Reklama
Dnes je pondělí 16.09.2024      svátek má Ludmila
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Slabosti demokracie ?

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 25.10.2023 06:32

Policie obvinila osm lidí v souvislosti s incidentem u  soudu s Janou Peterkovou, souzenou za šíření poplašné zprávy. Dav zde provolával...gestapo, gestapo ... a následně vylomil dveře do soudní síně.

Je to samozřejmě dobře. Že půjdou před soud.

Jenomže...

Jde to strašně, strašně pomalu. Pět měsíců. Pět měsíců měli tihle lidé bez omezeni šanci pokračovat v tom co dělají. Některé věci, třeba právě instituce jako soudy, by přece měly být naprosto nedoknutelné. Okamžitě vyřešit. Odsoudit. Zavřít. Vždyť co je na tom ke zkoumání takovouto dobu? Všechno je natočeno, zdokumentováno, zveřejněno - a dokonce samotnými obviněnými, kteří vedle toho, že si vyrábí důkazy sami proti sobě, účinně ovlivňují lehce ty manipulovatelné z nás... voliče. 

Neviním policii ani státní zastupitelství. Ti mají zákonné lhůty.

Mám to za zlé zákonodárcům, že nereagují na to, co se děje. Mimořádná situace vyžaduje mimořádná opatření - a tito lidé otevřeně útočí na podstaty našeho systému - v tomto případě se snaží násilím ovlivnit soud. To není jenom protizákonné, to je přímo protiústavní. Nepamatuji si za svůj dlouhý život, že by se někdy někde ničila soudní budova...

V Rusku by za něco takového následoval obušek a gulag, v Americe pistole u spánku a okamžitá vazba. Prostě na hrubý pytel hrubá záplata...

A co my? Pořád budeme třebas těm trapným "Čechoslovákům" a jakýmsi petičním stánkům jenom nečinně a trpně přihlížet s krčením ramen ...no jo - slabosti demokracie?

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm
LieseVew: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: PRÁVĚ DNES, ABY BYLO JASNO
zdenek gryc: POVODEŇ
zdenek gryc: POVODEŇ

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

14 komentářů

Přidat Komentář

  • VladimírV  | 25.10.2023 09:56  | Reagovat
    Za dveřmi je výročí listopadového převratu. Předěl v dějinách naší země, jehož následkem je naplnění touhy jejích obyvatel po svobodě a skutečné demokracii. Jako přímý účastník listopadových událostí v Praze, tedy od 20. listopadu, kterou tentokrát naštěstí nepřijely "osvobodit" tanky, konstatuji, a nestydím se za to říci, že se mi splnilo přání, žít ve svobodném státě. V zemi, kde není trestné vyjadřovat svůj názor, kde toto právo je zakotveno v Ústavě, potažmo Listině základních práv a svobod. O slově "demokracie se z opartnosti nebudu široce rozepisovat. I za minulého režimu existoval demokratický centralismus, přeloženo, totalitní způsob řízení. Když demokracie, tak pro každého, nejen pro ty, kteří se snaží vydělit ze společnosti, protože oni jsou ti praví demokrati. Ale k meritu blogu. Ano, jakékoliv vynucování si vlastního názoru, třeba násilně v soudní budově, je nepřijatelné. Proč se toto děje? Je to dáno naturelem konkrérních osob. Někdy pocitu nedocenění, jindy z touhy předvádět se a provokovat a leckdy i ze zištných zájmů. K výčtu takovýchto výstřelků máme dost příkladů chování těch, co měli a mají vliv na chod společnosti. Bez trvalého zjednání nápravy. Příklady: Seřazeno podle velikosti majestátu. Zastupitel obce rozkope petiční stánek opoziční strany. Starosta obce opakovaně hrubým militantním způsobem uráží Čechy a nadává konkrétním osobám. Kde byla okamžitá reakce kompetentních orgánů? Předseda vlády a někteří členové jeho equipy veřejně prohlašují, že jsme ve válce, případně přípouštějí, že bychom do ním šli. Předseda vlády posvětil možnost stíhat lidi za názory, které jsou v rozporu s oficiální doktrínou. Čehož se někteří iniciativně chytili a splnili svoji "občanskou povinnost". Předseda vlády veřejně lhal, když tvrdil, že se daně nebudou zvyšovat. A dodnes nenašel odvahu svoje tvrzení omluvit, třeba i zdůvodnit. Prezident republiky hodil vidle do tradičních nadstandardních vztahů se Slováky, kdy zpochybnil jejich trvalost po vítězství pana Fica. Co z toho si má občan vzít do života? Podlehnout pasívní rezistenci ve stylu .... a s hubou rozmlácenou zůstali jsme němí.... nebo nečinit rozdíly mezi "pánem a kmánem" a odsuzovat j a k é k o l i v nedemokratické jednání? Zdraví Vladimír Havlíček
  • Zdeněk Gryc  | 25.10.2023 10:39  | Reagovat
    PRO VYROVNANOST Reflex.cz Komentáře Andrej Babis, Petr Pavel, Tomio Okamura. Trojice nejdůvěryhodnějších českých politiků. Jana Bendová: Prezident Pavel, Babiš, Okamura, trio nejdůvěryhodnějších. A Němci budou víc deportovat migranty Jana Bendová 25. října 2023 · 06:00 Diskuze (6) Pohled na davy demonstrující proti Izraeli, na násilnosti v západních ulicích, hořící auta a antisemitská hesla šéfovi zrovna německé vlády určitě nedělají dobře. Však Olaf Scholz také zopakoval, že migraci považuje za svou největší prioritu a bude přísný na migranty, což je jistě potřebné (ostatně i pro uvadající popularitu jeho vládnutí). Ani Fialovu vládu nikdo do nebe nevynáší, podle jedněch dělá málo, podle druhých moc, každopádně s důvěrou je úplně na štíru. Nejdůvěryhodnějšími politiky jsou naopak podle průzkumu vedle prezidenta pánové Babiš a Okamura. My jsme zkrátka národ ctitelů Járy Cimrmana, to je asi tak vše, co k té „důvěryhodnosti“ teď říkáme. A my zdejší voliči se cítíme politicky hodně pravicově a středňácky. Jenže zkuste nám sáhnout na levicové jistoty. Co by se asi tak stalo, kdyby například ministr Válek přišel na zasedání té velmi nepopulární vlády s návrhem vyšší spoluúčasti a komerčního připojištění na lékařskou péči, třeba proto, aby mohl přidat hrozícím lékařům?! Důvěryhodný pan Babiš by pak ve sněmovně řečnil ne šest hodin, ale třeba i celý den, a takový trest si ani Fialovi ministři a poslanci nezaslouží.
  • LF  | 25.10.2023 16:34  | Reagovat
    Tak aby se jich Havlíček nezastal. A můžete tady Havlíčku vytrubovat, jak jste to odsoudil. Ne, neodsoudil, máte okamžitě potřebu psát, jak ,,V Americe zase bijete černochy" atd. Ti proruští dezoláti z vás musí mít radost.
  • Dvořák  | 25.10.2023 17:21  | Reagovat
    Gulag nebo pistole, co asi preferuje autor?
  • jihlavák  | 25.10.2023 17:31  | Reagovat
    Profilují se noví Grebeníčci. Peterková je z nich právem hysterická, z dějin dobře víme co umí pro jejích jedinou a správnou pravdu.
  • Jan P  | 25.10.2023 18:59  | Reagovat
    Když je autor blogu tak silně pro "demokracii a právo" : Stojí na straně izraelských fašounů, nebo OSN? https://denikn.cz/minuta/1266310/?fbclid=IwAR28jHru1g1hFxVxUHznTgowGDSgVp2gjKTjYoW_hYjSVbVG5gDWV_bhsrE
  • Zdeněk Gryc  | 25.10.2023 20:22  | Reagovat
    ANONYMY HÁZEL DO KOŠE 3x ANO - NYM Josef Jelinek šéfredaktor Jihlavských listů "Hodil se do rozbouřené doby začátku devadesátých let, a protože byl rozený psavec, pomohl Jihlavským listům v jejich obnoveném rozjezdu, „Jožka se pak stal šéfredaktorem, a protože byl člověkem, který nade vše miloval svobodu a naprostou nezávislost, vedl noviny podle svého volnomyšlenkářství,“ „Dokázal se ale svých kolegů zastat, když byli neprávem napadáni.
  • Svatopluk Beran  | 25.10.2023 20:52  | Reagovat
    A co my? Pořád budeme třebas těm trapným „Čechoslovákům“ a jakýmsi petičním stánkům jenom nečinně a trpně přihlížet s krčením ramen …no jo – slabosti demokracie? TAK TOHLE MŮŽE NAPSAT V DEMOKKRACII O FUNGOVÁNÍ DEMOKRACIE, JEN NĚKDO KDO JE POD VLIVEM OMAMNÝCH LÁTEK. Já jen přidávám k zastupiteli obce který rozkopal petiční stánek opoziční strany i dalšího zastupitele obce, tentokrát bývalého náměstka primátora za ODS Radka Vovsíka, který dokonce poslal z titulu své funkce policii na aktivisty iniciativy Ne základnám, jenž v sobotu 7.2. sbírala na jihlavském náměstí podpisy pod petici za referendum o americkém radaru.
  • Svatopluk Beran  | 25.10.2023 21:06  | Reagovat
    Co by se asi tak stalo, kdyby například ministr Válek přišel na zasedání té velmi nepopulární vlády a řekl že už naše republika nebude podporovat AMERICKOU OBCHODNÍ VÁLKU Z RUSKEM NA UKRAJINĚ a na místo podpory v zabíjení se UKRAJINCŮ A RUSŮ navzájem, dodrží zákonné principy valorizace důchodů českých důchodců, tak jak valorizaci dodržela u církve a dále zajistila v naší republice školy pro dostatečný počet lékařů s odpovědným platem a normálními pracovními směnami?
  • Svatopluk Beran  | 25.10.2023 21:33  | Reagovat
    Jsem zvědavý kdy už se konečně někdo z naší vlády vyjádří k Židovským cíleným středověkým praktikám decimace civilních obětí A TO PŘEDEVŠÍM TĚCH DĚCKÝCH? TO UŽ NENÍ STŘEDOVĚKÁ VENDETA (PROTI OZBROJENÝM SLOŽKÁM HAMÁSU DRŽENÉHO V NEJVĚTŠÍM OTEVŘENÉM VĚZENÍ SVĚTA PRO MILIONY LIDÍ, POD ŽIDOVSKOU MILITARISTICKOU KONTROLOU), A TO VE STŘEDOVĚKÉ DIKCI OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB. TO JE GENOCIDNÍ LIKVIDACE CIVILNÍHO OBYVATELSTVA, POTAŽMO JAKO AMERICKÁ LIKVIDACE JAPONSKÉHO CIVILNÍHO OBYVATELSTVA, KTEROU PROVEDLI AMERIČANÉ PŘI JEDNORÁZOVÉM TŘÍHODINOVÉM UPÁLENÍ STO TISÍC CIVILISTŮ V TOKIU, ČI POMOCÍ ATOMOVÉHO VYPAŘENÍ STOPADESÁTI TISÍC CIVILISTŮ V HIROŠIMĚ A NAGASAKY, BĚHEM PÁR SEKUND.
  • Zdeněk Gryc  | 25.10.2023 22:31  | Reagovat
    autor: Adolf Hitler- opsal: ------------------------ Svatopluk Beran říká: Středa, 25. 10. 2023 v 21:33 Jsem zvědavý kdy už se konečně někdo z naší vlády vyjádří k Židovským cíleným středověkým praktikám decimace civilních obětí
  • Svatopluk Beran  | 26.10.2023 07:18  | Reagovat
    Grycovy nesmysly o Hitlerovy. Hitlerovy nevadily židovské masakry civilních objetí, protože žádné hromadné vyvražďování neprovozovali. To je až jejich po 2SV nastavená norma z USA. Voják v záloze zabil v USA 22 lidí, je na útěku Nejméně 22 mrtvých a dalších 50 až 60 raněných zůstalo zůstalo po střelbě na několika místech města https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-vice-nez-dvacet-mrtvych-po-strelbe-na-severovychode-usa-pachatel-je-na-uteku-40448366#dop_ab_variant=1181021&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Hitler potřeboval ke své světové hegemonii židovský majetek a tak vyvražďoval židovský národ, do té doby zcela neslýchaným způsobem. Kdy například na Ukrajině mu k tomu pomáhali i ukrajinští občané, jejichž děti se za to dnes vůbec nestydí a stavějí jim sochy, pojmenovávají po nich ulice, či z nich dělají glorifikované válečné veterány. To vše za tolerance a podpory vlád USA. Americké zlo je zřejmé snad již všem, jen před ním z důvodů bohatství plynoucí právě z tohoto zla, veliký počet lidí zavírá oči a chová se zcela amorálně.
  • Svatopluk Beran  | 26.10.2023 07:37  | Reagovat
    Oprava a omluva, pokud někdo špatně pochopil můj příspěvek o historickém vraždění civilistů ve válkách. Myšlenka byla že dnes židé vraždí děti tak jak to ve středověku prováděly všechny vlády a národy, přičemž dnes to již zákony o ochraně civilistů v civilizovaných zemích zakazují, což dnešní židovský národ ignoruje. Středa, 25. 10. 2023 v 21:33 Jsem zvědavý kdy už se konečně někdo z naší vlády vyjádří k Židovským cíleným středověkým praktikám decimace civilních obětí A TO PŘEDEVŠÍM TĚCH DĚCKÝCH? vypadlo mi tam slovo - DNEŠNÍM - TAKŽE SPRÁVNĚ CELÁ MYŠLENKA. Jsem zvědavý kdy už se konečně někdo z naší vlády vyjádří - k dnešním Židovským -cíleným středověkým praktikám decimace civilních obětí A TO PŘEDEVŠÍM TĚCH DĚCKÝCH?
  • Svatopluk Beran  | 27.03.2024 08:06  | Reagovat
    TAK NÁM TY DEMOKRATICKÉ SPOJENÉ STÁTY PŘED NECELÝMI DVACETI LETY PŘINESLY MUČENÍ JAKO OPRÁVNĚNÝ NÁSTROJ K VÝSLECHU TERORISTŮ A ZAHRNULY DO TOHO I MUČENÍ ZCELA NEVINNÝCH OBČANŮ. DNES JIŽ SE PODOBNÝCH DEMOKRATICKÝCH METOD CHÁPE DALŠÍ VELMOC. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rusove-mucili-podezrele-z-teroristickeho-utoku-utoku-bude-pr/r~e6d44320eb7811eea1910cc47ab5f122/?utm_source=volnyHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-5&utm_campaign=Aktualne TEĎ JEN KDE SI VYBUDUJÍ HLAVNÍ MUČÍCÍ ZÁZEMÍ JAKO NAPŘÍKLAD USA GUANTANÁMO. KTEROU VĚZNICI SI NA OBSAZENÉM ÚZEMÍ VYBEROU K ŘÁDĚNÍ SVÝCH ŽENSKÝCH DOZORKYŇ JAKO USA V ABU GRAJDU V IRÁKU, KDYŽ ŘÁDILY AMERIČANKY NECHUTNĚ JAK NĚKTERÉ FAŠISTICKÉ DOZORKYNĚ V DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLCE. A V KTERÝCH ASI ZEMÍCH BUDOU PŘISTÁVAT RUSKÁ LETADLA S MUČÍRNAMI V ÚTROBÁCH LETADEL, ABY SI MOHLA DOTANKOVAT NEBO VĚZNĚ PŘEMÍSTIT A MUČIT V UTAJENÝCH VĚZNICÍCH SPŘÁTELENÝCH ZEMÍ? TO VŠE JIŽ NÁM DEMOKRATICKÉ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ NABÍDLY JAKO LEGÁLNÍ ZÁKONNÝ PROSTŘEDEK K POTÍRÁNÍ TERORISMU. JAK ZNÁMO CO VYMYSLÍ AMERIKA, ZAČNOU DĚLAT VŠICHNI. NEROZUMÍM TOMU, ŽE SI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ VŽDY KDYŽ STARTUJÍ NOVOU SVIŇÁRNU NA TÉTO PLANETĚ NEUVĚDOMÍ, ŽE TO OPRÁVNĚNĚ PO NICH BUDOU DĚLAT VŠICHNI. A NEBO JE TO ZÁMĚRNÉ? UDĚLAT Z TÉTO PLANETY JEDNU VELIKOU AMERICKOU MILITARISTICKOU ŽUMPU, NEZBYTNOU K VLASTNÍM HOSPODÁŘSKÝM CÍLŮM? JÁ OSOBNĚ TVRDÍM, SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ NEMAJÍ BÝT PO CELÉM SVĚTĚ, STAČÍ KDYŽ SI BUDOU HOSPODAŘIT NA SVÉM A ODTUD Z CELÝM SVĚTEM OBCHODOVAT A VYVÁŽET I KULTURU. ZVIDITELNĚNÍ SE MUSÍ PŘICHÁZET JEDINĚ LEPŠÍMI VÝROBKY A KULTUROU, KTERÉ SE BUDE LÍBIT I OSTATNÍM. NE ZBRANĚMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Přidat Komentář Vrátit se nahoru