Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Uprchlíci a my.

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 03.04.2022 00:27

1️⃣ Nikdo vás pomáhat nenutí!


2️⃣ Cítíte-li se ohroženi přívalem uprchlíků, je to správně. Jejich přítomnost spolu s vlnou zdražování a dalších sankcí nám totiž bytostně ukazuje, že se děje něco strašného a že se nás to týká!!! A to nám v Česku (zatím) nepadají na hlavu bomby.

3️⃣ Máte-li pocit, že sami trpíte nedostatkem, existuje v naší zemi státní aparát i síť neziskovek, které pomáhají při všemožných životních peripetiích. Ty fungují dál a fungují stejně, jako doposud, určitě se na ně obraťte.


4️⃣ Jste-li zdraví, pracujte, ať si ještě můžete vydělat na vše, o čem si myslíte, že vás udělá šťastnými. A nezáviďte uprchlíkům obnošené oblečení a vyřazené notebooky.


5️⃣ Ukrajinci prchají před válkou, nikoliv před hladomorem. Pochází z podobných poměrů, v jakých žijeme my. S sebou si vzali to, co měli po ruce, hlavně to nejcennější. Ano, mají telefony, mají třeba nové boty, často jsou velmi vzdělaní a možná si na Ukrajině žili lépe, než my tady. Ale teď mají jen jeden kufr s věcmi a jejich zemi okupuje diktátor, který bombarduje dětské nemocnice!


6️⃣ Ne všichni nám budou sympatičtí a určitě se mezi nimi najdou i vykukové, kteří budou chtít zneužít něčí pomoci. S tím je potřeba počítat, ale ne z toho udělat předsudek a omluvenku pro vlastní neangažovanost.


7️⃣ Trápí-li vás závist, nepřejícnost, xenofobie či prostá lidská arogance, vyhledejte odborníky a nevylévejte si zlost na někom, koho vůbec neznáte a nic o něm nevíte.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)
RobertTop: My, občané Protektorátu (1/3)
LidiaHoumn: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

4 komentářů

Přidat Komentář

  • Jan P  | 03.04.2022 10:07  | Reagovat
    Autor zřejmě žije mimo dennodenní realitu běžných lidí a nedochází mu kontext, ve kterým se to děje: HOMO KAPITALISMUS. "Máte-li pocit, že sami trpíte nedostatkem, existuje v naší zemi státní aparát i síť neziskovek, které pomáhají při všemožných životních peripetiích. Ty fungují dál a fungují stejně, jako doposud, určitě se na ně obraťte." Nejde o zášť či závist jako o nasranost, že jim režim LHAL. 30 let jim tvrdí: nejde pomáhat lidem jen tak, když to potřebují. Dnes je vidět, že to jde a vždycky šlo... „Ekonomická a sociální situace v Německu je výrazně lepší než v ČR. Přesto vláda sahá k razantním opatřením. Všichni pracující s povinností odvádět daně dostanou příspěvek 300 eur (asi 7500 korun), příjemci sociální podpory 200 eur (5000 korun),“ shrnuje na Alarmu Kateřina Smejkalová Německé řešení inflace a růstu cen energií? Pomoc i pro střední vrstvy https://a2larm.cz/2022/03/nemecke-reseni-inflace-a-rustu-cen-energii-pomoc-i-pro-stredni-vrstvy/ Neobhajuju ty xenofobní postoje a rozhodně si nemyslím, že KAŽDEJ, kdo tyhle kecy má, je omluvenej tím, že je chudej. Jde o to, že arogantní povrchní pohrdavost je stupidní, nahání lidi do rukou vypočítavejch fašounu, který se na ně už těší.
  • Miroslav Tomanec, Ing., MBA  | 03.04.2022 10:36  | Reagovat
    Osobně považuji za mimořádně nechutné spojovat problémy, které tady máme a které je zapotřebí samozřejmě také řešit, se situací lidí, kteří z hodiny na hodinu přišli o vše a utíkají před smrtí z rukou válečného zločince. Zkuste se občas vžit do kůže těch nešťastníků., nebo mezi ně zajděte ...
  • jihlavák  | 03.04.2022 11:37  | Reagovat
    Stejně tak lze napsat, že je nechutné uprchlíky zlehčovat a obhajovat situaci, která s Fialovým slepencem nastala. Vláda absolutně kašle na pracující lidi, jen zdůrazňuje, že bude asi ještě hůř. Fiala je někde zalezlý, politiku, názory lidí a náladu ve společnosti formuje "Seznam". Tento stav nastal už před "Putinem", zdražování přišlo už na podzim
  • Dvořák  | 06.04.2022 10:36  | Reagovat
    Ono je těžký si přiznat,že většina těch uprchlíků je z míst,kde nepadla ani rána. Zatímco,tam,kde se bojuje,ti lidé stále trpí. Jasně,chápu,že svý děti chce každý ochránit a nebude čekat,až k nim ta válka dojde. Ale dělat to řízenou migraci ale Makrela ? No nějak se to brněnskýmu kecalovi vymyká z rukou. Už sto tisíc se mu tady někde schovává bez kontroly.