prada v Pařížské ulici v Praze redakci informaci o tom, zda s ředitelkou pan Babiš komunikovali, neposkytli. O klientech, kteří v prodejně nakupují, prý nemluví, jedná se o interní informace.
    Babiš v závěru videa dodává, že bundu bude nosit ještě dlouho, protože je „konzerva“. „To jsou důležité věci takzvaného polistopadového kartelu a nové totality médií, která píšou stále jen o Babišovi,“ říká.
    Babišovu bundu zkritizoval například i europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). „Dobrý trolling,“ napsal na Twitter. Bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek ironicky dodal, že Babišovo vysvětlení je „zásadní politické prohlášením lídra opozice k dnešní situaci“.
    —-
    NEJENOM
    PRÁVĚ DNES,
    JDE O STÁT,

    nikoli SOCIALISTICKÝ

    ale SOCIÁLNÍ

    Sv. Martin + Babiš
    Uprostřed mrazivé zimy vojáka jménem Martinus u městských bran zastavil žebrák a prosil o almužnu. Martinus namísto toho rozetnul na dvě části to nejcennější, co měl – svůj důstojnický plášť – a s chudákem se o něj podělil. Stal se tak symbolem nesobectví, obětavosti a pomoci v nouzi…
    PS. roztínat péřovou bundu se fakt nedoporučuje,
    ale jsou jiné možnosti.

    Trump, Putin, Babiš
    Nejde ani tak o prachy na bundu, ale o prachy, afrodisiakum pro,
    nejenom Trumpovou.

  17. Svatopluk Beran napsal:

    Překážkář Svoboda se musel omluvit za svůj SVĚTONÁZOR, aby mohl jako reprezentant DUKLY V Dukle, zůstat. To je v demokracii ŠÍLENOST, když Česká ministrině války ROZHODOVALA O TOM KDO SMÍ A NESMÍ BÝT V DUKLE!!! pro své názory. KDE TO JSME?

    Můj syn, coby dorostenec Dukly Jihlava, svůj podpis u DAVATISÍCE SLOV, KTERÉ NA OKROUHLÍK přinesl Ondřej Vetchý neodvolal a tak emigroval v necelých 17 letech. Vrátil se sice na přání své babičky a své matky a byl samozřejmě z Dukly vyloučen i když mu vedení Dukly a to i to republikové slibovalo, že když se vrátí, tak bude moci dál Duklu reprezentovat a nic se mu nestane. Naštěstí se otec Viktora Ujčíka Milan, nebál a vzal ho aspoň do mužů Modety. Následoval 89 rok a on opět byl těmi co ho vyloučili přijat a z dorostem vyhráli mistra republiky. Akorát na něj jako jedničku dorosteneckého brankáře, medaile nějak nezbila. Alternoval již totiž v mužích jako druhý brankář a přímo finálového dorosteneckého utkání se tak nemohl zúčastnit. Byl ale v kanadském bodování vyhodnocen jako nejlepší dorostenecký brankář hokejového ročníku 89-90. Ze školy nebyl po návratu vyhozen. Jedinečnou zásluhu na tom měl ředitel školy, který jako jediný z tehdejších učitelů by proti jeho vyloučení a dokázal za to nést svou odpovědnost. Mně ředitel tehdejší závodu Driling Sektion Geoindustrie v Libyi umožni z jeho osobního telefonu potají mluvit s mým synem v Německu a k ničemu mě nenutil co bych mu měl říkat. I pro mne bylo překvapením že můj syn v Německu zůstal, řešili jsme tuto otázku spolu několikrát, ale já ho nabádal aby to, když tak udělal až bude starší a bude mít za sebou nějaké hodně slušné výsledky. Se svým činem mne i celou rodinu překvapil, ale já celé jeho rozhodnutí nijak neodsuzoval a doufal že to má promyšlené a nechal jsem to čistě jen na něm i s možnými důsledky na celo rodinu.

    UTEKLO TŘICET LET A OPĚT ROZHODUJE VEDENÍ DUKLY S ČESKOU MINISTRINÍ VÁLKY O TOM JAKÝ NÁZOR SMÍ MÍT REPREZENTAN DUKLY.

    TO JE ŠÍLENÉ!!!!!!!!!!! NEDIVÍM SE SVOBODOVI, I KDYŽ PŘI JEHO JMÉNĚ, BYCH SI I DOVEDL PŘEDSTAVIT, ŽE SE NEBUDE BÁT ZA SVŮJ POHLED NA TO CO SE DĚJE VE SVĚTĚ A NESKONÍ, JAKO NAPŘÍKLAD MNOZÍ ČEŠTÍ UMĚLCI V MINULOSTI.

    JE URČITĚ NELEHKÉ UDRŽET SI SVOU PRAVDU, KDYŽ NA VÁS TLAČÍ DNEŠNÍ
    TOTALITNÍ PROAMERICKÁ VLÁDA V ČELE S MINISTRINÍ VÁLKY Z ODS ČERNOCHOVOU, KTERÁ NEMÁ ŽÁDNÉ ZÁBRANY VYLIZOVAT .RDEL MINISTRU VÁKY USA, POPRVÉ V DĚJINÁCH USA BARVY JMÉNA PANÍ ČERNOCHOVÉ Z ODS.

  18. Jan P napsal:

    Je to Grycova klasika. Odbočit od tématu a obsahu třeba k bundě. O co odborářům jde a co jim vadí už Gryce nezajímá.
    I člověk s bundou za sto táců může hájit zájmy pracujících. Kdo by neměl být na takové demonstraci je někdo, kdo je sám zaměstnavatelem, který zájmy pracujících úplně nehájí, spíš naopak. Ta bunda byl jen takový štěk, každému bylo celkem jasný, že člověk co zaměstnává tisíce lidi za minimální mzdu v šílených podmínkách nemá na demonstraci odborů co dělat.

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 31. 3. 2023 v 18:37
    Sledovat
    Babišova bunda za 130 tisíc?
    Dala mi ji žena a stála míň, hájí se šéf ANO. Kalousek si rýpnul

  19. Zdeněk Gryc napsal:

    Jan P říká:
    Pátek, 31. 3. 2023 v 20:45
    Je to Grycova klasika. Odbočit od tématu a obsahu třeba k bundě.
    —————————————————————————
    Ne asi, ale určitě

    méně bubnů,

    méně trumpet

    méně řvaní přes tlampače

    ale více přemýšlení.

    Jako příklad pro varování je řev
    na stadionu sportovní utkání.

    To, co se děje v republice není UFO.
    Je to ale výsledek toho co s námi
    udělali ti, co mohli,
    tedy partaje, které se opozičně spojily.
    To, co se děje ve světě není UFO

    Karel Čapek citát:
    Ano, mnoho se změnilo, ale lidé zůstali…
    citaty.net/2019031-karel-capek-ano-mnoho-se-zmenilo-ale-lide…
    „Ano, mnoho se změnilo, ale lidé zůstali stejní; jenomže teď víme líp, kdo je kdo.
    Kdo je slušný, byl slušný vždycky; kdo byl věrný, byl věrný i teď.
    Kdo se točí s větrem, točil se s větrem i dřív.

    Karel Čapek: Proč nejsem komunistou?
    REDAKCE EPOCH TIMES | 17. 11. 2020

    Česká kulturní scéna z první republiky měla osobnosti, které projevovaly výjimečně vizionářské a prozíravé schopnosti. Karel Čapek byl nejen literátem světového formátu, ale projevil i neobyčejnou prozíravost co se týče myšlenkové ideologie, která se pak do naší země skutečně vlámala.
    A třebaže se po létech totalitního útlaku odehrála tzv. sametová revoluce v roce 1989, komunismus jinde ve světě neskončil. Komunismus trvá. Pojďme si přečíst, co o něm napsal Karel Čapek.
    Proč nejsem komunistou?
    Autor: Karel Čapek
    Tato otázka se z čistě jasna vynořila mezi několika lidmi, kteří byli nakloněni čemukoli spíše než tomu, aby se bavili politikou. Je jisto, že by nikdo z přítomných nepoložil otázku „Proč nejsem agrárníkem“ nebo „Proč nejsem národním demokratem“. Nebýti agrárníkem neznamená ještě žádný určitý názor nebo životní víru; avšak nebýti komunistou znamená býti nekomunistou;
    nebýti komunistou není pouhý zápor, nýbrž jisté krédo.
    Pro mne osobně je ta otázka úlevou; neboť tuze bylo třeba nikoli polemizovat s komunismem, nýbrž hájit se sám před sebou z toho, že nejsem komunistou a proč jím nemohu být. Bylo by mi lehčeji, kdybych jím byl. Žil bych v domnění, že přispívám co nejřízněji k nápravě světa; domníval bych se, že stojím na straně chudých proti bohatým, na straně hladových proti žokům peněz; věděl bych, jak o čem smýšlet, co nenávidět, čeho nedbat. Místo toho jsem jako nahý v trní: s holýma rukama, nekryt žádnou doktrínou, cítě svou bezmoc pomoci světu a nevěda často jak chránit své svědomí. Je-li mé srdce na straně chudých, proč u všech všudy nejsem komunistou?

    Protože mé srdce je na straně chudých.

    Viděl jsem bídu tak palčivou a nevýslovnou, ze mi zhořklo vše, čím jsem.
    Kdekoli jsem byl, běžel jsem od paláců a muzeí podívat se na život chudých
    v ponižující roli bezradného diváka.
    Nestačí dívat se a nestačí soucítit; měl bych žít jejich životem, ale bojím se smrti.

    Tato všivá nelidská bída není nesena na štítě žádné strany; do těch strašných pelechů, kde není ani hřebík na oběšení, ani špinavý hadr na podestlání,
    křičí komunismus z opatrné dálky:

    tím je vinen společenský řád; za dva roky, za dvacet let zavlaje prapor revoluce, a pak…
    SE SOVĚTSKÝM SVAZEM, NA VĚČNÉ ČASY A NIKDY JINAK

    Jakže, za dva roky, za dvacet let?
    Což můžete tak lhostejně připustit, že se má takhle žít ještě dva měsíce zimy,
    ještě dva týdny, ještě dva dny?

    Buržoazie, / Babiš, Trump, Putin/,která zde nedovede nebo nechce pomoci, je mi cizí;
    ale stejně cizí je mi komunismus, který místo pomoci přináší prapor revoluce.

    Poslední slovo komunismu je vládnout a nikoli zachraňovat;

    jeho velikým heslem je moc
    a nikoli pomoc.

    Chudoba, hlad, nezaměstnanost nejsou mu nesnesitelnou bolestí a hanbou,
    nýbrž rezervou temných sil, kvasící hromadou zuřivosti a odporu.

    „Tím je vinen společenský řád.“

    Ne, tím jsme vinni všichni, ať stojíme nad lidskou bídou s rukama v kapsách,
    nebo s praporem revoluce v rukou.

    Chudí lidé nejsou třída, nýbrž právě vytřídění, vyřazení a neorganizovaní;
    ti nebudou nikdy na stupních trůnu, ať na něm sedí kdokoliv.
    Hladoví nechtějí vládnout, nýbrž jíst;
    vzhledem k bídě je lhostejno,
    kdo vládne; záleží jen na tom, jak my lidé cítíme.

    Bída není instituce nebo třída, nýbrž neštěstí;

    ohlížeje se po výzvě k bezprostřední lidské pomoci,
    nalézám studenou doktrínu třídní vlády.

    Nemohu býti komunistou, protože jeho morálka není morálka pomoci.
    Protože káže odstranění společenského řádu a nikoli odstranění společenského zlořádu,
    jímž je bída.
    Protože, chce-li vůbec pomoci chudým, činí to podmínečně:

    nejprve musíme vládnout, na Ukrajině

    a pak (snad) na vás dojde.
    Pohříchu ani tato podmínečná spása není textově zaručena.
    /pokračování najdeme na wikipedii/

  20. Jan P napsal:

    Jednou a provždy si řekneme, že sociální demokraté, komunisté, anarchisté jsou nejbližší spojenci pracujících, omlouvat se za to nikdo nebude, se s tím libtardi smiřte.

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 31. 3. 2023 v 20:54

  21. Svatopluk Beran napsal:

    Proč nejsem kapitalistou.

    https://www.muzivcesku.cz/belgicky-kral-leopold-ii-se-da-srovnavat-hitlerem-ci-stalinem-zverstva-kongu-si-uz-malokdo-vzpomene/

    šechno bohatství pramenilo z Leopoldova osobního projektu, ze kterého se zrodil „Svobodný“ stát Kongo. Posedlý představou o nutnosti vlastnit kolonii, vyslal cestovatele Henryho Mortona Stanleyho, aby na královy vlastní náklady prozkoumal oblast dnešního Konga. Tak se král dostal ke svému privátnímu zlatému dolu – na Berlínské konferenci roku 1885 byl uznán Leopoldův nárok na toto africké území.

    Svobodný stát Kongo s velkým bohatstvím v podobě slonoviny a kaučuku bylo přesně to, co Leopold potřeboval. A tak se rozběhla víc jak dvacet let trvající vražedná mašinérie s tzv. Force Publique v čele.

    Force Publique (veřejné síly), mimořádně brutální armáda složená hlavně z původních obyvatel, měla na starosti dozor nad správným chodem kaučukového byznysu v praxi. Každý, kdo odmítl pracovat, byl okamžitě popraven, toho, kdo jen jedinkrát nesplnil často nereálné kvóty na množství sesbíraného kaučuku, čekala smrt.

    Na důkaz, že rozsudek byl skutečně vykonán a vojáci nepoužili drahou munici třeba na lovení divoké zvěře, měla být každému popravenému uříznuta ruka. Bez ruky se ale přece jen člověk obejde a tak se z krutého trestu snažily těžit obě strany – otroci i Force Publique. Ruce byly odřezávány bez zabití a pěšáci si mohli nechat ceněnou munici pro vlastní potřebu.

  22. Svatopluk Beran napsal:

    Proč nejsem kapitalistou.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Winston_Churchill

    Je vnímán jako kontroverzní osobnost, obhájce imperialismu a rasismu a je spojován s válečnými a jinými zločiny jako byl hladomor v Bengálsku roku 1943, který si vyžádal několik milionů obětí. Dále je také kritizován za špatně naplánované vylodění v Gallipoli za první světové války, kdy byl prvním lordem admirality (ministrem válečného námořnictva), a za rozhodnutí plošně bombardovat Drážďany v únoru 1945.

    Eugenika

    Přelomovým rokem se stal pro EUGENIKY rok 1912, kdy Londýnská univerzita uspořádala první Mezinárodní eugenický kongres, kterého se zúčastnilo 750 přívrženců z celé Evropy i Spojených států amerických, pod organizací syna Charlese Darwina Leonarda. Viceprezidentem kongresu byl budoucí premiér Winston Churchill

  23. Svatopluk Beran napsal:

    Proč nejsem americkým kapitalistou

    https://zahranicni.hn.cz/c1-63251170-sit-tajnych-veznic-cia-thajsko-rumunsko-polsko-litva-egypt

    Síť tajných věznic CIA: Thajsko, Rumunsko, Polsko, Litva, Egypt.

    Na zřízení sítě tajných věznic začali agenti rozesetí po světě podle listu pracovat již tři dny po útocích na USA z 11. září, kdy dostali příkaz z centrály. Teprve další tři dny poté však dostala zpravodajská služba prostřednictvím přísně tajného dokumentu vydaného prezidentem Georgem Bushem mladším povolení zadržovat a vyslýchat lidi podezřelé z terorismu.

    Nevládní organizace: Na tajném programu CIA se podílelo přes 50 zemí. Včetně Česka

    Celkem 54 zemí umožnilo CIA, aby na jejich území měla tajné věznice, nebo aby mohla na jejím letištích přistávat i s podezřelými na palubě letadel. CIA začala přepravovat podezřelé do vězení v zahraničí bez povolení soudu za vlády prezidenta George W. Bushe, po útocích z 11. září 2001.

    Na tajném programu americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) týkajícím se únosů a ilegálních letů s podezřelými teroristy a jejich zadržování v tajných věznicích v zahraničí se podílelo 54 zemí, včetně České republiky, Polska a dalších evropských států.

    Celý program CIA zahájila za vlády bývalého prezidenta George Bushe po teroristických útocích v USA z 11. září 2001. CIA dopravovala podezřelé bez povolení soudu do zemí, kde je mučení běžnou praxí.

    Podezřelí byli drženi v tajných věznicích a v některých případech mučeni. Nynější prezident Barack Obama tyto metody výslechu po nástupu do funkce zakázal.

  24. Svatopluk Beran napsal:

    Proč nejsem americkým kapitalistou a nechci v české republice americké vojíky.

    Za podporu amerických bank a průmyslových magnátů Hitlera a za toleranci a podporu fašismu v USA

    https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:German_American_Bund

  25. Svatopluk Beran napsal:

    Proč nejsem americkým kapitalistou a nechci v české republice americké vojáky.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Ku-klux-klan

  26. Svatopluk Beran napsal:

    Proč nejsem americkým kapitalistou a nechci v české republice americké vojáky.

    https://www.stream.cz/my-lai/my-lai-64257012

  27. Svatopluk Beran napsal:

    Proč nejsem americkým kapitalistou a nechci v české republice americké vojáky.

    https://cnn.iprima.cz/vice-nez-jedna-masova-strelba-za-den-v-usa-prozivaji-mozna-nejkrvavejsi-rok-v-historii-110033

    Téměř dvě masové střelby za den. V USA prožívají možná nejkrvavější rok v historii

    Během 22 týdnů letošního roku došlo ve Spojených státech k nejméně 246 případům masové střelby. Ze statistik tak vyplývá, že USA mají nakročeno k tomu, aby prožily jeden z nejkrvavějších roků v historii. Vraždy přitom nejsou jediným problém, se kterým se země v kontextu zbraní potýká.

  28. Zdeněk Gryc napsal:

    „premiér Winston Churchill“

    měl syna Randolfa,
    kolegy Davida Stirlinga.
    —————————————————————
    Na dně Macochy se Punkva na chvíli objevuje na denním světle.
    OPRAVDU JENOM NA CHVÍLI, PODOBNĚ JAKO DNES,
    JAKO AKTIVITY ZEMANOVY KANCELÁŘE NA HRADĚ.

    Tvoří zde dvě jezírka, hned ale zase mizí zpátky v podzemí.
    Horní jezírko je hluboké přibližně 13 metrů a je vidět seshora z vyhlídkové terasy. Dolní jezírko je ukryto mezi skalami a není tudíž shora vidět a jeho hloubka dosahuje 49 metrů (doposud nebylo dosaženo dna).
    Vyhlídková terasa ? Horní můstek. Publikovaná stojka na natažených rukou, jo tak to je brácha Jiří. Za všechno, tedy většinou může, první profesor ekologie cz. Otakar Štěrba, který také přes veškerou snahu nedosáhl dna a už ho nedosáhne, že ?
    Hranická propast je propast v Hranickém krasu, ležící na pravém břehu řeky Bečvy v národní přírodní rezervaci Hůrka u Hranic na katastru města Hranice v okrese Přerov v Olomouckém kraji. Hloubka suché části propasti je 69,5 m. Maximální naměřená hloubka zatopené části je 519,5 m,
    aniž bylo dosaženo dna.

    Dosti se o to také snažil, komplic Štětiny Štěrba,
    ale dopadlo to podobně jako na Macoše.

    JE TO OBDOBNÉ JAKO S POZ – ŮSTATKY BAČOVÁNÍ
    KLAUS – ZEMAN – BABIŠ

    Dosažení dna a odraz od něj ?

    Naděje národa, sňatek Schillerová – Okamura ?
    Líšeň + Japonsko

    Karel Čapek citát: Ano, mnoho se změnilo, ale lidé zůstali…
    citaty.net/2019031-karel-capek-ano-mnoho-se-zmenilo-ale-lide…
    „Ano, mnoho se změnilo, ale lidé zůstali stejní; jenomže teď víme líp, kdo je kdo.
    Kdo je slušný, byl slušný vždycky; kdo byl věrný, byl věrný i teď.
    Kdo se točí s větrem, točil se s větrem i dřív.

    Churchilův syn Randonf byl členem komanda…

    Sir Archibald David Stirling (15. listopadu 1915 – 4. listopadu 1990) byl skotský horolezec, během druhé světové války důstojník britské armády a zakladatel Special Air Service.
    David Stirling se narodil na farnosti v Lecroptu v Pertshire. Byl synem brigádního generála Archibalda Stirlinga z Keiru a Margaret Fraserové, dcery Simona Frasera (potomek anglického krále Karla II. Stuarta). Studoval v Ampleforth College a Trinity College na Univerzitě v Cambridgi. V době vypuknutí války se připravoval k výstupu na Mount Everest.

    Special Air Service.
    Inspirace pro Bondovky
    James Bond, také známý jako agent 007 (v anglickém originále se vyslovuje „dabl ou sevn“), je fiktivní britský tajný agent, sloužící v britské tajné službě MI6. Postavu vytvořil spisovatel Ian Fleming roku 1952, po něm psali knižní příběhy i další autoři.
    Ian Fleming – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Ian_Fleming

    Ian Lancaster Fleming (28. května 1908 – 12. srpna 1964) byl námořní důstojník, novinář, bankovní úředník a po dobu druhé světové války pobočník šéfa tajné služby v britském námořnictvu. Nejznámější je však jako tvůrce Jamese Bonda.

    Kam se na něj hrabe zasloužilý vel dr. PS- áků blade

    Blade je fiktivní postava komiksových příběhů vydávaných nakladatelstvím Marvel Comics.
    Poprvé se objevil v komiksovém sešitu The Tomb of Dracula #10 v červenci 1973.
    Je výtvorem tvůrčího dua, které tvořili Marv Wolfman a Gene Colan.
    Ve filmových adaptacích ztvárnili tuto postavu Wesley Snipes
    (ve filmech Blade (1998), Blade 2 (2002) a Blade: Trinity (2004)) a Mahershala Ali (v Marvel Cinematic Universe: Eternals (2021) a Blade (2024)).

    BBC: “ Dobrou noc a pevnou naději“

    že to Petr Pavel
    nějak nezvorá.

  29. Svatopluk Beran napsal:

    Proč nejsem kapitalistou.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Winston_Churchill

    Je vnímán jako kontroverzní osobnost, obhájce imperialismu a rasismu a je spojován s válečnými a jinými zločiny jako byl hladomor v Bengálsku roku 1943, který si vyžádal několik milionů obětí.

  30. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Pátek, 31. 3. 2023 v 23:20
    Proč nejsem americkým kapitalistou a nechci v české republice americké vojáky.
    —————————————————————————————–
    JAKO GASTARBEITRA MNE PO 5 LETECH …co jako ?
    no nezbylo než léčit nenávist, otvírat hubičku v JL,

    nebo Beran si vylévá žluč i jinde ?

    PROČ NEDAT DO PRONÁJMU NA 20 LET PÍSTOVSKÝ AREÁL USA ?

    třeba by bylo více money na HALLU

  31. Zdeněk Gryc napsal:

    PS.
    No, ale proč dráždit Berana
    bosou nohou ?
    Jak se ne-dávno vyjádřil
    president Petr Pavel

  32. Svatopluk Beran napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 31. 3. 2023 v 23:42
    PS.
    No, ale proč dráždit Berana
    bosou nohou ?
    Jak se ne-dávno vyjádřil
    president Petr Pavel

    BLBEC V SOCIALISMU, BLBEC V KAPITALISMU, NEVĚŘÍM TOMU ŽE O TENHLE MATERIÁL KDY HAVEL VŮBEC STÁL.

  33. Svatopluk Beran napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 31. 3. 2023 v 23:34

    PROČ NEDAT DO PRONÁJMU NA 20 LET PÍSTOVSKÝ AREÁL USA ?

    ———————————————————————————————–

    Třeba jen pro to americký osle z Volevčic aby si tvoje vnučka nechytla americký školní moresy a nevzala si do ruky automatickou zbraň a nešla kosit spolužáky do školy jen pro to, že jí jeblo z toho, že jí někdo ze spolužáků řekl, že jí už nechce nikdy obejmout a dát polibek, protože měla dědečka ARCHITEKTEM SOCIALISMU, KTERÝ UDÁVAL SPOLUOBČANY NA VÝZVU PĚTIKOALIČNÍ VLÁDY I V KAPITALISMU.

    https://cnn.iprima.cz/vice-nez-jedna-masova-strelba-za-den-v-usa-prozivaji-mozna-nejkrvavejsi-rok-v-historii-110033

    Téměř dvě masové střelby za den. V USA prožívají možná nejkrvavější rok v historii

    Během 22 týdnů letošního roku došlo ve Spojených státech k nejméně 246 případům masové střelby. Ze statistik tak vyplývá, že USA mají nakročeno k tomu, aby prožily jeden z nejkrvavějších roků v historii. Vraždy přitom nejsou jediným problém, se kterým se země v kontextu zbraní potýká.

  34. jihlavák napsal:

    Zajímavé postřehy k zahraniční politice USA, OSN, EU, Havlovi, Klausovi:

    Zapomenutý Čech Karlík: Zastupoval Spojené státy v OSN nebo radil indické vládě

    https://plus.rozhlas.cz/zapomenuty-cech-karlik-zastupoval-spojene-staty-v-osn-nebo-radil-indicke-vlade-8962842

Leave a Reply