Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

KRONOSPAN!

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 17.03.2020 10:11

Bylo by asi nespravedlivé tvrdit, že využívají dnešní situace a snaží se v tichosti a závětří, pod rouškou krizové situace cosi prosadit, to asi ne. Ovšem to na věci nic nemění. Stejně jako v listopadu 2018 (což se i díky odporu veřejnosti podařilo odvrátit) se právě teď snaží vyhnout důkladnému posouzení vlivu své činnosti na životní prostředí a pod zástěrkou ušlechtilých idejí (ekologizace výroby, snížení skleníkových plynů...) se snaží prosadit podstatně větší použití dřevotřiskového recyklátu jako prvotní suroviny pro svoji výrobu v těsné blízkosti obytné zástavby města. A proto je třeba nyní příslušné instituci, kterou je krajský úřad, sdělit na to svůj názor. Já osobně třeba budu žádat důkladnou vstupní kontrolu recyklátu, podstatné omezení dovozu této suroviny ze zahraničí, přizpůsobení výroby standartům jako mají v zahraničí... Ale to je jenom zlomek. Čím nás bude víc, tím náš hlas bude více slyšet. Odkazy na kompletní dokumentaci jsou na mém osobním fb profilu, vše je také na úřední desce našeho krajského úřadu a termín k podání je 31.3.2020. A také prosim šiřte a sdílejte. Nejhorší je teď mlčet!

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Ing. arch. Zdeněk Gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???
zdenek gryc: KDO TO ASI PLATÍ ???
Jeremyonero: My, občané Protektorátu (1/3)
Jamesatorm: My, občané Protektorátu (1/3)
Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

2 komentářů

Přidat Komentář

  • jihlavák  | 18.03.2020 06:29  | Reagovat
    Umírající lesy. Virus. Možná ekonomický pád. Následky lidské nenažranosti a hlouposti. Kronospan je součástí tohoto bezohledného šílenství v honbě za ziskem bez ohledu na cokoliv. Jen kolik let tady vypouštěl jedy bez filtrů? 25? Neměl filtry na prvním "komíně" a dostal od krajského úřadu povolení na druhý, taky bez filtrů. Dobře si vzpomínám, jak tehdy úředník KÚ sdělil, že štěmpl musel udělit, protože Kronospan splnil všechny podmínky? Jaké podmínky to asi byly? Kde je svědomí úředníků? Já osobně bych po takovém rozhodnutí klidně nespal. Nynější situace kolem viru, lesů. hrabošů, 90 000 případů nádorového onemocnění v ČR ročně atd.je asi poslední šance k změně. Je potřeba už řící dost. Řekne KÚ Kronospanu konečně DOST!?
  • Svatopluk Beran  | 18.03.2020 08:09  | Reagovat
    Není přesnější název této firmy spíš KORONOSPAN? :)