Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Sedm otevřených dopisů zastupitelům za ODS - č.4

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 10.10.2022 18:18

Vážená paní Hano,

chtěl bych Vám nejprve poblahopřát k Vašemu zvolení a vyjádřit víru, že to pro Vás bude zajímavá a prospěšná zkušenost. A že zároveň přinesete jako nováček do zastupitelstva nový a svěží vítr.

Zároveň chci doufat, že Vaše působení zde bude i hodně zaměřeno na ekologii, což je oblast, které Vaše strana zůstává hodně dlužná. 

V Jihlavě, v jako jednom z měst kde ANO dostalo nejvice hlasů,  je přesto šance složit demokratickou koalici, byť křehkou a problematickou. Chci Vás poprosit, podpořte ji a nepopřete tak vše, co jste hlásali ve volební kampani. Jinak byste určitě zklamali hodně vašich voličů, kteří Vás určitě nevolili proto,abyste se spojovali s Babišovou říši zla.

Od všech příznivců tohoto spojení z Vaší strany jsem slyšel jako jeden z argumentů Vaše těhotenství, které Vám bude prý bránit účastnit se aktivně práce v zastupitelstvu a křehká koalice tím prý pozbyde většinu. Nevěřím tomu - jak jsem měl možnost Vás poznat tak vím, že uděláte vše pro to, aby tomu tak nebylo. A jestli se něco kvůli tomu neprosadí na jednom nebo dvou zastupitelstvech, kde třeba opravdu budete muset chybět, není nic ve srovnání s krokem ke spolupráci s někým, kdo v kampani lil na protivníky kýble špíny a usiluje o likvidaci demokratického světa. 

Děkuji Vám, že se nad tím zamyslíte i z této stránky a věřím, že to všechno uvážíte, když budete zvedat ruku pro nebo proti koalici se slouhy estebáka, kteří ve svém středu chrání zlou paní právě souzenou za podvod.

S přáním všeho dobrého do příštích dnů zůstává

PS. : Ing. Hana Šíma je farmářka a IT analytička, žije na statku nedaleko Jihlavy. Do zastupitelstva byla zvolena poprvé, z místní ODS je jediný nováček a jediná žena mezi "starými pardy"

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)
RobertTop: My, občané Protektorátu (1/3)
LidiaHoumn: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

25 komentářů

Přidat Komentář

  • blade  | 10.10.2022 19:58  | Reagovat
    https://www.jihlavske-listy.cz/radnicni_noviny/clanky/jr/2022-10/10jn01.pdf (měsíční glosování - 2. odst.)
  • Zdeněk Gryc  | 14.10.2022 23:07  | Reagovat
    Válka na Ukrajině nezačala tak, jak si myslíme. Podle šéfa Kremlu je totiž všechno jinak Ondřej Kočí 8. září 2022 Ruský prezident Vladimir Putin od začátku invaze tvrdí, že Moskva zahájila v sousední zemi speciální vojenskou operaci. Podle něj to ale není začátek konfliktu. Skoro to vypadá, že Putinův sleng je trvalka: Putin: „Letecké údery už nebudou nutné, zbylé úkoly splní vojáci na zemi“ dnes 18:47 Petr Jemelka Masivní vzdušné údery podobné těm, které podnikly ruské síly na Ukrajinu v pondělí, již nebudou podle ruského prezidenta Vladimira Putina nutné. Zbylé úkoly vytyčené Moskvou v rámci invaze na Ukrajinu podle šéfa Kremlu dokončí vojáci na zemi. Potřeba prý nebude ani další mobilizace, přičemž ta vyhlášená v září by měla být dokončena během dvou týdnů. Putin to řekl novinářům v Astaně, kde se během dvou dnů zúčastnil několika summitů. --------- Doufejme, že mu příští výroky + příští oběd. zachutnají obdobně…
  • VladimírV  | 15.10.2022 08:17  | Reagovat
    Pro Z.G. Platí okřídlené. Jen idiot nemění své názory. Příklady: NATO se nebude rozšiřovat na východ, letecké údery při speciální operaci operaci nebudou nutné. A taky: Zabili jste nám Ferdinanda, tak tady máte přes držku. Ovšem Putina, na rozdíl od hospodského Palivce, který sundal ze stěny obraz císaře pána, aby na něj nesraly mouchy, a byl popohnán před soud za velezradu, za to, že zaútočil tvrdě odplatou za rozbití mostu na Krym, zřejmě nikdo nebude soudit a zavírat.
  • Zdeněk Gryc  | 15.10.2022 11:47  | Reagovat
    Pro V.H poněkud osobně... letci RAF tehdy NATO dnes --- Kvůli bombardování RAF pokračovala jednání v protileteckém krytu ve formátu Ribbentrop – Molotov. Liškutín se dočkal, ale krátce nato umřel. Zeman mu předá diplom o povýšení 16.6.2017 Radek Gális Konečně je splacen další z dluhů, které má česká společnost vůči lidem bojujícím za svobodu a demokracii. Minulý měsíc byl 8. května povýšen do hodnosti brigádního generála válečný pilot Miroslav Antonín Liškutín (97), rodák z Jiříkovic u Brna, který od roku 1948 žije v Anglii. Dnes mu má prezident Miloš Zeman při své návštěvě Velké Británie osobně předat diplom o povýšení. ---------------------------- Náčelník štábu na letišti v Brně - Slatině. Miroslav Liškutín se narodil v roce 1919 v Jiříkovicích u Brna. Vyučil se zámečníkem. Jako dvacetiletý odešel v roce 1939 z okupované vlasti a od roku 1940 se v Anglii jako příslušník RAF účastnil bojů, během kterých uskutečnil 131 letů nad nepřátelská území a nalétal 465 bojových hodin. Létal v řadách 312. a 313. československé stíhací perutě. Připsal si 3 jisté sestřely + sestřel 1 létající pumy V1. Po návratu do osvobozeného Československa působil jako náčelník štábu na letišti v Brně - Slatině. Po komunistickém převratu na něj byl vydán novými mocipány zatykač a tak Miroslav Liškutín již po druhé odešel do britského exilu. Byl opět přijat do řad Královského letectva, které definitivně opustil v roce 1962. Zemřel v britském Farehamu v únoru 2018. Jeho ostatky byly v dubnu 2019 přeneseny do rodinné hrobky ve Šlapanicích. ---------------------- Po návratu do osvobozeného Československa působil jako náčelník štábu na letišti v Brně - Slatině. Na tomto letišti působil také Rudolf Nedoma Na náměstí v Boskovicíc a v Muzeu Boskovicka, byla ve čtvrtek 7. 5. 2015. Ve 14:00 zahájena výstava 40 rodáků, příslušníků RAF. Rodáci z Boskovic a okolí ve službách Královského letectva. Jedním, z těchto čtyřiceti příslušníků RAF je Rudolf Nedoma, který napsal knížku: "Bombardovali jsme Německo", vydanou v roce 1946, V. Kutil Olomouc, kterou věnoval jako upomínku, sekundánkovi RG Židenice, na společné prázdniny, strávené v roce 1946 v Rožnově. Přítelíčkovi se omluvil pohlednicí, odeslanou dne 1. 4. 1947. BERKS: "Prosím za prominutí, že jsem se nepřišel ani rozloučit. . . Snad se jednou přijedeme podívat do Rožnova". Rudolf Nedoma Pohlednici - "omluvenku", si vyžádali boskovičtí jako autentický doklad s datem, pro předmětnou výstavu RAF. Zdeněk Gryc se s Rudolfem Nedomou už do Rožnova, za Valachy věrnými TGM nedostal. R. N. zemřel 10. 8. 1995. Je pochován v Roockwoodu v části hřbitova zakoupeného Svazem letců svobodného Československa v Londýně, poblíže svých válečných kamarádů. R. N. bydlel v Brně-Černovicích, na Školní ulici vedle hospody „Janků“. Janků jeho syn, byl spolužák ZG
  • Svatopluk Beran  | 15.10.2022 12:36  | Reagovat
    Kvůli bombardování RAF pokračovala jednání v protileteckém krytu ve formátu Ribbentrop – Molotov. Operace Sunrise - Tajemství jedné kapitulace. Spojenci ve druhé světové válce bojovali proti Hitlerovi a jeho vazalům a jejich cílem byla bezpodmínečná kapitulace Německa. Operace Sunrise je krycí název jedné z nejtajnějších operací tajných služeb v době konfliktu. Byla až tak tajná, že se informace o ní rozhodl zveřejnit až americký prezident Clinton v roce 1998. Do jednání znovu vstupuje baron Parrilli, tentokráte již v kněžském převleku. V tomto převleku se může cítit dobře, je totiž i papežovým soukromým poradcem. V květnu 1944 měl Wolff tajnou audienci u papeže Pia XII., který je též také někdy označován jako "Hitlerův papež". Pius XII. informoval generála SS o tom, že Vatikán je připraven učinit cokoli ke zkrácení bojů na západní a jižní frontě a zastavení postupu sovětské armády. 8. března se v Curychu setkává generál Wolff se zástupcem vedoucího rozvědky USA Allenem Dullesem již osobně. Sověti se o tomto jednání díky zprávě amerického velvyslance v Moskvě. Ministr zahraničí Molotov nebyl v otázce jednání v zásadě proti, pouze dal podmínku, že se jednání zůčastní i sovětští důstojníci. Odpověď Američanů byla jasná a zřetelná: Ne. 19. března dochází k další přísně tajné schůzce ve švýcarské Asconě. Wolff je sice generálem zbraní SS, ale bez souhlasu vrchního velení skupiny armád na jižní frontě nemůže žádnou kapitulaci nabízet. To mohl udělat pouze polní maršál Albert Kesserling, kterého ale mezitím převelel Hitler na západní frontu. Američany však zajímá i něco jiného. Chtěli by vidět vojenské mapy německých armád, které měl Wolff u sebe. Generál SS neváhá a mapy předloží. V polovině března je i Wolffovi jasné, že s Třetí říší je konec a že Německo nezachrání ani tajná zázračná zbraň slibovaná Hitlerem. Spojenecká vojska na západě postoupila k řece Rýn, a sovětská vojska se blíží k Berlínu. Wolff je Hitlerem povolán do Berlína, aby vyklopil pravdu o tajných jednáních ve Švýcarsku. Wolff o schůzce v Asconě takticky před Hitlerem pomlčí a nezapomene připomenout, že Himmler a Kaltenbrunner jednali se západními spojenci také. Hitler povolí Wolffovi další jednání, ale zakáže mu již další cesty do Švýcarska. Nastává patová situace - Stalin pod vlivem zpráv o jednání Američanů s esesáky hrozí odstoupením z protihitlerovské koalice. Situaci zachrání Winston Churchill, který se ve Washingtonu zasadí o to, aby operace Sunrise byla zastavena. https://www.abclinuxu.cz/blog/Kelvin_Fitnick/2009/1/operace-sunrise-tajemstvi-jedne-kapitulace NICMÉNĚ NA STUDENOU VÁLKU MEZI ZÁPADEM A VÝCHODEM AMERIČANÉ - BRATŘI DULLESOVÉ - JEDEN COBY POVÁLEČNÝ MINISTR ZAHRANIČÍ USA A DRUHÝ COBY POVÁLEČNÝ ZAKLADATEL NEJVRAŽEDNĚJŠÍ TAJNÉ SLUŽBY NA SVĚTĚ CIA, ZADĚLALI.
  • Svatopluk Beran  | 15.10.2022 13:11  | Reagovat
    Kvůli bombardování RAF pokračovala jednání v protileteckém krytu ve formátu Ribbentrop – Molotov. Takže se podívejme na složitost situace z které americký pacholek čerpá. https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/sovetsky-svaz-osa-druha-svetova-valka.A190308_132959_vojenstvi_erp KOHO TO ZAJÍMÁ, TAK DOPORUČUJI PŘEČÍST CELÉ, POCHOPÍ PAK KAŽDÝ SNÁZE, JAK KOMPLIKOVANÉ JSOU TAKOVÁ JEDNÁNÍ A JEJICH TAJNÁ POZADÍ A TAJNÉ NEZVEŘEJŃOVANÉ DODATKY. LÉPE SI TAK KAŽDÝ BUDE MOCI PŘEDSTAVIT CO VŠE SE ASI ODEHRÁVALO ZA AMERICKÝM PUČEM V KIJEVĚ NA MAJDANU A CO VŠE SE DĚJE ZA DALŠÍ SVĚTOVOU AMERICKOU PROXI OBCHODNÍ VÁLKOU, TENTOKRÁT S RUSKEM PŘES PŘES ETNICKY ROZDĚLENOU UKRAJINU A JAKÉ SVINSTVO AMERICKÁ CIE PŘIPRAVILA EVROPĚ. Situace v sovětské zahraniční politice se začala měnit již po podpisu Mnichovské dohody. Pokud na konci 30. let Sovětský svaz osciloval mezi spoluprací se západními demokraciemi a Německem, SUDETSKÁ ZRADA ANGLIE A FRANCIE NA ČESKÉ REPUBLICE Stalina přesvědčila, že Británie s Francií nejsou spojenci, o které by se mohl opřít. Dlouhé diplomatické ticho přimělo o blížící se válce přemýšlet i Stalina. Na poradě generálního štábu citoval z Mein Kampf části, ve kterých Hitler popisuje nutnost dobýt pro Německo území na východě. Sovětský generální štáb předpokládal, že Rudá armáda bude na plnohodnotnou válku s Německem připravena nejdříve za čtyři roky. Stalin však žádal, přestože se sovětská diplomacie měla pokusit pozdržet německý útok alespoň o dva roky, aby byli sovětští generálové připraveni odrazit ofenzivu ze západu „od této chvíle kdykoli“.
  • Zdeněk Gryc  | 15.10.2022 13:18  | Reagovat
    „Kvůli bombardování RAF pokračovala jednání v protileteckém krytu ve formátu Ribbentrop – Molotov.“ ---- Československé perutě v RAF Činnost příslušníků československého letectva v jednotkách britské Royal Air Force během druhé světové války hrála důležitou roli v boji proti německému nacismu; o to smutnější je osud a pronásledování těchto vojáků v komunistickém Československu, kterým se doma dostalo uznání až po roce 1989. Celkem československými perutěmi RAF prošlo 2500 mužů. Začlenění do Královského letectva Ve Velké Británii začaly rychle vznikat útvary československých letců, a to ještě před podepsáním příslušné smlouvy s vládou Spojeného království[4]. Jednalo se přitom o útvary v rámci RAF, přičemž v jistých případech v těchto útvarech sloužili i britští příslušníci, a naopak, někteří českoslovenští letci a příslušníci posádky sloužili v čistě britských útvarech. 25. října 1940 byla podepsána československo-britská dohoda o československé branné moci, která kromě postavení a organizace československých vojenských jednotek ve Velké Británii upravovala také způsob jejich financování[5]. Následně byla uzavřena Finanční smlouva mezi vládou Velké Británie a Československou prozatímní vládou o poskytnutí válečného úvěru, který následně sloužil k financování všech československých příslušníků branné moci ve Velké Británii. ---------- "NICMÉNĚ NA STUDENOU VÁLKU MEZI ZÁPADEM A VÝCHODEM" reagoval Stalin ŽELEZNOU OPONOU Železná opona, je označení pro neprostupnou hranici mezi západním a východním blokem v době studené války. Nacházela se jednak na západní hranici SSSR, NDR, Československa, Maďarska jednak na jižní hranici Albánie, Bulharska. Existovala od konce druhé světové války v roce 1945 až do konce studené války v roce 1991. ----------- ZA JEJÍ ZRUŠENÍ SE ZASLOUŽIL Václav Havel. Můžeme pomlouvat Havla i západ, realita v části Evropy osvobozené armádou USA je jiná. Doporučuji, bez dalšího, věnovat pozornost předvolební reklamně, na internetu v záhlaví Jihlavských listů: ————————————————————————————- „Prožijte stáří důstojně – Přilepšíme Vám k důchodu. Můžete si důchod užívat. Buďte jako senioři na západě“. -------------------------------------------------------------- NEBO GASTARBEITER V USA BERAN
  • Svatopluk Beran  | 15.10.2022 13:36  | Reagovat
    NICMÉNĚ NA STUDENOU VÁLKU MEZI ZÁPADEM A VÝCHODEM“ reagoval Stalin ŽELEZNOU OPONOU ŽELEZNÁ OPONA ZAČATÁ ALLENEM DULESEM A RÉTORICKY VYSTAVENÁ DO PRAXE CHURCHILEM Původně označoval pojem „železná opona“ v němčině i v češtině ochrannou stěnu, která byla po několika požárech zavedena povinně v každém divadle, aby se oddělilo jeviště od hlediště. Winston Churchill vztáhnul tento obraz absolutního rozdělení dvou prostor na poválečnou situaci mezi Východem a Západem. V telegramu americkému prezidentovi Harrymu Trumanovi z 12. května 1945 Winston Churchill napsal: „Situace v Evropě mi dělá obrovské starosti. Spustila se zde železná opona. Zdá se být více než pravděpodobné, že celá oblast východně od linie Lübeck – Terst – Korfu přejde brzy do rukou Rusů!“ Na veřejnost se tato metafora dostala ale teprve o rok později. Britský ministerský předseda použil tento slavný výraz poprvé věřejně 5. března 1946 při projevu na Westminster College ve Fultonu v Missouri. Churchill vyzval ve svém proslovu americké politiky, aby se i nadále angažovali v Evropě a vytvářeli tak protiváhu Sovětskému svazu. https://www.begegnungsraum-geschichte.uni-passau.de/cz/materialy-pro-vyuku/zelezna-opona/fakticke-informace/pojem-zelezna-opona/
  • Svatopluk Beran  | 15.10.2022 13:45  | Reagovat
    ZA JEJÍ ZRUŠENÍ SE ZASLOUŽIL Václav Havel a NASTARTOVAL TAK PO 40 LETECH V EVROPĚ DALŠÍ VÁLKY. TENTOKRÁT JIŽ NE FAŠISTICKÉ ALE AMERICKÉ. STÁLE VŠAK JDE O ÚZEMÍ A KOMODITY NEZBYTNÉ K ŽIVOTU OBYVATEL. TENTOKRÁT VŠAK NA RUSKO NETÁHNOU EVROPSKÝ NAPOLEON NEBO EVROPSKÝ HITLER, NÝBRŽ AMERIČANÉ SE SVOBODNÝMI POTOMKY A DNEŠNÍMI OBČANY FRANCIE ČI NĚMECKA A TÉMĚŘ CELÉ EVROPY. TEĎ UŽ SI BORDEL V EVROPĚ NEDĚLÁ EVROPA SAMA, ALE JE POD VAZALSTVÍM ZEMĚ SCHOVANÉ MEZI DVĚMA OCEÁNY A KRČÍ SE JAK TYPIČTÍ AMERIČTÍ PACHOLCI, NAMÍSTO ABY MĚLA ODVAHU VYSTUPOVAT JEN SAMA ZA SEBE.
  • Zdeněk Gryc  | 15.10.2022 13:51  | Reagovat
    ČAS OD ČASU JE VHODNÉ PŘIPOMENOUT, ŽELEZNOU OPONU hlídali PS áci s maturitou /doslovně okopírováno/: blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat Toliko k Rudým buňkám architekte!
  • blade  | 15.10.2022 13:56  | Reagovat
    Přežil Osvětim. Nejhůř vzpomíná na příslušníky SS z Ukrajiny a Pobaltí. ČT24 – 27.1.2015 Pamětník holocaustu Felix Kolmer několikrát stál přímo před doktorem Mengelem, měl ale to štěstí, že válku nakonec přežil. V Interview ČT24 vzpomínal na to, jak laskavě vypadající lékař posílal jemným pokynem ruky tisíce lidí na smrt. I na to, že zdaleka nejhorší příslušníci jednotek SS nebyli Němci, ale naopak Ukrajinci a esesáci z pobaltských států. https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/1497078-prezil-osvetim-nejhur-vzpomina-na-prislusniky-ss-z-ukrajiny-a-pobalti
  • blade  | 15.10.2022 14:13  | Reagovat
    Oni to někteří důchodci mají tak, že když něco uslyší a v jejich hlavě neustále přemítaný, ač nepravdivý, drb se u nich v hlavě postupem času stává pravdou. K tomu dříve hojně používaný dichlordifenyltrichloretan (DDT) si nyní vybírá svoji daň formou zmatených příspěvků místního Pepíka Vyskoče, který se bál u prkna soudruhům nadávat do sviní. Dnes si nevědomky zaměňuje tehdejší ordinaci proktologa (1964) s nějakou celnicí. Bohužel pro něj i blog se to neustále horší.
  • Svatopluk Beran  | 15.10.2022 18:27  | Reagovat
    NACISTÉ V AMERICE Dozorce John Demjanjuk poslal tisíce lidí na smrt, zaměnili ho s ještě horším vrahem. Po konci druhé světové války našli v Americe útočiště nejen raketoví vědci, ale i sadisté z koncentračních táborů. John Demjanjuk byl jedním z nejhorších. John Demjanjuk byl zdánlivě obyčejný automechanik pracující u společnosti Ford, který měl rodinný domek v Clevelandu, tři děti, navštěvoval kostel a na sousedy byl milý. Prostě přistěhovalec, který se snažil stát řádným občanem. Všichni si mysleli, že – podobně jako v případě tisíců jiných – šlo o ekonomického migranta. Změna nastala v roce 1977, poté, co jeden z izraelských vyšetřovatelů snažících se vypátrat ukryté nacistické zločince ukázal jednomu z přeživších album fotografií. Ivan Hrozný John Demjanuk (rodným jménem Ivan Mykolajovyč Demjaňuk) se narodil 3. dubna 1920 v ukrajinské Kozjatyni. Když Hitler navzdory smlouvě o neútočení napadl Sovětský svaz, byl Demjanjuk povolán do Rudé armády a v její uniformě byl na Krymu Němci zajat. Od této chvíle se jeho život zcela převrátil. Přežil pobyt v táboře určenému sovětským zajatcům a následně se dobrovolně přihlásil jako dozorce do koncentračního tábora. Jeho první stanicí byl tábor Trawniki, kde probíhal výcvik, a následně působil jako dozorce v koncentračních táborech Majdanek, Sobibor a Flossenbürg. A právě odtud si ho onen přeživší, který ho poznal na fotce, pamatoval. „Do plynových komor naháněl vězně se šavlí a olověnou trubkou v ruce. Cestou usekával mužům uši a ženám uřezával ňadra. Občas nutil vězně, dospělé i děti, aby spolu vykonávali pohlavní styk – ještě předtím, než je se svým kolegou Nikolajem nacpali do plynové komory. Poté odešel po schodech dolů do strojovny známé jako „Ivanova zóna“. Tam nahodil naftový motor a naháněl do komory plyn, dokud křik vězňů nevystřídalo mrtvolné ticho,“ píše Eric Lichtblau v knize Nacisté ve službách USA.
  • Svatopluk Beran  | 15.10.2022 18:47  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Sobota, 15. 10. 2022 v 13:18 oporučuji, bez dalšího, věnovat pozornost předvolební reklamně, na internetu v záhlaví Jihlavských listů: ————————————————————————————- „Prožijte stáří důstojně – Přilepšíme Vám k důchodu. Můžete si důchod užívat. Buďte jako senioři na západě“. ————————————————————– NEBO GASTARBEITER V USA BERAN NEBO AMERICKÝ UDAVAČ V OBDOBÍ - KOALIČNÍ VLÁDY ZMĚNY - A ARCHITEKT SOCIALIZMU, KTERÝ JSEM POMÁHAL BUDOVAT, JÁ ZDENEK GRYC
  • Svatopluk Beran  | 15.10.2022 19:21  | Reagovat
    JAK TO ŽE ARCHITEKT SOCIALIZMU A UDAVAČ ZDENEK GRYC NEREAGOVAL STEJNĚ JAKO DNES. JE TO JEDNODUCHÉ - ARCHITEKT KOROUHVIČKA ZROVNA NATÁČEL PLÁŠŤ PO VĚTRU. AMERIČTÍ VÁLEČNÍ ZLOČINCI A JEJICH VRAŽDĚNÍ CIVILISTŮ V IRÁKU, JAK TO ŽE O TOM ČESKÁ TELEVIZNÍ MEDIA NEINFORMOVALY DVACETKRÁT ZA DEN JAK DNES, ALE JEŠTĚ TUTO GENOCIDNÍ VÁLKU SPOJENÝCH STÁTŮ PROTI IRÁKU PODPOROVALY, JAKTO ŽE JE POLICIE NEPŘEDVOLÁVALA K PODÁNÍ VYSVĚTLENÍ? https://legacy.blisty.cz/art/20025.html Američtí vojáci: "V Iráku je to blbé..." "Bush je prolhaný, manipulativní sráč" Jel jsem do Iráku a myslel jsem, že tam budu zabíjet lidi, o nichž jsem se domníval, že jsou zlí. Věřil jsem svému prezidentovi. Moje jednotka byla jedna z prvních v Bagdádu. Strašně jsem se bál. Nevěděl jsem, co si mám myslet. Poprvé jsem viděl mrtvoly. Lidi roztrhané na kusy. Dětičky bez nohou. Bylo to zdrcující, pohled, zvuky, strach. Je obtížné poslouchat mého seržanta, jak mi nařizuje: "Když se rozhodnete, že chcete zabít civilistu, který vypadá výhrůžně, tak ho zastřelte. Raději budu vyplňovat formuláře, než aby nějaký otrhanec zabil jednoho z mých vojáků." Učí nás, že jestliže někdo vypadá výhrůžně, máme proti tomu něco udělat dřív, než on zaútočí na nás. Nebyl jsem vychován v takovémto strachu a bude mi trvat dlouho, než si na to zvyknu. Brzo ráno dne 10. května, na den měsíc před mými třicátými narozeninami, na mě a na dalších 12 mužů zaútočili povstalci v dobře provedené akci v jihovýchodním Bagdádu. Bomby téměř zničily jedno naše vozidlo a zranily mé přátele šrapnelem, téměř je usmrtily. Nestalo by se jim nic, kdyby měli na sobě řádné vojenské ochranné vesty. Proč nám je George W. Bush nezajistil? Je to tak absurdní, že mě to vede k další věci. Podnikatel z firmy Blackwater vydělává 15 000 dolarů měsíčně za to, že dělá přesně tutéž práci jako já a moji kamarádi. Já vydělávám tady v Iráku asi 4000 dolarů měsíčně. Co to je? Probíhají tady obrovské podvody. Civilní podnikatelé tady lezou do všeho. Blackwater, Kellogg Brown and Root, Halliburton a tak dál. Tihle podnikatelé dělají úplně všechno, od zajišťování bezpečnosti až po zajišťování oběda! Utrácíme za to obrovské peníze a skoro žádné ty projekty se nedělají pro Iráčany. Ruka ruku myje a Iráčané se na tom nepodílejí. Můj život teď absolutně závisí na náhodě. Prostě jen doufám, že přežiju.
  • Zdeněk Gryc  | 15.10.2022 23:36  | Reagovat
    Berane, Berane, Existuje triangel Hitler Stalin Putin ------------------ Třináct dní Dnes22:05 Politický thriller režiséra Rogera Donaldsona je rekonstrukcí skutečných událostí, které se odehrály během dvou týdnů, nejdelších v americké historii. V říjnu 1962 pořídilo americké špionážní letadlo U-2 záběry z kubánského území, na kterých bylo vidět několik sovětských balistických raket středního doletu typu země-země, schopných zasáhnout s jadernými náložemi obrovskou část amerického území. Událost odstartovala nejhlubší krizi studené války: během následujících dvou týdnů se lidstvo ocitlo na samém pokraji jaderného konfliktu. Děsivá vize, na obou stranách železné opony dosud známá jen z propagačních filmů, se najednou stala reálnou hrozbou. V Bílém domě, kde tehdy jako prezident úřadoval J. F. Kennedy, vypukla válka nervů. Pro prezidenta existovalo několik možností, jak zareagovat, avšak u žádné nebylo možné předpokládat příští tah protivníka. Letecký úder na kubánské území, následovaný případně vojenskou invazí, by mohl nepřítele povzbudit k útoku na Berlín a následně i k jaderné odvetě. Další možností byla námořní blokáda Kuby – ta by ale nezamezila případnému odpálení již připravených sovětských náloží. Kennedy v této bezvýchodné situaci neměl proti sobě jen nevyzpytatelné sovětské vedení v čele s Nikitou Chruščovem, ale také vlastní vojenské poradce, v jejichž zájmu bylo řešit situaci silou. Příběh o nesmírně náročném a vyčerpávajícím politickém vyjednávání zde vypráví prezidentův poradce Kenny O'Donnell (v podání Kevina Costnera). Takřka celý film se odehrává "na dvoře" J. F. Kennedyho (Bruce Greenwood) a podává zasvěcenou informaci o tom, jak probíhala třináctidenní jaderná krize na nejvyšší politické úrovni. I tam totiž měli řešení v rukou obyčejní smrtelníci. A ti dělají chyby...
  • Zdeněk Gryc  | 15.10.2022 23:59  | Reagovat
    PS. je tu ještě Pearl Harhourl USA nikdy nebyla agresor !!! OPRAVDU, ALE OPRAVDU PO ZKUŠENOSTECH Z PRVNÍ SVĚTOVÉ VÁLKY NECHTĚLA VSTOUPIT DO II. SVĚTOVÉ VÁLKY kdy zasahovaly v Evropě tanky Pattona ------ Útok na Pearl Harbor /žádné tajné dohody, komunistů, Molotov Stalin o přepadení Polska JI K TOMU DONUTIL Dvě vlny útočící na Pearl Harbor (poloha letadlových lodí je pouze ilustrační, ve skutečnosti se nacházely podstatně dále na severu). Nahoře: 0 – přilétávající B-17 ze Států, 1 – první vlna, 1-1 – „Kate“ vyzbrojené pumami, 1-2 „Kate“ s torpédy, 1-3 – střemhlavé „Val“, 2 – druhá vlna, 2-1 – „Kate“ vyzbrojené pumami, 2-1F – stíhačky „Zero“, 2-2 – střemhlavé „Val“ Dole: A – atol Wake, B – atol Midway, C – ostrov Johnston, D – Havaj, D-1 – Oahu, 1 – USS Lexington, 2 – USS Enterprise, 3 – Nagumův úderný svaz trvání: 7. prosince 1941 místo: Pearl Harbor, Havaj, USA zeměpisné souřadnice: 21°22′ s. š., 157°57′ z. d. casus belli: Japonský militarismus, obchodní embargo USA, diplomatický pat mezi zeměmi výsledek: Japonské vítězství; vstup USA do války na straně Spojenců, Třetí říše vyhlásila USA válku strany Spojené státy americké USA Japonské císařství Japonské císařství velitelé Husband Kimmel Walter Short Isoroku Jamamoto Čúiči Nagumo Tamon Jamaguči Čúiči Hara síla 8 bitevních lodí, 8 křížníků, 29 torpédoborců, 9 ponorek, ~50 dalších lodí, ~390 letadel 6 letadlových lodí, 9 torpédoborců, 2 bitevní lodě, 2 těžké křižníky, 1 lehký křižník, 8 tankerů, 23 ponorek, 5 miniponorek, 441 letadel ztráty 4 potopené bitevní lodě, 4 bitevní lodě poškozeny, 3 křižníky poškozeny, 3 potopené torpédoborce, 2 další lodě potopeny, 188 letadel zničeno, 155 letadel poškozeno, 2 333 vojenských a 55 civilních ztrát 4 miniponorky potopeny, 1 miniponorka najela na mělčinu, 29 letadel, 55 letců zabito, 9 příslušníků posádek miniponorek zabito a 1 zajat. Útok na Pearl Harbor byl překvapivý úder japonského císařského námořnictva proti námořní základně Spojených států amerických v Pearl Harboru na Havajských ostrovech v neděli ráno 7. prosince 1941 (8. prosince v Japonsku). Cílem akce bylo vyřadit americké Tichomořské loďstvo v úvodu expanze Japonského císařství do zámořských území Spojeného království, Nizozemského království a Spojených států. Šest letadlových lodí viceadmirála Čúiči Naguma vyslalo ráno 7. prosince (Havajského času) dvě útočné vlny, čítající celkem 353 letadel, proti základně amerického Tichomořského loďstva v Pearl Harboru na Oahu. V přístavu bylo potopeno nebo poškozeno všech osm kotvících bitevních lodí, avšak pouze USS Arizona a USS Oklahoma byly odepsány jako totální ztráta. Dále byly potopeny nebo poškozeny tři křižníky, tři torpédoborce, cílová cvičná loď a minonoska. Byla napadena i letiště na Oahu a zničeno 188 letadel a 155 dalších poškozeno. Celkem přišlo o život 2403 mužů a 1282 jich bylo zraněno. Japonci ztratili 29 letadel a pět miniponorek, 65 námořníků a letců bylo zabito nebo zraněno, jeden japonský námořník byl zajat. Japoncům se ale nepodařilo zničit ani jednu americkou letadlovou loď, neboť všechny byly v době útoku mimo přístav. Také přístavní zařízení včetně loděnic a nádrží paliva zůstalo téměř nepoškozeno, a tak Pearl Harbor mohl být i nadále využíván jako námořní základna. Jak se později během války ukázalo, tíha bojů měla ležet na letadlových lodích a bitevní lodě – které byly většinou (6 z 8) opraveny a opět zařazeny do služby – začaly ztrácet na důležitosti. Důsledkem tohoto útoku byl vstup USA do druhé světové války na straně spojenců a vyhlášení války Japonsku následující den. Dne 11. prosince 1941 vyhlásily Německo a Itálie válku Spojeným státům. ------------------- Putin oznámil "speciální vojenskou operaci" na ukrajinském Donbasu 1:12 01:34 Česko je připravené na různé scénáře, řekl Fiala 01:16 U ruského velvyslanectví v Praze lidé demonstrovali proti invazi Ruska na Ukrajinu 01:54 Ukrajině v mnoha oblastech nefunguje telefonní spojení ani internet 03:29 Rusko ostřeluje Ukrajinu raketami. V zemi zemřelo nejméně deset civilistů 02:29 Nejtemnější scénáře, na které USA upozorňují už několik týdnů, se začínají naplňovat 02:07 Země po celém světě zavádějí proti Rusku sankce 02:06 Situace na Ukrajině je nejistá, v Doněcku a Luhansku jsou hlášeny útoky 01:56 Země po celém světě zavádějí proti Rusku sankce 01:22 Ruská vojska v noci vstoupila na území Ukrajiny 01:41 Počet ruských vojáků u hranic stoupl téměř o 100 tisíc 02:32 Ruský prezident trvá na mírové misi a ochraně proruských obyvatel 01:11 V ukrajinském hlavním městě sleduje situaci reportér Filip Šusta 01:48 Ruský prezident Vladimir Putin vyslal svou armádu na východ Ukrajiny 01:03 Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov prohlásil, že Ukrajina nemá nárok na suverenitu 12:16 Fiala ve Sněmovně: Krok Ruska považuje za akt agrese REDAKCE TN.CZ Aktualizováno 04:11, 24. 2. 2022 11. 2. 2022, 00:07 Ruský prezident Vladimir Putin oznámil v noci na čtvrtek v přímém televizním přenosu, že dal svolení ke "speciální vojenské operaci" na východě Ukrajiny. Předcházela tomu žádost představitelů separatistické Doněcké a Luhanské lidové republiky o vojenskou pomoc. Dění, které předcházelo začátku války na Ukrajině, můžete sledovat v on-linu na konci článku. Důležité informace o situaci na Ukrajině: Samozvané separatistické republiky požádaly Rusko o pomoc v boji proti "agresivní Ukrajině" Ukrajina ve středu vyhlásila výjimečný stav Spojené státy americké v úterý oznámily, že uvalí rozsáhlé sankce na Rusko. Podle prezidenta Joe Bidena budou sankce platit pro vůdce Ruska a jejich rodinné příslušníky. Evropská unie se jednohlasně shodla, že uvalí na Rusko sankce. Dotkne se 27 jednotlivců a organizací a také více než 400 členů Dumy Ruský parlament schválil Putinovu žádost o použití armády v zahraničí Putin nařídil armádě začít s "mírovou misí" na východě Ukrajiny, na Donbas už dorazila první vojenská technika Prezident Vladimir Putin v pondělí  21. února podepsal dekret o nezávislosti Luhanské lidové republiky a Doněcké lidové republiky. Rusko s nimi bude spolupracovat Podle Ruska se v pondělí pokusila skupina ukrajinských diverzantů dostat přes hranici do Ruska. Ruské ministerstvo obrany tvrdilo, že všech pět vojáků bylo zabito. Šéf FSB Alexander Bortnikov na jednání ruské bezpečnostní rady, ale následně tvrdil, že jeden voják byl zajat. Podle Kyjeva jde o falešnou zprávu. USA z Ukrajiny stáhly své pracovníky, kteří nejsou nutní pro fungování diplomatické mise. Stejný krok učinilo několik dalších zemí, včetně Ruska. Rusko v úterý 15. února oznámilo, že od hranic s Ukrajinou na Krymu stahuje část svých jednotek. Mělo totiž ukončit svá vojenská cvičení. V pátek 18. února evidovali na Ukrajině desítky přestřelek a 30 poškozených domů. Střely zasáhly i lyceum a školku. Ukrajina a separatisté se vzájemně obviňují z útoků. Doněck evakuuje civilisty do Ruska, vedení Luhansku také vyzývá obyvatele oblasti, aby kvůli bezpečnosti odešli do Ruska. Rusko uznalo nezávislost donbaských republik Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí  podepsal dekret o nezávislosti Luhanské lidové republiky a Doněcké lidové republiky. Rusko s nimi bude spolupracovat. Putin prohlásil, že na Donbasu probíhá genocida. "V případě, že Ukrajina bude pokračovat v násilí, bude mít na svědomí krveprolití," prohlásil Putin. "Jde o zjevné porušení Charty OSN, Minských dohod a Budapešťského memoranda z roku 1994. Po nezákonné okupaci a anexi Krymu v roce 2014 jde o další krok, kterým Ruská federace dlouhodobě pošlapává základní principy mezinárodního práva a své vlastní závazky týkající se územní celistvosti a svrchovanosti Ukrajiny," informovalo české ministerstvo zahraničí. Moskva tvrdí, že přes jejich hranici se pokoušela v pondělí dostat skupina ukrajinských diverzantů. Všech pět lidí údajně ruská armáda zabila. Informovala o tom ruská agentura TASS. Podle agentury Interfax se incident měl odehrát v Rostovu v šest ráno.  Kyjev ale informace, které Rusové vydali, odmítá. Podle armády žádné ukrajinské síly v regionu nejsou. Jedná se tedy podle nich o falešnou zprávu. "Ani jeden náš voják nepřekročil hranici s Ruskou federací a žádný dnes nebyl zabit," uvedlo v pondělí ukrajinské ministerstvo zahraničí. Už několikátý den se objevují informace o přestřelkách v místech hranic samozvaných republik na území Ukrajiny. Ukrajinská vláda a separatisté se vzájemně obviňují z útoků. Dělostřelecká munice mezitím zasáhla školu a lyceum, celkově jsou v oblasti poškozené desítky domů, hlášeni jsou i ranění civilisté a vojáci. V Doněcku vybuchlo auto, které mělo patřit jednomu z velitelů tamních ozbrojených sil. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) je situace vážnější každým dnem. "Evropa je krok od války. To bylo ještě donedávna něco nepředstavitelného,“ řekl v pořadu Otázky Václava Moravce premiér Petr Fiala (ODS). V neděli 20. února britský premiér Boris Johnson prohlásil, že je přesvědčený, že "Rusko chystá největší válku v Evropě od roku 1945". Řekl to v rozhovoru pro BBC. Všechno prý podle jeho vyjádření nasvědčuje tomu, že plán už částečně začalo Rusko uskutečňovat.   Související obsah 26:09 Krize na Ukrajině je divadlo. Putin není Hitler ani blázen, říká Schwarzenberg 16. 2. 2022 TATIANA SKOUMALOVÁ Fiala: Žádáme tvrdé sankce "Musíme být připraveni uvalit na Rusko nezbytné ekonomické a hospodářské sankce," řekl premiér v úterý Poslanecké sněmovně. "Uznání republik na východě Ukrajiny je ze strany Ruska krokem agrese," uvedl Petr Fiala na schůzi Poslanecké sněmovny. Putin se podle něj neostýchá použít vojenskou sílu. "Je pravděpodobné, že Severoatlantická aliance přistoupí k posílení vojenské přítomnosti ve východním křídle," avizoval v Poslanecké sněmovně Fiala. "Podporujeme posílení východní obrany," dodal.  Také předsedkyně poslaneckého klubu ANO odsoudila krok Ruska a vyjádřila podporu vládní koalici v dalším řešení situace na Ukrajině. "Tento krok je jednoznačným porušením mezinárodních smluv," řekla Schillerová. Opoziční ANO i vládní strany v tomto tématu souhlasí. Premiér za to ve Sněmovně poděkoval. Související obsah 04:38 Obavy z ruského útoku na Ukrajinu rostou. SCÉNÁŘE, jak může vypadat 12. 2. 2022 KATEŘINA VODVÁŘKOVÁ Podívejte se na tiskovou konferenci po jednání Bezpečnostní rady státu: Opusťte Ukrajinu, vyzvalo ministerstvo Čechy "V souvislosti se stupňováním hrozby ruské vojenské agrese proti Ukrajině na základě doporučení této skupiny a platných mechanismů krizového řízení MZV varuje před cestami na území Ukrajiny a Běloruska. Občanům, kteří se zde nacházejí, doporučuje zvážit opuštění těchto zemí," uvedlo na svém webu v sobotu 12. února české ministerstvo zahraničí.    Zároveň potvrdilo své dřívější varování před cestami do příhraničních oblastí Ruska s Ukrajinou. Lidé, kteří na Ukrajině jsou, by se měli registrovat v aplikaci DROZD. Související obsah 01:46 Lipavský v Kyjevě: Pokud chce Ukrajina na Západ, má na to mít právo 8. 2. 2022 JAKUB LOUKOTA Napjatou situaci řešil v Kyjevě s prezidentem Zelenským německý kancléř Olaf Scholz. Podívejte se, co jednání přinesla: ON-LINE: Situace na Ukrajině ŘAZENO OD NEJSTARŠÍCH On-line reportáž byla ukončena 21.2.2022 Připnuté Putin nařídil operaci "mírotvůrců" v separatistických republikách Ruský prezident Vladimir Putin nařídil operaci "mírotvůrců" v samozvaných separatistických republikách, informují zahraniční média.  Nařízení Vladimira Putina o uznání separatistických republik obsahují bod týkající se přesunu ruských vojsk na jejich území. Jak stojí v dokumentech, coby “mírové jednotky”. https://t.co/lIsAm8NHid pic.twitter.com/NPLutDvZMe — Ivana Milenkovičová (@IMilenkovicova) February 21, 2022 28.2.2022 07:30 On-line přenos v tuto chvíli končí, děkujeme za pozornost. 24.2.2022 04:09 Putin oznámil "speciální vojenskou operaci" na Donbasu Ruský prezident Vladimir Putin oznámil v živém televizním vysílání, že dal svolení ke "speciální vojenské operaci" na ukrajinském Donbasu. 03:42 Nad Ukrajinu nelétat Agentura Safe Airspace poskytující aerolinkám bezpečnostní informace zvýšila rizikový stupeň nad celou Ukrajinou na "nelétat". Důvodem je nejen riziko mylného sestřelení letadla, ale i možný kybernetický útok na řízení letového provozu. 03:31 Ruská média informují o ostřelování Doněcka Ruská státní média blízká Kremlu informují o ostřelování okraje Doněcka těžkými zbraněmi, které připisují ukrajinské armádě. Zpravují rovněž o silné palbě v dalších částech východní části Ukrajiny ovládané separatisty. Zprávy zatím podle CNN není možné ověřit. Před falešnými útoky, které mají ospravedlnit invazi, mnohokrát varovaly Ukrajina i Spojené státy. 01:42 Rusko to může spustit každou chvíli K ruské invazi na Ukrajinu může dojít každou chvíli, předpokládá americký ministr zahraničí Antony Blinken. Rusko je na to připraveno. Nevyloučil, že se tak stane už před koncem dnešní noci. 01:08 Ruský útok může začít každou minutu Ukrajina čelí množství kybernetických útoků. V Doněcku vypadla mobilní síť. Kybernetické útoky či elektronické rušení jsou předpoklady k zahájení invaze. Rusko uzavřelo pro civilní letadla vzdušný prostor u hranice s Ukrajinou. Ta uzavřela mezinárodní letiště v Charkově, Dnipru a Záporoží a blokuje ranveje proti přistání nepřátelských letadel. Na Ukrajině od půlnoci platí výjimečný stav. Ukrajinský prezident hovořil ve svém nočním poselství o tom, že invaze může být spuštěna "každou minutu". 00:35 Putin už podle Zelenského schválil invazi Ruské vedení schválilo vojenskou invazi na Ukrajinu, podél hranice má téměř 200 tisíc vojáků, uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v prohlášení. V ruštině se obrátil k občanům Ruska s tím, že vedení jejich země schválilo, aby vojáci vkročili na území jiného státu. "Tento krok se může stát začátkem velké války na evropském kontinentu," uzavřel Zelenskyj. 00:24 U hranic přibývá ruských jednotek Podle posledních zveřejněných satelitních snímků přibyly u hranice s Ukrajinou nové jednotky ruské armády. Většina vojáků i techniky je rozmístěna v terénu. Nejbližší jsou asi 16 kilometrů před hranicí. Od druhého největšího ukrajinského města Charkova (zhruba 1,5 milionu obyvatel) dělí ruskou armádu necelých 80 kilometrů, uvedla americká společnost Maxar Technologies. 00:11 Putin nezvedal Zelenskému telefon Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že se během středy neúspěšně pokusil telefonicky spojit s ruským protějškem Vladimirem Putinem. 24.2.2022 23:23 Ukrajina žádá okamžité svolání Rady bezpečnosti OSN Kvůli žádosti separatistů z Doněcka a Luhanska o vojenskou pomoc Moskvy požádala Ukrajina o okamžité zasedání Rady bezpečnosti OSN. Podle ministra zahraničí Dmytra Kuleby jde o další eskalací bezpečnostní situace. Rada by se měla sejít ještě v noci. 22:08 Samozvané separatistické republiky požádaly o pomoc Rusko Vůdci samozvaných separatistických republik na východě Ukrajiny požádali ruského prezidenta Vladimira Putina o pomoc, informuje agentura TASS. **VERY** rough translation of both requests from the DPR and LPR. pic.twitter.com/dC5XCwhnOC — Doge (@IntelDoge) February 23, 2022 21:52 V Polsku přistály americké bitevní vrtulníky V Polsku dnes odpoledne přistály americké bojové vrtulníky AH-64 Apache, oznámil to polský ministr obrany Mariusz Blaszczak. Má jít o posílení východní hranice NATO. 21:43 Kirby: Pouze Putin zná plán "Pouze pan Putin zná plán. Ale podle toho, co vidíme, že dělají jeho jednotky, jsme došli k přesvědčení, že se potenciální útok blíží," prohlásil mluvčí Pentagonu John Kirby. 21:21 Doněcká oblast hlásí výpadky internetu ⚠️ Confirmed: Amid reports of a power outage and increased military activity in Donetsk, #Ukraine, real-time network data show an observable disruption to internet connectivity ? pic.twitter.com/otKFt38vIH — NetBlocks (@netblocks) February 23, 2022 20:56 Ukrajina vyhlásila výjimečný stav Ukrajinský parlament ve středu večer vyhlásil výjimečný stav, informuje agentura AFP. 20:50 Spojené státy uvalí sankce na Nordstream 2 Spojené státy uvalí sankce na firmu budující Nordstream 2, oznámil americký prezident Joe Biden. 20:29 Před Ruskou ambasádou v Londýně probíhá demonstrace more Russian embassy protest in London pic.twitter.com/vBAReqP3zD — Ilya Lozovsky (@ichbinilya) February 23, 2022 18:41 Rusko je připraveno k útoku Ruské síly shromážděné kolem Ukrajiny jsou připraveny k útoku, jak jen mohou být, informuje agentura Reuters s odkazem na zdroje v Bílém domě. 18:12 Zprávy o invazi potvrzuje i americká CNN, v ohrožení je město Charkov JUST IN: Confirming Newsweek that the U.S. has issued a new warning to the Ukrainian government that the latest intelligence points to a full scale attack imminently, per Ukrainian and US officials. At particular risk, the warning said, is the northeastern city of Kharkiv. — Katie Bo Lillis (@KatieBoLillis) February 23, 2022 16:23 Ruská invaze začne během 48 hodin, zaměří se i na Kyjev "Ukrajinský prezident Zelenský byl varován, že Rusko s vysokou pravděpodobností zahájí do 48 hodin plnou invazi na Ukrajinu," informuje zpravodajský portál Newsweek s odkazem na zdroje z Pentagonu. Útok by se měl zaměřit i na hlavní město Kyjev. Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/454702-online-situace-na-ukrajine?campaignsrc=tn_clipboard
  • Zdeněk Gryc  | 16.10.2022 00:06  | Reagovat
    Petr Fiala Česká republika stojí za svobodnou a nezávislou Ukrajinou. Z vlastní historie si dobře pamatujeme, že podobné kroky namířené proti suverénním sousedním státům k míru nikdy nevedou.
  • Zdeněk Gryc  | 16.10.2022 00:15  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Sobota, 15. 10. 2022 v 19:21 "Můj život teď absolutně závisí na náhodě. Prostě jen doufám, že přežiju." ----------------- JAKO... Gastarbeiter Beran v USA Převzato: Gastarbeiter [gastarbajtr] je cizinec, který dlouhodobě pracuje v hospodářsky vyspělejší zemi. ----- Tento pojem pocházející z němčiny vznikl začátkem druhé poloviny 20. století kdy do západního Německa začali přijíždět za prací lidé z Turecka, Itálie, Řecka, Portugalska i odjinud. Původně označoval osoby, jež měly pracovní vízum jen na omezenou dobu a předpokládalo se, že po uplynutí jeho platnosti se vrátí zpět do vlasti; udržel se však i poté, co se ukázalo, že v mnoha případech tomu tak není a tito lidé v Německu zůstávají trvale. -------------------------- První karikatury strýčka SAMa a nadávky na USA jsou v Protektorátním, nacistickém tisku. Druhé karikatury strýčka SAMa a nadávky na USA jsou v komunistickém tisku. Dost vynikal „Dikobraz“. Třetí bohatou generaci invektiv na USA produkuje zasloužilý gastarbeiter BERAN
  • Svatopluk Beran  | 16.10.2022 13:37  | Reagovat
    Existuje triangel Hitler Stalin USA Politický thriller režiséra Rogera Donaldsona je rekonstrukcí skutečných událostí, které se odehrály během dvou týdnů, nejdelších v americké historii. V říjnu 1962 pořídilo americké špionážní letadlo U-2 záběry z kubánského území, na kterých bylo vidět několik sovětských balistických raket středního doletu typu země-země, schopných zasáhnout s jadernými náložemi obrovskou část amerického území. VIDÍM MŽE JSTE SE VČERA POCTIVĚ DÍVAL. TO JE DOBŘE. ALE TYPICKY JAK JE U VÁS A MNOHÝCH DALŠÍCH JSTE SI VŮBEC, ALE VŮBEC NEVŠIML, ŽE JAKO PRVNÍ ROZMÍSTILI RAKETY NA HRANICÍCH Z RUSKEM SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ V TURECKU. TO CO INSTALOVALY NA KUBĚ RUSOVÉ BYLA JEN ODVETA ZA AMERICKÉ RAKETY V TURECKU. A JIŽ TAM NĚJAKOU DOBU BYYLY JELIKOŽ JAK JSTE SI JISTĚ VŠIML, TAK BYLY UŽ STARŠÍHO DATA. TAKŽE AMERIČANŮM SE NELÍBILI NOVĚ INSTALOVANÉ RAKETY NA KUBĚ A MÁLEM VYPROVOKOVALI ATOMOVOU VÁLKU K VŮLI SVÝM JIŽ DÁVNO INSTALOVANÝM RAKETÁM NA HRANICÍCH RUSKA Z TURECKEM. NAUČTE SE UŽ PŘEMÝŠLET A NEŽERTE TU AMERICKOU PR DOSLOVA. ZKUSTE Z FILMŮ I DOKUMENTŮ KOHOKOLIV ROZLIŠIT PROBĚHLOU SKUTEČNOST A NE TO CO VÁM LEJE DO HLAVY AMERICKÁ PROPAGANDA.
  • Svatopluk Beran  | 16.10.2022 13:48  | Reagovat
    Třetí bohatou generaci invektiv na USA produkuje zasloužilý gastarbeiter BERAN SKUTEČNÉ HISTORICKÉ UDÁLOSTI ŽÁDNÝ UDAVČ, TŘEBA I ARCHITEKT SOCIALIZMU GRYC Z MARXLENINSKÝM VYSOKOŠKOLSKÝM INDEXEM, NEMŮŽE ZMĚNIT. :) JO, JO HAVLOVSKO AMERICKÁ PRAVDA O SKUTEČNOSTECH PROBĚHLÝCH VE SVĚTĚ, TO JE JEDNA VELKÁ SRANDA. A NEBO ŽE BY PRAVDA O GENOCIDNÍCH VÁLKÁCH SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH OD DOBY, KDY SI NA TO VYTVOŘILI PRO SVOJE OBCHODOVÁNÍ SVOJE BOŽSKÉ VÝMEČNÉ PRÁVO, PŘECE JEN V ČASE ZVÍTĚZILA? UVIDÍME, ALE TO BY PÁR SLEPCŮ MUSELO PŘED TÍM PROZŘÍT.
  • Svatopluk Beran  | 16.10.2022 13:55  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Neděle, 16. 10. 2022 v 0:06 Petr Fiala Česká republika stojí za svobodnou a nezávislou Ukrajinou. Z vlastní historie si dobře pamatujeme, že podobné kroky namířené proti suverénním sousedním státům k míru nikdy nevedou. NO UŽ ABY TI AMERIČANÉ A JEJICH VAZALOVÉ ALBÁNŠTÍ MAFIÁNI Z LIDSKÝMI ORGÁNY ODTÁHLI ZE SRBSKÉHO ÚZEMÍ, STEJNĚ TAK JAKO ŽIDÉ Z GOLANDSKÝCH VÝŠIN PATŘÍCÍCH JAKO VÝSOSTNÉ ÚZEMÍ SÝRII A ZE I ZÁPADNÍHO BŘEHU JORDÁNU, TEDY Z VÝSOSTNÝCH ÚZEMÍ PALESTINY. TADY JE TOTIŽ ZAKOPANÝ PES. OCHRANA USA PRO KAŽDÉHO AGRESORA, KTERÝ SE JIM ZROVNA HODÍ. ALE KDYŽ S TĚMI HAVLOVI SLEPCI JE TO POMĚRNĚ SLOŽITÉ KONVERZOVAT O OBYČEJNÉ LIDSKÉ MORÁLCE A SPRAVEDLNOSTRI.
  • Svatopluk Beran  | 19.10.2022 07:17  | Reagovat
    První KARIKATURY strýčka SAMa a nadávky na USA SAMOZŘEJMĚ NEVZNIKALY AŽ V NACISTICKÉM NĚMECKU NEBO V DIKOBRAZU, JAK PÍŠE VYZNAVAČ GENOCIDNÍCH AMERICKÝCH VÁLEK, ARCHITEKT SOCIALISMU, AMERICKÝ UDAVAČ S INDEXEM Z MARXLENINISMU. ON MINIMÁLNĚ CÍLENĚ LŽE, SPÍŠ ALE I KDYŽ ARCHITEKT, TAK O SVĚTOVÉM DĚNÍ ABSOLUTNĚ NIC NEVÍ. Zdeněk Gryc říká: Neděle, 16. 10. 2022 v 0:15 Svatopluk Beran říká: Sobota, 15. 10. 2022 v 19:21 První karikatury strýčka SAMa a nadávky na USA jsou v Protektorátním, nacistickém tisku. Druhé karikatury strýčka SAMa a nadávky na USA jsou v komunistickém tisku. https://en.wikipedia.org/wiki/Uncle_Sam PRVNÍ KARIKATURY STRÍČKA SAMA ZAČALY VZNIKAT UŽ NA ZAČÁTKU DEVATENÁCTÉHO STOLETÍ, TEDY PŘED 200 LETY. PANA SOCIALISTICKÝ ARCHITEKT SE NÁM SPLETL O DVĚ STOLETÍ. CO JSOU ALE DVĚ STOLETÍ PRO UDAVAČE BEZ HISTORICKÝCH VĚDOMOSTÍ.
  • Jan P  | 19.10.2022 17:08  | Reagovat
    Je Miloš Zeman na starý kolena odpůrce buržoazního parlamentarismu a příznivec anarchokomunistické přímé akce? Rozumná slova, ale dříve říkal něco docela jiného... "Nelíbí se vám vláda? Můžete demonstrovat, můžete stávkovat." https://decinsky.denik.cz/zpravy_region/prezident-milos-zeman-navsteva-decin-20221017.html
  • Jan P  | 19.10.2022 17:15  | Reagovat
    Kdy tohle sakra dorazí do Česka ??? Ve Francii začala z iniciativy několika odborů celonárodní stávka. Nejede zhruba polovina místních vlakových spojů, dál stávkují lidé v rafineriích. Generální stávka v Belgii 9/11 za zvýšení mezd a zastropování cen energií. Britské odbory vedou úspěšnou stávkovou kampaň. https://casopisargument.cz/?p=46170

Přidat Komentář Vrátit se nahoru