Reklama
Dnes je sobota 21.09.2024      svátek má Matouš
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

Žádná výjimka

Petr Klukan | 13.10.2015 08:31

Krajský náměstek Joukl půjde k soudu a dle pravidel ČSSD, jejíž je členem, nemůže kandidovat ve volbách. To se nelíbí řadě jeho spolustraníků, kteří pro pana Joukla žádají výjimku. Měl by ji dostat? V prvé řadě je nutné říci, že je to výhradně věcí sociální demokracie, jak se rozhodne. A až v té druhé vyslovit jednoznačné – neměl by dostat výjimku. Ano, do pravomocného rozhodnutí soudu je nevinný. A možná se stejně jako bývalý náměstek Jihlavy Zelníček dočká osvobozujícího rozsudku až po mnoha letech soudů. Dlouhé soudy však nemohou být argumentem, proč by měli kandidovat i obžalovaní lidé. Proč? Protože se tím nebezpečně snižují už beztak nízké mantinely politické kultury. V budoucnu by pak mohlo dojít k paradoxu, že budeme vybírat třeba z odsouzených podvodníků, protože „si sice nakradli, ale jinak dokázali obci přinést peníze“. Tradiční politické strany mají naštěstí tolik pudu sebezáchovy, že se snaží obviněné na kandidátky nepouštět. A k těm dlouhým soudům? Kdo může pomoci soudní řízení zkrátit? Jedině politici - třeba vyšším rozpočtem, počtem soudců… Tak ať se o to postarají.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Ořechov, Opálka, Out Distance
Anthonyastom: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
Olpemola: My, občané Protektorátu (1/3)
Uborka_qrxv615: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

2 komentářů

Přidat Komentář

  • VladimírV  | 13.10.2015 11:55  | Reagovat
    Správné rozhodnutí. Takto by ovšem měli uvažovat v prvé řadě obžalovaní. Tím, že setrvávají ve svých funkcích i přes svoji obžalobu, vytvářejí negativní klima pro hodnocení partaje, kterou reprezentují. Pokud jde o dlouhé soudy, ty živí především advokáty. Je pouze na soudcích, aby se striktně nedrželi i sebemenší pochybnosti, kterou uplatní ve prospěch žalované osoby, a jednání stále odročují. Zejména v případech zlodějiny, krácení daní a úplatkářských afér je procento justičních omylů velmi malé.
  • XXXXX  | 14.10.2015 20:30  | Reagovat
    palec nahoru