Reklama
Dnes je pondělí 13.05.2024      svátek má Servác
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Protektorát.

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 16.03.2024 09:15

Dnes je kulaté výročí velmi smutného data, které je potřeba si o to  více připomínat, čím je hlasitější  křik zdejší ruské páté kolony.


Je tomu 85 let, co Adolf Hitler vyhlásil Protektorát Čechy a Morava. Oficiálně tak naší zemi uvrhl do svého poddanství, zbavil její obyvatelstvo svobody a název Československo vymazal na pár let z mapy  světa. Samozřejmě, že mu k tomu posloužila i zdejší velká pátá kolona. I když mne dosti překvapilo, co jsem se právě dozvěděl v této souvislosti, tedy že 40% sudetských mužů při mobilizaci rok předtím normálně narukovalo, navzdory zákazu Konráda Heinleina...


Pár kilometrů východně se dnes situace opakuje. Putin si vzal noty od Hitlera a na Donbasu a Krymu šel rovněž ochraňovat občany své národnosti... Civilizovaný svět to nechal bez povšimnutí, a tak si prostě vzal kus Ukrajiny. A samozřejmě - chce dál - zvláště druhý muž toho zločinného režimu Medveděv o tom mluví při každé příležitosti.


Ani to však mnohým nestačí a pokračují  v módu tehdejších zrádců z Mnichova. Jako lídr kandidátky do Evropského parlamentu od Babišovy podržtažky Šlachty, co s tímto heslem hrdě kandiduje do Evropského parlamentu. Nemusel vůbec nic vymýšlet. Stačilo se vrátit do roku 1938: Riskovat světovou válku kvůli Československu? 2024: Riskovat světovou válku kvůli Ukrajině? 


Na druhé straně však není divu, že se tito noví bojovníci za "realistickou politiku" rodí jako houby po dešti, když vám denně před očima defilují zrádci Evropy se svými jedy. Klaus, Zeman, Babiš, Okamura, Fico, Orbán - to jsou jenom špičky této smrtící kolaborantské pyramidy. Pod nimi už mohutně bují další zrádcovské struktury, jako je tento Turek. A nadšeně jím přízvukuje většina zdejších diskutérů.


V něčem však musím s Vladimírem Vladimirovičem souhlasit. Totiž že když to takto půjde dál, tak on sám nemusí nic dělat, ten prohnilý Západ se rozloží sám...Opravdu to ale chceme a připustíme? 

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

Hořké víno. 13.05.2024
Vzhůru na Blaník! 02.05.2024
Návštěva z Rumunska 02.05.2024
Ořechov, Opálka, Out Distance 02.05.2024
Daň 02.05.2024

Poslední komentáře

Svatopluk Beran: Protektorát.
Manuel: Ořechov, Opálka, Out Distance
Svatopluk Beran: Protektorát.
David Samek: Protektorát.
Svatopluk Beran: Ořechov, Opálka, Out Distance

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

29 komentářů

Přidat Komentář

  • Svatopluk Beran  | 16.03.2024 19:25  | Reagovat
    Pár kilometrů východně se dnes situace opakuje. Putin si vzal noty od Hitlera a na Donbasu a Krymu šel rovněž ochraňovat občany své národnosti. --------------------------------------------------------------------- A DOBA S NACISTY SE OPAKUJE, DNES JIŽ NEJEN FINANČNĚ, ALE VÝCVIKEM A ZBARNĚMI POMOHLY SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ https://www.theatlantic.com/video/index/542499/marshall-curry-nazi-rally-madison-square-garden-1939/ NASTARTOVAT NACISTICKÝ PROTISTÁTNÍ PUČ V KIJEVĚ A NÁSLEDNĚ VYHNAT Z VÝCHODU SVÉ ZEMĚ, NACISTICKÝM UKRAJINSKÝM PRAPOREM AZOV A NACISTICKÝMI PŘÍSLUŠNÍKY PRAVÉHO SEKKTORU - FAŠISTICKÁ UKRAJINSKÁ POLOMILITANTNÍ ORGANIZACE - TŘIČTVRTĚ MILIONU UKRAJINCŮ DO RUSKA, PŘI ČEMŽ BYLO ZABITO I TŘINÁCTI TISÍCI UKRAJINSKÝCH CIVILISTŮ, VČETNĚ DĚTÍ. ----------------------------------------------------------------- Je tomu 85 let, co Adolf Hitler vyhlásil Protektorát Čechy a Morava. Oficiálně tak naší zemi uvrhl PO ZRADĚ ZÁPADNÍCH STÁTŮ A TO ANGLIE, FRANCIE, ITÁLIE A USA do svého poddanství, zbavil její obyvatelstvo svobody a název Československo vymazal na pár let z mapy světa.
  • Svatopluk Beran  | 16.03.2024 19:51  | Reagovat
    Na druhé straně však není divu, že se tito noví bojovníci za „realistickou politiku“ rodí jako houby po dešti, když vám denně před očima defilují zrádci ČR se svými jedy, JAKO NAPŘÍKLAD PŘEDSEDA SENÁTU MILOŠ VYSTRČIL A JEHO NEJBLIŽŠÍ RODINNÍ PŘÍSLUŠNÍCI. POKUS O PRESIDENRSKÝ PUČ ZBAVENÍM SVÉPRÁVNOSTI PRESIDENTA ZEMANA, ODEVZDÁNÍ KLÍČŮ OD ČESKÉ SNĚMOVNY AMERICKÉMU MINISTRU ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ, PŘI POKUSU O VLEZDOŘ.ŤSTVÍ DO ZADNÍ ČÁSTI USA, PROHLÁŠENÍ SE ZA POLOVIČNÍHO ČÍŇANA, VYHROŽOVÁNÍM O VYSTŘÍLENÍ ŠKOLY, (JAK SE TO DĚJE BĚŽNĚ V USA), A DNES PO TŘICETIPĚTI LETECH I ZAVÁDĚNÍM PRINCIPU UKONČENÍ ČINNOSTI JEDNÉ Z LEGÁLNÍCH POLITICKÝCH STRAN A TO ZA NEAMERICKOU ČINNOST, STEJNĚ JAK V PADESÁTÝCH LETECH V USA BYLI SOUZENI NĚKTŘÍ Z AMERICKÝCH HERCŮ, REŽISÉRŮ, SCÉNÁRISTŮ ČI JINÝCH OSOBNOSTÍ V AMERICKÉM FILMOVÉM PRŮMYSLU. U VYSTRČILŮ JE SNAD TOTALNÍ ZÁJEM ZMĚNOU ZÁKONŮ I SKUTKY, VYMAZAT PRINCIP SVOBODY SLOVA V ČR A PŘEMĚNIT MYŠLENÍ ČESKÝCH OBČANŮ NA AMERICKÉ DEMOKRATICKÉ FYZICKÉ VYVRAŽĎOVÁNÍ OBČANŮ S NESTEJNÝM POHLEDEM NA SVĚT, JÍMŽ SE CHLUBÍ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ.
  • Jan P  | 16.03.2024 20:41  | Reagovat
    Obávám se, že těm bludům autor sám věří, a není sám.? Tohle je nehorázné proválečná propaganda. Bojte se Ruska... Armáda dostane víc hraček, důstojnictvo větší mzdy, brannou povinnost a za chvíli budeme ve školách nacvičovat jadernej poplach, jako za "starejch zlatejch" časů. Chceš mír? Připravuj se na válku. Jelikož kritická média neexistují, ale naopak stále posilují válečnou propagandu, může premiér Fiala a další vesele pokračovat ve své (americké než své) nebezpečné propagandě. Šílené časy.?
  • Miroslav Tomanec  | 17.03.2024 10:29  | Reagovat
    Jenom si poslužte kolaboranti s nepřátelským státem Vždyť máme tu svobodu slova, že.... Jako bych slyšel promlouvat Goebelse a Göhringa k chudáku Háchovi. Nu, on se Hitler také dostal k moci demokraticky - a co pak dokázala jeho propaganda s německým národem udělat. V tom vašem milovaném Rusku byste nemohli beztrestně takto ani špitnout. I když - vy vlastně jo. Jedete totiž v tom správném, putinovském mainstreamu. Přesně co říkají oni.. Přestaňte podporovat napadenou zemi ať Ukrajinci přestanou válčit a bude mír. Ruský mír. A nebude Ukrajina
  • blade  | 17.03.2024 11:49  | Reagovat
    Místo vzájemného osočování a bezvýznamným politických kydů můžete přispět zde: https://youtu.be/6FiL46e3sPA?feature=shared
  • Svatopluk Beran  | 17.03.2024 13:46  | Reagovat
    V tom vašem milovaném Rusku byste nemohli beztrestně takto ani špitnout. I když – vy vlastně jo. Jedete totiž v tom správném, putinovském mainstreamu. ----------------------------------------------------------------- TĚŽKO ŘÍCT, JAK TO VYSVĚTLIT NĚKOOMU KDO STUPIDNĚ KOUKÁ JEN NA JEDNU STRANU A OSTATNÍ HÁZÍ NA STRANU DRUHOU, JAKOBY BIDEN A PUTIN BYLI VASMÍRNÉ ZÁKONY. NEJSOU, A OBČANÉ SI UMÍ PŘEDSTAVIT ŽIVOT BEZ AMERICKÝCH NEZÁKONNÝCH VÁLEK A STÁTNÍCH PUČŮ NA KTERÉ NÁSLEDNĚ REAGUJE VE SVÉ NEBLIŽŠÍ HRANIČNÍ PŘÍTOMNOSTI, NEZÁKONÝMI VÁLKAMI RUSKO. NECHCEME ANI JEDNOHO ZMATENČE, ALE JEDEN Z NICH NEUSTÁLE ŠŤOURÁ DO CELÉHO SVĚTA A ROZDMÝCHÁVÁ KONFLIKTY KDE BY TO MOHLO BÝT PRO NĚJ HOSPODÁŘSKY VÝHODNÉ. DNES JSME SE DOZVĚDĚLI OD JIHLAVSKÉ POSLANKYNĚ ZA ODS DECROIX, ŽE ODS TU NENÍ PRO OBČANY, NÝBRŽ PRO TO ABY MOHLA ODS BOXOVAT NEJVYŠŠÍ SVĚTOVOU LIGU. TAKŽE VY JSTE VE SVÉ PLACENÉ FUNKCI POSLNKYNĚ, OBČANKO DCROIX, POUZE ZÁSTUPCEM OBČANŮ, VY TU NEJSTE PRO TO, ABY JSTE SE PODVODEM VE KONKURZU DOSTALA DO PLACENÉ FUNKCE OBČANY, JAKO JISTOTA PRO ÚZKÝ BOXERSKÝ ODS KLUB. KLUB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Jan P  | 17.03.2024 15:28  | Reagovat
    Kolik mu asi za to přišlo krvavých rublů, kremlobotovi ??? ??? Papež František vyvolal pobouření prohlášením, že Ukrajina by měla "vyvěsit bílou vlajku" a ukončit válku s Ruskem Link:https://www.blisty.cz/art/118014-papez-frantisek-vyvolal-poboureni-prohlasenim-ze-ukrajina-by-mela-vyvesit-bilou-vlajku-a-ukoncit-valku-s-ruskem.html
  • Jan P  | 17.03.2024 17:36  | Reagovat
    Teď vážně, pane Tomanče. Kdo tady popírá, že Rusko je agresorem, že jeho armáda spáchala kruté zločiny a že jeho režim je zvláště represivní vůči opozičním hnutím? Desetitisíce lidí v Rusku jsou odsouzeny za politické delikty (uvádí se, že za posledních šest let bylo odsouzeno 116 000, neověřitelné číslo). Velké množství branců opustilo zemi, aby uniklo mobilizaci, mnozí odmítají bojovat a opouštějí bojiště... Ale ani na ukrajinské straně není situace ohledně lidských práv růžová. Díky stannému právu byly politické strany zakázány a pracovní práva byla degradována novou legislativou přijatou parlamentem v roce 2022. ? Dezertérů je stále více: Ukrajinu se prý podařilo opustit více než 25 000 a téměř tolik jich bylo přistiženo při pokusu o překročení hranice; loni na podzim ukrajinská národní policie již zaznamenala přibližně 8 000 trestních řízení zahájených proti neoprávněným osobám… Jak svým způsobem vyjádřil kolektiv Karkhivského shromáždění: „Ukrajinští dělníci se budou muset stát anarchisty a skutečně žít jako takoví, nejen si stěžovat na úřady. v jejich kuchyních. Nejen proto, aby se vyhnuli oficiálnímu zaměstnání (…), ale také se snažili přerušit veškeré vazby se státem a žít tajně, včetně zastavení využívání lékařské péče, prodeje auta a resetování bankovní karty naprogramované tak, aby byla v případě selhání zablokována. dostavit se na předvolání." ✊?? ,,Vůbec není pravdou, že by se vláda nesnažila organizovat mírové konference, že nebojuje za mír a už vůbec není pravda, že vláda vede válečnou propagandu . Kdo to tvrdí, je bezpečnostním ohrožením státu . " Věra Kovářová, STAN. Podle posledního průzkumu je skoro 70 % Čechů pro konec konfliktu za jakoukoli cenu. To má vláda co dělat.?
  • Dvořák  | 17.03.2024 17:53  | Reagovat
    Jenom si poslužte kolaboranti s nepřátelským státem... ------ To je jak z pera Dušana Jasánka. Ta Národní fronta ?
  • Miroslav Tomanec  | 17.03.2024 19:44  | Reagovat
    Taky jste tak napnutí, kdo vyhraje volby v Rusku? To se přeci s tou nudnou americkou selankou, kde je to jenom kdo z koho, vůbec nedá srovnávat. Tady mají hned ČTYŘI kandidáty! Bude to drama do poslední minuty! A navíc - jsou to volby naprosto svobodné a spravedlivé - ne jako když je v USA zfalšovali aby prohrál Doník... O zemi, kde se i ten nejbizarnější vtip stává skutečností.
  • Svatopluk Beran  | 17.03.2024 20:03  | Reagovat
    Miroslav Tomanec napsal: Neděle, 17. 3. 2024 (19:44) Taky jste tak napnutí, kdo vyhraje volby v Rusku? To se přeci s tou nudnou americkou selankou, kde je to jenom kdo z koho, vůbec nedá srovnávat. ------------------------------------------------------------------- NO ŽE BY AMERICKÉ VOLBY S VNIKNUTÍM ZÁSTUPCŮ JEDNOHO Z KANDIDÁTŮ NA PRESIDENTA USA S NÁSLEDKEM I MRTVOL STRÁŽCŮ KONGRESU, DEMOLOVÁNÍM KONGRESU A POSCHOVÁVANÝMI A ZABARIKÁDOVANÝM VYSTRAŠENÝMI KONGRESMENY BYLY -,,VOLEBNÍ SELANKOU AMERICKÉ DEMOKRACIE,, - TAK O TOM SILNĚ POCHYBUJU :) :) :)
  • Jan P  | 17.03.2024 20:48  | Reagovat
    Díky za zeptání. Na výsledek volební frašky jakékoliv zemi zvědavý nejsem.??‍♂️ "Ruské volby jsou nedemokratické!", vykřikují dnes liberálové, kteří drtivou většinu svého bohatého volného času věnují adoraci Zelenského, veleknězem "liberální demokracie", který volby pro jistotu úplně zrušil.??? Nejvýznamnější věcí na všech prezidentech USA nejsou jejich rozdíly, ale jejich podobnosti. Pravda je taková, že kdybyste rok od roku jen sledovali pohyb vojáků, válečné mašinérie, zdrojů a peněz, nebyli byste schopni říct, kdy jednomu prezidentovi skončilo funkční období a začalo jinému, ani která strana patří nebo jaká byla platforma jejich kampaně. Impérium kráčí dál zcela bez přerušení, bez ohledu na to, koho si Američané zvolí. ??
  • Svatopluk Beran  | 18.03.2024 07:25  | Reagovat
    Když je pohled většiny občanů diametrálně rozdílný než vládní, ale o do příštích voleb se nedá se s tím nic dělat. PROSTĚ JE POTŘEBA VYDRŽET ČTYŘLETOU TOTALITU VZNIKLOU VOLEBNÍM PODVODEM, nezbývá nic jiného než typický český, krátký a výstižný ŠVEJKOVSKÝ humor. PRÝ UŽ NA HRADĚ NEJSOU TRENÝRKY, ZBYLA JEN GUMA. :)
  • Svatopluk Beran  | 18.03.2024 08:39  | Reagovat
    NĚMCŮM A FRANCOUZŮM UŽ OPĚT CHYBÍ VÝCHODNÍ LEBENSRAUM. https://cs.wikipedia.org/wiki/Lebensraum Geopolitik Friedrich Ratzel (1844–1904) ve svých vědeckých dílech Politische Geographie (1897) a Der Lebensraum (1901) uvedl poprvé pojem životního prostoru – „Lebensraum“, kde chápal dějiny jako „neustálý boj o životní prostor“ a jeho teorie o životním prostoru neobsahovala zpočátku přímý politický podtext. Tento výraz později použilo v žurnalistice sdružení pangermánského hnutí Alldeutscher Verband, jehož byl Ratzel členem, v souvislosti s požadavkem po rozšíření německé světové politiky. Zeměpisná škola Karla Haushofera vedla expanzivní linii pangermánského hnutí na vědeckém základě, která sice nebyla jasná a byla pouze rétorická, ale měla po první světové válce na Německo dalekosáhlý vliv. ----------------------------------------------------------------- Tentokrát, když už to neorganizují sami Němci, jen s několika partami ochotných, jak třeba v roce 1941 na podkladě financování z amerických bank. Dnes už jen jako OCHOTNÍ pod vojenským organizováním z USA, se opět asi cítí jisti v kotnících. Němčina, matematika, střelba? Německá ministryně školství. Bettina Stark Watzingerová (FDP) vyzývá školy, aby mladým lidem poskytly patřičnou přípravu na krizové situace, včetně válečného konfliktu. Připravujme děti na válku, žádá německá ministryně školství.
  • Svatopluk Beran  | 18.03.2024 08:56  | Reagovat
    DNES MÁJÍ VŠICHNI VAZALOVÉ USA I SAMOTNÉ USA JAKO VEDOUCÍ MILITARISTICKÁ SLOŽKA NATa + PAN TOMANEC A MNOZÍ DALŠÍ OBČANÉ JIHLAVY A NAŠÍ REPUBLIKY SVŮJ MEZINÁRODNÍ SVÁTEK - NENÁVISTI - SLOVY POSLANKYNĚ ODS Z JIHLAVY DECROIX V POŘADU CNN POD VEDENÍM PANÍ TOMÁNKOVÉ - VY A VÁŠ PACIFISMUS - 18. březen – Mezinárodní den nenávisti https://zenysro.cz/blogy/vypis-se-z-toho/18-brezen-mezinarodni-den-nenavisti/ Nenávist je intenzivní a dlouhodobá emoce zaměřená proti určitému objektu. Často k ní dochází po nějakém silném impulsu, zlomu v životě člověka a je udržována při životě bolestí nebo hněvem. Nenávist výrazně ovlivňuje myšlení a jednání jedince. Nenávidět můžeme jednotlivou osobu, skupinu osob, nějakou věc, činnost nebo i celý svět. Když se nenávist stane nekontrolovatelnou a vyústí do extrému, může skončit pomstou, násilím, vraždou nebo válkou.
  • Jan P  | 18.03.2024 18:04  | Reagovat
    Noam Chomsky: Kapitalismus, kontrola médií a iluze demokracie? Kontroverzní lingvista a filosof Noam Chomsky zpochybňuje naše základní názory na svobodu, demokracii a kapitalismus Tvrdí, že nás manipulují korporace a média, války se vedou kvůli zisku a ekonomický systém je zmanipulovaný pro bohaté. Jeho teorie „výrobního souhlasu“ odhaluje, jak zprávy formují veřejné mínění, aby podpořily status quo. Jsme skutečně svobodní, pokud naše volby řídí ti, kdo mají moc? Tento díl zkoumá Chomského radikální kritiku moderní společnosti.(CZ titulky)d? https://www.youtube.com/watch?v=L0AVZNYE9Rc
  • Svatopluk Beran  | 18.03.2024 18:33  | Reagovat
    CHOMSKÝ TO JE JEDNIČKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZÁKLAD TEORIE SYSTÉMU USA JE PODLE MNE V POŘÁDKU A ASI NIKDO ZATÍM NEVYMYSLEL NIC LEPŠÍHO, JEN BY HO NEMĚLO KUR.IT ,, BEZBŘEHÉ UŽÍVÁNÍ AMERICKÉHO PRÁVA SVOBODY ZISKU NA PODKLADĚ MRZAČENÍ, ZABÍJENÍ A ZNEUŽÍVÁNÍ JAK SPOLUOBČANŮ, TAK I OBYVATEL JINÝCH ZEMÍ,,
  • Jan P  | 18.03.2024 18:55  | Reagovat
    "Válku vede každá vládnoucí skupina proti svým vlastním poddaným a cílem války není dobývat území nebo jim bránit, ale zachovat strukturu společnosti nedotčenou." -Emmanuel Goldstein
  • Svatopluk Beran  | 18.03.2024 18:57  | Reagovat
    VÝSTAVBA NOVODOBÉHO ŽIDOVSKÉHO PROTEKTORÁTU NA PALESTINSKÝCH ÚZEMÍCH ZA ODPORNÉ POMOCI I ČESKÉ REPUBLIKY. MINISTRA ZAHARNIČÍ - ODPORNÉHO PIRÁTA LIPAVSKÉHO, VÁLEČNÉHO ZLOČINCE - PRESIDENTA ČESKÉ REPUBLIKY PETRA PAVLA, NECHUTNÉHO A SLIZKÉHO PŘEDSEDY VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY - ČLENA ODS PETRA FIALY, MINISTRA VNITRA RAKUŠANA I S JEHO NĚKTERÝMI VOŽRALÝMI POLICISTY, BEZDĚTNÉ MINISTRYNĚ VÁLKY ČESKÉ REPUBLIKY Z ODS ČERNOCHOVÉ, ČI PŘEDSEDY SENÁTU A ČLENA ODS VYSTRČILA - JEDNOU ORGANIZUJÍCÍ PRESIDENTSKÝ PUČ, JEDNOU ZASE ROZDÁVAJÍCÍHO KLÍČE OD ČESKÉHO SENÁTU, JINDY MĚNÍCÍHO SE NA ČÍŃANA, JINDY ZASE Z VÝHRUŽKAMI ČLENA RODINY O VYSTŘÍLENÍ VE ŠKOLE. DO DEMOKRATICKÝCH VOLEB SI ALE KOČÁR AMERICKO-ČESKÉ PĚTIKOALICE, POJEDE KLIDNĚ DÁL, TEMNÝM ÚDOLÍM KOLEM BÍLÝCH SKAL. Izraelský historik Lee Mordechai: Věcné svědectví o absolutně katastrofální situaci v Gaze, způsobené Izraelem. https://blisty.cz/art/118133-izraelsky-historik-lee-mordechai-vecne-svedectvi-o-absolutne-katastrofalni-situaci-v-gaze-zpusobene-izraelem.html V posledních pěti měsících Izrael opakovaně masakroval Palestince v Gaze, což mělo za následek smrt více než 30 000 Palestinců - z nichž přibližně 70 % tvoří ženy a děti - do okamžiku napsání tohoto textu. Další desítky tisíc lidí byly zraněny. Tato čísla jsou pravděpodobně podhodnocená, vezmeme-li v úvahu, že Izrael záměrně zničil systém zdravotní péče v Gaze, který je jediným nezávislým zdrojem těchto čísel (z nichž vychází i Izrael, včetně jeho premiéra a armády). Izrael se aktivně snaží způsobit smrt civilního obyvatelstva Gazy.
  • Svatopluk Beran  | 18.03.2024 19:05  | Reagovat
    https://mearsheimer.substack.com/p/death-and-destruction-in-gaza. 2 https://www.un.org/en/genocideprevention/crimes-against-humanity.shtml 3 https://www.un.org/en/genocideprevention/genocide.shtml 4 https://www.icj-cij.org/sites/default/files/case-related/192/192-20240126-ord-01-00-en.pdf 5 https://time.com/6334409/is-whats-happening-gaza-genocide-experts/ 6 https://www.justsecurity.org/91457/top-experts-views-of-intl-court-of-justice-ruling-on-israel-gaza-operations-south-africa-v- israel-genocide-convention-case/ 7 https://www.un.org/en/genocideprevention/genocide.shtml 8 https://www.theguardian.com/world/2024/feb/01/genocide-gaza-israel-california-court. Soud se odmítl tímto případem zabývat, protože byl mimo jeho jurisdikci. 9 https://www.middleeasteye.net/news/how-israel-defied-icj-provisional-measures 10 https://social-sciences.tau.ac.il/sites/socsci.tau.ac.il/files/media_server/social/2023/Findings-November-2023-EN.pdf; https://www.reuters.com/world/middle-east/israelis-say-hamas-must-be-crushed-despite-gaza-casualties-un-rebuke-2023-12- 13/ ; https://www.idi.org.il/articles/51742 ; https://en-social-sciences.tau.ac.il/sites/socsci- english.tau.ac.il/files/media_server/social/peaceindex/2024-01-findings.pdf 11 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-87 12 https://features.gisha.org/gaza-up-close/ 13 Sanger, Andrew (2011). "The Contemporary Law of Blockade and the Gaza Freedom Flotilla". In M.N. Schmit, Louise Arimatsu; Tim McCormack (eds.). Yearbook of International Humanitarian Law 2010. Yearbook of International Humanitarian Law. Vol. 13. Springer Science & Business Media. pp. 429-431. 14 https://www.hrw.org/report/2021/04/27/threshold-crossed/israeli-authorities-and-crimes-apartheid-and-persecution 15 https://www.amnesty.org/en/documents/mde15/5141/2022/en/ 16 https://www.btselem.org/topic/apartheid 17 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 18 https://www.mekomit.co.il/%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99-%D7%94%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D- %D7%91%D7%A2%D7%96%D7%94-%D7%9B%D7%A0%D7%A8%D7%90%D7%94-%D7%92%D7%91%D7%95%D7%94%D7%99%D7%9D- %D7%A4%D7%99-%D7%A9%D7%9C%D7%95/ 19 https://www.politico.eu/article/israels-netanyahu-says-he-will-defy-bidens-red-line-and-invade-rafah/ (nejméně 26,000 Palestinianců usmrceno do začátku března); https://www.mekomit.co.il/%D7%94%D7%A6%D7%91%D7%90-%D7%91%D7%93%D7%A7- %D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%90-%D7%A9%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95%D7%97%D7%99- %D7%94%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93-%D7%94%D7%91/ . 20 https://www.theguardian.com/world/2024/jan/08/the-numbers-that-reveal-the-extent-of-the-destruction-in-gaza 21 https://apnews.com/article/israel-hamas-war-news-02-12-2024-4ade5edf47711c6b0c13d1380980de2b 22 https://apnews.com/article/israel-hamas-war-news-02-12-2024-4ade5edf47711c6b0c13d1380980de2b 23 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 24 https://twitter.com/_ZachFoster/status/1758520277288341601 25 https://www.ohchr.org/en/press-releases/2024/02/arms-exports-israel-must-stop-immediately-un-experts 26 https://cnn.com/2023/12/05/middleeast/israel-hamas-military-civilian-ratio-killed-intl-hnk/index.html 27 Viz například tento daleko nižší odhad počtu mrtvých (1,000-2,000 bojovníků Hamásu do konce listopadu). https://www.theguardian.com/world/2023/nov/26/idf-messaging-suggests-gaza-truce-unlikely-to-last-much-beyond-tuesday ; také ~70% mrtvých jsou ženy a děti a je pravděpodobné, že zabití muži nebyli extremisté. 28 https://www.972mag.com/mass-assassination-factory-israel-calculated-bombing-gaza/; https://www.theguardian.com/world/2023/dec/01/the-gospel-how-israel-uses-ai-to-select-bombing-targets 29 https://edition.cnn.com/2023/12/13/politics/intelligence-assessment-dumb-bombs-israel-gaza/index.html 30 https://www.nytimes.com/2023/12/21/world/middleeast/israel-gaza-bomb-investigation.html . Například: https://www.cnn.com/videos/world/2024/02/23/gaza-atrocities-investigation-warehouse-attack-karadsheh-pkg-vpx.cnn 31 https://www.middleeasteye.net/news/war-gaza-israeli-quadcopters-hi-tech-weapon-menacing-palestinian-civilians 32 https://www.amnesty.org/en/latest/news/2024/02/israel-opt-new-evidence-of-unlawful-israeli-attacks-in-gaza-causing-mass- civilian-casualties-amid-real-risk-of-genocide/ 33 https://twitter.com/OwenJones84/status/1760286175699272027 ; https://foreignpolicy.com/2024/02/14/gaza-war-israel-civilian- deaths-urban-warfare-hamas/ 34 https://twitter.com/UN_News_Centre/status/1726609880986083685 35 https://www.savethechildren.net/news/gaza-3195-children-killed-three-weeks-surpasses-annual-number-children-killed- conflict-zones; 36 https://euromedmonitor.org/en/article/5903/Number-of-Gazan-children-killed-in-under-a-month-is-10-times-higher-than-that- of-Ukrainian-children-killed-in-entire-first-year-of-Russia%E2%80%99s-ongoing-war. 37 https://www.unicef.org.uk/press-releases/statement-by-unicef-executive-director-catherine-russell-on-the-resumption-of- fighting-in-gaza/ 38 https://www.unicef.org/press-releases/stories-loss-and-grief-least-17000-children-are-estimated-be-unaccompanied-or 39 https://twitter.com/NourNaim88/status/1760724513581584472; https://twitter.com/CensoredNws/status/1761662724331774349 ; https://twitter.com/RamAbdu/status/1762531665958547626 40 https://www.msf.org/msf-briefing-gaza-un-security-council 41 https://twitter.com/AGvaryahu/status/1763102777423659018/photo/1 42 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 43 https://cpj.org/2024/01/journalist-casualties-in-the-israel-gaza-conflict/; https://www.aljazeera.com/news/2023/11/9/how- deadly-is-the-israel-gaza-war-for-journalists; https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day- 160 44 https://www.icj-cij.org/sites/default/files/case-related/192/192-20231228-app-01-00-en.pdf (#90); https://twitter.com/Timesofgaza/status/1744041205938409756; https://twitter.com/NourNaim88/status/1743662116614070495 ; https://twitter.com/NourNaim88/status/1745135460270096699; https://euromedmonitor.org/en/article/6108/Israel-kills-dozens- of-academics,-destroys-every-university-in-the-Gaza-Strip ; seznam jmen zde https://twitter.com/sawporg/status/1755224105249333643 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1760047560025317563 45 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 46 https://www.unrwa.org/resources/reports/unrwa-situation-report-80-situation-gaza-strip-and-west-bank-including-east-Jerusalem 47 https://www.washingtonpost.com/world/2023/12/03/gaza-premature-babies-dead-nasr/ 48 https://twitter.com/NourNaim88/status/1759600702886748387 49 https://www.aljazeera.com/news/2024/2/10/body-of-6-year-old-killed-in-deliberate-israeli-fire-found-after-12-days 50 https://www.youtube.com/watch?v=3RDXQapOtUg 51 https://theintercept.com/2024/02/14/gaza-nasser-hospital-evacuation-israel-prisoner/ 52 https://twitter.com/Ahmad_tibi/status/1758038092353503495 53 https://www.latimes.com/opinion/story/2024-02-16/rafah-gaza-hospitals-surgery-israel-bombing-ground-offensive-children 54 https://twitter.com/muhammadshehad2/status/1763469843070697726; https://www.middleeasteye.net/news/war-gaza-israel- palestinian-ran-over-tank-images-suggest 55 https://euromedmonitor.org/en/article/6202;viz také ježdění vozidly přes mrtvoly Palestinců: https://www.middleeasteye.net/news/israel- soldier-boasted-running-over-dead-palestinian-man-tank 56 https://www.itv.com/news/2024-03-01/he-didnt-understand-disabled-man-shot-dead-in-gaza-hospital-by-idf 57 https://twitter.com/MatanGolanPhoto/status/1766586400558739508 58 https://twitter.com/NourNaim88/status/1761163980947558806 59 https://www.cnn.com/2024/03/08/middleeast/gaza-flour-massacre-idf-report-intl/index.html 60 https://twitter.com/NaksBilal/status/1763188564823576868 ; https://twitter.com/idfonline/status/1763174751042695313 ; https://twitter.com/kaneez_e_zahrah/status/1763176424012230952 ; 61 https://www.cnn.com/2024/03/08/middleeast/gaza-flour-massacre-idf-report-intl/index.html 2 https://www.aljazeera.com/news/2024/2/29/dozens-killed-injured-by-israeli-fire-in-gaza-while-collecting-food-aid; https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68445973 ; https://www.theguardian.com/world/2024/feb/29/gaza-aid-trucks-death-toll- explainer ; https://www.lemonde.fr/en/international/article/2024/03/09/gaza-new-accounts-of-the-flour-massacre_6601904_4.html ; https://www.972mag.com/gaza-aid-convoy-massacre-testimonies/ 63 https://euromedmonitor.org/en/article/6200 ; https://www.theguardian.com/world/2024/mar/05/un-experts-condemn-israeli- massacre-of-palestinians-collecting-flour 64 https://twitter.com/ytirawi/status/1763221018103996559 ; https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68445973 65 https://www.lemonde.fr/en/international/article/2024/03/09/gaza-new-accounts-of-the-flour-massacre_6601904_4.html ; https://twitter.com/muhammadshehad2/status/1763651267237216587 66 https://twitter.com/itamarbengvir/status/1763196768458604583 . Vyšetřování prováděné IDF zde: https://www.ynet.co.il/news/article/b1dmqvd6t; kritika ZDE: https://www.mekomit.co.il/ps/132587/ 67 https://guide-humanitarian-law.org/content/article/3/occupied-territory/ 68 https://press.un.org/en/2021/gashc4336.doc.htm 69 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-flash-update-82 70 https://www.reuters.com/pictures/all-cemeteries-are-full-palestinians-buried-mass-grave-gaza-2023-11-22/ 71 https://www.youtube.com/watch?v=Poydd3EG_-8; https://twitter.com/ytirawi/status/1761369042596647177 72 https://euromedmonitor.org/en/article/6058/Euro-Med-Monitor-sends-UN-rapporteurs,-ICC-Prosecutor-primary-report- documenting-dozens-of-field-execution-cases-in-Gaza; https://www.middleeasteye.net/news/war-gaza-survivors-recount- harrowing-israeli-field-executions ; https://twitter.com/ytirawi/status/1745259688801816854 73 https://www.un.org/unispal/document/unlawful-killings-in-gaza-city-ohchr-press-release/ ; https://www.aljazeera.com/news/2024/1/20/palestinians-accuse-israeli-forces-of-executing-19-civilians-in-gaza 74 https://www.aljazeera.com/news/2024/2/1/palestinians-demand-international-inquiry-after-mass-grave-found-in-gaza 75 https://www.ynet.co.il/yedioth/article/yokra13792905; https://www.ynet.co.il/news/article/syv8bslop 76 https://www.idi.org.il/articles/52071 77 https://www.idi.org.il/articles/53276 78 https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/defense-minister-announces-complete-siege-of-gaza-no-power-food-or-fuel/ ; https://twitter.com/KnessetT/status/1716502486331113922 79 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 https://www.ochaopt.org/content/remarks-media-secretary-general ; https://edition.cnn.com/audio/podcasts/tug-of- war/episodes/0e6112dc-ae58-11ee-8bd1-6f9c6607fa1d ; https://jewishcurrents.org/israel-policy-starvation-gaza-aid 80 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-flash-update-140 81 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 82 https://docs.wfp.org/api/documents/WFP-0000154766/download/ 83 https://www.haaretz.co.il/magazine/2024-02-07/ty-article-magazine/.highlight/0000018d-8213-daa1-a9fd-e21b04660000 ; https://www.france24.com/en/live-news/20231117-give-us-our-daily-bread-gaza-faces-flour-crisis 84 https://twitter.com/HamzaAbuToha/status/1760588426103963720 85 https://twitter.com/MiddleEastEye/status/1762736475957829852 86 https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68349031.amp ; https://www.theguardian.com/world/2024/feb/27/un-israel-food- starvation-palestinians-war-crime-genocide 87 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 https://twitter.com/Sarah_Hassan94/status/1761372883278807170; https://twitter.com/NourNaim88/status/1761322640935940449 ; https://twitter.com/RamAbdu/status/1762518985633890640; https://twitter.com/muhammadshehad2/status/1762478847277084910 ; https://twitter.com/save_children/status/1762543144061575626; https://twitter.com/alijla2021/status/1762535516774302206 ; https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/two-babies-starve-to-death-in-northern-gaza-hamas-health-ministry/; https://twitter.com/FranceskAlbs/status/1763466551968035006; https://twitter.com/FranceskAlbs/status/1764689858067358154; https://twitter.com/QudsNen/status/1764728907578712177 ; https://twitter.com/UNICEF/status/1764296731380920490 ; https://euromedmonitor.org/en/article/6212/In-just-24-hours,-two-children-and-an-elderly-man-starve-to-death-amid-rising- malnutrition-rates-in-Gaza 88 https://apnews.com/video/europe-gaza-european-union-war-and-unrest-josep-borrell-63eebfe7f71f4ed881580913c51b7036 89 https://www.ipcinfo.org/fileadmin/user_upload/ipcinfo/docs/IPC_Gaza_Acute_Food_Insecurity_Nov2023_Feb2024.pdf ; https://www.nytimes.com/2024/01/01/world/middleeast/gaza-israel-hunger.html; https://www.972mag.com/rafah-children- hunger-aid/ 90 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-113; https://www.haaretz.co.il/news/politics/2023-12-21/ty-article/.premium/0000018c-8908-d60e-afdf-ed0e2bb70000 91 https://www.who.int/director-general/speeches/detail/who-director-general-s-opening-remarks-on-gaza--the-who-executive- board--trans-fats-and-leprosy 92 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-113 93 https://www.newyorker.com/news/q-and-a/gaza-is-starving 94 https://youtu.be/0pGgFZovlAw?si=mone7I85_SobAivS&t=875 95 https://www.nytimes.com/2024/01/11/health/gaza-israel-hunger-starvation.html ; https://www.theguardian.com/commentisfree/2024/jan/31/israel-gaza-starvation-international-law ; též https://jewishcurrents.org/israel-policy-starvation-gaza-aid 96 https://twitter.com/MedicalAidPal/status/1763172220900151317 97 https://www.cnn.com/2024/01/30/middleeast/famine-looms-in-gaza-israel-war-intl/index.html ; https://www.haaretz.co.il/magazine/2024-02-07/ty-article-magazine/.highlight/0000018d-8213-daa1-a9fd-e21b04660000 98 https://www.nutritioncluster.net/sites/nutritioncluster.com/files/2024-02/GAZA-Nutrition-vulnerability-and-SitAn-v7.pdf ; https://www.theguardian.com/world/live/2024/feb/20/middle-east-crisis-live-israel-gaza-yemen-houthi-lebanon-hague-court- justice?page=with:block-65d4650d8f08f68df4ca9a84&filterKeyEvents=false#liveblog-navigation 99 https://twitter.com/NourNaim88/status/1750503719806923075 ; https://twitter.com/NABEELRAJAB/status/1750017231197544706; https://twitter.com/jakeshieldsajj/status/1751580352601309591 100 https://news.walla.co.il/item/3633138 101 https://www.haaretz.com/israel-news/2024-01-30/ty-article/.premium/a-new-low-the-israelis-advocating-to-starve-the-people- of-gaza/0000018d-5b42-d0fc-a9bd-5f5fc0740000 ; https://www.idi.org.il/articles/52967 102 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-125 103 https://twitter.com/ytirawi/status/1757406177883750809 104 https://docs.wfp.org/api/documents/WFP-0000154766/download/ 105 https://www.theguardian.com/world/2024/feb/27/un-israel-food-starvation-palestinians-war-crime-genocide 106 https://www.unocha.org/publications/report/occupied-palestinian-territory/hostilities-gaza-strip-and-israel-flash-update-32; https://www.trtworld.com/middle-east/nightmarish-gazas-pregnant-women-endure-c-sections-without-anesthesia-15823792; https://news.un.org/en/interview/2023/11/1143327; https://healthnews.com/news/c-sections-are-performed-without-anesthesia- in-gaza/ ; https://www.juzoor.org/cached_uploads/download/2023/11/11/maternal-health-report-final-1699726911.pdf 107 https://twitter.com/NourNaim88/status/1746887014337671410 108 https://twitter.com/NourNaim88/status/1763960723695185934 109 https://www.juzoor.org/cached_uploads/download/2023/11/11/maternal-health-report-final-1699726911.pdf 110 https://www.oxfam.org/en/press-releases/babies-dying-preventable-causes-besieged-gaza-oxfam 111 https://jezebel.com/miscarriages-in-gaza-have-increased-300-under-israeli-1851168680 112 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 113 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 114 https://www.who.int/news/item/21-12-2023-lethal-combination-of-hunger-and-disease-to-lead-to-more-deaths-in-gaza 115 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-flash-update-86 116 https://www.who.int/news/item/21-12-2023-lethal-combination-of-hunger-and-disease-to-lead-to-more-deaths-in-gaza; začátkem ledna byl v úkrytech UNRWA jeden záchod pro více než 486 lidí. https://www.unrwa.org/resources/reports/unrwa- situation-report-59-situation-gaza-strip-and-west-bank-including-east-Jerusalem 117 https://www.ynet.co.il/news/article/r1zlcnoga 118 https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001462900 119 https://www.msf.org/msf-briefing-gaza-un-security-council 120 https://www.msf.org/msf-briefing-gaza-un-security-council 121 https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/dec/29/health-organisations-disease-gaza-population-outbreaks-conflict 122 https://gaza-projections.org/gaza_projections_report.pdf 123 https://www.snopes.com/fact-check/children-post-deleted-netanyahu/ 124 https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/netanyahu-to-dutch-leader-this-war-is-civilization-vs-barbarism/ 125 https://www.maariv.co.il/news/politics/Article-1049593; https://www.npr.org/2023/11/07/1211133201/netanyahus- references-to-violent-biblical-passages-raise-alarm-among-critics 126 1 Samuel 15.2-3. 127 https://www.huffpost.com/entry/israel-gaza-isaac-herzog_n_65295ee8e4b03ea0c004e2a8 128 https://www.haaretz.com/opinion/2024-01-03/ty-article/.premium/a-munition-signed-by-israeli-president-could-hit-a- child/0000018c-cbc4-d4e1-ad8f-fff5a0c70000 129 https://www.icj-cij.org/sites/default/files/case-related/192/192-20231228-app-01-00-en.pdf, pp. 60-62. 130 https://www.ynet.co.il/news/article/bkxx1alft 131 https://twitter.com/GolanMay/status/1759675501424042329; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1760354792663142557 132 https://www.youtube.com/watch?v=WMxnNkQSfmQ 133 https://twitter.com/AmirHetsroni/status/1743063371551822292 (mluvčí je Moše Feiglin); https://www.ynet.co.il/news/article/syq0011n006 134 https://www.haaretz.co.il/news/security/2023-12-12/ty-article/.premium/0000018c-3918-dc03-a9ec-3d7b95f80000; https://www.haaretz.co.il/news/security/2024-02-04/ty-article/.premium/0000018d-7042-dd6e-a98d-f462d6a00000 135 https://twitter.com/ytirawi/status/1762185882994425961 136 https://twitter.com/RamAbdu/status/1765386577855791185 137 https://twitter.com/ytirawi/status/1767900767313182897 138 https://mondoweiss.net/2023/11/israeli-doctors-urge-the-bombing-of-gaza-hospitals/ 139 https://www.ice.co.il/social/news/article/988380 “Gazo, ty dcero kurvy, ty dcero děvky, Gazo, ty černoško, ty odpadku, ty kurvo...” 140 https://twitter.com/shilofreid/status/1742919348401135788 141 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1757837275830907052 142 https://twitter.com/itamar_green/status/1741504115874627765 143 https://twitter.com/CensoredMen/status/1765773664325075354 144 https://www.ynet.co.il/news/article/sy3bfhu6p 145 https://www.pbs.org/newshour/world/videos-of-israeli-soldiers-acting-maliciously-emerge-amid-international-outcry-against- tactics-in-gaza ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1757920440155242710 ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1761868392326148474 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1763708173905506449 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1763563991387746557 ; fotografie: https://twitter.com/ytirawi/status/1764384165724598533 146 https://twitter.com/middleeasteye/status/1744351540435935525 ; https://twitter.com/muhammadshehad2/status/1750601287102542296; https://twitter.com/RamAbdu/status/1749971465422745729 147 https://www.mistaclim.org/he/post/%D7%94%D7%92%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D- %D7%A9%D7%9C%D7%A0%D7%95 148 Dlouhý seznam videí ZDE: https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1713533460290076817, https://twitter.com/ytirawi/status/1744296383174025397 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1745427870216851736 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1747994879156793524 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1752258519900766489 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1755891061015064836 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1758617748383453638 ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1758914324150538698 ; https://twitter.com/angeloinchina/status/1759769783409738006 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1764778057364042167 ; https://twitter.com/RamAbdu/status/1764759225241129162 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1765447101100785887 ; https://www.bellingcat.com/news/2024/03/05/social-media-posts-show-off-blindfolded-and-bound-palestinian-detainees/ ; https://twitter.com/ytirawi/status/1767223231549718862 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1768061335030444144 149 https://www.youtube.com/watch?v=KiC4ApANLwg; https://www.youtube.com/watch?v=YiolU7WwpUQ ; https://www.middleeastmonitor.com/20240103-israeli-soldiers-invade-damaged-house-in-gaza-and-destroy-it/; https://twitter.com/RamAbdu/status/1743665392722059344 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1748137507319939548 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1746581304999542901 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1751618405453422875 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1753158451734220834 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1756458915473105113 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1757155595877032104 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1757163079207358570 ; https://twitter.com/NourNaim88/status/1760434485957390399 ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1761849659671085212; https://twitter.com/ytirawi/status/1761723209760608272 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1765297033093538206 150 https://twitter.com/ytirawi/status/1742346460559995063; https://twitter.com/NourNaim88/status/1743626241104543942 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1760038133872095300 151 https://www.youtube.com/watch?v=if_Z2ZeqrN8 ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1754458148276990180 ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1757054593656103198 152 https://reliefweb.int/report/occupied-palestinian-territory/amid-ongoing-genocide-gaza-systematic-israeli-theft-occurring- palestinian-civilian-homes-enar; https://www.middleeasteye.net/news/israel-palestine-war-gaza-singer-helpless-israeli-soldier- filmed-tiktok-his-guitar ; https://twitter.com/BChutzpah19416/status/1750186862579269867; psaná zpráva, v niž se voják přiznává, že vykradl příbytky, než je zboural: https://medium.com/@dillontelem/gaza-warzone-musings-a- soldiers-reflections-on-demolition-and-humanity-7ddeae313c00 ; https://twitter.com/adinitay/status/1756791144111816917 ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1757157210356936804 ; https://twitter.com/QudsNen/status/1760426342753935765 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1761463006720926062 ; https://twitter.com/QudsNen/status/1761815084081246331; https://twitter.com/ytirawi/status/1762221066372485260 153 https://twitter.com/Sarah_Hassan94/status/1754620276271149451 154 https://twitter.com/ytirawi/status/1748130778737729911 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1761472312908320798 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1764773062908547579 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1765035342032142672 155 https://twitter.com/NourNaim88/status/1742273606699106542; https://twitter.com/QudsNen/status/1743712184725594564 156 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1752433175320478060 157 https://twitter.com/adham922/status/1756068057779245412 158 https://twitter.com/NourNaim88/status/1756605167946899965 159 https://www.mekomit.co.il/ps/132092/ 160 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1756438313899024862 161 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1760599708857237838 162 https://www.ynet.co.il/yedioth/article/yokra13792905 163 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1745063720080793681; https://twitter.com/ytirawi/status/1745491460525375587; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1748075046294163757 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1746696846817325288 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1746685595366125951; https://twitter.com/ytirawi/status/1745973511301026092; https://twitter.com/ytirawi/status/1749272544975229438; https://twitter.com/ytirawi/status/1749593678861984045 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1750782757326795020 ; https://twitter.com/NABEELRAJAB/status/1750228266193969448; https://twitter.com/ytirawi/status/1750627849948532763 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1750540763413287350 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1749795644532035602 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1750197302579343870 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1753422534555427299 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1753536164085010674 ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1754091912040968444 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1754553057696784519 ; dlouhý seznam dalších videí zde: https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1755973157515669708 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1757094979460067773 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1760040514915553463 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1759307381169701366 ; https://twitter.com/NaksBilal/status/1761825956950421858; https://twitter.com/ytirawi/status/1761363322182516924 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1761360983174316281 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1762212629576069120 ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1762543392997703956; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1766193632661447085 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1766178422361821416 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1766491956090155333 ; další videa a fotografie zde: https://twitter.com/ytirawi/status/1766912143444656544 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1767985211747270834 164 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1749956154975744455 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1753536576791970148 ; https://twitter.com/EmilioMorenatti/status/1759669676810904020 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1766582097404137482 165 https://twitter.com/Mistaclim/status/1755129771825000637 166 https://twitter.com/ytirawi/status/1760407071747719357 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1761039679212671105 167 https://twitter.com/ytirawi/status/1760359033095991623 ; https://twitter.com/OwenJones84/status/1760640827720638639 ; https://twitter.com/wattheactualfuq/status/1760775215418634685; https://twitter.com/bernstein_ariel/status/1761809205147717664 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1762207301920776365 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1762201439785410805 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1763708246227865971 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1763708570514657704 ; https://twitter.com/Mistaclim/status/1764883823857218031 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1765392369531187549 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1766016416371630284 168 https://twitter.com/grapesofwhat/status/1761332020402118799; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1762556002711289987 ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1763682787054211217 169 https://www.haaretz.co.il/food/2024-02-13/ty-article-magazine/.premium/0000018d-82c5-d6dc-ab9f-cffd1ebc0000 170 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1743296706576269446; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1739728935779234254 171 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1750219568428036237 ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1756652152607457781 172 https://www.nytimes.com/2024/02/06/world/middleeast/israel-idf-soldiers-war-social-media-video.html 173 https://twitter.com/amanpour/status/1758204651927744784 174 https://www.haaretz.co.il/news/politics/2024-01-31/ty-article/.premium/0000018d-5fea-d9df-a9cd-7ffe4e820000 ; https://twitter.com/OmerArvili/status/1753754952155934999 175 https://twitter.com/Lowkey0nline/status/1757326323712774650 ; https://twitter.com/loffredojeremy/status/1762480372963508266 176 https://palestine.un.org/en/259747-food-convoy-waiting-move-northern-gaza-was-hit-israeli-naval-gunfire 177 https://twitter.com/UNRWA/status/1759993361702748380 ; https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-flash- update-140 178 https://www.nytimes.com/interactive/2024/02/29/world/middleeast/gaza-aid-trucks-map.html 179 https://twitter.com/itamarbengvir/status/1763196768458604583 180 https://www.inn.co.il/flashes/981582; https://www.mako.co.il/news-diplomatic/2024_q1/Article-ad64e47a0ed2e81026.htm; https://www.zman.co.il/newsletter/2024-03-12/; https://www.jdn.co.il/news/2157725/; https://www.haaretz.co.il/news/politics/2024- 03-12/ty-article/.premium/0000018e-3344-d5ad-addf-7f5518fc0000; https://chabad.info/news/war/1063572/; https://news.walla.co.il/item/3649971 ; https://www.haaretz.co.il/magazine/on-the-line/2024-03-13/ty-article/.highlight/0000018e-32df- d897-a58f-b7dfad0b0000 181 https://www.washingtonpost.com/world/2023/12/09/gaza-civilians-detained-israel/ ; https://twitter.com/YinonMagal/status/1754505872753979498 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1755342772670804416 ; https://www.nytimes.com/2024/03/03/world/middleeast/unrwa-gaza-detention-israel.html 182 https://www.haaretz.co.il/news/politics/2023-12-10/ty-article/.premium/0000018c-542b-df2f-adac-fe2f4bf80000 183 https://www.newyorker.com/magazine/2024/01/01/a-palestinian-poets-perilous-journey-out-of-gaza 184 https://www.mekomit.co.il/20-%d7%a9%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%9c- %d7%94%d7%91%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%96%d7%96- %d7%9e%d7%95%d6%bc%d7%9b%d6%b6%d6%bc%d7%94-%d7%90%d7%96%d7%a8%d7%97%d7%99%d7%9d/ ; https://twitter.com/QudsNen/status/1747273886264443173 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1756754492790349978 ; https://twitter.com/marwasf/status/1762590590737207562 185 https://twitter.com/brown_johnbrown/status/1743021596682371453 ; https://twitter.com/Mistaclim/status/1753512387322474545; https://twitter.com/NourNaim88/status/1753044873974849578 ; https://twitter.com/arixegal/status/1759978751524212926 186 https://twitter.com/ReneeLevant/status/1754269959927079245 187 https://www.haaretz.co.il/news/politics/2023-12-06/ty-article-magazine/.premium/0000018c-3b9b-d11b-a3bf-ffbb16d80000; https://twitter.com/KhalilAsslan/status/1741926482463633866 ; https://twitter.com/MustafaBarghou1/status/1761325667252092984 188 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1759571535637954816 189 https://www.mekomit.co.il/20-%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C- %D7%94%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%96%D7%96- %D7%9E%D7%95%D6%BC%D7%9B%D6%B6%D6%BC%D7%94-%D7%90%D7%96%D7%A8%D7%97%D7%99%D7%9D/ 190 https://www.haaretz.co.il/news/politics/2024-03-07/ty-article/.premium/0000018e-1240-df16-a58e-1ffedcf70000 191 https://www.haaretz.co.il/news/politics/2024-01-02/ty-article/.premium/0000018c-c6e1-d6c4-ab8d-e7f5fd670000 192 https://www.mekomit.co.il/20-%d7%a9%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%9c- %d7%94%d7%91%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%96%d7%96- %d7%9e%d7%95%d6%bc%d7%9b%d6%b6%d6%bc%d7%94-%d7%90%d7%96%d7%a8%d7%97%d7%99%d7%9d/ 193 https://www.haaretz.co.il/news/politics/2024-02-01/ty-article/.premium/0000018d-5f18-d0af-a3af-7fbcea840000 194 https://www.ohchr.org/en/press-releases/2024/02/israelopt-un-experts-appalled-reported-human-rights-violations-against 195 https://twitter.com/MiddleEastEye/status/1762502752184467495 196 https://www.nytimes.com/2024/03/03/world/middleeast/unrwa-gaza-detention-israel.html 197 https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68513408; https://www.bbc.com/news/uk-68546268 198 https://www.timesofisrael.com/ministers-call-for-resettling-gazas-palestinians-building-settlements-in-strip/ 199 https://www.timesofisrael.com/ministers-call-for-resettling-gazas-palestinians-building-settlements-in-strip/ 200 https://www.hidabroot.org/article/1187840 201 https://www.youtube.com/watch?v=JEu-dQWOlL4 202 https://twitter.com/tzvisuccot/status/1754822778950148138 203 https://www.mekomit.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%a1%d7%9e%d7%9a-%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%90- %d7%a9%d7%9c-%d7%9e%d7%a9%d7%a8%d7%93- %d7%94%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%99%d7%a2%d7%99%d7%9f-%d7%9b%d7%99%d7%91%d7%95%d7%a9- %d7%a2%d7%96%d7%94-%d7%95/ 204 https://www.washingtonpost.com/politics/2023/12/21/biden-netanyahu-dispute-palestinian-state/ 205 https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/israeli-officials-said-in-talks-with-congo-others-on-taking-in-gaza-emigrants/ 206 https://www.washingtonpost.com/world/2024/01/04/gaza-displaced-civilians-resettlement-israel/ 207 https://www.zman.co.il/453910/popup/ 208 https://www.middleeasteye.net/news/war-gaza-egypt-building-buffer-zone-palestinian-refugees 209 https://www.mako.co.il/news-politics/2023_q4/Article-9f47fed9563eb81027.htm 210 https://twitter.com/AlonLeeGreen/status/1746855797328433438 211 https://www.mako.co.il/news-politics/2024_q1/Article-7ce65d03aa05d81027.htm 212 https://twitter.com/Mistaclim/status/1746854844818681861; https://twitter.com/ytirawi/status/1745907053426565605 213 https://www.inss.org.il/he/publication/swords-of-iron-14/ 214 https://twitter.com/ytirawi/status/1760758994350588388 215 https://www.ynet.co.il/news/article/r11oner3a 216 https://twitter.com/yanivkub/status/1742189448006127715 217 https://twitter.com/ytirawi/status/1745979741931282775 218 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1743588216630919271 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1750793042850664750 ; https://twitter.com/KhalilAsslan/status/1753364384800252200 219 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1756666882331988140 220 https://twitter.com/arixegal/status/1747704367145201666 221 https://twitter.com/ytirawi/status/1759534834710352030 222 https://twitter.com/ytirawi/status/1753547113638604865 ; také https://twitter.com/ytirawi/status/1765450350549487672 223 https://www.cnn.com/gaza-israel-big-bombs/index.html; https://www.amnesty.org/en/latest/news/2023/12/israel-opt-us- made-munitions-killed-43-civilians-in-two-documented-israeli-air-strikes-in-gaza-new-investigation/ 224 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 225 https://www.theguardian.com/world/ng-interactive/2024/jan/30/how-war-destroyed-gazas-neighbourhoods-visual- investigation 226 https://www.972mag.com/mass-assassination-factory-israel-calculated-bombing-gaza/ 227 E.g. https://www.aa.com.tr/en/middle-east/israeli-army-says-it-struck-islamic-university-of-gaza/3015542 228 https://www.haaretz.com/israel-news/2023-12-26/ty-article-magazine/.premium/bombing-historical-sites-in-gaza-israel-is- destroying-everything-beautiful/0000018c-a565-df1f-a7bf-b7e53e8e0000; https://www.theartnewspaper.com/2023/12/22/gaza- city-archives-among-heritage-sites-destroyed-in-israel-hamas-war ; https://www.unesco.org/en/gaza/assessment ; https://twitter.com/RamAbdu/status/1766458940118769799 229 https://www.wsj.com/world/middle-east/gaza-destruction-bombing-israel-aa528542 230 https://www.newarab.com/news/israel-destroys-gaza-courthouse-dozens-govt-buildings 231 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 232 https://twitter.com/PeruginiNic/status/1747730495482310771 ; https://euromedmonitor.org/en/article/6108/Israel-kills- dozens-of-academics,-destroys-every-university-in-the-Gaza-Strip ; https://euromedmonitor.org/en/article/6163/Israel%E2%80%99s-demolition-of-educational-institutions,-cultural-objects-in-Gaza- is-additional-manifestation-of-genocide 233 https://twitter.com/ytirawi/status/1760766861279391872 234 https://www.latimes.com/opinion/story/2023-12-12/gaza-library-bombing; https://lithub.com/gazas-main-public-library-has- been-destroyed/ ; https://twitter.com/RamAbdu/status/1759474743189660011 235 https://www.youtube.com/watch?v=dCNftkL7cx4 236 https://www.npr.org/2023/12/03/1216200754/gaza-heritage-sites-destroyed-israel, https://www.heritageforpeace.org/wp- content/uploads/2023/11/Report-of-the-effects-of-the-last-war-of-2023-on-the-cultural-heritage-in-Gaza-Strip-Palestine- english.pdf 237 https://www.middleeastmonitor.com/20240122-israel-army-displays-artefacts-stolen-from-gaza-in-the-knesset/ ; https://twitter.com/EmekShavehHeb/status/1749030636529008651 238 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-160 239 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1744195835577921772 240 https://www.cnn.com/2024/01/20/middleeast/israel-gaza-cemeteries-desecrated-investigation-intl-cmd/index.html ; https://twitter.com/QudsNen/status/1749145986595713498 241 https://twitter.com/RamAbdu/status/1743386378606412188 242 https://twitter.com/ytirawi/status/1767698980127838474 243 https://twitter.com/ytirawi/status/1750443193575886945 244 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-flash-update-104 245 https://apnews.com/article/israel-gaza-bombs-destruction-death-toll-scope-419488c511f83c85baea22458472a796 246 https://foreignpolicy.com/2024/02/14/gaza-war-israel-civilian-deaths-urban-warfare-hamas/ 247 https://twitter.com/UNHumanRights/status/1742863747683668418; https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and- israel-reported-impact-day-160 248 https://twitter.com/ytirawi/status/1758376261628436523 249 https://www.ohchr.org/en/press-releases/2024/02/widespread-destruction-israeli-defence-forces-civilian-infrastructure-gaza 250 https://twitter.com/YairWallach/status/1759572148559962424 251 https://news.sky.com/story/israel-completes-construction-of-road-which-cuts-across-gaza-strip-13089556 252 https://twitter.com/Doron_Kadosh/status/1762434310831796618 253 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-113 254 https://www.haaretz.com/israel-news/2023-10-30/ty-article/.premium/israel-rescues-woman-soldier-kidnapped-to-gaza-by- hamas/0000018b-81cc-df47-a3df-ffcdbcdc0000 ; https://www.nytimes.com/2024/02/11/world/middleeast/israel-gaza-hostages- rescued.html 255 https://www.cnn.com/2024/02/12/middleeast/israel-airstrikes-rafah-ground-offensive-looms-intl-hnk/index.html 256 https://www.ft.com/content/2e299603-2fed-4855-9694-9801008c48dc 257 https://www.ynet.co.il/news/article/rjzpo117da 258 https://twitter.com/tomashinyu3/status/1747651031737979233 259 https://www.ha-makom.co.il/post/revital-host-idf 260 https://www.cnn.com/interactive/2023/12/world/hostage-israel-hamas-deal-dg/ 261 https://www.maariv.co.il/news/israel/Article-1061467 262 https://twitter.com/Bar_ShemUr/status/1757852992215056477 263 https://www.ynet.co.il/news/article/bjkutcon6 264 https://13tv.co.il/item/news/politics/security/sqpwy-903972705/ 265 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-flash-update-140 ; https://twitter.com/YehudaShaul/status/1758122975386014057 266 https://www.ochaopt.org/content/about-4000-palestinians-displaced-west-bank-2023 267Například: https://www.washingtonpost.com/investigations/2024/01/09/israel-settler-violence-qusra-west-bank/ ; https://www.newyorker.com/magazine/2024/03/04/israel-west-bank-settlers-attacks-palestinians 268 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-flash-update-140 269 https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1754079208643420204 270 https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-flash-update-140 271 https://twitter.com/ytirawi/status/1746987605034447294 272 https://twitter.com/Kahlissee/status/1767976353532383504 ; https://twitter.com/itamarbengvir/status/1767860298432528673 ; https://twitter.com/origivati/status/1767806214254002619 273 https://www.reuters.com/world/middle-east/israeli-forces-kill-3-gunmen-west-bank-hospital-army-says-2024-01-30/ 274 https://twitter.com/ytirawi/status/1741445118333222937 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1748100280560845092; https://twitter.com/Mistaclim/status/1747358396519493874 ; https://twitter.com/Mistaclim/status/1751689800254476390 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1760462497943839127 ; https://twitter.com/ireallyhateyou/status/1765200009580925182 275 https://twitter.com/AdameMedia/status/1761508331598848224 276 https://twitter.com/ytirawi/status/1743038305581593033 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1756688401233817855 277 https://twitter.com/QudsNen/status/1751125745701671025 278 https://twitter.com/ytirawi/status/1768010284860416327 279 https://twitter.com/ytirawi/status/1756695309239939117 280 https://twitter.com/ytirawi/status/1758619734809928130 281 https://twitter.com/TameeOliveFern/status/1752615765092815206 282 https://twitter.com/ytirawi/status/1756696385510883830 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1756697908907233406 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1765313264324333905 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1765436458108653778 ; https://twitter.com/ytirawi/status/1765673191521874004 283 https://twitter.com/Mistaclim/status/1753732272816029757 284 https://www.wsj.com/video/series/in-depth-features/visual-evidence-shows-illegal-settler-construction-in-west-bank- surging/BF11225B-45A7-430A-A39C-48336B5B8286 285 https://www.amnesty.org/en/latest/news/2023/11/israel-opt-horrifying-cases-of-torture-and-degrading-treatment-of- palestinian-detainees-amid-spike-in-arbitrary-arrests/ 286 https://twitter.com/ytirawi/status/1761463527489900685 287 https://www.haaretz.co.il/news/law/2023-12-30/ty-article/0000018c-b51e-d45c-a98e-bf5e7a340000 288 https://www.haaretz.co.il/news/politics/2024-01-02/ty-article/.premium/0000018c-c6e5-d6c4-ab8d-e7f561840000 289 Vzhledem k povaze důkazů obsahuje tato část diskusi ve větším rozsahu než jiné části tohoto dokumentu. Pravda je také podstatně méně jasná. Přesto jsem se snažil předložit důkazy kritickým způsobem. Uvítám zpětnou vazbu 290 https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%94_%D7%94%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90 %D7%9C%D7%99%D7%AA 291 https://theintercept.com/2024/02/07/gaza-israel-netanyahu-propaganda-lies-palestinians/ 292 https://theintercept.com/2023/12/23/israel-military-idf-media-censor/ 293 https://www.salon.com/2024/01/05/cnn-admits-it-runs-all-gaza-coverage-through-bureau-monitored-by-israeli-military- censor_partner/ ; https://theintercept.com/2024/01/04/cnn-israel-gaza-idf-reporting/ 294 https://www.972mag.com/israel-police-repression-protests-gaza/ 295 https://www.haaretz.co.il/news/law/2023-11-16/ty-article/.premium/0000018b-d84e-dffa-adef-fe4e97f50000; https://www.haaretz.co.il/news/law/2023-11-08/ty-article/.premium/0000018b-af66-dedf-adab-ef76b2400000 ; https://13tv.co.il/item/news/domestic/crime-and-justice/war-protest-903791798/ 296 https://www.timesofisrael.com/government-forbids-doctors-from-speaking-to-un-group-investigating-oct-7-atrocities/ 297 https://hazmanhazeh.org.il/dehumanization-by-disregard/; https://www.the7eye.org.il/503665 ; https://www.kikar.co.il/journalism/s6bo7x 298 https://www.the7eye.org.il/501228 ; https://www.haaretz.co.il/gallery/television/tv-review/2024-01-16/ty- article/.highlight/0000018d-10f6-d71c-ad9f-53f6b2c90000 299 https://www.israelhayom.co.il/news/defense/article/15395367; https://www.ynet.co.il/blogs/118daysofwar/article/sksjxiy9a ; https://www.politico.eu/article/israels-netanyahu-says-he-will-defy-bidens-red-line-and-invade-rafah/ 300 BBC zjistila, že pouze na jednom z 280 videí, která IDF nahrály na své webové stránky do 27. února, jsou vidět mrtvá těla bojovníků Hamásu. IDF ve 160 příspěvcích uváděla konkrétní počty zabitých bojovníků Hamásu, celkem jich bylo 714. Ostatní odkazy byly neurčité, a proto je obtížné je spočítat. Viz .https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68387864 301 https://www.972mag.com/ ; https://www.the7eye.org.il/ 302 https://www.btselem.org/hebrew/press_releases/20231010_revenge_policy_in_motion_israel_committing_war_crimes_in_gaza ; https://gisha.org/targeting-civilians-is-a-war-crime/ 303 https://www.haaretz.co.il/gallery/media/2024-03-13/ty-article/.premium/0000018e-38a2-d21d-a3ef-3be6160f0000 304 https://www.haaretz.co.il/opinions/2024-01-14/ty-article-opinion/.premium/0000018d-0361-d832-a59d-17f7e2e50000 ; také https://www.haaretz.co.il/gallery/media/2023-12-27/ty-article-magazine/.premium/0000018c-a5c7-d97c-a9ec-bfcf6d6d0000 305 https://www.the7eye.org.il/503392 306 https://www.haaretz.co.il/opinions/editorial-articles/2024-03-01/ty-article-opinion/0000018d-f607-da4e-adbf-f6bf17c30000 307 https://www.haaretz.co.il/gallery/media/2024-02-26/ty-article/.premium/0000018d-e6ee-d7f4-a3dd-e6ee92270000 308 https://www.haaretz.co.il/gallery/opinion/2024-02-28/ty-article-opinion/.premium/0000018d-ef8e-d1e0-a1dd-ffffe46f0000; https://www.haaretz.co.il/opinions/2024-02-28/ty-article-opinion/.premium/0000018d-eedc-d7f4-a3dd-eedcb0040000; https://www.haaretz.co.il/opinions/2024-03-05/ty-article-opinion/.premium/0000018e-0b2c-d9cb-afdf-0bbc88e20000; https://www.haaretz.co.il/gallery/opinion/2024-03-04/ty-article/.premium/0000018e-0a17-d9cb-afdf-0a9f2b770000 309 Diskuse o ní jak mluví v jiném podcastu: https://youtu.be/WHCMVqNOre0?si=PlZXwSpzeJ4boVyR&t=2430 310 https://twitter.com/FakeReporter/status/1761696937256853788 311 https://www.haaretz.co.il/news/politics/2024-01-21/ty-article/.premium/0000018d-2bb4-daf5-a1bf-aff41ac80000 312 https://theintercept.com/2024/02/07/gaza-israel-netanyahu-propaganda-lies-palestinians/ 313Zde jsou dvě výjimky z tohoto pravidla: https://www.haaretz.co.il/news/politics/2023-12-03/ty-article-magazine/.premium/0000018c-2036- d21c-abae-76be08fe0000 ; https://twitter.com/moshe_aryeh/status/1750418165736100294 314 https://www.youtube.com/watch?v=rq5hTirpL9s 315 https://news.walla.co.il/item/3623538 ; https://www.youtube.com/watch?v=LScqOF48h34; https://www.maariv.co.il/news/health/Article-1067610 ; investigace zde: https://www.haaretz.com/israel-news/2023-12-04/ty-article- magazine/.premium/hamas-committed-documented-atrocities-but-a-few-false-stories-feed-the-deniers/0000018c-34f3-da74-afce- b5fbe24f0000 316 https://twitter.com/i/broadcasts/1MYGNorgjgLJw ; https://theintercept.com/2024/02/07/gaza-israel-netanyahu-propaganda-lies- palestinians/ 317 https://twitter.com/Israel/status/1717553687025815817 ; https://www.mako.co.il/culture-articles/Article-cdbeed08ded1b81027.htm; https://www.news1.co.il/Archive/001-D-475197-00.html; https://www.maariv.co.il/news/israel/Article-1043930; https://twitter.com/IDF/status/1716462311370633484 318 https://www.nytimes.com/2023/11/17/us/politics/israel-al-shifa-hospital-hamas-evidence.html ; https://www.washingtonpost.com/world/2023/12/21/al-shifa-hospital-gaza-hamas-israel/ 319 https://www.haaretz.co.il/news/security/2024-01-16/ty-article-magazine/.premium/0000018c-e8c1-d765-ab9d-f8fd29800000 ; https://www.haaretz.co.il/news/security/2024-02-04/ty-article/.premium/0000018d-7042-dd6e-a98d-f462d6a00000 ; 320 Mnoho odkazů zde: https://palestine.beehiiv.com/p/new-york-times-complicit-plausible-genocide ; https://newrepublic.com/article/171286/new-york-times-israel-coverage-history-netanyahu 321 https://www.972mag.com/us-media-palestinians. V časopise The Nation byl tento podíl vyšší (10,5 %), v New Republic nebyl žádný článek, jehož autorem by byl Palestinec. 322 https://www.columnblog.com/p/massacred-vs-left-to-die-documenting 323 https://www.theguardian.com/media/2024/feb/04/cnn-staff-pro-israel-bias 324 https://theintercept.com/2024/03/01/cnn-christiane-amanpour-israel-gaza-coverage/ 325 https://theintercept.com/2024/01/09/newspapers-israel-palestine-bias-new-york-times/ 326 https://palestine.beehiiv.com/p/new-york-times-complicit-plausible-genocide ; https://twitter.com/AssalRad/status/1763453379811098672; https://twitter.com/AssalRad/status/1764012307385053635; https://twitter.com/AssalRad/status/1764815517548994866; https://twitter.com/AssalRad/status/1764752005673984066; https://twitter.com/AssalRad/status/1763254348942037335; https://twitter.com/AssalRad/status/1762992473067130934; https://twitter.com/AssalRad/status/1761979317779824767 ; https://twitter.com/AssalRad/status/1767686506939068845; autor těchto tweetů uvádí mnoho dalších příkladů. 327 https://fair.org/home/shielding-us-public-from-israeli-reports-of-friendly-fire-on-october-7/ ; také https://theintercept.com/2024/02/27/zaka-october-7-israel-hamas-new-york-times/ 28 https://fair.org/home/shielding-us-public-from-israeli-reports-of-friendly-fire-on-october-7/ 329 https://palestine.beehiiv.com/p/new-york-times-complicit-plausible-genocide 330 https://www.nytimes.com/2023/12/28/world/middleeast/oct-7-attacks-hamas-israel-sexual-violence.html 331 https://theintercept.com/2024/02/28/new-york-times-anat-schwartz-october-7 . Pracoval s ní synovec jejího partnera, stejně jako zkušený reportér, který byl zodpovědný za to falešné obvinění. 332 https://theintercept.com/2024/02/28/new-york-times-anat-schwartz-october-7; https://theintercept.com/2024/03/04/nyt-october-7- sexual-violence-kibbutz-beeri/; https://www.npr.org/2024/03/06/1236130609/new-york-times-hamas-attacks-israel-palestine ; https://jacobin.com/2024/02/new-york-times-anti-palestinian-bias 333 https://www.nytimes.com/2024/01/26/world/middleeast/un-aid-israel-oct-7-attacks.html 334 https://www.theguardian.com/world/2024/mar/01/unrwa-funding-pause-employees-october-7-hamas-attack-claims-no-evidence-un 335 Podívejte se však na toto video (původně o něm informoval deník The Washington Post), které údajně zachycuje pracovníka UNRWA, jak 7. října odnáší tělo Izraelce: https://www.reuters.com/world/middle-east/israel-presents-video-allegedly-showing-un-aid-worker-taking-body-israeli-oct-7- 2024-02-17/ 336 https://twitter.com/DrSakriKaia/status/1754685268454785074 337 https://www.scribd.com/document/702738861/Swords-of-Iron-UNRWA-Hamas-Relations ; průzkum toho, jak média zacházela s tvrzením Izraele zde: https://responsiblestatecraft.org/unwra-hamas-israel/ 338 https://www.haaretz.com/israel-news/2024-02-20/ty-article-magazine/.premium/unrwa-chief-waiting-for-israels-evidence-on-hamas- infiltration-of-gaza-employees/0000018d-c5fc-db3b-a9cf-cdfdfd5a0000 ; https://twitter.com/UNLazzarini/status/1760764594644013287 339 https://www.un.org/unispal/document/unrwa-claims-versus-facts-press-release-26feb2024/ 340 https://www.wsj.com/world/middle-east/u-s-finds-claims-that-u-n-aid-agency-staff-took-part-in-hamas-attack-credible-957b747e 341 https://www.bbc.com/news/world-us-canada-68518468 ; https://twitter.com/Kahlissee/status/1763587426163798282 ; https://www.reuters.com/world/unrwa-donors-likely-resume-funding-soon-norway-says-2024-03-06/; https://www.reuters.com/world/eu-holds-back-part-unrwa-payment-boosts-palestinian-aid-2024-03-01/ 342 https://www.middleeasteye.net/news/war-gaza-uk-unrwa-plan-place-resume-funding; https://www.smh.com.au/world/middle- east/us-french-military-shoot-down-houthi-drones-after-attack-on-carrier-warships-20240310-p5fb5h.html ; https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20240228_10/ 343 https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/unrwa-report-says-israel-coerced-some-agency-employees-to-falsely-admit-hamas- links/ 344 https://www.youtube.com/watch?v=h0bMANfC0BQ ; https://jewishcurrents.org/the-campaign-to-abolish-unrwa 345 https://www.kikar.co.il/israel-news/sa71dg ; https://www.haaretz.co.il/news/politics/2024-03-11/ty-article/.premium/0000018e-2dbc- d468-a9ff-2fbdbafa0000 346 https://www.unrwa.org/who-we-are/frequently-asked-questions [pod dohledem nad výdaji UNRWA; https://youtu.be/LA_xtBh3eLw?si=DXUkq3gct46VbE9O&t=445 347 https://www.un.org/unispal/document/unrwa-claims-versus-facts-press-release-26feb2024/ ; https://jewishcurrents.org/the- campaign-to-abolish-unrwa
  • Svatopluk Beran  | 18.03.2024 19:11  | Reagovat
    Na konci článku izraelského historika jsou pak desítky a možná že i stovky twitrových odkazů a důkazů na sionisticko-židovkou genocidu páchanou na palestinském obyvatelstvu na palestinských územých, svým způsobem už zřejmě přecházejících do HOLOKAUSTU.
  • Zdeněk Gryc  | 19.03.2024 16:32  | Reagovat
    svým způsobem“ ... TOTALITA BEZ PŘÍVLASTKU HOLOKAUST – GULAG - JÁCHYMOV SPOLEČNSKY PROSPĚŠNÁ PRÁCE Další významy jsou uvedeny na stránce Holokaust (rozcestník). Mrtvá těla v koncentračním táboře Mauthausen během druhé světové války Holokaust (případně holocaust – z anglického holocaust = naprosté zničení, úplná katastrofa, masakr) či šoa (z hebrejského שׁוֹאָה‎ = zlo, nespravedlnost) byla nacistická politika systematického, státem provozovaného pronásledování a hromadného vyvražďování, především osob židovské národnosti. V širším smyslu je slovem holokaust označován i celý nacistický perzekuční systém věznic, káznic a táborů jako celek, respektive nacistická perzekuce všech etnických, náboženských a politických skupin.[1] Tj. (chronologicky): politických odpůrců – zejména komunistů a sociálních demokratů (SPD), Svědků Jehovových, tělesně či mentálně postižených, homosexuálů, Židů, Romů,[2] Poláků a občanů Sovětského svazu a všech Slovanů. V rámci genocidy namířené na židovské etnikum bylo vyvražděno kolem 6 milionů Židů.[3][4] Pokud pod pojmem holokaust chápeme nacistickou perzekuci jako celek, hovoříme o počtu obětí holokaustu mezi 11 až 17 miliony lidí.[5] ---- … Gulag Glavnoje upravlenije lagerej, ГУЛаг, Главное управление исправительно-трудовых лагерей, česky: Hlavní správa nápravně-pracovních táborů) byl jedním z oddělení lidového komisariátu vnitřních záležitostí (NKVD, ministerstva vnitra) Sovětského svazu řídící a spravující systém pracovních a koncentračních táborů SSSR, který začal být budován za Lenina (1919) na samém počátku Sovětského svazu a byl rozšířen za Stalinovy vlády. Správa byla i s tábory samotnými oficiálně zrušena v lednu 1960, ve skutečnosti ovšem tábory (pod jiným jménem, většinou s méně krutým režimem a někdy i na jiných místech) existovaly až do konce komunistického režimu. Slovo gulag se posléze přeneseně používalo pro označení sítě táborů nebo i jednotlivých táborů pod správou této instituce. Definice Gulagu[editovat | editovat zdroj] Dle Rady Lidových komisařů SSSR (rusky Совет народных комиссаров СССР) ze dne 7. dubna 1930 je „úkolem nápravně-pracovních táborů ochrana společnosti před sociálně zvláštně nebezpečnými zločinci prostřednictvím jejich izolace spojené se společensky prospěšnou prací“.[1] --- Naučná stezka Jáchymovské peklo je trasa pro pěší turistiku vyznačená v okolí Jáchymova. V roce 2001 byla otevřena a v roce 2015 obnovena. Naučná stezka je připomínkou pracovních táborů pro těžbu uranu ze 40.–50. let 20. století,
    • Svatopluk Beran  | 12.05.2024 21:15  | Reagovat
      Pro Jana Lipavského a české úředníky, kteří v pátek hlasovali v OSN s několika málo šílenými zeměmi proti posílení práv Palestinců. ŠÍLENOSTI DNEŠNÍCH SIONISTICKÝCH ŽIDOVSKÝCH ZVÍŘAT, TOTOŽNÁ SE MASOVÝM VRAŽDĚNÍM FAŠISTICKÝCH HITLEROVÝCH VOJSK V TOTÁLNÍ VÁLCE NĚMECKA NA VÝCHODĚ EVROPY V 2SV A JAK VYPADÁ SIONISTICKO ŽIDOVSKÝ ANTISEMITISMUS PROTI PALISTINSKÝM CIVILISTŮM, ŘEDEVŠÍM DĚTEM-A ŽENÁM. ŽIDOVSKÁ ZVĚRSTVA NA PALESTINSKÝCH CIVILISTECH POCHÁZEJÍ I Z AMERICKÝCH ZÁLOŽNÍCH VOJENSKÝCH SKLADŮ V IZRAELI. Vyhrabáváme mrtvé děti z trosek. Držely se za ruce. Více než 40 žen a dětí bylo zabito... vytahujeme ty mrtvé děti. Držely se za ruce.“ Muž: Jsme v šoku, nevíme, co máme dělat. Jsme fyzicky i psychicky vyčerpaní. Jsme na pokraji šílenství. V tomhle pekle jsme už osm měsíců. Už toho bylo dost. Podívejte se na ty odpadky a trosky. Umíráme jen proto, abychom se dostali k nějaké vodě nebo něčemu, čím bychom nakrmili naše děti. Tohle není život. Bojujeme o to, abychom sehnali dříví a nakrmili své hladovějící děti. A hlavně, Izraelci na nás už měsíce útočí raketami a bombami. Urážkou je nedávné varování proboha, kam půjdeme? Dokonce i Rafah se dostává pod palbu útoků. Tohle není život. Už toho bylo dost. Muž: . Uprostřed noci nás probudil hlasitý výbuch. Celá budova byla srovnaná se zemí. Od té doby zpod trosek vytahujememrtvé. Tohle je jen čistě obytné šestipatro. Budova bez přítomnosti jakýchkoli bojovníků. Nic než ženy a děti. Více než čtyřicet žen a dětí bylo zabito, všichni nevinní, bezbranní civilisté. Všechny ty mrtvé děti zasypali, když se držely za ruce. Další děti jsou stále pohřbeny pod troskami. Mohu jen říci, že kéž Bůh potrestá ty, kdo páchají tyto zločiny na nevinných dětech. https://blisty.cz/art/119055-co-v-ceskych-televizich-neuvidite-jsou-roztrhani-na-kusy-tady-je-moje-svagrova-bez-hlavy-moje-teta-je-bez-hlavy-co-je-to-za-nespravedlnost-do-kdy-to-bude-pokracovat.html Pozornost se tedy obrací na klíčového spojence Izraele. Jaký bude další krok Washingtonu: Zvažuje, zda Izrael použitím amerických bomb porušil zákon o lidských právech. Dlouho očekávaná zpráva amerického ministerstva zahraničí, která byla zveřejněna včera večer, se velmi přiblížila k tomu, že ano. Podnětem byly protesty na univerzitách a rostoucí znepokojení demokratické základny nad tím, jak Izrael "pronásleduje" Hamás.
  • Jan P  | 19.03.2024 20:44  | Reagovat
    Dnes je poměrně dobře známo, že kapitalismus je systém zotročování, protože vyžaduje vykořisťování lidského kapitálu. O čem se dnes nemluví, je spřízněnost kapitalismu s válkou. Vyžaduje kapitalismus válku? ?
  • Svatopluk Beran  | 20.03.2024 09:20  | Reagovat
    Zdeněk Gryc napsal: Úterý, 19. 3. 2024 (16:32) svým způsobem“ … TOTALITA BEZ PŘÍVLASTKU HOLOKAUST – GULAG – JÁCHYMOV SPOLEČNSKY PROSPĚŠNÁ PRÁCE -------------------------------------------------------------------- I ZA POMOCI ZÁPADU JSME VYSTOUPILI Z TĚCHTO ŠPATNÉHO OBDOBÍ A MNOHDY OSOBNÍCH HRŮZ. TO NIJAK NEZNAMENÁ ŽE MUSÍME K VŮLI TÉTO ZMĚNĚ SE CHOVAT OPĚT JAKO HOVADA A PODPOROVAT NYNÍ BEZBŘEHÝ AMERICKÉ SVĚTOVÝ HOSPODÁŘSKÝ TERORISMUS, JIŠTĚNÍ AMERICKÝM VYVRAŽĎOVACÍM MILITARISTICKÝM SYSTÉMEM UŽÍVANÝM PO CELÉM SVĚTĚ.
  • David Samek  | 09.05.2024 11:13  | Reagovat
    Rudé náměstí, Moskva, 1.květen 1941. https://youtu.be/JZbN_ujVWKY?feature=shared Nejvyšší představitelé SSSR a Německa se spojili 1. května 1941 na oslavách svátku práce. Evropané se to ve škole neučí, ale druhou světovou válku zahájila německo-ruská aliance. Oba zaútočili na Polsko v listopadu 1939 a oba se připojili k okupaci až do roku 1942, kdy se vše zvrtlo a Hitler se rozhodl napadnout SSSR.
    • Svatopluk Beran  | 10.05.2024 22:54  | Reagovat
      2SV mohl začít německý fašismus v Evropě jen za podpory AMERICKÝCH BANK, spolupráce s americkými firmami a například i přímou podporou fašistické NSDAP AMERICKÝM OBCHODNÍKEM HENRY FORDEM. Z toho všeho vznikl anšlus a fašistický zábor Rakouska, prodání na dvakrát západními mocnostmi České Republiky a při tom za současná tolerance a to i při našem obsazení Hitlerem, vládou USA, fašismu v USA. Až po několika leté spolupráci USA s Hitlerovským Německem a paktu neútočení Německa s Polskem, se i Rusové dohodli s Němci na tom, že Němci nepůjdou až na Ruské hranice a že si část Polska zabere Sovětské Rusko. Rusové o čtrnáct dní později než Němci, posunuli své hranice blíž k Německu do Polska. A to po zradě Francie, Anglie a tolerance fašismu v USA, s vidinou pro ně tolerovaného německého LEBENSRAUMU, na území sovětské ukrajinské republiky. Jen tak informativně pro pana Samka, vidím že to začíná jako nováček, jak to vypadalo v USA s americkým fašismem v době po mnichovské zradě Anglie a Francie, těsně ale i po naší okupaci Hitlerem. Situace téměř shodná v USA s dneškem, při jejich podpoře dnešních pohrobků ukrajinských nacionalistů ve vládním puči, proti legitimní vládě v Kyjevě Mejdanem. Ukrajinští nacisté ve 2SV spolupracovali s německými fašisty na území sovětské Ukrajiny na likvidaci židovských, polských a českých občanů a to po desetitisících. Nikdy se nesmí zapomenout na Českou Volyň či KYJEVSKÝ BABI-JAR. NO PANE SAMEK TAK MRKNĚTE NA UTAJOVANÉ ZÁBĚRY A TOLERANCI FAŠISMU V USA V DOBĚ KDY POŘÁDALI FAŠISTÉ V USA DESETITISÍCOVÉ SRAZY A KDY NÁS NĚMEČTÍ VOJÁCI WERMACHTU OBSAZOVALI V UNIFORMÁCH Z AMERICKÉ BAVLNY. https://www.theatlantic.com/video/index/542499/marshall-curry-nazi-rally-madison-square-garden-1939
      • David Samek  | 12.05.2024 07:39  | Reagovat
        Ale pane Beran, Ameriku o které píšete již dávno "objevili" např. zde: (doporučuji) Antony Sutton. Kdo, jak a proč financoval války a převraty ve světě ve 20. století. Antony Sutton byl zaměstnán jako vědecký pracovník v Hoover institut po mnoho let. Hoover institut je výzkumné pracoviště Stanford Univerzity. A když tam byl, tak v průběhu té doby napsal tří svazkovou práci na téma Západní technologie a ekonomický rozvoj SSSR. Taky napsal knihu "Národní Sebevražda" (National Suicide) Tyto knihy popisují pozadí financování Sovětského Svazu od svého počátku. Odkrývá fakta, že USA financovalo Sovětský Svaz, například během Vietnamské války. A Sověti financovali severní Vietnamce, kteří zabíjeli am. vojáky v jižním Vietnamu. Z rozhovoru se dozvíte: Kdo financoval Adolfa Hitlera a kdo mu dal vůbec možnost, že válku mohl začít. Dozvíte se kdo financoval bolševické hnutí, které bylo v Rusku založeno roku 1917. A trvalo to až do pádu Berlínské zdi v roce 1991. Dozvíte se o Trilaterální komisi a kdo ovládá americká média, kdo je neviditelná vláda a jaké jsou jejich cíle. Proč neviditelná vláda financovala Adolfa Hitlera a financovala jejich protivníky a financovala komunismus od jeho úplného začátku. https://citarny.com/temata/souvislosti-z-knih/historie-souvislosti/sutton-sssr-nemecko-usa-finance nebo zde: https://www.reflex.cz/clanek/historie/85620/hugo-boss-coca-cola-porsche-ktere-dalsi-slavne-rodiny-kolaborovaly-za-valky-s-nacisty.html nebo zde: https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-firmy-z-usa-pomahaly-hitlerovi-272469 Mějte se.
        • Svatopluk Beran  | 12.05.2024 14:15  | Reagovat
          Pane Samku děkuji, ale z podstaty věci pro mne nic nového. Snad jen podrobnějšího, upřesňujícího. Aby jste pochopil diskuzi, nijak není v mém zájmu glorifikovat Rusko a Putina, jen mně vadí dnešní glorifikace AMERIKANIZACE EVROPY a opět pozměňování či zamlčování skutečné historie a podstaty chování obchodního světa, který USA nastavily jako základ pokroku, když se jim to hodilo a nyní když ostatní svět se chová podobně a dohání je jejich cestami, tak už je to najednou nebaví a raději podporují v zájmu svého ekonomického přežití vraždění, jak všechny historické mocnosti. Mějte se a budu určitě rád, když budete podávat informace o USA které většina našich obyvatel, vůbec nezná. Klidně pište i o Rusku, ovšem těchto informací je podle mne zatím dostatek až přehršel, stejně jak to bylo za socíku, ale opačně.

Přidat Komentář Vrátit se nahoru