Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Miloš Vystrčil

Narozen v roce 1960 v Dačicích, od narození žije v Telči. Na podzim roku 2010 zvolen senátorem obvodu 52 - Jihlava. Od roku 2020 je předsedou českého Senátu. www.vystrcil.cz

http://www.vystrcil.cz/

Dezinformace

Miloš Vystrčil | 23.03.2022 08:15

V Česku jsme si všichni zvykli, že náš přístup k informacím je téměř neomezený. Jsme již více než 30 let zvyklí, že pokud nedochází k porušování zákona, tak náš přístup k informacím není jakkoliv omezován. Stát nám také ani nijak systematicky nesděluje, která informace je pravdivá a u které tomu tak není.

My v Česku, zejména potom starší generace, jsme totiž na filtrování informací velmi citliví až alergičtí. Pořád si ještě mnozí pamatujeme dobu, kdy existovala pouze jedna pravda sdělovaná státní komunistickou televizí a státním komunistickým rozhlasem. Poslouchat jiná vysílání, například rozhlasové stanice Svobodná Evropa nebo Hlas Ameriky bylo velkým rizikem.

Dodnes si pamatuji, jak můj otec, který rozuměl německy, si občas za socialismu tzv. pouštěl Vídeň a sledoval rakouské televizní zprávy. Před tím, než se tak stalo, jsme museli vždy zatáhnout rolety a otec si sedl asi metr před televizi, nastavil minimální hlasitost.

Když dnes poslouchám a pozoruji totalitními ruskými státními médii zpracované a dezinformované mnohé obyvatele Ruské federace, vrací se mi opět tyto vzpomínky na fungování komunistického československého rozhlasu a komunistické československé televize. Zároveň si však uvědomuji, že přes tu informační izolaci jsme v tehdejším socialistickém Československu přesto věděli, že spousta toho je jinak, než nám totalitní československá státní média sdělují, a že to byl možná jeden z důvodů úspěchu listopadové Sametové revoluce.

Jak je to dnes se skutečnou informovaností obyvatel v Rusku nevím, mohu si jenom přát, aby to neviditelné povědomí o skutečné pravdě o putinovském režimu bylo mnohem větší a rozmanitější, než to na první pohled vypadá. Jsem proto přesvědčen, že právě dostat v co největší míře k obyvatelům Ruska pravdivé informace jenom například o hrůzách, které Putinovi vojáci páchají na Ukrajině, je dnes velmi zásadní a důležitý úkol.

Za úkol málem stejně důležitý však začínám stále více považovat i nutnost zásadního zesílení schopnosti svobodného a demokratického světa bojovat s dezinformacemi uvnitř sama sebe. Svobodný a demokratický svět je totiž živnou půdou a rájem pro šiřitele dezinformací, kteří se s neuvěřitelným pokrytectvím zaštiťují svobodou slova a přitom lžou a lžou a lžou. Lžou a dezinformují často způsobem, který je velmi obtížně napadnutelný. Velmi často totiž své lži a polopravdy interpretují jako názor a argumentují, že přece ve svobodné a demokratické společnosti má každý právo na svůj názor. Velmi často také o svých lžích a polopravdách píší nebo říkají, že je slyšeli nebo že je to otázka, kterou je také nutné vyslovit, aby bylo názorové spektrum dostatečně široké a lidé se mohli v problému lépe „zorientovat“ a vytvořit si svůj vlastní názor.

Dalším typem polopravd, lží a nepravdivých názorů a skutečností jsou potom ty, které jsou součástí informační války, kterou vůči nám dlouhodobě vedou například některé dezinformační servery často podporované právě z totalitních zemí. V tomto smyslu jsme již vlastně několik let v informační válce, která bývá někdy také nazývaná válkou hybridní.

Jsem přesvědčen, že zejména v současné době, kdy kousek od nás zuří skutečná válka, kde se vraždí a zabíjí zbraněmi a umírají lidé, je nanejvýš nutné tomu přizpůsobit i náš boj proti dezinformacím a lžím.

Kromě ochrany proti dezinformacím ze strany prověřených státních, akademických i dalších transparentních autorit je proto nutné, abychom si nebezpečí dezinformací také jeden každý uvědomili a začali mnohem pečlivěji zkoumat, do jaké míry jsou naše zdroje informací důvěryhodné. Například pravdivost přímých emailů od osob a institucí, které neznáte a které nekomunikují a neodpovídají, bývá velmi pochybná. Prosím, mysleme na to více než doposud.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

Jamesatorm: My, občané Protektorátu (1/3)
Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)
RobertTop: My, občané Protektorátu (1/3)
LidiaHoumn: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

29 komentářů

Přidat Komentář

  • jihlavák  | 23.03.2022 16:48  | Reagovat
    Přesně tak, pane předsedo. Tady je potřeba nastavit oficiální ideovou linii a co se jen minimálně liší vypnout a zakázat. Človíčka s vlastním názorem okamžitě poslat do ťurmy. O tom, co je a není správný názor bude rozhodovat bývalý vojenský prokurátor a bolševik. Co mi to ale jen připomíná?
  • Dvořák  | 23.03.2022 18:35  | Reagovat
    Prosím, jak funguje ochrana proti dezinformacím od prověřených autorit?
  • Jan P  | 23.03.2022 19:11  | Reagovat
    Blokování dezinformačních médií je cesta do pekel. Češi jsou na cenzuru hodně citliví, míní novinářka Hrubešová https://plus.rozhlas.cz/blokovani-dezinformacnich-medii-je-cesta-do-pekel-cesi-jsou-na-cenzuru-hodne-8706789?fbclid=IwAR1c2Vn5NsjLUHbc6k05XvXrG1zQRCodUCwzbErqbCnrOKtUdGA4pip6ASI
  • Zdeněk Gryc  | 23.03.2022 19:21  | Reagovat
    DEZINFORNACE V PRVNÍ ŘADĚ JSOU TO ANONYMOVÉ Chlapci co se neumí + bojí podepsat viz. Osvědčené firmy 3x shora. Naopak jsou renomované zdroje BBC Za nacismu i komunismu. Dále renomovaní novináři, na příklad: Petra Procházková Sabina Slonková. Ženské které fakt, ale fakt, moc nekecají, jako Putinův Beran ----------- převzato: 4.9.2015 Aktuality/Komentáře (26), Vždy je dobré vědět, kdo je majitelem daného média, říká novinářka Sabina Slonková, šéfredaktorka serveru Neovlivní.cz. Shodneme se, že rozpoznat propagandistické články je stále těžší? I díky internetu, který změnil média? Ano, nová média vnesla nový prvek v tom, že na internetu můžete získat jakoukoliv informaci. Myslím, že spousta lidí nedokáže rozlišit věrohodnost jednotlivých serverů. Informaci bere stejně hodnověrnou, jako když ji má z tradičního dlouhodobě prověřeného média. Takže kdokoliv cokoliv na internet umístí, spousta lidí má tendence dát v důvěryhodnosti rovnítko mezi v podstatě pofidérní zdroj a relevantní informací. Měla byste návod, jak v záplavě zpráv rozlišit zprávy propagandistické a jak se jim ubránit? Asi vás zklamu, ale univerzální recept neexistuje. Myslím, že pro propagandu, stejně jako pro jiné texty či reportáže, platí, že člověk musí být rezervovaný. Nesmí slepě věřit všemu, co se mu předkládá. Ten, kdo je zvídavý a má čas sledovat vícero zpravodajských zdrojů, je vůči propagandě i jiným „cinknutým“ zprávám více imunní. Nám všem ostatním můžu doporučit jen sledovat ty mediální zdroje, které se dlouhodobě osvědčily jako věrohodné. Ale platí to, co jsem říkala na začátku: ostražitost vůči zprávám je na místě vždy. Takže být ostražitý… To se týká i nás samotných, novinářů. Velmi často přejímáme informace ze zahraničí, aniž bychom k nim měli ten správný kritický odstup. S těmi finančními prostředky, které česká média mají, je to ale velmi náročné. Ve spoustě případů nám nezbývá, než se spolehnout na agenturní zdroje, protože redakce prostě nemají peníze na to, aby v nějaké oblasti měly vlastního redaktora. Evropská unie nyní vytváří speciál- ní tým, který má vymyslet taktiku boje proti ruské propagandě. Jsem sama zvědavá, s čím EU přijde.
  • Dvořák  | 23.03.2022 19:55  | Reagovat
    Architekt Gryc se určitě nebál podepsat.
  • Jan P  | 23.03.2022 20:22  | Reagovat
    Pár ruských propagandistických songů jsem zhlédl. Překvapilo mě, jak je ta propaganda blbá jak putštok. Se jeden musí tlemit -:)) Ale vážně: to, si jako český cenzoři a pan Gryc o lidech vážně myslí, že jsou natolik nesvéprávnými idioty, že tohle může někoho "infikovat"? Dyk na tohle fakt může naletět jen stalinista Kašuka nebo exposlanec Volný... Vzdělávání, kritické myšlení a otevřená data. Finsko vévodí boji proti ruským dezinformacím https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rusko-ukrajina-valka-dezinformace-trolli-farmy-finsko-system-nato-eu_2203191623_aur?fbclid=IwAR3O7huXec4cHPX-NB5jaVTZg6VfDaESJfu79RcFnaFLcIFYL3RE2tvP_Tk
  • Zdeněk Gryc  | 23.03.2022 21:11  | Reagovat
    DEMAGOGIE + SLUŠNOST PODLE ANONYMA - MŮ JL Dvořák říká: Středa, 13. 3. 2019 v 10:47 Možná se budu opakovat… …….. Umřít v osmdesáti není tragédie,ale slušnost. ………… Jiří Sovák Je neslušné dožít se nějaký ten rok po „osmdesáti“ ??? Možná se budu "opakovat"… Nikoli možná, opravdu se "opakoval" PRÁVĚ DNES V době kdy umírají Rusové na Ukrajině. Na věku dožití je na rozdíl od USA založena ruská ekonomika Převzato: V České republice to bylo v letech 2015-2016 přibližně 76 let u mužů a 82 let u žen. Průměrná délka života na celém světě v posledních letech neustále roste, ale ne v USA.Ve Spojených státech je to však jiný příběh. Během posledních tří let se průměrná délka života snížila na 78,6 let, ------------------------------- což je celkově jedna z nejnižších absolutních hodnot mezi rozvinutými zeměmi. ------------------------------- Odborníci tvrdí, že to není dobrý stav. Penze se v Rusku nedožije až 40 procent mužů. Země zvedla ... https://archiv.hn.cz › c1-66172310-penze-se-v-rusku-ned... 19. 6. 2018 — "Ministerstvo financí tvrdí, že průměrný věk dožití je v Rusku zhruba 70 let. Jenže už nedodává, že u mužů je to 64 let. To znamená, že přes 40 procent mužů se nedožije penze. ------------------------ Penze se v Rusku nedožije až 40 procent mužů. ----------------------- Země zvedla věk odchodu do důchodu Ondřej Soukupredaktor 19. 6. 2018 ▪ 10:51 Hranice pro odchod do důchodu by se měla v Rusku postupně zvednout na 65 let pro muže a 63 pro ženy. Pokud by se zachovala současná délka života, penze by se nedožilo 40 procent mužů a 20 procent žen. Reforma vyvolává nespokojenost, podle sociologů je proti ní 92 procent Rusů. V roce 2017 se očekávalo, že dítě narozené ve Spojených státech bude žít zhruba stejně dlouho jako dítě narozené v České republice. To je asi o pět let méně než u dětí narozených v Japonsku a ve Švýcarsku, jejichž střední délka života je 84 let. ----------------------- JAKOU SLUŠNOST PREFERUJE "Dvořák" OSOBNĚ a u SVÝCH DĚTÍ ------------------------- JAK S VĚKEM DOŽITÍ SOUVISÍ AGRESE PUTINA NA UKRAJINĚ ------------------ Jan P říká: Středa, 23. 3. 2022 v 20:22 Pár ruských propagandistických songů jsem zhlédl. Překvapilo mě, jak je ta propaganda blbá jak putštok. Se jeden musí tlemit -:)) ----- STO NEJSLAVNĚJŠÍCH CITÁTŮ JANA WERICHA Co je blbý to se líbí. (Nebo: To je blbý, to se bude líbit.)
  • Svatopluk Beran  | 23.03.2022 22:24  | Reagovat
    TAKŽE PÁR HISTORICKÝCH DEZINFORMACÍ. A DEZINFORMACE TO MUSÍ BÝT, PROTOŽE TO NAŠE MÉDIA DOSUD TAKTO NEZVEŘEJNILA Madeleine Albrightová Před válkou z Evropy utekla. Jako ministryně zahraničí USA zase válku do Evropy vrátila. Nadšená americká i česká patriotka kterou pojilo přátelství s Václavem Havlem. Jejím osudovým přítelem však byl především velitel Kosovské osvobozenecké armády Hashimem Thaçim, se kterým se sblížila a zajistila pro něj bombardování Jugoslávie americkým vojenským letectvem a dalšími spojenci v rámci NATO. Po skončení války o Kosovo získala její firma Albright Group podíl v kosovském mobilním operátoru Ipko. Později tento podíl prodala slovinskému Telekomu. Dne 23. října 2012 se v Paláci knih Luxor konala autogramiáda její nové knihy Pražská zima. Akce se zúčastnilo několik aktivistů z občanského sdružení Přátelé Srbů na Kosovu, kteří svérázným způsobem protestovali proti její roli na bombardování Jugoslávie v roce 1999 letadly NATO bez mandátu OSN, a dále proti tomu, že nic neudělala proti vyhnání Srbů z Chorvatska, nebo že osobně vydělala na privatizaci kosovských telekomunikací. PŘÍTEL SOCIALISTICKÉHO PACHOLKA JIHLAVSKÉ ARCHITEKTURY GRYCE, PŘES JEHO OBDIVOVANOU MADELEINE ALBRIGHTOVOU https://en.wikipedia.org/wiki/Hashim_Tha%C3%A7i Podle vydání francouzského listu „Le Figaro“ z 8. března 2016 bude Thaçi pravděpodobně ICTY obviněn z celé řady zvěrstev, včetně obchodování s orgány. List také tvrdí, že bývalý administrátor UNMIK pro Kosovo Bernard Kouchner může být předvolán, aby svědčil. Sám Kouchner je pravidelně obviňován z toho, že „zavírá oči“ nad zvěrstvy spáchanými členy UCK.
  • Zdeněk Gryc  | 23.03.2022 22:33  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Středa, 23. 3. 2022 v 22:24 Zdeněk Gryc říká: Beran kamuflovaný pacholek agresora na UKRAJINĚ : 23.3.2022 Aktuality/Komentáře (1), autor: David Kratochvíl Zatím 32 uprchlíků z válkou zmítané Ukrajiny našlo od čtvrtka nové zázemí v Kněžicích na Jihlavsku. Podle místostarosty Romana Diviše jde o maminky s dětmi. Bydlí v místní orlovně nebo u místních lidí. „Počítáme s tím, že minimálně do konce roku u nás zůstanou. Nejspíše to ale bude déle, protože přichází z Luhaňské oblasti, Charkova, které bylo válkou velmi zasaženo. Když vidíte záběry v televizi, jak to tam je zničené…. Jsme připravení na to, že to bude dlouhodobé,“ popisuje místostarosta s tím, že do obce dorazili velmi unavení ve čtvrtek večer.
  • Zdeněk Gryc  | 23.03.2022 22:33  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES PRAŽÁCI Albrightová Havel Žantovský: Madeleine znala Putina i Lavrova, čekala od nich jen to nejhorší TEREZA ŠÍDLOVÁ Foto: ČTK Michaela Žantovského s Madeleine Albrightovou pojilo blízké přátelství. 21:10 Ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský s Madeleine Albrightovou mluvil ještě před dvěma týdny. Bývalá ministryně zahraničí USA zemřela ve středu ve věku 84 let na rakovinu. Článek V „covidových“ hovorech spolu prý klábosili o rodinách, ale rozebírali také Vladimira Putina. V rozhovoru pro Seznam Zprávy Žantovský na bývalou americkou ministryni zahraničí vzpomíná jako na velkou Češku, Američanku a ženu. „Po listopadu 1989 byla jedním z prvních vysokých politiků, kteří sem přijeli nejen se dívat a obdivovat, ale také pomoct: Havlovi s budováním prezidentské kanceláře nebo i s volebním zákonem před prvními svobodnými volbami v roce 1990,“ vzpomíná Žantovský. Kdy jste spolu naposledy mluvili? V době covidu jsme spolu měli rituál, že jsme si každou neděli volali. Takže jsem s ní naposledy mluvil před více než 14 dny. Volal jsem jí i ty poslední dvě neděle a nedovolal jsem se. Tak jsem měl tušení, že něco není v pořádku. V tomto byla nesmírně pravidelná. Co jste si povídali ve vašich covidových rozhovorech? My jsme si povídali o všem. Znali jsme se opravdu dlouho, trávili jsme spolu čas i mimo profesní život, takže jsme si povídali i o rodinách, dětech a vnoučatech, ale samozřejmě i o politice, Bidenovi, Zemanovi, všech našich různých známých. Také jsme vzpomínali, co všechno jsme zažili s Václavem Havlem a jaké to bylo skvělé na začátku v 90. letech. Klábosili jsme, neměli jsme žádnou danou agendu. Tak to jste asi stihli probrat i válečnou agresi Ruska na Ukrajině. Jak se na situaci dívala? Velmi to na ni dolehlo a ranilo ji to. Ona sama měla pocit, že se zasloužila o nějakou lepší podobu světa po konci studené války. A toto je něco, co šlo opačným směrem. ---------------------------- Dnes už to mohu říct, ona osobně znala Putina a ještě více a velmi hluboce Sergeje Lavrova a očekávala od nich jen to nejhorší. --------------------------- Jak vypadal její život v posledních letech? Konzultovala s ní demokratická administrativa ještě tyto otázky, vzhledem k jejím znalostem regionu i jejímu původu? Byla poslední roky hodně izolovaná. Což asi souviselo i s nemocí, o které ale sama vůbec nemluvila. Měla nějaký kontakt se svými spolupracovníky, ale nebyla přímo u aktuálního dění. Koho ztrácí svět v osobnosti paní Albrightové? Ještě jsem o tom neuměl přemýšlet. Napadají mě jen samé superlativy. Byla to velká Češka, která nikdy nezapomněla, že je Češka. Byla to velká Američanka, která dosáhla jako žena nejvyššího politického postavení ve své době v americké historii. Byla to velká žena, která se vědomě věnovala otázkám žen a ženské rovnoprávnosti. Její citát, že v pekle je vyhrazené speciální místo pro ty ženy, které nepomáhají ostatním ženám, mají generace aktivních žen zapsaný v srdcích. To jí ho dokonce kdysi vyčítali. Musím ale také říct: Byla to strašně dobrá a věrná kamarádka. Bůh ji opatruj. Jak byste popsal její přínos k české demokracii? Já s ní byl v kontaktu od roku 1988 či 1989. Už před tím, když tu byla na návštěvě v 70. letech, byla v kontaktu s Jiřím Dienstbierem, kterého znala už z Washingtonu, a některými dalšími disidenty. Po listopadu 1989 byla jedním z prvních vysokých politiků, kteří sem přijeli nejen se dívat a obdivovat, ale také pomoct: Havlovi s budováním prezidentské kanceláře nebo i s volebním zákonem před prvními svobodnými volbami v roce 1990. Tedy pomáhala velmi konkrétně. Když přijela, chodili jsme tehdy na Vikárku, což byla hospoda na Hradě, tam jsme kreslili různé pavouky a probírali různé legislativní precedenty. Když o tom mluvíte, jaká měla oblíbená místa v Praze? Velmi si potrpěla na nezdravé české jídlo, které jí vařila maminka. Takže jsme chodívali někdy k Modré kachničce, měla ráda kachnu se zelím a knedlíkem. Měla ráda hradčanskou část Prahy nejen kvůli Havlovi, ale protože se narodila na Hradčanském náměstí a ta první léta tam bydlela. Madeleine milovala Prahu. Dnes v souvislosti s válkou na Ukrajině doceňujeme to, že jsme členy NATO. Dá se říct, že to je její zásluha, že to tak trochu prolobbovala? Je to určitě její vklad, i když v první Clintonově administrativě byla velvyslankyně při OSN a přímo do těchto věcí nezasahovala. A také si musela dávat trochu pozor. Když Havel jednou přijel do Washingtonu, tak si z něj Clinton dělal trochu legraci a říkal: Vy jste jediná země, která má ve Washingtonu dva velvyslance. Ale ten přínos byl hlubší a dlouhodobější. Celá její rodina má příběh naprosté identity s českou demokracií a bojem za ni. Nedělala to jen kvůli Československu a nám, ale kvůli demokracii v Evropě a na celém světě. A tak si ji budeme pamatovat.
  • Zdeněk Gryc  | 23.03.2022 22:40  | Reagovat
    TAK NYNÍ JE NA ŘADĚ TLAMPAČ AGRESORA PUTINA jeho pacholek obratný DEMAGOG SVATO - PLUK
  • Zdeněk Gryc  | 24.03.2022 08:39  | Reagovat
    KLASICKÁ UKÁZKA DEMAGOGIE „utekla“ Svatopluk Beran říká: Středa, 23. 3. 2022 v 22:24 TAKŽE PÁR HISTORICKÝCH DEZINFORMACÍ. A DEZINFORMACE TO MUSÍ BÝT, PROTOŽE TO NAŠE MÉDIA DOSUD TAKTO NEZVEŘEJNILA Madeleine Albrightová Před válkou z Evropy utekla. Jako ministryně zahraničí USA zase válku do Evropy vrátila. KLOBOUk DOLŮ ZVLÁŠTĚ KDYŽ NEJDE O PROFESIONÁLA, ALE AMATÉRA Amatér (franc. amateur [amatör], milovník; pův. z lat. amator, milovník od amare milovat) je ten, kdo se věnuje něčemu (umění, vědě, technice, sportu aj.) ze záliby, ne z povolání (opakem je profesionál). ---------------- BERANOVY „PRAVDY“ VYTRŽENÉ Z KONTEXTU utekla… Wikipedie Madeleine Albrightová se narodila v pražské židovské rodině na Smíchově.[2] Byla však pokřtěna a vychovávána jako katolička a o svém židovském původu se podle vlastních slov dozvěděla až poté, co Washington Post publikoval reportáž, v níž bylo vzpomenuto, že její prarodiče Arnošt a Olga Korbelovi i babička Růžena Spieglová ---------------------------------------- a několik příbuzných se stali oběťmi holocaustu.[3] ---------------------------------------- Pradědeček Korbel měl v Letohradě ve východních Čechách továrnu na zápalky, dědeček z matčiny strany zase vedl velkoobchod s potravinami.[4] Pradědeček Emil Salus byl spoluzakladatelem židovského hřbitova v Chrudimi. Otec Josef Korbel byl československý diplomat. Hned po Hitlerově okupaci zbytku Československa v březnu 1939 se mu podařilo i s celou rodinou odejít do Londýna, kde ve sklepním bytě zažili německé bombardování. Značnou část dětství jsem prožila v protiletadlovém krytu a zpívala jsem si, vzpomínala Albrightová. Později se rodina přestěhovala do městečka Walton-on-Thames. Měla sestru Kathy a bratra Johna. V době, kdy otec jako pracovník československé exilové vlády aktivně účastnil boje proti hitlerovskému Německu, nastoupila šestiletá Madeleine do školy. Na vysvědčení z roku 1943 byla charakterizována jako bystrá a živá žačka, snadno se učí a učivo si dobře pamatuje. Známky měla dobré, jen ze zeměpisu měla čtyřku. ------------------------------------------ Po válce se Korbelovi vrátili do Československa, po komunistickém převratu v roce 1948 ho opustili ------------------------------------------- a usadili se ve Spojených státech amerických v Coloradu. Měli jen skromné finanční prostředky. Po studiích na internátní škole ve Švýcarsku a absolvování Wellesley College, kde dostala stipendium pro studium politologie, se provdala za chicagského novináře Josepha Medilla Pattersona Albrighta. Manžel pocházel z rodiny tradičních vydavatelů novin. Zapsala se na postgraduální studium Kolumbijské univerzity. -------------------------------------------------------- Získala diplom na Institutu ruských studií. --------------------------------------------------------- Měla tři dcery, dvojčata Anne Korbel Albrightovou a Alice Patterson Albrightovou a Katherine Medill Albrightovou. Zemřela 23. března 2022 ve Washingtonu, D.C. na rakovinu. --------------- PUTINŮV SERVIS Firma Svatopluk Beran + ANONYMOVÉ Na renesanci ruského tanku v Jihlavě Na renesanci růžového tanku v Praze Jde o non-verbální symboliku architekta Putina na „úpravu chruščovek“ na Ukrajině. Dokumentární fotografie v ČT
  • Svatopluk Beran  | 24.03.2022 12:19  | Reagovat
    STEJNĚ JAKO TLESKAČ VÁLCE, SOCIALISTICKÝ ARCHITEKT GRYC I VŠICHNI OSTATNÍ, VČETNĚ PŘEDSEDY SENÁTU VYSTRČILA, KTEŘÍ SE NEOZVALI A TO ANI ZPĚTNĚ PROTI MORALISTU HAVLOVI, ŘEZNICI ABRIGHTOVÉ A SAXOFONOVISTOVI CLINTONOVI V JEJICH PODPOŘE A OSLAVÁM VÁLKY NA BALKÁNĚ, NACIONÁLNÍMU PŘEVRATU PŘED VOLBAMI V KIJEVĚ NA MAJDANU, ČI AMERICKÉMU VRAŽDÍCÍMU FIASKU V ARABSKÝCH ZEMÍCH, TEĎ VIDÍ CO ZPŮSOBILI SVOU NEČINNOSTÍ A NESCHOPNOSTÍ POSTAVIT SE AMERICKÉ SVĚTOVÉ AGRESI V JEJÍ POTŘEBĚ VLASTNÍ SVĚTOVÉ OBCHODNÍ DOMINANCE. VÝSLEDKEM JE PAK DNEŠNÍ OBČANSKÁ VÁLKA UKRAJINSKÝCH A RUSKÝCH OBČANŮ. JE TRAGIKOMICKÉ, ŽE TITO PODPOROVATELÉ EKONOMICKÝCH VÁLEK USA POP CELÉM SVĚTĚ A ZATAŽENÍ NEJEN ČESKÉ REPUBLIKY DO MILITARISTICKÉ ÚTOČNÉ ORGANIZACE NATO, SI NYNÍ HRAJÍ NA DOBROTIVCE. JE ALE TAKÉ MOŽNÉ, ŽE JE TO JEN TYPICKÁ PODŮROVŇOVÁ LIDSKÁ VLASTNOST. TO SE PAK ALE ŠPATNĚ VEDLE TĚCHTO JEDNOSMĚRNÝCH ZLOČINCŮ ŽIJE.
  • Libor Furbacher  | 24.03.2022 22:18  | Reagovat
    Boze muj pane Beran ,vzpamatujte se.
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 24.03.2022 22:44  | Reagovat
    Beran ? Rusák !
  • Daňový soumar  | 25.03.2022 00:36  | Reagovat
    Beran správně. Jste hrdinný rytíř don Quijote de la Mancha, který bojuje s se zlými imperialistickým státy. Vydržte, protože vítězství "těžké hmoty" nad duchem se blíží. Nejsou důležité fakta, ale "PRAVDA". Bojujte dál až do úplného roztrhání těla ... a hlavně vám ty mrchy v USA zabavili love, které máte tak rád a na černo jste je tam v potu tváře těžce vydřel ... a to se neodpouští.
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 25.03.2022 08:52  | Reagovat
    Daňový soumar : tak to by všechno vysvětlovalo !
  • blade  | 29.03.2022 18:39  | Reagovat
    Bez obalu propagandy: https://youtu.be/pYmNy9UzXq0
  • Svatopluk Beran  | 01.04.2022 15:56  | Reagovat
    Něco málo o dnešní svobodě slova a o tom jak ji dnešní česká vládní pětikoalice posouvá zpět před 89 rok. https://www.youtube.com/watch?v=oy8l_VzBMuQ
  • Svatopluk Beran  | 01.04.2022 17:07  | Reagovat
    HISTORICKÁ MAPA EVROPY, ROK PO ROCE OD ROKU 400PŘ.N.L. DO ROKU 2017 https://www.youtube.com/watch?v=qUgzqkCW6A4
  • Svatopluk Beran  | 01.04.2022 17:09  | Reagovat
    HISTORICKÁ MAPA EVROPY, ROK PO ROCE OD ROKU 400PŘ.N.L. DO ROKU 2017 TOHLE JE TA SPRÁVNÁ https://www.youtube.com/watch?v=UY9P0QSxlnI
  • Zdeněk Gryc  | 01.04.2022 19:08  | Reagovat
    Putin + Beranův kšeft v USA „VÝSLEDKEM JE PAK DNEŠNÍ OBČANSKÁ VÁLKA UKRAJINSKÝCH A RUSKÝCH OBČANŮ“ ------------------- OBČANSKÁ VÁLKA JAK PROSTÉ ? ------------------ Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 24. 3. 2022 v 12:19 STEJNĚ JAKO TLESKAČ VÁLCE, SOCIALISTICKÝ ARCHITEKT GRYC I VŠICHNI OSTATNÍ, VČETNĚ PŘEDSEDY SENÁTU VYSTRČILA, KTEŘÍ SE NEOZVALI A TO ANI ZPĚTNĚ PROTI MORALISTU HAVLOVI, ŘEZNICI ABRIGHTOVÉ A SAXOFONOVISTOVI CLINTONOVI V JEJICH PODPOŘE A OSLAVÁM VÁLKY NA BALKÁNĚ, NACIONÁLNÍMU PŘEVRATU PŘED VOLBAMI V KIJEVĚ NA MAJDANU, ČI AMERICKÉMU VRAŽDÍCÍMU FIASKU V ARABSKÝCH ZEMÍCH, ------------------ TEĎ VIDÍ CO ZPŮSOBILI SVOU NEČINNOSTÍ A NESCHOPNOSTÍ POSTAVIT SE AMERICKÉ SVĚTOVÉ AGRESI V JEJÍ POTŘEBĚ VLASTNÍ SVĚTOVÉ OBCHODNÍ DOMINANCE. ----------------- VÝSLEDKEM JE PAK DNEŠNÍ OBČANSKÁ VÁLKA UKRAJINSKÝCH A RUSKÝCH OBČANŮ. --------------- JE TRAGIKOMICKÉ, ŽE TITO PODPOROVATELÉ EKONOMICKÝCH VÁLEK USA POP CELÉM SVĚTĚ A ZATAŽENÍ NEJEN ČESKÉ REPUBLIKY DO MILITARISTICKÉ ÚTOČNÉ ORGANIZACE NATO, SI NYNÍ HRAJÍ NA DOBROTIVCE. JE ALE TAKÉ MOŽNÉ, ŽE JE TO JEN TYPICKÁ PODŮROVŇOVÁ LIDSKÁ VLASTNOST. TO SE PAK ALE ŠPATNĚ VEDLE TĚCHTO JEDNOSMĚRNÝCH ZLOČINCŮ ŽIJE. ---------------------- Převzato: … a hlavně vám ty mrchy v USA zabavili love, které máte tak rád a na černo jste je tam v potu tváře těžce vydřel … a to se neodpouští. -------------------- Svatopluk Beran říká: Pátek, 1. 4. 2022 v 8:56 Nikdo by neměl fandit AMERICKÝM OBCHODNÍM VÁLKÁM PO 89 ROCE V EVROPĚ, KTERÉ ZAČAL PODPOROVAT CLINTON S OLBRIGHTOVOU A HAVLEM NA BALKÁNĚ A NÁSLEDNĚ V ARABSKÝCH ZEMÍCH A DNES NA UKRAJINĚ. Na velkovýrobu vybudované americké hospodářství nutně potřebuje velkospotřebu a vyžaduje si i surovinové základny, které by byly odbytištěm těchto hotových výrobků. Americké hospodářské zájmy se nemohou isolovat jen na americkou pevninu, neboť jejich polem působnosti se stává celý svět. JSOU LI TYTO ZÁJMY PŘÍLIŠ NEBEZPEČNĚ OHROŽENY, SPOJENÉ STÁTY, NEMAJÍ LI RADIKÁLNĚ MĚNIT LINII, PO KTERÉ KRÁČEJÍ, JSOU PŘIPRAVENY HÁJIT JI I VOJENSKY. -------- „Kohne mají hezkou ženu, ale to jim nevadí, že za ní leze celá ulice? Podívej Roubíček, raději se podílím 10% na dobrém kšeftu, než 100% na špatném.“ ---------- USA = „kšefty“ Putin = „bratská pomoc“, počínajíc uranem z Jáchymova vykutaným za pomocí jihlaváka Sochař Šlezinger Rytířem české kultury: Jihlava https://www.jihlava.cz/sochar-slezinger-rytirem-ceske-kultury/gs-4347
  • Zdeněk Gryc  | 01.04.2022 22:27  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pátek, 1. 4. 2022 v 17:09 HISTORICKÁ MAPA EVROPY, ROK PO ROCE OD ROKU 400PŘ.N.L. DO ROKU 2017 TOHLE JE TA SPRÁVNÁ ----------------------------------- Převzato: Historická mapa 100 let vzniku Československa 1918 – 2018 - Malované mapy Základem tohoto exkluzivního díla je historická mapa Československé republiky z roku 1918 - 1920, obklopená atraktivně pojatými vzdělávacími prvky, jako jsou například seznamy prezidentů, vývoj měny, státních symbolů a hranic republiky. Na přední straně mapy je historická mapa spolu s Příběhem Československa, kde se dočtete informace o stoleté historii Československa. Historická nástěnná mapa Československa r. 1933 velká 200 x 110 cm Pozoruhodná grafika francouzských kartografů vytvořila z mapy první republiky nejen zajímavý dokument, ale i dekorativní obraz, který se vyjímá v každém interiéru. Data z klasického geodetického zaměření v roce 1928 byla zpracována a poprvé uveřejněna v roce 1933. Rozměr 200 x 110 cm. ------- "TOHLE JE TA SPRÁVNÁ"
  • Zdeněk Gryc  | 01.04.2022 22:44  | Reagovat
    „TOHLE JE TA SPRÁVNÁ“ Ukrajina (Stát) • Mapy.cz mapy.cz/ Ukrajina je stát ležící ve východní Evropě. Rozlohou je druhou největší zemí Evropy po evropské části Ruské federace.
  • Jan P  | 02.04.2022 09:15  | Reagovat
    cancel culture bez přestávky v plné palbě Zdeněk Gryc říká: Pátek, 1. 4. 2022 v 19:08 Zdeněk Gryc říká: Pátek, 1. 4. 2022 v 22:27 Zdeněk Gryc říká: Pátek, 1. 4. 2022 v 22:44
  • Zdeněk Gryc  | 02.04.2022 11:02  | Reagovat
    Vladimír Havllíček citát: "PRO VYROVNANOST" ---------------- Nihil novi sub sole: Svatopluk Beran říká: Pátek, 1. 4. 2022 v 15:56 Svatopluk Beran říká: Pátek, 1. 4. 2022 v 17:07 Svatopluk Beran říká: Pátek, 1. 4. 2022 v 17:09
  • Zdeněk Gryc  | 02.04.2022 19:43  | Reagovat
    Lavrovova nevlastní dcera si žije v luxusu v Londýně. Lidé před jejím bytem protestují 13. 3. 2022, 9:41 Michael Švarc, Novinky Několik lidí o víkendu demonstrovalo před londýnským bytem Poliny Kovalevové. ---------- Svatopluk Beran + -------- „Lavrov měl několik proslovů o zlém anglosaském světě a příšerných liberálních západních zemích, které chtějí zničit Rusko a Ukrajinu. Proč probůh tedy jeho nevlastní dcera žije v centru Londýna? Proč ne na Krymu nebo na Donbasu?“ cituje server Mirror novinářku.
  • blade  | 14.10.2022 12:52  | Reagovat
    https://www.facebook.com/rajchl.jindrich/videos/1120997768600692/
  • blade  | 01.01.2023 22:19  | Reagovat
    https://youtu.be/PWX0bekSYZo

Přidat Komentář Vrátit se nahoru