Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Miloš Vystrčil

Narozen v roce 1960 v Dačicích, od narození žije v Telči. Na podzim roku 2010 zvolen senátorem obvodu 52 - Jihlava. Od roku 2020 je předsedou českého Senátu. www.vystrcil.cz

http://www.vystrcil.cz/

Rozpaky a obavy

Miloš Vystrčil | 30.11.2022 09:10

Že v současné době probíhá mistrovství světa ve fotbale v Kataru, jsme asi zaznamenali skoro všichni. Přiznávám, že patřím mezi fotbalové fanoušky, a pokud je to možné, snažím se alespoň některé zápasy sledovat. Poté, co jsem měl možnost o víkendu zhlédnout hned několik zápasů, mě zaujala jedna věc. Jako v podstatě nezaujatý divák jsem při sledování chování hráčů nabyl pocitu, že tiše tolerovanou součástí hry se stává stále častěji a silněji i snaha oklamat rozhodčího.

Jinými slovy:

Zdá se mi, že běžnou součástí hry zvané fotbal se na té nejvyšší úrovni paradoxně stává, že hráč tvrdí nebo gestikuluje, že nefauloval, i když je evidentní, že fauloval a on to musí vědět.

Zkrátka a dobře běžnou a v podstatě stále více akceptovanou součástí hry se stává snaha oklamat rozhodčího, tedy nepřiznávat pravdu, rozhodčímu přesvědčivě lhát, tvrdit opak a rozhodování mu maximálně ztěžovat.

Přiznávám, že mi tohle zařazení snahy oklamat rozhodčího jako v podstatě akceptované součásti fotbalového zápasu velmi vadí a tolerance k těmto snahám ve mně vzbuzuje velké rozpaky a obavy.

Když jsem trénoval v Telči mladší žáky, bylo normální, že vzájemný zápas dvou týmů pískal zpravidla jeden z trenérů. Přesto s férovým řízením zápasu nebyl problém. Mladí fotbalisté totiž považovali za normální, že se k faulu nebo poslední teči před zahráním míče do autu přiznávají. Vůbec by je nenapadlo, že snaha oklamat rozhodčího lhaním, simulováním, divokou gestikulací má být součástí hry.

Každý sport, tedy i fotbal, by přece měl být o fair play, o tom, že se k faulu nebo tečování míče přiznám nebo skutečnost akceptuji a ne že se snažím přesvědčit druhé, že tomu tak nebylo, i když vím, že to není pravda.

Osobně jsem přesvědčen, že tento typ chování začíná do naší společnosti bohužel ve všech možných oblastech včetně politiky stále více pronikat a zakořeňovat.

Teze, že není přirozenou povinností se při jednání, debatě, diskusi, soutěžení, soupeření, setkávání chovat čestně a poctivě a hrát fair play, ale že je vlastně povinností „rozhodčích“ naše případné klamavé snahy odhalit, se začíná pro mě nepochopitelně stále více stávat společensky tolerovaným principem.

Považuji to za nepřijatelné a dlouhodobě společensky nesmírně škodlivé. Jedním z okamžitých výstupů je nárůst nedůvěry a nutnost posílení kontroly a s tím souvisejícího nárůstu byrokracie, počtu pravidel a drahých kontrolních nástrojů.

Obecně se pak jedná o popření základního smyslu sportu a sportovního soutěžení s velmi nebezpečnými dopady do fungování celého lidského společenství a našeho hodnotového systému.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)
RobertTop: My, občané Protektorátu (1/3)
LidiaHoumn: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

174 komentářů

Přidat Komentář

  • Svatopluk Beran  | 30.11.2022 10:06  | Reagovat
    Zcela výjimečně souhlasím s panem senátorem Vystrčilem. Problém je v tom, že je to právě on sám a jeho podpora takovéhoto amerického směru myšlení do všech občanů světa. Amerického světa, který vidí INDIVIDUALISMUS, bez schopnosti tolerance, solidarity, sebekritiky, jako jediný správný a pro budoucí svět možný cíl. Je skutečností že tento amorální směr vede k výkonnější ekonomice a výsledkům, avšak na úkor lidskosti. Dobře všichni víme že USA vedli genocidní válku proti Vietnamu, ilegální válku proti Iráku a dalším zemím a nikdy nebyli jejich sportovci ze světových sportovních dění vyloučeni či ponižováni za to, že jejich vláda svými bestiálními vojáky vraždili, znásilňovali, upalovali, bombardovali či chemicky likvidovali přírodu a civilní obyvatelstvo napadené země po statisících i milionech. Nepamatuji si, že by za to byli američtí sportovci někdy vyřazeni ze světových sportovních scén.
  • Dvořák  | 30.11.2022 10:28  | Reagovat
    No ale on tam ten rozhodčí od toho je,aby rozhodoval. Jsou tam dokonce tři a další mimo hru. A pokud připustí diskusi,tak je to špatný rozhodčí. Co bych viděl jako problém, že některým prochází to, za co jsou jiní trestáni. Ale to znáte z politiky,že jo.
  • blade  | 30.11.2022 15:03  | Reagovat
    Fotbal se zrychluje a při sporných nejen faulových situacích se projevuje i horkokrevná mentalita některých hráčů. Ovšem někdy je zřejmě lepší se sebou prostě praštit o zem, než se snažit souboj ustát a riskovat tak natržení svalu apod. Česká repre má problém dát dohromady 11 kvalitních, konkurence schopných hráčů, takže ze střední Evropy můžem v Kataru čumět leda tak na Polsko s Lewandowskim. V kvalifikaci na EURO 2024 (pořádá Německo) hrajeme právě s Polskem (23.3.2023), Albánií, Faerskými ostrovy a Moldavskem. Pokud naše repre nepostoupí ani z této skupiny, tak mohou na další MS 2026 (pořádá USA, Kanada, Mexiko) zřejmě opět zapomenout. :-) Videorozhodčí již na MS v Rusku 2018. Co a kdy mohou posuzovat. V jakých případech může video zasahovat do práce hlavního sudího. Zdroj: https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/ms/ms-2018/videorozhodci-na-ms-co-a-kdy-mohou-posuzovat-jak-pracuji-a-co-uvidi-divaci-na-stadionech/5bca1b1e59841d79e18aac2b Třeba se jednou dočkáme rozhodčího v Senátu či Sněmovně u řečnického pultíku. Některým politikům by za hloupé řeči nějaké to vyloučení nebo distanc na další jednání prospělo :-)
  • Svatopluk Beran  | 30.11.2022 20:29  | Reagovat
    JINAK PO PRAVDĚ ŘEČENO, SE PAN SENÁTOR ZKUŠENĚ VYHÝBÁ ZODPOVĚDNOSTI ZA EKONOMICKOU DESTABILIZACI POD VEDENÍM ODS A CELÉ KOALICE V NAŠÍ DNEŠNÍ ČESKÉ REPUBLICE A V DNEŠNÍM PROPADU ČESKÝCH OBČANŮ DO CHUDOBY VŮBEC. PŘECHÁZÍ TAK NA STARÉ ŘÍMSKÉ RČENÍ, KDYŽ JE VŠE V PR...I, PŘESKOČÍME NA CHLÉB A HRY, TO TÉ SPODINĚ BUDE MUSET STAČIT. PARDON NA SOCIÁLNÍ DÁVKY A CHYTRAČENÍ S MISTROVSTVÍM SVĚTA VE FOTBALE A NA JEHO VLASTNÍ PŘEDSENÁTORSKOU RÁDOBY SPRAVEDLIVOST A MORÁLKU.
  • Jan P  | 30.11.2022 20:40  | Reagovat
    Rozhořčení autora nad nesportovním chování u některých hráčů na MS rozumím. Stejné rozhořčení u autora postrádám nad politiky z líhně ODS, kteří nedělají politiku jako službu veřejnosti. ODS v nejlepší kondici, jak jsme ji za 30 let poznali... Jak bratři z ODS přišli k majetku, o kterém ostatní jen sní https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-mam-to-jako-hobby-jak-bratri-z-ods-k-obecnim-bytum-prisli-219796#utm_source=twitter&utm_medium=sharebt&utm_campaign=bottom
  • Zdeněk Gryc  | 30.11.2022 22:00  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES Dnes16:15 › 17:10 Dokument N/Rak. Proč za minulého režimu zemřelo na československých hranicích tolik cizinců? A dočkají se pozůstalí někdy spravedlnosti? Unikátní česko-Německo-rakouský dokument vypráví tragický příběh československé hranice za minulého režimu. ------- blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat Toliko k Rudým buňkám architekte! --- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu --- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic
  • Svatopluk Beran  | 30.11.2022 23:35  | Reagovat
    PRÁVĚ VČERA REAKCE USA PO DECIMOVÁNÍ STŘEDNÍ AMERIKY ZA POMOCI AMERICKÝCH MONOPOLŮ NA tzv. BANÁNOVÉ REPUBLIKY, DĚTI MIGRANTŮ NA HRANICÍCH V KLIECÍCH ODTRŽENÉ OD RODIČŮ. Trump pod palbou kritiky. Za držení dětí imigrantů v klecích ho sepsul i papež 20. 6. 2018, 13:54 – Londýn • Aktualizováno 20. 6. 2018, 14:40 Novinky Americký prezident Donald Trump čelí silné kritice za přístup USA k dětem imigrantů. Ty země na hranicích Mexika separuje od rodičů a následně jsou drženy v klecích, jak ukázala nahrávka, která v úterý obletěla svět. K hlasitým kritikům se ve středu přidala nejen britská premiérka Theresa Mayová, která chce s Trumpem na dané téma mluvit, ale i papež František. Mayová řekla, že Velká Británie je proti americkému přístupu k dětem imigrantů. „Obrázky dětí držených v klecích jsou znepokojující. Je to špatné,“ řekla poslancům podle serveru Independent během středečního projevu v parlamentu. Na příští měsíc plánovanou návštěvu Trumpa v Británii však nemá v úmyslu rušit. Mayová navíc není sama. Ke kritice se ve středu přidala i hlava katolické církve, papež František. Ten uvedl, že podporuje vyjádření amerických biskupů, kteří postup označili za nemorální a „jdoucí proti našim katolickým hodnotám“. Foto: Ted S. Warren, ČTK/AP Které dítě si zaslouží spát v kleci? Protestují lidé ve Washingtonu proti oddělování dětí od rodičů na mexicko-americké hranici. Mexický ministr zahraniční Luis Videgaray Caso v úterý uvedl, že je to „krutý a nelidský“ přístup. Trumpa kritizovala i vůdkyně francouzské pravice Marine Le Penová, která jinak chválí jeho protimigrační politiku. Francouzské televizi sdělila, že nesouhlasí s oddělováním dětí od rodičů. S nepříliš příznivými ohlasy se tato praktika setkává nejen ve světě, ale i v samotných Spojených státech. Kritizují ji demokraté, ale i někteří republikáni. Když se Trump ocitl pod tlakem, o problému jednal v úterý se skupinou republikánských kongresmanů ze Sněmovny reprezentantů. Řekl jim, že podepíše jakýkoli zákon o imigraci, který oni schválí. Opět však zdůraznil, že je nutné zastavit nelegální přistěhovalectví, ještě před schůzkou ale hájil odebírání dětí: „Když stíháte rodiče za to, že přišli nelegálně, musíte jim odebrat děti.“ Děti odpočívají v jedné z velkých klecí, kam byly umístěny po oddělení od rodičů. Úředníci drží děti v klecích a jejich rodiče čeká trestní stíhání. Děti pak putují v USA do ústavů či do náhradní rodinné péče. Od 5. května do 9. června bylo odděleno od 2206 rodičů 2342 dětí. Trump ke kritice řekl, že tím chce zamezit příchodu nových imigrantů. Upozorňuje na to, že většina dětí přišla bez doprovodu rodičů, kteří je vyslali na „nebezpečný výlet“. We must always arrest people coming into our Country illegally. Of the 12,000 children, 10,000 are being sent by their parents on a very dangerous trip, and only 2000 are with their parents, many of whom have tried to enter our Country illegally on numerous occasions.
  • Svatopluk Beran  | 30.11.2022 23:49  | Reagovat
    PANE GRYC MÍSTO PRO LIKVIDACI DEZINFORMÁTORŮ MÁTE JISTÉ. https://www.youtube.com/watch?v=5luwuvCJ9so
  • Svatopluk Beran  | 30.11.2022 23:56  | Reagovat
    NOVÝ SVĚTOVÝ ŘÁD A RUSKO https://www.youtube.com/watch?v=5luwuvCJ9so
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2022 07:19  | Reagovat
    PODLE MNE, NÁS TEDY ČR VČEREJŠÍM ROZHODNUTÍM FIALY V ZÁVĚREČNÉM ŘEČI FIALOVY DNEŠNÍ ŠÍLENÉ VLÁDNÍ KLIKY HODILY COBY MLÁĎATA MAMUTA DO MAMUTÍ JÁMY. HODILY K NÁM SICE I MLÁDĚ NOSOROŽCE, ALE NEŽ SE TU NAVZÁJEM POŽEREM TAK NÁS BUDOU DORÁŽET ŠUTRY HÁZENÝMI Z OKRAJE VRCHOLU DÍRY. ODDĚLIT SE OD LEVNĚ DOSTUPNÉHO ŽRÁDLA A NECHAT SE ZÁSOBOVAT DRAHÝM ŽRÁDLEM Z OPAČNÉHO KONCE SVĚTA MŮŽE JEN DEBIL. ZÁPAD SE CÍLENĚ POD ŘÍZENÍM SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH ODDĚLUJE OD 6 MILIARDOVÉHO SVĚTA, TO NENÍ CHYTRÉ Z HLEDISKA HISTORIE, STÁVÁME SE TYPICKOU CIVILIZACÍ, KTERÁ OPĚT NEZVÁDÁ DÍKY SVÉ DEKADENTNÍ ELITE MOŽNOSTI A BOHATSTVÍ JENŽ TATO PLANETY NABÍZÍ. POHLED NA TY UNYLÉ BREJLOVCE ZA BAROVÝM PULTEM PARLAMENTU, FIALU, STAŇURU JE ŠÍLENOSTÍ A JEJICH OBHAJOVÁNÍ DEMOKRATICKÉ DISKUZE Z OPONENTY JE TYPICKÝM KOMUNISTICKOU AROGANCÍ Z DOBY VLÁDY JEDNÉ STRANY, SICE BEZ POUŽITÍ FYZICKÉ SÍLY A VÝHRÚŽEK, ZATO S O TO VĚTŠÍ HAVLOVSKOU DEMOKRATICKOU MEDIÁLNÍ HLUCHOTOU.
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 09:26  | Reagovat
    "TŘEBA" nebo NETŘEBA "LIKVIDACI" TŘEBA I VYPREPAROVANÁ LEBKA ARCHITEKTA ---- 1. Svatopluk Beran říká: Středa, 30. 11. 2022 v 23:49 PANE GRYC MÍSTO PRO LIKVIDACI DEZINFORMÁTORŮ MÁTE JISTÉ. --- 1. Svatopluk Beran říká: Úterý, 29. 11. 2022 v 20:50 LÉTAJÍCÍ BLBOST A NIKDY NEPŘISTÁVAJÍCÍ GRYC SPOLU S JIHLAVSKÝM KOMUNISTICKÝM DOMEM BY MĚL NAVŽDY KROUŽIT NAD JIHLAVOU, PROTOŽE LIDSKÁ BLBOST NEMÁ NA ZEMI CO DĚLAT. :))) TŘEBA I VYPREPAROVANÁ LEBKA ARCHITEKTA NA AMERICKÉM TANKU Z DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY, TAK JAKO TO DĚLALI AMERIČANÉ ZE SVÝMI PROTIVNÍKY, MOHLA BÝT ZAJÍMAVÝM AMERICKÝM UMĚLECKÝM DÍLEM.
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 09:39  | Reagovat
    Hybridní válka. Miroslav Tomanec, Ing., MBA | Neděle, 20. 11. 2022 v 16:26 Hybridní válka Ruska proti západnímu světu jede už dlouhou dobu. Je okolo nás už minimálně 8 let ve velké intenzitě a je to v první řadě dokonalý MARKETING. Tohle totiž Kremlu fakt jde. Rusák prostě nestíhá vojensky, ekonomicky ani technologicky, surovinově také už nic moc, tak do nás valí své informační bomby a ty jsou sakra účinné – je to vidět doslova na každém kroku, jací v tom jsou naši bývalí bratři mistry. --- KRÁSNÁ USMĚVAVÁ a OSVĚDČENÁ BOMBA: Jana Bobošíková (* 29. srpna 1964 Praha)[1] je česká moderátorka, redaktorka a politička. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou a poté byla zaměstnána v České televizi, Hospodářských novinách, Českém rozhlasu, v rádiu Frekvence 1 a na TV Nova. Veřejně známou se stala při krizi v České televizi na přelomu let 2000 a 2001, kdy byla hlavní tváří náhradního oficiálního vysílání a jedním ze dvou manažerů ČT, kteří nejviditelněji čelili vzbouřeným redaktorům. V politice se profiluje euroskepticky a nacionalisticky. U veřejnosti proslula také mnoha svými kandidaturami do různých politických funkcí.[2] V roce 2008 kandidovala za KSČM na prezidentku ČR, před samotnou volbou však kandidaturu stáhla. V roce 2013 neúspěšně kandidovala na hlavu státu České republiky za stranu Suverenita.
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 09:44  | Reagovat
    PS. 2 Politická kariéra 2.1 Poslankyně v Evropském parlamentu 2.2 Kandidatura na prezidentku za KSČM 2.3 Kandidatura do Poslanecké sněmovny 2010 2.4 Kandidatura na primátorku Prahy 2.5 Kandidatura do Senátu 2.6 Kandidatura na prezidentku 2013 2.7 Kandidatura do Poslanecké sněmovny 2013 2.8 Předsedkyní Českého svazu bojovníků za svobodu v Lidicích 2.9 Založení Institutu svobody a demokracie 2.10 Kandidatura do Poslanecké sněmovny 2021 ----------------- PRÁVĚ DNES BOBOŠÍKOVÁ ZNOVU V AKCI
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 09:59  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES BOBOŠÍKOVÁ ZNOVU V AKCI --- PUTINŮV TROJSKÝ KŮŇ !
  • Dvořák  | 01.12.2022 10:18  | Reagovat
    To je zvláštní, že nějaký Gryc zde má spoustu blogů,ale nikdo se tam s ním nebaví. Vlastně ani on sám.
  • blade  | 01.12.2022 11:44  | Reagovat
    Gryc má zřejmě místo cerebrum v hlavě ostnáč smotaný do klubka zamrzlého v čase rudého socialismu u prkna ale i v čase, kdy komouš Čalfa dojednal loutce VH zvolení. Textilní 89. se ale u Gryce udál až bylo jisté, že stávající rudý režim padne. Bylo to u Gryce něco ve stylu Otíka, ten se také opičil po jiných. Od té doby se žádný myšlenkový vývoj u Gryce nekonal, což dokazují jeho zdejší textové politické i jiné výrony. Zamrznutí rozumu > jakmile úroveň stresových hormonů přeroste určitou mez, už není návratu. Klíčové je reagovat včas. Z vyprávění starších něco málo vím o službě na tehdejší hranici, vojna prý byla tehdy povinná, ale spolupracovat s rudým režimem u prkna povinnost nebyla, že Gryc.
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 16:38  | Reagovat
    FAJN ANONYM popírá ANONYMA PROČ ? blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu --.- z vyprávění starších něco málo vím ??? ANO - ným ???
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 17:47  | Reagovat
    BOBOŠÍKOVÁ = TROJSKÝ KŮŇ PUTNA a JIHLAVSKÁ ROZTLESKÁVAČKA PROJEVU BOBOŠÍKOVÉ = Svatopluk Beran říká: Pátek, 18. 11. 2022 v 8:35 MŮŽU JEN POTVRDIT CO ŘÍKÁ VÝŠE BLADE. SVOBODA JE V TOM, ŽE MŮŽEŠ NA NÁRODNÍ TŘÍDĚ KŘIČET NA VYSTRČILA ŽE JSOU TO BANDITI KTEŘÍ VÁLČÍ NA UKRAJINĚ V PRD..I USA PROTI RUSKU A ONI SE U TOHO I S POLICIÍ USMÍVAJÍ. TO JE PRO NĚ DEMOKRACIE A SVOBODA. ŽE ZAKAZUJÍ ZPRÁVY OD JINUD? DÁL SE JEN USMÍVAJÍ A OZNAČÍ TĚ ZA KOLABORANTA A NA TY UŽ JE ZÁKON. VČERA JSEM SE POPRVÉ DOZVĚDĚL, ŽE UŽ STAČILI ZMĚNIT I ZÁKON O ,,DOČASNÉM,, UMÍSTĚNÍ ZAHRANIČNÍCH JEDNOTEK NA ÚZEMÍ České Republiky. V PODSTĚ ZCELA TOTOŽNÝ S BÝVALÝM. BYL JSEM VČERA NA KAVČÍCH HORÁCH. Z FLORENCE PŘESNĚ DO MÍST KDE SE VYSTUPUJE NA KAVČÍ HORY, NEJEZDILO OD VČEREJŠKA METRO, ALE JEZDILY AUTOBUSY A TRAMVAJE. ZŮČASTNIL JSEM SE SAMOSTATNĚ PŘÍMO NA KAVČÍCH HORÁCH. NĚKTERÉ VĚCI SE MI OD VRÁBELA ZDAJÍ DOBRÉ, NĚKTERÉ ŠPATNÉ, BYL JSEM TAM S INICIATIVOU NE ZÁKLADNÁM JEŠTĚ PŘED PŘÍCHODEM PROTESTUJÍCÍC A ZÁROVEŇ S NIMI JSEM PAK PROTESTOVAL PROTI MANIPULACÍM ČT S OBČANY ČESKÉ REPUBLIKY. MÁME ZDE MEZI SEBOU JEDNOHO TAKOVÉHO TYPICKÉHO ZMATENCE. PODLE MNE TAM PŘIŠLO ZCELA UKÁZNĚNĚ MINIMÁLNĚ 5 AŽ 8 TISÍC LIDÍ. PRVNÍ TŘI ŘEČNÍCI DOBRÝ. POLICISTA KTERÝ HÁJIL BĚŽNÉ KLUKY A HOLKY OD POLICIE V ULICÍCH ALE TVRDĚ ŠEL DO RAKUŠANA. DALŠÍ ŘEČNÍK BYL ZASE BÝVALÝ ZPRAVODAJEC, KTERÝ VEDE VÁLKU Z ČESKÝMI ZPRAVODAJSKÝMI SLUŽBAMI O TOM, JAK DESTRUUJÍ TUTO ZEM. -------------------------------------------------- DALŠÍ BYLA BOBOŠÍKOVÁ, KTERÁ TAKÉ OBHAJOVAL BĚŽNÉ ZAMĚSTNANCE ČT A I NĚKTERÉ NEJMENOVANÉ REDAKTORY, ALE ŽE JE TO JEJICH PRÁCE A ZATÍM SE BOJÍ VYSTOUPIT Z ŘADY VÝŠEJI POSTAVENÝCH GRÁZLŮ. NO A JAK ZAČALI O KOVIDU TAK JSEM ODEŠEL. ------------------------------------------------- TOHLE UŽ NENÍ MŮJ ŠÁLEK KÁVY A JSEM NAPROSTO PROTI POHLEDŮM PANA VRÁBELA A JEHO PŘÁTEL NA KOVID. DRTIVÁ VĚTŠINA LIDÍ KTEŘÍ TAM PŘIŠLI PROTESTOVAT, PŘIŠLI PROTESTOVAT PROTI MANIPULANTNÍM ZPRÁVÁM ČESKÝCH MEDIÍ A BYLI V POHODĚ. POLICISTŮ OPĚT SPOUSTA, I S NEJNOVĚJŠÍ ZÁZNAMOVOU POLICEJNÍ TECHNIKOU NA DODÁVKÁCH NĚKOLIKA POLICEJNÍCH VOZŮ, ASI DESÍTKA DODÁVEK S TĚŽKOODĚNCI, NA STŘEŠE TELEVIZE POLICEJNÍ MANÉVRY A SAMOZŘEJMĚ NATÁČECÍ DRONY. NA STŘEŠE TELEVIZE MI TO CHVILKAMA PŘIPADALO JAK PŘI NĚJAKÉM POLICEJNÍM OSTRÉM ZÁSAHU. NA TO ŽE PŘIŠLO VÍC NEŽ PĚT TISÍC OBYČEJNÝCH LIDÍ PROTESTOVAT, PŘEDSATVTE SI VIZUELNÍ SLOŽENÍ LIDÍ V 89ROCE NA PROTESTECH, TAK TAKHLE VYPADALI TITO PROTESTUJÍCÍ NESOUHLASÍCÍ S DNEŠNÍ VLÁDOU A Z ČESKOU TELEVIZÍ JAKO VEŘEJNOPRÁVNÍM NEZAUJATÝM MEDIÁLNÍM KANÁLEM. NENÍ TO ŽÁDNÁ SVOBODA KDYŽ MŮŽEŠ KŘIČET NA RAKUŠANA NEBO VYSTRČILA ŽE JSOU TO ZLOČINCI KTEŘÍ NÁS VEDOU DO AMERICKÝCH VÁLEK A OBYČEJNÉ OBČANY DO CHUDOBY A TITO POLITICI SE TI PŘITOM SMĚJÍ DO OBLIČEJE, ŽE TOHLE JE SVOBODA, PROTOŽE ZA SOCIALIZMU BY SIS TO NEMOHL DOVOLIT. NEVĚŘÍM TOMU ŽE ZA TENTO TYP SVOBODY OBČANÉ V ROCE 1989 BOJOVALI A ŽE O TAKOVÉMTO TYPU SVOBODY SNILY. NEJVĚTŠÍ TEHDEJŠÍ BOJOVNÍCI ZA SVOBODU V BĚŽNÉM ŽIVOTĚ V BÝVALÉM SOCIALIZMU – ČESKÝ UNDGRAND A TREMPÍCI NA PORTÁCH – CO JSOU NYNÍ, KDE SE KRČÍ, KAM BYLI ODKOPNUTI SVĚTEM O KTERÉM SNILI? NEJSOU PRAKTICKY NIKDE. JEN DNES PŘEVLEČENÍ TEHDEJŠÍ ZPRAVODAJCI, OBCHODNÍCI ČI ARCHITEKTI TO TÁHNOU S VRAŽDÍCÍ NENEŽRANOU VELMOCÍ, SCHOVANOU MEZI DVĚMA OCEÁNY, PROTI CELÉMU ZBYTKU A POLOVINĚ SVÝCH OBČANŮ, KTERÉ BUDOU ŽIVIT ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. --- „NEPŘEKVAPIL ale ani NEZKLAMAL“ Říkal spolužák Ruda Kugler, který hrál na saxofon, když jsme poslouchali novou gramodesku Neil Diamonda
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2022 18:23  | Reagovat
    JÁ SVATOPLUK BERAN PODEPISUJI TENTO DOPIS, NENÍ SICE ODE MNE ALE PRO ŘEZNICI ČERNOCHOVOU A JIŽ NEŽIJÍCÍ ŘEZNICI ALBRIGHTOVOU, VČETNĚ AMEERICKOU PROXI VÁLKU NA UKRAJINĚ PODPORUJÍCÍHO AMERICKÉHO TROLA GRYCE, UDAVAČ A ARCHITEKTA SOCIALIZMU. Dopis bezdětné a krvavé Janě Černochové: Vážená paní ministryně, paní Černochová. Měl bych se představit, slušnost mi to velí. Jmenuji se František Strnad, jsem ročník narození 1957, prodělal jsem vojenskou základní službu a do civilu jsem odešel jako desátník. Otec byl výstrojním náčelníkem divize v Č.B. a maminka pracovala na Tajné spisovně u dělostřeleckého pluku v Č.B. To jen na doplnění, že o vojně něco málo vím. Nejsem modroknížkař. Mám tři děti, dceru a dva syny, čtyři vnoučata. Důvodem, že se na Vás obracím, i za předpokladu vidiny, že můj e-mail nebudete číst, byla zaslaná textová zpráva, kde jedna dáma oslovila premiéra ČR. V textu stálo, že Vy a Vaši podřízení chystáte soupis občanů, kteří by, pokud by se něco dělo, co by ohrožovalo bezpečnost státu, mohli nastoupit do domobrany. Zda soupis a sčítání probíhá je nepodstatné. Upřímně, jsem rád, že se na mne branná povinnost nevztahuje. A vysvětlím. Nikdy jsem nekoketoval s tím, že bych emigroval. Vláda jedné strany mi ležela hodně v žaludku. Československo jsem vždy považoval za svou vlast a byl jsem ochoten se za ni postavit. Byl jsem hrdý na um českých rukou, historii, přírodu, památky, sportovce, výtvarníky, lékaře, vědce. V textu té paní mimo jiné stálo, co by domobrana měla chránit. Zahraniční kapitál, banky, obchodní řetězce, firmy, vládu, poslance? Když nastal moment, kdy byl na spadnutí plánovaný útok na Doněck, Luhansk a Krym, a RF došla trpělivost, a nastal otevřený konflikt RF a UA, pan premiér prohlásil, " že jsme ve válce". K němu se přidali další ministři, včetně MO. Dění na UA sleduji od konce roku 2013. Viděl jsem, co se stalo v Budově odborů, v Oděse, 2.5.2014. Viděl jsem videa a fotografie z UA, kde se šlo s pochodněmi a symboly svastiky. Pochopil jsem, že "býti ve válce", je z úst pana premiéra myšleno tak, že si patrně vezmeme pochodně a přidáme se na stranu těch, kteří propagují něco, s čím bojovala Rudá armáda a následně, ze strachu západu, že by Sověti osvobodili celou Evropu, i USA. / Dostal jsem fotku památníku padlých, sovětských vojáků ze hřbitova v Č.B. Byla z 2.11. t.r., dne Památky zesnulých. K pomníku chodili občané, někteří se poklonit a společně s ostatními, zapalovali svíčky. / Nenapsal jsem ruských vojáků, protože jednotky, které osvobozovaly naše území byly z 2. ukrajinského frontu, následně z 1. a 4. ukrajinského frontu. Jsem hrdý na ty, kteří k památníku došli a uctili památku. Když 24. února začala SVO, tak starší syn vážně uvažoval, že půjde na UA bojovat. Rázně jsem mu vysvětlil, ať zachová chladnou hlavu, že se jedná o kroky, které již od Majdanu smrdí západem, a nechat se zabít v důsledku manipulace "oficiálních sdělovacích prostředků", je na výprask. Neodjel a jsem tomu rád. Všemu co následovalo, co se děje, jsem z hloubi duše nerad, včetně všech, i Vašich, prohlášení. Také z toho, jak se bezostyšně lže. Posílat do konfliktu munici, ruční zbraně, které rozdává prezident UA na ulicích, tanky, raketomety . . . . V celkové výši desítek miliard, je trestuhodné. Kdo a kdy začal? Kudy se přesouvala a jaká technika na východ? Myslí si snad někdo, že vlaky, které projížděly republikou v době covidu za Nouzového stavu a byl zákaz vycházení.. nikdo neviděl ?/ v Čechách se všechno rozkecá /, to si premiér, Vy, pan Lipavský, pan Rakušan myslíte, že lid je blbý? Paní ministryně, pokud by se v hospodě strhla rvačka, šla jste kolem, v hospodě by byl Váš manžel a syn, tak byste rozbitým oknem házela do hospody lešenářské trubky, aby přestala rvačka? UA podepsala Minské dohody II. Za účasti RF, Francie a Německa. I o tom si někdo myslí, že to lidé nevědí, že neví, co bylo předmětem, co se mělo dodržovat, kdo měl dohlížet na plnění? Kolik z toho bylo respektováno? Doněck a Luhansk byl ostřelován, byly ničeny školy, rodinné domy, granáty trhaly civilistům nohy, ruce, ti lidé umírali vykrvácením. Výsledkem bojů bylo 14 tisíc mrtvých. Slyšela jste o "Uličce andělů" kde jsou pochovány děti, které zahynuly na straně rusky hovořících Ukrajinců? Pokud někdo žije v domnění, že 1. cesta pana premiéra do Kyjeva skutečně proběhla, tak si stačí zjistit, dle jízdního řádu, kolik hodin trvá jedna cesta, a má jasno. Opět lež !!! Válku vyhlásila současná vláda svým obyvatelům, i tím, že neříká pravdu. Aby si "něco pojistila", tak MV, s panem Rakušanem včele, muselo vytvořit odbor pro pravdu, a znemožnit přístup na WEBY. Ptám se, pokud mám volební právo, pokud jsem veden jako svéprávný, pokud mohu volit toho, koho chci, tak co mi má kdo říkat, co mám číst, psát, poslouchat, když průhledně a školácky lže premiér, pan Lipavský, Vy a Vaše ministerstvo? Vážená paní ministryně, je jedno kdo to řekl, ale prohlásit, že by se na Moskvu měla hodit atomová bomba, je na telefonát Dr. Chocholouškovi. Byla jste v zákopu, střílel po Vás někdo, víte, co je PCHOJ, zkusila jste si ho obléci, běhat v něm alespoň dvě hodiny, s plynovou maskou? Víte jak probíhá protichemická očista, zkusila jste strčit hlavu s plynovou maskou do stanu se slzným plynem, aby jste si překontrolovala správné nasazení? Dovolím si nevkusnost, pokud by jste byla Vy, paní Pekarová, pan premiér, pan Lipavský pod ostrou palbou i jen hodinu, tak máte vyprázdněná střeva, a plné nohavice. Viděl jsem na vlastní oči plnou salvu raketové baterie GRAD / 6 raketometů po 40 raketách /, země v místě dopadu, obrazně řečeno, vaří. Tam končí všechno, i sranda. Tam posíláte lidi, vojáky? Je smutným zjištěním, že se s tichým vědomím vládních představitelů cvičí UA teroristé ve VVP Boletice. Je smutným zjištěním, že se profi vojáci, pokud jsou na cvičáku, v přípravě na boj, nedokáží dojít vyprázdnit do lesa a potřebují TOI-TOI !!! To Vám asi nikdo neřekl. Možná ani to, že vyměnit zásobník nábojů kulometu, na bojovém vozidlu pěchoty, lze jen tehdy, když se voják vysune otevřeným poklopem. Co zásobník, to další mrtvý voják, ve válce . . . .Jak vidíte-čtete, tak o ledasčem něco vím. Proto nechápu hysterickou a štvavou kampaň celé vlády. Lidé nikomu z vás všech nevěří. Lež za lží. Když jsem se dozvěděl, co nechal vyvěsit na MV pan Rakušan, tak jsem napsal osobní e-mail na velvyslanectví RF, že se za chování českých politiků stydím, a že občané neuvažují stejně. Řada jich to řekla přímo přede mnou. Bylo by toho na další odstavce. UA nedodržuje nic. Koridor na odvoz obilí po moři byl zneužit na převoz trhaviny, která zlikvidovala část Kerčského mostu. Stejné se stalo při útoku na Černomořskou flotilu. USA letouny AEW&C, které slouží UA k takovým útokům. Britské vedení pozemních operací, přesuny americké, německé a francouzské vojenské techniky přes území ČR. Bojuje UA proti RF, nebo NATO společně s UA proti RF? S pozdravem Mír bez válečných štváčů. František Strnad P.S. Jen do ouška. Paní ministryně, nejsem "šmejd, ani ruský Trol", jsem otec dětí a děda vnoučat. Co děláte se mi ani omylem nezamlouvá. ČR takové jednání stojí ztrátu kreditu. Tento e-mail rozesílám kamarádům, známým, ale i některým poslancům křížem, krážem sněmovnou, aby bylo patrné, že je to jako s tou houpačkou. "Takhle mne můžete houpat, ale takhle NE! " A také to, že není nutné jít střílet, ale nebát se sdělit své postoje a názory. Vážení adresáti, přeposílání není v žádném případě trestným činem. Využívám Ústavního práva na svobodu slova...
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 18:28  | Reagovat
    „NEPŘEKVAPIL ale ani NEZKLAMAL“ Říkal spolužák Ruda Kugler, který hrál na saxofon, když jsme poslouchali novou gramodesku Neil Diamonda
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2022 18:39  | Reagovat
    HEZKÝ POSLECH DESEK S NEIL DAIMONDEM PANE GRYC, TÍM VÁŠ MORÁLNÍ ŽIVOTNÍ KODEX BUDE NEJLÉPE UPLATŇEN A VEŘEJNOSTI UTAJEN. :) TAM PŘESNĚ JE VAŠE ŽIVOTNÍ MÍSTO S NOHAMA NA DRUHÉ ŽIDLI. PŘÁL VÁM NA STARÁ KOLENA I HOLKY OD CHLAPŮ Z AMERIČANY VYBOMBARDOVANÉ ŠKODOVKY, POMĚRNĚ DOST JICH JEŠTĚ ZBYLO NA AMERIČANY PO TĚCH MRTVÝCH CHLAPECH POZABÍJENÝCH ZE ZBYTEČNÝCH AMERICKÝCH NÁLETŮ NA ÚPLNÉM KONCI VÁLKY, O TĚCH ZBYTEČNÝCH NÁLETECH A DRUHOCÍLOVÝCH SCHOZECH BOMB, UŽ ALE NEZPÍVAL VYČÍTAL NIC. I KAKAJÍČKO HOLKY POTOM DOSTALY KDYŽ SPRÁVNĚ ROZTANCOVALY BÍLE KROVKY.
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 18:59  | Reagovat
    No vidíte a vy jste v USA 5 let fachčil To jsou ty následky
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 19:03  | Reagovat
    „O TĚCH ZBYTEČNÝCH NÁLETECH A DRUHOCÍLOVÝCH SCHOZECH BOMB,“ ------------- PRÁVĚ DNES na UKRAJINĚ, co NATO BERAN ?
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 19:07  | Reagovat
    PUTINŮV TROJSKÝ KŮŇ Bobošíková Kolik milonů ? stojí krmení stáj muzika grafika technika psychologové --------------- Výsledek je brilantní, Stále se zlepšuje Bobošíková mládne, Všem důchodcům se moc líbí Půvabné vrtění Kroutění očičkama Světelné efekty S důchodkyněmi je to však méně jisté
  • Jan P  | 01.12.2022 19:15  | Reagovat
    Sváťo, Zdeněk Gryc je libtard troll, který by všechny odlišné názory zakázal. Zpátky k tématu blogu. Mistrovství světa ve fotbale vytáhlo na světlo, jak pokrytecké je kázat o lidských právech Venezuele, vést proti ní hospodářskou válku, a nakupovat ropu a plyn z Kataru.
  • blade  | 01.12.2022 19:54  | Reagovat
    Nick Gryc dohání tehdy u prkna zpackanou svobodu projevu. Dohání to formou odsouzení odlišného názoru či pohledu na věc. Dusí se názorovou nenávistí. Zabývat se jím má smysl jako diskutovat s lejnem na chodníku. Můžete na něj mluvit, přesvědčovat ho, předkládat argumenty, ale lejno stejně smrdět nepřestane a nezbývá nic jiného, než ho překročit a jít si dál svojí cestou.
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 20:46  | Reagovat
    MOŽNÁ SE BUDU OPAKOVAT: „NEPŘEKVAPIL ale ani NEZKLAMAL“ Říkal spolužák Ruda Kugler, který hrál na saxofon, když jsme poslouchali novou gramodesku Neil Diamonda
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 21:13  | Reagovat
    a jít si dál svojí cestou. „cvaknout závěrem,“ Veldr. PS- áka --- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic --- blade říká: Úterý, 7. 12. 2021 v 13:07 Naplavenina, soudruh a kolaborant nick Gryc byl pouze kopírák na kravíny a rudé panelstory. = CHRUŠČOVKY OD MOSKVY DO JIHLAVY
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 21:16  | Reagovat
    VESELÉ VÁNOCE 2022 NA UKRAJINĚ Druhá adventní neděle - Bronzová neděle - je ve znamení vztahů. Uctění všech vztahů z minula, současnosti i budoucna. Provází nás energie poděkování za vztahy a vazby. Poděkujeme všem našim blízkým, které máme rádi a jsou nám oporou v našem životě. Večer se zapaluje již druhá svíčka symbol lásky. --- Komentáře vítány…
  • VladimírV  | 01.12.2022 21:34  | Reagovat
    Pane Gryci, s ohledem na vaše předchozí komentáře, které se často opakují, zde zřejmě není vaše chuť opustit konfrontační rétoriku. V době adventu se dokázaly tolerovat i skutečně válčící strany. Co takhle zkusit podat názorovým protivníkům onu pomyslnou ruku smíru. Myslíte, že by se to dalo vydržet? Držím vám palce. Zdraví Vladimír Havlíček 1.12.2022
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 23:00  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES NA UKRAJINĚ KDO SI TO PAMATUJE Z ROKU 1944 ? Die Luftlagemeldung war eine Rundfunk- und Drahtfunkmeldung in der Hochphase des Luftkrieges im Dritten Reich. Bereich der deutschen Luftabwehr (1944) Während der Hochphase des Luftkrieges über dem Deutschen Reich wurde beim Beginn und während des Angriffes feindlicher Bomberverbände über den Rundfunk und später über den Drahtfunk laufend der Bevölkerung über den Stand der Kämpfe Meldung gegeben. Im Allgemeinen wurden beim Hinflug der alliierten Bomberverbände die Rundfunkhörer darüber in Kenntnis gesetzt, dass der Sender nun vorübergehend den Sendebetrieb über Funk einstelle (feindliche Verbände konnten die Funkwellen als Orientierung gebrauchen), und sie wurden dazu aufgefordert, den Drahtfunk einzuschalten. Die Nutzung des Drahtfunks zu diesem Zweck erfolgte zuerst bei den Luftangriffen auf Hannover und Münster (10. Oktober 1943). Zpráva o situaci v ovzduší Přeskočit na navigaciSkočit na vyhledávání Zprávao letecké situacibyla rádiová a drátová rádiová zpráva ve vrcholné fázi letecké války ve Třetí říši. Oblast německé protivzdušné obrany (1944) Během vrcholné fázeletecké války nad Německou říší, na počátku a při útoku nepřátelských bombardovacích jednotek, bylo obyvatelstvo neustále informováno o stavu bojů prostřednictvím rádia a později prostřednictvímdrátového rádia. Obecně platí, že při odletu spojeneckých bombardovacích jednotek byli posluchači rádia informováni, že vysílač nyní dočasně pozastavuje rozhlasové vysílání (nepřátelské jednotky mohly používat rádiové vlny jako orientaci) a byli požádáni, aby zapnuli drátové rádio. K použití drátěného rádia k tomuto účelu došlo poprvé běhemnáletů na Hannovera Münster (10. října 1943). Instrukce přišla od samotnéhoHermanna Göringa, který psal o "zachování obrany obyvatelstva". Další technickou možností bylo tzv. "cuckoo call" v rozhlasovém programu, jehož prostřednictvím byli posluchači informováni, že v rádiu lze očekávat důležité zprávy o situaci ve vzduchu. Bezpečnostní služba říšského vůdce SShlásila 11. května 1944, že "zprávy o letecké situaci a místní rozhlasové zprávy o letecké situaci, které byly po nějakou dobu poskytovány prostřednictvím Velkoněmeckého rozhlasu, byly obyvatelstvem obecně a všeobecně vítány ... Volksgenossen, bez ohledu na to, zda jsou kvůli tomu naštvaní nebo ne, nechtějí za žádných okolností zmeškat zprávy o situaci ve vzduchu." Na to reagovalo iříšské kancléřství. Dne 16. června 1944 Martin Bormannv rozkazu 133/44 stanovil, že "drátové rádio a vysílače polohy vzduchu Gaue slouží především k informování obyvatelstva o náletech a k řízení sil sebeobrany v leteckých válečných zónách". Od vzdušného nebezpečí 25 by bylo k dispozici drátové rádio pro hlášení vzdušných situačních zpráv. Mezi zprávami o situaci v ovzduší by měly být vydávány pouzesignály o pozastavení. Pouze v případě zvláštních mimořádných událostí může gauleiter vydávat pokyny straně a obyvatelstvu prostřednictvím televizního rádia." [1] Přehledová mapa pro hlášení o vzdušné situacibyla pomůckou pro zachycení rádiových a drátových rádiových zpráv ve vrcholné fázi letecké války ve Třetí říši. Od poloviny roku 1944 byly na příkaz Gauleitungu publikovány v místním tisku, obvykle s žádostí o jejich oběšení v bytě nebo v protileteckém krytu. Pane Havlíček, pamatujete to tehdy, víte o čem jde dnes na Ukrajině ?
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 23:07  | Reagovat
    blade říká: Úterý, 7. 12. 2021 v 13:07 Naplavenina, soudruh a kolaborant nick Gryc byl pouze kopírák na kravíny a rudé panelstory. = CHRUŠČOVKY OD MOSKVY DO JIHLAVY ------- prosím koukejme na záběry paneláků na Ukrajině. několik slov o urbanismu Ukrajiny raději později PRO VYROVANANOST Držím vám palce. Zdraví Zdeněk Gryc 1.12.2022
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2022 23:51  | Reagovat
    Pane Havlíček Znáte co to bylo za Protektorátu Luftlage meldung ? Uznánívzdušné situacemá zásadní význam pro vojenské vedení. [Archiv der Gegenwart, 2001 [1965]] Znepokojeni stoupajícími a klesajícími poplašnými sirénami jsme odešli[...] na přání německého Wehrmachtu jsme narazili do zatuchlé jeskyně protileteckého krytu, kde na nás čekala další rodina vysílačů, drátěná vysílačka, služba nacistů, která vyplivovala "vzdušné situace". [Die Zeit, 04.04.2007, č. 15]neobvykle pl. PŘÍKLAD: O deset minut později hlásilaletecká situacesilné bojové jednotky s bojovou ochranou nad Holandskem blížící se k říšským hranicím. [Noll, Dieter: Die Abenteuer des Werner Holt, Berlin: Aufbau-Verl. 1984 [1960], str. 217] Pane Havlíček, Dovedete si představit Co to znamená na Ukrajině PRÁVĚ DNES ? VÁNOCE 2022
  • VladimírV  | 02.12.2022 09:12  | Reagovat
    Pane Gryci. Malá rada. V případě bombardování zalehněte patami k výbuchu. A něco pro potěšení. Náš fíkus pustil další dužnatý list. Zdraví Vladimír Havlíček 2.12.2022
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2022 09:38  | Reagovat
    malá rada + VELKÁ VZPOMÍNKA + SOUSTRAST S UKRAJINOU --- Svatopluk Beran říká: Pátek, 2. 12. 2022 v 8:54 NĚCO MÁLO PRO CINYKY CO V POHODIČCE POSLOUCHAJÍ NEIL DIAMONDA SE SPOLUŽÁKEM KUGLEREM --- Prima 1944 student gymnásia. Převzato: Brno – Bylo mu teprve deset, když Američané během 2. světové války zahájili bombardování Brna. O pár měsíců později je vystřídaly sovětské bombardéry. Oběma šlo o totéž - poškodit místa strategická pro nacisty. I po sedmdesáti letech zůstávají vzpomínky Bohumila Moutelíka na padající bomby živé. „Dodnes, když slyším sirénu, tak se mi vrací pocit strachu,“ vzpomíná. Bombardování jihomoravské metropole, které trvalo od 25. srpna 1944 až do osvobození v dubnu 1945, mapuje i nová výstava Letecká válka – cíl Brno na Špilberku. Sdílet obsah Matematika, čeština a pak nácvik toho, jak se chovat při náletu. Klasický školní den brněnských dětí od léta 1944. „Měli jsme přesně naučené, jak se máme chovat. Seřadit se, jít do sklepa. Museli jsme se naučit zacházet s plynovou maskou, lopatou i krumpáčem, abychom se dokázali vyhrabat ze zasypaného domu. Měli jsme legraci, vybíhali jsme z řady a pošťuchovali jsme se. Pak se v okamžiku hra stala skutečností,“ vzpomínal pan Moutelík. Padající bomby zasáhly i jeho školu v Údolní ulici v centru města. „Bylo tam asi 200 dětí, všichni jsme se schovali do sklepa. Když se budova propadla do přízemí, vypukla panika a křik. Ven jsme se mohli dostat jen ze sklepního okénka, kterým se naváželo uhlí,“ popisoval. Zvuk sirén ho i dnes vždycky vystraší. „Prožil jsem si všechny nálety na Brno - ty americké i sovětské. Bylo to opravdu to nejhorší, co jsem v životě prožil a co jsem jako dítě asi prožít neměl. Kolem mě pořád umírali lidé,“ řekl Moutelík. Několikaměsíční bombardování města teď mapuje nová výstava Letecká válka - cíl Brno, kterou Muzeum města Brna otevřelo na Špilberku. Expozice připomíná následky útoků prostřednictvím dobových fotografií, videozáznamů i předmětů. Autentický zážitek pak návštěvníkům přinese vstup do makety protileteckého krytu. V něm uslyší reálné zvuky leteckého náletu a bombardování.
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2022 09:56  | Reagovat
    Slováci předběhli Čechy. Postavili nejlepší špitál ve střední Evropě ZUZANA HODKOVÁ 7:12 Prošli jsme si nejmodernější nemocnici ve střední Evropě. Téměř třetinu plochy zabírají technologie a vyšla na 6 miliard korun. Článek Robotický dávkovač léků, potrubní pošta s rychlostí 5 metrů za vteřinu, jednolůžkové pokoje hotelového typu s přistýlkou pro příbuzné. A v každém z nich, na sále či na chodbě denní světlo. Na Slovensku vyrostla nejmodernější nemocnice ve střední a východní Evropě. Vyšla na 255 milionů eur – tedy více než 6 miliard korun – a stojí za ní československá skupina Penta Investments. ---- Rusové předběhli USA Postavili nejlepší špitál PUTINOVY DĚTI SE UŽ NEMUSÍ RODIT VE ŠVÝCARSKU
  • Svatopluk Beran  | 02.12.2022 11:10  | Reagovat
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Bombardov%C3%A1n%C3%AD_Brna Bombardování Brna byla série náletů amerického a sovětského letectva od 25. srpna 1944 do 26. dubna 1945. Při amerických náletech byly použity letouny B-24 Liberator a Boeing B-17. Dohromady si nálety vyžádaly okolo 700 obětí. Americký nálet 20. listopadu 1944 jako náhradní cíl. V pondělí 20. listopadu 1944 vzlétlo 476 amerických bombardérů B-24 Liberator a Boeing B-17 z letecké základny v italském Bari. Jejich úkolem mělo být zničení rafinérie na výrobu syntetického benzinu v Blechhammeru (Blachownia) v jižním Polsku. Kvůli přízemní mlze a oblačnosti však dva útočné svazy (přes 280 letounů) dostaly rozkaz zaútočit na náhradní cíle. Nejprve byla zasažena Opava, kde zahynuli 4 lidé. Nad Brno zamířilo 149 letadel, která při kobercovém náletu svrhla především na centrum a některá předměstí okolo 2 500 pum. Jednotlivé pumy vážily 50–500 kg a některé byly časované. Nálet probíhal ve třech vlnách: v 11.43, 11.48 a 12.05 hodin. Provedla jej 97. bombardovací skupina 5. bombardovacího křídla U.S. Army Air Forces. Po skončení druhé světové války se Američané za nálet omluvili. Při náletu zemřelo 578 lidí. Zničeno bylo okolo 200 domů a další byly poškozeny. Asi 6 000 obyvatel přišlo o své domovy.Jiné prameny hovoří o asi 530 lidech bez přístřeší. Zahynulo i 16 pracovníků Nejvyššího soudu, kteří mají pamětní desku na Paláci Morava na Malinovského náměstí. Ve škole na Mendlově náměstí zemřelo v krytu 40 dětí, když je zaplavila voda z parního potrubí. Útok proběhl také na Přerov a Kroměříž. V Hodoníně si vyžádal 179 obětí, v Břeclavi 60 obětí a ve Zlíně 24 obětí. Americký nálet 19. prosince 1944 jako odlehčovací shoz zbloudilého letadla. Při posledním americkém krátkém náletu bylo svrženo z jediného, snad zbloudilého letadla, několik bomb a nezpůsobil žádné úmrtí. Mohlo jít o odlehčovací shoz. Čtyři bomby zasáhly náměstí Svobody (tehdy Viktoria-Platz) a tři Denisovy sady. PO NASAZENÍ NA ÚKLID TROSEK A PO ODKLÍZENÍ Z TOHOTO ODLEHČOVACÍHO SCHOZU ZBLOUDILÉHO AMERICKÉHO LETADLA A NÁSLEDNÉ NOČNÍ JÍZDĚ PŘEPLNĚNÝM VLAKEM NA ZADNÍ OTEVŘENÉ PLOŠINĚ OSOBNÍHO VAGONU Z BRNA NA ZASTÁVKU U BRNA, UMÍRÁ NA ZÁPAL PLIC NA VÁNOČNÍ SVÁTLY 26PROSINCE POŠTOVNÍ ÚŘEDNÍK BERAN.
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2022 12:52  | Reagovat
    text komentáře je v blogu. BOMBARDOVÁNÍ Zdeněk Gryc | Pátek, 2. 12. 2022 v 10:15 PRÁVĚ DNES NA UKRAJINĚ a… Bombardování Brna byla série náletů amerického a sovětského letectva od 25. srpna 1944 do 26. dubna 1945. --- lituji, že to bylo AMERICKÉ LETADLO možná že je to latentní pohnutka k obsahu komentářů Svatopluka Berana --- PO NASAZENÍ NA ÚKLID TROSEK A PO ODKLÍZENÍ Z TOHOTO ODLEHČOVACÍHO SCHOZU ZBLOUDILÉHO AMERICKÉHO LETADLA A NÁSLEDNÉ NOČNÍ JÍZDĚ PŘEPLNĚNÝM VLAKEM NA ZADNÍ OTEVŘENÉ PLOŠINĚ OSOBNÍHO VAGONU Z BRNA NA ZASTÁVKU U BRNA, UMÍRÁ NA ZÁPAL PLIC NA VÁNOČNÍ SVÁTLY 26PROSINCE POŠTOVNÍ ÚŘEDNÍK BERAN.
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2022 13:19  | Reagovat
    3 vlakové zastávky za sebou Tetčice Rosice Zastávka u Brna a 2 dědové, možná byli přátelé. Pošťák a železničář k sobě neměli daleko. Beran - Zastávka u Brna František Gryc – Rosice / vlakvedoucí/ Anna Veverková Tetčice /babička - služka/
  • Svatopluk Beran  | 02.12.2022 16:20  | Reagovat
    ANO, MOHLI SE ZNÁT, TAK HNUSNĚ DOPADÁ JAKÁKOLIV VÁLKA NA CIVILISTY. NEMÁM RÁD VŠECHNY VÁLKY A VŠECHNY KDO JE V ZÁJMU SVÝCH OSOBNÍCH FINANČNÍCH ZISKŮ DOTUJÍ A INICIUJÍ, DOKONCE AŽ Z KONTINENTU NA OPAČNÉ STRANĚ POLOKOULE. ŽÁDNÁ ZEM KDEKOLIV NA SVĚTĚ SI NENÍ PŘED NIMI JISTÁ, ANI SPOJENCI. MÍM MEMENTEM NENÍ ZHODA HLOUPÝCH NÁHOD V HLOUPÉ VÁLCE, NÝBRŽ SMUTNÉ POZNÁNÍ NA MÍSTĚ SAMÉM (ŽE JSOU VÁLKLY CÍLENĚ PŘEDEM A ČASOVANĚ PŘIPRAVOVANÉ - ORGANIZOVANÉ), NESOU TOTIŽ NEJJISTĚJŠÍ ZJISK, PŘEDEVŠÍM TEHDY, KDYŽ SI JE ZORGANIZUJETE A PŘIPRAVÍTE NA OPAČNÉ STRANĚ POLOKOULE.
  • blade  | 02.12.2022 16:50  | Reagovat
    OPAKOVÁNÍ MATKA MOUDROSTI: 6.10.2018 (JL) „Nestačil jsem se divit, protože já už se navenek moc neprojevuji. Ale má to pro mě velký osobní význam a byl to velký zážitek,“ komentuje Gryc udělení ceny i její předání na Hradě. ————————————————————– Vrána k vráně sedá, president Miloš přítele-architekta si hledá ?
  • blade  | 02.12.2022 16:52  | Reagovat
    30.11.20222 vydalo OSN zprávu > podle ní Česko letos patří mezi nejhorší státy na celém světě podle míry poklesu reálných mezd pracujících! Horší než Česko (-6,8%) Horší než Česko je letos již jen Polsko a Brazílie mají (-6,9%). Nejhorší už je jen Nicaragua řízená marxistickým veteránem Danielem Ortegou (-7,6%). Podle zprávy je letos nejlepší zemí světa Maďarsko s reálným zvýšením kupní síly zaměstnanců o 12%. (vyberte data v Excel) https://www.ilo.org/digitalguides/en-gb/story/globalwagereport2022-23#data
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2022 18:31  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pátek, 2. 12. 2022 v 16:20 ANO, MOHLI SE ZNÁT, TAK HNUSNĚ DOPADÁ JAKÁKOLIV VÁLKA NA CIVILISTY. NEMÁM RÁD VŠECHNY VÁLKY… --- Dokonce jsem se mohl s Vaším dědečkem potkat. Otec byl zaměstnancem fy Bananas, která měla u Kapucínů pronajaté prodejní prostory. Jak byla vyhlášena první výstraha utíkali jsme v Černovicích na tramvaj a jeli na na nádraží. Kousek odtud v klášteře měli Kapucíni měli velký sklep s valenou klenbou 20m pod zemí. Čtyři bomby zasáhly náměstí Svobody (tehdy Viktoria-Platz) To je kousek. Otec kopal protitankové zákopy v Černovicích… Převzato: .“ Vojáci nakonec chlapce poslali domů a za týden byli povoláni na stavbu zákopů nedaleko Brna. „Tam v té partě s námi byl i Vladislav Menšík, který nás bavil na těch zákopech.“ Na práci s Vladislavem Menšíkem vzpomíná Karel moc rád, s budoucím slavným hercem, který vystupoval pod jménem Vladimír, byla na stavbě zákopů velká legrace. „Ten měl tolik vtipů, že my jsme se těšili do těch zákopů.“ I po válce zůstával Schmidt s Menšíkem v příležitostném kontaktu. „Když přijel pak z Prahy, tak se u nás stavoval na kus řeči a zase jel pryč.“ Židenice byly osvobozeny v květnu 1945 Rudou armádou. „Lidé je vítali a dávali jim alkohol. Bylo zajímavé, že nikdo z nich si nevzal alkohol a spěchali do města.“ Nedlouho po prvních vojácích však přijeli další, kteří již do Brna tolik nepospíchali. „To už bylo horší, ti už alkoholu holdovali a pak bylo zle.“ TETČICÍCH TO BYLO STEJNÉ ! /O Menšíkovi se kterým jsem byl za Protektorátu v Kuratoriu a pak v Sokole Brno IV. jsem už psal jinde. Je o něm ve zpravodaji Sokola a ještě lépe v jeho osobních stránkách. Přijel do Černovic na sokolskou oslavu, nešel tam, omluvil se a druhý den umřel. Od Diny Štěrbové jsem po Otokarově úmrtí dostal knihu ŘEKY, MOJE ŘEKY / skvělá kniha od pramenů až k Černobilu a o moc víc/ Není to tak dlouho, co byl v Jihlavě Radničním sklípku Ing. Tomance, Otakarův kolega senátor Štětina, kterému jsem dal kopie fotek z našich aktivit. Řeky Otakara Štěrby O pořadu Pondělí 27. 3. 2017 na ČT2 Dokumentární portrét profesora Otakara Štěrby, CSc., který se celý svůj profesní život věnoval ekologii a tématům s ní spojených. Uvádíme jako připomínku všestranné osobnosti vodáka, horolezce, ale i filmaře, ekologa, cestovatele a spisovatele, který nedávno zemřel ve věku 83 let. Režie L. Moulis V březnu zesnulý významný český vědec Otakar Štěrba zasvětil celý svůj život zkoumání přírody prostřednictvím několika vědních oborů – hydrobiologie, systematické zoologie, zoogeografie a ochrany přírody. Tyto obory se staly širokou základnou pro ekologii, kterou se aktivně zabýval i v pozdním věku. Založil první katedru ekologie u nás a studium Ochrana a tvorba životního prostředí. „Současné ekologické vzdělání naší populace je bohužel mizivé, přímo katastrofální. Lidé mají útržkovité informace převážně jen z médií, dochází k záměrným dezinformacím, jsou často zmateni…,“ říká prof. Štěrba v jednom z komentářů snímku, který se snaží jeho prostřednictvím nahlédnout za pojem ekologie. Především v souvislosti s řekami, neboť ty byly celoživotní profesní i lidskou láskou Otakara Štěrby. Důležitost těchto tepen, žil a vlásečnic pro život naší planety si profesor Štěrba uvědomoval po více než padesáti letech zkoumání se vzrůstající zoufalou naléhavostí. Svět svých řek znal do detailů. Jako jeden z prvních na světě se s americkými a evropskými vědci zabýval hyporeálem – tajemným světem podpovrchového říčního dna. Byl tvůrcem teorie říční krajiny, popularizátorem vědy, nezlomným ochráncem přírody. Pro ověření svých teorií neváhal v pokročilém věku podniknout několikaletou plavbu kolem světa po řekách. Stal se tak nositelem unikátního poznání, které dále předává divákům České televize díky dokumentu režiséra Ladislava Moulise. Film získal na AFO Olomouc 2014 Cenu časopisu Vesmír za nejlepší český dokument v oblasti přírodních věd. V poslední etapě života se Štěrba věnoval i humanitární činnosti v oblasti Západního Himálaje - Karákóramu na severu Pákistánu. V roce 2005 s manželkou investovali vlastní peníze do vybudování vodovodů, které přivádějí čistou vodu z hor obyvatelům Čonga a letnímu pastvišti v Askole. O rok později se podíleli na zřízení české mobilní nemocnice v horské vesnici Arandu, kterou dodnes soukromé prostředky Štěrbových částečně pomáhají provozovat. Autor: Petra Klimková Zdroj: https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/otakar-sterba-ekolog-dobroduh-umrti-reky-moje-reky.A170429_2322466_olomouc-zpravy_stk
  • Svatopluk Beran  | 02.12.2022 19:19  | Reagovat
    Dokonce jsem se mohl s Vaším dědečkem potkat. JE TO TEORETICKY MOŽNÉ, DĚLAL PO PŘEDÁNÍ POŠTY WERMACHTU V ŠUMPERKU, NA POŠTĚ V CENTRU BRNA.
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2022 20:36  | Reagovat
    dík a dobrou noc, sníh dost koukám ZG
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2022 20:42  | Reagovat
    PS. tohle si prosím přečtěte, moc času to nezabere: .cz/olomouc/zpravy/otakar-sterba-ekolog-dobroduh-umrti-reky-moje-reky.A170429_2322466_olomouc-zpravy_stk
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2022 20:43  | Reagovat
    oprava: Zdroj: https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/otakar-sterba-ekolog-dobroduh-umrti-reky-moje-reky.A170429_2322466_olomouc-zpravy_stk
  • Svatopluk Beran  | 03.12.2022 07:51  | Reagovat
    PANE GRYC PÍŠE SE TAM O PANU ŠTĚTINOVI A TENTO ČECHOAMERIČAN JE PRO MÉ NASTAVENÍ MORÁLKY ŠPATNÝ A ZLÝ ČLOVĚK. MĚL JSEM MOŽNOST BÝT NA JEHO BESEDĚ V JIHLAVĚ O VÁLCE RUSKA V GROZNÉM A PO JEHO RÁDOBY ZASVĚCENÉM PROSLOVU SE UKÁZAL PŘESNĚ JAK JSEM TUŠIL A TO COBY AROGANTNÍ PROTIRUS. JÁ NEJSEM VYLOŽENĚ PROTI NĚKOMU, ALE JSEM PROTI CÍLENÉMU STÁTNÍMU POLITICKÉMU TLAKU NA JAKÝKOLIV NÁROD, KTERÝ SE ZROVNA NEHODÍ DO KŠEFTU ZÁPADU A ZÁPAD TYTO NÁRODY CÍLENĚ NIČÍ A PONIŽUJE. JSEM RÁD ŽE JSEM KDE JSEM TEDY NA ZÁPADĚ - ALE NEHODLÁM ŽÍT Z TOHO, ŽE OSTATNÍ JSOU SVINĚ PROTOŽE VŽDYCKY SVINĚ BYLI A MNĚ SE TEĎ HODÍ, ŽE SPRÁVNĚ ZPRACOVANÝM A ZNEUŽITÝM OBČANŮM, BUDU NUTIT, ŽE JSOU TAKOVÍ Z PRINCIPU SVÉ KULTURY A BYLI TAKOVÝ VŽDY. NENÍ TO PRAVDA A NEJSOU TO KOMPLETNÍ HISTORICKÉ SKUTEČNOSTI ONOHO NÁRODA. JSOU TO PRAVDIVÉ ALE POUZE CÍLENĚ VYTRŽENÉ INFORMACE, KTERÉ MOMENTÁLNĚ SVĚTOVÁ NEJSILNĚJŠÍ KULTURA ZA TLAKU MOMENTÁLNÍHO LÍDRA ZÁPADU - USA -, VÝBĚROVĚ ZNEUŽÍVÁ A ZÁSOBUJE JIMI NEVĚDOUCÍ, STEJNĚ TAK JAKO CÍRKEV DŘÍVE Z KAZATELEN MASÍROVALA NEVZDĚLANÝ LID. URČITĚ JSEM TO TU DŘÍVE UŽ O PANU ŠTĚTINOVI PSAL. MASÍROVAL POSLUCHAČE PŘEDNÁŠKY O ŠÍLENOSTECH RUSKÝCH VOJSK V GROZNÉM, ALE KDYŽ JSEM MU ZDĚLIL SVÉ INFORMACE A SVŮJ POHLED NA SITUACI, AKORÁT SE ZAČAL JAK GENERÁL PAVEL V NEJPOSLEDNĚJŠÍCH VIDEÍCH TRAPNĚ VYMLOUVAT ŽE JEHO MATKA JE AMERIČANKA A ŽE POD GROZNÝM NĚJAKÁ TA METROVÁ TRUBKA, OD NĚKUD NĚKAM, VEDE. JÁ BYCH SE VÁS POKUSIL SPÍŠ POŽÁDAT O TO, ZDALI BY JSTE NENAŠL V MÉM NĚKTERÉM DŘÍVĚJŠÍM PŘÍSPĚVKU V JIHLAVSKÝCH BLOGÁCH, KDE JSEM PSAL, ŽE Z RANČÍŘOVSKÝCH KASÁREN ZMIZELY ČESKÉ HOUFNICE - DANA - STOPROCENTNĚ JSEM O TOM PSAL, TO SI PAMATUJI. (TEĎ UŽ FABULUJI, ALE JSEM PŘESVĚDČEN ŽE JSEM K TOMU PŘIPSAL POZNÁMKU O TOM, ŽE JSEM ZVĚDAVÝ KDE SE TYTO NAŠE HOUFNICE DANY, OBJEVÍ - PAK BYCH SE JÁ MOHL ODPÍCHNOUT MINIMÁLNĚ ROK DOPŘEDU OD TOHO KDY JSEM TO NAPSAL, ŽE NAŠE VLÁDA, AŤ TO BYLA KTERÁKOLIV, SE PŘIPRAVUJE SPOLUPRACOVAT VĚDOMNĚ S USA VE VÁLCE NA UKRAJINĚ, CÍLENĚ ODSTŘIHNOUT EVROPU OD RUSKÝCH UHLÍKOVÝCH SUROVIN. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rozhovor-s-sefemasociace-ukrajinskych-zbrojaru-jevhenem-krup/ Jakou roli hrají zbraně dodané Českem? Kromě nábojů, tanků využíváte i samohybnou houfnici Dana… Poklonil bych se českému národu za pomoc, kterou nám poskytuje. Každý výstřel houfnice Dana zachraňuje pokud ne stovky, tak desítky vojáků i civilistů. Jak složitá je spolupráce s ukrajinskou armádou v době války? Ukázalo se, že Ukrajinec není jen univerzálním vojákem, ale i tím, kdo se velice rychle učí. Máme systém dobrovolníků, kteří vyrážejí na frontu, kde probíhají boje a zároveň se v nich testuje nějaký výrobek. Dobrovolníci dostanou od našich vojáků zpětnou vazbu a vracejí se k výrobcům, aby podali zprávy, co je potřeba vylepšit, opravit. Tím se naše výrobky neustále zlepšují. Týká se to téměř každé zbraně.
  • Svatopluk Beran  | 03.12.2022 08:23  | Reagovat
    A KDYŽ TAK LEHCE NAVÁŽU NA VAŠI STRUNU ARCHITEKTA. BYL JSEM SE PODÍVAT, ANIŽ BYCH SEBEMÍŇ VŮBEC TUŠIL DO ČEHO JDU, NA BAZILIKU SV. PROKOPA V TŘEBÍČI. A BYL JSEM DOSLOVA KONSTERNOVÁN CO JSEM VIDĚL. VŮBEC JSEM NETUŠIL, CO ZA NESMÍRNOU NÁDHERU, KOUSÍČEK OD MÉHO DOMOVA, EXISTUJE. A POKUD BY JSTE MĚL NĚJAKÉ ODKAZY NA NĚJAKÉ INFORMACE O TOM JAK NĚKDO POPISUJE, JAK TAKOVÁ KAMENNÁ ŽULOVÁ STAVBA V POLOVINĚ TŘINÁCTÉHO STOLETÍ, UPROSTŘED OHROMNÝCH LESNÍCH HVOZDŮ, S MINIMÁLNÍ ODBORNOU LIDSKOU CIVILOIZACÍ, MOHLA PROBÍHAT, BYL BYCH VÁM ZA TO VDĚČN. MYSLÍM TÍM KDO TO STAVĚL, KDE BRALY KÁMEN, KDE DŘEVO, KOLIK NA TO MUSELO BÝT LIDÍ, BYLA TADY K VŮLI TOMU KRÁTKODOBĚ VYSTAVENO NĚJAKÉ SPECIÁLNÍ ZÁZEMÍ PRO RODINY ODBORNÍKŮ, - (TŘEBA JAKO PŘI VÝSTAVBĚ PYRAMID V EGYPTĚ NEBO PŘI VÝSTAVBĚ PŘEHRAD NA ŘECE COLORADU V USA) - KTEŘÍ SEM MUSELI BÝT ZŘEJMĚ NAJMUTI, MOŽNÁ Z CELÉ TEHDEJŠÍ EVROPY? TO JSOU VĚCI, KTERÉ BY MNE URČITĚ MOC ZAJÍMALY. TO ZÁZEMÍ A JEHO CHOD PŘI VÝSTAVBĚ TAKOVÉHO STAVEBNÍHO, NA TEHDEJŠÍ I DNEŠÍ DOBU, KLENOTU U NÁS.
  • Zdeněk Gryc  | 03.12.2022 09:35  | Reagovat
    KTERÉ BY MNE URČITĚ MOC ZAJÍMALY. mně zajímaly také. panelové sídliště jsem dělal s velkou snahou polidštit životní prostředí jediné sídliště za které se tak moc nestydím je Štěpnický rybník v Telči. rád jsem dělal první expozici hradu Roštejna Rekonstrukci Sklípku. Ve svém bytě v 6 poschodí se necítím dobře a raději jak to jde tak jsem na trávníku u chalupy o čemž právě přemýšlím. Ta problematika Třebíče je moc široká, kolonizace krajiny šla podle řek. Štěrbovy řeky, tam je toho moc. tak jen tak stručně a s pozdravem Zdeněk
  • Zdeněk Gryc  | 03.12.2022 09:47  | Reagovat
    PS. už ta "pitomost" pomoci lidem tam kde žijí a nenutit je k emigraci: horolezkyně provozuje v Pákistánu nemocnici 23. dubna 2021 Jako žena neměla za bývalého režimu moc šancí účastnit se horolezeckých expedic, přesto zdolala dvě osmitisícovky. Dina Štěrbová navzdory překážkám vždy uměla najít vlastní cestu k cíli. Ta ji nakonec přivedla ke splnění i jiného snu. Zdroj: https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/dina-sterbova-horolezkyne-pakistan-nemocnice-humanitarni-pomoc.A210422_190859_olomouc-zpravy_mama
  • Svatopluk Beran  | 03.12.2022 09:47  | Reagovat
    TAK A NEMOHU SI POMOCI ZÁPADNÍ JEDNOMILIARDOVÝ SVĚT POD TLAKEM USA, ZAVÁDÍ DO SEDMIMILIARDOVÉHO SVĚTA AMERICKÝ SOCIALIZMUS. (TEDY KAPITALIZMUS :( ) VYDĚLÁVAT NA ENERGETICKÝCH SUROVINÁCH A PODPOROVAT SI TÍM MĚNOVOU STABILITU DOLARU PRO SVÉ VÁLKY - MŮŽEME JEN MY SAMI - VÁS OSTATNÍCH SEDM MILIARD SVĚTA, KTEŘÍ NETÁHNOU VYLOŽENĚ S NÁMI, PROTOŽE MY JSME TI ZDEJŠÍ MOMENTÁLNÍ BOHOVÉ NA TÉTO ZEMĚKOULI, TAK PRO VÁS NÁŠ SOUTĚŽNÍ KAPITALIZMUS EXISTOVAT NEBUDE. DOKUD JSME MY MOHLI TĚŽIT Z VÁS, BYLO VŠE V POŘÁDKU, ALE NE ŽE VY BUDETE POUŽÍVAT NAŠI TAKTIKU A NAŠI SVOBODU VŮČI NÁM SAMOTNÝM. ZÁPAD OPĚT SPOUŠTÍ OCELOVOU OPONU, TENTOKRÁT CELÉMU SVĚTU A UKAZUJE JASNĚ CO SE SMÍ KDYŽ TO DĚLÁ SÁM, ALE KDYŽ DĚLÁ TO SMÉ NĚKDO JINÝ, TAK TO UŽ JE SVINSTVO JO, JO NENÍ NAD NAŠÍ ZÁPADNÍ SPRAVEDLIVOU PRAVDU. JSME PRO BUDOUCNOST SVĚTA ZCELA NEČITELNÍ, VLASTNĚ PARDON, NAPROSTO ČITELNÍ, TAKŽE VEŠKERÉ NAŠE INOVACE BUDOU JIŽ APRIORY ODMÍTÁNY, SAMOZŘEJMĚ POKUD SI JE NEVYNUTÍME VÁLKOU - TAK ZÁPADNÍ BLBCI HURÁ DO VÁLEK -
  • Svatopluk Beran  | 03.12.2022 13:56  | Reagovat
    Ta problematika Třebíče je moc široká, kolonizace krajiny šla podle řek. NEJDE MI O PRŮBĚŽNOU KOLONIZACI KRAJINY KDEKOLIV, MYSL JSEM JESTLI NĚKDO, AŤ UŽ NĚJAKÝ ARCHITEKT NEBO HISTORIK SEPSAL POSTUP VÝSTAVBY TÉTO BAZILIKY A ŽIVOT LIDÍ KTEŘÍ SE PŘÍMO PODÍLELI NA TÉTO VÝSTAVBĚ. JESTLI NĚKDO VYTÁHL Z NĚJAKÝCH STARÝCH SPISŮ Z RŮZNÝCH MÍST EVROPY A DAL DOHROMADY OSUDY LIDÍ KTEŘÍ TUTO STAVBU BĚHEM PÁR DESÍTEK LET VYBUDOVALI. MLADÉ DĚVČE KTERÉ NÁS PROVÁZELO, NAZNAČILO, ŽE TO BYLA NĚJAKÁ SKUPINA TEHDEJŠÍCH ODBORNÍKŮ - STAVITELŮ, TESAŘŮ, KAMENÍKŮ, KRESLÍŘŮ KTEŘÍ PROCHÁZELI EVROPOU A BYLI JAKO SKUPINA NAJÍMÁNI NA VÝSTAVBY TEHDEŠÍCH SAKRÁRNÍCH STAVEB. A ŽE CHODILI S CELÝMI RODINAMI. KAŽDÝ ŽE SE ZŮČASTNIL V ŽIVOTĚ VÝSTAVBY TAK DVOU, TŘÍ, ČTYŘ KLÁŠTERŮ. PŘITOM V MÍSTĚ ZE SCHOPNĚJŠÍCH DOMORODCŮ ZAPRACOVÁVALI DO UMĚNÍ SVÝCH ŘEMESEL DALŠÍ A TI ZAS POSTUPOVALI EVROPOU DÁL. MUSELA TO BÝT ZAJÍMAVÁ KOMUNITA ODBORNÝCH A CHYTRÝCH LIDÍ, KTEŘÍ BEZ ŠKOL DOKÁZALI BÝT VÝMEČNÍ.
  • Zdeněk Gryc  | 04.12.2022 12:45  | Reagovat
    „MUSELA TO BÝT ZAJÍMAVÁ KOMUNITA ODBORNÝCH A CHYTRÝCH LIDÍ, KTEŘÍ BEZ ŠKOL DOKÁZALI BÝT VÝMEČNÍ.¨ --- ANO je to velice zajímavá problematika. Hluboko za totáče, cizinky starší dámy, někde před Habermannovou dílnou u kostela Sv. Jakuba, v ruce knihu evropských kamenických značek a dalekohled. Byl by to docela zajímavý blog architektuře a životním prostředí. Ale takhle ? „hele ty starej vole z Březinek“ Spalovnu v Jihlavě NÉ !!! Jste se úplně pomátl ZG !!! Spalpovnu přímo na sídlíšti může vymyslet tak leda blázen. Si ten smrad z toho dýchejte sám. Stačí zasvinění od krono. Zde je myšlena spalovna pro několik měst. blade | 2020-01-06 11:26:07 | Reagovat --- Nedávno: ANO VŠECHNO SE ZHORŠUJE, kdo by tady tak chlapsky napsal: --- 1. blade říká: Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59 Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud… …Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel ! https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png Problém je vždy v tom napsat k věci a ne úvodem napadnout autora, jak je zvykem v JL. Studenti jsou nadějí národa 1939, 1968, 1989, 2022. „Maturitu sice má, ale podepsat se pod sprostoty nemůže“ „být čestní, poctiví a vzdělaní.“ Na školství se nesmí šetřit: Reprezentativní a nestraník. Prezident podle studentů MICHAELA RAMBOUSKOVÁ Foto: JSNS.cz, Jakub Hlaváč V zatím posledních studentských volbách mladí lidé nanečisto loni volili poslance. VČERA 13:10 Prezidenta by šla volit drtivá většina středoškoláků a vysokoškoláků, kteří se účastnili listopadového průzkumu mezi studenty. Ti chtějí prezidenta hlavně reprezentativního a čestného. Článek Budoucí český prezident či prezidentka by měli mít především reprezentativní vystupování, být čestní, poctiví a vzdělaní. To vyplynulo z průzkumu mezi více než půldruhým tisícem českých středoškoláků a vysokoškoláků. Už za necelé dva týdny si přitom studenti starší 15 let opět vyzkouší studentské volby. Ty se uskuteční přesně měsíc před volbami regulérními. Ve čtvrtek 8. prosince jim bude předcházet prezidentská debata se studenty. Studentským otázkám odmítl čelit jen Andrej Babiš.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 13:20  | Reagovat
    URČITĚ SI NEBUDEM PANE GRYC ROZUMĚT VE STUDENTSKÝCH VOLBÁCH. PODLE MNE JSOU STUDENTSKÉ VOLBY DNEŠNÍ TYPICKÁ PR MANIPULACE S GENERACÍ, KTERÁ NEMÁ VŮBEC, ALE VŮBEC ŽÁDNÉ ZKUŠENOSTI S ŽIVOTEM KOLEM SEBE. MAJÍ PODLE MNE ZCELA NAPROSTO PRÁVO VOLIT, DEJME TOMU OD 18 AŽ 20 LET. JE TO JEJICH NEZPOCHYBNITELNÉ PRÁVO ZASAHOVAT DO DĚNÍ BUDOUCÍHO SVĚTA KOLEM NICH, JENŽ BUDE PO DOBU ZBYTKU JEJICH ŽIVOTA KOLEM NICH PROBÍHAT. ONI ALE NEVYCHÁZÍ Z ŽÁDNÝCH ŽIVOTNÍCH ZKUŠENOSTÍ A TÍM I ŽIVOTNÍ TÍHOU S TÍMTO SVĚTEM KOLEM SEBE. DNEŠNÍ GENERACE JE POŠKOZOVANÁ INFORMACEMI, SICE JINÝMI, ALE NAPROSTO STEJNĚ JEDNOSTRANNĚ ZNEHODNOCUJÍCÍMI SKUTEČNÝ SVĚT, JAKO ZA SOCIALIZMU. JSOU SAMOZŘEJMĚ DO TEĎ CHRÁNĚNÍ, OD VŠECH NEŠTĚSTÍ SVĚTA A ŽIVOTA RODIČI A PROTO JE JEJICH ROZHODNUTÍ KOHO VOLIT, ZCELA NEKOMPETENTNÍ. ŽIJÍ NA PODSTATĚ TOHO ŽE ŽIVOT JE KRÁSNÝ A SAMOZŘEJMÝ, PŘIČEMŽ SI VŮBEC, ALE VŮBEC NEUVĚDOMUJÍ OCHRANNOU RUKU RODIČŮ, KTERÁ JIM ZAJIŠŤUJE SPOLU S JEJICH DOSUD NEGATIVNĚ NEZASAŽENÝM ZDRAVÍM, NAPLNĚNÍ MLÁDÉHO ENTUZIASMU ŽE BUDOU ŽÍT NAVŽDY, BUDOU MÍT POŘÁD SÍLU A ŽE TO BUDOU PRÁVĚ ONI, KOHO JAKÉKOLIV NEŠTĚSTÍ SVĚTA NIKDY NEPOTKÁ A PRÁVĚ ONI BUDOU TI NA VRCHOLKU PYRAMIDY OSOBNÍHO ŮSPĚCHU NADEVŠEMI. JEŠTĚ JEDNOU, JE TO JEJICH NEZADATELNÉ PRÁVO VĚŘIT A VOLIT A JÁ JEJICH PRÁVO VOLIT NIJAK NECHCI OMEZOVAT A ZPOCHYBŇOVAT. NADŠENÍ MLÁDÍ JE TO CO TAKÉ POSUNUJE LIDSKOU SPOLEČNOST. JEJICH NADŠENÍ ALE VŮBEC NEVYCHÁZÍ Z TÍŽE ŽIVOTA, NÝBRŽ Z NEKRYTÝCH PŮJČEK BANK A VYTVOŘENÝCH VĚCÍ Z TĚCHTO NEKRYTÝCH PŮJČEK A ZATÍM, Z POHLEDU NÁS STARŠÍCH, NESKUTEČNÉ SÍLY NEPOŠKOZENÉHO ZDRAVÍ KAŽDÉHO MLADÉHO ČLOVĚKA. TAKŽE PODLE MNE NEJSOU STUDENTSKÉ VOLBY NIČÍM JINÝM, NEŽ PROPAGANDISTICKOU MANIPULACÍ MÉDIÍ S MLADÝMI LIDMI A NESOUHLAÍM S NIMI. TYTO STUDENTSKÉ VOLBY VŮBEC NEVYPOVÍDAJÍ O HODNOTÁCH V BUDOUCÍM ŽIVOTĚ MLADÝCH LIDÍ, NÝBRŘ JEN O snech MLADÝCH VOLITELŮ, JAK KRÁSNĚ BUDE ŽIVOT KOLEM NICH ZE ZNEHODNOCENÝCH PROSTŘEDKŮ SMĚNY (což vůbec netuší) PROBÍHAT NAVŽDY.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 13:44  | Reagovat
    Budoucí český prezident či prezidentka by měli mít především reprezentativní vystupování, být čestní, poctiví a vzdělaní. To vyplynulo z průzkumu mezi více než půldruhým tisícem českých středoškoláků a vysokoškoláků. MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT, TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPORNOU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ. DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI STATISÍCE MLADÝCH KTEŘÍ POD TÍHOU PROŠLÉ VÁLKY A MOŽNOSTI BÝT SI VŠICHNI ROVNI. BUDOVALI NOVÝ LEPŠÍ SVĚT, ALE BYLO TU I MENŠÍ MNOŽSTVÍ MLADÝCH LIDÍ KTEŘÍ OD RODIČŮ VĚDĚLI, ŽE SVĚT TAK DOSUD NEFUNGOVAL ANI PŘES NEZIŠTNOU OBĚTAVOST A NADŠENÍ TEHDEJŠÍHO MLÁDÍ EXISTOVAT NEBUDE. SITUACE SE NIJAK NEZMĚNILA. BUDE ELITA, NÁSLEDNĚ OBSLUHA ELITY A PAK VĚTŠINA OBČANŮ KTERÁ BUDE ŽÍT NA NĚKTERÉ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. CO SE BUDE MĚNIT BUDOU JEN MODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE, KTERÉ BUDOU VYDÁVÁNY ELITAMI ZA POKROK LIDSTVA. VĚTŠINA LIDÍ JE BUDE POUŽÍVAT, ALE PŘITOM ŽÍT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH KTERÉ BUDOU ODEBRÁNY DANĚMI ELITÁM A OBSLUZE ELIT JENŽ VYDĚLAJÍ NA CHUDOBĚ A NÍZKÝCH PŘÍMECH CHUDOBY. TAKŽE PROSTŘEDKY SMĚNY NEBUDOU OBČANÉ DOSTÁVAT PŘÍMO ZA SVOU PRÁCI, ALE BUDOU SI JE MUSET - PŘENESENO - VYŽEBRAT ZA SVOU PRÁCI PŘES SOCIÁLNÍ DÁVKY A BÝT ZA NĚ ELITÁM VDĚČNI. TO JE TO CO VY PŘES NEOLIBERÁLNÍ POLITIKU A EKONOMIKU USA PODPORUJETE. V TAKOVÉTO SPOLEČNOSTI NEMŮŽE EXISTOVAT MORÁLNÍ PRESIDENT JAKO HUS NEBO MASARYK A NECPĚTE PROSÍM MEZI TAKOVÉTO DVĚ NEDOSTIŽNÉ ČESKÉ OSOBNOSTI, AMERICKOU LOUTKU HAVLA.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 13:45  | Reagovat
    Budoucí český prezident či prezidentka by měli mít především reprezentativní vystupování, být čestní, poctiví a vzdělaní. To vyplynulo z průzkumu mezi více než půldruhým tisícem českých středoškoláků a vysokoškoláků. MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT, TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPORNOU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ. DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI STATISÍCE MLADÝCH KTEŘÍ POD TÍHOU PROŠLÉ VÁLKY A MOŽNOSTI BÝT SI VŠICHNI ROVNI. BUDOVALI NOVÝ LEPŠÍ SVĚT, ALE BYLO TU I MENŠÍ MNOŽSTVÍ MLADÝCH LIDÍ KTEŘÍ OD RODIČŮ VĚDĚLI, ŽE SVĚT TAK DOSUD NEFUNGOVAL ANI PŘES NEZIŠTNOU OBĚTAVOST A NADŠENÍ TEHDEJŠÍHO MLÁDÍ EXISTOVAT NEBUDE. SITUACE SE NIJAK NEZMĚNILA. BUDE ELITA, NÁSLEDNĚ OBSLUHA ELITY A PAK VĚTŠINA OBČANŮ KTERÁ BUDE ŽÍT NA NĚKTERÉ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. CO SE BUDE MĚNIT BUDOU JEN MODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE, KTERÉ BUDOU VYDÁVÁNY ELITAMI ZA POKROK LIDSTVA. VĚTŠINA LIDÍ JE BUDE POUŽÍVAT, ALE PŘITOM ŽÍT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH KTERÉ BUDOU ODEBRÁNY DANĚMI ELITÁM A OBSLUZE ELIT JENŽ VYDĚLAJÍ NA CHUDOBĚ A NÍZKÝCH PŘÍMECH CHUDOBY. TAKŽE PROSTŘEDKY SMĚNY NEBUDOU OBČANÉ DOSTÁVAT PŘÍMO ZA SVOU PRÁCI, ALE BUDOU SI JE MUSET - PŘENESENO - VYŽEBRAT ZA SVOU PRÁCI PŘES SOCIÁLNÍ DÁVKY A BÝT ZA NĚ ELITÁM VDĚČNI. TO JE TO CO VY PŘES NEOLIBERÁLNÍ POLITIKU A EKONOMIKU USA PODPORUJETE. V TAKOVÉTO SPOLEČNOSTI NEMŮŽE EXISTOVAT MORÁLNÍ PRESIDENT JAKO HUS NEBO MASARYK A NECPĚTE PROSÍM MEZI TAKOVÉTO DVĚ NEDOSTIŽNÉ ČESKÉ OSOBNOSTI, AMERICKOU LOUTKU HAVLA.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 13:46  | Reagovat
    Budoucí český prezident či prezidentka by měli mít především reprezentativní vystupování, být čestní, poctiví a vzdělaní. To vyplynulo z průzkumu mezi více než půldruhým tisícem českých středoškoláků a vysokoškoláků. MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT, TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPORNOU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ. DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI STATISÍCE MLADÝCH KTEŘÍ POD TÍHOU PROŠLÉ VÁLKY A MOŽNOSTI BÝT SI VŠICHNI ROVNI. BUDOVALI NOVÝ LEPŠÍ SVĚT, ALE BYLO TU I MENŠÍ MNOŽSTVÍ MLADÝCH LIDÍ KTEŘÍ OD RODIČŮ VĚDĚLI, ŽE SVĚT TAK DOSUD NEFUNGOVAL ANI PŘES NEZIŠTNOU OBĚTAVOST A NADŠENÍ TEHDEJŠÍHO MLÁDÍ EXISTOVAT NEBUDE. SITUACE SE NIJAK NEZMĚNILA. BUDE ELITA, NÁSLEDNĚ OBSLUHA ELITY A PAK VĚTŠINA OBČANŮ KTERÁ BUDE ŽÍT NA NĚKTERÉ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. CO SE BUDE MĚNIT BUDOU JEN MODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE, KTERÉ BUDOU VYDÁVÁNY ELITAMI ZA POKROK LIDSTVA. VĚTŠINA LIDÍ JE BUDE POUŽÍVAT, ALE PŘITOM ŽÍT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH KTERÉ BUDOU ODEBRÁNY DANĚMI ELITÁM A OBSLUZE ELIT JENŽ VYDĚLAJÍ NA CHUDOBĚ A NÍZKÝCH PŘÍMECH CHUDOBY. TAKŽE PROSTŘEDKY SMĚNY NEBUDOU OBČANÉ DOSTÁVAT PŘÍMO ZA SVOU PRÁCI, ALE BUDOU SI JE MUSET - PŘENESENO - VYŽEBRAT ZA SVOU PRÁCI PŘES SOCIÁLNÍ DÁVKY A BÝT ZA NĚ ELITÁM VDĚČNI. TO JE TO CO VY PŘES NEOLIBERÁLNÍ POLITIKU A EKONOMIKU USA PODPORUJETE. V TAKOVÉTO SPOLEČNOSTI NEMŮŽE EXISTOVAT MORÁLNÍ PRESIDENT JAKO HUS NEBO MASARYK A NECPĚTE PROSÍM MEZI TAKOVÉTO DVĚ NEDOSTIŽNÉ ČESKÉ OSOBNOSTI, AMERICKOU LOUTKU HAVLA.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 13:47  | Reagovat
    Budoucí český prezident či prezidentka by měli mít především reprezentativní vystupování, být čestní, poctiví a vzdělaní. To vyplynulo z průzkumu mezi více než půldruhým tisícem českých středoškoláků a vysokoškoláků. MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT, TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPORNOU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ. DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI STATISÍCE MLADÝCH KTEŘÍ POD TÍHOU PROŠLÉ VÁLKY A MOŽNOSTI BÝT SI VŠICHNI ROVNI. BUDOVALI NOVÝ LEPŠÍ SVĚT, ALE BYLO TU I MENŠÍ MNOŽSTVÍ MLADÝCH LIDÍ KTEŘÍ OD RODIČŮ VĚDĚLI, ŽE SVĚT TAK DOSUD NEFUNGOVAL ANI PŘES NEZIŠTNOU OBĚTAVOST A NADŠENÍ TEHDEJŠÍHO MLÁDÍ EXISTOVAT NEBUDE. SITUACE SE NIJAK NEZMĚNILA. BUDE ELITA, NÁSLEDNĚ OBSLUHA ELITY A PAK VĚTŠINA OBČANŮ KTERÁ BUDE ŽÍT NA NĚKTERÉ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. CO SE BUDE MĚNIT BUDOU JEN MODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE, KTERÉ BUDOU VYDÁVÁNY ELITAMI ZA POKROK LIDSTVA. VĚTŠINA LIDÍ JE BUDE POUŽÍVAT, ALE PŘITOM ŽÍT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH KTERÉ BUDOU ODEBRÁNY DANĚMI ELITÁM A OBSLUZE ELIT JENŽ VYDĚLAJÍ NA CHUDOBĚ A NÍZKÝCH PŘÍMECH CHUDOBY. TAKŽE PROSTŘEDKY SMĚNY NEBUDOU OBČANÉ DOSTÁVAT PŘÍMO ZA SVOU PRÁCI, ALE BUDOU SI JE MUSET - PŘENESENO - VYŽEBRAT ZA SVOU PRÁCI PŘES SOCIÁLNÍ DÁVKY A BÝT ZA NĚ ELITÁM VDĚČNI. TO JE TO CO VY PŘES NEOLIBERÁLNÍ POLITIKU A EKONOMIKU USA PODPORUJETE. V TAKOVÉTO SPOLEČNOSTI NEMŮŽE EXISTOVAT MORÁLNÍ PRESIDENT JAKO HUS NEBO MASARYK A NECPĚTE PROSÍM MEZI TAKOVÉTO DVĚ NEDOSTIŽNÉ ČESKÉ OSOBNOSTI, AMERICKOU LOUTKU HAVLA.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 13:49  | Reagovat
    Budoucí český prezident či prezidentka by měli mít především reprezentativní vystupování, být čestní, poctiví a vzdělaní. To vyplynulo z průzkumu mezi více než půldruhým tisícem českých středoškoláků a vysokoškoláků. MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT, TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPORNOU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ. DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI STATISÍCE MLADÝCH KTEŘÍ POD TÍHOU PROŠLÉ VÁLKY A MOŽNOSTI BÝT SI VŠICHNI ROVNI. BUDOVALI NOVÝ LEPŠÍ SVĚT, ALE BYLO TU I MENŠÍ MNOŽSTVÍ MLADÝCH LIDÍ KTEŘÍ OD RODIČŮ VĚDĚLI, ŽE SVĚT TAK DOSUD NEFUNGOVAL ANI PŘES NEZIŠTNOU OBĚTAVOST A NADŠENÍ TEHDEJŠÍHO MLÁDÍ EXISTOVAT NEBUDE. SITUACE SE NIJAK NEZMĚNILA. BUDE ELITA, NÁSLEDNĚ OBSLUHA ELITY A PAK VĚTŠINA OBČANŮ KTERÁ BUDE ŽÍT NA NĚKTERÉ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. CO SE BUDE MĚNIT BUDOU JEN MODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE, KTERÉ BUDOU VYDÁVÁNY ELITAMI ZA POKROK LIDSTVA. VĚTŠINA LIDÍ JE BUDE POUŽÍVAT, ALE PŘITOM ŽÍT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH KTERÉ BUDOU ODEBRÁNY DANĚMI ELITÁM A OBSLUZE ELIT JENŽ VYDĚLAJÍ NA CHUDOBĚ A NÍZKÝCH PŘÍMECH CHUDOBY. TAKŽE PROSTŘEDKY SMĚNY NEBUDOU OBČANÉ DOSTÁVAT PŘÍMO ZA SVOU PRÁCI, ALE BUDOU SI JE MUSET - PŘENESENO - VYŽEBRAT ZA SVOU PRÁCI PŘES SOCIÁLNÍ DÁVKY A BÝT ZA NĚ ELITÁM VDĚČNI. TO JE TO CO VY PŘES NEOLIBERÁLNÍ POLITIKU A EKONOMIKU USA PODPORUJETE. V TAKOVÉTO SPOLEČNOSTI NEMŮŽE EXISTOVAT MORÁLNÍ PRESIDENT JAKO HUS NEBO MASARYK A NECPĚTE PROSÍM MEZI TAKOVÉTO DVĚ NEDOSTIŽNÉ ČESKÉ OSOBNOSTI, AMERICKOU LOUTKU HAVLA.
  • Zdeněk Gryc  | 04.12.2022 13:57  | Reagovat
    „Studentským otázkám odmítl čelit jen Andrej Babiš.“ Proč ? Má hlásnou trubičku, rychle jdoucí hubičku Schillerové Pohádka o hodném Babišovi. VÁCLAV DOLEJŠÍ VČERA 15:53 Andrej Babiš, který si v byznysu i politice zakládal na tom, že je predátorem likvidujícím spojence i konkurenty, se najednou chce změnit v krotkého beránka. Článek Šéf hnutí ANO, známý cholerickými výbuchy, emocemi a širokým rejstříkem sprostých slov, teď slíbil, že jako prezidentský kandidát bude hodný. A opravdu se snaží - třeba vůbec nechodí do debat s ostatními kandidáty, aby ho nikdo nevytočil a on pak musel vybouchnout. „Je pro mě někdy těžké ukočírovat emoce,“ přiznal, když ohlašoval, že se chce stát hlavou státu. Asi si říkáte, že predátor se vegetariánem nikdy nestane. Člověk ani nemůže v 68 letech změnit svou osobnost a základní povahové rysy. Ovšem nepodceňujme pilného miliardáře, který už několikrát ukázal, že má obdivuhodnou disciplínu a schopnost rychle se měnit. Jednou pravičák, pak levičák, někdy prounijní, jindy euroskeptik. Prostě jak je potřeba. A teď, když chce na Pražský hrad, je potřeba být krotký - podobně, jako to těsně před svým zvolením předstírali jeho dva předchůdci, Václav Klaus a Miloš Zeman. První se tvářil jako beránek před poslanci a senátory, druhý už v přímé volbě před voliči.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:01  | Reagovat
    Budoucí český prezident či prezidentka by měli mít především reprezentativní vystupování, být čestní, poctiví a vzdělaní. To vyplynulo z průzkumu mezi více než půldruhým tisícem českých středoškoláků a vysokoškoláků. MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT, TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPORNOU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ. DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI STATISÍCE MLADÝCH KTEŘÍ POD TÍHOU PROŠLÉ VÁLKY A MOŽNOSTI BÝT SI VŠICHNI ROVNI. BUDOVALI NOVÝ LEPŠÍ SVĚT, ALE BYLO TU I MENŠÍ MNOŽSTVÍ MLADÝCH LIDÍ KTEŘÍ OD RODIČŮ VĚDĚLI, ŽE SVĚT TAK DOSUD NEFUNGOVAL ANI PŘES NEZIŠTNOU OBĚTAVOST A NADŠENÍ TEHDEJŠÍHO MLÁDÍ EXISTOVAT NEBUDE. SITUACE SE NIJAK NEZMĚNILA. BUDE ELITA, NÁSLEDNĚ OBSLUHA ELITY A PAK VĚTŠINA OBČANŮ KTERÁ BUDE ŽÍT NA NĚKTERÉ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. CO SE BUDE MĚNIT BUDOU JEN MODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE, KTERÉ BUDOU VYDÁVÁNY ELITAMI ZA POKROK LIDSTVA. VĚTŠINA LIDÍ JE BUDE POUŽÍVAT, ALE PŘITOM ŽÍT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH KTERÉ BUDOU ODEBRÁNY DANĚMI ELITÁM A OBSLUZE ELIT JENŽ VYDĚLAJÍ NA CHUDOBĚ A NÍZKÝCH PŘÍMECH CHUDOBY. TAKŽE PROSTŘEDKY SMĚNY NEBUDOU OBČANÉ DOSTÁVAT PŘÍMO ZA SVOU PRÁCI, ALE BUDOU SI JE MUSET - PŘENESENO - VYŽEBRAT ZA SVOU PRÁCI PŘES SOCIÁLNÍ DÁVKY A BÝT ZA NĚ ELITÁM VDĚČNI. TO JE TO CO VY PŘES NEOLIBERÁLNÍ POLITIKU A EKONOMIKU USA PODPORUJETE. V TAKOVÉTO SPOLEČNOSTI NEMŮŽE EXISTOVAT MORÁLNÍ PRESIDENT JAKO HUS NEBO MASARYK A NECPĚTE PROSÍM MEZI TAKOVÉTO DVĚ NEDOSTIŽNÉ ČESKÉ OSOBNOSTI, AMERICKOU LOUTKU HAVLA.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:06  | Reagovat
    BABIŠE JE TYPICKY SOCIALISTICKY DNEŠNÍM MEDII ZNEHODNOCEN NENÍ TO MŮJ KŮŇ, ALE JE TO SKUTEČNOST A POLITICKY HLOUPÉ A NEZKUŠENÉ MLÁDÍ POUZE NASKAKUJE NA TYPICKOU PR DNEŠNÍ PROPAGANDU. JSEM ZVĚDAVÝ JESTLI MI PROJDE TENTO PŘÍSPĚVEK, SNAŽÍM SE JIŽ TÉMĚŘ HODINU PROTLAČIT JINÝ VŮBEC MĚ TO NEPUSTÍ.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:06  | Reagovat
    Budoucí český prezident či prezidentka by měli mít především reprezentativní vystupování, být čestní, poctiví a vzdělaní. To vyplynulo z průzkumu mezi více než půldruhým tisícem českých středoškoláků a vysokoškoláků. MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT, TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPORNOU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ. DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI STATISÍCE MLADÝCH KTEŘÍ POD TÍHOU PROŠLÉ VÁLKY A MOŽNOSTI BÝT SI VŠICHNI ROVNI. BUDOVALI NOVÝ LEPŠÍ SVĚT, ALE BYLO TU I MENŠÍ MNOŽSTVÍ MLADÝCH LIDÍ KTEŘÍ OD RODIČŮ VĚDĚLI, ŽE SVĚT TAK DOSUD NEFUNGOVAL ANI PŘES NEZIŠTNOU OBĚTAVOST A NADŠENÍ TEHDEJŠÍHO MLÁDÍ EXISTOVAT NEBUDE. SITUACE SE NIJAK NEZMĚNILA. BUDE ELITA, NÁSLEDNĚ OBSLUHA ELITY A PAK VĚTŠINA OBČANŮ KTERÁ BUDE ŽÍT NA NĚKTERÉ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. CO SE BUDE MĚNIT BUDOU JEN MODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE, KTERÉ BUDOU VYDÁVÁNY ELITAMI ZA POKROK LIDSTVA. VĚTŠINA LIDÍ JE BUDE POUŽÍVAT, ALE PŘITOM ŽÍT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH KTERÉ BUDOU ODEBRÁNY DANĚMI ELITÁM A OBSLUZE ELIT JENŽ VYDĚLAJÍ NA CHUDOBĚ A NÍZKÝCH PŘÍMECH CHUDOBY. TAKŽE PROSTŘEDKY SMĚNY NEBUDOU OBČANÉ DOSTÁVAT PŘÍMO ZA SVOU PRÁCI, ALE BUDOU SI JE MUSET - PŘENESENO - VYŽEBRAT ZA SVOU PRÁCI PŘES SOCIÁLNÍ DÁVKY A BÝT ZA NĚ ELITÁM VDĚČNI. TO JE TO CO VY PŘES NEOLIBERÁLNÍ POLITIKU A EKONOMIKU USA PODPORUJETE. V TAKOVÉTO SPOLEČNOSTI NEMŮŽE EXISTOVAT MORÁLNÍ PRESIDENT JAKO HUS NEBO MASARYK A NECPĚTE PROSÍM MEZI TAKOVÉTO DVĚ NEDOSTIŽNÉ ČESKÉ OSOBNOSTI, AMERICKOU LOUTKU HAVLA.
  • blade  | 04.12.2022 14:07  | Reagovat
    Plést si tehdejší ordinaci proktologa s celnicí je již na Chocho ... :-)
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:09  | Reagovat
    Tak to nejde a netuším proč. Sto pro nějaká automatická cenzura. Nemám tam žádné odkazy ani sprostá slova.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:10  | Reagovat
    Budoucí český prezident či prezidentka by měli mít především reprezentativní vystupování, být čestní, poctiví a vzdělaní. To vyplynulo z průzkumu mezi více než půldruhým tisícem českých středoškoláků a vysokoškoláků. MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT, TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPORNOU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ. DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI STATISÍCE MLADÝCH KTEŘÍ POD TÍHOU PROŠLÉ VÁLKY A MOŽNOSTI BÝT SI VŠICHNI ROVNI. BUDOVALI NOVÝ LEPŠÍ SVĚT, ALE BYLO TU I MENŠÍ MNOŽSTVÍ MLADÝCH LIDÍ KTEŘÍ OD RODIČŮ VĚDĚLI, ŽE SVĚT TAK DOSUD NEFUNGOVAL ANI PŘES NEZIŠTNOU OBĚTAVOST A NADŠENÍ TEHDEJŠÍHO MLÁDÍ EXISTOVAT NEBUDE. SITUACE SE NIJAK NEZMĚNILA. BUDE ELITA, NÁSLEDNĚ OBSLUHA ELITY A PAK VĚTŠINA OBČANŮ KTERÁ BUDE ŽÍT NA NĚKTERÉ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. CO SE BUDE MĚNIT BUDOU JEN MODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE, KTERÉ BUDOU VYDÁVÁNY ELITAMI ZA POKROK LIDSTVA. VĚTŠINA LIDÍ JE BUDE POUŽÍVAT, ALE PŘITOM ŽÍT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH KTERÉ BUDOU ODEBRÁNY DANĚMI ELITÁM A OBSLUZE ELIT JENŽ VYDĚLAJÍ NA CHUDOBĚ A NÍZKÝCH PŘÍMECH CHUDOBY. TAKŽE PROSTŘEDKY SMĚNY NEBUDOU OBČANÉ DOSTÁVAT PŘÍMO ZA SVOU PRÁCI, ALE BUDOU SI JE MUSET - PŘENESENO - VYŽEBRAT ZA SVOU PRÁCI PŘES SOCIÁLNÍ DÁVKY A BÝT ZA NĚ ELITÁM VDĚČNI. TO JE TO CO VY PŘES NEOLIBERÁLNÍ POLITIKU A EKONOMIKU USA PODPORUJETE. V TAKOVÉTO SPOLEČNOSTI NEMŮŽE EXISTOVAT MORÁLNÍ PRESIDENT JAKO HUS NEBO MASARYK A NECPĚTE PROSÍM MEZI TAKOVÉTO DVĚ NEDOSTIŽNÉ ČESKÉ OSOBNOSTI, AMERICKOU LOUTKU HAVLA.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:12  | Reagovat
    HAVEL
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:12  | Reagovat
    LOUTKA USA
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:14  | Reagovat
    Budoucí český prezident či prezidentka by měli mít především reprezentativní vystupování, být čestní, poctiví a vzdělaní. To vyplynulo z průzkumu mezi více než půldruhým tisícem českých středoškoláků a vysokoškoláků.
  • blade  | 04.12.2022 14:15  | Reagovat
    Kdo ani neví jak funguje mikrovlnka nemá mezi kandidáty na prezidenta co pohledávat.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:15  | Reagovat
    Budoucí český prezident či prezidentka by měli mít především reprezentativní vystupování, být čestní, poctiví a vzdělaní. To vyplynulo z průzkumu mezi více než půldruhým tisícem českých středoškoláků a vysokoškoláků. MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT, TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPORNOU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ. DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI STATISÍCE MLADÝCH KTEŘÍ POD TÍHOU PROŠLÉ VÁLKY A MOŽNOSTI BÝT SI VŠICHNI ROVNI. BUDOVALI NOVÝ LEPŠÍ SVĚT, ALE BYLO TU I MENŠÍ MNOŽSTVÍ MLADÝCH LIDÍ KTEŘÍ OD RODIČŮ VĚDĚLI, ŽE SVĚT TAK DOSUD NEFUNGOVAL ANI PŘES NEZIŠTNOU OBĚTAVOST A NADŠENÍ TEHDEJŠÍHO MLÁDÍ EXISTOVAT NEBUDE. SITUACE SE NIJAK NEZMĚNILA. BUDE ELITA, NÁSLEDNĚ OBSLUHA ELITY A PAK VĚTŠINA OBČANŮ KTERÁ BUDE ŽÍT NA NĚKTERÉ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. CO SE BUDE MĚNIT BUDOU JEN MODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE, KTERÉ BUDOU VYDÁVÁNY ELITAMI ZA POKROK LIDSTVA. VĚTŠINA LIDÍ JE BUDE POUŽÍVAT, ALE PŘITOM ŽÍT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH KTERÉ BUDOU ODEBRÁNY DANĚMI ELITÁM A OBSLUZE ELIT JENŽ VYDĚLAJÍ NA CHUDOBĚ A NÍZKÝCH PŘÍMECH CHUDOBY. TAKŽE PROSTŘEDKY SMĚNY NEBUDOU OBČANÉ DOSTÁVAT PŘÍMO ZA SVOU PRÁCI, ALE BUDOU SI JE MUSET - PŘENESENO - VYŽEBRAT ZA SVOU PRÁCI PŘES SOCIÁLNÍ DÁVKY A BÝT ZA NĚ ELITÁM VDĚČNI. TO JE TO CO VY PŘES NEOLIBERÁLNÍ POLITIKU A EKONOMIKU USA PODPORUJETE. V TAKOVÉTO SPOLEČNOSTI NEMŮŽE EXISTOVAT MORÁLNÍ PRESIDENT JAKO HUS NEBO MASARYK A NECPĚTE PROSÍM MEZI TAKOVÉTO DVĚ NEDOSTIŽNÉ ČESKÉ OSOBNOSTI, AMERICKOU LOUTKU HAVLA.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:19  | Reagovat
    Třemi předešlými příspěvky jsem se snažil přijít na to proč mne možná nechce automatická cenzura pustit celý příspěvek. NIC JINÉHO UŽ TAM NENÍ CO BY MĚLO PODLE MNE ZNĚMOŽŇOVAT ZVEŘEJNIT PŘÍSPĚVEK. SNAD UŽ JENOM CELKOVÝ KONTEXT. ALE TO BY TAM MUSEL NĚKDO SEDĚT A ČÍST TO (:
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:21  | Reagovat
    MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT, TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPORNOU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:22  | Reagovat
    DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI STATISÍCE MLADÝCH KTEŘÍ POD TÍHOU PROŠLÉ VÁLKY A MOŽNOSTI BÝT SI VŠICHNI ROVNI. BUDOVALI NOVÝ LEPŠÍ SVĚT, ALE BYLO TU I MENŠÍ MNOŽSTVÍ MLADÝCH LIDÍ KTEŘÍ OD RODIČŮ VĚDĚLI, ŽE SVĚT TAK DOSUD NEFUNGOVAL ANI PŘES NEZIŠTNOU OBĚTAVOST A NADŠENÍ TEHDEJŠÍHO MLÁDÍ EXISTOVAT NEBUDE. SITUACE SE NIJAK NEZMĚNILA. BUDE ELITA, NÁSLEDNĚ OBSLUHA ELITY A PAK VĚTŠINA OBČANŮ KTERÁ BUDE ŽÍT NA NĚKTERÉ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. CO SE BUDE MĚNIT BUDOU JEN MODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE, KTERÉ BUDOU VYDÁVÁNY ELITAMI ZA POKROK LIDSTVA. VĚTŠINA LIDÍ JE BUDE POUŽÍVAT, ALE PŘITOM ŽÍT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH KTERÉ BUDOU ODEBRÁNY DANĚMI ELITÁM A OBSLUZE ELIT JENŽ VYDĚLAJÍ NA CHUDOBĚ A NÍZKÝCH PŘÍMECH CHUDOBY. TAKŽE PROSTŘEDKY SMĚNY NEBUDOU OBČANÉ DOSTÁVAT PŘÍMO ZA SVOU PRÁCI, ALE BUDOU SI JE MUSET - PŘENESENO - VYŽEBRAT ZA SVOU PRÁCI PŘES SOCIÁLNÍ DÁVKY A BÝT ZA NĚ ELITÁM VDĚČNI. TO JE TO CO VY PŘES NEOLIBERÁLNÍ POLITIKU A EKONOMIKU USA PODPORUJETE.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:23  | Reagovat
    V TAKOVÉTO SPOLEČNOSTI NEMŮŽE EXISTOVAT MORÁLNÍ PRESIDENT JAKO HUS NEBO MASARYK A NECPĚTE PROSÍM MEZI TAKOVÉTO DVĚ NEDOSTIŽNÉ ČESKÉ OSOBNOSTI, AMERICKOU LOUTKU HAVLA.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:26  | Reagovat
    Tak to je tedy jen jeden odstavec. Zkusím ho tedy po částech.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:26  | Reagovat
    MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT,
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:27  | Reagovat
    TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPORNOU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:28  | Reagovat
    S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:30  | Reagovat
    DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODP...OU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:32  | Reagovat
    A je to jasné, celá cenzura byla na slovu odpor.é Takže celý příspěvek MY STAŘÍ A PROŠLÍ ŽIVOTEM DOBŘE VÍME ŽE TAKOVÝ PRESIDENT NEEXISTUJE A DNES ANI NEMŮŽE EXISTOVAT, TÍM NECHCI MAŘIT TOUHY MLADÝCH DO ŽIVOTA JEN POUKAZUJI NA ODPO..oU MANIPULACI DNEŠNÍCH MEDIÍ S MLADOU GENERACÍ ZHODNOU S TOU SOCIALISTICKOU MEDIÁLNÍ MASÍRACÍ. DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI STATISÍCE MLADÝCH KTEŘÍ POD TÍHOU PROŠLÉ VÁLKY A MOŽNOSTI BÝT SI VŠICHNI ROVNI. BUDOVALI NOVÝ LEPŠÍ SVĚT, ALE BYLO TU I MENŠÍ MNOŽSTVÍ MLADÝCH LIDÍ KTEŘÍ OD RODIČŮ VĚDĚLI, ŽE SVĚT TAK DOSUD NEFUNGOVAL ANI PŘES NEZIŠTNOU OBĚTAVOST A NADŠENÍ TEHDEJŠÍHO MLÁDÍ EXISTOVAT NEBUDE. SITUACE SE NIJAK NEZMĚNILA. BUDE ELITA, NÁSLEDNĚ OBSLUHA ELITY A PAK VĚTŠINA OBČANŮ KTERÁ BUDE ŽÍT NA NĚKTERÉ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK. CO SE BUDE MĚNIT BUDOU JEN MODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE, KTERÉ BUDOU VYDÁVÁNY ELITAMI ZA POKROK LIDSTVA. VĚTŠINA LIDÍ JE BUDE POUŽÍVAT, ALE PŘITOM ŽÍT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH KTERÉ BUDOU ODEBRÁNY DANĚMI ELITÁM A OBSLUZE ELIT JENŽ VYDĚLAJÍ NA CHUDOBĚ A NÍZKÝCH PŘÍMECH CHUDOBY. TAKŽE PROSTŘEDKY SMĚNY NEBUDOU OBČANÉ DOSTÁVAT PŘÍMO ZA SVOU PRÁCI, ALE BUDOU SI JE MUSET - PŘENESENO - VYŽEBRAT ZA SVOU PRÁCI PŘES SOCIÁLNÍ DÁVKY A BÝT ZA NĚ ELITÁM VDĚČNI. TO JE TO CO VY PŘES NEOLIBERÁLNÍ POLITIKU A EKONOMIKU USA PODPORUJETE. V TAKOVÉTO SPOLEČNOSTI NEMŮŽE EXISTOVAT MORÁLNÍ PRESIDENT JAKO HUS NEBO MASARYK A NECPĚTE PROSÍM MEZI TAKOVÉTO DVĚ NEDOSTIŽNÉ ČESKÉ OSOBNOSTI, AMERICKOU LOUTKU HAVLA.
  • blade  | 04.12.2022 14:47  | Reagovat
    Sepsáno publicistou Pavlem Černockým: „Naše země už přestává být naší,“ říká publicista Pavel Černocký a pokládá řečnickou otázku, na kterou hned odpovídá. „Proč? Postupně ztrácíme všechny demokratické instituce ve státě. Jsou nahrazovány institucemi ‚liberálně‘ demokratickými. Přišli jsme o Ústavní soud, který ovládl soudruh Rychetský a spol. Už v roce 2010 nás připravila ‚spacáková revoluce‘ o názorovou pluralitu v ČT. Euroliberálové plíživě získali majoritu i v ČR,“ pokyvuje smutně. „O Senát jsme přišli díky hlouposti voličů, kteří si myslí, že není důležitý, a tak není třeba k volbám chodit. Výsledky už vidíme. Poslední baštou skutečné demokracie byla nakonec Poslanecká sněmovna. Tu naši liberálové, ve spolupráci s Rychetským, ovládli obratným podvůdkem nakonec také…“ podotýká a dostává se k médiím. „Většinu klíčových tištěných i internetových médií získali různí darebáčci, financovaní lidmi jako Bakala a nebo Soros. Poslední baštou nezávislého myšlení je pár internetových médií. Nezbylo nám tedy prakticky vůbec nic. Národ je vystaven masivní ideologické indoktrinaci,“ míní Pavel Černocký. „Ze všech euronadšených médií se na lidi hrnou ‚nezpochybnitelné‘ pravdy… Členství v EU je tedy nezpochybnitelné. Vystoupit možné není. Znamenalo by ekonomický krach. Rusko nás chce uchvátit. O vystoupení z NATO nemůže být ani řeč. Referendum o klíčových otázkách naší svébytnosti je zcela nepřípustné. (Občané jsou přece většinou idioti, a tak by mohli rozhodnout špatně.) O naší budoucnosti mají jedinou legitimitu rozhodovat mladí, nadšení, vysokoškoláci z regionů. Oni přece nejlépe vědí, co je pro lid dobré a co špatné. (Neslýchali jsme to od mládežníků už v padesátých letech?),“ nešetří ironií publicista. „Častá krůpěj i kámen vymílá. To věděl už Joseph Goebbels, ale i Džugašvili. Když získáte ve státě téměř všechna média (tehdy film a rozhlas), už vás nemůže nic zastavit. Bohužel to platí dodnes. Servírujte národu každý den stejné lži, a oni nakonec uvěří. Prostý občan, který musí každý den do práce, nemá čas získávat neoficiální informace. Musí pracovat, a tak si koupí noviny a večer se podívá na zprávy na ČT. Bylo to tak vždy. Za socíku, i dnes,“ říká Černocký. „Platí to i na řadu inteligentních lidí. Nevěří, že by mohli být manipulováni. Když to říká tolik vzdělaných lidí, tak to přece nemůže být nesmysl! ... ale může. Účelem každé propagandy je přece eliminace nezávislého myšlení. Bezpečná cesta k totalitě. George Orwell to popsal naprosto přesně. Jak to vypadalo tehdy a jak dnes? V padesátých letech nás lidé jako Gottwald, Zápotocký, Kolder, Bilak, Šiklová, Nejedlý, Dientsbier, a řada dalších ochotně prodávali sovětskému politbyru. A dnes? Fanatici jako Pekarová, Rakušan, Fiala, Stanjura, Bartoš, Černochová, Langšádlová, Farský a řada dalších nás klidně zbaví národní svébytnosti a svobody na další desetiletí. Vlastenectví a hrdost, to jsou pro ně neznámé pojmy. Oni rozumí jen svému, finančnímu prospěchu…“ obává se publicista. „Co nás čeká? No přece Zelený kšeft, gigantické platby za energie, ožebračení důchodců, absolutní podřízení diktátu EU a nástup nové, liberálně demokratické totality…
  • Jan P  | 04.12.2022 14:51  | Reagovat
    Mladá generace se podle analytiků bude bouřit kvůli rostoucí majetkové propasti. Více v analýze Jiřího Zatloukala. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyzy-po-ere-ultralevnych-penez-prichazi-naraz-mlade-generace-se-mohou-bourit-220436 Sváťo, nemyslím si, že by volbu prezidenta měly ovlivnit předvolební průzkumy. Já bych byl spíš pro to, aby byl ten úřad prezidenta úplně zrušen. Je to relativně drahej přežitek a nic dobrýho to nepřináší. Nicméně nechápu levičáky, co chtějí volit Nerudovou. To je jako chtít volit do PS TOP 09. Co je k tomu vede? Proč si myslí, že bude zastupovat jejich zájmy?
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 14:52  | Reagovat
    JO A ZE SATELITNÍCH SNÍMKŮ NA - MAPY CZ - JSEM ZJISTIL ŽE HOUFNICE - DANY - JEŠTĚ NA SATELITNÍCH SNÍMCÍCH RANČÍŘOVSKÝCH KASÁREN Z ROKU 2012 JEŠTĚ BYLY. PO TŘECH LETECH - MAPY CZ - SNÍMKY MĚNÍ A TYTO HOUFNICE VYROVNANÉ VEDLE SEBE NA JEDNÉ Z CEST JIŽ V ROCE 2015 CHYBÍ. ZBYLO JICH JEN PĚT, ALE NA JINÉM ODDĚLÉNÉM MÍSTĚ U LESA, TY TAM BYLY I V ROCE 2012. TANKY TAM JSOU NA SNÍMCÍCH JAK V ROCE 2012, TAK V ROCE 2015, TAK V ROCE, 2018, TAK V ROCE 2021. DALŠÍ VÝMĚNA FOTEK BUDE ZŘEJMĚ AŽ V ROCE 2024. TO UŽ TAM STOPROCENTNĚ NTANKOVÉ ÚLOŽKY NEBUDOU ŽÁDNÉ, PROTOŽE JE ČESKÁ ŘEZNICE ČERNOCHOVÁ - MINISTRINĚ ČESKÉ PROAMERICKÉ VÁLKY NA UKRAJINĚ PROTI ZNEMOŽNĚNÍ RUSKÝCH DODÁVEK ENERGETICKÝCH SUROVIN Z RUSKA DO EVROPY NECHALA PŘEVÉST NA UKRAJINU A UDĚLAT Z NICH ŠROT. ZA TO NÁM NĚMCI S USA SLÍBILI A UŽ I DODALI NĚMECKÉ LEOPARDY. TAK VYSPME KAPSY A PŘIZPĚJME ZODPOVĚDNĚ, NEJLÉPE VE VEŘEJNÝCH ZBÍRKÁCH.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 15:09  | Reagovat
    Vysvětlení je Jane podle mne jednoduché, to neznamená že je to moje vize. Jsou mladí, zdraví, politicky totálně hloupí - to nemyslím že nejsou inteligentní - nejsou vůbec vychováváni k empatii, Nerudová vypadá vizuálně jak Čaputová na začátku své kariery, když šla rádoby proti vrahům novináře. Domnívají se ve své mladické jistotě, že hezká voňavá, chytrá tvář je schopná nést tíhu tohoto úřadu. JSOU PROSTĚ A KRÁSNĚ MLADICKY NIIVNÍ. JÁ JIM TU MLADICKOU NAIVITU MOC PŽEJI, ALE TO JE TO PROČ JSOU ZNEUŽÍVÁNI NEOLIBERALISMEM DNEŠNÍCH MEDIÍ A ZNEUŽÍVÁNI JAKO JAZÝČEK NA VAHÁCH VOLEB.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2022 15:23  | Reagovat
    Mladá generace se podle analytiků bude bouřit kvůli rostoucí majetkové propasti. Více v analýze Jiřího Zatloukala. Jane domnívám se, že až z nich 80 procent pozná že jim nezbyde nic než chudoba, že už bude pozdě a nová mladá, mediálně zblblá generace již opět vystoupí proti svým rodičům v mediálních PR kampaních - PŘEMLUV BÁBU PŘEMLUV DĚDKA - . DOKUD NEBUDE ZAVEDENA DO NAŠICH ŠKOL VÝUKA CHODU A DOPADU UDÁLOSTÍ NA VĚTŠINU OBČANŮ SKUTEČNÉHO SVĚTA, BOUŘÍCÍ SE MLÁDÍ PROTI RADÁM SVÝCH RODIČŮ, BUDE VŽDY BERNYSOVSKY - SYNOVEC SYGMUNDA FREUDA - https://cs.wikipedia.org/wiki/Edward_L._Bernays A NÁSLEDNĚ GEBLSOVSKY, MANIPULOVÁNO MEDII.
  • blade  | 04.12.2022 16:01  | Reagovat
    Většině mladých stačí dnes ke spokojenosti málo, většinou chytrý mobil s neomezenými daty. To když jim seberete, tak se budou bouřit určitě. Ten mobil samozřejmě potřebují a většinu času, který by mohli věnovat vzdělávání, pročumí on-line blbostmi. Jenže pak dospějí a mají se začít živit. Chtějí dobrou práci a vysoký plat, ale mnozí z nich nic neumí. Tedy kromě čumění do mobilu. Ti zdatnější ale vidí své šťastnější vrstevníky, kteří se ničím nezasloužili ale staví na penězích a vlivu svých rodičů. A opět frustrace. Je to zákonitý proces, který vždy v důsledcích vede k revoltě. Proto ta různá duhová hnutí mají dnes takové podhoubí, tolik přívrženců. A situace se nelepší. Nakonec se ty barvy proředí a zůstane "hnědá a rudá" tak nějak jako kdysi. Tak to bylo a vždy to tak zatím bude.
  • Zdeněk Gryc  | 04.12.2022 16:18  | Reagovat
    "Chtějí dobrou práci a vysoký plat, ale mnozí z nich nic neumí." TAKŽE HLÍDAT HRANICE PROTI IMPERIALISTŮM 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu.
  • blade  | 04.12.2022 16:53  | Reagovat
    Je vidět, že tomu nick Gryc vůbec nerozumí. Ale hezké je, že i blbosti může svobodně šířit a dokonce jim i věřit. :-)
  • blade  | 04.12.2022 16:59  | Reagovat
    https://edu.ceskatelevize.cz/video/14346-katar-geograficka-charakteristika-obyvatelstvo-a-hospodarstvi?vsrc=video&vsrcid=cinske-utlacovani-ujguru&backlink=478vc
  • blade  | 04.12.2022 17:17  | Reagovat
    Rychlost je obdivuhodná, přes 8 let trvalo než soudci přišli na to, že neměla právo úkolovat rozvědku. K tomu směšná podmínka. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-ustavni-soud-zamitl-stiznosti-v-kauze-zneuziti-vojenskeho-zpravodajstvi-220256
  • Jan P  | 04.12.2022 17:53  | Reagovat
    Sváťo, já bych všechny mladé lidi do jednoho pytle neházel a nelámal nad nimi hůl jako ty... Faktem ale je, že tahle země není pro mladý. Fialova vláda se usilovně snaží vyhnat pokud možno co nejvíc mladých lidí z ČR do Německa. A upřímně, pokud je vám pod 30, běžte! Jestli se něco zásadně nezmění, tady vás za pár let nečeká nic než Rumunské platy a služby za Německé daně...
  • Zdeněk Gryc  | 04.12.2022 17:58  | Reagovat
    blade říká: Neděle, 4. 12. 2022 v 16:53 Je vidět, že tomu nick Gryc vůbec nerozumí. Ale hezké je, že i blbosti může svobodně šířit a dokonce jim i věřit. BLBOSTi ? NEBO VÝHRUŽKY !!! --- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic ————————————— VYZNÁNÍ ANONYMA: Si lape myslíš, že zde v době divnolidí, vyzvoním v nějaké diskuzi svůj životopis, inicály i s adresou ----------------------------------------------------------------------------------- Vážený ne-ch-"lape" Vypadá to, že i dnešní noc ne-vyzvoní Vaše anonymní panenství, Elity PS-áků ve "Volarech a Zadním Chodově, kde jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích." 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu. TO VÍTE ELITA JE ELITA. BÝT ČI NE-BÝT RYTÍŘ "blade" nebo ZBABĚLEC, s nějaký dalším pokusem o únikový blábol anonymního snipera. hry-pro-playstation-4.heureka.cz › sniper-elite-4 Všechny informace o produktu Hra na Playstation 4 Sniper Elite 4, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Sniper Elite 4. ------------------------------------------ Reklamy•Zobrazit blade 4 BLADE NEMOHL BY TENHLE DIALOG UKONČIT SOLIDNÍ A JASNOU OMLUVOU CHLAP BY ZA TO CO DĚLÁ MĚL VZÍT ODPOVĚDNOST
  • blade  | 04.12.2022 19:18  | Reagovat
    Gryc si koupil playstation střílečku i DVD brak Blade, neboť DVD Blade Runner nechápe > teď z toho všeho zde magoří proletariát jeden z T06B. Takže, proletariáte z T06B > https://youtu.be/PqNOzSxJyuI :-)
  • blade  | 04.12.2022 20:03  | Reagovat
    K tématu blogu - https://youtu.be/TtyUgSmqGmQ
  • blade  | 04.12.2022 20:20  | Reagovat
    Téma blogu jsou fotbalové fauly a jejich přiznání či nepřiznání hráči, ale blb Gryc k tématu ve svém prvním příspěvku hned mimo mísu uvádí: Zdeněk Gryc říká: Středa, 30. 11. 2022 v 22:00 PRÁVĚ DNES Dnes16:15 › 17:10 Dokument N/Rak. Proč za minulého režimu zemřelo na československých hranicích tolik cizinců? A dočkají se pozůstalí někdy spravedlnosti? Unikátní česko-Německo-rakouský dokument vypráví tragický příběh československé hranice za minulého režimu..... ----------------------------------------------------------------------------------------- Blb a virus zdejších blogů Gryc zůstane blbem, ať ho čtete zepředu nebo pozpátku.
  • Zdeněk Gryc  | 04.12.2022 20:24  | Reagovat
    PS-áci a " nám soudruhům" Na ochranu "nám soudruhům" zadrátovaných hranic komunistického koncentráku. ----------------------------------------------------------------------------------------- PS-áci 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat Toliko k Rudým buňkám architekte! 1. blade říká: Neděle, 5. 1. 2020 v 19:11 Milý G-blogere, šáhni do šrajtofle, přemísti se do USA. Tam vyhledej Havel-bystu. Tu pohlaď, polib Havla ústa. Udělej selfie. To zde zveřejni. Až tohle uděláš, tak pak teprve budeš ten pravý havlista. Zatím jsi pouhý slouha KSČ jen. Mazálku >>> kašpárku. Čekám na to selfie z USA --- Od kámošky z USA, která tam šla za lepším ? v USA dělá a přemýšlí ! blade říká: Pondělí, 9. 9. 2019 v 13:00 Jinak vůbec neznáte dnešní vysokoškolský život. Např. jedna moje kámoška je třetí měsíc v USA na au-pair a při tom dělá a přemýšlí na vlastní práci o psychologii člověka. Psychologie člověka: Služka v USA ? Služka v Rusku ? „psychologii člověka.“ Snad ani netřeba, že ? KÁMOŠKA DO USA za LEPŠÍM Jako Blade k PS-ákům --- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, ----- zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS ----- než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu. --- BLADE JAKO UKÁZKA PŘEDSTAV HRDINY ...PS-ÁKA PO ? LETECH --- Blade Runner (v české verzi též jako Ostré komando) je kultovní[2][3] dystopický sci-fi film režiséra Ridleyho Scotta z roku 1982, natočený na námět knihy Philipa K. Dicka.
  • Zdeněk Gryc  | 04.12.2022 20:33  | Reagovat
    ps. BLADE RYTÍŘ? nebo POS - SERA slaboch, který se neumí postavit za svá slova JMÉNEM + PŘÍJMENÍM Josef Jelinek první šéfredaktor Jihlavských listů: "Hodil se do rozbouřené doby začátku devadesátých let, a protože byl rozený psavec, pomohl Jihlavským listům v jejich obnoveném rozjezdu, „Jožka se pak stal šéfredaktorem, a protože byl člověkem, který nade vše miloval svobodu a naprostou nezávislost, vedl noviny podle svého volnomyšlenkářství,“ „Dokázal se ale svých kolegů zastat, když byli neprávem napadáni. Anonymy házel do koše."
  • Zdeněk Gryc  | 04.12.2022 20:53  | Reagovat
    blade říká: Neděle, 4. 12. 2022 v 20:20 Téma blogu jsou fotbalové fauly a jejich přiznání či nepřiznání hráči, ale blb Gryc k tématu ve svém prvním příspěvku hned mimo mísu uvádí: --- TAKY BLB ? --- blade říká: Pátek, 2. 12. 2022 v 16:50 OPAKOVÁNÍ MATKA MOUDROSTI: 6.10.2018 (JL) „Nestačil jsem se divit, protože já už se navenek moc neprojevuji. Ale má to pro mě velký osobní význam a byl to velký zážitek,“ komentuje Gryc udělení ceny i její předání na Hradě. ————————————————————– Vrána k vráně sedá, president Miloš přítele-architekta si hledá --- Blade taky blb ? O X Beranových blocích mluvě ? Nebo nemluvě ? TAKY BLB ?
  • Zdeněk Gryc  | 04.12.2022 20:56  | Reagovat
    3 komentářů k článku “Nebreč Davide!” PRVNÍ : 1. blade říká: Neděle, 4. 12. 2022 v 13:59 Místní architekti jdou, bohužel pro Jihlavu, stále ve stopách Sklepka. BLB ?
  • blade  | 04.12.2022 22:13  | Reagovat
    Téma NEBREČ DAVIDE! -------------------------------------------------------------------------------- Neděle, 4. 12. 2022 v 13:59 Místní architekti jdou, bohužel pro Jihlavu, stále ve stopách Sklepka. -- BLB Gryc nechápe, že v zastupitelstvu od 89. jsou či byli i architekti. -------------------------------------------------------------------------------- BLB? Zdeněk Gryc říká: Neděle, 4. 12. 2022 v 16:01 PRIOR 1968 NORMALIZACE PRCHALOVÉ ANTONÍN a KAREL Antonín Prchal (7. května 1923 Jihlava – 20. května 1996 Praha) byl příslušník Státní bezpečnosti, na přelomu let 1951 a 1952 krátce její velitel. StB zůstala v jeho působnosti jako náměstka ministra národní bezpečnosti (1952–1953) a prvního náměstka ministra vnitra (1953–1956). Podílel se na provokacích StB (akce Kámen) a vykonstruovaných procesech (proces se Slánským). V roce 1963 byl za svou účast na nezákonných praktikách StB odsouzen k šesti letům vězení, ale již následujícího roku propuštěn. Pod pseudonymem Ivan Gariš se v období normalizace prosadil jako autor špionážních a detektivních próz a filmových scénářů. STAROSTA KAREL PRCHAL „PO STARU SE ŽÍT NEDÁ“ Se zasadil o likvidaci „GRECLU“ O jehož rekonstrukci v rámci historického jádra Se snažil František Hoffmann Vyhnaný z Jihlavy ZPOLITIZOVANÁ KOMISE RUDÝCH ROZUMBRADŮ VYBRALA NÁVRH arch.SKLEPKA ————————– RÚŽENA ŽERTOVÁ Po několika letech strávených zejména v ateliéru profesora Bedřicha Rozehnala zde v roce 1957 absolvovala. /Zdeněk Gryc o rok později/. „Vedle těchto realizovaných staveb vyniká rovněž její neuskutečněná studie obchodního domu Prior v Jihlavě,“ uvádí architekt a historik architektury Petr Klíma, editor a spoluautor publikace Růžena Žertová – architektka domů i věcí. Wikipedie Růžena Žertová Ve věku nedožitých 87 let zemřela v noci ze 4. na 5. října 2019 architektka a designérka Růžena Žertová. Veřejnost jí zná především jako autorku obchodních domů Prior v Košicích a Pardubicích a obchodního domu Labe v Ústí nad Labem. Růžena Žertová byla laureátkou Zlaté medaile VUT v Brně (2009), Ceny města Brna (2013) a Ceny Ministerstva kultury za dlouhodobé umělecké zásluhy v architektuře za rok 2018. Rodačka z Ostravy prožila dětství a mládí ve Frýdku-Místku. Po maturitě v roce 1951 započala studia architektury na ČVUT v Praze, po roce však odešla na brněnskou techniku. Po několika letech strávených zejména v ateliéru profesora Bedřicha Rozehnala zde v roce 1957 absolvovala. Téhož roku nastoupila do Potravinoprojektu, tři roky nato přešla do Státního projektového ústavu obchodu Brno. Během více než dvacetiletého působení v SPÚO navrhla v úvodu zmíněné obchodní domy i řadu interiérů. „Všechny tyto stavby, v jejichž projektech Růžena Žertová pomáhala formovat novou podobu tohoto typologického druhu, se výrazně vepsaly do obrazů zmíněných měst. Během uplynulého půlstoletí pak osvědčily své kvality, o čemž svědčí i nedávné snahy o prohlášení někdejšího košického a pardubického Prioru nemovitou kulturní památkou. Vedle těchto realizovaných staveb vyniká rovněž její neuskutečněná studie obchodního domu Prior v Jihlavě,“ uvádí architekt a historik architektury Petr Klíma, editor a spoluautor publikace Růžena Žertová – architektka domů i věcí. Za pozornost stojí i pozdní práce Růženy Žertové – na návrh a realizaci vlastního domu v Brně z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let navázala Růžena Žertová v polistopadové době projekty rodinných domů a obytných souborů i urbanistickými studiemi. I v průběhu dlouhé nemoci rozvíjela studii komunitního obytného souboru v Brně-Kohoutovicích, určeného osamělým seniorům, handicapovaným či mladým rodinám. Růžena Žertová byla častým hostem akcí pořádaných Národním památkovým ústavem, Metodickým centrem moderní architektury v Brně. Její stavby jsou rovněž předmětem výzkumu, který NPÚ provádí v rámci projektu Analýza a prezentace hodnot moderní architektury 60. a 70. let 20. století jako součásti národní a kulturní identity ČR. Výstava věnovaná Růženě Žertové a jejímu dílu je aktuálně k vidění v Košicích, přímo v prostoru obchodního domu Prior. • Ve věku nedožitých 87 let zemřela v noci ze 4. na 5. října 2019 architektka a designérka Růžena Žertová. Veřejnost jí zná především jako autorku obchodních domů Prior v Košicích a Pardubicích a obchodního domu Labe v Ústí nad Labem. Růžena Žertová byla laureátkou Zlaté medaile VUT v Brně (2009), Ceny města Brna (2013) a Ceny Ministerstva kultury za dlouhodobé umělecké zásluhy v architektuře za rok 2018. Rodačka z Ostravy prožila dětství a mládí ve Frýdku-Místku. Po maturitě v roce 1951 započala studia architektury na ČVUT v Praze, po roce však odešla na brněnskou techniku. Po několika letech strávených zejména v ateliéru profesora Bedřicha Rozehnala zde v roce 1957 absolvovala. Téhož roku nastoupila do Potravinoprojektu, tři roky nato přešla do Státního projektového ústavu obchodu Brno. Během více než dvacetiletého působení v SPÚO navrhla v úvodu zmíněné obchodní domy i řadu interiérů. „Všechny tyto stavby, v jejichž projektech Růžena Žertová pomáhala formovat novou podobu tohoto typologického druhu, se výrazně vepsaly do obrazů zmíněných měst. Během uplynulého půlstoletí pak osvědčily své kvality, o čemž svědčí i nedávné snahy o prohlášení někdejšího košického a pardubického Prioru nemovitou kulturní památkou. Vedle těchto realizovaných staveb vyniká rovněž její neuskutečněná studie obchodního domu Prior v Jihlavě,“ uvádí architekt a historik architektury Petr Klíma, editor a spoluautor publikace Růžena Žertová – architektka domů i věcí. Za pozornost stojí i pozdní práce Růženy Žertové – na návrh a realizaci vlastního domu v Brně z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let navázala Růžena Žertová v polistopadové době projekty rodinných domů a obytných souborů i urbanistickými studiemi. I v průběhu dlouhé nemoci rozvíjela studii komunitního obytného souboru v Brně-Kohoutovicích, určeného osamělým seniorům, handicapovaným či mladým rodinám. Růžena Žertová byla častým hostem akcí pořádaných Národním památkovým ústavem, Metodickým centrem moderní architektury v Brně. Její stavby jsou rovněž předmětem výzkumu, který NPÚ provádí v rámci projektu Analýza a prezentace hodnot moderní architektury 60. a 70. let 20. století jako součásti národní a kulturní identity ČR. Výstava věnovaná Růženě Žertové a jejímu dílu je aktuálně k vidění v Košicích, přímo v prostoru obchodního domu Prior. — BLB? --------------------------------------------------------------------------------------- Každý je minimálně 5 min. denně naprostý blb. Moudrost spočívá v tom, že ne déle a ne jako BLB Gryc.
  • blade  | 04.12.2022 22:22  | Reagovat
    ---------------------------------------- Komentáře jsou zavřeny -----------------------------
  • Zdeněk Gryc  | 04.12.2022 23:20  | Reagovat
    DOUFEJME, ŽE ZASE NEKECÁ blade říká: Pondělí, 19. 10. 2020 v 17:48 Klukan – Vy jste s prominutím a bez urážky opravdu natvrdlý. Ten link z iRozhlas jsem posílal kvůli tomu, že tu zprávu o dvou vakcínách a možné třetí vakcíně přináší také i ten iRpzhlas, tudíž že ta moje zpráva (příspěvek) není dezinformace i když zrovna není z mainstream webu. Pokud to vaše IQ od počátku pře nepochopilo za to já již nemohu. Ba naopak mne tento poznatek ještě více v časové ose této pře utvrdil v tom, že zde v JL diskuse na jakékoliv téma opravdu, i s vámi šéfredaktore , nemá smysl. Nick blade deaktivujte. Sbohem bez šátečku.
  • blade  | 05.12.2022 01:05  | Reagovat
    Jedno z hlavních pravidel diskusních fór je, že není povoleno kopírování cizích příspěvků, zaplňování portálu jedním příspěvkem, zvýrazňování příspěvku na úkor ostatních, také opakované vkládání komerčních odkazů bez další informační hodnoty.
  • Zdeněk Gryc  | 05.12.2022 09:52  | Reagovat
    blade říká: Pondělí, 5. 12. 2022 v 1:05 Jedno z hlavních pravidel diskusních fór je, SLUŠNOST: 1. blade říká: Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59 Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud… …Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel ! https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png Problém je vždy v tom napsat k věci a ne úvodem napadnout autora, jak je zvykem v JL. Studenti jsou nadějí národa 1939, 1968, 1989, 2022. „Maturitu sice má, ale podepsat se pod sprostoty nemůže“ „být čestní, poctiví a vzdělaní.“ Na školství se nesmí šetřit! OSOBNOST KANTORA MŮŽE BÝT ŽIVOTNÍM VZOREM
  • blade  | 05.12.2022 10:15  | Reagovat
    RUDÝCH POUHÝ SLOUHA se vždy u blade příspěvků udělá, tak proto ta přízeň SOUDRUHA úchyla. :-)
  • Jan P  | 05.12.2022 17:57  | Reagovat
    Sváťo, ruku na srdce. Byli jsme jiní ? Žili jsem zítřkem, příští párty, příštím rande a příští dovolenou. Jestli bude budoucnost super nebo těžká jsem neřešili a myslím, že dnešní mládež není o moc jiná.
  • blade  | 05.12.2022 18:45  | Reagovat
    Prozradím malé veřejné tajemství > Japonci dnes neuměli v Kataru kopat penalty.
  • blade  | 05.12.2022 18:47  | Reagovat
    Prozradím malé veřejné tajemství - Japonci dnes v Kataru neuměli kopat penalty.
  • Zdeněk Gryc  | 05.12.2022 20:56  | Reagovat
    ........pro upřesnění napsal jsem: zatím nám tedy ještě na hlavu nepadají bomby, jako se tomu dělo třeba Srbům ze strany humanistické aliance zapomněl jste napsat: jako se tomu dělo Srbům ze strany humanistické aliance km | 2022-12-05 17:09:08 | Reagovat --- "nám" ? Bachmut krvácí. Z fotek z polní nemocnice mrazí LENKA GLISNÍKOVÁ 17:45 V Doněcké oblasti pokračují těžké boje, ruská armáda se snaží město obklíčit. Upozorňujeme, že přiložená fotoreportáž z nemocnice v první linii, kde zachraňují zraněné vojáky, obsahuje syrové snímky. Zdeněk | 2022-12-05 20:40:28 | Reagovat --- NÁM ? Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa (Vstup spojeneckých vojsk, Operace Dunaj, Okupace Československa) byla vpádem armád pěti komunistických zemí Varšavské smlouvy do Československa (ČSSR), který se uskutečnil 21. srpna 1968. Důvodem intervence, podpořené žádostí konzervativního křídla Komunistické strany Československa (KSČ), byly liberálně reformní vnitropolitické změny v ČSSR, známé pod názvem Pražské jaro. Hlavní podíl na invazi měly armády Sovětského svazu (SSSR), výrazně slabší účast měla vojska Polské lidové republiky (PLR), Maďarské lidové republiky (MLR) a Bulharské lidové republiky (BLR), nepatrnou účast pak měla vojska Německé demokratické republiky (NDR).[pozn. 1] Byla obsazena většina důležitých měst v ČSSR, došlo k přerušení rozhlasového vysílání. Předsednictvo ÚV KSČ v prvních hodinách okupace přijalo usnesení pod názvem „Provolání Všemu lidu ČSSR“, odsuzující invazi. Krátce poté byli tito vedoucí představitelé československých politických reforem zatčeni a zavlečeni do SSSR. Snahu prookupačních sil o ustavení kolaborantské vlády však zmařil spontánní masový odpor většiny obyvatel Československa, který trval přibližně týden a při kterém občané vyjadřovali podporu internovaným politikům, dokud ti se nevrátili zpět do vlasti. Postupně však došlo k odvolání většiny reforem, komunistický režim byl opět utužen formou normalizace poměrů a reformní politici buď změnili názor, anebo byli nahrazeni. Odpor obyvatelstva proti okupaci byl nakonec zlomen brutálním potlačením protestů při prvním výročí okupace. Vojska SSSR pak zůstala v Československu až do roku 1991. Socialismus sovětského typu byl tímto aktem diskreditován v očích světové veřejnosti. --- JAK TO VIDÍ ZASLOUŽILÝ PUTINŮV TROL ve 3 sobách: "čtenář" "pozorovatel" "km"
  • Zdeněk Gryc  | 07.12.2022 10:45  | Reagovat
    SLUŠNOST ZVÍTĚZILA Takovou kampaň jsem nezažil, hlásí z Jihlavy staronový senátor Vystrčil Slušnost zvítězila. Tak shrnul volby do Senátu Miloš Vystrčil z ODS, který porazil Janu Nagyovou kandidující za ANO. Kampaň jako byla tato, Vystrčil podle svých slov ještě nezažil. V ostře sledovaném volebním klání získal šedesát procent hlasů. Dosavadní předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) oslavuje s manželkou Ivanou a spolustraníky v sídla ODS Vysočina vítězství v druhém kole voleb do třetiny Senátu v obvodu č. 52 - Jihlava. | Foto: ČTK „Jsem velmi vděčný voličům, že neuvěřili nenávistné a lživé kampani, která byla vedená proti nám zejména posledních čtrnáct dní a to zejména Andrejem Babišem. Chtěl bych poděkovat, že volili podle toho, jakou kdo odvádí práci,“ uvedl Vystrčil. Zdroj: https://jihlavsky.denik.cz/volby-2022-senat/vystrcil-zvitezil-v-jihlave-nad-nagyovou-tak-ostrou-kampan-jeste-nezazil-rika-20.html --- VTÍRAVÁ PROPAGANDA Černo-kněžnický vstup úvodem, https://www.youtube.com/watch?v=5luwuvCJ9so nemá chybu je naprosto brilantní trolování s použitím upřených pohledů do čtecího zařízení, protřelé totalitní funkcionářky Bobošíkové, jedovaté, mnohokrát zasloužilé politické muchomůrky
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2022 07:58  | Reagovat
    Jan P říká: Pondělí, 5. 12. 2022 v 17:57 Sváťo, ruku na srdce. Byli jsme jiní ? Žili jsem zítřkem, příští párty, příštím rande a příští dovolenou. Jestli bude budoucnost super nebo těžká jsem neřešili a myslím, že dnešní mládež není o moc jiná. JANE POKUD TO BEREŠ Z TOHOTO ÚHLU POHLEDU, TAK MÁŠ SAMOZŘEJMĚ PRAVDU, TO ODPŘISÁHNU. ALE JÁ BYL Z POHLEDU KAMARÁDŮ UŽ TENKRÁT ASI TROCHU POLITIKOU ZASAŽENÝ DŘÍV. KDYŽ JSME SE V 69 BAVILI JAKO PATNÁCTILETÍ NA DOMÁCÍCH PÁRTY, TAK JÁ JSEM MIMO POPÍJENÍ LACINÉHO VÍNA A POKUSŮ O TĚSNĚJŠÍ PŘIBLÍŽENÍ SE KE SPOLUŽÁKYNÍM JAK SE TO DĚLALI SAMOZŘEJMĚ VŠICHNI, ZATAHOVAL DO TĚCHTO PÁRTY I ROZHOVORY O TOM CO TEĎ S NÁMA ASI BUDE. DODNES SE JAKO PARTA SCHÁZÍME A MÁME Z TÉ DOBY KRONIKU, KDE JE NAPŘÍKLAD NAPSÁNO - SLIM ZASE KAZIL DOVÁDĚNÍ S NOVÝMI DĚVČATY ODVÁDĚNÍM ŘEČÍ NA DUBČEKA - ALE JE PRAVDOU A UŽ JSEM TO TU TAKY PSAL, ŽE KDYŽ GRYC POPISOVAL JAK NA NĚJ MÍŘILI TANKY OD PÍSTOVA, TAK MI JSME JAKO ČTRNÁCTILETÍ CHODILI MEZI TYTO RUSKÉ, PARDON DNES UŽ DOBŘE VÍME ŽE TO BYLI UKRAJINŠTÍ VOJÁCI A SNAŽILI JSME SE JIM VYSVĚTLIT, ŽE TU JSOU NEOPRÁVNĚNĚ A ŽE TU NEMAJÍ CO DĚLAT. ASI PŘI TŘETÍ NEBO ČTVRTÉ NÁVŠTĚVĚ NÁM DŮSTOJNÍCI, KTEŘÍ NÁS TAM DŘÍV DO STANŮ K NORMÁLNÍM VOJÁKŮM POUŠTĚLI, DŮRAZNĚ JAKÉKOLIV DALŠÍ NÁVŠTĚVY ZAKÁZALI.
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2022 09:30  | Reagovat
    JAK TO VIDÍ ZASLOUŽILÝ PUTINŮV TROL ve 3 sobách: „čtenář“ „pozorovatel“ AŽ SE PROPAGOVATEL AMERICKÉHO SVĚTOVÉHO VRAŽDĚNÍ, AMERICKÝCH VÁLEČNÝCH GENOCID, AMERICKÝCH VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ A TO I NA VLASTNÍCH OBČANECH, AMERICKÝ TROL A MERICKÝ UDAVAČ I ARCHITEKT SOVĚTSKÉHO SOCIALIZMU V ČECHÁCH GRYC, PŘENESE O SEDMDESÁT LET A TO AŽ DO DNEŠNÍ DOBY, BUDE SNAD MOŽNÉ SI S NÍM VYMĚŇOVAT POHLEDY NA DNEŠNÍ SVĚT. MOŽNÁ, MOŽNÁ, SPÍŠ JE JISTÉ, ŽE DNEŠNÍ NENÁVIST ŠÍŘENÁ AMERICKÝM PR V ČECHÁCH BRAYNESGEBLSOVSKÝM ZPŮSOBEM, NEUMOŽŇUJE AMERICKÝM TROLŮM PŘEMÝŠLET V REÁLNÉ SITUACI I DOBĚ.
  • Svatopluk Beran  | 09.12.2022 08:08  | Reagovat
    VYSTRČILE SVĚT I OMEZENÉ MNOŽSTVÍ ČESKÝCH OBČANŮ NESKUTEČNĚ BOHATNE A U NÁS SE BUDE SAHAT NA DŮCHODY. VYSTRČILE VÁMI A PRAVICÍ PODPOROVANÝ AMERICKÝ NEOLIBERALIZMUS JE SVINSTVO VŠECH SVINSTEV. ZNEMOŽNIT SVÝMI POLITICKÝMI ROZHODNUTÍMI - ZATAHOVAT UKRAJINU DO NATA, KAM ALE NEPATŘÍ ANI ŽÁDNÁ JINÁ ZEMĚ VÝCHODNÍHO BLOKU - A LEZENÍM DO PR..LE USA, ZEMI NA OPAČNÉM KONCI SVĚTA PODPORUJETE VÁLKU V EVROPĚ, KTERÁ ZNEMOŽŇUJE NÁKUP A DOPRAVU ENERGIE Z NEJPŘÍHODNĚJŠÍCH MÍST PRO EVROPU. ZAŘIZUJETE VE SVÉ UBOHÉ POMSTICHTIVOSTI, CHUDOBU OBČANŮ ČESKÉ REPUBLIKY NA ÚROVEŇ ŽITÍ ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK PRO ŠIROKOU VEŘEJNOST. VYSTRČILE TY A TA PARTA KOLEM TEBE SMRDÍ EKONOMICKÝM A LIDSKÝM SVINSTVEM AMERICKÉHO VÁLKYCHTIVÉHO UBOŽÁKA. TO JE TAK ASI VŠECHNO CO OBČAN MŮŽE UDĚLAT V DNEŠNÍ DOBĚ OPROTI TÉ V SOCIALIZMU. POKUD NECHCE ABY I DOMA ZAČALA OBČANSKÁ VÁLKA. BEZTRESTNĚ VZKÁZAT VÁM LUMPŮM PŘES INTERNETOVÉ MEDIUM, CO SO MYSLÍ O TOM ŽE MÁTE VLASTNĚ VE SVÉ NADUTOSTI, PRÁVO ŽÍT TAK JAKO TI JEŽ DRTÍTE A TLAČÍTE NA KOLENA.
  • blade  | 09.12.2022 12:33  | Reagovat
    Dnes na CNN : Ostuda s poslaneckou lyžovačkou jde za Pekarovou. (žádná chyba úředníků) Vlastně ani nemáme ministra zahraničí. Praze by prospěla koalice SPOLU s ANO. Babiš vede. Cenzor z T06B dnes sedí za PC (to na CNN neříkali, ale říká to dnešní počasí) :-)
  • blade  | 09.12.2022 12:48  | Reagovat
    TO JE TAK ASI VŠECHNO CO OBČAN MŮŽE UDĚLAT V DNEŠNÍ DOBĚ ... Vystrčil to zde zřejmě nečte, ale můžete ho osobně po domluvě navštívit v obvodní kanceláři a vše mu povědět: Obvodní kancelář Kancelář senátního obvodu 52 Brněnská 599/28 586 01 Jihlava kancelar@vystrcil.cz +420 606 767 544 https://www.senat.cz/senatori/index.php?par_3=243
  • blade  | 09.12.2022 12:49  | Reagovat
    TO JE TAK ASI VŠECHNO CO OBČAN MŮŽE UDĚLAT V DNEŠNÍ DOBĚ … Vystrčil to zde zřejmě nečte, ale můžete ho osobně po domluvě navštívit v obvodní kanceláři a vše mu povědět: Obvodní kancelář Kancelář senátního obvodu 52 Brněnská 599/28 586 01 Jihlava kancelar(zavináč)vystrcil.cz +420 606 767 544 https://www.senat.cz/senatori/index.php?par_3=243
  • blade  | 09.12.2022 12:56  | Reagovat
    Se zas něco "povedlo" - tentokrát v Lukách nad Jihlavou - https://youtu.be/l3GSZ1EEvP4 :-)
  • blade  | 09.12.2022 13:42  | Reagovat
    Rada pro rozhlasové a televizní vysílání začíná řešit zpravodajství České televize před nadcházejícími volbami prezidenta. Chce vysvětlení, proč u jednoho ze zpravodajských příspěvků pojednávajícím o kandidatuře 12 uchazečů, byla zveřejněna jen fotografie Danuše Nerudové. K odvysílání došlo 7.11.2022 v 19:50 na ČT2: https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097176961-zpravy-v-ceskem-znakovem-jazyce/222411000131107/
  • Svatopluk Beran  | 09.12.2022 14:56  | Reagovat
    blade říká: Pátek, 9. 12. 2022 v 12:49 TO JE TAK ASI VŠECHNO CO OBČAN MŮŽE UDĚLAT V DNEŠNÍ DOBĚ … Vystrčil to zde zřejmě nečte, ale můžete ho osobně po domluvě navštívit v obvodní kanceláři a vše mu povědět: Obvodní kancelář Kancelář senátního obvodu 52 Brněnská 599/28 586 01 Jihlava kancelar(zavináč)vystrcil.cz +420 606 767 544 https://www.senat.cz/senatori/index.php?par_3=243 . . Vystrčil to zde zřejmě nečte, ale můžete ho osobně po domluvě navštívit v obvodní kanceláři a vše mu povědět: JE MI JASNÉ ŽE TO NEČTE, MAXIMÁLNĚ MU NĚKDO DĚLÁ SBĚR ZE VŠECH NAŠICH REAKCÍ A PŘÍPADNĚ PODÁ ZKRÁCENĚ OBSAH ODPOVĚDÍ. NA TO ABY TO ČETL A TO KDOKOLIV Z VYŠŠÍCH POHLAVÁRŮ JAKÉKOLIV STRANY, NENÍ V JEJICH POLITICKÉM ZÁPŘAHU ANI MOŽNÉ. JIŽ JSME SE SPOLU DVAKRÁT SEŠLI, JENOU, TO BYL JEŠTĚ HEJTMANEM A ASI PO DVOUHODINOVÉM ROZHOVORU JSME SE SHODLI, ŽE SE NESHODNEM VŮBEC V NIČEM A PODRUHÉ V JEHO LAVICI SENÁTORA, KDY JSEM BYL NA VEŘEJNÉM STKÁNÍ OBČANŮ O DŮCHODOVÉ RFORMĚ ZA MINISTRA DRÁBKA. JÁ SE POSADIL NA JEHO SENÁTORSKÉ MÍSTO, PROTOŽE ON TAM NEBYL A PŘI JEHO PŘÍCHODU JSEM MÍSTO CHTĚL OPUSTIT, ALE ŘEKL ŽE SI KLIDNĚ SEDNE NĚKAM JINAM. PAN MINISTR DRÁBEK, KTERÝ PŘIŠEL COBY MINISTR DEBATOVAT Z ODBORNOU VEŘEJNOSTÍ O DŮCHODOVÉ REFORMĚ, JÁ SI BYL JEN COBY POSLUCHAČ ZŮČASTNIT TÉTO DEBATY, PO ASI DESETIMINUTOVÉM SVÉM PROJEVU O TOM JAK CHCE ŘEŠIT DŮCHODOVOU REFORMU ODEŠEL S TÍM, ŽE TOHO MÁ JEŠTĚ MNOHO NA PRÁCI BĚHEM DNE A AŤ SE TAM ODBORNÍCI Z VEŘEJNOSTI CELÝ DEN NAVZÁJEM INFORMUJÍ O SVÝCH POHLEDECH. NO BYL TO ZAJÍMAVÝ DEN KDY ASI PADESÁT ODBORNÍKŮ Z VEŘEJNOSTI MLUVILI DO UPRÁZDNĚNÉHO PULTÍKU PANA MINISTRA DRÁBKA. :) TAKŽE MÁ NÁVŠTĚVA U PANA PŘEDSEDY SENÁTU V JEHO JIHLAVSKÉ KANCELÁŘI SENÁTORA, JE NAPROSTOU ZTRÁTOU ČASU JAK PRO NĚJ TAK I PRO MNE.
  • blade  | 09.12.2022 15:55  | Reagovat
    Předsedovu přítomnost aktivně nevyhledávám. Posledně to bylo náhodně na náměstí. Pak štrádoval s ochrankou v patách někam ulicí Křížovou. Když ještě nebyl předsedou Senátu, si to zrovna štrádoval poutí v Kostelním Vydří.
  • blade  | 09.12.2022 16:38  | Reagovat
    Takže slovenský model? Měsíc před volbami vyjde průzkum, který vystřelí Nerudovou na první místo, posléze Pávek odstoupí v její prospěch. Podobně jako Čaputka - průzkum nějaké "spolehlivé" agentury a R. Mistrík.
  • Zdeněk Gryc  | 09.12.2022 17:33  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pátek, 9. 12. 2022 v 8:08 --- Si dneska řádně povytáhl kšandy a spustil: Viz. jeho komentář. Beranovi + Putinovi, osobnost předsedy senátu převelice vadí. ZG vadí už jenom forma, kterou to B deklaruje.
  • Zdeněk Gryc  | 10.12.2022 08:21  | Reagovat
    Stále stejný boršč proti USA Cui bono? --- Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 8. 12. 2022 v 7:32 VE SPOJENÝCH STÁTECH AMERICKÝCH, NEJBOHATŠÍ ZEMI SVĚTA, KTERÁ ŽIJE Z VRAŽDĚNÍ A VÁLEK PO CELÉM SVĚTĚ, --- BOMBARDOVÁNÍ Zdeněk Gryc | Pátek, 2. 12. 2022 v 10:15 PRÁVĚ DNES NA UKRAJINĚ Není plakátovací plocha pro Beranovy typové opakovačky.
  • Svatopluk Beeran  | 10.12.2022 08:53  | Reagovat
    MÁTE PRAVDU PANE GRYC ŽE JE TO ODEMNE VŮČI PŘEDSEDOVI ČESKÉHO SENÁTU Z DAČIC VYSTRČILOVI TVRDÉ A OSTRÉ. OVŠEM PŘI UVĚDOMNĚNÍ SI TOHO, CO ZA HRŮZY Z CHOVÁNÍ NEOLIBERÁLNÍ PROAMERICKÉ ODEESÁCKÉ SQVADRY I MNOHÝCH DALŠÍCH DOPADÁ NA ČESKÉ OBČANY, CIVILNÍ OBČANY UKRAJINY I RUSKÉ I UKRAJINSKÉ KLUKY V UNIFORMÁCH, TAK TOHLE MÉ VYJÁDŘRNÍ JE NAPROSTÉ HÝČKÁNÍ PŘEDSEDY ČESKÉHO SENÁTU VYTRČILA. CELÁ TA HRŮZA NA UKRAJINĚ, ČI DŘÍVE NA BALKÁNĚ MŮŽE VYCHÁZET JEN A JEN Z BLBCŮ KTEŘÍ PODPORUJÍ AMERICKÉ ZATAHOVÁNÍ BÝVALÉHO VÝCHODO EVROPSKÉHO BLOKU I S UVOLNĚNÝMI SVAZOVÝMI REPUBLIKAMI Z TEHDEJŠÍHO SSSR, DO MILITARISTICKÉHO NATA POD ŘÍZENÍM A ORGANIZOVÁNÍM Z USA. TATO MILITARISTICKÁ AMERICKÁ ÚTOČNÁ ORGANIZACE MOHLA VZNIKNOUT JEN NA PODKLADĚ TOHO, ŽE OKUPOVANÁ ÚZEMÍ ZÁPADNÍ EVROPY SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI, MUSELI PŘISTOUPIT NA NÁVRH USA - BUĎ BUDETE POD NAŠÍ STÁLOU OKUPACÍ A NEBO SE JAKO VAZALOVÉ PŘIDÁTE K NAŠEMU MILITARISMU -. JAK JISTĚ VÍTE, TAK TEPRVE AŽ PĚT LET PO TOM NATLAČILO SSSR ZBYTEK ZEMÍ OSVOBOZENÝCH ZEMÍ Z JEJICH STRANY, DO WARŠAVSKÉ SMLOUVY A DŮVOD NEBYL TO ŽE JIŽ PĚT LET EXISTOVALA TATO MILITARISTICKÁ ORGANIZACE NATO ALE AŽ TO, ŽE DO NATA BYL ZATAŽEN I BUNDESWER, COBY OMEZENĚ POVOLENÝ ZBYTEK FAŠISTICKÝCH VOJSK A NÁSLEDNĚ I CELÉ FAŠISTICKÉ ŠPANĚLSKO. KLIDNĚ MOHL ZŮSTAT SKANDINÁVSKÝ SEVER, DÁLE PAK STŘED EVROPY OD BALTU DOLŮ K ČERNÉMU ČI KASPICKÉMU MOŘI NEUTRÁLNÍ. ZEMĚ ZÁPADNÍHO BLOKU, NEUTRÁLNÍ ZEMĚ, RUSKO, ČÍNA, INDIE A DALŠÍ BY PAK MEZI SEBOU VÝHODNĚ OBCHODOVALY. ALE TO NEJDE KVŮLI NENAŽRANOSTI SPOJENÝCH STÁTŮ, KTERÉ SE CITÍ OHROŽENY OBCHODEM OD ZEMÍ O NICHŽ SE DOMNÍVALY, ŽE ONY SAMY JE BUDOU MOCI UŽ NAVŽDY OBCHODEM TERORIZOVAT. DÍKY TOMU ŽE USA VYDĚLALY BILIONY DOLAEŮ NA OBOU SVĚTOVÝCH VÁLKÁCH, JSOU SPOJENÉ STÁTY TÍM, KDO SI MEGALOMANSKY UDĚLIL BOŽSKÉ PRÁVO, DÁL NIČIT SVĚT VÁLKAMI, KDYŽ UŽ JIM TO TAK DVAKRÁT VE VÁLKÁCH VYŠLO. KAŽDÝ KDO PODPORUJE TUHLE ZVRÁCENOU GEOPOLITIKU USA JE SLABOCH A HAJZLÍK, KTERÝ BY SI TAK AKORÁT ZASLOŽIL JÍT DO PRVNÍ LINIE PŘÍPADNÉ VÁLKY NA ÚZEMÍ USA.
  • Svatopluk Beran  | 10.12.2022 09:19  | Reagovat
    MÁTE PRAVDU PANE GRYC, ŽE JE TO ODEMNE VŮČI PŘEDSEDOVI ČESKÉHO SENÁTU Z DAČIC VYSTRČILOVI, TVRDÉ A OSTRÉ. OVŠEM PŘI UVĚDOMNĚNÍ SI TOHO, CO ZA HRŮZY Z CHOVÁNÍ NEOLIBERÁLNÍ PROAMERICKÉ ODEESÁCKÉ SQVADRY I MNOHÝCH DALŠÍCH DOPADÁ NA ČESKÉ OBČANY, CIVILNÍ OBČANY UKRAJINY A RUSKÉ I UKRAJINSKÉ KLUKY V UNIFORMÁCH, TAK TOHLE MÉ VYJÁDŘRNÍ JE NAPROSTÉ HÝČKÁNÍ PŘEDSEDY ČESKÉHO SENÁTU VYTRČILA. CELÁ TA HRŮZA NA UKRAJINĚ, ČI DŘÍVE NA BALKÁNĚ, MŮŽE VYCHÁZET JEN A JEN Z POCHYBNÝCH OBČANŮ, KTEŘÍ PODPORUJÍ AMERICKÉ ZATAHOVÁNÍ BÝVALÉHO VÝCHODO EVROPSKÉHO BLOKU I S UVOLNĚNÝMI BÝVALÝMI SVAZOVÝMI REPUBLIKAMI Z TEHDEJŠÍHO SSSR, DO MILITARISTICKÉHO NATA, POD ŘÍZENÍM A ORGANIZOVÁNÍM USA. TATO MILITARISTICKÁ AMERICKÁ ÚTOČNÁ ORGANIZACE MOHLA VZNIKNOUT JEN NA PODKLADĚ TOHO, ŽE OKUPOVANÁ ÚZEMÍ ZÁPADNÍ EVROPY SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI, MUSELA PŘISTOUPIT NA NÁVRH USA – BUĎ BUDETE POD NAŠÍ STÁLOU OKUPACÍ ANEBO SE JAKO VAZALOVÉ PŘIDÁTE K NAŠEMU SVĚTOVÉMU MILITARISMU -. JAK JISTĚ VÍTE, TAK TEPRVE AŽ PĚT LET PO VZNIKU NATA, NATLAČILO SSSR ZBYTEK OSVOBOZENÝCH ZEMÍ Z JEJICH STRANY VE 2SV DO WARŠAVSKÉ SMLOUVY. A HLAVNÍM DŮVODEM NEBYLO TO, ŽE JIŽ PĚT LET EXISTOVALA MILITARISTICKÁ ORGANIZACE NATO, ALE TO, ŽE DO NATA BYL ZATAŽEN I BUNDESWER, COBY OMEZENĚ POVOLENÝ ZBYTEK Z BÝVALÝCH DENACIFIKOVANÝCH FAŠISTICKÝCH VOJSK A NÁSLEDNĚ I CELÉ FAŠISTICKÉ ŠPANĚLSKO. KLIDNĚ MOHL ZŮSTAT PO ROZPUŠTĚNÍ WARŠAWSKÉ SMLOUVY – (A TO JSME BYLI PODPRAHOVĚ HAVLEM MYSTIFIKOVÁNI A TLAČENI K PŘESVĚDČNÍ, ŽE BUDOU ROZPUŠTĚNY VŠECHNY VOJENSKÉ SPOLKY, TEDY I NATO) - SKANDINÁVSKÝ SEVER, DÁLE PAK STŘED EVROPY OD BALTU DOLŮ K ČERNÉMU ČI KASPICKÉMU MOŘI, NEUTRÁLNÍ. SVĚT MOHL KLIDNĚ VYPADAT TAKTO - ZEMĚ ZÁPADNÍHO BLOKU - NEUTRÁLNÍ ZEMĚ - RUSKO - ČÍNA - INDIE A DALŠÍ, KTERÉ BY PAK MEZI SEBOU VÝHODNĚ OBCHODOVALY. ALE TO NEJDE KVŮLI NENAŽRANOSTI SPOJENÝCH STÁTŮ, KTERÉ SE CITÍ OHROŽENY OBCHODEM NARŮSTAJÍCÍCH KONKURENTŮ, O NICHŽ SE USA DOMNÍVALY, ŽE JE BUDOU MOCI UŽ NAVŽDY SVÝM OBCHODEM, ZA POMOCI SVÉHO I SVÝCH MILITARISTICKÝCH VAZALŮ, TERORIZOVAT. DÍKY TOMU ŽE USA VYDĚLALY BILIONY DOLARŮ NA OBOU SVĚTOVÝCH VÁLKÁCH, JSOU SPOJENÉ STÁTY TÍM, KDO SI MEGALOMANSKY UDĚLIL BOŽSKÉ PRÁVO DÁL NIČIT SVĚT VÁLKAMI, KDYŽ UŽ JIM TO DVAKRÁT VE VÁLKÁCH OBCHODNĚ VYŠLO. KAŽDÝ KDO PODPORUJE TUHLE ZVRÁCENOU GEOPOLITIKU USA JE SLABOCH, KTERÝ BY SI TAK AKORÁT ZASLOŽIL JÍT DO PRVNÍ LINIE PŘÍPADNÉ OBCHODNÍ PROXI VÁLKY NA ÚZEMÍ USA.
  • Jan P  | 10.12.2022 09:21  | Reagovat
    Sváťo, zeptejme se doma dětí či vnuků ve věku třeba 17 - 25 let, jak se těší na budoucnost? A proč jsou podle nás dnes málo politicky aktivní ? Oproti předchozím generacím mají skvělý přístup k informacím. A vyhlídky to moc pozitivní nejsou. Ať jde o klima krizi, vlastní bydlení, zakládání rodiny...
  • Svatopluk Beran  | 10.12.2022 09:29  | Reagovat
    BOMBARDOVÁNÍ Zdeněk Gryc | Pátek, 2. 12. 2022 v 10:15 PRÁVĚ DNES NA UKRAJINĚ Není plakátovací plocha pro Beranovy typové opakovačky. MŮŽETE TO TADY TISKNOUT PANE GRYC JEŠTĚ DESET LET - AMERICKÁ GENOCIDA A BOMBARDOVÁNÍ VIETNAMU A PAK DALŠÍCH PĚT LET - AMERICKÁ GENOCIDA A BOMBARDOVÁNÍ BALKÁNU A PAK DALŠÍCH DVACET LET - AMERICKÁ GENOCIDA A BOMBARDOVÁNÍ ARABSKÝCH ZEMÍ STŘEDNÍHO A BLÍZKÉHO VÝCHODU TO JE DOHROMADY 35 LET AMERICKÉ GENOCIDY A VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ USA VE SVĚTĚ PO TĚCHTO 35 LETECH SE RUSKÉ BOMBARDOVÁNÍ UKRAJINY SROVNÁ S TÍM AMERICKÝM, PAK BY JSTE TEPRVE, POKUD BUDETE NORMÁLNÍ OBČAN TÉTO PLANETY A NE NĚJAKÝ SOCIALISTICKÝ NEBO NEOLIBERALISTICKÝ POMATENEC, MĚL MORÁLNÍ PRÁVO UKAZOVAT NA HRŮZY VÁLEK TÉ NEBO ONÉ STRANY. takto vystupujete pouze jako jednostranný zmatenec
  • Jan P  | 10.12.2022 09:41  | Reagovat
    "Se stranami, které volí, se mladí Češky a Češi téměř neztotožňují. Zato jsou velmi proevropští a zajímá je osud planety. Většinu z nich trápí změna klimatu a sociální nespravedlnost. Na rozdíl od vrstevníků v okolních zemích je naopak nezajímá náboženství." https://zpravy.aktualne.cz/domaci/mladi-cesi-vyzkum/r~2eb73d8059e111ed93abac1f6b220ee8/?fbclid=IwAR3rAm4llLaupZH9vzumz6qRts0sh7Uj5DyRPlwZKBF0rhHj9DomZydgx_w
  • Svatopluk Beran  | 10.12.2022 09:46  | Reagovat
    Jane, jistě. Po 89roce minulého století to vypadalo nadějně. Že to budou mít naše děti i vnuci lepší a snazší přístup k naplnění života. Ovšem to by nesměla být mezi dvěma oceány ta zblblá z nakradeného bohatství z válek a toužící po dalším bohatství z válek v celém světě, AMERICKÁ ZEMĚ a její na tisíc základen a přesunových militaristických míst po celé zeměkouli, z kterých šíří a podporuje amorální lidské a sobecké chování výjímečných jedinců.
  • Svatopluk Beran  | 10.12.2022 10:08  | Reagovat
    Jane může to tak být. Když se ale dívá člověk na pořady Moravce, tak tam sedí podobní uvědomělí mladí občané, kteří souhlasně přitakávají na rádoby odborné otázky Moravce a odpovědi těch co - DNES PŘIJALI POZVÁNÍ - . Mne ty - FOKUSY - Moravce připadají naprosto směšné a chování těch vybraných studentů mi připadá jak dokumenty o svazáckých schůzích pod vedením vybraných komunistických představitelů. Já z toho co jsem doposud viděl, tak tam dosud žádný ze studentů nezanesl žádný rozporný politický podnět. TEN ČLÁNEK KTERÝ PŘETISKUJEŠ VYPADÁ PRO MNE ZCELA ZHODNĚ A JSEM PŘESVĚDČEN, ŽE NA PODKLADĚ RÁDOBY UVĚDOMNĚLOSTI NAŠÍ MLÁDEŽE, JDE O PR AKCI ČESKÉHO MEDIA PRO NERUDOVOU, KTEROU POLITICKÁ OMEZENOST A NEZKUŠENOST NAŠEHO DOTAZOVANÉHO MLÁDÍ, NA PODKLADĚ JEHO RÁDOBY UVĚDOMNĚLOSTI NAD OSTATNÍMI ZEMĚMI V HODNOTĚ MYŠLENEK O BUDOUCNOSTI PLANETY, MÁ POSUNOUT NERUDOVOU NA PRESIDENTKU. KDYŽ NAŠI MLADÍ ROZUMÍ POČASÍ SVĚTA TAK PŘECE MUSÍ VĚDĚT KDO JE TEN NEJSPRÁVNĚJŠÍ PRESIDENT PRO NAŠÍ REPUBLIKU.
  • Jan P  | 10.12.2022 10:46  | Reagovat
    Sváťo, já ty kritice USA(vládce, který řídí svět) rozumím. Nicméně nechci Čínu jako svého vládce, pod její současnou vládou, která by nahradila USA jako hegemona. Ani bipolární svět nebude bezpečnější a spravedlivější. Tyhle veřejné diskuse nás nutí se postavit buď na stranu ruského imperialismu nebo expanzionismu NATO a prominentní role Spojených států. Máme se postavit na stranu jednoho nebo druhého nacionalismu. Zastávám konzistentní anarchistický pohled, že stát je násilnická organizace. Válka mezi státy, je jen důsledek fungování kapitalistických a mocenských vztahů. VÁLKU PALÁCŮM, MÍR CHYŠÍM! ANI HALÉŘE, ANI MUŽE NA MILITARISMU!
  • blade  | 10.12.2022 12:15  | Reagovat
    Může Jan P. prosím bez emocí v bodech nastínit jaká je jeho představa žití a politiky zde u nás ve středu Evropy a jak toho dosáhnout. Žádný stát, žádný kapitalismus, žádná Ruský nebo USA (NATO) nacionalismus jsem již několikrát četl. Děkuji.
  • Jan P  | 10.12.2022 12:51  | Reagovat
    bladovi Jasně, bez emocí. Já ale žádnou představu nevlastním. Chcete se zapojit do budování masového anarchistického hnutí a propagaci antimilitarismu mezi široké masy lidu a realizovat (anarcho) komunistickou společnost ? Anarchistické hnutí bylo vždy mezinárodní, prosazovalo sbratření(solidarita) pracujících napříč státními hranicemi a národy proti společnému nepříteli – vládnoucí a kapitalistické třídě. Jinak. Minulý týden proběhla v Itálii generální stávka proti válce a militarismu s účastí odborů, včetně ANARCHISTŮ, a to i z Federace anarchistů Itálie, která se nadále hlásí k antimilitaristické tradici anarchistického hnutí jako součásti hnutí pracujících za jejich skutečnou emancipaci.
  • blade  | 10.12.2022 13:56  | Reagovat
    Když nemáte vlastní představu, tak trochu rozveďte, to sbratření(solidarita) pracujících napříč státními hranicemi. V tý Itálii stávkují často. Pracující tam jsou hold aktivnější něž tady, kde se kecá leda tak na chodbě nebo někde u piva. Mnozí z těch kecalů jsou v kolečku půjčka nebo hypotéka, rodinné výdaje > práce > platba. Ti ze strachu proti zaměstnavateli ve finále nepůjdou. Podobné je to i u tzv. státních zaměstnanců, kdy mnozí mají strach podepsat třeba petici za lepší pracovní nebo mzdové podmínky, aby si nepokazili reputaci. S takovým materiálem je realizace (anarcho) komunistické společnosti zřejmě nemožná nebo na dlouhé lokte, proto zde máme to pozlátko kapitalismu bez morálky.
  • Jan P  | 10.12.2022 15:45  | Reagovat
    bladovi Ano, český zaměstnanec placený ve mzdě je vystrašený a apatický. Lidé neznají svou identitu, uvědomělou emancipaci tak, jak to měli prostší dělničtí lidé na začátku 20 stol. Jsou méně emancipačně založení a zaostalí více než třeba ti, co četli Kropotkina a nebo pašovali literaturu od Gramsciho. Není potřeba mít vlastní představu. Já revoluční proces sebeemancipace (samospráva, decentralizovaný stát, autonomní společnost) přesto věřím. Jako myšlením anarchista se ptám, proč se vedou války, kdo na nich vydělává a co mají zakrýt? Kdo počítá mrtvé a kdo vydělané miliardy, upevněné pozice moci? Jsou zájmy pracujících a kapitalistů totožné?
  • Svatopluk Beran  | 10.12.2022 18:39  | Reagovat
    Já tu přece neprosazuji jeden stát jako hegemona, já od začátku tvrdím že je nutné aby se domlouvali a k tomu aby se domluvili je mi musíme nutit svými názory že nechceme války. Zatím ale NATO ŠTVE OBČANY DO PREVENTIVNÍCH VÁLEK NA CIZÍCH ÚZEMÍCH. CHYBA VYCHÁZÍ Z USA A NATA. NO A PODLE TOHOTO ČLÁNKU A JÁ UŽ JSEM TO TU PSAL, ŽE BEZ AMERICKÉHO POVOLENÍ BY SI UKRAJINCI NIKDY NEDOVOLILI SVÝMI ÚTOKY PŘES SVÉ HRANICE ŮTOČITZ NA RUSKO. https://echo24.cz/a/JsgjE/zpravy-svet-usa-tise-souhlasi-s-ukrajiskymi-utoky-na-rusko? ALE CO CHCI ŘÍCI OD TOHOTO MOMENTU UŽ ANI ÚTOKY POMOCÍ RUSKÝCH ZBRANÍ A RUSY VYCVIČENÝCH SRBŮ, IRÁČANŮ, VIETNAMCŮ, LYBIJCŮ, SYŘANŮ VE SPOJENÝCH STÁTECH AMERICKÝCH NA ROPNÉ ZÁSOBNÍKY, VOJENSKÁ LETIŠTĚ, VOJENSKÉ SKLADY NEMOHOU BÝT BRÁNY JAKO TERORISTICKÉ AKCE, ALE JAKO VOJENSKÉ ODVETNÉ ÚDERY ZA AMERICKÉ ILEGÁLNÍ VÁLKY, VEDENÉ SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI NA TYTO ZEMĚ. SAMOZŘEJMĚ ŽE USA MÁJÍ PRÁVO ZNIČIT PAK TYTO ZEMĚ, A RUSKO BUDE MÍT TO SAMÉ PRÁVO ZNIČIT UKRAJINU.
  • Jan P  | 10.12.2022 19:48  | Reagovat
    Sváťo, o tom na přednášce přece mluvil Matěj Stropnický. Potřebné mírové či protiválečné hnutí jako bylo protiradarové Ne základnám, které by tlačilo na vládu a politické elity. Neznám žádného normálního člověka, obyčejného pracujícího nebo studena, který si přeje válku a smrt. Nebát se vyjádřit odpor k válce a militarismu jako jsou demonstrace, generální stávka atd. atd. Nezáleží na tom zda je někdo demokrat, socialista, anarchista nebo bez nějakého přívlastku. Pouhé diskutování po netu tohle nevyřeší, i když sociální sítě mají dosah. Rozvíjejme komunikaci a podporu. Za sebe říkám: Stojím na straně všech z Ruska, kteří odporují Putinovu režimu. Podporuji každého, kdo je bezpodmínečně proti válce.
  • blade  | 10.12.2022 19:52  | Reagovat
    Proč člověk znovu vstupuje do válek? V září 1932 odpovídá tehdy již šestasedmdesátiletý Sigmund Freud na dopis Alberta Einsteina, v němž reaguje na otázku, proč dochází k válkám. Jak odpovídal Einsteinovi je opsáno zde: https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2006/cislo-5/valka-jako-past.html ---------------------------------------------------------------------------------------- Marxův model: V kapitalismu proti sobě stojí dvě třídy, vzniká třídní boj, který je hybnou silou v dějinách, tedy proletariát jako teze, buržoazie jako antiteze a syntezí je třídní boj. Vrcholem třídního boje je sociální revoluce, která zruší kapitalistický způsob výroby. Mar:xův model vývoje vypadá následovně: 1.prvobytně pospolná společnost, 2.otrokářská společnost, 3.feudalismus, 4.komunismus, jehož předstupněm bude socialismus. V současné době, kdy se výrobní prostředky a technologie vyvíjí mnohem rychleji, než tomu kdy bylo, vyplývá skutečnost, že tato změna dělby práce, vycházející ze změny technologie, zničí kapitalismus, z kterého vznikne společnost založená na vládě výrobců nad jejich vlastním dobrovolným sdružením. Společnost založena na rovnosti, svobodě a blahobytu. Tím skončí stav, kdy jeden člověk zneužívá druhého ve svůj prospěch a vznikne mezi nimi vztah založený na spolupráci a solidaritě. Tedy člověk se vrátí ke své přirozenosti. Obnoví se prvobytně pospolná společnost, ovšem ve vylepšené formě. Pokud tohle všechno převedeme do dnešní doby, kdy dělníci pracují v lepších podmínkách, než tomu bylo v době průmyslové revoluce a kdy průmyslových dělníků je podstatně méně. Musíme brát pojem proletariát moderně, označíme jím všechny ty, kteří nevlastní podniky a pracují pod vládou kapitalistů. Je jen otázkou času, kdy si tato obrovská skupina uvědomí, že jejich zájmy jsou protikladné se zájmy kapitalistů a místo toho, aby pracovala dále v podřízeném stavu, převezme výrobní prostředky, které bude kolektivně spravovat a práce bude založena na vzájemné spolupráci lidí. „Centralisace výrobních prostředků a zespolečenštění práce dosahují bodu, kdy se jim kapitalistický obal stává nesnesitelným. Obal puká. Odbíjí hodina kapitalistického soukromého vlastnictví. Vyvlastňovatelé jsou vyvlastňováni.“ (Marx, 1978, s. 804) Změna ekonomického systému podle Marxe povede také ke změně politického systému, společnost bude založena na principech přímé demokracie. Předstupeň vysněné společnosti se stane socialismus, systém řídící se heslem „každý dle svých možností, každému dle jeho zásluh“. Socialismus vystřídá jeho nástupce komunismus, řídící se heslem „každý dle svých možností, každému dle jeho potřeb“. Možná je tohle v dnešní době trochu nepředstavitelné, ale proč by nemohla existovat společnost, kde nebude hlavním štěstím člověka něco vlastni. --------------------------------------------------------------------------------------- R. 2006 Odkaz na bakalářskou práci "Život v rozporu se sebou samým: kritika kapitalistické společnosti.", která pojednává o alternativách ke kapitalismu. Ministerstvo vnitra a jiné státní instituce označují podobné názory, jako ty, které jsou uvedeny v této práci za extrémistické a dává je téměř do stejné roviny jako názory propagující fašismus. I toto je znamení toho, že je třeba zpochybňovat kapitalismus a jeho instituce, které nevidí rozdíl mezi totalitním fašistickým státem a mezi samosprávnou, lidmi zdola řízenou společností. Oba tyto neslučitelné postoje politici, či média redukují na pojem „extremismus“. Je to znamení také toho, že boj za lepší svět ještě neskonči. https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fis.muni.cz%2Fth%2Fnqx7v%2Ftextbcprace.doc&wdOrigin=BROWSELINK
  • blade  | 10.12.2022 19:55  | Reagovat
    Proč člověk znovu vstupuje do válek? V září 1932 odpovídá tehdy již šestasedmdesátiletý Sigmund Freud na dopis Alberta Einsteina, v němž reaguje na otázku, proč dochází k válkám. Jak odpovídal Einsteinovi je opsáno zde: https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2006/cislo-5/valka-jako-past.html —————————————————————————————- Marxův model: V kapitalismu proti sobě stojí dvě třídy, vzniká třídní boj, který je hybnou silou v dějinách, tedy proletariát jako teze, buržoazie jako antiteze a syntezí je třídní boj. Vrcholem třídního boje je sociální revoluce, která zruší kapitalistický způsob výroby. Mar:xův model vývoje vypadá následovně: 1.prvobytně pospolná společnost, 2.otrokářská společnost, 3.feudalismus, 4.komunismus, jehož předstupněm bude socialismus. V současné době, kdy se výrobní prostředky a technologie vyvíjí mnohem rychleji, než tomu kdy bylo, vyplývá skutečnost, že tato změna dělby práce, vycházející ze změny technologie, zničí kapitalismus, z kterého vznikne společnost založená na vládě výrobců nad jejich vlastním dobrovolným sdružením. Společnost založena na rovnosti, svobodě a blahobytu. Tím skončí stav, kdy jeden člověk zneužívá druhého ve svůj prospěch a vznikne mezi nimi vztah založený na spolupráci a solidaritě. Tedy člověk se vrátí ke své přirozenosti. Obnoví se prvobytně pospolná společnost, ovšem ve vylepšené formě. Pokud tohle všechno převedeme do dnešní doby, kdy dělníci pracují v lepších podmínkách, než tomu bylo v době průmyslové revoluce a kdy průmyslových dělníků je podstatně méně. Musíme brát pojem proletariát moderně, označíme jím všechny ty, kteří nevlastní podniky a pracují pod vládou kapitalistů. Je jen otázkou času, kdy si tato obrovská skupina uvědomí, že jejich zájmy jsou protikladné se zájmy kapitalistů a místo toho, aby pracovala dále v podřízeném stavu, převezme výrobní prostředky, které bude kolektivně spravovat a práce bude založena na vzájemné spolupráci lidí. „Centralisace výrobních prostředků a zespolečenštění práce dosahují bodu, kdy se jim kapitalistický obal stává nesnesitelným. Obal puká. Odbíjí hodina kapitalistického soukromého vlastnictví. Vyvlastňovatelé jsou vyvlastňováni.“ (Marx, 1978, s. 804) Změna ekonomického systému podle Marxe povede také ke změně politického systému, společnost bude založena na principech přímé demokracie. Předstupeň vysněné společnosti se stane socialismus, systém řídící se heslem „každý dle svých možností, každému dle jeho zásluh“. Socialismus vystřídá jeho nástupce komunismus, řídící se heslem „každý dle svých možností, každému dle jeho potřeb“. Možná je tohle v dnešní době trochu nepředstavitelné, ale proč by nemohla existovat společnost, kde nebude hlavním štěstím člověka něco vlastni. ————————————————————————————— R. 2006 Odkaz (link níže) na bakalářskou práci: „Život v rozporu se sebou samým: kritika kapitalistické společnosti.“ Probírá alternativy ke kapitalismu. Ministerstvo vnitra a jiné státní instituce označují podobné názory, jako ty, které jsou uvedeny v této práci za extrémistické a dává je téměř do stejné roviny jako názory propagující fašismus. I toto je znamení toho, že je třeba zpochybňovat kapitalismus a jeho instituce, které nevidí rozdíl mezi totalitním fašistickým státem a mezi samosprávnou, lidmi zdola řízenou společností. Oba tyto neslučitelné postoje politici, či média redukují na pojem „extremismus“. Je to znamení také toho, že boj za lepší svět ještě neskonči. ://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fis.muni.cz%2Fth%2Fnqx7v%2Ftextbcprace.doc&wdOrigin=BROWSELINK
  • Jan P  | 11.12.2022 10:20  | Reagovat
    Ten zajímavý příspěvek od blada doplním. Do pekel nás zatím vede kapitalismus: klimatická krize, války, nerovnosti, zadlužení lidí. Nevidím, že by v historii anarchismu něco takového, v takové míře způsoboval. Pojem anarchie se nejčastěji spojuje s představou chaosu a zmatku. Anarchisté si však představují organizovanou společnost, která se řídí zásadou solidarity a dobrovolně přijímaným zvykovým a přirozeným právem. Jako anarchické je charakterizováno prostředí mezinárodních vztahů, neboť nad všemi státy nestojí žádná politická a bezpečnostní autorita, která by mezinárodní systém organizovala. Pro řadu anarchistů(minulosti i současnosti) je anarchokomunistická vize spíše ideálním typem, utopií, která neslouží jako návod k použití, ale jako role inspirace pro aktivity, jejichž podoba a výsledky budou nutně anarchokomunistickému ideálu odpovídat jenom zčásti. K výročí narození( 9. 12. 1842 ) anarchisty, revolucionáře, vědce Petra Kropotkina věnoval kulturní čtrnáctideník A2 loňské číslo, které je na webu A2 kompletně odemčeno. https://www.advojka.cz/archiv/2021/3
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2022 11:21  | Reagovat
    Vážení blog – eři, což tak něco napsat PRÁVĚ DNES o Ukrajině, bez zmínky o Viednamu a indiánech v USA ? Zrod diktátora. Putin si podmanění Ukrajiny zkusil „nanečisto“ za potlesku Západu MICHAL KOMÁREK Foto: Belyakov Dmitry, ČTK, AP Hlavní město Čečenska Groznyj na snímku ze 6. února 2000. 10:35 Zapomenutá válka. Válka, která proměnila Rusko a zrodila obdivovaného diktátora Putina. Předobraz vpádu na Ukrajinu. Válka s mnoha nepříjemnými otázkami pro Západ. Krutá a strašlivá. Válka v Čečensku začala 11. prosince 1994. Článek Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov dnes působí nejenom jako krutý vládce, ale i jako komická figura. Uděluje řády pojmenované po svém otci svým dcerám, z nichž jedna je ministryní kultury této autonomní republiky patřící k Rusku. K smíchu to ale není. Tahle kombinace tyrana, směšného narcise milujícího svůj kult a patolízala ve vztahu k ještě mocnějšímu tyranovi – Putinovi – je výsledkem války. Války podle představ Vladimira Putina. Vyhlazovací války, ve které zahynuly desítky tisíc civilistů a hlavní město Čečenska Groznyj se proměnilo v trosky. --- ALFA buletin svazu architektů 08 - 09 18 bulletin architektury ČVUT 10 zastavení nad 1918 - 2018 Str.24 „Nicméně když mluvím o republice třeba v zahraničí, vždy nejdříve ukážu mapu Československa, tu dlouhou rybu s hlavou na západě a ocasem na východě: Čechy, Morava, Slezsko, Slovensko a Podkarpatská Rus.“ Vladimír Šlapeta: Mně se o Moravě těžko mluví, jsa zplozen na Slovensku! Konkrétně na Skalnatém plese v hotelu Encián od Dušana Jurkoviče (smích). Ale narodil jsem se na Moravě v domě, kde mimochodem interiéry zařizoval Josef Hoffman z Vídně – konkrétně v Olomouci ve vile Primavesi. Pravda ovšem je, že již padesát tři let žiji – s nepatrnými přestávkami – v Praze… Nicméně když mluvím o republice třeba v zahraničí, vždy nejdříve ukážu mapu Československa, tu dlouhou rybu s hlavou na západě a ocasem na východě: Čech y, Morava, Slezsko, Slovensko a Podkarpatská Rus. Masarykovou ideou vzniku byla snaha propojit východní slovanskou kulturu s kulturou západoevropskou. Jeho stát byl vlastně nadnárodní. Dnes už bohužel obsah nemáme, což je chyba, vždyť obsah je podstatou těla… Ale když už jsem se dotkl Podkarpatské Rusi, připomenu malý detail: nemohu se nezmínit o jménu Simon Wiesenthal, který se zde narodil (v Buczaczi, v rakouské Haliči – pozn. red.). Studoval architekturu – konkrétně Školu arc hitektury České techniky dva roky a – což jsem ale dlouho nevěděl –dostudoval ve Lvově a tuším, že v roce 2003 obdržel čestný doktorát Univerzity Karlovy. Byl jsem tehdy členem delegace ČVUT, a když jsem mu během gratulace řekl, že+ působím na Fakultě architektury, byl tak nadšen, že se hned druhý den objevil v mé kanceláři – a asi hodinu jsme spolu diskutovali. Dozvěděl jsem se, že rok a půl pracoval u českých architektů v Praze… Nejvýznamnější pronásledovatel nacistických zločinců po válce je spíš postavou politickou, ale určitě souvisí s tou dlouhou rybou. Ale abych se vrátil k národnostní a kulturní pestrosti tehdejší republiky: mj. znamenala, že každý, kdo měl maturitu, mluvil německy. Takže automaticky byla celá tehdejší inteligence dvoujazyčná. To je něco, co jsme po válce ztratili. Bohužel tím, že jsme se zbavili menšin, tedy lépe řečeno byli jsme jich zbaveni, například židovské menšiny, – pak došlo k vyhnání Němců a nakonec i rozdělení Československa, přišli jsme o tuto kulturní vrstvu. A to vedlo podle mého soudu k určité xenofobii, což teď vidíme v celé Evropě jako jistý fenomén, který ovlivňuje i tzv. velkou politiku. Idea ale byla úžasná: ta pestrost a mnohovrstevnatost společnosti a také vysoká vzdělanost, která se podědila z Rakousko-Uherska. Kvalita rakousko-uherského školství byla známá, a proto tady také mohly vyrůst takové osobnosti, jako třeba psychoanalytik Freud nebo filozof Steiner a skladatel Schöenberg, tedy celá vídeňská škola. A vůbec celá tehdejší inteligence byla postavena na základě vynikajícího školství, které pokračovalo i v první republice. Mimochodem můj otec když jen ukázal na akademii ve Vratislavi své kresby z brněnské průmyslovky, Scharoun ho automaticky přijal a navíc ho angažoval dokonce ke spolupráci ve své berlínské kanceláři, což byla ta nejlepší škola…
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2022 11:52  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Sobota, 10. 12. 2022 v 9:29 MŮŽETE TO TADY TISKNOUT PANE GRYC JEŠTĚ DESET LET – AMERICKÁ GENOCIDA A BOMBARDOVÁNÍ VIETNAMU --- Vyhlazovací války, ve které zahynuly desítky tisíc civilistů a hlavní město Čečenska Groznyj se proměnilo v trosky. --- Mohl by se k tomu Beran vyjádřit ? Někde shora jsem napsal omylem místo Ber-an Ber-ka. Možná že to není, tedy ideologicky chyba. Ště-rba a Ště-tina a to tedy vím, měli ideologicky shodný pohled na světovou problematiku
  • blade  | 11.12.2022 14:15  | Reagovat
    V roce 1968 před okupací nahrála brněnská skupina SYNKOPY 61 píseň do dnešních dnů: hardrocková verze z roku 1975 - https://youtu.be/VJcMXC4m5rM
  • Svatopluk Beran  | 11.12.2022 14:16  | Reagovat
    Gryci až se začneš vyjadřovat k americkému světovému vraždění a genocidě třeba od Vietnamu v roce 1957, 3 000 000 CIVILISTŮ mrtvých civilistů, země která nehraničí s USA a nikdy nebyla na USA historicky propojená. TAK GRYCI ZAČNI A DOSTANEŠ ODPOVĚĎ NA DESETITISÍCE ČEČENCŮ, COBY SOUČÁST RUSKA, KTEŘÍ SE CHTĚLI OSAMOSTATNIT A ZA POMOCI USA TAM VZNIKAL ISLÁMSKÝ ODPOR S USA PODPOROVANOU PRÁVNÍ NORMOU ŠARIÁ, VYMĚNĚNOU ZA DEMOKRACII POD VEDENÍM JELCINA. Dudajev se zaměřoval jen na podporu čečenské nezávislosti, ale o hospodářství se nezajímal. Cestoval a snažil se povznést obraz Čečenska v zahraničí. Navštívil v prvé řadě země islámské, kde logicky očekával podporu. Vydal se i na západ do Evropské unie a USA, kde jeho ropný průmysl budil značný zájem. Čečensku hrozí operace "Islám" 25. 10. 2000 00:00 ▪ Aktualizováno ▪ 2 min. čtení https://archiv.hn.cz/c1-766039-cecensku-hrozi-operace-islam Podle tvrzení nezávislého informačního centra Čečenské republiky hodlají lídři separatistů na území odbojného severokavkazského regionu Ruska uskutečnit rozsáhlou bojovou operaci s kódovým označením Islám. Cílem operace je přesvědčivé dobytí významného čečenského centra - Argunu nebo Čali. Při operaci má být užito jako zastíracího manévru rozsáhlého útoku čečenských jednotek na místa soustředění federálních jednotek a bojové techniky, tedy na města Groznyj a Gudermes.
  • Jan P  | 11.12.2022 14:27  | Reagovat
    Vážení "blog – eři," jak vás zmateně nazývá Zdeněk Gryc, nenechte se vyslýchat tím Bretschneiderem jako Švejk U Kalicha. Za chvíli se zeptá, kam zmizel obraz císaře pána. A když se přiznáte, že jste ho dal na půdu, protože na něj sraly mouchy, budete zatčen. A ani státní návladnictví vám nepomůže.
  • Svatopluk Beran  | 11.12.2022 14:31  | Reagovat
    sobota 5. prosince 2009 Islám v Čečensku http://kavkazskyregion.blogspot.com/2009/12/islam-v-cecensku.html Tato radikalizace byla také ovlivněna přáním Džochara Dudayeva dát vzniknout nové státní ideologii, právu a pořádku. Právo šaría bylo opět ustanoveno jako základ právního systému. Druhý čečenský prezident Zelimkhan Yandarbiyev zavedl islámské právo a arabský jazyk jako povinné předměty na všech středních školách v zemi. Byla zakázána konzumace lihovin, soudy šaría byly zavedeny v celém Čečensku a veřejné tresty a popravy byly na denním pořádku. A TEĎ SI K TOMU GRICI PŘEDSTAV JEŠTĚ TU V PRŮMĚRU 1 METR TRUBKU POD GROZNYM, O KTERÉ HOVOŘIL ŠTĚTINA A DNEŠNÍ AKTIVITY AMERICKÝCH ARMÁD V LYBII, SÝRII, IRÁKU VE KTERÝCH DODNES CHRÁNÍ ROPNÁ NALEZIŠTĚ V TĚCHTO ZEMÍCH, ANIŽ BY TAM MĚLI SEBEMENŠÍ PRÁVO LEGÁLNĚ EXISTOVAT. VÍŠ HO..O GRYCI CO SE VE SVĚTĚ Z HLEDISKA USA VRAŽDĚNÍ, MUČENÍ A GENOCIDY DĚLO A DĚJE A JEN TADY NEUSTÁLE UKAZUJEŠ NA RUSKO, KTERÉ MÁ SAMOZŘEJMĚ MÁSLO NA HLAVĚ, ALE ZÁKLADNÍ A VŽDY PRVOTNÍ DESTABILIZÁTOR SVĚTA OD KONCE DVACÁTÉHO STOLETÍ JSOU SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. TAK OKOMENTUJ GRYCI AMERICKOU GENOCIDU 3 000 000 CIVILNÍCH OBYVATEL A DODNES SE RODÍCÍ POŠKOZENÉ DĚTI VE VIETNAMU Z CHEMICKÉ AMERICKÉ VÁLKY NAD VIETNAMEM, NEODPOVÍŠ NIC GRYCI, PROTOŽE NA TO NEMÁŠ KOULE A NEMĚL JSI JE NIKDY, ANI JAKO ARCHITEKT SOCIALIZMU.
  • Svatopluk Beran  | 11.12.2022 14:54  | Reagovat
    DOVEDEŠ SI GRYCI PŘEDSTAVIT ŽE BY RUSKO ZAČALO NA ALJŠCE PODPOROVAT FINANČNĚ A ZBARNĚMÍ MÍSTNÍ INUITSKÝ SEPARATISMUS S PRÁVEM ŠARIÁ. A TO JEN KVŮLI TOMU, ABY SI PRO SEBE STÁHLI ZISKY Z ALJAŠSKÉ ROPY A ZEMNÍHO PLYNU? ZDÁ SE TI TO GRYCI JAKO HLOUPOST? AMERIKA TO DĚLÁ VŠUDE. A VŠUDE CIA ROZDMÝCHÁVÁ NÁRODNOSTNÍ NEPOKOJE. TO SE TI ZDÁ V POŘÁDKU ARCHITEKTE SOCIALIZMU? MĚ NE!!!!!!!!!!!!!!!
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2022 17:27  | Reagovat
    Vážený pane Beran, s Vámi si osel vždy rád poklábosí. --- TROCHA HISTORIE NIKOHO NEZABIJE: --- Svatopluk Beran říká: Sobota, 29. 1. 2022 v 2:43 „I S VAŠÍM-OS… POKÝVÁVÁNÍM HLAVY A HÝKÁNÍM PROSTĚ BUDE!!!!!!!!!!!!!!! “ Svatopluk Beran říká: Sobota, 29. 1. 2022 v 8:46 PANE GRYC MŮŽETE OPĚT NASKOČIT DO ROZJETÉHO VLAKU NEDOKÁZANÝCH A SMYČKAMI POSUNUTÝCH INFORMACÍ REDAKTORŮ RŮZNÝCH MEDIÍ SMĚROVANÉ PRO POLISTOPADOVÉ OSLÍKY. ------------------------------------------ Svatopluk Beran říká: Sobota, 29. 1. 2022 v 8:57 „I S VAŠÍM-OS… POKÝVÁVÁNÍM HLAVY A HÝKÁNÍM PROSTĚ BUDE!!!!!!!!!!!!!!! “ ———————————- Proroctví kněžny Libiše ? nebo Putinova TROLA? Ani proroctví Libuše, ani potřeba Svatopluk Berana, podle vás Putinova TROLA – NÝBRŽ DŮSLEDEK PŘEMÝŠLENÍ A MEDIÁLNÍHO CHOVÁNÍ HAVLOVA OSLÍKA. --- --- Vietnam a jeho story, tam jsem nebyl, ale byl tam Steinbeck, který jak jsem se dočetl, tahal za odpalovací šňůru amerického kanónu. Slavný spisovatel John Steinbeck prohlásil: "Jsou dvě války, a jedna s druhou nemá mnoho společného. První to je válka map, plánů, příprav a balistických výpočtů. Pak je válka obyčejných mužů, kteří jsou unaveni, veselí i drsní, a kterým se stýská po domově – to je válka Ernie Pyla." Byl jsem ale v Jugoslávii, ale moc dlouho trvalo to trvalo i při další opakování žádostí a proseb, abych dostal devizový příslib a mohli jet s vodácký oddílem Modety a také se synem a surfem na Zulianu. Když jsme se poprvé dostali do Jugoslávie, tak tam málem všichni řidiči měli za předním sklem svého automobilu fotografii boha Tita. U nás to byl Stalin že ? --- V úterý 25. února 1975 vyšla Jiskra, orgán OV KSČ, nositel řádu práce, číslo 16. za 50 haléřů. Za těchto pouhých padesát haléřů byli na první straně Jiskry občané jihlavského okresu obdařeni fotografií bdělých milicionářů s puškami na ramennou. Pod fotografií je tento nápis: PŘÍSLUŠNÍCI LIDOVÝCH MILICÍ se stali v únorových dnech 1948 pevnou oporou lidové demokratické republiky a pomohli zmařit plány reakčních sil. Je zde i óda na Stalina a připomenutí Gottwalda: "připomeneme zejména mladým lidem, poválečné generaci, že vítězství ve Velké vlastenecké válce je neodlučitelně spojeno se jménem Stalin." "Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení památníku 1. prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města, na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval. --- Několik let jsem seděl v jedné místnosti s kolegou Del Maschio v KSČ nebyl, ale ředitel Kavale měl z něho dosti velký respekt až strach. Del Maschio j přišel do Stavoprojektu se svou ženou MUDr. D.M, která působila na hygieně v Jihlavě. Přišli ze severních Čech a ochudili se o ten tisíc, které se tam platili jako popelné. DM říkal, že je poslední svého rodu, protože jeho rodinu v Jugoslávii vyvraždili. Říkal, rodina večer seděla a koukala do tmy. Přemýšlela co udělat, jestli má jít vyvraždit sousední rodinu a potom v klidu ulehnout, .nebo čekat, až ji přijdou zavraždit sousedé. Jeho rodina trošku zaváhala… Byla to vesnice, jméno si nepamatuji ale mají tam velkou hrobku. Uložil mi abych ji navštívil v klidu nejlépe po návratu z Jugoslávie. Hrobku jsem navštívil a podal mu zprávu.když jsem se vracel z Jugoslávie a řekl mi přesně kde má hrobku abych jí navštívil. --- Po válce vycházel Britský magazín a tam byl článek o Davidu Stirlingovi, nepříliš ukázněném studentu v jehož komandu byl také syn Winstona Churchilla. David Stirling se narodil na farnosti v Lecroptu v Pertshire. Byl synem brigádního generála Archibalda Stirlinga z Keiru a Margaret Fraserové, dcery Simona Frasera (potomek anglického krále Karla II. Stuarta). Studoval v Ampleforth College a Trinity College na Univerzitě v Cambridgi. V době vypuknutí války se připravoval k výstupu na Mount Everest. 24. července 1937 byl z Ampleforth College povolán do Skotské gardy, kde absolvoval důstojnický kurz. V červnu 1940 se jako dobrovolník přihlásil do nově vytvořeného komanda (No.8 Commando) pod velením podplukovníka Roberta Laycocka. I po zrušení této jednotky 1. srpna 1941 Stirling stále věřil, že i přes způsob, jakým je válka vedena, dokáže menší skupina dobře vycvičených mužů s pomocí momentu překvapení způsobit nepříteli větší škody než celá četa. Stirling si byl vědom toho, že nebude lehké prosadit tento nápad u velení, ale i přesto se v Káhiře tajně dostal na velitelství, s cílem setkat se s vrchním velitelem britských sil na Blízkém východě Claudem Auchinleckem. Ukryl se v jedné z kanceláří, kde se setkal se zástupcem velitele generálem Ritchiem. Vysvětlil mu svůj nápad a Ritchie přesvědčil Auchinlecka, aby povolil Stirlingovi vytvoření nové speciální jednotky. Jednotka byla pojmenována „oddíl L, brigáda speciální vzdušné služby“ (L detachment, Special Air Service Brigade). Po první neúspěšné akci, která byla součástí Operace Crusader, kdy jednotka přišla o 42 ze 61 mužů a důstojníků při přistání na padácích a záchraně díky hlídkám hloubkového průzkumu Long Range Desert Group (LRDG) se Stirling rozhodl, že nejúčinnější způsob přepravy jednotky je v noci a po zemi. Zorganizoval další útoky na přístavy, při kterých používal velmi jednoduchý plán. V noci vojáci procházeli přes kontrolní stanoviště, přičemž nepřítele oklamali svojí znalostí jazyků. V lednu 1943 byl Stirling zajat Němci. Čtyřikrát z vězení utekl. Poté byl vězněn v táboře Oflag IV-C na zámku Colditz, kde zůstal do konce války. Po jeho zajetí převzal velení SAS jeho bratr Bill Stirling a bývalý severoirský boxer a hráč ragby Blair 'Paddy' Mayne. SAS za 15 měsíců své existence před Stirlingovým zajetím zničila více než 250 nepřátelských letadel na zemi, desítky silnic a železničních tratí a z boje vyřadila stovky vozidel. V případě zájmu, se pokusím najít expedici ve které byl churchilův syn Randolf, do Jugoslávie kterou Churchill pověřil také nějakého nezdárného žáka, ale šlechtice, aby tam zjistil koho má Anglie ve válce podporovatpod. / exituje také filmová romantička Děla v Navaroně/ Začali u královské rodiny a pak přišli k dalším frakcím partyzánského odporu, který byl národnostně politicky a nábožensky roztříštěný. Prostě guláš. Takže nakonec se rozhodli podporovat komunistu Tita. Ty to ale se nepotentoval před Stalinem a jeho režim byl poněkud atypický.Tito držel Jugoslávii pevnou rukou jak umřel… Guláš, který si Beran, který nenávidí Havla a Sametovou rfevoluci vykládá po svém a mele a mele. Pomlouvá USA a tím logicky žene H2O na Putinův mlejn na Ukrajinský národ -- Dějiny Jugoslávie Wikipedie Skočit na navigaciSkočit na vyhledávání Jugoslávie patřila k mnohonárodnostním státům v Evropě, její dějiny začaly koncem první světové války s vznikem státu a skončily rozpadem socialistické federace na jednotlivé svazové republiky na počátku 90. let.
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2022 17:33  | Reagovat
    Vážený pane Beran, s Vámi si osel vždy rád poklábosí. TROCHA HISTORIE NIKOHO NEZABIJE: Svatopluk Beran říká: Sobota, 29. 1. 2022 v 2:43 „I S VAŠÍM-OS… POKÝVÁVÁNÍM HLAVY A HÝKÁNÍM PROSTĚ BUDE!!!!!!!!!!!!!!! “ Svatopluk Beran říká: Sobota, 29. 1. 2022 v 8:46 PANE GRYC MŮŽETE OPĚT NASKOČIT DO ROZJETÉHO VLAKU NEDOKÁZANÝCH A SMYČKAMI POSUNUTÝCH INFORMACÍ REDAKTORŮ RŮZNÝCH MEDIÍ SMĚROVANÉ PRO POLISTOPADOVÉ OSLÍKY. ------------------------------------------ Svatopluk Beran říká: Sobota, 29. 1. 2022 v 8:57 „I S VAŠÍM-OS… POKÝVÁVÁNÍM HLAVY A HÝKÁNÍM PROSTĚ BUDE!!!!!!!!!!!!!!! “ ———————————- Proroctví kněžny Libiše ? nebo Putinova TROLA? Ani proroctví Libuše, ani potřeba Svatopluk Berana, podle vás Putinova TROLA – NÝBRŽ DŮSLEDEK PŘEMÝŠLENÍ A MEDIÁLNÍHO CHOVÁNÍ HAVLOVA OSLÍKA. --- Vietnam a jeho story, tam jsem nebyl, ale byl tam Steinbeck, který jak jsem se dočetl, tahal za odpalovací šňůru amerického kanónu. Slavný spisovatel John Steinbeck prohlásil: "Jsou dvě války, a jedna s druhou nemá mnoho společného. První to je válka map, plánů, příprav a balistických výpočtů. Pak je válka obyčejných mužů, kteří jsou unaveni, veselí i drsní, a kterým se stýská po domově – to je válka Ernie Pyla." z pera amerického válečného reportéra, o němž slavný spisovatel John Steinbeck prohlásil: Byl jsem ale v Jugoslávii, ale moc dlouho trvalo to trvalo i při další opakování žádostí a proseb, abych dostal devizový příslib a mohli jet s vodácký oddílem Modety a se synem a surfem na Zulianu. Když jsme se poprvé dostali do Jugoslávie, tak tam málem všichni řidiči měli za předním sklem svého automobilu fotografii Tita. Několik let jsem seděl v jedné místnosti s kolegou Del Maschio v KSČ nebyl, ale ředitel Kavalec měl z něho dosti velký respekt až strach. Del Maschio j přišel do Stavoprojektu se svou ženou MUDr. D.M, která působila na hygieně v Jihlavě. Přišli ze severních Čech a ochudili se o ten tisíc, které se tam platili jako popelné. DM říkal, že je poslední svého rodu, protože jeho rodinu v Jugoslávii vyvraždili. Říkal, rodina večer seděla a koukala do tmy. Přemýšlela co udělat, jestli má jít vyvraždit sousední rodinu a potom v klidu ulehnout, .nebo čekat, až ji přijdou zavraždit sousedé. Jeho rodina trošku zaváhala… Byla to vesnice, jméno si nepamatuji ale mají tam velkou hrobku. Uložil mi abych ji navštívil v klidu nejlépe po návratu z Jugoslávie. Hrobku jsem navštívil a podal mu zprávu. dyž jsem se vracel z Jugoslávie a řekl mi přesně kde má hrobku abych jí navštívil. --- Guláš, který si Beran, který nenávidí Havla a Sametovou revoluci vykládá po svém a mele a mele. Pomlouvá USA a tím logicky žene H2O na Putinův mlejn na genocidu Ukrajiny.
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2022 17:43  | Reagovat
    Omluva za spoustu překlepů a oprava: Byla to vesnice, jméno si nepamatuji, ale rodina Del Maschio tam má velkou hrobku. Požádal mne, abych ji navštívil v klidu, nejlépe po návratu z Jugoslávie. Hrob jsem navštívil, je na hřbitově opravdu nepřehlédnutelný, Del Maschio, velký pomník z černé žuly.
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2022 19:01  | Reagovat
    MINISTR a MISTR Joseph Goebbels - Sweb.cz hitlerovimuzi.sweb.cz/html/joseph_goebbels.html WebMinistr propagandy Po převzetí moci nacisty v roce 1933 byl jmenován ministrem propagandy. --- Propaganda v Sovětském svazu – Wikipedie https://cs.wikipedia.org/wiki/Propaganda_v_Sovětském_svazu --- Totalitní propaganda v Československu - Vlast.cz https://vlast.cz/totalitni-propaganda AKTUÁLNÍ MISTR: Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 8. 12. 2022 v 7:32 VE SPOJENÝCH STÁTECH AMERICKÝCH, NEJBOHATŠÍ ZEMI SVĚTA, KTERÁ ŽIJE Z VRAŽDĚNÍ A VÁLEK PO CELÉM SVĚTĚ, AKTUÁLNÍ MISTRINĚ: Jana Bobošíková Převzato: „Jelikož se v kosmetice léta pohybuji, tak dokáži poznat, co skutečně funguje a dělá tělu dobře. Zkouším různé značky a výrobky, a pak ženám radím, co je účinné," netají se bývalá politička, která je díky rodině, jež žije v zahraničí, neustále na cestách. „Manžel pracuje na Sibiři, dcera Jana je v Americe a Pavla v Kanadě, takže si opravdu nestěžuji, že bych neměla kam jet," svěřila se Blesk.cz někdejší kandidátka na prezidentku Bobošíková. --- Hybridní válka. Miroslav Tomanec, Ing., MBA | Neděle, 20. 11. 2022 v 16:26 Hybridní válka Ruska proti západnímu světu jede už dlouhou dobu. Je okolo nás už minimálně 8 let ve velké intenzitě a je to v první řadě dokonalý MARKETING. Tohle totiž Kremlu fakt jde. Rusák prostě nestíhá vojensky, ekonomicky ani technologicky, surovinově také už nic moc, tak do nás valí své informační bomby a ty jsou sakra účinné – je to vidět doslova na každém kroku, jací v tom jsou naši bývalí bratři mistry. --- KRÁSNÁ USMĚVAVÁ a OSVĚDČENÁ BOMBA: Jana Bobošíková (* 29. srpna 1964 Praha)[1] je česká moderátorka, redaktorka a politička. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou a poté byla zaměstnána v České televizi, Hospodářských novinách, Českém rozhlasu, v rádiu Frekvence 1 a na TV Nova. Veřejně známou se stala při krizi v České televizi na přelomu let 2000 a 2001, kdy byla hlavní tváří náhradního oficiálního vysílání a jedním ze dvou manažerů ČT, kteří nejviditelněji čelili vzbouřeným redaktorům. V politice se profiluje euroskepticky a nacionalisticky. U veřejnosti proslula také mnoha svými kandidaturami do různých politických funkcí.[2] V roce 2008 kandidovala za KSČM na prezidentku ČR, před samotnou volbou však kandidaturu stáhla. V roce 2013 neúspěšně kandidovala na hlavu státu České republiky za stranu Suverenita.
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2022 19:14  | Reagovat
    MINISTR a MISTR Joseph Goebbels - Sweb.cz hitlerovimuzi.sweb.cz/html/joseph_goebbels.html WebMinistr propagandy Po převzetí moci nacisty v roce 1933 byl jmenován ministrem propagandy. Propaganda v Sovětském svazu – Wikipedie https://cs.wikipedia.org/wiki/Propaganda_v_Sovětském_svazu Totalitní propaganda v Československu - Vlast.cz https://vlast.cz/totalitni-propaganda AKTUÁLNÍ MISTR: Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 8. 12. 2022 v 7:32 VE SPOJENÝCH STÁTECH AMERICKÝCH, NEJBOHATŠÍ ZEMI SVĚTA, KTERÁ ŽIJE Z VRAŽDĚNÍ A VÁLEK PO CELÉM SVĚTĚ,
  • Svatopluk Beran  | 11.12.2022 20:28  | Reagovat
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-na-severu-kosova-narusta-napeti-40417099 NENÍ TO TAK DLOUHO CO JSEMZDE PSAL O TOM ŽE AMERIČANY NELEGÁLNĚ BOMBARDOVANÁ SRBSKO A UKRADENÉ SRBSKÉ ÚZEMÍ KOSOVA A NA NĚM NELEGÁLNĚ POSTAVENÁ AMERICKÁ VOJENSKÁ ZÁKLADNA - BENDEESTEL - ZAČNOU MÍT BRZY POTÍŽE. PSAL JSEM I O TOM ŽE AMERIČANÉ TAK UKÁZALY RUSKU JAK SE TO DĚLÁ, KDYŽ SE KRADE CIZÍ ZEM. JE DOST PRAVDĚPODOBNÉ ŽE SE U NÁS ZAČNOU DĚLAT SBÍRKY NA NÁKUP ZBRANÍ PRO SRBSKO A SI MOHLI SVÉ ÚZEMÍ DOBÝT ZPĚT NA USA, PO NELEGÁLNÍM BOMBARDOVÁNÍ TĚCHTO ÚZEMÍ SRBSKA AMERIČANY. DOST MOŽNÁ ŽE AMERIČANŮM PŘILETÍ NĚJAKÝ TEN SRBSKÝ DRON NA AMERIČANY ZNÁSILNĚNÉ SRBSKÉ ÚZEMÍ I JEJICH NELEGÁLNĚ POSTAVENOU VOJENSKOU ZÁKLADNU PŘED DVACETI LETY.
  • Svatopluk Beran  | 11.12.2022 20:37  | Reagovat
    http://kosovo.ic.cz/ TĚŽKO CO ZMĚNÍ JIHLAVSKÝ ARCHITEKT SOCIALIZMU GRYC NA AMERICKÉM GENOCIDNÍM GEOPOLITICKÉM REŽIMU A NA VYVRŽĎOVÁNÍ OBČANŮ CELÉHO SVĚTA AMERIČANY. JE TĚŽKO PŘIJATELNÉ PRO KOHOKOLIV ŽE TENTO RÁDOBY ARCHITEKT, SE SE SVOJÍ VROZENOU LEHKOSTÍ NEVIDĚT SVĚTOVÉ VYVRAŽĎOVÁNÍ AMERIČANY, PŘISÁL NA AMERICKÉ MILIONOVÉ SVĚTOVÉ GENOCIDY DĚTÍ, ŽEN, STARCŮ A CIVILISTŮ PO CELÉM SVĚTĚ. CO HO VEDE ASI K TOMU, ŽE NEMÁ SCHOPNOST ROZPOZNAT AMERICKÉ SVINSTVO V MILIONECH OBĚTÍ PO CELÉM SVĚTĚ?
  • Svatopluk Beran  | 11.12.2022 20:41  | Reagovat
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Camp_bondsteel_kosovo.jpg
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2022 20:48  | Reagovat
    ČT24 právě před chvílí: Alexej Linson sociolog, analytické centrum v Moskvě. "protože v Rusku je silný policejní režim takový tu nikdy nebyl" --- fasáda a interier: jeho obličej porovnat s obličejem Putina, .--- Skrýt obličej a jméno je trik anonyma, který se stydí za to, jak vypadá a co ho napadá. Pane Beran, což tak vložit své bohaté politologické názory, do vlastního blogu, jako autor blogu tohoto ? O hrdinovi hvězdných válek Veldr. PS-áků „blade“, to tedy už vůbec nemluvě.
  • Svatopluk Beran  | 11.12.2022 20:48  | Reagovat
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kosovo-afghanci-usa-camp-liya-afghanistan.A220829_103338_zahranicni_kha AMERICKÁ NELEGÁLNÍ VOJENSKÁ ZÁKLADNA - BONDSTEEL - JAKO DALŠÍ AMERIČANY UKRADENÉ ÚZEMÍ NĚKDE VE SVĚTĚ. JAK JE JIŽ U AMERIČANŮ BĚŽNÉ, POUŽÍVANO ÚZEMÍ KUBY NA GUANTANÁMU K ZADRŽOVÁNÍ LIDÍ CELÉHO SVĚTA. TYPICKÉ AMERICKÉ OBSAZOVÁNÍ A DĚLENÍ SVĚTA NA OPAČNÉM KONCI POLOKOULE, NEŽ MAJÍ AMERIČANÉ SVÉ LEGÁLNÍ DOMOVY, DĚTI, RODIČE, ŽENY.
  • Svatopluk Beran  | 11.12.2022 20:54  | Reagovat
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/afghanci-usa-zakladny-afghanistan-evakuace.A210921_092149_zahranicni_aha NEJEN DĚTI NA AMERICKÝCH HRANICÍCH V KLECÍCH ZADRŽOVÁNY AMERIČANY, ALE NA VŠECH MOŽNÝCH Z TÉMĚŘ JEDNOHO TISÍCE AMERICKÝCH ZÁKLADEN PO CELÉM SVĚTĚ ZADRŽOVÁNO DALŠÍCH 50 TISÍC CIVILISTŮ V NELIDSKÝCH PODMÍNKÁCH. TAK SE BUDE DAŘIT KAŽDÉMU GRYCOVI KTERÝ BUDE SLOUŽIT AMERIČANŮM.
  • Svatopluk Beran  | 11.12.2022 20:59  | Reagovat
    CO TAKHLE GRYCI NAJÍT KOULE, PŘESTAT UDÁVAT A BÝT BENEVOLENTNÍ ČI DOKONCE PODPOROVAT AMERICKÉ SVĚTOVÉ GENOCIDNÍ VYVRAŽDOVÁNÍ?
  • Svatopluk Beran  | 11.12.2022 21:02  | Reagovat
    BLOG SE JMENUJE ROZPAKY A OBAVY. A JÁ MÁM ROZPAKY A OBAVY Z TOHO ŽE SEM K NÁM CHCE VYSTRČIL I S VÁMI PŘITÁHNOU VRAŘDÍCÍ AMERICKÉ VOJÁKY NATRVALO.
  • Svatopluk Beran  | 11.12.2022 21:15  | Reagovat
    Vážení blog – eři, což tak něco napsat PRÁVĚ DNES o Ukrajině, TAK CO TŘEBA O TOM JAK AMERIČANÉ VLOŽILI 5 MILIARD DOLARŮ DO VÝCVIKU A ZBRANÍ PRO UKRAJINSKÉ NEONACISTY K DESTABILIZACI UKRAJINY A ZATŽENÍ JI DO OBČANSKÉ VÁLKY A NÁSLEDNĚ ZAVRAŽDĚNÍ PŘES DESET TISÍC LIDÍ A SKORO TŘIČTVRTĚ MILONU VYHNANÝCH OBČANŮ ZA TYTO AMERICKÉ PENÍZE DO RUSKA, PŘI SOUČASNÉM VEŘEJNÉM UPÁLENÍ ČTYŘICETI LIDÍ V ODĚSE, VŠE V CENĚ 5 MILIARD AMERICKÝCH DOLARŮ MYSLEL JSTE ARCHITEKTE TOTO?
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2022 21:24  | Reagovat
    TROCHA HISTORIE BERANA NEZABIJE ALE ANI NEZAJÍMÁ USA v DNA --- Putin si podmanění Ukrajiny zkusil „nanečisto“ za potlesku Západu MICHAL KOMÁREK Foto: Belyakov Dmitry, ČTK, AP Hlavní město Čečenska Groznyj na snímku ze 6. února 2000. 10:35 Zapomenutá válka. Válka, která proměnila Rusko a zrodila obdivovaného diktátora Putina. Předobraz vpádu na Ukrajinu. Válka s mnoha nepříjemnými otázkami pro Západ. Krutá a strašlivá. Válka v Čečensku začala 11. prosince 1994. Článek Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov dnes působí nejenom jako krutý vládce, ale i jako komická figura. Uděluje řády pojmenované po svém otci svým dcerám, z nichž jedna je ministryní kultury této autonomní republiky patřící k Rusku. K smíchu to ale není. Tahle kombinace tyrana, směšného narcise milujícího svůj kult a patolízala ve vztahu k ještě mocnějšímu tyranovi – Putinovi – je výsledkem války. Války podle představ Vladimira Putina. Vyhlazovací války, ve které zahynuly desítky tisíc civilistů a hlavní město Čečenska Groznyj se proměnilo v trosky. V první fázi války (1994–1996) Rusko ještě neuspělo a muselo sjednat ponižující příměří. To vládl dosluhující prezident Boris Jelcin. Druhá čečenská válka (1999–2009) byla už v režii Vladimira Putina. Rebely rozdrtil. Pozvedl hrdost Ruska. V Čečensku dosadil loutkovou vládu a doma si otevřel cestu k diktátorskému režimu. A navíc: válku v Čečensku prodával Západu jako „válku proti terorismu“, proti islamistům. A stal se uznávaným spojencem Západu, přinejmenším amerického prezidenta George Bushe mladšího, který v té době táhnul na Afghánistán a na Irák. Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0/Mikhail Evstafiev Čečenští bojovníci v ulicích Grozného, leden 1995. I v tomto ohledu je to „zapomenutá válka“. Západní politici si stále častěji sypou popel na hlavu, že Putina včas neprohlédli. Vzájemně se kritizují, kdo mu podlehl více a především, kdo více podlehl svodům dostupného plynu a dostupné ropy. Chtěli jste mít z Ruska poraženého ve studené válce kolonii, ale krutě jste se přepočítali, vyčítá mladší generace politiků svým předchůdcům. Ale co „válka proti terorismu“? Hned na začátku Západ posvětil Putinovu moc. Nikoli kvůli surovinám. Ale kvůli „společnému zájmu“ na likvidaci islámského terorismu. Poslední rok se Putin snaží likvidovat „fašismus na Ukrajině“. A Západ se nestačí divit. Čečensko a dějiny nenávisti Není to suchý školský dějepis. Jsou to dějiny nenávisti. Vzdoru, odplaty, nevyřízených účtů. Stále to žije, ať už si diktátoři myslí, co chtějí. Čečenci jsou starý kavkazský národ, který byl od středověku – od kdy jsou jejich dějiny alespoň částečně zmapovány – nucen čelit mocnějším sousedům a nájezdníkům. Podle italského cestovatele a misionáře Giovanniho Carpiniho se Čečenci dokázali opevnit v horské oblasti a vzdorovat nájezdům Mongolů plných 12 let. Brutalita ruské armády Moskva popírá, že by se ruská vojska na Ukrajině vůbec mohla dopustit nějakých válečných zločinů na civilistech. Konflikty z uplynulých desetiletí je ale usvědčují ze sklonu k brutalitě. Čečensko, Sýrie, Ukrajina. Krutost k civilistům je v DNA ruské armády 6. 4. 18:25 Je to spíš legenda, ale zároveň je to realistický obraz: malá hornatá země plná odvážných bojovníků je schopna svádět tvrdé boje i s mnohem silnějšími útočníky. Ten nejsilnější a nejdůslednější se o Kavkaz začal zajímat v 16. století. Ruský car Ivan Hrozný tehdy vstoupil do střetu mezi kavkazskými národy. Byl to začátek ruské snahy podrobit si Čečensko. A dopadlo to tak, že si Rusko po řadě střetů s Persií a Tureckou říší podrobilo Čečensko. Je to taková žalostná konstanta čečenských dějin: země je malý hráč ve sporu sousedících velmocí. Čečenci se nevzdávají, bojují. A nemají šanci. Carské Rusko se k nim zpočátku zachovalo „velkoryse“ – v roce 1860 jim nabídlo možnost odejít do Turecka. Asi 80 % Čečenců domov opustilo. První velká deportace. Po revoluci v roce 1917 vyhlásilo Čečensko spolu se sousedními zeměmi nezávislou Severokavkazskou republiku. V roce 1921 ji dobyli Rusové a zbyla z ní autonomní sovětská republika. V roce 1944 obvinil Stalin Čečence a Inguše, že pomáhali Hitlerovi v rámci jeho tažení na východ. Těžko říci, zda někteří Čečenci v Hitlerovi viděli osvoboditele. Každopádně jich tisíce proti němu bojovaly. Nic naplat. Čečenci a Ingušové byli deportováni do Kazachstánu. 500 tisíc lidí, celé národy. V rámci „destalinizace“ jim Nikita Chruščov dovolil návrat do vlasti. Kam? Zbylo tam ještě vůbec něco, co pro ně „vlast“ a „domov“ znamenalo? Snad ty hory… Po rozpadu Sovětského svazu v roce 1991 usilovalo Čečensko o nezávislost. Další pokus. Jak to mohlo dopadnout? --- MYSLEL JSTE ARCHITEKTE TOTO? KDO JE A ČÍM BYL PUTIN VÍME KDO JE A ČÍM BYL BERA NE-VÍME KDY NĚCO O SVÉ PROFESI NAPÍŠE
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2022 21:55  | Reagovat
    KRÁSKA a ZVÍŘE BOŠÍKOVÁ a BERAN 1. Svatopluk Beran říká: Pátek, 18. 11. 2022 v 8:35 …DALŠÍ BYLA BOBOŠÍKOVÁ, KTERÁ TAKÉ OBHAJOVAL BĚŽNÉ ZAMĚSTNANCE ČT A I NĚKTERÉ NEJMENOVANÉ REDAKTORY, ALE ŽE JE TO JEJICH PRÁCE A ZATÍM SE BOJÍ VYSTOUPIT Z ŘADY VÝŠEJI POSTAVENÝCH GRÁZLŮ. NO A JAK ZAČALI O KOVIDU TAK JSEM ODEŠEL… Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 8. 12. 2022 v 7:32 VE SPOJENÝCH STÁTECH AMERICKÝCH, NEJBOHATŠÍ ZEMI SVĚTA, KTERÁ ŽIJE Z VRAŽDĚNÍ A VÁLEK PO CELÉM SVĚTĚ,
  • Svatopluk Beran  | 12.12.2022 08:12  | Reagovat
    Zelenskyj navrhl Bidenovi svolání mírového summitu https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-zelenskyj-navrhl-bidenovi-svolani-miroveho-summitu - VIDA TAK ZELENSKY BOJUJE S BIDNEM, - JÁ BYL AŽ DO TEĎ PŘESVĚDČEN ŽE AMERIKA POUŽÍVÁ ÚZEMÍ UKRAJINY JAKO SVÚJ OBCHODNÍ VÁLEČNÝ NÁSTROJ PROTI RUSKU A EVROPĚ. JÁ BYCH TO ČETL SPÍŠ TAK, ŽE UŽ SE KONEČNĚ NA SETKÁNÍ V ISTANBULU USA- RUSKO - ROZHODLY SPOJENÉ STÁTY SNÍŽIT ZNEUŽÍVÁNÍ UKRAJINY SPOJENÝMI STÁTY KE SVÝM OBCHODNÍM CÍLŮM, ŽE CENA KTEROU ZA TO BUDE MUSET UKRAJINA USA ZAPLATIT, UŽ PŘESAHUJE JEJÍ MOŽNOSTI NA NĚKOLIK DESÍTEK LET MOŽNÁ STOVEK LET A ŽE TEĎ UŽ BUDE JEN STAČIT PŘENECHAT ZBYTEK ÚZEMÍ UKRAJINY AMERICKÝM ŽOLDÁKŮM. SMUTNÉ JE ŽE EVROPA SE NIJAK PROTI TOMUTO AMERICKÉMU PĚTIMILIARDOVÉMU KŠEFTU AMERIKY S UKRAJINSKÝMI NACISTY PŘED MAJDENEM V KIJEVĚ 2014 NEDOKÁZALA POSTAVIT A STALA SE JEN SMUTNÝM ČUMILEM A NÁSLEDNĚ ZBROJNÍM LIKVIDÁTOREM SVÝCH ZBRANÍ V PROSPĚCH AMERICKÉ VÁLEČNÉ KONJUNKTURY. VÁLEČNÝ PŘESTÁRLÝ ŠÍLENEC BIEDEN SI TO V BARVÁCH SPOJENÝCH STÁTŮ A DEMOKRATICKÉ STRANY SPOJENÝCH STÁTŮ OPĚT TYPICKY PRO USA UŽIL.
  • Svatopluk Beran  | 12.12.2022 08:16  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Neděle, 11. 12. 2022 v 21:55 KRÁSKA a ZVÍŘE BOŠÍKOVÁ a BERAN DVA VÁLKOU PRODCHNUTÍ SENILNÍ GERONTOVÉ BIDEN a GRYCpyc
  • Svatopluk Beran  | 12.12.2022 08:25  | Reagovat
    sobota 5. prosince 2009 Islám v Čečensku http://kavkazskyregion.blogspot.com/2009/12/islam-v-cecensku.html JEŠTĚ DOBŘE ŽE AMERIČAN GRYC NEMÁ MOŽNOST TAK JAKO DUDAYEV ZAVÉST K NÁM STÁTNÍ IDEOLOGII PRÁVA ŠARIÁ, ALE JISTĚ BY TO RÁD PRO AMERIKU UDĚLAL COKOLIV PRO TRUBKOU POD SEBOU. URČITĚ BY MU Z TÉ TRUBKY I NĚCO KÁPLO. Tato radikalizace byla také ovlivněna přáním Džochara Dudayeva dát vzniknout nové státní ideologii, právu a pořádku. PRÁVO ŠARIÁ bylo opět ustanoveno jako základ právního systému. Druhý čečenský prezident Zelimkhan Yandarbiyev zavedl islámské právo a arabský jazyk jako povinné předměty na všech středních školách v zemi. Byla zakázána konzumace lihovin, soudy šaría byly zavedeny v celém Čečensku a veřejné tresty a popravy byly na denním pořádku. A TEĎ SI K TOMU GRICI PŘEDSTAV JEŠTĚ TU V PRŮMĚRU 1 METR TRUBKU POD GROZNYM, O KTERÉ HOVOŘIL ŠTĚTINA A DNEŠNÍ AKTIVITY AMERICKÝCH ARMÁD V LYBII, SÝRII, IRÁKU VE KTERÝCH DODNES CHRÁNÍ ROPNÁ NALEZIŠTĚ V TĚCHTO ZEMÍCH, ANIŽ BY TAM MĚLI SEBEMENŠÍ PRÁVO LEGÁLNĚ EXISTOVAT. VÍŠ HO..O GRYCI CO SE VE SVĚTĚ Z HLEDISKA USA VRAŽDĚNÍ, MUČENÍ A GENOCIDY DĚLO A DĚJE A JEN TADY NEUSTÁLE UKAZUJEŠ NA RUSKO, KTERÉ MÁ SAMOZŘEJMĚ MÁSLO NA HLAVĚ, ALE ZÁKLADNÍ A VŽDY PRVOTNÍ DESTABILIZÁTOR SVĚTA OD KONCE DVACÁTÉHO STOLETÍ JSOU SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. TAK OKOMENTUJ GRYCI AMERICKOU GENOCIDU 3 000 000 CIVILNÍCH OBYVATEL A DODNES SE RODÍCÍ POŠKOZENÉ DĚTI VE VIETNAMU Z CHEMICKÉ AMERICKÉ VÁLKY NAD VIETNAMEM, NEODPOVÍŠ NIC GRYCI, PROTOŽE NA TO NEMÁŠ KOULE A NEMĚL JSI JE NIKDY, ANI JAKO ARCHITEKT SOCIALIZMU.
  • Svatopluk Beran  | 12.12.2022 08:33  | Reagovat
    TAK NĚJAK MI ARCHITEKT SOCIALIZMU GRYC PŘIPADÁ V LOGICE POSTUPNÉ HISTORIE, JAK TI BREJLOVCI Z DNEŠNÍ KOALICE. TAK JSME TO S POHROBKY HAVLA DOTÁHLY PO PÁR DESETILETÍ ZASE K VÁLKÁM V EVROPĚ A CHUDOBĚ, NO TO NEMÁ CHYBU. AŤ ŽIJE HAVLOVA ODZBROJOVACI MYŠLENKA I PODPORA BOMBARDOVÁNÍ, GRYCI, GRYCI :)
  • Svatopluk Beran  | 12.12.2022 08:35  | Reagovat
    TAK NĚJAK MI ARCHITEKT SOCIALIZMU GRYC PŘIPADÁ V LOGICE POSTUPNÉ HISTORIE, JAK TI BREJLOVCI Z DNEŠNÍ KOALICE. TAK JSME TO S POH...KY HAVLA DOTÁHLY PO PÁR DESETILETÍ ZASE K VÁLKÁM V EVROPĚ A CHUDOBĚ, NO TO NEMÁ CHYBU. AŤ ŽIJE HAVLOVA ODZBROJOVACI MYŠLENKA I PODPORA BOMBARDOVÁNÍ, GRYCI, GRYCI ?
  • Svatopluk Beran  | 12.12.2022 08:42  | Reagovat
    NO A VIDĚL BYCH TO NA DALŠÍ HVĚZDU NA PRAPORU HVĚZD A PRUHŮ. NEJSPÍŠ BUDE UKRAJINA NEJVĚTŠÍ STÁT USA. HLAVNĚ ABY NÁS TAM NA TEN PRAPOR JAKO HVĚZDU GRYC A JEMU PODOBNÍ NEDOSTALI TAKÉ. :(
  • Svatopluk Beran  | 12.12.2022 08:43  | Reagovat
    TAK OKOMENTUJ GRYCI AMERICKOU GENOCIDU 3 000 000 CIVILNÍCH OBYVATEL A DODNES SE RODÍCÍ POŠKOZENÉ DĚTI VE VIETNAMU Z CHEMICKÉ AMERICKÉ VÁLKY NAD VIETNAMEM, NEODPOVÍŠ NIC GRYCI, PROTOŽE NA TO NEMÁŠ KOULE A NEMĚL JSI JE NIKDY, ANI JAKO ARCHITEKT SOCIALIZMU.
  • Zdeněk Gryc  | 12.12.2022 09:55  | Reagovat
    Bez Berana, Bobošíkové a ruské páté kolony se neobejdeme --- Karel Steigerwald 10. prosince 2022 • 17:25 Ilustrační kresba • foto: Marek Douša Rusové překvapili. Že stanou na prahu světové války, nikdo nečekal. Ale měl. Putin nedělá nic nového, pokračuje v politice se staletou tradicí. Okolí Ruska mohlo by o tom mluvit dlouho. Jediný pohyb, který se v Rusku uznává, je expanze všemi směry, protože tam žije nepřítel. Nejvyšší hodnotou Rusů je imperialismus, dokonce i imperialismus neúspěšný, což ten ruský většinou je. Cítí se v něm dobře. Rusové se vždy dělili na prozápadní a provýchodní. Ti provýchodní ctili ruskou duši, ti prozápadní hodnoty Západu – v jejich podání. Demokracii, svobodu, toleranci, skepsi a jiné dekadentní svinstvo. Takový souboj k pokroku v Rusku nikdy vést nemohl.
  • Zdeněk Gryc  | 13.12.2022 16:48  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pondělí, 12. 12. 2022 v 8:42 NO A VIDĚL BYCH TO NA DALŠÍ HVĚZDU NA PRAPORU HVĚZD A PRUHŮ. NEJSPÍŠ BUDE UKRAJINA NEJVĚTŠÍ STÁT USA. HLAVNĚ ABY NÁS TAM NA TEN PRAPOR JAKO HVĚZDU GRYC A JEMU PODOBNÍ NEDOSTALI TAKÉ. Armádu USA máme západně v Německu a všichni gastarbeitři by tam rádi, stejně jako Beran do USA. PRAPOR JAKO HVĚZDU To těžko, Okamura není na světě sám. -------------- NEODPOVÍŠ NIC GRYCI, PROTOŽE NA TO NEMÁŠ KOULE A NEMĚL JSI JE NIKDY, ANI JAKO ARCHITEKT SOCIALIZMU. ----------- facebook Neurážejme se Buďme přívětiví a zdvořilí Všichni táhneme ve snaze vytvořit příjemné prostředí za jeden provaz. Respektujme jeden druhého. Zdravé debaty, kdy nemusíme vždycky všichni sdílet stejný názor, jsou přirozené. Ale je potřeba být zdvořilí. Vážený pane Beran Přestat s koulováním na PC. Dneska je hezky. Jděte do plenéru. Tam dělejte „koule“ možno libo – volně.

Přidat Komentář Vrátit se nahoru