Reklama
Dnes je pondělí 16.09.2024      svátek má Ludmila
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Opět KRONOSPAN, opět půl milionu.

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 05.11.2023 20:32

Firmu Kronospan, rakouského majitele pana Kaindla, osobně považuji za synonymum hlubokého pohrdání k občanům města, ve kterém generují své miliardové zisky a přitom nechtějí slyšet nic o tom, jak ty občany svoji činností obtěžují. Je to pro mne lokální symbol propojení byznysu a místní politiky. Firma to měla za všech předchozích garnitur na radnici dobré aniž by pro město něco podstatného dělala a jestli to má lepší než občané i nyní to se uvidí právě teď.

Aby se s něčím takovým, jako je nepříjemná firma v obytné zóně města, pohnulo, k tomu je zapotřebí tři věci - aktivizace a organizace občanů, tlaku municipality a aktivní spolupráce úřadů.

To první tady je - spolek funguje jak vidno, jinak by přece předsedu nežalovali, že. K tomu druhému bylo parádně nakročeno v předchozím volebním období. Zpočátku bylo hodně vidět, že jak náměstek pro životní prostředí Zeman, tak i primátorka Koubová si problém vzali za svůj a skutečně ho, snad poprvé v historii města, chtějí řešit. Ovšem stačila jedna společná milenecká cesta do Salzburgu a pár schůzek - a rázem to byla pro náměstka Zemana ta nejekologičtější a nejprospěšnější firma ve městě. Vždyť co bychom přece dělali se starým nábytkem, že?

Paradoxem největším pro mne je, že oba dva hlavní protagonisté, tedy bývalá primátorka Karolína Koubová a exnáměstek Vít Zeman, kteří v tomto ohledu neudělali pro občana vůbec nic, mají tu drzost ve veřejném životě nadále zůstávat a dokonce se chtějí opět ucházet o možnost řídit naše město…

S tím třetím bodem, tedy spolupráci příslušných úřadů je to komplikovanější. Oni mají částečně, ale opravdu jenom částečně pravdu, že aktuální zákony jím příliš možnosti nedávají. Ovšem je to pro ně dobré alibi. Proto jsme právě se jmenovaným náměstkem vyrazili do sněmovny zkusit začít to měnit. Velmi vstřícně a s pochopením nás přijala tehdejší předsedkyně výboru pro životní prostředí paní Balcarová a velice dobře nás nasměřovala. Odjížděli jsme plni naději - jenomže - se zázračnou proměnou náměstka Zemana všechno usnulo…

Takže občané v tom zůstali sami. A Kronospan teď brutálně útočí na toho nejhlasitějšího. Má na to sílu a moc, pro osamocené občany je to zcela beznadějný boj.

Vím to z vlastní zkušenosti, byl jsem v nemlich stejné situaci, také po mně žádali omluvu a půl milionu. Predžalobní výzvu jsem ignoroval - pochopitelně - vždyť tehdy ještě za mnou stála naše radnice - primátorka dokonce napsala rozhořčený dopis do Rakouska. A tak jsme jezdili k soudu do Brna.

Po roce jednání nás krásná, mladá, asertivní a kreativní soudkyně dovedla ke smíru. Já jsem se omluvil, oni ustoupili z toho půl milionu. Už jsem neměl naději, podpora radnice se úplně vytratila. Oni prostě vědí jak na to… Myslel jsem, že je hotovo. Jenomže. Oni si ještě vynárokovali že budu platit za soudní výlohy. Dobře tedy, řekla soudkyně a přiznala jim 50 tisíc ( padesát tisíc) .

Jim se to však zdálo málo, doslechl jsem se, že si představovali asi trojnásobek, tak se odvolali k Vrchnímu soudu do Olomouce. Tam však řekli - jaké soudní výlohy? Když je remíza, tak nemá přece žádná strana nárok na NIC!
A nedostali tedy …NIC!
Pak ještě taková kuriozitka - přišel mně dopis z modrým pruhem od ÚSTAVNÍHO SOUDU, kam se tito nenažranci dál odvolali - ti to samozřejmě okamžitě odmítli jako pěknou pitomost!

Tak taková je to fima, ten náš KRONOSPAN!

Proto tímto veřejně vyzývám primátora města Petra Ryšku, aby se svého obtěžovaného občana důrazně zastal u tohoto molochu!

Respekt a podpora pro Milana Matějku !
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1502982530543676&id=100024958302727

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Invazi v Normandii podporovali ze vzduchu i českoslovenští piloti Dnes 5. 6., 5:00 K pobřeží Francie dorazila brzo ráno ohromná flotila plavidel, kdy válečné lodě doprovázely vyloďovací čluny. Před osmdesáti lety, 6. června 1944, se vylodili v Norm
LieseVew: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: PRÁVĚ DNES, ABY BYLO JASNO
zdenek gryc: POVODEŇ
zdenek gryc: POVODEŇ

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

9 komentářů

Přidat Komentář

  • jihlavák  | 06.11.2023 10:48  | Reagovat
    Tak to je, pro pár korálků: https://www.mojekrono.cz/kronospan-podporil-vznik-verejneho-brusleni-na-jihlavskem-namesti/ https://www.mojekrono.cz/kronospan-podporil-vznik-verejneho-brusleni-na-jihlavskem-namesti/#gallery-3
  • jihlavák  | 06.11.2023 16:32  | Reagovat
    Bude Kronospan opět mezi sponzory Vánoc v Jihlavě? Jak mu asi šlapou závody v Rusku a Bělorusku? Pokud opravdu sponzor bude , je to fakt p...l. Sponzor podnikající v Rusku a Bělorusku bude mezi sponzory Vánoc na náměstí. Na náměstí, na němž vlaje na radnici druhým rokem ukrajinská vlajka, jako symbol podpory ukrajinského boje s ruským "netvorem".
  • Jan P  | 06.11.2023 20:33  | Reagovat
    Reprezentativní demokracie vám umožňují vybrat si, kdo vám rozbije obličej, Ryška, Koubová, Tomanec...
  • Jan P  | 07.11.2023 20:37  | Reagovat
    Politici - tito dutí klauni... „Pokaždé, když slyším politický projev nebo čtu ty, co jsou naši vůdci, jsem zděšen, že jsem léta neslyšel nic, co by znělo lidsky. Vždy jsou to stejná slova, která říkají stejné lži. A fakt, že to lidé akceptují, že hněv lidí nezničil tyto duté klauny, mi připadá jako důkaz, že lidé nepřipisují žádný význam způsobu, jakým se řídí... „ Albert Camus. 7. listopadu 1913 se v Alžírsku narodil nositel Nobelovy ceny Albert Camus. Během druhé světové války se připojil k francouzské odbojové buňce a později upravoval jejich noviny. Na rozdíl od mnoha intelektuálů své doby důsledně podporoval východoevropské dělníky, když bojovali proti sovětskému despotismu.
  • Zdeněk Gryc  | 08.11.2023 22:32  | Reagovat
    Architektura 58-89 (8/8) Dnes21:40 › 22:10 Vyhledat na Seznam.cz V roce 2020 byla dokončena demolice brutalistní budovy bývalého Transgasu na Vinohradech. I přes protesty části veřejnosti. O něco dříve se vedla debata ohledně správného postupu rekonstrukce Hotelu Thermal v Karlových Varech. Architektura, která vznikla mezi lety 1958 a 1989 dodnes vyvolává vášně. Část veřejnosti ji stále pejorativně označuje za „komunistickou“. Osmidílný seriál režiséra Jana Zajíčka podle námětu Vladimira 518 chce tuto etapu dějin československé architektury nahlédnout komplexně, bez ideologických předsudků. Pavilon Expo 58, Plavecký stadion v Podolí, budova bývalého Federálního shromáždění, Nová scéna národního divadla, Žižkovský televizní vysílač, Vysílač s hotelem Ještěd, obchodní dům Kotva, obchodní dům Máj, Prior v Pardubicích nebo Hala Rondo, to všechno jsou ikonické stavby, které vznikly právě v tomto období. O nich, o jejich koncepci, o vztahu k režimu a jeho požadavkům, o vztazích mezi kolegy i o architektuře jako umění i technologické disciplíně v seriálu vyprávějí nejen architekti, ale i jejich příbuzní, kolegové a historici a teoretici umění. Osmidílný dokumentární seriál vypráví příběhy staveb, vývoje materiálů i samotných lidí, kteří se na jejich stavbě podíleli. A také, co postoj současné české společnosti k jedné etapě dějin domácí architektury říká o ní samotné ----------------------- Umístěnka únor 1958 Agroprojekt. Výpověď Stavoprojekt 1989. Ve snaze o privitizaci budovy Hluboká 8. + také bývalého předsedy ZV KSČ tamto. V blogu JL později. Nejlépe s vloženými doklady ?
  • Zdeněk Gryc  | 08.11.2023 23:55  | Reagovat
    Cesty umění Dnes23:10 › 00:05 Předchozí fotografieDalší fotografiePřejít do galerie Z různorodých vlivů, které v něm byly hluboce zakořeněné, si Andy Warhol vytvořil svůj nezaměnitelný, ledově chladný filozoficko-estetický svět. Jeho dílo znepokojuje svou jednoduchostí a přímo se konfrontuje s převratnými změnami své doby. Andy Warhol americký pr olog. Beran americký neuro olog.
  • Svatopluk Beran  | 09.11.2023 07:41  | Reagovat
    Andy Warhol americký pr olog. Beran americký neuro olog. --------------------------------------------------------------------------------------------- No koment, klidně přidejte ještě něco podobně chytrého pane Gryc. :)
  • Zdeněk Gryc  | 10.11.2023 17:57  | Reagovat
    OK „Uniformou“ RAF Dukla vzdá hold válečným veteránům GRAFICKÝ NÁVRH dresu Dukly pro letošní Army Game. Foto: archiv klubu 10.11.2023 Sport/Komentáře (1), autor: Michal Boček Po reprezentační přestávce se hokejová Chance liga opět přihlásí o slovo toto pondělí, ale jihlavská Dukla odehraje domácí duel s Litoměřicemi již pozítří (16.30 hod.). Půjde o další Army Game, kterým klub od roku 2018 připomíná Den válečných veteránů. Letošní vojenské dresy jsou opravdovou lahůdkou! Dukláci obléknou „trikoty“ připomínající uniformy letců britského Královského letectva RAF. „Důvod, proč jsme se rozhodli pro tento design a připomenutí osudů Čechů spojených s RAF, je i fakt, že po únoru 1948 byla drtivá většina z nich perzekvována, vyhozena z armády a mnoho jich skončilo v kriminálech či uranových dolech. Řada lidí přišla o život a na to nesmíme zapomenout!“ řekl jednatel jihlavského klubu Bedřich Ščerban. Dukla vzdá hold jedné z nejslavnějších etap tuzemské vojenské historie, kdy se čeští letci a členové pomocného personálu účastnili vzdušné bitvy o Velkou Británii v létě roku 1940. Britská armáda byla vybavena letadly, ale chyběli jí piloti. Pokud by nepomohli Češi, Slováci, Poláci a další státy, mohla Velká Británie padnout a 2. světová válka mohla dopadnout jinak… Aby byla podobnost s uniformou RAF co největší, vzdala se Dukla klubového loga na hrudi a partneři svých reklam. „Děkuji sponzorům, že projevili pochopení. Já osobně jsem z designu dresu nadšený,“ dodal Ščerban. Kromě hokejistů oblékne speciální trikot i dvojice představitelů Armády České republiky. Před čestným buly se divákům představí podplukovník Ladislav Sornas, mimo jiné účastník čtyř zahraničních misí a zakladatel Sdružení válečných veteránů ČR, a rotmistr Miroslav Hvězda, účastník mise v Jugoslávii. Náhoda tomu chtěla, že i při loňském Army Game byly jihlavským soupeřem Litoměřice. „Kališníci“ vyhráli na pelhřimovském ledě 5:2. Doufejme, že se historie nebude opakovat… Diskuze k článku RAF Dovoluji si upozornit na blog, kde jsou přiloženy fotografie našich klukovských ideálů: -------------------------------------- Pjérvym dělom: Zdeněk Gryc | Úterý, 7. 11. 2023 v 15:58 ------------------------------------ Miroslav Liškutín, letecké eso druhé světové války: To on inspiroval. TMAVOMODRÝ SVĚT ! Přiloženo převzaté foto: Liškutin Nedoma Jeho manželka i opravovala chyby v dopisu ZG se studentkou miss Pamela Liaver v Esexu, při návštěvách v jeho bytu. / naše profesorka angličtiny, žena nacisty umučeného sokola Gajdoše, mistra světa předala adresy korespondence měla takto přispět k její výuce/ S Ruskama jsme si fakt, ale fakt ne-dopisovali. Zažili jsme totiž "Osvobození" v Tetčicích u Rosic.
  • Jan P  | 10.11.2023 19:41  | Reagovat
    Rád bych se vrátil k tématu blogu. Můžeme dnes na radnicích a v obecních zastupitelstvích pozorovat shodu ? Nemůžeme ! A není divu – zde se hraje špinavá politika a boj o to urvat sobě do kapsy, „přítelíčkům“ a své politické partaji, co nejvíce moci a z toho plynoucích finančních profitů a dobrých bydel. Všichni ti politici/čky se rádi staví do role odborníků, specialistů a přesvědčují nás o své nepostradatelnosti. Z jejich vlastní lži a nadutosti se však usvědčují sami svým amatérským a neschopným rozhodováním a jednáním. Stačí se jen rozhlédnout kolem sebe. Je jedno, jestli se jedná o Jihlavu, Prahu, Brno. Však se stačí ohlédnout na různé kauzy a zpronevěry veřejných financí, privatizaci či veřejné zakázky. Řešením či alternativou jsou OBCE ŘÍZENÉ PŘÍMO LIDMI ze sousedství, na chodu obce se podílí všichni její obyvatelé, kteří mají zájem, účast přirozeně není povinností a je zcela dobrovolná...