Reklama
Dnes je sobota 21.09.2024      svátek má Matouš
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

FORUM JIHLAVA...

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 11.05.2016 08:34

...není nic ojedinělého, nic co by nebylo analogicky v jiných městech. Koncentrace zájmu  o veřejný život, o tzv. místní politiku u těch lidí, kteří jsou znechuceni a otráveni stávajícími politickými stranami, nebo se nechtějí stranicky nikterak vázat a vyhovuje jím spíše volnější svazek, ale zároveň chtějí nějak pomoci, aktivněji vyjádřit svůj názor. Přitom je to pouze naplnění současného trendu, který v okolí nebo podobných městech vidíme – odklon od stranické politiky k prosté občanské angažovanosti -  touha, chuť a potřeba něco změnit, promluvit účinně  do řešení problémů. Zde v Jihlavě to vzniklo spontánně, na troskách předchozích marných snah, a vykvetlo to v reálnou politickou sílu. Velice mladou, nevyzrálou, ale o to s větším nábojem. Ze 37 lidí na kandidátce v posledních volbách 32 nikdy nikam za nikoho nekandidovalo, převažují mladí sice s malými životními zkušenostmi ale o to s větším elánem. K názorům Fóra dnes konvenuje přímo či nepřímo a podporuje jej spousta lidí s podobným smýšlením, ale opravdové jádro nyní tvoří asi dvacítka těch nejaktivnějších, kteří se velice pravidelně scházejí a snaží se současnou situací ve městě zabývat. Docela nás překvapilo, že se nám podsouvá pouze zájem o kulturu – není tomu tak, ba právě naopak. Z  té dvacítky nejaktivnějších se dají za opravdové kulturní exponenty považovat tak 2 – 3 lidé, jinak je to jako všude jinde, tedy směsice nejrůznějších profesí – od architektky, ajťáka, přes aktivní sportovce, zemědělce, manažery, pedagogy, sociální pracovníky až po dělníky … Ale naprosto převažují OSVČ, tedy živnostníci – to znamená střední třída - lidé kteří se o sebe pracovně musí postarat sami, z čehož vyplývá i převaha pravicových názorů. Rozhodně není pravdou, že usilujeme o konec hokeje v Jihlavě nebo odmítáme stavbu nebo rekonstrukci zimáku – jsme jenom velice důslední v naplňování svých vizí, tedy našim cílem je privatizace Dukly a po všech stránkách podstatně lepší příprava tak obrovské investice než se zatím bohužel děje. Spojuje nás především to, že nejsme spokojeni, jak se město vyvinulo a bylo vedeno za poslední čtvrtstoletí, proto jsme ostatně takto do voleb šli, a chceme pro každou základní oblast permanentně pracovat na jasné vizi do budoucna, ze které se všechno  další následně  odvíjí. Někde se to už daří slušně (kultura), někde se to  sice zadrhlo, ale aspoň to má nějaký směr (střed města), někde s tím zatím vůbec nemůžeme hnout (doprava, Dukla, územní plán..) a někde je to úplná katastrofa, nedaří se vůbec nic (vodohospodářská infrastruktura…) Pomozte nám.  Jde přece o naše město, o nás.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
Olpemola: My, občané Protektorátu (1/3)
Uborka_qrxv615: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm
AqttAdugs: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

28 komentářů

Přidat Komentář

  • Donald Trump  | 11.05.2016 09:40  | Reagovat
    "Odklon od stranické politiky k prosté občanské angažovanosti" - Mr. Tomanec, to zní hezky, ale ve skutečnosti je to ideální podhoubí pro Babiše, Bakalu, Halíka a jiné kreatury. Vaše pohrdání tradičními strany rodí oligarchy nebo ujeté sluníčkáře.
  • Miroslav Tomanec  | 11.05.2016 09:59  | Reagovat
    To není pohrdání, Mr. Trump, to si docela špatně vysvětlujete. Já osobně bych byl nejraději, kdyby tradiční strany našly v sobě aspoň trochu pokory a pokání a nové přitažlivosti pro mladé, aby se obrodily a transformovaly. Což se zatím aspoň částečně daří pouze lidovcům, podle mého názoru. Právě zbylé dvě strany svým pohrdánim podle mne umožnily vznik a úspěch ANO 2011.
  • VladimírV  | 11.05.2016 10:16  | Reagovat
    Vážený pane Tomanče, souhlasím. Příklon k občanské společnosti, kterou budou zastupovat jedinci nadaní nejen pravomocemi, ale i příslušnou zodpovědností za svoje počínání, je nadějí na změnu k lepšímu. Strany se chovají ve stylu "v jednotě je síla" a touto silou se i kryjí když ne přímo zlodějina, tak přinejmenším chybná rozhodnutí, která se dotýkají kvality života občanů. Nevýhodou fungování uskupení typu Forum Jihlava je nepostižitelnost rozhodování jeho členů. Nejde o stranickou disciplínu, ale o to, že ani Forum Jihlava nemá nikterak zakotvené chování jeho členů včetně osobní zodpovědnosti za chybná rozhodnutí. Myšleno taková, která se citelně dotknou života lidí v Jihlavě. Příkladem budiž neuvážený postup v případě rekonstrukce zimního stadionu a odhlasování miliardové investice, která nadlouho paralyzuje rozvoj Jihlavy.
  • klara  | 11.05.2016 11:20  | Reagovat
    Soudruhu Tomanče, kapitáne Československé lidové armády, přestaňte rvát slušným lidem do hlavy své nesmysly a lži. Otázka - posílal jste v listopadu 1989 tanky na studenty do Prahy? Vy ochránče občanské společnosti a občanů Jihlavy
  • Miroslav Tomanec  | 11.05.2016 12:13  | Reagovat
    Pane Havlíčku, přiznám se, že nevím jakou postižitelnost zrovna máte na mysli, protože ta přece není vázaná na členství v nějaké straně nebo hnutí, ale například na angažmá ve statutárnímu orgánu městské společnosti (třeba zrovna takové, z jaké mne naší "demokratičti" koaliční partneři a přátelé starých pořádků právě odvolali) nebo na členství v radě, která je jakousi městskou vládou - viz právě probíhající soud s 10 pražskými radními v případě Opencard.
  • Pavlik  | 11.05.2016 15:53  | Reagovat
    Marně hledám nějaký přínos FORA JIHLAVA ... jdete jen jak stádo s odéesáky, socany a lidovci, se kterými jste v koalici. Vyměnili jste funkce za své svobodné názory a možnost opravdu něco udělat odvážně pro obyčejné lidi - občany Jihlavy... Jsou z vás jen hlasovací stroje ódéésky a socanů... Kdyby jste nechtěly tu placené funkce a byli ochotni skromně zůstat v opozici a hlasovat podle svého svědomí, udělali byste lépe. Takto palec dolů. A hlavně mi neříkejte, že změnit můžete něco jen když budete mít funkce. protože váš náměstek Kolář od voleb neudělal absolutně nic... žije si ve svém světě Havířského průvodu a Prázdnin v Telči a průvodu sv. Martina. Jsou to hezké akce, ale po náměstku primátora chceme mnohem více... on sám si to bohužel vysvětlil úplně špatně a tak ještě navíc kandiduje na senátora... ale takhle jsme to opravdu nemysleli !!!
  • XXXXX  | 11.05.2016 16:09  | Reagovat
    Co řekl Pavlík to je vlastně vše. Jedna chamraď - hloupá (bez jakýchkoli životních zkušeností) by ráda střídala tu druhou - chytrou (vychcanou). A co já nešťastník s hlasem. Ty profláklý? Nebo další bezvýslednej pokus typu Babiš? Nevím a proto na vás mastím na všechny vy angažovaní politici. Ještě tam nemáte aktivisty aby byl výsledek komplet.
  • VladimírV  | 11.05.2016 19:57  | Reagovat
    Vážeý pane Tomanče, to je jednoduché. Kandidáti jdou do voleb s určitým programem, tedy sliby. Příkladem budiž hospodárné využití rozpočtu. Pokud následně hlasují ve prospěch evidentně neefektivních projektů, a v případě rozhodování o takových investicích, jako je zpevněná dráha na letišti nebo miliardové investici do přestavby stadionu, nelze záměr ničím zdůvodnit, pak přestali pracovat ve prospěch občanů a měli by zvážit svoje další působení v politice. Protože jak případná hloupost, tak i zištnost je nebezpečná. Už se těším na to, až NKÚ začne kontrolovat hospodaření obcí. Je rozdíl, když o výdajích rozhoduje na malé obci 7 lidí, kteří nemusí mít dostatečnou erudici k rozhodování. Ale jiná věc je v rámci padesátitisícového města rozhodování 37 lidí, kteří mají za zády personálně početný magistrát, kdy nepochybuji, že i s pomocí názorů příslušných komisí, mají veškerý servis pro rozhodování. Mimochodem, svoji intelektuální nadřazenost deklarovali jihlavští politici v jejich tažení proti referendu o odpadech. No, a ve vašem případě by měla zafungovat i trestní odpovědnost těch, kteří se podíleli na vzniku a bobtnání problému ve vodním hospodářství Jihlavy. Dále bez komentáře.
  • Jan P.  | 12.05.2016 19:27  | Reagovat
    Debakl současné staronové vládní koalice v Jihlavě příštích komunálních volbách je žádoucí. Otázka zní,jak toho dosáhnout a jaká nová politická reprezentace má současnou nepopulární vládní koalici nahradit.Přijde potom skutečná změna ? Otázek bez odpovědí se nabízí více jak dost. Nadšení mála členů uvnitř jednoho vládního politického hnutí,které je pro řadu voličů oprávněně málo čitelné a obecné proklamace o tom,jak má vypadat slušná komunální politika a efektivně fungovat místní samospráva jako přesvědčivá alternativa pro občany(voliče) města nemůže stačit. Mít odvahu a vážný zájem otevírat témata,která byla v Jihlavě mezi místními politiky dosud tabu. Politické strany veřejnost oprávněně vidí jako zkostnatělé včetně ideové a morální vyprázdněnosti politického živnostnictví, snahy všech těch kmotrů, šíbrů, šibalů a populistů. Politika ,,přátel starých pořádků" se za určitých předpokladů porazit dá.Na příkladu Prahy či Brna po posledních komunálních volbách se to povedlo zásluhou konkrétní aktivistické iniciativy jako Žít Brno či PRAHA 7 SOBĚ, případně Česká pirátská strany.Zvítězily nezávislé – převážně ad hoc utvořené – subjekty a osobnosti, s nimiž jsou spojena očekávání a které se lidem obecně jeví jako důvěryhodné.Nechci být pesimista.Žádné důvěryhodné nezávislé subjekty a osobnosti bohužel v Jihlavě zatím nevidím.
  • Miroslav Tomanec  | 12.05.2016 22:31  | Reagovat
    Pane Havlíčku, se vším co píšete souhlas, ale nevysvětlujete to základní s čím operujete- tedy proč u nás je nepostižitelnost a u stran tedy asi postižitelnost, když je to naší nevýhodou..... Vždyť je úplně jedno přece, jestli je člověk straník, nebo jenom angažovaný občan, jeho postižitelnost nastupuje až v momentě, kdy se podílí na těch klíčových rozhodnutích a je v těch orgánech, které to musí udělat, ne ?
  • Miroslav Tomanec  | 12.05.2016 22:43  | Reagovat
    Pro Pavlíka a XXXX : * kdybysme šli jako to stádo, jak píšete, tak by přece nenastala současná situace,koalice by se netřásla v základech, nedocházelo by k odvolávání našich lidí ze statutárních orgánů městských společnosti, nedocházelo by k rušení komisí, kde se konečně, po čtvrtstoletí, hovoří o jiných směrech, jak město řídit * ano, je to jasné že přínos Fóra zatím není vidět tak , jak byste asi chtěli. Když se to tady 25 let kazilo, tak nelze předpokládat, že za 1,5 roku po volbách se to hned změní, zvláště když máme pouhých 10 % a jsme pořád v drtivé menšině. To nutně musí trvat nejméně stejnou dobu přece * hlasovací stroje - to tedy rozhodně nejsme - stačí si projít důležitá hlasování a opravdu si to vyhodnotit. Zakládáme si na tom, že každý hlasuje podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a nemá za zády žádný stranický sekretariát. Neblbněte lidem hlavy, když jste líní si zjistit konkrétní fakta, jak to vůbec je * drtivou většinu z nás nějaké funkce vůbec nezajímají, protože každý z nás, úplně každý se dokáže - a už to prokázal - uživit velice slušně mimo politiku * nazývat chamradí mladé lidi, kteří nesou na rozdíl od vás - zbabělých anonýmů - kůži na trh, protože se nebojí a chtějí opravdu něco změnit - obyčejná podlost * kdykoliv se s vámi oběma rád sejdu a vyslechnu vaše názory, jak by se měl chod města, jeho směřování a vize zlepšit - samozřejmě pokud se nebojíte
  • Miroslav Tomanec  | 12.05.2016 22:47  | Reagovat
    Pro Jana P. : Ožehavých témat jsme již otevřeli a ještě otevřeme víc než dost a právě proto se to nyní v koalicí takhle vaří a bude to ještě náročnější. I zde uvítám osobní diskusi, pokud chcete. Prakticky nedělám nic jiného nyní.
  • VladimírV  | 13.05.2016 08:26  | Reagovat
    Vážený pane Tomanče, je rozdíl mezi předvolebními sliby a závaznými sliby občanům od kandidátů do funkcí. Ony "okolnosti", které mohou nastat a kterými např. zdůvodňuje současný předseda vlády obrat strany od předvolebních slibů (změna zákona o církevních restitucích), jsou prostě nepostižitelné. Tedy pouze nezvolením ve volbách, což se zatím nikterak nedaří. A v tom je kámen úrazu. Zkrátka, platí, že politika je umění možného. Podotýkám, i nemožného. Jenomže, a to je např. případ vašeho seskupení. Kromě své politiky, kterou Fórum prosazuje v koalici, jsou zde osobní zájmy jednotlivců. Tedy i jejich odpovědnost za dění na radnici. Je jasné, že když je strana v opozici, velmi těžko se věci prosazují. Nicméně, změnit svoji tvář jen pro účely "zachování koalice" je vůči občanům ze strany příslušného zastupitele jednoduše faul. Existuje řešení, a není vůbec alibistické. K tak závažným problémům, výdajům, které spolknou svojí velikostí roční rozpočet města, nebo třeba záměru vybudovat letištní dráhu a tuto provozovat, případně odkoupit objekt Prioru bez toho, že by bylo známo jeho smysluplné a hospodárné využití, je třeba zvážit a v zastupitelstvu rozhodnout, že se k daným tématům vyhlásí místní referendum. To je vůči občanům fér a zároveň nemusí mít nikdo ze zastupitelů pocit, že porušil svoje volební sliby. S tím referendem to myslím vážně. Jedno, o odpadech, jehož konání nakonec potvrdil soud, už nepochybně bude a spolu s ním, by se mohly hospodárně svézt i další referenda o výše popsaných problémech. V účasti na nich by se jednak poznalo, jak leží Jihlavákům na srdci osud svého města (podmínka více než 35% účasti,) jednak by se při jejich platnosti ukázalo to hlavní, co opravdu občané chtějí. Že se tím naruší majestát "vyvolených", to je objektivně řečeno nepodstatné, dokonce to není ani protiprávní. Zároveň připomínám, že síla argumentace představitelů města a dostatek pravdivých informací je to, co může velmi ovlivnit rozhodování občanů v referendu. Pokud hovořím o myšlence referend, mám za to, že by nepřekážela ani Fóru, ani ANO, ani TOP 09, ani KSČM. O nadšení pro jejich konání u ostatních stran v koalici nejsem přesvědčený. Stále je dost času, nadefinovat otázky a vyhlásit místní referenda.
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 13.05.2016 12:53  | Reagovat
    Zase nemůžu než souhlasit pane Havlíčku se vším co píšete, s jednou otázkou na dovysvětlení - kdo z našich lidí kdekoliv prosazuje na radnici nebo v okolí při účasti ve veřejném životě své vlastní zájmy ? Budete se divit, ale pomalu měním názor i na referendum. Když vidím naprosto zoufalý vývoj řešení některých kličových problémů města současným jeho vedením a to, kam nečinnost této garnitury v předchozích desetiletích naše město dovedla, tak začínám nabývat názoru, že referendum by to vyřešilo mnohem lépe.
  • VladimírV  | 13.05.2016 14:39  | Reagovat
    Vážený pane Tomanče, oba víme, kdo z vašich lidí je tím pověstným jazýčkem na vahách rozhodovávání zastupitelstva. Bylo by ode mne necudné, napadat jeho dosud chybějící sebereflexi. Navíc, Vámi zmíněnou netečnost radniční suity bych nazval jinak. Je to arogance moci. Ta se samozřejmě neprojevuje v klidových údobích. Mezi ně řadím i hlasování o důležitých otázkách, kdy se klíčový problém přehlasuje třeba jen jedním hlasem Ovšem máme k dispozici zadokumentovanou i mezní situaci, kdy se napodruhé hlasovalo o ústavní stížnosti proti vyhlášení referenda o odpadech. Za blamáž občanů ze strany radnice, kterou s konečnou platností potvrdil i Ústavní soud, se dosud nikdo ze zastánců podání stížnosti neomluvil. Pardon, tedy až na pana Matěje Koláře. No, a za totoho stavu si oba můžeme tipnout, jak dopadnou případná hlasování o vypsání referend jihlavským zastupitelstvem k velkým problémům Jihlavy. Ač jsem velký životní optimista, tuto věc vidím docela černě.
  • Miroslav Tomanec  | 13.05.2016 15:17  | Reagovat
    No ano,ale přece z toho musí vést cesta.Tak jako dnes mají pořád ještě bohužel převahu tito zastánci starých pořádků, dnes už ale jen úzká skupinka lidí, držící pořád ještě reálnou moc,tak je přece docela možné, že se postupně musí atmosféra měnit ve prospěch těch, co opravdu chtějí skutečně změny. Jde to tak jinde,proč by měla být Jihlava výjimkou. Samozřejmě moc bude záležet i na tom ,jak se budou odvíjet volby a kolik se zase najednou zčistajasna vyrojī nejruznejšich aktivistickych uskupení zcela bez šancí, které si navzájem odeberou hlasy namísto toho aby se spojily a vytvořily společně velikou sílu, která by už konečně tyhle co to tady takto kazí už 25 let,konečně smetla.Bohužel k tomuto jste přispěl i vy osobně. A to je velká škoda. Stačili by ještě 2 takoví, jako jste vy ve vzájemném spojení a bylo by tady reálných ne 10,ale 20%.Takhle se partaje mohou pořád ještě radovat
  • VladimírV  | 13.05.2016 17:06  | Reagovat
    Vážený pane Tomanče, pokud jde o to, aby se dali dohromady lidi, kteří mají opravdový zájem o rozkvět Jihlavy, a nejen zištný, je to cesta k úspěchu. Nicméně protivník je silný, viz povolební utvoření staronové koalice, kdy byl elegantně vyšachovaný vítěz voleb ANO. To připisuji na margo konzervatismu, kterým je Jihlava pověstná a kterého umně využívají tradiční strany. Pokud jde o mne, od té doby, co jsem procitl ze snu, že by tradiční strany mohly vést dění u nás směrem k vylepšení obrazu společnosti, přijal jsem myšlenku přímé demokracie, kterou i nadále podporuji. A hledal jsem takové seskupení, které toto mělo ve svém volebním programu a které mělo zároveň reálnou možnost se prosadit. To se nakonec povedlo v parlamentních volbách, už bohužel ne v komunálních. Od Úsvitu jsem se poté, co začaly strkanice o peníze, a de facto od aktivní politiky odstřihl. Z prostého důvodu. Jsem starý. To neznamená, že se zříkám i dobrovolného aktivního působení ve prospěch občanů. Což ostatně činím. Nestojím o to, aby mne někdo jako politika nálepkoval. Rád pomohu tam, kde vidím nepravosti a rozhodně si nenechám bourat moji osobní svobodu. Fandím takovému úsilí, které dovede čelit pokusům o prosazení nepromyšlených projektů a rád budu spolupracovat ze všemi, kteří o to budou stát.
  • Zdeněk Gryc  | 14.05.2016 12:58  | Reagovat
    No, a za totoho stavu si oba můžeme tipnout, jak dopadnou případná hlasování o vypsání referend jihlavským zastupitelstvem k velkým problémům Jihlavy. Ač jsem velký životní optimista, tuto věc vidím docela černě. ---------------------------------------- Absolutní, dosud nepřekonané klasika, bylo opakované hlasování o propojení silnic na Březinkách. Story ankety a nákladu na její realizaci, je chléb láska a fantazie. Vovsíkova in-verze demo-kratického výsledku ankety, jako důvodu pro další hlasování...eskamontáž mazaného politika. Zdeněk Gryc doufá, že čaro-vání s takovou elegancí v Jihlavě už nebude opakovat. Také, že se nebudou svolávat schůze interesantů na podvečer před "ČARO-DĚJNICEMI"
  • Zdeněk Gryc  | 14.05.2016 13:26  | Reagovat
    * nazývat chamradí mladé lidi, kteří nesou na rozdíl od vás – zbabělých anonýmů – kůži na trh, protože se nebojí a chtějí opravdu něco změnit – obyčejná podlost * kdykoliv se s vámi oběma rád sejdu a vyslechnu vaše názory, jak by se měl chod města, jeho směřování a vize zlepšit – samozřejmě pokud se nebojíte ------------------------------------------ SAFRA, TAHLE ČÁST MNE ZROVNA DOST ZAJÍMÁ ANONYMITA a POHLED DO OBLIČEJE... Opakem je zmíněná podlost a strach, jako základ pro budovu i "polis-tiku" se nehodí, ale přímo ji rozkládá, nebo ne ? Zdeněk Gryc "PODLOST"... podívejte se na první 3 slova pochvaly v JL na článek: Aleše Urbana o stáří Výsledku závodu postižených dětí ve Vodomílku. Velice se bojím, že současná politika a dění ve státě je založeno na NENÁVISTI, která zajistí producentu vítězství ve volbách.
  • XXXXX  | 14.05.2016 16:27  | Reagovat
    Tak za prvý až bude místo jakési bezcenné - politické odpovědnosti -, což v překladu znamená všechny vás mám u prdele protože jediný co se mi může stát je, že mě někdo vyškrtne z kandidátky na další volby, odpovědnost trestní, za zločiny spáchané s penězi poplatníka pak to bude ona kůže na trhu. To ale nikdy nebude protože všichni ti co se dneska předvádí a natřásají budou zalezlí stejně jako já. A za druhý nemám nejmenší zájem se scházet a kamarádsky potlachávat s kýmkoli co se tváří jako politik, Zemanem počínaje a posledním strašákem v koutě na radnici Jihlavy konče. A za třetí bojím se akorát svýho zubaře.
  • Miroslav Tomanec  | 15.05.2016 07:36  | Reagovat
    Tak za prvý, tohle všechno už tady existuje. Trestní odpovědnost pro volené zástupce. Dokladem toho je právě probíhající soud s 10 pražskými radními v případě Opencard, v minulosti podobné věci v Liberci, Budějovicích, u nás na Vysočině soud se starostou Lipnice Jinou věci je že v našich podmínkách to jde pořád ještě pomalu a má to i odvrácenou stranu, tedy že u nás může podat dneska trestní oznámení casto neoprávněně kde kdo, beztrestně a často jenom ze msty. No a to má za následek důvodnou obavu řady slušných a schopných lidí před veřejným angažovánim se. To že tohle všechno nevíte nebo nechcete vidět může být částečně dílem vaší ignorace a dilem uplatňovane presumpce neviny. A za druhý. Nejsem žádný politik a nikdy nebudu a už vůbec ne z kouta radnice. Jsem obyčejný živnostník z centra města, kterému se nelíbí jak je naše město vedeno a kam směřuje. A o žádné přátelské potlachavani by rozhodně nešlo, protože o něj také nemám zájem. Ujšťuju vás, že jsem schopný podobně ostré rétoriky jako vy, ale řečené z očí do očí. Ostatně proro ani nemůžu být politikem. Neberu si žádné servitky.
  • Miroslav Tomanec  | 15.05.2016 07:48  | Reagovat
    A za třetí. Ale bojíte. Úplně všech a nejvíce sám sebe. To je totiž průvodní znak vsech anonymů a vy asi opravdu žádnou výjimkou nebudete. No nechť - to je rozhodně vaše věc, ovšem kdybyste tim nepřispíval aktivně k marastu naší společnosti. Ten totiž netvoří jenom ti, kteří to tam kdekoliv nahoře kazí, ale rovným dílem i ti, kteří to tolerují tim, že jím to umožní a nic, nic, cokoliv proti tomu odmítají jakkoli udělat, což znamená že to všechno vlastně aktivně podporujete tím že jenom živíte nálady o bezvychodnosti téhle situace. Nebudete nakonec jeden z nich, těch nahoře?
  • Zdeněk Gryc  | 15.05.2016 12:06  | Reagovat
    OK, něco obdobného, jinými slovy, jsem již nejednou ve svých podepsaných blocích s přílohou svého odporného ksichtu napsal. Zdeněk Gryc
  • XXXXX  | 15.05.2016 18:41  | Reagovat
    Tak trestní odpovědnost například trafikantů ODS je přímo ukázkovým případem oné trestní odpovědnosti. A všichni to sledujeme se stejně pokrčenýma ramenama. A politikům to dává na srozumněnou, že se nemají čeho bát. Navíc policie stejně nikdy nic nevyšetří a pokud ano Ištván se po velkým humbuku postará aby se to uklidilo. Vedoucí partaj této země nám všem naprosto beztrestně ukazuje jak se stavět k dluhům ať už vznikly jakkoliv hanebně myšleno lichvou a soudním rozhodnutím, nevšiml jsem si že zrovna fóru jihlava by to nějak vadilo, když už se tu tedy poučujeme. Za druhý ať si říkáte jak chcete, strana, forum, nezávislí, jste politici, tudíž jedna chamraď. Příkladů změny tu máme hned několik Bárta, Okamura, Babiš Za třetí odkdy se stavební inženýr zabývá psychologií, to je nejspíš koníček, že? No ne moc dobře provozovaný. Dovolím si ještě podotknout, že nic nepodporuji. Mám svých starostí dost a nepotřebuju si přidělávat další dík angažmá v nečem tak prohnilém jako je politika.
  • XXXXX  | 15.05.2016 18:50  | Reagovat
    A to jsem zapoměl k bodu jedna zmínit nemravné chování, tedy nemravné chování ve veřejných zakázkách, to sice nejde postihnout trestně, protože jeden kreje druhýho a nám je někdy více, někdy méně taktně naznačeno ať jdem do řiti. A v tom jsou stejným dílem i fotbalové a hokejové primadony, kterým se odebírají řidičáky jen aby se vlk nažral, stejně jako úředníci legalizující černé stavby, podvodníci politici skupující pozemky o jejichž budoucím využití vědí jen oni a tak dál.
  • XXXXX  | 15.05.2016 19:32  | Reagovat
    A tu morálku raději nebudu rozebírat dál, protože by třeba mohlo být zajímavé zdůvodnění postavení PSJ a jihlavských vodovodů a jejich funkcionáři. Kde je pravda? Nebo do toho raději nebudem šťourat co?
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 17.05.2016 06:16  | Reagovat
    PRO XXXXXXXX..... : 1. O tom, že naše země je pořád prolezlá klientelismem, korupcí a pořád mají velkou moc kmotři a že v tom stále hraje významnou roli ODS přece nevedeme žádný spor. S tím souhlasím . 2. Rovněž se mně nelíbí, jak se sociální demokracie staví ke svému dluhu. 3. To jsou ale pouze moje názory, nikoho nechci poučovat, naopak rád si vyslechnu argumenty a názory jiných a hlavně z druhé strany. FORUM JIHLAVA se k celostátním záležitostem nevyjadřuje, protože je zaměřeno na komunální politiku a veřejný život v Jihlavě. 4. S tou chamradí běžte už někam. Anonymně pořád urážet lidi, které ani neznáte. A už dopředu je přirovnávat k těm co zklamali. A ještě na úplně jiné úrovni. Jsme v Jihlavě. 5. Veřejné zakázky, poměry ve fotbale, v hokeji a vůbec ve veřejném životě – to vše je jenom věrným obrazem toho, jaký jsme jako celek nyní národ…. 6. Já nejsem žádnou vyjimkou, morálku mám velmi špatnou , hlavně tu pracovní,a beru to jako fakt. Nikde se s ní na rozdíl od anonymů nechlubím. 7. Naopak – klidně do PSJ ,jihlavských vodovodů a jejich funkcionářů šťourejte, víte – li něco opravdu věcného a konkrétního, nikoliv jenom jenom takovéto směšné vzteklé obecné poštěkávání za plotem z dostatečné vzdálenosti….Aspoň se něco dozvím. Byl jsem 1,5 roku ve vedení Jihlavských vodovodů a kanalizací, než místní ODS zařídila mé odstranění (což už samo o sobě je dostatečně vypovídající….), to ale vůbec neznamená, že jsem o problematiku ztratil zájem. 8. To že máte svých starostí dost, jak píšete, naprosto chápu. Mindrák kouká z každého řádku co napíšete.
  • XXXXX  | 17.05.2016 15:23  | Reagovat
    No nevím, jestli je lepší být zamindrákovaný, nebo arogantní, ale celé vaše počínání je dostatečnou ukázkou pro voliče. Jakkoli nemám ODS rád, v tomto případě jim musím vyslovit pochvalu. A předpokládám, že vaše slavné forum skončí v dalších volbách v propadlišti jako včechny ostatní soukromé politické projekty. Přeci jen pokus podobat se Babišovi na to je potřeba jiné než patnáctimilionové zakázky od státu. Jo agent to je jiná liga než pététpák. Co státní zakázky a regionální firma? Jak tam jsme na tom?

Přidat Komentář Vrátit se nahoru