Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Pokřivené hokejky 2.

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 30.06.2022 18:26

Pouhopouhý týden, tedy do prvního rozhovoru ve kterém se nový šéf českého hokeje vyjádřil k aktuálnímu dění, trvala naděje, že se v našem národním sportu něco změní. V tom základním - tedy v přístupu k výchově mladé generace k elementárním lidským hodnotám, kde by měl jako první muž udávat tón, když už ne jít sám příkladem. Ale aspoň tedy mlčet, namísto toho, aby rovnou přešel na druhou stranu.

Alois Hadamczik nejenom že dal zelenou prvnímu českému, zatím bezvýznamnému hokejistovi, co jsi jde do Ruska pro krvavé prachy. Ještě se veřejně podivuje nad tím, že Ukrajinci, namísto toho aby řádně bojovali ( i za nás, dodávám já....), se prohánějí po naši zemi v drahých autech. A vrchol všeho pak už je jeho vysmívání se kritikům Putinova slouhy Ovečkina. 

Velká škoda, pane Hadamcziku, že vás na tohle nikdo nezeptal před volbou... aspoň by se ukázalo, jak na tom ten český hokej skutečně v tomto ohledu je. Což už se asi nedozvíme. Možná že byste tam dneska nebyl - ale také byste třebas vyhrál ještě drtivěji. Protože přece ta POLITIKA DO SPORTU NEPATŘÍ, že. A už vůbec se to nesluší směšovat s masovým vražděním, ničením, znásilňováním, únosy, rabováním že... Hokejisté, ti mají přece jenom ty hokejky, žádné zbraně.

Velký omyl. Zvláště v Rusku JE hokej politika a nástroj jejich propagandy, kterou svá zvěrstva hájí. Zbývá jenom rozlousknout oříšek, u každého zvlášť, jestli ti, co se k tomu takto staví jako Hadamczik a Červený jsou opravdu jenom ti užiteční idioti a nebo - přesvědčení Putinovci, co tam mají to... srdíčko.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)
RobertTop: My, občané Protektorátu (1/3)
LidiaHoumn: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

7 komentářů

Přidat Komentář

  • Dvořák  | 30.06.2022 18:41  | Reagovat
    A jsme zase u toho. On říká věci,který říkat nemá. On nemá náš správný názor. Logicky tedy musí následovat otázka ,proč vadí až ruská agrese? Proč jsme tedy sportovcům nezakazovali i dřív,aby si vydělávali v zemích,které se účastnili vojenských konfliktů? A koneckonců, proč se nikdo nezeptal toho uvědomělýho Haška,z jakého důvodu šel vydělávat do Ruska,když musel vědět o vojenském zásahu v Osetii asi dva roky před tím?
  • Svatopluk Beran  | 30.06.2022 22:07  | Reagovat
    Je to jednoduché, pokud jsme byli aspoň na chvíli po 89 roce svobodní tak už nejsme. Už jsme opět součástí dalšího strategického vazalství. Budeme rejt držkama v zemi. A kdo bude tvrdit že nerejem tak skutečností proč to tak virtuálně nevypadá je, že dnešní náš strategický partner za oceánem si po neopakovatelném finančním zisku z 2SV, zabezpečil tištění domácí měny jako rezervní světové mněny a díky té, své centrální banky a centrálních bank zapojených do tohoto systému, plus na ně navázání komerčních bank, může sebe ale i další země zadlužovat a přes inflační systém těchto centrálních bank organizovat půjčkami nebo teroristickou obchodní blokádou devastaci či kříšení té které země, jenž se zrovna snaží osvobodit z tohoto monetárního amerického otroctví. Celé to pak dnes vede přestárlá loutka, které už nejenže píší co má lidem říkat, ale i co má vůbec postupně dělat. Že tomu chytrákovi Haškovi nevadilo, když jeho chlebodárci vraždil dvacet let v arabských zemích na podkladě dodatečně vylhaných informací americkým ministrem zahraničí, při zasedání v OSN.
  • VladimírV  | 01.07.2022 08:08  | Reagovat
    Pro pana Tomance. Dlouho přemýšlím, jaké pohnutky vás vedou k ostré kritice těch, kteří si dovolí hovořit jinak než v souladu s vaším názorem. Je to vaše fanfarónství, pocit neomylnosti, touha zviditelnit se nebo dokonce i závist? Jsou to vesměs lidé, kteří něco dokázali, a co hlavně, stali se dobrým příkladem pro následovníky ve své profesi. Máte nepochybně solidní organizační schopnosti, které opakovaně dovedly Fórum Jihlava do místní politiky. Stal jste se enfant terrible (zlobivé dítě) jihlavského zastupitelstva. A bohužel, byl jste to vy, kdo opakovaně napomohl k problémům v koalicích. Jak vidno, máte dostatek sil, dále se v místní politice angažovat. Proč ne, dokonce jste si zvolil svoji novou modlu, Vítka Rakušana. Co s tím? Jeho Starostové a nezávislí se doslova nepovedli. On sám s tím nemá samozřejmě nic společného. Ale vaší rétorikou, je součástí soukolí, které podporovalo mafiánské praktiky, patří mu tedy rovněž zavržení. Viz ruští sportovci, kteří nezapomněli na svoji zemi. Viz ti, kteří nemají pocit, že by se svojí životní úrovní měli vracet někam o 65 let zpátky. Ale proč chodit daleko. Kromě pana Hadamczyka, což je pojem českého hokeje, kterému po zásluze patří post šéfa hokejového svazu, tady v Jihlavě máme ještě větší legendu, pana Jiřího Holíka. Člověka, co si dovoluje veřejně vyjadřovat svoje názory a tím ovlivňovat lidi. Názory, které se vám nemohou líbit. Hrdino, zkuste se do něj pustit, možná vám to v Jihlavě přinese politické body. Možná ne, ale to je na vás. Skončím citáty jedné z písní Karla Kryla z Pasážové revolty: "a místo přesvědčení jen pití piva z žalu, ... a vděčni dnešní realitě, líbáme cizí ruce, a jednou zajdem na úbytě z tý smutný revoluce.". Zdraví vás Vladimír Havlíček 1.7.2022
  • VladimírV  | 01.07.2022 16:00  | Reagovat
    Omlouvám se. Oprava: Hadamzika. V.H.
  • jihlavák  | 02.07.2022 10:03  | Reagovat
    Je potřeba myslet politický a udělal to stejně jako s plynem. Ruský plyn koupíme z Německa 5 x dráž, tím se stane ideologicky správným plynem a o krvavých penězích nemůže být ani řeči. Čím vlastně doma topite pane Tomanče?
  • Zdeněk Gryc  | 03.07.2022 23:48  | Reagovat
    To není známo. V zemích s Putinovými emocemi, mocemi a pomocemi, je to ekologický, sušený velbloudí trus. ------------------------------------ Je potřeba myslet politický a udělal to stejně jako s plynem. Problém je s nedostatkem velbloudů. BLOUDŮ POČÍNAJE SVATOPLUKEM JE NAD-BYTEK + dobytek
  • Dvořák  | 17.07.2022 12:54  | Reagovat
    Od rudého noka Gryce je to fakt úsměvné.