Reklama
Dnes je čtvrtek 19.09.2024      svátek má Zita
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Duka, opět Duka.

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 17.07.2023 23:15

Lidé z různých církví, co se jim nelíbí počínání paní Jany Jochové, která ve jménu své jediné, boží pravdy stále neochvějně na všech úrovních brojí proti potratům, homosexualitě, manželství pro všechny a neslušně tak mluví jiným do jejich životů, sepsali výzvu. Je v ní žádost aby instituce v čele které stojí, již nebyla zařazena v oficiálních, vládních poradních strukturách. Asi pohár přetekl, když posledně začala zpochybňovat i volební právo žen... Pod dopisem jsou podepsání nimo jiné Tomáš Petráček, Benedikt Mohelník, Martina Viktorie Kopecká, Pastoral Brothers.

Emeritní biskup pražský na to reagoval tímto způsobem :

" Připomíná mi to dobu jejíž výroční den dnes prožíváme. Ostrakizovat, umlčovat pomocí různých prohlášení, vylučovat z veřejné debaty. Připadá vám to demokratické? Není to ani liberálně demokratické "

Pro kontext je třeba uvést, že tím dnem myslí výročí toho data, kdy šla Milada Horáková na smrt. Památný den ČR, kterým si připomínáme i další nevinné oběti komunistického režimu, mimo jiné i řadu zabitých, mučených a jinak trápených kněžích...

Ano, pane Duko, mně se to zdá velmi demokratické, když skupina lidí napíše vládě otevřeně, co se jím nelíbí. To je totiž dneska opravdu beztrestně možné, na rozdíl od těch padesátek, víte? Ať už si o té výzvě mohu myslet cokoliv. Zato vaše reakce mně přijde vrcholně nechutná. Protože jakkoliv, byť jen náznakem srovnávat dnešní dobu s dobou těch vražd, těch násilných ukončování životů jenom pro jiný názor nebo přesvědčení, je podle mého názoru odporný čin. Je to plivnutí na památku těch obětí z vašich neomalených úst, vy jediná, správná

Boží pravdo!

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Rozepře
zdenek gryc: „Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“
zdenek gryc: „Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“
zdenek gryc: „Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“
Svatopluk Beran: „Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

0 komentářů

Přidat Komentář