Reklama
Dnes je sobota 21.09.2024      svátek má Matouš
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

Vstupenka pro prvňáčka

Petr Klukan | 13.09.2016 12:06

My jsme žádnou vstupenku nedostali! ozývají se rodiče na adresu zábavního Rodinného parku Robinson v Jihlavě. Ten měl dle svého vyjádření na Facebooku poslat přes školy prvňáčkům na Vysočině a také okolních krajů na 30 tisíc papírových rozvrhů hodin spolu se vstupenkou do Robinsona. Jak včera upozornil server idnes, někteří rodiče prvňáčků si stěžují, že žádnou vstupenku nedostali. Vytištěný školní rozvrh hodin je spojený se vstupenkou, kterou odtrhnete. Kam se vstupenky, respektive i rozvrhy hodin, ztratily? Někteří spekulují, že si je nechaly samy učitelky, které je měly dětem rozdat. Taková hanba, řeknete si. Jenže ono to nemusí být tak jednoduché. Škola jistě dostává řadu zajímavých marketingových nabídek. Vstupenka zdarma pro prvňáčka je totiž chytrým marketingovým nástrojem k přilákání nových „zákazníků“. Co udělat třeba v případě, když školu obešle řekněme nějaký fastfood se svými skvělými smaženými hranolky, nad kterými pedagog učící o zdravé výživě omdlévá? Ředitelé škol si proto možná řeknou, že škola nebude podporovat komerční aktivity a je jedno, že v případě rodinného parku jde o zábavnou a pohybovou návštěvu. On i ten rozvrh hodin potištěný logem daného subjektu je reklamou, kterou je vhodné nějak dostat až k dětem. Chytrý tah tak může v příštím roce vyústit v desítky vytištěných hodinových rozvrhů, zdarma rozdávaným školám. Na jednom bude třeba logo a pozvánka do Vodního ráje, na druhém reklama prodejny Zdravé výživy, na třetím obchod s dětským zbožím nebo s počítačovými hrami. Ředitelé škol tak stojí před rozhodnutím: Pustit to do tříd, nepustit…? Obdarovat prvňáčky a pomoci něčí komerční aktivitě? A když ano, tak které?

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
Olpemola: My, občané Protektorátu (1/3)
Uborka_qrxv615: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm
AqttAdugs: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

1 komentářů

Přidat Komentář

  • VladimírV  | 13.09.2016 12:21  | Reagovat
    Pokud je rozvrh hodin součástí povinné výbavy žáků, tedy centrálně zajišťovaný, nemá být jeho součástí žádná aktivita soukromého subjektu.