Reklama
Dnes je sobota 21.09.2024      svátek má Matouš
Zpět
Zdeněk Gryc

Architekt - důchodce - autor sídliště Březinovy sady, žák profesora Rozehnala, který si váží osobnosti PhDr. F. Hoffmanna a Václava Havla

DNES JE 19. LEDNA

Zdeněk Gryc | 19.01.2018 22:14

19. ledna 1969 umřel Jan Palach Wikipedie: Jan Palach (11. srpna 1948 Praha – 19. ledna 1969 Praha) byl student historie a politické ekonomie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, který obětoval svůj život na protest proti potlačování svobod a pasivnímu přístupu veřejnosti[4] po okupaci Československa armádami států Varšavské smlouvy. 2018 = 50 let po anexi Českolovenska Ukrajina by měla dostat kompenzaci za Krym, řekl Zeman před Radou Evropy 10. října 2017 10:09, aktualizováno 19:15 Prezident Miloš Zeman v úterý před Parlamentním shromážděním Rady Evropy ve Štrasburku řekl, že protiruské sankce nefungují. Navrhl místo toho dialog mezi občany zemí. Dále nadnesl, že by rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou mohly vést ke kompenzaci za anexi Krymu. Podle premiéra Bohuslava Sobotky je takový projev v přímém rozporu se zahraniční politikou státu. Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/zeman-parlamentni-shromazdeni-rada-evropy-proslov-fxk-/zahranicni.aspx?c=A171010_081134_zahranicni_pmk JAKÝ NÁZOR MAJÍ DNES STUDENTI: "Druhé kolo prezidentských voleb vyhrál u studentů drtivě Drahoš. U studentů zvítězil ve druhém kole prezidentských voleb bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš. Získal 75,86 procenta hlasů a vyhrál ve všech krajích. Pro současného prezidenta Miloše Zemana hlasovalo 24,14 procenta voličů z řad studentů. Podle pořadatelů studentských voleb ze společnosti Člověk v tísni výsledky v řádném termínu odeslalo 298 škol a platný hlas odevzdalo 38 557 studentů. Dnes 18:12 "Výsledky studentských voleb by neměly být přeceňovány, ale ani přehlíženy. Jsou specifickou výpovědí o nejmladší generaci," uvedl zakladatel a ředitel programu Jeden svět na školách Karel Strachota. Dodal, že je lze chápat i jako určitý vzkaz těm starším, generaci rodičů a prarodičů."

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm
AqttAdugs: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???
zdenek gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???
zdenek gryc: Sedět ve vězení…

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

48 komentářů

Přidat Komentář

  • Svatopluk Beran  | 20.01.2018 02:49  | Reagovat
    USA MANIULACE S VOLBAMI U ČESKÝCH U STUDENTŮ JIŽ PONĚKOLIKÁTÉ. Studentské, jako by volby, organizuje v naší republice nezisková organizace Člověk v tísni. Tato neziskovou organizaci, která se má starat o občany států zubožené válkou, přírodní katastrofou či hladomorem se v ČR stará především o manipulaci s českými STUDENTY. Hlavním sponzorem Člověka v tísni je americká nevládní organizace NED. National Endowment for Demokracy. NED asi nejvýstižněji charakterizoval Allen Wenstein, který pomáhal s legislativou při zakládání této organizace a který v roce 1991 prohlásil: "Spousta věcí, které dnes provádíme, se před 25 lety uskutečňovaly tajně prostřednictvím akcí CIA. ZDE". Přestože se NED vymezuje jako nevládní organizace, od roku 1991 inkasovala 5 miliard dolarů od amerických vlád, aby se alespoň navenek těšila jisté prestiži. "Nevládní" organizace NED (která u nás dlouhodobě spolupracuje s Člověkem v tísni) s celkovým rozpočtem 100 milionů dolarů na rok, je financována především americkým Kongresem a vládou USA, což kredibilitě této instituce příliš nesvědčí. NED zahájila činnost v roce 1983, kdy v Bílém domě úřadoval prezident Ronald Reagan, aby "prosazovala demokracii"ZDE. Přeloženo z řeči americké vlády a Pentagonu -- šlo a zároveň jde o klíčovou instituci participující na destabilizaci, převratech a svrhávání cizích vlád, jejichž představitelé mají tu smůlu, že jsou na kordy s Washingtonem. NED asi nejvýstižněji charakterizoval Allen Wenstein, který pomáhal s legislativou při zakládání této organizace a který v roce 1991 prohlásil: "Spousta věcí, které dnes provádíme, se před 25 lety uskutečňovaly tajně prostřednictvím akcí CIA. ZDE". Přestože se NED vymezuje jako nevládní organizace, od roku 1991 inkasovala 5 miliard dolarů od amerických vlád, aby se alespoň navenek těšila jisté prestiži. O spolupráci NED se CIA a jejich vztazích s dalšími "nevládkami" při "prosazování demokracie" po celém světě napsal americký sociolog zabývající se politickou ekonomií a globalizací William I. Roberston detailně zpracovanou publikaci s názvem Promoting Polyarchy: Globalization, US Intervention, and Hegemony. Kritické hodnocení aktivit NED, jejích vazeb a součinnosti s dalšími pochybnými tělesy, vyjadřují také autoři a spolupracovníci "nové nadace progresivních amerických vědců, právníků a aktivistů" s výstižným názvem International Endowment for Democracy (I.E.D). Zde nalezneme zvučná jména specialistů z různých oborů (někteří jsou už bohužel po smrti) a z velké části kritiků americké zahraniční i domácí politiky: Ramsey Clark, Gore Vidal, Howard Zinn, David Harvey, Immanuel Wallerstein, Richard Wolff, Noam Chomsky atd. Kompletní článek zde. https://blisty.cz/art/72493-jaka-je-uloha-americke-nevladni-organizace-national-endowment-for-democracy-na-ukrajine.html
  • Zdeněk Gryc  | 20.01.2018 08:14  | Reagovat
    ZAJÍMAVÉ USA řeší manipulaci voleb Ruskem, u nás je tomu naopak. Inteligenci našich studentů bych ale nepodceňoval.
  • VladimírV  | 20.01.2018 08:49  | Reagovat
    Milý pane Gryci, s tou inteligencí studentů máte pravdu. Jejich chování odpovídá míře svobody, které se jim dostává. I když jim nelze už z podstaty upřít kritické myšlení a vzít na vědomí, že toliko neoplývají životními zkušenostmi, dovedou vážit situaci a spontánně nevystoupí ve jménu "pravdy" těch, kteří by je ze svých zištných zájmů chtěli hnát do masových protestů, neřku -li osobních obětí. Odkaz Jana Palacha jim budiž připomínkou toho, co bylo těžkým údělem společnosti, ve které žil a ve prospěch touhy po změně i položil život.
  • Svatopluk Beran  | 20.01.2018 13:05  | Reagovat
    Pane Gryc bylo by poměrně naivní domnívat se že velmoci nemají potřebu ovlivňovat volby v jiných zemích. Jsem přesvědčen se že to udělalo nyní i Rusko Vladimíra Putina pomocí hekrů. Směšné by bylo se domnívat a být přesvědčen, že tak nečinily Spojené Státy od konce 2SV po celém světě. Ovlivňovat volby je totiž ta nejlevnější cesta jak dostat cizí zem na vlastní stranu. Dražší je pak platit a vsílat agenty, či udržovat v činnosti neziskové organizace, schované za humanitární. Ještě dražší je vyvolat, za pomoci tzv. pátých kolon zaplacených i nezaplacených místních občanů, násilný převrat zevnitř. Nejdražší pak přímá účast vlastních vojsk. Já osobně jsem přesvědčen, že volby by neměly být nikdy v budoucnosti elektronické. Pak je totiž velice jednoduché tyto volby zneužít hromadně a téměř nezjistitelně. To ale neznamená že se nedají ovlivnit i volby přímou účastí voličů u uren při vhazování lístků. Ale je to sofisticky složitější a náročnější na počet osob do toho tajně zapojených, oproti jednomu kliknutí nějakého hekra ať už placeného státem, nebo když půjde jen o osobní zakomplexovanou osobou.
  • Svatopluk Beran  | 20.01.2018 13:43  | Reagovat
    Tu manipulaci se studenty jsem myslel tak, že i když nemají studenti volební právo, ale ví se že v zemi české mají tito nezkušení životem mladí lidé narušené solidární schopnosti k nemocným, postiženým, starým či rasově jiným občanům, je z hlediska propagandy a vy jste této propagandy typickým příkladem, důležité psát o tom, jak by volila naše mládež, když v minulosti se přeci chovala statečně a zodpovědně. Na západě by organizace Člověk v tísni nikdy volby se studenty kteří ještě volit nemohou tyto ,,jakobyvoby,, neorganizovala. Tito na západ od nás narození a studující mladí lidé jsou z valné většiny levicově a solidárně smýšlející. Pravicoví voliči se z nich stávají až věkem a bohatnutím, kdy se z nich pocit solidarity vytrácí z důvodu omezujícího jejich případný vysoký osobní zisk odčerpávaný státem, na sociální potřeby slabších občanů.
  • Zdeněk Gryc  | 20.01.2018 14:00  | Reagovat
    Vážení pánové, děkuji Vám za Vaše názory. Každý otec hledá pro své dítě to nejlepší vzdělání a vstup do profesního života. President ji našel, nikoli na Lomonosově universitě přítele Putina, ale v Chestertonově Anglii. Příležitost, či záminka vyznamenat letce RAF Liškutina, umožnila členu KSČ v roce 1968, představit svoji anglickou studentku "Kate" královně. "to jsou ty paradoxy pane Vaněk"
  • Zdeněk Gryc  | 20.01.2018 14:10  | Reagovat
    P.S. poznámka, Anglie je na tom hnusným západě, že?
  • venca  | 20.01.2018 16:17  | Reagovat
    No tvoje děti předpokládám nemohly studovat vůbec, když měly otce takovýho disidenta...
  • XXXXX  | 20.01.2018 17:29  | Reagovat
    naštěstí žádný děti nemá, protože tohle kdyby se mělo množit....
  • Fejinka  | 21.01.2018 17:10  | Reagovat
    Přátelé a nepřátelé, dávám Vám jiný podnět do diskuze. Co říkáte tomu, aby se volby konaly vždy jenom jeden den, nikoliv roztažené na dva dny a ještě větší blbost, dvoukolový systém při volbě senátora a druhé kolo při volbě prezidenta, pokud někdo nedosáhne víc než 50%. To by se ušetřilo peněz a ubylo zbytečných diskuzí ve všech možných médiích, osočování kandidátů a celkově úpadek morálky před vlastní volbou. Určitě i ti chudáci ve volebních komisích by si oddechli. V některých státech to tak mají. Za minulého režimu se takovým podobným návrhům v např. při výrobě "něčeho" podnicích, říkalo ZLEPŠOVACÍ NÁVRH.
  • venca  | 21.01.2018 18:25  | Reagovat
    To je hovadina. Když budou volby jen jeden den, tak bude účast daleko nižší. Co třeba lidi kteří dělají na směny ? Nebo ti co jezdí na služební cesty ? Dvoukolový systém je sice náročný, nákladný a složitější, ale je daleko více spravedlivější. Jasně, chápu - první kolo teď vyhrál Zeman, takže byste byl pro,aby to tím skončilo. Ovšem to by bylo spravedlivé pouze v případě, když by byli jen dva kandidáti. Jediným řešením jak vše zlevnit, zjednodušit a zprůhlednit je elektronické hlasování. A sice toho nejsem příznivcem, ale možná by mohlo být i povinné.
  • franta pulpytel  | 21.01.2018 19:48  | Reagovat
    Pane Venco původně jsem chtěl odpovědět panu Fejinkovi stéjně , že lidé pracují na směny. Ale ,když jsem tak nad tím přemýšlel ,tak pán Fejinka může argumentovat tím ,že je to sice pravda , ale že nedělají celý den , ti co dělají ranní mohou volit odpoledne a naopak. Ti co jsou na služební cestě si mohou pořídit voličský průkaz . Podle mně by bylo dobré ,kdyby se volilo v sobotu od 8.hod do 21 nebo až do 22hod Bylo by elektronické hlasování nezneužitelné?
  • XXXXX  | 21.01.2018 20:06  | Reagovat
    Jediným řešením je vysrat se na nějakou přímou volbu. Máme zastupitelskou demokracii tak ať se zastupitelé snažej. A ušetřilo by se hned. A já bych se v bedně nemusel dívat na spravedlivou blbku jménem Štěpánová, protože volba presidenta mia je jediná chvíle, kdy se tahle pseudocelebrita zjeví na obrazovkách. A to samý si myslím o eurovolbách a krajských jakbysmet. Kdyby náhodou, v čož teda nedoufám by "pan Babiš" byl shledán nevinným, moc bych prosil za zrušení krajů, co navrhuje. To je žumpa na prachy jako hrom. A jak elektronické povinné. Teď mám alespoň volbu když už bych tam musel jít zahodit prázdnou obálku když mám volit mezi zmateným kuňkalem a magorem. Leda by tam pak bylo tlačíta ANO - NE - NEVOLÍM, pak ale nevím k čemu elektornická udavačská volba. A proč udavačská no když už vidí kdo volí, tak vidí i jak žejo. To můžem zase vyvěšovat vlaječky jak nedávno. Kdo nevyvěsí bude mu rozpárána prdel.
  • Fejinka  | 22.01.2018 09:23  | Reagovat
    Pánové, já si myslím, je to můj subjektivní návrh, že to zase tak velká hovadina není. Časem se na to možná přijde. Ani ta elektronická volba, jak nám stále předhazují Estonsko, není to pravé ořechové. Dá se to to také "zfalšovat". Ta volba by mohla proběhnout o víkendu(sobota nebo neděle). A tady souhlasím se Zemanem - povinně. Proč bych něco nemohl občas udělat pro stát (jako za Masaryka - náš současný idol). Já bych z té volby ještě vyřadil naše bývalé krajany, kteří tady nežijí desítky let, volit v zahraničí můžou pouze naši občané, kteří zde dočasně pracují a studují. Ostatní krajané nemají přehled o svém bývalém státu, akorát zprostředkovaně pomocí našich mainstreamových médií, které jak víme, objektivně neinformují. Vždyť ti krajané např. v USA se tak zajímají akorát o dechovku a písničky z dob bývalých, nechci to degradovat, akorát si tam mastí kapsu naši umělci, co tam jezdí a jak rádi pro dolárky. K zastupitelské demokracii-je to vlastně hlasování nikoliv, že zastupují voliče, kteří je volili, ale partajní. Kluby tak rozhodnou koho volit, takže je to také lehce "zkorumpovatelné a neobjektivní". Vždyť si vzpomeňte na poslední volby Havla a Klause jak to probíhalo...kolik hlasů rozhodovalo.
  • Berka  | 22.01.2018 14:18  | Reagovat
    Já celkem souhlasím s Vencou. Například já osobně chodím obvykle k volbám v pátek - ač důchodce, tak o víkendu mám skoro vždy nějaký jiný program. A to má myslím plno jiných lidí - třeba rodiče s malými dětmi, atd. To co píše Franta je logické, ale myslím že v praxi taky ne úplně reálné. Vystavení volebního průkazu ? Upřímně řečeno, myslím že to by běžný normální člověk už musel být opravdu velký "fanatik", aby si šel někam na úřad vyřizovat průkaz - prostě a jednoduše se na to spíš vykašle. A když člověk směnuje, tak se na volby v jeden den vykašle tuplem, protože když má třeba dvanáctku od šesti do šesti, tak je večer určitě celej žhavej jít místo do kanafasu ještě někam volit. Prostě podle mě by pak volební účast byla katastrofální, třeba třicet procent - a to by pak přece jenom nebyly moc reprezentativní výsledky. Souhlasím plně s XXX že při povinné volbě by byl problém při neakceptovatelnosti žádného kandidáta - ale myslím si, že při povinné volbě by právě byla možnost sice hlasovat, ale nevolit (odkliknout "zdržuji se"). pane Fejinko, Jak se dá zfalšovat elektronická volba - případně kde a kdy se tak konkrétně stalo ? a s těmi krajany poslouchajícími desítky let v amercie českou dechovku - nemáte to trošičku pomotané ? Voleb se přece může zúčastnit pouze občan české republiky (tedy samozřejmě s vyjímkou komunálu, kde v případě zájmu může volit i občan státu EU, který u nás žije). V zahraničí tedy může v našich volbách volit třeba ten student, zaměstnanec nějaké filiálky, atd. - ale rozhodně ne Harry Prohaska, jehož děda ve dvacátých letech odjel za prací (nojo, představte si že i češi byli a jsou ekonomickými migranty) a získal tam americké občanství. Volit by mohl krajan, který přišel o občanství automaticky při emigraci v letech 48-89 a který si zažádal po roce 93 o zpětné navrácení českého občanství. Takových ale bylo a je minimum (už jen kvůli daňovým záležitostem v USA/ČR je dvojí občanství dost nevýhodné). Ale i jinak si trochu protiřečíte. Pokud se ten krajan zajímá pouze o dechovku - jaký by tedy měl mít důvod trmácet se někam na velvyslanectví kvůli volbám a tam dávat hlas nějakému neznámému kandidátovi ? Myslím že tak jak to je teď to samozřejmě taky není ideální, ale aktuálně asi tak nejlepší možnost.
  • Zdeněk Gryc  | 22.01.2018 15:02  | Reagovat
    ANONYMNÍ DVOJČATA DŘÍVE:Venca říká: Čtvrtek, 6. 10. 2016 v 21:18 PIŠTOLY Zděnkovi ! S jedním nábojem. XXXXX říká: Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27 ani to nečtu a jak jsem řek VŮL. Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem. „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu. A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“ ANONYMNÍ DVOJČATA - NYNÍ: 1. venca říká: Sobota, 20. 1. 2018 v 16:17 No tvoje děti předpokládám nemohly studovat vůbec, když měly otce takovýho disidenta… 2. XXXXX říká: Sobota, 20. 1. 2018 v 17:29 naštěstí žádný děti nemá, protože tohle kdyby se mělo množit…. -------------------------------------------------------- = FAŠISMUS. . . Nacisti lámali mému otci prsty ve svěráku, říká Jiří Drahoš v Echo TV ----------------------------------------------------------------------------------- Jsem pro ně židovsko-havloidní-katolická-arcisvině, Tomáš Halík v Echo TV Rozhovor s profesorem Tomášem Halíkem, o barbarech a džentlmenech, voličích a nevoličích Miloše Zemana. A proč je Miloš Zeman horší zlo než Andrej Babiš. V rozhovoru s Lenkou Zlámalovou. S pozdravem havloidní-arcisvině, Zdeněk Gryc
  • Fejinka  | 22.01.2018 15:38  | Reagovat
    Berka: já Vám tady jenom předesílám možnosti - co se může stát. V době současné techniky a všech možných "hekrů či obyčejných ajťáků", kteří se v tom dobře vyznají to asi nebude problém to na něčí zásah "zařídit". Nevím přesně, ale už tuto variantu elektronickou volbou předem někde zavrhli, asi věděli proč. Něco jsem o tom dříve četl, ale bohužel si nepamatuji kde, omlouvám se. Myslím si, že všechny možnosti až moc znevažujete. Ona ta "sedmá velmoc" dokáže dělat divy. Podívejte se na současnou volbu prezidenta. Myslíte si, že zahraničí nemůže ovlivnit výsledky voleb, poslední parlamentní volby - Praha + zahraničí "zachránily" tzv. demokratické strany , které na poslední chvíli se dostaly nad 5% (hodně to "bilo do očí", že to tak dlouho trvalo). A dvojí občanství není nic nenormálního, záleží na jedinci zda ho chce, nebo ne. Podmínky jsou pochopitelně různé pro jeho přidělení. A ta účast? Podívejte se s kolika % byl třeba zvolen náš senátor Vystrčil, katastrofa. Kdo chce volit půjde a kdo nechce tak nepůjde a bude se vymlouvat na vše možné i nemožné. Proto jsem pro povinné volby a zrušit 2. kola. Vždyť proč něco jednou za rok (třeba) neudělat pro stát, opět to opakuji. Znovu předesílám, je to můj návrh a úvaha.
  • Zdeněk Gryc  | 22.01.2018 16:37  | Reagovat
    Vážení pánové, dovoluji si připomenout: Tento blog je o studentech v krizových obdobích národa v osmičkách. 2018 = 50 let po anexi Československa DNES JE 19. LEDNA Zdeněk Gryc | Pátek, 19. 1. 2018 v 22:14 19. ledna 1969 umřel Jan Palach Wikipedie: Jan Palach (11. srpna 1948 Praha – 19. ledna 1969 Praha) byl student historie a politické ekonomie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, který obětoval svůj život na protest proti potlačování svobod a pasivnímu přístupu veřejnosti po okupaci Československa armádami států Varšavské smlouvy. Včera ve vhodné době jsme viděli: Poselství Jana Palacha 21. leden16:10 Dokumentární film režisérky Kristiny Vlachové s unikátními archivy osvětluje v nových souvislostech čin, jímž se statečný student rozhodl v lednu 1969 zburcovat národ k odporu proti pokračující okupaci Československa Šestnáctého ledna roku 1969 se před budovou Národního muzea upálil student filozofické fakulty Jan Palach. Svůj hrdinský čin spáchal na protest proti postupující letargii a malomyslnosti našeho národa po srpnové okupaci. V lednu 1989 se vzpomínka na jeho čin stala impulsem k týden trvajícímu protivládnímu protestu, který odstartoval listopadové události. Dnes je Palach pro mnohé mladé lidi "hrdina z učebnice". Režisérka Kristina Vlachová se ve svém unikátním dokumentárním filmu soustředila na Palachovo rodinné zázemí, přátele, spolužáky i pedagogy, aby osvětlila motivy jeho rozhodnutí. Rovněž uskutečnila rozhovory s řadou bezprostředních svědků jeho činu a bohatě čerpala z archivů Ministerstva vnitra ČR, které vydaly nové dokumenty, dosud neznámé fotografie a další informace o Janu Palachovi. Našly se v nich i dosud nikdy nezveřejněné filmové záběry z jeho pohřbu a z demonstrací, které pak následovaly. Tento film / a tento blog /by tak měl přispět k tomu, abychom lépe porozuměli smyslu Palachovy absolutní oběti. Film také ukázal jak na veřejném prostranství zachovat památku prostřednictvím angažovaného uměleckého díla. Zde konkrétně, posmrtné masky Jana Palacha od Olbrama Zoubka. Loni jsme se dočetli v článku s ilustrační fotografií, že Zoubek zakončil symbolicky svůj život dílem věnovaným nám blízkému mučedníku faráři Toufarovi. Ve filmu o Palachovy jsme ve dvou sekvencích viděli jeho osobnost a práci na posmrtné masce Jana Palacha. Památka památku faráře Toufara s pietou uctilo první velké dílo Romana Podrázského v Číhošti. Je škoda pro jihlavskou veřejnost a studenty, že jeho návrh pomníku Jana Palacha zůstal přes veškerou snahu nerealizován, viz blog: PŘED ROKEM, bylo v dopisech čtenářů JL, publikováno foto návrhu 1:5 na pomník JANA PALACHA Zdeněk Gryc | Pátek, 15. 1. 2016 v 20:34 Je únor 2018, takže bude vhodno po roce či dvou, zase připomenout ? Nebo se doba zase otočí a už to nepůjde ? Vstup vojsk v roce 1968 byl + - 0 na politickém teploměru = konec Pražského jara, /produktu "Pražské kavárny ?/ Následně se začínalo prověřováním "od plus mínus 0" nejenom v KSČ, zaměstnání, úřadech, spolcích od městského a okresního památkového aktivu v Jihlavě, které byly zrušeny, stejně jako Svaz architektů, Sokol a skaut. Wikipedie: "Jako pražské jaro (slovensky: pražská jar) je označováno období politického uvolnění v Československu v roce 1968. Toto období začalo v roce 1967 na prosincovém plenárním zasedání ústředního výboru strany, 5. ledna 1968 se prvním tajemníkem ústředního výboru Komunistické strany Československa (ÚV KSČ) stal Alexander Dubček, a pokračovalo do noci z 20. na 21. srpna téhož roku, kdy vojska Varšavské smlouvy v čele s armádou Sovětského svazu vstoupila do Československa, aby zastavila započaté reformy – Vpád vojsk Varšavské smlouvy. Většina z nich sice opustila Československo k 16. říjnu 1968 část ale zůstala na území státu jako „sovětské jednotky dočasně umístěné na území Československa“ bez časového stanovení termínu odchodu, formálně „do ukončení konsolidačního procesu“. Část těchto jednotek opustila zemi v polovině roku 1987, poslední pak až po sametové revoluci." V době když se upálil Jan Palach byl prověřeným členem KSČ Miloš Zeman. Kdo pamatuje tuto dobu a najde si své kádrové hodnocení ví, že prvním předpokladem toho, aby prověřovaný zůstal na svém profesním místě, třeba vedoucího pracovní skupiny 3 lidí, bylo písemně deklarované a podpisem ztvrzené, pochopení nutnosti okupace. Všichni všechno nezapomněli. Kritika Peroutky a Alexandra Dubčeka Milošem Zemanem je v této souvislosti k zamyšlení: "Dubček se podělal, řekl Zeman na Hradě" Prezident Miloš Zeman se v úterý při svém projevu na slavnostním setkání u příležitosti oslav 100 let od vzniku Československé republiky na Pražském hradě tvrdě opřel do ministrů, kteří v roce 1948 svou demisí umožnili komunistický puč. Označil je za „blby”. Zkritizoval rovněž Alexandra Dubčeka, který se podle něj v roce 1968 „podělal hrůzou”. Zeman se "ne-podělal hrůzou", ale vstoupil, či zůstal v KSČ, nebo ne ?
  • Zdeněk Gryc  | 22.01.2018 16:51  | Reagovat
    "omluvenka" za gramatiku a překlepy ZG
  • VladimírV  | 22.01.2018 17:34  | Reagovat
    Milý pane Gryci, pokud hovoříte o Zemanově dehonestaci A. Dubčeka, vše vysvětlil v pondělním rozhovoru na TV Nova. Není se opravdu čemu divit. Čekal jsem ovizované neslušné chování vůči Drahošovi a ono nic. Za zmínku stojí Horáčkovo hodnocení jeho vystoupení. Že by si nakonec vsadil na Zemanovo vítězství?
  • XXXXX  | 22.01.2018 18:21  | Reagovat
    ani tak ne arcisvině, zato bezpečně arcikokot
  • XXXXX  | 22.01.2018 18:26  | Reagovat
    Zvláštní je, že všude čtu jak se vede brutální lživá a podrazácká kampaň proti kuňkalovi a zatím jsem nikde nic takovýho neviděl. Kuňka od kuňkala ale povidala na idnesu, že jo. Tak nevím, jak to teda je.
  • Zdeněk Gryc  | 22.01.2018 20:20  | Reagovat
    Proti imigrantům a Drahošovi, hlásá inzerát majitele Mountfieldu. Vyprovokoval i trestní oznámení Inzerát na podporu Zemana zadal podnikatel Miroslav Schön. Ve dvou českých celostátních denících vyšel inzerát podporující prezidenta Miloše Zemana a vymezující se proti imigrantům a Jiřímu Drahošovi. Zpravidla bývá zadavatelem inzerátu či venkovní reklamy politická strana nebo politik a zhotovitelem agentura. V případě čerstvého inzerátu na podporu Miloše Zemana je tomu naopak. Dle zveřejněných údajů ho zadala agentura Euro - Agency a zhotovil spolek Přátelé Miloše Zemana. Euro - Agency už před prvním kolem přispěla Zemanovi 1,8 milionu korun. Jednatelem Euro - Agency je spolumajitel Mountfieldu Miroslav Schön. Jeho obchodními partnery jsou od předloňska čínští akcionáři z Eurasia Development Group Limited. Tedy podnikatelé ze země, kterou po politické a byznysové stránce hojně propaguje právě prezident Miloš Zeman. Na otázku Seznam Zpráv, zda inzerát neporušuje prezidentův předvolební slib, že nepovede negativní kampaň, reagoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček slovy, že jde o akci podporovatelů Miloše Zemana. Podle zaměstnance Euro - Agency (kterému se reportér Seznamu dovolal, ale jenž mu zároveň nechtěl říct své jméno) je inzerát Schönovou osobní záležitostí. Schöna se telefonicky ani přes SMS zprávu kontaktovat nepodařilo. Vyznění inzerátu vyprovokovalo dva muže k tomu, aby šli hned ve čtvrtek na policii podat trestní oznámení pro pomluvu. Chtějí tím prý pomoci zkultivovat kampaň.
  • Venca  | 22.01.2018 20:53  | Reagovat
    Jak milej Dubček a jak milej Zeman sice nevím, ale Gryc se v 68, když ho násoska Dvořák udal estébákům podělal u výslechu tak, že to bylo cejtit ještě dalších dvacet let, kdy jim jako veřejnou omluvu poníženě lízal kulky ve formě projektování a stavění nových stranických sídel. Ty okresní výbory, ty naštěstí vesměs dodnes všechny stojí - jako memento toho, jak nakonec milého architekta přece jen naučili moderním výzvám doby. Takže se to těžko dá nějak okecat, milej pane kolaborante.
  • Zdeněk Gryc  | 22.01.2018 21:37  | Reagovat
    Kolaborant, Karel Gott snad také poníženě lízal kulky ve formě a náplni své profese, jako udavač redaktor Jiskry, původně bojovník proti okupantovi v jihlavském rádiu za Pístovem? Milej pane Venca, Jablko nepadá daleko od stromu. Jde přímo o stydlivého hrdinu jednoho ze 7 statečných Foldyny, pana Václava Dvořáka, že? Kam se hrabe polonahá Ukrajinka. Před delší dobou vložil do JL článek Václav Dvořák, kde dlouze popsal hrdinský čin, jak v rámci autogramiády knihy Albrightovou během pražské autogramiády ji předložili k podpisu plakáty a požadovali, aby je podepsala. Jde zřejmě o článek, kde se touto " HRDINSKOU AKCÍ MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU NA ÚROVNI HAAGU" pochlubil Václav Dvořák. Článek vložený do Jihlavských listů končí těmito slovy: "Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . stejně jako moji kamarádi z našeho občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, kdy si pro nás – válečné zločince – z Haagu přijdou" Václav Dvořák Podle informací LN dorazila první skupinka demonstrantů k Albrightové s plakáty v rukou. Ty pak začali na bývalou ministryni zahraničí Spojených států házet házet a vzduchem létaly i vulgarity jako "ty svině". Podle některých svědků souvisely urážky vůči Albrightové s jejím působením jako ministryně zahraničí USA v době balkánských válek, především pak konfliktu v Kosovu. Zdroj: http://www.lidovky.cz/demonstranti-vynadali-madeleine-albrightove-pri-autogramiade-pbn-/zpravy-domov.aspx?c=A121023_192859_ln_domov_kim Stačí podívat se na takovou Krvavou Madlu alias Balkánskou řeznici a na první pohled je vidět, že se jedná o vtělené zlo. Podobně takový Halal-ík je přímo od pohledu vtělením ďábla, byť v kněžském rouše. Takže není šprochu, aby nebylo pravdy trochu, jak říká stará moudrust. čtenář | 2017-01-31 09:10:58 | Reagovat ANONYMNÍ POMLOUVAČI BYLI ZA OBOU TOTALIT, MAJÍ TUHÝ KOŘÍNEK VŠECHNO VÍ, JENOM VYPNOUT PRSÍČKA A PODEPSAT SE NIKOLI, ANONYM = ZBABĚLEC = VŘEŠTÍCÍ BABA ZA PLOTEM, PROTOŽE BY HO ZA SPROSTOTY STYDĚLA VLASTNÍ RODINA O SOUSEDECH NEMLUVĚ. Nebo hrajete jiné rošády ze svou identitou. To víte pro pravdu se každý nejvíc zlobí. Na Haag už to moc nevypadá, že? Račte se podepisovat jako občan a Zemanův volič ? S pozdravem havloidní-arcisvině, Zdeněk Gryc, leč Drahošův volič
  • Zdeněk Gryc  | 22.01.2018 22:02  | Reagovat
    PS. Tak znovu a nezapomínat, že PRAŽSKÁ KAVÁRNA udělala PRAŽSKÉ JARO. Wikipedie: „Jako pražské jaro (slovensky: pražská jar) je označováno období politického uvolnění v Československu v roce 1968. Toto období začalo v roce 1967 na prosincovém plenárním zasedání ústředního výboru strany, 5. ledna 1968 se prvním tajemníkem ústředního výboru Komunistické strany Československa (ÚV KSČ) stal Alexander Dubček, a pokračovalo do noci z 20. na 21. srpna téhož roku, kdy vojska Varšavské smlouvy v čele s armádou Sovětského svazu vstoupila do Československa, aby zastavila započaté reformy – Vpád vojsk Varšavské smlouvy. Projekt pro " Dubčekovu KSČ, jak se mnozí pokoušeli uvěřit, s lidskou tváří, byl vypracován urychleně, když neuspěl původní autor v roce 1968. Současně se vstupem bratří byl ved. ajemníkem Kožichem pochromovaným krumpáčem proveden první výkop. Podívejte se do Jiskry, co o tom tehdy napsal Váš tatínek! Kam a proč kopli Kožicha, bojovníka ve stejné době za stejnou věc jako Váš otec, už nenapsal. Napsal ale k únoru 1975 musíme učit architekty, kteří ještě v roce nepochopili dobu, že církevní architektura je nežádoucí a Jihlava potřebuje sochu Gottwalda, že? Pokud se zapomnělo, není problém kompletní text vložit.
  • Zdeněk Gryc  | 22.01.2018 23:07  | Reagovat
    Reportéři ČT Dnes21:35 Vyhledat na Seznam.cz Kauzy a reportáže s Markem Wollnerem. Průvodce pořadem Marek Wollner vás provede dalšími kauzami, které mnohdy otřásly celou naší společností. Reportáže, které vám vezmou dech. Opakování 26.1./ČT1 Třeba nevezmou dech jako místní anonymní lživé sprosťárny, ale mimo povídání jsou tam britsko-americké dokumenty, které ovlivňování jejich voleb připouští
  • Venca  | 23.01.2018 00:33  | Reagovat
    Zdeňo Zdeňo, já vím, že to s počítačema kromě CTRL C a CTRL V moc neumíš, ale proč si už konečně něco o tom svém fanatickém režisýrkovi nezjistíš ? Abych ti ušetřil čas, našel jsem ti dokonce na něj kontakt - http://www.novarepublika.cz/p/kontakt.html , máš tam na něho mail. Pročpak mu ty kluku kolaborantskej nenapíšeš, jestli je to on, kdo ti tady v blogu JL "anonymně" připomíná tvoje dávné hříchy, a jestli byl jeho fotřík ten redaktůrek, co ses kvůli němu stal disidentem ? Mohl bys nám tady pak jeho odpověď nakopírovat - přiznám se, že už by mě to i samotnýho zajímalo... Jinak tvoje srovnání s Gottem je kupodivu přesné, to byl stejnej kolaborant. S tou výjimkou, že na něj a jeho "dílo" pravděpodobně pár lidí bude vzpomínat i když už tady nebude :-)
  • Svatopluk Beran  | 23.01.2018 08:31  | Reagovat
    pane Fejinko, Jak se dá zfalšovat elektronická volba – případně kde a kdy se tak konkrétně stalo ? Volby v České republice charakterizuje Ústava jako rovné, tajné, přímé a všeobecné. Rovností rozumíme stejnou váhu hlasu, přičemž každý disponuje právě jedním hlasem. Dle zásady tajnosti je hlasování osobní záležitostí a nikdo nesmí voliče nutit k prozrazení volby. V přímých volbách lidé volí přímo kandidáty bez využití prostředníků a na základě nezcizitelnosti volebního práva. Posledním pravidlem je všeobecnost, což znamená, že volit může každý způsobilý občan starší osmnácti let, aniž by ho omezovala jeho rasa, barva pleti, příslušnost k národu, národnost, jazyk, pohlaví, náboženství, politické či jiné smýšlení, sociální původ, majetek, rod či jiné postavení. Tyto základní hodnoty zakotvené v Ústavě ČR nesmí být porušeny. Například tím, že nikdo neví kdo je u voliče a jestli ho nutí. Též se dá zjistitelnost kdo a jak volil. Nebo se dají elektronické volby zcela nebo částečně narušit přetížením soustavy. Zřejmě by nebyl ani problém od měnit směr hlasů, pokud by byl zadán státní zájem. Více ale na této adrese http://www.gamee.cz/22429-elektronicke-a-internetove-volby
  • Svatopluk Beran  | 23.01.2018 08:33  | Reagovat
    Odpověď v předešlém příspěvku je směřována p. Berkovi
  • Fejinka  | 23.01.2018 09:31  | Reagovat
    Pane Berane, díky za přesné osvětlení e-volby. Já jsem neměl k dispozici takový materiál, abych se k tomu odborně vyjádřil. Vyjádřil jsem jenom možnosti, které v současné době nových technik a technologií nejsou nic nenormálním. Zmanipulovat se dá dnes snad všechno (jenom pro příklad dopování sportovců - stále je dopink o roky před kontrolními orgány). Ještě jednou dík. Hezký den. J.F.
  • Zdeněk Gryc  | 23.01.2018 11:27  | Reagovat
    Pane Venca + ostatní jeho kolegové, Hrajeme zde podivné anonymní šachy slepců na dálku. Pan Svatopluk Beran píše o "Carlos A. G. Montanto, parašutista z vojenské letecké základny v Ilopango v Salvadoru". Odepsal jsem mu, že o parašutistovi nic nevím. Zajímá mne co se stalo buď s konkrétními lidmi, kteří významně ovlivnili dobu Gagarin, Koroljov, „Raoul Gustav Wallenberg, odplata za jejich životní dílo. Zejména však co se dělo s lidmi, které jsem znal a také to, co se dělo zde v Jihlavě: a/Jiskra 15. března 1966. Obchodní středisko do finiše. b/„14. ledna 1966 zemřel geniální konstruktér Koroljov, který žil až do smrti v utajení Ve vilce na moskevském předměstí Ostankino se 10. ledna 1966 konal malý večírek na oslavu nadcházejících 59. narozenin Sergeje Koroljova. Jméno oslavence svět zatím neznal, neboť patřil k nejutajovanějším osobám v SSSR. Pro veřejnost to byl „hlavní konstruktér“ nebo „profesor“. Mezi hosty toho večera byli i dva mladí muži – Jurij Gagarin a Alexej Leonov. Byl v Gulagu, při výslechu přerazili Koroljovi čelisti. --------------------------------- Zajímá mne co se stalo. Jak zacvičili s Milanem Dvořákem, předním aktivistou v boji proti okupantovi v roce 1968. Jestli nepřišel po výsleších na STB domů s bouličkami? Byl mi velmi vstřícným přítelem "Brňák a kabrňák", jak jistě pochopíte z dobového tisku v jihlavském archivu. Jím publikované články jsou cenným svědectvím doby. UMPRUM Praha, ředitelka Koenigsmarková, o tom hovořila při otevření výstavky PANELÁCI na jihlavském náměstí. Najdete ji také včetně dobových autentických textů na internetu. Nyní tato problematika pokračuje velkou výstavou v UMPRUM v Brně. Jeho syn Václav je v neprůhledném bratrstvu, které se vyjadřuje: 1. XXXXX říká: Pondělí, 22. 1. 2018 v 18:21 ani tak ne arcisvině, zato bezpečně arcikokot ------------------------------------- Jiskra 15. března 1966. Obchodní středisko do finiše. Inženýr architekt Zdeněk Gryc z atelieru Inž. arch. Řídkého Jihlavského Stavoprojektu je projektantem akce, která dá konečnou tvář sídlišti II. U hlavního nádraží v Jihlavě. Projektantem obchodního střediska, který bude svým způsobem unikátní, je to "Brňák a kabrňák" řekl mi o něm "důvěrně" jeden z pracovníků stavbyvedoucího Pauzara. Po krátké procházce stavbou dojdeme k tomuto závěru sami, bez předchozí lichotivé poznámky. Nechal tady kus svého srdce, umí se radovat dokonce (dokonce kolik stavbařů by to opomnělo?) ze stromu, který se podařilo v prostoru stavby zachránit sotva metr od zdiva budovy. . . . . . Občanu této části Jihlavy dostanou tedy nejpozději v příštím roce zařízení, na něž dlouho čekají. Položil jsem v této souvislosti Inženýru Grycovi otázku, která se může zdát jedovatou: proč se právě tento objekt tento objekt staví jako poslední? Odpověděl mi rovněž otázkou: "Zkuste se zeptat lidí, kteří tu bydlí, co chtějí dřív. Tohle všechno, nebo střechu nad hlavou." MILAN DVOŘÁK ----------------------------- PS. Už vícekrát jsem autoru komentáře nabízel setkání v redakci JL . Po příslibu čekal v pracovně redaktora JL. Po omluvném telefonátu, jsem po hodině čekání odešel. Tentokrát bych nabízel raději přímo sjednanou procházku, v plenéru. Určitě by to bylo zajímavé, jistě by to zjemnilo výrazivo.
  • venca  | 23.01.2018 12:16  | Reagovat
    Zmanipulovat se dá vždycky všechno. Netvrdím, že ne i elektronické volby. Nicméně si myslím že je to "napadnutelné" úplně stejně jako třeba internetové bankovnictví a tam myslím dneska už ani nikdo z vás obavy nemá, že by mu nějaký hacker vyluxoval účet. Nebo systém datových schránek. Běží u nás už několik let a kolik bylo případů s tím, že by se někdo někomu do datové schránky naboural ? Ani jediný. To je ale jedno a chápu nedůvěru lidí v internetovou bezpečnost. Jenom ale malá "paradoxní" otázka pro pány Berana a Fejinku - pokud příznivci konspiračních teorií mluví o možnosti manipulace elektronické volby, proč jim tedy nevadí to, že samotné finální sčítání volebních okrsků se dnes stejně děje VÝHRADNĚ elektronicky (ručním spočtením hlasů, ale následným zasíláním těchto dat do ČSÚ přes internet) ??? Tam by přece ta manipulace byla ještě daleko snadnější, ne ? Nemusely by se manipulovat jednotlivé hlasy, ale prostě by se jen upravilo pár čísel v datové zprávě co místostarosta Dolní Lhoty posílá přes počítač o půl třetí v sobotu na staťák... Obavy ze záměrného zpomalování sítí v době voleb mi přijdou také liché - elektronická volba běží klidně jeden nebo dva týdny. To už by přece jenom bylo lidem dost divné, že najednou čtrnáct dní v tahu "nějak nejede net". Neberte to prosím, že jsem nějaký obdivovatel nebo příznivec elektronických voleb. To vůbec ne. Psal jsem přece akorát, že jedině toto řešení by asi vyřešilo některé problémy. Jen tady zkouším shrnout objektivní klady, které by to PODLE MĚ mohlo mít. Tím největším by byla zaručeně daleko vyšší volební účast (a to samozřejmě i v případě, když by volba nebyla povinná), kdyby si mohl každý odvolit třeba doma na WC.
  • venca  | 23.01.2018 12:20  | Reagovat
    znova říkám, kontakt na Václava Dvořáka, dokumentaristu, jemuž v roce 1966 bylo 18 let je o několik příspěvků výše. Není nic jednoduššího, než mu napsat a zeptat se ho, co a kdo je zač, kdo ho platí a proč píše "anonymní sprostoty" do blogu JL.
  • XXXXX  | 23.01.2018 19:43  | Reagovat
    Venca: Ale hlavně si ten Goťák nehraje na disidenta.
  • Venca  | 23.01.2018 22:45  | Reagovat
    Protože zjevně nemá narozdíl od disidenta komplexy :-)
  • XXXXX  | 24.01.2018 18:17  | Reagovat
    Už ať je neděle. nebo toho zemanobijce klepne pepka. A to by tady bylo móóóóóóóc smutno.
  • Svatopluk Beran  | 25.01.2018 04:55  | Reagovat
    Venco osobně se domnívám že i elektronické sčítání dnes je manipulovatelné a proto se mi vůbec nezdál konec parlamentních voleb a překročení TOP 09 pětiprocentní hranice, když vím od svých blízkých žijících v Praze, že Topka už zdaleka nemá v Praze takovou podporu od mladších voličů jako dřív. Jsem přesvědčen že volby by měly navždy probíhat co nejmenší míře přes internet a to ručním sčítáním i převozem. Vyhodnocení výsledků by sice trvalo několik dní, ale kam spěchat. Ta možnost sledovat v TV elektronické sčítání hlasů jako fotbalový zápas nebo nějakou zábavnou hru není podle mne, vzhledem k vážnosti voleb, vůbec nutné. Je to můj pohled na věc. Pokud bych mohl, vyjmul bych jednou pro vždy a nezpochybitelně zákonem volby z elektronického přenosu a to i jejich vyhodnocení. Klidně za cenu ztráty času při vyhlášení výsledků voleb. V takovýchto případech není kam spěchat.
  • Svatopluk Beran  | 25.01.2018 05:19  | Reagovat
    Pane Gryc musel by jste odjet do Guatemaly, Hondurasu, Chile, Bolívie, Panamy, Haiti, Indonésie atd. a tam si přečíst v místních novinách a vydaných knihách osobní osudy dopadu studené války na občany těchto zemí ze strany Spojených Států Amerických. Určitě by ale stačilo, pokud by jste měl skutečný zájem o vyrovnanou problematiku studené války, kterou byl postiženým u nás například farář Toufar a mnoho dalších, koupit si knihy jako je Zadní dvorek Ameriky, nebo mnou nedávno zmíněnou knihu Bratři, či knihu s názvem Spojenci. Ve které se můžete dočíst o zákulisních informacích o tom jak Roosevelt, Stalin a Churchill zvítězili v jedné válce a položili základy další, v níž si na občanech svých satelitů tyto velmoci nebyly nic dlužny.
  • Zdeněk Gryc  | 25.01.2018 09:54  | Reagovat
    Světový byznys je světový byznys. Jsme malá země, takže máme jenom malé "Hnízdo". Aktualitou jsou volby a taneček Babiše se Zemanem. Přátele Miloše Zemana včetně Putina nešetří. Nový štvavý bilbord u basénu si nechali něco stát. Malý nový plakátek Drahoše v ulici U hřbitova je zase zhanoben. Podívejme se na názor sportovce, který zná svět : "ZNEPOKOJUJE MĚ SNAHA HRADU POŠLAPAT SVOBODU SLOVA" říká Dominik Hašek Když v roce 1998 česká hokejová reprezentace vyhrála zlaté medaile na olympiádě v Naganu, byl Dominik Hašek považován za nedotknutelnou ikonu. Na Staroměstském náměstí dokonce lidé vykřikovali „Hašek na Hrad!“ Po letech právě slavný gólman vysvětluje, proč si ve funkci prezidenta on přeje Jiřího Drahoše. ašek připomněl, že již za pár dní budeme volit novou hlavu státu a je třeba si dobře vybrat. „Jistě mi dáte za pravdu, že by to měl být člověk, na kterého budeme pohlížet s respektem a úctou a který by jak nám dospělým, tak našim dětem měl být vzorem. Člověk, na kterého se můžeme spolehnout a za kterým v případných těžkých chvílích vždy půjdeme,“ říká na videu slavný Dominátor. „To, co se v posledních letech na Hradě děje, zásadně popírá moje představy o funkci postu prezidenta naší země. Se smutkem sleduji, jak mnohé základní hodnoty, na kterých by naše společnost měla stavět, jako například pravdomluvnost, úcta k druhému, umění se omluvit nebo přiznat chybu, jsou pošlapávány,“ vyjádřil své znepokojení s děním na Hradě. „A naopak – lži, neúcta, nejednou přerůstající v hulvátství a šikana slabších jsou přesně to, co v dnešní době charakterizují Pražský hrad,“ dodává. Haška také nesmírně znepokojuje snaha Hradu o pošlapávání základního práva demokratické společnosti na svobodu slova a projevu. „To, jak se dnešní prezident chová k médiím, je naprosto neakceptovatelné a jde tím nejhorším příkladem občanům naší země,“ má jasno bývalá hvězda NHL. Samozřejmě že bohužel všechny tyto manýry a pokřivené hodnoty se automaticky promítají nejen do naší politiky, ale i do naší společnosti. A bezpochyby i vy všichni to kolem sebe jistě cítíte,“ myslí si Dominik Hašek. „Ať jste z vesnice, z pohraničí, z malého městečka nebo velkého města, či volíte v zahraničí, udělejte to, co je nejlepší pro budoucnost naší nádherné země a její tvrdě pracujících lidí. Volte Drahoše!“ vyzývá sportovní hvězda. PS. Stávají stav architektury Pražského hradu není troska, na rozdíl od stávajícího stavu hradního pána.
  • Svatopluk Beran  | 25.01.2018 11:19  | Reagovat
    Já osobně sportovní hodnoty pana Haška a uznávám a nezpochybňuji. Ty ale nic nevypovídají o jeho morálu člověčím o kterém silně pochybuji a to nejen z vlastní zkušenosti. Proto je pro mne jeho pohled na volbu presidenta, coby české sportovní ikony, silně farizejský. Odvrácená tvář Dominátora: Řídil opilý, zmlátil protihráče, rozbil pohár. To jen přiživilo informace, že má i své temné stránky. V jeho minulosti najdeme nejen simulaci a nevěru, ale také vážné prohřešky jako řízení v opilosti nebo zmlácení protihráče. V roce 1989, když přišel na vojnu do Dukly Jihlava, nechtěl Hašek nastoupit proti rodným Pardubicím. Na příkaz trenéra Josefa Augusty však přece jen na led vyjel, ale po prvním kontaktu s pukem odjel „zraněný“ na střídačku. Trenér jej však nenechal jen tak odejít a Hašek ve vzteku vyhodil svůj dres do nejbližšího odpadkového koše. Trenéři ho okamžitě vyhodili z kabiny a a poslali do kasáren v Liberci. Od svazu pak dostal distanc na osm zápasů. V květnu 2003 Hašek ostudně zranil protihráče v zápase extraligy v in-line hokeji. Po jednom ze soubojů napadl a surově zbil Martina Šílu a způsobil mu zlomeninu nosu, zhmoždění krční páteře a otřes mozku. Případ bývalého gólmana, který před dvěma týdny zranil soupeře v in-line hokeji, bude ve středu řešit disciplinárka. Nezávislí svědkové potvrdili, že Haškův zákrok při in-line hokeji byl brutální a že při něm použil hokejku. Hašek to popírá. Kdo lže? Jak je to s nevinou Dominika Haška? Proti jeho obhajobě stojí hned několik nezávislých svědků. Lhal! shodují se. MF DNES se pokusila z jejich výpovědí Haškův zákrok na soupeře Martina Šílu zrekonstruovat. Hašek se Šílou bojují urputně o puk. Najednou se Hašek po Šílovi ohání hokejkou a trefuje ho do obličeje. Na ležícího soupeře si kleká a hokejkou ho mlátí opakovaně do krku.Jednou, dvakrát, třikrát... Záchranka otřeseného Šílu odváží do nemocnice. Tam strávil dva dny. https://sport.idnes.cz/svedkove-se-shoduji-ze-hasek-lze-da6-/sporty.aspx?c=A030604_005308_sporty_RUZ V březnu 2010 si pustil pusu na špacír a ostře kritizoval ředitele extraligy Stanislava Šulce za rozhodnutí disciplinární komise a mimo jiné řekl, že „Šulce bychom v naší kabině seřezali“. V květnu pak poškodil na soukromé oslavě titulu s Pardubicemi mistrovský pohár. Valná hromada Asociace profesionálních klubů pak Pardubice potrestala pokutou ve výši 150 000 korun za Haškova slova, jimiž údajně poškodil dobré jméno soutěže. Náklady na opravu poháru se vyšplhaly na 70 tisíc a klub pak požadoval obě částky po hrdinovi z Nagana.
  • Venca  | 25.01.2018 11:34  | Reagovat
    Hm... Já bych Zemanovi hlas nedal, ani kdyby matky s dítětem z nebe padaly. Ale otírat se o zdravotní stav a zchátralost JAKÉHOKOLIV staršího člověka mi přijde hodně trapné a rozumného člověka nedůstojné - navíc od někoho, jehož fotografie v záhlaví působí tak trochu jako momentka z podzemní krypty na Kapucínském náměstí. Ten kdo něco podobného o "troskách" napíše, by se měl zamyslet, jestli podobnými rádoby bonmoty v důsledku nepadá právě na úroveň toho, proti kterému tak brojí. Ale co, účel světí prostředky, ŽE ?
  • Svatopluk Beran  | 25.01.2018 12:05  | Reagovat
    PS. Stávají stav architektury Pražského hradu není troska, na rozdíl od stávajícího stavu hradního pána. Důležitější troska která ve svých končících silách pootevírá dveře a dláždí chodníky našim podnikatelům do celého světa, tak jak to běžně iniciují západní velmoci v zájmu prosperity svých zemí, protože dopředný rozvoj světa je podmíněn obchodem. Než použití a přesunutí loutky vyřezané pro jednu hru do hry úplně odlišné se zdůvodněním, že je na ní barva ještě neoprýskaná a tudíž se do této hry bude stoprocentně také hodit, jelikož nikdo kvůli jejímu hezkému laku ze začátku nepozná, že na jinou hru vlastně nemá a to nejen vlastní myšlenky. Nezpochybnitelnou skutečností však ale je, že vlastní myšlenky potřebovat nebude, jelikož vodící nitky již jsou na loutku navázány. V podstatě se jedná o totožnou situaci jako s Havlem, když byl nevědoucí český dav vytažen touto marketingově vygenerovanou morální osobností ze sovětského komunistického exibicionismu do dnešních křesťansko-amerických preventivních válek a migračních přesunů, jinak kulturně smýšlejících komunit a národů.
  • Zdeněk Gryc  | 25.01.2018 12:36  | Reagovat
    Vážení pánové, "Jak se z hradu volá, tak se z podhradí ozývá" Prezident Miloš Zeman se v úterý při svém projevu na slavnostním setkání u příležitosti oslav 100 let od vzniku Československé republiky na Pražském hradě tvrdě opřel do ministrů, kteří v roce 1948 svou demisí umožnili komunistický puč. Označil je za „blby”. Zkritizoval rovněž Alexandra Dubčeka, který se podle něj v roce 1968 „podělal hrůzou”. Obrovský bilbord Zemana u basénu Rošického s větou napadající Drahoše byl včera v dobrém stavu. Malý plakátek Drahoše za Krystalem s nápisem:"Slušnost je síla" je zhanoben nápisy a poškrábáním. Názor na volbu presidenta formuloval můj jmenovec Svěrák: „Kdybych byl student, chtěl bych, aby Jiří Drahoš byl můj třídní. Ale jelikož už nejsem student, chci, aby byl můj prezident,“ říká Zdeněk Svěrák. Zdeněk Svěrák se v prezidentské volbě staví za Jiřího Drahoše. Ve Výzvě mluví o tom, jak tím štve část příznivců Divadla Járy Cimrmana a proč si přesto nemůže pomoct. „Vždycky, když se tahle země dostane na křižovatku, tak moje svědomí je hlodavec. A já pak musím něco udělat,“ vysvětluje herec a spisovatel Zdeněk Svěrák, proč se i v letošní prezidentské volbě jasně staví na stranu jednoho z finalistů. Profesora Jiřího Drahoše podporoval už před prvním kolem volby a teď věří, že v sobotu porazí Miloše Zemana. „Je toho tolik, čím mi vadí Miloš Zeman,“ říká Zdeněk Svěrák. „Vadí mi fascinace Putinem, postoj k němu jako prezidenta země, která byla okupována, postoj k člověku, který anektuje cizí území a poruší mezinárodní smlouvy a má mu být odpuštěno jenom proto, že je to velmoc? To já nepřetrpím.“ Stejný názor má Zdeněk Gryc
  • Zdeněk Gryc  | 25.01.2018 12:55  | Reagovat
    Pane Venca, Autor se v komentáři zmiňoval, že někde u piva Vám na nějakou poznámku domluví, tak ho pozdravujte. ---------------------------------------- Málem bych si nevšiml, že dědoušek zase zakvičel. Dědo, není vám ani trochu stydno, srovnávat Prezidenta Osvoboditele TGM s takovou špínou, jakou byl Venca Lahev? Jen stáří vás omlouvá. Tak se uklidněte, váš milovaný Bělobrádek vám dá v prosinci šest stovek, to se budete mít. Tak ať vám slouží ! čtenář | 2015-06-10 17:15:47 | Reagovat
  • Zdeněk Gryc  | 25.01.2018 13:06  | Reagovat
    pane Beran, preventivně deklasovat autora výzvy k volbě presidenta. Jako obvykle nic k jeho obsahu. Stále stejná metoda, jako x krát v JL. Osobní invektivy zasloužilého čtenáře JL k článku s ilustrací: PRAVDA VÍTĚZÍ byly tak nechutné, že redakce JL smazala
  • Svatopluk Beran  | 25.01.2018 14:57  | Reagovat
    Děkuji za informaci, ale po pravdě řečeno si nejsem vědom čím nechutným jsem reagoval, takže se nemůžu vyjádřit k tomuto vašemu zdělení a beru jej proto bez zpětné reakce k danému tématu na vědomí.
  • Zdeněk Gryc  | 25.01.2018 18:39  | Reagovat
    NEDOROZUMĚNÍ, jde o autora: "Málem bych si nevšiml, že dědoušek zase zakvičel."

Přidat Komentář Vrátit se nahoru