Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Zmatek. (Zimák a Dukla....díl 12.)

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 11.03.2018 09:13

Neuvěřitelný chaos v přípravě rekonstrukce zimáku pokračuje. Doslova 10 minut po dvanácté zadalo vedení radnice pod  velkým  tlakem statický posudek na stávající střechu, aby se konečně dozvědělo,  jestli zimák příští rok spadne nebo ne. A trochu si oddechlo, protože přesunulo zodpovědnost za další osud jihlavského hokeje na bedra inženýra Balšinka z Brna. Protože ten rozhodne, co bude dál a jedna z alternativ je i uzavření zimáku v příštím roce, když statický posudek nevyjde. No a to by také mohla být obrovská komplikace pro Duklu, shodují se všichni.
Mezitím pokračuje ve své zakázce snů brněnská firma Invin (viz díl 9) která za 1,5 milionu + DPH radnici "radí" jak má postupovat. Jinými slovy - jenom jinak podává to, co už dávno řekli naší odborní  úředníci  a "zpřesňuje" postupně, co nás to bude stát. Ještě v prosinci odhadli výměnu střechy na 50 milionů, dneska už je to milionů sto.... pěkné veletoče. A organizuje výběrové řízení na dalšího poradce - tedy organizátora výběrového řízení....Že se v tom už ztrácíte? Vůbec se nedivím. Přihlásí se 2 (dvě) firmy. Tohoto jihlavského experimentu, tedy "Žluté knihy FIDIC" - což znamená nesmírně náročného způsobu realizace zakázky - se totiž každý bojí a nejsou s tím žádné zkušenosti. To se také projevuje zde, když budoucí "vítězná" firma (jak jinak než opět brněnská...) předloží nezbytnou referenci prostřednictvím jiné firmy jako subdodavatele a ta jí má nikoliv ze stavebnictví, ale z železniční dopravy....No pod něco tak šíleného už se jako zastupitel opravdu podepsat nemohu a jenom časový pres mně zabrání, abych se s celou věci neobrátil na úřady bdící nad dodržováním pravidel hospodářské soutěže. Protože to by se vše vlivem správního řízení pochopitelně zastavilo, což by bylo to úplně nejhorší nyní, bez ohledu na to, že rada by měla opět alibi, o což jí asi jde nejvíce. A tak alespoň navrhuji kolegům zastupitelům, aby se toto výběrové řízení zrušilo a buď se urychleně našel někdo, kdo to opravdu umí, nebo aby se od toho démonického FIDICu ještě odešlo a udělalo to normálně, jako jiné zakázky.
Radní ovšem už tuší další velký průšvih a pomalu na něj mediálně připravují veřejnost ( viz článek v Mf dnes z 8. 3.2018 pod názvem Chybí stavbaři. Jihlava nemusí najít firmu na opravu stadionu) Situace na trhu je  tedy velmi špatná! Kapacit je zoufale málo. A k tomu já nemohu nedodat...no bodejť, když jste to ještě tak hezky přiživili tím tajemným FIDICem. Kdo by strkal hlavu do oprátky, když jinde najde snadnější práce více než dost. Problém je i velikost zakázky, která je někde na hraně - příliš velká pro malé firmy, které by možná tu kapacitu měly, ale nepůjdou do toho protože se s FIDICem nikdy nesetkaly a logicky mají obavy. A zároveň je to příliš malé sousto pro velké hráče, které naopak tu zkušenost mají a dokážou si ty nesmírné komplikace představit.... Což přesně takto i před zastupiteli potvrdil zástupce INVINu Ing. Šoltés dne 5.3.2018.
A tak já osobně budu spoléhat na místní firmu PSJ. Protože přes tyto peripetie si opravdu nejvíce přeji, aby se zimák a zvláště střecha opravil co nejdříve. A pan Vaculík je sportovní fanda a patriot, který jihlavský hokej rozhodně padnout nenechá, stejně jako to neudělal s místním fotbalem. A už vůbec to nebudu dávat do souvislosti s nějakým nepovedeným angažmá náměstka Výborného u této firmy v Tunisku....

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

zdenek gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???
zdenek gryc: Sedět ve vězení…
zdenek gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???
zdenek gryc: Vlastizrádci.
Anthonyastom: Vlastizrádci.

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

2 komentářů

Přidat Komentář

  • XXXXX  | 11.03.2018 17:21  | Reagovat
    Ikdybys sebevíc chtěl nespadne ty žvaznile
  • Zdeněk Gryc  | 16.03.2018 14:33  | Reagovat
    Střecha kdysi na zimáku v Třebíči spadla a zabila dva hochy. Jedním byl syn ortopéda MuDr. Maruše. Pamatujete a vzpomínáte ?