Reklama
Dnes je neděle 22.09.2024      svátek má Darina
Zpět
Klaus Mike Hübner

Učitel na státním gymnáziu v Jihlavě, člen ZO Strana zelených v Jihlavě.

(Des-)informace.

Klaus Mike Hübner | 18.10.2011 22:46

Vážený pane šéfredaktore, Z článku „Město rozšíří místa v MŠ“ (http://jihlavske-listy.cz/clanek9478-mesto-rozsiri-mista-v-ms.html) mám velmi špatný pocit. Nejen, že nám neříká nic, co bychom předtím nevěděli, ale hlavně nám zamlčuje řadu věci, o kterých si myslím, že mají být čtenáři informovaní. Rád bych se dozvěděl: a)  Proč článek zcela ignoruje předání petice „Za navýšení počtu míst v mateřských školách“? b) Proč článek neříká, že finanční prostředky na roky 2012 a 2013 (jmenovitě školky RESSLOVA a NAD PLOVÁRNOU) zastupitelstvo ještě neodsouhlasilo. c) Proč nejsou alespoň naznačeny velmi sporné výroky pana primátora („Před desítkami let nebyly vůbec mateřské školy, svět byl také světem“ – „Jesle jsou nadstandard“) d) Nebylo tam v žádném případě více než padesát lidí.  Z řad zúčastněných občanů i rodičů zazněla poměrně emotivní kritika a ne pouze jednotlivě. Proč je tedy uvedeno, že se zúčastnila „necelá stovka rodičů“? Proč není žádná zmínka o emotivním průběhu diskuze? e) Proč Váš redaktor - lm - právě o příspěvcích občanů nepíše? Je jejich kritika špatná? Nepravdivá? Nedůležitá? Nepřejete si, aby vznikl dojem, že vedení města v této otázce nemá všechno pod kontrolu? Pokud ano, proč je to tak? f) Proč článek, který se objevil na webu teprve v neděli večer a který popisuje akci, kde bylo údajně skoro sto lidí, už v úterý ráno z hlavní stránky zmizel? Místo něj je tam 12 článků (z čehož 5 ze sportu a 5 z oblasti kultura a zábava)

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Remote healthcare consultations: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Vlastizrádci.
Anthonyastom: Bernard.
D96ZW4P www.yandex.ru: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
ComCASHerync: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

5 komentářů

Přidat Komentář

  • Koumák  | 19.10.2011 06:27  | Reagovat
    Pane Hübnere, co jste napsal se mi moc líbí, i když odpovědi sám už dobře víte. Stejně jako my co se nás to týká. Co tam Vymázlo plácal, to je s prominutím napřesdržku a co k tomu napsal pan Klukan (nevím proč se tady ty podpisy pod články pořád mění), tak to není o moc lepší. Sám zkusím odpovědět na otázku proč článek zmizel z titulky takovou rychlostí. Podle mě tomu pan Klukan pomohl, aby z titulky odsunul článek o své matce paní Klukanové pod kterým cenzuroval příspěvky víc než nechvalně prosnulý cenzor Banga z portálu i-dnes. Nezvykle rychle začaly na titulce přibývat nové články a starší se tak byly odsunuty ze světla světa... To samé platí i o článku o MŠ o kterém píšete.
  • petr klukan  | 19.10.2011 09:04  | Reagovat
    Vážený pane Hübnere, máte pravdu, že článek nepopisuje to, co se na besedě dělo. Pouze informuje, že se konala beseda na téma MŠ - nic víc. Kdyby byl náš redaktor přítomen na besedě, napsal by článek jistě zcela jinak. Byl-li odhad počtu lidí našeho fotografa chybný, je to chyba, ale ne snad trestuhodná. Problematice MŠ se Jihlavské listy dlouhodobě věnují a nic na tom nemění nepřítomnost na jedné diskuzi. Články na webu nejsou umísťovány ani mizeny tak, jak se domnívate. Stejně jako neděláme cenzuru příspěvků, ačkoliv zakomplexovaní lidé míní cenzurou i mazání urážlivých diskuzí. Váš příspěvek z webu (aniž bychom tušili, že jste to opravdu vy) byl dokonce zveřejněn v tištěných Jihlavských listech. Chovaly by se takto noviny, kdyby městu "nahrávaly"? S přáním pěkného dne Petr klukan
  • Hübner  | 19.10.2011 12:19  | Reagovat
    Děkuji za odpověď. Že tam žádný redaktor vlastně nebyl, to by mě nenapadlo. Lepší pocit z toho ovšem nemám. Znamená to, že tam nebyl nikdo, kdo by s tou mamkou, která si nepřála být jmenovaná, mluvil. Znamená to, že článek je jakási směs sdělení plánů magistrátu a fikci? Nebylo by v tomto případě lepší nepsat o tom vůbec nic? Hlavně i kvůli tomu, že údaj o výše investic v následujících letech je předčasný? Zastupitelstvo o tom hlasovat teprve bude a pro zatím nevíme, zda investice budou schválení. Že nahráváte městu jsem ani netvrdil, i když z uvedených důvody jsem měl pocit, že JL nemají zájem o kritických hlasů psát. Já jsem psal jako čtenář a jako učitel, který velmi často zjišťuje, jak špatně jsou informovaní jeho žáci. Kladu si otázku, zda mám právo je kritizovat, když na hlavní stránce webové prezence JL čteme o missech, Dukle, basketbalu a drakiádě, ale téměř nic o dění v „politickém“ prostředí našeho města. Pan primátor nám řekl mj., že je zvědavý, jak bude zájem občanů o důležitých otázek jak například o dlouhodobé strategie dalšího rozvoje města Jihlavy. Věřím, že zájem občanů není tak nízký, jak se předpokládá. Občan musí být ovšem informován. Domnívám se, že tady je velký úkol JL jako nejčtenější tisk v regionu. Tisková media mají dle mého názoru i bavit, ale především neutrálně informovat. Nebo mýlím se? Omlouvám se za chyby...
  • petr klukan  | 20.10.2011 10:22  | Reagovat
    Máte zcela chybné myšlenkové vývody: Jestliže se zeptáme před besedou člověka, proč na besedu jde, tak vám něco odpoví. Neznamená to, že bychom si to vymysleli. Ostatní sdělení v článku o počtu míst ve školkách byla prezentována při promítání. Víc neutrálněji informovat, že se konala "nějaká" beseda, už ani nelze.
  • Kateřina Žoudlíková  | 24.10.2011 11:01  | Reagovat
    Jsem ráda, že se nakonec veřejnost dozvěděla o předání petice a že dostala veřejnost poměrně značný prostor v komentářích. I nadále si však nejsem jistá, zda chápat původní článek o besedě za pouze náhodně jednostranný, který měl "jen" informovat, že se "nějaká?" beseda konala. Co se konalo v tu dobu v Jihlavě jiného tak zajímavého nebo přímo neodkladného? Většinou pokud se nějaké akce účastní vedení města, tak je to pokládáno za poměrně důležitou událost. Také stále nejsem přesvědčena ani o tom, že článek nelíčil průběh besedy. Líčil totiž jak pan náměstek Chloupek postupoval při prezentaci. To je ovšem průběh pouze první části.