Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

Otevřená diskuse o bezpečném centru Jihlavy

Petr Klukan | 25.08.2021 15:21

Když Jihlavské listy otevřely prostřednictvím záznamu jednání jihlavského občana pana Gerbricha s jihlavským radním Škarkou (Fórum Jihlava) téma o bezpečnostní situaci v centru Jihlavy, vyvolalo to bouřlivou reakci.

Volali nám lidé, kteří podporovali popis situace i názory pana Gerbricha, ale i lidé, kteří situaci vnímají jinak, nebo se domnívají, že Jihlavské listy až šířily poplašné zprávy. Kromě toho přišel i jeden anonym…

Od té doby se sociální sítě plní příspěvky o (ne)bezpečnosti náměstí. Hodně se o ně zasloužil bývalý jihlavský zastupitel za Fórum Jihlava Miroslav Tomanec. V centru města provozuje kavárnu, letní počasí vyzývalo k večernímu posezení, a tak popsal své zkušenosti.

Zlobí se, nebo chcete-li apeluje, na vedení města, aby s „tím něco dělalo“. Pomiňme skutečnost, že donedávna byl on sám zastupitelem, a tak s tím „mohl něco dělat“, zvláště, když za sociální politiku, na kterou se problémy a soužití lidí svádí, má na starosti jeho spolukolega. Uznejme ale, že se kritizuje daleko lépe, když člověk nevládne, i když střílí do vlastních řad a potažmo i do ženy, kterou „udělal primátorkou“.

Přes všechny výtky má pravdu v jednom. Ač tomu statistiky „zločinů na náměstí“ nebudou nasvědčovat, člověk se tam necítí nejlépe. Pocity z něčeho pramení, z drobných věcí, které se slijí v celkový dojem. A v čemže má tu pravdu? V tom, že radnice nezačala otevřeně o problému s lidmi diskutovat. Neskrývané pojmenování faktů a diskuse jsou totiž vždy prvním krokem.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

Jeremyonero: My, občané Protektorátu (1/3)
Jamesatorm: My, občané Protektorátu (1/3)
Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)
RobertTop: My, občané Protektorátu (1/3)
LidiaHoumn: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

123 komentářů

Přidat Komentář

  • jihlavák  | 25.08.2021 19:27  | Reagovat
    Na FB se pan Škarka oháněll grafy a tabulkami. Na dotaz do jaké kolonky v tabulce dá přeraženou čelist mladíka z autobusového nádraží odpověděl, že do kolonky činů zvyšujících pocit nebzpečí. Šílení mimoni, zatímco v ulicích Jihlavy jsou bezdůvodně mrzačeníi lidé, tak naši radní si dělají puntíky do kolonek. Pan Gerbich má absolutně pravdu a přiznejme si, že v polsední době připomíná centrum Jihlavy rumunský venkov se vším všudy.
  • Dvořák  | 26.08.2021 07:00  | Reagovat
    Toto je důsledek toho "korektního" zavírání očí nad cigánským problémem,který tu trvá desetiletí. A korunu tomu nasadila tahle neomarxistická sebranka. A tenhle blog je tý korektnosti příkladem. Je tu problém, ale vlastně není,lidi to přehání. Protože když se budou vyhýbat určitým lokalitám,nebudou dráždit jejich obyvatele svojí drzou přítomností,tak přece problémy nejsou. Když vidím, co jsou někteří lidi schopni vymyslet,tak si říkám, že volat po odvolatelnosti politiků je nesmysl. To už chce rovnou odstřelitelnost.
  • blade  | 26.08.2021 10:37  | Reagovat
    8/2021 https://jihlavska.drbna.cz/krimi/15276-zmlaceni-a-okradeni-v-pruchodu-na-jihlavskem-autobusaku-zautocila-na-nas-skupina-romu-rika-jeden-z-napadenych.html 9/2015 ://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/romske-ghetto-v-centru-jihlavy.A150905_2189467_jihlava-zpravy_mv 4/2014- 10/2015 ://www.kr-vysocina.cz/podpora-socialni-integrace-prislusniku-romskych-lokalit-v-kraji-vysocina/ds-302805/p1=69098 8/1999 ://romove.radio.cz/cz/clanek/18424 --------------------------------------------------------------------------------------- Ze zprávy o stavu romské menšiny v roce 2019. Na základě kvalifikovaných odhadů žilo v roce 2019 na území České republiky téměř 262 000 Romů. "Stále bohužel platí, že obsáhnout část Romů, kteří jsou tzv. integrovaní do majoritní společnosti a nevyužívají nejrůznější podpůrné služby je velmi obtížné a pro orgány veřejné správy téměř nemožné. Jedinými zdroji dat o této části romské populace jsou zpravidla cílené analýzy a výzkumy, které provádí např. mezinárodní instituce, výzkumné instituce či nestátní neziskové organizace," uvádí se ve zprávě, podle které více než polovina Romů je tzv. integrovaných. "Zbývající část (přibližně 110 000 osob), tvoří Romové, které lze považovat za sociálně vyloučené či sociálním vyloučením ohrožené. Ti bohužel stále tvoří téměř 80 % populace žijících v sociálně vyloučených lokalitách," dodává zpráva. Takže, nějakých 110 000 nepřizpůsobivých romů v romské problematice "cvičí" s celou republikou. Co ale teď s nimi, když je zákonodárci, úřady i různé sociální spolky takhle vychovávají a hýčkají. ----------------------------------------------------------------------------------------- Analýza 6/2019 ://www.jihlava.cz/assets/File.ashx?id_org=5967&id_dokumenty=536443 --------------------------------------------------------------------------------------- Projektů, analýz, dotací ohledně romské problematiky již bylo a je neúrekom > zatím to jak vidno nikam nevede. Zřejmě ten dlouhodobý celorepublikový romský zapříčinil i zákaz romského typického způsobu života > kočování. ://www.romea.cz/cz/zpravy/pred-50-lety-zakazali-komuniste-romum-kocovat
  • VladimírV  | 26.08.2021 17:16  | Reagovat
    Téma vhodné jako výplň okurkové sezóny v Jihlavě. Mně to připadá jako opakující se výkřiky do tmy. Náměstí bylo v minulosti místem pobytu přiopilých bezdomovců a jim spřízněným duší. Stačilo nepřetržitě kontrolovat jeho prostor, tedy ne monitory městských kamer, a problém se z velké části vypařil. Je léto, čas pro využití tohoto velmi atraktivního prostoru. A proč ne k hrátkám cikánské mládeže. Samotné honění se za míčem je třeba zpestřit jejich občasnou provokacím vůči jiným osobám. A máme problém. Přitom lze využít k dozoru městskou policii. Těm, co se občerstvují u kávy, to vadit nebude, mládež se zklidní, spíš náměstí vyklidí. A pokud ne, jak tvrdí někteří, těch, co dělají nepořádek, není jich mnoho, pak by mělo dojít ke kontaktu s jejich zákonnými zástupci. A to i v případech, kdy se na některé z laviček občerství a zanechají za sebou nepořádek, za který by se nemusela stydět ani prasata. Shrnuto. Permanentní tlak na to, aby ve ve tipovaných lokalitách byl dodržovaný pořádek, přinese větší efekt než plkání o tom, jaká je to nehoráznost a z druhé strany pak, že jde o rasisticky laděnou kritiku.
  • blade  | 26.08.2021 18:34  | Reagovat
    Ono to není jen o nepořádku. Zdroje kriminality v těchto lokalitách: A)Zvýšený výskyt sociálně patologických jevů, nejrůznějších závislostí – alkoholismu, zneužívání drog, i to gamblerství > ale to se již v Jihlavě omezilo. B)Lidé žijící v v těchto lokalitách jsou zvyklí na to, že se o jejich situaci instituce příliš nestarají, a žijí tedy s vědomím toho, že i kriminalita, která se jich jakkoliv dotýká (jako pachatelů či obětí), je téměř nepostižitelná. C)Osoby žijící v tomto prostředí většinou nevnímají kriminalitu a sociálně patologické jednání jako něco negativního a nemravného, nýbrž jako běžný zdroj obživy a obstarání finančních prostředků (ať už kontinuální, nebo jednorázový). Děti vyrůstající v tomto prostředí přijímají toto jednání jako standardní normu.
  • blade  | 26.08.2021 19:00  | Reagovat
    Dalším zdrojem kriminalitv v těchto lokalitách může být latentní prostituce tzv. sociálně slabých.
  • blade  | 26.08.2021 19:24  | Reagovat
    K prohloubení vzájemného soužití je od strany sedm pár receptů tradičních romských pokrmů: https://www.vzajemnesouziti.cz/file.php?nid=15768&oid=5565672
  • jihlavák  | 26.08.2021 20:04  | Reagovat
    V první řadě by se mělo začít s permanentním tlakem, aby začali pracovat a žít za vlastní. Dnes je to možná ještě téma k vyplnění okurkové sezóny, za pár let už neřešitelný sociální a ekonomický problém. Lokality ve kterých se tito lidé vyskytnou ve větším počtu rychle upadají a mění se ve vyloučené lokality. Jak asi dopadne centrum KRAJSKÉHO města?
  • VladimírV  | 27.08.2021 06:35  | Reagovat
    K Jihlavákovi. Souhlas. Jenže on je tady určitý rámec svobody. Na rozdíl od dob minulých , kdy např. existoval trestný čin příživnictví, dnes není povinnost mít zaručený příjem. Jediným možným legálním způsobem je dostatečně účinná prevence v podobě permanentní kontroly a usměrňování těch, kteří si vykládají pojem svobody po svém. A to i těch, kteří kartu pomoci těmto skupinám lidí vytahují jako příklad prosazování té správné demokracie. Zároveň, a to si neodpírejme, i mezi komunitou Cikánů, chcete- li Romů, existuje její velká část, která žije spořádaným životem. Především ti by měli působit mezi svojí komunitou dobrým příkladem, neboť jejich důvěryhodnost je daleko vyšší než těch různých "zachránců utiskovaných".
  • Dvořák  | 27.08.2021 09:47  | Reagovat
    Pane Vladimíre,jen se chci zeptat,na tu velkou část žijící spořádaným životem máte nějaké reálné podklady?
  • Jan P  | 29.08.2021 10:36  | Reagovat
    Vážený pane Klukane, když se řekne A, musí se říct také B. Nepatřím mezi voliče a příznivce místního politického hnutí Fórum Jihlava. Existuje ještě tohle hnutí vůbec ? Kdo sleduje blog JL a diskusi pod článkem, tak dobře ví, že jsem se s exzastupitelem za FJ a autorem blogu Miroslavem Tomancem několikrát názorově zde střetl. Bez konfrontační a ostré výměny názorů a argumentů se to neobešlo. Byl jsem rovněž kritický k samotnému FJ, které před nespokojenými občany-voliči předstíralo, že je autentický zástupce občanské společnosti ve městě a představuje politickou alternativa k tzv. přátelům starých pořádků. Vymezovalo se proti zprofanovaným místním vládním politikům a slibovalo, že do samosprávy přinesou kompetentní úředníky, kteří budou schopni řešit problémy města. Jejich volební program byl přitom vždy vágní. Přesto se našlo ve volbách nemálo naivních voličů(unaveni a oprávněně nespokojeni z dlouholetého koaličního vládnutí ODS+ČSSD), kteří uvěřili, že FJ přinese do komunální politiky města a řízení samosprávy potřebnou ZMĚNU. Realita byla jiná... Na obranu exzastupitele Miroslava Tomance a FJ musím dodat, že neřešený PROBLÉM GHETTA(centrum města, kde se občané necítí bezpečně) od předešlé vládní koalice(ODS+ČSSD+ KDU-ČSL) ZDĚDILA ! Že tenhle zděděný problém vládnoucí FJ nedokázalo s občany rovněž řešit, je fakt.
  • jihlavák  | 29.08.2021 19:18  | Reagovat
    Neřešitelné, problémy se za generaci zněkolikanásobí: https://cnn.iprima.cz/s-dvanacti-detmi-kocuji-od-bytu-k-bytu-ostravskou-bidu-ale-zazehnavaji-laskou-32282
  • blade  | 31.08.2021 10:56  | Reagovat
    Převzato: Trestat příživnictví, feťák nemá právo fetovat. „29 let na dávkách“. Rady, co s nepřizpůsobivými, a jejich dětmi. 30.08.2021 Problémem institucí sociální práce samozřejmě je hledání nebo i umělé vytváření pracovních míst pro nevzdělané či nedostatečně inteligentní. Náš svět se stává složitým, k obsluze řady i primitivních mechanismů je potřeba schopnost se učit, pamatovat si a dodržovat vnucený postup. V 99 % už nestačí březové koště a popelnice na kolečkách k počišťování ulice. A tak jen některá moudřejší města či obce kupují březová košťata a lopaty na sníh namísto pouličního vysavače či sněhové frézy s desetkrát vyšší produktivitou jen proto, aby daly pracovní návyky těm, kteří je nemají nebo je ztratili. Kteří třeba ani nemají doklad totožnosti. A přitom potřebují legální peníze na svou obživu. Zrušení pracovní povinnosti ve vězení k dosažení legálního příjmu na úhradu nákladů trestu za Václava Havla udělalo z kriminálů rekreační střediska, ve kterých je zejména sociálním „klientům“ lépe než na svobodě. Za „krádež prostou“ (bez překonání překážky, § 205 tr. z.) štangle uheráku, kartonu cigaret a flašky rumu v dostatečně velké úhrnné hodnotě (způsobí škodu nikoliv nepatrnou) se dá vyfasovat na podzim tři až čtyři měsíce natvrdo, což je příjemně vytopený penzion s televizí, třemi teplými jídly denně, teplou vodou, mýdlem, knihovnou a posilovnou, a to vše zdarma v době, kdy za postel a teplo v zimě všichni ostatní občané musejí platit, minimálně nájem. Znám „klienta“ vězeňského systému, který byl takto trestán ve svém životě 36krát. Každou zimu záměrně trávil v kriminále. Přitom to byl jinak naprostý poctivec a vcelku pracovitý, i když nevzdělaný chlap. Ke konci života chlastal. A nakonec čichal toluen. Pak umřel. Výše dávek umožňující při snížení sociálního standardu na snesitelné minimum přežít na dávkách libovolně dlouho a přilepšit si z charit a sociálních programů je právě to, co vytváří onu „kulturu chudoby“, ghetta, slumy a nenávist k veřejnému prostoru „přizpůsobivé“ většinové společnosti. Statistika je svině. Zvláště když nám sdělí přehled občanů, kteří jsou nejdéle v evidenci „uchazečů“ o zaměstnání. Ten seznam by měl být vyvěšen veřejně. Jak přijdou občané, kteří platí poctivě daně a sociální příspěvky, k tomu, aby živili celý dospělý život spoluobčana, který NECHCE být zaměstnán jen proto, že jemu život příživníka na sociálním systému vyhovuje? Rozumím tomu, že takto živíme chronicky nemocné, kteří se léčí, a invalidy, kteří pracovat nemohou. To je solidarita. Rozumím tomu, když sociální dávky pobírají senioři, kteří si za život nevydělali na slušný důchod. I to je solidarita, byť někdy vynucená jejich nechutí OSVČ platit si důchodové pojištění. Ale odmítám být jakkoliv solidární s někým, kdo nepracuje třicet let a nemá dostatečný majetek, aby žil z jeho výnosu. To není údaj „nepravdivý“ ani „hrubě zkreslující“. To je údaj krutě přesný a ničící sny o povinnosti respektovat flákače. Protože člověk třicet let pobírající podporu v nezaměstnanosti a další dávky, který není klasifikovaný jako dlouhodobě nemocný či invalida, je flákač. Parazit a příživník, nikoliv „sociálně deklasovaný“. Pravda je, že sociální systém je za posledních třicet let poškozen mnoha mýty a nedůsledností. Prvním mýtem je, že na vězně má doplácet společnost a ve vězení nemá být pracovní povinnost. To je omyl, který je třeba napravit. Vězeň musí PRACÍ vydělat jak na sebe, tak na provoz věznice. Práce je součástí převýchovného a socializačního procesu. O tom mohl vyprávět průkopník novodobé české penologie doc. PhDr. Jiří Čepelák, CSc., který až do své smrti vedl Výzkumný ústav penologický. Mezi zločinem a trestem má být nevyhnutelnost spojení. Druhým, neoliberální pravicí rozšířeným mýtem je, že každý dospělý musí mít za sebe odpovědnost. Správně se ptá talmud: „Ale odpovídám-li jen sám za sebe, jsem to ještě já?“ – Talmud, Pirkej Avot 6a. Odpovědnost společnosti za jedince je nevyhnutelná. Pro případ, že jedinec za sebe odpovědnost nemá (alkoholismus, narkomanie, psychické poruchy), musí existovat státní mechanismus dočasného či trvalého zbavení svéprávnosti bez účasti aktivistických právních trollů, nucená protidrogová, protialkoholní či psychiatrická péče s úplnou izolací „klienta“ od závadového prostředí a násilným donucením přijímat léky a léčebný režim. O propuštění má rozhodovat lékař na základě kritérií medicíny, ne soudce. Stejně tak musí existovat institut legálního příjmu, který je nutné vždy doložit, a trestný čin příživnictví, trestaný vězením s případným odebráním vyživovaných osob. Prožít dětství v rodině narkomanů je pro společnost horší než být jako sirotek v dětském domově. Polepšovna také není sprosté slovo, ale nutné opatření pro vštípení sociálních i pracovních návyků ve věku, ve kterém je to ještě možné. Jinak je další zastávkou vězení. Čtvrtým mýtem je, že se sociální práce dá obejít bez kvalifikovaných lidí a peněz. Nedá. Titul DiS. by měl kvalifikačně stačit pouze pro donášku jídla seniorům. Samostatný terénní pracovník by měl být vysokoškolský specialista v oboru speciální pedagogiky, s profesionálním výcvikem a praxí. Těchto pracovníků je potřeba desetkrát víc, než jich nyní je, s patřičným ohodnocením, aby to byla těžká, ale dobře placená profese. Sociální pracovník by měl být současně v dennodenním kontaktu s preventistou kriminality a s dostatečně personálně zajištěnou městskou i státní policií. Neměl by se svými klienty soucítit či tolerovat jejich poklesky, ale měl by dbát na zákonná pravidla soužití, přestupky proti veřejnému pořádku a kriminalitu. Současně by měl provádět terénní psychosociální péči. Součástí každé nemocnice by mělo být protialkoholní lůžkové zařízení, nehrazené z pojištění, ale z peněz klientů, případně z exekuce jejich majetku. Oproti tomu dobrovolná ambulantní i lůžková protialkoholní a protidrogová péče by měla být hrazena plně bez ohledu na to, zda „klient“ platí, nebo neplatí zdravotní pojištění. Vyléčení je v zájmu společnosti. Nás všech. Pátým mýtem, nejnovějším, je levičáckou ministryní školství naordinovaná inkluze ve školství namísto specializovaných dětských domovů, „praktických“ škol pro obtížně vzdělavatelné či internátních škol pro obtížně socializovatelné jedince. Speciální pedagogika není zbytečnost, ale nutnost. Neumí ji a nemá na ni psychické síly ani kvalifikaci každý učitel, byť by měl asistenty. Nelze to od něj ani očekávat. Jako rodič, byť levicových názorů, bych odmítl dát dítě do školy, ve které je třetina dětí „inkluzivních“ (čti nevzdělávatelných). Nechci, aby mělo ve svých spolužácích negativní vzory, a nechci, aby se učilo být součástí takového kolektivu. Selekce dětí podle schopností se učit přispívá k vyšší efektivitě vzdělávacího procesu a k soutěživějšímu prostředí pro dosahování co nejkvalitnějších studijních výsledků. Čím dřív to ministři školství pochopí, tím lépe pro tuto zemi. Psychotik, alkoholik a feťák nesmí požívat občanských práv k legitimizaci svého chování. Feťák nemá právo fetovat. A je na státu a jeho mechanismech, aby mu v tom vší silou zabránil a izoloval ho od jeho závadového chování. To však neznamená, že nikotin, marihuana a alkohol ve společensky tolerovatelném množství je třeba jakkoliv kriminalizovat. Je to stejná hloupost jako zakazovat prášky na spaní. Ovšem uživateli marihuany, alkoholu i prášků na spaní nepatří do ruky volant automobilu ani jiný způsob, jak ohrozit druhé. THC je v krvi přítomno měsíc. Pokud kdokoliv zaviní dopravní nehodu a najdou-li mu v krvi psychoaktivní látky či alkohol, ovlivňující jeho reakční dobu se schopností úsudku, měl by dostat nepodmíněný trest, ztrátu řidičského oprávnění a propadnutí vozidla. Jednou a dost. Existence soukromých exekutorů je zločin, který je třeba napravit. Stejně tak majetkovou odpovědnost nezletilých. Dítě by nemělo do života vstupovat s desetitisícovým dluhem za matkou nezaplacené popelnice či vodné. Je třeba zajistit konkretizaci trestného činu lichvy, zejména určením maximální výše úroku z půjčky včetně penále a úroků a minimálního úroku z vkladu. Bankovní liberalismus vede k bezuzdnosti chamtivců a anarchii. Je třeba při té příležitosti říci, že nemravně vysoký úrok není třeba splácet a mezi dlužnou částkou a exekuovaným majetkem nesmí být nepoměr. Celková výše nákladů vymožení dluhu v legální výši nesmí být u malých částek vyšší než výše dlužné částky bez penále a úroků. Veškeré nadměrné náklady jsou nezapočitatelné a nevymahatelné. To, co zvládl Masaryk za tři měsíce od vzniku republiky, nezvládl tento systém za třicet let. Ostuda. O děti vcházející do života v patnácti letech z dětských domovů se musí kompletně postarat stát, který rozhodl o jejich izolaci ze závadového prostředí rodiny (matka prostitutka, otec alkoholik, sadista apod.). Včetně jejich vzdělání, pracovního zařazení či možnosti bydlet v internátu. Jinak se stávají oběťmi pouličního zločinu a prostituce, v další etapě plnící věznice a vyčerpávající sociální systém. Jim patří i nárok na sociální bydlení, odložení splátek apod. Sociální systém poddimenzovaný finančně a personálně vede ke kriminalitě a hledání laciných populistických řešení. Ovšem sociální systém bez donucovacích nástrojů vede k toleranci závadových jevů, jejich rozšíření, zhoršení veřejné bezpečnosti, tlaku na ozbrojování jednotlivců a uplatnění individuálního práva na sebeobranu. K celkové únavě a rozkladu státu. Je svatým právem vlastníka zastřelit lupiče ve vlastním domě, na vlastním pozemku. I lupiče na útěku. Stejně tak má být svatým právem policie použít zbraň při pronásledování jakéhokoliv zločince v automobilu. Takto upravený sociální (a trestní) systém nebude závislý na charitě, nebude své „klienty“ zanedbávat a nebude asociální. Bude přitom spravedlivý, preferující jako „normální“ chování zákona dbalých občanů. Nutně ale bude dražší. Platíme si tím nejen sociální smír, ale i značnou míru veřejné bezpečnosti. „Nuzota z lidí lotry činí a vlky z lesů žene hlad.“ To řekl už básník Francois Villon. Takto upravený sociální systém ovšem povede k nutnosti legální obživy a respektu vůči normám „většinové“ společnosti bez tolerance k „odlišnému způsobu života etnika“ či jednotlivce. Bude popírat neoliberální lhostejnost k osudu druhého pod záminkou jeho „odpovědnosti za své činy“, o čemž píše Friedrich August von Hayek v knize Právo, zákonodárství a svoboda. Bude preferovat kohezi společnosti před právem jednotlivce na společnost kašlat. Spinozova „Svoboda jako poznaná nutnost“ soužití s okolím není uzurpováním svobody druhých. Zdroj: Autor je mediálním a politickým analytikem, mimo jiné jedním z autorů volebního programu ČSSD z let 1996–2000 a dlouhodobého programu ČSSD z roku 2000. Celý článek zde: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Trestat-prizivnictvi-fetak-nema-pravo-fetovat-29-let-na-davkach-Tvrde-rady-co-s-neprizpusobivymi-A-jejich-detmi-675240 (a co, že to píšou zrovna PL > mainstreamu se to bohužel nehodí, no)
  • jihlavák  | 01.09.2021 09:35  | Reagovat
    V komentářích ke zrušení bezdoplatkových zón bylo uvedeno, že návrh na zrušení sepsal Pavel Uhl, syn Šabatové. U Rychetskýho, předsedy ústavního soudu, který zóny zrušil, dělal koncipienta. Podepsal i mladý Dientsbier. Bolševicko- chartistické klany budou zemi a lidem škodit na věčné časy. https://www.usoud.cz/fileadmin/user_upload/Tiskova_mluvci/Navrhy/Pl._US_40_17_navrh.pdf
  • blade  | 01.09.2021 11:01  | Reagovat
    Server Občasník informuje, že prý návštěva nespokojeného občana v doprovodu redaktora JL u radního Škarky nepřinesla očekávaný výsledek, tak prý primátorka obdrží nějaký otevřený dopis od obyvatel centra: https://www.obcasnik.eu/otevreny-dopis-primatorce-urazky-problemy-socialniho-bydleni-i-strach-z-rasismu/
  • jihlavák  | 01.09.2021 13:54  | Reagovat
    blade dnes ráno jsem projížděl kolem školy v Křížové a na dopisy je už asi pozdě. Ještě chvíli se to bude sanovat balíkem peněz a až dojdou, tak v centru bude ghetto jak vyšitý.
  • Dvořák  | 01.09.2021 14:58  | Reagovat
    Ale vždyť Karolína to už rozloučila,psali to na první straně. I ty bolševicko chartistické klany mají, bohužel,v této zemi právo existovat. Třeba na Jihlavsku by pro ně byl vhodný pístovský tankodrom,cca 6 metrů pod zemí.
  • Dvořák  | 01.09.2021 14:59  | Reagovat
    ...rozlouskla.... omluva
  • Jan P  | 02.09.2021 17:06  | Reagovat
    Byznys s chudobou je to nejhorší svinstvo. Bohužel exekutorská lobby je velmi silná a majitelé ubytoven, v zoufalém stavu s přemrštěnými nájmy, jsou i v PSP. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-uz-nemame-nejvetsi-ghetta-v-evrope-chudi-si-ale-nevydechnou-173730
  • Zdeněk Gryc  | 02.09.2021 19:53  | Reagovat
    JAK DALEKO PADÁ OVOCE OD STROMU ? Foto: David Neff, Seznam Zprávy Andrej Babiš mladší při konfrontaci se svým otcem. 18:20 Ministr Karel Havlíček a poslanec ANO David Kasal přišli s diagnózou Andreje Babiše mladšího. Je podle nich psychicky nemocný. Opozice ho naopak chválí.
  • Svatopluk Beran  | 03.09.2021 07:21  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Čtvrtek, 2. 9. 2021 v 19:53 JAK DALEKO PADÁ OVOCE OD STROMU? Ministr Karel Havlíček a poslanec ANO David Kasal přišli s diagnózou Andreje Babiše mladšího. Je podle nich psychicky nemocný. Opozice ho naopak chválí. Je možné že je psychicky nemocný a je také možné že opozice a jednostranně fandící český mainstreamový tisk a novináři, pouze uboze vyzobávají z osobního života kontraverzního byznysmena-politika. NEVĚŘÍM TOMU ŽE POUZE BABIŠ MÁ NĚJAKÉ POTÍŽE ZE SVÝMI DĚTMI. NEZAPOMÍNEJME ŽE SE V EVROPĚ PO AMERICKÉM PROTITERORISTICKÉ TAŽENÍ ZTRATILO PŘES 10 000 ARABSKÝCH DĚTÍ POUŽITÝCH EVROPOU NA SEXUÁLNÍ HRÁTKY EVROPSKÝCH DEVIANTŮ, V LEPŠÍM PŘÍPADĚ NA DĚTSKOU PRÁCI, V NEJHORŠÍM PŘÍPADĚ NA ORGÁNY EVROPSKÝCH OBČANŮ, KTEŘÍ SI JE MOHLI ZAPLATIT. NEZAOOMÍNEJME I NA CÍRKEV CO Z DĚTMI PROVÁDĚLA A TAJILA V MINULOSTI A I NADÁLE PROVÁDÍ Britské náboženské organizace neřeší sexuální zneužívání dětí. Čelné britské náboženské organizace "šokujícím způsobem" selhávají a "chovají se otevřeně pokrytecky" vůči obviněním ze sexuálního zneužívání dětí, konstatovalo Nezávislé vyšetřování sexuálního zneužívání dětí (IICSA). Vyšetřování zkoumalo důkazy od 38 náboženských organizací, včetně křesťanských sekt, ortodoxně židovských organizací a muslimských organizací a nalezlo šokující nedostatky ve všech z nich. Zkoumány byly i baptistické organizace, metodistické, sikhské, hindské a buddihistické. Nedávno takto IICSA zkoumalo i katolickou církev a britskou anglikánskou církev a shledalo tytéž šokující nedostatky i u nich. Předáci náboženských organizací se snaží potlačovat udávání sexuálního zneužívání dětí úřadům, aby "zachovali pověst své náboženské organizace". Vedoiucí představitelé církví často obviňují dětské oběti z jejich sexuálního zneužívání a při reakci na obvinění se uchylují k náboženskému dogmatu. Jedna ultraortodoxní židovská organizace považuje udání pedofilního trestného činu světským úřadům za "těžký hřích". Svědkové Jehovovi spoléhají na bibli, která prý vyžaduje, aby ke každému trestnému činu byli dva svědci. Jenže sexuální zneužívání dětí se často děje bez svědků. V rozhlase BBC svědčila ve čtvrtek v poledne nejmenovaná žena, kterou jako sedmiletou holčičku zneužíval v osmdesátých letech imám muslimské mešity. Muslimská komunita ho považovala za svatého muže a za člověka s tak výjimečnou autoritou a dobrou pověstí, že bylo zcela nemyslitelné, aby proti němu sedmiletá holčička pozvedla hlas. Pomohl jí až ve třiceti letech manžel, který jí zařídil terapii. Zpráva konstatuje, že náboženské organizace ohrožují dětí tím že: - obviňují oběti - odmítají otevřeně hovořit o sexuálních otázkách - náboženští předáci zneužívají svou moc - v čele náboženských organizací jsou převážně muži - náboženské organizace nedůvěřují světským úřadům - náboženské organizace zneužívají pojmu "odpuštění" "Imperativ o těchto věcech nehovořit je sloučen s pojmy cti, s důsledkem pro postiženou osobu, která se pak nemůže oženit či vdát, pro její rodinu a pro 'čest' její komunity. V extremních případech může vést obvinění ze sexuálního zneužívání k násilí proti oběti a její či jeho rodině," konstatuje analýza. Náboženské organizace existují, aby učily lidi rozlišovat dobro od zla, avšak tím jen výrazně vyvstává jejich "morálně apatie" a "neslýchané" selhání při ochraně dětí. https://blisty.cz/art/105025-britske-nabozenske-organizace-neresi-sexualni-zneuzivani-deti.html
  • Zdeněk Gryc  | 03.09.2021 13:31  | Reagovat
    JAK DALEKO PADÁ OVOCE OD STROMU? Držme se tu-zemského stromu rostoucího na návrší české politiky. Aký otýc taký syn. Aká matka taká Katka ...budou volby, že
  • Dvořák  | 03.09.2021 15:37  | Reagovat
    A co takhle se držet svého zablokovaného blogu? Ale abych navázal. Kdyby byl architekt Gryc aspoň trochu známý veřejnosti, jistě by ho ministr Havlíček milerád zahrnul do stejné diagnózy.
  • Svatopluk Beran  | 03.09.2021 16:45  | Reagovat
    …budou volby, že Naprosto přesně - NOVINÁŘSKÉ A OPOZIČNÍ HYENY JIŽ ŘÁDÍ NAPLNO.
  • Zdeněk Gryc  | 03.09.2021 17:15  | Reagovat
    "Min uže nět" A také už zřejmě nikdy nedojde k realizaci "avantgardní" myšlenky, jejíž autor - někdejší redaktor jihlavské Jiskry Milan Dvořák - by nejraději osadil pamětními tabulkami všechny domy s podobnými nápisy v azbuce, jimiž sovětští vojáci v prvních dnech po válce označovali, že byl "kvartal prověren" Trápila ho otázka, jaký že to vůbec máme vztah k "pokrokovým tradicím", když sdělení gardového poručíka Rvalova "Kvartal prověren - min nět" není zvěčněno pro příští generace podobnou pamětní tabulkou jako třeba to, že "V tomto domě bydlil v roce 1830-31 Karel Havlíček Borovský . . . „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré. Projektant tu dbal pozorně památky, možná i umělecké. My bychom měli pamatovat na to, aby na ono prázdné místo (kam chtěl projektant sochu znovu umístit) vyplnila soch třeba sportovce"… "Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude pozdě. Tady - i jinde." Ještě štěstí, že v historii žádný plod přisluhování tomu, co momentální představuje dobré bydlo, v porovnání se skutečnými hodnotami neobstojí a že nás nic nenutí učit "naše inženýry - architekty myslet a tvořit především ideově, v úctě ke komunistické straně" Josef Jelínek Jihlavské listy 28. 6. 94 ------------------------------------------------- JAK DALEKO PADÁ OVOCE OD STROMU? Aký otýc taký syn. ----------------------------------------------------------- 1. Staník říká: Sobota, 21. 1. 2017 v 16:49 Navíc ten jeho neustále omílaný článek z Jiskry je všeobecný a vůbec nepíše konkrétně o Zdeňku Grycovi. Ten se ho akorát chytl za všechny ublížený architekty bejvalýho socialistickýho bloku Nakonec ty bys o tom měl vědít víc Venco bo to psal tvůj tatík ---------------------------------------------------------------- "Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . stejně jako moji kamarádi z našeho občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, kdy si pro nás – válečné zločince – z Haagu přijdou" Václav Dvořák
  • jihlavák  | 03.09.2021 20:03  | Reagovat
    Někteří nepřizpůsobiví řádí v ulicích, jini na cizím blogu.
  • Jan P  | 03.09.2021 21:13  | Reagovat
    Zneužívá se jen zlomek sociálních dávek, přísnost ale musí být. Hlavně před volbami https://hlidacipes.org/zneuziva-se-jen-zlomek-socialnich-davek-prisnost-ale-musi-byt-hlavne-pred-volbami/?hilite=soci%C3%A1ln%C3%AD+d%C3%A1vky
  • Berka  | 03.09.2021 22:13  | Reagovat
    Jo, ovoce nepadá daleko od stromu. A nebo vrána k vráně sedá. Těch moudrých pranostik je mnoho. Nejlepší kamarád udavačů Háje a Fridricha to jistě musí vědět nejlíp...
  • Dvořák  | 04.09.2021 07:19  | Reagovat
    Sociální dávky se nezneužívají. Tenhle levicovej marxistickej blábol použila Maláčová už kdysi u Jílkový. Ano budou volby a o hlasy nepřizpůsobivých je boj. Teď se ještě levici a socanům do toho serou piráti.
  • Jan P  | 04.09.2021 09:45  | Reagovat
    Zdeněk Gryc(prorežimní normalizační architekt) a Dvořák (údajný syn okresního funkcionáře KSČ) s antikomunismem v jednom šiku. Všimli jste si, že tyto dva jinak nesmiřitelní názorový a ideový odpůrci nikdy necílil na dnešní komunisty, ale na konkurenci pravice ? Dřív to byla hlavně ČSSD ("ksčssd"). Potom "stbák" Babiš a teďka "neomarxisti" Piráti. Ti poslední(Piráti) jsou přitom tak 5cm nalevo od SPOLU. To vyvlastňování ubytoven věří Maláčové a ČSSD mezi potencionálními voliči levice málokdo. Že se někdo deklaruje jako "levičák" rozhodně neznamená, že chce socialismus. Myslí si jenom, že není nutné nechat lidi chcípat na ulici jenom protože se třeba i důsledkem vlastních špatných rozhodnutí, zadlužili. Já si taky myslím, že cílem má být zrušení těchto dávek. Ne to, co prosazuje pravice, ale takové zrušení, které už se téměř nikoho nedotkne a když, tak skutečně jen lidi, kteří si to nějakým způsobem zaslouží. V dobře fungujícím sociálně-ekonomickém systému by i úplné zrušení těchto dávek neměl být problém, neb by je skoro nikdo nepobíral. Nikdo by se neměl propadnout až k dnešnímu životnímu minimu!
  • Zdeněk Gryc  | 04.09.2021 10:03  | Reagovat
    Hrdina Berka si plete němčinu s onanií a lže Herr Gryc 22. Berka říká: Středa, 22. 8. 2018 v 0:39 Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ? ----------------------------------------------------------- Psát o někom jako …šedou kolaborantskou svini… ---------------------------------------------------------- Úterý, 26. 2. 2019 v 0:34 v nějakém půlnočním rozpoložení ? Babiš, Gott , jihlavská Dukla, vodáci v oddílu Modety, stejně jako jihlavští plavci na tom byli podobně, také někam vyjeli. -------------------------------------------------------------- Berka říká: Úterý, 26. 2. 2019 v 0:34 Spoluzbabělci Olda Háj a Ervín Fririch ? Fridrich Ervín, narozen 4.01.1934, od roku 1971 evidován jako důvěrník, svazek č. 15566, správa StB Brno Háj Oldřich, narozen 12.01.1932, evidován nejprve jako tajný spolupracovník (spisová značka 806006), následně jako agent – svazek č. 18060, správa StB Brno Proč spoluzbabělci ? Prostě chtěli jet do Steyru, tak jeli. Účel světí prostředky. Gryc chtěl do Švédska, tak jel. Stačilo jen po návratu zajít na kafíčko, že… Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne. To z něj rozhodně nedělá žádného hrdinu – hrdinství totiž k tomu potřeba nebylo. Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat. Je fakt, že mi kafíko neuvařili. Je fakt, že Berka lže ---------------------------------------------- Berka říká: Neděle, 3. 2. 2019 v 18:41 Gryce nemusíte složitě nálepkovat. Stačí jednoduše napsat kolaborant. Kolaborant, co si byl za Zemanem na hradě pro metál. --------------------------------------------
  • Zdeněk Gryc  | 04.09.2021 10:12  | Reagovat
    Zeman a architekti ? Nebo Karlovarský festival ? Pocta za celoživotní přínos architektuře a stavitelství – cena Jože Plečnika Během mezinárodního dne architektury, který se po celém světě slaví 1. října, byly ve Španělském sále Pražského hradu uděleny ceny za celoživotní přínos architektuře a stavitelství – ceny Jože Plečnika, pro významné architekty a stavitele z České a Slovenské republiky. Cena Jože Plečnika se udělovala u příležitosti celostátních oslav založení samostatné Československé republiky v roce 1918 v rámci slavnostního večera, který připomínal a vyzdvihl význam československé architektury a stavitelství posledních 100 let.
  • blade  | 04.09.2021 11:12  | Reagovat
    Z radnice v článku v JL radí > Máte nepříjemný zážitek? Zavolejte měšťáky. Jak dopadl jeden co chtěl volat policii: https://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/337795/legendu-jihlavy-prizabili-na-ulici-byli-to-ti-neprizpusobivi-rika-hokejista.html Takže, žádná policie problém s nepřizpůsobivými neřeší, ta to řeší pouze akutně.
  • berka  | 04.09.2021 13:50  | Reagovat
    Žádám architekta Gryce, aby laskavě přestal psát do diskusí pod cizími blogy příspěvky naprosto nesouvisející s obsahem předmětného blogu, je to hloupé, neomalené a neslušné. Do svých blogů si samozřejmě může psát, co chce. Zároveň žádám zdejšího administrátora, aby podobným dalším excesům zkusil nějak zabránit. Děkuji.
  • Zdeněk Gryc  | 04.09.2021 15:27  | Reagovat
    NEJPRVE VYJMI ZE SVÉHO OKA TRÁM, A PAK TEPRVE PROHLÉDNEŠ, abys mohl vyjmout třísku z oka svého bratra.“ (Srov. Bible: Matouš 7,3.5). Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nepozoruješ? -------------------------------------------------------------------------- „ty scvrklej pytlíčku smrdutý kolaborantský žluče…“ „Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj?“ pokud bude Berka psát takto: 22. Berka říká: Středa, 22. 8. 2018 v 0:39 Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ? Je tady docela zajímavá paralela – stejně jako si estébák dovolí řečnit o výročí okupace před českým rozhlasem, tak si to se stejnou chutí dovolí tady i budovatelský kolaborant z Jihlavy. Měli byste oba zalézt někam pod zem a vůbec se neodvažovat vystrkovat svoje narudlé a narychlo přebarvené rypáky. Teď v těch vedrech totiž máslo na hlavě strašně rychle taje… Masturbuj raději nad svejma zažloutlejma plánama ulice Antonína Zápotockého, za kterou jsi dostal a vděčně přijal čestné uznání plus prémie – a nebo možná nad legendárním výtiskem Jiskry ze dne 25.2.1975, kterou jsi tady dneska v té euforii úplně zapomněl vytáhnout, ty scvrklej pytlíčku smrdutý kolaborantský žluče… Omlouvám se ostatním za svůj půlnoční výlev, ale tyhle normalizační krysy, díky nimž se ty sračky táhly dalších dvacet let a který se vůbec opovažujou mluvit o nějakém pražském jaru, který přitom právě oni bez mrknutí oka spláchli do hajzlu, mi zvlášť dneska prostě nějak pijou krev. Karel Bernard, Královský vršek – Jihlava, ty anonymobijče. --------------------------------------------------- XXXXX říká: Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34 Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí? Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj? Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest. Ale koho to kurva dneska zajímá?
  • Zdeněk Gryc  | 04.09.2021 15:33  | Reagovat
    Třeba by je mohlo zajímat… ZprávyDomácí „Je psychicky nemocný a organizuje ho Klusák,“ řekl Zeman o Babišovi mladším ČTK, SEZNAM ZPRÁVY Foto: David Neff, Seznam Zprávy Fotografie Andreje Babiše mladšího ze čtvrtečního mítinku hnutí ANO, kde se ostře opřel do svého otce. Za ním stojí režisér Vít Klusák. 13:37 AKTUALIZOVÁNO • 14:55 --------------------------------------------------------- PRESIDENT ZEMAN JE PSYCHICKY NEJEN ZCELA ZDRÁV ALE MONTUJE SE I DO PROFESE PSYCHITATRŮ -------------------------------------------------------- Prezident Miloš Zeman v souvislosti se čtvrtečním vystoupením syna premiéra Andreje Babiše na předvolebním mítinku řekl, že Babiš junior je nemocný a jeho výstup organizoval režisér Vít Klusák. „Pomýlený soud,“ reaguje filmař. Článek Zeman reagoval na nečekanou konfrontaci Andreje Babiše mladšího s jeho otcem, kterého dlouhodobě obviňuje, že ho nechal zavléct na Krym kvůli takzvané kauze Čapí hnízdo. „Prezident republiky Miloš Zeman odsoudil aktivity režiséra Víta Klusáka, který organizuje vystoupení psychicky nemocného syna českého premiéra. Prezident republiky při této příležitosti vyjadřuje předsedovi vlády plnou solidaritu,“ napsal na twitter mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Jiří Kubík @jiri_kubik Vyjadřuju plnou podporu a solidaritu synovi premiéra @andrejbabisjr
  • berka  | 04.09.2021 15:45  | Reagovat
    Téma blogu je "Otevřená diskuse o bezpečném centru Jihlavy" - nikoli "Nesouvislé slinty komunistického kolaboranta". Děkuji.
  • Zdeněk Gryc  | 04.09.2021 18:10  | Reagovat
    NENÍ ZA CO... ------------------------------------------ TOHLE DO BLOGU PATŘÍ: Svatopluk Beran říká: Pátek, 3. 9. 2021 v 7:21 "NEZAPOMÍNEJME ŽE SE V EVROPĚ PO AMERICKÉM PROTITERORISTICKÉ TAŽENÍ ZTRATILO PŘES 10 000 ARABSKÝCH DĚTÍ POUŽITÝCH EVROPOU NA SEXUÁLNÍ HRÁTKY EVROPSKÝCH DEVIANTŮ, V LEPŠÍM PŘÍPADĚ NA DĚTSKOU PRÁCI, V NEJHORŠÍM PŘÍPADĚ NA ORGÁNY EVROPSKÝCH OBČANŮ, KTEŘÍ SI JE MOHLI ZAPLATIT." ---------------------------------------------------- Sem patří jakákoli pomluva USA NATO A BRUSELU, stejně jako jsou absurdní pomluvy vycucané ze zhnisaného a silně bolavého prstu Berky jehož děti se dostali na školu. O tom raději jinde v jiném leč uzavřeném blogu,že? Jak jinak se vyhnout sprostotám a lžím Berky a company ? "Masturbuj raději nad svejma zažloutlejma plánama ulice Antonína Zápotockého, za kterou jsi dostal a vděčně přijal čestné uznání plus prémie –" ------------------------------------------------------ O kriminálníku Havlovi a Rozehnalovi se psát nesmí "Koho to kurva zajímá" NÁCKOVÉ I KOMOUŠI CENZUROVALI: XXXXX říká: Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34 Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí? Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj? Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest. Ale koho to kurva dneska zajímá?
  • Zdeněk Gryc  | 04.09.2021 19:25  | Reagovat
    omluva: "jehož děti se dostaly na školu." To za totáče pro všechny rodiny nebylo opravdu jednoduché, jinak by to Berka neuváděl, že ?
  • berka  | 04.09.2021 20:14  | Reagovat
    Aha, už vím, kde vznikla chyba - dovoluji si tedy pro pana dvorního komunistického architekta ještě upřesnění : Tento blog se týká "bezpečného centra Jihlavy", čímž ovšem autor neměl na mysli jihlavské Alzheimer centrum.
  • Zdeněk Gryc  | 04.09.2021 20:26  | Reagovat
    Snad bychom diskusi s Berkou mohli v JL ukončit: OBSAH BLOGŮ: 1. Blog Jihlavský listů slouží ke svobodnému zveřejňování názorů. 2. Nesmí zde ale být zveřejněny informace nepravdivé nebo takové, které by mohli někoho poškodit, porušovat občanská práva jiných lidí, poškozovat jejich dobré jméno nebo zasahovat do jejich soukromí. 3. Zakázán je jakýkoliv obsah, který porušuje platné zákony ČR, šíří nesnášenlivost, rasismus či podněcuje ke zločinnosti. Zakázán je i erotický, hrubě urážlivý či nemorální obsah. Provozovatel si vyhrazuje právo takovéto blogy smazat, a to bez předchozího upozornění. 4. Nejsou povoleny ani tiskové zprávy a prezentační materiály všeho druhu – osob i firem. Rovněž propagační texty politických stran, politiků nebo jejich příznivců včetně textů vyzývajících ke zvolení konkrétního politického subjektu ------------------------------------------------------ 22. Berka říká: Středa, 22. 8. 2018 v 0:39 5. Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ? 6. Je tady docela zajímavá paralela – stejně jako si estébák dovolí řečnit o výročí okupace před českým rozhlasem, tak si to se stejnou chutí dovolí tady i budovatelský kolaborant z Jihlavy. 7. Měli byste oba zalézt někam pod zem a vůbec se neodvažovat vystrkovat svoje narudlé a narychlo přebarvené rypáky. Teď v těch vedrech totiž máslo na hlavě strašně rychle taje… Masturbuj raději nad svejma zažloutlejma plánama ulice Antonína Zápotockého, za kterou jsi dostal a vděčně přijal čestné uznání plus prémie /Blogger je povinný uvádět zdroje svých informací, hlavně pokud jimi jsou jiná média. Pokud je zdrojem informace internetové médium, součástí citace zdroje by měl být i internetový odkaz na článek, z něhož blogger čerpal. Odkaz na hlavní stránku média je přípustný, pokud není možno odkázat přímo na konkrétní článek./ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- – a nebo možná nad legendárním výtiskem Jiskry ze dne 25.2.1975, kterou jsi tady dneska v té euforii úplně zapomněl vytáhnout, 8. ty scvrklej pytlíčku smrdutý kolaborantský žluče… 9. Omlouvám se ostatním za svůj půlnoční výlev, 10. ale tyhle normalizační krysy, díky nimž se ty sračky táhly dalších dvacet let a který se vůbec opovažujou mluvit o nějakém pražském jaru, který přitom právě oni bez mrknutí oka spláchli do hajzlu, mi zvlášť dneska prostě nějak pijou krev. 11. Karel Bernard, Královský vršek – Jihlava, ty anonymobijče. --------------------------------------------------- 12. Berka říká: Pondělí, 25. 2. 2019 v 22:56 13. Kdyby architekt nebyl sklerotik, nebo spíše nechtěl být sklerotik, našel by si zpětně, co tu kdysi Berka (je zjevně marné někomu kdo je natvrdlý pořád dokola opakovat, jaké je moje skutečné jméno) psal. Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let chtěl jet s přáteli na radioamatérský conquest do Španělska. 14. Pozvali si ho do Jihlavy na odbor StB, kde si s ním dva pánové 15. (možná právě ti Zdeňkovi přátelé) 16. celkem příjemně povídali s tím, že výjezd samozřejmě není problém, pokud milý Berka bude po návratu referovat o ostatních účastnících a o tom, 17. s kým a co mluvili na míste samém. 18. Berka to (nijak statečně, ale prostě jednoznančně) odmítl a s tím se po chvilce rozloučili. 19. Berka samozřejmě nikam nejel. 20. Nicméně žádný jiný postih to pro něj 21. překvapivě nemělo. 22. V zaměstnání se to možná ani nedozvěděli, 23. nikdo Berku nebil, nikdo mu nevyhrožoval, 24. nikdo nepřekážel jeho dětem ve vzdělání. TAK TO MĚL TEDY NA ROZDÍL OD STUDENTŮ a PROFESORŮ na FA POŘÁDNOU KLIKU, ¨ že? Chce je Berka pro jistotu vyjmenovat ? Berka říká: Úterý, 2. 3. 2021 v 22:11 Gryc to nepochopil (nebo to záměrně tak – jak on s oblibou říká po „géblsovsku“ – otočil). Kafíčko tam přece vařili jemu. /Blogger je povinný uvádět zdroje svých informací, hlavně pokud jimi jsou jiná média. Pokud je zdrojem informace internetové médium, součástí citace zdroje by měl být i internetový odkaz na článek, z něhož blogger čerpal. Odkaz na hlavní stránku média je přípustný, pokud není možno odkázat přímo na konkrétní článek./ Mě si tam akorát kdysi pozvali, nabídli židli a zeptali se mě proč chci ven, co tam chci dělat a za koho mluvit. Pak mi řekli, že bych tam určitě jet mohl, kdybych byl ochoten tak nějak řekněme dělat informační zdroj. Sdělil jsem jim, že bych ochoten nebyl, načež překvapivě nenásledovalo žádné řvaní, vyrážení zubů a ani zavádění proudu do choulostivých míst – ale vcelku korektní rozloučení a vyprovození dolů za mříže u dozorčího. Ani nevím jestli mě dolů vyprovázel hodnej a nebo zlej. Oni totiž byli oba tak nějak…neutrální. Rozhodně jsem se v té době víc „bál“ toho uniformovaného esenbáka v kukani, než těchdle dvou šedivejch „ouřadů“. A následně za týden přišla zamítavá odpověď na moji žádost o vycestování. Toť vše. Kafíčko jsem narozdíl od Gryce nepil, /Blogger je povinný uvádět zdroje svých informací, hlavně pokud jimi jsou jiná média. Pokud je zdrojem informace internetové médium, součástí citace zdroje by měl být i internetový odkaz na článek, z něhož blogger čerpal. Odkaz na hlavní stránku média je přípustný, pokud není možno odkázat přímo na konkrétní článek./ půlky jsem na nikoho hrdinně neroztahoval, ani do žádných nelezl a nic jsem nepodepisoval. Díky tomu nejsem rozhodně ani v nejmenším nějaký hrdina ani odbojář – jenom prostě v žádné veřejně ani neveřejně dostupné databázi moje jméno s vlastnoručním podpisem a zařazením jako AGENT a DŮVĚRNÍK narozdíl od Grycových udavačských kamarádíčků nefiguruje. Jenže ten senilní pomatenec už ani neví, kam a proč jsem to tehdá vlastně chtěl jet…
  • berka  | 04.09.2021 21:00  | Reagovat
    Tedy znovu : Tento blog se týká „bezpečného centra Jihlavy“, čímž ovšem autor neměl na mysli jihlavské Alzheimer centrum. Doporučuji volat 778 494 011.
  • Zdeněk Gryc  | 04.09.2021 22:24  | Reagovat
    KOLEKTIV ANONYMŮ JL KTERÝM ZA TOTÁČE … „Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. „Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-).“ BÝT V POZVÁN NA STB , KDE ANI NEMUSELI CVAKNOU ZÁVĚREM… TADY SE PODEPIŠTĚ ! Berka buď neví, nebo nechce vědět, jak se na celnici v Nové Bystřici „roztahovaly půlky“ ----------------------------------------------------------------------------------------------- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic ------------------------------------------------------------------------------------- Elita je elita, cvakne závěrem a architekt „se na místě zesere strachy :-)“ PROBLÉMEM JE, ŽE ANONYMOVÉ V JL ¨POČÍNAJE „čtenář“ Hanobí osobnost Václava Havla, Pokud tomu někdo oponuje, bude hanoben kolektivem anonymů: Je koordinace anonymů, v JL, tu i jinde kybernšikanou, nebo terorismem? ------------------------------------------------- Venca říká: Čtvrtek, 6. 10. 2016 v 21:18 PIŠTOLY Zděnkovi ! S jedním nábojem. XXXXX říká: Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27 ani to nečtu a jak jsem řek VŮL. Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem. „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu. A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“ PŘÍKAZ JAK HANOBENÍ ČELIT:¨ XXXXX říká: Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34 Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí? Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj? Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest. Ale koho to kurva dneska zajímá? -------------------------------------------- Málem bych si nevšiml, že dědoušek zase zakvičel. Dědo, není vám ani trochu stydno, srovnávat Prezidenta Osvoboditele TGM s takovou špínou, jakou byl Venca Lahev? Jen stáří vás omlouvá. Tak se uklidněte, váš milovaný Bělobrádek vám dá v prosinci šest stovek, to se budete mít. Tak ať vám slouží ! čtenář | 2015-06-10 17:15:47 | Reagovat XXXXX říká: Neděle, 15. 9. 2019 v 9:44 A můj skromný názor je že Gryc je čurák. ---------------------------------------------------------------- XXXXX říká: Neděle, 22. 7. 2018 v 12:42 „Zhanobil ses sám oslavováním ochlasty a kurevníka a kdybys o něm držel hubu a psal o stavbách, nikdo by tě nehanobil“ DRŽET HUBU A KROK ??? Berka říká: Úterý, 26. 2. 2019 v 0:34 Spoluzbabělci Olda Háj a Ervín Fririch ? Fridrich Ervín, narozen 4.01.1934, od roku 1971 evidován jako důvěrník, svazek č. 15566, správa StB Brno Háj Oldřich, narozen 12.01.1932, evidován nejprve jako tajný spolupracovník (spisová značka 806006), následně jako agent – svazek č. 18060, správa StB Brno Proč spoluzbabělci ? Prostě chtěli jet do Steyru, tak jeli. Účel světí prostředky. Gryc chtěl do Švédska, tak jel. Stačilo jen po návratu zajít na kafíčko, že… Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne. To z něj rozhodně nedělá žádného hrdinu – hrdinství totiž k tomu potřeba nebylo. Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat. „šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat“ Náměstek jihlavské primátorky Petr Ryška ví kdo je legenda a nestor jihlavského plavání. Převzato: REÁLNÉ GYMNÁZIM V BRNĚ-ŽIDENICÍCH U přijímacích zkoušek byli němečtí dohlížitelé. Měli na kabátě pásku s hákovým křížem. Důraz kladli na němčinu a fyzickou zdatnost. O přestávkách na gymplu jsme se bavili mimo jiné tím, že jsme si na ruku namalovali hákový kříž a ten jsme pak bouchnutím přenesli na záda spolužáka. V hodině přírodopisu pan profesor Blažíček přednášel a chodil mezi lavicemi. Strnul a koukal na záda spolužáka Kleina. Pravil: „výsostné znamení - zhanobeno, to snad já ani nemohu učit“ a odešel ze třídy. Vrátil se v doprovodu ředitele gymnázia s titulem správce profesorem Peřinou. Ten se na haknkrajc podíval, záda Kleinovi oprášil a beze slov odešel. Peřina byl zapálený amatérský hvězdář. Později za komunistů a gymnázium sídlilo na Křenové. Do třídy přišel pan profesor matematiky - Horníček. Úvodem pravil: „dneska je výroční den narození presidenta Masaryka. Nikdo na něj nevzpomene. Kdo plivá před Masarykem, před tím plivám já“. Gymnázium se přestěhovalo na Šámalovu. Jako komisař vyslaný stranou přišel na školu profesor Ctirad Prukl. Naším třídním byl pan profesor Spurný. Pro třídní nespolehlivost byl ze školství propuštěn. Našel zaměstnání v První brněnské strojírně. Tam snad měl hlídat nějaká měřidla. Situaci neunesl. Skočil z okna. Dopadl nějak nešťastně. Zarazil si nohy do břicha a dlouho umíral. Spolužáci Aleš Pěnčík a Matyáš se pokusili o emigraci. Chytili je poblíže hranice. Zmlátili je a zavřeli. Po nějaké době se dostali krátce zpátky do třídy, ale pak se ztratili. TAK TO JE STORY Z VLASTNÍHO POHLEDU, NIKOLI ANONAMA, ALE PODEPSANÉHO Ing.arch.Zdeňka Gryce
  • Zdeněk Gryc  | 04.09.2021 22:28  | Reagovat
    oprava: NIKOLI ANONYMA, ALE PODEPSANÉHO Ing.arch.Zdeňka Gryce
  • Zdeněk Gryc  | 04.09.2021 23:51  | Reagovat
    TIP OD SEZNAMU Současná inflace je z velké části samozřejmě dozvuk pandemie, celý svět se totiž snaží dohnat to, co ztratil za loňský rok. Chce vyrábět víc aut, víc počítačů, stavět rychleji, takže chybí čipy do aut nebo stavebniny. Ty se nestíhají vyrábět také proto, že ve fabrikách pořád až donedávna byla uplatňována striktní protipandemická opatření, která výrobu zpomalovala a zdražovala. Chybí také přepravní kontejnery. V Asii se omezuje nakládka kvůli protipandemickým opatřením v přístavech, i v souvislosti s mutací delta a lidé na druhou stranu mají pořád hodně peněz, během pandemie totiž nemohli utrácet a zboží chybí. Zažili jsme, pane Vávro, vůbec někdy takový výpadek surovin a vstupů? Pamatujete něco takového? Nepamatuje ho nikdo, kdo nezažil světové války. Skutečně od konce druhé světové války jsme nic takového nepoznali. A proto mnoho ekonomů před tím rokem a půl špatně odhadovalo budoucnost. My ekonomové jsme dobří, stejně jako generálové, v přípravě na minulou válku, ale ty přípravy na ty války budoucí nám už tolik nejdou. Ta situace byla úplně nová, nebyla to krize, protože krize vždycky vznikají na straně poptávky. Tedy, že vám, mně, všem tady ve studiu dojdou peníze a nemůžete si koupit zboží. Ale to jsme nezažili. Vy jste správně řekla, že peněz je dost a zadrhla se nabídka. Tříprocentní inflace je dobré číslo Takže tím, jak vláda ty peníze do té ekonomiky pumpovala, tak tu inflaci vlastně ještě víc hnala nahoru? A já bych ji za tohle po hlavě nemlátil. Protože makroekonomicky se vláda zachovala v tomhle ohledu naprosto správně. Mělo to přesně ten efekt, který jste řekla. Je hrozně důležité si uvědomit, že inflace je přímo závislá na peněžní zásobě. A peněžní zásoba nám, třeba těmito kroky vlády, ale i tím, že lidé nemohli krátkodobě utrácet, rostla řádově o 10 % a proti tomu ta tříprocentní inflace je vlastně docela dobré číslo. Havlíček: Plán na podzimní vlnu? Když bude zle, máme jedno opatření v rukávu 13. 8. 13:40 Vláda zvedla příjmy, na rozdíl od jiných skupin obyvatelstva i důchodcům. I teď ohlásila, že příští rok mají tedy důchody stoupnout, a to o 800 korun. Jak moc právě k tomu všeobecnému zdražování přispělo tohle, že mají důchodci víc peněz? Naprosto jednoznačně. Vy jste tady na začátku vyjmenovávala, co všechno se zdražilo a je potřeba říct, že ne všechny ty položky, o kterých vy jste hovořila, vytvářejí inflaci. Třeba nemovitosti do inflace vstupují jenom velmi okrajově, ------------------------------------------------------------- ale co do ni naopak vstupuje, jsou nákupní košíky v Lidlu a v Kauflandu a těmi definitivně protekla velká část té státní pomoci. ------------------------------------------- To vidíte zase na maloobchodním obratu, který, jak jsme tady spolu v dubnu správně předvídali, bezprecedentně narostl. Když někomu dáte dodatečné peníze, s kterými nepočítal, tak je velmi pravděpodobné, že ty peníze skončí v nákupním košíku a ) ten se naopak, na rozdíl od nemovitostí, do té inflace počítá ze 100 %. Musí to být špatně, když ty peníze protečou přes nákupní košíky seniorů v obchodních centrech? Kdyby nebyly na dluh budoucích generací, tak bych neřekl ani půl slova. My tady trochu hovoříme, jakoby Česká republika byla vytvořená z 10,5 milionů homogenních občanů, jenže to právě není pravda. Čili, to, že jsme na některé skupiny obyvatelstva byli zbytečně hodní, ¨ zároveň znamenalo, že jsme jiným skupinám obyvatelstva způsobili zbytečné utrpení a tohle nemyslím, že je dobře.
  • Dvořák  | 05.09.2021 07:29  | Reagovat
    Tak v tomto případě by se docent Chocholoušek politováníhodného nedopatřením jistě nedopustil. Je vidět,že si strana svoje kádry vykovala velmi dobře. Naštěstí tenhle bude asi poslední.. No,vlastně nějací Plavci se ještě najdou,co?!
  • Jan P  | 05.09.2021 09:26  | Reagovat
    Pane Gryci, vy se cítíte v centru města Jihlavy bezpečně ? Co na to jako architekt a za minulého režimu "nebojácný ochránce" kulturních památek říkáte, že za vlády pravice a ČSSD tam vzniklo ghetto ? Nebo je Vám Jihlava už ukradená, dáváte raději přednost Telči a jeho okolí ? Jste schopen smysluplné diskuse a držet se tématu blogu ?
  • Zdeněk Gryc  | 05.09.2021 09:38  | Reagovat
    No,vlastně nějací Plavci se ještě najdou,co?! --------------------------------------------------- V roce 1945 jsme byli tak zvaně OSVOBOZENI. Gestapáky v budově Stavoprojektu vystřídali STBáci. Měli občany počínaje předsedou vlády BUREŠ pro své potřeby zakódovány. Zdeněk Gryc si velice váží našich senátorů včetně jejich předsedy Miloše Vystrčila. Můj spolužák a kolega Otakar Štěrba při dobrodružstvích ve Speleologickém klubu v Brně byl první profesor ekologie v našem státu Když nahlédneme do bohaté literatury Štěrby a Štětiny hodně se můžeme poučit. Wikipedie: Jaromír Štětina (* 6. dubna 1943 Praha) je český novinář, spisovatel, politik a zakladatel neziskové organizace Člověk v tísni. Nejvíce je znám jako válečný reportér z oblastí bývalého Sovětského svazu a bojovník za zákaz komunismu, i když sám byl v šedesátých letech aktivním členem KSČ. V roce 2004 byl jako nestraník za Stranu zelených zvolen do Senátu PČR, v roce 2010 svůj mandát obhájil s podporou TOP 09 a hnutí STAN. Byl místopředsedou senátního Klubu TOP 09 s podporou Starostů. V letech 2014 až 2019 byl poslancem Evropského parlamentu (v roce 2014 mu tak zanikl mandát senátora). V roce 2019 založil hnutí ESO, kterému předsedá. PS. STB zvolilo přezdívku PLAVEC, které by bylo případné i pro jeho parťáka Otakara Štěrbu Otakar Štěrba (18. listopadu 1933 – 2. března 2017) byl český ekolog, cestovatel, spisovatel, dokumentarista, vodák a horolezec. Vystudoval zoologii na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně. V roce 1991 byl jmenován prvním profesorem ekologie. Založil Katedru ekologie a zavedl odborné studium Ochrana životního prostředí na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého. V letech 1990–1994 byl děkanem Přírodovědecké fakulty. Účastník prvosjezdů horských řek a horolezeckých expedicí. Se svou ženou Dinou - českou horolezkyní, založili projekt české Nemocnice v Pákistánu, o které natočili také dokument. Štětina + Štěrba jsou jména nejenom foneticky příbuzná. Štěrbu i jeho parťáka by mohla česká mládež považovat za své vzory.
  • Jan P  | 05.09.2021 10:45  | Reagovat
    Držet se tématu blogu a smysluplně se zapojit do diskuse to ne. Ale trollit-provokovat mu jde náramně. Zdeněk Gryc říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 9:38 Za primitivní antikomunismus nepovažuju reflektování obludných zločinů komunismu. To je u komunismu stejně potřebné, jako u nacismu. Jenže lidé jako bloger a architekt Zdeněk Gryc mají na primitivním antikomunismu založenou celou svojí identitu. 30 let po revoluci odmítají řešit jakékoliv jiné problémy.
  • blade  | 05.09.2021 11:14  | Reagovat
    BEZPLATNÁ SENIOR LINKA > 800 555 655 > ANDĚL NA DRÁTĚ > https://www.andelnadrate.cz/rodiny-a-darci?gclid=EAIaIQobChMIwtaG8r3n8gIVma_ICh1aQAaNEAAYASAAEgLPvvD_BwE
  • berka  | 05.09.2021 11:33  | Reagovat
    Copak Štěrba... To Zdeněk zůstal ve speleologickém klubu až do prosince 1989 a dosáhl tam velmi významných úspěchů. Byl dokonce tak spolehlivým a vzorným rektospeleologem, že mu oblastní vedení strany samo od sebe (tedy ve skutečnosti prostřednictvím sekretářky ředitele) nabídlo členství v KSČ - což jinak soudruzi činili jenom málokdy, protože o členskou základnu nouzi neměli a na členství musel každý kandidát minimálně dva roky čekat. Už jen tento fakt svědčí o jeho stoprocentní loajalitě a spolehlivosti. Více dodávat netřeba.
  • Zdeněk Gryc  | 05.09.2021 12:02  | Reagovat
    Je pochopitelné co se líbí, nebo spíše nelíbí „NÁM SOUDRUHŮM“ ---------------------- XXXXX říká: Sobota, 18. 8. 2018 v 9:56 A to měla být urážka? Nějaká vzpomínka na mládí, na dobu kdys nám soudruhům s tímto pozdravem lezl do prdele? Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu… Ale pane architekte to nebylo na Vás ale na oslíka. Vy jste přeci krysa. Co si to ani přiznat neumí. -------------------------- Leč soudruzi netvoří 100% národa. Sprostota a výhružky? Dnes v e-mailu: Ahoj Zdenku, pro mě vzdálené a jen zprostředkovaně a dílčím způsobem známé. Jsi dnes už jediný, kdo je schopen o těch lidech a době vypovídat. A tak, když jsi jediný, mu Můj milovaný Marcel Proust. Na 7 dílů to už nevidím, ale... co kdyby .... o)))) Marcela 1. blade říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 11:14 BEZPLATNÁ SENIOR LINKA > 800 555 655 > ANDĚL NA DRÁTĚ > https://www.andelnadrate.cz/rodiny-a-darci?gclid=EAIaIQobChMIwtaG8r3n8gIVma_ICh1aQAaNEAAYASAAEgLPvvD_BwE ----------------------------------------------- Jan P říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 9:26 Pane Gryci, vy se cítíte v centru města Jihlavy bezpečně ? Co na to jako architekt a za minulého režimu „nebojácný ochránce“ kulturních památek říkáte, že za vlády pravice a ČSSD tam vzniklo ghetto ? Vážený pane, Hodně jsem toho už o URBANISMU a urbanistech Jihlavy, profesoru Fuchsovi a Jiřím Jirmusovi napsal. Bohužel si vždy uvědomuji, jak se totalita odměnila autoru Moravských nemocnic a urbanistovi, který, je autorem prvních urbanistických plánů Jihlavy. Můžete mne prosím ujistit, že když otevřu blog STORY HISTORICKÉHO CENTRA A NEJVĚTŠÍHO NÁMĚSTÍ V REPUBLICE, Budou zejména anonymové tolerantní k názoru a pohledu na tuto problematiku, --------------------------------------- bez osobních invektiv a sprostot? --------------------------------------- Profesor Fuchs nám říkal: „ZÁKLADEM URBANISMU JE PŘEDVÍDÁNÍ“ Vezměte tužku a položte ji na Baťovu prodejnu, tak to je centr centra českého města" I v Jihlavě je story této prodejny a jihlavského náměstí příběhem hodným k zamyšlení. Za odpověď děkuje a zdraví: Zdeněk Gryc
  • Zdeněk Gryc  | 05.09.2021 12:06  | Reagovat
    oprava: "pro mě vzdálené a jen zprostředkovaně a dílčím způsobem známé. Jsi dnes už jediný, kdo je schopen o těch lidech a době vypovídat. A tak, když jsi jediný, musíš. Sedni a piš ! Hledání ztraceného času."
  • Zdeněk Gryc  | 05.09.2021 19:18  | Reagovat
    PŮLKY Berka říká: Úterý, 2. 3. 2021 v 22:11 „půlky jsem na nikoho hrdinně neroztahoval, ani do žádných nelezl a nic jsem nepodepisoval.“ Na rozdíl od Berky jsem PŮLKY roztahoval a to ne celnici za Novou Bystřicí v létě 1968. Pokud by měl Berka zájem o přesné datum úředně ověřené v pasu, tak až budu v Jihlavě zašlu. Prosil jsem totiž soudruhy při výměně a likvidaci starého pasu, aby ho znehodnotili proděravěním, soudružka po jistém váhání vyhověla. Akci jsem už někde popsal, pokud je zájem pokusím se vyhledat. Blade se tehdy ozval a uvedl předpisy na jejichž základě měli jeho kolegové tyto možnosti, opět není vyloučeno, že bych jeho komentář našel, leč nesnadno. Píši proto, že mi zatím Jan P na můj dotaz neodpověděl, takže to zde poněkud vázne. ------------------------------------------------------------------- Mezitím se vyskytl nový Blok ve kterém je ku konci větička: Převzato: „Uvážené tříbení a pěstování způsobu, jak být člověkem. K tomu patří i způsob uvažování a vyjadřování.“ ------------------------------------------------------- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic Berka buď neví, nebo nechce vědět, jak se na celnici v Nové Bystřici „roztahovaly pánské půlky“. Jaké to bylo S PŮLKOU U DAM Stydlivý leč hrdý veldr. s maturitou: 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. -------------------------------------------------------- S mými profesory a spolužáky to bylo naopak Další neplacená reklama jihlavské psychiatrie se opakovat BUDE? NEBUDE?
  • Zdeněk Gryc  | 05.09.2021 19:20  | Reagovat
    oprava: na celnici za Novou Bystřicí v létě 1964.
  • jihlavák  | 05.09.2021 19:30  | Reagovat
    Myslím, že nás všechny bude zajímat přesné datum z pasu, kdy jste v Nové Bystřici na celnici roztahoval půlky a hlavně co našli.
  • blade  | 05.09.2021 20:42  | Reagovat
    Njn. oni to tak někteří důchodci mají, když něco uslyší a v jejich hlavě neustále přemítaný, ač nepravdivý, drb se u nich v hlavě postupem času stává pravdou > k tomu dříve hojně používaný dichlordifenyltrichloretan si nyní vybírá svoji daň formou zmatených příspěvků jistého mluvky > co se bál u prkna soudruhům nadávat do sviní. K tomu všemu tento mluvka dnes nevědomky zaměňuje tehdejší ordinaci proktologa (1964) s nějakou celnicí > bohužel pro něj i blog > se to neustále horší, no.
  • Zdeněk Gryc  | 05.09.2021 22:25  | Reagovat
    "zesere strachy" NÁTURA PS áka po 30 letech 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic
  • blade  | 05.09.2021 22:50  | Reagovat
    -!!- > se to neustále horší a horší, no.
  • blade  | 06.09.2021 08:13  | Reagovat
    Někteří umělci se cukali, do práce pro komunisty se jim nechtělo. „Bulant byl jediný z výtvarníků, který se dost cukal. Dalo dost práce ho přesvědčit, aby do předsálí navrhl sgrafito s motivem holubičky, jak jinak než mírové. Museli jsme ho uchlácholit, že i Noe měl svou holubičku,“ vzpomínal Gryc. > (Ten také chlácholil a nabádal jiné ke spolupráci s tehdejší KSČ) Kdopak se Mafře asi pochlubil dobovou pozvánku na slavnostní otevření budovy OV KSČ v Jihlavě? https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/budova-reality-nemovitost-sidlo-ksc-palac-architektura-historie-komunismus-jihlava-trebic-zdar-nad-s.A191016_508299_jihlava-zpravy_epsal/foto/MV7ec082_05.jpg --------------------------------------------------------------------------------------- Nabádal jiné ke spolupráci > a jelikož se bál soudruhům nadávat do sviní > tak raději u prkna soudruhúm pomáhal plnit jejich pětiletky > ://jiskra.jihlavske-listy.cz/clanky/1985/den_1985-12-28.pdf Zřejmě se rád zúčastnil i těchto akcí s věcnou loterií > ://docplayer.cz/docs-images/94/119874928/images/55-0.jpg --------------------------------------------------------------------------------------- Tento kolabo paznecht tu chce nyní moralizovat a hrát si na Havlistu !?
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 09:12  | Reagovat
    Zastydlí vzorní PS-ÁCI se nedokážou smířit s tím, že jim Havel přestříhal dráty autobiograficky převzato: " mají, když něco uslyší a v jejich hlavě neustále přemítaný, ač nepravdivý, drb se u nich v hlavě postupem času stává pravdou > k tomu dříve hojně používaný dichlordifenyltrichloretan si nyní vybírá svoji daň formou zmatených příspěvků jistého mluvky > co se bál u prkna soudruhům nadávat do sviní. K tomu všemu tento mluvka dnes nevědomky zaměňuje tehdejší ordinaci proktologa (1964) s nějakou celnicí > bohužel pro něj i blog > se to neustále horší, no." JE MOŽNO NAPSAT OTEVŘENÝ BLOG O JIHLAVSKÉM NÁMĚSTÍ BEZ PROPAGACI PSYCHIATRIE PŮLNOČNÍ ONANIE ŠEDÝCH SVINÍ BEZ SVINÍ,ČURÁKŮ A CVAKÁNÍ SAMOPALU ZESÍRÁNÍ STRACHEM ZKRÁTKA K VĚCI NIKOLI AUTOROVI ? Jak se o tom zmińuje v článku Klukana v JL on ruské propagandě. přečteme si něco z aktuálního blogu: „Uvážené tříbení a pěstování způsobu, jak být člověkem. K tomu patří i způsob uvažování a vyjadřování.“
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 09:15  | Reagovat
    oprava: Jak se o tom zmiňuje v článku red.Klukana, v JL o ruské propagandě, Sabina Slonková
  • blade  | 06.09.2021 10:49  | Reagovat
    Téma blogu je > "Otevřená diskuse o bezpečném centru Jihlavy" Ale níže uvedené data příspěvků nick Gryce jsou mimo téma blogu a narušují posloupnost příspěvků jiných přispěvatelů > nejen v tomto blogu. Zdeněk Gryc říká: Čtvrtek, 2. 9. 2021 v 19:53 Zdeněk Gryc říká: Pátek, 3. 9. 2021 v 17:15 Zdeněk Gryc říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 10:03 Zdeněk Gryc říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 10:12 Zdeněk Gryc říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 15:27 Zdeněk Gryc říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 15:33 Zdeněk Gryc říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 18:10 Zdeněk Gryc říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 19:25 Zdeněk Gryc říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 20:26 Zdeněk Gryc říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 22:24 Zdeněk Gryc říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 22:28 Zdeněk Gryc říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 23:51 Zdeněk Gryc říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 9:38 Zdeněk Gryc říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 12:02 Zdeněk Gryc říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 12:06 Zdeněk Gryc říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 19:18 Zdeněk Gryc říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 19:20 Zdeněk Gryc říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 22:25 Zdeněk Gryc říká: Pondělí, 6. 9. 2021 v 9:12 Zdeněk Gryc říká: Pondělí, 6. 9. 2021 v 9:15 Možné řešení > Komentáře jsou zavřeny. > pro nick Gryce > ale bohužel záleží na benevolenci autora tohoto blogu > potažmo i na benevolenci zdejšího admina.
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 11:28  | Reagovat
    kolik a kdo jsou ti kteří Nedají Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj?“ ----------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------- NEJPRVE VYJMI ZE SVÉHO OKA TRÁM, A PAK TEPRVE PROHLÉDNEŠ, ---------------------------------------------------------------------------- Zdeněk Gryc říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 15:27 NEJPRVE VYJMI ZE SVÉHO OKA TRÁM, A PAK TEPRVE PROHLÉDNEŠ, abys mohl vyjmout třísku z oka svého bratra.“ (Srov. Bible: Matouš 7,3.5). Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nepozoruješ? —————————————————— „ty scvrklej pytlíčku smrdutý kolaborantský žluče…“ „Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj?“ ------------------------------------------- blade říká: Čtvrtek, 26. 8. 2021 v 10:37 blade říká: Čtvrtek, 26. 8. 2021 v 18:34 1. blade říká: Čtvrtek, 26. 8. 2021 v 19:00 2. blade říká: Čtvrtek, 26. 8. 2021 v 19:24 blade říká: Úterý, 31. 8. 2021 v 10:56 blade říká: Středa, 1. 9. 2021 v 11:01 blade říká: Sobota, 4. 9. 2021 v 11:12 blade říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 11:14 blade říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 20:42 1. blade říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 22:50 -!!- > se to neustále horší a horší, no. blade říká: Pondělí, 6. 9. 2021 v 10:49 -------------------------------------- JE MOŽNO NAPSAT OTEVŘENÝ BLOG O JIHLAVSKÉM NÁMĚSTÍ ??? BEZ PROPAGACI PSYCHIATRIE PŮLNOČNÍ ONANIE ŠEDÝCH SVINÍ BEZ SVINÍ,ČURÁKŮ A CVAKÁNÍ SAMOPALU ZESÍRÁNÍ STRACHEM ZKRÁTKA K VĚCI NIKOLI AUTOROVI ? Jak se o tom zmińuje v článku Klukana v JL on ruské propagandě. přečteme si něco z aktuálního blogu: „Uvážené tříbení a pěstování způsobu, jak být člověkem. K tomu patří i způsob uvažování a vyjadřování.“
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 12:25  | Reagovat
    PS. Blademu veldr. PS nejde o věc Blademu a Berkovi jde o osobní pomluvy vytržené z kontextu doby. 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. ------------------------------------------------------------- . . . "maturitu má", takže píše takto : Mohl jsi odmítnout i direktivně zadané zakázky od KSČ a tím se v té době zařadit mezi disedent i Václava Havlava. Na to jsi neměl koule. blade | 2020-08-24 13:53:24 | Reagovat --------------------------------------------- "Mohl". . . občan totalitního státu odmítnout presenční službu v armádě. občan totalitního státu odmítnout pracovní příkaz ---------------------------------------------- V noci před obhajobou v únoru 1958 přišlo Stb pro prvního post-totalitního předsedu strany lidové v Jihlavě Jana Sedláka odseděl asi 2 roky. V roce 1959 byli obžalování profesoři Fuchs a Rozehnal. Fuchs vyvázl s podmínečným trestem. Rozehnal nastoupil do vězení v lednu 1960. Nyní bychom se mohli dostat přímo k budově OV KSČ o které jsem už do JL hodně napsal, což je opominuto. Stále se mele pod nějakým mindrákem ochránce totalitní hranice se samopalem v ruce nejenom to, co je v komentářích k tomuto článku. Jan Sedlák i po propuštění z vězení zůstal věrný svému náboženskému přesvědčení a hned po sametové revoluci se ujal vedení strany Lidové v Jihlavě. Story administrativní budovy OV KSČ: Jak se oficielně jmenovala je už bohatě popsána v JL. Takže stručně znovu: ÚV KSČ určil termín, na který zajistil částku 12, 5 mil Kč. Přikázal KV KSČ v Brně zajistit realizaci. Převzato: "Zakázku zadal podniku Stavoprojekt Krajský výbor KSČ v Brně. Podle vzpomínek Gryce budovu začal projektovat Jan Sedlák. Projekt uplatnil i jako stánici. Jeho koncepce horisontální budovy nebyla orgány schválena. Takže vedoucí ateliéru jihlavského Stavoprojektu Ing. arch. Jan Řídký / autor krytého basénu a zimního stadionu/ přidělil návrh projektu Grycovi, který vzpomíná: „Zavolal si mě pak k sobě brněnský hospodář KV KSČ soudruh Drábek a řekl mi: je to ve skluzu, je na to termín. Máš na to 12,5 milionu korun a musíš to splnit. Jestli ne, tak tě přibijeme za uši na vrata a nemysli s, že žertuju" Stavba byla zahájena 12. října 1970 a otevřena 30. října 1972. Dům politické výchovy projektoval další z jihlavských architektů Zdeněk Baueršíma. Budovy byly vyzdobeny výtvarnými díly: Josef Bulant zpracoval motivy holubic, Oldřich Laštůvka zakomponoval srp a kladivo, a Svatopluk Kasalý a Jiří Kos ztvárnil motivy textilní osnovy a vstřikovacího ventilu – produktu jihlavského podniku Motorpal. ------------------------------------------- Jan Sedlák navrhl budovu OV KSČ na příkaz ve Stavoprojektu a použil ji i jako státnici což se mu povedlo a na základě této práce získal titul Ing. arch. Jeho návrh byl však zamítnut odborem výstavby a hlavním architektem Ing. Arch. Musilem. Stávající budova byla navržena v době "Pražského jara", což uvádí blade říká: Neděle, 1. 9. 2019 v 22:57 TO BYLA DOBA, KDY JAK DOKLÁDAJÍ FOTOGRAFIE SE DRŽEL KRIMINÁLNÍK PROFESOR ROZEHNAL ZA RUCE SE SMRKOVSKÝM A CÍSAŘEM STEJNĚ JAKO S NÁČELNÍKEM SKAUTŮ PLAJNETEM PERZEKVOVANÝM JAK NACISTY, TAK KOMUNISTY Tu dobu ukončily ruské tanky ve vnitrozemí PS-áci hlídali tuzemskýá koncentrák u hranic. blade říká: Neděle, 1. 9. 2019 v 22:57 Co má svědomí populista G-bloger: Budova OV KSČ Jihlava: Schvalovacím protokolem ze dne 16. 2. 1968 schválena. dne 15. 5. 1969 projekt na výstavbu administrativní budovy sekretariátu OV KSČ v Jihlavě s náklady v celkové výši 11,187,500,- Kč. Předání projektu do 30. 5. 1969. Zahájení výstavby ve třetím čtvrtletí 1969. Stavba byla povolena rozhodnutím o přípustnosti stavby Útvaru územního plánování a architektury Městského národního výboru v Jihlavě ze dne 26. 6. 1969. Projekt byl vypracován v ateliérech Stavoprojektu (Krajské projektové organizaci v Brně, závod Jihlava), v období od ledna do května 1969. Vedoucím projektu i zodpovědným projektantem byl Ing. arch. Zdeněk Gryc. V roce 1972 byl samostatně vyprojektován osobní výtah. -------------------------------------------------------------- Přibližně v době, kdy byly u Pístova zaparkovány ruské tanky provedl Ved. Taj. OV KSČ Kožich slavnostní výkop s pochromovaným krompáčem . V souvisti se stávající okupací slavnostně prohlásil: "Přeji, aby v této budově byla dělána dobrá politika" zdůraznil " pro dobro českolovenského lidu." Byla to tehdy provokace. Nedopadl dobře, stejně jako jeho kolega na OV KSČ soudruh Prchal, který měl dohled na projekci a realizaci budovy na starosti. Stal se starostou, který realizoval Prior. A ten je podle ZG hlavním technickým problémem post-komunistické rehabilitace centra Jihlavy, viz: otevřená diskuse o bezpečném centru Jihlavy Petr Klukan | Středa, 25. 8. 2021 v 15:21
  • blade  | 06.09.2021 12:29  | Reagovat
    Hele ty prohnilý tráme, víš o tom, že jsi napsal další příspěvek mimo téma v cizím blogu? Hele ty prohnilý tráme, víš o tom, že jsi zde v cizím blogu jako první zveřejnil příspěvek mimo téma? -------------------------------------------------------------------------------------------- Konkrétně je to tento: Zdeněk Gryc říká: Čtvrtek, 2. 9. 2021 v 19:53 JAK DALEKO PADÁ OVOCE OD STROMU ? Foto: David Neff, Seznam Zprávy Andrej Babiš mladší při konfrontaci se svým otcem. 18:20 Ministr Karel Havlíček a poslanec ANO David Kasal přišli s diagnózou Andreje Babiše mladšího. Je podle nich psychicky nemocný. Opozice ho naopak chválí. ---------------------------------------------------------------------------------------- Co má společného zdravotní stav A.Babiše ml. s bezpečností centra Jihlavy je mi dosud záhadou.
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 13:30  | Reagovat
    Co má společného Bulant s bezpečností centra Jihlavy je mi dosud záhadou. ---------------------------------------------------------------- blade říká: Pondělí, 6. 9. 2021 v 8:13 Někteří umělci se cukali, do práce pro komunisty se jim nechtělo. „Bulant byl jediný z výtvarníků, který se dost cukal. Dalo dost práce ho přesvědčit, aby do předsálí navrhl sgrafito s motivem holubičky, jak jinak než mírové. Museli jsme ho uchlácholit, že i Noe měl svou holubičku,“ vzpomínal Gryc. > (Ten také chlácholil a nabádal jiné ke spolupráci s tehdejší KSČ) Kdopak se Mafře asi pochlubil dobovou pozvánku na slavnostní otevření budovy OV KSČ v Jihlavě? https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/budova-reality-nemovitost-sidlo-ksc-palac-architektura-historie-komunismus-jihlava-trebic-zdar-nad-s.A191016_508299_jihlava-zpravy_epsal/foto/MV7ec082_05.jpg
  • blade  | 06.09.2021 14:07  | Reagovat
    Brober se, to je pouze reakce na Zdenála příspěvky, které sesmolil mimo téma: Zdeněk Gryc říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 19:18 Zdeněk Gryc říká: Neděle, 5. 9. 2021 v 22:25
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 16:37  | Reagovat
    1. blade říká: Pondělí, 6. 9. 2021 v 14:07 Brober se, to je pouze reakce na Zdenála příspěvky, které sesmolil mimo téma --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pokud bych se teda probral je možno bez osobních urážek a invektiv odpovědět na: JE MOŽNO NAPSAT OTEVŘENÝ BLOG O JIHLAVSKÉM NÁMĚSTÍ ??? Je nutno se optat se i Berky, že si nebude vymýšlet svépomocně lži ? BEZ PROPAGACI PSYCHIATRIE PŮLNOČNÍ ONANIE ŠEDÝCH SVINÍ BEZ SVINÍ,ČURÁKŮ A CVAKÁNÍ SAMOPALU ZESÍRÁNÍ STRACHEM VKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ STB, atd. ZKRÁTKA K VĚCI, NIKOLI K AUTOROVI ? V souladu s kodexem JL ? Ano či nikoli ? V souladu: „Uvážené tříbení a pěstování způsobu, jak být člověkem. K tomu patří i způsob uvažování a vyjadřování.“ Příloha od Wericha pro anonymy: "Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je." Autor blogu by to jistě uvítal.
  • blade  | 06.09.2021 17:07  | Reagovat
    Příloha od Wericha je ale poplatná pro nick Gryc ala zahrádkáři Kerska, ti se také jak hlupáci zvěčňovali pod kdejakou blbinu :-)
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 18:39  | Reagovat
    Gryc není nick Gryc Zdeněk je Ing.arch. ANONYME
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 19:01  | Reagovat
    AKTUALITA Fotky: Něžný bouřlivák J ve svých nejslavnějších rolích Francouzský národní poklad, herec Jean-Paul Belmondo, zemřel v Paříži ve věku 88 let. Dle anonyma JL, který se opakuje je Jean-Paul Belmondo neslušný člověk ? DVOŘÁK SE OPAKUJE ! Dvořák říká: Středa, 13. 3. 2019 v 10:47 Možná se budu opakovat… …….. Umřít v osmdesáti není tragédie,ale slušnost. ………… Jiří Sovák PRČA: blade říká: Pondělí, 6. 9. 2021 v 10:49 Téma blogu je > „Otevřená diskuse o bezpečném centru Jihlavy“ Ale níže uvedené data příspěvků nick Gryce jsou mimo téma blogu a narušují posloupnost příspěvků jiných přispěvatelů > nejen v tomto blogu. NEJPRVE VYJMI ZE SVÉHO OKA TRÁM, A PAK TEPRVE PROHLÉDNEŠ, blade říká: Pondělí, 6. 9. 2021 v 12:29 Hele ty prohnilý tráme, víš o tom, že jsi napsal další příspěvek mimo téma v cizím blogu? Hele ty prohnilý tráme, víš o tom, že jsi zde v cizím blogu jako první zveřejnil příspěvek mimo téma? --------------------------------------------- Co má společného Bulant s bezpečností centra Jihlavy je dosud záhadou. —————————————————————- blade říká: Pondělí, 6. 9. 2021 v 8:13 Někteří umělci se cukali, do práce pro komunisty se jim nechtělo. „Bulant byl jediný z výtvarníků, který se dost cukal. Dalo dost práce ho přesvědčit, aby do předsálí navrhl sgrafito s motivem holubičky, jak jinak než mírové. Museli jsme ho uchlácholit, že i Noe měl svou holubičku,“ vzpomínal Gryc. > (Ten také chlácholil a nabádal jiné ke spolupráci s tehdejší KSČ) Kdopak se Mafře asi pochlubil dobovou pozvánku na slavnostní otevření budovy OV KSČ v Jihlavě? ------------------------------------------------------------ dneska je pondělí 6.9.2021. Bulant navrhoval holubičky v roce 1966 ? BLADE A JEHO PRČA ZARYTÁ UBOHOST A NENÁVIST !!!
  • jihlavák  | 06.09.2021 19:18  | Reagovat
    Blade, architekt by Vám měl být vděčný, že jste na čáře držel socialismus. Klid na práci. Přijít Havel dříve, tak nestojí "králikárny" na Březinkách ani OV KSČ. Nebyla by ani pozvánka na slavnostní otevření.
  • blade  | 06.09.2021 19:31  | Reagovat
    Žádná ZARYTÁ UBOHOST A NENÁVIST > ale kardinální omyl nic Gryce > jenž má v oku místo trámu rovnou celý les s rudým broukem v mozkovně > který mu tam provinile neustále hlodá a hlodá > již od kafíčkování, že. Tady jsi jenom nicka nick Gryc > jinak nic.
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 19:49  | Reagovat
    „zesere strachy“ NÁTURA PS áka po 30 letech 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic
  • blade  | 06.09.2021 19:58  | Reagovat
    "Přijít Havel ..." > předpokládám, že v době soudruhů nicku političtí kriminálníci nezajímali, aby si nějak nenabořil spolupracujicí kádrový profil, tak ho ani neznal. Pokud ano, tak zřejmě jen v negativním podání i mínění > do 89. > pak nicka korouhvička pro změnu nabral západní větry.
  • blade  | 06.09.2021 20:25  | Reagovat
    ... udělat bububu či cvaknout závěrem > myšleno třeba takto: https://youtu.be/xG0UT9CXyXQ?t=30 Prostě on > nicka nick Gryc > nemá ani ponětí o existenci tzv. lovů beze zbraní, že. :-)
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 21:25  | Reagovat
    Prostě on > nicka nick Gryc > nemá ani ponětí o existenci tzv. lovů beze zbraní, že. ----------------------------------------------------------------------------------- Ano, Zdeněk nikdy nikoho anonymně nelovil a nepomlouval, považuje za urážku po tom co staveb realizoval v Jihlavě považovat ho za NIC a za co dostal cenu Jože Plečnika ? Pocta za celoživotní přínos architektuře a stavitelství – cena Jože Plečnika Během mezinárodního dne architektury, který se po celém světě slaví 1. října, byly ve Španělském sále Pražského hradu uděleny ceny za celoživotní přínos architektuře a stavitelství – ceny Jože Plečnika, pro významné architekty a stavitele z České a Slovenské republiky. Cena Jože Plečnika se udělovala u příležitosti celostátních oslav založení samostatné Československé republiky v roce 1918 v rámci slavnostního večera, který připomínal a vyzdvihl význam československé architektury a stavitelství posledních 100 let. Co na to napsal ? Berka říká: Neděle, 3. 2. 2019 v 18:41 Gryce nemusíte složitě nálepkovat. Stačí jednoduše napsat kolaborant. Kolaborant, co si byl za Zemanem na hradě pro metál. nicka nick Gryc > není nicka, Gryc je rodové jméno naší rodiny !!! ZG ví co je to zbabělec, anonym, který „ze zálohy“anonymity pomlouvá. PSÁT ANONAMNÍ POMLUVY NA PISOIRU RESTAURACE IV. TŘÍDY Je na mentální úrovni PS-áka Nebo snad jde o podvrh redakce JL? 1. blade říká: Sobota, 29. 2. 2020 v 9:17 Jen dodám, že všechny pohádky mají dobrý konec i ta o PS-áku. Ale architektovi nic nedojde, ani mu již není pomoci. ------------------------------- Je blade hrdý na to jak hlídal českého turistu před cestou do Dolimit. Blademu bylo "hovno zle", že ? --------------------------------------------------- blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat Toliko k Rudým buňkám architekte! -------------------------------------- ASI BY STAČILO KONČIT A ODPOVĚDĚT: JE MOŽNO NAPSAT OTEVŘENÝ BLOG O JIHLAVSKÉM NÁMĚSTÍ ??? Je nutno se optat se i Berky, že si nebude vymýšlet svépomocně lži ?
  • blade  | 06.09.2021 21:30  | Reagovat
    Komentáře mimo téma jsou snad již uzavřeny. -------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------- Takže, 12.11.2014 Cesta z Havaje a Horního Kosova, ale i z Mirošova do centra Jihlavy: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/romy-z-ghetta-v-mirosove-prestehovaly-urady-do-jihlavy.A141112_2115491_jihlava-zpravy_mkk (příspěvky pod článkem iDnes jsou také vypovídající)
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 21:33  | Reagovat
    Bladeho žvasty a pomluvy po 1/2 století nikoli.
  • blade  | 06.09.2021 21:54  | Reagovat
    Komentáře mimo téma jsou snad již uzavřeny. ————————————————————————————– ————————————————————————————– ————————————————————————————– Takže, 23.7.2014 Asi snaha o ututlání výroku > Jihlava je plná Romů, je na čase snížit ubytovny. https://m.echo24.cz/a/wt9zY/vyrok-z-ano-jihlava-je-plna-romu-je-na-case-snizit-ubytovny
  • blade  | 06.09.2021 22:20  | Reagovat
    V Jihlavě v řadách městské policie je několik asistentů prevence kriminality. Jejich úkolem je práce v komunitách, blízko mají k té romské. Romský preventista kriminality je prý most mezi romskou komunitou a policií. Poslechněte si celý rozhovor v přiloženém audiu: https://vysocina.rozhlas.cz/romsky-preventista-kriminality-chceme-byt-mostem-mezi-nasi-komunitou-a-policii-8447967 Také by mohli pravidelně zveřejňovat výsledky jejich práce, když je projekt financován z peněz daňových poplatníků EU.
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 22:43  | Reagovat
    Zkrátka a možná ne moc dobře… Ing.arch.Zdeněk Gryc není kolaborant PS-ák blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat Toliko k Rudým buňkám architekte! anonym, Nick Zdeněk Gryc Si váží presidenta Václava Havla, a plánuje a to je možná naposledy. Přejede po 2x očkování před měsícem dne 20. 9. hranice do Rakouska a dojede na P pod Grosse Bosensten ve výšce 1700m daleko nedoleze. Leč pokus se posere, Ps-áku Blade bude to stářím, ----------------------------------- Nikoli: „zesere strachy“ 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic XXXXX říká: Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34 Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí? Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj? Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest. Ale koho to kurva dneska zajímá? Nevím, poze Judr. Salichov mi řekl, že žvasty anonymů v JL se dost baví. Nejsem Berka, takže si nevymýšlím lži. Klidný spánek mu přeje po půlnoci ZG Snad bychom diskusi s Berkou mohli v JL ukončit: obsah blogů 1. Blog Jihlavský listů slouží ke svobodnému zveřejňování názorů. 2. Nesmí zde ale být zveřejněny informace nepravdivé nebo takové, které by mohli někoho poškodit, porušovat občanská práva jiných lidí, poškozovat jejich dobré jméno nebo zasahovat do jejich soukromí. 3. Zakázán je jakýkoliv obsah, který porušuje platné zákony ČR, šíří nesnášenlivost, rasismus či podněcuje ke zločinnosti. Zakázán je i erotický, hrubě urážlivý či nemorální obsah. Provozovatel si vyhrazuje právo takovéto blogy smazat, a to bez předchozího upozornění. 4. Nejsou povoleny ani tiskové zprávy a prezentační materiály všeho druhu – osob i firem. Rovněž propagační texty politických stran, politiků nebo jejich příznivců včetně textů vyzývajících ke zvolení konkrétního politického subjektu Berka říká: Středa, 22. 8. 2018 v 0:39 5. Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ? 6. Je tady docela zajímavá paralela – stejně jako si estébák dovolí řečnit o výročí okupace před českým rozhlasem, tak si to se stejnou chutí dovolí tady i budovatelský kolaborant z Jihlavy. 7. Měli byste oba zalézt někam pod zem a vůbec se neodvažovat vystrkovat svoje narudlé a narychlo přebarvené rypáky. Teď v těch vedrech totiž máslo na hlavě strašně rychle taje… Masturbuj raději nad svejma zažloutlejma plánama ulice Antonína Zápotockého, za kterou jsi dostal a vděčně přijal čestné uznání plus prémie Blogger je povinný uvádět zdroje svých informací, hlavně pokud jimi jsou jiná média. Pokud je zdrojem informace internetové médium, součástí citace zdroje by měl být i internetový odkaz na článek, z něhož blogger čerpal. Odkaz na hlavní stránku média je přípustný, pokud není možno odkázat přímo na konkrétní článek. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- – a nebo možná nad legendárním výtiskem Jiskry ze dne 25.2.1975, kterou jsi tady dneska v té euforii úplně zapomněl vytáhnout, 8. ty scvrklej pytlíčku smrdutý kolaborantský žluče… 9. Omlouvám se ostatním za svůj půlnoční výlev, 10. ale tyhle normalizační krysy, díky nimž se ty sračky táhly dalších dvacet let a který se vůbec opovažujou mluvit o nějakém pražském jaru, který přitom právě oni bez mrknutí oka spláchli do hajzlu, mi zvlášť dneska prostě nějak pijou krev. 11. Karel Bernard, Královský vršek – Jihlava, ty anonymobijče. DOROU NOC A ZROVNA DNES I KLIDNÉ SPANÍ S VLASTNÍ PANÍ PŘEJE PRÁVĚ DNE VE 21:41 Ing.arch. Zdeněk Gryc tč. na chalupě u Telče
  • blade  | 06.09.2021 22:59  | Reagovat
    Komentáře mimo téma jsou snad již uzavřeny. ————————————————————————————– ————————————————————————————– ————————————————————————————– Takže, možný nadcházející článek v > v rakouských horách zemřel český turista, zřítil se ze skalního srázu Velký zlý kámen > sem míchat nebudeme, že.
  • Zdeněk Gryc  | 06.09.2021 23:49  | Reagovat
    Ne-vážený soudruhu, dle vlastní auto-biografie 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic ASI BY STAČILO KONČIT A ODPOVĚDĚT: JE MOŽNO NAPSAT OTEVŘENÝ BLOG O JIHLAVSKÉM NÁMĚSTÍ ??? Je nutno se optat se i Berky, že si nebude vymýšlet svépomocně lži ANO NE a nebudeme se lepiti blog na Dr.Kluka Ing, arch.Zdeněk Gryc Tedy později, jak čas dovolí napíše blog JE MOŽNO NAPSAT OTEVŘENÝ BLOG O JIHLAVSKÉM NÁMĚSTÍ ??? Je nutno se optat se i Berky, že si nebude vymýšlet svépomocně lži ? Čtenáři Jl i ti bez uvozovek snad nejsou tak blbí jako PS-áci, by nedokázali pochopit ANO …NE Pokud neumíte odpovědět Poraďte se s manželkou, nebo ze soudruhem PS-ákem, který se ne-stydí podepsat Jméno… Příjmení … Při momentální ztrátě vědomí Najděte občanský průkaz, Nebo se poraďte, jak sám doporučujete s PSYCHIATREM nestyďte se jako PS-ák nejste po konci totáče sám.
  • Zdeněk Gryc  | 07.09.2021 00:09  | Reagovat
    1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili ------------------------------------------------------------------------- Stalinův pomník bylo žulové sousoší v Praze na Letné. Bylo postaveno na počest sovětského vůdce Josifa Vissarionoviče Stalina v období poválečného kultu osobnosti a na svém místě stálo v letech 1955–1962. Bylo největším skupinovým sousoším v Evropě. Mohutná podsklepená terasa pomníku stojí na místě dosud, roku 1991 byl na ni umístěn metronom sochaře Vratislava Karla Nováka. Kameny ze základu Stalinova pomníku byly dovezeny ze všech krajů tehdejší ČSR Podle plánů z roku 1912 měl na místě vzniknout pomník zakladatelů Sokola Jindřicha Fügnera a Miroslava Tyrše.[1] Tento pomník ale nikdy nevznikl. Před započetím výstavby Stalinova pomníku se na místě nacházel nově postavený stadion fotbalového klubu SK Slavia Praha. Kvůli výstavbě pomníku byl ale stadion prakticky ihned po dostavění zbořen.[2] Stavba pomníku byla zahájena 22. prosince 1949 za účasti Antonína Zápotockého. Vlastní práce na sousoší začala ale až v únoru 1952 a celé pak bylo odhaleno, pod heslem „Svému osvoboditeli – československý lid“, po setmění 1. května 1955, tj. po smrti Stalina a nedlouho před Chruščovovou kritikou Stalinova kultu osobnosti. Sochařem byl Otakar Švec, architekty Jiří Štursa a jeho manželka Vlasta Štursová, kteří řešili podstavec a okolí pomníku.[3] Švec a Štursa před válkou pracovali na projektu pomníku prezidenta T. G. Masaryka v témže místě. Projekt umístil pomník na dobře viditelné místo nad letenské vyústění Čechova mostu. Byl ztvárněn jako řada za sebou stojících postav v čele s Josifem Stalinem, za nímž stály postavy pracujících. Po Stalinově levé ruce to byli zástupci sovětského lidu (dělník, vědec, kolchoznice a rudoarmějec) a po jeho pravé ruce pak zástupci lidu československého (dělník, rolnice, novátor a vojín). Dvě z postav měly konkrétní podoby, a to Julia Fučíka a Ivana Vladimiroviče Mičurina.[4] Pomník ze žlutobílých opracovaných žulových kvádrů stál na rozsáhlé železobetonové konstrukci o výšce 15 metrů, zapuštěné do letenského svahu. Vlastní sousoší mělo rozměry: 15,5 m výšky, 12 m šířky a 22 m délky. V základech (7 metrů pod horní hranou podstavce) je zabudováno třiadvacet základních kamenů z nejrůznějších míst republiky (například část ze základů Staroměstské radnice, čedič z Řípu, onyx z Inovce, kámen z Ležáků, česká žula ze Skutče a také část nejstarší slovanské baziliky z Velehradu). Náklady na stavbu tohoto monumentu byly 140 miliónů tehdejších nových korun (po měnové reformě v roce 1953), spotřebováno bylo 17 tisíc tun materiálu. Sousoší částečně vznikalo v bývalém ateliéru Bohumila Fafky ve Střešovicích. Lidová tvořivost[editovat | editovat zdroj] Ujalo se lidové pojmenování pomníku Fronta na maso[5], Jan Werich jej nazval tlačenicí. Samotná čtvrť Letná byla pak přezdívána Záprdelí.[6] Likvidace pomníku[editovat | editovat zdroj] Odstřelování pomníku. Dřevěné bednění mělo co nejvíce zakrýt odstřel před zraky zvědavců Metronom umístěný v roce 1991 na místě původního Stalinova pomníku Po vystoupení Stalinova nástupce N. S. Chruščova, který odsoudil tzv. Stalinův kult osobnosti, českoslovenští komunisté rozhodli pomník zlikvidovat. Konečné rozhodnutí znělo monument zlikvidovat částečným odstřelem.[7] Stalo se tak 6. listopadu roku 1962. Destrukční práce si vyžádaly 4,5 milionu korun, dlažební kostky a nepoužitelný materiál byl odvezen do slepého ramene Vltavy u Rohanského ostrova (některé kousky však dodnes zdobí sbírky kuriozit mnoha Pražanů). Svoji funkci tak plnil pouhých sedm let. Odstřelován byl několik týdnů. Celá akce byla přísně střežena, bylo zakázáno oblast fotografovat, detonace však byly slyšet po celé Praze. Po zničení pomníku[editovat | editovat zdroj] • Na konci 70. let 20. st. proběhla soutěž na výstavbu Pomníku osvobození Československa Sovětskou armádou. 2. kolo bylo vyhodnoceno v roce 1978 a na podzim proběhla na Staroměstské radnici výstava postoupivších návrhů do 3. kola.[8] • Ústřední výbor KSČ přišel s myšlenkami na zbudování nové dominanty Prahy roku 1988, k jeho realizaci však již nedošlo. Po roce 1989 zde krátce působil rockový klub a také odtud vysílala první soukromá rozhlasová stanice (později nazvaná Radio 1). • Na podstavci stojí od roku 1991 pohyblivý metronom sochaře Vratislava Karla Nováka. • V roce 1998 nechala ODS na místě pomníku vyvěsit obrovský billboard s podobiznou Václava Klause (a Miloše Zemana v pozadí) a nápisem Myslíme jinak, čímž zahájila svou předvolební kampaň.[9][10] • O půlnoci 1. ledna 2009 zde byla instalována obří modrá plachta s logem EU, vcelku však nevydržela ani do druhého dne.[11] • Při příležitosti desátého výročí vstupu do EU a pětadvacátého výročí od pádu totality dne 1. května 2014 uspořádala obecně prospěšná společnost Opona pro veřejnost jednodenní akci – komentované prohlídky rozsáhlých podzemních prostor pod bývalým Stalinovým pomníkem v Praze na Letné. V prostorách pod metronomem byly (po dvaceti letech) k vidění fragmenty někdejší monumentální komunistické stavby. Veřejnost byla informována i o historických podrobnostech okolo vzniku, stavby a likvidace pomníku. [12] • 25. února 2019 umělecká skupina Ztohoven na památku 50. výročí sebeupálení Jana Zajíce zažehla oheň ve dvou bronzových mísách po stranách pomníku. Plameny měly zároveň připomenout Vítězný únor a příchod nového vůdce. Únorový puč předznamenal příchod nového druhu vlády, kterou v té době všichni s velkým napětím očekávali, nový model vládnutí byl však přetaven do kultu diktátora, kterým byl tehdy Stalin. Podle skupiny se podobná situace může nyní zopakovat a kult osobnosti se vrátí. V narážce na příjmení Jana Zajíce Petr Žílka rovněž zmínil, že na letošek připadá padesáté výročí uvedení sovětského seriálu pro děti „Jen počkej, zajíci!“. Před zapálením ohně skupina musela z mís odstranit mnoho pytlů odpadků, která se tam za mnoho desetiletí bez údržby nahromadily.[13] Podstavec a jeho podzemní prostory jsou poškozené, betonové konstrukce se drolí, stropy prosakuje voda, ocelové výztuže korodují.[14][15] Náklady na opravu odborníci odhadují nejméně na 50 milionů korun[16], dle jiných zdrojů jde o částku mnohem vyšší[17]. V podzemních prostorách pod pomníkem také proběhl průzkum jeskyňářů.[18] Ti neobjevili žádné další tajné prostory[18] (ač se o nich v minulosti často spekulovalo[19]). Ve středu 18. září 2019 rozhodl stavební úřad městské části Praha 7 na základě posudku, který si nechal zpracovat magistrátní odbor majetku či pražský radní pro majetek Jan Chabr, že město musí okamžitě uzavřít podzemní část pomníku a do pěti dnů pak musí konstrukci podepřít, jinak zůstane uzavřeno i horní prostranství. Do konce roku město musí nechat provést podrobnější analýzu včetně zátěžové zkoušky, na základě které rozhodne o dalším postupu. Posudek, na základě kterého bylo rozhodnutí vydáno, neobsahoval žádné výpočty, v době vydání rozhodnutí pracovníci Kloknerova ústavu teprve vytvářeli rozšířený posudek.[20] V reakci na rozhodnutí stavebního úřadu Praha obratem podzemní část pomníku zavřela a zakázala vstup i do přilehlého okolí včetně horního prostranství kolem metronomu. Průchod po chodníku ve svahu bezprostředně pod památníkem zůstal otevřený. Městská policie dostala pokyn věnovat dodržování zákazu zvýšenou pozornost a porušení zákazu pokutovat.[21]
  • blade  | 07.09.2021 00:34  | Reagovat
    Nesliboval tu nicka nick Gryc před chvilkou dobrou noc ? Takže senior děcko nicko nick Gryc hybaj třeba na můj blog" "blade" > https://blog.jihlavske-listy.cz/2019/12/19/blade/ > zde můžeš CTRL-C + CTRL-V a comp doslova zavařit co texťák stačí. Komentáře jsou zde uzavřeny !
  • Zdeněk Gryc  | 07.09.2021 09:14  | Reagovat
    blade říká: Úterý, 7. 9. 2021 v 0:34 -------------------------------- 22. Berka říká: Středa, 22. 8. 2018 v 0:39 Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ? ------------------------------- 34 + 5 = 39 jednou česky, jindy německy Strašidla fungují po půlnoci ZLOBA A NENÁVIST Havel přestříhal dráty ? blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo.
  • blade  | 07.09.2021 09:39  | Reagovat
    Nicko, své bláboly směruj sem - https://blog.jihlavske-listy.cz/2019/12/19/blade/
  • blade  | 07.09.2021 09:42  | Reagovat
    Pokud ani to nepomůže, tak jediné a konečné řešení > pro cvoka jako je nicka nick Gryc > je zde: http://www.komik.cz/dir_cedule/zakaz_pouzivani_pc0.gif Tečka.
  • Zdeněk Gryc  | 07.09.2021 09:50  | Reagovat
    „Klukan – zamyslete se nad sebou“… „zda se nemáte jít živit něčím jiným“ ------------------------------------------------------------- • blade říká: Pondělí, 19. 10. 2020 v 14:02 Klukan – zamyslete se nad sebou, možná se i zamyslete, zda se nemáte jít živit něčím jiným. Nick blade v JL klidně smažte. Dál zde nemá smysl pokračovat. petr klukan říká: blade: Diskutéři (i ti anonymmní) by neměli urážet druhé a se urážet. Tak pro pořádek: Goggle news je stále vyhledávač – takže zdroj informace je z dezinformačního webu Sputnik, který je dál přetisknut do Infokurýra a dalších. Na mou reakci jste reagoval linkem na článek z mainstreamového irozhlasu. Měl jste přiznat hned Sputnik – lež je v tom, že uvádíte vyhledávač, což řada lidí nerozpozná. Ano, i to je kvalitní šíření dezinformace. Souhlasím s vámi v jednom. Další diskuze na toto téma je již zbytečná. Opět přeji pěkný den. 1. blade říká: Pondělí, 19. 10. 2020 v 17:48 Klukan – Vy jste s prominutím a bez urážky opravdu natvrdlý. Ten link z iRozhlas jsem posílal kvůli tomu, že tu zprávu o dvou vakcínách a možné třetí vakcíně přináší také i ten iRpzhlas, tudíž že ta moje zpráva (příspěvek) není dezinformace i když zrovna není z mainstream webu. Pokud to vaše IQ od počátku pře nepochopilo za to já již nemohu. Ba naopak mne tento poznatek ještě více v časové ose této pře utvrdil v tom, že zde v JL diskuse na jakékoliv téma opravdu, i s vámi šéfredaktore , nemá smysl. Nick blade deaktivujte. Sbohem bez šátečku. --------------------------------------------------- Zdeněk Gryc říká: Úterý, 7. 9. 2021 „Dál zde s anonymem nemá smysl pokračovat.“
  • blade  | 07.09.2021 10:06  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Úterý, 7. 9. 2021„ "Dál zde s anonymem nemá smysl pokračovat.“ -------------------------------------------------------------------------------------- KONEČNĚ ! TO BYLA ALE FUŠKA !
  • Zdeněk Gryc  | 07.09.2021 12:55  | Reagovat
    OK doufejme, že Blade si přečetl pozorně komentáře autora blogu osvěčilo se... bude vhodné je opakovat.. Latinská úsloví po R >> Latinsky .cz latinska-uslovi.latinsky.cz/latinska-uslovi-po-r.html Repetita iuvat - Opakování prospívá. Repetitio mater studiorum
  • blade  | 07.09.2021 13:02  | Reagovat
    OK Doufejme, že zdejší Gryc si přečetl pozorně komentáře autora blogu ! Snad > osvěčilo se… Bude vhodné > je případné opakovat...
  • Zdeněk Gryc  | 07.09.2021 13:33  | Reagovat
    petr klukan říká: blade: Diskutéři (i ti anonymmní) by neměli urážet druhé a se urážet.
  • blade  | 07.09.2021 19:05  | Reagovat
    Horší je, že blbštajn a nicka to má složitý s pochopením. (@_@)
  • berka  | 07.09.2021 20:00  | Reagovat
    Diskutéři (i ti anonymmní) by neměli urážet druhé a se urážet. Urážet by tedy jistě neměli ani českého nebo ruského prezidenta - ať už si o nich myslí cokoli. A nebo diskutér ZG má nějaký VIP patent na rozhodování, koho urážet možno a koho ne ? Je to čím dál větší fraška.
  • Zdeněk Gryc  | 07.09.2021 20:03  | Reagovat
    blade říká: Úterý, 7. 9. 2021 v 19:05 Horší je, že blbštajn a nicka to má složitý s pochopením. (@_@) -------------------------------------------------- takže opakovat: petr klukan říká: blade: Diskutéři (i ti anonymmní) by neměli urážet druhé a se urážet.
  • Dvořák  | 08.09.2021 07:01  | Reagovat
    ZG 6.9.2021 21:25 ------------------- Prostě nedoceněný kádr svojí doby. Nedostává se mu patřičného uznání a zájmu veřejnosti. Nemá v Jihlavě ulici se svým jménem a dokonce ani ty Březinky se po něm nikdy jmenovat nebudou. Přitom on,věčný rebel a odbojář,šel vždycky proti proudu,s Havlem rozvracel totalitní režim a byl jeden z mála,který se nebál před jeho představiteli ohnout hřbet a ukázat všem rekrum! Možná aspoň na nějakém kravinu by mohla být pamětní deska. SRAČKY,VE KTERÝCH PRÁVĚ STOJÍTE,POMÁHAL BUDOVAT ARCHITEKT ZDENĚK GRYC. DĚKUJEME NEZAPOMENEME
  • Zdeněk Gryc  | 08.09.2021 10:00  | Reagovat
    "naše inženýry - architekty myslet a tvořit především ideově, v úctě ke komunistické straně" Josef Jelínek ------------------------------------------------------ SPROSTOTA LŽI A POMLUVY JE NÁPLŇ RUDÉHO KROUŽKU ANONYMŮ JL Komunistů a ochráncům jejich panství, PS-ákům, stále leží v žaludku Václav Havel morální a politický opak Miloše Zemana. Jiný Dvořák vynikl, v politicky motivované likvidaci podobné barokní sochy na mostě na Březinkách, která je ilustrativním fotem u článku: "Dny evropského dědictví otevřou na Vysočině o víkendu na 40 památek" Foto: zamek-namest.cz 7.9.2021 Aktuality/Komentáře (0), autor: -čtk- Dvořákova totalitního článku, který Jiskry vytiskla na oslavu Února 1975 Si povšimnul šéf redaktor Jihlavských listů a napsal článek: "Min uže nět" A také už zřejmě nikdy nedojde k realizaci "avantgardní" myšlenky, jejíž autor - někdejší redaktor jihlavské Jiskry Milan Dvořák - by nejraději osadil pamětními tabulkami všechny domy s podobnými nápisy v azbuce, jimiž sovětští vojáci v prvních dnech po válce označovali, že byl "kvartal prověren" Trápila ho otázka, jaký že to vůbec máme vztah k "pokrokovým tradicím", když sdělení gardového poručíka Rvalova "Kvartal prověren - min nět" není zvěčněno pro příští generace podobnou pamětní tabulkou jako třeba to, že "V tomto domě bydlil v roce 1830-31 Karel Havlíček Borovský . . . „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré. Projektant tu dbal pozorně památky, možná i umělecké. My bychom měli pamatovat na to, aby na ono prázdné místo (kam chtěl projektant sochu znovu umístit) vyplnila soch třeba sportovce"… "Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude pozdě. Tady - i jinde." Ještě štěstí, že v historii žádný plod přisluhování tomu, co momentální představuje dobré bydlo, v porovnání se skutečnými hodnotami neobstojí a že nás nic nenutí učit "naše inženýry - architekty myslet a tvořit především ideově, v úctě ke komunistické straně" Josef Jelínek Jihlavské listy 28. 6. 94 PS. Anonymní komentáře, nejen tohoto blogu ukazují sprostotu post-komunistů technikou: ZLODĚJ KŘIČÍ. CHYŤTE ZLODĚJE ---------------------------------- Dvořákův komentář plný jedu "dobře zapadá" do tohoto Blogu redaktora Klukana. zajímavé bude i jeho pořadové číslo 100 ?
  • Zdeněk Gryc  | 08.09.2021 10:04  | Reagovat
    oprava Dvořákova totalitního článku, který Jiskra vytiskla na oslavu Února 1975
  • blade  | 08.09.2021 10:56  | Reagovat
    ... nicméně se jeden diskutér již dosti odchýlil od původního tématu, hned v prvním jeho příspěvku, který nepojednává o bezpečnosti centra Jihlavy: Zdeněk Gryc říká: Čtvrtek, 2. 9. 2021 v 19:53 JAK DALEKO PADÁ OVOCE OD STROMU ? Foto: David Neff, Seznam Zprávy Andrej Babiš mladší při konfrontaci se svým otcem. 18:20 Ministr Karel Havlíček a poslanec ANO David Kasal přišli s diagnózou Andreje Babiše mladšího. Je podle nich psychicky nemocný. Opozice ho naopak chválí. ---------------------------- Pak následují další jeho příspěvky mimo téma > v nichž jako první napadá či se nějak otírá o jiné diskutéry, kteří pouze reagují na to jak si onen diskutér > přispívající mimo téma > zaslouží. Nevím zda to dělá onen diskutér v cizím blogu vždy schválně nebo nevědomě. Možná by pomohlo, aby autoři blogů ihned mazali příspěvky mimo téma. Zřejmě je to technicky možné, ale bohužel záleží pouze na autoru blogu > zda si nechá zaplevelit svůj blog příspěvky mimo téma nebo si svůj blog nenechá zaplevelit příspěvky ala Gryc mimo téma a ihned je smaže > smazání příspěvků mimo téma blogu nemá z cenzurou nic společného > bylo by to jen možné vhodné řešení.
  • blade  | 08.09.2021 10:58  | Reagovat
    -s-
  • Zdeněk Gryc  | 08.09.2021 10:59  | Reagovat
    ANONYMY HÁZEL DO KOŠE Josef Jelinek šéfredaktor Jihlavských listů "Hodil se do rozbouřené doby začátku devadesátých let, a protože byl rozený psavec, pomohl Jihlavským listům v jejich obnoveném rozjezdu, „Jožka se pak stal šéfredaktorem, a protože byl člověkem, který nade vše miloval svobodu a naprostou nezávislost, vedl noviny podle svého volnomyšlenkářství,“ „Dokázal se ale svých kolegů zastat, když byli neprávem napadáni. Anonymy házel do koše." ----------------------------------------- 17. listopad 1989 patří mezi nejvýznamnější dny v dějinách České republiky. V tento den příslušníci SNB brutálně napadli demonstranty na Národní třídě v Praze. Tato událost odstartovala tzv. Sametovou revoluci. V roce 1939 nacisté brutálně zakročili proti vysokoškolským studentům. O padesát let později vypukla sametová revoluce. NACISMUS a KOMUNISMUS a VYSOKOŠKOLŠTÍ STUDENTI ----------------------------------------- ARCHITEKT SAMETOVÉ REVOLUCE VÁCLAV HAVEL A JEHO DOBA UMOŽLA UDĚLAT Z JISKRY IHLAVSKÉ LISTY S prvním šéfredaktorem Josefem Jelinkem TOTALITA I DEMOKRACIE JE JENOM JEDNA SLUŠNOST A TOLERANCE TAKÉ Jak jde doba, tak je to osobnost Václava Havla, která národu chybí. Chybí také lidé, které jsme znali, František Hoffmanna, Vojtěch Cvek, Arif Salichov oba Bulantové a ostatní osobnosti, které v Jihlavě vytvářely kulturní podvědomí. Bylo by dobře, kdyby pamětníci na jejich dobu je nějakými vzpomínkami v JL připomněli. Tito pánové, se stejně jako Václav Havel nejenom na dopisech Husákovi PODEPISOVALI ANONYM v POLITICE ANONYM v OSOBNÍ POMLUVĚ JE VŽDY ŠÍDLO V PYTLI !
  • blade  | 08.09.2021 12:03  | Reagovat
    … nicméně se jeden diskutér již OPAKOVANĚ dosti odchýlil od původního tématu, hned v prvním jeho příspěvku, který nepojednává o bezpečnosti centra Jihlavy: Zdeněk Gryc říká: Čtvrtek, 2. 9. 2021 v 19:53 JAK DALEKO PADÁ OVOCE OD STROMU ? Foto: David Neff, Seznam Zprávy Andrej Babiš mladší při konfrontaci se svým otcem. 18:20 Ministr Karel Havlíček a poslanec ANO David Kasal přišli s diagnózou Andreje Babiše mladšího. Je podle nich psychicky nemocný. Opozice ho naopak chválí. —————————- Pak následují další jeho příspěvky mimo téma > v nichž jako první napadá či se nějak otírá o jiné diskutéry, kteří pouze reagují na to jak si onen diskutér > přispívající mimo téma > zaslouží. Nevím zda to dělá onen diskutér v cizím blogu vždy schválně nebo nevědomě. Možná by pomohlo, aby autoři blogů ihned mazali příspěvky mimo téma. Zřejmě je to technicky možné, ale bohužel záleží pouze na autoru blogu > zda si nechá zaplevelit svůj blog příspěvky mimo téma nebo si svůj blog nenechá zaplevelit příspěvky ala Gryc mimo téma a ihned je smaže > smazání příspěvků mimo téma blogu nemá s cenzurou nic společného > bylo by to jen možné vhodné řešení.
  • Zdeněk Gryc  | 08.09.2021 13:47  | Reagovat
    Článek v JL „Na Vysočině budou v sobotu požehnané nové kapličky v Řídelově a ve Včelničce.“ „Podařilo se v Jihlavě v 70. letech postavit kostelík?“ Je název článku ilustrovaného fotografií s textem: „Kostelík na hřbitově Na Kalvárii ze 70 let minulého století“. Článek najdeme na str.80 v knize PhDr. Martina Herzána: UTAJENÉ DĚJINY JIHAVY 20.století „Kostelík“ by možná zůstal bez povšimnutí, ale nad jeho střechou byla zvonička a v ní dosti velký zvon. První si ho vyzkoušeli zedníci od radosti, že se ho podařilo dobře technicky zavěsit. Údajně si na to zašla stěžovat na OV KSČ nějaká místní soudružka. Objekt byl součástí tz. „0 stavby Březinek“. Redaktor Jiskry tam pak vyšťoural vyjádření památkářů, podle kterého měla být barokní socha umístěná zpět na nový most. Té si také zatím nikdo nepovšimnul. Ležela zabalená do juty obložená prkny staženými drátem na břehu říčky, jak ji tam uložily PS pod dohledem architekta a restaurátora Kozányho - autojeřábem. Oslava Února 1975 v Jiskře byla pak tím správným místem, aby se to Jánovi zatrhlo. Na požehnání v Řídelově byl také Karel Schwarzenberk. PRÁVĚ DNES Jak ráno, tak i v poledne, je věnována ve sdělovacích prostředcích, zejména v rozhlase, v souvislosti s volbami pozornost politickému marketingu, kybern šikaně a rafinované publicitě. Za obou totáčů byl renomovaným zdrojem informací BBC. NACISTÉ a KOMUNISTÉ MĚLY RUŠIČKY JL mají rudý mozkový trast, tedy nejenom „soudruh“ a „PS-ák“, který zrovna volá po cenzuře. Jsou to investigativní novináři, kteří jdou na nervy nejenom presidenta Zemana, jako Sabina Slonková, které věnovaly pozornost JL v souvislosti s jejím odhalováním „nového typu ruské propagandy“. NEVĚNUJTE POZORNOST TOMU CO NAPÍŠE, POMLUVTE AUTORA !!! V JL to byl a je, anonymní, post-talitní, primitivismus, s použitím, něčeho podobného, co se táhne na tomto blogu PRÁVĚ DNES : „ohnout hřbet a ukázat všem rekrum! Možná aspoň na nějakém kravinu by mohla být pamětní deska.“ Nejenom Havlovi, ale také S. věnoval více než 5 let pozornost zasloužilý kolektiv anonymů JL : ---------------------------------------------------- Zdendo, nechtěl bys už přestat s tím svým dětinským opruzováním? Mně sice sloužíš jako kašpárek k obveselení, ale dovedeš si představit, kolik lidí otravuješ svým infantilním blábolením? Nebo si snad ty čihošťský zázraku představuješ, že někoho zajímá nějaký Rozehnal, Havel, Dvořák,Toufar, Podrazník, Kavalec nebo nějaký náhrobek někde u Čihoště? Když tě to baví, zajeď si k tomu náhrobku a modli se tam k svatému Utřinosovi třeba celý den, ale prosím tě, neotravuj lidi na diskuzích ! Pro mně si dělej kašpara klidně, ale proč se pořád před lidmi tak ztrapňuješ a zesměšňuješ? Jdi se už s Kulisákem, Rozehnalem a náhrobkem vycpat ! čtenář | 2016-05-12 19:24:34 | Reagovat ---------------------------------------------------------------------- Zdeňku, dovol mi malou intimní otázku ! Najdeš si při tom smolení duchaprázdných blogů, na kterých nejčastěji diskutuješ sám se sebou nebo vymýšlíš mlácení prázdné slámy na různých replikách, či při neustálém tlučení do kláves CTRL+C a CTRL+V, pošetilém tapetování a kopírování čas na to, aby sis došel na WC ? Abys nedopadl jako Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg von Wopěnka s jeho "saprlot, zase chloušička, Johan, čistá plena, ale chonem !" ------------------------------------------------------------------------------- Pozor ! V rámci voleb, bude spousta špíny od autorů, typu Oldřicha Lukáše, který vynikl v rámci volby presidenta. Zejména v současnosti, vyhrocené volbami, bychom neměli číst jenom to, co článek obsahuje, ale i přemýšlet kdo a proč ho psal !!! Zejména u článků anonymů se zamýšlet CUI BONO ?
  • Zdeněk Gryc  | 08.09.2021 13:58  | Reagovat
    ————————————————————- • blade říká: Pondělí, 19. 10. 2020 v 14:02 Klukan – zamyslete se nad sebou, možná se i zamyslete, zda se nemáte jít živit něčím jiným. Nick blade v JL klidně smažte. Dál zde nemá smysl pokračovat. ---------------- petr klukan říká: blade: Diskutéři (i ti anonymmní) by neměli urážet druhé a se urážet.
  • jihlavák  | 08.09.2021 15:38  | Reagovat
    Rád vychováváte druhé a používáte slova slušnost a sprostota. Dbře jste věděl, co nastane, když jste sem psal první příspěvek zcela mimo téma. Došlo díky Vám ke sto-prvnímu, s prominutím, zasvinění cizího blogu. Opět nastala nekončící kopírovací exhibice nesmyslů. Je to slušnost? Nebo něco jiného?
  • blade  | 08.09.2021 16:34  | Reagovat
    Blade, blade, blade se má, že se o něj cvok nick Gryc zajímá Blade, blade, blade se má, může se smát a říkat, tak se zlob cvoku A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku, může si spát Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi cvoku krátký Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi krátký cvoku Tak jen se zlob a nasírej, o své diagnóze rozjímej :-)
  • Zdeněk Gryc  | 08.09.2021 17:33  | Reagovat
    jihlavák říká: Středa, 8. 9. 2021 v 15:38 Vážený jihlaváku, architekta učili a vychovávali nejen anonymové v v JL, ale už i podepsaný autor, v Jiskře orgánu OV KSČ KDYŽ MUSÍ, TAK MUSÍ: "Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění.“ jihlavák, nyní 1.místo v peletonu s rudými tričky, střídá Berku a Dvořáka, bez jména na rozdíl od autora, Milana Dvořáka, převzaté imperativní věty o, MUSENÍ UCTÍVÁNÍ UKLÁDÁNÍ
  • Zdeněk Gryc  | 08.09.2021 20:25  | Reagovat
    POKUD SE NĚKDO ZAJÍMÁ O STORY JIHLAVSKÉHO NÁMĚSTÍ NEMĚL BY PŘEHLÍDNOUT CO JE PRÁVĚ V TELCE POKUD SNAD NĚJAKÝ ANONYM NECHÁPE SOUVISLOSTI ¨ ODKUD Blade VYTRHUJE SVÉ POMLUVY V SOUVISLOSTÍ S GALERIÍ CHEB SPOLUPRÁCE VÝTVARNÍKA S ARCHITEM BUDEV MU POTĚŠENÍM OBJASNIT RÁD SE TOHO UJME zg Modrá krev Dnes20:00 › 21:00 Vyhledat na Seznam.cz Předchozí fotografieDalší fotografiePřejít do galerie Czerninové z Chudenic jsou starý český aristokratický rod. První zmínky o tomto rodu se datují až do roku 1115. Nejstarší známý předek Czerninů byl komorníkem Přemysla Otakara I. Mezi předky Czerninů patří i sám Karel IV. V dlouhém rodokmenu se najdou Přemyslovci, Jagellonci, Lucemburkové i Habsburkové. V rámci střední Evropy drží Czerninové historický primát: po sedm století dobrovolně neopustili rodinné sídlo Chudenice. Starý zámek stojí na místě bývalé tvrze z 12. století. Na konci 16. století Humprecht Czernin přestavěl tvrz na renesanční zámeček. Dokumentární cyklus Aleny Činčerové je výpravou do světa českých šlechtických rodů. Jak a čím žijí? Jak vnímají mladou českou demokracii a jaká tajemství ukrývají jejich rodové pokladnice? V mnoha zemích světa patří aristokraté mezi celebrity. Téměř každý jejich pohyb neunikne pozornosti tisku. A nejen bulvárního. U nás je ale moc neznáme. Je to hořký důsledek perzekuce z časů komunistické totality, kdy českým aristokratům byly vyvlastněny jejich rodinné statky, mnozí emigrovali a ti, co zůstali, skončili často ve vězení nebo přežívali v potupných životních podmínkách. Je na čase tento dluh splatit.Číst méně Režie:A. Činčerová
  • berka  | 08.09.2021 20:49  | Reagovat
    architekta učili a vychovávali nejen anonymové v v JL, ale už i podepsaný autor, v Jiskře orgánu OV KSČ Sám jsi okresní komoušskej orgán.
  • Zdeněk Gryc  | 08.09.2021 21:33  | Reagovat
    ORKÁN NEBO ORGÁN ??? XXXXX říká: Neděle, 15. 9. 2019 v 9:44 A můj skromný názor je že Gryc je čurák.
  • Zdeněk Gryc  | 08.09.2021 22:04  | Reagovat
    Je pochopitelné co se líbí, nebo spíše nelíbí "NÁM SOUDRUHŮM" XXXXX říká: Sobota, 18. 8. 2018 v 9:56 A to měla být urážka? Nějaká vzpomínka na mládí, na dobu kdys nám soudruhům s tímto pozdravem lezl do prdele? Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu… Ale pane architekte to nebylo na Vás ale na oslíka. Vy jste přeci krysa. Co si to ani přiznat neumí. KDO DALŠÍ SE SOUDRUHŮ MAVLÉKNE RUDÉ TRIKO A NASKOČÍ NA SOUDRUŽSKOU ŠTAFETOU CHVILKU POČKÁME UVIDÍME ------------------------------------ PUTINOVA AGENTURA "NÁM SOUDRUHŮM" JE SKVĚLE URGANISOVÁNA ---------------------------------- JAK JE TO S DOTACEMI ???
  • Zdeněk Gryc  | 08.09.2021 22:23  | Reagovat
    ČEKÁME, ČEKÁME NA 100 + X anonyma JL Mezitím se opětovně pokochejme kulturním dílkem, veldr. PS-áka, hrdiny hvězdných válek rytíře blade říká: Středa, 8. 9. 2021 v 16:34 Blade, blade, blade se má, že se o něj cvok nick Gryc zajímá Blade, blade, blade se má, může se smát a říkat, tak se zlob cvoku A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku, může si spát Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi cvoku krátký Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi krátký cvoku Tak jen se zlob a nasírej, o své diagnóze rozjímej
  • Zdeněk Gryc  | 08.09.2021 22:45  | Reagovat
    A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku, může si spát. Hezké sny o kámošce v USA Přeje za svaz architektů ZG
  • berka  | 09.09.2021 08:24  | Reagovat
    Mě by možná celkem zajímalo, jakou to má všechno logiku. Dvorní komunistický slouha-architekt zdejší diskutéry an-bloc označuje jako rudé, proruské, prokomunistické. Pokud tomu tedy tak je, proč ho ale nemají rádi a proč mu tolik "ubližují" ? Když zrovna jim tak věrně sloužil a pro blaho socialistického člověka tolik vykonal ? Když se na povel naučil ochotně ctít tradice dělnické třídy a ctil je, až se hory červenaly ? To přece nedává smysl... Je to těžké s českým národem. KSČ měla jeden milion členů - ale všichni tam prý byli jenom naoko. StB měla rozsáhlou a skvěle organizovanou síť udavačů, agentů a spolupracovníků - ale ti všichni ji prý jenom vodili za nos a nikoho nikdy neudali. Při monstrprocesech z padesátých let chodily k soudům celé koše rozhořčených dopisů, žádajících nejpřísnější trest - ale prý to nepsal nikdo z našich otců, matek, dědů a bab. Po osmašedesátém se rozjely tvrdé prověrky a VŠICHNI lidé na vyšší než dělnické úrovni museli deklarovat svůj nesmiřitelný postoj vůči "kontrarevoluci" a svůj kladný vztah k lidově-demokratickému zřízení - ale prý to nikdo neudělal a všichni nějakým zázrakem propluli prověrkami, aniž by se museli sklonit, nebo udělat úkrok stranou. Na prvního máje prý nikdo do průvodu nechodil a praporky do oken nevylepoval. Antichartu nepodepsal vůbec nikdo a v předsálí ještě bavil svoje přátele vtipy o esenbácích. Potom je ale samozřejmě zcela pochopitelné, když tady syn nejvyššího okresního představitele po třiceti letech hovoří o svém otci jako o člověku "s hlubokým křesťanským cítěním", nebo když dvorní mopslík a stavitel komunistických paláců neustále slintá něco o masaryko-havlovských tradicích a odhodlaně fistulkou poštěkává na vlky, s nimiž kdysi tak ochotně vyl. Matouš 7.1-5 : Nesuďte, abyste nebyli souzeni. Neboť jakým soudem soudíte, takovým budete souzeni, a jakou měrou měříte, takovou Bůh naměří vám. Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nepozoruješ? Anebo jak to, že říkáš svému bratru: ‚Dovol, ať ti vyjmu třísku z oka‘ – a hle, trám ve tvém vlastním oku! Pokrytče, nejprve vyjmi ze svého oka trám, a pak teprve prohlédneš, abys mohl vyjmout třísku z oka svého bratra. O nic jiného tady milý Zdeňku nejde. Vůbec o nic jiného. Možná kdybys nebyl duševní mrzáček a morální prostitut, zkusil by sis ty tisícileté staré věty přečíst a zamyslet se, co vlastně říkají....
  • Zdeněk Gryc  | 09.09.2021 08:55  | Reagovat
    převzato: 1. blade říká: Pondělí, 6. 9. 2021 v 14:07 Brober se, to je pouze reakce na Zdenála příspěvky, které sesmolil mimo téma --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pokud bych se teda probral je možno bez osobních urážek a invektiv odpovědět na: JE MOŽNO NAPSAT OTEVŘENÝ BLOG O JIHLAVSKÉM NÁMĚSTÍ ??? Je nutno se optat se i Berky, že si nebude vymýšlet svépomocně lži ? BEZ PROPAGACI PSYCHIATRIE PŮLNOČNÍ ONANIE Berka říká: Středa, 22. 8. 2018 v 0:39 1. Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ? ŠEDÝCH SVINÍ BEZ SVINÍ,ČURÁKŮ A CVAKÁNÍ SAMOPALU ZESÍRÁNÍ STRACHEM VKLÁDÁNÍ MATERIÁLŮ STB, atd. ZKRÁTKA K VĚCI, NIKOLI K AUTOROVI ? V souladu s kodexem JL ? Ano či nikoli ? V souladu: „Uvážené tříbení a pěstování způsobu, jak být člověkem. K tomu patří i způsob uvažování a vyjadřování.“ Příloha od Wericha pro anonymy: Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je. Autor blogu by to jistě uvítal.
  • Dvořák  | 09.09.2021 08:57  | Reagovat
    Berka,přibližně jakou odpověď čekáte????
  • Zdeněk Gryc  | 09.09.2021 09:10  | Reagovat
    Čt 2… včera Nejstarší známý předek Czerninů byl komorníkem krále Přemysla Otakara I. pak následoval Václav I. a po něm Přemysl Otakar II. V roce 1270 Jihlava obdržela od Přemysla Otakara II. stavební řád, který vtiskl historické části města pravidelný půdorys, pravoúhlé sítě ulic s velkým náměstím uprostřed Jihlava, ač založena za Václava I., tak nese výrazné znaky měst, které Přemysl Otakar II. přímo založil. Město navíc se stavebním řádem získalo od Otakara privilegium, které měšťanům umožnilo, že si mohli sami regulovat zástavbu ve vnitřních částech města. Historicky se jeho jedinečným prostorem zabýval PhDr. František Hoffmann Technicky navrhl jeho asanaci ve svém plánu architekt Josef Němec Pak přišlo v srpnu 1968 druhé osvobození… Karel Prchal: „po staru se žít nedá“ Výsledkem je centr Jihlavy, který se po peripetiích s nacismem a komunismem jmenuje Masarykovo náměstí s dominantou PRIOR převzato: Devastace neskončila Výstava starých domovních plánů je tak pro autory i příležitostí ke kritickému pohledu na současnou tvář Jihlavy. Jak uvádí M. Pacherová, dostaly nemovitý fond i genius loci města hned několik stavebně-historických pohlavků, a to po vyhnání německého obyvatelstva po druhé světové válce, v časech komunistického budování, a nakonec i s ekonomickou transformací po roce 1989. Kritický pohled podporuje kurátorka konkrétními příklady – jak zmiňuje, bylo přirozené propojení centra s předměstími přerušeno novými křižovatkami či megalomanskými stavbami, vzhled zahradních kolonií utrpěl necitlivými přestavbami majitelů jednotlivých domků. Náměstí, místo setkávání lidí, zaplnilo monstrum – PRIOR... „Město, které mohlo na počátku minulého století směle aspirovat na živé centrum inspirované Vídní, se od konce poslední války proměnilo v položivý organismus částečně trpící sudetským syndromem,“ konstatuje kurátorka výstavy. Nenapravitelná devastace se podle ní občas děje i v současné době, kdy město raději volí variantu demolice staveb a následné nové výstavby. Jako příklad uvádí autoři výstavy nedávnou demolici funkcionalistického hospodářského pavilonu Všeobecné nemocnice od architekta Fuchse. Jako chyba by se podle nich mohlo v budoucnu jevit i odstranění kasárenského komplexu z 80. let 19. století, na jehož místě už vyrůstá bytová zástavba.
  • Dvořák  | 09.09.2021 12:58  | Reagovat
    Hledáte práci? Na Vysočině přibyla volná místa --------- Diskuze uzavřena --------- Demokracie podle starých struktur v převlečeném kabátě.
  • blade  | 09.09.2021 14:20  | Reagovat
    Slouha a nicka nick Gryc instaloval stopy komunismu od prkna > kreslil architekturu pod rudou hvězdou > vědomě budoval komunistickou brutalistickou architekturu > odsuzuji všechny tyhle komoušsko socialistické stavby spojené s tehdejším režimem > nesnáším všechny stavby vystavěné v té době > za komoušského socialismu se na monumentalitě nešetřilo > obdobně se nešetřilo i na té hitlerovské, že. Jásat nad panel story Březinky aj., kde slyší, v lepším případě, na jaký pořad se sousedé zrovna dívají, to opravdu nebudu. Kvantita dostala přednost před kvalitou bydlení > v Drážďanech šlo komoušsko demokratické panel story dávno k zemi. Tady se ta komoušsko socialistická panel mizerie ještě stavebně hýčká a její komoušsko socialističtí tvořitelé jsou odměňováni > někteří se bijou v prsa > jací jsou najednou havlisti > havlérka, která se uplatní již leda tak v politické grotesce Zkurvení havlisti > všechno naruby tu je ...
  • blade  | 08.10.2021 10:48  | Reagovat
    Jihlava 10/2021 >>> Realitní makléři v posledních letech poznali, že pro klienty ze střední a vyšší třídy není bydlení u náměstí atraktivní. Podle nich případní zájemci cítí rozpor mezi vlastními zkušenostmi a tím, jak vše prezentuje různými statistikami a tabulkami vedení města. Zdroj: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/vysocina-horni-kosov-sidliste-bydleni-ucko-neplatici-centrum.A211005_630046_jihlava-zpravy_epsal

Přidat Komentář Vrátit se nahoru