Reklama
Dnes je neděle 22.09.2024      svátek má Darina
Zpět
Marek Hovorka

Vystudoval Katedru dokumentární tvorby pražské FAMU, je ředitelem Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Jihlava, od listopadu 2010 jihlavským zastupitelem.

Festival patří Jihlavě

Marek Hovorka | 26.09.2010 23:31

Setkal jsem se v posledních týdnech s jistými zprávami, že náš festival se stěhuje do Prahy, případně že proběhne v Jihlavě jednou za dva roky. Nevím, kde se tyto zaručené informace berou. Ale obě odmítám. Pro nás je Jihlava tím nejpřirozenějším prostorem. A dokud nás budou místní instituce podporovat, budeme dělat vše pro to, aby se naše město na podzim proměnilo ve výjimečné místo, kam za filmy přijíždějí jak tisíce českých diváků, tak stovky hostů z celého světa. Abyste na dokumentární Jihlavu narazili snad ve všech médiích a návštěva kina pro vás byla příjemným a inspirativním zážitkem. Přesně za měsíc začínáme již počtrnácté. To číslo zní neuvěřitelně. Uteklo to. Za tu dobu se z jihlavského festivalu stal bod, kterým projde na dvě stě významných a pozoruhodných dokumentů roku. Právě dolaďujeme letošní program. Přijďte se podívat. Těším se na setkání s vámi.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

https://cialisbrand.ru: My, občané Protektorátu (1/3)
Remote healthcare consultations: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Vlastizrádci.
Anthonyastom: Bernard.
D96ZW4P www.yandex.ru: DENACIFIKACE + NORMALIZACE

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

2 komentářů

Přidat Komentář

  • Tomáš Vovsík  | 30.09.2010 23:04  | Reagovat
    A to je dobře. Mezinárodní festival dokumentárních filmů je jedna z velmi významných kulturních a společenských akcí v Jihlavě, která by měla už díky své dlouholeté tradici nadále setrvat. Možná někdo namítne, že je to pouze předmět zájmu místních gymnazistů a hrstky intelektuálů. A možná bude v místním nákupním centru více návštěvníků, než v prostorách projekcí. Ale o to tu přeci nejde. Festival má i jakýsi symbolický charakter - ukazuje nám, že dnešní doba konzumpce přeci je nevytěsnila ze světa svobodného ducha a kritické myšlení o jevech okolo nás. Přidanou hodnotou je pak samotný žánr - dokumentární film, který má obecně ušlechtilejší poslání než fikční filmy. ...Klobouk dolů před těmi, kteří za vším stojí.
  • Svatopluk Beran  | 01.10.2010 12:26  | Reagovat
    Souhlasím též s panem Hovorkou i Tomášem Vovsíkem o výmečnosti a významnosti tohoto filmového festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě a obdivuji všechny ty, kteří tuto akci vystavěli v Jihlavě na nynější rozměr, vzhledem k svému tehdejšímu mládí a finančním možnostem.