Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Konstruktivní opozice.

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 02.03.2019 16:04

Možná dříve než se čekalo padla stará garda a vedení města Jihlavy ovládli úplně noví mladí lidé bez vazeb na minulost, politické předpojatosti a bez telefonu na někoho z mocných. Začínají, dělají a budou dělat chyby a ne všechno se změní hned. Ovšem nový a čerstvý vítr je už hodně cítit úplně všude.
Nejvíce je to vidět na poděšeném  křiku lidí z tzv. "konstruktivní opozice" - nejsilnější strany, t.č. i vládní, kteří cítí jak jím najednou, zničehonic, ujíždí půda pod nohama. Tohle asi opravdu nečekali když volby "vyhráli" ale vůbec nikdo se s nimi o spolupráci nechtěl bavit. A zde je vidět proč. Velice brzy se vybarvili :
Miloslav Neckář (firma NEST), zuří vzteky, že město už nechce slyšet na jeho nekvalitní developerské záměry blízko Pelhřimovské, jdoucí proti zásadám trvale udržitelného rozvoje. Blíže březnové NJR na str.20. V zastupitelstvu ho zatím tiše podporuje jeho zeť Richard Šedivý. Možná odpověď na otázku, proč najednou tato rodina po letech neangažovanosti  chytila ten správný politický vítr.
Daniel  Mayer (známý svými vulgaritami nejen na zastupitelstvu) samozřejmě vůbec nemůže zkousnout náhlý obrat v řešení zimáku, kde se konečně už, po deseti letech diskusí, začíná objevovat světlo na konci tunelu. Vždyť ty neustále štědře honorované konzultace a poradenství s HC Logic, INVINem nebo FIDICem bez jakéhokoliv hmatatelného výsledku, to byla paráda, ne?
Zdeněk Faltus (ortoped a expert na dopravu, dnes nejvyšší místní představitel Babišova hnutí, dříve ODS), bez uzarděni bojuje za to, aby město ihned  převzalo celou silnici 602 do Popic a Vysoké  od kraje  do své péče a samo se dobrovolně zatížilo mnohamilionovymi náklady na údržbu.To, že mu krajský radní Martin Hyský řekne, že takové přebírání se děje až po vybudování obchvatů, mu samozřejmě nestačí. Že se peníze na obchvat letos jaksi zadrhly na Ťokově ministerstvu protože se pro ně politická situace v krajském městě příliš pozitivně nevyvíjí, je už opravdu čirá spekulace. Ovšem klást si otázku, proč přednost dostal malý Velký Beranov je asi na místě.
Radek Popelka, druhý nejvyšší představitel firmy Kronospan v zastupitelstvu. A jeho velký údiv nad tím, že nové vedení města okamžitě stoplo prodej městských pozemků pro další rozšíření tohoto druhého největšího průmyslového znečišťovatele v zemi. "Přece se takhle nemůžeme chovat k našim firmám, už jím to slibujeme rok..." Omyl - asi jste jím to slíbil jenom vy. A teď to naštěstí nemůžete v opozici splnit. Protože nová primátorka a příslušný náměstek mají zcela jiné preference. Ochranu zdraví občanů.
No a hlavní zastupitel této firmy, po léta jihlaváky tak obtěžující? Tichý a nenápadný, nijak se neprojevujíci, o to  však účinnější Rostislav Habán, bývalý radní. Profesně nyní .... hlavní ekolog Kronospanu...Na tom by samo o sobě nebylo nic zvláštního, pokud by tam nepřešel během své politické kariéry přesně z druhé strany - z odboru životního prostředí krajského úřadu, kde řešil - hlavně Kronospan! Koho asi tak bude hájit zájmy, až přijde na lámání chleba? Občanů, kteří ho volili, nebo svého chlebodárce?
Ano, i tohle je Jihlava. Nyní v opozici. Pokud něco podobného máte i na ty z nového vedení města, sem s tím. Politika a správa města jsou věci veřejné. A klidně šijte i do mne, řadového zastupitele, byť ve mně žádná touha zasednout někde výš už nedříme, na rozdíl od výše jmenovaných.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Ing. arch. Zdeněk Gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???
zdenek gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???
Jeremyonero: My, občané Protektorátu (1/3)
Jamesatorm: My, občané Protektorátu (1/3)
Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

73 komentářů

Přidat Komentář

  • XXXXX  | 02.03.2019 17:21  | Reagovat
    Moc se mi líbí když se tu naparuje křivák co nectí výsledky voleb. Ať už si o Agrofertkumpanii myslím cokoli, vyhráli volby a mocichtivá chátra co se zaštiťuje vyřešením problému zimní stadion, mimochodem tím nejblbějším z blbých způsobů, si to udělala po svým. To samý jako komunisti. Jediný co jste ukázali je jací jste demokrati a co vám říká vůle lidu. Ikdyby byli Faltus s Popelkou největší zloději v kraji vyhráli a měli sestavovat "vládu" ne nějací šašci s pomalovanýma balíkama slámy. V jednom šiku se zkrachovalým pétépákem a jeho marškumpanií. A když už jsme u toho jak je to se stavebním zákonem a různejma nástavbama a přístavbama.
  • bvj  | 02.03.2019 20:42  | Reagovat
    Místo politických taškařic mne jako občana Jihlavy spíše zajímá 1) včasné vybudování všech obchvatů kolem Jihlavy 2) včasné vybudování SJEZDU a NÁJEZDU z přivaděče k obchodní zóně u Vodního Ráje, bez toho se bude zbytečně městem poflakovat stále více a více aut 3) řádná revitalizace náměstí, aby z náměstí nebyla v létě pouze rozpálená dlážděná plocha či parkoviště pro auta 4) větší eliminaci prašnosti Kronospanu a větší snížení emisí rakovinotvorného formaldehydu, výroba takového rozsahu, pomalu až ve městě, je na pováženou, ať si výrobu pokud možno postupně přesunou jinam daleko mimo město Jihlavu :o) 5) řádná a kvalitní oprava některých děravých silnic v Jihlavě, to se týká i některých nekvalitních hrbolatých chodníků 6) nakonec i to včasné vybudování plánované spojky od výpadovky na Pelhřimov, která má nějak obkroužit rybník U Břizy a novostavby, přetnout Rantířovskou a napojit se na Bukovou, ta tragická křižovatka u ONO zřejmě po výstavbě Aventinu tu dopravu opravdu stěží pobere, ta propojka by jistě tomu zde odlehčila, je také třeba počítat aktuálně i do budoucna se zvýšením zástavby ve všech obcích od Pelhřimova, od Hodic i od Vyskytné n/Jihlavou a Rantířova - tzn. zvýšení počtu aut z těchto směrů do Jihlavy. (Nějaké aktivity či co nějakého Neckáře mne v této souvislosti vůbec nezajímají. )
  • Jan P.  | 03.03.2019 10:49  | Reagovat
    Na rozdíl od ANO politické hnutí Fórum Jihlava(FJ) nepolitikaří,ale dělá politiku.Tvrdí autor Miroslav Tomanec.Čím má být, totiž správou věcí veřejných. Máme tomu věřit ? Autor zřejmě spoléhá na to,že občané města Jihlavy a čtenář blogu Jihlavských listů má krátkou paměť. Jak a proč našli zase bývalí koaliční partneři(ODS,KDU-ČSL,FJ) po posledních komunálních volbách v Jihlavě společnou řeč se asi nedozvíme.Můžeme pouze spekulovat.Je to rekonstrukce HZS za 800 mil.korun nebo je v tom něco ještě jinýho ? Jenom pro připomenutí ,jak se ještě nedávno autor a významný představitel a zastupitel FJ Miroslav Tomanec kriticky vymezoval proti politikům vládní koalice.A co o něm pro změnu zase mluvila protistrana. Miroslav Tomanec(FJ): Kšeftmani z ODS už odmítají kšeftovat /Čtvrtek, 10. 11. 2016 Vystrčil – Vymazal… miliardu ?/Pátek, 4. 11. 2016 ODS ????/9. 10. 2016 JAK KRÁSNÁ NOVINÁŘKA TREFILA KOZLA…..aneb….. JIDÁŠI ?/11. 12. 2015 "V jedné věci mám totiž s místním ANO naprosto shodný názor. Jihlava nemá žádnou reálnou vizi rozvoje, strategii neustále dopilovávanou a zdokonalovanou, podle které by se stanovily priority rozhodování . Navzdory tomu, že lidé jako pan Vymazal tvrdí pravý opak a je to právě on, který nyní nejvíce brání tomu, aby se na tuto skutečnost začalo dívat všestranně reálně a objektivně." Jaromír Kalina(KDU-ČSL): Avantgardní revolucionář Tomanec/Jaromír Kalina | Úterý, 2. 8. 2016 Pokud se nepletu tak náměstky primátorky Karolíny Koubové(FJ) a radními je opět Jaroslav Vymazal(ODS) a Jaromír Kalina(KDU-ČSL).Kde hledat nový a čerstvý vítr,který je už hodně cítit úplně všude,jak píše autor ? Dělá si z nás autor legraci, nebo to myslí vážně ? Jasně,politika je taky o kompromisech.Ale má pocit,že tady se dál kšeftuje a politikaří. O žádnou politiku(správu věcí veřejných) se nejedná.Vše zůstalo při starým.Děje se tak pouze jinými prostředky.ANO a další politické subjekty,které po volbách skončily v opozici nepovažuji za konstruktivní opozici a moji důvěru rovněž nemají.Silně pochybuji o tom,že Piráti a Zelení(nejmenší vládní koaliční partner) v takové politické konstelaci ze svého progresivního předvolebního programu něco prosadí. Jako dostupné a sociální bydlení,participativní rozpočet atd.Jsem toho názoru,že vstup do této koaliční vlády bylo ze strany Pirátů a Zelných bylo strategickou chybou. FJ vyhráno rozhodně nemá.Otázka je,kam se větší část voličů FJ(dříve dlouhodobě volili soc.dem) po příštích komunálních volbách v Jihlavě přeskupí a komu se jednou věrohodně podaří oslovit větší procento nevoličů,kteří k volbám nechodí. Vůbec se těm 60% lidí,kteří ke komunálním volbám v Jihlavě nechodí.Světlo na konci tunelu,který by co nejvíce přiblížilo správu věcí veřejných občanům města a zlepšilo chod samosprávy bez byrokratické šikany v Jihlavě nevidím.Ale třeba se i mýlím.Po skončení tohoto volebního období můžu být mile překvapen.Zatím tomu moc nevěřím.Jsem v tomto ohledu realista.
  • VladimírV  | 03.03.2019 12:58  | Reagovat
    Milý pane Tomanče, kde jsou Vaše proklamace o tom, že Vám jde především o službu věcem veřejným, nikoliv vyřizování si osobních účtů. Držíce se starého bolševického hesla, že politického protivníka je třeba zlikvidovat všemi prostředky, berete si nelítostně na paškál zástupce vítězné strany ve volbách. A s kritikou sobě vlastní nemilosrdně poukazujete na "důležité části" jejich dosavadního CV. Vše ve stylu, aby si od nich pes ani kůrku nevzal. Lehce pro připomenutí. Kdože to spoluvládl v první polovině minulého volebního období s Vašimi koaličními partnery? Byl jste to Vy a Vaše seskupení. Matematicky, vládli jste stejně dlouho jak dle Vašich proklamací, největší "přítel starých pořádků", hnutí ANO. S výsledkem, který tak plamenně odsuzujete. Kam se poděl investiční plán, tedy jasná vize směrování dění ve městě, který hnutí ANO, konkrétně pan Mayer představil? Kdo že to byl, co na zasedání zastupitelstva posměšně kritizoval pana Habána za jeho příslušnost k postu krajského úředníka? No přece Vy. A když ho tak propíráte, napadlo Vás, že třeba změnil zaměstnání i kvůli Vašemu ataku a protože má Kronospan punc 2. největšího znečišťovatele ovzduší v republice a proto ho jako nesporně erudovaného odborníka, rádi zaměstnali? A třeba i z toho důvodu, aby došlo ve firmě k pozitivním změnám stran ochrany životního prostředí. Vyjádřil jste svobodně svůj názor na politické oponenty, proč ne. Na mne jako občana to však dělá dost silný dojem, že si pod slupkou řadového zastupitele farizejsky hrajete na matku koroptev, která se snaží strhnout pozornost na sebe, aby uchránila své mladé před vetřelci. Připomenu Vám jen jedno: "Kdo s čím zachází, s tím také schází".☺ Mějte hezké jaro. Zdraví Vás Vladimír Havlíček
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 03.03.2019 16:17  | Reagovat
    To : Jan P.. Díky za zajímavé názory, pokusím se reagovat postupně na hlavní věci : * ....Jak a proč našli zase bývalí koaliční partneři(ODS,KDU-ČSL,FJ) po posledních komunálních volbách v Jihlavě společnou řeč se asi nedozvíme.... Proč byste se to nedozvěděli? To je přece veřejná věc. Jednak proto, že se lidé na vedoucích postech obměnili(ODS), přistoupili na programové priority většiny ( KDU) a všichni dohromady vložili naději do mladé primátorky a nového mladého vedení města. A samozřejmě tu byla obrovská vůle zastavit velmi nepříznivý vývoj posledních dvou let. *.......kriticky vymezoval proti politikům vládní koalice.A co o něm pro změnu zase mluvila protistrana...... samozřejmě, hlásím se k tomu, vždyť jsem po mnoho let usiloval přece o tyto změny. Jak jsem se měl chovat, když jsem viděl kam se to šine? Kritika byla pravděpodobně na místě a přinesla toto ovoce *........Pokud se nepletu tak náměstky primátorky Karolíny Koubové(FJ) a radními je opět Jaroslav Vymazal(ODS) a Jaromír Kalina(KDU-ČSL).Kde hledat nový a čerstvý vítr,který je už hodně cítít..........Ano, tak přece rozhodli voliči, ne ? Jasně rekli - změnu ano, ale ne zase úplnou.Mnohem podstatnější, než tyto jednotlivosti , o kterých píšete, přece nutně musí být celkový stav ne? To znamená - z pětičlenného vedení města čtyři noví. z devíti členů rady 7 nových. Maximum co šlo. *.........FJ vyhráno rozhodně nemá.....O to ale přece vůbec nejde. Jde o to, aby ve vedení města stáli zodpovědní, slušní a schopni lidé. Ať už jsou z jakékoliv strany. Na úrovni města jako je Jihlava je přece daleko důležitější než partaj to aby se našla vize v každé oblasti, která město postupně pozvedne zlepší ho. A všichni z vedení za tím půjdou *.......Vůbec se těm 60% lidí,kteří ke komunálním volbám v Jihlavě nechodí.......Ale to přece není problém jenom Jihlavy, ale celé země. Všude je to stejné. Bohužel *.....Světlo na konci tunelu,který by co nejvíce přiblížilo správu věcí veřejných občanům města a zlepšilo chod samosprávy bez byrokratické šikany v Jihlavě nevidím........V to doufat už 4 měsíce po největší změně od roku 1989 je trochu brzo, nemyslite?
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 03.03.2019 17:02  | Reagovat
    Vážený pane Havlíčku, víteznou by ta strana byla, pokud by vládla. Tedy pokud by dostala tolik hlasů aby vládla sama nebo pokud by se s někým na vládnutí dohodla. Tak hovoří naše zákony, tak se je těmito stesky nesnažte předělávat. Až bude v zákoně že vítěz bere vše, jak to prosazuje pan prezident Zeman, tak to bude jiná. Důležité části CV? Nemyslím si. Píšu především o jejich současných postojích a velice nepřiměřené provázanosti jejich špiček na byznys - a to je něco úplně jiného přece. Máte něco podobného na špičky koalice? Lehce pro připomenutí. Já osobně jsem v žádném případě v minulém volebním období s nikým nevládl. To máte krátkou paměť. Nepodepsal jsem přece koaliční smlouvu. A také jste velice brzy zapomněl, jaké naděje jsme po ty dva roky vkládali do lidí z ANO. Zklamali úplně ve všem, nechtěli žádné změny, pouze jet dál ve vyjetých kolejích pod taktovkou pana Výborného. Investiční plán pana Mayera? Myslíte tu excelovskou tabulku, kam jenom nasypal údaje od jednotlivých vedoucích odborů aby zjistil když to sečetl, že to dělá osm miliard a že tedy na nic nemáme, tak nemůžeme dělat nic..Nebo vy byste dokázal napsat, co se za ty dva roky začalo nebo připravilo? Tomuhle můžete říkat jasná vize směřování města už jenom vy...Ani z kruhů ANO v tomto směru nezazniva nic jiného než cudné mlčení Že pan Habán přešel na druhý břeh snad proto, že by chtěl zlepšit životní prostředí nebo kvůli mně, to snad ani nemůžete myslet vážně... Takového člověka by za to nekdo platil???. Nebude pravděpodobnější, že si ho prostě koupili, aby jim prosadil jejich další záměry v ničení Jihlavy? Děkuju za uznání, ale matkou koroptví opravdu nejsem - už jenom proto, že pozornosti je na mně více než dost.. Jsem rád jak se to nyní vyvíjí a čelim křiku "konstruktivní opozice" , která rozhodně nehraje fér. Toť vše.
  • XXXXX  | 03.03.2019 17:38  | Reagovat
    Vítěznou je proto, že ji volilo nejvíc lidí. Křiváci jako ty a to samozřejmě platí v celé této zemi, pak mají za následek to tvoje "bohužel" u nízké účasti voličů. Nakonec by možná bylo nejlepší, kdybyste nás se svýma volbama neotravovali a zvolili se sami. Ušetří se alespoň za volební komise.
  • jihlavák  | 03.03.2019 19:30  | Reagovat
    jenom k tomu Kronospanu: Kronospan Rakousko https://www.holzbauaustria.at/index.php?id=355&tx_ttnews%5Btt_news%5D=6103&cHash=37799432ba05ae41c07ea271edac5ec9 a Kronospan zkorumpovanej bordelstán https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/ovzdusi-znecistovatel-kronospan-arnika-studie-formaldehyd-jihlava-vysocina.A190227_460327_jihlava-zpravy_mv/foto/MV550023_235052_4953982.jpg
  • Berka  | 03.03.2019 19:53  | Reagovat
    Mě hlavně překvapuje, jak se pořád mluví jen o megaakcích typu zimní stadion a podobně. Jihlavu myslím pálí hlavně stovky jiných věcí, které jsou z hlediska investic a politického boje jenom drobnosti - ale právě tyhle věci by přitom jihlavákům (a obyvatelům okolních vesnic) zjednodušily a zpříjemnili život v jejich městě. Pokud Vaše proklamace o "lepším životě" myslíte vážně, zaměřte se naopak na tyhle každodenní věci. Navíc v naprosté většině by po nákladové stránce představovaly položky, které by narozdíl od stadionů rozpočet města utáhl bez mrknutí oka. Konkrétně ? Konkrétně když potřebuju něco vyřídit na radnici, proč kvůli tomu musím zaplatit třeba třicet korun za parkování ? Jasně, já můžu jet trolejbusem, ale je plno lidí - starších, hůře pohyblivých, mamin s kojenci a podobně, kteří se tam (hlavně přespolní) jinak než autem nedostanou. Stačilo by přece pár parkovacích míst pro návštěvníky magistrátu zdarma. To samé v nemocnici. Padesát korun za parkování ? Jasně, namítnete že nemocnice je krajská a město do toho nemá moc co mluvit. Já chápu, že bylo potřeba nějak nahradit výpadek ze socanského slibu - zrušení zdravotnických poplatků - a zpoplatnění parkoviště byla ideální varianta. Ale ta nemocnice je ať chceme, nebo ne, přece taky JIHLAVSKÁ. Takže by si jihlaváci zasloužili mít možnost u ní zdarma zaparkovat. Jo, na malém bočním parkovišti u urgentu se parkovat zdarma dá. Půl hodiny - což je ale spíš výsměch. Vy sice vypadáte celkem zachovale a tudíž asi "po doktorech" moc často nechodíte, ale myslím si že snad ani vy nevěříte, že by se dalo v jihlavské nemocnici cokoliv (snad kromě návštěvy lékárny) vyřídit za půl hodiny. V Havlbrodě je (nebo aspoň ještě loni bylo) u nemocnice zdarma parkování na dvě hodiny, což je úplně ideální. Pro mě za mě - návštěvy ať klidně platí. Ale pokud jde někdo na vyšetření, neměl by přemýšlet nad tím, jestli třeba zaparkovat u Uni Hobby a dojít pěšky. Možná by stačilo zpoplatnit parkoviště třeba od tří hodin odpoledne a dopoledne ho nechat zdarma. Třeba na ty dvě hodiny - aby tam trvale neparkovali lidé pracující či bydlící někde v okolí. A tohle je jenom jediná věc z těch stovek podobných "drobností". Jenže chápu, že na tom se politika nedělá a taky že "mladé" vedení města nějaké důchodcovské parkování u nemocnice zatím jaksi moc nezajímá...
  • VladimírV  | 03.03.2019 20:24  | Reagovat
    Milý pane Tomanče, jsem realista, posuzuji pouze stav. Žádné kdyby. Nemáme většinový volební systém, logicky by se dalo předpokládat, že se koalice budou formovat podle stupně shody volebních programů. Jinak řečeno, tato bude dobře sloužit věcem veřejným. Bohužel, a v tom je Váš příspěvek zářným příkladem, o povolební koalici rozhodly osobní antipatie jako jediné hledisko. O přiměřenosti provázanosti politiků s lidmi, kteří mají určitý ekonomický vliv na dění ve městě, lze velice polemizovat. Žádný politik nám nebyl seslaný z nebes a holt může platit, že se všichni najednou spolu sejdeme v posteli (B. Bardotová). Pokud bych měl "vytahovat" něco na špičky koalice, mohu posloužit pouze jedním. A to je provázanost určité skupiny politiků s Vámi. Že by bez Vašich zištných zájmů? Jinak, doba, tedy nastávající rok a půl, přinese proces "zrání" v podobě báječných nápadů, které kupodivu dosud nepatřily mezi priority města, nicméně, jejich realizace bude "nutná". První vlaštovkou je parkování u Robinsonu. Vaše skromnost v podobě osobní neúčasti na vládnutí v koalicích je pouze těšínským jablíčkem pro neznalé. Jste dosud neformální autoritou, umíte dokonale prezentovat hnutí a stal jste se Enfant terrible zastupitelstva, což imponuje části občanské společnosti tradičně nespokojené s děním ve městě. To vše je z větší části skutečně hodné obdivu. Až na jednu "maličkost", kterou je způsob, jakým se občas zviditelňujete. Omlouvám se zároveň za moji upřímnost. Váš úsměšek nad zpracovanou množinou investičních problémů, která, jak se zdá, nemá pro současnou koalici zřejmě žádnou validitu, je přinejmenším problémem. Výčet možných akcí a Vámi zmíněných 8 miliard je varovným prstem před neuváženým prosazením některých problematických investic, které zabrání realizaci větší části ostatních, potažmo rozvoji města. O stanovení priorit se dá vést dlouhá diskuze. Ano, participativní rozpočet je způsob, kdy by si mohly jednotlivé části města samy rozhodnout o pořadí investování v jejich obvodu. Jinak řečeno, pokud pár vyvolených rozhodne o čerpání městského rozpočtu nad rámec únosnosti a dá se na cestu, v Jihlavě dosud nerealizovanou, může se Jihlava dostat do situace např. Liberce. A potom Bůh s námi. Ještě malou zmínku o panu Habánovi. Ve svém okolí máte dost lidí, kteří by Vám mohli názor na něj upravit. Tedy, pokud o to budete stát. To, že si ho firma koupila, aby pomohl zakrývat její pustošení životního prostředí má dokonce i podobu pomluvy. Ale jak Vás znám, to jste určitě nemyslel vážně. Nebo se snad mýlím? Co si osobně přeji, je faktické naplnění slova "férovost". Ono má svůj jasně daný rozměr, nestačí se s ním jen ohánět. Zdraví Vladimír Havlíček
  • Tomanec  | 03.03.2019 20:27  | Reagovat
    To Berka : díky za zajimavé náměty. Taky nejsem příznivec "megaakcí". Jenomže s tím zimákem se fakt něco udělat už musí, když se město k hokeji takto přihlásilo, nejde to přece jen tak ukončit - vždyť už je to pro ostudu, jak to tam vypadá a taky těch deset let planých diskusí, to už byla docela ostuda. A převládl názor, že hlavní směr vedle té funkce bude vybudovat kus pěkného města. Je tam také přece už ten nový zimáček a sportuje tam opravdu spousta lidí. Na ty drobnosti, o kterých píšete, se fakt zaměřit snažíme, každé pondělí máme v kavárně Salotto naproti odboráku od 15 do 18 zastupitelský den, kde může přijít každý a zrovna s náma o těchto věcech mluvit. Zatím z toho máme asi 50 podnětů, několik se jich už podařit vyřešilo zcela a dost je jich na dobré cestě. Tak přiďte taky někdy na kafe pokecat ! Co se týče toho možného časově omezeného zaparkování u magistrátu, tak to už funguje - několik míst k tomuto účelu je v Hluboké ulici - u zdi hodpody Jakub. 30,- Kč na náměstí na parkování je fakt dost - ale je to dosti nadstandart přijet autem až tam, když o pár metrů dál jsou dvě parkoviště v Křížové s první hodinou za deset. Aut je čím dál více a centrum se nenafoukne a tak bude do budoucna nutné asi opravdu počítat s nějakou restrikcí formou peněz. Ale do toho já mluvit nechci, do dopravy nedělám... A s tou nemocnicí je to dobrý nápad a námět - zkusíme to, máte pravdu že to v HB přesně tak funguje jak popisujete - ovšem je pravdou zase, že tam je to dosti dál od hlavního vchodu než tady....Není to pravda že důchodce mladé vedení města moc nezajímá - ovšem pravdou zase je, že někdy je zapotřebí takový pohled jako váš - protože já osobně na nic auto v Jihlavě zatím nepotřebuju jak se dá všude dojít pohodlně pěšky a tak to tak nepociťuju...
  • Jan P.  | 03.03.2019 20:27  | Reagovat
    Dobrý den pane Tomanče.Děkuji za odpověď. Máte pravdu,že ODS přinesla do zastupitelstva některé nové tváře.Ale stále tam jsou ti samí(na významných postech vedení města),kterým jste ještě nedávno oprávněně nemohl přijít na jméno.To stejné platí o KDU-ČSL.Nakonec na nových neprofláknutých tváří až tak nezáleží. Pamatuji si dobu krátce po roce 1992,kdy mnoho členů a voličů vítězné ODS bylo přesvědčeno, a také to nahlas říkalo, že o politickém směřování země v intencích jejího volebního programu je rozhodnuto nikoliv do příštích voleb, tedy nejvýše na čtyři roky, ale v podstatě napořád.ČSSD,KDU-ČSL a jiné politické strany,který nepřetržitě v koalici spolu s ODS v Jihlavě vládly se tímto politickým směrem držely.Pochybuji o tom,že politické hnutí Fórum Jihlava na tom něco změní.Co si budeme povídat.ANO a ODS mají k sobě ideově hodně blízko.V některých městech Čech a Moravy spolu dobře v koalici vládnou.Dovedu si klidně představit,že ANO+ODS +KDU-ČSL by dokázalo v Jihlavě složit funkční koaliční vládu. FJ k ničemu potřebovat nemusí.Nemáte pravdu v tom,že komunální politika a chod samosprávy vypadá ve všech ostatních městech všude stejně jako v Jihlavě.Tím myslím i velká města jako Praha a Brno.Zajeďte se podívat např. do Jindřichova Hradce čí Žďáru nad Sázavou a zjistíte,že Jihlava je mrtvé město. Žďáráci dokonce mají participativní rozpočet.Neuvěřitelný.Místní referendum nikdo překážky neklade,jak jsme toho byli svědky nedávno v Jihlavě.O celostátní politice se vyjadřovat nebudu.To by bylo na jiné téma. Výsledek komunálních voleb v Jihlavě respektuju. I když s nim spokojenej nejsem. Hodnotit vládnutí po 4 měsících je jistě brzo.Proč od Vás tedy ta samochvála. Není předčasná ? Že skončila doba politikaření a jánabráchismus v komunální politice v Jihlavě nevěřím.Nemám k tomu žádný racionální důvod. Jsem pevně přesvědčen o tom,že zhrzený volič místní ČSSD,který to zkouší dnes u FJ si v podstatě.nepomohl.Z bláta do louže.Nakonec pro Vás bude relevantní slyšet názor od vašich voličů,co si o tom všem mysli a jestli náhodou nenaletěli...Já FJ nevolil.Piráti + Zelení se mají taky nad čím zamyslet.Role užitečných idiotů jim jejich volič neodpustí.Do příštího zastupitelstva se nemusí už dostat.To stejné po zásluze může potkat i FJ.
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 03.03.2019 20:38  | Reagovat
    To Berka : díky za zajimavé náměty. Taky nejsem příznivec „megaakcí“. Jenomže s tím zimákem se fakt něco udělat už musí, když se město k hokeji takto přihlásilo, nejde to přece jen tak ukončit – vždyť už je to pro ostudu, jak to tam vypadá a taky těch deset let planých diskusí, to už byla docela ostuda. A převládl názor, že hlavní směr vedle té funkce bude vybudovat kus pěkného města. Je tam také přece už ten nový zimáček a sportuje tam opravdu spousta lidí. Na ty drobnosti, o kterých píšete, se fakt zaměřit snažíme, každé pondělí máme v kavárně Salotto naproti odboráku od 15 do 18 zastupitelský den, kde může přijít každý a zrovna s náma o těchto věcech mluvit. Zatím z toho máme asi 50 podnětů, několik se jich už podařit vyřešilo zcela a dost je jich na dobré cestě. Tak přiďte taky někdy na kafe pokecat ! Co se týče toho možného časově omezeného zaparkování u magistrátu, tak to už funguje – několik míst k tomuto účelu je v Hluboké ulici – u zdi hodpody Jakub. 30,- Kč na náměstí na parkování je fakt dost – ale je to dosti nadstandart přijet autem až tam, když o pár metrů dál jsou dvě parkoviště v Křížové s první hodinou za deset. Aut je čím dál více a centrum se nenafoukne a tak bude do budoucna nutné asi opravdu počítat s nějakou restrikcí formou peněz. Ale do toho já mluvit nechci, do dopravy nedělám… A s tou nemocnicí je to dobrý nápad a námět – zkusíme to, máte pravdu že to v HB přesně tak funguje jak popisujete – ovšem je pravdou zase, že tam je to dosti dál od hlavního vchodu než tady….Není to pravda že důchodce mladé vedení města moc nezajímá – ovšem pravdou zase je, že někdy je zapotřebí takový pohled jako váš – protože já osobně na nic auto v Jihlavě zatím nepotřebuju jak se dá všude dojít pohodlně pěšky a tak to tak nepociťuju… !
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 03.03.2019 21:17  | Reagovat
    Vážený pane Havlíčku, opakuji znovu, o povolební koalici nerozhodly žádné osobní antipatie ( to by přece Forum se mnou jako nejkontroverznější osobou ve středu neudělalo přece koalici s nikým, ne …), ale jenom a jenom to, kam a jakým způsobem se ANO pokoušelo město nadále směřovat. A protože panovala shoda na tom, že většina chtěla směr jiný a nechtěla už žádný vliv pana Výborného, který byl velice výrazně i zde znát už v jeho čtvrté straně, tak to dopadlo jak to dopadlo. A donekonečna vám budu opakovat, že jsme s lidmi z ANO spolupracovat před dvěma léty chtěli. Ovšem na zásadních změnách, nikoliv na tom že se pojede dál ve stejném duchu, jak oni spolehlivě za ty dva roky předvedli. V tom je jádro pudla. Jaké já mám osobně mám zištné zájmy ? Když už jste to načal, tak to prosím dokončete… Robinson ? To je první vlaštovka ? Projekt, který začala předchozí koalice, o kterém se nyní široce diskutuje a u kterého ani náznakem není znám nějaký termín realizace ? Právě proto, že to bude vsazeno do nějaké stupnice priorit závislé na finančních možnostech města ? To přece nemůžete myslet vážně…. Něco lepšího a průkaznějšího podobné kadence jako je Neckářův development nebo Popelkovy pozemky pro Kronospan nebo Mayerovo poradenství na zimák, byste neměl? Aha, tak Maerův plán …. Nejprve vize města, teď už jste slevil na … množinu investičních problémů. To už je mnohem realističtější, to je fakt. Ty věci jsou obecně známy už dlouhou dobu, jenom nebyly v té tabulce. Ano – to je přínos pana Mayera. Excel. Pokud se jim nepřiřadí priority ve vazbě na finanční možnosti města v kontextu s vizí města ( za dva roky nikam nepokročili..) tak je to bohužel k ničemu. Ano, v odstavci k panu Habánovi se opravdu mýlíte. Já mám naopak ve svém okolí dosti lidí, kteří jeho současné pracovní zařazení v kontextu s tím předchozím považují za velice zvláštní až varovné – zvláště když se to dá do souvislosti s jeho zastupitelským mandátem. A názor na něho si poopravím, až tyto pochybnosti on sám uzná a pochopí, že působit zároveň jako hlavní ekolog největšího průmyslového znečišťovatele našeho města a jako zastupitel města se vylučuje a jednu z těchto funkcí opustí. Kterou – to nechávám zcelana něm. Pak si získá moji úctu a obdiv . A tak také budu hovořit na zastupitelstvu až na to dojde řada.
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 03.03.2019 22:02  | Reagovat
    To : Jan P. Naopak, pane , já si myslím, že na těch nových, neprofláknutých tvářích záleží daleko víc – protože oni budou nositeli toho, jak to v budoucnu bude ve městě a s jeho řízením vypadat. A v tom jsem plný nadějí a nezáleží mně vůbec, ani v nejmenším ,na stranické příslušnosti. Vidím to opravdu pozitivně u ODS, kde opravdu dochází ke změnám a za těmito nynějšími v čele je i záloha. Naděje vkládám i do mladých lidovců a dokonce i u ANO vidím i lidí, kteří už dnes jsou přínosem pro město. Jak to bude zde dál záleží zde především na tom, jak odolají tlaku těch starých bardů – 6 výše jmenovaných… Je přece dosti trapné, když se někdo musí na jejicth schůzi zpovídat z toho, že se normálně baví s … Tomancem ! Ale jsem i zde optimista věřím že tyhle znaky sekty časem pominou… Na rozdíl od vás si myslím, že FJ už na tom dosti změnilo dnes tím, že podstatnou část těch starých partajníků odstavilo od moci . A to je velice významný fakt, který jenom nedokážeme dostatečně docenit. Protože – v Čechách všechno špatně. Zůstanou tam ti staří pod novou značkou – špatně, úplně se to obmění jako teď – taky špatně. Ano – souhlasím, že Jihlava je vzhledem ke svému potenciálu pořád mrtvé město. A věřte že se to každý den snažím změnit. A vy vidíte ode mě nějakou samochválu ? A kde ? Vždyť píšu že děláme a budeme dělat chyby a že je ještě moc brzo, aby něco pozitivně změněného bylo vidět. Ale pevně věřím, že na těch chybách naši mladí lidé vyrostou. --
  • Miloslav Neckář, Ing.  | 03.03.2019 23:25  | Reagovat
    Po přečtení Vašeho článku p. Tomanče, kde mě napadáte, krátce reaguji. Narozdíl od Vás k uživení nepotřebuji městský majetek a městské dotace, které vy dlouhodobě využíváte. Ani městské zakázky moje firma nerealizuje. Přišlo by mi to jako zastupiteli nemorální. Do politiky jsem vstupoval s tím, že svými znalostmi jsem schopen městu pomoci. Pokud však vyjádřím obavy, že po zprovoznění nového obchodního centra při výpadovce na Pelhřimov může dojít ke kolapsu dopravy v případě, že se nic nepodnikne, jsem ze strany vládnoucí koalice největší nepřítel, kterého je potřeba jakkoliv zlikvidovat. Inu toto je asi ta otevřená radnice k názorům. K developerskému projektu, který uvádíte, sděluji následující. Mé pozemky tvoří pouhých 5% zmiňované lokality, tudíž naprosto zanedbatelnou část. Projekt není rozhodně nekvalitní, jak uvádíte. Studie předaná městu obsahuje prostor pro mateřskou školku a další služby-zázemí k rodinným domům, je v něm řešeno zachycování vody v přírodě apod. Nemyslím si, že Vás to ale zajímá. Vzhledem k mnoha útokům na mě budu požadovat jeho zveřejnění, tak se s nim budete moci blíže seznámit. V současné době jsem na dovolené, tématem se budu určitě zabývat po 11.3.2019.
  • VladimírV  | 03.03.2019 23:53  | Reagovat
    Milý pane Tomanče, děkuji Vám za ochotu diskutovat. Shodneme se na tom, že povolební jednání jsou složitou záležitostí. Tedy i v Jihlavě. Hlavně pokud jsou zde dva nejsilnější subjekty, kde vládnou vzájemné antipatie. Pak se holt musí podepsat kompromisní smlouva i s přáteli starých pořádků, kteří mají ovšem daleko k majoritě rozhodování. Ale o to jim vlastně ani nejde, vůdčí myšlenkou, je přece skladba investičních záměrů. Prosazení architektonické soutěže na výstavbu zimáku konečně dostatečně nakrmí některé kolegy z ODS. Jinak řečeno, bývalá koalice zadávala expertní posudky, nyní se začne za daleko větší peníze modelovat vize budoucí podoby nového stadionu. Bez jistoty dostatku peněz na jeho realizaci, které by nechyběly jinde. Paráda. Ano, "mé milé náměstí", tak by se daly pojmenovat Vaše zištné zájmy. Jeho oživení je totiž mimo jiné vítaným zdrojem přísunu návštěvníků Vašich zařízení. Co byste např. řekl tomu, že by se našel zájemce o využití části Prioru k vybudování zábavního centra, restaurace, tančírny, videokavárny apod. Něco podobného se stalo při uvedení Prioru, typového obchodního domu, který měl mít ve svých prostorách potravinářskou samoobsluhu, do provozu. Tehdejší politická suita nakloněná svému soukmenovci, vedoucímu samoobsluhy Komůrkovi, prosadila, že se v Prioru místo potravin prodával nábytek. Oba dobře víme, co znamená exkluzivita prodeje, tedy i jak byste se k podobnému nápadu postavil. Kauza pístovské silnice. Že je to špatně, aby ji převzalo město a konečně se z ní stala typová komunikace? Proč by mělo investovat právě tam? No proto, aby zabezpečilo přístup do bývalých kasáren, jeho potencionálnímu zdroji zisků a zajistilo mobilitu v dané oblasti. K Robinsonu: Něco jiného je prodej pozemků pro jeho výstavbu soukromé firmě a "revitalizace" přilehlých městských pozemků s hlavním cílem, vybudovat za městské peníze parkoviště pro tuto firmu. To nemá nic společného s kroky minulé koalice. Tady věřím ve větší zdrženlivost při rozhodování, protože by to zavánělo nedovolenou podporou. K Mayerovu plánu pouze toliko. Shrnutím problémů a jejich vyspecifikování bylo prvním krokem k upuštění od salámové metody investování v Jihlavě. Jaképak 2 roky, byl zpracovaný tuším v roce 2018. Nebo se mýlím? Je věcí pana Habána, jak přistoupí k Vašemu veřejně pronesenému obvinění, že se stal "trojským koněm" k další devastaci životního prostředí jeho současným zaměstnavatelem. Pozor, tady Vaše férovost opravdu silně pokulhává.
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 04.03.2019 05:38  | Reagovat
    Vážený pane Havlíčku, ve věci skládání koalice jsou vaše argumenty stylu co bylo dříve....slepice nebo vejce. Pochopte přece, že případné vzájemné antipatie, jak o nich píšete, se přece musí z něčeho zrodit - a zde z čeho jiného než ze sdílené zkušenosti nad společně řešenými problémy města, na což jsme měli čtyři roky poznání v obou rolích - jak opoziční, tak koaliční. Směřování města, způsob řízení a jednání vůči "slabším" však skutečně vyvolalo u všech zainteresovaných takové antipatie, že nikdo o případné spolupráci vůbec neuvažoval, byť by to samozřejmě bylo to nejpohodlnější, mít takto silného partnera. A zdaleka to nebyla jenom moje osobní zkušenost . Na první a jediné koaliční jednání s ANO jsem nešel a dodnes mám v živé paměti jak otřeseni se naši mladí, nezkušení (leč zvolení )lidé z něj vrátili. Kolík posměchu, zášti, arogance a jednání z pozice moci na něm zažili.... Další takové jednání se už nikdy neuskutečnilo také proto, že na něj nikdo z našeho středu z těchto důvodů nechtěl jít. Mně osobně, který je v tomto ohledu zocelený permanentní osobní agresí Mayera a Popelky, to pochopitelně žádné velké překvapení nepřineslo ale bylo dobře, že to i ostatní zažili na vlastní kůži. A když už hovoříte o osobních antipatiích, tak správně jste napsal, že s ODS jsem je měl v minulosti také a snad ještě větší. Ano - vyčítal jsem této dříve nejsilnější straně hlavně směřování města, ovšem to jsem vůbec netušil, jak strašně to bude probíhat pod vedením ANO. A protože pro mne je vždy na prvním místě zájem města a jeho občanů, tak povolební rozhodnutí bylo zcela jasné - antipatie musí stranou. Otázka rozhodnutí stran zimáku vykvasila tak nějak postupně sama i díky naprostému amatérismu ANO v této oblasti. Jimi zadávané externí studie, poradenství a analýzy za milióny z městských peněz vůbec nic nepřinesly a korunou všeho byl jejich skvělý nápad se systémem FIDIC u opravy střechy - který měl jenom jednu jedinou, z jejich pohledu asi docela zanedbatelnou vadu na kráse - nepodařilo se jím přesvědčit žádnou stavební firmu, aby jim svojí hlavu do jimi nastavené oprátky strčila tím, že podmínky které si takto vymysleli, akceptuje. A tak jsme po 4 létech stáli tedy opět na úplném začátku a to rozhodnutí nyní už bylo pouze ze dvou alternativ - pokračovat v tom co chtěli oni - tedy stovky milionů do bezedné černé díry oprav tohoto všestranně dožilého baráku a další nekonečné diskuse a analýzy, nebo podřízení se většinovému názoru. Protože ODS a KDU chtěly od samého počátku tuto alternativu, třetí a nový partner Žij se k tomu s ohledem na urbanistické hledisko také přiklonil a uvnitř našeho hnutí tento názor také postupně převládl díky všestranně zdatné odborníci, byť dosud mladé architektce, která u nás tuto problematiku řeší. Zkuste se zamyslet i nad takovýmto pohledem - není to opravdu tak jednoduché, jak se snažíte to podávat. Ano, to máte pravdu,byl jsem jedním iniciátorů revitalizace náměstí za účelem oživení našeho mrtvého centra a jsem rád, že se mně pro to podařilo získat podporu, že ten proces započal a pokračuje, byť má hlavně díky panu Výbornému tak dva roky zpoždění. Protože to považuji za všestranně dobrou věc pro město. Stejně tak budu usilovat o to, aby město v delším časovém horizontu koupilo Prior a co nejdříve se začaly debaty o jeho využití co nejlepším pro město. Vaše úvahy, že bych snad ovlivňoval účel využití s ohledem na své restauráterské aktivity považuji za naprosté časové sci-fi. Nechci být morbidní, ale myslím že to už tu ani jeden z nás nebude, až tohle nastane. A pokud tohle dáváte jako příklad mých "osobních" zájmů, proč jsem ve veřejném životě, tak jsem tomu velmi rád. Nezlobte se, ale s tou silnicí do Pistova a dál (Popice, Vysoká) a jejím převzetím města jste úplně střelil kozla a argumentujete jak se vám to právě hodí. Na jedné straně vyzýváte k investiční odpovědnosti a na druhé straně chcete město neodpovedně zatížit dalšímu neoprávněnými náklady na údržbu a opravu těchto komunikaci a souvisejících objektů. Neoprávněnými proto, že prostředky na to z RUD (rozpočtové určení daní) dostává kraj, nikoliv město ! Ano - v souvislosti s budováním obchvatů dochází k převzetí podobných komunikaci městy, protože kraj spravuje tyto obchvaty,ovšem děje se tak až po vybudování těchto obchvatů a přerozdělení prostředků. Nějaký pádný důvod k náhlému angažmá odborníka jako je Habán Kronospanem přece být musí. A ochrana životního prostředí to asi nebude, když o žádném jejich novém ekologickém opatření v dohledné době není vůbec nic známo, tím by se hned chlubili. Co se však ví dosti, je jejích nový záměr zpracovávat jako prvotní surovinu odpad, tedy dřevotřískový recyklát z celé Evropy, namísto dřevní hmoty. Netřeba uvádět, že drcení dřevní hmoty a drcení recyklatu s jedovatými pryskyřicemi- to je pro životní prostředí úplně jiné kafe. Proč asi ta zdánlivě logistická pitomost? Proč je výhodnější odpad k nám složitě dopravovat a ukládat na meziskladkach, než ho zpracovávat tam kde vzniká, když Kronospan má podobné závody doslova v každé zemi Evropy? Nebude to také proto, že v jiných zemích jsou na tohoto významného producenta rakovinotvorneho formaldehydu podstatně přísnější? A že na nás se rakouský majitel pořád dívá trochu jako na východní klondajk,kde je povoleno vše? V první fázi tento jejich záměr neprošel také díky nepochopení nového vedení města, stejně jako ty již výše zmíněné pozemky. Vůbec nepochybuji, že za staré garnitury by to bez problémů prošlo, stejně jako všechno předtím. Ale počkejme si na další vývoj, jak budou vystupovat zástupci ANO v odborných komisích, posléze v zastupitelstvu, protože teď je klid před bouří. Přestože jejich tisková konference v minulém týdnu s jejich snahou o bagatelizaci celého problému leccos naznačila.
  • VladimírV  | 04.03.2019 15:05  | Reagovat
    Milý pane Tomanče, atmosféru povolebních debat s ANO neznám. Ale je mi jasné, že pád koalice na radnici, kdy jste byli spolu s ODS vyautováni, Vám rozhodně na lásce k ANO nepřidal. Tak trochu takticky opomíjíte vašeho znovu partnera KDU, který nepřetržitě sdílel koaliční politiku. Mimochodem, je štěstím pro Jihlavu, že pan Ing. Kalina zastává významný post na radnici. Asi mi to nedochází, ale pořád nemohu přijít na to, co vlastně ANO za své dvouleté spoluvládnutí na radnici tak strašného stihlo provést. Snad ne to, že začalo střízlivě a hlavně systémově nahlížet na problémy a záměry města. To byl zásadní zvrat proti minulosti, tedy době, kterou jste i jako koaliční zastupitel dosti vehementně kritizoval. Nicméně, kdo che psa bít, vždycky si hůl najde. A viníky je třeba vynést na světlo boží, ať na to padne třeba i grunt. Kauza zimák. Ano, ta si skutečně zasluhuje velkou pozornost. Tak trochu se směju nad situací, kdy "se nepodařilo" sehnat firmu na výměnu střechy a nad touto variantou se rázem zavřela voda. Jako stavař mi snad dáte za pravdu, že se nejedná o natolik obtížnou záležitost, že by se opravdu nenašla žádná firma, která by výměnu střechy realizovala. Třeba i po změně zadávacích podmínek. Znám velmi dobře postoje Vašich kolegů z ODS, kteří dlouhodobě táhli celou věc k vysněnému cíli, kterým je architektonická soutěž. Tento cíl se podaří splnit. Ovšem za daleko větší peníze než o kterých hovoříte směrem ke krokům minulé koalice. Celá záležitost mi připadá mariášovou hru, kdy mám v ruce 4 krále, hlásím a flekuju durch. Máte opravdu "tak nabito", že můžete zveřejnit nezpochybnitelné zdroje financování celé investiční akce? Pokud ne, jste i Vy spoluzodpovědný za další nedokončenou investici, kterou lze považovat za specifický druh škody způsobené městu. Jó, vlastně, případná politická odpovědnost, kdo by se tím zabýval. Koupě Prioru je opravdu sci-fi. Vlastně, to byste si musel, sice skrytě, ale přesto, srdceryvně přát, aby se upustilo od výstavby nového stadionu. Peníze v rozpočtu jsou jen jedny a odkup Prioru, nota bene bez bližšího určení jeho využití ze strany města (snad ne za další miliony pak na jeho zbourání), to je není sc-fi, nýbrž fantasmagorie, která nemá v jihlavské politice obdobu. Ovšem, pravdou je, že se pro část občanů stává předvolebním lákadlem, kterému jsou ochotni i uvěřit. Ano, ve věci převzetí zmíněné silnice mám smůlu. To je opravdu ve vašich rukách a vašem (koaličním) rozhodnutí. Že se daná komunikace nachází v katastru města, to zřejmě nehraje roli. Což si lidé na Kraji zřejmě nemyslí. Je přece jedno, že kromě Pístova jde o tepnu pro další dvě části města. Asi Vám neřeknu nic nového, když zmíním, že existence silnic, v tomto případě v určitém standardu, je dobrým vkladem do zvýšení lukrativity oblasti, kam vedou. Je věcí jednání s krajem v záležitostech případného spoludotování rekonstrukce této silnice. To je přece schůdné. Proč si myslíte, že onen důvod k angažmá pana Ing. Habána ve firmě Kronospan je právě ten Vámi zmíněný? Máte pro to nějaké důkazy? Rád bych sdílel Vaše obavy o zhoršení životního prostředí. Ale proč? Je výsostnou věcí, ale i odpovědností firmy, jak zabezpečí filtraci spalin do míry odpovídající normám. K tomu má město samozřejmě co říci a také zde provádí příslušné kontroly. Jako občana mne navíc zajímá, zdali se daná věc nějakým způsobem dotkne mé kapsy, což si v tomto případě nemyslím.
  • XXXXX  | 04.03.2019 19:15  | Reagovat
    Když už tak vehementně šetříš obecní kasu kvůli údržbě silnice do Pístova, tak proč se teď snažíš nacpat stavbu kterou jsi zprasil, čili Starou cestu právě městu k údržbě není tu nějaký rozpor mezi deklarací a skutky?
  • Jan P.  | 04.03.2019 20:17  | Reagovat
    K panu Tomancovi Dobře si pamatuju ,když vstupovalo Fórum Jihlava před 4 roky do vládní koalice s ODS,ČSSD a KDU-ČSL, tak jste byl plný optimismu a skrytých nadějí jako dnes.Jak koaliční vláda po dvou letech tehdy pro FJ dopadla nemusím připomínat.Kritikům a pochybovačům jste to měl tehdy za zlý jako dnes,že s Vámi a celým politickým hnutím Fórum Jihlava nesdílí optimismus a velká očekávání(začátek pozitivní změny ve městě).Nojo.Stále nespokojení a ubrblaní čecháčci.Nedivte se tomu,že se najdou lidé jako já,který mají PAMĚŤ a oprávněné pochybnosti.(...) Argumentujete tím,že dnes je jiná situace:ODS a KDU-ČSL obměnila některé své kádry za nové a neprofláknuté tváře,kteří jsou ,,progresivnímu" politickému programu FJ a občanské společnosti ve městě více nakloněni než jejich předchůdci-staří bardi.Kterých už tam prý moc nezbylo. Teprve čas ukáže,kdo z nás se více mýlil a jak se nové a neprofláknuté tváře projeví(morálně i odborně). Řekneme si to za tři roky a možná i dříve. Rozhodně si nemyslím,že jste naivní a neinformovaný.Vy se snažíte pouze takticky propagovat ve veřejném prostoru vaše místní politické hnutí a současnou vládní koalici,jak se ,,vypořádává" s klientelismem v komunální politice v Jihlavě za kterým stojí zastupitelé bývalé vládní strany ANO. U místní ODS je vše za ty léta odpuštěno.Dnes je to čistá politická strana s novými a nadějnými tvářemi, s kterými je radost ve vládní koalici spolupracovat.Ne,žádnou politickou stranu či hnutí plné andělů nehledám.Chybu vidím v nastaveném systému,který vy(minulá a současná garnitura ve městě) nechce za žádnou cenu měnit.Žádná participativní demokracie(minimalizuje korupci a klientelismus) doplněná o prvky přímé demokracie a co největší zapojení občanské společnosti do řešení věcí veřejných.Kladu si otázku,jaký je vlastně rozdíl mezi vládní koalicí a opozicí v zastupitelstvu. Na rekonstrukci HZS za 800 milionů. korun,které schválilo zastupitelstvo vyhraněný názor nezastávám.Nemám nic proti hokejové Dukle a uvědomuju si havarijní stav HZS.Myslím si ale,že o tak velké investici města,by měli především rozhodnou občané v referendu.Jestli se nepletu tak roční rozpočet města Jihlavy je 1 miliarda korun.800 mil.bude rozhodně městu chybět na jiné projekty a investice.To nepočítám,zadlužení u privátní banky a splácení úroků.Takovou sumu v hotovosti město přece nemá.Vymlouvat se na Krajský úřad Vysočina,že nemá zájem finančně se spolupodílet na rekonstrukci HZS v Jihlavě nelze.Kraj není jenom Jihlava a přilehlé obce.Dívejme se na to objektivně a nestranně. Bylo by fér veřejnosti sdělit,že krásný nový zimní stadión za 800 mil. korun nebude jen tak za darmo a na čem všem bude potom nuceno město šetřit.(...)Nejsem ekonom.Nevěřím tomu,že akce potom pořádané na novém HZS se městu ve vložené obří investici brzy vrátí zpět a všichni budeme spokojeni.
  • Tomanec  | 05.03.2019 20:51  | Reagovat
    Vážený pane Havlíčku, už se zase začínáme točit v debatě v kruhu, jak už to s vámi bývá, je to pořád dokola a tak to trochu pozbývá smysl pořád to vše opakovat. Ale tak tedy jenom naposledy opakuji, že v místní ANO jsme vkládali velké naděje tím, že nás v koalici nahradili – mysleli jsme že jejich daleko větší síla jím umožní tolik potřebné změny uskutečnit. Mnoho diskusí na toto téma jsem zažil já osobně s paní Mayerovou nebo jejim manželem nebo s panem Popelkou. Úplně bezvýsledně vše nakonec. Co udělali tak strašného - no právě že nic…. Jeli pořád ve starých kolejích. A to byl ten problém, žádná změna, vše při starém a pod taktovkou Výborného. Zimák ? Vždyť pořád dokola píšu, že to takhle vykrystalizovalo a že nechci už diskuse, ale nějaký směr řešení a vyřešení toho problému, což by nás stejně čekalo… je tady zimáček, neúměrné další náklady do oprav…Prostě nyní už bude každé řešení méně horší z těch špatných. Také furt dokola. Ptal jste se mně na konkrétní věc stran Prioru, co bych dělal kdyby, tak jsem konkrétně odpověděl. A ano, myslím si že povinností města je otázkou koupě takovéhoto objektu na takovémto místě se zabývat. A budu to prosazovat. Ač se vám to zdá jako fantasmagorie. Ale už jsem jich pár ve svém životě zažil. Ve věci převzetí silnic už opravdu také nehodlám marnit čas. Vždyť je to úplně jasné. Kraj bere státní peníze na toto, tak spravuje . Postaví se obchvat, kraj jej bude spravovat a město převezme ty silnice. A v současné době ta jednání, po kterých voláte, probíhají přece. Důkazy ? K čemu ? Kronospan je největší průmyslový znečišťovatel v kraji, chce rozšiřovat závod, mění prvotní surovinu za daleko nebezpečnější produkt a chce to prosadit, nedaří se mu to přes nové vedení města a tak si na to najal opravdového odborníka – bývalého krajského úředníka a zastupitele za ANO. Jaké na to potřebujete důkazy. Vím že chcete vždy poslední slovo, tak vám jej přenechám a na váš další příspěvek už reagovat nebudu – myslím že už nic nového než opakování nepřinesete. Každopádně díky za zajimavou diskusi – lecčím jste mně rozhodně obohatil.
  • Tomanec  | 05.03.2019 21:07  | Reagovat
    To Jan P. : To jste si mně asi s někým spletl, když píšete že jsem byl před 4 léty plný optimismu a jistě mně pošlete odkaz jako u vašeho prvního příspěvku, abyste mně to připomněl.... Vždyť já jsem na začátku ještě vůbec nebyl v zastupitelstvu, byl jsem proti vstupu do koalice a pak jsem nepodepsal koaliční smlouvu.... Naivní a neinformovaný ? Na to jste prosím přišel u mně jak ? Jak hodnocení ANO nebo ODS v Jihlavě podáváte příliš černobíle a já to tak rozhodně nevnímám. V obou uskupeních vidím nadějné lidi, kteří mohou být přínosem pro město a i ty, kteří by městu prospěli nejvíce, kdyby už z veřejného života odešli. A že nechceme za žádnou cenu nic měnit ? To s mně zdá přinejmenším zvláštní, i za tu chvilku se toho změnilo už opravdu dost - od zásadní výměny lidí ve vedení ( 75 %) , přes jiné počty ve vedení města ( méně radních, méně náměstků) , zcela jiné rozdělení pravomocí ( snaha, aby radní nebyli jenom příručí co za nic neručí) , úplně jiný styl práce ( uvolnění radní, zastupitelé, důraz na zodpovědnost za resort), zcela jiné postoje (Vodička, nepřetřžité setkávání s občany....) Chápu, že ve vašich očích je to za 4 měsíce málo, ale 3 roky a osm měsíců nás ještě čekají. Ano - s tím zimákem máte pravdu. A také to veřejnosti při každé příležitosti říkáme. Ale pohroma to určitě nebude. Už proto že všude jsou obrovské rezervy, které začínáme hledat a řešit. Ale máte zajimavé názory. Přijďte někdy na kafe pokecat. Kavárna Salotto, každé pondělí 15 - 18. Vás i ostatní zdraví Miroslav Tomanec, zastupitel, Forum Jihlava.
  • VladimírV  | 06.03.2019 10:30  | Reagovat
    Milý pane Tomanče, škoda, že chcete tuto písemnou diskusi skončit. Už teď se z ní vynořily některé nelogičnosti. Přímo farizejsky působí Vaše zmínka o tom, že jste se při pádu minulé koalice, kdy jste se ocitli v opozici, těšiili na vládu ANO. Do opozice tehdy šla i ODS s tvářemi, které dnes znovu spoluvládnou. Jak vidno s taktovkou v důležitých oblastech města (doprava, velké investice). Je to snad tím, že vy jako nejsilnější koaliční strana nejste schopni postavit do jejich čela své lidi? Nebo jde o obyčejný handl, oni zimák a dopravu, my (já) náměstíčko?. Vámi nezodpovězená otázka stran výše a zdrojů financování HZS. Hovoříte o zdrojích (zajímavé, že je teprve hledáte). Snad nečekáte na reparace SVAK ve prospěch této investice? To vše je něco, co ve mně budí přesvědčení, že se investice vůbec nepodaří realizovat. Což ovšem "nepřátelům starých pořádků" z ODS nijak nepřekáží. Když to přeženu, ta 1/8 z mnou odhadovaných nákladů na nový stadion, co by stála jeho postupná rekonstrukce, je něco, což rozpočet města bez problému "spolkne". S ohledem na mnou dříve uvedené, se ve věci odkupu Prioru žádné sny a lá Jules Verne neuskuteční. Ke Kronospanu pouze tolik. Existuje objektivní stav. Firma buď funguje v intencích zákonů nebo ne. Existují totiž zákonné normy a v tom případě jsou nepodstatné osobní názory, tedy jak odborníků v dané oblasti nebo i Vaše. Zkrátka, využil jste letité téma k vyřizování si osobních účtů s politickým protivníkem. A to jsme zase na začátku kruhu, ve kterém se točíme. Přeji vám pohodové jaro. Zdraví Vladimír Havlíček
  • Zdeněk Gryc  | 06.03.2019 13:25  | Reagovat
    Nejspíše nikam nepříjde, ale tato pozvánka člověka s "otevřeným hledím" se mu moc líbí: "Ale máte zajimavé názory. Přijďte někdy na kafe pokecat. Kavárna Salotto, každé pondělí 15 – 18. Vás i ostatní zdraví Miroslav Tomanec, zastupitel, Forum Jihlava."
  • Zdeněk Gryc  | 06.03.2019 13:32  | Reagovat
    Vážený pane Havlíček, Firma buď funguje v intencích zákonů nebo ne. Existují totiž zákonné normy a v tom případě jsou nepodstatné osobní názory, tedy jak odborníků v dané oblasti nebo i Vaše. Dá se to aplikovat na presidenta a předsedu vlády? S pozdravem: Zdeněk Gryc
  • Zdeněk Gryc  | 06.03.2019 14:11  | Reagovat
    VladimírV říká: Pondělí, 4. 3. 2019 v 15:05 . . . "Koupě Prioru je opravdu sci-fi." ------------------------------------------- Stejně jako příslib magistrátu na koupi dominantní sochy z náměstí Březinek: "Matka s dítětem"od Akad. soch. Romana Podrázského, t. č. za plotem v děcáku.
  • Jan P.  | 06.03.2019 17:59  | Reagovat
    Ano pane Tomanče,některé věci na internetovém fórum diskutovat nejdou.S tím s Vámi naprosto souhlasím. Děkuji za názor i zájem se osobně poznat a podebatovat nad věci veřejnými v Jihlavě.Budu o tom vážně uvažovat.Došel jsem k závěru,že k nějaké pozitivní změně ve městě v dohledně době nedojde. Nechci být k Vám zlý ani k celému politickému hnutí Fórum Jihlava.K personálním otázkám(náměstci,radní,komise) se vyjadřovat nechci.Za nejvíce kvalifikovaného podle mého považuju náměstka primátorky Víta Zemana(ŽJ).To nejsem žádný volič pravice a Topky.U ostatních(mimo Vymazal,Kalina) dohromady nic bližšího nevím.Čistě jenom podle stranického dresu je objektivně a nezaujatě hodnotit nemůžu. FJ mě v ničem zatím nezklamalo ani příjemně nepřekvapilo. Na hodnocení výsledků koaliční vlády(FJ,ODS,KDU-ČSL,ŽJ) je brzo.Na tom se shodneme.Pro Vás je ale nejdůležitější znát názor voličů FJ,kteří vám ve volbách dali důvěru a hlas. Částečně sympatizuju s Piráty a Zelenými.Ještě nedávno jsem si myslel,že Piráti a Zelení můžou být taková potřebná štika v zatuchlým rybníku jihlavského rybníka.Jsem názoru,že konstruktivní opozice v zastupitelstvu by jim slušela líp.Na celé současné koaliční vládě ve městě mi vadí jedna věc.A nejsem asi jediný.Jaké priority koaliční vláda v Jihlavě vlastně má: rekonstrukce HZS,revitalizace náměstí,řešení dopravy a parkování,jiné ? A má vážný zájem o tom diskutovat s veřejností ? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dobrý den,pane Vladimíre V. Dobře víte,že nepatřím mezi voliče a příznivce politické divize Agrofertu .Před takovým Petrem Vokřálem(bývalý primátor Brna za ANO) nebo Tomášem Macurou(současný primátor Ostravy) mám respekt. Vaše komentáře pod článkem autora blogu Miroslava Tomance vedou k zamyšlení a jsou výstižně trefný. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Já vás zdravím,pane Gryci. Víte,co bych navrhoval.Myslím to upřímně vážně.Pan Tomanec jako úspěšný jihlavský podnikatel by nám v tom mohl pomoci. Kdyby byla možnost např.1 krát za měsíc se sejít u něj v nějaké provozovně a podebatovat o politice,historii,kultuře,životě v Jihlavě a nebo třeba i o skautingu a Fóglarových románech. Bylo by to určeno veřejnost i nás pár internetových diskutérů na blogu JL. Stálo by to možná zato zkusit.Alespoň by jsme se lépe poznali a na chvíli přestali žít ve své uzavřené sociální bublině. Třeba se toho pan Tomanec ujme.
  • Zdeněk Gryc  | 06.03.2019 20:10  | Reagovat
    Hezký večer pane Jan P. "Bylo by to určeno veřejnost i nás pár internetových diskutérů na blogu JL. Stálo by to možná zato zkusit.Alespoň by jsme se lépe poznali a na chvíli přestali žít ve své uzavřené sociální bublině. Třeba se toho pan Tomanec ujme." Setkání bych uvítal. Nedávno se nám to podařila na hřbitově. Bylo to velmi zajímavé. I nadále máme zcela rozdílné názory, leč nemusíme to demonstrovat statěmi o onanii a žaludeční nevolností, nad osobou s jiným názorem, jako... Berka říká: Pondělí, 25. 2. 2019 v 22:56 "dělá se mi z vás čím dál víc tak nějak špatně od žaludku." Zdeněk Gryc zdraví a věří, že z Tomancova kafe, nebo 2 deci červeného, by se skautům v. v. neudělalo "tak nějak špatně od žaludku".
  • Berka  | 06.03.2019 22:47  | Reagovat
    Nechci být nějak rýpavý - ale pane architekte, jste opravdu tak pevně přesvědčený, že navrhovatelé a potenciální protagonisté takovéhoto konstruktivního setkání měli nevyhnutelně na mysli i vaši účast ?
  • XXXXX  | 06.03.2019 22:51  | Reagovat
    Zdendo máš pravdu, je najisto postaveno, že na hřbitově se potkáme.
  • Zdeněk Gryc  | 06.03.2019 23:06  | Reagovat
    1. Berka říká: Středa, 6. 3. 2019 v 22:47 Nechci být nějak rýpavý – ale pane architekte, jste opravdu tak pevně přesvědčený, že navrhovatelé a potenciální protagonisté takovéhoto konstruktivního setkání měli nevyhnutelně na mysli i vaši účast ? Pane Berka, Vy a rýpavý. . . vy si lichotíte, že ? 1. Berka říká: Středa, 6. 3. 2019 v 22:34 A jste opravdu tak pevně přesvědčený, že potenciální protagonisté onoho setkání (které bylo pokud vím navrhováno v poněkud jiném blogu a mělo by se týkat něčeho trošičku jiného, než nářků starého polodementního kolaboranta nad tím, jak zlí proputinovští anonymové nadávají jemu a jeho kamarádům-agentům) měli nevyhnutelně na mysli i vaši účast ? 2. Berka říká: Středa, 6. 3. 2019 v 22:42 No…vím že podle architekita, který je ještě ze staré školy, jsou onanie a masturbace sprostá slova a uvedená činnost nečistá, zvrhlá a bohu nemilá, a vím, že to budu mít na talíři dalších pět let, ale když tu vidím opět tu kopii článku, který už známe všichni nazpaměť, prostě si to nemůžu odpustit… Zdeňku, ty ostudo – že ty si tam zase hraješ s frantíkem ? 3. Berka říká: Středa, 6. 3. 2019 v 22:45 ať máš zas něco novýho do Clipboardu. --------------------------------------------------------------- Jan P. říká: Středa, 6. 3. 2019 v 17:59 Já vás zdravím,pane Gryci. Víte,co bych navrhoval.Myslím to upřímně vážně.Pan Tomanec jako úspěšný jihlavský podnikatel by nám v tom mohl pomoci. Kdyby byla možnost např.1 krát za měsíc se sejít u něj v nějaké provozovně a podebatovat o politice,historii,kultuře,životě v Jihlavě a nebo třeba i o skautingu a Fóglarových románech. Bylo by to určeno veřejnost i nás pár internetových diskutérů na blogu JL. Stálo by to možná zato zkusit.Alespoň by jsme se lépe poznali a na chvíli přestali žít ve své uzavřené sociální bublině. Třeba se toho pan Tomanec ujme.
  • Berka  | 06.03.2019 23:09  | Reagovat
    Já měl na mysli to původní KONSTRUKTIVNÍ setkávání, co navrhoval p. Tomanec Fóglar jim totiž se stadionem asi moc nepomůže...
  • Venca  | 07.03.2019 08:49  | Reagovat
    Náhodou nebuďte na něj zlej. Když mu dáte matku s dítětem před nemocnici, bude vám platit parkovný ze svýho.
  • Zdeněk Gryc  | 08.03.2019 10:09  | Reagovat
    Berka, Venca, XXXXX, Dvořák, Václav, km, pozorovatel, "čtenář". . . "Zlomkem můžeme zapsat jakékoliv racionální číslo. Zlomek se skládá ze dvou částí. Horní část se nazývá čitatel a spodní jmenovatel." Společným obsahem jejich zlomku je: nenávist k USA, NATO, EU, Václavu Havlovi a tomu, kdo má opačný názor. V budově amerického Kongresu odhalili bustu bývalého českého prezidenta Václava Havla. Stal se tak čtvrtým Evropanem, kterému se dostalo podobné cti. „Scházíme se, abychom ocenili velkého hrdinu, člověka a dramatika,“ uvedl předseda Sněmovny reprezentantů John A. Boehner. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/americky-kongres-odhalil-bustu-havla.A141119_190556_zahranicni_fer -------------------------------------------------------------------------- PRÁVĚ VČERA, byl hostem presidenta Trumpa, v budově amerického Kongresu, president Babiš. Mají hodně společného: Prachy Nové manželky Skandály Světový tisk a fotodokumenty si zejména všímají, jaké měly repasované manželky šatičky.
  • Zdeněk Gryc  | 08.03.2019 13:00  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES převzato: Dnes 12:03 Linda Humlová, Novinky Monika Babišová v Bílém domě. Oblékla čtyřikrát dražší kabát než Melania Trumpová Americký prezident Donald Trump s manželkou Melanií ve čtvrtek 7. března přijali v Bílém domě českého premiéra Andreje Babiše s chotí Monikou. Ta se na setkání patřičně připravila. Oblékla si luxusní kabát, jehož hodnota vysoce přesahovala cenu kabátu první dámy USA. Podívejte se, jak to oběma dámám slušelo.
  • XXXXX  | 08.03.2019 17:29  | Reagovat
    Spravedlivej komunistobijče hluboce se ve mě mýlíš. Nevím jak jmenovaní, ale já trpím nenávistí jen k tomu ožralovi. USA pouze nerespektuji NATO již jen ignoruji a EU beru jako nutné zlo. A to ještě jen stupidní (nikoli všechna) nařízení evropské komise a vítačskou politiku Makrely a nablblýho Junkrse, neboj vím jak se ten kokot píše. Ale husákovi jsem žádný paláce nekreslil narozdíl od teby převlíkačská kryso.
  • Zdeněk Gryc  | 08.03.2019 19:39  | Reagovat
    Uměl by XXXXX nakreslit palác?
  • XXXXX  | 08.03.2019 20:17  | Reagovat
    Tak jako ty určitě ne Zdendo. Ale kdyby uměl a kreslil mu je tak by držel hubu.
  • Dvořák  | 08.03.2019 20:20  | Reagovat
    Nenávist k lidem,kteří profitovali z komoušů a teď tu kážou o morálce? Jo architekte,seš na prvním místě.
  • Zdeněk Gryc  | 08.03.2019 20:28  | Reagovat
    Anonymní dopisy za totáče, to byla fuška + poštovné. Díky Václavu Havlovi může XXXXX PRÁVĚ DNES Pokračovat: XXXXX říká: Pátek, 30. 11. 2018 v 18:25 Ježíš Gryci běž už doprdele. Fejinko nech toho nebo si budu myslet, architektovatíš, akorát na druhou stranu. Soros nebo bakala vždyť jsme jedna rodina. Anebo máš dobrej matroš. Ty vole každej má v prdeli nějaký česko i s pár hulákajícíma pošukama. Tady to fakt přesstává bejt normální, jeden senilní magor vedle druhýho. XXXXX říká: Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27 ani to nečtu a jak jsem řek VŮL. Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem. „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu. A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“ --------------------------------------------- " prudit s havlem" ? Babiš + manželka, včera v Bílém domě vyzvedli podíl USA na vzniku republiky, vzpomněli památku obou presidentů OSVOBODITELŮ a poklonili se bustě Václava Havla.
  • XXXXX  | 08.03.2019 20:32  | Reagovat
    no mě teda nenasereš, co tam máš ještě komunistickej poskoku
  • XXXXX  | 08.03.2019 20:37  | Reagovat
    to mě teda překvapuje, že zrovna ty vyzdvihuješ Babiše. Nebo se to hodí do krámu? Architekte nech toho a běž do hajan.
  • Berka  | 08.03.2019 21:29  | Reagovat
    S tím poštovným - kolik jste pane Gryc poslal "za totáče" dopisů Amnesty International ? Kolik jste poslal kartonů cigaret Havlovi do kriminálu ? Kolikrát jste byl na hřbitově ve Všetatech na každoročním setkání u hrobu Jana Palacha ? Kolika známým a příbuzným jste dal podepsat Několik Vět ? Kolika demonstrací v roce 1989 před 18. listopadem jste se zúčastnil ? Kolik peněz jste věnoval rodinám uvězněných disidentů ? Nevím nevím, s tím počítáním zlomků a čísel. U vás je to všechno jedna velikánská NULA. Zase se vám povedlo zaneřádit svými zkopírovanými cancy další cizí blog. Gratuluju.
  • Zdeněk Gryc  | 08.03.2019 21:46  | Reagovat
    PRESIDENT, VĚZEŇ HAVEL vystřídal VĚZNĚ HUSÁKA ZVOLENÉHO, POZOR v roce 1975 PRESIDENTEM !!! V tomto památném roce 1975 napsal redaktor Jiskry Milan Dvořák, památný učebnicový článek ve kterém je větička: "Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění." Pochopíte koho, a proč musela tehdy strana ve svém plátku OV KSČ převychovávat a učit ? Zajímavá KOLABORANTSKÁ "logika" ---------------- "Ale husákovi jsem žádný paláce nekreslil narozdíl od teby převlíkačská kryso" Gustáv Husák (původním křestním jménem Augustín, 10. ledna 1913 Dúbravka, dnes část Bratislavy – 18. listopadu 1991 Bratislava) byl československý politik slovenského původu, vysoký představitel vládnoucí Komunistické strany Československa a v letech 1975–1989 osmý prezident Československa. V letech 1925–1933 studoval na Masarykově (dnešním Grösslingově) gymnáziu, kde patřil mezi premianty. Maturoval s vyznamenáním. V roce 1929, jako šestnáctiletý, vstoupil do Komunistického svazu mládeže a v roce 1933, jako student Právnické fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě, měl vstoupit do Komunistické strany Československa. V roce 1937 absolvoval s vyznamenáním vysokoškolské studium. V roce 1938 byl promován a získal akademický titul JUDr. (doktor práv). Poté pracoval jako právnický koncipient v advokátní kanceláři Vladimíra Clementise.[3] Později se uváděl i s titulem CSc. (kandidát věd).[4] Vědecký titul kandidáta věd získal v Ústavu státu a práva československé Akademie věd v Bratislavě. Válečné období Za druhé světové války byl Husák odpůrcem Tisova Slovenského státu, byl členem hnutí odporu, aktivně se účastnil Slovenského národního povstání. Stal se místopředsedou povstalecké Slovenské národní rady a významným členem tehdy vzniklého Sboru pověřenců. V 1. Sboru pověřenců a 2. Sboru pověřenců zastával během povstání post pověřence vnitra (společně s Ivanem Štefánikem).[5] Byl rovněž místopředsedou Komunistické strany Slovenska. Z léta 1944 se zachoval i Husákův dopis, v němž doporučoval, aby Slovensko bylo po válce zařazeno do svazku národů Sovětského svazu. V pozdější době zdůvodňoval Husák dopis tím, že se snažil jen vyvíjet tlak na čs. exilovou vládu v Londýně, aby uznala slovenské národní požadavky, a měl tedy již tenkrát zastávat stanovisko, že Slovensko je nedílnou součástí Československa, byť má mít v tomto svazku značnou autonomii.[6] Období 1945 až 1948 Ve vrcholné politice setrval i po druhé světové válce. Ve 4. Sboru pověřenců a v 5. Sboru pověřenců byl opětovně pověřencem vnitra. V 6. Sboru pověřenců ustoupil na post pověřence dopravy a veřejných prací.[7] V prvních poválečných parlamentních volbách v květnu roku 1946 zvítězila na Slovensku Demokratická strana, na rozdíl od českých zemí, kde zvítězili komunisté. Po podpisu třetí pražské dohody však všechna rozhodnutí Slovenské národní rady podléhala schválení celostátní československé vlády. Husák sám se stal předsedou 7. Sboru pověřenců, tedy prakticky slovenské autonomní vlády. Na podzim roku 1947 Husák navíc vytlačil nátlakovými akcemi některé přední nekomunistické pověřence z jejich úřadů (8. Sbor pověřenců) a získal potom přímý vliv na řízení slovenské policie, jak pořádkové policie (Sboru národní bezpečnosti – SNB), tak tajné policie (StB). Po únoru 1948 navíc krátce zastával i post pověřence zemědělství.[8] Věznění Po komunistickém převratu v roce 1948 byl Husák zpočátku politicky úspěšný. Zůstal předsedou i poúnorového 9. Sboru pověřenců a zprvu také 10. Sboru pověřenců.[9] Zlom nastal roku 1950, kdy byl spolu s Vladimírem Clementisem, Lacem Novomeským a mnoha dalšími obviněn z tzv. buržoazního nacionalismu. V květnu 1950 ztratil post předsedy Sboru pověřenců. V únoru 1951 byl zatčen a v sobotu 24. dubna 1954 byl v tzv. procesu s buržoazními nacionalisty, souzenými za velezradu, sabotáž a vyzvědačství,[10] odsouzen za velezradu[11] k doživotnímu trestu odnětí svobody.[12] Po odsouzení čekal na přesun do věznice v Leopoldově v tajné věznici StB v prostorách bývalého Arcibiskupského gymnázia v Praze-Bubenči.[13] Byl jedním z mála obžalovaných, kteří při procesu nedoznali i přes mučení žádnou vinu, což mu pravděpodobně zachránilo život. Kvůli tomu, že po každém mučení nakonec odvolal své přiznání, se rovněž protáhla příprava procesu. Rozsudek nad ním byl vynesen až po Stalinově a Gottwaldově smrti, a to možná také přispělo k tomu, že Husák unikl trestu smrti.[14] Rehabilitace V roce 1960 byl po rozsáhlé amnestii prezidenta Antonína Novotného Husák propuštěn a v roce 1963 plně rehabilitován. V průběhu šedesátých let byl Husák zpočátku jednou z význačných osobností reformního proudu v KSČ, v období tzv. pražského jara 1968 vystupoval jako stoupenec reforem. V dubnu roku 1968 se stal místopředsedou československé vlády, v níž pak byl jedním z předních iniciátorů ústavního zákona o federativním uspořádání republiky. Po roce 1968 Na moskevských jednáních v srpnu roku 1968, kterých se zúčastnil jako člen československé delegace pod vedením prezidenta Ludvíka Svobody, zvolil Husák pragmatický přístup a stal se tím mužem, kterému posléze dal sovětský vůdce Leonid Brežněv přednost před ostatními komunistickými politiky v Československu, zvláště před Alexandrem Dubčekem. V dubnu 1969 se Husák dostal do čela KSČ. Do května roku 1971 byl formálně jejím prvním tajemníkem, poté se stal generálním tajemníkem KSČ. V této funkci setrval až do prosince 1987. ----------------------------- Prezident ČSSR 1975 Po odstranění prezidenta Ludvíka Svobody z funkce a Volba prezidenta Československa 1975 v roce 1975 se Gustáv Husák stal na příštích čtrnáct let prezidentem Československé socialistické republiky (ČSSR). --------------------------- "Ale husákovi jsem žádný paláce nekreslil narozdíl od teby převlíkačská kryso" TAKŽE JSME DVA Mnohokrát jsem popsal story OV KSČ, kdy za Pražského jara národ vzhlížel k Dubčekovi a Smrkovském. Študáci volali "Císař na hrad". V těch dobách byl pověřen navrhnout první administrativní budovu OV KSČ u nás Jihlavský architekt Jan Sedlák. Návrh neschválily instituce a zejména městský architekt Musil. KV KSČ, zejména krajského hospodáře, soudruha Drábka to těžce naštvalo. Pozval si mne a pravil: "pokud přesáhneš plánovaný termín a investiční částku, Tak tě přibijeme za uši na vrata. " Pak dodal: "jenom si nemysli, že žertuju, máme naplánovaný termín a částku 12, 4 milionu Kč." Projekt na nynější budovu byl zpracován urychleně. Slavnostní výkop OV KSČ Jihlava, pochromovaným krumpáčem, byl proveden těsně po příjezdu bratrských tanků k Pístovu v roce 1968. Provedl jej ved. taj. OV KSČ Kožich. Věřím, že nejsem sám, který pamatuje, jeho slova: "Přeji této budově, aby se zde dělala dobrá politika, ve prospěch /zdůraznil/ českého lidu". Věřím, že nejsem sám, který pamatuje, jak to s ním dopadlo. Nevěřím, že by to nějak oslabilo flagrantní zášť anonymů v JL, ale je možná dobře uvést v této souvislosti dobová fakta. Takže takto stručně k jedné jihlavské budově.
  • Zdeněk Gryc  | 08.03.2019 21:52  | Reagovat
    TYHLE OSOBNÍ NE-RÝPAVÉ INVEKTIVY ZAHÁJIL ZDE Berka říká: Středa, 6. 3. 2019 v 22:47 Nechci být nějak rýpavý – ale pane architekte, jste opravdu tak pevně přesvědčený, že navrhovatelé a potenciální protagonisté takovéhoto konstruktivního setkání měli nevyhnutelně na mysli i vaši účast ?
  • Zdeněk Gryc  | 08.03.2019 21:58  | Reagovat
    Zdravím "Křiváka" a těším se na viděnou. ---------------------------- XXXXX říká: Sobota, 2. 3. 2019 v 17:21 Moc se mi líbí když se tu naparuje křivák co nectí výsledky voleb.
  • Zdeněk Gryc  | 08.03.2019 22:06  | Reagovat
    "připomněl jeho humanitní ideály vzájemného respektu" RESPEKT, to je to co XXXX etc. v komentářích v JL silně chybí Babiš se u památníku TGM shledal se svým slavným bratrancem Návštěvou Kongresu i památníku obětem 11. září zakončil v pátek premiér Andrej Babiš svůj třídenní pobyt ve Washingtonu, během nějž se sešel i s prezidentem USA Donaldem Trumpem. Bratranec Andreje Babiše Peter Bartosiewicz a Liana Drahová při soutěži na olympijských hrách ve francouzském Grenoblu v roce 1968. FOTO: ČTK Dnes 19:48 - Washington (Aktualizováno: 21:37 ) Tomáš Reiner, Washington, Právo Po čtvrteční návštěvě Bílého domu se Babiš vypravil k památníku prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, kde s manželkou Monikou položil věnec, poklonil se památce TGM a připomněl jeho humanitní ideály vzájemného respektu, práv a rozvíjení svobody a demokracie. Babiš se také u sochy vytvořené na sklonku Masarykova života sochařem Vincencem Makovským po dlouhých letech sešel se svým bratrancem, někdejším slavným olympionikem Peterem Bartosiewiczem, s nímž se léta neviděl. REAKCE V USA „Český” Trump se setkal s opravdovým Trumpem, píší americká média „My jsme se vídali jako děti,“ řekl před novináři Bartosiewicz, který před odchodem do emigrace přes Švédsko v roce 1969 jako několikanásobný mistr republiky reprezentoval Československo v krasobruslení párů a účastnil se i zimních olympiád v Innsbrucku a Grenoblu v letech 1964 a 1968. „Je to architekt, pracoval dokonce pro ministerstvo zahraničí,“ sdělil na místě Právu Robert W. Doubek, který ve Washingtonu v 90. letech založil sdružení Američtí přátelé České republiky, jež se mimo jiné se zasloužilo o obnovu pomníku amerického prezidenta Woodrowa Wilsona v Praze.
  • XXXXX  | 08.03.2019 22:53  | Reagovat
    Nevím jak etc, ale já respektuji všechny, kteří se chovají jako respektu hodní, ale to ty ani křivák nejste.
  • Berka  | 08.03.2019 23:00  | Reagovat
    Nějak v té dnešní kopírovací extázi zapadly moje otázky, takže pro jistotu ještě jednou : Kolik jste pane Gryc poslal „za totáče“ dopisů Amnesty International ? Kolik jste poslal kartonů cigaret Havlovi do kriminálu ? Kolikrát jste byl na hřbitově ve Všetatech na každoročním setkání u hrobu Jana Palacha ? Kolika známým a příbuzným jste dal podepsat Několik Vět ? Kolika demonstrací v roce 1989 před 18. listopadem jste se zúčastnil ? Kolik peněz jste věnoval rodinám uvězněných disidentů ?
  • XXXXX  | 08.03.2019 23:08  | Reagovat
    ale notak nebuď naivka, to by si narušil kádrovej profil
  • Zdeněk Gryc  | 08.03.2019 23:59  | Reagovat
    OK pane Beran, začněte napřed u Vás: Kolik jste pane Berka poslal „za totáče“ dopisů Amnesty International ? Kolik jste poslal kartonů cigaret Havlovi do kriminálu ? Kolikrát jste byl na hřbitově ve Všetatech na každoročním setkání u hrobu Jana Palacha ? Kolika známým a příbuzným jste dal podepsat Několik Vět ? Kolika demonstrací v roce 1989 před 18. listopadem jste se zúčastnil ? Kolik peněz jste věnoval rodinám uvězněných disidentů ? Docela zajímavě se "peletonu spravedlivě rozhořených" podařilo vymáchat Autora blogu "Křiváka". "Kolaborant" ho tak dost obdivuje, jak už z kraje napsal: 1. Zdeněk Gryc říká: Středa, 6. 3. 2019 v 13:25 Nejspíše nikam nepříjde, ale tato pozvánka člověka s „otevřeným hledím“ se mu moc líbí: „Ale máte zajimavé názory. Přijďte někdy na kafe pokecat. Kavárna Salotto, každé pondělí 15 – 18. Vás i ostatní zdraví Miroslav Tomanec, zastupitel, Forum Jihlava.“ Včera jsme jeli Sázavu od Smrčné do Vilémovic. Ve středu obce jim tam nevadí barokní socha sv. Jána V parku zámečku mají sochu českého lva s deskou: Lípa svobody Vilémovice 19, 5. 1990 Na náměstíčku dosti nákladný žulový pomník s nápisem: 1914 - 1918. Nad vsí krásně zrenovovaná kaple, zasvěcená: Svatému Janu Nepomuckému. Poblíže tabule s fotografiemi: kostela nanebevzetí panny Marie v Číhošti a památníku Josefa Toufara v Číhošti. Taká tam mají hospodu: "U ČERTA" ------------------------------------- "Kolik peněz jste věnoval rodinám uvězněných disidentů ?" No nic, Berka byl u StB na výslechu a zná tu dobu. My jsme s Jirmusákem bydleli na půl domu s cikány Mlýnská 68. Jiří nazval. "OSADA ŠŤASTNÉHO MLÁDÍ" Pak v dřevěném baráku u plotu autobusáku. Doktory zvaného: "GIGANT" Výběrěím tam byl MuDr. Valníček Začátkem měsíce se ptal, máš 50 Kč, neva, já ti počkám. Dneska už se na vernisážích stýkám jemom s primářem Bašem. Loni mi snášel /kousek/pinkl k autu jeho syn primář Čermáka, kterého jsem tahalna Gygantu, jako jednoho z jeho dvojčat na špagátě, v bedně od cukru. Tehdy vládla důvěra. Primář Borský, nebo Mudr. Alena Chejnovská Vám klidně půjčili prachy Na motorku, která byla "na pořadí". Primářka Hromádková si ráda sedla nad časopis House + Garden, který náhodou přišel do Stavoprojektu. ------------------------------------- Myslím, že v kavárně "U Křiváka" Už je toho dost a bude možné se k Pražskému jaru, v Jihlavě dostat se zájmem redakce JL, nebo se vnutit jak obvykle Blogem. Jak Berka, tak XXXXX si jistě už mnou nad PC ručiky, že?
  • Zdeněk Gryc  | 09.03.2019 01:07  | Reagovat
    oprava: Loni mi snášel na sněžnicích, od lesácké chaty Vilibaldka, v Jeseníkách /kousek -abych nevypadal zcela blbě/,pinkl k autu syn primáře Čermáka. Primář na urologii v Brně.
  • Zdeněk Gryc  | 09.03.2019 07:39  | Reagovat
    POZVÁNKA do Kavárna Salotto, pondělí 11. března 2019 . 15 hodin. „Ale máte zajimavé názory. Přijďte někdy na kafe pokecat. Kavárna Salotto, každé pondělí 15 – 18. Vás i ostatní zdraví Miroslav Tomanec, zastupitel, Forum Jihlava.“ ----------------------------------------- 1. Jan P. říká: Středa, 6. 3. 2019 v 17:59 Ano pane Tomanče, některé věci na internetovém fórum diskutovat nejdou.S tím s Vámi naprosto souhlasím. . . Bylo by to určeno veřejnost i nás pár internetových diskutérů na blogu JL. Stálo by to možná zato zkusit.Alespoň by jsme se lépe poznali a na chvíli přestali žít ve své uzavřené sociální bublině. Třeba se toho pan Tomanec ujme. ---------------------------------------- Dobrý den, děkuji za nabídku a těším se na setkání internetových diskutérů Jihlavských listů v pondělí 11. března 2019 v kavárně Salotto proti Odboráku. Vezmu i fotky z Vilémovic o kterých jsem na blogu psal a pokud by to bylo k vydržení i filmek o splutí Sázavy. S pozdravem: Zdeněk Gryc, který odešle v sobotu 9. 3. 2019. povánku e-mailem i do redakce Jihlavských listů a s ohledem na komentář: ------------------------------ Venca říká: Čtvrtek, 7. 3. 2019 v 8:49 Náhodou nebuďte na něj zlej. Když mu dáte matku s dítětem před nemocnici, bude vám platit parkovný ze svýho. --------------------------- Také Mgr. Vovsíkovi, řediteli ústavu v jehož areálu jehož ústavu se socha "Matky s dítětem" nachází. Vezme publikaci s dílem autora sochy Podrázského, kde je dobové foto a flešku. Pokud to technicky půjde a bude zájem, můžeme prohlédnout nejenom původní krajinu sídliště Královský vršek se zákresem sídliště na kterém pan Berka bydlí. Pro pana Vladimíra Havlíka bych se pokusil vzít dobové skicky profesora Liebschera. Během studií absolvoval v roce 1907 studijní cestu do Itáli, stejnou cestu jako Havlíček Borovský. Když vyhledáte na internetu Adolf Liebscher junior tak zjistíte, že zemřel 27. září 1965, také jako kolaborant, leč posmrtně rehabilitovaný. Zajímavý je dobový fakt, že i po smrti zůstává naděje na rehabilitaci.
  • Zdeněk Gryc  | 09.03.2019 08:41  | Reagovat
    poznámka: Loučím se na weekend s internetem a Jihlavou. Těším se na setkání internetových diskutérů Jihlavských listů v pondělí 11. března 2019 v kavárně Salotto v 15 hodin.
  • Berka  | 09.03.2019 18:02  | Reagovat
    No, pane Tomanče - pánbůh s Vámi. Na ty drobnosti, o kterých píšete, se fakt zaměřit snažíme, každé pondělí máme v kavárně Salotto naproti odboráku od 15 do 18 zastupitelský den, kde může přijít každý a zrovna s náma o těchto věcech mluvit Tentokrát zapomeňte na zastupitelský den. Zdeněk rozhodl, že se jedná o "setkání internetových diskutérů" nad legendárním článkem z Jiskry, orgánu KSČ ze dne 25.2.1975 A jemu něco vymluvit - to bohužel žádná pozemská síla nedokáže :-) -) :-)
  • Venca  | 10.03.2019 10:45  | Reagovat
    Rozkaz zněl jasně - zastavit muže v šedém svetru.
  • Dvořák  | 10.03.2019 13:30  | Reagovat
    Třeba by se mohla v kavárně odehrát normální hospodská rvačka.
  • Venca  | 10.03.2019 15:14  | Reagovat
    Gratuluji, právě jste si milý pane Dvořáku získal nesmrtelnost. Váš příspěvek se totiž dozajista zařadí do GZF (Grycův Zlatý Fond) a bude nadále po věčné časy spolu s ostatními kopírován při různých příležitostech jakožto ukázka štvavé kampaně podlých Putinových zaprodanců, kteří vyzývají k inzultaci nositele pravdy a největšího žijícího představitele třetího odboje.
  • XXXXX  | 10.03.2019 19:09  | Reagovat
    :-) :-) :-)
  • Zdeněk Gryc  | 10.03.2019 22:50  | Reagovat
    Berka říká: Sobota, 9. 3. 2019 v 18:02 A jemu něco vymluvit – to bohužel žádná pozemská síla nedokáže ------------------------------------- BERKA JE HRDINA ------------------------------------- 1. Venca říká: Sobota, 9. 3. 2019 v 11:13 Byl teda ten Ervín agent StB, nebo ne ? Nebo si to Berka vymyslel ? 2. Berka říká: Sobota, 9. 3. 2019 v 15:34 Samozřejmě že byl a jestli snad někomu ublížil, ať ten si ho soudí. Mě je to absolutně fuk. Akorát že náš architekt se svým smyslem pro spravedlnost a pravdu rád po komunisticku selektuje historii. Že byl příkladně Zeman jeden rok ve straně, o tom se psát může a je to velmi zavrženíhodné. Že ale architektovi kamarádi byli agenty a vědomými spolupracovníky státní bezpečnosti, to je zcela omluvitelné a psát o tom přinejmenším „není příliš šťastné“. To by se jednomu ukroutila hlava… --------------------------------------------------------------------------------- "Že ale architektovi kamarádi byli agenty a vědomými spolupracovníky státní bezpečnosti, to je zcela omluvitelné" Hrdina: Berka říká: Úterý, 26. 2. 2019 v 0:34 Spoluzbabělci Olda Háj a Ervín Fririch ? Fridrich Ervín, narozen 4.01.1934, od roku 1971 evidován jako důvěrník, svazek č. 15566, správa StB Brno Háj Oldřich, narozen 12.01.1932, evidován nejprve jako tajný spolupracovník (spisová značka 806006), následně jako agent – svazek č. 18060, správa StB Brno Proč spoluzbabělci ? Prostě chtěli jet do Steyru, tak jeli. Účel světí prostředky. Gryc chtěl do Švédska, tak jel. Stačilo jen po návratu zajít na kafíčko, že… Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne. To z něj rozhodně nedělá žádného hrdinu – hrdinství totiž k tomu potřeba nebylo. Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat. --------------------------------------------------------- "Proč spoluzbabělci ? Prostě chtěli jet do Steyru, tak jeli. Účel světí prostředky." SPOLUZBABĚLCI… "Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne." Neznám celou historii plaveckého oddílu, do kterého jsem vstoupil v únoru 1958 a věnoval se výcviku dětí v plaveckém oddíle, v zimně v tělocvičně v létě na Staliňáku. Spolu s Oldou jsme prošli trenérskými kurzy, vedenými renomovaným teoretikem plavání profesorem Otakarem Zábojem, který mne jako pro vedení plaveckého výcviku získal v roce 1954 v Brně. Současně Oldou jsme získali PRŮKAZ TRENÉRA PLAVÁNÍ II. tř. 27. června 1977. Naposledy mi byl prodloužen na 4 roky v "Těl. škola VÚ ČSTV" v roce 1984. Tuší vůbec Berka, že Olda umřel s plným nasazením šéfa plaveckého oddílu v činné trenérské práci. Tu vykonával také Ervín. Dodnes v oddíle pracuje Milan Mikulášek. Ředitel školy Fuchs pracoval nejen v plaveckém odd. ale takétaké ve Vodáckém oddílu Modeta, kde byl vedoucím expedic do Rumunska a Jugoslávie. Jednou jsme byli i ve Francii. Tuší Berka jakou "úlitbu"musel ředitel školy Rošického za ta léta provádět? Nechce pan Berka také publikovat jejich záznamy ? HRDINA "Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne." Berka nebyl vedoucím plaveckého oddílu, Berka jednal sám za sebe, když mu na StB vařili kafíčko. "Úlitbu" nacistickým bohům už prováděl "taky kolaborant Hácha" ve snaze zabránit popravám studentů. Napřed hostoval plavecký odd. Steyer v Jihlavě. Pak Steyer pozvali Jihlavu, nebylo to pouze jedenkrát. Architekt byl v této souvislosti také na StB, ale bez kafíčka. Byla to zajímavá a dost dlouhá školení. Na závěr byl požádán, aby o tom s nikým nemluvil, ani s manželkou jak dodali. Berka ví, že na StB vařili kafíčko. Olda a Ervín měli na starost družstvo plavců. Dokáže si Berka představit o co kráčí. Pokud ne, tak ať se přijde v době treningu podívat na basén. Šedá kolaborantská svině, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat. Viděla jak vypadá u škol v Rakousku přidružený hliníková basén s ohřívanou vodou. Šedá kolaborantská svině, na základě toho co viděla navrhla podobný hliníková basén v areálu Na polance v Třebíči, za což dostala budovatelská uznání města za úsilí a práci "kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat." Uctivě prosím pana Berku, aby přestal číst moje blogy. Nejde o životní dílo popleteného architekta, který dostal cenu Jože Plečnika. Dříve "čtenář", nyní Berka + company vše pečlivě monitorují a dokážou zneužít, lživě překroutil a ironizovat graficky šmajlíky. ----------------------------- Berka říká: Neděle, 3. 2. 2019 v 18:41 Gryce nemusíte složitě nálepkovat. Stačí jednoduše napsat kolaborant. Kolaborant, co si byl za Zemanem na hradě pro metál. ------------------------------- /2x/ "kolaborant. Kolaborant" - v jednom aktuálním komentáři. Josef Goebbels, byl neobyčejně talentovaný a obávaný demagog a při dosahování svých cílů se neštítil ničeho. Zeman neměl s cenou Jože Plenika nic společného. Pravda je taková: "Slavnostního předání se zúčastnilo více než 800 vybraných hostů, především architektů a příznivců architektury. Ocenění za Středočeský kraj získala řada osobností jako například prof. Ing. akad. arch. Alena Šrámková, prof. Ing. arch. Ladislav Lábus, Ing. arch. Josef Pleskot, prof. Ing. arch. akad. arch. Václav Girsa nebo doc. Ing. arch. Václav Aulický. Předávání cen Jože Plečnika je součástí oslav 100. výročí založení Československa pořádaných mezinárodním festivalem architektury a urbanismu Architecture Week Praha a Správou Pražského hradu. Na tvorbě seznamu oceněných osobností se ve spolupráci s Czech Architecture Week podílely státní instituce a profesní organizace: Spolok architektov Slovenska, Obec architektů ČR, Foibos Books, ale také Krajské úřady, Krajská města, Hlavní město Praha, AUÚP, ČKAIT a další. Odborným garantem pro ocenění za střední Čechy byl Dr. Oldřich Janota." "Berkovi + his company", nejde o nějakého architekta, ale KYBERNŠIKANU: 20tého výročí našeho vstupu do NATO. 30tého výročí sametové revoluce, loňského výročí100 letí republiky. S cílem hanobení: "Václava Havla a Sametové revoluce" ---------------------------------------- XXXXX říká: Neděle, 22. 7. 2018 v 12:42 „Zhanobil ses sám oslavováním ochlasty a kurevníka a kdybys o něm držel hubu a psal o stavbách, nikdo by tě nehanobil“
  • Dvořák  | 11.03.2019 06:16  | Reagovat
    Takže pravdu má Berka.
  • Berka  | 11.03.2019 09:22  | Reagovat
    Vrána k vráně sedá. Jsi kolaborant, lhář a křivák, Gryci.
  • Zdeněk Gryc  | 11.03.2019 11:38  | Reagovat
    1. XXXXX říká: Sobota, 2. 3. 2019 v 17:21 Moc se mi líbí když se tu naparuje křivák... ------------------------------------------------- "KŘIVÁK ke KŘIVÁKOVI sedá" křivák Zdeněk Gryc věří, že v 15 hodin, podá s úsměvem ruku, křivákovi Miroslavu Tomancovi
  • XXXXX  | 11.03.2019 19:20  | Reagovat
    Nevím jak kolegům, ale mě nejde o nic a mám pocit, že jedinej komu tady o něco jde seš ty a to je nasrat těma svejma plkama minimálně celej okres.
  • Zdeněk Gryc  | 11.03.2019 19:40  | Reagovat
    Kouzlo se povedlo. Autor blogu a Fórum Jihlava je dobrá šance pro město. Oceňuji přítomnost Mgr. Vovsíka i jeho trpělivost vzít na vědomí snahu spoluautora sochy "Matky s dítětem", která je publikována v monografii "ROMAN PODRÁZSKÝ života dílo, na str. 21.
  • Zdeněk Gryc  | 11.03.2019 19:55  | Reagovat
    XXXXX + kolegové žádný problém! Blog Zdeněk Gryc, vidím škaredej ksicht, kašlu na něj, moudra investuji jinam. Už jste to oznamovali víckrát, že ?
  • Berka  | 11.03.2019 20:23  | Reagovat
    Jenže si uvědomte, že to právě vy tady zasíráte bez výjimky všechny CIZÍ diskuse svými zkopírovanými slinty, které nemají žádný vztah k tématu, moulo.
  • Zdeněk Gryc  | 11.03.2019 22:18  | Reagovat
    ZÁSADNĚ JDE O BLOG,JEHOŽ AUTOREM JE ZDENĚK GRYC VIZ POSLEDNÍ JEHO BLOGY VIDÍM BLOG GRYC KAŠLU NA NĚJ A VÁŠ SPOLEK NEPÍŠE NIC JE TO TAK TĚŽKÉ POCHOPIT ? NEBO POKUD NEBUDETE REAGOVAT NA BLOG GRYC NEMÁTE MOŽNOST SE PŘILEPIT NA JINAK NIC ? JDE SPÍŠE O RUŠIČKY HAVLOVY PRAVDY A LÁSKY,ŽE... JE TO SNAD JASNÉ XXXXX říká: Neděle, 22. 7. 2018 v 12:42 „Zhanobil ses sám oslavováním ochlasty a kurevníka a kdybys o něm držel hubu a psal o stavbách, nikdo by tě nehanobil“
  • Berka  | 12.03.2019 00:19  | Reagovat
    Já tady nevidím žádný souboj spolků. Já tady vidím jenom střety Gryc vs. ostatní. Není to zvláštní ? Ten pacholek Putin už si koupil fakt všechny...
  • XXXXX  | 12.03.2019 15:32  | Reagovat
    ser nas něj
  • Zdeněk Gryc  | 15.03.2019 19:03  | Reagovat
    Když Křivák seděl proti Křivákovi, který na chvíli odešel, tak vidí rámečky s textem věnovaným Judr. Salichovi. Ten mi trochu více než před rokem, na náměstí v Třešti řekl, že docela rád čte blogy v JL. Prý je to zábavné a poučné. Poučný je také včerejší komentář: 1. Libor Furbacher říká: Čtvrtek, 14. 3. 2019 v 12:50 Pro jihlavaka a Fejinku. Na ty vase problemy je jenom jedine reseni,volte komunisty,ty vam je vyresi,to je to po cem se vam styyska. ------------------------------------------------------- Také si to myslím, jejich slovní hříčky, by se takto daly snadněji pochopit.
  • Zdeněk Gryc  | 18.03.2019 11:35  | Reagovat
    JAROMÍR ŠTĚTINA a VÁCLAV HAVEL TO JE PŘESNĚ KREVNÍ SKUPINA "KŘIVÁKA" Ing.arch.Zdeňka Gryce spolužáka profesora Otakara Štěrby, partnera Jaromíra Štětiny. Štěrbova žena Dina už 10 let provozuje nemocnici v Pakistanu nedávno jsme ji viděli NA PLOVÁRNĚ Europoslanec a válečný novinář Štětina bude besedovat o Rusku 18.3.2019 Aktuality/Komentáře (1), autor: Jiří Varhaník Český europoslanec, novinář, spisovatel a politik Jaromír Štětina (* 1943) bude ve středu 20. března od 17 do 19 hodin besedovat v salonku Radničního minipivovaru Jihlava na téma Evropa a Rusko. Veřejnou akci pořádá Europe Direct Jihlava. Štětina je někdejší válečný reportér z oblastí bývalého Sovětského svazu, je aktivním bojovníkem za zákaz komunismu. Sám byl členem KSČ v šedesátých letech. V roce 2004 byl jako nestraník za Stranu zelených zvolen do Senátu PČR, v roce 2010 mandát obhájil s podporou TOP 09 a hnutí STAN. Od roku 2014 je poslancem Evropského parlamentu. Jihlavskou besedu uvede projekce dokumentárního filmu o válce v Čečensku. Na přednášku J. Štětiny pak naváže diskuse nejen o Rusku, ale také o práci v Evropském parlamentu a aktuální roli novinářů. Podle informace organizátorů každý účastník obdrží dárek v podobě povídkové knihy Jaromíra Štětiny Století zázraků. Na akci je nutná telefonická rezervace předem na Europe direct Jihlava.

Přidat Komentář Vrátit se nahoru