Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

Šalamounsky

Petr Klukan | 04.02.2022 14:00

Olympiáda dává možnost opět společnost dělit. Například na ty, co obdivují a fandí sportovním výkonům, a na ty, které sport nezajímá a honbu za výsledky pokládají přinejmenším za zbytečnou či nesmyslnou.

Olympijské hry rozdělí společnost i jinak: Má se jet do nedemokratické země, kde lidé s jiným názorem mají problém? Nelegitimizujeme tak vlastně prapodivný režim? Nebo je olympiáda „nadrežimní“ a naopak spojuje lidi, stejně jako umění?

Pravda není černobílá a částečně pravdu mají vyznavači obou skupin. Samozřejmě, že je olympiáda zvláště v nedemokratických režimech spojená s propagandou, a samozřejmě, že je i oslavou sportovních výkonů.

Mnohé státy tu podivnost vyřešily šalamounsky: Sportovci na ni jedou, vládní představitelé ji diplomaticky bojkotují.

Mimochodem, nevíte, kam zmizela několikanásobná olympijská čínská tenisová vítězka Pcheng Šuaj poté, kdy oznámila, že ji čínský komunistický vicepremiér sexuálně napadl?

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

Jamesatorm: My, občané Protektorátu (1/3)
Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)
RobertTop: My, občané Protektorátu (1/3)
LidiaHoumn: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

34 komentářů

Přidat Komentář

  • Jan P  | 04.02.2022 20:45  | Reagovat
    "Pokud je Čína pranýřována jako země, která nebere ohledy na své obyvatele, je pro ni olympiáda zcela přirozeným partnerem." https://a2larm.cz/2022/02/proc-bojkotovat-peking-olympiady-porusovaly-lidska-prava-i-v-minulosti/
  • VladimírV  | 04.02.2022 23:47  | Reagovat
    Olympijské hry jsou především svátkem sportovců z celého světa. Dnes v důsledku ohromných investic, které spolkne jejich příprava a konání, i výsadou bohatých zemí. Jde samozřejmě i o politikum. Ale vysvětlujte toto všem sportovcům, co se poctivě několik let připravují, aby dosáhli co nejlepších výsledků a tím důstojně reprezentovali svoji zemi. A já se ptám: Kde byli všichni ti politici, co bojkotují tuto významnou událost, v době, kdy MOV přidělil pořadatelství OH Číně. Na rozdíl od odpůrců účasti na OH v Číně se těším na případný medailový úspěch našich. Jak asi bude vypadat předseda vlády při jejich návratu. Vynadá jim, že se her zúčastnili?
  • Svatopluk Beran  | 05.02.2022 08:40  | Reagovat
    To už nemá obdoby. Horší jak za socíku. Ve Spojených Státech bylo za loňský rok zastřeleno 20 000 občanů na ulicích střelnou zbraní. Tak ať žije právo na život a demokracie. Máslo na hlavě mají všichni. Jedni masakrují celý muslimský svět na druhé straně polokoule už přes dvacet let ze statisíci mrtvolami muslimů a milionovými diasporami muslimů do celého světa. Druzí si muslimy bez vyvražďování předělávají skrytě doma. Jsou to parchanti oba dva. A my tady doma pomocí různých medií a redaktorů ze sebe děláme chytrolíny, protože zrovna táhneme v jiném chomoutu. NEŠLO BY TO ŘÍCT KAŽDÉMU BEZ OSTYCHU ŽE CÍSAŘ ŠATY NEMÁ A NEBÁT SE ŘÍCT CO SI O JEHO VRAŽDĚNÍ ČI CHOVÁNÍ MYSLÍME, AŤ SE JEDNÁ O KOHOKOLIV. TO FAKT UŽ NA VĚKY BUDEME VŽDYCKY MUSET BÝT NĚKOMU V MÍSTECH KDE SE NOHY SPOJUJÍ S TĚLEM?
  • Zdeněk Gryc  | 05.02.2022 09:45  | Reagovat
    Beran při dnešní rozcvičce 2 x nezklamal.
  • Daňový soumar  | 07.02.2022 18:00  | Reagovat
    Beran v Rusku se každý rok ztratí 20 tisíc lidí aniž by věděl někdo kdy a kde. Co s tím ?
  • Svatopluk Beran  | 07.02.2022 22:03  | Reagovat
    Ještě jednou a třeba milionkrát DAŇOVEJ. Rusko žádnej zázrak a dokážu si stále představit to, o čem jsme si mysleli že bude 89 rok. Bez RUSÁKŮ A BEZ AMERIČANŮ. NENÍ TO TAK A LEZEME DO ZADKU ZASE NĚKOMU JINÉMU A PODPORUJEME JEHO VRAŽDĚNÍ. - JÁ TEDA NE - JEDINEJ JSME TADY PŘED DVACETI LETY VAROVAL Z NÁSTUPU VRAŽDĚNÍ AMERIČANŮ V ARABSKÝCH ZEMÍCH. A AMERIČANÉ SE TRADIČNĚ A JAK JE JEJICH ZVYKEM NECHYSTAJÍ NA NIC JINÉHO, TENTOKRÁT V OPĚT V EVROPĚ JAK PŘED TŘICETI LETY. U NICH NIC NOVÉHO V EVROPĚ, OD TÉ DOBY, KDY RUSOVÉ UMOŽNILI MUSLIMSKÝM ZEMÍM, JEŽ PŘIPOUTAL CAR KE SVÉ RUSKÉ ZEMI. SVOBODU. JENŽE CHYBA LÁVKY VRHL SE TAM ZÁPAD VEDENÝ SPOJENÝMI STÁTY A NASTALO TYPICKÉ AMERICKÉ PEKLO NA DRUHÉM KONCI SVĚTA. AMERIKA JE PRO CELÝ SVĚT VELKÝM NEŠTĚSTÍM, ZATÍM SE TAK RUSKO NECHOVÁ. JE TO HROZNÉ, JAK DNES BEZ ZKRUPULÍ SPOLUPRACUJE VĚTŠINA NAŠICH OBČANŮ S VRAHY ZE SPOJENÝCH STÁTŮ. ALE CHÁPU ŽE K BOHATSTVÍ SE NĚJAK PŘIJÍT MUSÍ A NĚKDE SE MUSÍ VZÍT. Jinak to chce Daňovej klid a nohy v teple, co říkáte na následující informace. Snad kdyby jsme je dostávali o obou velmocech vyrovnané, bylo by to doopravdy demokratické a lidé by se mohly rozhodovat skutečně podle svého vědomí a svědomí. To samozřejmě neznamená že jako levičáci, jen by si museli při svém rozhodnutí nést i váhu nepříjemných skutečností, nesoucích toto rozhodnutí. Pohřešované osoby podle státu 2022 Podle databáze National Missing and Unidentified Persons (NamUS), kterou financuje ministerstvo spravedlnosti USA, se každý rok pohřešuje více než 600 000 osob všech věkových kategorií a každý rok je nalezeno přibližně 4 400 neidentifikovaných těl. Naprostá většina případů pohřešovaných osob je vyřešena poměrně rychle. Například v roce 2012 bylo hlášeno 661 000 případů pohřešovaných osob; více než 659 000 z nich bylo vyřešeno během jednoho roku. Kromě toho výzkumníci říkají, že počet případů pohřešovaných osob za poslední desetiletí klesl, protože lepší komunikace usnadnila udržování kontaktu a sledování osob. Ve Spojených státech stále zůstává otevřeno více než 17 000 případů pohřešovaných osob a 13 000 případů neidentifikovaných těl. V absolutním vyjádření má Kalifornie největší počet pohřešovaných osob, a to 2 133. Ale míra pohřešovaných osob v Kalifornii je poměrně průměrná, 5,4 pohřešovaných osob na 100 000 lidí. Zdaleka nejvyšší míra pohřešovaných osob je na řídce osídlené Aljašce, kde na 100 000 obyvatel připadá 41,8 pohřešovaných osob, což je pětkrát více než v Kalifornii a tři a půlkrát více než v druhé Arizoně (13,0 pohřešovaných na 100 000 obyvatel). ). Stát s nejnižší mírou pohřešovaných osob je Massachusetts, kde je 1,8 pohřešovaných osob na 100 000, zatímco nejmenší počet pohřešovaných osob v absolutním vyjádření má malý Rhode Island, a to 20. Já ještě dodávám že 20 000 občanů loňský rok zabito střelnou zbraní. To jen tak pro vyváženost informací.
  • Svatopluk Beran  | 07.02.2022 22:06  | Reagovat
    Jo, zapomněl jsem se zeptat, co vy na to?
  • Daňový soumar  | 07.02.2022 22:33  | Reagovat
    No Beran já na to, že bych byl radši samozřejmě ztracenej v USA než v podělaným Rusku.
  • Svatopluk Beran  | 07.02.2022 23:05  | Reagovat
    Já po vědomostech o Rusku bych v Rusku taky nechtěl být. A už vůbec ne po skutečnostech žití v USA a vědomí, jak se to tam na školách v magazínech či na ulicích střílí a jak VRAŽDÍ A MUČÍ po celém světě. Ani ta hezká místa ve Spojených Státech mi nestojí za to koukat do hlavně revolveru. Stalo se mi to při jízdě na stodesítce, když jsem jel z odpolední školy domu na Rncho Palos Verdes, předjel pro jistotu větší rychlostí automobil ležérně kličkující přede mnou, jenž byl pro mne nebezpečný. Typický, krásný, americký parník mi to okamžitě vrátil a při hodně těsném a pomalém předjíždění se na mne zubil s revolverem v natažené ruce, necelý metr od mé hlavy, veselý spolujezdec. Nedovolil jsem si ani zpomalit a ani přidat. Hoši si to hezky užívali, já moc ne. Nikdo vás přece do Ruska nenutí. Mě se líbí tady a nehodlám nikoho tolerovat ani podporovat ve vraždění, proto že bych z toho mohl bejt bohatej.
  • Zdeněk Gryc  | 07.02.2022 23:34  | Reagovat
    VRAŽDILO SE V KATYNU A TO VE VELKÉM STYLU ------------------------ Dne 27. září 1940 byl v Berlíně podepsán Tripartitní pakt Německa, Itálie a Japonska, který později vešel ve známost jako Osa. Kvůli bombardování RAF pokračovala jednání v protileteckém krytu ve formátu Ribbentrop – Molotov. Sovětský svaz se měl stát čtvrtým členem Osy a dobývat britské impérium Celé světové "přátelství "pak třeba v novém, uzavřeném blogu. ANO! nebo raději pro klid duše soudruha Berana, NE?
  • Svatopluk Beran  | 07.02.2022 23:47  | Reagovat
    VRAŽDILO SE V KATYNU A TO VE VELKÉM STYLU OPĚT ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA GRYC ALE TO DOKONCE UŽ PŘED 75 LETY - BYLA TO HRŮZA PO ZRADĚ ANGLIE A FRANCIE KDY SE ODEVŘELA CESTA NA VÝCHOD FAŠISMU A TO SI JEŠTĚ FAŠISTI POCHODOVALI ČTRNÁCT DNÍ PŘED DOOPSAZENÍM ČESKÉ REPUBLIKY V 20 000 SHROMÁŽDĚNÍCH PO USA ZA TOLERANCÍ A OCHRANOU AMERICKÉ POLICIE A BRITSKÁ ARISTOKRACIE SI HAJLOVALA. USA VRAŽDI DNES A DOKONCE SE CHYSTÁ I NEDALEKO NÁS. SNAD SI ZAPLATÍ DALŠÍ NACISTY - BANEROVCE -
  • Zdeněk Gryc  | 07.02.2022 23:53  | Reagovat
    Nikdo vás přece do Ruska nenutí. Mě se líbí tady a nehodlám nikoho tolerovat ani podporovat ve vraždění, proto že bych z toho mohl bejt bohatej. ---------------------------------------- Naši legionáři měli také zájem se vrátit do vlasti, že ? ZNÁ BERAN JEJICH ANABÁZI ? ODKU PŘIJEL TGM v roce 1918 DO VLASTI ? -------------------- Kam odletěl Beneš ? Odkud se přes Košice vrátil ? do "osvobozené" vlasti ? Co všechno se událo po únoru 1948 ? story: Jan Masaryk + Beneš ------------------------ Berka sice číst umí, ale čte TO FAKT UŽ NA VĚKY BUDEME VŽDYCKY MUSET BÝT NĚKOMU V MÍSTECH KDE SE NOHY SPOJUJÍ S TĚLEM? Stát s těmito místy otočený k USA a chápavým úsměvem ke Kremlu ? Nikdo vás přece do Ruska nenutí. Mě se líbí tady a nehodlám nikoho tolerovat ani podporovat ve vraždění, proto že bych z toho mohl bejt bohatej. MIMO TEDY VRAŽDĚNÍ POLSKÉ ELITY U KATYNU a VLASOVCŮ, KTEŘÍ POMÁHALI OSVOBODIT PRAHU u HEŘMANČE -------------- PŠTROS + BERAN, JE TAKÉ DÍLKO BOŽÍ
  • Svatopluk Beran  | 07.02.2022 23:56  | Reagovat
    Sovětský svaz SE MĚL - JEŠTĚ ŽE MÁ ČEŠTINA TO ZVRATNÉ SE - stát čtvrtým členem Osy a dobývat britské impérium. SE MĚL :) to je dobrý, no samozřejmě hnědej oslík :) , to jsou ale funglofky po třičtvrtě století. JEŠTĚ CHVILKU POKRAČUJTE A UŽ NEBUDE O ČEM LHÁT A CO ROZKRÁDAT A CO VYMEJŠLET. JO NENÍ NAD TO KDYŽ DVA GERONTI NEMŮŽOU USNOUT :)
  • Svatopluk Beran  | 08.02.2022 00:00  | Reagovat
    Vlasovci si zachraňovali kůži a pokud by jste byl na pasekách tak vás oddělali. KDO BY PAK TADY ALE TAK ODUŠEVNĚLE ROZJÍMAL?
  • Svatopluk Beran  | 08.02.2022 00:06  | Reagovat
    No hlavně TEN ZLATEJ RUSKEJ POKLAD OD TĚCH NAŠICH LEGIONÁŘŮ - CO Z NAKRADENÝHO ZLATA V RUSKU ZALOŽILI LEGIO BANKU A ZLATEJ ČESKEJ POKLAD - PŘIJELO POTOM JISTI 30 000 AMERICKEJCH MARIŇÁKŮ. TO BYLO ZATÍM JEDINÉ VOJENSKÉ NAPADENÍ ÚZEMÍ RUSKA SPOJENÝMI STÁTY. SAMOZŘEJMĚ KDY JINDY NEŽ V OBČANSKÉ VÁLCE JINÉ ZEMĚ.
  • Zdeněk Gryc  | 08.02.2022 09:59  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Úterý, 8. 2. 2022 v 0:00 gratulace ke startu do N.D. Beranova rozcvička = 3x komentář Svatopluk Beran říká: Neděle, 6. 2. 2022 v 8:24 Námořní základna v zátoce Guantánamo kolik SOC-REALISTRICKÝCH modlících tébišků PRÁVĚ DNES bylo v zátoce FUNKCIONALISTICKÝCH ? je to možné,že ? Dne 27. září 1940 byl v Berlíně podepsán Tripartitní pakt Německa, Itálie a Japonska, který později vešel ve známost jako Osa. Kvůli bombardování RAF pokračovala jednání v protileteckém krytu ve formátu Ribbentrop – Molotov. Bez Čechů a Poláků by RAF bitvu o Británii nevyhrála Českoslovenští letci v bitvě o Anglii na archivních snímcích Prohlédnout si 23 fotografií Duxford, 19. července 1940. Důstojníci 310. peruti krátce po dodání prvního Hurricanu Mk.I. Sedící zleva F. Rypl, J. E. Boulton, J. Ambruš, G. D. M. Blackwood, A. B. Woodhall, A. Hess, G. L. Sinclair, J. M. Malý, L. C. Czesek (tlumočník), stojící J. Himr, M. Kredba, K. Vykoukal, F. Hradil, E. Fechtner, V. Chocholín, J. Polívka (technický důstojník), V. Göth, J. Štěrbáček, V. Zaoral, R. Roháček, R. Holeček, A. Navrátil, S. Janouch, F. Kordula a S. Zimprich. Většina čs. pilotů má ještě francouzské stejnokroje. Československou "třistadesítku" vedl do jejího prvního bojového střetnutí 26. srpna 1940 její britský spoluvelitel George D. M. Blackwood. "Tehdy jsem poznal, jak dovedou českoslovenští letci bojovat," píše po letech. "Nebylo třeba rozkazů rádiem, vrhli se na Němce bez rozpaků." Jemu samotnému se tehdy podařilo sestřelit jeden dornier. Pak ale musel skákat padákem, protože mu odvetná palba nepřátelských střelců zapálila benzinovou nádrž. Schéma prvního boje 310. peruti 26. srpna 1940. Oficiální znak 310. čs. stíhací peruti. Foto: VHÚ, IWM, K. Šeda, J. Vopálecký, M. Jiroudek, B. Chamberlain, sbírky J. Rajlicha a J. Sehnala Jan Gazdík 26. 8. 2015 16:03 Přesně před 75 lety - 26. srpna 1940 - vstoupili českoslovenští letci do bitvy o Británii. Prvním ostrým střetem s nepřítelem, jehož se čs. 310. stíhací peruť RAF zúčastnila. Praha - Britové jsou jim vděční dodnes. Čechoslováci, kteří bojovali v řadách Royal Air Force (RAF), jsou pro ně i po 75 letech hrdinové.
  • Svatopluk Beran  | 08.02.2022 14:32  | Reagovat
    PANE GRYC TO JE 80 LET ZPÁTKY - BUDÍČEK VSTÁVAT - PŘEDSTAVTE SI, JESTLI JSTE TOHO VŮBEC SCHOPEN, ŽE SVĚT SE NEZASTAVIL. (NA PODKLADĚ ZRADY VELKÉ BRITANIE PŘED SEDMDESÁTI LETY V MNICHOVĚ, SEPSÁNÍM SMLOUVY O VZÁJEMNÉM NEÚTOČENÍ S HITLEROVSKÝM NĚMECKEM A SOUČSNÉM OTEVŘENÍ POHRANIČNÍHO HVOZDU ZEMĚ NA VÝCHOD OD NĚMECKA Č.R. SMĚREM NA RUSKO, HITLEREM PLÁNOVANÝ BUDOUCÍ ŽIVOTNÍ PROSTOR LEBENSRAUM), VZNIKLY NA ÚKOR TÉTO VELKÉ BRITÁNIE DVĚ NOVÉ HISTORICKÉ SVĚTOVÉ VELMOCI. TÉ HOSPODÁŘSKY NEPOŠKOZENÉ, DOKONCE EKONOMICKY JAKO JEDINÉ PROFITUJÍCÍ S TÉTO VÁLKY, SE PODAŘILO ODSTRANIT CHYTRÝM MANÉVROVÁNÍM SVÉHO SVĚTOVÉHO DOMINANTNÍHO PŘEDCHŮDCE - VELKOU BRITANII - A TEĎ JIŽ SE JENOM SNAŽÍ ODSTARANIT I TOHO DRUHÉHO, TEHDY VÁLKOU TOTÁLNĚ HOSPODÁŘSKY ZDECIMOVANÉHO SOVĚTSKÉHO SVAZU. JENOMŽE SI PŘI TOM VYGENEROVALA SVOU NENANAŽRANOSTÍ I DALŠÍ SVĚTOVOU VELMOC A TEĎ MÁ PROBLÉM https://cs.wikipedia.org/wiki/Lebensraum#Adolf_Hitler Rasově biologická představa o „Lebensraum im Osten” se stala centrálním pojmem nacionalistické myšlenky o expanzi německého národa. Ve vítězství nad bolševickým Sovětským svazem viděl Hitler svou pravou misi. Po převzetí moci národními socialisty poprvé promluvil před důstojníky armády ve své nové funkci kancléře 3. února 1933 o germanizaci životního prostoru na východě[pozn. V nacistické zahraniční politice zaujímala tato myšlenka ústřední ideologické postavení. Nacistická ideologie se opírala o etnicko-sociálně darwinistickou teorii o nadřazenosti německé „panské rasy“, rozšíření německého životního prostoru a výstavbě hospodářství založeném na nemilosrdném vykořisťování a decimaci slovanského obyvatelstva. Do praxe byla myšlenka o životním prostoru na východě uvedena tažením na Polsko (Polenfeldzug) a operací Barbarossa (Deutsch-Sowjetische Krieg) jen částečně a dočasně úspěšného v několika variantách realizovaného do roku 1942 plánu Generalplan Ost, jehož součástí byla „germanizace“ v oblasti východní Evropy až po Ural a od Černého moře ke Kavkazu. Konečná verze plánu rovněž obsahovala ustanovení pro řešení životního prostoru v Čechách a na Moravě v Alsasku-Lotrinsku, Dolním Štýrsku a Kraňsku.
  • Svatopluk Beran  | 08.02.2022 14:45  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Úterý, 8. 2. 2022 v 9:59 Kvůli bombardování RAF pokračovala jednání v protileteckém krytu ve formátu Ribbentrop – Molotov. Co to tady pane Gryc zase vymýšlíte? Vy jste ale veselá kopa a nebo že by přece jenom pokus o bajka od Gryce? Pakt Ribbentrop–Molotov je smlouva o neútočení mezi nacistickým Německem a Svazem sovětských socialistických republik, podepsaná v Moskvě 23. srpna 1939. Pojmenování paktu vzniklo z příjmení dvou vyjednavačů: Hitlerova ministra zahraničních věcí Joachima von Ribbentropa a Vjačeslava Molotova, který byl lidovým komisařem (ministrem) zahraničí v stalinském Sovětském svazu. https://cs.wikipedia.org/wiki/Pakt_Ribbentrop%E2%80%93Molotov ŽE BY RAF UŽ V SRPNU 1939 BOMBARDOVALY MOSKVU? TO NEVÍM. URČITĚ TEN ZÁMĚR SPOLU ALE I S VÁMI MAJÍ TEĎ. POŠLETE MI PROSÍM PANE GRYC ODKAZ NA TEN VÁŠ NESMYSL, RÁD SE SAMOZŘEJMĚ NĚCO NOVÉHO DOVÍM.
  • Zdeněk Gryc  | 08.02.2022 16:38  | Reagovat
    RÁD SE SAMOZŘEJMĚ NĚCO NOVÉHO DOVÍM. POKUSÍME SE O TO V NOVÉM BLOGU OSA
  • Zdeněk Gryc  | 08.02.2022 18:20  | Reagovat
    ŽE BY RAF UŽ V SRPNU 1939 BOMBARDOVALY MOSKVU? Beran ve svém "rudém rauši" ani neumí číst, ale pouze vytrhávat věci ze souvislostí. -------------------------------------------------- Dne 27. září 1940 byl v Berlíně podepsán Tripartitní pakt Německa, Itálie a Japonska, který později vešel ve známost jako Osa. Kvůli bombardování RAF pokračovala jednání v protileteckém krytu ve formátu Ribbentrop – Molotov.
  • Zdeněk Gryc  | 08.02.2022 19:47  | Reagovat
    Vy jste ale veselá kopa a nebo že by přece jenom pokus o bajka od Gryce? BAJKA = BERAN SE RYCHLE UČÍ PROBLÉM TĚCHTO DIALOGŮ NENÍ VZÁJEMNÁ VÝMNĚNA NÁZORŮ ALE VÝROBA OPONENTA BLBCE+OSLA příííí-padně OPĚT ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA GRYC Svatopluk Beran říká: Úterý, 8. 2. 2022 v 14:32 PANE GRYC TO JE 80 LET ZPÁTKY – BUDÍČEK VSTÁVAT – PŘEDSTAVTE SI, JESTLI JSTE TOHO VŮBEC SCHOPEN, ŽE SVĚT SE NEZASTAVIL. Svatopluk Beran říká: Úterý, 8. 2. 2022 v 0:06 No hlavně TEN ZLATEJ RUSKEJ POKLAD OD TĚCH NAŠICH LEGIONÁŘŮ – CO Z NAKRADENÝHO ZLATA V RUSKU ZALOŽILI LEGIO BANKU A ZLATEJ ČESKEJ POKLAD Svatopluk Beran říká: Pondělí, 7. 2. 2022 v 23:56 Sovětský svaz SE MĚL – JEŠTĚ ŽE MÁ ČEŠTINA TO ZVRATNÉ SE – stát čtvrtým členem Osy a dobývat britské impérium. SE MĚL ? to je dobrý, no samozřejmě hnědej oslík ? , to jsou ale funglofky po třičtvrtě století. JEŠTĚ CHVILKU POKRAČUJTE A UŽ NEBUDE O ČEM LHÁT A CO ROZKRÁDAT A CO VYMEJŠLET. Svatopluk Beran říká: Sobota, 5. 2. 2022 v 8:40 To už nemá obdoby. Horší jak za socíku. Ve Spojených Státech bylo za loňský rok zastřeleno 20 000 občanů na ulicích střelnou zbraní. Svatopluk Beran říká: Pondělí, 7. 2. 2022 v 22:03 Já ještě dodávám že 20 000 občanů loňský rok zabito střelnou zbraní. Svatopluk Beran říká: Pondělí, 7. 2. 2022 v 23:05 Já po vědomostech o Rusku bych v Rusku taky nechtěl být. A už vůbec ne po skutečnostech žití v USA a vědomí, jak se to tam na školách v magazínech či na ulicích střílí a jak VRAŽDÍ A MUČÍ po celém světě. Ani ta hezká místa ve Spojených Státech mi nestojí za to koukat do hlavně revolveru. Svatopluk Beran říká: Pondělí, 7. 2. 2022 v 23:47 VRAŽDILO SE V KATYNU A TO VE VELKÉM STYLU OPĚT ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA GRYC USA VRAŽDI DNES A DOKONCE SE CHYSTÁ I NEDALEKO NÁS. SNAD SI ZAPLATÍ DALŠÍ NACISTY – BANEROVCE – ----------------------------------- Tak si počkáme zejtra na další zvěrstva a vraždy USA ---------------------------------- HLAVNĚ SE ANI VLÁSKEM NEDOTKNĚME RUSKÝCH TANKŮ U A NA UKRAJINĚ
  • Svatopluk Beran  | 08.02.2022 20:51  | Reagovat
    Tak tedy ještě jednou pane Gryc a kompletní bez vytrhávání, račte si to porovna a překontrolovat Zdeněk Gryc říká: Úterý, 8. 2. 2022 v 9:59 Svatopluk Beran říká: Úterý, 8. 2. 2022 v 0:00 gratulace ke startu do N.D. Beranova rozcvička = 3x komentář Svatopluk Beran říká: Neděle, 6. 2. 2022 v 8:24 Námořní základna v zátoce Guantánamo kolik SOC-REALISTRICKÝCH modlících tébišků PRÁVĚ DNES bylo v zátoce FUNKCIONALISTICKÝCH ? je to možné,že ? Dne 27. září 1940 byl v Berlíně podepsán Tripartitní pakt Německa, Itálie a Japonska, který později vešel ve známost jako Osa. Kvůli bombardování RAF pokračovala jednání v protileteckém krytu ve formátu Ribbentrop – Molotov. Tak se aspoň více věnujte kopírování, než vymýšlení oslích přesmyček.
  • Svatopluk Beran  | 08.02.2022 21:02  | Reagovat
    Koukám na Slováky a klobouk dolů před odvahou občanů odmítnout přítomnost VRAŽDÍCÍ AMERICKÉ ARMÁDY za úplatu statisíce dolarů. Dnes jsem se jen dozvěděl ve zprávách ČT24 od šestiprocentního vládního člena TOP09, že Č.R. je NÁZAVISLÝ STÁT :) ZDÍLÍCÍ STEJNÉ HODNOTY JAKO USA. UŽ NEJSME ZA TÉTO VLÁDNÍ A MEDIÁLNÍ PÁTÉ AMERICKÉ KOLONY VŮBEC NEZÁVISLÍ A VĚTŠINA Z ČECHŮ NEZDÍLÍ AMERICKÉ STÁTNÍ VRAŽEDNÉ A MUČÁCÍ HODNOTY.
  • Svatopluk Beran  | 08.02.2022 21:04  | Reagovat
    Předseda zahraničního výboru NR SR Marián Kéry - návrh Vládě ČR - odložte cvičení SABER STRIKE 2022 Vážení přátelé, v jak hrozném stavu se nachází naše společnost, dokládá níže přiložený návrh zaslaný Národní radou Slovenské republiky, který masmedia, naše vláda cenzuruje. Nejsme přesvědčeni, že všichni voliči, kteří zvolili poslance politických stran STAN, ODS, Piráti, mají stejné militantní požadavky, nenávistnou rétoriku, kterou předvádí současná vláda a někteří poslanci jmenovných stran. Na druhou stranu, pokud budou tito voliči dělat, že se jich jednání jimi zvolených poslanců netýká, budou mlčet, nesou díl své odpovědnosti. Nechceme připomínat historické události, jenom máme prosbu, nenechte si to líbit, napište jim, že s jejich jednáním, záměry nesouhlasíte. Děkujeme. Za Iniciativu NE základnám ČR, z.s. Václav Novotný Předseda zahraničního výboru NR SR Marián Kéry - návrh Vládě ČR - odložte cvičení SABER STRIKE 2022 V návrhu a přijetí usnesení o odložení termínu konání společného cvičení SABER STRIKE 2022 jednotek USAREUR-AF a Ozbrojených sil SR žádá skupina poslanců vládu České republiky, aby přijala všechna potřebná legislativní a technická opatření a zajistila odložení termínu konání společného cvičení SABER STRIKE 2022 jednotek USAREUR -AF a Ozbrojených sil SR na období ukončení eskalace mezinárodního napětí souvisejícího se situací na Ukrajině, které zahrnuje přijetí vojenských jednotek USA na území SR v měsících únor a březen 2022, a to v počtu do 3000 osob a do 1000 kusů techniky. Jedná se o historicky největší počet vojáků USA a ozbrojené techniky na území SR. „Skupina poslanců NR SR je přesvědčena, že pořádání takového mimořádného vojenského cvičení s tak obrovským počtem vojáků USA na území SR přispívá ke zvyšování napětí souvisejícího se situací na Ukrajině. Společně s úsilím vlády SR dosáhnout schválení obranné dohody mezi USA a SR a bezplatný minimálně desetiletý pronájem vojenských letišť v Kuchyni a na Sliači ozbrojeným silám USA, cvičení takto představuje další úmyslný krok vlády SR přispět čistě z politických a utilitárních důvodů k další eskalaci napětí. Skupina poslanců NR SR proto žádá odložení termínu konání společného slovensko-amerického cvičení na období, kdy bude zřetelné uklidnění mezinárodního napětí,“ přiblížil poslanec za stranu SMĚR - SD a předseda zahraničního výboru NR SR Marián Kéry.
  • Svatopluk Beran  | 08.02.2022 21:16  | Reagovat
    Kdy asi ukáže česká televize, nezávislá CNN či jiné světové medium dnešní, přímo momentální záběry ze Slovenska o protestu Slováků proti minimálně desetiletému užívání slovenského území americkými vojsky pro své militaristické a geopolitické osobní zájmy v Evropě. Zatím jsou to jediní odvážlivci vedle Čechů (americký vojenský radar v Brdech), kteří se nebojí postavit americkému světovému agresorovi. Ano ti lidé na ulicích před slovenskou vládní budovou se zatím mohou cítit SVOBODNÍ A NEZÁVISLÍ.
  • Svatopluk Beran  | 08.02.2022 21:25  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pondělí, 7. 2. 2022 v 23:05 Já po vědomostech o Rusku bych v Rusku taky nechtěl být. A už vůbec ne po skutečnostech žití v USA a vědomí, jak se to tam na školách v magazínech či na ulicích střílí a jak VRAŽDÍ A MUČÍ po celém světě. Ani ta hezká místa ve Spojených Státech mi nestojí za to koukat do hlavně revolveru. a NYNÍ KOMPLETNÍ MŮJ ČLÁNEK, KTERÝ OSLÍK GRYC VE STYLU DNEŠNÍCH ČESKÝCH MEDIÍ SESTŘÍHAL Svatopluk Beran říká: Pondělí, 7. 2. 2022 v 23:05 Já po vědomostech o Rusku bych v Rusku taky nechtěl být. A už vůbec ne po skutečnostech žití v USA a vědomí, jak se to tam na školách v magazínech či na ulicích střílí a jak VRAŽDÍ A MUČÍ po celém světě. Ani ta hezká místa ve Spojených Státech mi nestojí za to koukat do hlavně revolveru. Stalo se mi to při jízdě na stodesítce, když jsem jel z odpolední školy domu na Rncho Palos Verdes, předjel pro jistotu větší rychlostí automobil ležérně kličkující přede mnou, jenž byl pro mne nebezpečný. Typický, krásný, americký parník mi to okamžitě vrátil a při hodně těsném a pomalém předjíždění se na mne zubil s revolverem v natažené ruce, necelý metr od mé hlavy, veselý spolujezdec. Nedovolil jsem si ani zpomalit a ani přidat. Hoši si to hezky užívali, já moc ne. Nikdo vás přece do Ruska nenutí. Mě se líbí tady a nehodlám nikoho tolerovat ani podporovat ve vraždění, proto že bych z toho mohl bejt bohatej.
  • Zdeněk Gryc  | 08.02.2022 21:35  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Úterý, 8. 2. 2022 v 21:25 Svatopluk Beran říká: Pondělí, 7. 2. 2022 v 23:05 Já po vědomostech o Rusku bych v Rusku taky nechtěl být. ---------------------------------------------- TAK NA TOM SE ZCELA VÝJIMEČNĚ SHODNEME A V RUSKÉM TANKU NA HRANICÍCH S UKRAJINOU TAKÉ NE ?
  • Zdeněk Gryc  | 08.02.2022 21:38  | Reagovat
    Tak si počkáme zejtra na další zvěrstva a vraždy USA ———————————- HLAVNĚ SE ANI VLÁSKEM NEDOTKNĚME RUSKÝCH TANKŮ U A NA UKRAJINĚ
  • Zdeněk Gryc  | 08.02.2022 21:53  | Reagovat
    PROSÍM UVÉST NEJLÉPE KDEKOLIV BEZ OSLŮ a ŠÍPKOVÝCH RŮŽENEK KDE JE CHYBA NEPŘESNOST NEPRAVDA V BLOGU: SSSR čtvrtým členem OSY Zdeněk Gryc | Úterý, 8. 2. 2022 v 16:51 Málo se však ví, že Sovětský svaz se měl stát plnohodnotným čtvrtým členem Osy a Rudá armáda měla dokonce dobývat britské impérium. "Sovětský svaz se měl stát čtvrtým členem Osy a dobývat britské impérium" Bearan v "rudém rauši" kouká a chytře nejlépe mimo théma ŠALAMOUNSKY napíše: pokračování blogu: ------------- Šalamounsky Petr Klukan | Pátek, 4. 2. 2022 v 14:00
  • Zdeněk Gryc  | 08.02.2022 21:56  | Reagovat
    oprava: Beran v „rudém rauši“ kouká... Z VÝCHODU NA ZÁPAD V RÁMCI PŘÁTELSTVÍ "NA VĚČNÉ ČASY A NIKDY JINAK" že ???
  • Svatopluk Beran  | 08.02.2022 23:49  | Reagovat
    PANE GRYC VY JSTE TEN ČLÁNEK OD JIŘÍHO VOJÁČKA SESTŘÍHLA A ZKOPÍROVAL TAK BLBĚ, ŽE TO O ČEM TAM PÍŠE VOJÁČEK PŘIŘAZUJETE ÚPLNĚ NESMYSLNĚ K JINÝM VĚCEM NEŽ JSOU VOJÁČKEM NAPSÁNY VIZ RIEBENTROP A MOLOTOV V BUNKRU NAPŘÍKLAD JSTE TYPICKY PODLE VÁS VYTRHL NÁSLEDNÉ UDÁLOSTI A PŘIDAL JIM HLAVNÍ VÝZNAM. CELÝ ČLÁNEK ZAČÍNÁ PŘESNĚ TÍM ,,VY POPLETO A MANIPULÁTORE,, CO JÁ TU TVRDÍM V REAKCI NA VÁŠ PŘÍSPĚVEK, UŽ OD ZAČÁTKU. ŽE VAŠEMU ODKAZU TITULU ČLÁNKU, PŘEDCHÁZÍ ZRADA ANGLIE MNICHOVSKOU DOHODOU. A TO JSEM SE DOSTAL K ČLÁNKU PANA VOJÁČKA AŽ DNEAS. ON TO TAM SÁM HNED V ÚVODU ZDŮRAZŇUJE A UVÁDÍ AŽ CELOU VAŠI MANIPULACI JAKO DŮSLEDEK MNICHOVSKÉ DOHODY. Situace v sovětské zahraniční politice se začala měnit již po podpisu Mnichovské dohody. Pokud na konci 30. let Sovětský svaz osciloval mezi spoluprací se západními demokraciemi a Německem, sudetská krize Stalina přesvědčila, že Británie s Francií nejsou spojenci, o které by se mohl opřít. A TEĎ PROSBA, ZDALI BY JSTE MI MOHL NAJÍT V ČLÁNKU TO MÍSTO, KDE SSSR NAVRHUJE NEBO SOUHLASÍ STÁT SE ČLENEM OSY A ÚTOČIT NA ANGLII. NEVÍM JESTLI O TOM VÍTE, ALE AMERIKA NAKUPUJE DNES OD RUSKA PLYN A ZPOUSTU JINÝCH VĚCÍ, ALE VŮBEC TO NEZNAMENÁ ŽE BY CHTĚLA Z RUSKEM NA NĚKOHO ÚTOČIT VY POPLETO. JÁ JSEM TAM NAŠEL JEN OSOBNÍ ÚVAHU PANA VOJÁČKA, ŽE BY TO TAK RÁD VIDĚL HITLER. A NÁSLEDUJE NĚCO JAKO - JÁ JIŘÍ VOJÁČEK SE DOMNÍVÁM ŽE KDYBY - TAK BY :) VELICE ALE ODCEŇUJE VAŠI SCHOPNOST PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY VYHLEDAT A PAK S NIMI MANIPULOVAT A STAVĚT JE DO ROVINY, ŽE JAK BY JSTE SI TO RÁD PŘECTAVOVAL, TAK TO TAM SESMOLÍ TE A PŘÍLEŽITOSTNĚ ZKOPÍRUJE TE. VY SE ALE DO TOHO LHANÍ TAK ZAMOTÁTE, ŽE PAK K SOBĚ PŘIŘAZUJETE NESMYLY.
  • Svatopluk Beran  | 09.02.2022 00:12  | Reagovat
    A opět dnešní stav událostí na Ukrajině dokládáte předpoklady někoho CO BY - KDY BY - postavených na osmdesát let starých vykopávkách. DNEŠNÍ NĚMECKO UŽ NENÍ HITLEROVO FAŠISTICKÉ NĚMECKO. DNEŠNÍ RUSKO UŽ NENÍ STALINŮV SOCIALISTICKÝ SOVĚTSKÝ SVAZ. UŽ JE TO GEOPOLITICKY HODNĚ OKRADENÁ VELMOC O BÝVALÁ CARSKÁ ÚZEMÍ. Poválečný militaristický a geopolitický hegemon USA, zavedl a zatím ještě stále zavádí ve světě coby SVĚTOVÝ POLICAJT zcela jinou doktrínu násilných a preventivních a destabilizačních válečných akcí. Posledních dvacet let destrukce a znásilňování arabského světa vražděním, mučením hospodářským ničením a diasporou, jsou nejčerstvější světová událostí amerických dějin, z kterých jako obvykle za posledních padesát let opět bez soudního potrestání utekli. WAKE UP MR. GRYC. PROBUĎTE SE A VZTAŇTE UŽ KONEČNĚ Z TOHO KLINBÁNÍ PŘED TŘIČTVRTĚ STOLETÍM.
  • Zdeněk Gryc  | 09.02.2022 09:07  | Reagovat
    PANE GRYC VY JSTE TEN ČLÁNEK OD JIŘÍHO VOJÁČKA SESTŘÍHLA A ZKOPÍROVAL TAK BLBĚ, ------------------------ článek je zkopírován jako celek bez sestříhání vložka Ernie Pyle je vložena v souvislosti s jeho knihou s fotografiemi POSLEDNÍ KAPITOLA ------------ Váš pohled rudého manipulátora souvisí v Vašim postojem ZÁDY K RUSKU PLIVAT NA ZÁPAD JE EXTRÉMNĚ AKTIVNÍ, COŽ SOUVISÍ SE SNAHOU PRORUSKÝCH TROLŮ LASKAVĚ UHLADIT POHLED NA RUSKÉ TANKY U A NA UKRAJINĚ takže: ČEST PRÁCI !!! ---------------------- WAKE UP MR. GRYC. ---------------------- jeden jako druhý BER-AN ... BER-KA 22. Berka říká: Středa, 22. 8. 2018 v 0:39 Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ? Je tady docela zajímavá paralela – stejně jako si estébák dovolí řečnit o výročí okupace před českým rozhlasem, tak si to se stejnou chutí dovolí tady i budovatelský kolaborant z Jihlavy. Měli byste oba zalézt někam pod zem a vůbec se neodvažovat vystrkovat svoje narudlé a narychlo přebarvené rypáky. Teď v těch vedrech totiž máslo na hlavě strašně rychle taje…
  • Zdeněk Gryc  | 09.02.2022 19:34  | Reagovat
    PANE GRYC VY JSTE TEN ČLÁNEK OD JIŘÍHO VOJÁČKA SESTŘÍHLA A ZKOPÍROVAL TAK BLBĚ, ŽE TO O ČEM TAM PÍŠE VOJÁČEK PŘIŘAZUJETE ÚPLNĚ NESMYSLNĚ K JINÝM VĚCEM NEŽ JSOU VOJÁČKEM NAPSÁNY VIZ RIEBENTROP A MOLOTOV V BUNKRU --------- Rudý bratr neumí číst ? Bod zlomu: Osa Dne 27. září 1940 byl v Berlíně podepsán Tripartitní pakt Německa, Itálie a Japonska, který později vešel ve známost jako Osa. Již v době jeho příprav němečtí vyjednavači navrhovali do něj přizvat i Sovětský svaz a Molotova pro jistotu informovali o tom, že pakt není v žádném případě namířen proti Sovětskému svazu, ale že je obranou proti americkým „válečným štváčům“. Sověti však již o smlouvě věděli od své špionážní sítě v Japonsku. Molotovova návštěva v Berlíně Na dlouho očekávanou historickou návštěvu Německa dorazil sovětský komisař zahraničních věcí Vjačeslav Molotov 12. listopadu 1940. Vlak, který ministr osobně kousek po kousku prohledal kvůli odposlechům, dorazil do Berlína v 11:05 hodin. Prvním špatným znamením pro sovětskou delegaci byla absence hlavního zastánce spolupráce obou států von Schulenburga. Všude nicméně visely sovětské vlajky, hudba zahrála Internacionálu a nálada byla slavnostní. Po krátkém odpočinku byly rozhovory zahájeny v hotelu Schloss Bellevue. Němci do nich šli s tím, že Anglie je poražena a je pouze otázkou času, než to uzná i sám Churchill. Ribbentrop pak znovu vyzval sovětskou delegaci, aby se vyjádřila k navrženým sférám vlivu. Podle něj Hitler předpokládá, že všechny čtyři země paktu ------------------- (Německo, Itálie, Japonsko, Sovětský svaz) ---------------- budou mít zájem expandovat přirozeně „v jižním směru“, tedy k moři. Když se Molotov zeptal, které moře má v případě Sovětského svazu namysli, Ribbentrop upřesnil: „V déle dobém horizontu předpokládáme pro Rusko nejvýhodnější přístupy ve směru k Perskému zálivu a Arabskému moři.“ Odpoledne přijal ministra Molotova v budově říšského kancléřství sám Hitler. „Mluvil o posledním úderu, který Německo chystá proti Anglii i o nutnosti rozdělit si svět po konečném vítězství.“ Paradoxně právě toho dne byla na příští rok odložena invaze do Velké Británie, když se Göringově Luftwaffe nepodařilo porazit RAF. V telegramu do Moskvy vyjádřil Molotov příjemné překvapení nad tím, jak byl Hitlerem přijat. Podle jeho zpráv měl Hitler o problematiku společných vztahů živý zájem a vyzařovala z něj snaha dojít se Sověty k mírovému uspořádání vzájemných vztahů. Stalin mu odpověděl, aby nadále tlačil na otázku průlivů, zejména Bosporu, protože ochrana vstupu do Černého moře je pro SSSR zásadní. Dalšího rána se Molotov s Hitlerem vrátili k otázce Finska. Hitler Sovětům zalhal, když německé jednotky ve Finsku označil za pouhé kolony do okupovaného Norska. Naopak se zajímal o to, zda se Sovětský svaz chystá na pokračování Zimní války a upozornil, že jakkoli uznává, že Finsko je v sovětské sféře vlivu, případné další ozbrojené střety na severské frontě by mu mohly nadělat značné politické potíže. Připomněl také, že Finsko je pro Říši důležitým zdrojem nerostných surovin a dal tak sovětské delegaci jasně najevo, že si Němci nepřejí postup Sovětů z Karelské šíje. V následujících jednáních se Molotov znovu vrátil k otázce Bosporu, která byla pro Sověty primární. Žádal, aby měl Sovětský svaz k Bulharsku stejný přístup, jaký má Německo a Itálie k Rumunsku. Na to Hitler opáčil, že Sověti svévolně rozšířili okupované území Rumunska o Bukovinu, která nebyla součástí dohod a že byla již dříve mezi oběma stranami učiněna ústní dohoda o tom, že bývalá teritoria Rakouska-Uherska budou náležet do německé sféry vlivu. Stalin, velmi pečlivě sledující všechna jednání, poté nařídil Molotovovi připomenout okolnosti Krymské války, které činí z ochrany Bosporu pro Sovětský svaz nejvyšší prioritu. Protože jednání spěla díky Bosporu do slepé uličky, Hitler obrátil jejich tón směrem k dlouhodobým cílům celého spojeneckého uskupení: „Po dobytí Anglie se stane z Britského impéria gigantická bezvládná plocha o čtyřiceti milionech čtverečních kilometrů, ve které bude pro Rusko přístup k nezamrzajícímu a skutečně otevřenému oceánu. … Všechny země, které by mohly mít na tomto prostoru zájem, by měly zanechat všech svárů a soustředit se výhradně na dělení Britského impéria.“ Kvůli bombardování RAF pokračovala jednání v protileteckém krytu ve formátu Ribbentrop – Molotov. Molotovova návštěva v Berlíně ----------------- Na dlouho očekávanou historickou návštěvu Německa dorazil sovětský komisař zahraničních věcí Vjačeslav Molotov 12. listopadu 1940. Beran jaksi nedokáže pochopit že… Kvůli bombardování RAF pokračovala jednání v protileteckém krytu ve formátu Ribbentrop – Molotov. ------------------ Rudý bratr + Miloš Zeman Nechápe ani story Vrbětice. Ani si nevšimnul: Česko na ruském seznamu nepřátel: Co to pro nás znamená? - CNN… cnn.iprima.cz/cesi-jako-pomocnici-hitlera-pomniky-legionaru-v… Před 8 měsíciČesko se ocitlo na ruském seznamu nepřátelských zemí. „Budou zaznívat hlasy, aby byl přehodnocen vztah Ruska k srpnu 1968,“ varuje expert. ale kecá a kecá…

Přidat Komentář Vrátit se nahoru