Reklama
Dnes je sobota 21.09.2024      svátek má Matouš
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

Odvést pozornost

Petr Klukan | 16.05.2017 09:33

První muž nejen Vysočiny, jímž je prezident Miloš Zeman, opět exceluje. Po zesměšnění premiéra v přímém televizním přenosu se mu nedostalo ovací, ale naopak kritiky: k takovému jednání by se ústavní činitel neměl uchylovat. A tak Zeman vymyslel něco, čím by odpoutal pozornost od kauzy odvolání či neodvolání premiéra Sobotky, celé vlády, nebo jen Babiše. Rozhodl se udělit milost vrahovi Kajínkovi. Bylo jasné, že tím opět rozdělí zemi, ale hlavně odvede pozornost jinam. Zaslouží si trestanec Kajínek milost? Takto ale otázka nestojí. Prezident může omilostnit kohokoliv, třebas i Belzebuba, kdyby ten seděl na Pankráci v cele. Spíše jde o to, zda je konání prezidenta jaksi konzistentní, tedy zda je věrný svým zásadám. Dávno víme, že ne. Není nadstranický a hraje si svou hradní hru s důrazem - koho nemá rád, toho škodolibě utře. A teď by pokýval hlavou a řekl: Pane redaktore, vaše smyšlenky jsou žumpou…

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Uborka_qrxv615: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm
AqttAdugs: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???
zdenek gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

6 komentářů

Přidat Komentář

  • VladimírV  | 16.05.2017 14:47  | Reagovat
    Vážený pane šéfredaktore, prezidentské milosti, amnestie či abolice jsou pravomoci dané prezidentům Ústavou ČR. Ať už jsou pohnutky k jejich udílení jakékoliv, je vždy svědomím příslušného prezidenta, že je udělí. Je nepochybné, že pana Zemana stihla stařecká vrtošivost. Vždyť sám veřejně přiznal, že chce provokovat. Milost pro pana Kájínka je samozřejmě jeho vrtoch. Nicméně s nesrovnatelně měkčím dopadem na chod společnosti než byly amnestie a milosti minulých polistopadových prezidentů. Jen nevím, které že to straně pan Zeman straní. Zato vím zcela určitě, koho z politiků si zcela určitě namaže na chleba. Vzdor tomu, že současnému předsedovi vlády část společnosti dosud nepřestala věřit. Hezký den Vám přeje Vladimír Havlíček
  • Fejinka  | 16.05.2017 15:29  | Reagovat
    Nechte Zemana Zemanem, pořád je z těch dvou před ním daleko nejlepší. Hlavně mu jde o republiku, těm dvěma před ním hlavně o osobní blaho a slávu ciziny. To, že má nějakou chybu a kdo ji nemá. Mainstream z toho dělá z komára velblouda. Kdyby seděl na Hradě kníže, tak bude ticho po pěšině. Hrozně bych rád viděl koho by chtěl Sobotka místo Babiše. Ženská, která tam je 26 let musí už mít nějaký přehled a byla tam vlastně pomalu od prvopočátku. Já bych mu poradil, ať si vezme nějakého borce z Bohnic, ten bude vyhovovat. To je jako kdyby byl na Hradě velkokníže. Ten by tam spal jako ti Karafiátovi broučci a to vyhovuje mnohým, nechci říkat komu. Už se těším na volby, jaké kdo získá bodíky. Někde se budou mydlit schody... O Kajínkovi mluvil prezident ještě než před aférou Babiš. A pane šéfredaktore, zemi nejvíce rozdělují naše sdělovací prostředky svými polopravdami a autocenzurou, platí i pro Vás. Mluviti stříbro, mlčeti zlato, často by se to hodilo, myslím všeobecně.
  • Venca  | 16.05.2017 17:46  | Reagovat
    Jasně. Novináři by se měli likvidovat. Ne ?
  • FL  | 16.05.2017 22:42  | Reagovat
    Fejinka.....z takových názorů jako máte vy se ten soudem 3 x uznaný lhář tetelí blahem. A ženská která někde byla 26 let může mít přehled, ale to pane neznamená, že by nedělala všechno proto, aby kryla daňové úniky svého přítele, už proto, že její dcera je vlivnou členkou ANO a její zeť daroval 1,5 miliónu a podniká s dluhopisy. Že Schillerová odmítala kontroly dluhopisů je fakt. 26 let v oboru není patent na čistý štít. No ,,hlavně mu jde o republiku" ..zlatý hřeb večera....stačí si přečíst, za kolik a komu prodal ruský dluh.
  • Fejinka  | 17.05.2017 08:20  | Reagovat
    FL: A že jim ten Babiš nebyl proti vůli hned po volbách, proč to neudělali hned a šli s ním socani do koalice a nedali to prošetřit na začátku, a proč až nyní před volbami , kdy Sobotkovcům teče do bot podle preferencí. Nikdo neříká, že Schillerová má patent na rozum, ale co se týče profese asi něco v té hlavě má, když tam vydržela 26 let. Takto jak to říkáte je snad každý státní úředník k někomu loajální. A asi by bylo je potřeba lustrovat jednoho po druhém, podle toho, co říkáte. Otázka je, kolik by jich tam zůstalo "čistých" na všech ministerstvech. Ministerstva by byla poloprázdná, možná by to bylo k něčemu dobré, ale jak znám Čecháčky, hned se vyrojí plno hochštaplerů. Nyní má Sobotka tři návrhy a jsem zvědav koho si vybere. Mám takové tušení, že nikoho a potom je na řadě on, koho si dosadí sám. O to mu asi jde. Zeman ještě jako premiér udělal některé chyby, o tom není žádná... Ale jako prezident je z těch před ním daleko nejlepší a o tu republiku mu jde. Kolik si asi "namastili kapsu" Havel a Klaus ve svůj osobní prospěch. Chtěl bych vidět ty jejich všechny soukromé účty. To bychom se divili. Hlavně, že okamžitě zmizela všechny akta po převratu o Havlově rodině, podobně jako Karla S. U Zemana se hlavně vytahují na povrch např. některé bonmoty a dělají se z toho hlavní zprávy, které jsou hodné tak pro bulvární tisk -viróza, ruské prostitutky atd. To, že když jede do zahraničí a bere sebou desítky podnikatelů, kteří si zde domlouvají obchody, není náhoda. O tom je vždy jenom zmínka, podnikatelé hovoří úplně jinak než náš mainstream. A ty obchody v současné době se dají hlavně uzavírat právě na východě, kde jsme za Havla tyto pozice vyklidili (okamžitě tyto pozice obsadili naši současní kamarádi), Slováci by asi mohli povídat.
  • XXXXX  | 17.05.2017 09:35  | Reagovat
    Zeman mě nezajímá, to je wocas, stejně jako jeho kámoš estébhák, ale ta náměstkyně ano. To, že odmítala kontrolu dluhopisů je nějak doloženo? To, že kryla daňové úniky přítele je někdo doloženo? Jediný co je doloženo je že LF je stejnej vocas jako ti dva. To že si někdo přečte od Slonkový její bláboly a bere to jako svatou věc dokazuje inteligenci. Slonková to krásně ukázala v úžasným videu s bývalým ředitelem Kostelce. Pokud z pána něco vypado, tak to byla jen nerozhodná reakce na pokus o podsunutí odpovědi buď dotyčnou, nebo ještě lépe blbem Kubíkem. Je tak jednoduché podat trestní oznámení při podezření zespáchání takových zlovolných činů. Proč to paní Slonková neudělá?