Reklama
Dnes je neděle 22.09.2024      svátek má Darina
Zpět
Zdeněk Gryc

Architekt - důchodce - autor sídliště Březinovy sady, žák profesora Rozehnala, který si váží osobnosti PhDr. F. Hoffmanna a Václava Havla

DNES 21. 11. 2013. JDE SOBOTKA OPĚT NA HRAD.

Zdeněk Gryc | 21.11.2013 10:36

DNES 21. 11. 2013. JDE SOBOTKA OPĚT NA HRAD. Včera umřel architek a zpěvák Pavel Bobek, který nedávno napsal: "Velice bych si přál, aby se prezidentem České republiky ve svobodném referendu stal Karel Schwarzenberg. Nepřísluší mi teď kritizovat jeho konkurenta, ani dosavadního prezidenta. Vím jen, že Karel Schwarzenberg je občan bezúhonný, politicky i morálně konzistentní. Že je na něj prostě spolehnutí, že by svou funkci vykonával nejlépe ze všech, že by znovu povznesl v Havlově duchu díky svým bohatým zahraničním stykům kredit naší země. Karel Schwarzenberg je demokrat, český vlastenec, Evropan a světoobčan. Je mým kandidátem na prezidenta České republiky." Pavel Bobek, zpěvák a architekt Škoda, že se nesplnilo jeho velké přání, kolik ostudy a trapasů jsme si mohli ušetřit. Jak trapné to musí být, pokud mají účastníci schůzky aspoň trochu cti v těle. V minulém blogu na toto téma jsem upozornil na architekta Rozehnala a České trio Alexandra Plocka, Josefa Páleníčka, Miloše Sádla, kteří se obrátili na prezidenta. Oba architekti byli gentlemani nejenom svým zjevem. Architekt Bobek se netajil svými sympatiemi k Americe a to co udělala pro Evropu. Vojáci USA za první i druhé světové války a muziku, která vyšla z Afriky. Amerika ji předala. Naše společnost potřebuje vzory. Elitu, která nejenom umí, je vzdělaná a proto má i jasný názor. Zdeněk Gryc

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Bernard.
D96ZW4P www.yandex.ru: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
ComCASHerync: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Ořechov, Opálka, Out Distance
Anthonyastom: DENACIFIKACE + NORMALIZACE

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

5 komentářů

Přidat Komentář

  • Jrka  | 21.11.2013 17:33  | Reagovat
    ...Amerika co udělala pro Evropu- dohodla se se Stalinem a udělala nejen z našeho státu na 40 let satelit SSSR, s důsledky tohoto rozhodnutí o nás bez nás, úpadkem morálky a hodnot, se potýkáme doposud- jinak jsem četl vtipný postřeh - američan je vlastně trochu bohatší, sebevědomější a hlavně vyžranější Rusák. Já bych k nim nevzhlížel, v jejich politice nemá lidský život žádnou cenu- nedávno byl někde údaj, že za dobu šíření jejich demokracie v Iráku zahynulo snad 500 000 lidí- což je nuvěřitelné a strašné, jen tam nebylo napsáno kdo teď těží ropu a hlavně komu jde vejvar do kapsy.
  • Pavlík  | 21.11.2013 17:53  | Reagovat
    Tentokrát NEMOHU SOUHLASIT ani s jedinou větou vašeho příspěvku, ač s vámi obvykle jindy souhlasím. Text tohoto příspěvku je natolik ubohý a zcestný, že se nebudu ani rozčilovat vám tyto bludy vyvracet.
  • VladimírV  | 22.11.2013 08:07  | Reagovat
    Vážený pane Gryci. Rád sdílím pietu k úmrtí pana Bobka. Ovšem s tou adroací pana Schwarzenberga bych to tolik nepřeháněl. V jednotlivostech je to samozřejmě osoba výjimečná. Jeho bohorovnost, nadhled, vtip a nepochybně i slušnost je zřejmá. Ovšem jeho postoj k některým spolustraníkům, a jako předseda strany by je mohl přece jenom trochu více umravňovat, ho diskvalifikuje z jakékoliv větší adorace. Mějme prosím všichni na paměti, že staletími pěstovaná nadřazenost šlechty se podepsala i na něm. Opravdovým štěstím pro národ je, že nedosáhl prezidentského postu, kdy bychom se mohli "tetelit" pod jeho křídly jako stádo plebejců. Tedy až na pár "Kalousků", kteří by tento stát definitivně vydrancovali.
  • Jan P.  | 22.11.2013 10:15  | Reagovat
    Souhlasím s názorem pana Vladimíra V. Vladimír V. to ve svém příspěvku podle mého názoru vystihl přesně. Vážený pane Gryci ! Včera byl hostem pořadu Hyde Park na ČT 24 Ivan O.Štampach( český religionista a teolog, jeden ze zakladatelů Křesťansko-sociální platformy).Jeho občanská odvaha před rokem 1989 byla mimo jiné bezesporu větší než vaše a moje. 1,Pokud jste pořad viděl,jaký je váš osobní názor na odpovědi,které I.O.Š. divákům a redaktorovi ČT na téma církevní restituce sdělil? 2,Na jakém základě jste došel k závěru,že konstituční monarchie (republika s králem) a silným vlivem katolické církve a šlechty je nejlepší možná alternativa na řešení marasmu u nás?
  • Tomáš Ďásek  | 22.11.2013 13:30  | Reagovat
    Já doufal, že prezidentská volba už je uzavřená kapitola. Co lid chtěl - to si zvolil. BYla to ostatně pěkná ukázka stavu české společnosti. Nebyl tam jediný kandidát, který by mohl zastávat prezidentskou funkci tak, aby byl skutečným prezidentem většiny národa. A co se týče Miloše a Karla... Ani jeden by rozhodně nebyl prezidentem, k němuž bych mohl chovat úctu. Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. Jeden Becherovku pil, druhý ji zase tuneloval. Píchni jako řízni. Docela mě ale zaujala poslední věta v příspěvku pana Gryce - o elitě, která je vzdělaná a proto má jasný názor. Bohužel - myslíte, že nevzdělanec nemá jasný názor ? U nás přece ve sto procentech ano. I největší s odpuštěním blbeček s debílkem vědí a umějí všechno nejlíp - a jejich "pravdu" jim nikdo nevymluví. Jsme národem brouků Pytlíků a proto se nikdo nemůže divit, že se na hradě vyměnil akorát jeden arciPytlík za druhého.