Reklama
Dnes je neděle 22.09.2024      svátek má Darina
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

Ti NAŠI sportovci

Petr Klukan | 19.02.2010 11:37

Trochu úsměvně vyznívá oslavování těch úspěšných na olympiádě. Celá republika se radovala z prvenství Martiny Sáblíkové. Vysočina ještě o něco víc, neboť zde se narodila. Stejně tak ale slavili lidé z Velkého Oseku, kde Martina žije. A tak se obě vzdálená místa pyšní velkou sportovkyní a přivlastňují si ji. Slováci zase jásají ze své zlaté biatlonistky, která byla ještě donedávna Ruskou.

Zápolení států prostřednictvím sportovců je jakousi náhražkou za boj, člověku vrozený od doby, kdy chodil na mamuty. Čím víc medailí, tím víc se ta která země může chlubit a ukazovat světu, že je „lepší“ než ty ostatní.

Sportovci však kolují světem a mnohdy zakotvují tam, kde mají nejlepší podmínky. V době studené války museli emigrovat a hrát pod hlavičkou jiného státu, jako třeba tenistka Navrátilová, nyní tak činí, když se jim v jiné zemi zalíbí víc, než v té rodné.

Ano, jsou soutěže, jako jsou třeba olympijské hry, kdy se udatní sportovní válečníci sjedou z celého světa, aby pod hlavičkou té své země bojovali o vavříny. Jak turnaj skončí, zase se rozjedou do svých bydlišť na Floridě, Kanadě nebo třeba v Omsku.

Psycholog by ale řekl, že sport uvolňuje nahromaděný tlak ve společnosti a fandění je proto zdravé. Takže vzhůru k televizím a fandit. Samozřejmě těm NAŠIM sportovcům.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Svatopluk Beran: „Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“
Svatopluk Beran: POVODEŇ
Svatopluk Beran: Poštovní schránka v těchto dnech:
Svatopluk Beran: PRÁVĚ DNES
https://cialisbrand.ru: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

2 komentářů

Přidat Komentář

  • Kajazz  | 19.02.2010 17:08  | Reagovat
    ???Co jste tím vším chtěl říci?Úsměvná (a marná...)mi leda připadá snaha starosty Velkého Oseku nechat v místě postavit rychlobruslařskou halu,ale o tom tady vlastně nepíšete...A pokud sport nerad,respekuji to.Stačí jen gentlemansky, po churchillovsku říct:"No sports":-)
  • Hugo Chávez  | 23.02.2010 14:25  | Reagovat
    Vocogo? Stesk nad tím ,že nikdo nechce taky skvělého a světového novináře někam na Floridu ?