Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

Fraška za sto tisíc

Petr Klukan | 07.02.2020 15:43

Poslední, pondělní, mimořádnou schůzi jihlavských zastupitelů radnice vyčíslila na 100 tisíc korun. Zastupitelům se refunduje mzda, musí zde sedět všichni možní úředníci, platí se technika… a to vše zaplatí město. Tedy z peněz, které získá a o kterých rozhoduje, co s nimi. Buď s nimi udělá kus chodníku, zaplatí vánoční rej na náměstí, zamete ulici, nebo dá dotaci lukostřeleckému oddílu. Anebo svolá schůzi, na které se nic nerozhodne. A tak to vypadalo v pondělí. Opozice nebo spíš bývalý náměstek Jaromír Kalina požadoval po vedení města informace k vodohospodářskému sporu, který před tím dlouhá léta „řídil“. Odpovídali mu trochu dnes už exnáměstek Petr Laštovička, primátorka Karolína Koubová a nejvíce zastupitel Miroslav Tomanec. Jak to dopadlo? Vůbec žádné rozhodnutí v celkem čtyřech hodinách zasedání nepadlo. Kdyby měl takovou schůzi někdo platit ze svého, asi by si rozmyslel svolávat mimořádné zastupitelstvo. A informace by si získal rychleji, lehčeji a hlavně laciněji. Takto se zasedání stalo jen drahou fraškou.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Ing. arch. Zdeněk Gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???
zdenek gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???
Jeremyonero: My, občané Protektorátu (1/3)
Jamesatorm: My, občané Protektorátu (1/3)
Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

13 komentářů

Přidat Komentář

  • VladimírV  | 07.02.2020 22:00  | Reagovat
    Vážený pane šéfredaktore, asi se něco nepovedlo. Tak ještě jednou, snad v podobném znění textu. Nesdílím Váš názor, že konání mimořádné schůze zastupitelstva byla fraška za 100 tis. Kč (zřejmě velmi hrubý odhad, např. nebyl přímý přenos z jednání). Seminář by byl zřejmě o něco levnější, ale bohužel s jinou vahou závěrů. Váš názor není rozhodně nestranný. Vysvětlím: Tak jako mne, i proto jsem se jednání zastupitelstva zúčastnil, tak i obyvatele města velice zajímá průběh a řešení dlouhodobého vodárenského sporu. Jeho obsah, tedy, exposé několika málo aktérů, mi poskytl další důležité informace. Vedení města především vyměnilo právní zastoupení ve sporu, kancelář, která za čtyři měsíce roku 2019 vyúčtovala za scv služby více než 2 miliony Kč. Byla zvolena taktika smírčího postupu vůči SVaK a VaS. Ústy několika zástupců koalice bylo sděleno, že spory budou ukončeny a smluvně vyřešeny do konce roku 2020, a to včetně způsobu vrácení majetku a finančních nároků města, které potvrdily soudy. A to za situace, kdy protistrana dosud neučinila v tomto smyslu téměř nic. Průběh zastupitelstva se děl pod zvolenou taktikou koalice , aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Program jednání byl sice schválený, ale žádné z usnesení navrhovaných opozicí nebylo plénem schváleno. Taková je holt politika. Zkrátka, nerušit, když vládneme! Ovšem sliby se mají plnit aspoň o vánocích. Zdraví Vás Vladimír Havlíček
  • Zdeněk Gryc  | 08.02.2020 08:17  | Reagovat
    Fraška za sto tisíc High Tech Arch "Současný konstruktivní Funkcionalismus v jihlavské architektuře ne-funguje." Je text k dokumentární fotografii, na které jsem si docela zakládal, leč JL ji neotikly. Je na ní vidět i přírodní chodník pod romantickou zříceninou s horisontální konstrukcí High Tech Arch-itektury, která by měla být památkově chráněna Jako Arch - Fraška zatím nedozírné ceny. To je druhá fáze v té první to byl "pláč" staromilce nad urbanistickým soliterem. . . Štefánikova kasárna padnou, vzniká Rezidence Vrchlického 12.1.2017 Jihlava – Kasárenské objekty na rohu jihlavských ulic Vrchlického a 17. listopadu budou letos zbourány. Chátrající historické budovy blízko středu krajského města nahradí nový bytový areál s názvem Rezidence Vrchlického. Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/z-regionu/stefanikova-kasarna-padnou-vznika-rezidence-vrchlickeho-20170111.html Na ilustračním fotu je velký transparent pověšený na objektu s nápisem: "NEBOUREJTE HISTORII" Třetí pláč se pokusím napsat pod článek redaktora Varhaníka, který asi bude mít název: SOCHY MLUVÍ.
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 08.02.2020 09:48  | Reagovat
    Vážený pane Havlíčku, velice Vás prosím, přestaňte už konečně šířit ty svoje lži typu.... ......Ústy několika zástupců koalice bylo sděleno, že spory budou ukončeny a smluvně vyřešeny do konce roku 2020, a to včetně způsobu vrácení majetku a finančních nároků města, které potvrdily soudy..... Nevím o ničem takovém, že by tam padlo, byl jsem tam po celou dobu s vyjimkou urologických přestávek a prošel jsem si celý záznam. Ale samozřejmě jsem mohl něco opomenout nebo přehlédnout . Tak mně sem prosím dejte nějaký přesný odkaz ne nějakou sequenci, ze které jste něco podobného vyvodil. To je přece absolutní nesmysl - přece by to nikdo z koalice netvrdil takto jako vy píšete - co nemůže zajistit sám, vlastními silama, co nemůže mít pod kontrolou. Takový termín nedokáže odhadnout reálně a rozumně nikdo. A už jsem vás na to dříve upozorňoval, že to není pravda, abyste nikomu nevkládal takové nepodloženosti do úst a vy pořád nic. Pořád si vedete svou a matete lidi.
  • VladimírV  | 08.02.2020 10:31  | Reagovat
    Milý pane Tomanče, je nabíledni, že podpisy smluv, ke kterým jste se zavázali do konce roku 2020, předpokládají ukončení sporů. Tedy vyjma případu, kdy je protistrana bude považovat za cár papíru. Nikde jsem nepsal o tom, že by mělo do konce roku proběhnout finanční vyrovnání. Zato jsem na zastupitelstvu zcela zřetelně slyšel, že městem bude požadováno splnění v š e c h finančních závazků.
  • VladimírV  | 08.02.2020 10:35  | Reagovat
    Milý pane Gryci, šlo zřejmě o Váš překlep ve vložení příspěvku. V opačném případě jste se zachoval jako matka koroptev, která brání své mladé tím, že odvádí pozornost jinam. Zdraví Vás Vladimír Havlíček
  • Zdeněk Gryc  | 09.02.2020 16:15  | Reagovat
    Vážený pane Havlíček, často chodím po Štefánikově náměstí, jako architekt si všímám architektury. Jihlavská Fraška za kolik miliónů ?
  • Dominik Debef  | 10.02.2020 13:09  | Reagovat
    Že Jihlavské listy straní pravici...taky jsem pravičák...ok. Ale tento článek jde dál. I mě, pane Klukane, zajímá, jak se vyvíjí kauza vodovody atd. Já jsem se účastnil pár zastupitelstev a proto vím stejně dobře jako vy, že těch "100.000" už bylo vyhozeno mnohem víckrát a nikdy to nebylo na článek. 7.2.2020 jste zneužil a pošlapal svoje vydobyté postavení, smutné.
  • Jan P  | 10.02.2020 18:39  | Reagovat
    Taky si lámu hlavu nad tím,co tím autor blogu chtěl vlastně říct ? Podle šéfredaktora Petra Klukana jsou Jihlavské listy nestranné a nezávislé lokální noviny.Nejsou prý na stranně pravice ani levice či jiné politické a zájmové skupiny.Takhle je na veřejnosti a v diskuzí deklaruje a nekompromisně obhajuje.Pravda to ovšem není.Čtenáři a diskutující se tomu oprávněně jenom smějí. Fakta mluví jasně.Nemá cenu je tady neustále připomínat:-) Jenže věc je složitější.Autentická levice v zastupitelstvu města Jihlavy není vidět(dříve ani nyní). Progresivních zastupitelů taky zde moc nenajdeme.S příchodem politického hnutí Fórum Jihlava a koalice Žijeme Jihlavou(liberálně pravicová uskupení) přišly do zastupitelstva některé dílčí progresivní návrhy.Ale to jenom v mírné podobě.Nakonec v konzervativně pravicovém zastupitelstvu(do něj počítám i ANO,SPD,KSČM,ČSSD),které tvoří drtivou většinu se progresivní komunální politika stejně moc dělat nedá.Takže PK jako šéfredaktor JL a bloger může svoje sympatie k pravici v jihlavském zastupitelstvu a nejenom tam různě střídat.Výběr má zde široký: babišovská, havlovská, klausovská nebo vyloženě fašounská. Co mu pravicový čtenář JL a diskutér Dominik Debef vlastně vyčítá ?
  • jihlavák  | 12.02.2020 10:35  | Reagovat
    Město nezaplatí nic, vše kdyžtak zatáhne daňový poplatník. Jako daňový poplatník dávám přednost mimořádné schůzi zastupitelů. Peníze by se stejně utratili jinde.
  • Jan P  | 15.02.2020 15:59  | Reagovat
    Naštvanost autora blogu na vládní koalici v Jihlavě má svůj racionální důvod. Poslední, pondělní, mimořádná schůze(,,Fraška za sto tisíc")jihlavských zastupitelů to podle mého rozhodně není.Co ale šéfredaktorovi Jihlavských listů(JL) a společníkovi Parola spol.s.r.o. Petru Klukanovi na vládní koalici ve městě vadí,když je složená konzervativně-liberální pravicovou stranou jako ODS ? Minulý rok jihlavská radnice neprodloužila soukromé společností Parola s.r.o.,která mimo jiné vydává taky lokální privátní noviny JL smlouvu na vydávání oficiálního zpravodaje města(Noviny jihlavské radnice).Soukromá společnost Parola politickým rozhodnutím paní primátorky Karolíny Koubové(schváleno zastupitelstvem města Jihlavy)přišla o zakázku ze strany města.A to se neodpouští. Jasně,Parola po ztrátě zakázky na vydávaní oficiálního zpravodaje města se ekonomicky nezhroutí.Paní primátorka a všichni zastupitelé,kteří proto hlasovali včetně zastupitelů za ODS mají u autora přesto nesmazatelný vroubek. A tak se nabízí rčení:Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde..? Oficiální zpravodaj města vydávala společnost Parola od roku 1994 do roku 2019.Noviny jihlavské radnice zanikly.Nahradilo je soukromé měsíční periodikum z rukou redaktorů společnosti Parola s. r. o. pod názvem Jihlavské noviny.Od roku 2020 začal vycházet bez reklam nový oficiální zpravodaj po názvem Ježkovy oči. Vydavatelem Ježkových očí je statutární město Jihlava. Autor je bezpochyby volič a sympatizant klausovský pravice.Na tom se nic zásadního nemění:-) Zdroj:15.6.2019|Jihlavská radnice chce noviny vydávat sama|deník.cz Oficiální stánky města Jihlavy-Ježkovy oči
  • jihlavák  | 15.02.2020 18:55  | Reagovat
    Není důvod k nějakému "revanši", byl by to nevděk. JL toho "dostaly" dost. Vzpomínám si. že po rvoluci například obdržely od radnice dar 200 000,- a to byl tehdy balík. Proč se tak stalo těžko posoudit.
  • Dvořák  | 17.02.2020 09:11  | Reagovat
    Tak si radnice zaplatila loajálnější noviny,netřeba hledat záhadu :-)
  • jihlavák  | 17.02.2020 16:01  | Reagovat
    Tak nějak, transformovaná Jiskra s oddaností ne straně, ale mecenáši. Použiji parafrázi XXXXX, ano zhanobili jsme se sami, naší vírou, že po 89 nastanou slušnější časy.

Přidat Komentář Vrátit se nahoru