Reklama
Dnes je neděle 08.09.2024      svátek má Mariana
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Růže.

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 24.12.2023 08:32

18 bílých růži včera v katedrále sv. Víta.Sedmnáct za zcela nevinné, zbytečně zemřelé a jedna za vraha, který tu nesmírnou bolest kolem sebe  úmyslně způsobil. A výzvy ke smíření, milosrdenství, pokoře a odpuštění od hlavního celebranta mše Jana Graubnera, který to posléze halili do všeobecné formulky...aby to zlo nezvítězilo.


Podle mého názoru to nebylo křesťanské ani za mák. Bylo to jenom odpovídající katolické církvi v Čechách, jak si ji uzpůsobili Duka, Graubner a jím věrní.Naprostá bezohlednost k pozůstalým a další doklad toho, že tato, naštěstí u nás stále se zmenšující instituce,  zamrzla někde v 16. století. Mrzí mne, že u toho byl prezident a to tomu dodalo  oficiální punc.

Propastný rozdíl s promluvou Tomáše Halíka minulý týden, i když samozřejmě - události jsou to zcela nesrovnatelné. Karel dobře věděl, proč chtěl právě jeho a nepochybují, že Halík by se i tohoto úkolu zhostil daleko důstojněji a s větší empatií, než tento papaláš.

Ale ve skutečnosti je to jenom moje nepochopení toho včerejšího setkání v katedrále. Protože já tam čekal především pietu, soucit, oporu, sounáležitost.

A tam - růže pro vraha, stejná jako pro oběti. Která mně osobně vše překřičela.

Ale jak říká řadová sestra, služebnice boží, která se v těchto dnech nejvíce modlí za vraha - je to složité. Ano je. A já jsem docela rád, že takovýmto jejích složitostem nerozumím.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024
Boj o kšeft 16.08.2024
KREML 05.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Vlastizrádci.
Vernontug: My, občané Protektorátu (1/3)
Del: My, občané Protektorátu (1/3)
Sabrina: My, občané Protektorátu (1/3)
MoneeHoff: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

32 komentářů

Přidat Komentář

  • Svatopluk Beran  | 25.12.2023 11:46  | Reagovat
    Cíleně nesleduji mediální masíraci českých občanů ČESKÝMI PROVÁLEČNÝMI MEDI. V PODSTATĚ JDE ČESKÉMU P.R. O TYP AMERICKÉ PRPAGANDY, ZVYKNOUT SI NA VRAŽDĚNÍ JAKO BĚŽNOU SOUČÁST LIDSKÉHO POKROKU. NENECHME SE ZATÁHNOUT DO BĚŽNÉHO AMERICKÉHO OBČANSKÉHO VNÍMÁNÍ SPRAVEDLNOSTI ODPLATY, VRAŽDĚNÍM. V každém čase se najdou mezi lidmi občané, kterým nevydrží hlava, nápor dobové civilizace. CHYBA V TAK VELIKÉM POČTU OBJETÍ JEDNOHO STŘELCE, KTERÉMU RUPLO V HLAVĚ, JE SYSTÉMOVÁ. PROBLÉM JE V AMERICKÉM TYPU POVOLENÍ OZBROJOVÁNÍ OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI, Z DŮVODU MOMENTÁLNÍHO OSOBNÍHO PRÁVA NA SEBEOBRANU. TYPICKÝM PŘÍKLADEM JE KR.VA Z ODS A PROPAGOVATELKA VÁLEK A STŘÍLENÍ - ČERNOCHOVÁ. TA BEZDĚTNÁ K.ZA Z ODS, O KTERÉ JEJÍ SOUKMENOVCI TVRDÍ, ŽE JAKO JEDINÁ A TO I Z CHLAPŮ, MÁ V ODS KOULE, JE ZCELA MIMO LIDSKOU MORÁLKU. JEJÍ POTŘEBA, BÝT INICIÁTORKOU POTŘEB NĚKTERÝCH OBČANŮ, AŤ JIŽ DUŠEVNĚ CHORÝCH, NEBO TĚCH PROMYŠLENĚ ZABÍJEJÍCÍCH, BÝT CO NEJBLÍŽ SMRTI TĚCH DRUHÝCH JE OHAVNÁ A JE NA SOUDNÍ ŘÍZENÍ A POLITICKÉ ODSOUZENÍ. JEJÍ HRÁTKY V JEJÍ KANCELÁŘI VÁLKY, S MECHANIZOVANÝM ZBROJAŘSKÝMI HRAČKAMI, JEJÍ STRÁDÁNÍ S DNEŠNÍ JEJÍ ČASOVOU OMEZENOU MOŽNOSTÍ SI CHODIT ZASTŘÍLET, JEJÍ RÁDOBY FOTOGRAFICKÉ EXCESY S DLOUHÝMI ZBRANĚMI - JENŽ SI POTOM VYBERE I MASOVÝ STŘELEC, JE ODEESÁCKEJ HUMUS TOLERANCE K POTŘEBÁM TYPU PREFERENCE - ODS IDEÁLNÍ ŽENY - ŘÍKÁM - NE VRAŽDÍCÍMU AMERIKANISMU A ZAVÁDĚNÍ DIVOKÉHO ZÁPADU Z DRUHÉ STRANY POLOKOULE, AŽ DO EVROPY. JE NEZBYTNÉ KONEČNĚ PO ODCHODU RUSKÝCH VOJSK Z NERUSKÝCH ÚZEMÍ EVROPY, VYPROVODIT TAKÉ PŘES FRANCOUZSKOU OMAHU AMEERICKÁ S JEJICH VRAŽDÍCÍMI ŽIVOTNÍMI POTŘEBAMI ZPĚT DO JEJICH ZEMĚ, NA DRUHÉ STRANĚ POLOKOULE. ANI RŮŽE PAK UŽ NEBUDOU NÁSOBNÝM CIVILNÍM ROBLÉMEM MASOVÝCH VRAŽD, ZATAHOVANÝCH DO EVROPY Z DIVOKÉHO AMERICKÉHO ÚZEMÍ USA.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Svatopluk Beran  | 26.12.2023 09:04  | Reagovat
    ŽIDÉ DÁLA DÁL VRAŽDÍ NA PALESTINSKÝCH ÚZEMÝCH CIVILISTY, PŘEDEVŠÍM PAK DĚTSKÉ ANDĚLY. MEDIA A VLÁDA ČESKÝCH ASOCIÁLŮ A BARBARŮ Z ODS, TOP 09, STAN, PIRÁTŮ, KDU-ČSL, PŘEDSEDY SENÁTU ČR VYSTRČILA, PŘEDSEDKYNĚ PARLAMENTU ČR ADAMOVÉ, PRESIDENTA ČR PETRA PAVELA - MLČÍ A MLČÍ A MLČÍ - TO NEJSOU ZÁSTUPCI DEMOKRATICKÉH SVĚTOVÉHO MRAVNÍHO ŘÁDU, TO JSOU VAZALOVÉ A OTROCI BYZNISU SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH I DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉ POTŘEBY VRAŽDIT A NAHÁNĚT PALESTINSKÉ CIVILISTY POMOCÍ VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ A GENOCIDIA. TO NEJSOU ZÁSTUPCI OBČANSKÉ ČESKÉ SPOLEČNOSTI, KTERÝCH BY SI MOHL NÁROD VÁŽIT A JÍT S NIMI VYTVÁŘET A ORGANIZOVAT SVĚT. ZA SVOJÍ PODPORU A TOLERANCI DNEŠNÍHO ŽIDOVSKÉHO GENOCIDIA NA PALESTINCÍCH SI ZASLOUŽÍ JEN A JEN POHRDÁNÍ. Papež František: Gaza: Izraelské údery sklízejí "strašlivou úrodu" nevinných civilistů. Česká televize toto ve svém zpravodajství zamlčela: https://blisty.cz/art/116798-na-stedry-vecer-izraelci-vyvrazdili-106-lidi.html
  • jihlavák  | 26.12.2023 15:40  | Reagovat
    Ty složitosti jsou láska a odpuštění.
  • Jan P  | 27.12.2023 13:18  | Reagovat
    Dycky to byla privilegovaná blbka. Česká novinářka a moderátorka ČTOP 09 Světlana Witowská na X lobbuje za zbrojaře a ohání se US: "Žádný zákon nás neochrání před šílencem. Můžeme být ale líp připravení. Děti v USA ve školách trénují, jak se mají chovat při útoku ozbrojeného útočníka. Myslím, že bychom na podobné situace měli pravidelně připravovat i naše děti. Odolnost může zachránit život."
  • jihlavák  | 28.12.2023 08:11  | Reagovat
    Uvědomuji si vůbec, že to tady vede? Kdy chce vyslat jasný signál? https://www.facebook.com/photo/?fbid=923558422466895&set=a.767602851395787
  • Svatopluk Beran  | 28.12.2023 09:05  | Reagovat
    AMERICKOU KULTURU VRAŽDĚNÍ CIVILISTŮ MEZI SEBOU, VRAŽDĚNÍ POMOCÍ AMERICKÉ LEGÁLNÍ ARMÁDY ČI SOUKROMÝCH ARMÁD NASTARTOVANOU PO 2SV, DO EVROPY NEZATAHOVAT. USA VOJSKA PŘES OKLAHOMU ODSUNOUT UŽ KONEČNĚ PO 80 LETECH ZPĚT DO JEJICH VLASTNÍ ZEMĚ, Z KTERÉ NAPŘED VYVRAŽDILY PŮVODNÍ DOMORODÉ OBYVATELSTVO, O COŽ SE DNES TAKÉ SNAŽÍ ŽIDI DNES POMOCÍ GENOCIDIEM NA BLÍZKÉM VÝCHODĚ, STEJNĚ JAK SE O TO SNAŽILI FAŠISTÉ V 2SV NA ÚZEMÝCH RUSKA. NEZAPOMEŇME I NA MASOVÉ VRAŽDY JEŽ PROVÁDĚJÍ AMERIČTÍ OBČANÉ V CIZÍCH ZEMÍCH. V ČR VIZ., - DAHELGRÉN - , KTERÝ SI PŘIJEL DO ČESKÉ REPUBLIKY VYČISTIT HLAVU A PŘI TOM VYVRAŽDIL V BRNĚ PĚTIČLENOU RODINU SE TŘEMI DĚTMI, KTERÉ SE POTÉ POKUSIL I SPÁLIT. AMERICKÉ POJETÍ HOSPODÁŘSKY SILNÉ ZEMĚ POMOCÍ VYVRAŽĎOVÁNÍ A DEESKALACÍ JINÝCH ZEMÍ JE NEZBYTNÉ ZAVRHNOUT A ŘEŠIT PŘED MEZINÁRODNÍMI CELOSVĚTOVÝMI SOUDY. AMERICKÉ VRAŽDĚNÍ V PROSPĚCH AMERICKÉHO HOSPODÁŘSTVÍ MUSÍ KAŽDÝ ROZUMNÝ ČLOVĚK PLANETY ODMÍTNOUT. AMERICKÁ HOSPODÁŘSKÁ DOKTRÍNA JIŠTĚNÁ VÁLKOU. Na velkovýrobu vybudované hospodářství nutně potřebuje velkospotřebu a vyžaduje si i surovinové základny, které by byly odbytištěm těchto hotových výrobků. Americké hospodářské zájmy se nemohou isolovat jen na americkou pevninu, neboť jejich polem působnosti se stává celý svět. JSOU LI TYTO ZÁJMY PŘÍLIŠ NEBEZPEČNĚ OHROŽENY, SPOJENÉ STÁTY, NEMAJÍ LI RADIKÁLNĚ MĚNIT LINII, PO KTERÉ KRÁČEJÍ, JSOU PŘIPRAVENY HÁJIT JI I VOJENSKY.
  • Jan P  | 28.12.2023 12:52  | Reagovat
    Jurečka si za statisíce od daňových poplatníků v den Kozákova masakru vožíral na ministerstvu svou prasečí držku. Co na tom, že vedle na FFUK se zrovna střílelo? Na ministerstvu se ještě o půlnoci bujaře slavilo. https://www.extra.cz/zpravy-party-misto-piety-na-ministerstvu-mariana-jurecky-se-v-den-masakru-vesele-slavilo-byl-tam-i-sef-kdu-csl-f3629
  • jihlavák  | 28.12.2023 18:01  | Reagovat
    Jen za catering bylo podle informací MF Dnes utraceno přes 400 tisíc korun Snad se na nekřesťanské obžerství složili a nebylo hrazeno z peněz ukradených seniorům. Zbytek bez komentáře.
  • Zdeněk Gryc  | 07.01.2024 17:23  | Reagovat
    100 + 1 x něco podobného už... Svatopluk Beran napsal: Úterý, 26. 12. 2023 (9:04) ŽIDÉ DÁLA DÁL VRAŽDÍ NA PALESTINSKÝCH ÚZEMÝCH CIVILISTY, PŘEDEVŠÍM PAK DĚTSKÉ ANDĚLY. ----------------------------------------- Jako Židovka nejsem v bezpečí. Dokonce i dcera britského ministra obrany raději sekla s univerzitou dnes 12:10 Magdalena Žohová Dcera britského ministra obrany Granta Shappse Tabytha ukončila kvůli antisemitským výrokům své vysokoškolské studium na univerzitě v Leedsu. Pro deník Telegraph uvedla, že se na škole po sérii různých událostí týkajících se situace v Izraeli a v Pásmu Gazy necítí bezpečně.
  • Svatopluk Beran  | 07.01.2024 19:43  | Reagovat
    Pro deník Telegraph uvedla, že se na škole po sérii různých událostí týkajících se situace v Izraeli a v Pásmu Gazy necítí bezpečně. ----------------------------------------------------------------- SEMITÉ ,,SIONISTÉ,,, ZAVRAŽDILI NA DESETISÍC SEMITSKÝCH PALESTINSKÝCH DĚTÍ, BODEJĎ BY SE SEMITKA-SIONISTKA - dcera britského ministra obrany Granta Shappse Tabytha, NEBÁLA SEMITŮ JAKO TAKOVÝCH, KDYŽ SEMITÉ - SIONISTÉ - ŽIDÉ, VRAŽDÍ SEMITY PALESTINCE, JAK SMYSLU ZBAVENÍ. PROSTĚ SEMITA ŽID-SIONISTA- VRAŽDÍ SEMITU PALESTINCE A SEMITA PALESTINEC VRAŽDÍ SEMITU ŽIDA-SIONISTU- UŽ TO KONEČNĚ TY HLUPÁKU POCHOP, TO JE JAKO KDYŽ SLOVAN UKRAJINEC VRAŽDÍ SLOVANA RUSA A SLOVAN RUS VRAŽDÍ SLOVANA UKRAJINCE. UDĚLEJ UŽ SI V TOM TY AMERICKEJ OSLE POŘÁDEK KDO JE KDO AŤ TADY NEPŘETISKUJEŠ BLBOSTI. https://cs.wikipedia.org/wiki/Semit%C3%A9
  • Svatopluk Beran  | 07.01.2024 19:45  | Reagovat
    SLOVANÉ RUSOVÉ A SLOVANÉ UKRAJINCI. https://cs.wikipedia.org/wiki/Slovan%C3%A9 KDO SE TOMU SMĚJE A MÁ Z TOHO BYZNIS JSOU SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ UŽ SE AMERICKEJ OSLE VZPAMATUJ KDO JE KDO.
  • Svatopluk Beran  | 07.01.2024 19:49  | Reagovat
    SLOVANÉ RUSOVÉ A SLOVANÉ UKRAJINCI. https://cs.wikipedia.org/wiki/Slovan%C3%A9 KDO SE TOMU SMĚJE A MÁ Z TOHO BYZNIS JSOU SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ UŽ SE AMERICKEJ OSLE VZPAMATUJ KDO JE KDO A O CO KOMU V USA JDE. VRAŽDĚNÍ PO CELÉM SVĚTĚ I DOMA MEZI BĚŽNÝMI OBČANY USA JIM VYHOVUJE V PROSPĚCH AMERICKÉHO BYZNISU. DOKUD BUDOU OBČANÉ HLOUPÍ JAK ARCHITEKTI SOCIALISMU Z VOLEVČIC, TAK NÁS PÁMBŮ OCHRAŇUJ.
  • Jan P  | 07.01.2024 20:33  | Reagovat
    Jurečka se k problematickému večírku postavil čelem. Zapíral. Zapíral. Když se to provalilo, tak se teda omluvil.
  • Jan P  | 07.01.2024 20:37  | Reagovat
    Sváťo, někteří lidé prostě nejsou lidé.
  • Zdeněk Gryc  | 07.01.2024 20:50  | Reagovat
    Sváťo, Beran, že ? Nicholas Winton Nicholas George Winton byl britský makléř a humanitární pracovník, který v roce 1939 zachránil 669 převážně židovských dětí z okupovaného území Československa před transportem do koncentračních táborů tím, že jim zajistil odjezd vlakem do Spojeného království. Wikipedia ------------------- Löwovi byli jednou z nejslavnějších podnikatelských rodin nejen v historii Jihlavy. Patřili k elitě v rámci celé rakousko-uherské monarchie.
  • Jan P  | 07.01.2024 21:07  | Reagovat
    Jakou souvislost má Nicholas Winton a továrník Löw s teroristickým útokem Hamásu proti Izraeli a následná devastační kampaň Izraele vůči Gaze ??? Zdeněk Gryc napsal: Neděle, 7. 1. 2024 (20:50)
  • XXXXX  | 08.01.2024 02:44  | Reagovat
    Berane, dokázal bych pochopit tvou nenávist k americe, stejně jako k židům, a ukrajincům, méně pak lásku k rusáků, ale co nepochopím je, jak se může blb jako ty vyjadřovat k zákonu o zbraních a střelivu, když zcela evidentně podle toho co píšeš víš úplný houno a tom jak lze zbraň legálně získat tady a jak v americe. A nauč se česky ty vocase.
  • XXXXX  | 08.01.2024 02:45  | Reagovat
    Berane, dokázal bych pochopit tvou nenávist k americe, stejně jako k židům, a ukrajincům, méně pak lásku k rusáků, ale co nepochopím je, jak se může inteligent jako ty vyjadřovat k zákonu o zbraních a střelivu, když zcela evidentně podle toho co píšeš víš úplný lejno a tom jak lze zbraň legálně získat tady a jak v americe. A nauč se česky ty vocase.
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2024 08:27  | Reagovat
    IXKO ROZUMÍM TOMU, ŽE JSI VOJÁK A BOJOVNÍK A ŽE MÍT U SEBE ZBRAŇ, JE PRO TEBE TVŮJ VNITŘNÍ OPRÁVNĚNÝ ZÁKON. DOST MOŽNÁ JSI NA UKRAJINĚ I POMÁHAL SPOJENÝM STÁTŮM ODDĚLOVAT EVROPU OD OSTATNÍHO SEDMIMILIARDOVÉHO SVĚTA A ČINIT EVROPU ZÁVISLOU A PODDANOU USA. TO SICE NA NĚJAKÉ DESETILETÍ USA POMŮŽE, PŘINESE TO MILIONY MRTVÝCH, PŘEDEVŠÍM UKRAJINCŮ A RUSŮ ALE ROZVOJ SVĚTA TO NEPOSÍLÍ A ANI NEZASTAVÍ. TO CO ZDE NENÁPADNĚ ZAVÁDÍ PO 89 ROCE ČESKÝ ZBROJAŘSKÝ BYZNIS, DNES POD VEDENÍM BEZDĚTNÉ ČERNOCHOVÉ S KOULEMA, TYPEM PROPAGACE RADOSTI ZE STŘÍLENÍ A TÍM I NÁSLEDNÝCH AŤ UŽ CÍLENÝCH, NEBO NEZAVINĚNÝCH, ČI Z VLASTNÍ MOMENTÁLNÍ NEKONTROLOVATELNOSTI (NENÁVIST, DUŠEVNÍ PORUCHA, NÁHLÉ VZPLANUTÍ), JE ŠPATNĚ. SPOLEČNOST U NÁS NENÍ NASTAVENÁ V ZACHÁZENÍ SE ZBRANĚMI JAKO TŘEBA VE ŠVÝCARSKU, NEBO FINSKU A ANI SE TAKOVÝTO PŘÍSTUP CÍLENĚ NEBUDUJE. PROTO JSEM PŘESVĚDČEN, SAMOZŘEJMĚ TEĎ NADSAZUJI, ŽE DĚLO DO KAŽDÉHO RODINNÉHO SKLEPA-KULOMET NA STŘECHU A OSOBNÍ DLOUHÁ I KRÁTKÁ ZBRAŇ NOŠENÁ I PODLE ZÁKONA, SVOBODĚ A OSOBNÍ OBRANĚ NEPOMŮŽE. JSEM PŘESVĚDČEN A VŽDY BUDU PROSAZOVAT, ŽE ZBRAŇ MÁ MÍT JEN POLICISTA, VOJÁK, MYSLIVEC A NĚJAKÝ TYP OCHRANKY. POKUD BY SI POTŘEBOVAL NĚKDO ZASTŘÍLET A OPĚT ROZUMÍM TOMU, ŽE TYTO POTŘEBY JSOU U NĚKTERÝCH LIDÍ VROZENÉ, TUDÍŽ NORMÁLNÍ, CHODILI BY SI TITO OBČANÉ ZASTŘÍLET ZA ÚPLATU NA NĚJAKÝ TYP POLICEJNÍ NEBO VOJENSKÉ STŘELNICE. JINAK JSEM PŘESVĚDČEN, ŽE TU BUDOU CIVILNÍ MASOVÉ VRAŽDY BEŽNÝM VÝSKYTEM JAK V USA. V PODSTATĚ TATO VLÁDA S TÍM JIŽ POČÍTÁ. O ZÁKONU O ZBRANÍCH A STŘELIVU SKUTEČNĚ NIC NEVÍM. VYJADŘUJI SE JEN K PRINCIPU POTŘEBY A UŽÍVÁNÍ ZBRANÍ. UVĚDOMUJI SI NAPŘÍKLAD ŽE AUTA ČI ELEKTRICKÝ PROUD TAKÉ ZABÍJEJÍ, ALE BEZ AUT A ELEKTŘINY, SE CIVILIZACE NEBUDE POSOUVAT DÁL. ZATÍM CO KDYŽ ZBRANĚ NEBUDOU, TAK ŽIVOT DOKÁŽE BÝT PLNOHODNOTNÝ. JIŽ JSEM TO TU PSAL NĚKOLIKRÁT, DLOUHO NA TO ALE NIKDO NEPOUKÁZAL. LÉPE ČESKY SE V TOMHLE VĚKU PROSTĚ NENAUČÍM. NEMÁM NENÁVIST K NORMÁLNÍM LIDEM UKRAJINCŮM, AMERIČANŮM, RUSŮM ČI ŽIDŮM. SERE MNE ALE AMERICKÝ PRINCIP GLOBÁLNÍHO OBCHODOVÁNÍ ZA POMOCI SMYŠLENÝCH ESKALACÍ JIŠTĚNÝ MILITARISMEM. DOKUD BYL AMERICKÉ OBCHODOVÁNÍ A VÝZKUM INOVATIVNÍ A CHYTŘEJŠÍ NEŽ TĚCH DRUHÝCH, V PODSTATĚ TO USA VYHOVOVALO. DNES KDY SI TO VZALY ZA SVÉ I OSTATNÍ VELMOCI, TAK JE TO NAJEDNOU OD OSTATNÍCH ŠPATNĚ.
  • XXXXX  | 08.01.2024 12:16  | Reagovat
    Nejsem zádnej psycholog abych tě mohl soudit, ale to co tu předvádíš s tou další smečkou bolševiků je k zblití. Divím se redakci, že to tu dávno nezavřela. A k těm zbraním. Ten kdo bude chtít si ji opatří tak jako tak. A že se vždycky najde nějaká Hepnarová je prostě fakt. To vaše mumlání tomu nezabrání. A když bude moc potřebovat pobít hromadu lidí, pořídí si k tomu kyanid. Lehce dostupný. A když ne ten tak metylakohol, to je to stejný, možná horší. Když je někdo kokot žádnej zákon ani nařízení ho nezastaví. Takže se vyser na zbraně a věnuj se dál nenávistný kampani proti kapitálu na čele s vrahy z wallstreetu. A moje vojákování laskavě ponech stranou. Já se taky neseru do toho žes dělal kapitalistům čištiče bot.
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2024 14:42  | Reagovat
    POKUD BUDE VÍC ZBRANÍ LEGÁLNĚ BUDE I VÍC MOŽNOSTÍ JE BLBCI POUŽÍT A ZNEUŽÍT. POKUD NEBUDOU TAK I K SEHNÁNÍ NELEGÁLNÍ ZBRANĚ BUDE KOMPLIKOVANĚJŠÍ PŘÍSTUP. DOST DOBŘE SI NEUMÍM PŘEDSTAVIT JAK NĚKOMU PRDNE V KOULI A PŮJDE NABÍZET KIANID K NAPITÍ V OSOBNÍM MOMENTÁLNÍM SPORU ČI VÝBUCHU SEBEKONTROLY. DOKONCE SE MI TO ZDÁ JAKO DOST VELKÁ BLBOST. ZBRANĚ PROTO ABY SE DALO ŽÍT NEJSOU VŮBEC POTŘEBA. ZBRANĚ JSOU TAK AKORÁT POTŘEBA NA TO, ABY SE NEŽILO. POKUD BUDU MÍT MOŽNOST ÚSTNĚ NEBO PÍSEMĚ TUTO MYŠLENKU PODPOŘIT, VŽDY TO TAK BUDE. JSEM PŘESVĚDČEN ŽE TO ŽÁDNÉ VYHROŽOVÁNÍ NEMŮŽE OVLIVNIT. ----------------------------------------------------------------- Divím se redakci, že to tu dávno nezavřela. URČITĚ ZAJÍMAVÝ NÁZOR NA CHOD A DĚNÍ V TOMTO STÁTĚ PO 89 ROCE. SAMOZŘEJMĚ POKUD HO NĚKDO NEUSKUTEČNÍ VE STÁTNÍM TOTALITNÍ ZŘÍZENÍ JAKO V MINULÝCH DOBÁCH, ČI DNES SE ZBRANÍ V RUCE, TAK JE ZCELA LEGÁLNÍ A SVOBODNÝ. ------------------------------------------------------------------
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2024 14:53  | Reagovat
    JINAK JSEM PŘESVĚDČEN, ŽE SI TŘEBA NIKDO NEBUDE V SYSTÉMU, KTERÝ ZNEMOŽŇUJE VOLNÉ DRŽENÍ ZBRANÍ, OPATŘOVAT SLOŽITĚ NELEGÁLNÍ ZBRAŇ JEN NA TO, ABY PŘI SOUBĚŽNÉ JÍZDĚ DVOU VOZIDEL,SE POSÁDKA JEDNOHO VOZIDLA BAVILA TÍM, ŽE NAMÍŘENOU ZBRANÍ ZPOMALUJE NEBO ZRYCHLUJE PRO SVOU ZÁBAVU VOZIDLO DRUHÉ.
  • XXXXX  | 09.01.2024 17:41  | Reagovat
    Čili po tomto vyjádření platí co jsem řekl, seš umanutej magor. Tady nemá cenu cokoli říkat. Věnuj se dál svýmu přirození, ta tvoje politická onanie to to, co ti tu jde nejlíp.
  • Jan P  | 09.01.2024 18:47  | Reagovat
    Sváťo, nechci ti do toho kecat, ale ušetři si čas a nervy. Zbraňoví fanatici nechtějí diskutovat, ale smysluplnou diskuzi rozbít. Jedná se o držitele zbraní odmítající jakékoliv úvahy o zpřísnění současné české legislativy. Důvod je jednoduchý - dobře vědí, že v ní nemohou obstát. Např. Německo nebo Velká Británie(asi tam podle nich vládne "komunismus") si lze zbraň za účelem osobní ochrany na rozdíl od ČR pořídit jen ve výjimečných případech. Klasické metody trollingu: demagogická tvrzením, že zastánci regulací zbraní jsou "bolševici " atd. Zbraňovými fanatiky označuji držitele zbraní odmítající jakékoliv úvahy o zpřísnění současné české legislativy, která na rozdíl od běžného evropského standardu nijak nebrání v přístupu ke zbraním například psychicky narušeným jedincům (pokud není jejich porucha natolik do očí bijící, že ji na první pohled pozná běžný praktický lékař), nebo umožňuje komukoliv, kdo má ZP, nabývat a nosit i extrémně nebezpečné původně vojenské zbraně (v civilní úpravě) a vysokokapacitní zásobníky, pro které jinde platí restrikce umožňující jejich držení jen v odůvodněných případech apod. P.S. Byl jsem držitel zbrojního průkazu a majitel legálně držené zbraně po dobu profesních důvodů.
  • XXXXX  | 09.01.2024 22:15  | Reagovat
    Dobře tak ještě naposledy pro tebe hloupej Honzo. Zaprvé bolševici nejste v souvislosti se zbraněmi. A za druhé, zpřísňujte, jen do toho nemám s tím problém. Narozdíl od tebe ty trubko jsem měl 15 let (z profesních důvodů :-))platnou přísně tajnou prověrku. A Top Secret Atomal NATO prověrku. Co ty? Jak seš na tom ty profíku? Je to dostatečné prověření? Asi ne viď? Přeci jen Cekretno od Putina by bylo lepší viď? A za třetí když nevíš nic o "běžných evropských standardech" asi teda v oblasti legálního získání zbraně, věnuj se raději tomu čemu rozumíš, a to je odevzdání Ukrajiny Putinovi. Až budeš jednou tomu kokotovi odevzdávat svoje pole, budeš to už mít nacvičený. Ale nejspíš jsi jen panelákovej bezzemek kterýmu je to stejně buřt. Maximálně ti do toho paneláku břinkne nějaké spřátelená ruská raketa. No ruská spíš korejská. Ten ruskej kretén ani ty rakety neumí. Pěkný kámoše máte hoši. Kima a Putina. Gratuluju.
  • Svatopluk Beran  | 10.01.2024 07:34  | Reagovat
    Proč by ta tvá prověrka měla znamenat, že jsi NĚJAKÝ TYP MODERNÍHO GENIA? Tvá prověrka jen přesněji ukazuje na to, že je pro tebe zákonem podpora USA VRAŽDĚNÍ A DESTABILIZACE VĚTA, v hospodářském zájmu USA. Samozřejmě není na tom nic divného, každý jsme nějaký. Tohle se snažil socík pod vedením komunistů potlačovat, BÝT NĚJAKÝ JINÝ. Od toho tu je dneska DEMOKRACIE, aby každý, tak jak to cítí, mohl prosazovat své myšlenky. Že tady nechceme jedinou vládu, je snad všem jasné. Ovšem s USA a českými občany s podobnými USA prověrkami NATa, jde veškeré svoboda opět do kopru. Já tady ukazuji na militantní zrůdnost USA, ty jsi tedy u nás zřejmě jeden z jejich nositelů a okamžitě mi napálíš že jsem BOLŠEVIK. To je od tebe naprostá dekadence, toho co se prezentuje pojmem DEMOKRACIE. Já si od nikoho nenechám vtlouct do hlavy, že na světě jsou jako přírodní vesmírný zákon jen KOMUNISTÉ NEBO NAVŽDY KAPITALISTÉ, nota bene dnes američtí. KAPITALISMUS V PODÁNÍ USA NENÍ PŘÍRODNÍ ZÁKON na TÉTO PLANETĚ, je mi jasné že pro tvou mozkovou kapacitu již více prostoru asi není, než po ukončení socialismu pod vedení jedné strany, přistoupit na to, že jiná než VRAŽDÍCÍ AMERICKÁ OBCHODNÍ STRATEGIE NESMÍ EXISTOVAT. A NENÍ TO NIC O TOM ŽE PODPORUJI RUSKO, NEBO ČÍNU NEBO KOHOKOLIV JINÉHO. JSEM PRO SVOBODNÉ OBCHODOVÁNÍ, JEHOŽ POČÁTKY USA CELKEM DĚLALI DOBŘE. OVŠEM JEN DO TÉ DOBY, KDY NA PODKLADĚ JEJICH POHLEDŮ K OBCHODOVÁNÍ, ZAČLI BÝT I JINÍ DOBŘÍ. A NAJEDNOU SE UKAZUJE ŽE SVOBODA PRO OBCHODOVÁNÍ, POKUD NESLOUŽÍ JEN USA, TAK NESMÍ EXISTOVAT. ŽE TOMU DĚLÁŠ MILITANTA JE TVOJE OSOBNÍ VĚC, DOKUD NEBUDEŠ MÍT POTŘEBU, Z TOHO CO DO TEBE NA ŠKOLENÍCH HUSTĚJ A PROVĚRKAMA SI ZAJIŠŤUJOU TVOJE VAZALSTVÍ A POKORNOST MNE VYZICKY ZLIKVIDOVAT. PAK UŽ TO BUDE SAMOZŘEJMĚ PROBLÉM, TEDY ASPOŇ PODLE RÁDOBY SVOBODY V DEMOKRACII. JÁ TOHO NÁZORU NEJSEM.
  • Svatopluk Beran  | 10.01.2024 07:57  | Reagovat
    Ty ixko ANI NETUŠÍŠ, o co na Ukrajině z hlediska obchodní americké GLOBALIZACE, jde. Máš v hlavě nalitou jedinou ideologii jedné velmoci, tak jak to lily za socíku komunisti do hlav a to je asi tak všechno co tam vedle toho válečného zločince Pavla, který se podílel jako člen NATa, ale samostatný český občan, na vypracování ilegální války USA a OCHOTNÝCH proti Iráku za to, že si tento DOKTÁTORSKÝ REŽIM, svobodnější SVOU MUSLIMSKOU PODSTATOU NEŽ MONARCHISTICKÝ, ALE PROAMERICKÝ SAUDSKOARABSKÝ REŽIM, dovolil narušit americkou finanční hegemonii ,,AMERICKÉHO DOLARU, COBY VNUCENÉ MEZINÁRODNÍ REZERVNÍ MĚNY,, Nevěřím tomu, že vám něco takového, v tom vašem americkém NATO baráku říkají. Stejně tak jak u Putina vojáci, tak i vojáci v NATO vůbec netuší nic o principu světového obchodování. Jste tu vychováváni jen jako obyčejní žoldáci bez mozků, pro potřeby vojenské nadřazenosti nad obchody druhých zemí.
  • XXXXX  | 10.01.2024 15:53  | Reagovat
    Komentovat názor pitomce čili tvůj Berane byla fakt chyba, to přiznávám, už se to nestane.
  • XXXXX  | 10.01.2024 15:53  | Reagovat
    Slibuju
  • Jan P  | 10.01.2024 16:03  | Reagovat
    "Česká armáda je k ničemu, čeští občané nejsou ochotni ji kultivovat tak, aby byla vysoce efektivní a funkční, hrozí nám Putin, ten, kdo chce přežít, musí si do domácnosti pořídit samopal. No teda. Co ještě v Česku vymyslíme?" https://blisty.cz/art/117027-na-principu-ze-obcan-nema-vlastnit-zbrane-neni-nic-levicoveho.html
  • Teknik Informatika  | 14.01.2024 10:55  | Reagovat
    I was just about to start blogging as a profession. and I found this website to be useful as compared to others. hope to see more this types of blogs. Visit UsTelkom University
  • blade  | 26.03.2024 11:27  | Reagovat
    27. března 2023 se nashvillská komunita navždy změnila, když masový střelec zabil šest lidí v soukromé křesťanské škole, což znamenalo nejsmrtelnější školní střelbu v historii Tennessee. 27. března 2023 — V 10:11 střelec se dvěma útočnými zbraněmi a pistolí vystřelil skleněné dveře u bočního vchodu do Covenant School, soukromé křesťanské základní školy v Nashvillu. Střelec, bývalý student, vstoupí do školy a zabije šest lidí: ředitelku školy Katherine Koonceovou, 60 let; správce Mike Hill, 61 let; suplující učitelka Cynthia Peaková, 61 let; a devítiletí třeťáci Evelyn Dieckhausová, William Kinney a Hallie Scruggsová. Policie střelce zabije již 14 minut po prvním volání na linku 911. 29. března 2023 — Stovky lidí se shromáždily na vigilii v nashvillském Public Square Parku, aby uctily památku obětí. https://eu.tennessean.com/story/news/local/2024/03/24/covenant-school-shooting-timeline-recovery-covenant-church-covenant-school/73016795007/

Přidat Komentář Vrátit se nahoru