Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Miloš Vystrčil

Narozen v roce 1960 v Dačicích, od narození žije v Telči. Na podzim roku 2010 zvolen senátorem obvodu 52 - Jihlava. Od roku 2020 je předsedou českého Senátu. www.vystrcil.cz

http://www.vystrcil.cz/

Sebevědomí a pokora

Miloš Vystrčil | 10.03.2022 08:28

„Češi s námi soucítí a pomáhají snad jako žádný jiný národ,“ to jsou slova mého kamaráda hejtmana Zakarpatské oblasti Ukrajiny Volodi Čubirka, která mi říkal v pátek do telefonu, aby mi následně poslal fotografie z rozbombardovaného Charkova.

Ta slova, kterými nás Čechy a Česko Voloďa ocenil, nespadla z nebe, je za nimi nejen naše člověčenství, nýbrž také naše zkušenost a naše historie. Například z roku 1968 a roků po něm následujících.

Na rozdíl od nás se Ukrajinci ruské agresi hrdinně brání. Ano, já vím, Ukrajinci jsou v jiné situaci, než jsme byli my v srpnu 1968. Ale ten kořistnický a děsivý scénář totalitní velmoci mi připadá stejný. Nechat se pozvat do cizí země, rychle obsadit, instalovat loutkovou vládu a dlouhodobě okupovat.

Ukrajina se však k překvapení Putina hrdinně brání a my cítíme a víme, že ji v tom nemůžeme nechat. Děkuji všem, kteří pomáháte. Ta spontánní podpora ukrajinského národa je obrovskou vzpruhou, posilou a nadějí pro Ukrajince i pro nás, pro naši budoucnost.

Když nyní přemýšlím o časech, které nás čekají, opět si vybavuji a dohledávám slova svatého Augustina, který před asi šestnácti sty léty okomentoval skutečnost, že lidé si často stěžují na zlou a obtížnou dobu následovně. Svatý Augustin pravil, že pokud budeme žít dobře, pak bude i naše doba dobrá a současně zdůraznil, že my jsme ta doba, a tedy jací jsme my, taková je doba.

Vzhledem k době, která je před námi a která nás čeká, bych rád poprosil, abychom tato slova vzali jako výzvu k posílení našeho sebevědomí.

Záleží totiž na našem sebevědomí a na našem přístupu, zda dokážeme i nadále udržet solidaritu a vzájemnou soudržnost, anebo zda začneme postupně podléhat těm, kteří již dnes zatím spíše slabě a nenápadně zasévají mezi nás první pochybnosti, zrnka nedůvěry, sobectví, závisti a třeba i nesnášenlivosti.

Jsem přesvědčen, že je před námi velká zkouška našeho sebevědomí a duchovní pokory.

V naprosté většině v sobě máme totiž podvědomě zakódovánu prvotní péči o svoji rodinu a své nejbližší. I proto se často snažíme zejména v tomto směru napínat své síly, svoji podporu, péči a dobrodiní. Teprve potom zpravidla přichází na řadu ti ostatní. Nejsme vychováni tak, abychom jednoduše a bez problémů byli schopni přijímat nepohodu nebo nepohodlí. Zvláště ne v případech, kdy by se mohlo zdát, že to celé způsobuje nebo způsobil někdo jiný a nikoliv my sami.

Tyto své vzorce chování a jednání dokážeme změnit v okamžiku, kdy je situace kritická, kdy někdo třeba i neznámý opravdu potřebuje naši pomoc, kdy jde o životy nebo o existenci. V těchto okamžicích aktuálního neštěstí si zpravidla vedeme velmi dobře. Platí to i dnes, kdy se ve velké většině k sobě navzájem i k ukrajinským uprchlým matkám a jejich dětem chováme báječně. Pomáháme, a to někdy i na úkor sebe, svých nejbližších a svých osobních zájmů a preferencí.

Pro naši budoucnost je velmi důležité, aby nám naše ochota pomáhat a snášet nepohodlí vydržela alespoň částečně i pro dny všední. Abychom dokázali, že na to máme dostatek sebevědomí a pokory.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

Jamesatorm: My, občané Protektorátu (1/3)
Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)
RobertTop: My, občané Protektorátu (1/3)
LidiaHoumn: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

66 komentářů

Přidat Komentář

  • Dvořák  | 10.03.2022 09:34  | Reagovat
    Architektovo oblíbené právě dnes. Slovensko,litr nafty 38-40 Kč. Jestli oni Slováci nejsou agenty Kremlu a s Ukrajinou absolutně nesoucítí. To by chtělo potrestat,co tchajwanec?!
  • jihlavák  | 10.03.2022 09:45  | Reagovat
    Napsal bych Pokora a ohnutá záda.
  • Svatopluk Beran  | 10.03.2022 10:40  | Reagovat
    Tyto své vzorce chování a jednání dokážeme změnit v okamžiku, kdy je situace kritická, kdy někdo třeba i neznámý opravdu potřebuje naši pomoc, kdy jde o životy nebo o existenci. V těchto okamžicích aktuálního neštěstí si zpravidla vedeme velmi dobře. Platí to i dnes, kdy se ve velké většině k sobě navzájem i k ukrajinským uprchlým matkám a jejich dětem chováme báječně. Pomáháme, a to někdy i na úkor sebe, svých nejbližších a svých osobních zájmů a preferencí. PAN PŘEDSEDA SENÁTU VYSTRČIL MÁ NAPROSTOU PRAVDU, OVŠEM JE TO TYPICKÝ DNEŠNÍ PRAVICOVÝ FARIZEJ. ŽE TAKHLE NEVYSTUPOVAL UŽ PŘED DVACETI LETY TŘICETI LETY, KDYŽ SE VŠECHNO POD TAKTOVKOU OBCHODNÍCH POTŘEB USA ROZJÍŽDĚLO K DEVASTACI ARBSKÝCH ZEMÍ A POD USA I PLATBOU 5 MILIARD DOLARŮ V EVROPĚ AMERICKÝM PUČEM NA MAJDANU TĚSNĚ PŘED VOLBAMI NA UKRAJINĚ. JE TO POŘÁD STEJNÁ PÍSNIČKA - MY V ZÁJMU CIVILIZOVANÉHO LIDSTA VRAŽDIT, MUČIT, DEVASTOVAT INFRASTRUKTURU JINÝCH ZEMÍ MÁME PŘEDURČENO BOHEM JEDINĚ MY JSME TI OPRÁVNĚNÍ. BYL TU DOCELA KLID V TÉ EVROPĚ, NEŽ TO TO VZALA DO RUKY AMERIKA. TRPĚLI LIDÉ KTEŘÍ NESOUHLASILI Z REŽIMEM, NETRPĚLI ALE CIVILISTÉ. MUSÍ BÝT CESTA BEZ SOCIALISTICKÉHO RUSKA, KDY MOHOU LIDÉ SVOBODNĚ HOVOŘIT A MUSÍ BÝT CESTA BEZ OBCHODNÍCH VIZÍ SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH V EVROPĚ I V CELÉM SVĚTĚ, KDY TRPÍ A JSOU ZABÍJENÍ CIVILISTÉ PO TITISÍCÍCH A MILIONECH
  • Zdeněk Gryc  | 10.03.2022 13:10  | Reagovat
    "JE TO POŘÁD STEJNÁ PÍSNIČKA" + stejné bučení Berana
  • Svatopluk Beran  | 10.03.2022 13:37  | Reagovat
    LICOMĚRNOST USA, DNES NAPŘÍKLAD Z ÚST AMERICKÉ VICEPRESIDENTKY S OHLÉDNUTÍM DO HISTORIE VÁLEK USA DOMA I PO CELÉM SVĚTĚ A S JEJICH VYPROVOKOVÁNÍ Z DŮVODU VLASTNÍ PROSPERITY OBCHODU A PODMANĚNÍM SI JINÝCH ZEMÍ I JEJICH SUROVINOVÝCH ZDROJŮ, JE DOSLOVA NESKUTEČNÁ. MÁSLO NA HLAVĚ MÁ TÉMĚŘ KAŽDÝ Z DNEŠNÍCH KAPITALISTICKÝCH ZEMÍ, OVŠEM SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ SI HO TAM KYDAJÍ DEN O DE DNE VÍC A VÍC. ANI ODUŠEVNĚLOST PANA GRYCE, NEMŮŽE NEUSTÁLE STEJNOU AMERICKOU PRAXI NA HISTORICKÝCH SKUTEČNOSTECH VÁLEČNÝCH KAPITALISTICKÝCH SVOBOD USA, NIJAK ZMĚNIT.
  • Svatopluk Beran  | 10.03.2022 13:54  | Reagovat
    TEĎ UŽ JSEM JEN ZVĚDAVÝ JESTLI SE I U NÁS OBJEVÍ TZV. VÁLEČNÉ DLUHOPISY, KTERÉ BYLY BĚŽNOU PRAXÍ PŘEDEVŠÍM VE SPOJENÝCH STÁTECH AMERICKÝCH, ALE I V EVROPĚ PŘEDEVŠÍM PŘED 1SV, KDY SI OBČANÉ MOHLI VSADIT NA VÁLKU, DOTOVAT STÁT NÁKUPEM VÁLEČNÝCH DLUHOPISŮ A PO VÁLCE SI JEN KONTROLOVAT V BANCE, JAK JIM VÝNOSY Z TĚCHTO DLUHOPISŮ, PODPOŘÍ JEJICH BUDOUCÍ ŠTASTNÝ ŽIVOT. HLAVNĚ ŽE SE OBCHODU, VÁLCE A INFLACI DAŘÍ. JE TO HNUS CO PODPORUJETE PANE SENÁTORE.
  • Svatopluk Beran  | 10.03.2022 14:03  | Reagovat
    TY KLÍČE OD ČESKÉHO SENÁTU DO JINÝCH NEŽ ČESKÝCH RUKOU NEPATŘÍ. JSTE TEN NEJNIŽŠÍ PRODEJECE ČESKÉ SMOSTATNOSTI A SVÉBYTNOSTI, HNED VEDLE BILAKA, INDRY, KOLDERA. https://cs.wikipedia.org/wiki/Milo%C5%A1_Vystr%C4%8Dil V srpnu 2020 v Senátu přivítal ministra zahraničí USA Mika Pompea, který si Senát Parlamentu České republiky vybral jako místo svého zásadního projevu během své návštěvy střední Evropy.
  • Svatopluk Beran  | 10.03.2022 14:31  | Reagovat
    Na rozdíl od nás se Ukrajinci ruské agresi hrdinně brání. Ano, já vím, Ukrajinci jsou v jiné situaci, než jsme byli my v srpnu 1968. Ale ten kořistnický a děsivý scénář totalitní velmoci mi připadá stejný. Nechat se pozvat do cizí země, rychle obsadit, instalovat loutkovou vládu a dlouhodobě okupovat. TO MYSLÍTE MAJDAN TĚSNĚ PŘED VOLBAMI NA UKRAJINĚ, DOTOVANÝ 5 MILIARDAMI AMERICKÝCH DOLARŮ A VYCVIČENÍM UKRAJINSKÝCH NEONACISTŮ, ABY MOHLI TERORIZOVAT RUSKÉ OBYVATELSTVO A 750 000 TISÍC JICH Z UKRAJINY VYHNAT DO RUSKA S 13 OOO MRTVOLAMI PANE SENÁTORE? NETVRĎTE ŽE O TOM NEVÍTE https://www.unhcr.org/53e0b3a59.html
  • Zdeněk Gryc  | 10.03.2022 14:56  | Reagovat
    4 x („JE TO POŘÁD STEJNÁ PÍSNIČKA“ + stejné bučení Berana)
  • Svatopluk Beran  | 10.03.2022 18:51  | Reagovat
    NĚJAKÝ ARGUMENT SOCIALISTICKÝ ARCHITEKTE PANE GRYC BY TAM NEBYL? KROMĚ HLOUPÝCH REAKCÍ, ŽE OPONENT BERAN JENOM PŘEDKLÁDÁNÍM HISTORICKÝCH SKUTEČNOSTÍ, BUČÍ.
  • Zdeněk Gryc  | 10.03.2022 19:38  | Reagovat
    OSEL HÝKÁ OVCE BEČÍ a Beran bučí nejlépe 4X v jednom tahu. To jsou historická fakta!!! OSEL NEBEZPEČNÝ PRO DEMOKRACII ---------------- Svatopluk Beran říká: Sobota, 29. 1. 2022 v 2:43 „I S VAŠÍM-OS… POKÝVÁVÁNÍM HLAVY A HÝKÁNÍM PROSTĚ BUDE!!!!!!!!!!!!!!! “ 1. Svatopluk Beran říká: Pondělí, 7. 2. 2022 v 12:12 2. TAK TAKHLE DOKÁŽE PRACOVAT STÁTNÍ PROPAGANDA S MOZKY OBČANŮ A BRITSKÝ SPISOVATEL ORWEL, TO JIŽ VE SVÉ KNIZE VELICE DOBŘE POPSAL. Svatopluk Beran říká: Středa, 2. 2. 2022 v 5:47 Jednou jsem napsal, že ne vaši omezenost vkládání odkazů nemá cenu reagovat, protože je to zbytečné plýtvání časem. --- Ale vy jste se stal opět v čase určitým a teď už jediným nositele typu myšlení dnešní pravicové MEDIÁLNÍ TOTALITY a tudíž podle mne pro budoucí společnost velice NEBEZPEČNÝM a tím i pro demokracii u nás. ¨ — Tak se hold snažím vámi přenášenou dnešní MEDIÁLNÍ TOTALITU, pro ostatní přispěvatele či čtenáře zviditelňovat, občas až snad tvrdě a sarkasticky. --------------------------------------------- „jediným nositele typu myšlení dnešní pravicové MEDIÁLNÍ TOTALITY“ Safra a co autor blogu ? PAN PŘEDSEDA SENÁTU VYSTRČIL MÁ NAPROSTOU PRAVDU, OVŠEM JE TO TYPICKÝ DNEŠNÍ PRAVICOVÝ FARIZEJ. Tak se hold snažím vámi přenášenou dnešní MEDIÁLNÍ TOTALITU, pro ostatní přispěvatele či čtenáře zviditelňovat, ČEST PRÁCI ! Putin určitě vydá epištoly Berana pro potřebu ruské mládeže AZBUKOU Beran by se ze ještě více zavděčil, kdyby ji začal používat. Lauko, který tu citelně chybí taky změnil jazyk. A co kámoš na katedře Marxáku čtenář - pozorovatel - km ? ECCE UKRAJINA PRÁVĚ DNES! BERAN NIC ???
  • Jan P  | 10.03.2022 20:31  | Reagovat
    Už před současnou několikanásobnou krizí u nás žily rozsáhlé vrstvy obyvatel, které se snažily artikulovat své sociální problémy. Tito lidé byli a stále jsou (nejen) politiky/čkami systematicky ignorováni. Jak jejich pohled ovlivní obrovská vlna solidarity vůči ukrajinským uprchlíkům? A reflektuje současná vláda tento nepoměr? Přečtěte si text Kateřiny Smejkalové. https://a2larm.cz/2022/03/ceska-solidarita-bude-docasna-uprchlici-z-ukrajiny-prichazeji-do-rozdelene-spolecnosti/
  • Zdeněk Gryc  | 10.03.2022 21:08  | Reagovat
    Zítra se bude tančit všude Hudba: Ludvík Podéšť text: Pavel Kohout dříve komunista,že ? ----------- V lukách se třpytí potoky, vítr nám chladí čelo, v srdci zní nápěv široký, že by se tančit chtělo. Písní a šťastným úsměvem vítáme nová jitra; už dnes je krásná naše zem, oč hezčí bude zítra! 1. |: Zítra se bude tančit všude, až naše vítězné vlajky rudé na stožáry světa vyletí! :| ------------ V zemi, kde zítra znamená již včera (výběr) Julius Fučík Nepředvídaný úvod Tato kniha dosáhla velmi rychle „druhého“ vydání. Druhého — po konfiskaci opraveného. Psal jsem ji, maje stále před očima paragrafy zákoníků, probíral jsem se jejími větami, škrtaje opatrně všechna slova, na nichž by mohla ztroskotati její celistvost. Byl jsem si vědom nebezpečí, jež na ni čeká. Chtěl jsem ji chránit, neboť člověk miluje práci, jež slouží svobodě. Neuchránil jsem ji. Snad bys, čtenáři, mezi devátou a desátou stránkou této knihy četl ještě tři stránky, v nich poutník, vrátivší se ze Sovětského svazu, vypravuje o tom, co viděl v západní Evropě. Byl bys četl o některých věcech, jež těžce dolehly na tohoto poutníka a jež nemohl neviděti. Bylo to přece součástí té historie pozdního jara a léta roku 1930, již vypravuje tato kniha. Musel jsem říci i tuto část, musel jsem ji říct, neboť už je dvojí svět, ale v jednom celku, a elektrický proud, který jim prochází, nemůže být přerušen. Musel jsem ji říct — a říkal jsem ji m a r n ě . ------------------------------------------------------------ Přečtěte si text Kateřiny Smejkalové. IMIGRAČNÍ POLITIKASOCIÁLNÍ POLITIKA Česká solidarita bude dočasná. Uprchlíci z Ukrajiny přicházejí do rozdělené společnosti Češi se sice zdají být v postoji k přijímání ukrajinských uprchlíků jednotní, nicméně to se může rychle změnit. Na strádající část české společnosti nesmíme zapomínat ani v současné situaci. KATEŘINA SMEJKALOVÁ 10.03.22 ---------------------- „Dočasný pobyt“ sovětských vojsk vláda schválila před půlstoletím. Trval 23 let 16. 10. 2018 Někdejší Československo bylo po roce 1945 jedinou zemí východního bloku, kde nebyla rozmístěna sovětská vojska. To se však změnilo po okupaci země vojsky Varšavské smlouvy 21. srpna 1968. Jednotky z Maďarska, Bulharska a Polska sice postupně československé území opustily, sovětská vojska zůstala téměř 23 let, až do června 1991. ¨¨ Jejich pobyt byl legalizován smlouvou, kterou vláda přijala před 50 lety, 16. října 1968 v Praze. ------------ Putin určitě vydá epištoly Berana pro potřebu ruské mládeže AZBUKOU Beran by se ze ještě více zavděčil, kdyby ji začal používat. Lauko, který tu citelně chybí taky změnil jazyk. A co kámoš na katedře Marxáku čtenář – pozorovatel – km ? ECCE UKRAJINA PRÁVĚ DNES! BERAN NIC ??? Opět žádný komentář K aktuálnímu dění na UKRAJI-NĚ BERA-NE? ON-LINE: Válka na Ukrajině 1. 3. 2022, 17:06 • Aktualizováno 20:46 Novinky Válka na Ukrajině trvá už dva týdny, přesto se ruské armádě stále nepodařilo dobýt větší území. Z Ukrajiny mezitím uprchlo už přes půldruhého milionu lidí. Hlavní boje se v nadcházejících dnech očekávají v Kyjevě. Dění z Ukrajiny vám Novinky přinášejí on-line. BERAN, ALE NIKOLIV. ŽE ? Do koupelny, promejt očička a podívat se na PC ! Případně konsultovat se šéfem Putinovy agentury v CZ na praní prádla a mozků…
  • Zdeněk Gryc  | 10.03.2022 21:45  | Reagovat
    Nejsvětější Trojice? Jak chápat tři Božské osoby? vira.cz/nejsvetejsi-trojice-jak-chapat-tri-bozske-osoby.html V praxi to znamená, že Bůh má jediné poznání, vůli, moc – společné všem třem božským osobám. Neexistuje nic, co by věděl Otec a nevěděl Syn, co by chtěl Syn, ale nechtěl Duch svatý… OK 3x a DOST (www.ods.cz ) Poslanci dnes schválili návrh ODS na zavedení pravidla „3krát a dost". Lidé, kteří se opakovaně dopustí nejzávažnějších přestupků, jako jsou krádeže nebo násilí, budou muset nově počítat s tím, že pokuty udělené za tyto přestupky se jim budou strhávat z dávek v hmotné nouzi. Podle hlavního předkladatele návrhu Jana Bauera tento návrh reaguje na situaci v problémových regionech a má za cíl zvýšit motivaci některých lidí závislých na sociálních dávkách chovat se v souladu se zákonem. 1/ 3x a dost čtenář pozorovatel km 2/ 3x a dost Svatopluk Beran doma Svatopluk Beran 5let v USA Svatopluk Beran opět v CZ
  • Svatopluk Beran  | 10.03.2022 22:40  | Reagovat
    A něco co by dávalo smysl podle amerického scénáře ohledně informování veřejnosti o válkách, by tam pane Gryc od socialistického architekta nebylo?
  • Zdeněk Gryc  | 10.03.2022 22:47  | Reagovat
    Putinův prcóch A něco co by dávalo smysl podle Putinova scénáře ohledně informování veřejnosti o válkách, by tam Svatropluku Berane nebylo? ON-LINE: Válka na Ukrajině 1. 3. 2022, 17:06 • Aktualizováno 22:28 Novinky Válka na Ukrajině trvá už dva týdny, přesto se ruské armádě stále nepodařilo dobýt větší území. Z Ukrajiny mezitím uprchlo už přes půldruhého milionu lidí. Hlavní boje se v nadcházejících dnech očekávají v Kyjevě. Dění z Ukrajiny vám Novinky přinášejí on-line. neračte se upejpat NAPIŠTE JAKO OBVYKLE 5 KOMENTÁŘŮ PUTIN SPASITEL
  • Svatopluk Beran  | 10.03.2022 22:54  | Reagovat
    JINAK JISTÉ JE, ŽE SI ČEŠTÍ PODNIKATELÉ PŘIJDOU NA DALŠÍ LEVNOU A PŘITOM KVALITNÍ PRACOVNÍ UKRAJINSKOU SÍLU. JE JISTÉ, ŽE VEDLE VĚTŠINY SLUŠNÝCH A PRACOVITÝCH OBČANŮ Z UKRAJINY SE K NÁM DOSTANE I POMĚRNÉ MNOŽSTVÍ UKRAJINSKÝCH NACISTŮ VYCVIČENÝCH AMERICKÝMI INSTRUKTORY K PŘÍMÉMU ZABÍJENÍ LIDÍ, TAK JAK BYLA VYCVIČENA NAPŘÍKLAD NÁRODNÍ GARDA UKRAJINY A PŘEVELENA K MARIOPOLU. DOBŘE ZNÁME Z HISTORIE, ŽE KDYŽ VE SPOJENÝCH STÁTECH OBČANÉ PROTESTOVALY PROTI VÁLCE, BYLO NA OHAJSKÉ UNIVERSITĚ ZASTŘELENO AMERICKOU NÁRODNÍ GARDOU 7 STUDENTŮ AMERICKÉ NÁRODNOSTI. ZAJÍMALO BY MNE PANE SENÁTORE VYSTRČILE, JAK JE TOHLE OŠETŘENO POD VAŠÍM VEDENÍM ČESKÉ SNĚMOVNY S TAKTO VYŠKOLENÝMI UKRAJINSKÝMI TERORISTY?
  • Zdeněk Gryc  | 10.03.2022 23:05  | Reagovat
    Co NATO " km" + Svatopluk Beran V Rusku není bezpečno, čeští studenti prchají DANIELA KRÁSENSKÁ Foto: Shutterstock.com Ilustrační foto. 21:01 Studenti, kteří byli na pobytech v Rusku, se z bezpečnostních důvodů vracejí domů. Kvůli uzavření vzdušného prostoru ale naráží na problémy při odjezdu ze země. Článek Simona Petrů plánovala strávit jarní semestr v Petrohradě. Je v posledním ročníku na právnické fakultě v Praze a v době začátku války studovala na Petrohradské státní univerzitě. Od čtvrtka 24. února, kdy Rusko zahájilo útok na Ukrajinu, ale zahraniční studenti začali odjíždět. „Někteří se prostě sbalili a ještě ve čtvrtek odjeli, jiní byli odhodlaní zůstat, co nejdéle to půjde,“ popsala. V prvních chvílích řešila především praktické věci. Dostala například upozornění, že by mohly přestat fungovat platební karty. „Doporučovali nám, ať si vybereme hotovost. To bylo první dny těžké, protože bankomaty byly vesměs prázdné,“ uvedla Petrů. Bylo také nebezpečné navštěvovat centrum města. „Bylo nám doporučeno, ať večer nechodíme na Něvský prospekt, hlavní ulici v Petrohradu. Byla tam vždy spousta policistů i protestujících a zatýkalo se tam,“ řekla studentka práv. Rusové z toho byli špatní „Moji ruští kamarádi z toho byli hodně špatní. Jedna kamarádka byla opravdu v depresi, říkala mi, že má na Ukrajině nějaké příbuzné a neví, co s nimi je, protože se jí několik dní neozvali,“ popsala situaci v prvních dnech konfliktu. ------------------------ „Doporučovali nám, ať si vybereme hotovost. ----------------------- „Bylo nám doporučeno, ať večer nechodíme na Něvský prospekt, ---------------------- CO DOPORUČUJE PRÁVĚ DNES Svatopluk Beran + 3x čtenář + pozorovatel + km PRO-PUTINOVSKY NEKECAT ale KONKRÉTNĚ bez keců o USA za 1 za 2 za 3tí ?
  • Zdeněk Gryc  | 10.03.2022 23:22  | Reagovat
    ZAJÍMALO BY MNE PANE SENÁTORE VYSTRČILE, JAK JE TOHLE OŠETŘENO POD VAŠÍM VEDENÍM ČESKÉ SNĚMOVNY S TAKTO VYŠKOLENÝMI UKRAJINSKÝMI TERORISTY? ------------------- Prcóch Svatopluk Beran si cosi vymyslel a nyní se na to , ptá… „BLBOUN NEJAPNÝ ------------------------- 4.9.2015 Aktuality/Komentáře (26), Vždy je dobré vědět, kdo je majitelem daného média, říká novinářka Sabina Slonková, šéfredaktorka serveru Neovlivní.cz. Shodneme se, že rozpoznat propagandistické články je stále těžší? I díky internetu, který změnil média? Ano, nová média vnesla nový prvek v tom, že na internetu můžete získat jakoukoliv informaci. Myslím, že spousta lidí nedokáže rozlišit věrohodnost jednotlivých serverů. Informaci bere stejně hodnověrnou, jako když ji má z tradičního dlouhodobě prověřeného média. Takže kdokoliv cokoliv na internet umístí, spousta lidí má tendence dát v důvěryhodnosti rovnítko mezi v podstatě pofidérní zdroj a relevantní informací. Měla byste návod, jak v záplavě zpráv rozlišit zprávy propagandistické a jak se jim ubránit? Asi vás zklamu, ale univerzální recept neexistuje. Myslím, že pro propagandu, stejně jako pro jiné texty či reportáže, platí, že člověk musí být rezervovaný. Nesmí slepě věřit všemu, co se mu předkládá. Ten, kdo je zvídavý a má čas sledovat vícero zpravodajských zdrojů, je vůči propagandě i jiným „cinknutým“ zprávám více imunní. Nám všem ostatním můžu doporučit jen sledovat ty mediální zdroje, které se dlouhodobě osvědčily jako věrohodné. Ale platí to, co jsem říkala na začátku: ------------------------- ostražitost vůči zprávám Svatopluka Berana PUTINOVA PACHOLKYÄ Je vždy na místě. S přáním hezkého již značně pokročilého večera vinšuje Ing.arch. Zdeněk Gryc Březinky etc. Co udělal v Ji Próch Svato-pluk ?
  • Zdeněk Gryc  | 10.03.2022 23:23  | Reagovat
    oprava:¨ PUTINOVA PACHOLKA
  • Zdeněk Gryc  | 10.03.2022 23:26  | Reagovat
    Co dělal v USA Prcóch Svato-pluk ?
  • Svatopluk Beran  | 11.03.2022 07:04  | Reagovat
    Něco od chytřejších lidí než jsem já, ale v podstatě to co tu říkám 20 let. Americká světová válka o plyn a přepravu plynu do Evropy. https://www.youtube.com/watch?v=zcIK4vBGxG4
  • Zdeněk Gryc  | 11.03.2022 11:40  | Reagovat
    Těch lidí, jako je on, je ale samozřejmě v českém prostoru více.“ VČETNĚ BLOGU JIHLAVSKÝCH LISTŮ ---------------------------------------- Anatomie páté kolony Ruska. Natočili jsme příběh Čecha dotovaného Kremlem KRISTINA CIROKOVÁ …Analytik Institutu pro politiku a společnost Roman Máca, jenž se případem Ladislava Kašuky zabýval, k tomu říká: „Po odhalení, že tento český vlastenec, který to myslí dobře, je ve skutečnosti za svoje aktivity placen z Ruska, se na nějaký čas Kašuka vytratil ze scény. Těch lidí, jako je on, je ale samozřejmě v českém prostoru více.“ Ladislav Kašuka donedávna psal blog na webu Czech Free Press, který sdružení CZ.NIC zablokovalo. V den, kdy začala válka na Ukrajině, napsal třeba tato slova: „Vážně žila až do dnešního dne kyjevská junta v iluzi, že jim všechny ty zločiny na přátelích Ruska a samotných Rusech jenom tak projdou?“ Teď už je Kašuka aktivní jen na sociálních sítích, kde sdílí především články a videa ruských médií. Jeho příběh odhaluje, jakými cestami se Rusko snaží ovlivňovat veřejné mínění u nás i v dalších státech Evropské unie. Více o příběhu Ladislava Kašuky a o tom, jaké úkoly od Alexandra Usovského dostával, se dozvíte v úvodním videu.
  • Jan P  | 11.03.2022 19:14  | Reagovat
    Díky bohu za autorky jako je Kateřina Smejkalová. https://plus.rozhlas.cz/katerina-smejkalova-stradani-a-pocit-nespravedlnosti-a-bezmoci-solidarite-8699124?fbclid=IwAR09_oHZCRSeRjAS9-sEcFYEil6dxJvlv92SMO997gcyGfpx63acx6tjl6s
  • Svatopluk Beran  | 11.03.2022 20:07  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Čtvrtek, 10. 3. 2022 v 23:22 ZAJÍMALO BY MNE PANE SENÁTORE VYSTRČILE, JAK JE TOHLE OŠETŘENO POD VAŠÍM VEDENÍM ČESKÉ SNĚMOVNY S TAKTO VYŠKOLENÝMI UKRAJINSKÝMI TERORISTY? ——————- Prcóch Svatopluk Beran si cosi vymyslel a nyní se na to , ptá… 14. 7. 2015 11:50 https://zahranicni.hn.cz/c1-64314760-usa-planuji-rozsirit-vojenskou-pomoc-ukrajine-poslou-instruktory-k-vycviku-armady Pentagon vyšle na podzim vojenské instruktory k výcviku ukrajinské armády. Instruktoři z USA se dosud podílí jen na výcviku jednotek ukrajinské Národní gardy, které se oficiálně bojů proti proruským povstalcům v Donbasu neúčastní. Hodges neupřesnil, kolik vojenských instruktorů Pentagon Kyjevu dodá. V současné době bojovníky Národní gardy, která spadá pod ukrajinské ministerstvo vnitra, cvičí přes 300 amerických instruktorů. Působí od letošního jara na vojenské základně Javoriv u západoukrajinského Lvova.
  • Svatopluk Beran  | 11.03.2022 20:11  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Čtvrtek, 10. 3. 2022 v 23:22 ZAJÍMALO BY MNE PANE SENÁTORE VYSTRČILE, JAK JE TOHLE OŠETŘENO POD VAŠÍM VEDENÍM ČESKÉ SNĚMOVNY S TAKTO VYŠKOLENÝMI UKRAJINSKÝMI TERORISTY? ——————- Prcóch Svatopluk Beran si cosi vymyslel a nyní se na to , ptá… Rusko zveřejnilo ukrajinský plán útoku na Donbas 9. 3. 2022 Ruské ministerstvo obrany ve středu zveřejnilo faksimile lednového rozkazu ukrajinské Národní gardě, aby utvořila bojovou skupinu o velikosti praporu, která by na Donbasu přešla do bojové hotovosti. Podle Moskvy to svědčí o tom, že Ukrajina plánovala útok na Donbas. Materiál působí věrohodně, jeho pravost však není možné ověřit. Rozhodně ale nejde o „plán útoku”. Ruská agentura TASS uvádí, že jde o rozkaz k přípravě útoku, ani to však v dokumentu není a nijak z něj ani neplyne, že by Kyjev plánoval na Donbasu ofenzívu proti separatistům. Jde pouze o rozkaz vytvořit z příslušníků Národní gardy taktickou skupinu o velikosti praporu pro plnění bojových úkolů v rámci a pod velením armády. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-zverejnilo-udajny-ukrajinsky-plan-utoku-na-donbas-40389715
  • Svatopluk Beran  | 11.03.2022 20:28  | Reagovat
    200 vojáků NATO až 60 dní v Česku https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-bude-zazemim-200-vojakum-nato-ceska-armada-poveli-síla/ Pohotovost se bezprostředně týká také České republiky, a to ve dvou ohledech. Vláda Petra Fialy (ODS) na svém posledním únorovém zasedání jednak rozhodla o poskytnutí zázemí silám rychlé reakce na domácí půdě. USNESENÍ BYLO V DOBĚ PŘIJETÍ TAJNÉ, kabinet už však utajení zrušil. Aktuálně.cz má usnesení k dispozici. Vyplývá z něj, že v Česku může působit 200 vojáků aliance po 60 dní. DOBŘE SI POVŠIMĚME ZVÝRAZNĚNÉ ČÁSTI ČLÁNKU A VYPLÝVÁ NÁM Z TOHO ŽE ANI NEBUDEME O TOM VĚDĚT A FIALOVA VLÁDA NÁS ZATÁHNE DO OBCHODNÍ VÁLKY SPOJENÝCH STÁTŮ A UMÍSTÍ NA NAŠE ÚZEMÍ ZAHRANIČNÍ VOJÁKY, KTEŘÍ SEM NEPATŘÍ. V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ MŮŽE BÝT POVOLENÍ PRO TISÍC VOJÁKŮ NATA V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ TO MŮŽE BÝT DVA TISÍCE VOJÁKŮ USA V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ TO MŮŽE BÝT MUČÍCÍ STŘEDISKA SPOJENÝCH STÁTŮ NA NAŠEM ÚZEMÍ
  • Svatopluk Beran  | 11.03.2022 20:32  | Reagovat
    200 vojáků NATO až 60 dní v Česku https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-bude-zazemim-200-vojakum-nato-ceska-armada-poveli-síla/ Pohotovost se bezprostředně týká také České republiky, a to ve dvou ohledech. Vláda Petra Fialy (ODS) na svém posledním únorovém zasedání jednak rozhodla o poskytnutí zázemí silám rychlé reakce na domácí půdě. USNESENÍ BYLO V DOBĚ PŘIJETÍ TAJNÉ, kabinet už však utajení zrušil. Aktuálně.cz má usnesení k dispozici. Vyplývá z něj, že v Česku může působit 200 vojáků aliance po 60 dní. DOBŘE SI POVŠIMĚME ZVÝRAZNĚNÉ ČÁSTI ČLÁNKU A VYPLÝVÁ NÁM Z TOHO ŽE ANI NEBUDEME O TOM VĚDĚT A FIALOVA VLÁDA NÁS ZATÁHNE DO OBCHODNÍ VÁLKY SPOJENÝCH STÁTŮ A UMÍSTÍ NA NAŠE ÚZEMÍ ZAHRANIČNÍ VOJÁKY, KTEŘÍ SEM NEPATŘÍ. V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ MŮŽE BÝT POVOLENÍ PRO TISÍC VOJÁKŮ NATA NA 30 DNÍ V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ TO MŮŽE BÝT DVA TISÍCE VOJÁKŮ USA NA VŽDY V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ TO PAK MŮŽE BÝT MUČÍCÍ STŘEDISKA SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH NA NAŠEM ÚZEMÍ, JAK JE MĚLI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ V PÁKISTÁNU PŘI VÁLCE V AFGANISTÁNU V DALŠÍM TAJNÉM USNESENÍ UŽ TU BUDEME MÍT OPĚT BRATRY NA VĚČNÉ ČASY
  • Zdeněk Gryc  | 11.03.2022 21:58  | Reagovat
    V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ TO PAK MŮŽE BÝT MUČÍCÍ STŘEDISKA SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH NA NAŠEM ÚZEMÍ,¨ JIHLAVA: Jihlava, Hluboká 68 GESTAPO STB Pamětní deska na fasádě opat Tajovský páter Toufar
  • Zdeněk Gryc  | 11.03.2022 22:19  | Reagovat
    V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ TO PAK MŮŽE BÝT MUČÍCÍ STŘEDISKA SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH NA NAŠEM ÚZEMÍ, ----------------------------- KOLIK ČECHŮ ZMUČILI AMERIČANÉ V CZ ? KOLIK ČECHŮ ZMUČILI RUSOVÉ V CZ ? VOJSKA RUSKA PRÁVĚ DNES Na UKRAJINĚ ---------------------- Vojska Varšavské smlouvy zlikvidovala sen o svobodě. Česko si připomíná srpen 1968 21. 8. 2021, 16:35 Filip Šára, Novinky Přesně 53 let uplynulo v sobotu od invaze vojsk pěti států Varšavské smlouvy pod vedením Sovětského svazu, která v noci z 20. na 21. srpna překročila hranice tehdejšího Československa. Vpád vojsk ukončil pokus vybudovat v zemi „socialismus s lidskou tváří” a na další dvě desetiletí ovlivnil zdejší život. Srpnové události 1968 na pražském Václavském náměstí Foto: Libor Hajský, ČTK Srpnový vpád vojsk Varšavské smlouvy se udál na pozadí pražského jara, v období uvolněné atmosféry „socialismu s lidskou tváří“. Postupné uvolňování ale nakonec vedlo k tzv. zvacímu dopisu, v němž konzervativní křídlo komunistické strany tvrdilo, že Československem zmítá kontrarevoluce, vlna nacionalismu a antikomunistických nálad. Dopis určený Leonidu Brežněvovi, předsedovi Nejvyššího sovětu, zval Sovětský svaz, aby poskytl pomoc „všemi prostředky k záchraně státu“. Podepsali ho Alois Indra, Drahomír Kolder, Oldřich Švestka, Antonín Kapek a Vasil Biľak. Symbol studené války. Před 60 lety začala v Berlíně vznikat skutečná „železná opona”Historie Veškeré reformní tendence tak uťala invaze vojsk Varšavské smlouvy. Armády pěti zemí (SSSR, Maďarska, Bulharska, Polska a částečně i NDR) překročily státní hranice v noci na 21. srpna. V první vlně přijelo zhruba 100 tisíc vojáků, 2300 tanků a 700 letadel. Postupně počet okupantů vzrostl až na 750 tisíc. Člověk si fotografuje tank u Domu módy na Václavském náměstí. Foto: Blahoslav Auředník, Novinky Vedle obsazení strategických cílů došlo k internaci vedoucích představitelů státu v čele s tehdejším prvním tajemníkem ÚV KSČ Alexandrem Dubčekem a předsedou vlády Oldřichem Černíkem. Ti byli spolu s dalšími odvezeni do Moskvy, kde po nátlaku podepsali tzv. Moskevský protokol, který legitimizoval „bratrskou pomoc“ ze strany SSSR a jeho satelitů. Jediným členem delegace, který odmítl připojit podpis, byl František Kriegl. Za odpor zaplatili životem Odpor obyvatelstva se v prvních dnech soustředil hlavně na Vinohradskou třídu v Praze před budovu Českého rozhlasu, který v té době vysílal informace o průběhu invaze a v prvních hodinách a dnech prakticky řídil zemi. Posléze do něj vnikla vojska a vysílání přešlo na několik hodin do ilegality. Na okupaci lidé reagovali protesty v ulicích, za které mnoho z nich zaplatilo životem. Jen do konce roku 1968 si okupace vyžádala podle zjištění historiků 137 mrtvých. Mnoho z nich bylo zastřeleno, přejeto auty nebo uhořeli v zapálených objektech. -------------------------- PAMĚŤ NÁRODA + BERANOVO STÁDO ZRÁDCŮ NÁRODA PRÁVĚ DNES v JIHLAVSKÝCH LISTECH
  • Zdeněk Gryc  | 11.03.2022 23:15  | Reagovat
    Co píší v Rusku: Zase z toho obviní nás, ale my je varovali SEZNAM ZPRÁVY Foto: AlexandraPopova, Shutterstock.com Libo nový kryt na mobil? Snímek z výlohy v Moskvě je ilustrační. VČERA 23:05 AKTUALIZOVÁNO • 22:34 Nehledejte hlubokou analýzu ruských stanic, zpravodajských webů, novin či agentur. Nabízíme jen drobný vhled do toho, na jaké zprávy narazí ruský čtenář, když otevře domácí zdroje. Ukázku, jak pracuje ruská propaganda. Článek O následujícím textu potřebujete vědět, že si nedělá ambice být komplexním monitoringem ruských médií. Předkládáme výseč toho, jak ruský aparát prostřednictvím agentur, novin či webů, které ovládá, informuje veřejnost o válce na Ukrajině, kterou Kreml rozpoutal. Přiložené otisky deníků, webů či agentur jsou vždy opatřeny pouze strojovým překladem, který není zcela přesný. A výběr médií je čistě nahodilý. Válka, která začala 24. února, je i válkou informační. Mnohdy je situace špatně čitelná, zprávy, které přicházejí z Kyjeva, jsou zcela odlišné od těch, které hlásí Moskva. A ruské vidění konfliktu je na míle daleko tomu, jak situaci „čte“ Západ. Takže tady to máte: ¨ Tohle je ruský pohled. ------------------------------------------------- 1. Svatopluk Beran říká: Pátek, 11. 3. 2022 v 20:32 200 vojáků NATO až 60 dní v Česku https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-bude-zazemim-200-vojakum-nato-ceska-armada-poveli-síla/ Pohotovost se bezprostředně týká také České republiky, a to ve dvou ohledech. Vláda Petra Fialy (ODS) na svém posledním únorovém zasedání jednak rozhodla o poskytnutí zázemí silám rychlé reakce na domácí půdě. USNESENÍ BYLO V DOBĚ PŘIJETÍ TAJNÉ, kabinet už však utajení zrušil. Aktuálně.cz má usnesení k dispozici. Vyplývá z něj, že v Česku může působit 200 vojáků aliance po 60 dní. DOBŘE SI POVŠIMĚME ZVÝRAZNĚNÉ ČÁSTI ČLÁNKU A VYPLÝVÁ NÁM Z TOHO ŽE ANI NEBUDEME O TOM VĚDĚT A FIALOVA VLÁDA NÁS ZATÁHNE DO OBCHODNÍ VÁLKY SPOJENÝCH STÁTŮ A UMÍSTÍ NA NAŠE ÚZEMÍ ZAHRANIČNÍ VOJÁKY, KTEŘÍ SEM NEPATŘÍ. V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ MŮŽE BÝT POVOLENÍ PRO TISÍC VOJÁKŮ NATA NA 30 DNÍ V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ TO MŮŽE BÝT DVA TISÍCE VOJÁKŮ USA NA VŽDY V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ TO PAK MŮŽE BÝT MUČÍCÍ STŘEDISKA SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH NA NAŠEM ÚZEMÍ, JAK JE MĚLI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ V PÁKISTÁNU PŘI VÁLCE V AFGANISTÁNU V DALŠÍM TAJNÉM USNESENÍ UŽ TU BUDEME MÍT OPĚT BRATRY NA VĚČNÉ ČASY
  • Zdeněk Gryc  | 11.03.2022 23:36  | Reagovat
    OÚNZ JIHLAVA ZDRAVOTNÍ STŘEDISKO -------------------------------- BERAN: „V DALŠÍM UTAJENÉM USNESENÍ UŽ TO PAK MŮŽE BÝT MUČÍCÍ STŘEDISKA SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH NA NAŠEM ÚZEMÍ,“ Zeptejte se prosím seniorů v Plzni na MUČÍCÍ STŘEDISKA USA V Plzni. Kolik jich bylo a kolik jejich dědků tam bylo mučeno? V Jihlavě, Hluboká 68. Kolik Čechů tam bylo mučeno kolik v budově soudu popraveno. --------------------------------- Beran je Putinův amatér, nebo profesionál ?
  • Svatopluk Beran  | 12.03.2022 07:57  | Reagovat
    Beran je Putinův amatér, nebo profesionál ? BERAN JE PROTI USA OBCHODNÍ STRATEDII VYTVÁŘEJÍCÍ NA ZAČÁTKU TŘETÍHO TISÍCILETÍ ZMATEK VE SVĚTĚ ZA POMOCI VYVRAŽĎOVÁNÍ, MUČENÍ A DEVASTACE INFRASTRUKTURY ZEMÍ, JEŽ SPOJENÝM STÁTŮM VADÍ V JEJICH NASTAVOVÁNÍ SVÉ VLASTNÍ HEGEMONIE OBCHODU . PAN GRYC TU UVÁDÍ DOKOLA 50 AŽ 70 LET STARÉ HISTORICKÉ SKUTEČNOSTI, KTERÉ MAJÍ ZCELA MINIMÁLNÍ VZTAH K DNEŠNÍMU SPOJENÝMI STÁTY GLOBALIZOVANÉMU OBCHODNÍMU PRINCIPU RABOVÁNÍ SVĚTA. CÍLEM PANA GRYCE JE OBHÁJIT PŘED SEBOU SAMÝM SVOU PRACOVNÍ SPOLUPRÁCI S BÝVALÝM EKONOMICKÝM A POLITICKÝM SYSTÉMEM VLÁDY JEDNÉ STRANY POD ŘÍZENÍM KOMUNISTŮ PŘČEMŽ NENÍ SCHOPEN POD DNEŠNÍMI NEVYROVNANÝM PUBLIC RELATIONS INFORMACEMI SPROSTŘEDKOVÁVANÝMI ČESKÝMI MEDII ČESKÝM OBČANŮM NEZÁVISLE POUŽÍVAT SVOJI MYSL A SNAŽÍ SE BÝT TYPICKÝM CÍRKEVNÍM DNEŠNÍM INKVIZITOREM MINULOSTI, JAK UŽ NÁBOŽENSKÉ, OBCHODNÍ KAPITALISTICKÉ TAK SOCIÁLNĚ KOMUNISTICKÉ. NEDOKÁŽE VE SVÉ POLITICKÉ BARVOSLEPOSTI ROZPOZNAT JINÉ BARVY, PŘIČEMŽ ČERNÁ A BÍLÁ JE JEHO JEDINÁ MOZKOVÁ SCHOPNOST ROZLIŠENÍ BAREV PAN GRYC JE DNEŠNÍ TYPICKÝ SLEPÝ MRAVENEC MODRNÍ SPOLEČNOSTI HISTORICKY PAK KLADIVEM NA ČARODEJNICE - OBČANY S VLASTNÍ MYŠLENKOU A VLASTNÍM VIDĚNÍM SVĚTA Malleus maleficarum neboli Kladivo na čarodějnice. Autoři Kladiva na čarodějnice museli mít velké osobní problémy se ženami. Nevzdělanost, strach a obavy i ze zcela přirozených přírodních jevů, které si prostí lidé v patnáctém století nedokázali vysvětlit - to všechno spolu s ohromným vlivem církve vedlo k sepsání a později také hojnému využívání knihy, která způsobila tolik bolesti. Nebýt dominikánů Heinricha Krameria a Jakoba Sprengera, mohly svůj život v klidu dožít stovky a stovky žen, jež byly v pozdějších dobách právě na základě této knihy mučeny, vyslýchány a poté také odsouzeny a popraveny za čarodějnictví. I když se do rukou inkvizice občas dostali i muži, rozhodně byli v mizivé menšině. Ačkoliv se ale kniha v pozdější době stala jakousi příručkou pro inkvizitory, v době jejího vzniku byla obecně i "odbornou církevní veřejností" spíše odsuzována a její autoři neměli takové slovo, jakého se jim bohužel mělo v budoucnu dostat. Zmínění dominikáni se svými názory a vystupováním proti domnělým čarodějnicím a čarodějnictví obecně netajili už léta před sepsáním osudného díla. Jejich názory ale nebyly brány tak docela vážně a ani církevní představitelé se s nimi neshodovali v razanci, s níž k řešení tohoto uměle vyvolaného děsu přistupovali. Proto se oba pánové v roce 1484 rozhodli dodat svým slovům tu pravou váhu s podporou samotného tehdejšího papeže Inocence VIII. A ten, bohužel, na jejich argumenty slyšel a byl ochoten podepsat bulu, kterou si budoucí autoři Kladiva na čarodějnice podle všeho sami připravili. Jen o dva roky později již vyšla z pera zbytečně příliš pracovitého Heinricha Krameria, jemuž Jakob Sprengler pravděpodobně jen pomáhal, kniha Kladivo na čarodějnice - v latině, v níž byla sepsána, je nazvána Malleus maleficarum, což téměř odpovídá českému překladu. V následujících dvou stoletích se měla bohužel dočkat velké popularity a bezmála čtyřiceti často doplněných nebo upravených vydání. Neoficiální příručka pro invizitory Co se vlastně můžeme v Kladivu na čarodějnice dozvědět? Jde o jakýsi návod, jak poznat čarodějnici, popis všech možných zlých kousků, kterých jsou takoví ďáblem posedlí lidé schopni, ale popisuje také metody, jakými má být veden výslech podezřelých a z čarodějnictví obviněných osob. Jak to dopadalo, samozřejmě víme a také si jistě už ze školy pamatujeme, že k obvinění stačilo i pouhé nařčení rozezleného souseda, kterému právě kráva porodila mrtvé tele. Kauza byla na světě a na mučidlech jen málokdo odolal pokušení ukončit své trápení vynuceným přizáním. Zdá se to neuvěřitelné? Bohužel je to pravda. Až tak daleko může zajít - a zašla - obava z neznámého, krutost vrchnosti, záludnost zlých lidí a strach těch dobrých postavit se zlu na odpor. Č
  • Jan P  | 19.03.2022 10:01  | Reagovat
    "Toto zvednutí závoje na apokalyptickém pohledu na vztahy se Západem ze strany ruských ortodoxních vůdců by mělo být probuzením pro katolické vůdce, kteří romantizovali ruské pravoslaví v procesu odporu proti církevním reformám." Massimo Faggioli Putinova válka a papež František https://www.commonwealmagazine.org/putins-war-pope-francis
  • Jan P  | 19.03.2022 15:46  | Reagovat
    Česko navzdory embargu během období 2015–2019 dodalo do Ruska vojenský materiál jako například letecké motory, drony a různé vybavení do letadel za 14,2 milionu eur (353,7 milionu Kč). Byznys je na prvním místě. https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/eu-posilala-do-ruska-vyzbroj-za-miliardy-i-pres-embargo-40390963
  • Svatopluk Beran  | 18.04.2022 21:45  | Reagovat
    SEBEVĚDOMÍ, POKORA A VIDĚNÍ SVĚTA MARKÉTY PEKAROVÉ ADAMOVÉ https://www.youtube.com/watch?v=wHnIpbZxZdY
  • Zdeněk Gryc  | 19.04.2022 16:17  | Reagovat
    15% Beranů ? Prorusky smýšlí v Česku 4 % lidí, a až 15 % je ochotno šířit dál ruskou válečnou propagandu, říká Roman Máca, analytik Centra pro politiku a společnost, který se dezinformacím a dezinformátorům dlouhodobě věnuje. Čtvrtina Čechů věří alternativním a dezinformačním médiím víc, než těm tradičním. Máca v rozhovoru popisuje, jak se část proruských aktivistů přeorientovala z covidu na válku, kdo jsou ti nejhlasitější a nejvýznamnější a jakou roli hrají politici. Pokud někdo oslavuje vraždění civilistů a dětí, jiné označení (než lidský hnůj) si nezaslouží, komentuje Roman Máca „vysmáté“ reakce lidí na příspěvky na sociálních sítích. Teze o tom, že mají prostě jiný názor, odmítá, je to pro něj na úrovni schvalování holocaustu. Popisuje své zkušenosti z východní Ukrajiny, kde například mluvil se ženou, které zabili syna jen proto, že měl na batohu stužku v ukrajinských barvách. Řada profilů na sociálních sítích se tváří jako běžní Češi, komunikují ale profesionálně, vysvětluje Máca, jak poznat proruské dezinformátory. Z webů se dezinformace přesunuly mezi pseudonovináře a aktivisty. Přirovnává je k šmejdům a prodejcům hrnců, udělali si ze lži byznys, často už v době covidu. My bychom neměli jen sedět s rukama v klíně, ale aktivně proti nim zakročit. Na problém dezinformací bychom se měli dívat z bezpečnostního hlediska. ----------------- S pozdravem, dříve nejenom osel, dneska slepý mravenec
  • Dvořák  | 19.04.2022 18:52  | Reagovat
    Pokud někdo oslavuje vraždění civilistů a dětí..... Ano ,Ukrajinci zákonem.
  • Svatopluk Beran  | 19.04.2022 20:38  | Reagovat
    VRAŽDĚNÍ CIVILISTŮ DĚTÍ ŽEN STARCŮ V IRÁKU NIKDO NEVIDĚL, PROTOŽE JE AMERICKÁ PROPAGANDA NEUKAZOVALA PO HRŮZÁCH Z VIETNAMU, KDY SE TAM PŘEDVÁDĚLA AMERICKÁ DEMOKRATICKÁ ARMÁDA, USA NEDÁVALY OBSAH DĚNÍ BOMBARDOVÁNÍ IRÁKU MINUTU PO MINUTĚ Z PRVNÍ LINIE IRÁCKÝCH MĚST. JEN SE VŠICHNI POTOM Z VESELA USMÍVALI SPOLEČNĚ S PRESIDENTEM BUSCHEM A OSLAVOVALI VRAŽDĚNÍ CIVILISTŮ POTLESKEM NA VÁLEČNÉ LODI. ZÁBĚRY Z DESTRUOVANÝCH IRÁCKÝCH MĚST BYLY VŽDY BEZ MRTVOL. TO ASI POUŽÍVALI NĚJAKÉ LIDSKÉ ZMIZÍKOVÉ BOMBY. JSEM PRO RUSY K MEZINÁRODNÍMU SOUDU PRO VÁLEČNÉ ZLOČINY, POKUD TAM TAKÉ BUDOU VŠICHNI PRESIDENTI USA OD DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY SPOLU S ŘEZNICÍ ABRIGHTOVOU ZA VYBOMBARDOVANÉ CIVILISTY KOSOVA A JUGOSLÁVIE. TISÍCE ZAVRAŽDĚNÝCH DĚTÍ, SIROTKŮ MIGRUJÍCÍCH EVROPOU A PŘEDČASNĚ RODÍCÍCH ŽEN VE STRACHU PŘI BOMBARDOVÁNÍ A VŮBEC VŠECH TĚCH ZLOČINŮ SPÁCHANÝCH AMERICKÝMI VOJÁKY I VOJÁKY NATO V ZEMÍ CELÉHO SVĚTA, KDY MUČILI, ZNÁSILŇOVALI, VRAŽDILI PŘI VÝSLEŠÍCH, VYŽÍVALI SE A FOTILI SE PŘI MUČENÍ CIVILISTŮ. TO JEN PAN GRYC A TŘIČTVRTINY ČECHŮ VĚŘÍ ŽE BOMBY A RAKATY NATA ČI KULKY VOJÁKŮ NATA SI HLEDAJÍ JEN VOJENSKÉ CÍLE A VYHÝBAJÍ SE CIVILISTŮM. JAK ASI ROZEZNAL VOJÁK NATA TALIBANCE OD CIVILISTŮ? DOBŘE JSOU ZNÁMY VRAŽDÍCÍ NÁLETY AMERICKÝCH BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ NA KOMPLETNÍ RODINY ARABSKÝCH BOJOVNÍKŮ S ŽENAMI A DĚTMI, ČI SVATBY KTERÉ SE ÚČASTNIL TŘEBA I JEDEN BOJOVNÍK TALIBANU. TAK TADY ZAČÍNALA PŘED DVACETI LETY AMERICKÁ HYBRIDNÍ TROLÍ INFORMAČNÍ VÁLKA - VIZ JEDEN TAJNÝ ZÁBĚR Z PRVNÍ LINIE A Z VRTULNÍKU, KDY SI TO AMERIČTÍ VOJENĚTÍ PILOTI UŽÍVAJÍ A ROSTŘÍLÍ TO TAM JAK U VERDUNU, NEBO KDYŽ ZE SPECIÁLNĚ VYZBROJENÝM LETADLEM NĚKOLIKRÁT OPAKUJÍ NÁLET NA LÉKAŘE BEZ HRANIC A TOTÁLNĚ ZMASAKRUJÍ CELOU JEJICH NEMOCNICI V PRVÉ ŘADĚ ROZBOMBARDOVALI AMERIČANÉ A NATO CIVILNÍ IFRASTRUKTURU IRÁKU ŘÍZENOU CIVILISTY VODÁRNY-ELEKTRÁRNY, CIVILISTÉ SE ZBRANĚMI I BEZ NICH BYLI NA MÍSTĚ PŘI ODPORU ZSTŘELENI. NEBO SNAD NĚKDO VÍ NĚCO O ARBSKÝCH VÁLEČNÝCH ZAJETCÍCH? PO DVACETILETÝCH AMERICKÝCH VÁLKÁCH ZŮSTALY ZCELA TOTÁLNĚ ROZVRÁCENÉ ARABSKÉ ZEMĚ A VZNIKALA V AMERICKÝCH MUČÍRNÁCH IRÁKU, AFGANISTÁNU, SÝRIE I LYBIE IDEA ISLÁMSKÉHO STÁTU, KTERÝ JEŠTĚ HRŮZNĚJI NEŽ SAMOTNÁ DEMOKRATICKÁ A CIVILIZOVANÁ AMERIKA A EVROPA, REAGOVAL NA AMERICKÁ MUČENÍ ARABSKÝCH BOJOVNÍKŮ I CIVILISTŮ, PROBÍHAJÍCÍ PO CELÉM SVĚTĚ.
  • Zdeněk Gryc  | 19.04.2022 23:56  | Reagovat
    Vladimir Putin Narozeniny: 7. října 1952 Věk: 69 let Zvěrokruh: Váhy Místo narození: Rusko Výška Centimetr: 170 cm Stopa: 5 ′ 7 ″ Palec: 67 ″ Váha Kilogram: 76 kg Libra: 168 lbs Vzhled Barva očí: Hnědé Barva vlasů: Světle hnědá Spolužák Otakar Štěrba první profesor ekologie v CZ, kterého jmenoval Václav Havel maturoval v roce 1952 Byla by na tom dnes Ukrajina lépe ? kdyby Putin Výška Centimetr: 180 cm Váha Kilogram: 73 kg
  • Daňový soumar  | 20.04.2022 09:52  | Reagovat
    Beran vy jste tak moudrej, až je to úsměvné. Doporučuji abyste jako studijní materiál shlédl toto https://www.ceskatelevize.cz/porady/12801425023-karel-kovanda-zapas-o-svedomi-osn/
  • Jan P  | 20.04.2022 19:49  | Reagovat
    Ne, nemůžu být ve shodě se Svatoplukem Beranem. Nikdy jsem si Evropskou unii, NATO nebo „západní svět“ obecně neidealizoval. Nicméně to nebylo NATO, kdo 24. února zahájil útočnou válku s desítkami tisíc obětí a zničenými městy. Byla to ruská vláda pod vedením Vladimira Vladimiroviče Putina. Odsouzení ruské invaze - ANO Podpora diplomatického řešení války na Ukrajině - ANO Podpora vývozu zbraní - NE Humanitární pomoc Ukrajincům - ANO
  • Svatopluk Beran  | 21.04.2022 09:27  | Reagovat
    Naštěstí zatím ještě můžeme mít rozdílné pohledy na svět a jeho chování. Zatím není nad námi a pro nás ještě právně vynesena americká militaristická doktrína, což Černochová, ZÁSTUPKYNĚ SLEPENECE PĚTIKOALICE A MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII V USA, brzy podepíší. Zatím jen už začala být požadována jak za socíku povinnost, dojít po předvolání od policie objasnit před policií svůj názor a pohled na svět. Když to vezmu do historie, tak jsem své vědomosti o dění ve světě musel již občanům vysvětlovat dvakrát. Jednou panu hejtmanovi Vystrčilovi a jednou panu šéfredaktoru Klukanovi. Teď tedy přišla na řadu i policie. Zatím to vypadá jen na ojedinělý světonázor, než má dnešní český většinový občan, zpracovaný Bernays-Geblsovskou-socialistickou dnešní státní propagandou - potažmo americkým PR. Jane nemám žádný problém s respektovat tvůj zjednodušený pohledem na dnešní situaci, ale tvrdím ŽE JE POLOVIČATÝ, TAK JAK OD TÉMĚŘ VĚTŠINY NAŠICH OBČANŮ. ZCELA VYTRŽENÝ Z HISTORICKÝCH SOUVISLOSTÍ. NĚCO JAKO KDYŽ SI REPORTÉR VYTÁHNE Z UTKÁNÍ JEDEN FAUL, VŮBEC NEKOMENTUJE TO JAK PROBÍHALO UTKÁNÍ DOSUD, JAK FAULOVAL SOUPEŘ A NA TOMTO MOMENTÁLNÍM FAULU, PAK ODSUZUJE POUZE JEHO INICIÁTORA A NASMĚROVÁVÁ NA NĚJ HON LIDSKÉHO DAVU. ČÍM DÁL VÍC PŘEMÝŠLÍM O TOM Z KTERÉ SKUPINY OPIC SE VYGENEROVALA LIDSKÁ SCHOPNOST - PODLE MNE NESCHOPNOST - VIDĚT A URČOVAT RŮZNORODÝ SVĚT VZNIKLÝ NA TÉTO PLANETĚ POUZE POD JEDINÝM ZORNÝM ÚHLEM. POZORUHODNÉ PŘITOM JE, ŽE NAPŘED KAŽDÝ NOVÝ SPRAVEDLIVÝ TVRDÍ, ŽE PRÁVO NA SVŮJ SVĚT MÁ KAŽDÝ, ALE V MOMENTĚ KDY SE NABALÍ DOSTATEČNÝ POČET OBČANŮ, TAK NOVÝ SPRAVEDLIVÝ UŽ NEPOTŘEBUJE BÝT V PROHLÁŠENÍCH A CHOVÁNÍ SPRAVEDLIVÝ. POŽADAVKY I VIZE JINÝCH, ZCELA NOVÝCH LEPŠÍCH SVĚTŮ PAK INTRIKAMA, NÁSILÍM A POLOVIČATOU PROPAGANDOU ZNEMOŽŇUJE.
  • Svatopluk Beran  | 21.04.2022 09:45  | Reagovat
    Doporučuji dańovému si nastudovat manipulaci amerického ministra zahraničí Colina Poula v OSN o satelitních snímcích jimiž disponují Spojené Státy, že Sadám vlastní a že vyrábí chemické zbraně. TO JE TO O ČEM MLUVIL KOVANADA? JAK NEJDEMOKRATIČTĚJŠÍ ZEMĚ SVĚTA MANIPULUJE S OSN? A KAM AŽ TO TAHLE NEJDEMOKRATIČTĚJŠÍ ZEM PŘIVEDLA V EVROPĚ A NA BLÍZKÉM VÝCHODĚ? K VÁLKÁM V ZÁJMU SVÉHO VLASTNÍHO A JEDINEČNÉHO SVĚTOVÉHÉHO OBCHODOVÁNÍ.
  • Jan P  | 21.04.2022 20:26  | Reagovat
    Sváťo, dlužím Ti vysvětlení , proč nemůžu s tebou být ve shodě. Ty zde jenom stále připomínáš Irák, Libyi, Kosovo... Nic proti, ale teď tady máme útočnou válku Ruska proti Ukrajině. Tím ztrácíš jakékoli morální právo tyhle vojenské intervence NATO pod vedením Spojených státu(bez mandátu OSN) odsuzovat. Ano, o ruském imperialismu není pochyb. Má své zvláštnosti, ale jinak je to imperialismus jako každý jiný - jen poněkud slabší než Spojené státy a než třeba i Čínská lidová republika, která chce dosáhnout silové rovnováhy s USA v roce 2049 (a v námořní flotile už vyrovnání dosáhla). Jako běžný občan, sympatizant radikální antiautoritářské levice, antimilitarista ruskou imperialistickou invazi odsuzuji. Vůbec mi přitom nedělá problém nesouhlasit např. se Susan Watkins, profesorka University of Leeds: "Putinova volba války, katastrofální pro Rusko i pro Ukrajinu, je neospravedlnitelná. Ale NEBYLA NEVYPROVOKOVANÁ." Teze o vyprovokování není blbost. Je to jedna z mála "neblbostí", které se v diskusi o tématu objevily a které stojí za to opravdu prozkoumat. Nemyslím si, že propadám "atlantickým médiím", jejich katastrofální jednostrannosti a systematického zamlčování nebo bagatelizace důležitých faktů a souvislostí. Lze kritizovat globální řád a odpudivě imperialistický USA a Rusko (a řada jiných zemí) jsou jeho součástí. Není na tom nic složitého. Představu, že současné Rusko se "rozjede" po celé Evropě, pokládám za produkt čiré a nehorázné propagandy těch největších jestřábů na Západě (hlavně v Americe).
  • Svatopluk Beran  | 22.04.2022 08:20  | Reagovat
    Dnešní RUSKÁ válka na Ukrajině je časově vygenerované dílo USA, které začíná právě Kosovem a zpřístupněním Evropy pro potřeby USA ovládnout ji obchodně a následně i celý svět ve vlastní hospodářskou prosperitu USA a vnutit celému světu i každému národu svou dominanci. Dostat cizí národ na svou stranu by se mělo ale podle mne lepší kulturou a ne zbraněma. NAŠE ZEM, DÍKY PĚTIKOALICI A DÍKY MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII - ZTRÁCÍ NÁVŠTĚVOU ČESKÉ MINISTRYNĚ VÁLKY ČERNOCHOVÉ SPOJENÝCH STÁTŮ A SEPSÁNÍ TAM MILITARISTICKÝCH SMLUV NA OPAČNÉ POLOKOULI TÉTO PLANETY -, SVOU SUVERENITU A SKUTEČNOU VNITŘNÍ SVOBODU NÁRODA. UŽ TO TU BUDE VŽDYCKY S PODÁNÍM VYSVĚTLENÍ NA POLICII, POKUD BUDEŠ MÍT JINÉ NÁZORY A NEPOJEDEŠ PŘÍMO V TÉTO ČESKO-AMERICKÉ BRÁZDĚ. UŽ NEBUDEŠ SMĚT PROSAZOVAT SVÉ IDEE, ALE VŽDY TĚ BUDOU OSTRAKIZOVAT A PONIŽOVAT SAMOCENZURNÍ MEDIA NAPOJENÁ NA STÁT A S NIMI DAV, OBČANŮ NADŠENÝCH V AMERICKÝ PRINCIP SVOBOD SE ZBRANÍ V RUCE A S ŽÁDNOU JINOU ALTERNATIVU MYŠLENKY O PRINCIPU FUNGOVÁNÍ STÁTU. RUSKO JE V PODSTATĚ TO SAMÉ CO AMERIKA, ALE NEVÁLČÍ PROTO ABY SE ROZPÍNALO PO CELÉM SVĚTĚ JAKO SPOJENÉ STÁTY, NÝBRŽ ABY SI SVOU VLASTNÍ IDENTITU ZACHRÁNILO PRÁVĚ PŘED SPOJENÝMI STÁTY. ZPŮSOB ŽE TO MUSÍ BÝT VÁLKA A ZABÍJENÍ - PŘESNĚ TAK JAK TO DĚLAJÍ SPOJENÉ STÁTY PO CELÉM SVĚTĚ OD KONCE 2SV - A TO JE SAMOZŘEJMĚ Z MÉHO HLEDISKA ŠPATNĚ. POKUD NEJSOU OSTATNÍ STÁTY OCHOTNY ODSOUDIT A VEŘEJNĚ PROTESTOVAT PROTI - KŘESŤANSKÉMU ZNÁSILŃOVÁNÍ SVĚTA DNEŠNÍM PRINCIPEM SPOJENÝCH STÁTŮ -, TENTOKRÁT POSUNUTÝ NA PRINCIP OSOBNÍCH NADŘAZENÝCH VÝHOD V OBCHODOVÁNÍ, VÁLKY BUDOU POŘÁD. SPOJENÉ STÁTY TO MAJÍ VE SVÉ DOKTRÍNĚ PO PODVEDNÉM NASTOLENÍ FINANČNÍHO SYSTÉMU CENTRÁLNÍCH BANK, KTERÉ PŘES KOMERČNÍ BANKY VYTVÁŘEJÍ NEKRYTÝ DLUH. TAKŽE JAK UŽ JSEM UVEDL - SUVERENITA A SVOBODA MYŠLENEK V TOMTO STÁTĚ DÍKY PĚTIKOALICO, MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII A MINISTRINĚ VÁLKY ČERNOCHOVÉ, SKONČILA - A JÁ K RADOSTI MNOHÝCH TADY, NA TĚCHTO BLOZÍCH TAKÉ. PŘEJI VŠEM AŤ SI TENTO NOVÝ, MILITARISTICKÝ ČESKÝ STÁT UŽÍVAJÍ PODLE SVÝCH PŘÁNÍ A TUŽEB.
  • Zdeněk Gryc  | 22.04.2022 13:11  | Reagovat
    Převzato, viz další text: „Válku chtějí vyvolat Spojené Státy a NATO, které stojí jen o to, aby z toho profitoval jejich válečný průmysl. Zisky jdou do rukou jejich kapitalistů. Sami si přitom neumějí zjednat pořádek ve své zemi, kde trpí černošské obyvatelstvo, a vedou koloniální války.“ ----------------- Svatopluk Beran říká: Pátek, 22. 4. 2022 v 8:20 Dnešní RUSKÁ válka na Ukrajině je časově vygenerované dílo USA, které začíná právě Kosovem a zpřístupněním Evropy pro potřeby USA ovládnout ji obchodně a následně i celý svět ve vlastní hospodářskou prosperitu USA a vnutit celému světu i každému národu svou dominanci. -------------------- Komentář: Dvě strategie ruské propagandy: nic není pravda a velká lež DENISA HEJLOVÁ Vědkyně a expertka na strategickou komunikaci a public relations Foto: Profimedia.cz Jedno z hudebních vystoupení na mítinku „Za svět bez nacismu! Za Rusko! Za prezidenta!“, který se konal 18. března 2022 na fotbalovém stadionu v moskevských Lužnikách. 23. 3. 7:30 Uvěřit velké lži je snazší než malé. Jsou lidé, co si řeknou: to by si přece nikdo nevymyslel, na tom musí být něco pravdy… Článek si můžete pustit také v audioverzi. „Válku chtějí vyvolat Spojené Státy a NATO, které stojí jen o to, aby z toho profitoval jejich válečný průmysl. Zisky jdou do rukou jejich kapitalistů. Sami si přitom neumějí zjednat pořádek ve své zemi, kde trpí černošské obyvatelstvo, a vedou koloniální války.“ Odkud citát pochází? Ne, není to úryvek z projevu ministra zahraničí Sergeje Lavrova. Ale odborářská příručka sovětské propagandy Boj za světový mír, vydaná v Československu v nákladu třicet tisíc výtisků v roce 1950. Proč i po sedmdesáti letech Rusko / + Beran /stále opakuje to samé? Každá propaganda je do velké míry založená na velkých příbězích, které jsou vnitřně propojené a dávají dohromady určitý řád. Neustálou aktualizací, rozšiřováním a opakováním těchto velkých příběhů pak propaganda ožívá. V každém příběhu jde o souboj dobra se zlem. V tomto případě podle Rusů (či dříve Sovětů) + Beran zlý Západ útočí na všechno ruské, chce Rusko zničit, protože mu závidí jeho kulturu a lid a chce je „cancelovat“. Jádro ruského vysvětlení „speciální operace“ na Ukrajině tkví v tom, že Ukrajinci utlačují, šikanují a zabíjejí Rusy, kterým jejich krajané přicházejí na pomoc. ------------------ PS. Komunistický prokurátor Urválek: Při procesu se „spikleneckým protistátním centrem“ Rudolfa Slánského se zase prokurátor projevil následovně: „Občané soudci, ve jménu našich národů, proti jejichž svobodě a štěstí zločinci povstali, ve jménu míru, proti němuž se hanebně spikli, žádám pro všechny obviněné trest smrti.“ REKVIEM? 1. blade říká: Pondělí, 19. 10. 2020 v 17:48 Klukan – Vy jste s prominutím a bez urážky opravdu natvrdlý. Ten link z iRozhlas jsem posílal kvůli tomu, že tu zprávu o dvou vakcínách a možné třetí vakcíně přináší také i ten iRpzhlas, tudíž že ta moje zpráva (příspěvek) není dezinformace i když zrovna není z mainstream webu. Pokud to vaše IQ od počátku pře nepochopilo za to já již nemohu. Ba naopak mne tento poznatek ještě více v časové ose této pře utvrdil v tom, že zde v JL diskuse na jakékoliv téma opravdu, i s vámi šéfredaktore , nemá smysl. Nick blade deaktivujte. Sbohem bez šátečku. ---- Svatopluk Beran říká: Pátek, 22. 4. 2022 v 8:20 TAKŽE JAK UŽ JSEM UVEDL – SUVERENITA A SVOBODA MYŠLENEK V TOMTO STÁTĚ DÍKY PĚTIKOALICO, MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII A MINISTRINĚ VÁLKY ČERNOCHOVÉ, SKONČILA – A JÁ K RADOSTI MNOHÝCH TADY, NA TĚCHTO BLOZÍCH TAKÉ.
  • Jan P  | 24.09.2022 11:28  | Reagovat
    Německo: Vítáme ruské dezertéry, kteří nechtějí bojovat za Putina. Česko: Ruské dezertéry u nás nechceme. Marš na frontu bojovat za Putina. A v tom je asi tak všechno. Nějaké otázky? "O velikosti Lipavského génia jsem si dosud iluze nedělal, ale může takovou myšlenku vypustit někdo, aniž by byl blb? " https://casopisargument.cz/?p=45566
  • Dvořák  | 24.09.2022 17:15  | Reagovat
    Pravděpodobně stačí Bc. Je zvláštní, že podobnou myšlenkou nečastoval ukázka.
  • Svatopluk Beran  | 24.09.2022 21:40  | Reagovat
    Nemyslím si že to je jenom z jeho hlavy. Nápověda z venčí zná dobře rozdílnou mentalitu občanů vazalských zemí i dnešních jejich vlád a tak rozdílně užívá užitečné idioty z té které země.
  • Svatopluk Beran  | 24.09.2022 22:09  | Reagovat
    No on i titul ing. u jména Marian Jurečka není žádná jistota rozumu. ÚSPĚCH U ,,ANO,, JSEM ŽÁDNÝ NEZAZNAMENAL, ZDĚLIL DIVÁKŮM ČT24. Zaznamenal jsem jen že mají i hlasy levice. A já upřesňuji logiku pana ing. Jurečky. VŽDYŤ NÁS MUSÍ BÝT DOHROMADY PĚT STRAN, ABYCHOM PORAZILI JEDNU, TAK JAKÝ PAK ÚSPĚCH VE VOLBÁCH PRO ANO? :) NO NENÍ TA POLITIKA NÁDHERNÁ VĚC, TO UŽ SE HODNĚ BLÍŽÍ BOJLERŮM A BROJLERŮM.
  • Jan P  | 25.09.2022 10:01  | Reagovat
    Co ale Babišovi bránilo místo této obskurní souzené osoby(Jana Nagyová ), která se akorát svezla na bujících protestních náladách, nechat kandidovat někoho tisíckrát důvěryhodnějšího? Pak by už třeba byl z Miloše Vystrčila politická mrtvola. K tomu volebnímu "triumfu" Babiše. V podmínkách extrémně nepopulární vlády to žádný zázrak nebyl. Babiš je vypočítavý kapitalista a jeho tzv. hnutí je umělý projekt, kterému na pracující třídě a sociálně slabých občanech vůbec nezáleží, se ví odjakživa. Problém je, že nějaká protestní levicová síla, co by mu mohla účinně konkurovat, tu neexistuje. A existovat dlouho nebude. Co se týče Okamurova trapasu s "protestní" ne-volbou TOPáckého ultrašíbra Růžičky. Není to tak dlouho, co tento "antisystémový politik" pravicový ksindl ze Spolu otevřeně podporoval...
  • Svatopluk Beran  | 25.09.2022 13:19  | Reagovat
    Jane kdo by měl být podle tebe tím tisíckrát důvěryhodnějším a mít schopnost porazit VYSTRČILA COBY ČECHA I JEHO PŘÍZNIVCŮ, KTEŘÍ JSOU ZASTÁNCEM PODPORY AMERICKÝCH OBCHODNÍCH VÁLEK PO CELÉM SVĚTĚ A ZASÍLÁNÍM TÍM ČESKÝCH OBČANŮ DO KAFEMLEJNKU AMERICKÉHO VÁLEČNÉHO MILITARISMU GENOCIDNÍCH VÁLEK PO CELÉM SVĚTĚ, POTŘEBNÝCH NA PODPORU AMERICKÉ KONJUNKTURY, TĚŽÍCÍ Z VÁLEČNÉ VÝROBY.
  • Jan P  | 25.09.2022 18:36  | Reagovat
    Sváťo, rozumím. Hledáš "důvěryhodnou" osobnost, aby "naše země" přestala být poslušnou americkou kolonii. Má to snad být souzené osoba Jana Nagyová ?
  • Dvořák  | 25.09.2022 18:43  | Reagovat
    Zkuste se oprostit Vašich politických ideálů a podívejte se na volební účast. Pokud by byl na lístku kandidát se jménem Ruším senát, výsledek by byl jednoznačný po prvním kole.
  • Jan P  | 25.09.2022 21:42  | Reagovat
    Kandidát za SPD a bývalý filmový režisér Miloš Zábranský: Do Senátu s heslem "Zrušme Senát " Je mi sympatické, že svou tvůrčí vizi chce přenést do reality:-) Ovšem volební účast pod 50%, to také o něčem vypovídá. Dost možná o tom, že ti, kdo nevěří, že by volby mohly něco změnit, zůstali doma, a k volbám přišli ti, kteří věří, že by něco změnit mohly - aby tomu zabránili.
  • Jan P  | 25.09.2022 21:54  | Reagovat
    Bohužel, nevešlo se do předvolebního projevu pana premiéra, který byl nabitý důležitými informacemi, tak Vám to říkáme teď . Ministr průmyslu Jozef Síkela: strop pro domácnosti zřejmě nebude na celou spotřebu.
  • Jan P  | 25.09.2022 22:02  | Reagovat
    Omlouvám se, že to tak kouskuju. Ukradeno na netu: Asi nejlépe české poměry vystihuje slogan: „Mám ráda, když mi někdo ubližuje, proto volím pravici.“ https://www.youtube.com/watch?v=q2QgvqB9wsE
  • Zdeněk Gryc  | 25.09.2022 23:44  | Reagovat
    KAK ÉTO VAS MOŽNO ? Z Ruska od vyhlášení mobilizace uteklo 260 000 mužů, tvrdí tajná služba dnes 22:43 • Aktualizováno 22:56 ČTK, Novinky Z Ruska uprchlo od středy, kdy byla vyhlášena částečná mobilizace, více než 260 000 mužů. S odvoláním na zdroj blízký Kremlu, který cituje statistiky tajné služby FSB, to v neděli napsal opoziční list Novaja Gazeta. Představitelé bezpečnostních složek a silových ministerstev podle deníku navrhují uzavřít hranice. O uzavření hranic pro muže v branném věku se v administrativě prezidenta Putina začalo diskutovat už ve středu, kdy od bezpečnostních složek začaly přicházet první údaje o počtu mužů opouštějících Rusko. Nejnovější zpráva FSB z neděle uvádí 261 000 mužů, kteří od středy do sobotního večera opustili zemi. Sociální sítě v minulých dnech zaplavily snímky dlouhých kolon na ruských hraničních přechodech. Už v den vyhlášení mobilizace šly na dračku letenky z Ruska prakticky kamkoliv.
  • Svatopluk Beran  | 26.09.2022 07:38  | Reagovat
    SAMOZŘEJMĚ ŽE JAK RUSOVÉ TAK UKRAJINCI NECHTĚJÍ VZÁJMU USA MEZI SEBOU VÁLČIT, PROTO OPOUŠTÍ NEDOBROVOLNĚ SVOJE ZEMĚ. TO JEN URČITÝ POČET OSOB PODPORUJÍCÍCH GEOPOLITIKU HOSPODÁŘSKOMILITARISTICKOU VIZI SPOJENÝCH STÁTŮ O SVÉ BOŽSKÉ DOMINANCI A ROZEŠTVÁVAJÍ MEZI SEBOU NÁRODY, ABY JE MOHLY LÉPE VYKRÁDAT.
  • Svatopluk Beran  | 26.09.2022 07:58  | Reagovat
    JANE SAMOZŘEJMĚ ŽE NAGYOVÁ NENÍ ŽÁDNÝ VEJVAR, ALE KDO MUSÍ UNÉST TO ŽE ZDE PO ODSTRANĚNÍ Z VEDENÍ ZEMĚ KOMUNISTÚ (KTEŘÍ SI UDĚLALI Z VLÁDNUTÍ PATENT) A HAVEL NA TOM MĚL NEZPOCHYBNITELNOU ZÁSLUHU, TU ODS ZA KLAUZE ZAVEDLA EKONOMIKU OSOBNÍHO VLSTNICTVÍ ZA POMOCI ROZKRÁDÁNÍ JAKO BĚŽNOU NORMU. TAK ZVOLÍ TUTO ODS ZAVEDENOU BĚŽNOU NORMU NEŽ ABY VOLIL VYSTRČILA, KTERÝ JE A BYL NOSITELEM ZAVÁDĚNÍ ROZKRÁDÁNÍ SVÉ STRANY A TEĎ JE JEŠTĚ ZÁRUKOU VÁLEK, POSÍLÁNÍ ČESKÝCH OBČANŮ DO TĚCHTO VÁLEK, V ZÁJMU GEOPOLITIKY USA. STRANY ZMĚNY - POD ROUŠKOU DEMOKRACIE A MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII - CHTĚJÍ OVLÁDAT SVOU GEOPOLITIKOU CELÝ SVĚT, NAMÍSTO HLEDÁNÍ MOŽNOSTÍ SPOLUPRÁCE ROZDÍLNÝCH KULTURNÍCH POHLEDŮ ŠESTI MILIARD OSTATNÍCH OBČANŮ SVĚTA. NAGYOVÁ JE PRO MNE PODPOROVATELKA MORÁLNÍCH ZLODĚJEN, KDYŽ TO DOKÁŽE SOUD VYSTRČIL JE PRO MNE HISTORICKÝ ARCHITEKT TĚCHTO MORÁLNÍCH ZLODĚJEN A DNES I VÁLEČNÝ ŠTVÁČ MÁM DVĚ MOŽNOSTI, TAK VOLÍM PRO MNE MENŠÍ SVINSTVO
  • Jan P  | 26.09.2022 19:46  | Reagovat
    "Mussolini byl dobrý politik. Všechno, co udělal, udělal pro Itálii." - Giorgia Meloni "Těším se na budoucí spolupráci s Giorgiou Meloni." - Petr Fiala
  • Svatopluk Beran  | 27.09.2022 08:57  | Reagovat
    Tak už se z medií dovídáme že POPULISTI A LEVICE JEDNO JSOU, PROTOŽE POSILUJÍ. Kde přišla ČESKÁ MEDIA NA TO, ŽE ČEŠTÍ OBČANÉ NEMAJÍ PRÁVO V DEMOKRACII, V ROZPORU Z NAŠÍ DNEŠNÍ POPULISTICKOU PROVÁLEČNOU VÝHRADNĚ PROAMERICKOU VLÁDOU, NESMÍ MÍT SVŮJ NÁZOR A SVOU ZKUŠENOST S FIALOVOU VLÁDOU - ZMĚNY - SOUHLASÍCÍ S NEONACISTICKÝMI A MAFIANSKÝMI PUČI A PŘEVRATY ORGANIZOVANÝMI SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI? NEJSME UŽ ZA SOCIALIZMU, KDY SMĚL BÝT JEN JEDEN PROSOVĚTSKÝ POHLED NA SVĚT. MÁME PRÁVO VIDĚT SVĚT TAK JAK DOOPRAVDY FUNGUJE A NE JENOM TAK JAK HO VIDÍ POPULISTICKÉ VÝHRADNĚ PROAMERICKÉ PRAVICOVÉ STRANY. SVĚT MÁ 7 MILIARD OBYVATEL.
  • Svatopluk Beran  | 27.09.2022 09:08  | Reagovat
    A JEŠTĚ MALÁ NOTICKA. POVŠIMNĚME SI, ŽE PRAVICE SPOLU S MEDII TENTOKRÁT POZAPOMĚLA ORGANIZOVAT NA ŠKOLÁCH PŘEDVOLBY TAK, JAK TO BYLO V POSLEDNÍCH LETECH JEJICH BĚŽNÝM ZVYKEM PŘI PODPRAHOVÉ MANIPULACI S MLADÝMI ŽIVOTNÍ PRAXÍ NEZKUŠENÝMI LIDMI.
  • Jan P  | 28.09.2022 14:58  | Reagovat
    Pamatujete si, jak tady někteří strašili (bezvýznamnými) komunisty ? Když se jedná o postupnou rehabilitaci fašismu, tak najednou mlčí... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- To je konečně ta slušnost! Oficiální účet Ministerstva životního prostředí jede předvolební kampaň Miloše Vystrčila (ODS) do Senátu.
  • blade  | 11.10.2022 16:36  | Reagovat
    Bývala Ukrajina za sovětských časů byla pole orné. "Demokratický systém " ji změnil na pole válečné. Komu to prospívá ?

Přidat Komentář Vrátit se nahoru