Reklama
Dnes je čtvrtek 19.09.2024      svátek má Zita
Zpět
Miloš Vystrčil

Narozen v roce 1960 v Dačicích, od narození žije v Telči. Na podzim roku 2010 zvolen senátorem obvodu 52 - Jihlava. Od roku 2020 je předsedou českého Senátu. www.vystrcil.cz

http://www.vystrcil.cz/

Co chceme

Miloš Vystrčil | 16.02.2023 06:40

Debaty o tom, za co může a nemůže vláda, co bychom všechno měli nebo neměli dělat, aby se nám dobře vedlo a dařilo, jsou nekonečné a názory asi nikdy nebudeme mít všichni shodné.
Přesto jsem přesvědčen, že bychom měli být schopni se ve většině shodnout alespoň na několika cílech, které jsou pro naprostou většinu z nás důležité. Dovolím si zmínit tři, které považuji pro dnešní dobu za opravdu aktuální.


Věřím, že se shodneme, že našim společným cílem je bezpečný život a ochrana naší vlasti a společných historicky daných kořenů a hodnot. Pokud tomu tak je, potom by mělo být naší společnou prioritou naše spolehlivé a platné členství v nejsilnější a nejbezpečnější obranné alianci s názvem NATO. Je to naše členství v NATO, které nám poskytuje ochranu a bezpečí a zároveň nám v koordinaci umožňuje pomáhat Ukrajině, která dnes i za nás bojuje s rozpínavostí a brutální agresí ruských vojsk. Kdo říká, že se nás válka na Ukrajině netýká, tak uvažuje obdobně krátkozrace, jako Ti, co si mysleli, že Mnichovská dohoda může zajistit jejich bezpečnost a že její podepsání zabrání válečnému konfliktu.


Základem každého státu jsou jeho občané a rolí vlády - státu je pečovat nejen o bezpečnost občanů, nýbrž také o co nejvyšší kvalitu našeho života. Co nejlepší fungování našeho hospodářství a zachování sociálního smíru je, věřím, našim druhým společným cílem. Správné nastavení podpory těm nejvíce ohroženým skupinám obyvatel je nesmírně těžkým úkolem, kterému se nesmíme vyhýbat, naopak musíme dělat vše pro to, aby pomoc státu byla poskytována včas a těm, co ji nejvíce potřebují. Žijeme v době, kdy ještě pořád nepominulo covidové nebezpečí včetně negativních hospodářských a společenských důsledků. K tomu se přidalo válkou na Ukrajině umocněné zdražování. Aby stát mohl pomáhat, musí si půjčovat, a tím dochází k dalšímu růstu státního dluhu. Není to příjemné, ale je to nutné. Je však přitom třeba postupovat obezřetně a odpovědně, zejména vzhledem k budoucnosti našich dětí a vnoučat.


A to si myslím, že je třetí cíl, na kterém bychom se mohli shodnout. Tím cílem je naše společné přání předat naši zemi do rukou našich potomků v co možná nejlepším stavu. Tedy pokud možno nepříliš zadluženou a v dobré nejen ekonomické, nýbrž i environmentální, společenské a morální kondici.
Pokud Vám mé předchozí řádky vyznívají pesimisticky, tak se omlouvám. Mým cílem nebylo vyvolat pesimismus. Mým cílem bylo upozornit na to, že jsme pořád silnou, bezpečnou a stále v porovnání s jinými velmi bohatou, svobodnou a vyspělou zemí. Máme ohromnou historickou zkušenost i velký potenciál všechny současné problémy překonat.


Pokud dokážeme držet při sobě, pomáhat si a být solidární, nemáme se čeho bát. Ve spoustě věcí se nemusíme shodnout, ale že chceme žít v bezpečí, že chceme být hospodářsky prosperující a přitom zároveň solidární k ohroženým a že chceme připravit dobrou budoucnost pro příští generace, na tom bychom se shodnout mohli. Když to dokážeme a začneme se podle toho více chovat, tak věřte, že vše půjde snáz.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

apteka-russia.ru: My, občané Protektorátu (1/3)
Gabbub: My, občané Protektorátu (1/3)
apteka-russia.ru: My, občané Protektorátu (1/3)
ztaletzmre: My, občané Protektorátu (1/3)
BryanRoors: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

116 komentářů

Přidat Komentář

  • blade  | 16.02.2023 09:52  | Reagovat
    To je vše autore hezký, ale ta letitá neustálá povolební cochcárna zvolených politiků do té role vlády-státu nějak nezapadá.
  • jihlavák  | 16.02.2023 10:04  | Reagovat
    Mezi Vystrčilem a soudruhem Jakešem lze pozorovat určitou podobnost. Jako kůl v plotě.
  • blade  | 16.02.2023 13:32  | Reagovat
    Aktuálně chce vláda osekat důchodcům mimořádnou valorizaci, ale bohužel již K NAPLNĚNÍ ZÁKONA DOŠLO a následné plnění teď je již na státu. Dle ekonoma Kovandy snad 11,5% valorizace zásluhové částí důchodů. Jakékoliv změny, rušení či novelizace zpětně mají retroaktivní charakter a poškozují zákonem zaručená očekávání současných důchodců v rámci mimořádné valorizace.
  • Jan P  | 16.02.2023 16:44  | Reagovat
    Šéf senátu Vystrčil stejně jako předseda vlády Fiala a jeho squadra si může plácat co chce Reálně ale současné Česko nikdo nebere vážně. Chudnoucí zemi, jejíž vláda se stará jen o svoji propagaci a pochvaly ze zámoří, a jejíž obyvatelstvo se volným pádem řítí do chudoby. Takhle země je zralá na převrat. Ten opravdový.
  • blade  | 16.02.2023 18:02  | Reagovat
    Novinky.cz - 20. 8. 2022 Letošní inflace přihodí církvím na náhradách 7,5 miliardy. Podle restitučního zákona, který prosadila v roce 2012 Nečasova vláda, se stát zavázal v třiceti ročních splátkách vyplatit 59 miliard korun zúročených PRÁVĚ O INFLACI.. V původním odhadu dopadů na státní rozpočet se počítalo s průměrnou inflací dvě procenta. Že může být inflace i vícenásobná, tehdy nikdo nepředpokládal. „Limit zastropování v tomto případě stanoven není, do propočtu se skutečně vždy použije míra roční inflace zveřejněná Českým statistickým úřadem (ČSÚ) pro daný rok, jak je uvedeno v zákonné úpravě,“ řekl Právu mluvčí ministerstva financí Šimon Blecha. Nesplacená výše finanční náhrady se bude každý rok valorizovat PODLE MÍRY INFLACE. ---------------------------------- Na co vláda čeká, již měla mimořádně zasedat i loni ! A oškubat tu církevní valorizaci a ještě jim ty náhrady zdanit. Ale to ne, snadnější je letos v červnu oškubat důchodce, že !
  • jihlavák  | 17.02.2023 05:25  | Reagovat
    Jakeš v jeho slavném projevu tehdy řekl- stojíme tu sami, jako kůl v plotě, bez jediného slova podpory. Vystrčil asi vůbec nechápe, že jsou ve stejné pozici, jako tehdy Jakeš s jeho soudruhy. Celkem by mne zajímalo, zda blábolu Co chceme opravdu věří a myslí to vážně nebo se lidem drze vysmívá?
  • Dvořák  | 17.02.2023 10:21  | Reagovat
    Jihlavák- Pokud je tchajvancův blog adresovaný ukrošům,pak má naprostou pravdu.
  • blade  | 17.02.2023 11:43  | Reagovat
    Tohle to individuum (odkaz) bylo včera u Jílkové, kdy tam mlel ty možné důchodové změny a OSVČ změny. Sponzoruje ODS a jako ekonomický poradce navádí fialenky k různým ekonomickým pokusům. https://www.hlidacstatu.cz/Osoba/Sponzoring/stepan-krecek 4. srpna 2022 na ČR Plus mlel něco o tom, že snaží se na ekonomiku dívat jako na společenskou vědu. Ať si ty své vědecké ekonomické pokusy nechá pro soukromý sektor a nesere se s nimi do veřejného sektoru.
  • Zdeněk Gryc  | 17.02.2023 13:23  | Reagovat
    Andreji Babiši A co Vy ??? ---------------------- Darujte státu dobrovolně 300 miliard rublů, vyzval Kreml oligarchy SEZNAM ZPRÁVY Foto: Shutterstock.com Ilustrační snímek. 11:20 Kreml se obrátil na ruské oligarchy s výzvou, aby státu dobrovolně darovali 300 miliard rublů, tedy asi 90 miliard korun. Peníze by měly jít na „sociální a infrastrukturní výdaje“. Článek „Velký byznys by mohl svým příspěvkem podpořit sociální a infrastrukturní výdaje rozpočtu, hovoříme o 300 miliardách rublů,“ uvedl ruský ministr financí Anton Siluanov. Informoval o tom ruský deník Kommersant. Prohlášení lze brát jako přiznání problémů ruské ekonomiky, která je stále vyčerpanější z nákladné války na Ukrajině. V prohlášení se sice oficiálně zmiňuje „velký byznys“, ale ten v Rusku z velké části ovládají právě bohatí jednotlivci a rodinné klany, kteří hýbou ruskou ekonomikou.
  • jihlavák  | 17.02.2023 15:44  | Reagovat
    ale ten v Rusku z velké části ovládají právě bohatí jednotlivci a rodinné klany, kteří hýbou ruskou ekonomikou. Vy jste takový jednostranný vtiúpálek. :-))) Na Ukrajině se kupují superjachty a Fiala s Vystrčilem budou krátit důchodce , aby mohl živit Ukrajince. https://www.autoforum.cz/zajimavosti/nejbohatsi-ukrajinec-si-letos-prevezme-jednu-z-nejvetsich-luxusnich-jachet-sveta-ve-stylu-valecneho-plavidla/
  • Svatopluk Beran  | 17.02.2023 18:39  | Reagovat
    Věřím, že se shodneme, že našim společným cílem je bezpečný život a ochrana naší vlasti a společných historicky daných kořenů a hodnot. Pokud tomu tak je, potom by mělo být naší společnou prioritou naše spolehlivé a platné členství v nejsilnější a nejbezpečnější obranné alianci s názvem NATO. Je to naše členství v NATO, které nám poskytuje ochranu a bezpečí a zároveň nám v koordinaci umožňuje pomáhat Ukrajině, která dnes i za nás bojuje s rozpínavostí a brutální agresí ruských vojsk. Kdo říká, že se nás válka na Ukrajině netýká, tak uvažuje obdobně krátkozrace, jako Ti, co si mysleli, že Mnichovská dohoda může zajistit jejich bezpečnost a že její podepsání zabrání válečnému konfliktu NATO JE NEJVĚTŠÍM NEPŘÍTELEM MÍRU A KLIDU. NATO ZATAHUJE ZEMĚ DO VÁLKY. NATO JE TO NEJHORŠÍ CO NÁS MOMENTÁLNĚ TISKNE PŘES USA A JEHO OBCHODNÍ VÁLKU A UKRAJINU KE DNU. MÍR JE MOŽNÝ JEDINĚ ROZPUŠTĚNÍM NATA PANE SENÁTORE VYSTRČILE. KDE JE USA A NATO TAM JE VÁLKA A ZABÍJENÍ. JEDINÁ MOŽNÁ BEZPEČNOST JE SAMOSTATNÁ ARMÁDA EVROPY A JEJÍ SAMOSTATNÉ SMLOUVY O MÍRU SE SAMOSTATNÝMI ARMÁDAMI USA, RUSKA, ČÍNY. JINÁ MÍROVÁ MOŽNOST NEEXISTUJE. A UŽ VŮBEC PŘEDÁVÁNÍ KLÍČŮ OD ZÁKONODÁRNÝCH ZBORŮ CIZÍM VELMOCEM, NEBO UPŘEDNOSTŇOVÁNÍ OBČANŮ CIZÍCH ZEMÍ V ZÁKONECH, NAD OBČANY ČESKÉ REPUBLIKY V ČESKÉ REPUBLICE. JSTE PANE VYSTRČILE TYPICKÝ VLÁDNÍ DEZOLÁT, OSOBA ČESKÉHO NÁRODA, KTERÁ ČESKÝ NÁROD ROZDĚLUJE A NABÍZÍ HLAVY OBČANŮ K POUŽÍTÍ VELMOCI NA DRUHÉ STRANĚ SVĚTA. JSTE PRODEJNÝ A KLIDNĚ PRODÁTE ČESKÉ OBČANY CIZÍ VELMOCI JAK TO DĚLALI KOMUNISTÉ. JE MI Z VÁS NA ZVRACENÍ .
  • Svatopluk Beran  | 17.02.2023 18:49  | Reagovat
    Správné nastavení podpory těm nejvíce ohroženým skupinám obyvatel je nesmírně těžkým úkolem, kterému se nesmíme vyhýbat, naopak musíme dělat vše pro to, aby pomoc státu byla poskytována včas a těm, co ji nejvíce potřebují. DALŠÍ VYSTRČILSKÁ ŠÍLENOST KVALITNÍ SPOLEČNOST PRO BUDOUCNOST JE SPOLEČNOST KTERÁ VYTVÁŘÍ SYSTÉM, V NĚMŽ JSOU SI VŠICHNI SCHOPNI ZA 8 HODIN PRÁCE VYTVOŘIT ZÁKLAD PRO KVALITNÍ ŽIVOT NA ZAČÁKU 3 TISÍCILETÍ. TO CO TU BUDUJE VAŠE PRAVICOVÉ TOTALITNÍ ODEESÁCKÉ ZŘÍZENÍ JE ZÁVISLOST POLOVIČKY SPOLEČNOSTI NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH. TO JE HNUS PANE PŘEDSEDO VYSTRČILE. VY TU BUDUJETE ASOCIÁLNÍ A SOLITÉRSKOU AMERIKU. TU SI STRČTE DO P..... I S JEJICH ASPOŇ JEDNOU KAŽDODENÍ HROMADNOU VRAŽDOU NA ŠKOLE NEBO V SUPERMARKETU ČI PŘI AMERICKÉ DEMOKRATIZACI ZABÍJENÍM A VRAŽDĚNÍM PO CELÉ ZEMĚKOULI.
  • jihlavák  | 17.02.2023 20:30  | Reagovat
    Cituji: A to si myslím, že je třetí cíl, na kterém bychom se mohli shodnout. Tím cílem je naše společné přání předat naši zemi do rukou našich potomků v co možná nejlepším stavu. Tedy pokud možno nepříliš zadluženou. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Na kolik mají naplánované zvyšení státního dluhu za 4 roky? Namluvilo se o 1,5 bilionu korun? On se lidem opravdu vysmívá.
  • Jan P  | 17.02.2023 21:07  | Reagovat
    Kdo chce mít sníženou hranici pro odchod do důchodu, zkrácenou pracovní dobu, minimální důstojnou mzdu, zvýšit nízký důchody a zdanit majetek a kapitál ? Naučte se: 1,organizovat v odborech, tvořit sociálně demokratickou a demokraticky socialistickou alternativu. 2,stávkovat proti pravicovým poskokům bohatých jako ve Francii !
  • Zdeněk Gryc  | 18.02.2023 08:07  | Reagovat
    jihlavák říká: Pátek, 17. 2. 2023 v 20:30 Cituji: A to si myslím, že je třetí cíl, na kterém bychom se mohli shodnout. -------- možná i dalších bezpočet - KORUPCE Syn najde v sejfu milion na drogy ? --------------------------------------- Faltýnkův diář podává svědectví o palácovém boji v ANO ONDŘEJ KOUTNÍK, JANEK KROUPA Foto: Profimedia.cz Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek si dokázal vybudovat moc napříč republikou - nehledě na to, šlo-li o Sněmovnu, radnici nebo krajský úřad. 3. 5. 2021 12:32 Diář šéfa poslanců ANO poodkryl, jakým způsobem se ve vládním hnutí bojuje o moc. Aby se Jaroslav Faltýnek stal jedním z nejvlivnějších politiků v zemi, potřeboval se zbavit nebo být zadobře s lidmi blízkými u premiéra. Článek Jaroslavu Faltýnkovi se povedlo v uplynulých letech stvořit mocenské impérium, o kterém by si svého času mohli nechat zdát i takoví političtí podnikatelé jako Roman Janoušek. Faltýnkova moc nevyvěrala jen z jeho oficiálních pozic předsedy poslaneckého klubu vládního hnutí ANO a jeho 1. místopředsedy, ale i z pozice, jakou si zákulisně vytvořil v regionech napříč republikou. Vyšetřování kauzy Stoka ukázalo Faltýnkovo politické rozpětí v brněnské politice. Poznatky v jeho diáři, o kterém Seznam Zprávy informují již několik týdnů, rozkryly Faltýnkovo působení v olomoucké politice. Jeho osobní zápisky ale pomáhají rozklíčovat i to, jak se postupně prodral k moci v hlavním městě.
  • Zdeněk Gryc  | 18.02.2023 08:16  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pátek, 17. 2. 2023 v 18:49 DALŠÍ VYSTRČILSKÁ ŠÍLENOST DALŠÍ BERANOVA TROL-LBA CUI BONO ?
  • Svatopluk Beran  | 18.02.2023 11:30  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Sobota, 18. 2. 2023 v 8:16 Svatopluk Beran říká: Pátek, 17. 2. 2023 v 18:49 DALŠÍ VYSTRČILSKÁ ŠÍLENOST DALŠÍ BERANOVA TROL-LBA CUI BONO ? ---------------------------------------------------------------------------------------------- CUI BONO ? TOUHA O SVĚT BEZ VÁLEK A SNAHU CHÁPÁNÍ JINÝCH KULTUR ČI SNAHA SVOU VLASTNÍ KVALITNÍ KULTURU PŘESVĚDČOVAT O LEPŠÍM LIDŠTĚJŠÍM SVĚTĚ U NÁS, NE BOMBAMA A NEKRYTÝM ZISKEM. MÍR JE DŮLEŽITĚJŠÍ NEŽ VYSTRČILOVSKO-GRYCOVSKÁ PODPORA AMERICKÝCH VÁLEČNÝCH ZLOČINECKÝCH AKCÍ, DRŽÍCÍCH AMERICKÉ HOSPODÁŘSTVÍ V OBLACÍCH, NAD OSTATNÍM, USA ROZVRACENÉM SVĚTĚ. DOKTRÍNA AMERICKÉ VLÁDY WOODROWA WILSONA Z ROKU, (posouvající Moonroovu válečnou obchodní doktrínu z pouze amerického kontinentu, na celý svět), PO JEHO ZVOLENÍ POMOCÍ PODVODEM BANKÉŘŮ V NASTAVENÍ FEDu, JAKO NOVÉ CENTRÁLNÍ BANKY USA V ROCE 1913. Na velkovýrobu vybudované hospodářství nutně potřebuje velkospotřebu a vyžaduje si i surovinové základny, které by byly odbytištěm těchto hotových výrobků. Americké hospodářské zájmy se nemohou isolovat jen na americkou pevninu, neboť jejich polem působnosti se stává celý svět. JSOU LI TYTO ZÁJMY PŘÍLIŠ NEBEZPEČNĚ OHROŽENY, SPOJENÉ STÁTY, NEMAJÍ LI RADIKÁLNĚ MĚNIT LINII, PO KTERÉ KRÁČEJÍ, JSOU PŘIPRAVENY HÁJIT JI I - VOJENSKY -.
  • Zdeněk Gryc  | 18.02.2023 13:42  | Reagovat
    Babiš: Koalice zažije peklo dnes 12:21 Thomas Kulidakis Předseda ANO Andrej Babiš v rozhovoru pro sobotní vydání deníku Právu řekl, ------------------------------------------------------------------ že je zásadně proti zvyšování věku odchodu do důchodu, ----------------------------------------------------------------- že SPD je podnikatelský projekt a že jeho hnutí má zájem i o voliče pětikoalice nespokojené s vládou. BABIŠ všechno, do čeho se nám nechtělo kousnout otlučeme VLÁDĚ o tlamu. Zajistí VOX POPULI Alena Schillerová – Wikipedie https://cs.wikipedia.org/wiki/Alena_Schillerová Alena Schillerová (* 18. března 1964 Brno ), rozená Dupalová, je česká právnička, od prosince 2017 do prosince 2021 ministryně financí ČR v první i druhé Babišově vládě a od dubna 2019 do prosince 2021 místopředsedkyně druhé vlády Andreje Babiše. WERICH „TO SE BUDE LÍBIT“: Je třeba snížit důchody – aby bylo na stíhačky. Jan Žižka | Středa, 15. 2. 2023 v 16:41
  • Svatopluk Beran  | 18.02.2023 18:58  | Reagovat
    Dokážeme se bránit jako Slováci, nebo již z nás jsou jen fekálie v žumpách pro černochy a Černochové?? https://www.youtube.com/watch?v=XR070VIvxkE
  • Svatopluk Beran  | 18.02.2023 19:03  | Reagovat
    PĚTIKOALICE A DEZINFORMAVE https://www.youtube.com/watch?v=cKq3yoPADlk
  • Svatopluk Beran  | 18.02.2023 19:05  | Reagovat
    UKRAJINA A EU, OBCHOD S LIDMI https://www.youtube.com/watch?v=Nii7EHc9-A8
  • Jan P  | 18.02.2023 19:29  | Reagovat
    Svatopluku Beranovi Pod výzvou Mír a spravedlnost(měsíc od zveřejnění) je aktuálně 12000 podpisů. Ale kam se hrabeme na Němce. DiEM25 nedávno představil svůj návrh mírového plánu pro Ukrajinu. Za krátkou dobu u našich západních sousedů v Německu nasbíral už přes 500 tisíc podpisů. https://www.change.org/p/manifest-f%C3%BCr-frieden?fbclid=IwAR0T1Yo1Z50A4ZkRiAF6CH-tqWqcF6eCGVMYP3pDgvWCCDhnlDHsV9iPY9w Čím dříve přestanou být lidé na obou stranách potravou pro děla tím lépe, jestli takové snahy a petice k tomu povedou budiž vítány.
  • Zdeněk Gryc  | 18.02.2023 22:23  | Reagovat
    VÁLKA NA UKRAJINĚ Bitva u Thermopyl Dnes20:00 › 21:55 Bitva u Thermopyl představuje jednu z nejslavnějších událostí řecko-perských válek, která se zapsala do dějin díky mýtu o nevšedním zvratu, kdy 300 spartských válečníků obětovalo svůj život při obraně Thermopylské soutěsky za svobodu celého ukrajinského národa. Stejnojmenný historický snímek z roku 1962 se odehrává roku 480 př. n. l., kdy ruský Putin I. zahajuje jednu z nejrozsáhlejších vojenských operací po 2. Světové válce, jejímž cílem bylo potrestat demokracii Athéňany a Sparťany za jejich vzdor vůči moci Ruské říše. Vládce obrovské otrokářské říše se vydává se svou nespočetnou armádou na válečné tažení s cílem zcela zničit nezávislé státy, které představovaly jediné ostrovy svobody v nynějším světě. Putin si předsevzal, že naplní sen Stalina o jednom světě a jediném vladaři. Právě v ohromném početní převaze jeho barbarské armády by měla spočívat síla, které běžní smrtelníci nedokáží vzdorovat. Mezi zástupci jednotlivých evropských měst nepanuje shoda, jak této drtivé nepřátelské síle vzdorovat. Zelenskyj vnímá, že ve vážném ohrožení je samotná existence Ukrajiny jako svébytného národa a vybízí k rychlé obraně země.- Musí se však podřídit rozhodnutí EU rady, která odmítá válčit během náboženských slavností. Statečný Zelenkyj proto neztrácí čas a vyráží se svou osobní stráží čítající 300 mužů zaujmout obranné pozice v úzkém průsmyku u Thermopyl, který byl vybrán jako nejvhodnější místo ke střetu s ruskou armádou. Tímto odvážným vojenským manévrem se navždy zapíše do dějin a mýtů jako ten nejslavnější a nejstatečnější.
  • jihlavák  | 19.02.2023 04:56  | Reagovat
    https://www.facebook.com/martin.dano.1976/videos/volodymyr-zelenskyj-penisov%C3%BD-tanec-penis-dance/1089169308319880/
  • Jan P  | 19.02.2023 11:19  | Reagovat
    To bude mezi našimi "válečníky" mrzení. "Zdá se, že administrativa připravuje půdu pro případné diplomatické ukončení této války. Jak píše Post, Ukrajina by mohla vyčerpat současný balík pomoci do letošního léta a Bidenova administrativa údajně usoudila, že nejlepším postupem by mohlo být pomoci Ukrajině získat zpět co nejvíce území během tohoto období, než si nakonec sedne s Putinem k jednacímu stolu." https://responsiblestatecraft.org/2023/02/17/diplomacy-watch-is-the-biden-administration-laying-the-groundwork-for-negotiations/?fbclid=IwAR293hKWz4tIkqr0HBJlGC-nYK4X3PvXxTYRmKwEjS-wRot-VWX7XokExqE
  • VladimírV  | 19.02.2023 12:54  | Reagovat
    Pane Jane P. Rád bych sdílel Vaše tvrzení. Jenomže situace je velmi vážná. Je otázkou času, kdy kromě stále omílané údajné hrozby plánovaného vpádu Rusů na území EU, začne sílit revolta v jejích zemích. A co s tím? Bohatství mocných je ohroženo a nic než válka nezabrání revolučnímu varu. Navíc, je tady Zelenskyj a jeho opakované poukazování na agresi Rusů vůči NATO. Jak se říká, stokrát nic umořilo i osla. Takže se to může "povést" a konflikt nabere jiné rozměry. K potěše přátel z USA a jejich poslušných ovcí.
  • Svatopluk Beran  | 19.02.2023 13:13  | Reagovat
    Bylo by chytré si nastudovat skutečnosti a neblábolit mýty a přenášet je na situaci , která neexistuje ve skutečnosti, jakou je naší vládou a nešemi medii vnucovaná občanům. Nastudujte si prosím jako vysokoškolák bitvu u Thermopyl a nepodléhejte bajkám a mýtům. ZELENSKY NENÍ ŽÁDNÝ LEONIDAS, ZELENSKÝ JE OBYČEJNÝ UŽITEČNÝ IDIOT SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH V OBCHODNÍ VÁLCE USA O RUSKÉ ENERGETICKÉ ZDROJE A O ODSTRANĚNÍ KAPITALISTICKÉHO SOUPEŘE. JINAK BITVA U THERMOPYL https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_u_Thermopyl Bitva u Thermopyl byla ozbrojeným střetnutím mezi spojenými jednotkami části řeckých městských států a vojsky perského krále králů Xerxa I. Proběhla v srpnu nebo září 480 př. n. l. a Řekové v ní podlehli perské přesile. Dala vzniknout mýtu o odvaze 300 Sparťanů. Pozemní vojsko Řeků v čele se spartským králem Leónidem I. čítalo asi 7 000 bojovníků, z toho bylo asi 300 Sparťanů (300 hoplítů) 700 Thespijských. Zbytek tvořili zejména Peloponésané – Tegejci, Korinťané, Mykéňané, Orchomenejci, Fliunťané, Mantinejci, Opunští Lokriďané a zbytek Arkáďanů –, ale i síly jiných městských států, například Fókové anebo malý kontingent Thébanů, a to i přesto, že Théby bojovaly v bitvě u Platají na perské straně. Sparťané nevyslali více vojáků, protože dle Herodota zrovna probíhaly slavnosti a olympijské hry, což jim neumožňovalo se příliš aktivně podílet, neboť se jednalo tradičně o období, kdy měl být klid zbraní. Sparťané však museli nějaké vojsko poslat, aby nevypadali zbaběle a mohli, dle Herodota, inspirovat ostatní. Značná část řeckého vojska byla pro změnu koncentrována na moři. Jednalo se tedy o souhru mezi pozemním vojskem u Thermopyl a námořní silou, která v té době kotvila u mysu Artemísion. Porážka u Thermopyl tedy nemusela nutně (a nakonec ani neznamenala) ztrátu řeckých nadějí. ŠKODA ŽE NEVÍM JAKÝM ZPŮSOBEM SEM PŘEDAT ODKAZY NA TO JAK ZELENSKÉHO PLACENÍ ŽOLDNÉŘI NÁSILÝM, VYRVÁVAJÍ Z RODIN UKRAJINSKÉ OBČANY NESOUHLASÍCÍ S UKRAJINSKÝM VÁLEČNÝM ZLOČINCEM ZELENSKÝM, VÁLČÍCÍM A HAZARDUJÍCÍM Z ÚZEMÝM UKRAJINY A UKRAJINSKÝCH ŽIVOTŮ OBČANŮ, NESOUHLASÍCÍCH ZE VSTUPEM UKRAJINA DO NATA. ZELENSKÝ+USA+NATO JSOU VÁLEČNÍ ZLOČINCI SE ŽIVOTY UKRAJINCŮ NESOUHLASÍCÍVH Z AMERICKO-RUSKOU VÁLKOU NA ÚZEMÍ UKRAJINY, ZA INICIACE USA A UKRAJINSKÝCH NEONACISTŮ.
  • Svatopluk Beran  | 19.02.2023 13:14  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Váš komentář čeká na schválení. Neděle, 19. 2. 2023 v 13:13 Bylo by chytré si nastudovat skutečnosti a neblábolit mýty a přenášet je na situaci , která neexistuje ve skutečnosti, jakou je naší vládou a nešemi medii vnucovaná občanům. Nastudujte si prosím jako vysokoškolák bitvu u Thermopyl a nepodléhejte bajkám a mýtům. ZELENSKY NENÍ ŽÁDNÝ LEONIDAS, ZELENSKÝ JE OBYČEJNÝ UŽITEČNÝ I.IOT SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH V OBCHODNÍ VÁLCE USA O RUSKÉ ENERGETICKÉ ZDROJE A O ODSTRANĚNÍ KAPITALISTICKÉHO SOUPEŘE. JINAK BITVA U THERMOPYL https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_u_Thermopyl Bitva u Thermopyl byla ozbrojeným střetnutím mezi spojenými jednotkami části řeckých městských států a vojsky perského krále králů Xerxa I. Proběhla v srpnu nebo září 480 př. n. l. a Řekové v ní podlehli perské přesile. Dala vzniknout mýtu o odvaze 300 Sparťanů. Pozemní vojsko Řeků v čele se spartským králem Leónidem I. čítalo asi 7 000 bojovníků, z toho bylo asi 300 Sparťanů (300 hoplítů) 700 Thespijských. Zbytek tvořili zejména Peloponésané – Tegejci, Korinťané, Mykéňané, Orchomenejci, Fliunťané, Mantinejci, Opunští Lokriďané a zbytek Arkáďanů –, ale i síly jiných městských států, například Fókové anebo malý kontingent Thébanů, a to i přesto, že Théby bojovaly v bitvě u Platají na perské straně. Sparťané nevyslali více vojáků, protože dle Herodota zrovna probíhaly slavnosti a olympijské hry, což jim neumožňovalo se příliš aktivně podílet, neboť se jednalo tradičně o období, kdy měl být klid zbraní. Sparťané však museli nějaké vojsko poslat, aby nevypadali zbaběle a mohli, dle Herodota, inspirovat ostatní. Značná část řeckého vojska byla pro změnu koncentrována na moři. Jednalo se tedy o souhru mezi pozemním vojskem u Thermopyl a námořní silou, která v té době kotvila u mysu Artemísion. Porážka u Thermopyl tedy nemusela nutně (a nakonec ani neznamenala) ztrátu řeckých nadějí. ŠKODA ŽE NEVÍM JAKÝM ZPŮSOBEM SEM PŘEDAT ODKAZY NA TO JAK ZELENSKÉHO PLACENÍ ŽOLDNÉŘI NÁSILÝM, VYRVÁVAJÍ Z RODIN UKRAJINSKÉ OBČANY NESOUHLASÍCÍ S UKRAJINSKÝM VÁLEČNÝM ZLOČINCEM ZELENSKÝM, VÁLČÍCÍM A HAZARDUJÍCÍM Z ÚZEMÝM UKRAJINY A UKRAJINSKÝCH ŽIVOTŮ OBČANŮ, NESOUHLASÍCÍCH ZE VSTUPEM UKRAJINA DO NATA. ZELENSKÝ+USA+NATO JSOU VÁLEČNÍ ZLOČINCI SE ŽIVOTY UKRAJINCŮ NESOUHLASÍCÍVH Z AMERICKO-RUSKOU VÁLKOU NA ÚZEMÍ UKRAJINY, ZA INICIACE USA A UKRAJINSKÝCH NEONACISTŮ.
  • Jan P  | 19.02.2023 14:47  | Reagovat
    Pane Vladimíre V., stoupají eskalační žebříček a nebezpečí jaderný války vůbec nepodceňuji. Souhlasím, že se jedná se o klasickou mezistátní válku o území a moc, která se odehrává na hranici mezi impérii. Válka na Ukrajině mj. ukazuje hlavně jednu věc. Že opiem lidstva je hned po náboženství poťapaný nacionalismus, který žene ty největší chudáky proti jiných chudákům, aby se navzájem bez výčitek "likvidovali" pro vyšinuté cíle debilů a chamtivců, co se zrovna pasují do pozic "národních lídrů".
  • blade  | 19.02.2023 19:17  | Reagovat
    Rakušanův nový plán: Odměny starostů a primátorů se mají automaticky navyšovat. ://www.e15.cz/domaci/rakusanuv-novy-plan-odmeny-starostu-a-primatoru-se-maji-automaticky-navysovat-1396490 ------------------------------------ Zatímco vláda káže o úsporách, odměny na ministerstvech závratně rostou. Minimálně na dvou resortech si za loňský rok náměstci odnesli půlmilionový bonus. S informací přišel zpravodajský web iRozhlas. Tučné odměny dostali i ředitelé jednotlivých sekcí. ://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/488805-na-ministerstvech-stouply-odmeny-o-desetitisice-nemravne-zni-z-opozice?campaignsrc=tn_clipboard ------------------------------------ Stanjura chce zdaňovat pomalu už i vodu a vzduch a přitom chtějí zase potichoučku přihodit více peněz hlavně sobě. ://www.facebook.com/photo?fbid=655045676423031&set=a.170729461521324 ----------------------------------- Čeští "politici" jsou k blití. Je nehorázné co si vůbec dovolují. To je na generální stávku ! https://mrmondialisation.org/wp-content/uploads/2014/12/greve-generale.jpg
  • blade  | 19.02.2023 19:45  | Reagovat
    https://twitter.com/pozorzmena/status/1626872776916185088?t=WmrsS8z-ksCNFBKd8RjBOA&s=04 Generalissimus vyrazil na návštěvu do Polska na tržnici Kudowa Zdrój. Ukazuje, že čeští senioři si moc vysoko vyskakovat nemohou. Dle soc. sítí tam bývá k vidění celkem často. Jeho žena má totiž chalupu v blízké České Čermné, pouhých 200 metrů od hranic > uvádí znalci příhraničního regionu.
  • blade  | 19.02.2023 20:38  | Reagovat
    Deutsche Welle: https://twitter.com/pozorzmena/status/1626912180313399298?s=20 (pustit zvuk u videa) Sankce EU a USA proti Rusku v případě konfliktu na Ukrajině se začaly připravovat dva měsíce před zahájením války, tedy v prosinci 2021, uvedla šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová.
  • blade  | 19.02.2023 23:36  | Reagovat
    Místo zbraní byty ! https://twitter.com/PetrNov95968147/status/1627200433805578241/photo/1
  • blade  | 19.02.2023 23:49  | Reagovat
    https://slovanskenoviny.sk/misto-zbrani-byty-rozhodlo-vcera-portugalsko-a-naridilo-ze-desitky-miliard-misto-na-valku-da-na-nove-byty-zbrane-ma-podle-slov-portugalskeho-premiera-platit-brusel-kdyz-je-chce/
  • blade  | 20.02.2023 00:15  | Reagovat
    Czech president-elect warns against a Ukrainian victory that would cause Russia to collapse: https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/02/18/7389939/
  • blade  | 20.02.2023 00:36  | Reagovat
    #hoaxafp ... #hoaxafp ... #hoaxafp https://www.teraz.sk/tag/hoaxafp?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bs%2523hoaxafp
  • Zdeněk Gryc  | 20.02.2023 12:06  | Reagovat
    „udělat bububu“ „cvaknout“nebo cvoknout ? 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic
  • jihlavák  | 21.02.2023 09:52  | Reagovat
    Dneska zase cvaká závěrem guma Řehka. Měl by podstoupit vyšetření na psychiatrii a odstoupit. Jeho láska k válčení není normální. Národ nemůžou vést psychopati.
  • blade  | 21.02.2023 11:00  | Reagovat
    CvOklý Gryc bude ještě rád, že v případě voj. konfliktu bude blade mobilizován a bude ho chránit před agresorem, neboť aktuálně "válčící" chcípáčci a nemehla za PC na ten opravdový boj se zbraní v ruce v reálu mnozí z nich nemají jak fyzicky, tak psychicky, u Gryce se k tomu samozřejmě přidává věk. :-)
  • Zdeněk Gryc  | 21.02.2023 16:59  | Reagovat
    " že v případě voj. konfliktu bude blade mobilizován a bude ho chránit před agresorem," ------------------------------------------------------------------ Přepadení Polska aneb KUDLA V ZÁDECH polského lidu 2. světová válka začala napadením Polska nebo také zářijovým tažením německých a následně i sovětských vojsk. Právě díky Rudé armádě nelze mluvit o invazi do Polska jinak než jako o kudle v zádech, kterou SSSR zarazilo polskému lidu velmi hluboko. Většina dětí v České republice i Polsku začíná chodit do školy 1. září. Avšak v roce 1939 v tento den bylo napadeno Polsko německými vojsky a začala 2. světová válka. ---------------------------------------------- přepadení Ukrajiny aneb KUDLA V ZÁDECH demokracii. Přepadení Ukrajiny potvrdilo dominantní trend historie ruského imperialismu 1. 4. 2022 / Karel Dolejší Plukovník Generálního štábu Armády České republiky Daniel Zlatník upozorňuje, že tak velkou operaci jako probíhající přepadení Ukrajiny museli Rusové plánovat nejméně rok dopředu. Narativ, podle kterého "Vladimir Putin rozhodl na poslední chvíli", je tedy založen buď na nepochopení procesu rozhodování v Kremlu, nebo na záměrném překrucování faktů. Zásadní rozhodnutí padla přinejmenším dvě, a to na dvou různých úrovních. Nejprve dostaly ruské štáby od Putina rozkaz připravit invazi na Ukrajinu - jak upozorňuje Zlatník, muselo se to stát přinejmenším někdy v lednu-únoru 2021, pokud ne ještě dříve. 24. února tohoto roku pak následoval rozkaz předem připravený plán invaze provést. Že se přesto Rusku nepodařilo připravit invazi řádným způsobem a došlo k nesmírnému množství kiksů nemusí překvapovat. Pokus exministra obrany Anatolije Serďukova zbavit ruské ozbrojené síly nadbytečných generálských a plukovnických trubců s imperiální sovětskou mentalitou a přetvořit je v moderní armádu preferující kritérium efektivity skončil v roce 2012 neúspěchem. Zakonzervovaná ozbrojená byrokracie pak měla zhruba o dekádu později naplánovat bojovou operaci, jakou sovětské/ruské ozbrojené síly nemusely řešit od 2. světové války. Sice po roce 1945 řešily několik intervencí do států Varšavské smlouvy, ale tam se proti nim rozhodně nikdy nepostavily kompletní ozbrojené síly státu - natož pak dobře připravené a odhodlané ozbrojené síly napadeného státu, jako v případě Ukrajiny.
  • blade  | 21.02.2023 17:30  | Reagovat
    CO CHCEME dle Bruselu: Na rok 2027 chystá EU novou daň z CO2. iDnes - 19. ledna 2023 K roku 2027 plánuje Evropská unie upravit systém obchodování s emisními povolenkami. Přinese to zvýšení cen pohonných hmot zhruba o tři koruny za každý litr, novou daní by mělo být zatíženo i vytápění. Přínos opatření ke snížený emisí je sporný, ale může probudit další protestní hnutí žlutých vest. Kritici opatření vyčítají nekoncepčnost. Je to prý pouhé další zdanění bez souvisejících kroků. Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/oxid-uhlicity-dan-eu-ets2-povolenky-cerpaci-stanice-vytapeni.A230114_194845_automoto_dohr
  • blade  | 21.02.2023 17:52  | Reagovat
    Velký problém: Distributoři nechtějí připojovat fotovoltaiky 18. LEDNA 2023 Jedním z největších problémů dnešního velkého zájmu o fotovoltaické elektrárny je nepřipravenost distribuční sítě. Může se tak stát, že vaše plány s FVE může zcela překopat distributor energie, který vaši solární elektrárnu odmítne připojit k síti. ://www.dumazahrada.cz/clanek/distributori-pripojeni-fotovoltaiky-fve-20230118.html ---------------------------------------- Proč nám nepřipojí fotovoltaiku? - https://youtu.be/A_-NsEx1OCs?t=57
  • blade  | 21.02.2023 18:08  | Reagovat
    Těžko věřit, že v unijních orgánech je těch agentů jen několik desítek ... :-) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/evropska-komise-evropsky-parlament-agenti-tajne-sluzby-rusko-iran.A230118_111628_zahranicni_kha
  • Zdeněk Gryc  | 21.02.2023 18:09  | Reagovat
    DOBRÁ ZPRÁVA „Byla to velice příjemná schůzka“. 20. února 2023 14:58 Manželka prezidenta Miloše Zemana Ivana se v pondělí setkala s budoucí první dámou Evou Pavlovou. Na Twitteru o tom informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Hovořily o pracovních zkušenostech a aktivitách za dobu prezidentského mandátu. Pavlová podle svého vyjádření požádala Zemanovou, aby se podělila o zkušenosti ze zahraničních cest i českého prostředí. Schůzka trvala asi hodinu, sdělila Pavlova mluvčí Eva Hromádková. “Byla to velice příjemná schůzka. Paní Pavlová je milá, příjemná a zdvořilá,” uvedla paní Zemanová a dodala, že hovořila s paní Pavlovou o pracovních zkušenostech a aktivitách za dobu prezidentského mandátu svého manžela. pic.twitter.com/W0P7ghFVII „Setkání bylo milé a vstřícné, pohovořily jsme i o tématech, jako jsou domácí mazlíčci, móda a bydlení,“ uvedla Pavlová. Tématem byla také charita a způsob, jakým k problematice podpory potřebných přistupovala Zemanová s manželem. Pavel tlumočil Zemanovi zájem své manželky sejít se s nynější první dámou při schůzce 13. února na zámku v Lánech. Tehdy také Zemana pozval na svou březnovou inauguraci. Vedoucí prezidentské kanceláře Vratislav Mynář později potvrdil, že Zeman s manželkou se zúčastní. V roli první dámy se Ivana Zemanová objevovala po boku svého muže na veřejnosti jen zřídka, většinou při oficiálních příležitostech. Věnovala se pomoci ohroženým dětem, seniorům či lidem bez domova. S médii komunikovala minimálně. Pavlová by podle svých slov chtěla být aktivní první dámou. Zaměřit se chce zejména na téma rovnosti pohlaví a diskriminaci žen ve společnosti, na otázky rodiny a mezilidských vztahů a situaci samoživitelek.
  • blade  | 21.02.2023 18:22  | Reagovat
    Zpráva Agrární Komory ČR Tisková zpráva 21. 2. 2023 – Na domácím trhu s potravinami mají dominantní postavení dvě německé skupiny. Schwarz provozující prodejny Lidl a Kaufland a REWE s obchody Penny a Billa mají celkové roční tržby ve vyšších desítkách miliard korun, což jim dává velkou vyjednávací sílu při jednání s dodavateli, mezi než patří čeští zemědělci a potravináři. Agrární komora České republiky se proto chce obrátit na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, aby prověřil případné zneužívání jejich tržní síly. Skupina Schwarz sídlící v jihoněmeckém Neckarsulmu, kterou vlastní jeden z nejbohatších lidí v Německu miliardář Dieter Schwarz, utržila za své účetní období na přelomu let 2020 a 2021 prostřednictvím svých českých prodejen Lidl a Kaufland dohromady 136 miliard korun. Jiný německý kolos se sídlem v Kolíně nad Rýnem – skupina REWE – měl za rok 2021 v tuzemských obchodech Penny a Billa tržby ve výši 73 miliard korun. Novější data zatím nejsou v obchodním rejstříku k dispozici. Jednička a dvojka tuzemského maloobchodu Lidl a Kaufland, dále obchodní řetězce Penny, Billa a dalších sedm řetězců ovládá 75 procent trhu. Toto rozložení sil dává obchodníkům sílu, které se zhruba 60 tisíc českých pěstitelů plodin a chovatelů hospodářských zvířat nemůže rovnat. Velké zahraniční obchodní řetězce si proto mohou diktovat podmínky a určovat, co se bude na domácím trhu prodávat, a co ne. „Ve veřejném prostoru se nyní hledá viník drahých potravin. Musíme se při pohledu na tržní sílu německých skupin Schwarz a REWE na našem trhu s potravinami ptát, do jaké míry mohou ovlivňovat ceny na pultech. Agrární komora ČR chce proto požádat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, aby prověřil případné zneužívání tržní síly těchto skupin. Rychle rostoucím nákladům čelí všechny články dodavatelsko-odběratelské vertikály. Zemědělci, potravináři i obchodníci mají ale různé manévrovací možnosti, jak promítnout tyto náklady do cen, za něž prodávají. Komu a s jakou úspěšností se to daří, ukazují jednoznačně oficiální statistiky. U řady potravin, jako jsou cukr, drůbeží maso nebo jablka, zemědělci zvyšovali ceny nejpomaleji ze všech. Jednoznačně proto odmítám, že by čeští zemědělci zdražovali lidem potraviny,“ říká prezident Agrární komory České republiky Jan Doležal. CUKR je známým příkladem potraviny, u které cena na pultech vystřelila do závratných výšin. V období od loňského září do prosince zdražil v obchodech o 77 procent, zatímco u výrobců se cena zvýšila o 51 procent. Výkupní ceny cukrové řepy se v tomto období dokonce snížily o 14 procent. Současně je třeba říct, že pěstování cukrové řepy se v Česku věnuje kolem 950 pěstitelů, přičemž na každého z nich připadá průměrná výměra kolem 60 hektarů. Tomu odpovídá i jejich vyjednávací síla ve vztahu k odběratelům a vliv na výkupní ceny. KUŘATA v obchodech zdražila v loňském roce podle oficiálních statistik v meziročním srovnání o 26 procent a u zpracovatelů o 27 procent, zatímco výkupní ceny kuřat u zemědělců stouply pouze o 18 procent. „Ve výkrmu kuřat jdou náklady zvýšené o desítky až stovky procent na energie, pohonné hmoty, krmné směsi, obaly a jejich zpětnou recyklaci (poplatek EKO-KOM) nebo mzdy především za chovateli a zpracovateli. Jejich možnosti promítat růst nákladů do výkupních cen jsou mizivé. Na každý obchodní řetězec připadá více než deset českých výkrmů kuřat. Slova prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy o agrobaronech mi proto připadají jako ubohé a trapné urážky zemědělců, které nahrazují chybějící argumenty,“ uvádí předsedkyně představenstva Českomoravské drůbežářské unie Gabriela Dlouhá. JABLKA, která byla určená pro ukrajinský a ruský trh, se kvůli válce hromadila na evropském trhu. Tyto přebytky si velké obchodní řetězce nechávaly dovážet především z Polska, čímž pokřivily tuzemský trh a podrážely ceny pěstitelů. Farmářská cena jablek loni klesla o průměrných 10 procent oproti předešlému roku, zatímco v obchodech se cena snížila o pouhé procento. Hrozilo proto, že až třetina jablek zůstane na stromech, protože ve skladech byla ještě úroda z předešlé sklizně. Situaci pomohly částečně až samosběry jablek. „Dlouhodobě nepříznivá situace nutí pěstitele zvažovat, zda se jim produkce jablek vyplatí. Za poslední dekádu a půl ubylo z české krajiny 2,5 milionu jabloní. Očekáváme, že jen v nadcházející sezoně nenávratně zmizí další milion stromů,“ sděluje předseda Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík. Omezené možnosti promítat vysoké náklady do výkupních cen drtí české pěstitele i chovatele dlouhodobě. Ke zlepšení situace by podle Agrární komory ČR mohla přispět novela zákona o cenách. „V mnoha případech nebyla vůle ze strany orgánů státní správy aplikovat zákon o cenách v praxi. Prodej za podnákladové či podnákupní ceny představuje pro české zemědělce obrovský problém, o kterém bychom se měli bavit a měli bychom jej konečně začít řešit,“ dodává prezident Agrární komory ČR Doležal. Současně Agrární komora ČR upozorňuje, že novelizace zákona o významné tržní síle byla promarněnou příležitostí a nesouhlasí s výkladem, že by vzhledem k tržnímu podílu byly řetězce vůči dodavatelům v závislém postavení.
  • Svatopluk Beran  | 21.02.2023 19:43  | Reagovat
    IMPULS PETRU PAVLOVI NA TO ABY ZAČAL KNDIDOVAT NA ČESKÉHO PREASIDENTA VYŠEL Z AERICKÉ AMBASÁDY, JAK CELKEM BEZ OBALU TVRDÍ KOLÁŘ. 8 MINUTA, 20vteřina. jinak je to velice zajímavé jak se válečný zločinec NATA A BÝVALÝ KOMUNISTA MŮŽE STÁT ČESKÝM PRESIDENTEM A AMERICKOU MULOU KTEŘÍ TÁHNOU MLADÉ ČESKÉ OBČANY DO VÁLEK. JINAK JE TO CELÉ VESELÉ K ZBLITÍ CO TO MÁME ZA LHÁŘE A OSOBU SLOUŽÍCÍ CIZÍ VELMOCI. JENOU TO BYL SOVĚTSKÝ SVAZ PODRUHÉ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. PROSTĚ MORÁLKA ŘEZNICKÉHO PSA. https://www.youtube.com/watch?v=_RBXq-QgBBc
  • Svatopluk Beran  | 21.02.2023 20:01  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Úterý, 21. 2. 2023 v 18:09 DOBRÁ ZPRÁVA „Byla to velice příjemná schůzka“. 20. února 2023 14:58 Manželka prezidenta Miloše Zemana Ivana se v pondělí setkala s budoucí první dámou Evou Pavlovou. --------------------------------------------------------------------------------------------- V komunistické straně nebyla ani manželka Klementa Gotwalda, něco jiného je ovšem dnešní 2 manželka budoucího českého presidenta Petra Pavla. Ta dokonce studovala na POLITRUČKU. No moc nescházelo a předvolávala by si na pohovory i našeho neohroženého Zděňka. ARCHITEKTE SOCIALSMU A HÝKAJÍCÍ MERICKÝ OSLE GRYCI Z VOLEVČIC, BLÍŽÍ SE ROČNÍ VÝROČÍ UPOZORNĚNÍ JEDNOHO ČESKÉH OBČANA ČESKÉ POLICII O DVOUCH NEBEZPEČNÝCH ŽIVLECH V JIHLAVĚ, JAK K TOMU NABÁDAL UVĚDOMNĚLÉ OBČANY ČESKÉ REPUBLIKY RAKUŠAN. MÁŠ UŽ OPĚT NABROUŠENOU TUŽKU K NAHLÁŠENÍ A ZBYTEČNÉMU ZAMĚSTNÁVÁNÍ ČESKÉ POLICIE, ABY ISI TAK MOHL OSLAVIT SVOU ODDANOST AMERICKÉHO UDAVAČE.
  • jihlavák  | 21.02.2023 20:17  | Reagovat
    Dáma jo? Komunistická .unda leda.
  • Svatopluk Beran  | 21.02.2023 20:41  | Reagovat
    CO VŠECHNO SI MUSELA ADMINISTRATIVA USA VYLHAT, ABY VÁLEČNÝ ZLOČINEC PETR PAVEL MOHL PRO USA PLÁNOVAT V USA ILEGÁLNÍ VÁLKU USA PROTI IRÁKU, NYNÍ BUDE ČESKÝM PREAIDENTEM A SPOLU SE SVOU MANŽELKOU, VYSTUDOVANOU POLITRUČKOU, BUDOU MÍT MOŽNOST PO BOKU USA HNÁT ČESKÉ OBČANY DO VÁLKY NA VÝCHODĚ EVROPY. VÝŇATKY Z WIKIPEDIE O ILEGÁLNÍ AMERICKÉ VÁLCE PROTI IRÁKU. Dne 18. ledna 2003 vyšla zpráva, že brigádní generál Petr Pavel odletí V nejbližší možný termín na velitelství USCENTCOM na Floridě, kde se případná akce plánuje. Země, které se do akce zapojily na straně USA, neplnily svůj závazek vůči OSN, ale vůči tehdejší administrativě USA. Spojení mezi Irákem a teroristickými útoky 11. září 2001, jeden z hlavních impulzů invaze do Iráku v roce 2003, nebylo nikdy prokázáno. Všichni útočníci pocházeli ze zemí, s nimiž udržovaly Spojené státy dobré vztahy, jako Saúdská Arábie. Nebylo dokázáno, že by Irák podporoval Al-Káidu. Informace o iráckých zbraních hromadného ničení, které posloužily k ospravedlnění invaze do Iráku, byly ještě v počáteční fázi konfliktu označeny za nepravdivé. Podle nich americký prezident Bush údajně před invazí věděl, že Irák nevlastní zbraně hromadného ničení, protože v době invaze v roce 2003 byly buď již zničené nebo staré, poškozené či jinak znehodnocené, a to z výroby ještě v 80. letech, tedy v době, kdy byl Husajnův režim ještě podporován Spojenými státy a používal tyto chemické zbraně (dodané ze západního Německa) proti bouřícím se Kurdům i proti íránským jednotkám v irácko-íránské válce. Podle pozdější „nebývale kritické“ zprávy vyšetřovací komise britské tajné služby MI6 byl informátor, který dodával informace o zbraních hromadného ničení, patologický lhář a inspirací popisu těchto zbraní byl americký film Skála. V únoru 2003 vystoupil v OSN za Spojené státy Colin Powell s důležitým projevem, ve kterém mimo jiné za pomoci mnoha satelitních fotografií a obrázků vypovídal o zbraních hromadného ničení, které Saddám Husajn doposud má, nebezpečnosti jeho setrvání u moci a hrozbě, kterou pro Spojené státy a každou demokratickou zemi představuje; též o spojitosti Husajna s Al-Káidou, která údajně v Iráku operuje, financování těchto a ostatních teroristických skupin, jejich vybavení, zázemí a odhodlanost s použitím teroru zaútočit v demokratickém světě. Powellův projev obhajující Bushovu doktrínu preventivního úderu byl v Americe přijat s velkým nadšením, ale s určitou skepsí v Evropě. Jedním ze zdrojů pro detaily Powellova projevu o zbraních hromadného ničení, které americká administrativa přijala, byl irácký informátor západních rozvědek, irácký vědec Rafíd Džanábí. O 8 let později Rafíd Džanábí řekl, že si vše vymyslel ve snaze zbavit Irák Husajna a přinést do země demokratický režim. https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lka_v_Ir%C3%A1ku TOLIK ASI K DNEŠNÍM PATOLOGICKÝM LHÁŘÚM O VZNIKU AMERICKÝCH VÁLEK, BAIDNOVI A PAVLOVI, PŘI JEJICH VYSTOUPENÍCH K DŮVODŮM VÁLKY NA UKRAJINĚ, INICIOVANOU VE SKUTEČNOSTI Z USA A JIŽ DESETILETÍ PŘIPRAVOVANOU NA VÝCHODĚ EVROPY.
  • Jan P  | 21.02.2023 20:41  | Reagovat
    blade, strana Levice je aktivní a něco chystá: CHCEME DEMISI VLÁDY - stoupenci strany LEVICE! https://www.facebook.com/groups/540684107837731
  • Zdeněk Gryc  | 21.02.2023 21:19  | Reagovat
    Putin z rozpoutání války obvinil Ukrajinu. V projevu před elitou Kremlu, ----------------------------------------------- Nechal se inspirovat komentáři Svatopluka Berana, bohatě publikovaných v Jihlavských listech. Beran, tři dny před výročím války na Ukrajině, vystoupil s tímto prohlášením: :„TOLIK ASI K DNEŠNÍM PATOLOGICKÝM LHÁŘÚM O VZNIKU AMERICKÝCH VÁLEK, BAIDNOVI A PAVLOVI, PŘI JEJICH VYSTOUPENÍCH K DŮVODŮM VÁLKY NA UKRAJINĚ, INICIOVANOU VE SKUTEČNOSTI Z USA A JIŽ DESETILETÍ PŘIPRAVOVANOU NA VÝCHODĚ EVROPY.“ Beran nikoho nepřekvapil, ale ani anonymy nezklamal. ---- Putin z rozpoutání války obvinil Ukrajinu. V projevu před elitou Kremlu, Příspěvek od: dj,Mii,swp • před 10 h Tři dny před výročím války na Ukrajině vystoupil ruský prezident Vladimir Putin před členy parlamentu a dalšími příslušníky vládnoucí elity s projevem o stavu země. Podle něj se aktuálně odehrává velmi těžká doba pro Rusko. Televizní projev ruského prezidenta Vladimira Putina (21. 2. 2022)© Reuters „Vystupuji v těžké době,“ načal Putin svou řeč. „Dnešní projev pronáším ve velmi složitém kontextu,“ pokračoval. Ve snaze bránit svou „zvláštní vojenskou operaci“ na Ukrajině ruský prezident dále říká, že vojáci pracují na „zajištění bezpečnosti“ v „historických zemích“ Ruska. V jeho rétorice nechybí spojení „speciální vojenská operace“, nicméně v projevu poprvé zmínil i to, že se jedná o válku. Putin tvrdí, že Ukrajinci čekali, až jim Rusové „přijdou na pomoc“, a jeho síly udělaly „vše možné“, aby „tento problém vyřešily mírovou cestou“. Pozn: Putin tvrdí, že Ukrajinci čekali, až jim Rusové „přijdou na pomoc“. Putin, patrně v nějakém rauši, přehlédl slovíčko: „Bratrskou“
  • Svatopluk Beran  | 21.02.2023 22:04  | Reagovat
    V roce 2002, kdy jsem opustil z důvodů nástupu do nového třetího tisícletí určeného militarismem USA, Spojené Státy Americké zde tvrdím jednu a tu samou věc. Že si toho všiml pár let po mne i Putin, tak za to já nemohu. Takže vlastně Putin je mým TROLEM. :)
  • Zdeněk Gryc  | 21.02.2023 22:05  | Reagovat
    Putin tvrdí, že Ukrajinci čekali, až jim Rusové „přijdou na pomoc“, a jeho síly udělaly „vše možné“, aby „tento problém vyřešily mírovou cestou“. Pozn: Putin tvrdí, že Ukrajinci čekali, až jim Rusové „přijdou na pomoc“. Putin, patrně v nějakém rauši, přehlédl slovíčko: „Bratrskou“ -------------------- Bratrská pomoc 17. 4. 2014 Ve světle posledního vývoje na východní Ukrajině, před tím na Krymu, a ještě před tím kupříkladu v Jižní Osetii v roce 2008, či v Československu v roce 1968, by se nezasvěceným mohlo zdát, že v mezinárodním právu existuje jakási nepsaná klausule, vztahující se pouze na mezinárodní chování Ruska. Mohli bychom ji nazvat doktrínou „bratrské pomoci“. Rusové ospravedlňují zábor Krymu i vojenské manévry u hranic východní Ukrajiny nutností chránit etnické Rusy a rusky mluvící menšiny kdekoliv. Je to pozměněná doktrína „omezené suverenity“, kterou kdysi formuloval generální tajemník sovětské komunistické strany Leonid Brežněv. Podle ní, měl Kreml právo vojensky zasáhnout všude tam, kde byl ohrožen socialismus. Pro invazi v Československu se v jazyce sovětské, a pak i nově obnovené neostalinské kliky v Československu, ujal výraz „bratrská pomoc“. Sovětské tanky přijely údajně bratrsky pomoct československému lidu, který chtěly zneužít kontrarevoluční živly. Nic nevyjevuje skutečnou povahu současného ruského režimu lépe než obnovená doktrína bratrské pomoci. Rusové obsadili Krym coby údajný projev této bratrské pomoci krymským Rusům. Oproti minulosti se nezměnil ani mechanismus. Psaly se zvací dopisy, Moskva se jako by trochu ošívala, ale pak bratrskou pomoc nezištně nabídla. I při vojenském zásahu v Jižní Osetii zafungovala bratrská pomoc. Ruské tanky přijely ochránit tento bývalý gruzínský region i na základě volání místních separatistů o pomoc. Bratrská pomoc je samozřejmě jen zástěrkou tradičního ruského imperialismu, který dominoval pod heslem internacionalismu i komunistické éře v podobě Sovětského svazu a jeho satelitů. Rusko vytvořilo už během budování carského impéria jednu z nejrozlehlejších říší v dějinách lidstva. Řada neruských území byla dobyta s pomocí bezohledných výbojů, takže bylo složité tyto državy dlouhodobě hájit. Komunistický internacionalismus byl jedním způsobem, jak to činit. Když se pak na okupovaných územích vytvořily kvůli migraci vládnoucích Rusů ruské menšiny, bylo třeba bratrsky pomáhat jim, což dnes činí Moskva na Ukrajině. A odhodlánaje prý pomáhat i jinde. Další formou bratrské pomoci pak byla již zmíněná ochrana komunistických režimů v sovětských satelitech, které v celé řadě zemí východní Evropy Moskva nezištně, babratrsky, vytvořila po dobytí daných území ve 2. světové válce. Bratrské pomoci z Moskvy neunikl ani Afghanistán v roce 1979. Jedinečným rysem bratrské pomoci, kterou Rusové opakovaně jiným zemím ve svém okolí poskytují, je, že ruskou náklonností zaplavený národ často žádnou pomoc nechce. Anebo ji chce jen proruská menšina, popřípadě hrstka proruských politiků. Ale na tom už pak už evidentně nezáleží. Dá se proto předpokládat, že v tragickém případě ruského obsazení východní Ukrajiny nebo i Ukrajiny celé budeme po léta slyšet hlasy opěvující ruskou bratrskou pomoc, která Ukrajince ochránila před zlovolnými záměry Západu. Nejhorší je, že tomuto bratrskému misionářství skutečně věří nejen většina Rusů, ale že se z bratrské pomoci Rusů Československu evidentně nikdy nepoučila ani část našich spoluobčanů. ČRo Plus, 16.4.2014 ----------------- Bratrská pomoc 17. 4. 2014 + 21. 2. 2013
  • Zdeněk Gryc  | 21.02.2023 23:29  | Reagovat
    Váleční reportéři Dnes21:40 › 22:35 Vyhledat na Seznam.cz Lidé, kteří se věnují válečnému reportování, musí mít tak trochu zvláštní výbavu – profesionální i mentální. Kromě všech věcí, které by měly být svaté všem novinářům (jako oddanost pravdě, zvídavost nebo důslednost) musí disponovat ještě dalšími dovednostmi či vlastnostmi – fyzická i psychická odolnost, schopnost improvizace a především odvaha. Tuto práci opravdu nemůže dělat každý novinář. Těchto novinářů v českém žurnalistickém světě není mnoho. Ale jsou. A někteří jsou velmi dobří a zajímaví. A zřejmě i největší cynik vnímá, že jejich práce si zaslouží úctu a obdiv. Dokumentarista Petr Jančárek mluví s řadou reportérů, kameramanů a fotografů o tom, jak svoji profesi vnímají. Jak prožívají strach a jaká je jejich motivace pro tuto práci. --- Petra Procházková Jaromír Štětina --- Dina Štěrbová Otakar Štěrba --- Co NA-TO ?
  • blade  | 22.02.2023 00:09  | Reagovat
    Dokument, který před pár lety odvysílala ČT odpovídá na většinu otázek, které se dějí dnes. Je o tom, jak se ve společnosti tvoří souhlas, jak se ze zdánlivě samostatně myslících lidí dělají "bečící ovce" Jak se lidem prodává cokoliv: věci, které nepotřebují, životní styl, který je ničí, politici, kteří je nezastupují, války, které nikdo nechce. https://youtu.be/uLxdiCt9P3s
  • Svatopluk Beran  | 22.02.2023 08:14  | Reagovat
    Zmatený socialistický architekt Ggric, který zde nikdy neodsoudil jediný FAŠISTICKÝ A AMERICKÝ VÁLEČNÝ ZLOČIN, TU DĚLÁ MENTORA MORÁLKY. ŠPÍNA ČLOVĚKA MŮŽE BÝT SKUTEČNĚ AŽ HRŮZNÁ. DOST MOŽNÁ PŘEKRAČUJE I ŠPIČKY VLÁDNÍCH KOMUNISTŮ ZA SOCIALIZMU. POKRYTECTVÍ TÉTO OSOBY JE NESKUTEČNÉ.
  • blade  | 22.02.2023 11:28  | Reagovat
    Žádné bombastické prohlášení od Putina či Bidena. Legislativní nouze a Jurečkoviny. https://www.vidlakovykydy.cz/index.php/clanky/je-spechu :-)
  • Zdeněk Gryc  | 22.02.2023 12:19  | Reagovat
    Zmatený socialistický architekt Ggric, co NATO Beran: Váleční reportéři Dnes21:40 › 22:35 Vyhledat na Seznam.cz Lidé, kteří se věnují válečnému reportování, musí mít tak trochu zvláštní výbavu – profesionální i mentální.
  • blade  | 22.02.2023 12:52  | Reagovat
    Někdo ten válečný marast musí dát do pořádku. Bezpečnostní konference potrvrdila, že EU a USA nevědí co s tím. Tak snad Číňani a Maďaři ... https://www.lidovky.cz/svet/valka-invaze-mir-ukrajina-rusko-cina-madarsko.A230220_200604_ln_zahranici_hma
  • blade  | 22.02.2023 12:58  | Reagovat
    Prázdné regály v Británii. Obchody prodávají rajčata či okurky na příděl. https://www.telegraph.co.uk/business/2023/02/21/ftse-100-markets-public-sector-finances-data-ons-live-news-uk/ :-)
  • blade  | 22.02.2023 13:01  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Úterý, 21. 2. 2023 v 11:45 To je fakt asociální. Hojit by se měla třeba na Babišově Agrofertu !!! ————————————- Výborně > Grycák se konečně probudil > další kdo chce hájit důchodce a důchody na veřejném prostranství > a k tomu tam chce vyřvávat proti Agrofert molochu > každý demonstrant se počítá > teď ještě v dohledné době zbývá nasměrovat ty probuzené pravidelně do ulic.
  • Dvořák  | 22.02.2023 14:01  | Reagovat
    Zdenda se pouze natáčí po větru.
  • Dvořák  | 22.02.2023 14:12  | Reagovat
    A k těm zpravodajům... https://youtu.be/i--Q7M5_GnE
  • Zdeněk Gryc  | 22.02.2023 16:51  | Reagovat
    koukejte, taky jsem s nimi něco ušel jenže v Alpách K Pacifiku přes Coast Mountains ČT 2Dnes16:15 › 16:45Vyhledat na Seznam.cz K Pacifiku přes Coast Mountains Předchozí fotografieDalší fotografiePřejít do galerie V dokumentárním snímku se česká expedice vydává na nebezpečnou a nevyzpytatelnou cestu po vodních tocích na pomezí Britské Kolumbie a Aljašky, které kdysi sloužily k obchodování mezi původními indiánskými kmeny. Zhruba…Číst více Režie:L. Moulis
  • Jan P  | 22.02.2023 18:33  | Reagovat
    "Premiér Petr Fiala vystoupil na tiskové konferenci, aby opět vypustil několik perel, jak se vypořádat s rostoucí inflací a jak trochu naplnit prázdnou státní kasu. Když mu novináři připomněli, že někteří lidé si stěžují na drahotu, premiér řekl, že on sám se s tím nijak zvlášť netrápí, protože bere se všemi náhradami hezkých 200 tisíc čistého, takže celkem obstojně vychází. Ale upozornil taky na to, že například nový primátor Prahy musí dělat hromadu funkcí a zaměstnání, aby se vůbec nějak uživil. To vše nám premiér sdělil prostřednictvím satirického pořadu eXtra.cz, kde ho vystihuje geniální imitátor Petr Jablonský. Takže, zase jsme měli týden plný zábavy a zároveň trochu politiky." https://www.youtube.com/watch?v=WB2cIshrIL4
  • Zdeněk Gryc  | 22.02.2023 19:17  | Reagovat
    "Takže, zase jsme měli týden plný zábavy" ---------------------------------------------- Moře, noční život, pohoda. Rusové našli nový úkryt před mobilizací MILAN ROKOS Foto: Profimedia.cz Kromě bohatých Rusů přijíždějí do Thajska i ti chudší. Dva z nich zadržela policie kvůli žebrání. 17:55 Rusové se sem tradičně jezdívali schovat před zimou, nyní zde navíc kupují ve velkém nemovitosti. Mnozí z nich pak v Thajsku zůstávají, aby se vyhnuli další mobilizaci. Článek Jen od 1. listopadu do 21. ledna přijelo do thajského letoviska Phuket více než 233 tisíc Rusů. Vyplývá to z dat tamního mezinárodního letiště, informovala televize al-Džazíra. Rusové se tak s náskokem stali největší skupinou mezi zahraničními turisty.
  • Zdeněk Gryc  | 22.02.2023 19:33  | Reagovat
    1. Dvořák říká: Středa, 22. 2. 2023 v 14:01 Zdenda se pouze natáčí po větru. --- Trvalo mu to, ale konečně došlo: KDYŽ MUSÍME, TAK MUSÍME. ------------------------------------------ Únor 1975 v jihlavské Jiskře, redaktor Dvořák: převzato: . „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré. Mnohem víc mu to bude slušet třeba u kostelíčka sv. Jána na Kalvárii, či na jiném místě. Všimněte si však, že vpravo na mostě /směrem od Jánů/ je naň pamatováno příslušným místem. Projektant tu pozorně dbal historie uchování památky, možná dokonce umělecké památky. My bychom teď měli pamatovat na to, aby ono prázdné místo vyplnila třeba socha sportovce, jako symbol mládí obyvatel sídliště, jež by také byla doplňkem stojících a připravovaných sportovišť. Nezůstaňme však jen na polovině poučení. Byl a po desetiletí žil plným životem dnes již zbouraný blok domů U Jánů - i s hospodou. Ta hospoda s jejím okolím nebyla také obyčejným místem, pokud jde o dělnické hnutí Jihlavy a Jihlavska. Tady se vlastně bojovalo na sociálně demokratické levici o vznik komunistické strany v městě. Bližší nechť řeknou historici, ale příslušné městské orgány a komunisté v nich by si měli vzít za své uchování podobné tradice. Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění.
  • Zdeněk Gryc  | 22.02.2023 20:49  | Reagovat
    blade říká: Středa, 22. 2. 2023 v 13:01 ————————————- Výborně > Grycák se konečně probudil > -------------------------- Grycák ale silně zaspal. to bylo za totáče, když sjížděl na kajaku Teplou Vltavu od Soumarského mostu. Na levý břeh mohl vystoupit na pravý nikoli. Pamatuje blade, měl by ne ? Volary ! --- blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 „řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,“ --- Grycák se bohužel pozdě dostal na alpské řeky a na ty USA a Aljašky už vůbec ne. Grycák mladší ano, ten jel keňon Coloráda na kajaku, stejně jako Robert Kazdík Ta copatá blondýna Pavel Brantál seděl se ZG u táboráku v Tatrách 10.8.22. Je pochybné že by blade koukal na ČT 2 K Pacifiku přes Coast Mountains ČT 2Dnes16:15 › 16:45 K Pacifiku přes Coast Mountains našel by tam oba nad sebou na titulcích na konci filmu. Nevolnický koncentrák, zadrátovaná hranice Václav Havel To je ten aspekt architekta turisty vodáka na ukradenou dobu života, kdy byl ještě schopen podobně jako Otakar Štěrba, bejt, třeba s těmi kluky na romantice westernu na Aljašce.
  • blade  | 23.02.2023 12:58  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Středa, 22. 2. 2023 v 20:49 ... se bohužel pozdě dostal na alpské řeky a na ty USA a Aljašky už vůbec ne. ------------------------------------- Raději Mexiko než USA a prodanou studenou Aljašku. https://youtu.be/4oKnogQWqEA?t=8 :-)
  • blade  | 23.02.2023 19:16  | Reagovat
    Rusko je u nás dlouhodobě prezentováno jako zaostalá země, kde se snad žije na stromech. Jak to vypadá v ruských obchodech? (22. a 23. ledna 2023, Volgograd): https://youtu.be/XAxnf_yDpXY RUSKO / PLAT-AKTUALIZOVÁNO February 2023 > ://www.averagesalarysurvey.com/cs/plat/rusko ----------------------------------- Rajčata a okurky jsou v Británii na příděl. Vázne dovoz i domácí produkce. ://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/britanie-obchody-pridel-zelenina-nedostatek-dovoz-problemy.A230222_130649_eko-zahranicni_vebe
  • Jan P  | 23.02.2023 19:58  | Reagovat
    Takto prosím mluví havlisticky vznešený lepšočlověk, co je závislý na chlastu, drazí dezoláti! Třídní nenávist udatného bojovníka proti třídní nenávisti dočasně povolena. Ale běda vám , pokud někdo jiný vyzve ke znárodnění kapitálu, progresivní dani a likvidaci daňových rájů... Zdeněk Gryc říká: Středa, 22. 2. 2023 v 19:17 „Takže, zase jsme měli týden plný zábavy“
  • blade  | 24.02.2023 00:06  | Reagovat
    https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/havel-letiste/Zml0LWluLzk5OXg5OTkvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/1232143.jpg?v=0&st=uPwAo0C4Fcq4WWu5Qu_g1wSmzkDSMpW4xpS85gXsVbo&ts=1600812000&e=0
  • blade  | 24.02.2023 13:02  | Reagovat
    Vše nekonfliktně řečeno, ale prý nahrává ruské propagandě > https://youtu.be/rDSg1n0TG6s
  • Jan P  | 24.02.2023 13:05  | Reagovat
    Jak jsem to v rychlosti prolítnul, tak to nevypadá špatně. No uvidíme. 1) 100 % lepší než Rajchl 2) 1000 % lepší než stávající ČSSD a její přílepky typu Budoucnosti a "Levice" 3) 1000 000 % lepší než Fialova pravicová neoliberální vláda. Mír a sociální spravedlnost https://www.nespokojeni2023.cz/teze/ Jasně, pro nás anarchokomunisty/libertinský socialisty to výhra není. Jedinou skutečnou výhrou je smrt kapitalismu a nastolení samosprávného radového socialismu a posléze anarchokomunismu. Jenže kolik lidí u nás je ochotných se pro to obětovat?
  • blade  | 24.02.2023 13:59  | Reagovat
    Sjednocená levice má šanci, velkou, ale určitě ne pod vedením Paroubka. Ten pouze vyhlíží šanci na flek v Evropském parlamentu ve volbách 2024.
  • Dvořák  | 24.02.2023 14:16  | Reagovat
    Pouze další skupinka,která ubere hlasy stávající opozici a Národní pětifronta si bude chrochtat dál.
  • blade  | 24.02.2023 14:28  | Reagovat
    Ilona Švihlíková > vždy mluví tvrdě a přímo k věci > má odvahu a schopnost jasně vysvětlit svoje argumenty > takovýto lidé by měli vést náš stát.
  • Jan P  | 24.02.2023 18:46  | Reagovat
    Tahle země není pro lidi, jenom pro kapitál. Tipuju, že se ekonomka Ilona Švihlíková v politickém hnutí Nespokojení objeví. Když "zrádce levice" Paroubek vedl ČSSD, jeho strana dosáhla i 35 % volebního zisku, protivládní demonstrace byly výhradně levicově orientované, tzv. dezoláti se svými vlasteneckými ozdobami nebyli skoro vidět a podnikatelé Babiš a Okamura poslušně volili pravicové strany. ANO ani SPD není přítel pracujících. Vládní koalice SPOLU prosazují zájmy i Babiše a lidí jako on. ANO není levice, celá česká politická scéna je pravice. Dokonce i fakin Piráti jsou pravice.
  • blade  | 24.02.2023 20:32  | Reagovat
    https://twitter.com/Posledniskaut/status/1629182141522223104 Se uvidí po prázdninách co z toho vyleze. Hlavně ať již nehostuje u Vrábela a zapomene na Hamáčka i Šmardu.
  • blade  | 26.02.2023 10:21  | Reagovat
    https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/332927811_1360664848082533_1667362550665356346_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=QNn-5gKU7-AAX__PEfR&_nc_oc=AQnvqm0XWEfxaSk3CWhDkFiPs1Zeg0dS-lscl8vTe7EWJ23vnBz40qjCuUCpP4_a1s0&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCM-psCn9np50P3ocYS81A86718THEryDXuzuWFlRN2ew&oe=63FFDDBF
  • Zdeněk Gryc  | 26.02.2023 10:43  | Reagovat
    Pád do totality. Beneš s Masarykem před Únorem 48 nečekali, že z komunistů budou gangsteři Včera v 11:38 1124 Komunisté označovali 25. únor za výročí hrdinského vítězství pracujícího lidu, ve skutečnosti šlo o pád do čtyřicetileté totality, která nemilosrdně brala majetky, důstojnost i životy. Co přispělo k tomu, že se z poválečného Československa stal poslušný Stalinův slouha? Mnozí z toho viní i ty, kteří měli zajišťovat kontinuitu s první republikou. Tehdejšího prezidenta Edvarda Beneše. Jana Masaryka. A demokratické ministry, kteří se politickou krizi rozhodli vyřešit demisí. Dvanáct odstupujících ministrů tehdy počítalo s tím, že jejich rezignace vyústí v rozpuštění parlamentu a předčasné volby. Jenže aby kabinet automaticky padl, musel by rezignovat ještě někdo třináctý, k čemuž včas nedošlo. Prezident místo toho podlehnul komunistickému nátlaku a stávající vládu Klementa Gottwalda pouze doplnil o jména, která si soudruzi vybrali. Členem kabinetu navíc zůstal i s chřipkou marodící ministr zahraničí Masaryk, s nímž bylo podle další výrazné tváře demokratů Prokopa Drtiny podání demise též předjednáno. Jeho hlas by tehdy stačil, aby se Gottwaldova vláda rozpustila… „Dnes už víme, že se Beneš, Masaryk a ministři rozhodli špatně. Jsme ale generály po bitvě. Že mohli udělat i něco jiného? No ano, mohli…,“ připouští v rozhovoru historik Libor Svoboda. Co se jim tedy dá zpětně vyčítat?
  • blade  | 28.02.2023 19:47  | Reagovat
    „Stop NATO! Okamžitě příměří! Vyjednat mír!” křičely včera v Bruselu tisíce lidí. http://www.youtube.com/watch?v=vv9UUDltp5I
  • blade  | 28.02.2023 19:50  | Reagovat
    Gera, Norimberk, Landshut, Lipsko proti válce > 27.02.2023: http://www.youtube.com/watch?v=hjA2IwlaZKE
  • Zdeněk Gryc  | 28.02.2023 21:38  | Reagovat
    „Stop NATO! Okamžitě příměří! Vyjednat mír!” křičely včera v Bruselu tisíce lidí. -------------------------------------------------------------------------------------- OK a za kolik dní NATO přijedou Putinovic tanky Václavák, pane veldr. Ps -áků O KTERÉHO STÁLY DÍVKY -------------------------------- blade říká: Pondělí, 27. 2. 2023 v 20:01 Kdo neprošel vojnou, nestal se opravdovým mužem a dívky o něho nestály. Proto každý správný dospělý hoch se na vojnu těšil a vracel se z ní všestranně odolný, rozhodný a schopný zvládnout jakkoli těžké podmínky. --- co NATO všestranně odolní studenti v Jihlavě ?
  • Zdeněk Gryc  | 28.02.2023 22:14  | Reagovat
    NEUVĚŘITELNÉ !!! Okamurovo řečnění u konce Po více než sedmi hodinách ukončil šéf SPD svůj projev. Ujistil ale, že se za řečnický pultík brzy vrátí. „Samozřejmě jsem se svými vystoupeními neskončil. Minimálně pět nebo šest prostorů, kdy můžu opět vystoupit, mám,“ prohlásil Okamura. --- 6 JE MÁLO "25 NA PRDEL" JE NĚJAKÉ PŘÍSLOVÍ Markéta Pekarová Adamová Fakta místo populismu: Kdyby vláda nezasáhla, přinesla by červnová mimořádná valorizace důchodů 34 miliard dluhů do státního rozpočtu. A v příštím roce dokonce dalších 59 miliard. To není udržitelné. --- HRAD VEVEŘÍ 9 VĚŽÍ, KDO NEVĚŘÍ, AŤ TAM BĚŽÍ --- Osmý den války Dnes21:45 › 23:20 Film se odehrává během osmého dne ruského válečného tažení na Ukrajinu. S deníkovou bezprostředností sleduje osm Ukrajinců a Ukrajinek žijících v Česku – podnikatelku, uklízečky, stavební dělníky nebo řidiče autobusu. Dál se věnují svým zaměstnáním, nemohou si dovolit vystoupit z dosavadních životů. Myšlenkami jsou ale stovky kilometrů daleko a všemi dostupnými prostředky pomáhají krajanům a krajankám. Zajišťují ubytování pro uprchlíky, shánějí neprůstřelné vesty, volají blízkým, kteří se schovávají před dopadajícími bombami. Čeká je hektických, emocionálně náročných 24 hodin. Ne prvních, a ne posledních. „Skrze osobní příběhy konkrétních lidí film přináší intimní vhled do několika tváří války, “ říká režisérka filmu Oksana Moiseniuk. Film zahájil 26. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. --- S pozdravem „jihlavák“ + ANONYMŮM ČEST VAŠÍ PRÁCI a NIKDY JINAK
  • blade  | 01.03.2023 16:05  | Reagovat
    https://twitter.com/willyguruth/status/1630802694410477569?s=20
  • blade  | 02.03.2023 09:57  | Reagovat
    Stát není vláda a Fiala, ale občané. Občané zvedněte se a vezměte si stát zpět ! Oni to mají jenom půjčené a řídí to blbě. https://www.generalnistavka.info/wp-content/uploads/2022/06/genralni-stavka-logo-rgb.png
  • blade  | 02.03.2023 12:07  | Reagovat
    Místo paprik chroupejte zelí :-) https://www.toprecepty.cz/clanky/4525-papriky-jako-symbol-luxusu-vime-proc-jsou-tak-drahe-kde-je-maji-nejlacineji-i-cim-ve-vyzive-tuto-zeleninu-snadno-nahradite/
  • blade  | 03.03.2023 21:46  | Reagovat
    Zrušme dva státní svátky a bude na důchody. Ušetříme tím miliardy jako Dáni, počítají experti. Dnešní anketa na CNN Prima News: Který státní svátek byste v rámci šetření zrušili? Nový rok / Den obnovy samostatného českého státu (1. ledna)0.4 % Velký pátek (variabilní)6.7 % Velikonoční pondělí (variabilní)0.5 % Svátek práce (1. května)22.9 % Den vítězství (8. května)1.5 % Den věrozvěstů Cyrila a Metoděje (5. července)5 % Den upálení mistra Jana Husa (6. července)7.2 % Den české státnosti (28. září)4 % Den vzniku Československa (28. října)1.2 % Den boje za svobodu a demokracii (17. listopadu)49.2 % Štědrý den (24. prosince)1 % 1. svátek vánoční (25. prosince)0.2 % 2. svátek vánoční (26. prosince)0.3 % Zdroj: https://cnn.iprima.cz/zrusme-dva-statni-svatky-jako-dansko-a-bude-na-duchody-prineslo-by-to-az-desitky-miliard-206400 ----------------------------------------- Dle ankety na webu CNN Prima News chtějí hlasující lidé nejvíce zrušit tyto dva svátky: Den boje za svobodu a demokracii (17. listopadu)49.2 % Svátek práce (1. května)22.9 % :-)
  • blade  | 04.03.2023 23:42  | Reagovat
    Slib senátora: „Slibuji věrnost České republice, slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony, slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“ ------------------------------------ Slib prezidenta: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. “ ------------------------------------ Uvidíme zda ho senátoři s Vystrčilem a prezident dodrží u retroaktivního snížení mimořádné červnové valorizace důchodů.
  • Dvořák  | 05.03.2023 08:29  | Reagovat
    17.listopad bych zrušil taky a jako druhý Velký pátek.
  • Jan P  | 05.03.2023 08:44  | Reagovat
    Toto je naprostá krádež. Občané této země roky makají, aby nedostali nic. Mezitím ti, kteří na nich vydělávají platí malé daně v daňových rájích a současná koalice jim dělá servis. Obzvlášť pirátské heslo "Pusťte nás na ně" je dnes úsměvné. Šmejdi. https://www.novinky.cz/clanek/domaci-paty-den-opozice-dotlacila-vladni-koalici-k-jednani-o-vikendu-40424777
  • Jan P  | 05.03.2023 09:19  | Reagovat
    Zde o ódéesácké lhářce a dezinformátorce - ale také mnohem podstatněji o tom, jak v naší pseudodemokracii funguje moc. https://medium.seznam.cz/clanek/adam-bartos-lzi-poslankyne-za-ods-a-jeji-mise-4107?fbclid=IwAR3-75v11I4i33V7OWD60MuAl5mTK68ZVRodKTEP7_dovCSiFrTLHxV9e8I
  • Jan P  | 05.03.2023 09:39  | Reagovat
    "vláda prosadila svou, opozice se ukázala jako reálně nekompetentní a možná obojaká v parlamentní proceduře, a ještě jí to nepochybně velká většina voličů zbaští." https://casopisargument.cz/?p=48876&fbclid=IwAR1AAmVJLj-E7CxU2fllJyZa5hyzlYFsSC51zwV944_6JSnsd4wlZ9QfcMk
  • Dvořák  | 05.03.2023 12:32  | Reagovat
    No vydržel jsem asi čtvrt hodiny koukat na Fialu,jdu si otevřít slivovici. Takovýho čuráka mít....
  • Zdeněk Gryc  | 05.03.2023 12:44  | Reagovat
    Zeman: Novináře je třeba likvidovat. Putin: To není nutné. echo24.cz/zeman-novinare-je-treba-likvidovat-putin-to-neni… Novinářů je příliš mnoho, je potřeba je likvidovat, řekl prezident Miloš Zeman ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi při jejich setkání v Pekingu. Putin byl Zemanovým bonmotem asi trochu zaskočen, ale nasadil na rozdíl od „střelce“ distingovaný styl monarchy. Likvidovat není nutné, omezit jejich počet je možné, odvětil ruský prezident. Rozhovor obou státníků vložil na Twitter zvláštní zpravodaj listu Komsomolskaja Pravda Dmitrij Smirnov, podle kterého bylo česko-ruské jednání nejzábavnější z dosud dvoustranných jednání ruské delegace v Pekingu. Zeman přichází chodbou spolu s Putinem. Český prezident se podivuje: „A tady jsou další novináři? Novinářů je příliš mnoho, že potřeba je likvidovat.“ „Likvidovat není nutné, stačí jejich počet omezit,“ udílí radu Putin. --------------- VÍ PROČ Putinova milenka si žije jak carevna. Únik fotek šéfa Kremlu rozzuřil, vynadal zpravodajcům Václav Černý 5. března 2023 10:24 Ruský prezident Vladimir Putin poskytuje své milence Alině Kabajevové nebývale luxusní bydlení podobné tomu, v jakém žili ruští carové. S detaily o jejím majetku přišel investigativní web Proekt. Bývalá moderní gymnastka, olympijská vítězka a desetinásobná mistryně světa, mu totiž měla v minulosti porodit syna, po kterém Putin dlouho toužil. Nezávislý investigativní web Proekt odhalil podrobnosti o životě devětatřicetileté Alině Kabajevové, která má být milenkou ruského prezidenta Vladimira Puitna. Informoval o tom web businessinsider.com. Podle některých zrdojů mají mít spolu dokonce víc potomků. V roce 2020 proto Putin pro Kabajevovou a jejich děti měl postavit rozlehlé sídlo o rozloze 13 tisíc čtverečních metrů. Nachází se jen půl kilometru od jeho hlavní soukromé rezidence u jezera Valdaj, uvedl Proekt s odvoláním jak na své anonymní zdroje, tak i některé veřejně dostupné údaje. Here's Putin's playground at Lake Valdai. Nice color scheme pic.twitter.com/q8DYkbH2KE — KT "Special NAFO sponsored CIA Operation" (@KremlinTrolls) March 1, 2023 Komplex se může pochlubit například obrovskými lázněmi se soláriem, kryokomorou, bazénem o délce 25 metrů, saunou, místnostmi pro bahenní koupele a masáže a také kosmetickými a stomatologickými prostory, uvedl Proekt. Později prý bylo na pozemku vystavěno také kotviště pro lodě a velké dětské hřiště. Mezi lety 2021 a 2022 zde měla být zřízena také malá motokárová dráha. Putin zde navíc nechal postavit soukromou železniční stanici, kterou má se svou milenkou využívat k nenápadným cestám po zemi. Honosné impérium má mít hodnotu 100 milionů liber, tedy více než 2,6 miliardy korun. Ze snímků, které Proekt zveřejnil, je patrné, že jde opravdu o luxusní rezidenci. Na fotografiích jsou vidět například zlaté židle, bohaté zdobené lustry či luxusní nábytek a nádobí. Odhalení Putina rozzuřilo Putin považuje svůj soukromý život za nedotknutelný a jakýkoli pokus o narušení jeho soukromí má tvrdé následky. V roce 2008 došlo například k uzavření Moskevských novin, které odhalily jeho vztah s Kabajevovou a uvedly, že se pár zasnoubil. Web Daily Mail informuje, že ruského vůdce odhalení zveřejněné Proektem rozčílilo do té míry, že hlasitě nadával zaměstnancům bezpečnostní služby FSB. Kvůli zveřejněným informacím se měl Putin také pohádat s Kabajevovou, informoval na sociální síti Telegram účet General SVR, který se odvolává na informace z okolí ruského prezidenta. „Putin řekl, že má stoprocentní informace o tom, že únik pochází z okruhu přátel Kabajevové,“ píše se tam s tím, že nikdo nikdy neviděl prezidenta tak rozzuřeného. „Neměl daleko k infarktu,“ uvedl General SVR. TAKÉ PŘEVZATO: Putinova milenka se má schovávat ve Švýcarsku i s dětmi Dnes 21:27 – Bern Alžběta Trousilová, Novinky Údajná milenka ruského prezidenta Vladimira Putina Alina Kabajevová se má údajně skrývat ve Švýcarku i se čtyřmi dětmi, jejichž otcem by měl být Putin. Všechny se měly narodit ve Švýcarsku a mají občanství této země. Vznikla ovšem petice, která žádá Švýcarsko, aby Kabajevovou vyhostilo. Podepsalo ji už 30 tisíc lidí. ------------ Co NATO ?
  • blade  | 05.03.2023 12:58  | Reagovat
    ...70 melounů za kampaň Pavla...70 melounů za kampaň Pavla...70 melounů za kampaň Pavla... E15 dnes píše: Pavlova kampaň vyšla na více než 70 milionů. Sponzoři mu pomohli jako třetí strana. Letošní prezidentské volby byly v mnoha ohledech nevídané. Novým elementem byl i způsob financování kampaně finalistů, kteří směli podle zákona utratit celkem padesát milionů korun. Letos využili jejich sponzoři také institutu třetí strany, který umožňuje vést kampaň ve prospěch některého z kandidátů. Více než dvacítka podnikatelů, byznysmenů a firem tak utratila přes dvacet milionů korun, a to zcela ve prospěch vítěze voleb Petra Pavla. Sponzoři se před druhým kolem skládali zejména na venkovní reklamu a inzerci v médiích. Necelý milion tak utratil například spolumajitel Jablotronu Dalibor Dědek, investor Michal Šlemr, zakladatel Livesportu Jiří Mareš, zakladatel Liftaga Martin Hausenblas, majitel Centropolu Aleš Graf nebo podnikatel Michal Nýdrle, jehož manželka byla volební manažerkou Pavlovy kampaně. Přes 850 tisíc vložil do finální fáze kampaně také bývalý diplomat a Pavlův blízký spolupracovník Petr Kolář. Jako třetí osoba se zaregistrovalo také komunitní Centrum PANT, které pomohlo Pavlovi s organizací předvolebního výjezdu do Ostravy. Výdaje za kandidátovu cestu do severních Čech zase na sebe vzali Starostové pro Liberecký kraj. Dohromady jde o více než dvacet milionů korun. Zdroj: https://www.e15.cz/domaci/pavlova-kampan-vysla-na-vice-nez-70-milionu-sponzori-mu-pomohli-jako-treti-strana-1396866?utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
  • Jan P  | 05.03.2023 13:09  | Reagovat
    Autoritář Putin má být obhajoba nejhorší vlády od roku 1953, kdy byla populace okradena o úspory v tzv. měnový reformě ? Zdeněk Gryc říká: Neděle, 5. 3. 2023 v 12:44 Zeman: Novináře je třeba likvidovat. Putin: To není nutné. echo24.cz/zeman-novinare-je-treba-likvidovat-putin-to-neni…
  • blade  | 05.03.2023 14:23  | Reagovat
    Obnoivitelně.cz - 3.3.2023 Neruský plyn má odlišné složení, české spotřebiče je potřeba přenastavit, upozorňuje sdružení inženýrů a techniků. Zdroj: https://www.obnovitelne.cz/clanek/2335/nerusky-plyn-ma-odlisne-slozeni-ceske-spotrebice-je-potreba-prenastavit-upozornuje-sdruzeni-architektu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
  • Dvořák  | 05.03.2023 16:03  | Reagovat
    https://youtu.be/BlWx2r2D__s
  • Zdeněk Gryc  | 05.03.2023 22:59  | Reagovat
    AKTUÁLNÍ RETRO ANONYMŮ JL: Nenávist, matka politiky české 24. března 2009 1:00 Kdyby vzal někdo píšťalu a vyvedl jako krysař z Hameln všechny ty politické čety někam pryč, koukali bychom veseleji. Byl by to pestrý středověký průvod. Ale taková píšťalička není, dnes bude celý ten dav hlasovat o vládě. Ta padne. Nebo už, co to čtete, padla. Nebo naopak nepadne. Je to jako v ruletě. Rozumět té politice nelze. Ale není to ani nutné, však jí nerozumějí ani její tvůrci. Rozumět té politice nelze. Ale není to ani nutné, však jí nerozumějí ani její tvůrci. | foto: David Port Kulička osudu rejdí, poskakuje, pak někam zapadne. Už už se zdá, že sem, a ryc, zapadne těsně vedle. Smysl to nemá, třebaže někdo prohraje, jiný vyhraje. Rozhodnou o tom holky Zubovky, Tlustý, či tamten poslanec, nebo jiný, či dva tři. Možná se vynoří nějaký dosud neznámý pravicový podivín, který si právě v den hlasování uvědomí, že se poradil se svědomím, a nemůže proto jinak. Rozumět té politice nelze. Ale není to ani nutné, však jí nerozumějí ani její tvůrci. Namátkou se v nich můžeme přehrabávat. Jediný silný znak politiky je nenávist. Toho k tamtomu a zpátky. Český silácký radikalismus slaví triumf. Je už dnes jedno, jestli to zavedl Sládek, Zeman, Paroubek, Tlustý, Topolánek, dál si dopište sami. Atmosféra je ostrá, zlá, připomíná začátek padesátých let, kdy se také každému měřilo krutě a nemilosrdně. Dnes se už nevěší, nebo aspoň zatím ne, ale policie už v tom dost lítá, soudy jakbysmet. Temné síly, tajná spojení, násilí, pohrdání zákony. Samo padání vlády je opřené o kauzu Wolf, v níž politicky pobuřuje muž Dalík, který se přimlouval za Wolfa, a nepobuřují policie a soudy, které tři roky nebyly schopny právně uspořádat celkem nesložitou kauzu. Ale to nevadí. Zavřený či ospravedlněný Wolf je bezcenný. Jako politická veličina je Wolf nejasný. Nenávist je nejsilnější politický motiv. Realista ve Sněmovně si řekne, mám na vybranou vládu Paroubka s účastí komunistů, nebo Topolánka se zelenými a lidovci. Takový je výsledek voleb, jiné budou za rok a půl a udělají třebas jiné varianty. Topolánkovi odpůrci zprava chtějí od jeho vlády to, co by v nynější koalici neprosadila. Chovají se jako opozičníci. Pod heslem Žádejte nemožné chtějí vládu rozložit. Když ale padne, nebudou to oni, kdo převezme moc, nýbrž levice. Protože jsi nesplnil toto či tamto, předáš moc Paroubkovi s Filipem, měla by znít jejich námitka. Je to atmosféra února 1948, levice jde k moci, pravice dělá vše, aby se to povedlo. Pro Topolánkovy kritiky to má výhodu: my byli vždy čistí. A nevýhodu: své čisté programy budou probírat doma na gauči. Ale ne každý je magor koncepcí jako Tlustý. Jsou i pravicoví odpadlíci s marginálními argumenty, které snad mají jen pohladit jejich zubaté ego, nic víc. U nás se nosí být husitou. Mít pravdu boží hlava nehlava. Stát na čisté zásadě za každou cenu. Zhuntovat stranu, zemi, sebe, politiku, ve jménu zásady. Cepy do rukou, sudlice, kuše, ať krev teče, uvidí se, co z toho vzejde. Nikdo neví, co bude první den po pádu vlády. Toto hlasování o vládě je hlasování husitů o čistotě knihy a kalicha. Laik by řekl, mají plány, cíle, kterých chtějí dosáhnout. Omyl, skáčou po hlavě do vody, hlavně když poteče krev nepřítele, kdysi přítele. Je až trapné opakovat starý ošoupaný vtip: Nevládnu já se svými dvanáctiprocentními daněmi? Ať tedy shoří celá chalupa a chcípne Topolánek se zločinnými patnácti procenty. Pak se uvidí, co asi bude dál. Čitelný politik je Paroubek. Padají mu preference, bojí se, že Topolánek loví v EU přízeň voličů, jde do útoku. Zmatky po pádu vlády mu mohou nahrát. Minimálně zakryjí příznivý dojem z předsednictví. Co chtějí ostatní, bůh suď. Krev Topolánka. To je na politiku dost málo. Založ, Tlustý, stranu, vyhraj volby a prosaď dvanáctiprocentní daň. Ale to by si nenávist, matka politiky české, neužila. Autor: Karel Steigerwald Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nenavist-matka-politiky-ceske.A090323_193410_nazory_abr
  • Zdeněk Gryc  | 05.03.2023 23:07  | Reagovat
    " Ale to by si nenávist, matka politiky české, neužila." Dvořák říká: Neděle, 5. 3. 2023 v 12:32 No vydržel jsem asi čtvrt hodiny koukat na Fialu,jdu si otevřít slivovici. Takovýho čuráka mít…. „blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má“ anonymně popírá svou autobiografii anonyma a píše: 1. blade říká: Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59 Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > mel si co chceš, stejně to nikdo nečte a nikoho to nezajímá > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH. Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM. Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel !
  • blade  | 06.03.2023 13:57  | Reagovat
    :-) Senilní děcko Grycák má Vánoce > zde je dárek > https://youtu.be/_da_WjdHmcQ?t=176
  • blade  | 07.03.2023 15:51  | Reagovat
    https://www.biedronka.pl/pl/press,id,hugi17unm,title,biedronkowe-oszczdnoci-p-oferta-od-06-03#page=1 1 zlotý = 5 korun :-)
  • Svatopluk Beran  | 13.03.2023 17:29  | Reagovat
    FANTASTICKÁ ŠVIHLÍKOVÁ SI BEZ NERVŮ MAŽE NA CHLEBA VLÁDNÍ NERV, VYSTRČILA, FIALU JUREČKU A VŮBEC VŠECHNY TY VLÁDNÍ SUPEREKONOMY. https://www.youtube.com/watch?v=3_hMYbuvHc0
  • Zdeněk Gryc  | 13.03.2023 18:10  | Reagovat
    "přivezly stovky pronajatých autobusů“ Stačil by slunný jarní den Beran + Gryc v autobusu do Prahy Beran za Bobošíkovou, Gryc na "Malou stranu" -------------------------- Nyní „km“ Dříve „čtenář“, by měl v některém ze svých obvyklých příspěvků, tak nějak přímo a chlapisky, upozornit na pozvánku „do Prahy“, některému důchodci by se hodilo, na den a za dax, navštívit „ Matičku Prahu“ 300Kč na stravné netřeba, stačil by autobus. „Další z více než 40.000 účastníků dnešní akce přivezly stovky pronajatých autobusů“
  • paní Vladimíra  | 19.03.2023 01:10  | Reagovat
    Jak přimět svou bývalou manželku/manžela nebo milence, aby se k tobě vrátil, i když požádal o odpuštění Dr Sacre je skvělý kouzelník, pomohl mi získat mého milence zpět a přiměl ho, aby mě tolik miloval děkuji Dr Sacre sledujte na instagramu @drsacre E-mailová adresa: sacretempleofpower@gmail.com WhatsApp/Telegram číslo: +2349076034359 paní Vladimíra
  • Jan P  | 21.03.2023 20:56  | Reagovat
    Jeden z mála českých umělců používající rozumu. S hercem, hudebníkem a moderátorem Bořkem Slezáčkem o příčinách jeho kritického postoje ke kapitalismu i o hereckém prostředí. https://www.advojka.cz/archiv/2023/5/kapitalismus-stve-lidi-proti-lidem
  • Svatopluk Beran  | 03.04.2023 07:27  | Reagovat
    Ví tento Telečsko-Dačický demagog, že spotřební koš důchodce je rozdílný než spotřební koš občana? TO MU SKUTEČNĚ TA ESKALACE A PODPORA AMERICKÉ VÁLKY V EVRPOPĚ NA ÚKOR ČESKÝCH DŮCHODCŮ I CELÉ SPOLEČNOSTI STOJÍ ZA TO? JE VŮBEC MOŽNÉ ŽÍT S TAKOVOUTO NENÁVISTÍ? CO NA TO JEHO RODINA? MÁ SLÍBENO ŽÍT NA OSTROVNÍM ČÍNSKÉM ÚZEMÍ, NEBO DOSTANE KLÍČE OD AMERICKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANÍČÍ OD NĚJAKÉHO BYTU V USA? KOMU JEŠTĚ BUDE LÉZT DO ..... https://fb.watch/jdYfzTiclj/
  • Svatopluk Beran  | 12.04.2023 06:22  | Reagovat
    EVROPAN - MACRON - VERSUS AMERICKEJ VLEZDOPR.ELA - VYSTRČIL - S ROZDÁVÁNÍM KLÍČŮ A PŘIPRAVUJÍCÍ NAŠE OBČANY DO DALŠÍ AMERICKÉ VÁLKY https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-musi-odolat-tlaku-stat-se-nohsledem-usa-rika-macron-po-navsteve-ciny-40428195
  • Zdeněk Gryc  | 12.04.2023 09:46  | Reagovat
    Těžké časy diplomacie S odchodem Miloše Zemana skončilo letité prosazování zahraniční politiky laskavé k Rusku a k Číně. Prezident také kromě jiného tlačil na posty velvyslanců své favority. Deformoval tím celou českou politiku.
  • Zdeněk Gryc  | 12.04.2023 12:50  | Reagovat
    PUTINŮV JIHLAVSKÝ DEMAGOG BÍDA Svatopluka Berana Vyfutrovaná doláči gastarbeitra v USA --- Svatopluk Beran říká: Pondělí, 3. 4. 2023 v 7:27 Ví tento Telečsko-Dačický demagog, že spotřební koš důchodce je rozdílný než spotřební koš občana? TO MU SKUTEČNĚ TA ESKALACE A PODPORA AMERICKÉ VÁLKY V EVRPOPĚ NA ÚKOR ČESKÝCH DŮCHODCŮ I CELÉ SPOLEČNOSTI STOJÍ ZA TO? E VŮBEC MOŽNÉ ŽÍT S TAKOVOUTO NENÁVISTÍ? CO NA TO JEHO RODINA? MÁ SLÍBENO ŽÍT NA OSTROVNÍM ČÍNSKÉM ÚZEMÍ, NEBO DOSTANE KLÍČE OD AMERICKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANÍČÍ OD NĚJAKÉHO BYTU V USA? KOMU JEŠTĚ BUDE LÉZT DO ….. ---------------------------------------------------------------------------- „OD NĚJAKÉHO BYTU V USA?“ Proč nakupuje Babiš + Putinova ex- manželka vily na jihu Evropy, to… Grossovi koupili byt na Floridě za 13 milionů 11. dubna 2008 0:31 Šárka Grossová si koupila luxusní letní sídlo na Floridě. Za byt na pobřeží Atlantiku v rezidenčním komplexu zvaném Hidden Bay dala manželka bývalého premiéra podle informací MF DNES v přepočtu necelých třináct milionů korun. Zaplatil ho s největší pravděpodobností Stanislav Gross. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/grossovi-koupili-byt-na-floride-za-13-milionu.A080410_210416_domaci_dp --- BÍDA + CHCIMÍR Je třeba snížit důchody – aby bylo na stíhačky. Jan Žižka | Středa, 15. 2. 2023 v 16:41 Tak nám okradli důchodce (a další) Jan Žižka | Pondělí, 6. 3. 2023 v 0:15
  • Jan P  | 12.04.2023 15:45  | Reagovat
    Stejně je vtipné jak Babiš vyjebal s ODS. Všichni věděli, že zrušení superhrubé mzdy je ideologická past. A oni se stejně nechali chytit. A teď jsou v hajzlu. Úplně v hajzlu. Další volby projedou na celé čáře. A Babiš nebude potřebovat ani žádného marketingového génia. Blbci.
  • Jan P  | 12.04.2023 18:42  | Reagovat
    Dobře napsáno. "Asi není třeba dodávat, že kdyby ve Francii „unikl“ na veřejnost podobný návrh jako ten Stanjurův, nehořely by nejspíš jen obvyklá auta, ale i parlament. A zcela oprávněně, protože přijít v časech rekordní inflace s návrhem na zdražení léků, vody, tepla, palivového dřeva nebo veřejné dopravy, jako je tomu v případě Stanjurovy reformy, je nehoráznost." https://a2larm.cz/2023/04/nejhorsi-ministr-financi-opet-v-akci-diru-v-rozpoctu-maji-na-zvysenem-dph-zaplatit-ti-nejchudsi/?fbclid=IwAR0T4omPIym8DTx0pZTr4fG_6y3eeLXxhk1Tn5J4hwo2-mCqqnaveJoXX3k
  • Dvořák  | 12.04.2023 20:23  | Reagovat
    No jo,hnědý, modrý zelenožlutý. Když to dá blbě, vyletí pojistky a zase je nahodí. Přece státní kasa nemůže být složitější.
  • Jan P  | 09.07.2023 22:14  | Reagovat
    S ekonomickým úpadkem Evropy je logický, že se k moci budou dostávat ultrapravičáci. Evropa se musí zbavit neoliberálního myšlení a toxickýho poddanství na zámořským hegemonovi, jinak je odsouzena ke zkáze. Krajně pravicové strany se v Evropě dostávají k moci. Je na řadě Španělsko? https://www.nytimes.com/2023/07/08/world/europe/far-right-parties-are-rising-to-power-around-europe-is-spain-next.html?fbclid=IwAR1K2opxZ-KUqFx92D-MsD43v3mSmrZ5WV85gwk0FrJ0a9sY09n7UdcVYzs

Přidat Komentář Vrátit se nahoru