Reklama
Dnes je pondělí 16.09.2024      svátek má Ludmila
Zpět
Zdeněk Gryc

Architekt - důchodce - autor sídliště Březinovy sady, žák profesora Rozehnala, který si váží osobnosti PhDr. F. Hoffmanna a Václava Havla

2018 a 2023

Zdeněk Gryc | 16.10.2023 15:31

Převzato:
K výročí vzniku samostatné České republiky byla na Pražském hradě v úterý zahájena výstava Česká a slovenská architektura. Jako kurátoři se na ní podílejí Matúš Dulla a Vladimír Šlapeta z FA a v rámci expozice si můžete prohlédnout také modely významných staveb zapůjčených naší fakultou.
_____ Z událostí jsme pro vás tento týden vybrali třeba křest knihy 66 domů našich pedagogů Jána Stempela a Jana Jakuba Tesaře, večerem provede Adam Gebrian. V pátek zase můžete v CAMPu navštívit první ročník konference Terény, kterou pořádají studující krajinářské architektury z FA.  

Úspěšný týden přeje     Dalibor Hlaváček
/ děkan
https://storage.googleapis.com/facvut46742/darjan/smile-more.png

            Dne 1. 10. 2018 bude ve Španělském sále Pražského hradu uspořádán Slavnostní večer k 100. výročí vzniku Československa, věnovaný české a slovenské architektuře a stavitelství. Na večeru budou připomenuty a ilustrovány milníky naší architektury a stavitelství.  Ve slavnostní atmosféře Španělského sálu Pražského hradu pak bude předáno neformální poděkování za celoživotní dílo vyjádřené symbolickou cenou prvního hradního architekta T. G. Masaryka Jože Plečnika těm, kteří se o českou architekturu nejvíce zasloužili. Spoluorganizátor této události je Správa Pražského hradu a hlavní mediální partner je Česká televize.

Cenu Vám uděluje mezinárodní festivalArchitectureWeek ve spolupráci s  Obcí architektů,  vydavatelstvím FOIBOS a na doporučení odborné komise.

Je naší milou povinností a zároveň velkou ctí a radostí Vám oznámit, že jste na tuto cenu byl   nominován. Nesmírně si Vašeho přínosu v oblasti architektury a stavitelství vážíme a tak doufáme, že Cenu Jože Plečnika přijmete a přijdete s námi tuto ojedinělou příležitost v rámci zcela jedinečného výročí založení Československa oslavit do Španělského sálu Pražského hradu.

Večeru se,vedle naprostých špiček a legend naší a slovenské architektury a stavitelství, zúčastní také přední osobnosti současného politického a veřejného života. Kromě oficiální části, je v průběhu večera připraven zajímavý, zábavný a – jak se domníváme, i pro zasvěcené i méně zasvěcené, obsahově přínosný program, na kterém se podílí naší přední odborníci z oblasti architektury i řada mediálních osobností.

Očekávejte prosím proto oficiální pozvánku, která bude zároveň i Vaší vstupenkou na Slavnostní večer. Věnujte pozornost všem organizačním pokynům.

Těšíme se na Vás

 Ing. Petr Ivanov  ředitel  festivalu ArchitectureWeek

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024

Poslední komentáře

zdenek gryc: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm
zdenek gryc: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm
Anthonyastom: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm
LieseVew: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: PRÁVĚ DNES, ABY BYLO JASNO

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

0 komentářů

Přidat Komentář