Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Miloš Vystrčil

Narozen v roce 1960 v Dačicích, od narození žije v Telči. Na podzim roku 2010 zvolen senátorem obvodu 52 - Jihlava. Od roku 2020 je předsedou českého Senátu. www.vystrcil.cz

http://www.vystrcil.cz/

Rozpačité výročí

Miloš Vystrčil | 05.01.2023 09:13

Mám ještě v živé paměti, jak jsme v roce 2018 slavili 100 let od založení samostatné Československé republiky a jaká to byla nejen na Masarykově náměstí v Jihlavě sláva.
Na Nový rok 1. ledna 2023 jsme si připomínali 30 let od vzniku naší samostatné České republiky. Samozřejmě vím, že stovka je kulatějším výročím než třicítka, ale přesto jsem si říkal, že je vlastně docela s podivem, že si nějak asi podvědomě ta kulatá nebo půlkulatá výročí vzniku samostatné České republiky moc nepřipomínáme.


Asi si společně se mnou řeknete, že důvod se nabízí. Rozdělení České a Slovenské federativní republiky na dva samostatné státy Česko a Slovensko 1. ledna 1993 nebylo alespoň na české straně provázeno žádným nadšením. Většina z nás to brala jako výsledek dlouhotrvajících neshod na uspořádání základů jednotného státu Čechů, Slováků a dalších národů již ne zdaleka tak početných.
Na tomto zdůvodnění bude jistě velký kus pravdy. Přesto si myslím, že bychom se ve vzpomínce a také s určitým uznáním měli alespoň v době výročí k rozdělení a vzniku samostatného Česka vracet.
Nakonec na Slovensku vždy 1. ledna uděluje prezidentka či prezident státní vyznamenání a řády, u nás, jak víme, se tak děje 28. října, byť i u nás je i 1. leden tzv. řádovým dnem a je možné k tomuto datu řády a vyznamenání udělovat.


Protože je krátce po 30. výročí vzniku naší České republiky dovoluji si to připomenout. Není totiž vůbec samozřejmostí, že se dva národy dokáží rozejít pokojně a smírně a udržovat spolu i po rozdělení v podstatě 30 let velmi dobré sousedské vztahy.


Rovněž stojí za zmínku, že česká Ústava, která byla napsána velmi rychle a schválena 16. prosince 1992, se velmi osvědčila. Za celou dobu své třicetileté existence prošla pouze osmi změnami, z nichž pouze 2 byly zásadnějšího významu. Tyto dvě změny se týkaly umožnění našeho vstupu do Evropské unie a uzákonění přímé volby prezidenta republiky – ostatně první kolo přímé volby prezidenta proběhne zanedlouho 13. a 14. ledna, tak nezapomeňte jít volit. Ale nazpět ještě jedna věta k české Ústavě. Obecně panuje mezi odborníky shoda, že tomu není tak, že bychom těmi osmi změnami naši Ústavu nějak vylepšili, spíše je tomu naopak.


Na závěr i pro povzbuzení do nadcházejícího roku dodávám, že za těch 30 let máme za sebou jako občané České republiky velký kus práce. Žijeme ve svobodné, demokratické, suverénní a samostatné zemi. Naše země je vyspělá a těší se slušné mezinárodní autoritě. Zažíváme radosti a máme také problémy. Začínající rok bude složitý. Abychom obstáli, měli bychom táhnout za jeden provaz, být solidární, soudní, slušní, pracovití a respektovat se navzájem. V minulosti jsme to mnohokrát dokázali a není důvod, proč bychom to neměli zvládnout i tentokrát.


Přeji nám všem zdravý a požehnaný rok 2023.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

LidiaHoumn: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)
apteka-russia.ru: My, občané Protektorátu (1/3)
Gabbub: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

163 komentářů

Přidat Komentář

  • Dvořák  | 05.01.2023 11:38  | Reagovat
    Pokojně a smírně. Ti,kteří museli v té době u čobolů být,to viděli jinak. Bohužel, místo toho,aby nám vrátili investice do jejich rozvojové kotliny,jsem jim ještě nadělili na cestu.
  • blade  | 05.01.2023 11:53  | Reagovat
    Gautama ustanovil pro všechny školáky buddhismu, tedy i pro autora blogu, pět základních pravidel: 1) zdržet se zabíjení a zraňování živých bytostí 2) zdržet se braní věcí, co nejsou dávány (nekrást) 3) zdržet se nesprávného sexuálního chování 4) zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat, nemluvit zbytečně...) 5) zdržet se zneužívání omamných prostředků
  • Zdeněk Gryc  | 05.01.2023 12:21  | Reagovat
    zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat, nemluvit zbytečně…) --- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic
  • Dvořák  | 05.01.2023 13:32  | Reagovat
    ??úplně vidím,jak Gryc drží stráž na blogu JL,jestli něco nenapíše blade a u toho se snaží ještě držet moč a stolici?
  • Svatopluk Beran  | 05.01.2023 15:27  | Reagovat
    Abychom obstáli, měli bychom táhnout za jeden provaz. Za jaký provaz pane Vystrčile a na jakém konci? Za provaz který nastavili američtí bankéři v roce 1913 v USA? Za provaz dvouprocentní inflační ekonomie Spojených Států Amerických nastavené přes výdělečná válčení, krize a řízené přes centrální americkou banku militarismem USA? Myslíte na konci strany provazu vygenerovaného USA a ze strany za něž tahají Spojené Státy Americké proti ostatním 7 miliardám světa? To vy, vaše vláda a české media organizujete americkou válku v Evropě na Ukrajině v zájmu daleké země mezi dvěma oceány po tom, co jste americké války jinde ve světě tolerovali či dokonce i podporovali. To vy rozdělujete svět na nás - a - je. To vy děláte ze západu jedinečné božství a organizujete vraždění ostatního světa. JE NEZVRATNOU SKUTEČNOSTÍ ŽE JSTE TO PRÁVĚ VY, VYSTRČIL Z DAČIC, KDO NÁS VEDE K SVĚTOVÉMU ZATRACENÍ, POKUD SE NÁM NEPODAŘÍ CELÝ SVĚT OVLÁDNOUT A NEBO ZNIČIT, KDYŽ SE SVĚT NENECHÁ, NEBUDE AKCEPTOVAT NAŠI EKONOMIKU A POSLOUCHAT NÁS, TEDY SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. I V HITLEROVSKÉM FAŠISTICKÉM NĚMECKU MĚLI VŠICHNI TÁHNOUT ZA JEDEN PROVOZ. AVŠAK DEMOKRACIE BY MĚLA MÍT SVOU PROSPERITU PRÁVĚ V TOM, ŽE JSME RŮZNÍ A NETÁHNEM ZA JEDEN PROVAZ. PLNĚ S VÁMI SOUHLASÍM, ŽE BYCHOM SE MĚLI RESPEKTOVAT. RESPEKT ALE NEZNAMENÁ DĚLAT KTERÉ KOLIV Z VELMOCÍ HÝKAJÍCÍ OSLY.
  • blade  | 05.01.2023 19:10  | Reagovat
    Buddhista ani PS nejsem, takže mi to je i s Grycem u zádele. Gryc, sem to pouštěj ze všech dolních otvorů a jednoho bobánka si dej hned i na hubu :-) https://bobanek.eu/pleny-pro-dospele/inkontinencni-kalhotky
  • Zdeněk Gryc  | 05.01.2023 19:29  | Reagovat
    NIC NOVÉHO POD SLUNÍČKEM --- 1. blade říká: Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59 Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > mel si co chceš, stejně to nikdo nečte a nikoho to nezajímá > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH. Takže nick Gryc > https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM. Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel ! https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png
  • Zdeněk Gryc  | 05.01.2023 19:34  | Reagovat
    NIC NOVÉHO POD SLUNCEM S bladeho původní grafikou to do JL právě neprošlo, Takže zkrácená veze AUTOPORTRÉT AUTORA: blade říká: Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59 Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > mel si co chceš, stejně to nikdo nečte a nikoho to nezajímá > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH. Takže nick Gryc Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM. Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel !
  • blade  | 05.01.2023 19:39  | Reagovat
    Ale vy máte taky zkoušku z marxáku, jak píšete, ne ? PROČ ? Zdeněk Gryc říká: Protože jsem chtěl studovat architekturu.
  • Zdeněk Gryc  | 05.01.2023 19:48  | Reagovat
    VZPOMÍNKA: Jak jsem „studoval“ marxismus 14.6.2019 Po celou dobu šestiletého studia medicíny stejně jako na všech ostatních vysokých školách byly v době komunistické totality součástí výuky povinné přednášky a semináře marxismu-leninismu. Při slavnostním zahájení studia v prvním ročníku v říjnu 1953 ve velké posluchárně Purkyňova ústavu pražské Lékařské fakulty Univerzity Karlovy se střídali u přednáškového pultu profesoři jednotlivých oborů, každý stručně pohovořil o svém oboru a zdůraznil nutnost soustavně se připravovat ke zkouškám atd. Vystoupil také zástupce katedry marxismu-leninismu, který vzletnými slovy kázal o důležitosti výuky této „vědy“. Vzpomínám si jen zhruba na jeden úryvek z jeho vystoupení. V ruce držel knihu, kterou zvedl do výše, mával s ní nad hlavou a silným hlasem zaníceně pronášel přibližně následující slova: „Soudruzi, během studia budete studovat různé teoretické a praktické lékařské obory. To je, soudruzi, důležité pro to, aby se z vás stali odborníci. Existuje ale jeden obor, který je nejdůležitější a který musí znát každý odborník, každý vědec kteréhokoliv oboru. Jsou to vůbec nejdůležitější poznatky, soudruzi. A ty jsou obsaženy v této knize, soudruzi. Ta kniha se jmenuje Dějiny VKS(b) - Dějiny Všesvazové komunistické strany bolševiků. Musí ji znát každý lékař, každý inženýr, každý chemik, každý fyzik, každý vědec…“ Dnes to zní poněkud komicky, ale tehdy jsme museli bohužel věnovat hodně času účasti na marxistických přednáškách a seminářích a v každém semestru jsme skládali z marxismu zkoušky. Úspěch při zkouškách z marxismu byl podmínkou zdárného průběhu studia stejně jako úspěch u kterékoliv odborné zkoušky. Na semináře jsme si museli připravovat písemně takzvané konspekty, což byly jakési souhrny k určitému zadanému tématu. Většinou jsme to řešili tak, že jsme zašli do Celetné ulice do Ústavu marxismu, půjčili jsme si tam nějakou marxistickou literaturu, opsali jsme doslova pár odstavců a lektor byl spokojen. Zabralo to ale přeci jen určitý čas. O počítačích se nám tehdy ani nesnilo, nemohli jsme text najít na internetu a použít dnešní jednoduchou metodu CtrlAltC (kopírovat) a CtrlAltV (vložit), text jsme museli opsat ručně. Netušili jsme také, že v daleké budoucnosti bude opisování textů velmi populární dokonce i mezi kandidáty na ministerská křesla. Semináře se konaly pro menší skupiny asi 15 studentů. Všichni jsme museli hlavně co nejvíce diskutovat, protože jinak by nám na konci semestru lektor nezapsal do indexu zápočet. Tak se plácaly doslova nesmysly, omílaly se kolem dokola stejné řeči o „problémech“ a všichni jsme se tvářili, že to myslíme vážně. Při jednom semináři se probírala politická situace v předválečné Československé republice. Jeden student-diskutér se rozpovídal o situaci v zemědělství a použil termín „třída malorolníků“. Soudruh lektor ho zastavil, krátce se zamyslel a potom pronesl: „Soudruzi, já jsem celého soudruha Gottwalda prostudoval, všechny jeho spisy jsem četl, ale soudruh Gottwald nikde o třídě malorolníků nemluví, soudruzi, soudruh Gottwald vždy mluví jen o třídě dělníků, o třídě rolníků a o třídě pracující inteligence…“ Vedle sedící kolega do mne šťouchne a šeptá mi do ucha: „Celého Aristotela jsem prostudoval, ale nic se tam o skvrnách na Slunci nepraví. Tudíž buďto lžeš ty, nebo tvé optické přístroje…“ Alois Stehlík PS. ZG prvním ročníku v říjnu 195
  • Zdeněk Gryc  | 05.01.2023 19:51  | Reagovat
    PS. ZG prvním ročníku v říjnu 1952
  • Jan P  | 05.01.2023 19:52  | Reagovat
    Dokud nebudeme mít demokracii i v místech, kde trávíme nejvíc času- v práci, tak nemůžeme mluvit o svobodě. "Žijeme ve svobodné, demokratické, suverénní a samostatné zemi"
  • Zdeněk Gryc  | 05.01.2023 20:04  | Reagovat
    blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 19:39 Ale vy máte taky zkoušku z marxáku, jak píšete, ne ? PROČ ? --- blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS --- PROČ ? "zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS" --- věřme. že to o sobě napsal blade: "maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích." --- není podvrh redakce JL. TO VÍTE ANONYM JE ANONYM je inspirací lhát a psát sprostoty nejen na předsedu senátu včetně autora: Svatopluka Berana ---
  • blade  | 05.01.2023 20:19  | Reagovat
    Komoušům sídla, okupantům ubytovny, chodil pokorně na schůze, lepil do oken praporky, mával mávátkama a tiše přihlížel, jak těm odvážnějším přistřihávali křidýlka. Díky tomu teď trpí komplexem a proto si to snaží vykompenzovat slintama o demokracii, o Masarykovi, o českém odboji, a nesouvislejma kecama o třetích lidech, kteří nebyli tak posraní. Akorát ty nesouvislý slinty jsou strašně nefér vůči těm, kteří tenkrát doopravdy nějak trpěli. A pro který jak vidno tehdy nehnul ani prstem > jsem tu někde četl.
  • blade  | 05.01.2023 20:31  | Reagovat
    Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ https://blog.jihlavske-listy.cz/img/vautor46.jpg
  • Zdeněk Gryc  | 05.01.2023 21:00  | Reagovat
    ROČ ? „zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS“ — věřme. že to o sobě napsal blade: „maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.“ — není podvrh redakce JL. TO VÍTE ANONYM JE ANONYM je inspirací lhát a psát sprostoty nejen na předsedu senátu včetně autora: Svatopluka Berana --- LHANÍ ANONYMA BEZ KSICHTU : foto zločineckého ksichtu pořídila redakce NF redaktor Blažek
  • Zdeněk Gryc  | 05.01.2023 21:00  | Reagovat
    převzato: --- Dobrý den, vracím a děkuji: Brněnský rodák a architekt jihlavského Stavoprojektu v letech 1960 až 1991 Zdeněk Gryc je autorem projektu budovy OV KSČ na Tolstého ulici v Jihlavě, který vznikal v roce 1969. Také pro původní, keramický obklad z červeno-hnědých, chlumčanských pásků, kterými byla obložena fasáda si i tato budova rychle vysloužila přezdívku Kreml. Zakázku zadal podniku Stavoprojekt Krajský výbor KSČ v Brně. Podle vzpomínek Gryce budovu začal projektovat Jan Sedlák. Projekt uplatnil i jako stánici. Jeho koncepce horisontální budovy nebyla orgány schválena. Takže vedoucí ateliéru jihlavského Stavoprojektu Ing. arch. Jan Řídký / autor krytého basénu a zimního stadionu/ přidělil návrh projektu Grycovi, který vzpomíná:„Zavolal si mě pak k sobě brněnský hospodář KV KSČ soudruh Drábek a řekl mi: je to ve skluzu, je na to termín. Máš na to 12,5 milionu korun a musíš to splnit. Jestli ne, tak tě přibijeme za uši na vrata“ Stavba byla zahájena 12. října 1970 a otevřena 30. října 1972. Na pozvánce na režimní slavnost bylo připsáno „Za splnění usnesení XIV. Sjezdu Komunistické strany Československa“. Slavnostní otevření budovy bylo zpečetěno společným obědem pozvaných v nedaleké restauraci Družba v nynějším Domě kultury odborů. „Když jsme řešili dispozičně zasedačku, ukázalo se, že tehdy komunisté asi ještě nevěděli, že existuje něco jako kostel s oltářem a sakristií, takže uspořádání příliš neřešili. Při stavbě sídla OV KSČ ve Ždáře už ale dumali, aby byla zasedačka řešená tak, že nejvyšší funkcionáři do toho sálu nevchází vchodem s obyčejnými lidmi, ale že jsou o něco výš,“ popsal Gryc. Později přibyla k původním budově ještě přístavba Domu politické výchovy, který projektoval další z jihlavských architektů Zdeněk Baueršíma. Budovy byly vyzdobeny výtvarnými díly: Josef Bulant zpracoval motivy holubic, Oldřich Laštůvka zakomponoval srp a kladivo, a Svatopluk Kasalý a Jiří Kos ztvárnil motivy textilní osnovy a vstřikovacího ventilu – produktu jihlavského podniku Motorpal. Kovaný srp a kladivo byl i na průčelí fasády, před kterou dodnes ční k nebi ve své době údajně největší tuzemský umělecký výkovek – tři kované pruty. Jejich autor Alfred Habermann abstraktní dílo nazval pro tento účel "Tři zdroje a tři součásti marxismu-leninismu". Kromě srpů a kladiv je celý jihlavský komplex kdysi stranických budov KSČ dodnes ve svém autentickém stavu. Zdraví Tomáš Blažek Tel. 725729758
  • Zdeněk Gryc  | 05.01.2023 21:27  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 15:27 Abychom obstáli, měli bychom táhnout za jeden provaz. …... PLNĚ S VÁMI SOUHLASÍM, ŽE BYCHOM SE MĚLI RESPEKTOVAT. RESPEKT ALE NEZNAMENÁ DĚLAT KTERÉ KOLIV Z VELMOCÍ HÝKAJÍCÍ OSLY. --- Beran to jako tvrdíte, že předseda senátu patří mezi: „HÝKAJÍCÍ OSLY.“ Typu ZG, slovy dvě hodiny čtyřicet tři minuty po půlnoci --- Svatopluk Beran říká: Sobota, 29. 1. 2022 v 2:43 „I S VAŠÍM-OS… POKÝVÁVÁNÍM HLAVY A HÝKÁNÍM PROSTĚ BUDE!!!!!!!!!!!!!!! --- Dříve gastarbeiter strýčka Sama nyní Purtinův pacholek a politolog: „JE NEZVRATNOU SKUTEČNOSTÍ ŽE JSTE TO PRÁVĚ VY, VYSTRČIL Z DAČIC, KDO NÁS VEDE K SVĚTOVÉMU ZATRACENÍ, POKUD SE NÁM NEPODAŘÍ CELÝ SVĚT OVLÁDNOUT A NEBO ZNIČIT, KDYŽ SE SVĚT NENECHÁ, NEBUDE AKCEPTOVAT NAŠI EKONOMIKU A POSLOUCHAT NÁS, TEDY SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ.“ --- Typu ZG, slovy dvě hodiny čtyřicet tři minuty po půlnoci, to blade Je jiný pašák, slovy: Jedenáct hodin padesát devět minut, „Zcela bez nenávisti a emocí, prostě objektivně“ blade říká: Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59 Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud >
  • Zdeněk Gryc  | 05.01.2023 21:32  | Reagovat
    Starej vůl z Březinek /nikoli sídliště Antonína Zápotockého/ přeje tolerantním a slušným diskutérům JL dobrou noc
  • blade  | 05.01.2023 21:40  | Reagovat
    Dost bylo Grycovin a jeho senilních ptákovin. ---------------------------------------------------- Kam jsme dospěli po těch 30-ti letech. Možná inspirace k zamyšlení pro naše zákonodárce, tedy i Vystrčila, aby změnili pravidly "hry". Ne, tohle opravdu nejsou jablka z kompostu. Takhle, prosím, vypadají dovozová jablka v supermarketu Lidl Česká republika republika, jak je vyfotil předseda Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík na Jičínsku. Tento obchodní řetězec raději nakupuje jablka z Polska, a přitom čeští pěstitelé mohou i v této době dodat krásná chutná domácí jablka, která mají skladem. K tomu se obchodní řetězec Lidl prezentuje, jak má na pultech svých obchodů česká jablka, přitom při návštěvě obchodu je většinou nenajdete. Opět se potvrzuje, že supermarkety si u nás dělají, co chtějí. Kontroly minimální, sankce za pochybení směšné. A hlavně – zákazníku, plať! Že za ošklivá jablka z Polska? Nevadí! https://www.facebook.com/agrarnikomoracr/posts/2825210047622785 ------------------------------------------------------------------------------------- V několika prodejnách Lidl Česká republika se prodávají dovozová polská jablka za 12,90 Kč za kilo. Je velmi pravděpodobné, že jde o prodej polských jablek za podnákupní ceny. Naši ovocnáři mají přitom na skladech ještě úrodu kvalitních českých jablek z loňského roku. Některé supermarkety takto naprosto křiví trh. Pokud takovou cenu totiž nasadí jeden z významných hráčů, ostatní budou chtít prodávat zboží za stejnou cenu a trh totálně rozloží. Od našich členů máme informace, že obchodní řetězce už začínají tlačit pěstitele k výrazně nižším výkupním cenám. Je velká škoda, že "zákaz prodeje za podnákupní cenu" není považován za nekalou praktiku. Možná inspirace k zamyšlení pro naše zákonodárce, aby změnili pravidly "hry". ://www.facebook.com/agrarnikomoracr/posts/2915565695253886 ------------------------------------------------------------------------------------- „Naše maso z Modletic“ je nové logo Kaufland Česká republika. Nový název považujeme pro spotřebitele za zavádějící, protože v Modleticích nejsou žádné kravíny ani vepříny, ale pouze masozávod, který zpracovává maso z různých zemí. Na výrobku s tímto označením zákazník nenajde trikolóru, avšak označení „NAŠE" budí dojem, že se jedná o tuzemský výrobek. ://www.facebook.com/agrarnikomoracr/posts/1665802880230180 -------------------------------------------------------------------------------------- Takže, konejte předsedo Senátu, během šesti let chce spotřebitel vidět hmatatelné výsledky.
  • blade  | 06.01.2023 03:20  | Reagovat
    České ministerstvo obrany a ukrajinské ministerstvo obrany podepsala 1. února 2022 > 23 dnů před vypuknutím ruské invaze na Ukrajinu > mezistátní dohodu >https://www.zakonyprolidi.cz/ms/2022-3 Pak byly 25. února vypnuty ty dezinfo weby. Vše se připravovalo na obou stranách. Pozn.: V tomto pozdním čase sleduji napínavé finále MS 20 v hokeji CZE vs. CAN. V základním hracím čase 2:2 a je tu dvacetiminutové prodloužení :-)
  • blade  | 06.01.2023 03:40  | Reagovat
    Tak jsme druzí, no a có, no a có, no a có ...
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 08:59  | Reagovat
    blade říká: nick Gryc > vyliž si prdel ! zesere strachy :-). ----------------- blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 21:40 Dost bylo Grycovin a jeho senilních ptákovin. ---- Dost bylo anonymní arogance elitního Ps-áka, nyní politologa v Jihlavských listech. --- blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu --- blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic Dost bylo půlnočních a anonymních sprostot typu: blade říká: Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59 Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel ! Dvořák říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 13:32 úplně vidím,jak Gryc drží stráž na blogu JL,jestli něco nenapíše blade a u toho se snaží ještě držet moč a stolici --- Napsat otevřený blog: Rozpačité výročí Miloš Vystrčil | Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 9:13 Znamená otevření vrat pro urážky typu „HÝKAJÍCÍ OSLY.“ V rámci akce „Z“ kolovrátku Putinova trolla: Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 15:27 --- Takže ZG, za této konstelace sprostot a osobních urážek, povařuje za vhodné své blogy uzavřít, nemlčet k urážkám osobnosti: Miloš Vystrčil (* 10. srpna 1960 Dačice) je český politik a pedagog, od února 2020 předseda Senátu Parlamentu České republiky,
  • Svatopluk Beran  | 06.01.2023 12:08  | Reagovat
    MILOŠ VYSTRČIL JE KROMĚ TOHO CO UVÁDÍ ARICHITEKT SOCIALIZMU GRYC A COŽ JSEM UVEDL I JÁ - Miloš Vystrčil (* 10. srpna 1960 Dačice) je český politik a pedagog, od února 2020 předseda Senátu Parlamentu České republiky - PŘEDEVŠÍM ZRÁDCE ČESKÝCH OBČANŮ V DNEŠNÍ POZICI PROAMERICKÉHO HÝKAJÍCÍHO OSLA TÍM, ŽE PŘEDAL MISTRU ZAHRANÍČÍ USA (TEDY MISTRU ZAHRANIČÍ ZEMĚ KTERÉ MÁ NA SVÉM ŠTÍTU MILIONOVÁ GENOCIDNÍ VYVRAŽĎOVÁNÍ OBYVATEL MNOHÝCH ZEMÍ CELÉHO SVĚTA V ZÁJMU SVÉHO GEOPOLITICKÉHO OBHODNÍHO TERORISTICKÉHO OBCHODU), KLÍČE OD ČESKÉ SNĚMOVNY A KDY SE I PO JINÉ ZCHŮZCE S TÍMTO AMERICKÝM MINISTREM ZAHRANIČÍ POMPEEM PŘEDVEDL V ZÁJMU USA, JAKO POLOVIČNÍ ČÍŇAN A POUZE POLOVIČNÍ ČECH. TATO OSOBA PŘEDSEDY ČESKÉHO SENÁTU VYSTRČILA, JE NAPROSTOU HAMBOU KAŽDÉHO ČESKÉHO OBČANA V ČESKÉ OBČANSKÉ SVOBODĚ. POKUD JSOU TU TACÍ, KTEŘÍ PODPORUJÍ TOTO VLEZ.OPRDELSTVÍ PANA VYSTRČILA STEJNĚ JAKO VLEZDOP.DELSTVÍ NĚKTERÝCH BÝVALÝCH KOMUNISTŮ DO ZADKU SSSR, JE TO JEN JEHO OSOBNÍ SMUTNÁ VIZITKA DNEŠNÍHO OBČANA ČR POD AMERICKOU TROLÍ PROPAGANDOU.
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 12:37  | Reagovat
    PUTINŮV TROLL NEPŘEKVAPIL ale ani NEZKLAMAL
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 13:02  | Reagovat
    PUTIN NEPŘEKVAPIL ale ani NEZKLAMAL... Příměří podle Ruska: Po celé Ukrajině zní letecký poplach dnes 12:12 – Kyjev • Aktualizováno 12:50 Jitka Zadražilová Úderem 12.00 (10.00 SEČ) vstoupilo v platnost „vánoční příměří“ vyhlášené ruským prezidentem Vladimirem Putinem, klid zbraní ale nenastal. Dělostřelecká palba u východoukrajinského Bachmutu pokračuje z obou stran. Navíc nad celou Ukrajinou byl vyhlášen letecký poplach. Foto: Stringer, Reuters V Bachmutu dělostřelecká palba neustala ani po vyhlášení jednostranného příměří. Článek Ve 12:47 tamějšího času se po celé Ukrajině rozezněly sirény a byl vyhlášen letecký poplach. Z Běloruska odstartovaly letoun A-50U PKS a další stíhačky. Poradce prezidenta Kyrylo Tymošenko navíc oznámil, že po začátku jednostranného příměří ruské střely dvakrát zasáhly východoukrajinský Kramatorsk. „Okupanti zasáhli město dvakrát. Rakety zasáhly činžovní dům,“ řekl. Zatím nemá informace o počtu obětí či zraněných. Na místě pracují záchranáři. Novináři agentury AFP, kteří jsou na frontě uvedli, že u Bachmutu, epicentru bojů na východní Ukrajině, zazněly po 10:00 SEČ výstřely na ukrajinské i ruské straně. Intenzita ostřelování ale podle nich byla menší, než v předchozích dnech. Agentura TASS napsala, že ukrajinské ozbrojené síly přesně na úvod jednostranného příměří ostřelovali východoukrajinský Doněck, který ovládají proruští separatisté. Na ukrajinské ostřelování obydlených oblastí podle agentury Interfax upozornilo i ruské ministerstvo obrany, podle kterého ruští vojáci klid zbraní dodržují. Jednostranné 36hodinové příměří po dobu pravoslavných Vánoc ve čtvrtek nařídil ruský prezident Vladimir Putin. Platit má od pátečního poledne moskevského času (10:00 SEČ) do sobotní půlnoci (22:00 SEČ). Putinem vyhlášené vánoční příměří je zastírací manévr, tvrdí američtí analytici Válka na Ukrajině
  • blade  | 06.01.2023 14:24  | Reagovat
    https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/322689733_2112197998986811_1660674237128017989_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=vx49wqmI_nAAX_CamiG&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAmCHmwKrmLQaeiHGxbTUi1srfymzHUPuly3Lm5yUq6Sw&oe=63BCA59A
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 14:46  | Reagovat
    DOBA DIVNOLIDÍ VYZNÁNÍ ANONYMA - blade „Si lape myslíš, že zde v době divnolidí, vyzvoním v nějaké diskuzi svůj životopis, inicály i s adresou“ NEVYZVONÍ ŽE ? TOHLE ANO ! 1. blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 20:31 Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ https://blog.jihlavske-listy.cz/img/vautor46.jpg --- „foto zločineckého ksichtu“ By tedy bylo, foto anonyma strážce totalitního koncentráku „bububu či cvaknout závěrem,“ chybí: 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic
  • blade  | 06.01.2023 14:57  | Reagovat
    On se vyloženě chlubí, že mlátil romy a ještě se nad tím zasměje ! https://twitter.com/i/status/1610682417139810307
  • Svatopluk Beran  | 06.01.2023 15:34  | Reagovat
    NĚCO MÁLO PRO ZAMERIKAZNIZOVANÉ A ZAPRODANÉ AMERICKÝM GENOCIDNÍM VÁLKÁM, Z MILIONY MRTVÝCH, MILIONY ZMRZAČENÝCH A DESÍTKY MILIONŮ VYHNANCŮ Z AMERICKÝCH VYVRAŽĎOVÁNÍ PO CELÉM SVĚTĚ, PŘEDEVŠÍM PAK SOCIALISTICKÝM ARCHITEKTŮM A JÍM PODPOROVANÝCH PROAMERICKY SLOŽÍCÍCH A HÝKAJÍCÍCH OSLŮ. https://www.youtube.com/watch?v=qquywOIr8zI
  • Svatopluk Beran  | 06.01.2023 15:35  | Reagovat
    NĚCO MÁLO PRO ZAMERIKAZNIZOVANÉ A ZAPRODANÉ AMERICKÝM GENOCIDNÍM VÁLKÁM, Z MILIONY MRTVÝCH, MILIONY ZMRZAČENÝCH A DESÍTKY MILIONŮ VYHNANCŮ Z AMERICKÝCH VYV.AŽĎOVÁNÍ PO CELÉM SVĚTĚ, PŘEDEVŠÍM PAK SOCIALISTICKÝM ARCHITEKTŮM A JÍM PODPOROVANÝCH PROAMERICKY SLOŽÍCÍCH A HÝKAJÍCÍCH OSLŮ. https://www.youtube.com/watch?v=qquywOIr8zI
  • Svatopluk Beran  | 06.01.2023 15:41  | Reagovat
    PAN WERICH SOCIALISTICKÝM ARCHITEKTŮM A HÝKAJÍCÍM OSLŮM https://www.youtube.com/watch?v=REWuFAVg2lA
  • blade  | 06.01.2023 15:43  | Reagovat
    Bez zastíracích blábolů > Jaroslav Bašta: Milí spoluobčané - https://youtu.be/krzA47vgnmI
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 18:09  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 15:35 NĚCO MÁLO PRO ZAMERIKAZNIZOVANÉ A ZAPRODANÉ AMERICKÝM GENOCIDNÍM VÁLKÁM, Z MILIONY MRTVÝCH, MILIONY ZMRZAČENÝCH A DESÍTKY MILIONŮ VYHNANCŮ Z AMERICKÝCH VYV.AŽĎOVÁNÍ PO CELÉM SVĚTĚ, PŘEDEVŠÍM PAK SOCIALISTICKÝM ARCHITEKTŮM A JÍM PODPOROVANÝCH PROAMERICKY SLOŽÍCÍCH A HÝKAJÍCÍCH OSLŮ. --- + 6 - SLOVY ŠEST MINUT --- Svatopluk Beran říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 15:41 PAN WERICH SOCIALISTICKÝM ARCHITEKTŮM A HÝKAJÍCÍM OSLŮM PAN Werich + PAN Voskovec a jejich dlouholetý hudební autor Jaroslav Ježek byli nuceni opustit Československo. Druhou světovou válku strávili spolu v USA, kde se živili jako herci; především mezi tamní českou komunitou. Proslavili se též svými protinacistickými pořady pro rozhlasovou stanici Hlas Ameriky vysílanými česky do Evropy. 14. ledna 1939 se J. Werich nalodil společně s Jiřím Voskovcem a Jaroslavem Ježkem v Cherbourgu a 20. ledna 1939 připluli do New Yorku na lodi Aquitania.[6] Život po 2. světové válce] V roce 1945 se Jan Werich vrátil zpět do osvobozeného Československa. Jiří Voskovec se navrátil až 1. 9. 1946. Spolu s Jiřím Voskovcem na krátký čas otevřeli Divadlo V+W, ale vzhledem k politické situaci už nebylo možné dělat politickou satiru. V roce 1948 Werichův partner Jiří Voskovec emigroval do Francie (a v roce 1950 do USA). --- PAN Beran šel za „lepším“ dělat gastarbeitra do USA Jak to že tak vynikající politolog neprokoukl tu děsnou genocidu USA po roce nebo po dvou. To má fakt tak dlouhé vedení? Nebo incident s úřady v USA? Nemohl by to pan Svatopluk Beran čtenářům jihlavských listů objasnit. Jeho bohaté komentáře by pak byly lépe pochopeny. --- Jak to že tak vynikající lidé W + V, kteří strávili v USA podobnou dobu jako pan Beran tu americkou genocidu neprokoukli ? --- PRÁVĚ DNES Rusko si samo vyhlásilo příměří a teď se diví, že Ukrajina bojuje dnes 15:36 – Moskva Michal Sobotka Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek nařídil zastavit palbu v době pravoslavných Vánoc. Jen několik hodin od po začátku platnosti jeho nařízení si ruské ministerstvo obrany stěžuje, že Ukrajina dočasné příměří nedodržuje. Kyjev přitom s klidem zbraní za současných podmínek ani nesouhlasil. NĚJAKÝ BERANŮV KOMENTÁŘ tentokrát výjimečně, ne k USA ale Rusku BY BYL ? NEBYL ?
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 18:15  | Reagovat
    blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 20:31 Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ https://blog.jihlavske-listy.cz/img/vautor46.jpg JAK NA TO ŘÍKAJÍCÍ blade PŘIŠEL?
  • blade  | 06.01.2023 19:03  | Reagovat
    Blade nic neříká > to v blogu říká přímo Gryc o Gryc :-)
  • Jan P  | 06.01.2023 19:37  | Reagovat
    Taková beznadějně zkurvená země. Kdyby se to stalo za Babiše, oprávněně by se konaly demonstrace. "Babiš by skrze svou mediální moc klidně mohl začít tematizovat kauzy jiných oligarchů a kapitalistů naopak spojených se současnou vládou, což by nepomohlo udržení určitého druhu výkonu moci a indoktrinace u nás. Jeví se tedy, že z těchto důvodů bude raději potrestán symbolicky (aby bylo divákům v českém koloseu něco předhozeno), ale česká oligarchická karavana (která je samozřejmě protidemokratická) pojede dál." Budou oligarchové do budoucna dostávat pouze podmínky? https://medium.seznam.cz/clanek/adam-bartos-budou-oligarchove-do-budoucna-dostavat-pouze-podminky-1650?fbclid=IwAR2IEZt6mxZugDABLVwiKhTzz_zpYkhPgYV09Tqly3QxLi_FFKnsbZ8sHdw
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 19:53  | Reagovat
    blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 20:31 Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ https://blog.jihlavske-listy.cz/img/vautor46.jpg --- zločineckého ksichtu --- JAKÉ ZLOČINY KSICHT SPÁCHAL ? KDO A KDY BYL JEJICH SVĚDKEM ? KDO A KDY JE DOKÁZAL ZLOČINECKÉMU KSICHTU ZA NĚ, Ing. arch: Zdeňka Gryce DOKÁZAL a ODSOUDIL ? ---
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 19:59  | Reagovat
    blade říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 19:03 Blade nic neříká --- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic
  • blade  | 06.01.2023 20:42  | Reagovat
    Blade nic neříká > to ve svém blogu říká a smolí Gryc o Gryc: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zh a píšeuleny-kolaborant-anonymove/ Vy kubo z jihlavských Nemanic :-)
  • blade  | 06.01.2023 20:53  | Reagovat
    V jedný nejmenovaný tv zaznělo, že Bureš od voličů pravděpodobně vyfásne pět let natvrdo na Hradě, případně tomu jen těsně unikne :-)
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 21:45  | Reagovat
    1. blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 11:53 Gautama ustanovil pro všechny školáky buddhismu, tedy i pro autora blogu, pět základních pravidel: 1) zdržet se zabíjení a zraňování živých bytostí 2) zdržet se braní věcí, co nejsou dávány (nekrást) 3) zdržet se nesprávného sexuálního chování 4) zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat, nemluvit zbytečně…) 5) zdržet se zneužívání omamných prostředků 4) zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat, nemluvit zbytečně…) blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 19:10 Buddhista ani PS nejsem, takže mi to je i s Grycem u zádele. Gryc, sem to pouštěj ze všech dolních otvorů a jednoho bobánka si dej hned i na hubu --- blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 19:39 Ale vy máte taky zkoušku z marxáku, jak píšete, ne ? PROČ ? Zdeněk Gryc říká: Protože jsem chtěl studovat architekturu. --- VZPOMÍNKA: Jak jsem „studoval“ marxismus 14.6.2019 Po celou dobu šestiletého studia medicíny stejně jako na všech ostatních vysokých školách byly v době komunistické totality součástí výuky povinné přednášky a semináře marxismu-leninismu. Alois Stehlík PS. ZG prvním ročníku v říjnu 1952 Přečetl si „blade“ Článek MuDr. Stehlíka ? Hodná i nadále říkat: blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 19:39 Ale vy máte taky zkoušku z marxáku, jak píšete, ne ? --- 1. blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 20:19 Komoušům sídla, okupantům ubytovny, chodil pokorně na schůze, lepil do oken praporky, mával mávátkama a tiše přihlížel, jak těm odvážnějším přistřihávali křidýlka. Díky tomu teď trpí komplexem a proto si to snaží vykompenzovat slintama o demokracii, o Masarykovi, o českém odboji, a nesouvislejma kecama o třetích lidech, kteří nebyli tak posraní. Akorát ty nesouvislý slinty jsou strašně nefér vůči těm, kteří tenkrát doopravdy nějak trpěli. A pro který jak vidno tehdy nehnul ani prstem > --- jsem tu někde četl. Kde? --- blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 20:31 Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ --- Jakých zločinů se Ing.arch.Zdeněk Gryc dopustil ?
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 21:57  | Reagovat
    4) zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat, nemluvit zbytečně…) --- blade říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 20:42 Blade nic neříká > to ve svém blogu říká a smolí Gryc o Gryc: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zh a píšeuleny-kolaborant-anonymove/ Vy kubo z jihlavských Nemanic ? --- nic takového tam není, je tam: Zdeněk Gryc Architekt - důchodce - autor sídliště Březinovy sady, žák profesora Rozehnala, který si váží osobnosti PhDr. F. Hoffmanna a Václava Havla PF 2023 Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 29. 12. 2022 v 8:55
  • blade  | 06.01.2023 22:12  | Reagovat
    Gryc, to musíte vědět sám, když to o sobě píšete zde ve vašem blogu z roku 2018: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zhuleny-kolaborant-anonymove/ (nedělejte ze sebe troubu, píšete to o sobě hned pod nadpisem a datováním vašeho blogu z roku 2018) ------------------------------------ Váš blog z roku 2018 a citace vašeho tectu: "ZHULENÝ KOLABORANT + anonymové Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ Praktické ukázky ..." ------------------------------------ Vedle toho vašeho textu je i fotka autora mé citace - https://blog.jihlavske-listy.cz/img/vautor46.jpg Je smutné, že o sobě něco v roce 2018 napíšete a pak se na to ptáte druhých. Raději nepište nic, protože si to pak nepamatujete a děláte zde akorát chaos. Tečka.
  • blade  | 06.01.2023 22:12  | Reagovat
    Gryc, to musíte vědět sám, když to o sobě píšete zde ve vašem blogu z roku 2018: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zhuleny-kolaborant-anonymove/ (nedělejte ze sebe troubu, píšete to o sobě hned pod nadpisem a datováním vašeho blogu z roku 2018) ———————————— Váš blog z roku 2018 a citace vašeho tectu: „ZHULENÝ KOLABORANT + anonymové Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ Praktické ukázky …“ ———————————— Vedle toho vašeho textu je i fotka autora mé citace – ://blog.jihlavske-listy.cz/img/vautor46.jpg Je smutné, že o sobě něco v roce 2018 napíšete a pak se na to ptáte druhých. Raději nepište nic, protože si to pak nepamatujete a děláte zde akorát chaos. Tečka.
  • Svatopluk Beran  | 06.01.2023 22:25  | Reagovat
    PRO ARCHITEKTA SOCIALIZMU A PODPOROVATELE AMERICKÉHO FINANČNÍHO VIDĚNÍ SVĚTA VÁLKAMI A VRAŽDĚNÍM PO MILIONECH OBČANŮ SVĚTA GRYCE (- JEŽEK - VOSKOVEC - WERICH - ) https://www.youtube.com/watch?v=BgS1o2SWpTc
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 22:31  | Reagovat
    PAN Beran šel za „lepším“ dělat gastarbeitra do USA Jak to že tak vynikající politolog neprokoukl tu děsnou genocidu USA po roce nebo po dvou. To má fakt tak dlouhé vedení? Nebo incident s úřady v USA? Nemohl by to pan Svatopluk Beran čtenářům jihlavských listů objasnit. Jeho bohaté komentáře by pak byly lépe pochopeny. — Jak to že tak vynikající lidé W + V, kteří strávili v USA podobnou dobu jako pan Beran tu americkou genocidu neprokoukli ?
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 22:42  | Reagovat
    Blade ze sebe dělá PITOMCE, který jakoby nechápe, že jde o ironii, s kterou publikuje ANONYMY typu vedr. PS - áka blade ZHULENÝ KOLABORANT + anonymové Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ Praktické ukázky: dříve XXXXX říká: Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27 ani to nečtu a jak jsem řek VŮL. Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem. „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu. A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“ XXXXX říká: Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34 Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí? Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj? Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest. Ale koho to kurva dneska zajímá? nyní: 1. XXXXX říká: Pondělí, 10. 9. 2018 v 23:08 Pánové asi takto. Gryc je je pošahanej magor a jako takovýmu by se mu nemělo odporovat, tak proč to furt nechcete pochopit. Ať si tu blekotá co chce, počínaje ožralou Havlem a konče ožralou Zemanem, prostě ho nechte. Jakkoli se pokusit argumentovat znamená v lepřím případě, že se tváří že to nevidí, tak proč furt do něj jdete. On si pan kolaborant, architekt poštěká a karavana stejně půjde svou cestou. A ať napíš co chce stejně všichni tušíme jak to bylo. 1. XXXXX říká: Úterý, 11. 9. 2018 v 8:54 A je odveta chichi XXXXX říká: Středa, 12. 9. 2018 v 6:47 Kurva to musí bejt matroš. To nebude jen hulení. XXXXX říká: Středa, 12. 9. 2018 v 6:48 ty vole ty už seš tak blbej, že ani nevíš, že to kopíruješ všude 1. Berka říká: Neděle, 9. 9. 2018 v 22:33 Gryc je ubohý kolaborant. Howgh. ————————————————
  • Svatopluk Beran  | 06.01.2023 22:46  | Reagovat
    NĚJAKÝ BERANŮV KOMENTÁŘ tentokrát výjimečně, ne k USA ale Rusku BY BYL ? NEBYL ? Nějakej komentář k americkým milonovým genocidním vraždění, po zasponzorování Hitlerovy válečné vraždící ekonomiky, by nebyl ARCHITEKTE SOCIALIZMU GRYCY? KAM BY MOHLI VOSKOVEC A WERICH ODJET JINAM OD VÁLKY V EVROPĚ, KTEROU AMERIKA SVÝMY BANKAMI A PŮJČKAMI HITLEROVSKÉMU NĚMECKU POMOHLA NASTARTOVAT? KAM VY BY JSTE ARCHITEKTE SOCIALIZMU ODJEL? DO NĚMECKA, DO ANGLIE, DO FRANCIE, DO RUSKA? K PREVENTIVNÍ VÁLCE RUSKA PROTI NATU VEDENÉHO SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI, PŘI ORGANIZOVÁNÍ OBČANSKÉ VÁLKY NA UKRAJINĚ A AMERICKÉHO PUČ V KIJEVĚ JENOM TO, ŽE JE MI LÍTO UKRAJINSKÝCH OBYVATEL A UKRAJINSKÝCH A RUSKÝCH VOJÁKŮ Z AMERICKÉHO MILITARISTICKÉHO VMĚŠOVÁNÍ DO ZEMÍ PO CELÉM SVĚTĚ A JIJICH NÁSLEDKŮ. JSEM VELIKÝM ZASTÁNCE UKONČENÍ AMERICKÉ PROXI VÁLKY V EVROPĚ A JEJÍ PŘEVEDENÍ DO SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH TAK, JAK SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ INICIUJÍ SVÉ VÁLKY V CELÉM SVĚTĚ, MIMO SVÉ OSTROVNÍ ÚZEMÍ. AMERICKÉ VÁLKY PATŘÍ DO AMERIKY.
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 22:48  | Reagovat
    blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 11:53 Gautama ustanovil pro všechny školáky buddhismu, tedy i pro autora blogu, pět základních pravidel: 1) zdržet se zabíjení a zraňování živých bytostí 2) zdržet se braní věcí, co nejsou dávány (nekrást) 3) zdržet se nesprávného sexuálního chování 4) zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat, nemluvit zbytečně…) 5) zdržet se zneužívání omamných prostředků ---------------------------------------- 4) zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat, nemluvit zbytečně…) --------------------------------------- blade říká: Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59 Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > mel si co chceš, stejně to nikdo nečte a nikoho to nezajímá > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH. Takže nick Gryc Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM. Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel !
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 22:51  | Reagovat
    BBC za totality : "dobrou noc a pevnou naději" BBC – Wikipedie https://cs.wikipedia.org/wiki/BBC PřehledVznikZačátkyDruhá světová válkaPoválečné období80. a 90. léta3. tisíciletíBBC World Service British Broadcasting Corporation (BBC) je rozhlasová a televizní společnost plnící funkci veřejnoprávního vysílání ve Velké Británii. Zajišťuje vysílání několika britských rozhlasových a televizních stanic i vysílání do zahraničí. Byla založena pod jménem British Broadcasting Company roku 1922, od roku 1926 nese jméno British Broadcasting Corporation. Wikipedia · Text v rámci licence CC-BY-SA Jazyk: angličtina Země: Spojené království Zahájení vysílání: 14. listopadu 1922 Provozovatel: britská koruna (veřejnoprávní instituce)
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 22:54  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 22:46 --- NĚJAKÝ BERANŮV KOMENTÁŘ tentokrát výjimečně, ne k USA ale Rusku BY BYL ? NEBYL ?
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 22:58  | Reagovat
    Beran + blade, Putinův Troll --- nepřekvapí nezklame
  • Svatopluk Beran  | 06.01.2023 22:58  | Reagovat
    PROTOŽE TEHDÁ JEŠTĚ AMERIČANÉ VRAŽDILI JEN V AMERICE A TO EVROPANY NEZAJÍMALO. NIC OBA DVA O BUDOUCÍ KOREI, VIETNAMU, GUATEMALE, KUBĚ, IRÁKU, SÝRII, JEMENU, LIBYI AFGANISTÁNU APOD. NEMOHLI VĚDĚT. PŘEMÝŠLÍŠ TROCHU O SVÉ HLOUPÉ OTÁZCE? NEVĚDĚLI ANI ŽE FAŠISTI ČTRNÁCT DNÍ PŘED OBSAZENÍ ČECH DĚLALI DVACETITISÍCOVÉ DEMONSTRACE V USA, NEVĚDĚLI ŽE KRUPA PODPORUJÍ AMERICKÉ BANKY. VŮBEC NETUŠILI ŽE USA HODLAJÍ V BUDOUCNU PŘIJÍT DO EVROPY, ABY UŽ NIKDY Z NÍ NEODEŠLI A JEN TU PO VZORU NAPOLEONA A HITLERA, KTEŘÍ VRAŽDILI V EVROPĚ SUPLOVALY TATO VRAŽDĚNÍ NA BALKÁNĚ A VÝCHODĚ EVROPY.
  • Svatopluk Beran  | 06.01.2023 23:05  | Reagovat
    TY UŽ GRYCI ANI NEUMÍŠ ČÍST, JÁ JSEM TI ODPOVĚDĚL, ODPOVĚZ TY MĚ Zdeněk Gryc říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 22:54 Svatopluk Beran říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 22:46 — NĚJAKÝ BERANŮV KOMENTÁŘ tentokrát výjimečně, ne k USA ale Rusku BY BYL ? NEBYL ? Svatopluk Beran říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 22:46 K PREVENTIVNÍ VÁLCE RUSKA PROTI NATU VEDENÉHO SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI, PŘI ORGANIZOVÁNÍ OBČANSKÉ VÁLKY NA UKRAJINĚ A AMERICKÉHO PUČ V KIJEVĚ JENOM TO, ŽE JE MI LÍTO UKRAJINSKÝCH OBYVATEL A UKRAJINSKÝCH A RUSKÝCH VOJÁKŮ Z AMERICKÉHO MILITARISTICKÉHO VMĚŠOVÁNÍ DO ZEMÍ PO CELÉM SVĚTĚ A JIJICH NÁSLEDKŮ. JSEM VELIKÝM ZASTÁNCE UKONČENÍ AMERICKÉ PROXI VÁLKY V EVROPĚ A JEJÍ PŘEVEDENÍ DO SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH TAK, JAK SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ INICIUJÍ SVÉ VÁLKY V CELÉM SVĚTĚ, MIMO SVÉ OSTROVNÍ ÚZEMÍ. AMERICKÉ VÁLKY PATŘÍ DO AMERIKY. ODPOVĚZ TEĎ TY SOCIALISTICKEJ ARCHITEKTE NA AMERICKÉ GENOCIDNÍ VYVRAŽĎOVÁNÍ PO CELÉM SVĚTĚ. ODPOVĚZ TY UDAVAČI AMERICKEJ SRÁČI.
  • blade  | 06.01.2023 23:18  | Reagovat
    Gryc již neví jak by se ze své hlouposti vyvlékl, tak zde ze sebe dělá PITOMCE a svádí to na ironi :-) https://www.i-sen.cz/wp-content/uploads/2021/03/QR-genera%CC%81tor-1-1024x1024.png
  • Svatopluk Beran  | 06.01.2023 23:27  | Reagovat
    Jak to že tak vynikající politolog neprokoukl tu děsnou genocidu USA po roce nebo po dvou. To má fakt tak dlouhé vedení? Nebo incident s úřady v USA PROTOŽE JEŠTĚ V ARABSKÝCH ZEMÍCH NEPROBÍHALA GRYCI PYCI. A CO BYLO PŘED TÍM JSI STUDOVAL SÁM A KOMIUNISTI TI TO ŘÍKALI, TO JSI PŘIZNAL. TAK NA CO SE TO PTÁŠ TAJTRLÍKU? VŠECHNO CO ŘÍKALI KOMUNISTI SE PO PŘEVRATU V 89 ROCETAJILO A BAGATTELIZOVALO, NEVĚŘÍM TOMU ŽE SI KOMUNISTI AMERICKÉ VRAŽDĚNÍ VYMEJŠLELI. JESTLI ONI NĚCO TAJILI O AMERIČANECH, TAK TO BYLO TO, ŽE ROZDÁVALI KAKAO V PLZNI A ŽE V PLZNI ČESKÉ HOLKY ROZTAHOVYLY SVÉ BÍLÉ KROVKY, KDYŽ JIM PŘED TÍM AMERIČANÉ BOMBARDOVÁNÍM ZABILI CHALPY. O 12 TISÍCÍCH MRTVÝCH ČESKÝCH CIVILISTŮ Z AMERICKÝCH ZBYTEČNÝCH BOMBARDOVÁNÍ ČESKÉ REPUBLIKY NA KONCI VÁLKY, KDYŽ JEŠTĚ TADY ŽÁDNÉ SVÁ POZEMNÍ VOJSKA URČENÁ K ZAJÍMÁNÍ ODEVZDANÝCH NĚMCŮ, KTEŘÍ ZDRHALI PŘED POMSTOU RUSÁKŮ ZA ZNIČENÍ RUSKÉ ZEMĚ, AMERIČNÉ NEMĚLI.
  • Zdeněk Gryc  | 06.01.2023 23:29  | Reagovat
    Putinův troll nezklamal. stejně jako blade blade říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 22:12 Gryc, to musíte vědět sám, když to o sobě píšete zde ve vašem blogu z roku 2018: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zhuleny-kolaborant-anonymove/ (nedělejte ze sebe troubu, píšete to o sobě hned pod nadpisem a datováním vašeho blogu z roku 2018) --- podrazák PS-ák veldr. IRONICKÝ NADPIS okopíruje ALE OBSAH BLOGU NEUVEDE --- PAN Beran šel za „lepším“ dělat gastarbeitra do USA Jak to že tak vynikající politolog neprokoukl tu děsnou genocidu USA po roce nebo po dvou. To má fakt tak dlouhé vedení? Nebo incident s úřady v USA? Nemohl by to pan Svatopluk Beran čtenářům jihlavských listů objasnit. Jeho bohaté komentáře by pak byly lépe pochopeny. "čtenář" alias pozorovatel alias km by to jistě ocenili. "Nebo incident s úřady v USA?"
  • blade  | 07.01.2023 00:19  | Reagovat
    Gryc již neví jak by se ze své hlouposti vyvlékl, tak zde ze sebe dělá PITOMCE a svádí to na ironi ? https://www.i-sen.cz/wp-content/uploads/2021/03/QR-genera%CC%81tor-1-1024×1024.png
  • blade  | 07.01.2023 00:21  | Reagovat
    Gryc již neví jak by se ze své hlouposti vyvlékl, tak zde ze sebe dělá PITOMCE a svádí to na ironi ? https://www.i-sen.cz/wp-content/uploads/2021/03/QR-genera%CC%81tor-1-1024x1024.png
  • blade  | 07.01.2023 00:35  | Reagovat
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQdtcS_UkevpP8SluUGnBisBrFlBFLnrGYZEg&usqp=CAU
  • Zdeněk Gryc  | 07.01.2023 08:21  | Reagovat
    blade říká: Sobota, 7. 1. 2023 v 0:21 již neví, jak by se ze své publicity, veldr. Ps- áka vyvlékl, tak zde ze sebe dělá PITOMCE lže a svádí to na „Lidové vyprávění“ Anonymně se snaží distancovat od toho co anonymně autobiograficky napsal viz další komentář...
  • Zdeněk Gryc  | 07.01.2023 08:23  | Reagovat
    blade říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 22:12 Gryc, to musíte vědět sám, když to o sobě píšete zde ve vašem blogu z roku 2018: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zhuleny-kolaborant-anonymove/ (nedělejte ze sebe troubu, píšete to o sobě hned pod nadpisem a datováním vašeho blogu z roku 2018) Takže nevytrhujme z kontextu, a čtěme celý blog včetně komentářů: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zhuleny-kolaborant-anonymove/ ZHULENÝ KOLABORANT + anonymové Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ Praktické ukázky: dříve XXXXX říká: Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27 ani to nečtu a jak jsem řek VŮL. Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem. „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu. A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“ --- Čtěte dále všechny anonymní sprosťárny v blogu, včetně komentářů a půlnoční aktivity PS-áka 0:21 --- blade říká: Sobota, 7. 1. 2023 v 0:21 Gryc již neví jak by se ze své hlouposti vyvlékl, tak zde ze sebe dělá PITOMCE a svádí to na ironi --- Viz blog před 4 roky Putinův troll blade má skvělý archiv Nebo sexy sekretářku placenou Putinem --- blade říká: Sobota, 7. 1. 2023 v 0:21 již neví, jak by se ze své publicity, veldr. Ps- áka vyvlékl, tak zde ze sebe dělá PITOMCE lže a svádí to na „Lidové vyprávění“ Anonymně se snaží distancovat od toho co anonymně autobiograficky napsal AUTOBIOGRAF ANONYM popírá ANONYMNĚ sám sebe a uděluje lekci předsedovi senátu: 1. blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 11:53 Gautama ustanovil pro všechny školáky buddhismu, tedy i pro autora blogu, pět základních pravidel: 1) zdržet se zabíjení a zraňování živých bytostí 2) zdržet se braní věcí, co nejsou dávány (nekrást) 3) zdržet se nesprávného sexuálního chování 4) zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat, nemluvit zbytečně…) 5) zdržet se zneužívání omamných prostředků --- 4) zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat, nemluvit zbytečně…) --- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic
  • Zdeněk Gryc  | 07.01.2023 08:25  | Reagovat
    blade říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 22:12 Gryc, to musíte vědět sám, když to o sobě píšete zde ve vašem blogu z roku 2018: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zhuleny-kolaborant-anonymove/ (nedělejte ze sebe troubu, píšete to o sobě hned pod nadpisem a datováním vašeho blogu z roku 2018) Takže nevytrhujme z kontextu, a čtěme celý blog včetně komentářů: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zhuleny-kolaborant-anonymove/
  • Zdeněk Gryc  | 07.01.2023 08:29  | Reagovat
    blade říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 22:12 Gryc, to musíte vědět sám, když to o sobě píšete zde ve vašem blogu z roku 2018: (nedělejte ze sebe troubu, píšete to o sobě hned pod nadpisem a datováním vašeho blogu z roku 2018) Takže nevytrhujme z kontextu, a čtěme celý blog včetně komentářů: ZHULENÝ KOLABORANT + anonymové Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ Praktické ukázky: XXXXX říká: Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27 ani to nečtu a jak jsem řek VŮL. Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem. „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu. A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“ --- Čtěte dále všechny anonymní sprosťárny v blogu, včetně komentářů a půlnoční aktivity PS-áka 0:21 --- blade říká: Sobota, 7. 1. 2023 v 0:21 Gryc již neví jak by se ze své hlouposti vyvlékl, tak zde ze sebe dělá PITOMCE a svádí to na ironi --- Viz blog před 4 roky Putinův troll blade má skvělý archiv Nebo sexy sekretářku placenou Putinem --- blade říká: Sobota, 7. 1. 2023 v 0:21 již neví, jak by se ze své publicity, veldr. Ps- áka vyvlékl, tak zde ze sebe dělá PITOMCE lže a svádí to na „Lidové vyprávění“ Anonymně se snaží distancovat od toho co anonymně autobiograficky napsal AUTOBIOGRAF ANONYM popírá ANONYMNĚ sám sebe a uděluje lekci předsedovi senátu: 1. blade říká: Čtvrtek, 5. 1. 2023 v 11:53 Gautama ustanovil pro všechny školáky buddhismu, tedy i pro autora blogu, pět základních pravidel: 1) zdržet se zabíjení a zraňování živých bytostí 2) zdržet se braní věcí, co nejsou dávány (nekrást) 3) zdržet se nesprávného sexuálního chování 4) zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat, nemluvit zbytečně…) 5) zdržet se zneužívání omamných prostředků --- 4) zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat, nemluvit zbytečně…) --- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic
  • Zdeněk Gryc  | 07.01.2023 08:34  | Reagovat
    odkaz na blog se shora nepodařilo vložit, je ale v komentáři blade blade říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 22:12 Gryc, to musíte vědět sám, když to o sobě píšete zde ve vašem blogu z roku 2018: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zhuleny-kolaborant-anonymove/ (nedělejte ze sebe troubu, píšete to o sobě hned pod nadpisem a datováním vašeho blogu z roku 2018)
  • Zdeněk Gryc  | 07.01.2023 08:41  | Reagovat
    NA ZÁVĚR VAŽME SI POLITIKŮ S PRŮHLEDNOU MINULOSTÍ, KTEROU MÁ PŘEDSEDA SENÁTU Vystrčil a Martin Laštovička Fischer navazuje na Havla Volit budu Pavla Fischera je stejné generace revolučních studentů z roku 1989 je frankofonní a pracoval pro prezidenta Václava Havla Pro mě je politický jako člověk velmi čitelné a názorech srozumitelný a lidsky nejlépe z kandidátů ideově navazuje na prezidenty Masaryka a Havla Jihlavské noviny leden 2023 Ing arch Martin Laštovička ZG si tohoto názoru váží ale volit bude: Petr Pavel (* 1. listopadu 1961 Planá) je český voják, armádní generál Armády České republiky ve výslužbě. V letech 2012–2015 byl náčelníkem Generálního štábu Armády České republiky. Mezi roky 2015 a 2018 působil ve funkci předsedy vojenského výboru NATO;
  • Jan P  | 07.01.2023 09:15  | Reagovat
    Hlavně, že v tom mají liberálové jasno, že. Komunisti, pohraničníci, příslušníci stb a tajných služeb byli svině, ale pro generála Pavla to neplatí. Podle libtardů jako Zdeněk Gryc si "komunista" Pavel (Pávek) svou minulost odčinil" coby funkcionář NATO. "Komunista" Babiš pro ně zůstal "komunistou", přestože se při budování polistopadového kapitalismu tolik snažil... ZG si tohoto názoru váží ale volit bude: Petr Pavel
  • Jan P  | 07.01.2023 09:38  | Reagovat
    "Dějiny jsou však milostivé pro určitý typ lidí a náš "příští prezident" měl obrovské štěstí. Třeba v roce 1981 například tím, že nemusel bojoval proti sjednoceným lidem Polska v odporu proti komunistickému zlu. Mladý, velící důstojník by možná asistoval u popravách vůdců hnutí Solidarita a dal rozkaz k střílení do statisíců svobodomyslných polských občanů, prostě by se choval a řídil podobný typ agrese, která dnes probíhá na Ukrajině a já nepochybuji, že by se zde velmi dobře prosadil.." https://www.blisty.cz/art/111482-general-petr-pavel-bude-novym-ceskym-prezidentem-je-jednim-z-nas.html
  • blade  | 07.01.2023 09:58  | Reagovat
    Tak Gryc volí českého Augusta. Budiž mu jeho přání štěstěnou > https://youtu.be/DFkldLADdm :o)
  • blade  | 07.01.2023 10:01  | Reagovat
    - // - Tak Gryc volí českého Augusta. Budiž mu jeho přání štěstěnou >https://youtu.be/DFkldLADdmk :o)
  • Svatopluk Beran  | 07.01.2023 10:17  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Sobota, 7. 1. 2023 v 8:41 Petr Pavel (* 1. listopadu 1961 Planá) je český voják, armádní generál Armády České republiky ve výslužbě. V letech 2012–2015 byl náčelníkem Generálního štábu Armády České republiky. Mezi roky 2015 a 2018 působil ve funkci předsedy vojenského výboru NATO; PETR PAVEL, UŽ JSEM TO TU JEDNOU PREZENTOVAL, JE VOJÁK KAŽDÝM COULEM STUDOVAT ZAČAL DO ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY - TAK STUDOVAL NA ARMÁDNÍHO ŠPICLA SOCIALISTICKÉHO ČESKOSLOVENSKA - PROTOŽE JE DUŠÍ VOJÁK BEZ OSOBNÍ MORÁLKY PŘIŠLA ZMĚNA REŽIMU TAKA PŘEVLÉKL MORÁLNÍ KABÁT - ZA KAPITALISTICKÉHO ŠPICLA - PROTOŽE JE DUŠÍ VOJÁK BEZ OSOBNÍ MORÁLKY POKUD BY SE NA RODIL VE FAŠISTICKÉM NĚMECKU - BYL BY FAŠISTICKÝ ŠPICL - PROTOŽE JAKO VOJÁK JE BEZ OSOBNÍ MORÁLKY ZDEŇEK GRYC JE ARCHITEKT KAŽDÝM COULEM STUDOVAT ZAČAL DO ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY - TAK STUDOVAL NA SOCIALISTICKÉHO ARCHITEKTA - PROTOŽE JE DUŠÍ ARCHITEKT BEZ OSOBNÍ MORÁLKY PŘIŠLA ZMĚNA REŽIMU TAKA PŘEVLÉKL MORÁLNÍ KABÁT ZA - KAPITALISTICKÉHO ARCHITEKTA - PROTOŽE JE DUŠÍ BEZ OSOBNÍ MORÁLKY POKUD BY SE NA RODIL VE FAŠISTICKÉM NĚMECKU - BYL BY FAŠISTICKÝ ARCHITEKT - PROTOŽE SE NARODIL JAKO ARCHITEKT BEZ OSOBNÍ MORÁLKY PROTO DUŠÍ ARCHITEKT BEZ OSOBNÍ MORÁLKY BUDE VOLIT VOJÁKA BEZ OSOBNÍ MORÁLKY - LOGIKA VĚCI DISKUZE
  • Jan P  | 07.01.2023 10:35  | Reagovat
    Každý si neseme na zádech svoji osobní historii a je například zajímavé, jak Petr Pavel věřil tomu, že Irák vlastní jaderné zbraně (jednoznačně prokazatelná lež) a také mne zamrazil jeho souhlas ve vedení NATA s fyzickou likvidací "kurdských bojovníků proti Islámskému státu" ze strany Turecka. Podle Amnesty International se NATO podílelo na mnoha válečných zločinech. Tento tvrdý pragmatismus je jen pokračováním celého příběhu našeho budoucího prezidenta.
  • Svatopluk Beran  | 07.01.2023 10:36  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Sobota, 7. 1. 2023 v 8:41 NA ZÁVĚR VAŽME SI POLITIKŮ S PRŮHLEDNOU MINULOSTÍ, KTEROU MÁ PŘEDSEDA SENÁTU Vystrčil PŘEDSEDA SENÁTU VYSTRČI MÁ MOŽNÁ PRŮHLEDNOU MINULOST ALE PŘEDEVŠÍM JE ZASTÁNCEM A TOLERANTNÍM ČESKÝM OBČANEM K AMERICKÝM GENOCIDNÍM VÁLKÁM A STOJÍ ZA DALŠÍMI TĚMITO AMERICKÝMI VÁLKAMI NAČASOVANÝMI V ZÁJMU ZISKU AMERICKÝCH FIREM NYNÍ DO EVROPY. PŘEDAL TĚMTO AMERICKÝM SVĚTOVÝM VRAHŮM KLÍČE OD ČESKÉ SNĚMOVNY A JAKO ŠAŠEK PRO TENTO AMERICKÝ NÁROD VRAŽDÍCÍ PRO SVÉ ZISKY PO CELÉM SVĚTĚ, NÁS ZOSTUDIL SVÝM PŘEVLEKEM ZA POLOVIČNÍHO ČÍŇANA. PAN PŘEDSEDA SENÁTU VYSTČIL SI SVOU TOUTO DNEŠNÍ POZICÍ VYBUDOVAL SVOU PŘÍŠTÍ MINULOST VAZALA A ŠAŠKA VELMOCI. ČISTÁ MINULOST ZA SOCIALIZMU DOVEDLA TUTO OSOBU ZA ZRÁDCE PŘÍTOMNOSTI A BUDOUCNOSTI ČESKÉHO NÁRODA A ČESKÉ SVOBODY. TEDY POZICE JEŠTĚ HORŠÍ, JEDNÁ SE O ZRADU PROBÍHAJÍCÍ A DEVASTUJÍCÍ OBČANY ČESKÉ REPUBLIKY V ZÁJMU CIZÍ VELMOCI, NE ZRADU MINULOU.
  • Jan P  | 07.01.2023 11:30  | Reagovat
    Sváťo, tahle přednáška by tě mohla myslím zajímat. Americký příběh "Obrana" maskuje pravdu - globální kapitalismus s Richardem Wolffem https://www.youtube.com/watch?v=podOaun1Vog
  • blade  | 07.01.2023 11:41  | Reagovat
    https://www.facebook.com/Senat.cz/posts/3539472982750410/ Doslovná citace příspěvku pod facebook odkazem: PAne předsedo, klíč se předává buď zabalený nebo v otevřené krabičce ...to je tedy faux paux ! Vy neumíte anglicky ? Poskakoval jste kolem Pompea jako kašpárek ...trochu hrdosti by vám neuškodilo, ještě se hrbit . A že USA podporují vaší cestu na Tchajwan ...to se divím , protože z USA tam jel maximálně ministr zdravotnictví, to je všechno, protože USA uzává politiku jedné Číny, to potvrdil naposledy i Trump . Takže z nejvyšších představitelů USA na Tchajwanu nikdo nikdy nebyl ....Jste jen loutka pane Vystrčile, loutka fischera,drahoše a dalších .... --------------------------------------------------------------------------------------- Že mu rovnou nedal klíče od vlastního domu :-) ... jinak s facebook příspěvkem dá se říci souhlas.
  • Svatopluk Beran  | 07.01.2023 12:55  | Reagovat
    Jo, Jane SUPR!!! Pán předkládá lidem to samé jak já, ale o hromadu lépe než já. Určitě má školy, já akorát výuční list. Dnes škoda, že jsem se za socíku raději věnoval sportu a odmítal přes naléhání rodičů budovat kariéru. Myslím že s těmi dvěma trojkami na vysvědčení v deváté třídě - čeština - ruština - bych střední školu udělal minimálně. Byla by paráda, kdyby k tomu někdo udělal překlad. Moje angličtina je na to velice slabá.
  • Svatopluk Beran  | 07.01.2023 13:13  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Sobota, 7. 1. 2023 v 8:41 Petr Pavel (* 1. listopadu 1961 Planá) je český voják, armádní generál Armády České republiky ve výslužbě. V letech 2012–2015 byl náčelníkem Generálního štábu Armády České republiky. Mezi roky 2015 a 2018 působil ve funkci předsedy vojenského výboru NATO; Jsem přesvědčen, že si Petra Pavla Američani do jedné z několika možných nejvyšších funkcí v NATU předpřipravili, jako svého případného užitečného idiota na českého presidenta. Nemyslím si, že byl Petr Pavel nějakou výjimečnou vojenskou figurou v této militaristické útočné světové frakci. Nevím o žádném jeho bojovém úspěchu a v podstatě ho jako generála NATA vyhnali pantofláci s kalašnikovy ze své země. Určitě nedosáhnout žádných strategických vítězných vojenských úspěchů v prospěch amerického militarismu, či Evropy, jako třeba pro své země dosáhli Koněv, Paulus nebo Montgomery.
  • blade  | 07.01.2023 13:18  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Sobota, 7. 1. 2023 v 12:55 "Byla by paráda, kdyby k tomu někdo udělal překlad. Moje angličtina je na to velice slabá." Pane Svatoslave, překlad na tom videu od pana JanaP. je. Navolte si dole u videa zubatým kolečkem "Titulky-Angličtina" a pak navolte "Automatický překlad" těch anglických titulků do "Čeština. Nebo nějaký rodinný školou povinný vám to jistě nastaví.
  • blade  | 07.01.2023 13:29  | Reagovat
    Ze slovenského armádního magazínu: Východná vojenská reťaz na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom. https://www.armadnymagazin.sk/2023/01/03/vychodna-vojenska-retaz-na-hraniciach-s-ruskom-a-bieloruskom-britania-sa-pripravuje-na-kontinentalnu-pozemnu-vojnu/ ://www.armadnymagazin.sk/
  • Jan P  | 07.01.2023 13:36  | Reagovat
    Ano, v US a na Západě vůbec mezi anarchisty, marxisty, socialisty z řad intelektuálů a uznávaných akademiků najdeme spousty autorů jako Richard David Wolff . Podcasty, které provozuje Democracy at Work, kde v přednáškách např. vystupuje marxistický ekonom Richard Wolf mají sloužit veřejnosti k užitečnému zamyšlení. Pro méně zdatné angličtináře je zde vytvořen taky překlad do českých titulků.
  • blade  | 07.01.2023 16:19  | Reagovat
    Přímá volba prezidenta dle ČT :-) V neděli má být na ČT debata 9-ti kandidátů, pokud přijde i Babiš. Bašta na setkání v Brně: "Slyšel jsem o tom, co na nás chystají, a budu mít s tou debatou problém. Chtějí, abychom nejdřív přišli všichni, představili se, a pak aby se prvních šest podle preferencí posadilo do první řady publika a na pódiu nechali diskutovat jen první tři kandidáty. Oni se snaží manipulovat volby. Rozhodli se nám vsugerovat, že volby nerozhodují voliči, ale mediální agentury pro výzkum veřejného mínění. Ty že prý udělají pořadí. Rozdělí kandidáty skupin a celou dobu to vedou tak, aby nedošlo k debatě devíti kandidátů. Neexistuje rovnost kandidátů, neříkám ani diskriminace – to je přímo segregace! Není to férová soutěž." „Dva kandidáti jsou nominováni vládou Petra Fialy a Andrej Babiš má být ten, kdo má prohrát v druhém kole. Já oslovuji ty, kteří jsou v opozici. Jsem ten, kdo jim chce tento jejich scénář narušit,“ vysvětloval.
  • Jan P  | 07.01.2023 17:30  | Reagovat
    Už aby ta fraška kolem prezidentský volby byla za námi. Všem, kteří se cítí špatně, že nechtějí nikoho volit: je validní se tak cítit a je validní nevolit. Již přes sto let v Českých zemích anarchisté/tky/čata říkala, že volby jsou cringe, a snažila se přijít na jiný způsob, jak dosáhnout změny. Jaroslav Hašek založil "Stranu mírného pokroku v mezích zákona," aby se vysmál tomu, jak každý politik něco slibuje, a nic nesplní. Nechci vás tím všechny konvertovat k anarchismu. Jen mám pocit, že tu málokrát zaznívá "Nevolit je OK". A osobně si myslím, že anarchistické myšlenky jsou zajímavé pro každého - tak si je třeba zadejte do DuckDuckGo(webový vyhledávač), a zkuste si něco najít, až se budete nudit.
  • Svatopluk Beran  | 07.01.2023 19:55  | Reagovat
    Díky za info jak si pouštět český překlad. Smysl přednášky jsem z psané angličtiny pochopil, s českými titulky pak i drobnější niance a vím do budoucnosti jak si pomoci. Rozdělování do skupin je velice chytré a je to neskutečné MEDIÁLNÍ SVINSTVO A TYPICKÁ MEDIÁLNÍ ŽUMPA ČESKÝCH INFORMAČNÍCH KANÁLŮ. UŽ NA TO NENÍ ČAS. Dobré by bylo, pokud by si nikdo druhé kolo na CNN pouze ze třemi kandidáty nepustil a ani debatu na ČT. Takhle ale u nás demokracie nefunguje, na občané ve své většině ještě podle mne nemají. Pak by to chtělo na ČT, ABY SI TI STATEČNÍ PROSTĚ SEDNOUT NEŠLI. JSEM PŘESVĚDČEN ŽE BAŠTA BY SI SEDNOUT NEŠEL. BABIŠ, DIVIŠ, ZIMA, STŘEDULA MOŽNÁ, ALE POKUD BY TO UDĚLAL JEŠTĚ JEDEN, OSTATNÍ BY SE PŘIDALI. NO A OSLÍCI FIŠO-HIŠO BY TAM PAK SEDĚLI SAMI NA ŽIDLÍCH, JAK DVA KŮLY V PLOTĚ. A I ČESKÁ TELEVIZE BY DOSTALA DEMOKRATICKY NA FRAK.
  • Svatopluk Beran  | 07.01.2023 20:14  | Reagovat
    TOTO NEPÍŠI JÁ, ALE NĚKDO JINÝ Vzpomněl jsem si na jednu scénku mistrů zábavy Šimka a Soboty s názvem „Nad dopisy diváků“. Nevím proč, ale našel jsem dost shodného se scénkou zvanou Novoroční projev vedoucího vládního kolotoče. Nejprve ubohým občanům sdělí tragickým pohřebním hláskem, že jsme sebevědomí a suverénní, a pak tyto sebevědomé a suverénní občany pošle před úřad, kde mají žadonit o sociální dávky. Jako komediální scénka dobrý, jako projev předsedy ODS směšný, ale jako premiér České republiky velmi špatný až hrůzný. Plní hrdosti, sebevědomí a respektu se máme plazit jako bezpáteřní plazivci na sociální úřady. Tam poníženě škemrat, aby k nízkému platu za měsíční tvrdou lopotu přidali nedobře placení úředníci alespoň trochu dobré, tvrdé, národní měny. Přihoďte pár tisícovek, abychom mohli život v této krásné, bohaté, respektované, suverénní, ekonomicky zdatné a na vysoké životní úrovni jako lidi i žít. A takto má podle Fialy a ODS vypadat hrdý český národ! https://blisty.cz/art/111470-nad-dopisy-obcanu-neb-mn-mnmn-pf-nn.html
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 08:29  | Reagovat
    UKRAJINA PRODÁNA . A kdo je Novým Majitelem Ukrajiny? . Zastavení třetiny plynových dodávek z Ukrajiny má na svědomí americký Pentagon, který podmínil souhlas Kongresu s mamutí válečnou půjčkou zastavením transportu ruského plynu do Evropy! . TOTO JE VÁLEČNÝ ZLOČIN USA PROTI CELÉ EVROPĚ, KDYŽ SE NEPODAŘILO USA DOSTAT JAKO NEKOMPETENTNÍHO VAZALA OBCHODNÍ SMLOUVOU TTIP! . Pokud Kyjev nezastaví alespoň část ruského plynu do Evropy, tak americký kongres neschválí, případně výrazně omezí disponibilitu s obrovskou válečnou půjčkou ve výši 40 miliard amerických dolarů Ukrajině. . A protože Kyjev půjčku nutně potřebuje, tak Kyjev na toto vydírání musel v úterý přistoupit i když tím přijde o miliardy dolarů za tranzit ruského plynu do Evropy. . Úvěr je ale zajímavě koncipovaný, protože věřitelem úvěru není americká vláda, jak by se dalo předpokládat, ale přímo Federal Reserve, tedy americká centrální banka. . Jinými slovy, za tento úvěr nebude Kyjev dlužit Washingtonu a Jeho vládě, ale bude dlužit FEDu. . A to znamená co? Že bude dlužit Domu Rothschild napřímo. No a je to venku. . Ukrajina nebude dlužit za půjčku americké vládě ale přímo FEDu! A co to bude znamenat? . A teď už si naivní Ukrajinci mohou rovnou vystrojit funus, protože z tohoto dluhu už se nevyhrabou a ani to není cílem USA. . Zelenský byl do funkce "dosazen" také proto, aby předložil FEDu a jeho částečným rezervám, nezbytným k tištění dolarů v době krizí ( TAK ZVANÉ KVANTITATIVNÍ UVOLŇOVÁNÍ), území celé Ukrajiny na talíři. . Ale ukrajinci o tom zatím vůbec nic neví, tak jak jsme nic nevěděli o Havlově zákulisních skutečnostech, prodání naší republiky západu, především USA, za možnost orální svobody. Zelenský je ve válečném stavu a v tom drží veškerou neomezenou moc prezident jako vrchní velitel a celá činnost parlamentu je tak suspendována! . Takže V.Zelenského stačí podmáznout, strčit mu kokain pod nos (obrazně i doslova), vložit prachy na jeho účty ve Swissu, v Panamě, v Belize a je hotovo! . Volodimyr Zelenský figuruje ve svodkách Pandora Papers, je zkorumpovatelný velice snadno. . Slava Ukraini! NIKOMU ANI NEDOJDE ŽE UKRAJINA DOSTALA NOVÉHO MAJITELE, STEJNĚ TAK JAK HO MÁME I MY A CELÝ BÝVALÝ VÝCHODNÍ BLOG. BYLO DOBŘE ŽE JSME SE ZBAVILI SOVĚTSKÉHO RUSKA. NENECHME SE ALE OPĚT VLASTNIT DALŠÍ VELMOCÍ, ZA POMOCI ČESKÝCH PÁTÝCH KOLON - ODS-NETOP 22 - ZKORUMPOVANÝCH NEZÁVISLÝCH STAROSTŮ - LIDOVCŮ, KTEŘÍ ZTRATILI ZA CÍSAŘE JOSEFA VLÁDU NAD SVĚTEM - A O PIRÁTECH COBY SVĚTOVÝCH NÁMOŘNÍCH ZLODĚJÍCH, UŽ NEMLUVĚ VŮBEC. .
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 09:55  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES NAPSÁNO SPECIELNĚ PRO Svatopluka Berana: Komentář: Čemu letos potřebujeme rozumět a čemu se musíme ubránit? IVAN GABAL Sociolog, analytik „Přejme si pro tento rok úspěch v udržení ruského barbarství mimo hranice Evropy, a naopak posilování právního, demokratického a obranyschopného státu uvnitř těchto hranic.“ 9:39 „Rusko v jeho brutalitě a vylhaných argumentech nelze zastavit protiargumenty ani laskavostí. Lze ho zastavit jen silou. Nejlépe porazit. To je základní zkušenost roku 2022.“ Článek Zkraje roku stojí za to si prokreslit základní předsevzetí kontrastněji, zpravidla stojí na loňských zkušenostech. V minulém roce jsme se pokoušeli pochopit, kde jsme udělali chyby, když v Evropě vypukla válka. Vynadali jsme sobě, Německu i Francii za smířlivou reakci na vojenské zabrání Krymu v roce 2014 a za snahu usměrnit Kreml dohodou, v měkkých sankcích, energetickou důvěrou a obchodem. Snažili jsme se Rusko a Rusy i pochopit. Neuspěli jsme, ruská agrese pokračuje, i za cenu bezohledných ztrát vlastních i Ukrajinců, civilistů, bezbranných a dětí. Je tedy čas celou úlohu postavit tak, jak pro nás po deseti měsících ruského barbarského válčení stojí. Na ruském chování není nic k pochopení a nemá smysl se o to snažit za rámec nutné znalosti pro obranu. Čas smířlivosti je vyčerpán. Rusko není náš svět. Je jeho antitezí. A kdo nadává Německu nebo Francii, měl by se zároveň omluvit za chování českého prezidenta. Ruský svět stojí na nadřazení moci a síly nad právem a právním státem. Silou a násilím vnucuje své lživé mocenské představy proti právu svých občanů i sousedů, i za cenu jejich zabíjení. Náš svět naopak podřizuje sílu a moc zákonu a ústavě. Samozřejmě ne vždy dokonale a nikoli stoprocentně. Nejen válkou, ale systémově a svou každodenností je Rusko antitezí Evropy. A dodejme na vrub našich dvou otevřeně proruských prezidentů Klause a Zemana a jejich nohsledů, že toto bylo na Putinovi a jeho vládnutí v Rusku zřejmé vždy. A možná právě toto jim na Putinovi imponovalo až do úrovně „vtipů“ o střílení novinářů nebo sprostých urážek perzekvovaných ruských disidentek. Že čeští prezidenti věděli a obdivovali ruský protofašismus, není urážka, ale konstatování stavu věcí. Do určité míry to je náš vlajkový problém, který musíme korigovat prezidentskými volbami. A je to historický problém, v jistém smyslu chronický a československý. Vybočili z něj jen Masaryk a Havel svým obratem k Západu. Timothy Snyder ve své nedávné stati právě upozorňuje na československou paralelu k dnešní ukrajinské válce a na rok 1938. Po naší kapitulaci, zdůvodňované odmítnutím pomoci Západu, a odjezdu prezidenta Beneše po Mnichovské dohodě do exilu následovalo rozpoutání druhé světové války a rozlití německého fašismu v celé Evropě. Naproti tomu ukrajinská vojenská obrana, Zelenského setrvání v Kyjevě a odmítnutí útěku, v situaci, kdy Ukrajincům málokdo dával šanci, naopak zvedly včasnou a masivní podporu Západu, pokud se ruský fašismus nemá rozlít do Evropy. A pokud se podíváme dnes na souhrnné HDP zemí, které za Ukrajinou stojí, dnešní Rusko vypadá, jako by ztratilo jakoukoli soudnost.
  • Jan P  | 08.01.2023 10:06  | Reagovat
    Svatopluku Beranovi Sorry. Byla to moje chyba. Já měl na ten překlad českých titulků upozornit ještě předtím. Souhlasím, že veřejnoprávní televize má mít striktní pravidla (obzvlášť před volbami), která by silně zamezila nějaké protekci kandidáta. Na druhou stranu (ČT tím nějak neomlouvám) tato volba není nic než marketingová fraška a hlavní "demokrati" jsou figurky oligarchie a bohatých. Koho myslíš, že si čeští poddaní zvolí za svého krále? Největší překážkou skutečné svobody je víra, že ji už máme Pokud žijete v jedné z takzvaných svobodných demokracií západního světa, nejhorší chybou, kterou můžete udělat, je přijmout klam. Věřit, že jste svobodný jedinec ve státě, který respektuje a chrání vaši svobodu a individualitu. Kdykoli toto téma otevřu, vždy dostanu záplavu námitek tohoto druhu: "No, mnohem raději bych žil tam, kde žiji, než pod autoritářskými režimy typu Íránu nebo Číny! Nikdy by vám nebylo dovoleno kritizovat své vládce tak, jak to děláte, kdybyste žila v těch končinách!" A já se vždycky chci zeptat: Co si myslíte, že vás vedlo k této námitce? Proč berete na sebe obranu své země a lidí, kteří vám vládnou, a odsuzujete cizí země, které se vaší vlastní vládě náhodou nelíbí? Mohlo by to být proto, že jste byli trénováni k takovému chování od mladého a vnímavého věku a že vaše námitky vycházejí ze stejných pozic jako námitky členů sekty proti kritice jejich kultu? Protože to je nakonec to, co drží mocenské struktury pohromadě v zemích globálního severu v čele s USA: indoktrinace. Totéž se používá k programování náboženských extremistů a členů sekt. Jediným rozdílem je, že spíše než Písmo a náboženští vůdci jsou prostředkem indoktrinace školy, mainstreamová média a manipulace algoritmů ze Silicon Valley. Bez masové indoktrinace mocenskými narativy o státu, vládě a světě by se mocenské struktury, které nám vládnou, okamžitě zhroutily. Lidé by se přestali dobrovolně chovat způsobem, který prospívá těmto mocenským strukturám, přestali by uznávat svoji vládu jako legitimní autoritu, přestali by předstírat, že volby jsou procedurami pro reálné určování činnosti jejich vlád, přestali by věřit, že dostávají pravdivé informace z masových indoktrinačních médií, a používali by sílu svých řad k organizování se způsobem, který prospívá spíše většině než elitě. To je to, co lidé brání, když se ohrazují proti tvrzením, že nežijí ve svobodné společnosti. Jejich námitka je sama o sobě produktem reality, kterou popírají. Ve skutečnosti nejsme pod našimi vládci svobodnější, než jsou lidé pod vládami, které naši vládci nenávidí. Lidé jistě mohou zveřejňovat kritiku svých volených představitelů online, ale tyto kritiky budou ignorovány všemi, na kterých záleží, protože jsou zaměřeny na politické představitele bez skutečné moci a pocházejí z myslí, které byly hluboce indoktrinovány mocí – slouží jejímu vidění světa. Vašim vládcům je jedno, jestli jste demokrat, který nenávidí republikány, nebo republikán, který nenávidí demokraty, pokud jste jen připojen k jednomu z autorizovaných tunelů reality. Jak řekl Noam Chomsky: „Propaganda je pro demokracii tím, čím je obušek pro totalitní stát.“ V totalitním státě jsou lidé fyzicky donucováni ke konformitě a poslušnosti; v „demokracii“ jsou lidé PSYCHOLOGICKY sváděni ke konformitě a poslušnosti. V jistém smyslu je někdo, kdo žije pod zjevnou totalitou, svobodnější než člověk ze Západu, který byl indoktrinován nejmocnější propagandistickou mašinérií, jaká kdy byla vynalezena, protože alespoň má rozum. Alespoň ví, kdo jsou jeho utlačovatelé. Caitlin Johnstone, 11. prosince 2022 https://caitlinjohnstone.com/2022/12/11/the-biggest-obstacle-to-real-freedom-is-the-belief-that-we-already-have-it/?fbclid=IwAR3QkzWWqtUK7MFvNor6Y8R-ss36gmGNspUC-_n4hnZwMDofsdP1NeEtwFI
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 10:47  | Reagovat
    Jan P říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 10:06 Svatopluku Beranovi --- 4.9.2015 Aktuality/Komentáře (26), ------------------------------------------------------------- Vždy je dobré vědět, kdo je majitelem daného média, ------------------------------------------------------------- říká novinářka Sabina Slonková, šéfredaktorka serveru Neovlivní.cz. Shodneme se, že rozpoznat propagandistické články je stále těžší? I díky internetu, který změnil média? Ano, nová média vnesla nový prvek v tom, že na internetu můžete získat jakoukoliv informaci. Myslím, že spousta lidí nedokáže rozlišit věrohodnost jednotlivých serverů. Informaci bere stejně hodnověrnou, jako když ji má z tradičního dlouhodobě prověřeného média. Takže kdokoliv cokoliv na internet umístí, spousta lidí má tendence dát v důvěryhodnosti rovnítko mezi v podstatě pofidérní zdroj a relevantní informací. Měla byste návod, jak v záplavě zpráv rozlišit zprávy propagandistické a jak se jim ubránit? Asi vás zklamu, ale univerzální recept neexistuje. Myslím, že pro propagandu, stejně jako pro jiné texty či reportáže, platí, že člověk musí být rezervovaný. Nesmí slepě věřit všemu, co se mu předkládá. Ten, kdo je zvídavý a má čas sledovat vícero zpravodajských zdrojů, je vůči propagandě i jiným „cinknutým“ zprávám více imunní. Nám všem ostatním můžu doporučit jen sledovat ty mediální zdroje, které se dlouhodobě osvědčily jako věrohodné. Ale platí to, co jsem říkala na začátku: ostražitost vůči zprávám je na místě vždy. Takže být ostražitý… To se týká i nás samotných, novinářů. Velmi často přejímáme informace ze zahraničí, aniž bychom k nim měli ten správný kritický odstup. S těmi finančními prostředky, které česká média mají, je to ale velmi náročné. Ve spoustě případů nám nezbývá, než se spolehnout na agenturní zdroje, protože redakce prostě nemají peníze na to, aby v nějaké oblasti měly vlastního redaktora. Evropská unie nyní vytváří speciál- ní tým, který má vymyslet taktiku boje proti ruské propagandě. Jsem sama zvědavá, s čím EU přijde. --- PRAKTICKÁ UKÁZKA Z LÍHNĚ ČLÁNKU VLOŽENÉHO SHORA ČLÁNEK 29. PROSINCE 2022 AUTOR: CAITLIN JOHNSTONE 7 LAJKŮ VIDĚNO 4565 0 KOMENTÁŘŮ Logo BlackRock, které má být přidáno k ukrajinské vlajce Kyjev oznámil přidání pátého firemního loga k ukrajinské vlajce po zprávě , že BlackRock bude hrát klíčovou roli v rekonstrukci národa. Největší světová společnost pro správu investic se připojí k Raytheon Technologies, Northrop Grumman, Lockheed Martin a McDonald's na nyní všudypřítomné modré a žluté vlajce.
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 11:05  | Reagovat
    Hvězdou EKVILIBRISTIKY blogu JL je blade, to jakou má agendu a jak po 4 letech využil nadpisu blogu a zřejmě předpokládal, že se nebude nikdo zajímat o jeho obsah zmátlo i jeho autora. --- XXXXX říká: Středa, 12. 9. 2018 v 6:47 Kurva to musí bejt matroš. To nebude jen hulení. --- blade říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 20:42 Blade nic neříká > to ve svém blogu říká a smolí Gryc o Gryc: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zh a píšeuleny-kolaborant-anonymove/ blade říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 22:12 Gryc, to musíte vědět sám, když to o sobě píšete zde ve vašem blogu z roku 2018: (nedělejte ze sebe troubu, píšete to o sobě hned pod nadpisem a datováním vašeho blogu z roku 2018) --- Takže nevytrhujme z kontextu, a čtěme celý blog: Zdeněk Gryc Architekt - důchodce - autor sídliště Březinovy sady, žák profesora Rozehnala, který si váží osobnosti PhDr. F. Hoffmanna a Václava Havla ZHULENÝ KOLABORANT + anonymové Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ Praktické ukázky: dříve XXXXX říká: Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27 ani to nečtu a jak jsem řek VŮL. Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem. „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu. A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“ XXXXX říká: Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34 Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí? Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj? Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest. Ale koho to kurva dneska zajímá? nyní: 1. XXXXX říká: Pondělí, 10. 9. 2018 v 23:08 Pánové asi takto. Gryc je je pošahanej magor a jako takovýmu by se mu nemělo odporovat, tak proč to furt nechcete pochopit. Ať si tu blekotá co chce, počínaje ožralou Havlem a konče ožralou Zemanem, prostě ho nechte. Jakkoli se pokusit argumentovat znamená v lepřím případě, že se tváří že to nevidí, tak proč furt do něj jdete. On si pan kolaborant, architekt poštěká a karavana stejně půjde svou cestou. A ať napíš co chce stejně všichni tušíme jak to bylo. 1. XXXXX říká: Úterý, 11. 9. 2018 v 8:54 A je odveta chichi XXXXX říká: Středa, 12. 9. 2018 v 6:47 Kurva to musí bejt matroš. To nebude jen hulení. XXXXX říká: Středa, 12. 9. 2018 v 6:48 ty vole ty už seš tak blbej, že ani nevíš, že to kopíruješ všude 1. Berka říká: Neděle, 9. 9. 2018 v 22:33 Gryc je ubohý kolaborant. Howgh. ———————————————— V rámci 100 letí republiky, je vhodné si připomenout anonymní výrazivo, historických pracantů.
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 13:04  | Reagovat
    :) :) :) ČESKÝ VÁLEČNÝ ŠTVÁČ ARCHITEKT SOCIALIZMU A AMERICKÝ UDAVAČ I PODPOROVATEL AMERICKÝCH VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ PROTI LIDSKOSTI VE VIETNAMU, IRÁKU APOD. - ARCHITEK SOCIALIZMU GRYC - Zdeněk Gryc říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 10:47 Kyjev oznámil přidání pátého firemního loga k ukrajinské vlajce po zprávě , že BlackRock bude hrát klíčovou roli v rekonstrukci národa. Největší světová společnost pro správu investic se připojí k Raytheon Technologies, Northrop Grumman, Lockheed Martin a McDonald’s na nyní všudypřítomné modré a žluté vlajce. RAYTHON TECHNOLOGIES Základní údaje Právní forma corporation Datum založení 3. dubna 2020 Předchůdci Raytheon Charakteristika firmy Oblast činnosti zbrojní průmysl a letecký a kosmický průmysl Obrat 64,4 mld. US$ (2021)[1] 56,6 mld. US$ (2020)[1] Zaměstnanci 174 000 (2021)[2] Dceřiné společnosti Collins Aerospace Pratt & Whitney Raytheon Intelligence & Space Raytheon Missiles & Defense Raytheon Technologies Corporation je americký nadnárodní letecký a vojensko-průmyslový konglomerát se sídlem ve Walthamu ve státě Massachusetts. Podle výše tržeb a tržní kapitalizace je jedním z největších světových výrobců v odvětvích leteckého průmyslu, zpravodajských služeb a obrany. Společnost Raytheon Technologies (RTX) se zabývá výzkumem, vývojem a výrobou pokročilých technologických produktů v leteckém a obranném průmyslu, včetně leteckých motorů, avioniky, leteckých struktur, kybernetické bezpečnosti, řízených střel, systémů protivzdušné obrany, satelitů a bezpilotních letadel. Společnost také, jako významný vojenský dodavatel, získává významnou část svých příjmů od americké vlády. https://cs.wikipedia.org/wiki/Raytheon_Technologies
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 13:09  | Reagovat
    ? ? ? ČESKÝ VÁLEČNÝ ŠTVÁČ ARCHITEKT SOCIALIZMU A AMERICKÝ UDAVAČ I PODPOROVATEL AMERICKÝCH VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ PROTI LIDSKOSTI VE VIETNAMU, IRÁKU APOD. – ARCHITEK SOCIALIZMU GRYC – Zdeněk Gryc říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 10:47 Kyjev oznámil přidání pátého firemního loga k ukrajinské vlajce po zprávě , že BlackRock bude hrát klíčovou roli v rekonstrukci národa. Největší světová společnost pro správu investic se připojí k Raytheon Technologies, Northrop Grumman, Lockheed Martin a McDonald’s na nyní všudypřítomné modré a žluté vlajce. LOCKHEED MARTIN Podle příjmů z roku 2006 je Lockheed Martin největším vojenským dodavatelem na světě. Mezi produkty společnosti Lockheed patří např. balistické rakety Trident, letouny F-16, C-130 Hercules a F-22 Raptor, za který roku 2006 společnost obdržela cenu Collier Trophy. Pod firmou Martin Marietta se vyráběly rakety Titan a také Space Shuttle External Tank. Lockheed Martin vyrábí také elektroniku a informační a elektronické systémy; angažuje se i v kosmonautice. https://cs.wikipedia.org/wiki/Lockheed_Martin
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 13:12  | Reagovat
    ? ? ? ČESKÝ VÁLEČNÝ ŠTVÁČ ARCHITEKT SOCIALIZMU A AMERICKÝ UDAVAČ I PODPOROVATEL AMERICKÝCH VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ PROTI LIDSKOSTI VE VIETNAMU, IRÁKU APOD. – ARCHITEK SOCIALIZMU GRYC – Zdeněk Gryc říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 10:47 Kyjev oznámil přidání pátého firemního loga k ukrajinské vlajce po zprávě , že BlackRock bude hrát klíčovou roli v rekonstrukci národa. Největší světová společnost pro správu investic se připojí k Raytheon Technologies, Northrop Grumman, Lockheed Martin a McDonald’s na nyní všudypřítomné modré a žluté vlajce. Northrop Grumman je čtvrtá největší smluvní strana pro vojenskou obranu (defence contractor) hned po Lockheed Martin, Boeing a BAE Systems, s výnosy přes 23 mld. dolarůa největší výrobce námořních plavidel na světě. Zaměstnává 122 600 zaměstnanců po celém světě. V roce 2007 byly jeho celkové výnosy cca 32 a zisk cca 3 mld amerických dolarů. https://cs.wikipedia.org/wiki/Northrop_Grumman
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 13:23  | Reagovat
    VIDÍ ZDE NĚKDO TOHOTO AMERICKÉHO UDAVAČE A ARCHITEKTA SOCIALIZMU ZDENKA GRYCE, PODPOROU TĚCH NEJVRAŽEDNĚJŠÍCH A NEJVÝDĚLEČNĚJŠÍCH AMERICKÝCH FIREM NA UTRPENÍ A ŽIVOTECH OBČANŮ CELÉHO SVĚTA JINAK, NEŽ JAKO SMRTÍ OBČANŮ CELÉHO SVĚTA SE BAVÍCÍHO ČESKÉHO OBČANA? PODLE MNE TO VYPADÁ NA LIDSKOU ZRŮDU UPROSTŘED EVROPY-UPROSTŘED ČESKÉ REPUBLIKY-UPROSTŘED JIHLAVY - BAVÍCÍ SE ZE SMRTÍ OSTATNÍCH OBČANŮ SVĚTA Z OBCE VOLEVČICE V Z BEZPROSTŘEDNÍ BLÍZKOSTI PŮSOBIŠTĚ PŘEDSEDY ČESKÉHO SENÁTU MILOŠE VYSTRČILA. JE SNAD SOUDRŽNOST TĚCHTO DVOU OBČANŮ ČESKÉ REPUBLIKY NĚJAK DANÁ -VOLEVČICKO-TELEČSKO-DAČICKOU- LOKALITOU?
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 13:27  | Reagovat
    PRAKTICKÁ UKÁZKA Z LÍHNĚ ČLÁNKU VLOŽENÉHO SHORA ČLÁNEK 29. PROSINCE 2022 AUTOR: CAITLIN JOHNSTONE 7 LAJKŮ VIDĚNO 4565 0 KOMENTÁŘŮ Logo BlackRock, které má být přidáno k ukrajinské vlajce Kyjev oznámil přidání pátého firemního loga k ukrajinské vlajce --- po zprávě , že BlackRock bude hrát klíčovou roli v rekonstrukci národa. Největší světová společnost pro správu investic se připojí k Raytheon Technologies, Northrop Grumman, Lockheed Martin a McDonald’s --- na nyní všudypřítomné modré a žluté vlajce. --- KDO z KYJEVA OZNÁMIL PŘIDÁNÍ PÁTÉHO FIREMNÍHO LOGA k RUSKÉ VLAJCE Svatopluku Berane ?
  • blade  | 08.01.2023 14:00  | Reagovat
    Člen spolku Šalamoun (spolek na podporu nezávislé justice ČR) Jemelík Z.: "Podle zásady „finis coronat opus“ vyvrcholením závěrečných řeší bylo dvouhodinové vystoupení Andreje Babiše. Svérázností překonalo vše, co jsme od zářijových jednání slyšeli. Pan obžalovaný začal obvyklými stížnostmi na politickou objednávku, na absurditu procesu, upozornil na nesoulad obžaloby s výsledky vyšetřování služby OLAF. Pak ale dal průchod posedlosti zlobou na manipulátory se svědectvím jeho syna a s jeho příběhem. Vystřeloval do prostoru negativní energii. Jeho rozhořčení chápu a sdílím jeho názor, že došlo k velkému darebáctví. Nemění to nic na tom, že jako nástroj obhajoby byla jeho řeč pouhou ztrátou času, protože skutkovou podstatou obvinění se nezabýval, a pro přítomné v soudní síni možná byla i nepříjemným zážitkem. Nemění to nic na mém laickém názoru, že obž. Andreje Babiše by měl soud zprostit obžaloby. V případě obž. Jany Nagyové si nejsem tak jistý, i když mi je jí líto: do pekla ji přivedly dobré úmysly. Nebojím se, že tímto názorem ovlivním rozsudek, i kdyby snad můj článek četl někdo z členů senátu, protože soudce Jan Šott má určitě již dnes jasno. Nemohu si odpustit poznámku k činnosti žalobce Jaroslava Šarocha. Jsem přesvědčen, že obž. Jana Nagyová by nebyla úspěšná s žádostí o dotaci, pokud by neselhal kontrolní systém státu. Nevylučuji, že vedle obž. Jany Nagyové měl na lavici obžalovaných sedět odpovědný státní úředník. Policie ale při vyšetřování postupovala jednostranně, podjatě vůči obžalovaným a Jaroslav Šaroch ji jako dozorový státní zástupce z tohoto postoje nevyvedl." Celý člínek zde: https://www.jemelikzdenek.cz/2023/01/capi-hnizdo-pred-rozsudkem.html
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 14:15  | Reagovat
    Kde jste to vzal pane Beran ? nebo to pouze, pramen akce "Z" ? na Beranově PC ? --- BAVÍCÍ SE ZE SMRTÍ OSTATNÍCH OBČANŮ SVĚTA Z OBCE VOLEVČICE V Z BEZPROSTŘEDNÍ BLÍZKOSTI PŮSOBIŠTĚ PŘEDSEDY ČESKÉHO SENÁTU MILOŠE VYSTRČILA. JE SNAD SOUDRŽNOST TĚCHTO DVOU OBČANŮ ČESKÉ REPUBLIKY NĚJAK DANÁ -VOLEVČICKO-TELEČSKO-DAČICKOU- LOKALITOU? --- takže Berane chybí číslo popisné --- . . . „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré. --- Po článku Milana Dvořáka v Jiskře v Únoru 1975 mi někdo rozflákal vrženými kameny, výklenek a sošku sv. Jána. na opravě se podílel truhlář pan Lazárek a sklenář Štěpnička Když jsem nechal v chalupě přespat emigranta Ivana Hlobila, Tak rozstříleli i tamního kohouta na střeše kterého nafotil PHDr. Zdeněk Jaroš Museum Jihlava, jako jedinou zachovalou plastiku toho druhu. Tehdejší starosta a emeritní ministr kultury Jehlička ho nechal sejmout telečskými hasiči Aa poslat do kriminalistické laboratoře v Brně, která k nástřelům vydala odborný posudek. Berane, Berane umanutá nenávist Svatopluka Má dlouhé kořeny Ale toho spojení: „PŘEDSEDY ČESKÉHO SENÁTU MILOŠE VYSTRČILA. JE SNAD SOUDRŽNOST TĚCHTO DVOU OBČANŮ ČESKÉ REPUBLIKY NĚJAK DANÁ -VOLEVČICKO-TELEČSKO-DAČICKOU- LOKALITOU?“ Si fakt vážím a přeji Miloši Vystrčilovi VŠECHNO NEJLEPŠÍ V NOVÉM ROCE Vystrčil má jak doufám tuhý kořínek, když jako dítko přežil péči mé ženy prvního pediatra v Telči, Mudr. Libuše Májkové, která chodila ošetřovat děti do jeslí v Telči, kde byla vrchní sestrou matka Vystrčila. PS. pokud mi někdo znovu rozmlátí sv. Jána Nebo rozstřílí repliku kohouta, uvedu CZ policii jako pramen Vaše jméno, oznamovatele mé adresy v JL, člověka s chorobnou nenávistí k ZG. --- PS. podívejte na hrdinu blade Blade 4: Marvel se prý násilného pokračování s Wesley ... dokina.tiscali.cz › clanek › blade-4-marvel-se-pry-nasil... a jeho strach z „divnolidí“ „Si lape myslíš, že zde v době divnolidí, vyzvoním v nějaké diskuzi svůj životopis, inicály i s adresou“
  • blade  | 08.01.2023 14:24  | Reagovat
    Prezidentští kandidáti žádní nejsou. Jsou to jen účastníci trapných reality show, kterých se rádi zúčastni, ale se ztrátou vlastní důstojnosti. Ještě bychom je mohli vidět v Prostřeno nebo vařit s Kašpárkem. Možná by nám mohli zazpívat v Doremi nebo si vzájemně vyměnit manželky(la). Volební psychosociopatické průzkumy a debaty ať si strčí někam kam slunce nesvítí a nechají to laskavě jen a jen na voličích.
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 14:30  | Reagovat
    Svatopluku Berane NENÁVIST je NENÁVIST Vizitka voličů SPD: Pseudokoncentrák a terorista. 20 ledna, 2019rozhledblog Voliči SPD berou do svých rukou stanoviska strany a mění je v činy. Uměle vytvořená hrozba islamizace České republiky vytvořila v lidech strach takový, že se nebojí jednat a sáhnout na životy ostatních. Příkladem takového jednání je důchodce, který se snažil vykolejit dva jedoucí vlaky. Sám se tak stal teroristou. Chtěl tak uchránit svou zemi před přívalem muslimských uprchlíků. Jenže uprchlíci v těchto vlacích nebyli a ani nebudou. Ostatně ani kauza poslance SPD a jeho prohlášení o ,,pseudokoncentráku“ vypovídá hodně o složení této (bohužel) vládní strany. ,,Chceme studentům přiblížit skutečnost a vyvrátit lži, které šíří někteří politici.“
  • blade  | 08.01.2023 15:09  | Reagovat
    https://tadesco.org/wp-content/uploads/2018/02/udavac%CC%8C.png
  • jihlavák  | 08.01.2023 15:18  | Reagovat
    ,,Chceme studentům přiblížit skutečnost a vyvrátit lži, které šíří někteří politici.“ ................................................................................................................. Svět o kterém pan architekt sní: nová pravdoláskařská Evropa, berlínské Mogadišo https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-To-neni-normalni-Vymlacene-sklo-utoky-na-policii-Migracni-kus-Berlina-slavil-724881 realita života v USA https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-do-texaske-restaurace-vtrhl-lupic-zakaznik-ho-zastrelil-40419401#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu lze pokračovat do nekonečna
  • blade  | 08.01.2023 15:28  | Reagovat
    https://pbs.twimg.com/media/EQUmKnjXUAAcDAm?format=jpg&name=900x900
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 15:44  | Reagovat
    NEPŘÍJEMNÉ ŽE PANE GRYC? STEJNĚ JAKO KDYŽ VY MNE URČUJETE JAKO PRORUSKÉHO TROLA ZA TO, ŽE CHCI ABY VELMOCI SPOLUPRACOVALI A NEPODLÉHALI AMERICKÉ POTŘEBĚ OVLÁDAT OBCHODNĚ I MILITARISTICKY CELÝ SVĚT. PROTOŽE SVĚT JE ŠIROKÝ A NELZE SE NA NĚJ DÍVAT JEN POHLEDEM USA NEBO POHLEDEM PŠTROSÍ HLAVY Z PÍSKU. SVĚT JE KULTURNĚ ROZDÍLNÝ A JEŠTĚ SEDMKRÁT POČETNĚJŠÍ NEŽ JSOU SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ SE SVÝMI DNEŠNÍMI ALE I POVÁLEČNÝMI VAZYLY ZE ZÁPADU EVROPY. NABÍZÍM VÁM ALE JEŠTĚ DRUHOU MOŽNOST. A TO JE PŘESTAT S TÍM MÍM OSOČOVÁNÍM A MOHU S TÍM VAŠÍM TYPICKÝM PLAGIÁTORSTVÍM UBRAT I JÁ. TAKŽE SI TO JEŠTĚ JEDNOU VYCHUTNEJTE A PAK SE MI POKUSTE OMLUVIT VY, JAKO JSEM SE JÁ OMLUVIL VÁM, ZA HÝKAJÍCÍHO OSLÍKA, ZA KTERÉHO JSEM VÁS OZNAČIL. Jihlavský architekt socializmu ZDENEK GRYC a jeho podpora NADNÁRODNÍCH AMERICKÝCH VOJENSKÝCH KOMPLEXŮ ve vraždění a genocidě občanů celého světa. Tak takovouto osobu nám představují telečské VOLEVČICE, plus ve stejném principu uvažujícího zrádce a propagátora americké DEVASTACE SVĚTA, MILOŠE VYSTRČILA z téže aglomerace, jenž v zájmu cizí velmoci ze sebe udělal šaška - ANI ČECHA-ANI ČÍŇANA - KDY SE PŘEDSTAVIL SVĚTU JAKO CHYTRÁ HORÁKYNĚ - A JEŠTĚ STIHL ODEVZDAL KLÍČE OD ČESKÉHO SENÁTU NEJVĚTŠÍM A NEJČASTĚJŠÍM POVÁLEČNÝM ZLOČINCŮM Z LIDSKÝMI ŽIVOTY, VLÁDĚ SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH. TO JSOU RYTÍŘI PRO ZELENSKÉHO, GRYCE, VYSTRČILA, PAVLA, NERUDOVÉ. AMERICKÉ ZBROJAŘSKÉ KOMPLEXY VYDĚLÁVAJÍCÍ NA SMRTI OBČANŮ SVĚTA!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 15:47  | Reagovat
    JAKO JSEM SE JÁ OMLUVIL VÁM, ZA HÝKAJÍCÍHO OSLÍKA, ZA KTERÉHO JSEM VÁS OZNAČIL. KDE A KDY SE TAK STALO ?
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 15:51  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 14:15 Kde jste to vzal pane Beran ? PS. pokud mi někdo znovu rozmlátí sv. Jána Nebo rozstřílí repliku kohouta, uvedu CZ policii jako pramen Vaše jméno, oznamovatele mé adresy v JL, člověka s chorobnou nenávistí k ZG. A z téhle vaší udavačské licoměrnosti obavy nemám. Na policii už vás mají jako předkladače občanských podnětů (udavače) zavedeného a obrázek si o důvěryhodnosti vašich informací na ostatní občany Jihlavy, o vás už určitě udělali.
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 15:57  | Reagovat
    Určitě to budete mít u seznamu mých hříchů a dostanete se k tomu dřív než já. Stačí, když si vytáhnete ten článek kde jsem vás tak označil a půjdete do pár dalších po tomto článku odemne, o vás. Pokud to nenajdete, dejte mi odkaz na ten článek o vás, kde jsem vás hanlivě označil, ať vím odkud můžu začít a nestrávit půl dne hledáním své již proběhlé omluvy.
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 16:00  | Reagovat
    Jihlavský architekt socializmu ZDENEK GRYC a jeho podpora NADNÁRODNÍCH AMERICKÝCH VOJENSKÝCH KOMPLEXŮ ve vraždění a genocidě občanů celého světa. Tak takovouto osobu nám představují telečské VOLEVČICE, plus ve stejném principu uvažujícího zrádce a propagátora americké DEVASTACE SVĚTA, MILOŠE VYSTRČILA z téže aglomerace, safra jak na to přišel gastarbeiter USA strýčka Sama ? Jihlavský architekt socializmu ZDENEK GRYC ? nežil na měsíci ani v USA, ale v Československá socialistická republika (ČSSR) byl oficiální název Československa od 11. července 1960 do 29. března 1990. --- jejíž hranice chránila elita národa: 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu --- Dne 11. července 1960 byla přijata Ústava Československé socialistické republiky, nahrazující Ústavu 9. května z roku 1948. Název státu změnila z dosavadního Československá republika na Československá socialistická republika. Tento název již vydržel po zbylé trvání komunistického režimu v Československu a ještě několik měsíců poté, co režim padl následkem sametové revoluce zahájené 17. listopadu 1989. V důsledku porevolučního vývoje byl název státu změněn ústavním zákonem Federálního shromáždění ze dne 29. března 1990 „O změně názvu Československé socialistické republiky“ na Československá federativní republika.
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 16:03  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 15:57 Určitě to budete mít u seznamu mých hříchů --- NEMÁM HLEDEJTE PROSÍM
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 16:10  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 15:51 Zdeněk Gryc říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 14:15 Kde jste to vzal pane Beran ? A z téhle vaší udavačské licoměrnosti obavy nemám. --- Na policii už vás mají jako předkladače občanských podnětů (udavače) zavedeného a obrázek si o důvěryhodnosti vašich informací na ostatní občany Jihlavy, o vás už určitě udělali. --- jak jste na to přišel ?
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 16:15  | Reagovat
    Na policii už vás mají jako předkladače občanských podnětů (udavače) zavedeného Kde to najdeme ? Nebo si Beran zase vymýšlí ? Jako o Zeleňském? Svatopluk Beran říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 8:29 UKRAJINA PRODÁNA
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 17:42  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 15:44 Jihlavský architekt socializmu ZDENEK GRYC a jeho podpora NADNÁRODNÍCH AMERICKÝCH VOJENSKÝCH KOMPLEXŮ ve vraždění a genocidě občanů celého světa. Tak takovouto osobu nám představují telečské VOLEVČICE, --- plus ve stejném principu uvažujícího zrádce a propagátora americké DEVASTACE SVĚTA, MILOŠE VYSTRČILA --- z téže aglomerace, jenž v zájmu cizí velmoci ze sebe udělal šaška – ANI ČECHA-ANI ČÍŇANA – KDY SE PŘEDSTAVIL SVĚTU JAKO CHYTRÁ HORÁKYNĚ – A JEŠTĚ STIHL ODEVZDAL KLÍČE OD ČESKÉHO SENÁTU NEJVĚTŠÍM A NEJČASTĚJŠÍM POVÁLEČNÝM ZLOČINCŮM Z LIDSKÝMI ŽIVOTY, VLÁDĚ SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH. --- Vizitka voličů SPD: Pseudokoncentrák a terorista. 20 ledna, 2019rozhledblog Voliči SPD berou do svých rukou stanoviska strany a mění je v činy. Uměle vytvořená hrozba islamizace České republiky vytvořila v lidech strach takový, že se nebojí jednat a „sáhnout na životy ostatních“ --- Svatopluku Berane, „americké DEVASTACE SVĚTA, MILOŠE VYSTRČILA“ Neměla by se o Vás zajímat policie CZ, podobně jako o guru blade-ho Oldřicha Lukáše ? --- Pevzato od O. Lukáš Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně. blade | 2020-03-20 09:19:18 | Reagovat --- Oldřich Lukáš: "to byl můj názor, který jsem poslal několika svým přátelům. A to je konec. Stojím si za každým slovem" Veronika Hokrová, mluvčí Městské policie Plzeň: "Koncem tohoto roku jsme přijali trestní oznámení na 63letého muže v souvislosti s medializací zpráv, které by měly obsahovat lživé či nepodložené informace. V současné chvíli plzeňští kriminalisté ve věci provádí potřebná šetření, zdali došlo ke spáchání trestného činu". --- Svatopluku Berane, Můžete takhle v pohodě veřejně štvát na předsedu senátu ? Spoléháte, že má spolehlivou policejní ochranku?
  • blade  | 08.01.2023 18:10  | Reagovat
    1. a) Gryc tu někde píše, že studoval marxák. b) Gryc tu někde píše, že doháněl zpoždění stavby OV KSČ, čili stavěl komunistům z KSČ sídla. c) Gryc nebyl u prkna v JI aktivní a viditelný kritik komunismu před 11/89. 2. a) Havel nestudoval marxák. b) Havel nedoháněl žádná zpoždění komunistům z KSČ. c) Havel byl aktivní a viditelný kritik komunismu před 11/89. Teď ať kdokoliv vyvrátí, že tomu tak v 1.a),b),c a 2.a), b),c) nebylo.
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 18:31  | Reagovat
    blade říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 18:10 --- ZG říká blade, to jakou má agendu a jak po 4 letech využil nadpisu blogu a zřejmě předpokládal, že se nebude nikdo zajímat o jeho obsah zmátlo i jeho autora. — XXXXX říká: Středa, 12. 9. 2018 v 6:47 Kurva to musí bejt matroš. To nebude jen hulení. — blade říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 20:42 Blade nic neříká > to ve svém blogu říká a smolí Gryc o Gryc: https://blog.jihlavske-listy.cz/2018/09/13/zh a píšeuleny-kolaborant-anonymove/ blade říká: Pátek, 6. 1. 2023 v 22:12 Gryc, to musíte vědět sám, když to o sobě píšete zde ve vašem blogu z roku 2018: (nedělejte ze sebe troubu, píšete to o sobě hned pod nadpisem a datováním vašeho blogu z roku 2018) — Takže nevytrhujme z kontextu, a čtěme celý blog: Zdeněk Gryc Architekt – důchodce – autor sídliště Březinovy sady, žák profesora Rozehnala, který si váží osobnosti PhDr. F. Hoffmanna a Václava Havla ZHULENÝ KOLABORANT + anonymové Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 13. 9. 2018 v 14:59 /přilehlé, ilustrační foto zločineckého ksichtu, pořídila laskavě, se souhlasem kolaboranta, redakce JL/ Praktické ukázky: dříve XXXXX říká: Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27 ani to nečtu a jak jsem řek VŮL. Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem. „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu. A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“ XXXXX říká: Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34 Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí? Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj? Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest. Ale koho to kurva dneska zajímá? nyní: 1. XXXXX říká: Pondělí, 10. 9. 2018 v 23:08 Pánové asi takto. Gryc je je pošahanej magor a jako takovýmu by se mu nemělo odporovat, tak proč to furt nechcete pochopit. Ať si tu blekotá co chce, počínaje ožralou Havlem a konče ožralou Zemanem, prostě ho nechte. Jakkoli se pokusit argumentovat znamená v lepřím případě, že se tváří že to nevidí, tak proč furt do něj jdete. On si pan kolaborant, architekt poštěká a karavana stejně půjde svou cestou. A ať napíš co chce stejně všichni tušíme jak to bylo. 1. XXXXX říká: Úterý, 11. 9. 2018 v 8:54 A je odveta chichi XXXXX říká: Středa, 12. 9. 2018 v 6:47 Kurva to musí bejt matroš. To nebude jen hulení. XXXXX říká: Středa, 12. 9. 2018 v 6:48 ty vole ty už seš tak blbej, že ani nevíš, že to kopíruješ všude 1. Berka říká: Neděle, 9. 9. 2018 v 22:33 Gryc je ubohý kolaborant. Howgh. ———————————————— V rámci 100 letí republiky, je vhodné si připomenout anonymní výrazivo, historických pracantů. --- PS. podívejte na hrdinu blade Blade 4: Marvel se prý násilného pokračování s Wesley … dokina.tiscali.cz › clanek › blade-4-marvel-se-pry-nasil… a jeho strach z „divnolidí“ „Si lape myslíš, že zde v době divnolidí, vyzvoním v nějaké diskuzi svůj životopis, inicály i s adresou“ Když blade lže, když anonymně popírá svůj komentář ANONYMA , --- blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. Tak používá terminus „blade-technicus“ „lidová slovesnost“. Třeba Vás pan Beran, také něco podobného napadne.
  • blade  | 08.01.2023 19:20  | Reagovat
    Zatím z mého posledního příspěvku > blade říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 18:10 > nikdo nic nevyvrátil. Zde pro Herr Gryc něco na uklidněnou: https://g.denik.cz/56/4f/kim-kardashian-insta-breasts-hlf.jpg Guvernér ČNB Michl dnes > všichni pracovat a spořit > nejlépe hned.
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 19:34  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 8:29 UKRAJINA PRODÁNA --- Svatopluk Beran Nezklamal. Ale lehce překvapil. Prameny sice neuvedl, ale uvedl: Takže V.Zelenského stačí podmáznout, strčit mu kokain pod nos (obrazně i doslova), vložit prachy na jeho účty ve Swissu, v Panamě, v Belize a je hotovo! --- Svatopluk Beran Je zasloužilý PUTINŮV TROLL !!! ---
  • blade  | 08.01.2023 19:41  | Reagovat
    Proč dneska nejdu do debaty České televize > https://youtu.be/yxW6gerXCRg
  • blade  | 08.01.2023 19:43  | Reagovat
    Naše země trpí. Chudneme. PŘESTÁVÁME JEDEN DRUHÉMU VĚŘIT > https://youtu.be/i4P8fmDRSRg
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 21:21  | Reagovat
    ARCHITEKT SOCIALIZMU A AMERICKÝ UDAVČ ZDENEK GRYC, JE ZASLOUŽILÝ USA OSEL
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 21:30  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 19:34 Takže V.Zelenského stačí podmáznout, strčit mu kokain pod nos (obrazně i doslova), vložit prachy na jeho účty ve Swissu, v Panamě, v Belize a je hotovo! NĚCO MÁLO PRO NEDŮVĚŘIVÉ A ZÁROVEŇ BEZMORÁLNÍ AMERICKÉ OSLY https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-zelenskyj-a-pandora-papers-cisar-je-nahy-40374239 Pod palbou opozice, ale také svých někdejších spojenců se ocitl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, na jehož aktivity v daňových rájích ukázaly materiály z projektu Pandora Papers. Nejenže se ocitl mezi více než stovkou politiků, kteří se ve své zemi snažili vyhnout placení daní, ale stal se údajně jedním z hlavních aktérů, na které kauza cílila. Ještě před oficiální publikací materiálů Panama Papers v britských a dalších médiích uspořádala agentura Slidstvo.info v Kyjevě promítání filmu nazvaného Offshor 95 s narážkou na název Zelenského studia. Premiéře v budově kyjevské opery se prý úřady snažily zamezit s tím, že nejde proud. Promítání pak vyvolalo značný zájem a následně jej na síti YouTube vidělo přes 1,2 milionu uživatelů. Zelenskyj film dosud nekomentoval.
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 21:57  | Reagovat
    TEĎ BYL VÝBORNEJ V DISKUZI V ODPOVĚDI DIVIŠOVI PAVEL :( PRO NATO TRVALÝ MÍR NEEKSISTUJE, TRVALÝ MÍR JE ILUZE :( TAKŽE NATO POD ORGANIZOVÁNÍM A ŘÍZENÍM USA NEFUNGUJE PRO MÍR, NATO JE ZDROJEM VÁLČENÍ, SAMOZŘEJMĚ DOKUD VŠECHNY OSTATNÍ NESOUHLASÍCÍ S USA A NATem NEVYVRAŽDÍ. TAKŽE TYPIČTÍ NOVODOBÍ KŘESŤANÉ A MUSLIMOVÉ.
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 21:59  | Reagovat
    TEĎ BYL VÝBORNEJ V DISKUZI V ODPOVĚDI DIVIŠOVI PAVEL ? PRO NATO TRVALÝ MÍR NEEKSISTUJE, TRVALÝ MÍR JE ILUZE ? TAKŽE NATO POD ORGANIZOVÁNÍM A ŘÍZENÍM USA NEFUNGUJE PRO MÍR, NATO JE ZDROJEM VÁLČENÍ, SAMOZŘEJMĚ DOKUD VŠECHNY OSTATNÍ NESOUHLASÍCÍ S USA A NATem NEVY.RAŽDÍ. TAKŽE TYPIČTÍ NOVODOBÍ KŘESŤANÉ A MUSLIMOVÉ.
  • Svatopluk Beran  | 08.01.2023 22:02  | Reagovat
    TAK TEĎ TO STŘEDULA ZES.AL. JSEM PŘESVĚDČEN ŽE U LIDÍ V ODBORECH KONČÍ.
  • blade  | 08.01.2023 22:44  | Reagovat
    Středulky hlasy jdou převážně za Babišem. Jinak debata na ČT super-propadák. Prasecky dělit kandidáty dle nějakých psychosociopatických průzkumů je "demokracie" dle ČT. Moderátor super-tragéd. Diviš se to snažil trochu rozhýbat, ale byli s dehonestovaným Baštou hned patřičně usměrněni :-) KOMEDIE !
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 22:53  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 15:44 ... NABÍZÍM VÁM ALE JEŠTĚ DRUHOU MOŽNOST. A TO JE PŘESTAT S TÍM MÍM OSOČOVÁNÍM A MOHU S TÍM VAŠÍM TYPICKÝM PLAGIÁTORSTVÍM UBRAT I JÁ. TAKŽE SI TO JEŠTĚ JEDNOU VYCHUTNEJTE A PAK SE MI POKUSTE OMLUVIT VY, JAKO JSEM SE JÁ OMLUVIL VÁM, ZA HÝKAJÍCÍHO OSLÍKA, ZA KTERÉHO JSEM VÁS OZNAČIL. --- JAKO JSEM SE JÁ OMLUVIL VÁM, ZA HÝKAJÍCÍHO OSLÍKA, ZA KTERÉHO JSEM VÁS OZNAČIL. --- Kde a kdy, jste se omluvil, pane Svatopluku Berane ?
  • Zdeněk Gryc  | 08.01.2023 22:58  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 8:29 UKRAJINA PRODÁNA — Svatopluk Beran Nezklamal. Ale lehce překvapil. Prameny sice neuvedl, ale uvedl: Takže V.Zelenského stačí podmáznout, strčit mu kokain pod nos (obrazně i doslova), vložit prachy na jeho účty ve Swissu, v Panamě, v Belize a je hotovo! --- Jak NATO Beran přišel ? Radio Putin ?
  • blade  | 09.01.2023 09:33  | Reagovat
    Babiš a Nagyová ZPROŠTĚNI obžaloby. NĚKOLIKALETÁ ÚČELOVKA JAKO PRASE! Mediální, vládní a senátní hnojomety mohou nyní akorát tak držet hubu!
  • Zdeněk Gryc  | 09.01.2023 10:34  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES W+V do USA 9. ledna emigrovali Werich a Ježek do USA. Útěk se málem nepovedl před 55 min Problémy se pro Osvobozenecké divadlo objevily brzy po obsazení Československa. Policejní referátník tehdy poznamenal, že divadlo sloužilo k propagaci krajně levicové politiky. Už 7. listopadu 1938 Zemský úřad navrhl divadlu koncesi. Umělci si uvědomovali vážnost situace a snažili si obstarat víza. To už bylo možné jen s pomocí úplatku. Úřady začaly omezovat i výdej pasů. V průběhu roku 1937 úřady vydaly celkem 48 000 kusů a v lednu 1939 už jen 10 000. Voskovec, Werich i Ježek chtějí do USA vycestovat na základě pozvánky od tanečnice z balady z Hadrů Lotte Goslarové. Ta před nacisty do USA utekla již dříve. Jiřímu Voskovci se podařilo utéct z Československa na podzim roku 1938. Ježek požádal o prodloužení pasu 24. listopadu 1938. Vše šlo jako po másle a policejní ředitelství nemělo výhrady. Musel sice dodat další dokumenty jako potvrzení obchodní a živnostenské komory, obchodní nutnost jeho cesty, stanovisko lékaře o léčení v cizině nebo souhlasné stanovisko sborového velitelství. Vše se Ježkovi povedlo zařídit a povolili mu přechod hranic vlakem v Ostravě nebo odlet z letiště v Ruzyni. Český hudební skladatel také získal vysvědčení zachovalosti, které je nezbytné pro získání amerického víza. Vše mohlo být jinak Werich dostal rovněž zelenou a cesta do USA se tak zdála otevřená. Pánové ale ještě neměli zdaleka vyhráno. Letadla z Československa už příliš nelétala. Oba umělci se potřebovali nutně dostat do Curychu. To se jim podařilo 9. ledna. Chybělo přitom málo a mohlo být vše jinak. Po cestě totiž panovala hustá mlha. Pilot tak nechtěl riskovat a během letu se chtěl otočit zpět do Prahy. Werich na něj naléhal a prosil, aby to nedělal. Pilota nakonec přemluvil a letadlo v Curychu přistálo. Werich a Ježek prchnuli z vlasti na poslední chvíli. V Československu na ně v té době čekalo fingované obvinění. O tom je informoval dříve úředník z policejního ředitelství. Do 9. ledna ho udržel v šuplíku a díky tomu se umělci bezprostředně dostali do USA. Jan Werich se společně s Jiřím Voskovcem vrátil hned po 2. světové válce do Československa. Kvůli vzestupu komunistického režimu se ale nemohli vrátit k politické satiře. A tak Voskovec v roce 1950 podruhé emigroval do USA. Werich naopak v Praze zůstal. Jaroslav Ježek se konce války nedočkal. Zemřel 1. ledna 1942 v New Yorku na chronické ledvinové onemocnění.
  • blade  | 09.01.2023 12:12  | Reagovat
    Hezky toho magora vyprovodili :-) https://www.denik.cz/galerie/praha-kauza-capi-hnizdo-soud-babis-nagyova-20230109.html?back=158184183-8471-1&photo=5 (video se přehraje po reklamě, u videa zapnout zvuk)
  • blade  | 09.01.2023 12:18  | Reagovat
    Jak určitě víte, Čapák je před každými volbami velmi aktuální > https://youtu.be/5FmFMNbOW20
  • blade  | 09.01.2023 12:50  | Reagovat
    Mimořádný briefing atd. - https://www.facebook.com/AndrejBabis
  • blade  | 09.01.2023 13:55  | Reagovat
    Takže, Babišovi v tomto týdnu hrozí maximálně pět let natvrdo na Hradě, ale možná tomu o chlup unikne :-)
  • Zdeněk Gryc  | 09.01.2023 16:06  | Reagovat
    Sabina Slonková: Babišova spravedlnost Novinářka Andrej Babiš komentuje osvobozující rozsudek v kauze dotace na Čapí hnízdo. 15:15 --- Ne všechno, co je nemravné, je také trestné. proto politik u soudu uspěl. --- Článek „Je to politický proces.“ Tato slova pronesl Andrej Babiš v září 2022, když začal soud v jeho kriminální kauze Čapí hnízdo. Po dnešku už Andrej Babiš těžko může tvrdit, že v České republice nefunguje spravedlnost. Soudce Jan Šott politika i jeho bývalou poradkyni Janu Nagyovou zprostil obžaloby. „Jednání popsané v obžalobě není trestným činem,“ oznámil čtyři dny před prezidentskou volbou. I přes osvobozující rozsudek ale dál platí: Andrej Babiš si vzal něco, co mu nepatřilo. Akorát to nelze nazvat trestným činem. Případ je starý patnáct let, tak si shrňme základní fakta. Babišova luxusní farma na Benešovsku čerpala padesátimilionovou dotaci z veřejných peněz. Aby mohla peníze získat, byla firma vyvedena z holdingu a po uplynutí povinné lhůty se do něj zase vrátila. Policie tvrdila, že vyvedení bylo fiktivní. A že děti a manželka coby dočasní majitelé farmy byly v roli bílých koní právě a jen proto, aby Čapí hnízdo dosáhlo na dotaci. Soud ale nyní řekl, že zapojení rodiny nebylo jen na oko. Rodina – respektive manželka Monika a dcera Adriana – si podle názoru soudu skutečně chtěly podnikání zkusit. I když to pak nevyšlo. 14:00 Ani druhou klíčovou věc z obžaloby – vzájemný vztah farmy a Babišova holdingu – státní zástupce Jaroslav Šaroch nedokázal doložit tak, aby bylo možné říct, že nešlo o malý podnik podnikající nezávisle na Agrofertu. Přitom i soud sám konstatoval, že tahle diskuse byla vedlejší. Přesto se na ni pozornost žalobce po celou dobu vyšetřování upínala, až se v tom Šaroch utopil. Znamená to tedy, že se stal oligarcha obětí zločinných policistů, kteří proti němu vykonstruovali komplot a dlouhé roky ho neoprávněně vláčeli po výsleších? Ani náhodou. Ostatně i soudce Šott považoval za nutné se k tomu vyjádřit. „Nelze než konstatovat, že soud neshledal žádné politické ovlivnění v přípravném řízení této kauzy,“ řekl. A dodal, že Babiš nebyl souzený kvůli svému vstupu do politiky, ale pro důvodné podezření z trestného činu. Soud navíc v odůvodnění rozsudku výslovně upozornil, že měl do značné míry sešněrované ruce. Není sice vázaný právním posouzením a interpretací skutku. Ale: „Musí rozhodovat jen o skutku uvedeném v návrhu obžaloby.“ Soudce označil „nejtemnější místo případu“. Roli Babišova syna 12:55 Jinak řečeno, kdyby byl celý příběh popsán jinak (například z daňového pohledu), mohla být situace jiná. A v té souvislosti také soudce zmínil nesoulad mezi policií a žalobcem během vyšetřování. Státní zástupce Šaroch chtěl například původně stíhání zcela zastavit. Za nešťastné pak soudce označil fakt, že se žalobce vůbec neřídil následným doporučením nejvyššího státního zástupce, že se musí změnit dokazování. Dotace pro Čapí hnízdo totiž v pořádku ani náhodou nebyla. Už to jednoznačně konstatoval Evropský úřad pro boj s podvody OLAF, který se do příběhu vložil proto, že šlo o unijní peníze. „Příprava a realizace daného projektu byly ovlivněny četnými porušeními národní a unijní legislativy,“ stojí v závěru auditu OLAF. A stejný postoj zaujal i středočeský dotační úřad, který farmě finanční injekci původně přidělil. V roce 2018 vyzval Babišův holding, aby padesát milionů korun vrátil. A firma to také obratem udělala, jinak jí hrozilo správní řízení a obří pokuta. V té souvislosti stojí za to připomenout, že Středočeský kraj tehdy ovládalo ANO v čele s hejtmankou Pokornou Jermanovou. Těžko tedy šlo o „účelovku“, ale spíš o snahu úředníků držet se striktně pravidel a nevystavovat se tak možným budoucím postihům. Jenže jak konstatoval soud, některé věci v příběhu jsou sice „ostudné“, ale bez právního dopadu. Soudce Jan Šott to zmínil v případě manipulací s podpisem Babišova syna na převodech akcií farmy. Má za prokázané, že syn nic takového nepodepsal (věří jeho výpovědi vyztužené výpisy z banky, které dokládají, že v době podpisu byl v USA). „Taková manipulace, i když nepůsobí dobře, by ale neměla vliv na právní posouzení dotace… Byla by to jakási ostuda, ale nemělo by to právní význam,“ řekl doslova soudce. Andrej Babiš tedy u soudu, vůči obžalobě, uspěl. Ve skutečnosti ale prohrál. Minimálně v tom, co předváděl vůči synovi. Za každou cenu se snažil vlastního syna znevěrohodnit, veřejně mluvil o tom, kolik do něj investoval a ve finále pak prohlásil, že lidé s jeho diagnózou jsou schopni zavraždit i své rodiče. A pak si ještě u soudu postěžoval, jak je hnusné zatahovat do příběhu jeho rodinu. Což zopakoval i v pondělí na mimořádné tiskovce. --- Jenže ve skutečnosti je to tak, jak si na závěr své dnešní řeči neodpustil soudce: Morální aspekt této obhajoby už musí soud ponechat na jeho svědomí. ------------------------------------------------ Převzato: VZPOMÍNKA V blogu JL PREZIDENT VÁCLAV HAVEL 21. 12. 2013. Šikanování za součinnosti OV KSČ A ZO KSČ po zaprotokolovaných výsleších jednotlivých svědků, policií ČR, kteří většinou jaksi ztratili paměť uzavřel: Okresní státní zástupce Judr. Arif Salichov usnesením z 16. 12. 1994. Zn 82/94-8 . . . . . šetření ukazuje, že šlo o jednoznačnou iniciativu Ing. Arch Aloise Kavalce. . . . "Odpovědnost za takové jednání však spočívá bohužel toliko v rovině morální, nikoli trestně právní." --- „Jenže ve skutečnosti je to tak, jak si na závěr své dnešní řeči neodpustil soudce: Morální aspekt této obhajoby už musí soud ponechat na jeho svědomí.“
  • blade  | 09.01.2023 17:51  | Reagovat
    Babiš osvobozen. Ale pozor. Padla vážná slova ke vstupu Pavla Zemana do kauzy v roce 2019. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Babis-osvobozen-Ale-pozor-Padla-vazna-slova-ke-vstupu-Pavla-Zemana-do-kauzy-v-roce-2019-725549
  • blade  | 09.01.2023 23:57  | Reagovat
    Česká soda 16 - Debata (Zeman, Klaus, Bašta) - https://youtu.be/4Quw5wjWEMo :-)
  • Zdeněk Gryc  | 10.01.2023 11:10  | Reagovat
    Okresní státní zástupce Judr. Arif Salichov usnesením z 16. 12. 1994. Zn 82/94-8 . . . . . šetření ukazuje, že šlo o jednoznačnou iniciativu Ing. Arch Aloise Kavalce. . . . „Odpovědnost za takové jednání však spočívá bohužel toliko v rovině morální, nikoli trestně právní.“ — „Jenže ve skutečnosti je to tak, jak si na závěr své dnešní řeči neodpustil soudce: Morální aspekt této obhajoby už musí soud ponechat na jeho svědomí.“ --- Sabina Slonková: Babišova spravedlnost Novinářka Andrej Babiš komentuje osvobozující rozsudek v kauze dotace na Čapí hnízdo. 15:15 — Ne všechno, co je nemravné, je také trestné. proto politik u soudu uspěl. ---- Za totáče v době když byl Václav Havel žalářován. Rádio Svobodná Evropa, že bychom se měli naivně tvářit že ve státě platí lidská práva a občanské Svobody. Po odmítnutí vstupu do strany a článku Milana Dvořáka v Jiskře následovalo pronásledování které začalo dopisem který jsem našel v pondělí ráno na svém pracovním stole. Jednalo se o jaký si trest formou výtky. V právnické poradně po nějakých rozpacích mi vedoucí řekl pochopte a já vám nemohu radit proti svému mandantovi architektu Kavalcovi. Tak jsem se snažil čelit okresního soudu Jihlava kde mne zastoupila JUDr Kremláčková. Usnesení dopadlo můj prospěch. Ředitel Kavalec se odvolal proces byl veden u Krajského soudu. Zastupovala mne tehdy JUDr Zmátlová. Tento proces byl ovlivněn zákulisně politicky a kauza soudně uzavřena. MUDr Zmátlová viděla jako jedinou cestu nápravy obrátit se na ROH. --- Převzato: . Odborové organizace se v té době, podobně jako stranické buňky KSČ, také v různých situacích podílely na hodnocení pracovníků, mohly se za ně zaručovat v trestním řízení atd. --- Podal jsem stížnost na KV ROH a osobně jednal s Milan Štěch (* 13. listopadu 1953 České Budějovice) je bývalý český odborář a levicově orientovaný politik. V letech 2010 až 2018 byl předsedou Senátu Parlamentu České republiky. Mezi roky 2008 až 2010 a opět 2018 až 2020 zastával funkci místopředsedy horní komory. Mandát za obvod č. 15 – Pelhřimov vykonával téměř 24 let, čímž se stal historicky nejdéle sloužícím senátorem. V období 2002 až 2010 vedl Českomoravskou konfederaci odborových svazů. --- Nic se nedělo, soudruzi se dostali do trapné situace kdy věděli dobře o co jde ale báli se to písemně deklarovat. Takže onemocněli dlouhodobě a nakonec těsně před koncem totality mi dali za pravdu. V podstatě se jednalo o záminku-hloupost spočívající v tom že mne K vyčlenil z mého pracovního kolektivu který byl vyhodnocen v té době jako nejlepší a byla mu přiznána finanční odměna. V podstatě hloupost šlo asi o 350kč ale šlo o princip udělat z ZG darebáka kterému je možno udělovat písemné důtky. Všechny doklady jsou pochopitelně uloženy. Projektant nejenom nejenom této době byl plně zodpovědný za projekt a jeho realizaci. Každý projekt má dokladovou část. I tato kauza má bohatou dokladovou část včetně písemného podání na ÚV KSČ. Při tamním jednání v Praze zvedl soudruh telefon, optal se zda Stavoprojekt plní plán. Když mu řekli, že ano tak mi rychle ukázal dveře. Dneska se v Jihlavě hodně píše o zimním stadionu. Jeho realizace proběhla bez problémů. Při realizaci zimního stadionu v Třebíči došlo k usmrcení dvou hochů jednoho z nich syna ortopeda doktora Maruše. Stavba zimního stadionu,také na místě původního hřbitova Kapucínů v akci Z byla politickou záležitostí patronovanou třebíčákem, tajemníkem pro průmysl KV KSČ Hermanem. Za tyto dvě úmrtí nebyl nikdo obžalován. --- Socioložka Jiřina Šiklová: "Nejlepší ilustrací doby je vyprávět vlastní příběh". Jiskra únor 1975 M.D: “Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany.“
  • Zdeněk Gryc  | 10.01.2023 12:50  | Reagovat
    Kde jste na mě vzali číslo? Padla první pokuta za otravný telemarketing dnes 10:16 Adam Kahánek Český telekomunikační úřad (ČTÚ) udělil koncem loňského roku první pokutu za telemarketing. Dotyčný subjekt zaplatí 420 tisíc korun. Novela zákona o elektronických komunikacích, jejíž součástí je zákaz nevyžádaných telefonátů neboli takzvaného telemarketingu, platí od loňského 1. července. --- Kde jste na mne vzal adresu ? Jihlavský architekt socializmu ZDENEK GRYC a jeho podpora NADNÁRODNÍCH AMERICKÝCH VOJENSKÝCH KOMPLEXŮ ve vraždění a genocidě občanů celého světa. Tak takovouto osobu nám představují telečské VOLEVČICE, / malá obec, kde stačí pro doručení pošty, uvést jméno bez čísla popisného/ 1. Svatopluk Beran říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 15:44 NEPŘÍJEMNÉ ŽE PANE GRYC? STEJNĚ JAKO KDYŽ VY MNE URČUJETE JAKO PRORUSKÉHO TROLA ZA TO, ŽE CHCI ABY VELMOCI SPOLUPRACOVALI A NEPODLÉHALI AMERICKÉ POTŘEBĚ OVLÁDAT OBCHODNĚ I MILITARISTICKY CELÝ SVĚT. PROTOŽE SVĚT JE ŠIROKÝ A NELZE SE NA NĚJ DÍVAT JEN POHLEDEM USA NEBO POHLEDEM PŠTROSÍ HLAVY Z PÍSKU. SVĚT JE KULTURNĚ ROZDÍLNÝ A JEŠTĚ SEDMKRÁT POČETNĚJŠÍ NEŽ JSOU SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ SE SVÝMI DNEŠNÍMI ALE I POVÁLEČNÝMI VAZYLY ZE ZÁPADU EVROPY. NABÍZÍM VÁM ALE JEŠTĚ DRUHOU MOŽNOST. A TO JE PŘESTAT S TÍM MÍM OSOČOVÁNÍM A MOHU S TÍM VAŠÍM TYPICKÝM PLAGIÁTORSTVÍM UBRAT I JÁ. TAKŽE SI TO JEŠTĚ JEDNOU VYCHUTNEJTE A PAK SE MI POKUSTE OMLUVIT VY, JAKO JSEM SE JÁ OMLUVIL VÁM, ZA HÝKAJÍCÍHO OSLÍKA, ZA KTERÉHO JSEM VÁS OZNAČIL. Jihlavský architekt socializmu ZDENEK GRYC a jeho podpora NADNÁRODNÍCH AMERICKÝCH VOJENSKÝCH KOMPLEXŮ ve vraždění a genocidě občanů celého světa. Tak takovouto osobu nám představují telečské VOLEVČICE, plus ve stejném principu uvažujícího zrádce a propagátora americké DEVASTACE SVĚTA, MILOŠE VYSTRČILA z téže aglomerace, jenž v zájmu cizí velmoci ze sebe udělal šaška – ANI ČECHA-ANI ČÍŇANA – KDY SE PŘEDSTAVIL SVĚTU JAKO CHYTRÁ HORÁKYNĚ – A JEŠTĚ STIHL ODEVZDAL KLÍČE OD ČESKÉHO SENÁTU NEJVĚTŠÍM A NEJČASTĚJŠÍM POVÁLEČNÝM ZLOČINCŮM Z LIDSKÝMI ŽIVOTY, VLÁDĚ SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH. TO JSOU RYTÍŘI PRO ZELENSKÉHO, GRYCE, VYSTRČILA, PAVLA, NERUDOVÉ. AMERICKÉ ZBROJAŘSKÉ KOMPLEXY VYDĚLÁVAJÍCÍ NA SMRTI OBČANŮ SVĚTA!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Zdeněk Gryc  | 10.01.2023 18:16  | Reagovat
    1. Svatopluk Beran říká: Sobota, 7. 1. 2023 v 20:14 TOTO NEPÍŠI JÁ, ALE NĚKDO JINÝ Vzpomněl jsem si na jednu scénku mistrů zábavy Šimka a Soboty s názvem „Nad dopisy diváků“. Nevím proč, ale našel jsem dost shodného se scénkou zvanou Novoroční projev vedoucího vládního kolotoče. Nejprve ubohým občanům sdělí tragickým pohřebním hláskem, že jsme sebevědomí a suverénní, a pak tyto sebevědomé a suverénní občany pošle před úřad, kde mají žadonit o sociální dávky. --- Jako komediální scénka dobrý, jako projev předsedy ODS směšný, ale jako premiér České republiky velmi špatný až hrůzný. Plní hrdosti, sebevědomí a respektu se máme plazit jako bezpáteřní plazivci na sociální úřady. Tam poníženě škemrat, aby k nízkému platu za měsíční tvrdou lopotu přidali nedobře placení úředníci alespoň trochu dobré, tvrdé, národní měny. Přihoďte pár tisícovek, abychom mohli život v této krásné, bohaté, respektované, suverénní, ekonomicky zdatné a na vysoké životní úrovni jako lidi i žít. A takto má podle Fialy a ODS vypadat hrdý český národ! https://blisty.cz/art/111470-nad-dopisy-obcanu-neb-mn-mnmn-pf-nn.html --- A takto má podle Babiše a ANO vypadat hrdý český národ! Přihoďte pane Babiš pár tisícovek, abychom mohli život v této krásné, bohaté, respektované, suverénní, ekonomicky zdatné a na vysoké životní úrovni jako lidi i žít. --- Babiš, jasná volba, říká Kukla, poslanec za ANO 6.1.2023 Bez kategorie/Komentáře (3), autor: Pavel Bajer ZG pod něj vložil komentář: Zdeněk | 2023-01-08 18:45:54 | ---- BABIŠŮV " DRAHÝ" PŘEDVOLEBNÍ FÓR Babišova továrna na drůbež po Středulově kritice „zvedla mzdy“ dělníků JIŘÍ PŠENIČKA Foto: Profimedia.cz Andrej Babiš na archivním snímku při natáčení reklamního spotu na Vodňanské kuře. 17:44 Babišův podnik na zpracování kuřat stáhl inzerát s nabídkou práce za 16 380 korun měsíčně, kterou v úterní prezidentské debatě označil Josef Středula za mzdu, se kterou „nelze přežít“. Článek Čistě teoreticky si dělníci v moravském potravinářském závodě expremiéra Andreje Babiše mohou nyní vydělat až o třetinu více peněz, než činila nabídka ze začátku týdne. Překvapivý nárůst přišel v ostré fázi prezidentské kampaně, kdy je Babiš protikandidáty kritizován za to, jak zachází se zaměstnanci. Tak se stalo, že potravinářská společnost Vodňanská drůbež, která patří pod Babišův holding Agrofert, změnila zkraje týdne inzerát s nabídkou práce pro dělníky v závodě v Modřicích u Brna. Místo původních 16 380 korun měsíčně zní nová nabídka do dvousměnného zpracovatelského provozu na 17 940 až 25 tisíc korun. Jak si Seznam Zprávy všimly, k této změně došlo během úterý. Tedy ten samý den, kdy příjmy zaměstnanců ve zmíněném Babišově moravském podniku na zpracování drůbežího masa ostře kritizoval odborářský boss Josef Středula. „To přece není důstojný život, to není věc, za kterou se dá přežít, zvláště v dnešní době,“ uvedl Středula v debatě prezidentských kandidátů pořádané deníkem Blesk. Odkázal přitom právě na inzerát modřického závodu zveřejněný na webu Úřadu práce ČR. Zároveň šéf největší odborové centrály a jeden ze soupeřů Andreje Babiše v přímé volbě uvedl, že v případě svého zvolení za prezidenta bude chtít právě proto mluvit do minimální mzdy, řešit mzdové záležitosti s premiérem či s ministrem práce a sociálních věcí. Foto: Tým Josefa Středuly, Seznam Zprávy Původní nabídka práce, o níž v prezidentské debatě kriticky mluvil Josef Středula. Snímek byl dle jeho spolupracovníků pořízen 3. ledna ráno. Následně byl inzerát stažen. Středulův mluvčí Jan Exner přeposlal redakci fotokopii inzerátu ve znění z úterního rána, z něhož prý při kritice vycházeli. Mzdu pouhých 16 380 měsíčně žádný jiný podnik v lokalitě kolem Modřic momentálně nenabízí. Původní nízká platová nabídka však záhy zmizela a ode dne prezidentské debaty je na webu Úřadu práce nová. Teď si zájemci o práci při zpracování a balení drůbežího masa mohou v Modřicích vydělat o 1560 až 8620 korun více. Za jakých podmínek lze skutečně dosáhnout maximální hranice, inzerát ale neuvádí. Foto: Webové stránky Úřadu práce ČR, Seznam Zprávy Nová nabídka pro dělníky. Inzerát je z úterý 3. ledna, kdy proběhla prezidentská debata deníku Blesk. Zda bylo navýšení možného výdělku výsledkem Středulovy kritiky v prezidentské kampani a reakce na ni, se nepodařilo zcela objasnit. Redaktor Seznam Zpráv do podniku Vodňanská drůbež zavolal na kontaktní linku, aby se ubezpečil, že navýšení pro dělníky ve výrobě skutečně platí. „Určitě platí nová nabídka,“ uvedla odpovědná pracovnice s tím, že stará byla vyřazena, jelikož už nebyla aktuální. Vedení Agrofertu pak možnost, že šlo o reakci na Středulu, nepotvrdilo, ale také výslovně nevyvrátilo. „Mzdy revidujeme v závislosti na vývoji trhu práce a zpravidla také na přelomu roku,“ uvedl na dotaz redakce mluvčí koncernu Pavel Heřmanský. Možnou souvislost s volbami nekomentoval. Firma odmítá, že by své lidi špatně platila. „Agrofert si dlouhodobě zakládá na tom, že je dobrým zaměstnavatelem, který se stará o své lidi a nabízí férové ohodnocení. Mzda na konkrétní pozici odráží požadavky na vzdělání, zkušenosti a podobně,“ uvedl mluvčí Heřmanský. Upozorňuje na to, že inkriminovaná nabídka práce z Modřic neobsahuje žádné požadavky na vzdělání ani zkušenosti. „A v rámci těchto pozic na trhu se jedná o zajímavou nabídku pro nekvalifikované uchazeče. Po získání zkušeností se mohou posunout na pozice s vyšším ohodnocením,“ doplnil Heřmanský. Pro porovnání: Ve třetím čtvrtletí 2022 činila dle Českého statistického úřadu průměrná hrubá měsíční nominální mzda v národním hospodářství 39 858 Kč. Expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš, zakladatel a skutečný vlastník holdingu Agrofert, se zmíněné prezidentské debaty Blesku nezúčastnil, a Josefu Středulovi tak na místě nemohl oponovat. V kampani si ale zakládá na tom, že chce pomáhat obyčejným lidem. Mimo jiné ve volebním spotu slibuje, že se „postaví za ty, kteří nemají zastání“. Zdeněk | 2023-01-08 18:45:54 | Reagovat
  • blade  | 10.01.2023 18:47  | Reagovat
    Někteří hýkavci z obrazovky CNN již právě vyčítají Francii, že nyní umožnila cestu Babiše za Macronem. Lidská hloupost a závist v Česku nezná mezí.
  • blade  | 10.01.2023 19:19  | Reagovat
    Dobrá zpráva je, že se blíží další pokus o vyvolání hlasování o nedůvěře vlády SPOLU.
  • Zdeněk Gryc  | 10.01.2023 19:24  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES ZprávyDomácíPolitikaSchillerová: Chceme vyvolat hlasování o nedůvěře vládě Schillerová: Chceme vyvolat hlasování o nedůvěře vládě SEZNAM ZPRÁVY Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy Alena Schillerová. 19:10 Hnutí ANO chce v Poslanecké sněmovně vyvolat hlasování o nedůvěře vládě premiéra Petra Fialy z ODS. Oznámila to předsedkyně poslaneckého klubu hnutí Alena Schillerová. Potřebných 50 podpisů chce mít sesbírány během dvou dnů. --- Babišův tlampač. Dříve v technicoloru s pávem. Nyní černobílá jeptiška S velkým křížkem na krku --- Asi změnila reklamní agenturu
  • blade  | 10.01.2023 19:57  | Reagovat
    https://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_QI_v/M3IG3.jpeg
  • blade  | 10.01.2023 21:29  | Reagovat
    Minimální mzda: od 1. 1. 2023 17 300 Kč 1. 1. 2022 ‑ 31. 12. 2022 16 200 Kč hloupé Ona se totiž od 1.1.2023 zvýšila minimální mzda na z 16200Kč na 17 300Kč, proto to pro hlupáky pisálky záhadné a pisálky hloupě omílané navýšení mzdy ve Vodňanském kuřeti.
  • blade  | 10.01.2023 21:54  | Reagovat
    Malé tajemství :-> po letošním 30-ti letém výročí bude Babiš prezidentem > ale mně to může být jedno.
  • blade  | 11.01.2023 12:14  | Reagovat
    Zneužití nemocného je skutečně vrchol hyenismu - https://youtu.be/1G8sbPRKQIU
  • blade  | 12.01.2023 13:22  | Reagovat
    Vláda je fialová. Senát je fialový. Prezident má být fialový. Následně fialovým prezidentem jmenovaný šéf Ústavního soudu bude fialový. Tak tohle asi lidi chtějí. To ale pak s důsledky se budou muset na několik let smířit. https://static.biano.cz/i/product/1020-1020/08/d1/4e/8cfdfe8a11ddef0c21482f4586ee43a25c19e3cf-cesko-v-barvach-textura-beton-2-fialove-odstiny-penova-kapa-deska-bez-ramu-75-45-cm.jpg
  • blade  | 12.01.2023 16:48  | Reagovat
    Zde globální oteplování neřeší > https://youtu.be/ZkW73zg3Fbw
  • blade  | 12.01.2023 19:51  | Reagovat
    Anketka z netu: Koho nejvíc chcete ve 2. kole volby prezidenta? Pavel Fischer 0% Jaroslav Bašta 30% Petr Pavel 2% Tomáš Zima 0% Danuše Nerudová 0% Andrej Babiš 64% Karel Diviš 0% Marek Hilšer 4% hlasovalo: 23321 lidí
  • Zdeněk Gryc  | 12.01.2023 21:21  | Reagovat
    Anketka z netu: Koho nejvíc chcete ve 2. kole volby prezidenta? PTP - áci BIGOŠOVÉ PS - áci členstvo KSČ milicionáři STB - áci a jejich kolaboranti BABIŠ
  • Zdeněk Gryc  | 12.01.2023 21:27  | Reagovat
    Čtvrtek, 12. 1. 2023 v 21:21 a co do 24:00 a po 0:00 + 39 Berka říká: Středa, 22. 8. 2018 v 0:39 Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ?
  • blade  | 13.01.2023 11:07  | Reagovat
    https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/43284899_1425095204260588_8876124046937292800_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=vEhqVy1rUT0AX-Vt8yD&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAGhwxzWHPyo2VAWVZL3MwaU3E6B_Y4rLc4WeL-xD4eCA&oe=63E8A15F
  • blade  | 13.01.2023 12:18  | Reagovat
    Snad nejlepší komentář před volbami, od K. Samkové > aneb co po 30-ti letech nepochopí jenom pětikolák a Okamura. -------------------------------------------------------------------------------------- Převzato - 13.01.2023 Jaký je hlavní rozdíl mezi Nerudovou, Pavlem a Babišem? „Moc,“ říká Samková: Tak dneska jdete volit, holoto! Tedy, vážení spoluobčané, vy si myslíte, že jdete volit... Ono totiž je ve skutečnosti odvoleno a je jen na vás, jestli to poznáte a uděláte těch několik pohybů u volební urny a prokážete, že nejste úplně out anebo vytvoříte schizofrenní stav, že prezident bude prezidentovat z Agrofertu a na Hradě bude sedět panák. Prezident je někdo, o kom se národ v Kotlince nemůže dohodnout, jestli to je důležitá osoba, anebo jestli to je funkce na nic. Oboje je pravda. Nejdřív k tomu, co to je to „na nic“. Prezident jmenuje bankovní radu České národní banky a, což mne zajímá mnohem více, navrhuje soudce Ústavního soudu. Taky přijímá velvyslance a uděluje profesury, případně jmenuje nové soudce, což bývá takové pěkné setkání staršího pána s mladšími děvčátky... Dále rovněž klade věnce a ve všech divadlech má stále rezervovanou královskou/prezidentskou lóži, což mě osobně teda pěkně sejří: zkuste něco takového nezávidět! (Ale v IMAXu to neplatí, blbý, no...) Kromě toho tu jsou takové ty další funkce, které plní titulky novin, jako je to pověřování vlády a odevzdávání vyznamenání dle toho, s kým se zrovna prezident kamarádí. To jsou ty viditelné pravomoci prezidenta. (Jojo, zbytek si dočtěte z Ústavy, tam to všechno je, ale o moc víc jich není.) To, co jdete volit, je tenhle kladeč věnců. A pak je tady ještě ta faktická moc. Není na první pohled vidět, ale existuje. Nastolujete témata. Rozhodujete o tom, o čem se bude národ bavit a o čem ne. Její nositel si tiše špitá a domlouvá těm blbům, co si v Parlamentu vjížděj do vlasů místo toho, aby řešili problémy, které mohou způsobit to, že ani oni nebudou mít z čeho splácet svou hypotéku. A pak je tady mezinárodní aspekt, aspekt skutečné diplomacie. Té diplomacie, o které se nedočtete v novinách nic, anebo jenom něco, důsledek čehož vám stejně beznadějně unikne. Takové to, co se posléze vynoří a vy vůbec netušíte, kde se to vzalo... K tomu, abyste si mohli špitat se zaprodanci, kteří buď chtějí anebo nechtějí spolu sestavit vládu, kteří chtějí nebo nechtějí usadit do ministerského křesélka kdejakou postavu, k tomu, aby vám někdo na druhém konci světa vzal telefon sám, a nikoliv sekretářka jeho sekretářky, potřebujete MOC. A té moci potřebujete opět... moc. A navíc, což je více než podstatné, ji musí držitel moci umět používat. Používání moci je totiž problém sám o sobě. Naprostá většina lidí to totiž neumí. Zkuste přesvědčit své potomky, že mají pravidelně vynášet odpadkový koš a dávat nádobí do myčky. Je jedno, jestli na ně zařvete, nebo se s nimi domluvíte. (To druhé je lepší, pochopitelně). Těch keců! Už na té nejnižší úrovni je problém, aby vám váš puberťák ten mobil zvedl...Vaše moc je velmi, velmi limitovaná. Jak to, že ten telefon Babišovi zvedl Macron? Divný, že... Moc je něco, co se buduje velmi pomalu, je to výsledek celoživotního úsilí, spřádání nitek, shromažďování telefonních čísel, navazování vztahů. Není postavena výlučně na penězích (i když finanční nezávislost je jedním z aspektů jejího dosažení). K finanční nezávislosti je možno se dopracovat dvojím způsobem. Buď máte těch peněz tolik, že se o ně nemusíte starat, anebo zujete boty a oblečete bílý kus látky jako Ghándí a nebudete potřebovat vůbec nic. V obou případech je výsledkem vlastní svoboda. Moc má ještě jeden aspekt. Moc můžete mít buď vlastní, aneb odvozenou od svého úřadu. Pomine úřad – pomine moc. Pomine vaše jméno na výplatní pásce – pomine váš příjem, vaše moc skomírá na úbytě. Vlastní moc je na dalších aspektech, zejména na titulu a funkci, nezávislá. Projevem existence vaší moci přitom není to, že ji máte (to je paradox, co?), ale tím, že ostatní uznávají, že ji máte a zacházejí s vámi u vědomí, že ji máte. Andrej Babiš má moc. A má jí moc, té moci. Myslíte, že ji má proto, že je předsedou nějakého hnutí ANO? Hmmmm... nechci křivdit ANO, ale asi – NE. Má ji tím, co vybudoval – a hnutí ANO je jenom výsledek této moci. Nezvolíte jej prezidentem? Upřímně: myslíte si, že o tu svou moc přijde? Já si to nemyslím. Kromě toho „kladení věnců“ bude dělat i nadále to, co má dělat prezident a co, bohužel nejméně od dob Václava Havla (ať už byl jakýkoliv a ať už s ním souhlasíme, nebo ne) čeští prezidenti nedělali. Klást věnce bude šašek z Hradu. Může jím být buď Danuše Nerudová, které bych radila, aby se vyhýbala Číně, protože tam se za korupci a kšeftaření střílí na stadionu za dohledu prostého lidu. Anebo to může být fešný generál Pavel. Ten má taky telefon: na přijímání příkazů, co má dělat. V jeho případě by to nebyla volba prezidenta, ale volba (říšského) protektora. Moc zůstává. Jistěže: moc může být zneužita. Ale aby mohla být zneužita, tak musí nějaká vůbec BÝT! Chápete to? Pakliže máte pouze „papírovou“ moc úřadu, můžete jí zneužít jen do té míry, do které ji máte. Ovšem dobrého toho můžete udělat jen do té míry, kolik vám ten papír dovolí. A toho je, jak jsem už řekla, zatraceně málo. Pokud máte skutečnou moc, která je skutečně uznávána dalšími lidmi, kteří mají MOC, můžete toho udělat... moc. Volím držitele moci Andreje Babiše. Je mi jasné, že Ghándí to teda opravdu, ale opravdu není. Ovšem v české Kotlince by i Ghándí pohořel, o tom jsem tedy zatraceně přesvědčena. Jestli svou moc zneužije (tak jak to vidíme u některých jiných nejmenovaných politiků, kteří jsou právě dnes u něčeho, o čem se domnívají, že je to moc a sami se považují za “světové lídry“), tak připomínám, že oken je na Pražském hradě stále dost a od roku 1618 kdy z nich „vypadli“ Slavata s Martinicem, se tahle okénka ani nepohnula. A tentokrát by vypadnuvší nedopadl do měkkého, ale na ráhno. Protože takové je dnešní politické nastavení. Což, ke své škodě, ti „světoví lídři“ a jejich podržtašky ještě nezaregistrovali. Ale pro tu MOŽNOST, že svou moc nezneužije, kvůli ní budu volit Andreje Babiše. Budu jej volit proto, že už JE prezident. Chová se tak a dělá to, co prezident dělat má. Ti ostatní si teď hrají na „člověče, nezlob se“ a jejich takzvané prezidentování skončí v momentě, kdy proběhne druhé kolo prezidentských voleb. To, co považují za „moc“ přestane platit nejpozději 1. února. Takže závěrem: buď 7. března usedne na Hradě papírový panák, anebo dvojitý prezident. Prezident oplývající svou mocí a mocí formální. Jen zbabělec, jen ten, kdo se bojí, kdo je nejistý, kdo nedůvěřuje sám sobě, kdo se chce přiživit na slaboších, volí jiného kandidáta než Andreje Babiše. Já se nebojím. Já si důvěřuji. Já se nepotřebuji přiživovat se na papírových čertech. Já volím Andreje Babiše. -------------------------------------------------------------------------------------- Nedá mi to a jdu k těm volbám > již vím komu to hodím :-)
  • Zdeněk Gryc  | 13.01.2023 12:34  | Reagovat
    blade říká: Pátek, 13. 1. 2023 v 12:18 --- blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu
  • blade  | 13.01.2023 12:48  | Reagovat
    Zatím z mého posledního příspěvku > blade říká: Neděle, 8. 1. 2023 v 18:10 > nikdo nic nevyvrátil. Zde pro Herr Gryc opět něco na uklidněnou: https://g.denik.cz/56/4f/kim-kardashian-insta-breasts-hlf.jpg
  • blade  | 13.01.2023 12:58  | Reagovat
    1. a) Gryc tu někde píše, že studoval marxák. b) Gryc tu někde píše, že doháněl zpoždění stavby OV KSČ, čili stavěl komunistům z KSČ sídla. c) Gryc nebyl u prkna v JI aktivní a viditelný kritik komunismu před 11/89. 2. a) Havel nestudoval marxák. b) Havel nedoháněl žádná zpoždění komunistům z KSČ. c) Havel byl aktivní a viditelný kritik komunismu před 11/89. Teď ať kdokoliv vyvrátí, že tomu tak v 1.a),b),c) a 2.a), b),c) nebylo.
  • Zdeněk Gryc  | 13.01.2023 13:47  | Reagovat
    1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic
  • Zdeněk Gryc  | 13.01.2023 13:54  | Reagovat
    PS. --- PS - áci volí BABIŠE
  • blade  | 13.01.2023 14:53  | Reagovat
    Co se dá dělat, když Havel již na výběr není. To pak chudák Gryc nemá koho teď volit.
  • blade  | 13.01.2023 15:45  | Reagovat
    Bašta právě po volbě na CNN říká > ... 2.kolo bude podle abecedy. ... :-)
  • blade  | 13.01.2023 16:54  | Reagovat
    https://mapy.cz/s/gufosejome
  • Jan P  | 15.01.2023 13:59  | Reagovat
    Začarovaný kruh: česká “postkomunistická” odvrácená tvář globalizace a její důsledky - zakladatel nakladatelství Divus, časopisu Umělec, A jací jsou zde lidé ? Je to zvláštní kraj. Teprve když si zde delší dobu, tak pochopíš ,proč v Praze nechápeme zbytek země. Lidé tady opravdu nemají hlas. Centrální vláda se k nim chová strašně. Problém tu je záchranka i porod, ruší se nemocnice a vlakově spoje. A nejen to, co bylo za komunistů, ale i to, co vzniklo po revoluci. Sociální služby jsou ve špatném stavu, nezaměstnanost je vysoká. Spousta lidí je závislá na alkoholu. My v Praze si o takových lidech jenom povídáme, ale tady je běžnou realitou, že si člověk každou hodinu musí dát panáka, aby přežil. Je to opravdu špatně. Lidé se právem cítí odstrčeni, a proto se chovají a volí natruc. Někdy mám problém říct, že mám vysokou školu. To je skoro jako urážka. Když mi lidé vyprávěli, co tady zažívali, jak se tu střílelo po ulicích, jak se vyřizovaly účty, jak fungovaly služby, a instituce v devadesátých letech, ale i později po roce 2000, tak mi to připomnělo, jak jsem s Umělcem jezdil do Prištiny, kde nás poplácávali po zádech za to, že jsme k nim dojeli. Jenže ve skutečnosti jsme měli jet do Varnsdorfu.
  • franta pulpytel  | 17.01.2023 17:47  | Reagovat
    Blade hodite ve druhém kole hlas Babišovi? Aby se splnilo proroctvi , blade říká 10.1.2023 v 21.54
  • Svatopluk Beran  | 18.01.2023 19:27  | Reagovat
    ZA JIŽ POUHÝ NECELÝ PRVNÍ ROK DVACETILETÉ VÁLKY ZEMÍ NATA V IRÁKU, MUSELY VYJÍT NA ZBYLÝCH DEVATENÁCT LET - Rozkazy „Frago 242“ - KTERÉ ZAJIŠŤOVALY ZEMÍM NATA POVOLENÍ K PÁCHÁNÍ VÁLEČNÝCH ZLOČÍNŮ NA CIVILISTECH AMERICKÝMI, BRITSKÝMI I OSTATNÍMI VOJÁKY ZEMĚMI NATA. Rozkaz „Frago 242“ Na jaře roku 2004 byly vydány tzv. fragmentární rozkazy (fragmentary orders) – Frago 242. Díky nim nemusely koaliční jednotky hlásit a vyšetřovat jakákoliv násilí páchané americkými a iráckými vládními jednotkami na civilních osobách. Toto násilí zahrnovalo i znásilňování a extrémně ohavná mučení s výsledkem zohavení i zabití mučených obětí. https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lka_v_Ir%C3%A1ku#Odhady_po%C4%8Dtu_ob%C4%9Bt%C3%AD HÝKAJÍCÍ AMERICKÝ OSEL A ARCHITEK ČESKÉHO SOCIALIZMU SI JISTĚ BRZY VE SVÉ ODPOVĚDI PĚKNĚ INTELIGENTNĚ HÝKNE :)
  • blade  | 09.03.2023 21:36  | Reagovat
    Obraz dnešního českého města, nejen Lanškrouna, po více než sto letech: https://youtu.be/rc8RYQEs9GI

Přidat Komentář Vrátit se nahoru