Reklama
Dnes je neděle 08.09.2024      svátek má Mariana
Zpět
Miloš Vystrčil

Narozen v roce 1960 v Dačicích, od narození žije v Telči. Na podzim roku 2010 zvolen senátorem obvodu 52 - Jihlava. Od roku 2020 je předsedou českého Senátu. www.vystrcil.cz

http://www.vystrcil.cz/

Vzpomínky a předsevzetí

Miloš Vystrčil | 11.01.2024 14:00

Na celém světě jsme tradičně a s radostí slavili konec roku a vlastně zároveň i skutečnost, že celý svět a tedy i my sami jsme zase o rok starší. Přitom paradoxně to nejdražší a nejcennější, co máme a čím disponujeme, je čas a my tedy z tohoto pohledu podivně na Silvestra bouřlivě slavíme, že jsme přišli o další rok života. Většina z nás totiž moc dobře ví, že časem bychom měli šetřit a že čas nám vyměřený bychom měli s rozvahou využívat a nikoliv lehkovážně ztrácet.


V uplynulém roce jsme prožili 365 dní, které máme spojené s množstvím zážitků, příhod a skutků, které žijí v našich vzpomínkách. Vzpomínáme rádi i neradi, vzpomínáme se smutkem v duši a vzpomínáme také s radostí a vesele.


Právě vzpomínky formují naše pocity a mají vliv na naši budoucnost a budoucí chování. Samozřejmě naše vzpomínky nejsou omezeny jedním posledním rokem. Pravdou však je, že naše vzpomínky se stářím blednou a některé mizí nebo se dokonce mění jejich charakter. Nezřídka to bývá tak, že nepříjemné vzpomínky si naše mysl upravuje do humorné nebo alespoň zdánlivě mnohem snesitelnější podoby než tomu bylo v době, kdy jsme reálné situace na vlastní kůži zažívali. Jenom si připomeňme například vyprávění o 40 a více let starých zážitcích ze základní vojenské služby v socialistické armádě. Vzpomeňme například na natírání patníků vápnem na bílo nebo setřásání listů ze stromů před návštěvou významného generála. Dnes se tomu smějeme, tenkrát jsme to tak nevnímali, tenkrát to spíše bolelo. Myslím, že je dobré neztrácet schopnost si to, jak jsme žili před 40 a více lety, uvědomit.


Vraťme se ale nazpět k roku 2023, k roku právě uplynulému a k našim vzpomínkám nejčerstvějším. Mělo by to být přece tak, že se ze svých zážitků a vzpomínek učíme.


Rok 2023 nám poskytl jasnou zprávu o tom, že ani mír ani svoboda nejsou samozřejmostí a že kolikrát je také velmi obtížné nalézat správnou životní cestu a správná řešení. Zjišťujeme, že žít v totálně propojeném světě, prosyceném sociálními sítěmi a milióny dostupných různých pravdivých i nepravdivých zpráv, není vůbec jednoduché. Nabídek a příležitostí k závisti a nenávisti spíše přibývá, rovněž tak může být zdánlivě jednoduché vyhledat špatné zprávy a jejich viníky. Je potom často svůdné se přidat a začít si stěžovat a kritizovat. Nakonec nikdo není bez chyby a kritika k životu patří. Zároveň však také platí, že je dobré začínat u sebe, u své práce a u svého konání a že planá závist a planá kritika jsou jenom plýtváním tím nejvzácnějším, plýtváním časem.


A tak se dostávám k tomu, co by třeba mohlo být plodem našich vzpomínek na rok 2023. Může to být předsevzetí pro rok 2024. Předsevzetí, že si zkusíme navzájem více věřit a více se podporovat. Nevěřím, že by většina lidí chtěla těm ostatním pouze závidět nebo je pouze kritizovat. Logické a pro všechny lepší je přece spíše mít radost z úspěchu druhých a pochopení pro podporu a pomoc těm, kterým se nedaří. Neboť přece vždy platilo a platit bude, čím více lidem kolem nás se bude žít dobře, tím pravděpodobnější je, že to bude stejné i s námi samotnými. Mějte se v roce 2024 krásně a neplýtvejme časem.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024
Boj o kšeft 16.08.2024
KREML 05.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Vlastizrádci.
Vernontug: My, občané Protektorátu (1/3)
Del: My, občané Protektorátu (1/3)
Sabrina: My, občané Protektorátu (1/3)
MoneeHoff: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

33 komentářů

Přidat Komentář

  • Jan P  | 15.01.2024 16:25  | Reagovat
    Solidarita a síla v příštím roce – za svět bez genocidy, nacionalismu, války, vykořisťování, útlaku a ničení životního prostředí. Za svobodnou lidskost, dělnickou kontrolu a libertariánský komunismus. Jiný svět je možný! ?
  • Zdeněk Gryc  | 15.01.2024 16:29  | Reagovat
    Jiný svět je možný! ? Svatopluk Beran napsal: Neděle, 7. 1. 2024 (18:56) GRYCI NEMOHU SI POMOCI, ALE JSTE HLUPÁK. -------------------------- Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU. ------------------------ Výhrůžky Ondřeji Vetchému řeší policie. Pachatelům hrozí až rok vězení 15. ledna 2024 14:16 Policie se začala zabývat výhružkami vůči herci Ondřeji Vetchému. Ten v prosinci podpořil sbírku na nákup deseti tisíc dronů pro Ukrajinu. Na českého herce útočí dezinformátoři, na sociálních sítích kolují výhružky, včetně účelně pozměněné fotografie. „Kriminalisté tento případ zjistili z mediálního prostoru a z vlastní iniciativy se jím začali zabývat detektivové z Odboru extremismu a terorismu, kteří zjišťují, zdali byl spáchán trestný čin, či přestupek,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina ve vyjádření pro Seznam Zprávy. Pachatelům trestného činu nebezpečného vyhrožování hrozí odnění svobody až na jeden rok. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ondrej-vetchy-drony-vyhruzky-sbirka-policie-nemesis.A240115_134330_domaci_kurl
  • Jan P  | 15.01.2024 18:20  | Reagovat
    "Válka je masakr mezi lidmi, kteří se neznají, ve prospěch lidí, kteří se znají, ale nemasakrují" ? ??️ Souhlasím s panem Grycem: Za svobodu a rovnost proti kremelské diktatuře. Solidarita nikoli s ukrajinským státem, ale s národy a dělnickou třídou Ukrajiny, které skutkem ukázaly, co znamená odpor. A může existovat lepší vlajka pro takovou solidaritu než černá vlajka?
  • Zdeněk Gryc  | 15.01.2024 18:48  | Reagovat
    Souhlasím s panem Grycem: Za svobodu a rovnost proti kremelské diktatuře. ----------------------------------------------------------- SYMBOLEM PRO ČESKÝ NÁROD JE JAN PALACH Jan Palach Neděle, 3 prosince, 2023 V roce 2013, bylo životní dílo Romana Podrázského, v rámci 70 výročí jeho narozenin vystaveno na více místech v Přibyslavi a v Horácké galerii v Novém Městě. Součástí výstavy byl i předmětný model. K této příležitosti byla vydána publikace Roman Podrázský 1943 – 2001. Autorem je Pavel Jajtner a Josef Chalupa. Tato publikace obsahuje také návrh 1:5, na pomník pro Jana Palacha v Jihlavě. ——————– Dne 16. 1. 2015. byl vložen do Čtenáři píší JL článek: Jan Palach – 19. LEDNA 1969 a fotografie modelu, pomníku pro Jana Palacha,
  • jihlavák  | 15.01.2024 19:02  | Reagovat
    Zdali si soudruh prezident Petr Pavel zítra připomene oběť Jana Palacha? Soudruh Pavel ve studii předmětů marxismu - leninismu dosahoval výtečných výsledků a získané vědomosti dokáže plně využit v praxi, prozradil Archiv bezpečnostních složek. Snad bude držet ústa. Jinak se svět úplně zbláznil.
  • Zdeněk Gryc  | 15.01.2024 19:36  | Reagovat
    MARXLENINSKÝ INDEX Studium za totáče --- Přehlídka studentu, totalitou ukradeného času. Index, výkaz o studiu na vysoké škole V Brně dne 22.9.1952 9592/ x str. 1 Libuše Májková v Brně 22. 9. 1952 studijní rok 1952 /1953 stránka 2 shora: základy marxismus-leninismus týdně hodin přednáška 2 cvičení 2 ruský jazyk cvičení 2. Pak teprve navazuje další předmět biologie obecná a syntetika --- studijní rok 53/54 kurz dějin KSSS týdně hodin 4 jazyk ruský 2 tělesná výchova 2 vojenská výchova 6 Pak následuje anatomie --- studijní rok 54/55 základy marx-leninismu týdně hodin 4 politická ekonomie týd.hod. 4 --- studijní rok 55/56 obor směr specializace pediatrie politická ekonomie 4 --- studijní rok 56/57 dialekt mater přednášky 2 hod. cvičení 1 hod. --- studijní rok 57/ 58 závěrečná zkouška z marxismu-leninismu velmi dobře Havránek 8.11.1957 ------------------------------------------ VZPOMÍNKA: Jak jsem „studoval“ marxismus 14.6.2019 Po celou dobu šestiletého studia medicíny stejně jako na všech ostatních vysokých školách byly v době komunistické totality součástí výuky povinné přednášky a semináře marxismu-leninismu. Při slavnostním zahájení studia v prvním ročníku v říjnu 1953 ve velké posluchárně Purkyňova ústavu pražské Lékařské fakulty Univerzity Karlovy se střídali u přednáškového pultu profesoři jednotlivých oborů, každý stručně pohovořil o svém oboru a zdůraznil nutnost soustavně se připravovat ke zkouškám atd. Vystoupil také zástupce katedry marxismu-leninismu, který vzletnými slovy kázal o důležitosti výuky této „vědy“. Vzpomínám si jen zhruba na jeden úryvek z jeho vystoupení. V ruce držel knihu, kterou zvedl do výše, mával s ní nad hlavou a silným hlasem zaníceně pronášel přibližně následující slova: „Soudruzi, během studia budete studovat různé teoretické a praktické lékařské obory. To je, soudruzi, důležité pro to, aby se z vás stali odborníci. Existuje ale jeden obor, který je nejdůležitější a který musí znát každý odborník, každý vědec kteréhokoliv oboru. Jsou to vůbec nejdůležitější poznatky, soudruzi. A ty jsou obsaženy v této knize, soudruzi. Ta kniha se jmenuje Dějiny VKS(b) - Dějiny Všesvazové komunistické strany bolševiků. Musí ji znát každý lékař, každý inženýr, každý chemik, každý fyzik, každý vědec…“ Dnes to zní poněkud komicky, ale tehdy jsme museli bohužel věnovat hodně času účasti na marxistických přednáškách a seminářích a v každém semestru jsme skládali z marxismu zkoušky. Úspěch při zkouškách z marxismu byl podmínkou zdárného průběhu studia stejně jako úspěch u kterékoliv odborné zkoušky. Na semináře jsme si museli připravovat písemně takzvané konspekty, což byly jakési souhrny k určitému zadanému tématu. Většinou jsme to řešili tak, že jsme zašli do Celetné ulice do Ústavu marxismu, půjčili jsme si tam nějakou marxistickou literaturu, opsali jsme doslova pár odstavců a lektor byl spokojen. Zabralo to ale přeci jen určitý čas. O počítačích se nám tehdy ani nesnilo, nemohli jsme text najít na internetu a použít dnešní jednoduchou metodu CtrlAltC (kopírovat) a CtrlAltV (vložit), text jsme museli opsat ručně. Netušili jsme také, že v daleké budoucnosti bude opisování textů velmi populární dokonce i mezi kandidáty na ministerská křesla. Semináře se konaly pro menší skupiny asi 15 studentů. Všichni jsme museli hlavně co nejvíce diskutovat, protože jinak by nám na konci semestru lektor nezapsal do indexu zápočet. Tak se plácaly doslova nesmysly, omílaly se kolem dokola stejné řeči o „problémech“ a všichni jsme se tvářili, že to myslíme vážně. Při jednom semináři se probírala politická situace v předválečné Československé republice. Jeden student-diskutér se rozpovídal o situaci v zemědělství a použil termín „třída malorolníků“. Soudruh lektor ho zastavil, krátce se zamyslel a potom pronesl: „Soudruzi, já jsem celého soudruha Gottwalda prostudoval, všechny jeho spisy jsem četl, ale soudruh Gottwald nikde o třídě malorolníků nemluví, soudruzi, soudruh Gottwald vždy mluví jen o třídě dělníků, o třídě rolníků a o třídě pracující inteligence…“ Vedle sedící kolega do mne šťouchne a šeptá mi do ucha: „Celého Aristotela jsem prostudoval, ale nic se tam o skvrnách na Slunci nepraví. Tudíž buďto lžeš ty, nebo tvé optické přístroje…“ Alois Stehlík
  • Jan P  | 15.01.2024 19:54  | Reagovat
    A zase, pane Gryci , souhlasím: Marxisté-leninisté jsou hlavní překážkou komunismu – každé socialistické hnutí musí tuto neúspěšnou a zkorumpovanou ideologii zcela odmítnout !?
  • Jan P  | 15.01.2024 20:55  | Reagovat
    jihlaváku, žádný strach. Až budeme nahrazovat kapitalismus beztřídní a bezstátní společnosti, Pávek půjde také s náma. ?
  • jihlavák  | 15.01.2024 21:42  | Reagovat
    S tím se počítá. Může zůstat i prezident, beztřídní společnost potřebuje také vedení. Lepšího těžko budeme hledat. Uspěl za socialismu, ještě více se vyšvihl v surovém kapitalismu. Poradí si v každé době. Jen se přestěhuje z Hradu do paneláku na Jizak a bude jezdit ve Fabií.
  • Zdeněk Gryc  | 15.01.2024 21:48  | Reagovat
    Filozofické fakulta Univerzity Karlovy 1969 2023 ------------------------------------------------------------------ Jan Palach byl student historie a politické ekonomie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, který se upálil na protest proti potlačování svobod a pasivnímu přístupu veřejnosti po začátku okupace Československa armádami států Varšavské smlouvy. Dne 16. ledna 1969 se zapálil v horní části Václavského náměstí v Praze. ----------------------------------------------------- Dne 21. prosince 2023 V budově Filozofické fakulty na Palachově náměstí v centru Prahy došlo ve čtvrtek 21. prosince 2023 odpoledne ke střelbě. Aktivní střelec zabil 14 lidí a pak i sebe, dalších 25 bylo zraněno, z toho 10 vážně.
  • Zdeněk Gryc  | 15.01.2024 21:49  | Reagovat
    oprava: Filozofická fakulta Univerzity Karlovy 1969 2023
  • Svatopluk Beran  | 15.01.2024 23:27  | Reagovat
    Ano, svíčky nakladené k uctění prvních českých studentských obětí AMERICKÉHO STYLU VYŘIZOVÁNÍ SI ÚČTŮ S KAMARÁDY STUDENTY, by znehodnotilo oběť STUDENTA PALACHA, za svobodnější státní zřízení, než jaké bylo za vlády jedné komunistické strany, MUSELY BÝT ODSTRANĚNY. Oběť Jana Palacha za svobodný svět, přinesla také svobodu v držení zbraní jak běžných občanů tak i psychopatů, přesně v tomto směru podle vzoru s USA. JÁ NEVIDÍM DŮVOD PROČ JSOU SVÍČKY ZA PROJEVENOU SOUSTRAST JEDNÉ PIETY, POMĚRNĚ ČASTÉ NA ŠKOLÁCH USA V POROVNÁNÍ S JINÝMI ZEMĚMI SVĚTA, ODSTRANĚNY PRO PIETU ZA NESOUHLAS STUDENTA S VLÁDOU JEDNÉ STRANY ZA SOCIALISMU. JAK ZDĚLILA POLICE ČR V TELEVIZNÍM VYSÍLÁNÍ, BYLI POLICISTÉ ČR VYŠKOLENI AMERICKÝMI POLICISTY (S JEJICH ZKUŠENOSTÍ Z ČASTÝCH PŘESTŘELEK NA AMERICKÝCH ŠKOLÁCH JAK V BUDOUCNU PŘI PODOBNÉ SITUACI POSTUPOVAT), JIŽ PO ROCE 2010. PROSÍM OBČANY ČR, NEKOPÍRUJME KAŽDÝ KOUSEK AMERICKÉHO STYLU ŽITÍ. ZŮSTAVEJME EVROPANY A AMERICKÉ OBČANSKÉ NÁSILÝ, TYPU DALHELGRENA ČI MASOVÝCH VRAŽD VE ŠKOLÁCH, OBCHODNÍCH STŘEDISCÍCH ČI OSOBNÍM VYHROŽOVÁNÍM ŽÁKŮ O VYSTŘÍLENÍ ŠKOLY, ZAVRHNĚME JAKO LIDSKÝ MRAVNÍ ODPAD.
  • Zdeněk Gryc  | 15.01.2024 23:40  | Reagovat
    HLAVNĚ NEOPISOVAT Z HOAXŮ HODNĚ JE VE WIKIPEDII Jan Palach byl student historie a politické ekonomie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, který se upálil na protest proti potlačování svobod a pasivnímu přístupu veřejnosti po začátku okupace Československa armádami států Varšavské smlouvy. Dne 16. ledna 1969 se zapálil v horní části Václavského náměstí v Praze. ---------------------------------------------------------------------- Olbram Zoubek (21. dubna 1926 Praha – 15. června 2017 Praha[1]) byl český sochař, který se výrazným způsobem zasloužil o rozvoj české architektonické plastiky, jeden z nejvýznamnějších českých sochařů druhé poloviny 20. století. Zoubek je autorem posmrtné masky Jana Palacha a náhrobní desky Palachova hrobu na Olšanských hřbitovech (1970), kterou komunistický režim vzápětí nechal odstranit.[3] Jeho pamětní deska Jana Palacha na budově Filozofické fakulty v Praze a Pomník obětem komunismu na Petříně vznikly až po roce 1989 Kněze Toufara umučili komunisté. Olbram Zoubek mu věnoval svoji poslední sochu mld, kul 25. 2. 2017,25. 2. 2017 16:35|Zdroj: ČT24, ČTK Socha faráře Toufara od Olbrama Zoubka Zdroj: Luboš Pavlíček/ČTK Dvoumetrová socha připomíná jednu z nejznámějších obětí komunistického teroru, kněze Josefa Toufara. Plastika od Olbrama Zoubka ozdobila kostel sv. Víta v Zahrádce na břehu dnešní švihovské přehrady. Zde Toufar působil před svým přeložením do Číhoště. Současně vychází přesně 63 let poté, co kněz podlehl mučení. Ivan Ruller (17. listopadu 1926 Brno – 25. března 2018 byl český architekt a po sametové revoluci děkan Fakulty architektury VUT v Brně. byl asistentem Bedřicha Rozehnala a Bohuslava Fuchse a poté pracoval v různých architektonických kancelářích. Silně jej ovlivnil funkcionalismus a moderna.[4] Do architektury často začleňoval výtvarná díla a úzce spolupracoval s celou řadou umělců, jako byli mimo jiné Olbram Zoubek, Po roce 1968 čelil perzekuci, nesměl publikovat a byl také vyloučen ze Svazu architektů. Působil tedy v méně oficiálních sdruženích, jako například Blok architektů a výtvarníků nebo sdružení „Q“.
  • Zdeněk Gryc  | 15.01.2024 23:54  | Reagovat
    HOAX nebo frustrace gastarbeitra strýce SAMa po 5 letech tam-to /Svatopluk Beran říká: Úterý, 31. 1. 2023 v 11:00 NEVYTRHUJI VĚCI Z KONTEXTU. TO VY PODPORUJETE AMERICKOU, ČESKOU A CELÉHO NATa GENERÁLSKOU KLIKU, NYNÍ INSTALOVANOU A PRORŮSTAJÍCÍ NA PŘEDNÍ ČESKÉ MÍSTO PRESIDENTA, VEDLE JIŽ INSTALOVANÉ PROVÁLEČNÉ NADŠENKYNĚ ČERNOCHOVÉ A LIPAVSKÝHO, ČI KLIDNÉHO A VYROVNANÉHO POLOVIČNÍHO ČÍŇANA A ROZDÁVAČE KLÍČŮ OD ČESKÉHO SENÁTU, VYSTRČILA, KTEŘÍ PŘIPRAVUJÍ ,,ČESKÉ OVČANY,, NA VÁLKU A JEJÍ OBĚTI, NAMÍSTO OBCHODNÍ SOUTĚŽE. TYTO VÁLKY ALE OVČANŮM NIC NEPŘINESOU, JE TO POUZE PODPORA VÝMEČNOSTI AMERICKÉHO BYZNISU, KTERÝ UŽ NEMÁ TAKOVÉ MOŽNOSTI JAKO PŘI ZNIČENÉ EVROPĚ A CELÉHO SVĚTA PO 2SV. TEČE Z TOHO KREV A Z BŘIŠNÍCH DUTINY DĚTÍ, ŽEN, STARCŮ A MUŽŮ, JEŽ JE CHRÁNÍ TEČOU STŘEVA A UMÍRAJÍ V BOLESTECH A PO.RANÍ A POCH.ANÍ HRŮZOU, STEJNĚ JAKO MNOHÝM OBĚŠENCŮM PŘI POPRAVÁCH, KTERÝM NEBYLA PODÁNA ŽÁDNÁ ZKLIDŇOVACÍ LÁTKA./ --------------------- Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU. ——————————————————– PROČ A S JAKÝM CÍLEM ADRESNĚ PÍŠETE O MÝCH VNOUČATECH ? PROČ JIM MÁM KUPOVAT MÍSTA NA HŘBITOVĚ ?
  • Svatopluk Beran  | 16.01.2024 08:31  | Reagovat
    Svatopluk Beran napsal: Pátek, 12. 1. 2024 (15:45) PANE GRYC JIŽ JSEM VÁM NA TO ODPOVĚDĚL NĚKOLIKRÁT. PANE GRYC MĚL JSEM ZNÁMÉHO V PSYCHIATRICKÉ NEMOCNICI A KDYŽ JSEM ZA NÍM PŘIŠEL, TAK JSEM BYL VELICE PŘEKVAPENÝ Z TOHO, KOLIKRÁT MUSEL BĚHEM KRÁTKÉ DOBY ODPOVĚDĚT PSYCHICKY NEMOCNÉMU ČLOVĚKU NA STEJNOU OTÁZKU. OBDIVOVAL JSEM KAMARÁDA ZE NEUVĚŘITELNOU SCHOPNOST STÁLE ODPOVÍDAT NA TO SAMÉ A TOHO PSYCHICKY NARUŠENÉHO ČLOVĚKA MI BYLO LÍTO, ŽE MU NENÍ DÁNO ŽÍT S NÁMI NORMÁLNÍ ŽIVOT. JE ALE TAKÉ MOŽNÉ ŽE UŽÍVÁTE POKAŽDÉ JINÉHO POL-POINTU K UDÁVÁNÍ SVÝCH SPOLUOBČANŮ A UŽ V TOM MÁTE ZMATEK. ZKRÁCENĚ. KOHO NAVŠTÍVÍ A TO I JAKO SVÉHO KAMARÁDA ARMÁDA, ČI ŘADOVÝ OBČANÉ PSYCHOPATI Z USA, TAM TEČE KREV. ARMÁDA USA PATŘÍ JEN A JEN NA ÚZEMÍ USA. A TAM AŤ SI ŘEŠÍ MASOVÉ VYVRAŽĎOVÁNÍ SVÝCH VLASTNÍCH OBČANŮ, MEZI SEBOU A NEZATAHUJÍ TO DO DALŠÍHO SVĚTA. DIVOKÝ AMERICKÝ ZÁPAD A JEHO VLASTNÍ PLODY, AŤ SE DÁL ŠLECHTÍ JEN TAM KDE VZNIKLY.
  • Svatopluk Beran  | 16.01.2024 08:50  | Reagovat
    Ano, svíčky nakladené k uctění prvních českých studentských obětí AMERICKÉHO STYLU VYŘIZOVÁNÍ SI ÚČTŮ S KAMARÁDY STUDENTY, by znehodnotilo oběť STUDENTA PALACHA, za svobodnější státní zřízení, než jaké bylo za vlády jedné komunistické strany v ČSSR, MUSELY BÝT ODSTRANĚNY. Oběť Jana Palacha za svobodný svět, přinesla také svobodu v držení zbraní jak běžných občanů, tak i psychopatů, přesně podle vzoru s USA. JÁ NEVIDÍM DŮVOD PROČ JSOU SVÍČKY ZA PROJEVENOU SOUSTRAST Z JEDNÉ PIETY, (POMĚRNĚ ČASTÉ NA ŠKOLÁCH USA V POROVNÁNÍ S JINÝMI ZEMĚMI SVĚTA), ODSTRANĚNY PRO PIETU ZA NESOUHLAS ČESKÉHO STUDENTA, S VLÁDOU JEDNÉ STRANY ZA SOCIALISMU V ČSSR. JAK ZDĚLILA POLICE ČR V TELEVIZNÍM VYSÍLÁNÍ, BYLI POLICISTÉ ČR VYŠKOLENI AMERICKÝMI POLICISTY (S JEJICH ZKUŠENOSTMI Z ČASTÝCH PŘESTŘELEK NA AMERICKÝCH ŠKOLÁCH TAK, ABY I ČESKÁ POLICIE CO NEJEFEKTIVNĚJI V BUDOUCNU ZASAHOVAT PROTI TÉTO V AMERICE VZNIKLÉ A DO CELÉHO SVĚTA SE ROZŠIŘUJÍCÍ STUDENTSKÉ PRAKTICE, VYŘIZOVÁNÍ SI ÚČTŮ ZE ŠKOLOU NEBO STUDENTY), TÍMTO AMERICKÝM ŠKOLENÍM O ZASAHOVÁNÍ OZBROJENÝCH POLICISTŮ NA AMERICKÝCH ŠKOLÁCH, PROŠLA ČESKÁ POLICIE PO ROCE 2010. PROSÍM OBČANY ČR, NEKOPÍRUJME KAŽDÝ KOUSEK AMERICKÉHO STYLU ŽITÍ. ZŮSTAVEJME EVROPANY A AMERICKÉ OBČANSKÉ NÁSILÝ, TYPU DALHELGRENA ČI MASOVÝCH VRAŽD VE ŠKOLÁCH, OBCHODNÍCH STŘEDISCÍCH ČI OSOBNÍM VYHROŽOVÁNÍM ŽÁKŮ O VYSTŘÍLENÍ ŠKOLY, ZAVRHNĚME JAKO LIDSKÝ MRAVNÍ ODPAD. JINAK OBĚŤ JANA PALACHA V ZÁJMU SVOBODY STUDENTA ČI OBČANA UBÍRÁ SVÉHO OBSAHU.
  • Svatopluk Beran  | 16.01.2024 09:01  | Reagovat
    Tento lékař provádí amputaci nohy své dcery doma na jídelním stole, Petr Pavel se odjel bratřit s lidmi, kteří tyto hrůzy způsobují. https://blisty.cz/ Tento lékař provádí amputaci nohy své šestnáctileté dcery bez chirurgie, na jídelním stole ve svém domě obklopeném ŽIDOVSKÝMI TANKY KRYTÝMI VÁLEČNOU SILOU 7 TISÍC AMERICKÝCH VOJÁKŮ Z VÁLEČNÝCH LODÍ USA, jen několik minut od nemocnice Al Šifa v Gaze.
  • Svatopluk Beran  | 16.01.2024 09:13  | Reagovat
    V porovnání s dalšími vyspělými zeměmi vykazuje Česko jednu z nejvyšších koncentrací majetku mezi úzkou skupinou lidí. Zjednodušeně řečeno, nejbohatších 20 procent lidí v Česku vlastní více než 80 procent veškerého bohatství (graf níže vlevo), zatímco nejchudších 20 procent obyvatel má k dispozici pouhých 0,2 procenta celkového majetku, což je v pravém grafu níže zachyceno téměř neznatelným červeným dílem z celého koláče.
  • Svatopluk Beran  | 16.01.2024 09:26  | Reagovat
    V porovnání s dalšími vyspělými zeměmi vykazuje Česko jednu z nejvyšších koncentrací majetku mezi úzkou skupinou lidí. Zjednodušeně řečeno, nejbohatších 20 procent lidí v Česku vlastní více než 80 procent veškerého bohatství (graf níže vlevo), zatímco nejchudších 20 procent obyvatel má k dispozici pouhých 0,2 procenta celkového majetku, což je v pravém grafu níže zachyceno téměř neznatelným červeným dílem z celého koláče. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-data-odhaluji-kolik-veskereho-majetku-v-cesku-patri-skupine-nejbohatsich-243496#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz TOTO JE 34LETÝ VÝSLEDEK Z PRÁCE A Z MYŠLENÍ ČESKÝCH OBČANŮ, V POPŘEVRATOVÉHO DĚNÍ V ROCE 1989 A ROZLOUČENÍ SE S VLÁDOU JEDNÉ STRANY. ZA TÍMTO ÚŽASNÝM VÝSLEDKEM (jak pro koho) Z PRACOVNÍCH I MYŠLENKOVÝCH AKTIVIT ČESKÝCH OBČANŮ, JE PŘEDEVŠÍM KLAUSEM VYGENEROVANÉ ODS, VČETNĚ SKUTEČNÉHO POZADÍ SLADKÝCH A UPŘÍMNÝCH CELOŽIVOTNÍCH POSTOJŮ PŘEDSEDY SNÁTU, PANA VYSTRČILA.
  • Zdeněk Gryc  | 16.01.2024 10:22  | Reagovat
    ——————— Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU. ——————————————————– PROČ A S JAKÝM CÍLEM ADRESNĚ PÍŠETE O MÝCH VNOUČATECH ? PROČ JIM MÁM KUPOVAT MÍSTA NA HŘBITOVĚ ? Svatopluk Beran napsal: Úterý, 16. 1. 2024 (8:31) Svatopluk Beran napsal: Pátek, 12. 1. 2024 (15:45) PANE GRYC JIŽ JSEM VÁM NA TO ODPOVĚDĚL NĚKOLIKRÁT. --------------------------------------------------------------- o tom nevím zkuste to ještě jednou stručně
  • jihlavák  | 16.01.2024 12:05  | Reagovat
    Petr Pavel 3 hod · Dnes si připomínáme 55. výročí sebeupálení Jana Palacha. Hrdinský čin mladého člověka, který se stal symbolem boje proti útlaku a nesvobodě. Dělejme vše pro to, aby se žádný mladý člověk nedostal do situace, kdy nevidí jiné východisko z vývoje společnosti než tragický čin. Je naším úkolem chránit svobodný a demokratický svět, za který Palach svým činem bojoval. Neštítí se ničeho. Boží mlýny ani bolševický rozvědčík, nyní slouha brutálního kapitálu, nezastaví!
  • Jan P  | 16.01.2024 15:46  | Reagovat
    Náš největší problém jsou zcela zjevně Rusové, LGBT, neomarxisté, imigranti a muslimové. ? ? ? Tomu blbákovu se už vážně dá jenom smát. Svatopluk Beran napsal: Úterý, 16. 1. 2024 (9:26) V porovnání s dalšími vyspělými zeměmi vykazuje Česko jednu z nejvyšších koncentrací majetku mezi úzkou skupinou lidí. Zjednodušeně řečeno, nejbohatších 20 procent lidí v Česku vlastní více než 80 procent veškerého bohatství (graf níže vlevo), zatímco nejchudších 20 procent obyvatel má k dispozici pouhých 0,2 procenta celkového majetku, což je v pravém grafu níže zachyceno téměř neznatelným červeným dílem z celého koláče...
  • Svatopluk Beran  | 16.01.2024 16:52  | Reagovat
    Gryci stručně a zkopíruj si to. STRÝČEK SAM KTERÉHO PODPORUJEŠ, JE BUDE POTŘEBOVAT PO CELÉM SVĚTĚ JAKO I JINÉ OBČANY ČESKÉ REPUBLIKY, COBY ODDANÉ VOJÁKY I Z JINÝCH ZEMÍ V ZÁJMECH SVÉHO AMERICKÉHO ZLA, TEDY AMERICKÉ GEOPOLITICKÉ OBCHODNÍ ČINNOSTI, JIŠTĚNÉ USA MILITARISMEM VČETNĚ JEHO VAZALŮ. USA POTŘEBUJE PRO SVÉ ZLO NOVÉ A NOVÉ JANIČÁŘE. Je nanejvýš smutné, že se zde ptáš neustále dokola jako kretén, STÁLE NA TO SAMÉ A JÁ TI STÁLE VE STEJNÉM DUCHU ODPOVÍDÁM. Ale ty nebudeš možná jen tak obyčejný kretén, ty si jako každý udavač, vytváříš ve svém mozku vlastní úchylku a pak tu úchylku předáváš šťastně policii. :) Jenže doba UDÁVÁNÍ je už jiná, blbce udavače už nikdo nepotřebuje, blbec udavač zdržuje. NAPŘÍKLAD TVÁ TEORIE O TOM, ŽE MUSÍM BÝT JÁ I PAN HAVLÍČEK FAŠISTI, KDYŽ PÍŠU O UKRAJINSKÉM FAŠISMU FINANCOVANÉM Z USA, byla i pro policii slohovou prací v úrovni dítěte kterému připadá, že mu někdo bortí desítky let staré bábovičky. Budeš muset hodně zapracovat na tom, aby jsi si mé odpovědi dal dohromady, coby protistátní činnost a z nějakého POL-Pointu, je mohl s úsměvem ve tváři a potěšením odeslat na policii s přesvědčením, jako VELKÉ DOBRO jsi pro tuto zem uskutečnil a co všechno jsi pro to musel vydržet a vytrpět. Nevím kdo ti poradil, nevěřím že jsi na to přišel sám, ale stále dokola se ptát v úrovni pacienta psychiatrické nemocnice na to samé a tvrdit stále dokola, že jsem ti neodpověděl s vizí, že ono se jednou něco zadaří, je fakt na NOBELOVKU :)
  • Svatopluk Beran  | 16.01.2024 17:11  | Reagovat
    DOVYSVĚTLENÍ PRO ARCHITEKTA SOCIALISMU. Budete muset pane Gryc ještě hodně přemýšlet a možná už navždy ze sebe dělat kreténa, pokud budete potřebovat si mé odpovědi poskládat dohromady pro policii, JAKO MOU PROTISTÁTNÍ ČINNOST, NEBO JAKO MOJE VYHROŽOVÁNÍ VÁM ČI VAŠÍ RODINĚ A USPOKOJIT TAK SVÉ, V ČASEM UŽ SNÍŽENÉ EGO. :) , o dosud naším dnešním tiskem nezveřejňovaná americká svinstva spáchaná po celém světě, ve jménu rádoby americké svobody a americké demokracie.
  • Zdeněk Gryc  | 16.01.2024 17:13  | Reagovat
    Beran obsáhle, ale z cesty... "KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ." ??? ---------------------------------------------------------------------------- Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU. ——————————————————– PROČ A S JAKÝM CÍLEM ADRESNĚ PÍŠETE O MÝCH VNOUČATECH ? PROČ JIM MÁM KUPOVAT MÍSTA NA HŘBITOVĚ ?
  • Zdeněk Gryc  | 16.01.2024 20:09  | Reagovat
    DO - VYSVĚTLENÍ Proč by měl americký gastarbeiter, vyhrožovat přímo, socialistickému architektovi, když může vyhrožovat jeho vnoučatům? --------------------------------------------------------------- Vždy je dobré vědět, kdo je renomovaný ---------------------- Putinův demagog, Svatopluk Beran, --------------------- říká novinářka Sabina Slonková, šéfredaktorka serveru Neovlivní.cz. Shodneme se, že rozpoznat propagandistické články je stále těžší? I díky internetu, který změnil média? Ano, nová média vnesla nový prvek v tom, že na internetu můžete získat jakoukoliv informaci. Myslím, že spousta lidí nedokáže rozlišit věrohodnost jednotlivých serverů. Informaci bere stejně hodnověrnou, jako když ji má z tradičního dlouhodobě prověřeného média. ......................................................... Takže kdokoliv cokoliv na blog JL umístí, spousta lidí má tendence dát v důvěryhodnosti rovnítko mezi v podstatě pofidérní zdroj a relevantní informací.
  • Svatopluk Beran  | 16.01.2024 22:25  | Reagovat
    Putinův demagog, Svatopluk Beran, Zdeněk Gryc napsal: Úterý, 16. 1. 2024 (20:09) ------------------------------------------------------------------ ZDENEK GRYC ARCHITEKT SOCIALISMU, UDAVAČ KTERÝ NENÍ SCHOPNÝ ANI SEPSAT KVALIFIKOVANÉ UDÁNÍ, UBREČENÝ VZTAHOVAČNÝ DĚDEK Z VYMAZANOU PAMĚTÍ, HÝKAJÍCÍ AMERICKÝ OSEL Z VOLEVČIC, KTERÝ ZNÁ JEN PŮL TOTÁLNÍ VLÁDOU PŘEDKLÁDANÉ A CENZUROVANÉ SKUTEČNOSTI, IDEÁLNÍ DNEŠNÍ TAŽNÝ PROVLÁDNÍ OSEL.
  • Jan P  | 05.02.2024 09:17  | Reagovat
    Vždycky se znova divím, jak se takové jelito dostalo do jedné z nejvyšších funkcí v zemi a pak si vzpomenu, kdo všechno už v politice byl a přestanu se divit. ,, Já bych chtěl ocenit to, že se občané chovají úsporně , což se potom projevovalo i tím, že ta ekonomika se nevyvíjí z hlediska růstu HDP tak, jak bychom si přáli. " Miloš Vystrčil, předseda senátu.
  • Svatopluk Beran  | 12.02.2024 07:15  | Reagovat
    Kam nás vede předseda českého senátu MILOŠ VYSTRČIL - předavač klíčů od české sněmovny SPOJENÝM STÁTŮM AMERICKÝM a polivční ČÍŇAN? Zároveň však také platí, že je dobré začínat u sebe, u své práce a u svého konání a že planá závist a planá kritika jsou jenom plýtváním tím nejvzácnějším, plýtváním časem. Hrůzná statistika z USA: Vloni 656 masových střeleb. Zbraní zemřelo téměř 19 tisíc lidí. Ve Spojených státech amerických došlo v roce 2023 celkově k 656 masovým střelbám. Vyplývá to z dat americké neziskové organizace The Gun Violence Archive (GVA), která dále uvedla, že vlivem střelných zbraní loni celkově zemřelo téměř 19 tisíc Američanů a dalších více než 36 tisíc bylo zraněno. https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-hruzna-statistika-z-usa-vloni-656-masovych-streleb-zbrani-zemrelo-temer-19-tisic-lidi-40458344#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest242_shorts_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz JÁ PŘIDÁVÁM JEŠTĚ, ŽE USA PODPOROU VÁLEČNÉHO ZLOČINU - OSIDLOVÁNÍ OKUPOVANÝCH ZEMÍ PALESTINY ŽIDOVSKÝMI CIVILISTY - A ODEPÍRÁNÍM PALESTINĚ PRÁVA NA SEBEOBRANU S NÁSLEDNÝM GENOCIDIEM PALESTINSKÝCH ÚZEMÍ DNEŠNÍ SIONISTICKOU ANTISEMITSKOU ŽIDOVSKOU VLÁDOU, VYVRAŽDĚNÍM, ZATÍM PŘES DESET TISÍC PALESTINSKÝCH DĚTÍ, JSOU SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ VÝSTRAHOU CELÉMU SVĚTU V PRINCIPECH A NÁSLEDCÍCH AMERICKÉ VRAŽDÍCÍ DEMOKRACIE. PŘŘIDÁVÁM JEŠTĚ ŽE USA INICIACÍ PROXI VÁLKY NA UKRAJINĚ S RUSKEM, NASTARTOVANOU VYZBROJENÍM A VYCVIČENÍM UKRAJINSKÝCH FAŠISTICKÝCH POHROBKŮ MAJÍ SPOJENÉ STÁTY NA SVĚDOMÍ MOŽNOU VÁLKU V EVROPĚ, SNIŽOVÁNÍ VEŘEJNÉHO I OSOBNÍHO BOHATSTVÍ EVROPY A MINIMÁLNĚ PO PŮL MILIONU MRTVÝCH OBČANŮ UKRAJINY A RUSAK NA KAŽDÉ STRANĚ. PLUS NEDOZÍRNÉ HOSPODÁŘSKÉ ŠKODY. TAK TO VŠE JE DŮSLEDEK PRO SVĚT I USA AMERICKÉ DEMOKRACIE, NA KTERÉ STOJÍ MILOŠ VYSTRČIL A CELÁ NAŠE DNEŠNÍ VLÁDA.
  • Svatopluk Beran  | 12.02.2024 07:31  | Reagovat
    A JEŠTĚ NĚCO K TÉTO ASOCIÁLNÍ A VÁLKOU PRODCHNUTÉ VLÁDĚ, JÍŽ JSOU OBDIVOVATELÉ DNEŠNÍ AMERICKÉ DEMOKRACIE, MILOŠ VYSTRČIL, PÁN V KRISTU JUREČKA, OLGA RICHTROVÁ, OPĚRNÝMI SLOUPY. Dvouprocentní lidovecký ministr společně s ODS, Piráty, STAN a TOP 09 neskládají zbraně…Budou trápit “mé klienty” až do úplného vyčerpání. Mohl bych zde psát o bilančních sebevraždách, zoufalých rodinách v obrovském, naprosto zbytečném stresu, kterým tato opravdu asociální pětikoalice trápí obyvatelstvo vlastní země a nakrájej mě do polívky Budu výživná Až mě pak strávíš pohnoj prosím meruňku co plodí jednou za tři roky Častěji se nesluší vzpomínat… (Olga Richterová, báseň “Nezdráhej se”, básnická sbírka “Napříč kůrou”,Vydal Klub rodáků a přátel Kutné Hory, 2008) - současná místopředsedkyně PS - pětikoalice) Ministr Marian Jurečka, kterému se mezi sociálními pracovníky říká dvouprocentní ministr (tak velké preference má jeho rodná strana) - bojuje o vše. A tak posunul opět morální kýč české politiky o další level. V pondělí s “kývajícím personálem” ukázal čtyři modelové případy klientů v Česku a v určité nadsázce se jednalo o jeho filosofické zamyšlení na nacistické téma “Práce osvobozuje”. V pátek však ještě přitvrdil na city několika novinářů. A tak si pan ministr pozval na pódium zástupce zdravotně znevýhodněných osob, kteří děkovali, chválili, skoro blahořečili za zvýšení čtvrtého stupně, který dostávají lidé spíše výjimečně… To Vám, pane ministř, opravdu není stydno, nechat si na sebe pět ódy od určitě skvělé a statečné ženy, která však absolutně nezastupuje většinu klientů příspěvku na péči? Copak politici musejí stavět proti sobě nakonec i zdravotně znevýhodněné osoby? Kde je dno morálního kýče české sociální politiky? To je primární otázka, která měla zaznít na tiskové konferenci a jako vždy - nezazněla. Proč si zvát multidisciplinární týmy k vysvětlení komplexní politiky zdravotně znevýhodněných osob (posudkové lékaře, sociální pracovníky, fyzioterapeuty nebo odborné zástupce Národní rady zdravotně postižených…)? Příspěvek na péči je od 1.1. 2007 zásadní nepojistná dávka, která má nastoupit v mezičlánku, kdy klienti čerpají často velmi malé finanční částky z pojistných dávek sociálního zabezpečení, které většinou slouží na základní potřeby každodenního života v měsíci a pochopitelně i často s žádostí o příspěvek na bydlení. Příspěvek na péči je tak primární nástroj nejen pro klienty, jejich blízké sociální okolí, ale i pro nás - sociální pracovníky. Nic z toho však nefunguje - čekací doby na komplexní vyřízení jsou v Praze často i rok. A tak se nedostává finanční pomociklientům v mnohdy nejtěžších fázích života. Mají ovšem (pouze na tiskových konferencích politických stran deklarovanou) tzv. svobodnou volbu - zda využijí k pomoci rodinu nebo přátele (asistent sociální péče). Další možností je tzv. nasmlouvání terénní pečovatelské služby nebo asistenční pomoc. Poslední možností je využití pobytového sociálního zařízení - zde však bez přiznaného příspěvku na péči (čím větší stupeň závislosti, tím lépe) - není často šance k přijetí. A tak se rodiny a sociální pracovníci točí v neřešitelném kolečku bezmoci a frustrace. Například lidé ve stupni I. (lehká závislost, 880, Kč - předpokládané navýšení: 0) a II.(středně těžká závislost, 4900,-Kč, předpokládané navýšení k 1.7.2024: 500,-Kč) tvoří většinu klientů v sociální oblasti (skoro 200 000 dospělých osob), kteří právě potřebují mít nasmlouvané terénní pečovatelské služby. Jejich neschopnost zaplatit si tyto služby způsobuje naprosté psychické vyčerpání klientů i pečujícího okoli. Politici, kteří zastupují dnes již naprosto asociální stát, říkají vlastně těmto OBČANŮM: Jste simulanti, nic Vám není…A opět bych zde mohl psát o bilančních sebevraždách, zoufalých rodinách s obrovském, naprosto zbytečném stresu, kterým tato opravdu asociální pětikoalice trápí obyvatelstvo vlastní země. A nakonec - malý příklad: V roce 2007 byl příspěvek v I. stupni ve výši 2000,- Kč. Za vlády Petra Nečase kolem roku 2011 došlo k razantnímu snížení na 800,-Kč a dnes činí tato částka 880,-Kč -. Když si spočítáte inflaci od roku 2007 - je otázkou, zda dávka pro desetitisíce OBČANŮ, kteří potřebují pomoc, je ve výši asi čtyř obědů s dovozem z pečovatelské služby k něčemu? Milí politici, pošlete dobrovolníky za klienty do potravinové banky (oni tam nedojdou) a dostanou alespoň prošlé těstoviny s kečupem a poloshnilou zeleninu - třeba něco vykrájí…. PS: Upozorňuji každého, že i I.stupeň závislosti je velmi obtížné od doslova několika desítek, (velmi často neskutečně tvrdých posudkových lékařů v této zemi) získat. Například Praha 10, která má 110 000 obyvatel, neměla kolem roku 2022 ani jednoho posudkového lékaře na svém území a lékařské posudky se vytvářely třeba v Liberci…. Pane ministře Jurečko, držte se! Skvělá práce, jako vždy! Sociální poměry | https://blisty.cz/art/117567-dvouprocentni-lidovecky-ministr-spolecne-s-ods-piraty-stan-a-top-09-neskladaji-zbrane-budou-trapit-me-klienty-az-do-uplneho-vycerpani.html
  • Svatopluk Beran  | 12.02.2024 07:47  | Reagovat
    Kobylí "svoboda slova” v americkém Bostonu 12. 2. 2024 / Milan Kohout MILAN KOHOUT, CHCÍPAJÍCÍ USA KOBYLA A NA ŇADRECH NAŠÍ MINISTRINĚ VÁLKY JEJÍM EXIBICIONISMEM V POSLANECKÉ SNĚMOVNĚ, VYSTAVENÝ NOSIČ ATOMOVÝCH ZBRANÍ NA SPLÁTKY BEZ OBCHODNÍCH SMLUVNÍCH JISTOT. Mezitím založil Milan Kohout novou uměleckou organizaci ARTSPEECH (https://www.artspeech.org/), která bojuje za zachování asi nejcennějšího principu americké společnosti, čímž je svoboda slova. Ona svoboda slova se totiž začíná z amerického “svobodného” systému viditelně vypařovat. https://blisty.cz/art/117574-kobyli-svoboda-slova-v-americkem-bostonu.html SCHOPNOST DNEŠNÍ ČESKÉ VLÁDY SMYSLPNĚ VYTVÁŘET JISTOTY PRO ČESKÉ OBČANY, JE TOTÁLNĚ NULOVÁ. ANO I PRO NAŠÍ DNEŠNÍ VLÁDU PLATÍ TO ŽE CHCÍPAJÍCÍ KOBYLA NEJVÍC KOPE.
  • Svatopluk Beran  | 12.02.2024 07:53  | Reagovat
    Kobylí „svoboda slova” v americkém Bostonu 12. 2. 2024 / https://blisty.cz/art/117574-kobyli-svoboda-slova-v-americkem-bostonu.html ----------------------------------------------------------------- SCHOPNOST DNEŠNÍ ČESKÉ VLÁDY SMYSLPNĚ VYTVÁŘET JISTOTY PRO ČESKÉ OBČANY, JE TOTÁLNĚ NULOVÁ. ANO I PRO NAŠÍ DNEŠNÍ VLÁDU PLATÍ TO ŽE CHCÍPAJÍCÍ KOBYLA NEJVÍC KOPE. NAPŘÍKLAD NA ŇA.RECH NAŠÍ MINISTRINĚ VÁLKY JEJÍM EXIBICIONISMEM V POSLANECKÉ SNĚMOVNĚ, VYSTAVENÝ NOSIČ ATOMOVÝCH ZBRANÍ NA SPLÁTKY BEZ OBCHODNÍCH SMLUVNÍCH JISTOT.
  • Svatopluk Beran  | 22.05.2024 08:50  | Reagovat
    HOSPODÁŘSKY NA SUROVINY NEOBSÁHLEJŠÍ, TECHNOLOGICKY ALE SLABŠÍ MOCNOST SVĚTA, SE PŘÍMO NA POPRVÉ NEPODAŘILO DEMOKRATICKÉ AMERICKÉ VLÁDĚ POD VEDENÍM BIDENA ZNIČIT, TAK JEŠTĚ PŘED TÍM NEŽ NA DALŠÍCH DESET DVACET LET - JEDNU GENERACI - STÁHNEME OCAS MEZI NOHY, JE NEZBYTNÉ PRO ZBYTKY -,,MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII,,- ROZHÁZET PO EVROPĚ CO NEJVÍC SRA.EK A HNOJE. Šéf estonské armády: Rusko nemusí vyhrát. Stačilo by mu zabít pár z nás a stáhnout se. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/sef-estonske-armady-rozhovor/r~39af2e02175211ef95ee0cc47ab5f122/?utm_source=volnyHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne

Přidat Komentář Vrátit se nahoru