Reklama
Dnes je neděle 22.09.2024      svátek má Darina
Zpět
Štěpán Komárek

Narodil se v říjnu 1974. Je rodákem ze Starče, kde byl i členem zastupitelstva. V současnosti žije v Černíči u Telče. Je ženatý a má tři malé děti - Aničku, Vašíka a Petříka. Absolvoval Pedagogickou fakultu MU v Brně, ale v současnosti pracuje jako správce počítačové sítě. Dříve zastával i funkci krajského předsedy KDU-ČSL na Vysočině. Oblíbené motto zní "nekrást se vyplatí".

Lov začíná

Štěpán Komárek | 28.05.2012 21:46

Nedávno u nás doma zazvonil mobilní telefon a na druhé straně se ozval příjemný hlas. Nějaká mě zcela neznámá paní mi vysvětlila,  že se chce s námi sejít a popovídat si o důchodové reformě. Začal jsem se nedůvěřivě vyptávat co je zač a dozvěděl jsem se, že je finanční poradkyní. Pracuje pro nás zcela „zdarma“ a vysvětlí, co nám důchodová reforma vlastně přinese. Vysvětlil jsem jí, že si její osobní návštěvu nepřejeme a že o důchodové reformě toho vím hodně. O krajní nevýhodnosti spoření v penzijních fondech se toho napsalo již dost. O tom, že penzijní reforma současné vlády je výhodná pouze pro soukromé penzijní fondy a nikoliv pro stát nebo dokonce potencionální klienty pochybují již jen největší naivové. Ale co ti, kteří se o tyto věci nestarají? To je větší problém. Pokud vás doma navštíví nějaký obchodník s finančními produkty a umluví vás k neuváženému podpisu ke vstupu do druhého pilíře, není cesty zpět. Budete platit a platit a po mnoha letech budete nejspíše nepříjemně překvapeni. Veliká cena za neznalost. Zvlášť velké riziko je u mladých lidí. Asi každý podepíše v životě nějakou nevýhodnou smlouvu. Já sám jsem v 19 letech sjednal úrazové pojištění kombinované se spořením a těšil se, jak jsem chráněn před rizikem úrazu až do doby než se mi vážný úraz skutečně stal. Plnění od České pojišťovny v doslova komické výši mě skutečnou výhodnost této smlouvy vysvětlilo až po letech. Nakonec cenná zkušenost. Pojistka se dá alespoň vypovědět, vstup do druhého pilíře důchodové reformy nikoliv. To je trvalý závazek až do důchodu. A to nepočítám skutečnost, že část našich daní odteče do soukromých rukou, což při hospodaření vlády znamená o kousek větší schodek státního rozpočtu, který zase zaplatím ze svých daní i s úroky já. Je to bludný kruh. Mě finanční poradci „zdarma“ nedostanou. A doufám že vás také ne.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Remote healthcare consultations: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Vlastizrádci.
Anthonyastom: Bernard.
D96ZW4P www.yandex.ru: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
ComCASHerync: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

49 komentářů

Přidat Komentář

  • Zítek  | 29.05.2012 10:07  | Reagovat
    Bolí to autore?
  • VladimírV  | 29.05.2012 14:33  | Reagovat
    Pane Komárku, jako volební guláš to není špatné. KDU-ČL měla vždy pro lidi přijatelný program. Ale nějak se jí nedařilo vytvořitů "dobrý mančaft". Čím to asi bude?
  • jojo  | 30.05.2012 13:37  | Reagovat
    Jak nedařilo vytvořit dobrý manšaft ? Kalousek ,Parkanová, Kasal ? Všechno superstar naší politiky né ?
  • Štěpán Komárek  | 30.05.2012 21:17  | Reagovat
    Dobrý program byl vždycky. Není to ani problém toho "mančaftu". Nám se nedařilo s relativní vyjímkou Vysočiny, Jihomoravského a Zlínského kraje naše přednosti prodat. Čím to je přesně nevím. Drtivé většině lidovců šlo vždy o myšlenku. Když nám odborníci předpovídali definitivní konec a TOPky bylo všude plno, přeběhlo na Vysočině od KDU-ČSL do TOP09 pouhých 13-15 lidí z více než 3600. Z toho s nějakou alespoň okresní funkcí pouze 7. Jasný důkaz že nejde krom vyjímek o koryta. Co se týče Kalouska a Parkanové, můj pohled se na ně změnil. Když byly u nás, styděl jsem se za ně. Kalousek můj hlas na sjezdu nikdy nedostal a čekal jsem kdy ho konečně sundáme dolů. Teď jsou mi jako osoby lhostejní. Vadí mi jen co dělají s touto zemí a s daněmi které platím.
  • VladimírV  | 30.05.2012 22:10  | Reagovat
    Pane Komárku, nechci být moralista, ale platí, že se charakter lidí ukazuje především v kritických situacích. jedna taková je na pořadu den. Prosím, abyste jednoznačně odpověděl na otázku: Souhlasíte s realizací církevních restitucí v navrhované podobě? Tedy bez jmenovitého ocenění předávaného majetku, srovnatelného s běžnými cenami, např. půdy a při sporném církevním vlastnictví.
  • K.  | 31.05.2012 08:46  | Reagovat
    "Takový hezký penízky," říká Rath Pancové a Kottovi v odposleších - kde je ten islámisticko bolševický fanatik z Ne zakladnám ....chtěl si popovídat o nahrávkách z kauzy Rath....
  • Svatopluk Beran  | 31.05.2012 19:04  | Reagovat
    Pokusím se poodhalit o co v podstatě v důchodové reformě jde. Na počátku průmyslové revoluce, to je v období přechodu tradiční společnosti(feudální), na společnost moderní(kapitalistickou), bylo nutné pro potřeby nastupující široké průmyslové výroby přesunout velké množství bezzemků do centralizovaných míst kde byly stavěny průmyslové podniky. Tím začalo docházet k nadměrnému soustředění občanů do konkrétních míst a jejich radikalizaci v důsledku nadměrné centralizace, pracovní zátěže a to bez jakéhokoliv zajištění ve stáří a pracovní neschopnosti. Návrhů na řešení bylo mnoho. Nejlépe se uvedlo Bismarkovo postupné zavádění průběžného penzijního systému, který zaručoval pracujícím občanům financování konce jejich života, v období kdy si již nebyli schopni sami vydělávat. Byla na to určena část z momentálně tvořeného bohatství společnosti , tvořeného momentálně pracovně schopnými daňovými poplatníky. To znamená že část momentálně vytvořené bohatství společnosti je převáděno na dožití těch kteří již pracovat nemohou. Kapitalistický tržní systém je přitom postaven převážně na účetních penězích, to je dluzích, které teprve přinesou hodnotu v bankovkách však již vydanou. Průběžný důchodový systém tím pádem část momentálně vytvořené hodnoty okamžitě spotřebovává přes občany, kteří již nemohou nic vytvářet, ikdyž svojí spotřebou vlastně dál, avšak na nesprávných místech pro elitu, v tržním systému generují novou poptávku. Elita světa však potřebuje co největší momentálně vytvořenou hodnotu jako likviditu k možnosti vytváření nových investicí – dluhů – a to převážně mimo západní region. Tedy ke stavbě nových industriálních projektů mimo naši část západního světa a tam kde bude výnos z jejich investicí díky minimálnímu sociálnímu zajištění tamních zaměstnanců, co nejvyšší. Západním zaměstnancům pak jen tlučou o hubu jak jsou drazí a jak ostatní ve světě si dokáží vážit práce a s jakou radostí pracují. A za druhé, to se jedná o ty nejmladší. Neexistuje doposud jediný důkaz o tom, že bohatství vytvořené jednou generací, je přenosné pro všechny zůčastněné na tomto bohatství uložením v bankách,přes další dvě generace. Toď asi vše k druhému případnému důchodovému pilíři. Docela by mne též zajímala odpověď a postoj pisatele tohoto tématu, na otázku již výše položenou, vzhledem k církevním restitucím. Podle mne je otázka církevních restitucí dalším neskutečným tunelem a podvodem na budoucí mladé generace.
  • Svatopluk Beran  | 31.05.2012 19:17  | Reagovat
    Pro K. Jistě jste pochopil že nebudu reagovat na to co budou postupně zveřejńovat k vůli potřebným vysokým nákladům nedůvěryhodná media. Po ukončení šetření a vynesení rozsudku soudu si určitě popovídáme a nebudu s tím mít sebemenší problém. Jinak opět nemohu dodat nic jiného, než že pokud nebudou vyšetřovány i další kauzy, viz třeba dnes opět přetřásané armádní letouny Kasa, TOPOLÁNKŮV BEZVÝBĚROVÝ TŘÍMILIARDOVÝ PROJEKT, je celá kauza z Rathem naprosto zbytečná a je pouze politicky motivovaná momentální vládní klikou aby například byla zakryta i skutečnost o tom kdo od začátku říká že dvě miliardy za IZIP jsou řízená krádež.
  • Svatopluk Beran  | 01.06.2012 09:06  | Reagovat
    Jsme schopni a ochotni o sobě rozhodovat ještě sami, nebo naši nastupující omladinu tahle neoliberální pravicová koalice, přes novodobé tunely předhodí největším světovým finančním ústavům? Následuje plagiát. Těžko hodnotit, kolik suverenity dnes vlastně ještě Česká republika má a jak efektivně zde působí reálný protektor. Všechny zásadní analýzy, hodnocení a „doporučení“ na řešení ekonomického a sociálního rozvoje naší země totiž vypracovávají zástupci různých mezinárodních organizací (MMF, SB, OECD, EK…). Měl jsem např. možnost dvakrát diskutovat s mladými zástupci MMF, kteří působili zejména na ministerstvu financí. Jako bych slyšel číst učebnice a poslední strategické plány neoliberalismu.Obecná celosvětová doporučení a nízká znalost konkrétních podmínek a odlišností charakteristických pro ČR. Vše se hodnotí podle dané šablony. A tak není divu, že včera byly medializované některé vybrané pasáže z další nové a dlouhé - ne však ve všem jasné - zprávy "o stavu" ČR. Tentokrát z pera zástupců Evropské komise. Pozornost medií byla upřena především na kritiku nedostatečně prosazované důchodové reformy, což ve světle právě probíhajícího protestu důchodců, ale i zaměstnanců a studentů působilo dost ironicky.Kritice evropských úředníků je podrobeno zejména malé úsilí vlády k nahánění dělníků a zaměstnanců do nově zřízeného II. pilíře důchodového systému. Pilíře, který bude zabezpečovat mezinárodní finanční kapitál. Náš stát je snad posledním, kde ještě privátní sféra nedosáhla svých představ! A vláda ČR tak neplní ve vlastní zemi dostatečně razantně svou misi dle dohod či požadavků se zástupci či prostředníky světových bank. A co kdyby do toho přišly předčasné volby?Bude zajímavé sledovat, zda předseda české vlády využije červnového summitu EU a jednotlivé názory EK vyvrátí fundovanými argumenty. Například tím, že parametry nároků na důchod ze státního pilíře byly v ČR razantně zpřísněny (omezení zápočtových dob, zvyšování důchodového věku a potřebné doby pojištění, přísnější posuzování nároků na invalidní či vdovský/vdovecký důchod, omezení valorizací, snížení stupně solidarity aj.). A zda také dodá, že v ČR se občané dožívají a budou stále dožívat nižšího věku než v tzv. vyspělých státech, a že roční pracovní zátěž pracujícího je v ČR rovněž podstatně vyšší oproti těmto státům. Může také uvést dle vybraných zemí srovnání průměrných mezd a důchodů, a to i k cenové hladině zboží a služeb. Míra vykořisťování pracujících v ČR totiž vzrůstá! Může také uvést skutečné důvody deficitu na důchodovém účtu (legislativní změny, vysoký počet OSVČ, jakož i předčasných důchodů).Občané ČR vnímají asociální vládní změny i rizika celoživotního spoření bez záruk v privátním sektoru. Vědí o turbulencích na světových finančních trzích, znají případy z Argentiny, Řecka, Maďarska, Slovenska či jinde. Vědí o krachu bank a ztrátě jistot. Mají i možnost propočtů předpokládaných důchodových úspor na kalkulačkách umístěných na internetu. Není přece možné nutit lidi do něčeho, co je pro ně prokazatelně méně výhodné. Ale, jak je zřejmé, finanční kapitál může vše. I řídit národní vlády.
  • K.  | 01.06.2012 18:08  | Reagovat
    Berane, znáš tu o potrefené huse? Díky moc !!!!
  • Zítek  | 01.06.2012 23:51  | Reagovat
    Berane...zase kradeš...., sluší se uvést zdroj....kopíráku.. ten tvůj je tady: www.blisty.cz/art/63648.html
  • Svatopluk Beran  | 02.06.2012 11:12  | Reagovat
    Zítku v čem je problém? Ve třetím řádku svéhé příspěvku z 1.6. uvádím že následuje plagiát. Článkem který vyšel v Britských Listech 1.6., tedy jeden den po té kdy já uvedl do Jihlavských Listů důvod proč naše koaliční protilidová vláda, z níž ani jedna politická strana nevyhrála poslední volby, prosazuje pod tlakem zahraničního kapitálu druhý důchodový pilíř v naší zemi, jsem předložil jako důkaz svého tvrzení, že druhý pilíř slouží pouze pro podporu zahraničního kapitálu. Nenech prosím tak jednoduše cloumat svým majestátem.
  • Tomáš Ďásek  | 02.06.2012 12:50  | Reagovat
    No a v tom je asi ten problém. Plagiát je totiž obvykle umělecké nebo vědecké dílo, které někdo jiný než skutečný autor neprávem vydává za své. Patrně by bylo lepší použít buď výraz "citát", nebo "kopie" atd. A nebo psát jen svoje myšlenky...
  • tomaszek  | 02.06.2012 13:35  | Reagovat
    Jak by Beran mohl mít svoje myšlenky. 95% věcí okopčí ! Že máte furt náladu se s ním hádat, on jediný má pravdu !
  • VladimírV  | 02.06.2012 18:51  | Reagovat
    Ke cti pana Berana uvádím, že pokud si dá práci s tím, aby prezentoval myšlenky jiných, je to především dobré pro ty, kteří jím převzaté zdroje sami nevyhledávají. Jinak si ovšem myslím, že by se i jeho kometnáře měly striktněji týkat témat dotčených článků.
  • tomaszek  | 02.06.2012 19:29  | Reagovat
    Každý článek znehodnotí a odkloní okamžitě k obrazu svému a začíná chrlit stále se opakující téma.
  • Zítek  | 03.06.2012 07:28  | Reagovat
    Berane, ruku na srdce...je to ukradené a ta větička tam je tak zasunutá, aby se v celém blábolu ztratila. Existují odstavce a dvojtečky.
  • Svatopluk Beran  | 03.06.2012 12:23  | Reagovat
    OPAKUJI JIŽ PO NĚKOLIKÁTÉ. Nikdo z nás zde neprezentuje svoje vlastní ekonomické a politické myšlenky, to by pak nepsal do Jihlavských Listů nýbrž by seděl minimálně v parlamentu, senátě nebo ještě spíš ve vládě. Vlastní můžeme mít akorát komentář k daným událostem. Já, a prezentoval jsem to již zde mnohokrát uvádím pohledy které dnešní běžná zmanipulovaná a řízená media, která od začátku 18 století začala zastupovat světové elity pomocí komunikačních medií při práci s veřejností, tzv. PUBLIC RELATIONS, neuvádí. Ještě tedy jednou, PŘEVÁŽNOU VĚTŠINU SVÝCH PREZENTACÍ ZDE V JIHLAVSKÝCH LISTECH JSEM NĚKDE VYČETL, POKUSIL SE JE ZHRNOUT VE SVÝCH SLOVECH, NĚKDY I KRÁTCE ODPREZENTOVAT V ORIGINÁLE. Jinak bych zde musel kopírovat celé knihy a publikace, které se nedají běžně koupit a jsou povětšinou na objednávku. Jednou jsem napsal, že je to tu jak za vlády jedné strany se semizdaty. Není to až tak pravda, protože tyto materiály se již dnes dají beztrestně sehnat. Ovšem dnešní, převážně pravicový svět vám je sám od sebe přes media a to ať již soukromá nebo veřejnoprávní, v žádné případě nepředá. Dovoluji si tedy, zde na blozích Jihlavských Listů v relativně demnokratické době, využít oproti životu za bývalé vlády jedné strany, možnost předeslat občanům a čtenářům pohledy a názory s kterými se stotožňuji - OPĚT OPAKUJI - JÁ JE NEVYMYSLEL A NEDĚLÁM SI SEBEMENŠÍ NÁROK NA TO ŽE BY MĚLY BÝT Z MÉ HLAVY, a které prezentují výrazně odlišný pohled na svět než je dnes běžně předkládán všem občanůma a než jak je skutečný běh světa vysvětlován. Nic víc, nic míň. Já pokud svými slovy vyjádřím co jsem si přečetl, a posuzuji to ze své stránky jako nastudování, protože takové myšlenky a učivo se na různých školách přednáší, tak mě v nejlepším prohlásíte za zmatence. Pokud zveřejním originály, tak napíšete že jsem blbec který akorát používá CTRL. Nechtěli by jste se náhodou zamyslet sami nad sebou a to teda vážně? Ani naše dnešní vláda sama v podstatě nic nevymýšlí. Všecno to jsou odzkoušené neoliberální praktiky, které již několik desetiletí jsou na západě praktikovány a které například Jan Keller, Martin Potůček, Ilona Švihlíková a další přednášejí na universitách či popisují ve svých knihách téměř deset let.
  • XXXXX  | 03.06.2012 12:41  | Reagovat
    Jo a zase jsme tam kde jsme byli, zdravej selskej rozum zůstává opomenut. V době, kdy si každej může nakdákat na webu co ho napadne je tento zdroj informací až na světlé výjimky nepoužitelný, to bude možná to, co se ti snaží Tvoji odpůrci Berane naznačit.
  • Vlado  | 03.06.2012 13:26  | Reagovat
    Takže Berane ..... taková ovce , že !!!
  • Svatopluk Beran  | 03.06.2012 14:13  | Reagovat
    Pokud použiju tvou logiku Vlado a tak je vovce každej. Pokud chodíš do školy a učíš se a pokud čteš a vzděláváš se jsi vlastně vovce. To je chytrý to si nech patentovat.
  • Zítek  | 03.06.2012 14:25  | Reagovat
    To XXXXX : je to tak složité, že pokud něco zkopíruji, tak bych tam měl dát odkaz na zdroj?
  • tomaszek  | 03.06.2012 14:56  | Reagovat
    Jak může být Beran ovce? :D
  • Tomáš Ďásek  | 03.06.2012 19:17  | Reagovat
    Ovce se mimo jiné vyznačuje tím, že její pohlavní orgán je údajně fyziologicky nejpodobnější stejnému orgánu ženskému. I proto si je s oblibou sebou brávali námořníci na dlouhé plavby.
  • Svatopluk Beran  | 03.06.2012 20:36  | Reagovat
    :) ??????? To teda musela bejt makačka na hlavu. Konečně vidím jak je snadné používat vlastní přirozenou inteligenci. Doufám že to nebyly vaše poslední emoční projevy a jistě mě posunete svými postřehy někam dál ve správné diskuzi. Tak schutí do toho :)
  • tomaszek  | 03.06.2012 21:25  | Reagovat
    Hlavne, ze vy nas posunujete.
  • Jan  | 04.06.2012 09:20  | Reagovat
    Velký problém diskutujících jako jsou tomaszek,zítek,Vlado,T.Ď je,že nekriticky přejímají vše,co jim média servírují. Mezi novináři mainstreamových médií a většinou občanů této země se rozevřela hluboká propast. Jako by novináři byli stále méně schopni a ochotni pochopit, jak prostý člověk cítí. Od médií bychom v ideálním případě očekávali, že budou mluvčími veřejnosti, že budou vyjadřovat její postoje, aby vox populi mohl dolehnout ke sluchu těch nahoře. Místo toho jsme si zvykli např. na to, že protestní akce občanských iniciativ jsou v médiích bagatelizovány,zesměšňovány apod. Tomáš Votruba minulý týden DR v článku "PROČ NOVINÁŘI MAINSTREAMOVÝCH MÉDIÍ NECHÁPOU NÁLADY LIDU" kde velice přesně zmiňovaný problém popisuje.Vlado,tomazsek,zítek,T.Ď. jsou možná obětí prací novinářů mainstremových médií.Komentáře Svatopluka Berana v diskuzním blogu JL jim proto pochopitelně musí připadat jako z jiné planety. T.Votruba v jednom odstavci svého článku např.také dobře konstatuje:Nespokojenost se stávajícími poměry se v podstatě dělí do dvou zcela odlišných proudů. Jedna skupina lidí sdílí neoliberální konsenzus, který se ustálil v české společnosti v devadesátých letech, a za hlavní společenský problém považuje korupci. Jinými slovy: Režim i naše pravicové směřování jsou v pořádku, kalí nám to pouze osobní selhání několika jednotlivců. Druhá část občanů je kriticky naladěná vůči neoliberální ideologii a volá tudíž po určité změně myšlení. Mezi oběma skupinami není prakticky možný dialog, protože ten, kdo se vymezuje vůči neoliberálním premisám, je u první skupiny okamžitě v podezření z toho, že usiluje o návrat k předlistopadovému režimu. Jeden z příkladů nemožného dialogu mezi dvěma odlišnými proudy jsou také diskuze blogu JL. Komentáře S.B. a názorově podobné versus T.Ď.L.F.tomaszek,Vlado,zítek.
  • Libor Furbacher  | 04.06.2012 13:58  | Reagovat
    Pane Dasek o tech ovcich to jsem nevedel,a tedy mam pro Vas jednu otazku, Ted kdyz Obama podepsal zakon ''Don't Ask ,Don' Tell Repeal Act'',jaka je nadeje ze by si namornici nyni braly na dlouhe cesty misto ovce berana?
  • Vlado  | 04.06.2012 14:19  | Reagovat
    Vážený pane Jane, proč bych měl přijímat myšlenky doslova přebrané S.B. z BL ? Můžete mi to vysvětlit? Já mám svůj názor a i "někdy" o souvislostech přemýšlím, takže si dělám svůj úsudek a nepotřebuji noviny. je faktem že přímá demokracie je mi nějak tak cizí ajsem přesvdčen, že nmůže existovat. Rovněž tak postavení jednotlivých velmocí ve světě a jejich chování dokáži i někdy pochopit a ne se zásadně vymzovat proti všemu "kapitalistickému" a americkému jako S.B., který si tam dlouho vydělával na živobytí a stát mu to umožňoval. Podle Vás je 80% lidí je nespokojeno se stavem ve společnosti - asi to bude pravdivá info někde od piva, ale i kdyby to tak bylo, kolik % lidí příjde k volbám vyjádřit svůj postoj ??? Na svět je třsba se koukat reálně a ne snílkovsky.
  • tomaszek  | 04.06.2012 15:49  | Reagovat
    Lidé jako Jan a Beran budou nespokojeni neustále!
  • tomaszek  | 04.06.2012 15:50  | Reagovat
    Takový klasický senilní dědkové, těm se stále také něco nelíbí a pro změnu neudělají nikdy nic.
  • Zítek  | 04.06.2012 15:56  | Reagovat
    Honzíku, to má být vtip ta tvoje věta : ,,Velký problém diskutujících jako jsou tomaszek,zítek,Vlado,T.Ď je,že nekriticky přejímají vše,co jim média servírují.,, a pokud nejsi Beran, tak tato věta ho má obhajovat? Kopíráka bez vlastního úsudku a myšlení, který text ukradne a ani neuvede zdroj ? On nic nepřijímá? To si snad děláš zadel? Beran šlukuje BL a je schopen jen Ctrl+C a Ctrl+ V ...ale to ti evidentně nevadí......to není nekritické přijímání ? A jeho islámisticko bolševické aktivity ani raději nekomentuji.
  • Svatopluk Beran  | 04.06.2012 19:16  | Reagovat
    Pro Zítka a jemu podobné. Takhle jsem psal již před pěti lety a v principu jsem jádro svých dizkuzních příspěvků nijak nezměnil. Vy jste sem vstoupil nedávno a povídáte tu tak akorát hlouposti, jako již mnoho jiných před vámi. Na rozdíl od vás jsem měl možnost pročíst v posledních letech desítky knih orijentujících se na ekonomiku a politiku, shédl jsem ke stovce dokumentárních filmů, přečetl stovky článků v novinách a internetu, zůčastnil se desítek různých akcí, ať již protestních, vzdělávacích či seminářů. Měl jsem možnost navštívit seminář v senátě a potkat se tam i s panem Vystrčilem, seminář na ministerstvu zahraničí, v Bruselu či na kotě v Brdech. Pracoval jsem deset let v zahraničí a to ve dvou zcela ekonomicky rozlišných zemích, navštívil přes deset zemí tří kontinentů. Patent na rozum stoprocentně nemám. Jsem však bytostně přesvědčen že zkušeností mám dostatek, abych mohl mít svůj názor a pohled na svět, podložený těmito zkušenostmi. Mám přátele jak ve Spojených Státech tak i v Lybii, zrovna tak jako tam znám i občany vašeho povrchního typu. Asi vás neznám osobně, tak jako všechny zde píšící, kromě pana Klukana, Vovsíka a Vystrčila. Co vás, Vlada, Ďáska, tomaseka, Furbachera asi vede k přemýšlení o vagíně ovce a jestli jí používali muži z jedné vesnice u Jihlavy dříve než námořníci plující do Nového Světa, či až nynější vojáci Spojených Států. Jen tak drobnou informaci pro pana Ďáska i jiné. Není to informace z universitního periodika B.L., což jistě všichni rádi přivítáte, nýbrž z výstavy o lidských dějinách sexu, která probíhala před pár lety v Brně na Špilberku. Pokud by jste žili ve starém Řecku, mohli by jste v pohodě a beztrestně svůj zoofilní druh pohlavního styku provozovat, když už jste se tu tak otevřeně rozpovídali o svých vlastních zkušenostech. Pan Furbacher by mohl jistě přidat i nějaké americké zkušenosti s lamama. Ale teď vážněji. Něco z mých dřívějších článků a schválně jestli najdete z kterých z B.L. jsou tyto mé plagiáty za pomoci CTRL překopírovány? Pokud budete mít zájem, mohu vám sem postupně přidávat všechny své články za posledních pět let, u kterých jsem nepoužil CTRL a použil svůj vlastní mozek i když je ale pravdou že jsem si mnou zveřejněný pohled buď prožil nebo nastudoval. Svatopluk Beran říká: 12. 12. 2007 v 14:49 Pane daňový soumare, snažím se o vyrovnání informací. Ohledně toho co dělali komunisté, KGB, STB, STAZI toho víme dost a já se vůbec nebráním odhalováním dalších podvodů a násilí, to ale v nynější době dělá dostatečně spousta jiných na módním trendu nesoucích se institucí. Já jsem velice rád, že již můžeme u nás beztrestně komentovat události, které skutečně proběhli a jsou na ně nezvratná data, ale na rozdíl od většiny nehodlám za to někomu pucovat boty od krve, kterou se potřísnil vedle u sousedů když sobě a potažmo i mě budoval rádoby demokracii a plazit se pod ním. Jsem silně přesvědčenej o tom, že mám povinost ukazovat na lumpárny, vraždy a bezpraví každého, tak jako on na případné moje. Dělíte svět kolem sebe na bílý a černý, ale on nemá jen spektrum takto jednoduše zbarvené. Buď mi nebo oni, to je hloupost, to už tady bylo. Většina lidí je normálních a poctivých, nejsou v ODS nejsou v KSČM a pro ty je hlavně tahle země. Pro ně mají vlády makat a pracovat na vytváření předpokladů že pokud poctivě pracuju budu za to i dobře odměněn a ne že většinu zisku zežere jedinec a nebo jak to bylo za koministů stát. Tohle by měla být společnost lidí a ne nenasytný jedinec bez svědomí, kterému občas upadne od tlamy nějakej zbytek a teprve až bude nažranej k prasknutí tak těch zbytků mu z huby vypadne i víc. A k té privatizaci. Jak můžete říkat že vedle to bylo horší tak buďme spokojeni, že u nás to tak nebylo. Kdo umožní a nebo vymyslí rozkrádání a potom se chytře uklidí do prezidentské imunity je u mě zloděj největší a to nejen množstvím, které nechal rozkráds. Odpovědnost za to nase navždy a historie ho za to posoudí jednoznačně. Na západě by to byl průměrný ekonom, tady díky umožnění vykradení republiky byl několikrát poctivě od svých zahranišních chlebodárců odměněn plaketami a nyní dokonce ani neuznává zhoršující se přírodní klimatické podmínky, násobené nekontrolovatelnou ekonomikou. Pro cizí, i své egoistické cíle je ochoten tuhle planetu ,,v nadsázce,, nechat zničit a zcela diskredituje v očích většiny světa naší republiku. Podniky u nás byly organizovaně vykradeny a rozkradeny, tak to je. Vezměte si třeba Jihlavan a Motorpal. Jihlavan - vojenská letecká fabrika a dneska prakticky nic. Motorpal - dnes dobrá fabrika + z ní, u nás startující, a ve světě už dlouhou dobu velice dobře prosperující Bosh. Těch fabrik jako byl Jihlavan je v republice nepočítaně…… Zbavíme se komunistů - utáhneme si všichni opasky a budeme všichni společně makat. Houbec mazání medu kolem huby - Občanské Fórum - ODS Radek Vovsík říká: 12. 12. 2007 v 15:22 Je velmi snadné kritizovat a kritiku podpírat směsicí různých polopravd. Mě by spíše zajímalo, zda kritici mají v arzenálu rovněž nabídku nějakého východiska? To se zde neobjevuje. Pěkný den - Radek Vovsík Svatopluk Beran říká: 12. 12. 2007 v 15:46 Pro Lukáše - Boj chartistů byl také na první pohled marný a přesto do toho šli. Těžko vám kdo co zaručí, ale o tom to je, čemu věříte, a čemu ne a nenechat se zlomit. Ohledně Kuby je to zaprvé, kniha kterou jsem si vypůjčil v knihovně. Mám dojem že se jmenuje 88 informací o Kubě a je z období 70 a 80 let. Je tam potřeba oddělit historické momenty od komunistické propagandy, za druhé je to knížka CUBA LIBRE, pánů Petra Horkého a Miroslava Náplavy z roku 2006 vydaná nakladatelstvím JOTA v roce 2006, mimo jiné jsem též na Kubě byl, tak jako v USA, v Libyi či krátkodobě za účelem cestování např. v Turecku, Sýrii, Maroku, Západní Sahaře, Kanadě či Mexiku. Za třetí mám k dispozici knihu Spojené Státy Americké, kterou mi dal můj otec a která v podstatě obsahuje sešité svazky vydávané od roku 1946 do roku 1948. V podstatě je to historie Spojených Států Amerických i z minimálním množstvím údajů kdy, z kým která americká firma obchodovala či kdy, s kým a o čem USA uzavřely nějako smlouvu. V podstatě z těch dokumentů vychází že nacismus nebyl pro ameriku až tak nepřijatelný, pokud by jí neblokoval a nevytlačoval ze zahraničních obchodních destinací.. Více méně Americe pomáhal oslabovat komunistický Sovětský Svaz a obchodně eliminovat ostatní evropské země v obchodování ze zbytkem světa. O to jednodušeji se americké firmy mohli uchytit v těchto uvolněných lokalitách. Ovšem díky Japonsku a své přebujelé expanzi, už zašlo Německo za hranice toho co byly Spojené Státy ochotny tolerovat. Například až do vypovězení války Polsku, byla Amerika hlavní dodavatel wermachtu v látkách a bavlně, což v podstatě znamená, že amerika oblékla wermacht pro naše obsazení. Co se týká WTC jsou tyto informace na internetu ve velkém množství. Například www://PRAVDA911.BLOG.CZ. Svatopluk Beran říká: 12. 12. 2007 v 16:19 Pane Ovsík žádná věc kterou jsem napsal není polopravda, každá má svou historickou a zdokumentovanou podobu. Zasaďte se o referendum ohledně radaru. Sáhněte si například do svědomí, zdali jste nemohl ze své pozice nějakým způsobem znemožnit svým přátelům v triku, aby odhlasovali Šacberk panu Výbornému pro pana Havlíčka. Prosaďte tvrdé tresty, třeba i doživotí za zneužívání veřejné moci, tunelování, za křivou výpověď, odeberte poslancům kriminální imunitu během jejich poslanecké funkce a po skončení poslanecké funkce doživotní imunitu. Zastavte vaši vládu v rozkladu naší ekonomiky, odstraňte ze svého středu pana Topolánka, kdo mu může věřit, když na začátku voleb vstupoval z rodinou, jako jedinou možnou a nezvratnou alternativou pro život a funkci státu a přitom se chodil ukájet za paní poslankyní, to si můžu dovolit já, pokud mám špatně nastavené morální hodnoty, ale ne můj předseda vlády a pak ještě všem ukazovat fakáče v poslanecké sněmovně. Každý ví že jeho batoh nic neřeší, urychlí jenom nástup recese v ekonomice. Já nehodlám budovat českou oligarchii, (kterou komunisté zničili), na svých zádech, no a plus ti dva plešatí, malej a velkej to je veliké neštěstím pro většinu lidí u nás. Zastavte je, zastavte to.
  • Svatopluk Beran  | 04.06.2012 19:17  | Reagovat
    Pro Zítka a jemu podobné. Takhle jsem psal již před pěti lety a v principu jsem jádro svých dizkuzních příspěvků nijak nezměnil. Vy jste sem vstoupil nedávno a povídáte tu tak akorát hlouposti, jako již mnoho jiných před vámi. Na rozdíl od vás jsem měl možnost pročíst v posledních letech desítky knih orijentujících se na ekonomiku a politiku, shédl jsem ke stovce dokumentárních filmů, přečetl stovky článků v novinách a internetu, zůčastnil se desítek různých akcí, ať již protestních, vzdělávacích či seminářů. Měl jsem možnost navštívit seminář v senátě a potkat se tam i s panem Vystrčilem, seminář na ministerstvu zahraničí, v Bruselu či na kotě v Brdech. Pracoval jsem deset let v zahraničí a to ve dvou zcela ekonomicky rozlišných zemích, navštívil přes deset zemí tří kontinentů. Patent na rozum stoprocentně nemám. Jsem však bytostně přesvědčen že zkušeností mám dostatek, abych mohl mít svůj názor a pohled na svět, podložený těmito zkušenostmi. Mám přátele jak ve Spojených Státech tak i v Lybii, zrovna tak jako tam znám i občany vašeho povrchního typu. Asi vás neznám osobně, tak jako všechny zde píšící, kromě pana Klukana, Vovsíka a Vystrčila. Co vás, Vlada, Ďáska, tomaseka, Furbachera asi vede k přemýšlení o vagíně ovce a jestli jí používali muži z jedné vesnice u Jihlavy dříve než námořníci plující do Nového Světa, či až nynější vojáci Spojených Států. Jen tak drobnou informaci pro pana Ďáska i jiné. Není to informace z universitního periodika B.L., což jistě všichni rádi přivítáte, nýbrž z výstavy o lidských dějinách sexu, která probíhala před pár lety v Brně na Špilberku. Pokud by jste žili ve starém Řecku, mohli by jste v pohodě a beztrestně svůj zoofilní druh pohlavního styku provozovat, když už jste se tu tak otevřeně rozpovídali o svých vlastních zkušenostech. Pan Furbacher by mohl jistě přidat i nějaké americké zkušenosti s lamama. Ale teď vážněji. Něco z mých dřívějších článků a schválně jestli najdete z kterých z B.L. jsou tyto mé plagiáty za pomoci CTRL překopírovány? Pokud budete mít zájem, mohu vám sem postupně přidávat všechny své články za posledních pět let, u kterých jsem nepoužil CTRL a použil svůj vlastní mozek i když je ale pravdou že jsem si mnou zveřejněný pohled buď prožil nebo nastudoval. Svatopluk Beran říká: 12. 12. 2007 v 14:49 Pane daňový soumare, snažím se o vyrovnání informací. Ohledně toho co dělali komunisté, KGB, STB, STAZI toho víme dost a já se vůbec nebráním odhalováním dalších podvodů a násilí, to ale v nynější době dělá dostatečně spousta jiných na módním trendu nesoucích se institucí. Já jsem velice rád, že již můžeme u nás beztrestně komentovat události, které skutečně proběhli a jsou na ně nezvratná data, ale na rozdíl od většiny nehodlám za to někomu pucovat boty od krve, kterou se potřísnil vedle u sousedů když sobě a potažmo i mě budoval rádoby demokracii a plazit se pod ním. Jsem silně přesvědčenej o tom, že mám povinost ukazovat na lumpárny, vraždy a bezpraví každého, tak jako on na případné moje. Dělíte svět kolem sebe na bílý a černý, ale on nemá jen spektrum takto jednoduše zbarvené. Buď mi nebo oni, to je hloupost, to už tady bylo. Většina lidí je normálních a poctivých, nejsou v ODS nejsou v KSČM a pro ty je hlavně tahle země. Pro ně mají vlády makat a pracovat na vytváření předpokladů že pokud poctivě pracuju budu za to i dobře odměněn a ne že většinu zisku zežere jedinec a nebo jak to bylo za koministů stát. Tohle by měla být společnost lidí a ne nenasytný jedinec bez svědomí, kterému občas upadne od tlamy nějakej zbytek a teprve až bude nažranej k prasknutí tak těch zbytků mu z huby vypadne i víc. A k té privatizaci. Jak můžete říkat že vedle to bylo horší tak buďme spokojeni, že u nás to tak nebylo. Kdo umožní a nebo vymyslí rozkrádání a potom se chytře uklidí do prezidentské imunity je u mě zloděj největší a to nejen množstvím, které nechal rozkráds. Odpovědnost za to nase navždy a historie ho za to posoudí jednoznačně. Na západě by to byl průměrný ekonom, tady díky umožnění vykradení republiky byl několikrát poctivě od svých zahranišních chlebodárců odměněn plaketami a nyní dokonce ani neuznává zhoršující se přírodní klimatické podmínky, násobené nekontrolovatelnou ekonomikou. Pro cizí, i své egoistické cíle je ochoten tuhle planetu ,,v nadsázce,, nechat zničit a zcela diskredituje v očích většiny světa naší republiku. Podniky u nás byly organizovaně vykradeny a rozkradeny, tak to je. Vezměte si třeba Jihlavan a Motorpal. Jihlavan - vojenská letecká fabrika a dneska prakticky nic. Motorpal - dnes dobrá fabrika + z ní, u nás startující, a ve světě už dlouhou dobu velice dobře prosperující Bosh. Těch fabrik jako byl Jihlavan je v republice nepočítaně…… Zbavíme se komunistů - utáhneme si všichni opasky a budeme všichni společně makat. Houbec mazání medu kolem huby - Občanské Fórum - ODS Radek Vovsík říká: 12. 12. 2007 v 15:22 Je velmi snadné kritizovat a kritiku podpírat směsicí různých polopravd. Mě by spíše zajímalo, zda kritici mají v arzenálu rovněž nabídku nějakého východiska? To se zde neobjevuje. Pěkný den - Radek Vovsík Svatopluk Beran říká: 12. 12. 2007 v 15:46 Pro Lukáše - Boj chartistů byl také na první pohled marný a přesto do toho šli. Těžko vám kdo co zaručí, ale o tom to je, čemu věříte, a čemu ne a nenechat se zlomit. Ohledně Kuby je to zaprvé, kniha kterou jsem si vypůjčil v knihovně. Mám dojem že se jmenuje 88 informací o Kubě a je z období 70 a 80 let. Je tam potřeba oddělit historické momenty od komunistické propagandy, za druhé je to knížka CUBA LIBRE, pánů Petra Horkého a Miroslava Náplavy z roku 2006 vydaná nakladatelstvím JOTA v roce 2006, mimo jiné jsem též na Kubě byl, tak jako v USA, v Libyi či krátkodobě za účelem cestování např. v Turecku, Sýrii, Maroku, Západní Sahaře, Kanadě či Mexiku. Za třetí mám k dispozici knihu Spojené Státy Americké, kterou mi dal můj otec a která v podstatě obsahuje sešité svazky vydávané od roku 1946 do roku 1948. V podstatě je to historie Spojených Států Amerických i z minimálním množstvím údajů kdy, z kým která americká firma obchodovala či kdy, s kým a o čem USA uzavřely nějako smlouvu. V podstatě z těch dokumentů vychází že nacismus nebyl pro ameriku až tak nepřijatelný, pokud by jí neblokoval a nevytlačoval ze zahraničních obchodních destinací.. Více méně Americe pomáhal oslabovat komunistický Sovětský Svaz a obchodně eliminovat ostatní evropské země v obchodování ze zbytkem světa. O to jednodušeji se americké firmy mohli uchytit v těchto uvolněných lokalitách. Ovšem díky Japonsku a své přebujelé expanzi, už zašlo Německo za hranice toho co byly Spojené Státy ochotny tolerovat. Například až do vypovězení války Polsku, byla Amerika hlavní dodavatel wermachtu v látkách a bavlně, což v podstatě znamená, že amerika oblékla wermacht pro naše obsazení. Co se týká WTC jsou tyto informace na internetu ve velkém množství. Svatopluk Beran říká: 12. 12. 2007 v 16:19 Pane Ovsík žádná věc kterou jsem napsal není polopravda, každá má svou historickou a zdokumentovanou podobu. Zasaďte se o referendum ohledně radaru. Sáhněte si například do svědomí, zdali jste nemohl ze své pozice nějakým způsobem znemožnit svým přátelům v triku, aby odhlasovali Šacberk panu Výbornému pro pana Havlíčka. Prosaďte tvrdé tresty, třeba i doživotí za zneužívání veřejné moci, tunelování, za křivou výpověď, odeberte poslancům kriminální imunitu během jejich poslanecké funkce a po skončení poslanecké funkce doživotní imunitu. Zastavte vaši vládu v rozkladu naší ekonomiky, odstraňte ze svého středu pana Topolánka, kdo mu může věřit, když na začátku voleb vstupoval z rodinou, jako jedinou možnou a nezvratnou alternativou pro život a funkci státu a přitom se chodil ukájet za paní poslankyní, to si můžu dovolit já, pokud mám špatně nastavené morální hodnoty, ale ne můj předseda vlády a pak ještě všem ukazovat fakáče v poslanecké sněmovně. Každý ví že jeho batoh nic neřeší, urychlí jenom nástup recese v ekonomice. Já nehodlám budovat českou oligarchii, (kterou komunisté zničili), na svých zádech, no a plus ti dva plešatí, malej a velkej to je veliké neštěstím pro většinu lidí u nás. Zastavte je, zastavte to.
  • tomaszek  | 04.06.2012 20:03  | Reagovat
    No já padám :-) To je vše přátelé !
  • Tomáš Ďásek  | 04.06.2012 20:53  | Reagovat
    Quod licet Iovi, non licet bovi...
  • tomaszek  | 04.06.2012 21:13  | Reagovat
    asi tak : Spam je nevyžádané sdělení (nejčastěji reklamní) masově šířené internetem. Původně se používalo především pro nevyžádané reklamní e-maily, postupem času tento fenomén postihl i ostatní druhy internetové komunikace – např. diskuzní fóra, komentáře nebo instant messaging.
  • Svatopluk Beran  | 04.06.2012 23:06  | Reagovat
    Pane Ďásek pokud jste chtěl ještě více vyšperkovat Vladovu i svou přirozenou inteligenci ve vztahu k mému přímení a přitom použil český slovní výraz ovce, jenž patří jistému zdomestikovaného typu zvířete, s odkazem na to - že ovce se mimo jiné vyznačuje tím, že její pohlavní orgán je podle vás - ÚDAJNĚ - fyziologicky nejpodobnější stejnému orgánu ženskému - jedná se v tomto vašem tvrzení u výrazu - ÚDAJNĚ - o vaši vlastní osobní vesnickou zkušenost s tímto zvířetem, nebo materium vašeho tvrzení máte naposloucháno od některého přičinlivějšího kamaráda z vašich místních hospodských intelektuálů, či snad jste držitelem důvěryhodného odkazu na některý seriozní vědecký výzkum o této podobnosti, nebo jen prostě ve finále nezvládáte situace při výměně názorů a pohledů na dění kolem sebe?
  • Daňový soumar  | 05.06.2012 00:27  | Reagovat
    Takovej byl vytrvalej, že se moh stát ministrem. :)))
  • Zítek  | 05.06.2012 07:50  | Reagovat
    Svatopluku, vyhledejte lékaře......vy můžete být opravdu nebezpečný svému okolí....
  • Vlado  | 05.06.2012 12:38  | Reagovat
    Berane já vás přirovnával k ovci a ne k vovci !
  • Jan  | 08.06.2012 00:00  | Reagovat
    Vážení diskutující! Politická kultura nikdy nebyla v ČR na vysoké úrovni.V současnosti zažívá snad největší dno.Příčiny zde raději neuvádím.Jeji odraz,ale citelně také poznamenává celou společnost.Některé diskuzní komentáře a příspěvky v blogu JL jsou toho také důkazem.Respektujme navzájem odlišnosti svého myšlení a přesvědčení.Diskuze se může věst slušně a především věcně.Zbytečně nevhodné osobní útoky místo předkládaných faktů a argumentů souvisejících s tématem rozhodně do demokratické a slušné diskuze nepatří. JL mají blízko k ODS.Někteří zde pravicově diskutující,ale možná zastávají názor,že komentáře Svatopluka Berana,Jana a jim podobně uvažujícím prostor v JL rozhodně nepatří.
  • Daňový soumar  | 08.06.2012 09:39  | Reagovat
    Vy si milý Jene myslíte že z bolševikem se dá diskutovat ? Mě historie poučila, že nikoli. Ti si prosadí svá dogma třeba i silou. Vy asi nevidíte, jak se krade za bílého dne na krajích. Zázračná zbohatnutí Joukla, Ratha, Haška, Palase a dalších přes klapky obhájce chudých nevidíte ani omylem.
  • Daňový soumar  | 08.06.2012 11:48  | Reagovat
    Pane Jene najděte mi v mývc příspěvcích, to jak oslavuji ODS a klaním se jí. O církevnáích restitucích si myslím svoje. Je to jen další tunel, jak přes církve a následné stavební zakázky převést peníze tam kam politici potřebují. A věřte tomu že ač KSČSSD proti tomu naoko brojí bude odsud sosat peníze také. Nicméně na to jak vy dva plameně obhajujete prázdné a duté fráze nejde snad ani jinak reagovat.
  • Libor Furbacher  | 08.06.2012 13:48  | Reagovat
    Mily Jane , Moc se mi libi Vase pasaz kde se popisujete,dovolim si citovat''Druhá část občanů je kriticky naladěná vůči neoliberální ideologii a volá tudíž po určité změně myšlení. ''Konec citatu. Zkusenosti s ideologiemi ktere zadali ''urcite zmeny mysleni'' nejsou zrovna ty nejlepsi. Takovej Hitleruv Nacionalni Socialismus a Komunisticky socialismus ,dva rozbratreni bratri,jsou toho zarivim prikladem.
  • Staník  | 08.06.2012 19:07  | Reagovat
    Jsem rád Berane, že stahuješ Jana ze hry, ale trvalo ti to než jsi poznal, že vytvoření umělýho přitakávače ti nepomůže a jsem tudíž rád, že schizofrenie se dá léčit (nebo přechodit??) a gratuluji k uzdravení !!!
  • Venca  | 09.06.2012 14:14  | Reagovat
    Takže shrnuto,když už má někdo krást,tak ať sou to radši pravičáci.Hlavně že můžu k moři a mám každý den v krámě shnilou zeleninu a uzeniny bez masa a můžu kdykoliv a kdekoliv vyjadřovat svůj názor,kterej stejně nikoho nezajímá.
  • Daňový soumar  | 09.06.2012 21:26  | Reagovat
    Venoušku kde jsi tohle vyčetl ?
  • Venca  | 10.06.2012 08:35  | Reagovat
    Ále,někdo tu psal o zázračných zbohatnutích,ale zároveň se neklaní ods.Tak by asi měl pár jmen přidat. Ale dost řečí a utáhnout opasky a makat víc,vyspělá země španělská potřebuje hilfe.

Přidat Komentář Vrátit se nahoru