Reklama
Dnes je neděle 22.09.2024      svátek má Darina
Zpět
Jan Míka

Šéfredaktor odborného portálu Personalista.com. Zabývá se tématem lidských zdrojů a vzdělávání dospělých. Narozen v roce 1979 v Havlíčkově Brodě, vzdělání Karlova univerzita Praha, fakulta filozofická.

http://www.personalista.com

Tanečky nahnědlého trpaslíka

Jan Míka | 07.11.2008 20:13

Česko je banánová republika, která nedovede postavit a spravovat jadernou elektrárnu. A když dojde v souvislosti s onou špatně spravovanou a postavenou jaderkou k fatálnímu průšvihu, tak mlží a neposkytuje pomoc a součinnost sousedům. Přesně tak vyznívá film, který odvysílala veřejnoprávní televize ORF na oslavu třicátého výročí referenda, kterým Rakušané odmítli jádro (to odmítli protože proto a také proto, že je moc a moc špatné). Posléze začali, aniž se kdo ptal, tento svůj názor vnucovat svým sousedům. Pochopitelně jim ale nic nebrání v tom, aby zlou a špatnou elektřinu, z jádra vyrobenou, nakupovali a posléze ji využívali. Pokrytectví. Nemyslíte? Pravda, stejně jako malý ratlík, je i Rakousko bojovné spíše tím směrem, kde je to bezpečné – Němce semo tamo uctivě požádá, aby s jadernou energií něco udělali, vůči Slovákům občas zakňourá, Slovince kvůli Kršku moc nedráždí. Jen s Českem je to trošku jinak. Vědom si, že Čech je holubičí povaha, dělá Österreicher Übermensch bububu, blokuje hraniční přechody a poté, co dosáhl dohod z Melku zasahuje co chvíli do strategického zájmu našeho státu – koncepce jaderné energetiky. Tedy – dodnes zasahoval a láteřil jen na účet Temelína, Dukovany měly pardon. Po dnešku je to jinak. Vypadá to, že nahnědlý podalpský trpaslík, ze kterého si ostatní německojazyčný svět dělá více či méně nahlas legraci, se stále nevzpamatoval z toho, že na počátku dvacátého století přišel o velmocenské postavení. Připomíná Británii, která poté, co ztratila zámořské kolonie, držela alespoň Severní Irsko, aby „jí aspoň něco zbylo“. Doufejme, že nás Östrerreich za takové Severní Irsko nepovažuje a pokud považuje, řekněme mu pěkně nahlas NEIN, DANKE!

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Svatopluk Beran: „Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“
Svatopluk Beran: POVODEŇ
Svatopluk Beran: Poštovní schránka v těchto dnech:
Svatopluk Beran: PRÁVĚ DNES
https://cialisbrand.ru: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

1 komentářů

Přidat Komentář

  • XXXXX  | 08.11.2008 10:07  | Reagovat
    A já například použiji svoje oblíbené heslo "Orel much nelapá". Prostě správně je vůbec si kravin nevšímat. Čím míň prostoru jim dáme, tím míň je to bude bavit.