Reklama
Dnes je neděle 22.09.2024      svátek má Darina
Zpět
Bedřich Ščerban

Narozen 31. května 1964 v Jihlavě, je bývalý vynikající hokejový obránce. Je držitelem pěti bronzových medailí z mistrovství světa a jednoho bronzu z Olympijských her. Na domácích kluzištích získal tři mistrovské tituly, navíc je mistrem Německa a Švédska. V současné době je jednatelem hokejového klubu Dukla Jihlava.

Streetlight.

Bedřich Ščerban | 29.09.2011 21:15

Streetlight, muzikál, který cestuje Evropou, jde i Českou republikou a jedna z pár zastávek je v Jihlavě. Na HZS proběhla dvě představení. Středeční večerní a čtvrteční dopolední, školní. Muzikál je určen pro děti, a tak na obou představeních byly převážně děti a mládež. Viděl jsem představení a mohu říci, že to byla povedená akce. Počet diváků obou představení byl ke čtyřem tisícům, počítám i spoluúčinkující, kterými byly děti ze škol. Hlavní plus ale bylo v prožitku pro ty děti. Byl to zážitek sledovat, jak to prožívají a jak si užívají. Byla to pro ně šance dostat se na „prkna, která znamenají svět“. Byla to šance postavit se vedle profesionálů z celého světa (skupina Gen Rosso je složena z 18 umělců z 9 zemí světa - Brazílie, Argentina, Keňa, Tanzanie, Španělsko, Polsko, Itálie, Švýcarsko a Filipíny, pozn. autora). Jo, bylo to fajn, byť nám to způsobilo nemalé organizační problémy. Uspořádat tuto akci znamenalo pro Duklu Jihlava třídenní výluku v provozu. Bylo potřeba přenést provoz mimo HZS. Jde o 13 týmů, 350 dětí aktivně denně sportujících. Ale kam? Druhá ledová plocha není. A tak se jezdilo mimo Jihlavu, objednávalo fitness mimo běžnou potřebu. A tady jsme u podstaty věci. Jsem rád, že HZS dostává nabídky na akce, že žije a je plný života. Jsem rád, že jsme se naučili pořádat, či spolupořádat akce. Musím poděkovat mým spolupracovníkům za zdárný průběh akce. Ale! Ale skutečnou multifunkčnost haly nedělá výsuvné hlediště, či spouštěcí bazén od stropu (přeháním). Dělá ji druhá ledová plocha, kam můžeme přenést provoz, byť redukovaný, na určitou dobu. Registrujeme další nabídku na další muzikál v listopadu. A tady je ten problém. Místo abychom vše připravovali na slavnostní otevření II. ledové plochy, abychom umožnili rozvoj ledních sportů (nejde jen o hokej), pořádání koncertů, akcí pro děti, navýšení hodin veřejného bruslení, více hodin amatérským týmům atd., tak se nezačalo ještě ani kopat. Pár obyvatel to zde nechce. Na místě, které je určeno pro sport. Halu, která přinese pro okolí svá pozitiva jako lepší vzhled, menší hlučnost, menší prašnost a odhlučnění hlavní haly. Halu, která přinese Jihlavě a Kraji Vysočina větší možnost využití HZS k velkým akcím. Muzikál vypráví o dětech v gangu na ulici. Je podle skutečné události a končí smrtí hrdiny příběhu. Raději uvidím ty děti na sportovištích, než v pouličním gangu. K tomu jim ale musíme vytvořit podmínky. Bedřich Ščerban

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Remote healthcare consultations: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Vlastizrádci.
Anthonyastom: Bernard.
D96ZW4P www.yandex.ru: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
ComCASHerync: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

3 komentářů

Přidat Komentář

  • nechápající  | 30.09.2011 08:33  | Reagovat
    Taky ty lidi, co tu stavbu bojkotovali, nechápu
  • Koumák  | 30.09.2011 15:33  | Reagovat
    A já zase nechápu lidi co to tam naprojektovali.
  • Janderka  | 02.10.2011 04:32  | Reagovat
    Já nechápu toho, kdo si myslel, že si s lidmi lehce vytře p...l. Kvůli nechápajícícmu egoistovi má starosti město, Dukla, vítěz výběrového řízení, lidi z Tyršovky i zájemci o bruslení.