Reklama
Dnes je neděle 08.09.2024      svátek má Mariana
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Bravo, Rakušan!

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 24.01.2024 20:14

Podpora a respekt pro Víta Rakušana. Postavil se v Karviné lidem, co se chovali jako opravdová lůza. Řvát na takovéhoto naprosto bezúhonného a slušného člověka hned z první, že je psychopat, mafián a fašista nesvědčí o ničem jiném.

Ano,  i tito lidé mají volební právo. Bohužel. A těm nevysvětlíte nic.
Má tedy potom vůbec smysl mezi ně chodit? Je to k něčemu dobré? Vysvětluje Alexandr Mitrofanov :

"Ano, je. A to ze dvou důvodů.
Za prvé nemá každý příčetný obyvatel Česka osobní zkušenost s tímto sektorem společnosti v jeho ryzí, nezastřené podobě. Teď ji měl v přímém přenosu (nebo ze záznamu). A podle mnoha reakcí se kdekdo příčetný vyděsil, jak vypadá podhoubí demagogů a autoritářů, kteří mají v plánu po příštích sněmovních volbách řídit zemi.
Rakušanovi hejtři byli tak poctiví, že nikoho nenechali na pochybách, že kdyby sem přišel Putin, nechal zavraždit Češky a Čechy a jejich děti, které tato hospoda pokládá za své nepřátele, a štamgastům naopak hodil nějakou ohlodanou kost, na které bude přece jen trochu masíčka, budou se mu klanět, div jim hlava neupadne.
Proto by měli demokraté přimhouřit oko nad svými bolístkami vůči současné vládní koalici a jít volit některou z demokratických stran, aby tady nevládla karvinská hospoda.
Za druhé dal Rakušan podnět k úvaze, že dosavadní bezlídrovství demokratů v této zemi nemusí být konečným stavem. Šel do jámy lvové, prokázal neuvěřitelnou chladnokrevnost tváří v tvář tupému hulvátství a nakonec dokázal i v této mase najít pár lidí, kteří si s ním potom dali štamprli. Nic ve zlém, ale žádného z šéfů současných koaličních stran si v této situaci nelze představit se stejným výsledkem."

A proto se těším, až Rakušan přijede do Jihlavy. A že to bude jiné, než když přijel Stanjura (přísná registrace účastníků ze strany ODS...), nebo Zdechovský (místní KDU-ČSL připustila do diskuse pouze své členy.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024
Boj o kšeft 16.08.2024
KREML 05.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Vlastizrádci.
Vernontug: My, občané Protektorátu (1/3)
Del: My, občané Protektorátu (1/3)
Sabrina: My, občané Protektorátu (1/3)
MoneeHoff: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

27 komentářů

Přidat Komentář

  • Jan P  | 24.01.2024 20:43  | Reagovat
    Začíná tvrdý předvolební boj o hlasy a koryta. Piráti a STAN jdou do voleb sólo . Když už Rakušan nedokáže přesvědčivěji lhát,(Bandera byl přece antifašista!) a důchodci se u nás mají přece dobře (třebaže vloni zchudli nejvíc). Jestliže vláda, co nejdříve nepochopí, že tady není jen pro ty nejbohatší vrstvy, kterým jde na ruku, a na druhé straně značně škodí té méně majetné většině, musí počítat nejen s vášnivými diskuzemi, ale i s čím dál větším odporem naprosté většiny obyvatelstva...
  • Zdeněk Gryc  | 24.01.2024 21:03  | Reagovat
    korespondenčního hlasování pro Čechy žijící v zahraničí. Již pátým dnem je ústředním tématem jednání Poslanecké sněmovny koaliční návrh na zavedení korespondenčního hlasování pro Čechy žijící v zahraničí. Projednání obstruuje opozice svými dlouhými projevy. Koalice proto učila pevný čas hlasování na čtvrtek odpoledne. Zástupci opozice se proti tomu bouřili. PROBLÉM ? korespondenčního hlasování pro Čechy žijící v RUSKU ? NE !!! Co NATO Gastarbeitři v USA + OKAMŮRA + BABIŠ V souvislosti s postavením svého otce strávil Babiš část svého dětství a mládí ve Francii a ve Švýcarsku. Po studiích na tehdejší bratislavské Vysoké škole ekonomické začal pracovat v podniku zahraničního obchodu Chemapol. V roce 1980 se stal členem Komunistické strany Československa (KSČ). V roce 1985 byl vyslán jako zahraniční delegát do Maroka, kde strávil šest let. V roce 1980 jej začala Státní bezpečnost (StB) evidovat jako svého důvěrníka a od roku 1982 jako agenta s krycím jménem "Bureš". [11][12][13] Babiš jakoukoli vědomou spolupráci s StB popírá,[14] ale v roce 2021 objevená karta agenta Bureše dokazuje, že s StB spolupracoval dobrovolně. [15] ------------------------------- INVESTICE DO ŠKOLSTVÍ JE INVESTICÍ DO BUDOUCNOSTI – POMOHLI JSME ZÍSKAT PŘES 350 MILIONŮ ČESKÝM ŠKOLÁM
  • Zdeněk Gryc  | 24.01.2024 21:10  | Reagovat
    KOLIK ŽÁKŮ JIHLAVSKÉHO GYMNÁSIA OD ROKU 1948 ŽIJE NA ZÁPADĚ ? ŽIJE NA VÝCHODĚ ?
  • Jan P  | 24.01.2024 21:56  | Reagovat
    Pane Gryci, laskavě si přečtěte, o čem tenhle blog je. NENÍ o korespondenčním hlasováním. Bez ohledu na ,,zakotvení" v institucích , NEPATŘÍME na západ, když reálná socioekonomická situace Česká má blíže k Ukrajině než k Německu nebo Rakousku.
  • Dvořák  | 25.01.2024 09:24  | Reagovat
    U toho prvního odstavce by se člověk nasmál,az by branice bolela,. Bohužel je myšlen vážně. Zbytek už je klasika současných nadlidí.
  • Svatopluk Beran  | 25.01.2024 10:17  | Reagovat
    ANO, UŽ SE OPĚT BOJUJE PŘEDVOLEBNÍMI PRAVICOVÝMI PODVODY. BĚHEM DVOU PRVNÍCH LET TU DESOLÁTNÍ KOALICE ROZBILA A ZNIČILA ZE SOCIÁLNÍCH JISTOT CO ŠLO A OKRADLA, OKRADÁ A BUDE OKRÁDAT - ,,svým krocením :) inflace,, - A ZDAŇOVÁNÍM OBČANŮ V PROSPĚCH AMERICKÉ GEOPOLITICKÉ VÁLKY NA UKRAJINĚ S RUSKEM O RUSKÉ ENERGETICKÉ ZÁSOBY, drtivou většinu občanů ČR. TEĎ TU TATO DESOLÁTNÍ PĚTIKOALIČNÍ VLÁDA BUDE HRÁT DVA ROKY KOMEDII O TOM ŽE SI SYPOU POPEL NA HLAVU A ŽE SE ROZKLÁDAJÍ. HLUPÁKY KTEŘÍ VLASTNĚ NETUŠÍ KOHO A PROČ VOLIT UKONEJŠÍ, ABY SE ZA DVA ROKY OPĚT V LEHCE POZMĚNĚNÉ PODOBĚ DALI DOHROMADY POD NĚJAKÝM NOVÝM SYMBOLEM - MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII - NAŠE ŠKOLY VYCHOVÁVAJÍ MOŽNÁ CHYTRÉ INŽENÝRY I PODNIKATELE, POLITICKY VŠAK PRACUJÍ NA INDIVIDUALISTECH BEZ MORÁLKY A SPOLEČENSKÉ SOUDRŽNOSTI A ZODPOVĚDNOSTI. NAŠE DĚTI A VNOUČATA - ANI JEDNI VE SVÉ NAIVITĚ NIC NETUŠÍ - PŘEDHAZUJÍ VÁLEČNÝM AMERICKÝM AMBICÍM PO CELÉM SVĚTĚ. TATO VLÁDA SKRZE BEZDĚTNOU ČERNOCHOVOU Z ODS SI OBJEDNALA PŘES 30 NOSIČŮ ATOMOVÝCH ZBRANÍ, KTERÉ UŽ TEĎ BUDE ROZKRÁDÁNÍM Z VÝSLEDKŮ PRÁCE ČESKÝCJ OBČANŮ, SPLÁCET AMERICKÝM NADNÁRODNÍM KONCERNŮM, KDYŽ TY NA VÝROBU TĚCHTO NOSIČŮ ATOMOVÝCH ZBRANÍ, JEŠTĚ ANI NEMAJÍ KAPACITNÍ VÝROBNÍ LINKY. NA ŠTĚSTÍ EVROPA A TÍM I ČR NEPŘISTOUPILY PŘED KONCEM DVACÁTÝCH LET TOHOTO TISÍCILETÍ NA AMERICKOU OBCHODNÍ SMLOUVU - TTIP -, https://cs.wikipedia.org/wiki/Transatlantick%C3%A9_obchodn%C3%AD_a_investi%C4%8Dn%C3%AD_partnerstv%C3%AD KTERÁ BY ZARUČOVALA MOŽNOST ZASAHOVÁNÍ A ŘÍZENÍ ČESKÉ REPUBLIKY PŘÍMO NADNÁRODNÍMI ZBROJAŘSKÝMI KONCERNY USA V PŘÍPADĚ, ŽE JINÁ NÁSLEDUJÍCÍ VLÁDA ČR ODMÍTNE A ZRUŠÍ V PROSPĚCH OBČANŮ ČR JEJICH OŽEBRAČOVÁNÍ A ZAKÁZKY NADNÁRODNÍCH AMERICKÝCH KONCERNŮ V ČR. Za velmi problematickou je mimo jiné považována i část smlouvy ISDS (Investor State Dispute Settlement), která hovoří o řešení sporů mezi státem a investorem. Tak jak je představena v TTIP, umožňuje společnostem žalovat vlády pro jakýkoli vládní počin (zákon či předpis na jakékoli úrovni, včetně úrovně místní), který omezí budoucí zisky korporace. Korporace mohou žalovat za ztrátu nebo "vyvlastnění" svých budoucích zisků.
  • jihlavák  | 25.01.2024 15:15  | Reagovat
    To on je, naprosto bezúhonný a slušný.
  • jihlavák  | 25.01.2024 15:31  | Reagovat
    Další bezúhonný a slušný člověk: Ekonomika se zvedá, ale málo, říká Stanjura. Volá po snazších vyhazovech https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-ekonomika-se-zveda-ale-malo-rika-stanjura-vola-po-snazsich-vyhazovech-244448 První by měl vyletět sám, kujva jedna. Promiňte mi slovník, ale těmhle grázlům není žádná hajzlovina cizí. Okrást, zašantročit, zadlužit, patologicky lhát, zotročit a poplivat, pojetí jejich služby voličům.
  • FL  | 25.01.2024 21:40  | Reagovat
    jihlavákovi by mohla prasknout žilka i s jeho slovníkem. Bylo by zajímavé vědět, kolik podal trestních oznámení, když tady píše o krádežích a podobně. A s tím pliváním má evidentně soudruh zkušenosti.
  • Jan P  | 25.01.2024 22:33  | Reagovat
    Právo a spravedlnost v éře kapitalistické diktatury neexistuje. Crrr! FL napsal: Čtvrtek, 25. 1. 2024 (21:40) jihlavákovi by mohla prasknout žilka i s jeho slovníkem...
  • Jan P  | 25.01.2024 22:33  | Reagovat
    Právo a spravedlnost v éře kapitalistické diktatury neexistuje. Crrr! FL napsal: Čtvrtek, 25. 1. 2024 (21:40) jihlavákovi by mohla prasknout žilka i s jeho slovníkem...
  • Svatopluk Beran  | 26.01.2024 08:52  | Reagovat
    BRAVO RAKUŠAN A VŮBEC CELÁ DEMOLIČNÍ PĚTIKOALICE. UŽ NEJDE JEN O NASRANÉ HORNÍKY V KARVINÉ VŮČI RAKUŠANOVI, VLÁDĚ, PRESIDENTOVI, SNĚMOVNĚ, SENÁTU, ÚSTAVNÍMU SOUDU. UŽ SE TO ZAČÍNÁ PROJEVOVAT I BEZ OPRÁVNĚNÍ PŘÍMÝCH VÝPADECH, ALE I V BANKOVNÍM SEKTORU. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-inside-talks-prvni-varovani-ze-jsou-cesi-v-uzkych-banker-ho-nasel-v-nesplacenych-uverech- BANKOVNÍ SEKTOR, TEDY - ZÁKONNÉ ČÁSTEČNÉ REZERVY V PLÁNOVANÉM INFLAČNÍM DVOUPROCENTNÍM SYSTÉMU AMERICKÝCH BANK, Z KTERÉHO SE TVOŘÍ A KTERÝ INICIUJE PŮJČKY, DLUHOPISY, ÚROKY A JENŽ JAK TO TAK VYPADÁ MŮŽE DÍKY DNEŠNÍ DESOLÁTNÍ NEOLIBERALISTICKÉ VLÁDNÍ PĚTIKOALICI V ČESKÉ REPUBLICE ZAČÍT KOLABOVAT, TO MŮŽE BÝT PRŮSER. UŽ NE JEN NESRANÝ NEJSLABŠÍ ČLÁNEK SPOLEČNOSTI Z KARVINÉ, ALE I STŘEDNÍ TŘÍDA ZÁVISLÁ NA NEKRYTÝCH PŮJČKÁCH Z ČÁSTEČNÝCH REZERV BANK UKAZUJE - na finanční NEGRAMOTNOST a stupiditu v nastavování hospodářské ekonomiky této další neoliberální pravicové vlády, pod vedením ODS. Po kolikáté již v této republice po ODS zůstává SPÁLENÁ ZEMĚ a bohatství občanů se přesouvá na omezený počet ELIT? Jestli se nepletu tak po čtvrté. Klaus, Topolánek, Nečas, Fiala. A u Fialy dnes ještě navrch PODPORA AMERICKÉ VÁLKY V EVROPĚ o znemožnění dodávek levných energetických surovin pro Evropu z Ruska. NO MÁME SE DÍKY - AMERICKÉMU PROJEKTU AMERICKÉ AMBASÁDY V ČESKÉ REPUBLICE, TEDY - MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII A NÁSLEDNĚ ČESKÉHO PRESIDENTA, VYGENEROVANÉHO Z KOMUNISTICKÉHO STUDENTA VOJENSKÉHO ZPRAVODAJSTVÍ WARŠAVSKÉ SMLOUVY - JEŠTĚ NA CO TĚŠIT. NEZAPOMEŇ ME SI POVŠIMNOUT ZVÝŠENÝCH VÝMĚN LIDÍ KOLEM PRESIDENTA ČR. DĚLO SE TO TAK VŽDYCKY A VE VŠECH ZEMÍCH, KDE BYLI SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI VYGENEROVÁNY PRO HOSPODÁŘSKOU MILITARISTICKOU GEOPOLITIKU SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH POSLUŠNÉ VLÁDNÍ ORGÁNY TOHO KTERÉHO STÁTU. A TO VŽDY ZA POMOCI LIDÍ ČI USKUPENÍ, KTERÉ NÁSLEDNĚ NEMOHOU PŘED RÁDOBY AMERICKOU DEMOKRACIÍ MORÁLNĚ ČI PRACOVNÍMI SCHOPNOSTMI PROJÍT. PRO NASTOLENÍ VYTIPOVANÉHO VÝHODNÉHO KLIENTA V CO NEJKRATŠÍ DOBU INSTALACE, VŠAK NEJVÝHODNĚJŠÍ. V SRBSKÉM KOSOVU TAK NAPŘÍKLAD - MAFIE Z LIDSKÝMI ORGÁNY - , - NA UKRAJINĚ PAK V ROCE 2014 NACIONÁLNÍ POHROBCI UKRAJINSKÝCH DRUHOVÁLEČNÝCH UKRAJINSKÝCH NACISTŮ, SPOLUPRACUJÍCÍCH S HITLEROVSKÝMI FAŠISTY NA LIKVIDACI STATISÍCŮ UKRAJINSKÝCH ŽIDŮ I ŘADOVÝCH UKRAJINSKÝCH POLÁKŮ, ČECHŮ ČI PŘÍMO SAMOTNÝCH UKRAJINCŮ.
  • Svatopluk Beran  | 26.01.2024 09:10  | Reagovat
    I U NÁS SE KLIDNĚ PŘED NÁRODNÍM MUSEEM V HOUFU UKRAJINSKÝCH I ČESKÝCH PŘÍZNIVCŮ VYGENEROVANÉ Z USA AMERICKÉ VÁLKY Z RUSKEM NA UKRAJINĚ, ZA OCHRANY - RAKUŠANOVY POLICIE - VYSTAVUJE NACISTICKÁ VLAJKA DRUHOVÁLEČNÝCH UKRAJINSKÝCH FAŠISTŮ, SPOLUPRACUJÍCÍCH NA SMRTI TISÍCŮ ŽIDŮ I BĚŽNÝCH OBČANŮ UKRAJINY, NOSITELÉ TÉTO VLAJKY JSOU SAMOZŘEJMĚ ŘÁDNĚ OROUŠKOVÁNI, ABY BYLI NEIDENTIFIKOVATELNÍ. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-utok-na-narodni-muzeum-napred-je-dostali-je-do-varu-pak-si-sli-vybit-vztek-227648
  • Svatopluk Beran  | 26.01.2024 09:23  | Reagovat
    Bankovní problém ještě jednou, adresa odkazu byla neúplná. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-inside-talks-prvni-varovani-ze-jsou-cesi-v-uzkych-banker-ho-nasel-v-nesplacenych-uverech-244501#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
  • Jan P  | 26.01.2024 09:37  | Reagovat
    Chápete tu show ministra Víta Rakušana v Karviné mezi horníky ? Čím víc nadávek, tím lépe. Byla to show pro voliče STANu . Ta "lůza"(slovy Miroslava Tomance) byla jenom dekorace zadarmo. Ti lidi/horníci jsou Rakušanovi u zadní části těla. Byl tam, protože jede kampaň do evropských voleb a potřebuje se zviklaným voličům koalice prezentovat jako nebojácný lídr. Po tomhle si na Dozimetr, prachy z daňových rájů nebo šifrovaný telefon nikdo ani nevzpomene. jihlavák nelibosti FL tyhle kauzy v diskuzi dobře připomenul. Rakušan je pro ně borec a preference poletí nahoru, jak raketa .
  • Jan P  | 26.01.2024 11:30  | Reagovat
    100% "Věc je zajímavá, když Rakušan sám začne mluvit o „dani z mimořádných zisků“ jako o chybě. Myslíte, že to byla „chyba“ spíše omylem, nebo záměrně? A chybějící příjmy ze zrušení „superhrubé mzdy“ - což znamenalo snížení daní bohatým? Pikantní (ale zcela nepřekvapivé) je, že se tak stalo hlasy pravicové trojice ODS, ANO, SPD. Lidé tedy mohou začít chápat, že existuje cosi jako pravicová moc a nadvláda, která se na mnohem více věcech shodne, než neshodne. A také, že strašák „populistů“ a ďábla Babiše (coby jednoho vybraného oligarchy) vytváří zcela nepodložené naděje, že Babiš bude reprezentovat nějaké výrazně odlišné zájmy a politiku než současní „demokraté“." https://medium.seznam.cz/clanek/adam-bartos-do-jake-casti-spolecnosti-patri-panove-rakusan-a-mitrofanov-41991?fbclid=IwAR0TgV7f71jvMm5kWKRaTKm2hwX59p66pS4bJBkNoecksyJmE4IXWMru2HU
  • jihlavák  | 26.01.2024 19:44  | Reagovat
    Oba příspěvky správně. O žádnou lůzu nejde, ti lidé tam spoluvytvářeli bohatství země tvrdou prací a na rozdíl od ulhaných slizounů z pětikoalice věci řeknou přímo , bez příkras. Bolševik jim dal alespoň jistotu těžké a často špinavé práce za trochu lepší plat, určité sociální jistoty a jednou ročně dovolená v Jugoslávii. Po sametovém megapodvodu přišli i o "výhody", které jim dával bolševik. Nadnárodní kapitál už jen drancuje a kolonizuje. Dva maličké příklady. Gupta vytáhnul z Liberty 8 000 000 000,- Kč, státu dluží 1 500 000 000 Kč. Kauzu RPG byty každý asi zná. Cituji z článku 2015- RPG Byty byly jedním z posledních vydělávajících aktiv, které miliardář Bakala vlastnil. Nemovitosti získané v souvislosti s akvizicí těžební firmy OKD byly označované za nejcennější součást Bakalova portfolia a pro Bakalu, který je s firmou majetkově propojený, představovaly výnosný byznys. Jak nedávno deník E15 informoval, RPG Byty jen za loňský rok vynesly 461 milionů korun v čistém, tedy téměř šestkrát více než předloni. Z profitu si pak Bakala a jeho společník Peter Kadas nechali na jaře letošního roku vyplatit 261 milionů korun jako dividendu. Zbytek těchto peněz šel na účet nerozděleného zisku minulých let. Na něm již RPG Byty shromáždilo 9,7 miliardy korun. Konto přitom bylo ještě tučnější. !!! Majitelé firmy si z něj ale loni stáhli 4,6 miliardy.!!! Zdroj: https://www.e15.cz/byznys/reality-a-stavebnictvi/bakala-prodal-rpg-byty-koupila-je-round-hill-capital-1216370 "Lůza", která bydlí v bývalých hornických bytech produkuje obří zisky i nadále. Cituji- Heimstaden zvýšil loni tržby 31. 10. 2022 Společnost Heimstaden Czech, která je největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v Česku, zvýšila v loňském roce tržby z pronájmu a prodeje služeb nájemníkům o 245,3 milionu na 3,89 mld. Kč. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné firmy – ta uvádí, že čistý zisk z investic do nemovitostí společnosti stoupl z předloňských 1,32 miliardy meziročně na 5,42 mld. Kč. Heimstaden Czech v ČR vlastní téměř 43 000 bytů převážně v Moravskoslezském kraji, v nich žije kolem 90 000 lidé. Rok 2021 byl pro společnost rokem expanze i rokem největších investic do vlastních domů v celé její historii – do revitalizací a oprav bytového fondu byla v roce 2021 investována významná částka dosahující přibližně 1,6 mld. Kč. ČTK
  • Jan P  | 27.01.2024 08:37  | Reagovat
    jihlavák, správně: "O žádnou lůzu nejde" Máme zase dobu ztroskotanců a samozvanců…
  • Dvořák  | 27.01.2024 09:04  | Reagovat
    Rakušanova účelová provokace. Tomanec to napsal dobře. I tito lidé mají volební právo. Jen už nenapsal,že se jim ho budou pokoušet ořezat. Přece hlas lůzy nemůže mít stejnou váhu.,jak hlas nadlidí. Gryc do toho správně zamíchal korespondenční volbu. Ty nesmyslný počty voličů Pekarový v porovnání s údaji z ministerstva. Oni si je v zahraničí vyrobí. A tečkou bude občanství pro úkáčka. Nebo se mýlím? Republiku si rozvracet nedáme ?
  • Jan P  | 27.01.2024 12:56  | Reagovat
    jihlavák, stále častěji slyším, že za Štrougala bylo líp. A jen dodám, že mohlo být nesrovnatelně lépe a svobodně, kdyby si komunistickou společnost řídili lidé sami bez předvojů a stranických aparátčíků. Alternativa ke kapitalismu i státnímu socialismu existuje?? Od pánů nic dobrého a jedno zda má na klopě rudou hvězdu nebo modrého ptáka... Nevěříme jim a vím že je nepotřebujeme, každý živočich i rostlina se obejde bez parazitů a naopak bez nich prospívá...
  • jihlavák  | 28.01.2024 17:40  | Reagovat
    Taky občas slyším za bolševika bylo lépe. Nebo za Andreje jsme alespoň trochu žili. Lidi hodně rychle zapomínají co byli komunisti zač a co tady dělali před pár lety Bureš s Hamáčkem za kovidu za sviňárny. Ale z vládnutí Fialy a jeho nohsledů se národ bude těžce zvedat. Jak morálně, tak ekonomicky. Zvedne-li se vůbec? Jane P., nejsem si jist, zda je lidstvo zralé pro odpovědný život v dobrovolných organizačních strukturách bez centrální moci. To bychom museli být všichni "andělé".
  • Jan P  | 28.01.2024 21:52  | Reagovat
    jihlavák Nic jiného Vám tedy nezbývá než se smířit s kapitalismem (vykořisťováním, ekonomickou a sociální nejistotou) a "liberální demokracii", kde svoboda, rovnost a solidarita jsou utopické. Ale proč nadáváte na politiky, vládu, který jsou jenom sluchy kapitálu ? Potřebujeme systém, který funguje pro lidi! K tomu je potřeba odstranit kapitalismu a stát. Sdílíte přesvědčení sociálně darwinistické a hobbesovské teorie, že pokud budeme my lidé ponecháni bez autoritářského vodítka, tak se mezi sebou nevyhnutelně střetneme, zničíme každou stopu smysluplných sociálních vazeb, zanecháme za sebou pouze rozklad. Podle Vás nejsme schopni si vládnout sami, dělníci zřídit rady, jejichž prostřednictvím bude koordinována výroba, distribuce a všechny veřejné služby(ekonomická participace) na základě lidové přímé demokracie a solidarity... a za bolševika taky líp nebylo. Pravdu nemáte. Během španělské občanské války v období 1936–39 se obyvatelům anarchisty kontrolovaných oblastí Aragónu, Katalánska, podařilo vytlačit úřady, vládu a začal nejambicióznější sociální experiment, jaký svět kdy viděl. Španělská revoluce viděla, jak dělníci převzali kontrolu nad svými životy pod červenočerným praporem anarchismu a svobody...
  • jihlavák  | 29.01.2024 13:03  | Reagovat
    Nenadávám, pouze konstatuji. Bez emocí. Určitě mi nepraská žilka, jak mi neustále podsouvá FL. To co popisujete je ideální model společnosti ideálních lidí. Ráj na zemi. Bylo by fajn takto žít. Riziko vidím v lidských charakterech. Demokracie není také až špatný systém. Jistě by mohla dobře fungovat, ale morálně selhávají politici. Selháváme i my voliči a občané, protože místo revolty vůči jejich lhaní, odklánění, touze ovládat absolutně...............sedíme doma a tiše strpíme všechny jejich zhovadilosti, které na nás hrnou.
  • Jan P  | 29.01.2024 18:01  | Reagovat
    jihlavák Nedivím tomu, že máte iluze o fungování demokracie a naivně věříte, že se dá humanizovat/reformovat kapitalismus. Nikdo, ani ten nejmenší kapitalista, nechce přestat podvádět, krást a vykořisťovat. Problém není korupce! Problém je systém, který odměňuje korupci! Nedůvěřuji jako Vy systému. Systém není skvělý. Mnoho lidí z dělnické třídy má velmi odlišné představy o tom, kdo je nepřítel. To je způsobeno nesprávnou výchovou, propagandou a umělým zmatkem. Nejsou kapitalisté, jsou vykořisťovaní dělníci se Stockholmským syndromem. Vzdělání, kterého se nám dostává ve veřejných školách, nás učí pochybovat o naší schopnosti organizovat se. To mnohé jako Vy vede k závěru, že anarchie je nepraktická a utopická: nikdy by nefungovala. Na druhou stranu anarchistická praxe má dlouhou historii a často fungovala docela dobře. Anarchismus nepochází z univerzit. Anarchismus se zrodil mezi lidmi. Ani levice, ani pravice, jediná cesta vede k dělnické revoluci. Pokud chcete být otrokem kapitálu, vaše věc. Zatímco nás učili, že třídní boj neexistuje, bohatí ho vyhráli. a, Svoboda, rovnost a solidarita nejsou utopické. Znamená to, že kapitalismus(ekonomický model) je vůči těmto podmínkám nepřátelský b, Aragón, Katalánsko 1936-39(libertariánský komunismus ) to není biblický příběh, kde žili "andělé." Může být zdroj inspirace a nápadů. A především nám dávají jistotu, že různé formy přímé demokracie existují. Že to není utopie. Zrodil se nový svět - takový, který bohatí a mocní nemohli přijmout. Za pomoci nechutných politických machinacemi SSSR byl tehdy zničen. https://www.todoporhacer.org/revolucion-social-1936/?fbclid=IwAR1SEzIwrWbqjs30mpfDV-YirHVdtaUovhiHiHIMydz9ls6JaL7JEQYW9vM c, Hlasování není lék. Je iluze myslet si, že vláda reprezentuje lidi. Vláda je reprezentace kapitalistické třídy. Základem politické svobody je ekonomická svoboda. Cítíte se být ekonomicky svobodný ? Spojením demokracie s precizně propracovanou propagandou dokážou mocní ovládat voliče a zmanipulovat je, aby volili proti vlastním zájmům. Stručně řečeno, zastupitelská demokracie není vláda lidu, ale maska za kterou se skrývá diktatura kapitálu.
  • Jan P  | 30.01.2024 21:09  | Reagovat
    Úžasné záběry revolučních dělníků/pracovníků v Barceloně. Zpráva o revolučním hnutí v Barceloně (1936) ??? https://www.youtube.com/watch?v=yznVWgOtA8o
  • Jan P  | 31.01.2024 09:27  | Reagovat
    Rakušan se s nápadem na zestátnění ČEZu projevil jako skutečný socialistický revolucionář! Co na tom, že jeho demoliční vláda nic takového neplánuje; cílem těchto estrád je ukázat Rakušana, který sice stále lže, ale činí tak velmi krásným způsobem, až ho člověk začíná milovat.?
  • Jan P  | 27.02.2024 20:40  | Reagovat
    Rakušan určitě lidem v regionech (po hospodách) vysvětlí, že je naprosto v pořádku, když jiná pravidla platí pro bohatou mládež a jiná pro obyčejné Čechy. A tak jde život v Oligarchostánu... ? Noční kolaps na Nuselském mostě. Vytuněná auta závodila, policie nezasáhla https://www.novinky.cz/clanek/krimi-nocni-kolaps-na-nuselske-moste-vytunena-auta-zavodila-policie-nezasahla-40462065

Přidat Komentář Vrátit se nahoru