Reklama
Dnes je sobota 21.09.2024      svátek má Matouš
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

Ministr do kouta

Petr Klukan | 06.08.2014 09:42

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) prosazuje větší počet žen v politice. A chce to dát do zákona. S takovými kvótami nesouhlasí jak ministerský podnikatel Andrej Babiš (ANO), tak opozičník Miroslav Kalousek (TOP 09). Hanba jim. Kvóty jsou zcela správné, i když typicky sociálně demokraticky nedotažené. Nestačí totiž kvóty na ženy, ale je nutné zavést i kvóty na naši nejpočetnější menšinu - Romy. Jenže i na Vietnamce. A co homosexuálové? Zdravotně postižení? Tlouštíci či hubeňouři? Blondýny a plešouni, černovlásky a brýlatí? Ale pozor, v politice by neměli mít zastoupení jen lidé ve středním až starším věku, kteří dnes převažují, ale je třeba zavést i kvóty pro mladé! Kdo by jinak zastupoval jejich zájmy? A co profesně? Co nám bude platné, když budou v poslaneckých lavicích sedět jen samí podnikatelé, nebo právníci, nebo herci? Zájmy lidí je třeba zastupovat v celé šíři - a kdo bude hájit zájmy strojvůdců lépe než sami strojvůdci? Zpěváci či dermatologové těžko. Proto je třeba na Dienstbierův návrh kývnout, jen je třeba jej poněkud upravit, dopracovat a rozšířit o výše uvedené. A pochopitelně doplnit o další z Dientsbierových myšlenek: „Jestliže stanovíte kandidátky z hlediska rovnoměrnějšího zastoupení žen, tak to nemá smysl bez sankce.“ Správně! A pokud si některá strana troufne na kandidátku nepostavit určitý počet žen, Romů a homosexálů, nebo naopak překročí kvótu a na kandidátku navrhne hned pět učitelů či samé plešouny, navrhoval bych nechat vedení strany klečet hodinu v koutě, případně je plesknout rákoskou. Anebo raději postavit do kouta samotného Dientsbiera?  

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

D96ZW4P www.yandex.ru: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
ComCASHerync: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Ořechov, Opálka, Out Distance
Anthonyastom: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
Olpemola: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

6 komentářů

Přidat Komentář

  • VladimírV  | 06.08.2014 13:31  | Reagovat
    Pan Dienstbier se buď definitivně zbláznil nebo se chce ještě více zviditelnit. Pak bych mu doporučil, aby se začal nezřízeně přejídat a tím se alespoň prostorově více zvýraznil.
  • Hübner  | 06.08.2014 19:02  | Reagovat
    Tak o tom celém se dá polemizovat, to jistě. Ale nemyslíte si, pane šefredaktóre, že rozdělení společnosti do žen a muži je přece jen něco trochu jiného než rozdělení podle toho, kdo má vlasy a kdo ne?
  • Zítek  | 06.08.2014 21:36  | Reagovat
    Pokud soudruh Dienstbier chce na kandidátky povinně 30 procent žen, tak prosazuje diskriminaci, protože nechce 50 procent? No není to tak ?
  • petr klukan  | 07.08.2014 08:07  | Reagovat
    panu Hübnerovi: Ano žena a plešatý jsou něco jiného. Byla to nadsázka.
  • Karel Obrdlík  | 07.08.2014 08:38  | Reagovat
    Je to smutné, každá další kvóta či nařízení je zátěž a za chvíli budeme mít přikázáno chodit ven v helmě a reflexní vestě, bude to přece také pro naše dobro a spousta lidí tomu ještě ráda zatleská. Ono i ministerstvo pro lidská práva mi přijde v naší zemi poměrně slušný přepych. Ani se raději nebudu dívat na jeho strukturu a rozpočet, protože by se mi určitě udělalo zle. Tím ale rozhodně nechci říct to, že se lidská práva nemají dodržovat - mají a zákoníky na to nastavené máme. Karel Obrdlík
  • Libor Furbacher  | 07.08.2014 21:48  | Reagovat
    Bohuzel panove to je ted svetovy trend,kazdy'' progressivist''chce tu svobodu ''vylepsit''a zapomina na to ze pokud jsou prava a povinosti stejna pro vsechny bez vyjimky ,zeny ,muze ,cerny ,bily ,atd .Tak uz se neda na svobode nic jineho vylepsit ,POUZE TO DODRZOVAT! Zavedenim ''Quotas'' se pouze omezuje svoboda druhych. Ty do-gooders nevidi ze svoboda jednoho konci tam kde zacina svoboda druheho. PS.Zda se ze Cesko ted prebira z venku vse ''progressivni'',rekordni rychlosti,tak si drzte klobouky,je bohuzel daleko vic to come. Mozna treba jeste v Cesku nemate paralelni soudni system pro'' specialni pripady'' a rasismus?Proste kdyz nekdo z nejake ''minority''groupe prohraje normalni soud ,a nebo chce nekoho soudit a normalni soud to odmintne jako blbost ,tak si zazada k tomuto ''specialu'' .Tady se to jmenuje'' Human Rights Tribunal".No a tento tribunal zjisti ze se neprihledlo k tradicim naroda odkud dotycny prisel atd ,atd.no a vyhra je jista.Zakony se staveji na hlavu. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_Rights_Tribunal_of_Ontario