Reklama
Dnes je pondělí 16.09.2024      svátek má Ludmila
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Jasná věc? Kdeže!

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 03.11.2023 20:00

Také jste si naivně mysleli, že ten Ševčík už má konečně na kahánku, když ho chce rektor odvolat a v červnu ho v tom podpořilo při hlasování 20 z 26 senátorů celé školy? 

Ouhá! Ještě je potřeba senát vlastní fakulty, který má Ševčík přece ve svých rukou, když ho tam loni tak jednomyslně zvolili ...no a ten bude zasedat a zasedat a přerušovat a přerušovat - třebas donekonečna - aby se nemusel vyjádřit a experta Trikolory tam pořád držel. Každý den dobrý, že.

Začali jednat už v červnu, slíbili že se to uzavře do konce října (!) tak jednoduchá věc, což si pochopitelně, jak jinak - nechali až na úplně poslední den - a 31.10. to opět neuzavřeli, prý jak je to složité ( ...a pan tajemník se v televizi ostře ohrazuje proti nařčení z nějakých průtahů...)

Ten tiskový tajemník Národohospodářské fakulty Daniel Váňa, co řekl o působení Ševčíka na protivládních demonstracích při jeho volbě v loňském roce : „Osobně si myslím, že toto nijak nesouvisí s výkonem děkana fakulty na Vysoké škole ekonomické. Pokud je to odborník ve svém oboru, tak jeho soukromé názory .....myslím, nehrají žádnou roli,“ ...

Ten tiskový tajemník, co po jednání veřejnosti sdělil, že  má dva "zásadní" argumenty: jednak že senát školy se vyjádřil dřív než senát fakulty (!), a pak prý mají právní posudek, že Ševčík nic neprovedl, který vypracoval... bývalý mladý komunista a rajchovec Tomáš Nielsen!!!!!!

Absurdita nebere konce!

Nu - co si myslet o člověku z akademické sféry, kterému vůbec nevadí, že děkan fakulty vysoké školy placené z peněz daňových poplatníků se postaví na Václavák na tribunu a z plna hrdla zařve... premiér je hňup..? Kde je akademikovo elementární slušné chování? Opravdu tím ani trochu nepoškozuje státní vzdělávací instituci, která ho živí? Kde je špetka loajality k zaměstnavateli?

Jan Štern (to je ten, jak si v sobotu došel převzít na Hrad vyznamenání pro svojí matku Evu Kantůrkovou), k tomu před rokem, u té jeho nešťastné volby, kterou to všechno začalo, trefně napsal: 

"Toto je důsledkem akademické svobody, kdy si učitelé a studenti sami volí vedení. Může se stát, že vznikne takovéto doupě, v němž se určitá parta učitelů zmocní významné vzdělávací instituce a takřka navždy se v něm zamkne se všemi benefity, které to sebou nese. Studenti tvoří v akademickém senátu, který volí děkana, menšinu, takže ti s tím nepohnou. Jsou to transakční náklady a záporná stránka akademických svobod. Ševčík for ever."

Nu - a co dál? 

Složitá právní bitva? 

Ano - ta možná nastane a bude to v tomto případě dobře, když rektor bude mít odvahu dikci zákona si vyložit tak, že mu k odvolání stačí "projednání" - nikoliv "stanovisko". Ostatně - i tím, že nezaujali stanovisko, tak to stanovisko vlastně zaujali. Hledají klíčky v zákoně, aby tam svého chráněnce drželi za každou cenu. A to je přece jasné sdělení - když podstata problému je vůbec nezajímá.

No a než se to právně dohraje, tak snad zákonodárci pochopí... .

A osobně si myslím, že takový "odborník" jako je pan docent Ševčík, se o svoji budoucnost obávat nemusí - třebas u slovenských sousedů, či na Lomonosově univerzitě by ho dnes jistě přijali s otevřenou náručí...

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm
LieseVew: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: PRÁVĚ DNES, ABY BYLO JASNO
zdenek gryc: POVODEŇ
zdenek gryc: POVODEŇ

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

6 komentářů

Přidat Komentář

  • jihlavák  | 04.11.2023 10:12  | Reagovat
    Ševčík řekl co si myslí 90 procent lidu země. Minimálně 90. Co si myslet o premiérovi, který po oznámení zdražení regulované složky elektřiny. o 70 procent ERÚ udělá tiskovou a řekne, že se cena elektřiny zvedne příští rok o jednotky procent? Teď cena neregulované části elektřiny zrovna klesá, takže jen díky tomu snad nebude zdražení od ledna 2024 tak brutální. Ale co až začne opět růst? To už nebudou jednotky procent. Je to fakt prolhany hňup a advokát '"energetických oligarchů a Berlínské burzy". Je všecko, jenom ne "služebník " voličů, dokonce ani vlastních.
  • Zdeněk Gryc  | 04.11.2023 12:04  | Reagovat
    Sledovat Maďarské povstání skončilo tisícovkami mrtvých civilistů a popravami. Maršál Koněv udeřil jako hrom 22 h V říjnu 1956 dostal 39letý plukovník Pál Maléter jako velitel tankové divize rozkaz sjednat s pěti tanky pořádek v ulicích bouřící se Budapešti. Maďarský válečný hrdina ale neuposlechl a místo toho přešel na stranu povstalců. Národ ho za to miloval, maďarští komunisté ho ale nakonec oběsili. Když 23. října 1956 stotisícová demonstrace v centru Budapešti svrhla 16 metrů vysokou sochu J. V. Stalina, nikdo netušil, že Maďarsko čeká krvavý podzim. O dva dny později příslušníci maďarské tajné policie ÁVH (Államvédelmi Hatóság – Státní zpravodajský úřad) ukrytí na střechách domů začali střílet do demonstrantů a na 200 jich zabili. Sovětské tanky rozmístěné v centru Budapešti se přidaly, začala regulérní městská válka. Sehnat zbraně, se kterými by bylo možné odrazit sovětskou Rudou armádu, bylo pro Maďary na podzim 1956 otázkou života a smrti. Maďarská armáda, která zčásti s povstalci sympatizovala, sice rozdala části vzbouřenců lehké zbraně, těžší kusy ale chyběly. Proti sovětským tankům se tak uplatňovaly hlavně nejrůznější podomácku vyráběné Molotovovy koktejly. Maďarské povstání + Ukrajinská Denacifikace --------------------------- Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 11. 2023 v 8:46 … STARÝ MUŽI POKUSTE SI TO ZAPAMATOVAT.
  • FL  | 05.11.2023 14:45  | Reagovat
    To jihlavak - Můžete sem prosím napsat, jakým způsobem jste dělal průzkum o těch procentech, které zde uvádíte? Předem děkuji za odpověď.
  • jihlavák  | 05.11.2023 16:53  | Reagovat
    Průzkum jsem nedělal, stačí co slyším kolem. Dokonce ho " milují" i ti, kteří ho volili. Poznatek z vlastní rodiny. Jeho chování, kdy si hraje na veltackyho politika a na lidi doma kašle a nezajímají ho, jen jim nakládá další a další daňové odvody, ženě lidi do náruče Babiše. Ta jeho světová politická velikost spočívá v tom, že dělá kašpárka EU, USA a Ukrajině.Všem jmenovaným "posílá" miliardy vydělané druhými. Ty fotečky na jeho FB, jak si podává ruce s mocnými tohoto světa musí daňový poplatník těžce platit. Jinak by ve světě absolutně nikoho nezajímal. Vnímají ho , jako osla otřes se. Tady je trochu příznivější číslo ze srpna, dnes už to bude patrně horší: https://www.echo24.cz/a/HweQY/zpravy-domov-pruzkum-petr-fiala-na-chvostu-popularity
  • Miroslav Tomanec  | 05.11.2023 18:31  | Reagovat
    Jihlavak Sem vás pozval na kafe nebo na pivo. Doteď jste neodpověděl.
  • FL  | 06.11.2023 15:24  | Reagovat
    To jihlavak - z toho vyplývá jediné, že jste lhal.