Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

O dětské olympiádě

Petr Klukan | 08.02.2023 11:38

Skončila česká dětská olympiáda. Hejtman kraje mladé závodníky chválí a děkuje jim, což je bezesporu dobře, neboť nám rostou výborní sportovci… Velká olympiáda bude příští rok a už nyní se diskutuje, zda tam vpustit sportovce Ruska.

Dva opačné názory jsou jasné. Sport není politika, sportovci za nic nemůžou, ať soutěží, zní ten první. Druhý je: Sport je využíván k propagandě, závodníci ze země, která vraždí civilisty včetně sportovců druhého státu, nemají právo se olympiády zúčastnit.

V minulosti jsme byli svědky bojkotu olympiády Východu i Západu, dvou nesmiřitelných bloků. A teď? Nyní v tom je Rusko vlastně samo.

Třeba se někteří vysočinští sportovci, až dorostou, na olympiádu vydají. Budou mít za sebou léta dřiny. Pustili by do soutěží ruské závodníky, i když třeba s jinou než ruskou vlajkou, nebo ne, protože jakýkoliv úspěch bude v Rusku pochopitelně politicky zneužit? Až se mi chce říci, že jejich pohled by mě zajímal víc, než výsledky olympiády.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: My, občané Protektorátu (1/3)
apteka-russia.ru: My, občané Protektorátu (1/3)
Gabbub: My, občané Protektorátu (1/3)
apteka-russia.ru: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

12 komentářů

Přidat Komentář

  • Zdeněk Gryc  | 09.02.2023 16:07  | Reagovat
    úspěch bude v Rusku pochopitelně politicky zneužit? --- Zajisté… Převzato: Už chystaná VI. olympiáda v roce 1916, jež se nakonec z důvodu vypuknutí první světové války nekonala, se měla pořádat v Berlíně. Po skončení války bylo ale Německo vyloučeno z olympijského společenství jako „oficiální válečný zločinec“. --- XI. letní olympijské hry 1936 se konaly v německém Berlíně od 1. srpna do 16. srpna 1936. Většina soutěží se konala na říšském sportovišti s olympijským stadionem v centru. Zúčastnilo se 3 961 sportovců ze 49 zemí, což byl nový rekord v historii olympijských her. Hry byly negativně poznamenané „nacistickou propagandou.“ --- Nejde jenom olympiádu. NDR se pokoušela vyrovnat, nebo překonat NSR alespoň ve sportu. V plavání zavedli pro talentované děti internátní pobyt. Děti se dostaly domů o prázdninách snad jenom na týden. Dosti otevřeně za hlubokého totáče o tom mluvil sportovní plavecký lékař, MuDr. Raus, působící na katedře v tělovýchovném lékařství u sv.Anny v Brně. Vyprávěl o tom / jako varování/,při trenérském kursu v Olomouci, kde byl tehdy také z Jihlavy Oldřich Háj. Vzdělání dětí nebylo zanedbáváno, učili se v kroužcích, asi po 4 s jedním učitelem. Raus mluvil o tom, že při zátěžích v treningu, jim byla sofistikovaně podávána anabolika. Silně to odsuzoval, říkal, že v dalším životě se může tato „therapie“ nekontrolovaně rozběhnout. Děti byly negativně poznamenané „komunistickou propagandou.“
  • Svatopluk Beran  | 13.02.2023 19:05  | Reagovat
    DESET LET VRAŽDILA AMERIKA VE VIETNAMU - MINIMÁLNĚ 3 MILIONY MRTVÝCH, POUŽÍVANÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ NA NIČENÍ DŽUNGLE A NEPŘÍTELE, KOBERCOVÉ NÁLETY NA HANOJ A KAMBODŽU. NAPALM PROTI DĚTEM. A CO AMERIČTÍ SPORTOVCI - SPORTOVALI A ZÁVODILI. JIŽ DVACET LET AMERIKA SPOLU Z NATEM ROZVRACÍ ARABSKÉ ZEMĚ SE STAISÍCI MRTVÝMI A MILIONY VYHNANCŮ, ZNIČENÝM HOSPODÁŘSTVÍM A SUROVINOVÍM VYKRÁDÁNÍM. AMERIČANÉ SI SPORTUJÍ I S CELÝM NATEM, JAK KDYBY SE NIC NEDĚLO. A DNES SNAD NIKDO KROMĚ SLOVENSKÉH FICA ODVAHU ŘÍCT, ŽE JE TO JEN DALŠÍ AMERICKÁ VÁLKA SE ZÁPADNÍ PROPAGANDOU PRO ZÁPDNÍ VAZALY. https://www.youtube.com/watch?v=0Pe2KmDWquM PANÍ MILEROVÁ JE TO HNUS TENHLE RÁDOBY DEMOKRATICKÝ. NA VRAŽDĚNÍ A DEVASTACI CIZÍCH ZEMÍ TADY NĚKDO MÁ MORÁLNÍ PATENT. JE TO HNUS,
  • Svatopluk Beran  | 13.02.2023 19:11  | Reagovat
    DESET LET VRAŽDILA AMERIKA VE VIETNAMU – MINIMÁLNĚ 3 MILIONY MRTVÝCH, POUŽÍVANÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ NA NIČENÍ DŽUNGLE A NEPŘÍTELE, KOBERCOVÉ NÁLETY NA HANOJ A KAMBODŽU. NAPALM PROTI DĚTEM. A CO AMERIČTÍ SPORTOVCI – SPORTOVALI A ZÁVODILI. JIŽ DVACET LET AMERIKA SPOLU S NATem ROZVRACÍ ARABSKÉ ZEMĚ SE STAISÍCI MRTVÝMI A MILIONY VYHNANCŮ, ZNIČENÝM HOSPODÁŘSTVÍM A SUROVINOVÍM VYKRÁDÁNÍM. A AMERIČANÉ SI SPORTUJÍ I S CELÝM NATEM, JAK KDYBY SE NIC NEDĚLO. A DNES SNAD NIKDO KROMĚ SLOVENSKÉH FICA NEMÁ ODVAHU ŘÍCT, ŽE JE TO JEN DALŠÍ AMERICKÁ VÁLKA PODPOROVANÁ ZÁPADNÍ PROPAGANDOU PRO ZÁPDNÍ VAZALY. https://www.youtube.com/watch?v=0Pe2KmDWquM PANÍ MILEROVÁ JE TO ODPORNÉ, TENHLE RÁDOBY DEMOKRATICKÝ A SPRAVEDLIVÝ SVĚT. NA VRAŽDĚNÍ A DEVASTACI CIZÍCH ZEMÍ I SPORT, MÁ TOTIŽ OD PÁNABOHA USA A NATO MORÁLNÍ PATENT. JE TO ODPORNÉ CO PROVÁDÍ KOMPLETNÍ ČESKÉ VLÁDNÍ ORGÁNY VČETNĚ JIHLAVSKÉHO PŘEDSEDY SENÁTU VYSTRČILA.
  • Zdeněk Gryc  | 13.02.2023 19:26  | Reagovat
    Putinův Troll NEPŘEKVAPIL ale ani NEZKLAMAL
  • Svatopluk Beran  | 14.02.2023 06:14  | Reagovat
    ABY NEZAPADLO CO ARCHITEKT SOCIALIZMU A AMERICKÝ hýkající OSEL Z VOLEVČIC, PŘEMAZAL MNOŽSTVÍM NEPODSTATNÉHO. Svatopluk Beran říká: Pondělí, 13. 2. 2023 v 19:11 DESET LET VRAŽDILA AMERIKA VE VIETNAMU – MINIMÁLNĚ 3 MILIONY MRTVÝCH, POUŽÍVANÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ NA NIČENÍ DŽUNGLE A NEPŘÍTELE, KOBERCOVÉ NÁLETY NA HANOJ A KAMBODŽU. NAPALM PROTI DĚTEM. A CO AMERIČTÍ SPORTOVCI – SPORTOVALI A ZÁVODILI. JIŽ DVACET LET AMERIKA SPOLU S NATem ROZVRACÍ ARABSKÉ ZEMĚ SE STAISÍCI MRTVÝMI A MILIONY VYHNANCŮ, ZNIČENÝM HOSPODÁŘSTVÍM A SUROVINOVÍM VYKRÁDÁNÍM. A AMERIČANÉ SI SPORTUJÍ I S CELÝM NATEM, JAK KDYBY SE NIC NEDĚLO. A DNES SNAD NIKDO KROMĚ SLOVENSKÉH FICA NEMÁ ODVAHU ŘÍCT, ŽE JE TO JEN DALŠÍ AMERICKÁ VÁLKA PODPOROVANÁ ZÁPADNÍ PROPAGANDOU PRO ZÁPDNÍ VAZALY. https://www.youtube.com/watch?v=0Pe2KmDWquM PANÍ MILEROVÁ JE TO ODPORNÉ, TENHLE RÁDOBY DEMOKRATICKÝ A SPRAVEDLIVÝ SVĚT. NA VRAŽDĚNÍ A DEVASTACI CIZÍCH ZEMÍ I SPORT, MÁ TOTIŽ OD PÁNABOHA USA A NATO MORÁLNÍ PATENT. JE TO ODPORNÉ CO PROVÁDÍ KOMPLETNÍ ČESKÉ VLÁDNÍ ORGÁNY VČETNĚ JIHLAVSKÉHO PŘEDSEDY SENÁTU VYSTRČILA.
  • Zdeněk Gryc  | 14.02.2023 08:54  | Reagovat
    PUTINŮV TROLL RUSKÝ ŠVÁB dříve gastarbeiter strýčka Sama Rusko chce ve válečné expanzi pokračovat. Na řadě je Moldavsko. Pak my JIŘÍ X. DOLEŽAL / komentář komentátor / FORUM 24 Publikováno 14. 2. 2023 MoldavskoRuskoUkrajinaVladimir Putin Nové dění na východě Evropy ukazuje, že Česká republika bude muset výrazně přitvrdit v potírání ruské propagandy a konečně začít skutečně účinně řešit působení našich ruských švábů. / a Beranů / Čerstvé novinky z Moldavska jasně napovídají, že Kreml chce jít dál a pokračovat ve svém boji proti „dekadentnímu Západu“ na vícero frontách. Proto si musíme důsledně uvědomovat, že součástí „prohnilého Západu“ a možným dalším terčem ruské expanze je naše země.
  • Zdeněk Gryc  | 14.02.2023 09:02  | Reagovat
    RUSKÝ ŠVÁB si přivstal. Příplatek za přesčasy? Svatopluk Beran říká: Úterý, 14. 2. 2023 v 6:14
  • Dvořák  | 14.02.2023 09:16  | Reagovat
    Po listopadu 89 neměla přijít "transformace "rudých sviní a jejich ochotných přisluhovačů,ale jejich trvalé odstranění. No poděkujme Havlovi a kámošům,asi věděli proč.
  • Zdeněk Gryc  | 14.02.2023 14:28  | Reagovat
    Dvořák říká: Úterý, 14. 2. 2023 v 9:16 Po listopadu 89 neměla přijít „transformace „rudých sviní a jejich ochotných přisluhovačů, Máte na mysli PS - áky ?
  • Zdeněk Gryc  | 14.02.2023 14:34  | Reagovat
    Václav Dvořák říká? Dvořák říká: Úterý, 14. 2. 2023 v 9:16 "Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . stejně jako moji kamarádi z našeho občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, kdy si pro nás – válečné zločince – z Haagu přijdou" Václav Dvořák Zdroj: http://www.lidovky.cz/demonstranti-vynadali-madeleine-albrightove-pri-autogramiade-pbn-/zpravy-domov.aspx?c=A121023_192859_ln_domov_kim ------------------------------------------------------------------------------------- Před delší dobou vložil do JL článek Václav Dvořák, kde dlouze popsal hrdinský čin, jak v rámci autogramiády knihy Albrightovou během pražské autogramiády ji předložili k podpisu plakáty a požadovali, aby je podepsala. Jde zřejmě o článek, kde se touto " HRDINSKOU AKCÍ MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU NA ÚROVNI HAAGU" pochlubil Václav Dvořák. Článek vložený do Jihlavských listů končí těmito slovy: "Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . stejně jako moji kamarádi z našeho občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, kdy si pro nás – válečné zločince – z Haagu přijdou" Václav Dvořák
  • jihlavák  | 14.02.2023 17:01  | Reagovat
    Teď už má autogramiádu na pravdě Boží. Tam její šíření svobody a demokracie na Kosovu a v Srbsku posoudí opravdu nezávisle a nestranně.
  • Zdeněk Gryc  | 15.02.2023 20:37  | Reagovat
    "Dva opačné názory jsou jasné. Sport není politika, sportovci za nic nemůžou, ať soutěží, zní ten první. Druhý je: Sport je využíván k propagandě, závodníci ze země, která vraždí civilisty včetně sportovců druhého státu, nemají právo se olympiády zúčastnit." --- SPORT je SPORT kdyby si to raději rozdali TVRDĚ v hotelu než na UKRAJINĚ Tvrdá bitka mezi ruskými a ukrajinskými fotbalisty. V Turecku je ubytovali ve stejném hotelu před 4 h Tvrdá bitka mezi ruskými a ukrajinskými fotbalisty. V Turecku je ubytovali ve stejném hotelu © Poskytovatel: CNN Prima NEWS Na chodbách hotelu Royal Sigunas v letovisku Belek došlo v pondělí 13. února ke rvačce členů ruského a ukrajinského fotbalového týmu. Hráči prvoligové Minaje se na místo přesunuli v rámci evakuace po zemětřesení, původně tak byli ubytování jinde než rivalové z Jaroslavle. Informoval o tom web Daily Mail. „Příčinou konfliktu bylo hanebné chování jednoho z fotbalistů ruského týmu vůči zaměstnancům hotelu a provokace našich hráčů,“ nabídl na sociálních sítích klub z Minaje svou verzi události.

Přidat Komentář Vrátit se nahoru