Reklama
Dnes je čtvrtek 19.09.2024      svátek má Zita
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Volha.

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 14.04.2023 21:43

Tak v neděli třetí díl. Dejte si to, fakt to stojí za to.

Že je to nadsázka a ukazuje to jen to špatné?

No a co - vždyť to není žádný dokument.

Polovinu života jsem v té době prožil a seriál tu atmosféru a to co se tehdy dělo z mého pohledu přesně vystihuje a to je pro mne osobně to nejpodstatnější. Hnusné roky plné lži, falše, udavačství, ohýbání se, křivení, šlendriánu a ... beznaděje.

Tak jsem to měl já. Hlavně tu beznaděj. A to masivně překrývalo i to dobré a pěkné, čím jsme tehdy žili.

Ten z "hlavních padouchů" ,  v civilu jeden z nejpopulárnějších herců dneška, Jiří Dvořák, o tehdejší době, o seriálu, o legiích, o vlastenectví:

https://ct24.ceskatelevize.cz/.../3578140-je-dobre-ze-se...

Byť se zdá, že je to už fráze, lépe to opravdu asi vyjádřit nejde. Vlastenectví vskutku není nenávist k cizí zemi - jak nám ji ukazují ti, co křičí o žlutomodrých hadrech. To je dnes totiž ta dělící čára. Vlastenectví je láska k vlasti a pro mne osobně je to nejen Česká republika ale už i Evropa. Ta Evropa, kam chce patřit i Ukrajina. Chce prostě do civilizace a brání při tom i nás. Proto je třeba jí pomoci. Nemáme totiž jinou šanci, než se ubránit, chceme-li pořád slušně a důstojně žít.

I proti té páté koloně, která chce pravý opak. V současnosti jeden z hlavních škůdců naší společnosti, Jindřich Rajchl, přijíždí ve svém Porsche bojovat proti té bídě. Ještě pár demošek a koupí ho i pro manželku. A o tom to přece je. Skvělý podnikatelský záměr, co se chytil. Dneska už naštěstí nemáme estebáky, zato máme tyhle týpky.

Nejvíce mně ale šoklo, že přesně, ale úplně přesně takového týpka jako je ten Pekárek jsem znal a dodnes ho mám před očima. Se vším všudy, co je v tom filmu. Taxikář.

Takže celkově -  za mne rozhodně dobrý počin, důležité hlavně pro ty, co tu odpornou dobu nezažili nebo už trochu pozapoměli. A vlastně i pro ty, co se proti tomu tak zuřivě vymezují, nadávají a křičí...ne - tak to nebylo...Bylo. Vidím ty všechny, co vlastně jenom chtějí, aby se to vrátilo, dnes na těch demoškách proti bídě. A za ten mír. Vy jste ta bída tohoto národa a je moc dobře, že vás takhle někdo paroduje.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

apteka-russia.ru: My, občané Protektorátu (1/3)
ztaletzmre: My, občané Protektorátu (1/3)
BryanRoors: My, občané Protektorátu (1/3)
Migueledige: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: Rozepře

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

21 komentářů

Přidat Komentář

  • Zdeněk Gryc  | 15.04.2023 08:14  | Reagovat
    Celou dobu za totáče jsme bojovali za mír, dokonce i ta nahatá socha profesora Kokrdy na sídlišti za poštou v Telči, neprošla socialistickou komisí, dokud jí Kokrda nepřidal do ručiček mírovou holubičku. Dneska už se všimné v krabici od bot už nenosí. Vrábelovi posílají zlaté cihličky. Kšeft, či strašení s bídou a emigranty Okamury, je tak úspěšný, že jeho „tower“ navrhuje „výhodně“ švýcarský architekt. Vytrvat v podpoře Ukrajiny nebude snadné, podívejme se na Maďarsko. Autor blogu není ve své iniciativně sám. Dozvěděli jsme se o tom, když jsme seděli u táboráku v údolí Černého Váhu s Pavlem Brantálem 20.10.2022 "naposledy", je už pro mne opravdu asi naposledy. To co zde nepopisuje autor blogu, tak Brantál také několikrát, se svým „expedičním“ autem pro Ukrajinu udělal. PS. PUTINOVIC TROLLOVÉ JSOU NEJEN V JL VELMI AKTIVNÍ
  • jihlavák  | 15.04.2023 09:21  | Reagovat
    Je papež také putinův troll? Není, jen kulantně sdělil, kdo konflikt vyprovokoval. Papež také uvedl, že na současné události by se nemělo hledět stylem „Červená Karkulka“, tedy že Karkulka byla dobrá a vlk zlý. „Je to globální záležitost, velmi komplexní a provázaná,“ dodal. Řekl také, že před válkou hovořil s jedním šéfem státu, jehož nejmenoval, a ten podle papeže vyjádřil obavy z chování NATO. „Zeptal jsem se ho proč? A on mi odpověděl: Štěkají u bran Ruska a neuvědomují si, že Rusové jsou imperiální a nedovolí žádné zahraniční mocnosti se přiblížit,“ uvedl papež. Zdroj: https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/valka-na-ukrajine-neni-cernobila-je-treba-hledat-jeji-priciny-rekl-papez/2219165 Trochu jiný pohled, než nám prezentují kolaborantská ulhaná média: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-na-ukrajine-se-odehrava-svetova-valka-rekl-papez-40425460
  • Jan P  | 15.04.2023 10:09  | Reagovat
    Očekávám seznam správných názorů. Když mohla vláda udělat několik kampaní, které ji vychválily do nebes, jistě vydá i brožurku k tématu . Za komoušů to bylo jasné, takže čekám, že stačí přehodit pár zastaralých názvů a zbytek klidně ponechat. Já se s těmi demonstranty Jindřicha Rajchla nemusím shodnout skoro na ničem (anticovidismus, popírání klimakrize, národovectví, rasismus, proputinismus apod.), jenže oni mají naprosto reálný pocity křivdy kvůli sadisticky asociální vládě, která de facto vyhlásila válku vlastní populaci, přičemž vztek těch lidí nikam nezmizí. Naopak bude narůstat. To ty lidi jako pozavíráme, nebo je zbavíme volebního práva? Za minulého režimu byl nedostatek banánů apod., dnes nám experti radí, ať nejíme drahou zeleninu, místo toho, aby se řešila příčina tohoto žalostnýho stavu. Co se týče zmiňovaného televizního miniseriálu Volha, herecký obsazení fajn, ale jinak mě zvlášť nenadchnul.
  • Jan P  | 16.04.2023 09:50  | Reagovat
    Vláda kleptoprivatizačním oligarchům vědomě slouží a ODS to dělá už víc než třicet let. Tak dlouho už tu funguje Klausova plutokracie, kterou tu máme místo slíbené demokracie. Jsem velmi rád, že ty pravicové karieristické krysy od Pirátů ztrácejí. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pruzkum-median/r~e6a8f19edaa211ed8b4e0cc47ab5f122/?fbclid=IwAR30PIoENMLIUH_SlzKt9WDjzA-CMH4twqLeBgTwqKsDW7cjmTpViqWvQQI Zatímco světoví miliardáři loni chudli, českým se naopak dařilo. Pánové Křetínský, Komárek a Tykač budou jistě souhlasit, že energetický byznys je u nás doslova zlatý důl. Nováčkem v žebříčku nejbohatších Čechů je Michal Strnad. 70 % obratu jeho firmy tvoří výroba zbraní a mezi dolarové miliardáře ho poslala válka na Ukrajině. Každá taková připomínka majetkové nerovnosti se odmítá jako závist, až objevíte fotku Rajchla s porsche a voila, z majetku se stane zcela zásadní argument: "V současnosti jeden z hlavních škůdců naší společnosti, Jindřich Rajchl, přijíždí ve svém Porsche bojovat proti té bídě. Ještě pár demošek a koupí ho i pro manželku. A o tom to přece je. Skvělý podnikatelský záměr, co se chytil. Dneska už naštěstí nemáme estebáky, zato máme tyhle týpky." Fialova pravicová vláda zkouší to, co dělala už za Nečasovy vlády: zvýšení DPH, tedy degresivní daně, která nejvíce dopadne na střední a nízkopříjmové vrstvy a příliš neublíží pravicovým voličům a sponzorům. Je na čase, aby v Česku bohatí a majetní platili vyšší daně, všechno ostatní jsou kecy.
  • Svatopluk Beran  | 16.04.2023 22:48  | Reagovat
    PODLE MNE JE DEMOKRACIE O TOM KDO JI PŘIVEDL NA SVĚT ALE O TOM ŽE SI OBČANÉ SAMI RAZHODNOU O TO JAK CHTĚJÍ ŽÍT, PŘIČEMŽ TO NESMÍ BÝT JAK OTROKÁŘSTVÍ, FEUDALISMUS, FŠISMUS ANI KOMUNISMUS. POKUD NĚKDO, JAKO NAPŘÍKLAD SOCIALISTICKÝ ARCHITEKT, ČI SOCIALISTICKÝ VOJÁK-DNES KAVÁRNÍK URČUJÍ, CO SMÍ BÝT V DEMOKRACII PRO OBČANY JEDINNÁ MOŽNÁ ŽIVOTNÍ ALTERNATIVA, TAK SE OPĚT VRACÍME DO MINULOSTI A MUSÍME SI VYŽRAT OPĚTOVNĚ HISTORII VŠECH ZMÍNĚNÝCH AKTERNATIV.
  • Svatopluk Beran  | 16.04.2023 22:49  | Reagovat
    PODLE MNE ,,není,, DEMOKRACIE O TOM KDO JI PŘIVEDL NA SVĚT
  • Zdeněk Gryc  | 16.04.2023 23:50  | Reagovat
    PUTINŮV TROLL NEPŘEKVAPIL ale ani NEZKLAMAL
  • Svatopluk Beran  | 17.04.2023 10:36  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Neděle, 16. 4. 2023 v 23:50 PUTINŮV TROLL NEPŘEKVAPIL ale ani NEZKLAMAL ---------------------------------------------------------------------------------------------- SOCIALISTICKÝ ARCHITEKT-UDAVAČ, COVBOJ Z VOLEVČIC A ZÁROVEŇ AMERICKÝ FAŠISTICKÝ OSEL, SI OPĚT ODUŠEVNĚLE HÝKL :)
  • VladimírV  | 18.04.2023 12:57  | Reagovat
    Kupodivu, už i ČT ve 168 hodin "přišla na to", že v počínání vlády není něco v pořádku. Samotná demonstrace byla tentokrát v popředí zájmu i jejích reportérů, ovšem evidentně nepřipravených na otázku pana Rajchla: " Co že naše vláda za rok a půl vládnutí vlastně udělala pro své občany.". Pan reportér si nakonec nevzpomněl, ne že by byl až tak natvrdlý. Ejhle Porsche pana Rajchla. Nic, co by nebylo obrazem lidí podobných profesí. Mizivé výdaje při jejich podníkání, tak se hodí mít drahé auto na jejich zvýšení. Jak pravil pan Kroupa. Jsem rád, že nejsem na Slovensku, tam je politická situace daleko horší. Jaro bude zřejmě zajímavé, zvlášť vzhledem k mezinárodní situaci, kdy se neprobouzejí ze zimního spánku nejen medvědi.
  • Jan P  | 18.04.2023 19:28  | Reagovat
    Jenom abych tomu správně rozuměl: Pokud nejsem sám chudý jak kostelní myš, nemám právo protestovat proti chudobě, protože... proč vlastně? Protože chtít, aby nikdo nežil v bídě, by byl komunismus? Pavel Veleman se trefil do černého. "Tento člověk pro mě symbolizuje další typ obchodníka se zoufalstvím jeho podporovatelů. Jeho životopis je ukázkou českého kariérismu v šedých stokách fotbalové mafie a dnes další postava v řadě českých populistických figur, které se střídají na Václavském náměstí, jako svatí na orloji. (...) Přemýšlím, čím je lidem pod pódiem tento člověk sympatický a docházím k názoru, že vlastně ničím. Říká a opakuje velmi nahlas a hlavně chlapácky to, co lidé pod pódiem cítí opravdu pravdivě, bolestně, živočišně, emočně a bouřlivě. On to však "jen" vykřikuje. O co méně tomu rozumí, o to více přidá na hrané intenzitě křiku. Opravdovou životní zkušenost životů těch občanů, kteří mu tleskají - pan Rajchl však nikdy nežil,nežije a žít nebude - jen ji využívá. To je však v této době vlastně normální, který politik toto nedělá? (...) A tak současné partaje a hnutí - vyprázdněné personálně, myšlenkově, mravně, zakleté v děsivém nezájmu veřejnosti o jejich činnost, nikdy nemohou pochopit opravdovou společenskou vášeň naštvanosti z materiální chudoby, každodenního ponížení na pracovišti, fyzickou únavu a celkovou udřenost těžkého života, který jim tito politici stále více ztěžují, komplikují, jsou nad ně povýšení, vysmívají se jim. "Nemůžeme za Váš smutný život, který má příčinu ve vaší neschopnosti" " https://blisty.cz/art/112968-nase-neonormalizacni-sobectvi-muze-za-vase-neradostne-zivoty.html
  • Svatopluk Beran  | 19.04.2023 10:27  | Reagovat
    KOMUNISTICKÁ TOTALITA BARTOŠKA A TÉTO VLÁDY V PARLAMENTU https://www.youtube.com/watch?v=TvEHkII-JX0
  • Zdeněk Gryc  | 19.04.2023 15:50  | Reagovat
    Eva Rozehnalová umřela Eva umřela… středa 17 srpna 2022. Nezapochybovala jsem o tom, čím budu, říká dcera architekta … https://vysocina.rozhlas.cz/nezapochybovala-jsem-o... WebEva Rozehnalová, dcera Bedřicha Rozehnala, přijela na sklonku roku 2019 knihu do Nového Města pokřtít. Její otec je totiž autorem architektonického návrhu. Dáša Kubíková ji … --- snad se její povídání podaří otevřít.
  • Jan P  | 19.04.2023 17:48  | Reagovat
    Bravo Valeš! Skutečně výborná analýza. „Proud nespokojených občanů v české společnosti sílí tak, jak se zhoršuje ekonomická situace lidí. A co je špatnou zprávou: ještě bude sílit, a to mimo jiné i vzhledem k tomu, že vláda zatím nepředložila žádný smysluplný scénář, jak z této šlamastyky ven,“ uvedl svou analýzu v Rozstřelu politolog Lukáš Valeš https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-lukas-vales-fiala-rajchl-rusky-svab-selhava-babis.A230418_154839_domaci_vov
  • Svatopluk Beran  | 19.04.2023 18:51  | Reagovat
    AMERICKÝ DOLAR VERSUS ČÍNSKÝ JUAN KDO MŮŽE VĚDĚT Z ČEHO BUDOU DNEŠNÍ TŘICÁTNÍCI VYCHÁZET? Z DOLARU NEBO JUANU. JAK MATOUCÍ JE DNEŠNÍ DISKUZE O DŮCHODECH POD DOLAROVOU DOMINANCÍ. SVĚT ZA DVACET, TŘICET LET BUDE ŮPLNĚ JINÝ, DNEŠNÍ ZÁKONODÁRCI JSOU NAPROSTÍ DILETEANTI NEBO SPÍŠ LHÁŘI A MANIPULÁTOŘI S BUDOUCNOSTÍ. https://www.youtube.com/watch?v=xmfJbF-eKts
  • VladimírV  | 19.04.2023 19:12  | Reagovat
    Ano, analýza pana Valeše vystihuje problém. Ovšem nevystihuje podmínky pro přerod naší politické scény. Počínání současné vlády je samozřejmě obrovským průšvihem. To ovšem samo o sobě není pádným důvodem k tomu, aby musela skončit. Máme totiž parlamentní demokracii, kdy se hraje absurdní divadlo s předem známým koncem. Holt občany zvolená 108, Senát a prezident si jdou na ruku. Co je kromě výše uvedeného vágní při prosazování potřebných změn, je "bukaření" velké části opozice, která dosud nenašla potřebnou odvahu uplatnit svoje poslání a ukázala se voličům v ulicích. Rovněž odbory, tradiční hlásná trouba revolučních nálad ve společnosti, stojí z velké části stranou. A tak se musíme spokojit s tím, že otěže vzal do ruky člověk, který může v leckoms vzbuzovat nedůvěru. Nicméně, jeho rétorice patří dík, je totiž nakažlivá. Ač jsem veskrze optimista, dovolím si tvrdit, že dění u nás pozitivně neovlivní naše politická scéna, nýbrž události v Evropě. Čím déle bude Evropa váhat si přiznat, že i válka na Ukrajině, tak jako i jiné války jsou především o penězích, v tomto případě pak o záchraně světové dominance USA, tím může být hůře. Do začátku nové prezidentské kampaně v USA zbývá půl roku a tak může nastat něco, co si opravdu nepřeji. Za zájmy USA se může začít válčit i jinde v Evropě. Tím pádem přestanou být jakékoliv smysluplné rozbory dění u nás zbytečné.
  • Svatopluk Beran  | 19.04.2023 19:46  | Reagovat
    ODS A JEJICH ŘEPORYJSKÝ STAROSTA - HULVÁT - , KTERÝ BY NEJRADĚJI VYSTŘÍLEL VŠECHNY ČECHY, KTEŘÍ NETÁHNOU S PĚTIKOALICÍ V CELOSVĚTOVÝCH ZÁJMECH USA. https://konecna.cz/bez-obalu-11-2023-jak-se-postavila-ods-ke-starostovi-z-reporyji-stanjurovo-hospodareni/
  • Jan P  | 20.04.2023 16:23  | Reagovat
    Vidím to podobně jako Vladimír V. Je mi taky sympatický, že desítky tisíc lidí se dokážou ozvat proti vládě. Ale nevím, jak by mohli cokoliv změnit, i kdyby se na tom Václaváku sešlo 250 000 (jestli by se tam vešli), když ve Francii masově větší, radikálnější a demonstrující řádově déle, nezměnili nic. Jasně, odpor proti pravicové asociální vládě by měly táhnout odbory, ČSSD/levice. Nechci být pesimista, ale už dlouho tvrdím(a nejsem jediný), že na to naše levice ani odbory nemají(...) Taky bych rád viděl nějakou solidní levicovou opozici, ale zatím ani vidu ani slechu. Asi bude potřeba ještě pár dalších asociálních zhůvěřilostí ODS, to je snad konečně rozhejbe.
  • Svatopluk Beran  | 23.04.2023 08:23  | Reagovat
    Také si nemyslím že to vládu složí. Ale i když protestující občané a opozice prohrávají A VLÁDA I KDYŽ DĚLÁ VŠECHNO NAOPAK NEŽ MĚLI VE SVÝCH PŘEDVOLEBNÍCH ZADÁNÍCH, dávají občané jasně najevo, že s TOTO NESCHOPNOU VLÁDOU NESOUHLASÍ A NECHTĚJÍ ABY VLÁDLA. Pokud nebudou v ulicích, tak na konci funkčního období bude vláda argumentovat s tím, že NIKDO NEPROTESTOVAL A VŠICHNI SOUHLASILI a tudíž bylo všechno v pořádku. To že občan prohrává s HLUPÁKAMA NESMÍ ZNAMENAT, ŽE OBČANSE SKLONÍ, BUDE OHNUTÝ A ŽE I KDYŽ REJE TLAMOU V ZEMI Z NAŠICH DNEŠNÍCH JEDNOSTRANNÝCH, AŽ TOTALITNÍCH MEDIÍ, TAK ŽE SE BOJÍ A NEBRÁNÍ.
  • Jan P  | 23.04.2023 10:39  | Reagovat
    V diskusi doplním příspěvek Svatopluka Berana. Proti bídě a neschopné vládě se má demonstrovat, protestovat a stávkovat, o tom žádná. To, co předvádí Fialova vláda není neschopnost, ale zločinný záměr. Jenže Češi nemohou demonstrovat jako Francouzi, protože mají mimo jiné méně volného času a jsou z práce unavenější. V pracovních táborech se nikdy moc nedemonstrovalo. Průměrný počet skutečně odpracovaných hodin týdně v hlavním zaměstnání podle pohlaví, věku, profesního postavení, na plný/částečný úvazek a ekonomické činnosti (od roku 2008) https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/lfsa_ewhan2/default/bar?lang=en&fbclid=IwAR3Ow6thAR_FxNzIGLlHmZvYsi12_3dDgrRwTNS2XzmzCBWFLo3OYoODgos Podle modelu agentury Median na základě průzkumu 2.3.-2.4. 2023 politická situace nahrává parlamentní opozici, vládní strany by tak většinu už nedaly. Levicové strany ale i Trikolora i další subjekty by skončily mimo Sněmovnu. Úleva: Pravicová vláda ODS a jejích podržtašků příští volby nepřežije Zděšení: Bude vládnout koalice ANO a SPD ? Realita: Babiš to udělá s ODS, ODS tím "zachrání" republiku před fašisty, vlk se nažere, koza zůstane celá a karavana jede dál...
  • Svatopluk Beran  | 23.04.2023 16:39  | Reagovat
    Realita: Babiš to udělá s ODS, ODS tím „zachrání“ republiku před fašisty, vlk se nažere, koza zůstane celá a karavana jede dál… ANO I TAKTO OTŘESNĚ MŮŽE POKRAČOVAT DĚNÍ V ČR BEZ LEVICOVÝCH POHLEDŮ A NÁROKŮ NA SVĚT A VLASTNÍ ŽIVOT NA TÉTO PLANETĚ.
  • Jan P  | 24.04.2023 19:55  | Reagovat
    Pokud se chcete zorientovat v dění kolem protivládních demonstrací a krajně pravicových stran doporučuju podcast Kolaps s politologem a sociologem Ondřejem Císařem. Padají tam dost zajímavé informace a definice. Jaký je např. vztah mezi Okamurou, Babišem, KSČM a takovým Rajchlem: https://a2larm.cz/2023/04/retezove-maily-nikoho-nemobilizuji-prikladame-jim-vetsi-vyznam-nez-maji-rika-sociolog-cisar/

Přidat Komentář Vrátit se nahoru