Reklama
Dnes je čtvrtek 19.09.2024      svátek má Zita
Zpět
Miloš Vystrčil

Narozen v roce 1960 v Dačicích, od narození žije v Telči. Na podzim roku 2010 zvolen senátorem obvodu 52 - Jihlava. Od roku 2020 je předsedou českého Senátu. www.vystrcil.cz

http://www.vystrcil.cz/

Konference předsedů

Miloš Vystrčil | 27.04.2023 13:13

Až tento článek vyjde 25. 4. v úterních Jihlavských listech, bude probíhat právě druhý den dvoudenní Konference předsedkyň a předsedů parlamentů Evropské unie, na kterou do Prahy přijelo celkem 52 zahraničních delegací.


Znamená to, že kromě delegací parlamentů členských zemí Evropské unie v čele v naprosté většině s předsedkyní nebo předsedou se konference zúčastní delegace z mnoha dalších evropských parlamentů. Velký význam připisují pražské konferenci zejména kandidátské země Evropské unie, mezi které patří Albánie, Černá Hora, Severní Makedonie, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Moldavsko, Ukrajina a Turecko.


Celkem rozumím tomu, že tato velká hromadná setkání politiků zpravidla občany příliš neoslovují, pokusím se přesto alespoň několik zajímavostí sdělit.


Kromě společného dvoudenního zasedání, které probíhá ve vymezeném čase, jsou velmi důležitou součástí takovýchto hromadných setkání dvoustranné rozhovory, ve kterých se domlouvají společné postupy v oblasti například hospodářské nebo obranné politiky nebo třeba možnosti spolupráce v oblasti vědy, výzkumu nebo možnosti spolupráce jednotlivých parlamentů při řešení legislativních otázek a otázek zahraničněpolitických.


Výhodou totiž je, že jste schopni během tří dní stihnout třeba i více než deset dvoustranných rozhovorů a přitom nemusíte cestovat do deseti států a vše absolvujete ve třech dnech na jednom místě.
Velmi důležitá je proto příprava na takováto setkání, a to jak po obsahové stránce, tak po stránce vytváření reálného časového harmonogramu tak, aby se jednotlivé schůzky nepřekrývaly a aby bylo možné zároveň absolvovat i společné konferenční plenární zasedání.


Pokud se vše podaří, jak jsme naplánovali, osobně absolvuji (pro úterý již platí spíše, že jsem absolvoval) počínaje nedělním odpolednem, věřím, že až deset dvoustranných schůzek, a k tomu menší skupinové jednání s kandidátskými zeměmi.


Protože Senát a Poslanecká sněmovna mají celou konferenci na starosti jako hlavní organizátoři, znamená to, že s paní předsedkyní Poslanecké sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou jsme každý z nás jeden zasedací den v době plenárního jednání moderovali a ve druhém dni vystupovali s úvodním projevem. Naším českým úkolem také bylo navrhnout témata konference a připravit koncept možných závěrů. Asi není příliš překvapivé, že hlavním obsahem konference byla debata o situaci na Ukrajině, o dalších možnostech pomoci a podpory Ukrajiny, obnovy Ukrajiny a druhý den byla hlavním tématem spolupráce demokracií a také nebezpečí strategické závislosti na autoritativních režimech.


Na závěr děkuji všem čtenářům, kteří dočetli můj článek až sem do samotného konce, za trpělivost a zájem. Považoval jsem za správné alespoň trochu přiblížit zevnitř, co přípravě takové velké mezinárodní konference předchází, a k čemu všemu vlastně taková setkání slouží.


Uvědomuji si, že jsem ještě nenapsal, že celá tato konference je (byla) vlastně jakýmsi završením našeho úspěšného evropského předsednictví a uzavřením jeho parlamentního rozměru. Věřím, že vše vyjde či vyšlo a vynaložená práce a energie se vyplatily. Mějte se pěkně.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

apteka-russia.ru: My, občané Protektorátu (1/3)
ztaletzmre: My, občané Protektorátu (1/3)
BryanRoors: My, občané Protektorátu (1/3)
Migueledige: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: Rozepře

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

15 komentářů

Přidat Komentář

  • Jan P  | 27.04.2023 17:57  | Reagovat
    Co si pojmem demokracie předseda Senátu Miloš Vystrčil představuje ? Volby jednou za čtyři roky a mezitím "držet hubu a krok."
  • jihlavák  | 27.04.2023 19:11  | Reagovat
    cituji: že hlavním obsahem konference byla debata o situaci na Ukrajině, o dalších možnostech pomoci a podpory Ukrajiny, obnovy Ukrajiny Ukrajinský "Josef Vyskočil". Na lidi, kteří ho neuvěřitelně štědře platí z jejich práce vymýšlí jak je s prominutím ještě více "ojebat" o další prachy a donutit je dřít až do "smrti". Ale Ukrajinu bude z daní občanů a nesplatitelných věčných dluhů, kterýma zatíží budoucí generace, budovat Ukrajinu do krásy a rozkvětu. Nejlépe by udělal, kdyby se tam i s pětikolkou přestěhovali a přestali doma škodit. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Zajímavé postřehy papeže k válce na Ukrajině: Papež také uvedl, že na současné události by se nemělo hledět stylem „Červená Karkulka“, tedy že Karkulka byla dobrá a vlk zlý. „Je to globální záležitost, velmi komplexní a provázaná,“ dodal. Řekl také, že před válkou hovořil s jedním šéfem státu, jehož nejmenoval, a ten podle papeže vyjádřil obavy z chování NATO. „Zeptal jsem se ho proč? A on mi odpověděl: Štěkají u bran Ruska a neuvědomují si, že Rusové jsou imperiální a nedovolí žádné zahraniční mocnosti se přiblížit,“ uvedl papež. Zdroj: https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/valka-na-ukrajine-neni-cernobila-je-treba-hledat-jeji-priciny-rekl-papez/2219165 Trochu jiný pohled, než nám prezentují kolaborantská ulhaná média: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-na-ukrajine-se-odehrava-svetova-valka-rekl-papez-40425460 Takže žádný boj za naší svobodu.
  • Svatopluk Beran  | 27.04.2023 21:20  | Reagovat
    Konference předsedů Miloš Vystrčil | Čtvrtek, 27. 4. 2023 v 13:13 Celkem rozumím tomu, že tato velká hromadná setkání politiků zpravidla občany příliš neoslovují, pokusím se přesto alespoň několik zajímavostí sdělit. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Tak nějak pokračují další a další sjezdy EU KOMINTERNY. JE TO PROSTĚ ŠAŠEK Z DAČIC A KŮL V PLOTĚ. :) , KTERÝ MUSÍ POCHVÁLIT SÁM SEBE, KDYŽ TO OBČANÉ NEUDĚLAJÍ SAMI. RADOST ŽÍT VEDLE TĚCHTO AMERICKEJCH VLEZDOPR.LŮ ZA DRAŽÍCH AMERICKEJCH ENERGIÍCH, NAVÁŽENÝCH DO EVROPY PŘES OCEÁN Z USA, AMERICKÝCH ENERGETICKÝCH VÁLEK V EVROPĚ A S VĚDOMÍM, ŽE AMERICKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ VLASTNÍ DUPLIKÁTY OD ČESKÉHO SENÁTU. TEN ČLOVĚK JE SE SVÝM VLEZ.OPRDELECTVÍM VYLOŽENĚ NEBEZPEČNÝ, PRO DEMOKRACII
  • Zdeněk Gryc  | 27.04.2023 23:09  | Reagovat
    VLASTNÍ SLOVO VLASTNÍ RUKOU na VLASTNÍM PC „CHARAKTERNÍHO“ GLOG-GERA: 1. Svatopluk Beran říká: Pátek, 22. 4. 2022 v 8:20 …“TAKŽE JAK UŽ JSEM UVEDL – SUVERENITA A SVOBODA MYŠLENEK V TOMTO STÁTĚ DÍKY PĚTIKOALICO, MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII A MINISTRINĚ VÁLKY ČERNOCHOVÉ, SKONČILA – A JÁ K RADOSTI MNOHÝCH TADY, NA TĚCHTO BLOZÍCH TAKÉ.“
  • Zdeněk Gryc  | 28.04.2023 10:21  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES Skončil dokument, který začal už včera. ------------------------------- 1945: Cesta k vítězství 27. duben23:30 › 00:20 V pondělí 7. května ve 2 hodiny 41 minut ráno konečně všechno skončilo formální, pochmurnou kapitulací. Za Německo ji podepsal jeden z posledních německých vůdců, Alfred Jodl. Představitelé nacismu byli většinou mrtví, zajatí nebo na útěku. Média byla požádána, aby zprávu nezveřejňovala, dokud spojenečtí lídři oznámení o kapitulaci Německa nezkoordinují. V Paříži, v Amsterdamu a v Londýně však zprávy pronikly na veřejnost a davy byly v radostném očekávání připraveny propuknout v jásot. Konečně z rádia zazněla zpráva, na kterou všichni čekali. Pro populaci, která během tohoto válečného konfliktu zažila obrovské utrpení, bylo vítězství významným okamžikem. V Londýně se rozezněly zvony katedrály svatého Pavla. Král, královna a obě princezny, Alžběta a Margareta, se objevili na balkóně Buckinghamského paláce. Poté se princezny potají vmísily do davu, aby okusily radost z vítězství na vlastní kůži. V Paříži se projížděly v džípech s vojáky francouzské dívky a jásání a radost nebraly konce. V New Yorku bylo nasazeno 15 000 policistů, aby se podařilo především na Times Square udržet pořádek. Ale lidé to nebrali příliš vážně. Vesele vyhazovali z otevřených oken papíry, roztrhané telefonní seznamy, kusy látek, prostě cokoli, aby společně oslavili radostný okamžik jednoty. USA, skryté titulky. --------- Dokument je doplněný odkazy na osoby, jejichž autentické události uvádí. Český komentář je dobře proveden. V pasáži, která se dokumentuje přechod Rýna, jsou záběry včetně fotografie renomovaného Reportéra Alana Mooreheada, který napsal v Jevingtonu Susex 1945 knihu BOJ O EVROPU, vydanou v Londýně 1946. Nakladatelství Universum ji vydalo v roce 1947. ------------------------------ Vážený autore Blogu a kantore upozorňuji na knihu: BOJ O EVROPU, …kniha by měla být znovu vydána, aby nynější žáci stejně jako mí spolužáci před rokem 1948, se začetli do nezkalené, autentické story 2.světové války. ------------------------------------------------------------------------ Autor Hroznů hněvu John Steibeck napsal knihu. „BYLA KDYSI VÁLKA“, která vyšla v originále v roce 1960. V doslovu českého překladu na str.177. je uvedena jeho citace: „A kdybychom byli tak hloupí – ale my nejsme! – a dovolili, aby znovu vypukla, nezasloužili bychom si jako lidé ji přežít.“ ---------------------------------------------------------------------------- Přepadení Ukrajiny potvrdilo dominantní trend historie ruského imperialismu 1. 4. 2022 / Karel Dolejší
  • Svatopluk Beran  | 28.04.2023 11:18  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Pátek, 28. 4. 2023 v 10:21 Autor Hroznů hněvu John Steibeck napsal knihu. „BYLA KDYSI VÁLKA“, která vyšla v originále v roce 1960. V doslovu českého překladu na str.177. je uvedena jeho citace: „A kdybychom byli tak hloupí – ale my nejsme! – a dovolili, aby znovu vypukla, nezasloužili bychom si jako lidé ji přežít.“ ---------------------------------------------------------------------------------------------- TAK TEN DAČICKÝ KLÍČNÍK ČESKÉ SNĚMOVNY Z VYSTRČILOVA I TEN AMERICKÝ HÝKAJÍCÍ OSEL A ARCHITEKT SOCIALIZMU Z VOLEVČIC, SE MOHOU JEZDÍT DÍVAT NA AMERICKÉ JEDNOTKY PŘISTÁVAJÍCÍ NA KARLOVARSKÉM LETIŠTI. ----------------------------------------------------------------------------------------------- PRO OSLY UVÁDÍM, ŽE TO JE PŘETIŠTĚNO Z MAILU, ODKAZY NA FOTKY BOHUŽEL NEUMÍM VLOŽIT. Zdravím Vás, všechny, co Vám není lhostejno, co se v naši zemi děje. Požádal bych o přeposlání všem Vašim přátelům. Neboť se děje opravdu něco podivného... Níže jsem překopíroval text e-mailu (viz níže), aby jste ho nemuseli hledat. Neskutečné jsou ty snímky v přílohách. LR Zdravím všechny. Tato zpráva se mi zdála těžko uvěřitelná. Proto jsem dnes, 19. dubna 2023, nelenil a odpoledne se jel ke karlovarskému letišti podívat. Při příjezdu žádné takové letadlo nebylo vidět. Zaparkoval jsem, vystoupil z auta a chystal jsem si vzít ze zadního sedadla brašnu s foťákem. Uslyšel jsem nějaký hukot, který se blížil zprava. Podíval jsem se tím směrem a viděl jsem letadlo, které právě startovalo. A teď tušíte správně - bylo to právě to letadlo, které je na přiložených fotkách. Odletělo nízkým letem, takže nešlo rozpoznat, kterým směrem se vydalo. Bylo 13:48 hodin. Takže tu máme americkou armádu a veřejnost o tom nic neví! Proč to před námi Černochová, Rakušan, Fiala ...atd., tají? Co tady dělají američtí vojáci, proč tu jsou nebo byli, kam odletěli a za jakým účelem? Na to mi asi těchto někdo odpoví. Posílám to však i několika politikům a jsem zvědavý, jak zareagují. Případné informace si určitě nenechám pro sebe.
  • Zdeněk Gryc  | 28.04.2023 12:47  | Reagovat
    Autor Hroznů hněvu John Steibeck napsal knihu. „BYLA KDYSI VÁLKA“, která vyšla v originále v roce 1960. V doslovu českého překladu na str.177. je uvedena jeho citace: „A kdybychom byli tak hloupí – ale my nejsme! – a dovolili, aby znovu vypukla, nezasloužili bychom si jako lidé ji přežít.“ TROCHA HISTORIE NIKOHO NEZABIJE Přepadení Ukrajiny potvrdilo dominantní trend historie ruského imperialismu 1. 4. 2022 / Karel Dolejší • Plukovník Generálního štábu Armády České republiky Daniel Zlatník upozorňuje, že tak velkou operaci jako probíhající přepadení Ukrajiny museli Rusové plánovat nejméně rok dopředu. Narativ, podle kterého "Vladimir Putin rozhodl na poslední chvíli", je tedy založen buď na nepochopení procesu rozhodování v Kremlu, nebo na záměrném překrucování faktů. Zásadní rozhodnutí padla přinejmenším dvě, a to na dvou různých úrovních. Nejprve dostaly ruské štáby od Putina rozkaz připravit invazi na Ukrajinu - jak upozorňuje Zlatník, muselo se to stát přinejmenším někdy v lednu-únoru 2021, pokud ne ještě dříve. 24. února tohoto roku pak následoval rozkaz předem připravený plán invaze provést. Že se přesto Rusku nepodařilo připravit invazi řádným způsobem a došlo k nesmírnému množství kiksů nemusí překvapovat. Pokus exministra obrany Anatolije Serďukova zbavit ruské ozbrojené síly nadbytečných generálských a plukovnických trubců s imperiální sovětskou mentalitou a přetvořit je v moderní armádu preferující kritérium efektivity skončil v roce 2012 neúspěchem. Zakonzerovaná ozbrojená byrokracie pak měla zhruba o dekádu později naplánovat bojovou operaci, jakou sovětské/ruské ozbrojené síly nemusely řešit od 2. světové války. Sice po roce 1945 řešily několik intervencí do států Varšavské smlouvy, ale tam se proti nim rozhodně nikdy nepostavily kompletní ozbrojené síly státu - natož pak dobře připravené a odhodlané ozbrojené síly napadeného státu, jako v případě Ukrajiny. Jinak řečeno, pokud by sovětskoruská ozbrojená byrokracie ušetřená Serďukovových reorganizací vůbec kdy dokázala podobnou operaci dobře naplánovat, za dekády nečinnosti v této konkrétní sféře to už dávno zapomněla. Ovšem Vladimir Putin, pakliže k tomu dostane příležitost, nepochybně znova zkusí rozhýbat stojaté vody generality a donutit tento aparát, aby se v disciplíně plánování rozsáhlých ozbrojených operací v zahraničí výrazně zlepšil. Jakkoliv to někteří ani za nic nechtějí slyšet, veškeré Putinovy ideologické inovace (a není jich zase tak moc, protože ruský prezident v zásadě propojuje vybrané části sovětské ideologie s mnohem starší imperiální ideologií z dob carismu) nemohou zakrýt fakt, že se Rusko v zásadě invazí na Ukrajinu vrátilo ke své historické normě. Ruští vládci se vždycky snažili vést agresívní dobyvačné války a odvádět jimi pozornost od jiných, domácích problémů. Jen díky této konstantě se někdejší moskevské knížectví postupně rozšířilo na plochu šestiny zeměkoule. Hlavní výjimky z tohoto pravidla jsou zdánlivě tři, při bližším pohledu dvě, ale poctivě vzato opravdu obstojí pouze jedna. Mezi válkami byl Josif Stalin neinformovanými západními pozorovateli chválen za svůj konzervativní nacionalismus. Tito lidé se domnívali, že nový ruský vládce opustil Leninovy a Trockého plány na další územní expanzi do celého světa. Ve skutečnosti ale Stalin nic neopustil, pouze si uvědomil, že bez vytvoření ohromné průmyslové základny umožňující bezprecedentní zbrojení jsou mu plány na další dobývání světa vcelku k ničemu. Ukázalo to například Trockým a Tuchačevským naplánované, v posledku však zpackané tažení proti Varšavě v roce 1920. Stalin ani zdaleka nebyl tím, kým se zdál na Západě být ještě i naivům, kteří ho v roce 1935 přivedli do tehdejší Společnosti národů a kteří přinutili Československo uzavřít s ním spojeneckou smlouvu. O čtyři roky později už s Hitlerem porcoval Polsko, napadl Finsko a pořádně si ukrojil z Rumunska. Zdánlivě to též na první pohled vypadá, jakoby první demokraticky zvolený ruský prezident Jelcin tradiční expanzívní politiku opustil. Ale není tomu tak. Pouze za jeho vlády bylo Rusko postižené kolapsem komunismu a následnými nedomyšlenými "tržními reformami" oslabeno natolik, že si v té době mohlo dovolit vojensky napadnout jen tehdy velice slabou Gruzii a Moldavsko. Dokonce ani na odhodlané čečenské povstalce s minimálním množstvím těžké výzbroje tehdy schlíplá a podfinancovaná imperiální armáda neměla. Opravdu jedinou výjimku z notorické tradice expanzívní, brutální imperialistické politiky Moskalů reprezentoval generální tajemník KSSS a později sovětský prezident Michail Gorbačov, který chtěl vztahy své země se zbytkem světa v co nejvyšší možné míře postavit na základ vzájemného respektu a vzájemně výhodné spolupráce. Je nesmírnou chybou, pokud tuto pozoruhodnou výjimku z pravidla někteří považují za cosi zobecnitelného a dokonce snad stále trvajícího (!!!). Putin je jednoznačně naprostý anti-Gorbačov. Stojí jen o to, aby se ho "vazalské státy" v "blízkém zahraničí" bály - rozhodně ne o to, aby tam Rusko mělo dobrou pověst. Jeho dlouhodobě připravovaný a promýšlený útok na Ukrajinu, který měl být útokem likvidačním, představuje završení letitých Putinových snah postavit ruský imperialismus v Evropě znova na nohy a zahájit další periodu dobývání vnějších území.
  • Svatopluk Beran  | 29.04.2023 04:07  | Reagovat
    AMERIČANÉ PŘIŠLI DO EVROPY ABY Z NÍ UŽ NIKDY NEODEŠLY. RUSOVÉ SE STÁHLY SVÁ VOJSKA NA SVÉ ÚZEMÍ A NÁSLEDNĚ I UMOŽNILI VYTVOŘIT NOVÝ STÁT, KTERÝ NIKDY NEEXISTOVALY, ZE SVÝCH ÚZEMÝ, DOHODNUTÝCH V JALTĚ A TEHERÁNU PO UKONČENÍ 2SV S TÍM, ŽE TENTO STÁT ZŮSTANE NEUTRÁLNÍ A SPOLEČNĚ MU BUDE ZAJIŠTĚNA Z OSTATNÍMI NEZÁVISLOST. USA, JAK UŽ TO JE OD NICH ŽIVOTNÍM ZVYKEM VŠAK PORUŠILY TUTO NEUTRALITU Z DŮVODO OBCHODNÍ VÁLKY Z RUSKEM PŘEDEVŠÍM O RUSKÉ UHLÍKOVÉ SUROVINOVÉ KOMODITY A JEJICH PŘEPRAVU DO EVROPY KYJEVSKÝM PUČEM A DOSAZENÍM LOUTKOVÝCH AMERICKÝCH VLÁD, ZAJIŠŤOVANÝCH AMERICKÝMI OBČANY A NACIONALISTY HISTORICKY NAPOJENÝCH NA HITLEROVSKÝ FAŠISMUS, PŘES VOLEBNÍ ODPOR TÉMĚŘ POLOVIČNÍ ČÁSTI NÁRODA. BANDEROVŠTÍ NEONACISTÉ ZA POMOCI USA A NATA ZAČALI VRAŽDIT A VYTLAČOVAT UKRAJINSKÉ OBČANY DO RUSKA. NEJVĚTŠÍ POČET UKRAJINSKÝCH UTEČENCŮ, MIGRANTŮ PŘES 2 MILIONY, JE DNES V RUSKU. TO JE NEZPOCHYBNITELNÁ SKUTEČNOST O USA A JEHO ROZTAHOVÁNÍ SE PO CELÉM SVĚTĚ SE SVÝM DVOUPROCENTNÍM DEVASTUJÍCÍM SVĚT FINANČNÍM SYSTÉMEM. PŘICHÁZEJÍ Z DRUHÉ STRANY POLOKOULE PŘES OCEÁN JAKO NEPŘÍJEMNÝ HMYZ A BARBAŘI NA SVÉ NOVÉ LEBENSRAUMY, ZAPLAVUJÍ SVĚT SVÝÁM MILITARISMEM PROTO, ABY OBCHODNĚ A GEOPOLITICKY JIŽ NIKDY NEODEŠLI A DANÉ ZEMĚ POUŽÍVALY JAKO SVÉ VAZALY, NÁMEZDNÍ LACINOU SÍLU A SUROVINOVOU ZÁKLADNU. JAKO JEDNA Z PRVNÍCH ZEMÍ NA TO DOPLATILA PŘED 125 LETY KUBA OSVOBOZUJÍCÍ SE OD ŠPANĚLSKÉ NADVLÁDY A DODNE KUBA, TEDY JIŽ 125 LET STRÁDÁ AMERICKOU OBCHODNÍ AROGANCÍ A OBCHODNÍ I MILITARISTICKOU BLOKÁDOU. TENTO STAV POSTIHNE KAŽDÉHO KAM SE VE SVĚTĚ AMERICKÉ KOBYLKY ROZLÉTNOU A ZAVEDOU TAM SVŮJ INFLAČNÍ SYSTÉM CENTRÁLNÍCH BANK A NA NĚ NAPOJENÝCH BANK KOMERČNÍCH, KTERÉ PŘES - KVANTITATIVNÍ UVOLŇOVÁNÍM = TIŠTĚNÍ NEPODLOŽENÝCH PENĚZ = LEVNÝCH PROSTŘEDKŮ SMĚNY = JIŠTĚNÝCH AMERICKÝM MILITARISMEM, PROBÍHÁ ZA HLASITÉHO HÝKÁNÍ PÁTÝCH KOLON V TÉ KTERÉ ZEMI, ODEVZDÁVÁNÍM KLÍČŮ OD ZÁKLADNÍCH STÁTNÍCH INSTITUCÍ TÉ KTERÉ ZEMĚ A PROHLAŠOVÁNÍM SE ZA OBČANY JINÝCH ZEMÍ. USA VŽDY PŘIJDOU ABY UŽ NIKDY NEODEŠLI, USA VŽDY JAK NAPŘÍKLAD KŘESŤANÉ, RÁDOBY OSVOBODÍ, ABY JIŽ NIKDY NEODEŠLI A NENECHALI NIKOHO DÝCHAT JINAK NEŽ JAK DÝCHAJÍ SAMI. PŘITOM JSTE POVINNI DO JEJICH VÁLEK A PLENĚNÍ SVĚTA V ČASE POSÍLAT SVÉ DĚTI A VNOUČATA, COŽ JIMI VYGENEROVANÉ LOUTKOVÉ VLÁDY OCHOTNĚ A VLASTIZRADNĚ, BEZ OHLEDU NA OSTATNÍ, RÁDY ČINÍ.
  • Svatopluk Beran  | 29.04.2023 04:35  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Pátek, 28. 4. 2023 v 12:47 Plukovník Generálního štábu Armády České republiky Daniel Zlatník upozorňuje, že tak velkou operaci jako probíhající přepadení Ukrajiny museli Rusové plánovat nejméně rok dopředu. Narativ, podle kterého „Vladimir Putin rozhodl na poslední chvíli“, je tedy založen buď na nepochopení procesu rozhodování v Kremlu, nebo na záměrném překrucování faktů. TAK TAKTO VYPADÁ PŘINESENÁ NEDOSTATEČNĚ VYSVĚTLENÁ A ZMANIPULOVANÁ INFORMACE OD AMERICKÉHO OSLA A PÁTÉ PĚTIKOALIČNÍ, FIALOVÉ, ODEESÁCKÉ VLÁDY -------------------------------------------------------------------------------------------- TAKŽE TROCHU JINÁ INFORMACE A KAŽDÝ AŤ SI POUŽIJE VLASTNÍ MOZEK A NE MOZEK BÝVALÉHO KOMUNISTICKÉHO STUDENTA ROZVĚDČÍKA, ČI ARCCHITEKTA SOCIALIZMU. TROCHA HISTORIE NIKOHO NEZABIJE USA ZA POMOCI NATA PLÁNUJE UŽ MINIMÁLNĚ DVACET LET ZNEMOŽNĚNÍ NEUTRALITY UKRAJINY A MÍRU V EVROPĚ INICIOVÁNÍM NEPŘÁTELSTVÍ PROTI OBCHODOVÁNÍ S RUSKEM S PŘÍPADNOU VÁLKOU S RUSKEM O JEHO LEVNÉ SUROVINY A JEHO OMEZOVÁNÍ DODÁVAT LACINĚJI TYTO SUROVINY DO EVROPY, NEŽ JAK BY JE MOHLY BÝT DODÁVÁNY ENERGIE DO EVROPY Z USA NEBO Z NAKOUPENÝCH ENERGIÍ KDEKOLIV VE SVĚTĚ. DODNES EVROPA NEPODEPSALA USA NÁSLEDNOU PONIŽUJÍCÍ OBCHODNÍ DOHODU Z USA A TAK SI USA DOTAHUJÍ SVŮJ MILITARISTICKÝ HEGEMONISMUS AŽ NA HRANICI DALŠÍ VÁLKY. https://cs.wikipedia.org/wiki/Transatlantick%C3%A9_obchodn%C3%AD_a_investi%C4%8Dn%C3%AD_partnerstv%C3%AD SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ JIŽ PŘES DVACET LET PLÁNUJÍ TUTO VÁLKU Z RUSKEM A NAPŘÍKLAD JEJICH RADAR V ČESKÝCH BRDECH MĚL BÝT SOUČÁSTÍ TOHOTO OBCHODNÍHO NEPŘÁTELSTVÍ A OBCHODNÍHO VYDÍRÁNÍ EVROPY I RUSKA SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI.
  • Svatopluk Beran  | 29.04.2023 04:51  | Reagovat
    V září a říjnu roku 1990 se zvedla rozsáhlá vlna demonstraci za samostatnost Ukrajiny. Když byl 24. října 1990 z Ústavy Sovětského svazu vypuštěn článek o vedoucí úloze komunistické strany, přestal v zemi existovat sovětský systém. Změna v politickém systému země přinesla sblížení s Ruskem, ale zároveň s konfliktem kvůli poloostrovu Krym přinesla i politickou nestabilitu. Po pokusu o vojenský převrat v Sovětském svazu v srpnu roku 1991 Ukrajina vyhlásila 24. srpna 1991 bez ohledu na další osud Sovětského svazu svou samostatnost. -------------------------------------------------------------------------------------------- 1. prosince 1991 byl s počtem 61,6% právoplatných hlasů voličů do funkce prvního prezidenta Ukrajiny zvolen Leonid Kravčuk. Jeho ekonomickou politiku však Ukrajinci velmi často kritizovali, protože nebránil korupci v privatizaci státního průmyslu. Za jeho vlády (1992–1994) vzrostla na Ukrajině inflace na světové maximum – 10 000%. Miliony půjček, které si ukrajinská vláda vzala, doslova krachly, stát nestíhal vyplácet mzdy dělníkům ani učitelům. ------------------------------------------------------------------------------------------ Obyvatelstvo bylo vývojem a napjatými vztahy s Ruskem šokováno. Lidé z průmyslových (hl. východních) částí Ukrajiny, kde obyvatelstvo mluvilo převážně rusky, se proto rozhodli, že v příštích volbách podpoří proruského kandidáta Leonida Kučmu, který s několika slogany o boji proti korupci, restrukturalizaci ukrajinské ekonomiky a větší integraci s Ruskou federací získal hlasy a ve volbách v roce 1994 dokázal porazit svého protikandidáta Leonida Kravčuka, který získal 45,1%. TAK TOTO BYL DŮVOD PROČ BYL MAJDAN A PROČ UKRAJINŠTÍ NACIONALISTÉ - POHROBCI BANDEROVSKÝCH FAŠISTŮ - BYLI ZAPLACENI, VYCVIČENÍ A VYZBROJENI USA K VYTLAČENÍ NEBO ZABITÍ SVÝCH UKRAJINSKÝCH SPOLUOBČANŮ NA VÝCHODĚ UKRAJINY. DO RUSKA TAK BYLO POD TLAKEM NEJEN NACIONALISTICKÉHO PRAPORU AZOV A PRAVÉHO SEKTORU - ZAŠTIŤUJÍCÍCH SE FAŠISTICKÝMI SYMBOLY, (DOBŘE SE PAMATUJEME JAK TYTO FAŠISTICKÉ SYMBOLY BYLY I V NAŠÍ ARMÁDĚ UŽÍVÁNY NAŠIMI VOJÁKY), VYTLAČENO TÉMĚŘ TŘIČTVRTĚ MILIONU UKRAJINCŮ A NIŽŠÍ DESÍTKY TISÍC JICH BYLO ZABITO. NYNÍ JE V RUSKU NEJVÍCE UKRAJINSKÝCH UTEČENCŮ, KOLEM DVOU MILIONŮ. ČR JE PAK TŘETÍM NEJVĚTŠÍM ABSORVEREM UKRAJINSKÝCH UTEČENCŮ, Z TÉTO DALŠÍ USA ORGANIZOVANÉ VÁLKY V EVROPĚ. Kariéra druhého prezidenta Ukrajiny se začala rozjíždět pomalu v roce 1993, kdy se v září vzdal funkce ukrajinského premiéra a ve volbách o rok později (1994) kandidoval ve volbách na post hlavy státu . Po nástupu do funkce (19. července 1994) zvýšil ekonomický rating země obnovením ekonomických vztahů s Ruskem a tržní reformou. Zemi se začalo dařit, a když po pěti letech nastal čas, aby si Ukrajinci znovu zvolili svého prezidenta, do tohoto úřadu, ve kterém setrval do 23. ledna 2005, se v roce 1999 dostal podruhé.
  • Svatopluk Beran  | 29.04.2023 05:26  | Reagovat
    :) VIVAT - NOVÁ AMERICKÁ TOTALITA I V ČR, POD VEDENÍM ČESKÉ PROAMERICKÉ PÁTÉ VLÁDNÍ KOLONY. AŤ ŽIJÍ MILIONY CHVILEK PRO DEMOKRACII - VIVAT :) TAK SE UKAZUJE JEŠTĚ ŠÍLENĚJŠÍ DEVALVACE HISTORICKÉ SKUTEČNOSTI, NEŽ KDYŽ KOMUNISTI NEPŘIZNALI JEDNOHO MRTVÉHO VOJÁKA USA V PLZNI A ANI DOSAŽENÍ PLZNĚ VOJSKY USA A POUZE ZVEŘEJŃOVALI INFORMACE O STOVKÁCH ZABITÝCH PLZEŇÁKŮ ZE ZBYTEČNÝCH BOMBARDOVÁNÍ PLZNĚ AMERICKOU ARMÁDOU, TĚSNĚ PŘED KONCEM VÁLKY. JESTLI SE SKUTEČNĚ PŘÍŠTÍ ROK UKÁŽE DEVALVACE HISTORIE OSVOBOZENÍ ČSR, TAK SE TEN NÁŠ NOVÝ AMERICKÝ SVĚT V ČR MĚNÍ V TOTÁLNÍ PR.EL, POD VEDENÍM ODS FIALOVÉ PĚTIKOALICE. Rudá armáda nás nikdy neosvobodila... DĚJEPIS SI KAŽDÁ VLÁDA VŽDY UPRAVÍ... TAK CO K TOMU DODAT!!! Rudá armáda nás nikdy neosvobodila, osvobodila nás koalice západních států v čele s USA.! Aktuálně: Usnesení vlády ČR o státních svátcích. Vyřazen bude Den vítězství. Takže 8.května. Letos zůstane ještě svátek zachován, ale od příštího roku bude zrušen. Akt bezpodmínečné kapitulace německých vojsk do rukou SSSR, byl původně podepsán 7. května 1945 v Remeši. SSSR nicméně trval na opakování aktu v Berlíně. Německé vedení podepsalo bezpodmínečnou kapitulaci krátce před půlnocí 8. května 1945. Dle Petra Fialy je nepřípustné oslavovat SSSR, posléze Rusko jako osvoboditele. Dále dle zatím dostupných informací bude mít budoucí ministr školství za úkol aktualizovat učebnice dějepisu. Od roku 2024 tedy bude platit toto: Rudá armáda nás nikdy neosvobodila, osvobodila nás koalice západních států v čele s USA.. JE VÁM NĚKTERÝM Z TOHO TAKÉ NEVOLNO, AŽ NA POS.ÁNÍ? TEDY SAMOZŘEJMĚ MIMO ARCHITEKTA SOCIALISMU Z VOLEVČIC A KAVÁRNÍKA ČI PŘEDSEDU SENÁTU-AMERICKÉHO KLÍČNÍKA A ČECHOČÍŇANA Z DAČIC A HESLOVA, VYSTRČILA?
  • Svatopluk Beran  | 29.04.2023 09:33  | Reagovat
    OPĚT VYNIKAJÍCÍ BUBÍLKOVÁ VE SVÉM POŘADU - BEZ URÁŽKY - KDYŽ SI TO PUSTÍTE CELÉ NEZDÁ SE VÁM NĚKTERÝM, ŽE TI ČLENOVÉ DNEŠNÍ VLÁDY BY MOHLI SEDĚT KLIDNĚ S JAKEŠEM NA ČERVENÉM HRÁDKU? :) https://www.youtube.com/watch?v=16cSaPUo_5k
  • Zdeněk Gryc  | 29.04.2023 10:02  | Reagovat
    PUTINŮV TROLL NEPŘEKVAPÍ ale ani NEZKLAME nedží ani VLASTNÍ SLOVO VLASTNÍ RUKOU na VLASTNÍM PC „CHARAKTERNÍHO“ BLOG-GERA: 1. Svatopluk Beran říká: Pátek, 22. 4. 2022 v 8:20 …“TAKŽE JAK UŽ JSEM UVEDL – SUVERENITA A SVOBODA MYŠLENEK V TOMTO STÁTĚ DÍKY PĚTIKOALICO, MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII A MINISTRINĚ VÁLKY ČERNOCHOVÉ, SKONČILA – A JÁ K RADOSTI MNOHÝCH TADY, NA TĚCHTO BLOZÍCH TAKÉ.“
  • Jan P  | 29.04.2023 10:15  | Reagovat
    A co americký imperialismus? Dobře popsáno: https://medium.seznam.cz/clanek/adam-bartos-a-co-americky-imperialismus-7625?fbclid=IwAR1Oe5XZIciMSCkpKXZRcsRYUrWsEUFdAhXmIhH8riavbFOZ2tXYfXneGZI
  • Svatopluk Beran  | 29.04.2023 18:24  | Reagovat
    MORÁLKA NEJVYŠŠÍCH ČESKÝCH ÚSTAVNÍCH ČINITELŮ O DEHONESTUJÍCÍ MORÁLCE PŘEDSEDY SENÁTU VYSTRČILA JSEM JIŽ PSAL NĚKOLIKRÁT, (AMERICKÝ KLÍČNÍK A POLOČÍŃAN-POLOČECH), NYNÍ NĚCO O UBOHOSTI A POKLESLÉ MORÁLKCE PRESIDENTA ČR PETRA PAVLA. O TOM ŽE KLIDNĚ ZE STUDIA NA KOMUNISTICKÉHO ROZVĚDČÍKA PŘESKOČÍ NA STUDIUM KAPITALISTOCKÉHO ROZVĚDČÍKA UŽ VĚDÍ VŠICHNI. TEĎ NĚCO O JEHO MORÁLCE NA SPOLUPRÁCI VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ I V JEJICH KRYTÍ A JINDY ZASE V ODSUZOVÁNÍ PŘÍPADNÝCH VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ. WIKIPEDIE CZ. - PETR PAVEL V roce 2003 působil jako zástupce ve velitelství operace Trvalá svoboda v Tampě v USA. WIKIPEDIE CZ. - VÁLKA V IRÁKU Rozkazy ,,Frago 242,, Na jaře roku 2004 byly vydány tzv. fragmentární rozkazy (fragmentary orders) – Frago 242. Díky nim nemusely koaliční jednotky hlásit a vyšetřovat jakákoliv násilí páchané americkými jednotkami na civilních osobách. Toto násilí zahrnovalo i znásilňování a extrémně ohavná mučení s výsledkem zohavení i zabití mučených obětí. https://www.novinky.cz/clanek/domaci-cesti-policiste-uz-vysetruji-na-ukrajine-40430164 Nejen prezident Petr Pavel dorazil tento týden na válkou postiženou Ukrajinu. Podle důvěryhodného zdroje Práva už se zapojili do vyšetřování ruských válečných zločinů také dva čeští policejní experti. Oba odborníci z Kriminalistického ústavu Policie ČR tam budou podle informací redakce pracovat minimálně do prvního červnového týdne. JEDNOU JE TENTO KOMUNISTICKOAMERICKÝ ZPRAVODAJEC NEOCHVĚJNÝM ŠTÍTEM A INICIÁTOREM SKRÝVÁNÍ VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ, PODRUHÉ JE NEOCHVĚNÝM ŠTÍTEM A INICIÁTOREM VYŠETŘOVÁNÍ VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ TAK TUHLE AMORÁLNÍ STVŮRU, SI MNOZÍ ČEŠTÍ OBČANÉ ZVOLIL ZA PRESIDENTA. ANO JE TO DNES ČESKÝ PRESIDENT ALE JEHO DNEŠNÍ POSTAVENÍ JE DLOUHO BUDOVANÝ AMERICKÝ PROJEKT NA ČESKÉM ÚZEMÍ S ČESKOU PÁTOU PROAMERICKOU KOLONOU.

Přidat Komentář Vrátit se nahoru