Reklama
Dnes je pondělí 16.09.2024      svátek má Ludmila
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Skvělá zpráva.

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 26.10.2023 06:23

Zeman 28. října na Hrad nepřijde. Má toho moc.

Jenom málokterá zpráva mne v poslední době potěšila více. A to sám sebe sebestředně považuji za pozitivního člověka.

Konečně! Konečně po deseti letech se nemuset u příležitosti státního svátku dívat na něco takového. Na člověka, který majestát úřadu hlavy státu dokázal pošlapat tak, že si to málokdo představit dokázal.

Na někoho, který se k prezidentské funkci dvakráte prolhal v kampani.
Na někoho, který v této funkci vytrvalé kolaboroval s nepřátelskou mocnosti.
Na někoho, který neváhal urazit a ponížit každého, kdo si dovolil mít jiný názor.
Na někoho, kdo jako nedoknutelný kryl a podporoval zločince.
Na někoho, kdo lhal veřejně tak, že jako "prezident" za to musel být souzen.

Doufám, že historie ho vyhodnotí jako toho, kdo "svým příkladem" hlavy státu v této funkci působil tak, že na prvním místě zásadně poničil morálku naší společnosti. Nevím o ničem pozitivním, co by z Hradu pro svoji zemi vykonal.

Je to člověk, u kterého dno jeho konání snad ani nemůžete dohlédnout, jak se pořád prohlubuje a který škodí i z politického záhrobí. Když například letos v dubnu udal u úřadů ty, kteří mu zachránili život poté, co si zdraví sám poničil svojí životosprávou. Tedy Ústřední vojenskou nemocnici.

A tak to, že odmítl pozvání z Hradu a státní svátek raději oslaví s "bojovníkem za svobodu" , esenbákem Jindřichem Vodičkou, je zcela logické. Svůj k svému.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm
LieseVew: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: PRÁVĚ DNES, ABY BYLO JASNO
zdenek gryc: POVODEŇ
zdenek gryc: POVODEŇ

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

17 komentářů

Přidat Komentář

  • Zdeněk Gryc  | 26.10.2023 10:29  | Reagovat
    je pozoruhodné jak anonymové v souvislosti se Zemanem lžou: Berka říká: Neděle, 3. 2. 2019 v 18:41 Gryce nemusíte složitě nálepkovat. Stačí jednoduše napsat kolaborant. Kolaborant, co si byl za Zemanem na hradě pro metál.
  • Dvořák  | 27.10.2023 14:29  | Reagovat
    Zato zítra si na Hradě udělají rudoši mejdlo. A bolšáni,který se tam nedostanou,budou onanovat u televize.
  • Jan P  | 27.10.2023 19:17  | Reagovat
    Správný podnikatel přeci nebude investovat do něčeho, z čeho by nekoukal tučný zisk. 500 000 na volební kampaň, která vás má přesvědčit, že máte volit děvku jedněch nebo druhých oligarchů, případně rovnou jednoho z nich, a pak 700 000 z vašich kapes na pompézní středověké stvrzení faktu, že politika v kapitalismu je jenom korupce. Ano, získal si tím přístup k zakázkám a tak, to je drobnost. Hlavním strategickým ziskem je však utvrzení pozice všech těchto mafií, vytvoření dojmu svobodné volby a odsunutí reálných problémů, jako jsou nerovnost, nízké příjmy, vysoké ceny, stav veřejných služeb, rozvrat veřejné správy, zbytečné války a především klimatická katastrofa, úplně mimo viditelnou politiku. "Finančník Jan Sýkora dal Petru Pavlovi na kampaň půl milionu. V Lánech pro něj uspořádali hon za 700 tisíc. Až potom, co se na akci Seznam Zprávy začaly ptát, Hrad sepsal a zveřejnil smlouvy. Administrativní chyba, tvrdí." https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-hon-pro-pavlova-sponzora-za-700-000-smlouvy-se-resily-az-na-dotaz-novinaru-238825
  • Zdeněk Gryc  | 27.10.2023 19:28  | Reagovat
    Od studenta 1. ročníku střední školy až po babičku v domově důchodců, by se všichni měli seznámit s projevem prezidenta: Pokud padne Ukrajina, padneme všichni, řekl Pavel na setkání s velvyslanci. Ruského nepozval dnes 16:47 ČTK Prezident Petr Pavel v pátečním projevu k zahraničním velvyslancům působícím v Česku hovořil mimo jiné o válce na Ukrajině, kde je podle něj porušováno mezinárodní právo a Rusko útočí na nevinné lidi. Zmínil také konflikt na Blízkém východě a odsoudil terorismus a Hamás. Ruského velvyslance Alexandra Zmejevského na setkání nepozval.
  • Zdeněk Gryc  | 27.10.2023 19:35  | Reagovat
    Anonym: Dvořák říká: Pátek, 27. 10. 2023 v 14:29 Zato zítra si na Hradě udělají rudoši mejdlo. A bolšáni,který se tam nedostanou,budou onanovat u televize. ------------------ Jablko nepadlo daleko od stromu, že? ------------------ "Min uže nět" A také už zřejmě nikdy nedojde k realizaci "avantgardní" myšlenky, jejíž autor - někdejší redaktor jihlavské Jiskry Milan Dvořák - by nejraději osadil pamětními tabulkami všechny domy s podobnými nápisy v azbuce, jimiž sovětští vojáci v prvních dnech po válce označovali, že byl "kvartal prověren" Trápila ho otázka, jaký že to vůbec máme vztah k "pokrokovým tradicím", když sdělení gardového poručíka Rvalova "Kvartal prověren - min nět" není zvěčněno pro příští generace podobnou pamětní tabulkou jako třeba to, že "V tomto domě bydlil v roce 1830-31 Karel Havlíček Borovský . . . „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré. Projektant tu dbal pozorně památky, možná i umělecké. My bychom měli pamatovat na to, aby na ono prázdné místo (kam chtěl projektant sochu znovu umístit) vyplnila soch třeba sportovce"… -------------------------------------------------------------------- "Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. ---------------------------------------------------------------------- Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude pozdě. Tady - i jinde." Ještě štěstí, že v historii žádný plod přisluhování tomu, co momentální představuje dobré bydlo, v porovnání se skutečnými hodnotami neobstojí a že nás nic nenutí učit "naše inženýry - architekty myslet a tvořit především ideově, v úctě ke komunistické straně" Josef Jelínek Jihlavské listy 28. 6. 94
  • Dvořák  | 27.10.2023 20:17  | Reagovat
    Hm,tak Pávek spoléhá na Ukrajinu. Evidentně tomu severoatlantickýmu spolku moc nevěří ? Zvláštní. Já myslel,že to je pro nás to nejlepší. Taky se možná bojí,že by na něj rus mohl vytáhnout jeho dřívější závazky. Ale to tady nebude jediný.
  • Zdeněk Gryc  | 27.10.2023 21:52  | Reagovat
    "Taky se možná bojí," se podepsat !!!
  • Zdeněk Gryc  | 27.10.2023 21:54  | Reagovat
    Dvořák říká: Pátek, 27. 10. 2023 v 20:17 „Taky se možná bojí,“ se podepsat !!! JAK JINAK ?
  • Zdeněk Gryc  | 27.10.2023 22:07  | Reagovat
    JDE O ČLÁNEK přítele plavce a vodáka Jiřího Kozla: Nepřišel o život, jen mu jej zkazili 4.4.2008 Aktuality/Komentáře (2), autor: admin O jedné záměně dvou lidí shodných jmen. Jmen Milan Dvořák Po listopadu 1989 jsem byl jmenován Občanským fórem (OF) do nově utvořené redakční rady Jiskry a začal upozorňovat v Jihlavských listech na případy justičních vražd i nevinně odsouzených lidí. Tehdy jsem netušil, že viníci a pachatelé těchto násilností v převážné většině ujdou potrestání a po l9 letech nastane i doba, kdy osudy nespravedlivě postižených a zejména ukončení jejich životů už nebudou příliš lidi zajímat. Čtenáři JL i posluchači TV byli před časem seznámeni s drastickým případem záměny nebožtíků v jihlavském krematoriu. Rád bych upozornil na jiný případ, s nímž krematorium nemá co do činění, leda to, že oba hlavní aktéři tohoto příběhu v něm "skončili". Případ lze nazvat "Utajená identita" a týká se dvou lidí shodného jména. Jména Milan Dvořák. Právě stejné jméno mohlo zmást řadu lidí, kteří znali jen jednoho z Milanů Dvořáků. První Milan Dvořák, mukl Již 11. května 1990 jsem v článku s nadpisem Nepřišel o život, jen mu jej zkazili psal o skupině většinou mých spolužáků a kamarádů. Za pár čmáranic a hesel z nich jihlavská StB dle 1. a 5. zák. 231 udělala velezrádce a špiony. Potrestáni byli Zdeněk Matějka, Zdeněk Jabůrek, Karel Linhart, kominík Miloslav Kyba a Milan Dvořák, s předzdívkou MAX, který vyfasoval l5 let. Dohromady pět neplnoletých dostalo 55 roků vězení... Milan odseděl 11 roků. Trpěl v různých věznicích a v jáchymovských koncentrácích. Osm let za ním jezdila na návštěvy jeho dívka, než podlehla naléhání maminky Milana a vzala si jiného. Stresy, útrapy, podvýživa a uranové záření vykonaly své a Milanovi štěstí nepřálo. Byl třikrát ženat a rozveden. Nemůže zastávat odpovědné místo, není ve straně, nemá ten správný poměr, mnozí se s ním báli i mluvit. Tehdy mi řekl: "Přežil jsem jen díky sportu, jinak bych se nevrátil". Napsal jsem také, že to byl nejoblíbenější kluk z naší maturitní třídy. Mnozí jej znali jinak: "Přijde do hospody, vypije sice jen dvě piva, pak jde domů, ale je tam denně." Na původním dlouhém článku nemusím po letech měnit ani slovo. Pouze z pěti zatčených zůstal naživu již jen Karel Linhart. Druhý Milan Dvořák, redaktor Jihlaváci ale také znali jiného Milana Dvořáka, podstatně mladšího, dlouholetého redaktora komunistické Jiskry, kde s ním dávno před rokem l989 byly problémy zaviněné alkoholem. Po revoluci ztrátou novinářského zaměstnání a možná i privilegovaného členství ve straně vzrostla jeho nenávist k novému zřízení a začal psát různé "čmáranice a hesla". To by v roce 1990 již nevadilo, dokonce by v JL rádi lecos otiskli. Nebyly to však výzvy k udržení práva a spravedlnosti, či svobodným volbám. Bývalý redaktor Milan Dvořák začal psát ručně tiskacím písmem po celé republice různé pamflety, dopisy a korespondenční lístky plné nadávek, které s oblibou podepisoval mým jménem a adresou. Díky shodě neobyčejných náhod jsem jeho anonymy dostal z OF Radotínských strojíren v Praze, současně od bývalého starosty Telče a dnešního ministra kultury Václava Jehličky a starosty Jihlavy Františka Dohnala. Tehdy jsem se obrátil na jihlavskou policii, která požádala vytypovaného pachatele redaktora M. Dvořáka o napsání podobných slov. Po grafologickém rozboru měla stejné znaky. Soud s alkoholikem by ale byl pro mne ztrátou času i peněz. Ač se prakticky přiznal, mávl jsem nad tím rukou. Kremace redaktora Milana Dvořáka v září 2006, jak jsem později ve Službách města Jihlavy, které provozují krematorium, zjistil, nebyla na přání příbuzných vůbec zveřejněna. Až dodatečným placeným oznámením ohlásila rodina kremaci bez účasti veřejnosti. Záměna jmen Nejen já, ale i další jsme se mylně domnívali, že tímto oznámením zemřel náš Milan Dvořák s přezdívkou Max. Po řadě e-mailů jsem však bývalého vězně Milana objevil v květnu roku 2007 v Domově důchodců (DD) Jihlava Lesnov, odkud si jednou vyjel taxíkem pro doplňky potravin. Dovezl jsem mu nákup, popovídali jsme si, ale při mé třetí návštěvě 10. července 2007 mi pracovníci DD Lesnov sdělili, že Milana poslali na psychiatrické vyšetření, protože chtěl jednak odjet na návštěvu za bývalou dívkou, a navíc měl zkažené potraviny v ledničce. Okamžitě jsem zajel na Psychiatrickou léčebnu (PL), kde byl Milan Dvořák na uzavřeném oddělení od 4. července umístěn. Milan mne ujistil, že sebevraždu neplánuje, když to neudělal za těch 11 let komunistického žaláře. Zdál se mi zcela normální a shodli jsme se na tom, že jako platící klient Domova důchodců má plné právo na to odjet někam - třeba taxíkem na návštěvu nebo požadovat při placeném úklidu odstranění či odnesení zkažených potravin. Ošetřující lékař tehdy nebyl přítomen, nemohl jsem se tedy nikoho vyptat na jeho zdravotní stav. Domníval jsem se ale, že ho za pár dní propustí. Dlouhý e-mailový dotaz jsem mohl odeslat dle dohody až po návratu do Prahy 24. července. Obratem jsem však dostal soustrastné sdělení, že Milan již 19. zemřel. Kremace bez oznámení veřejnosti Znovu jsem zajel na DD Jihlava Lesnov a sháněl informaci, zda byla hospitalizace Milana na PL oprávněná. Vše marno. Domov důchodců se vymlouvá na Psychiatrickou léčebnu, ošetřující lékařka správně sděluje, že není oprávněná podávat informace o zdravotním stavu a diagnóze.... DD Jihlava-Lesnov nezařídil ani pohřeb. Vymlouvá se na to, že to odmítla jeho poslední rozvedená manželka a pochopitelně to odmítla i jeho bývalá nemocná snoubenka v Praze. S údajným synem z jednoho ze tří nepodařených manželství, který žije v cizině, asi kontakt možný nebyl. Kremaci nakonec zajistily SMJ bez obřadu a především bez oznámení veřejnosti. V Praze jsme se s předsedkyní Konfederace politických vězňů ČR MUDr. Naděždou Kavalírovou shodli, že poslání na psychiatrické vyšetření je od roku 1948 stále stejný způsob, jak se zbavit nepohodlného klienta. Milanův důchod přes 20 tisíc měsíčně (za 11 let v žaláři) umožňoval nejen používání taxíku k občasné návštěvě, placení úklidu ledničky či pokoje, ale především mohl umožnit trávit poslední dva týdny života v pohodlí DD nebo nemocnice, a nikoliv opět za mřížemi a zámky společných ložnic uzavřeného psychiatrického oddělení. Je možné, že Milan obřad nevyžadoval, ale rádi by se s ním rozloučili kamarádi z Konfederace politických vězňů, nebo alespoň jihlavští spolužáci, kteří o úmrtí vůbec nevěděli. * * * Jak vidíte, nejen záměna nebožtíků, ale i záměna jmen může způsobit problém. Snad tímto článkem křivdu na Milanu Dvořákovi - Maxovi alespoň částečně napravím. Jiří KOZEL
  • Zdeněk Gryc  | 27.10.2023 22:53  | Reagovat
    "Gryc najenom lže ale je kolaborant !" Informace a propaganda" ANONYMNÍ DES -INFORNACE Venca říká: Sobota, 28. 1. 2017 v 20:42 ZÁKLAD INVEKTIV A POMLUV NA VÁCLAVA HAVLA, "BOMBARĎÁKA" . . . etc JE MOŽNO NAJÍT V PRÁCI AKTIVISTY VÁCLAVA DVOŘÁKA ČLENA " 7 STATEČNÝCH" SDRUŽENÝCH OKOLO FOLDYNY. --------------------------------------------------- Venca říká: Sobota, 28. 1. 2017 v 20:42 "Jestli ještě žije Milan DVořák, třeba by se toho ujal" 1. Staník říká: Sobota, 21. 1. 2017 v 16:49 Navíc ten jeho neustále omílaný článek z Jiskry je všeobecný a vůbec nepíše konkrétně o Zdeňku Grycovi. Ten se ho akorát chytl za všechny ublížený architekty bejvalýho socialistickýho bloku Nakonec ty bys o tom měl vědít víc Venco bo to psal tvůj tatík (prosím pana architekta nereagovat anobrž reaguji na Vencu, s vámi již nehodlám diskutovat ani anonymně). Děkuji --------------------------------------------------- Takže je Milan Dvořák redaktor Jiskry "tatík" Venci, hrdiny obsáhlých pomlouvačných akcí nejenom v Jihlavských listech. Zde je hlavním pomlouvačem "bombarďáka" Václava Havla anonym "čtenář", který /možná/ byl přítomen i urážkám osobně: 23. ŘÍJNA 2012 19:22, AKTUALIZOVÁNO 24. 10 8:05 Albrightovou během pražské autogramiády vulgárně uráželi Létající plakáty a vulgární nadávky. To všechno doprovázelo úterní křest nové knížky bývalé americké ministryně zahraničí Madeleine Albrightové v pražském knihkupectví. Na místě musela asistovat policie. "Během autogramiády došlo k provokaci. Demonstranti se snažili vyvolat konflikt, Madeleine Albrightovou uráželi," popisuje Richard Klíčník z vydavatelství Argo. Proto pořadatelé nezvané hosty museli vykázat. Podle informací LN dorazila první skupinka demonstrantů k Albrightové s plakáty v rukou. Ty pak začali na bývalou ministryni zahraničí Spojených států házet házet a vzduchem létaly i vulgarity jako "ty svině". Podle některých svědků souvisely urážky vůči Albrightové s jejím působením jako ministryně zahraničí USA v době balkánských válek, především pak konfliktu v Kosovu. S plakátem pak přišel i mladík se slečnou, která si všechno natáčela a podle organizátorů se snažila vyprovokovat další konflikt. Albrightová podepisovala svou novou knihu „Pražská zima“ v pražském Paláci knih Luxor. V knize česká rodačka vzpomíná na své dětské roky, prožité za 2. světové války. Na místo proto dorazila hlídka pražské policie, ale nijak už nezasahovala. "Na místě jsme ověřili, že k žádnému přestupku nedošlo," vysvětlil mluvčí sboru Jan Daněk. Útoky na bývalou americkou ministryni nejsou výjimečné. Když například v březnu roku 2000 navštívila brněnskou právnickou fakultu, dva anarchisté na ni házeli vajíčka. Žádné z nich ji přímo nezasáhlo, jen zašpinilo oděv. Zdroj: http://www.lidovky.cz/demonstranti-vynadali-madeleine-albrightove-pri-autogramiade-pbn-/zpravy-domov.aspx?c=A121023_192859_ln_domov_kim ------------------------------------------------------------------------------------- Před delší dobou vložil do JL článek Václav Dvořák, kde dlouze popsal hrdinský čin, jak v rámci autogramiády knihy Albrightovou během pražské autogramiády ji předložili k podpisu plakáty a požadovali, aby je podepsala. Jde zřejmě o článek, kde se touto " HRDINSKOU AKCÍ MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU NA ÚROVNI HAAGU" pochlubil Václav Dvořák. Článek vložený do Jihlavských listů končí těmito slovy: "Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . stejně jako moji kamarádi z našeho občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, kdy si pro nás – válečné zločince – z Haagu přijdou" Václav Dvořák Po jednostranném vyhlášení nezávislosti Kosova se zúčastnil Foldyna série menších demonstrací proti uznání nezávislosti této jihosrbské provincie, organizovaných petičním výborem "sedm statečných". Demonstrace podpořili někteří další, politici, například Jan Kavan, Daniel Solis ze Strany zelených nebo Václav Dvořák (autor filmu Uloupené Kosovo),prof.Rajko Doleček a další. ---------------------------------------------------------------------------------------- Václav Dvořák: Uloupené Kosovo (film+omluva) 6. ČERVEN 2011 | VÁCLAV DVOŘÁK | Uloupené Kosovo, původně známé pod názvem Jak Evropa přichází o Kosovo je hodinový dokument, který vznikal postupně od roku 2004 jako autorský film Václava Dvořáka. Údajně vznikl ve spolupráci s ČT a se srbskými veřejnoprávními médii, od kterých byly pro pořad vypůjčeny hlavně archivní záběry. Pojednává o dějinách Kosova, zmiňuje se o těžkostech druhé světové války, konce 70. let 20. století v komunistické Jugoslávii a hlavně 90. letech 20. století a prvním desetiletí nového tisíciletí. Kriticky se vyjadřuje k západním mocnostem, které se snažily krizi v Kosovu řešit, hlavně pak síly KFOR a nepřímo současnou situaci přirovnává k Mnichovskému diktátu. Rovněž hledá spojitosti mezi UÇK a současným politickým vedením jednostranně vyhlášeného samostatného kosovského státu. Poukazuje na strádání Srbů v enklávách (nazývaných zde jako ghetta) a albánské zločiny, neřeší však zcela situaci kosovských Albánců a údajných zločinů, které měly být spáchány proti nim. Často se objevují velmi brutální záběry. Česká televize původně odmítla tento dokument vysílat[2], nakonec byl odvysílán v rámci komponovaného večera s následnou diskuzí 27. července 2008 na programu ČT2. ---------------------------------- Omluva za film Uloupené Kosovo (Václav Dvořák) Omlouvám se panu Švédovi, že jsem si dovolil vyprávět příběh o uloupeném Kosovou a Metochii a že jej vyprávím tak, jak jej vyprávím, což se panu Švédovi zjevně nelíbí… Ostatně pan magistr Švéda není sám. Ani vedoucím dramaturgyním a šéfdramaturgyni dokumentu v ČT se můj příběh nelíbí. Proto ho odmítli pustit do vysílání. Pan magistr Švéda a některé dramaturgyně ČT mají jinou představu, co by ve filmu o Kosovu mělo být ale co tam není. Inu lehká pomoc. Mohou jako já vzít kameru (na jejíž půjčení jsme si půjčil), sednout do auta, odjet na Kosovo (dá se to zvládnout na jeden zátah za den) a tam točit to, co jim v mém filmu chybí. Například onu genocidu, kterou se prý Srbové a Romové provinili na kosovských Albáncích. Rád bych se poučil například pohledem na natočený masový hrob obětí oné genocidy. Podle mých informací na Kosovu a v Matochii žádný takový není. Orgány OSN jej dodnes hledají marně. Pan Švéda zmiňuje jakási zvěrstva, která páchala srbská (jugoslávská) armáda na Kosovu. Byl bych vděčný, kdyby mne pan magistr Švéda opět poučil a sdělil prameny, z kterých tyto informace čerpá. Pevně věřím, že své informace pan Švéda nebere jen z mainstreamových českých médií, která svého času podobné zprávy ráda přetiskovala, aniž se namáhala je ověřit. Můj filmový příběh o Kosovu se nebude líbit mnoha lidem Dovoluji si v něm totiž zpochybnit čisté úmysly a fungování mnoha organizací, na které české národní elity momentálně sází. Jejich kritika je skoro tabu. Po svých zkušenostech ze Srbska a především z Kosova pochybuji o tom, že vedení agresivní války, jakým bylo „humanitární bombardování“ je správné a efektivní. Ostatně Irák následoval. A kdo bude další? Dále pochybuji o tom, že demokratičtí vůdci dnešního světa mluví o svých pohnutkách vždy pravdu. Pochybuji také o tom, že NATO je výlučně obranná organizace. Proto jsem podepsal petici Ne základnám. Pochybuji o tom, že OSN je nestranná, spravedlivá a efektivní organizace. V neposlední řadě pochybuji o poctivých úmyslech Evropské unie. O čem však nepochybuji, je skutečnost, že příchodem NATO do Kosova v roce 1999 došlo k etnické čistce a v jejím důsledku byly ze svých majetků vyhnány statisíce kosovských Srbů a dalších národností. Nepochybuji o tom, že se v devadesátých letech okolo jugoslávské kampaně u nás lhalo a mnohdy se lže dodnes. Nepochybuji o tom, že mnoho českých lidí včetně našich vzdělanců se při hodnocení balkánských událostí stále opírá o účelové lži, polopravdy a produkty válečné propagandy NATO. Proto mohou psát kritiky jaké píšou a chtít po filmech fakta, které neexistují. Když už jsem začal omluvou, musím přidat i jednu omluvu nakonec. Musím se kritikům mého filmu zároveň omluvit i za všechny další dokumentaristy, kteří si například dovolili vyprávět o holokaustu tak „neobjektivně“, že vedle židů nedali ve svých filmech „přiměřené místo“ řadovým Němcům, kteří schvalovali deportace a vyvražďování židů, funkcionářům NSDAP, katům z koncentráků a dalším podobným jen proto aby naplnili přání některých českých šéngajstů po „objektivním, nestranném, vyváženém“ a bůhví ještě jakém sdělení. Okolo dokumentu Uloupené Kosovo vzniklo mnoho fám Tady upřesňuji. Podle rozhodnutí programové ředitelky ČT paní Kateřiny Fryčové bude film v nezměněné podobě v České televizi odpromítán. Úlitbou panu Švédovi a jeho partě budiž, že bude odvysílán v komponovaném večeru na téma Kosovo. Dramaturgové zatím shánějí další film, který by to v rámci koncipovaného večera Srbům pěkně „objektivně“ nandal. Nebo aspoň zajistit diskusi „balkanologů“, která by film uvedla „na pravou míru“. To vše proto, aby jelita národa mohla zase klidně spát s vědomím, že ten jejich vysněný svět tvořený USA, NATO, EU a OSN je opravdu okolo nich a že je v pořádku. Uloupené Kosovo – dokument Václava Dvořáka Za moudré rozhodnutí film odvysílat děkuji paní ředitelce Fryčové. Přesvědčil jsem se, že i když se jí film asi dvakrát nelíbil, dala na rozdíl od cenzurního doporučení pana magistra Švédy přednost demokracii a diskusi. Stejně musím poděkovat panu Martinu Štollovi, který si se mnou asi užil svoje. Přesto se kosovskému tématu poctivě věnoval a svým nestranným vedením pomohl dílu na svět. I to chce v dnešních českých televizních poměrech jistou dávku odvahy. Autor Václav Dvořák je režisér ----------------------------------------------------------------- Česká televize původně odmítla tento dokument vysílat[2], nakonec byl odvysílán v rámci komponovaného večera s následnou diskuzí 27. července 2008 na programu ČT2. ---------------------------------------------------------------------- Venca říká: Pátek, 27. 1. 2017 v 23:59 Pane Gryci, prozradil byste mi tedy (když víte, že můj otec se jmenoval Milan), jak se jmenoval váš otec, vaše matka a vaši případní sourozenci ? Není to doufám nějak moc intimní a tajná informace ? Za odpověď děkuje Věncek von Iglau. ------------------------------------------------------------------------------------- Jedná se o anonymní kolekci pomluv a invektiv na Václava Havla a jeho spolupracovníky i oponenta, který se sprostým nadávkám snaží čelit. Ukázkou častých otázek a sprostého textu je "čtenář". . . Zdeňku, dovol mi malou intimní otázku ! Najdeš si při tom smolení duchaprázdných blogů, na kterých nejčastěji diskutuješ sám se sebou nebo vymýšlíš mlácení prázdné slámy na různých replikách, či při neustálém tlučení do kláves CTRL+C a CTRL+V, pošetilém tapetování a kopírování čas na to, aby sis došel na WC ? Abys nedopadl jako Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg von Wopěnka s jeho "saprlot, zase chloušička, Johan, čistá plena, ale chonem !"
  • Svatopluk Beran  | 27.10.2023 22:58  | Reagovat
    ŠPATNÁ ZPRÁVA O AMERICKÉM ZPŮSOBU ŽIVOTA, KTERÝ NÁM SEM TLAČÍ DNEŠNÍ VLÁDA V ČELE S BÝVALÝM KOMUNISTICKÝM VOJENSKÝM STUDENTEM-ZPRAVODAJECEM WARŠAVSKÉ SMLOUVY, ČI DISIDENTEM VONDROU, ČI BEZDĚTNOU ŽENSKOU DVOJKOU VE VLÁDĚ, KDY SI OBĚ ŘEŠÍ SVÉ MINDRÁKY NA OBYČEJNÝCH LIDECH, JE KATASTROFOU PRO TUTO ZEM. MILION CHVILEK PRO DEMOKRACII V ČELE S OBĚMA UŽITEČNÝMI IDIOTY, STUDENTY TEOLOGYE, ROLEM A MINÁŘEM SI JISTĚ UŽÍVAJÍ DNEŠNÍ STAV. Šéf pražských vyjednavačů: Řešíme teď víc mladých v problémech. https://www.novinky.cz/clanek/krimi-sef-prazskych-vyjednavacu-resime-ted-vic-mladych-v-problemech-40447833 AMERICKÝ VRAŽDÍCÍ A PSYCHICKY NARUŠOVANÝ ŽIVOT MLÁDEŽE Z DEB.LNÍCH AMERICKÝCH SERIÁLŮ A FILMŮ, PLUS KRUTÉ AMERICKÉ INICIACE VÁLEK PO CELÉM SVĚTĚ V POTŘEBĚ ,, RÁDOBY,, NEZBYTNÉHO BOHATSTVÍ, JSOU NEŠTĚSTÍM PRO DALŠÍ A DALŠÍ GENERACE NOVĚ NAROZENÝCH DĚTÍ. UŽ NE ŠTĚSÍ Z TOHO POMILOVAT ŽENU A MÍT RODINU, ALE MÍT PROSTŘEDKY SMĚNY V NULÁCH A JEDNIČKÁCH NA POČÍTAČÍCH BANK, JSOU MORÁLNÍM MĚŘÍTKEM PRO DNEŠNÍ ZÁPADNÍ ŽIVOT. DEBILNÍ REKLAMY A TRHY ROZHODUJÍ O TOM CO JE TO ŠTĚSTÍ ŽÍT.
  • Zdeněk Gryc  | 27.10.2023 23:06  | Reagovat
    Venca říká: Pátek, 27. 1. 2017 v 23:59 Pane Gryci, prozradil byste mi tedy (když víte, že můj otec se jmenoval Milan), jak se jmenoval váš otec, vaše matka a vaši případní sourozenci ? Není to doufám nějak moc intimní a tajná informace ? Za odpověď děkuje Věncek von Iglau. -------------------------------------------------- otec František matka Marie bratr Jiří dědeček a strýc Čeněk Janík co bylo o něm v čítankách zejtra v nové bloku k výročí republiky
  • Zdeněk Gryc  | 27.10.2023 23:10  | Reagovat
    Čekat na dálnici 15 až 30 minut je velmi nepříjemné. Václav Dvořák stále čeká: převzato: „Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . stejně jako moji kamarádi z našeho občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, kdy si pro nás – válečné zločince – z Haagu přijdou“ Václav Dvořák
  • Svatopluk Beran  | 27.10.2023 23:37  | Reagovat
    Útoky na bývalou americkou ministryni nejsou výjimečné. Když například v březnu roku 2000 navštívila brněnskou právnickou fakultu, dva anarchisté na ni házeli vajíčka. Žádné z nich ji přímo nezasáhlo, jen zašpinilo oděv. --------------------------------------------------------------------------------------------- NĚCO VÍCE O ČESKO - AMERICKÉ VÁLEČNÉ ŘEZNICI MADALIEN ALBRIGHTOVÉ S ŽIDOVSKÝMI KOŘENY A JEJÍ ZVRHLÉ CHUTI VRAŽDIT A VÉST ILEGÁLNÍ VÁLKY USA VE SVĚTĚ. DNES MÁ TATO BÝVALÁ AMERICKÁ ZÁSTUPKYNĚ VLÁDY USA V OSN, VELICE SCHOPNOU DALŠÍ ČESKOU NÁSTUPKINI S CHUTÍ NECHAT UMÍRAT VE VÁLKÁCH NEJEN ČESKÉ OBČANY, V MINISTRINI VÁLKY ČR ČERNOCHOVÉ Z ODS. Miláček MADALIEN ALBRIGHTOVÉ Kosovský mafián s lidskými orgány Hashim Thaçi byl v Srbsku odsouzen na 10 let vězení. V březnu se stal Hashim Thaçi politickým velitelem Kosovské osvobozenecké armády, kde dostal přezdívku Gjarpëri („Had“). V roce 1998 zahájil tajná jednání s americkými vyjednavači, v kontaktu byl s tehdejší ministryní zahraniční věcí USA Madeleine Albrightovou. Díky těmto kontaktům si vysloužil označení „miláček Albrightové“. Pod jeho velením údajně docházelo k páchání válečných zločinů, proto na něj byla podána žaloba a vydán zatykač Interpolu. Thaçi je spojován s vytvořením tábora Lapusnik, kde zahynulo mnoho Srbů a Albánců, dále je podezříván ze zapojení do vraždy Ahmeta Krasniciho, který býval ministrem obrany vlády Ibrahima Rugovy v „Kosovské republice“. Autor Chris Hedges ve svém článku v New York Times z 25. června 1999, který nesl název Kosovští rebelové podezřelí ze vzájemné likvidace, napsal, že Thaci zorganizoval likvidaci svých politických a vojenských soupeřů. Ministerstvo spravedlnosti Srbské republiky postoupilo Mezinárodnímu soudnímu dvoru pro bývalou Jugoslávii obsáhlou sbírku důkazů a místopřísežné prohlášení týkající se zločinů spáchaných na příkaz nebo s vědomím Thaciho. Byl sice zatčen, ale zanedlouho propuštěn. Díky svým kontaktům a laxnosti mezinárodního společenství v potírání válečných zločinů spáchaných kosovskými Albánci se Thaci před mezinárodní soud v Haagu nedostal. V roce 2008 byl obviněn bývalou žalobkyní Mezinárodního tribunálu v Haagu pro zločiny spáchané v bývalé Jugoslávii Carlou del Ponte, že v roce 1999 osobně organizoval únos až tří stovek kosovských Srbů, kteří byli převezeni do Albánie a tam jim byly lékaři odebírány tělesné orgány, které pak byly prodávány zájemcům v Evropě. Srbské oběti pak byly zavražděny a pohřbeny. Od roku 1993 do začátku roku 1997 byla velvyslankyní Spojených států amerických při Organizaci spojených národů (OSN) a jako taková zasedala v Radě bezpečnosti v době, kdy OSN nedokázala nijak bezprostředně zasáhnout ve Rwandě, v níž probíhala genocida. Telegram se žádostí o vyslání posil a k oprávnění k zásahu proti genocidě v Rwandě byl po jejím přezkoumání a po poradě s prezidentem Clintonem ignorován. 12. května 1996 během interview v pořadu 60 Minut pro televizi CBS byla konfrontována s výroky ambasadora Spojených národů v Iráku a studií podřízených organizací spojených národů, že jí podporované ekonomické sankce na Irák po konci první války v zálivu (1991), byly v důsledku přímo zodpovědné za smrt více než půl milionu iráckých dětí (vlivem podvýživy a snížení dostupnosti lékařské péče). Na otázku korespondentky Lesley Stahl zda taková cena byla adekvátní dosaženým výsledkům odpověděla, že "sice šlo o těžké rozhodnutí, ale myslíme si, že se to vyplatilo". Dne 23. října 2012 se v Paláci knih Luxor konala autogramiáda její nové knihy Pražská zima. Akce se zúčastnilo několik aktivistů z občanského sdružení Přátelé Srbů na Kosovu, kteří svérázným způsobem protestovali proti její roli na bombardování Jugoslávie v roce 1999 letadly NATO bez mandátu OSN, a dále proti tomu, že nic neudělala proti vyhnání Srbů z Chorvatska, nebo že osobně vydělala na privatizaci kosovských telekomunikací.
  • Jan P  | 29.10.2023 09:49  | Reagovat
    Výzva ministryně obrany ČR Černochové(ODS) k vystoupení z OSN je mnohonásobně větší mezinárodní ostuda než všechny Zemanovy kecy dohromady. "Zeman 28. října na Hrad nepřijde. Má toho moc. Jenom málokterá zpráva mne v poslední době potěšila více. A to sám sebe sebestředně považuji za pozitivního člověka."
  • Zdeněk Gryc  | 29.10.2023 10:37  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pátek, 27. 10. 2023 v 23:37 Útoky na bývalou americkou ministryni nejsou výjimečné. --------------------------------------------- Má pravdu. Vyznamenalo se také jablko, které nepadlo daleko od stromu, Milana Dvořáka učitele národa a autora „výroku“ v Jiskře v rámci Vítězného února 1975. "Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude pozdě. Tady - i jinde." --------------------------- Před delší dobou vložil do JL článek Václav Dvořák, kde dlouze popsal hrdinský čin, jak v rámci autogramiády knihy Albrightovou během pražské autogramiády ji předložili k podpisu plakáty a požadovali, aby je podepsala. Jde zřejmě o článek, kde se touto " HRDINSKOU AKCÍ MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU NA ÚROVNI HAAGU" pochlubil Václav Dvořák. Článek vložený do Jihlavských listů končí těmito slovy: "Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . stejně jako moji kamarádi z našeho občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, kdy si pro nás – válečné zločince – z Haagu přijdou" Václav Dvořák Zdroj: http://www.lidovky.cz/demonstranti-vynadali-madeleine-albrightove-pri-autogramiade-pbn-/zpravy-domov.aspx?c=A121023_192859_ln_domov_kim
  • Zdeněk Gryc  | 29.10.2023 20:14  | Reagovat
    Velkým uměním putinových dezinformátů je vytrhnout věci z kontextu. Jako například: Jan P říká: Neděle, 29. 10. 2023 v 19:26 Nebo například : 1. Svatopluk Beran říká: Středa, 25. 10. 2023 v 21:33 TO JE GENOCIDNÍ LIKVIDACE CIVILNÍHO OBYVATELSTVA, POTAŽMO JAKO AMERICKÁ LIKVIDACE JAPONSKÉHO CIVILNÍHO OBYVATELSTVA, KTEROU PROVEDLI AMERIČANÉ PŘI JEDNORÁZOVÉM TŘÍHODINOVÉM UPÁLENÍ STO TISÍC CIVILISTŮ V TOKIU, ČI POMOCÍ ATOMOVÉHO VYPAŘENÍ STOPADESÁTI TISÍC CIVILISTŮ V HIROŠIMĚ A NAGASAKY, BĚHEM PÁR SEKUND. ---------------- Je to jistě působivé, pro ty kteří neznají souvislosti od Mnichova až po přepadení Polska Hitlerem a Stalinem. Později Hitlerem Stalina. Normalizace srpen 1968 denacifikace Právě dnes

Přidat Komentář Vrátit se nahoru