Reklama
Dnes je pondělí 16.09.2024      svátek má Ludmila
Zpět
Miloš Vystrčil

Narozen v roce 1960 v Dačicích, od narození žije v Telči. Na podzim roku 2010 zvolen senátorem obvodu 52 - Jihlava. Od roku 2020 je předsedou českého Senátu. www.vystrcil.cz

http://www.vystrcil.cz/

Nemají svůj hrob

Miloš Vystrčil | 09.11.2023 13:00

Před více než dvěma týdny jsem končil svoji zahraniční cestu v Německu návštěvou v Česku asi méně známém Památníku Plötzensee. Památník se nachází na okraji dnešní věznice Plötzensee v berlínské čtvrti Plötzensee.


Součástí památníku je popraviště, které používali nacisté od roku 1933 do konce války. Celkem zde bylo popraveno asi 3000 osob z toho Němců asi 1500 a Čechoslováků asi 700.


Čechoslováky popravené v Plötzensee odsoudil v převážné většině Lidový soudní dvůr v Berlíně, z části pak berlínský zvláštní soud. V naprosté většině rozsudků převládají politické důvody jako například příprava velezrady, napomáhání nepříteli, vlastizrada, velezrada, zpravodajská činnost, špionáž a další.
Musím přiznat, že samotná prohlídka Památníku byla velmi deprimující a velmi jasně obnažovala zvěrstva, která nacisti páchali na všech, kteří se jakkoliv vzepřeli či jenom znelíbili ideologii německého národního socialismu.


Čechoslováci zaujímají mezi příslušníky jednotlivých národů, co do počtu popravených v Plötzensee, druhé místo, což je jedním z dokladů odhodlanosti obyvatel českomoravského protektorátu přispět k porážce nacistického Německa a obnovit tak samostatný stát. Mezi českými oběŤmi byli například odbojář Obrany národa Bedřich Homola, legendární odbojář a majitel restaurace U rozvědčíka Jaroslav Franěk nebo komunistický novinář a odbojář Julius Fučík.


Na svoji návštěvu Plötzensee jsem si znovu velmi intenzivně vzpomněl při své čtvrteční návštěvě bývalého popraviště pankrácké věznice v Praze. Zde byly v říjnu 2022 nalezeny ostatky politických vězňů popravených a zemřelých v letech 1948 až 1965. Výzkumný projekt, na němž spolupracovaly Archeologický ústav Akademie věd ČR, Kabinet dokumentace a historie Vězeňské služby ČR a Národní archiv ČR a další, nálezy úlomků kostí se známkami po spálení propojil se jmenným seznamem 69 politických vězňů, jejichž urny byly v pankrácké věznici uloženy, a na rozkaz ministra vnitra Lubomíra Štrougala v roce 1961 zničeny vysypáním na bývalém pankráckém popravišti.


Po těchto zjištěních Vazební věznice Pankrác zveřejnila seznam 69 jmen a obrátila se na pozůstalé. Mezi těmi, jejichž popel byl v roce 1961 na místě vysypán, mohou být například novinář Záviš Kalandra odsouzený k trestu smrti spolu s Miladou Horákovou nebo Jaroslav Kysela, nejmladší z obětí, osmnáctiletý rodák z Chotěboře, který se pokusil utéct z jáchymovského lágru. Ve čtvrtek 2.11. 2023 se na tomto místě posledního odpočinku konalo pietní shromáždění a zádušní mše, které se zúčastnil poměrně velký počet pozůstalých.


Uvědomuji si, že článek, který jsem napsal, není jednoduché a ani příjemné čtení. Považoval jsem však za důležité to udělat proto, abych znovu upozornil na podobnost dopadů a důsledků nacistické a komunistické ideologie na lidské životy a vzdal čest památce všem, kteří se jakkoliv ozvali nebo vzepřeli těmto hrůzným ideologiím. Někteří na to doplatili nejen ztrátou života, ale dokonce nemají ani svůj hrob.
Proto bych velmi rád vyslovil velkou úctu a velké poděkování všem, kteří se zasloužili a zasluhují o to, že umožní pozůstalým se dopátrat osudů svých předků. Je strašlivé, když lidé nemají hroby jenom proto, že si to režim nepřál. Je naší povinností a základním projevem lidství a humanity alespoň dodatečně osudy popravených dohledávat a místa posledního odpočinku nalézat.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024

Poslední komentáře

LieseVew: My, občané Protektorátu (1/3)
zdenek gryc: PRÁVĚ DNES, ABY BYLO JASNO
zdenek gryc: POVODEŇ
zdenek gryc: POVODEŇ
KennethCLode: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

170 komentářů

Přidat Komentář

  • Svatopluk Beran  | 09.11.2023 21:31  | Reagovat
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Syfilis SYFILIS A HRŮZNÉ POKUSY A SMRT NA OBČANECH CIZÍCH STÁTŮ OD VLÁDY USA. V letech 1946 až 1948 byly pokusy týkající se syfilidy prováděny i v Guatemale. Byly to Spojenými státy sponzorované experimenty na lidech prováděné během vlády Juana Josého Arévala ve spolupráci s některými guatemalskými ministry a úředníky z resortu zdravotnictví. Lékaři nakazili vojáky, vězně a pacienty s duševními poruchami syfilidou a dalšími sexuálně přenosnými nemocemi bez informovaného souhlasu subjektů, a poté je léčili antibiotiky. V říjnu 2010 se Spojené státy Guatemale za provádění těchto experimentů formálně omluvily. Uvědomuji si, že článek, který jsem přetiskl, není jednoduché a ani příjemné čtení. Považoval jsem však za důležité to udělat proto, abych znovu upozornil na podobnost dopadů a důsledků ideologie nacistické a ideologie USA na lidské životy a vzdal čest památce všem, kteří se jakkoliv ozvali nebo vzepřeli těmto hrůzným ideologiím. Někteří na to doplatili nejen ztrátou života, ale dokonce nemají ani svůj hrob. Proto bych velmi rád vyslovil velkou úctu a velké poděkování všem, kteří se zasloužili a zasluhují o to, že umožní pozůstalým se dopátrat osudů svých předků. Je strašlivé, když lidé nemají hroby jenom proto, že režim POTŘEBOVAL JEJICH SMRT, ABY MOHLI AMERIČTÍ VOJÁCI KLIDNĚ SOULOŽIT NA STOVKÁCH VOJENSKÝCH ZÁKLADEN PO CELÉM SVĚTĚ, BEZ STRACHU Z NÁKAZY SYFILIDOU. Je naší povinností a základním projevem lidství a humanity alespoň dodatečně osudy zneužitých občanů vládou Spojených Států Amerických dohledávat a místa posledního odpočinku nalézat.
  • Zdeněk Gryc  | 09.11.2023 23:10  | Reagovat
    "Putnův prcóch" ví čem mluví hostující profesor... 5 let v USA
  • Zdeněk Gryc  | 09.11.2023 23:18  | Reagovat
    Litviněnko (1/4) Dnes22:30 › 23:20 Vyhledat na Seznam.cz Předchozí fotografieDalší fotografiePřejít do galerie o seriálu: Čtyřdílná rekonstrukce známé kauzy otravy přeběhlého ruského agenta FSB Alexandra Litviněnka radioaktivním Poloniem 210, nejnebezpečnější látkou známou člověku, v Londýně v roce 2006. Kauzu sledujeme očima britských vyšetřovatelů až do soudního přelíčení, kde byl (v nepřítomnosti) jednoznačně usvědčen ruský agent Andrej Lugovoj, později vážený poslanec ruské Státní dumy, jemuž prezident Putin, který atentát v Londýně musel osobně posvětit, udělil vysoké státní vyznamenání. Série svým zpracováním dodává dobře známým událostem lidský rozměr a soustředí se na některé reálné aktéry událostí a jejich rodinné příslušníky, především na Litviněnkovu ženu Marinu a detektiva Brenta Hyatta, který s otráveným Litviněnkem mluvil jako první.
  • Zdeněk Gryc  | 09.11.2023 23:58  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Čtvrtek, 9. 11. 2023 v 23:10 „Putnův prcóch“ ví čem mluví hostující profesor… 5 let v USA přednáška právě dnes SYFILIDITA
  • FL  | 10.11.2023 09:02  | Reagovat
    Pod článek se klidně podepíšu, a také bych se velice divil, kdyby proti němu nevystoupil komunista Beran, který se kdysi vydal do USA za americkým snem, ale jako poněkud pohodlný člověk tam neuspěl a s ostudou se vrátil zpět. Dnes už jen razí bolševickou rétoriku: ,,A vy zase bijete černochy."
  • Dvořák  | 10.11.2023 12:14  | Reagovat
    Obdržel kopii tohoto blogu taky komunista Pávek,který teď hrdě rozdává metály a lísá se k náckovským kolaborantům?
  • jihlavák  | 10.11.2023 17:29  | Reagovat
    Co je prcoch?
  • Zdeněk Gryc  | 10.11.2023 19:09  | Reagovat
    "Prcóch" Je laskavá přezdívka mého spolužáka Pavlíka. Dál mu ji, první profesor ekologie, kterého jmenoval Václav Havel, Otakar Štěrba Otóš oslovoval takto svého přísedícího v lavici na gymnáziu RG Židenice. ------------------------- Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 9. 11. 2023 v 7:41 Andy Warhol americký pr olog. Beran americký neuro olog. ——————————————————————————————— No koment, klidně přidejte ještě něco podobně chytrého pane .... Jihlavák -u
  • Zdeněk Gryc  | 10.11.2023 19:23  | Reagovat
    PS. Jihlavák ------------------------ Tak to teda koukám... Březinky, Václavu Havlovi vděčíme za to, že strom není ze sídliště Antonína Zápotockého
  • Zdeněk Gryc  | 10.11.2023 19:36  | Reagovat
    HEZKÉ VÁNOCE po 8 LETECH převzato: Svatopluk Beran říká: Neděle, 20. 12. 2015 v 11:21 Je opravdu nutné proměnit všechno v ČR v ideologický stereotyp a mediální kýč? Architekte FUČÍKU-GRICI, (dovolím si vás takto oslovit za váš příměr sedm statečných na některé vámi cíleně vybrané blogery zde), Hezké Vánoce všem sedmi statečným i Fučíkovi. ------------------------------------------------------ ANO FUČÍKOVI, BŘEZINKY jsou největší jihlavské sídliště. Byla velká snaha přejmenovat ho na sídliště ANTONÍNA ZÁPOTOCKÉHO a umístit tam jeho sochu. Vyskytli se blbci, kteří to tak úplně nepochopili a socha Zápotondy se nekonala. Soudruh redaktor Dvořák se ve svém článku k ÚNORU 1975 na revanš postaral, aby odešla socha sv. Jána. Ale strana byla bdělá, druhé velké sídliště nazvané Bedřichov překřtila na Vámi zmiňovaného Fučíka. Aby nedošlo k opětnému nepochopení, tak jsem dostal příkaz klusat s modelem sídliště, /jeho fotku bych zde někdy rád publikoval/ Přímo k Vedoucímu tajemníkovi Filipovi a zde na navrhovaném náměstí tužkou ukázat mali-ličkatou soši-šičku, zde Fučík. Kouzlo se povedlo, akorát z původního urbanistického konceptu, bylo realisováno, jak se zde často anonym připomíná "pár králíkáren" jako 1. stavba. Kdo nevěří, ať běží do archivu, fotky a plány k dispozici Hezké Vánoce všem sedmi statečným i Fučíkovi. Ing. arch. Zdeněk Gryc
  • Svatopluk Beran  | 10.11.2023 20:36  | Reagovat
    JENOM ZAJÍMAVÁ, NEBO SPÍŠ TOTOŽNÁ SKUTEČNOST JAK 11ZÁŘÍ? Masakr na shromáždění Supernova Sukkot. Supernova Sukkot Gathering , víkendové rave s trance hudbou , na oslavu židovského festivalu Sukot , začalo 6. října 2023 v západní Negevské poušti, přibližně 5 km od bariéry mezi Gazou a Izraelem. Podle organizátora bylo místo zarezervováno pouze dva dny předem poté, co bylo původní místo v jižním Izraeli zrušeno. JENOM PRO UPŘESNĚNÍ O ČEM NÁS VÝŠE OKOPÍROVANÝ ŘÁDEK Z WIKIPEDIE INFORMUJE. PODLE ORGANIZÁTORA, BYL HUDEBNÍ FESTIVAL SUKKOT, NA NĚMŽ BYLO ZMASAKROVÁNO NA 250 LLIDÍ A TO V ČETNĚ CIZINCŮ, PŘESUNUT Z PLÁNOVANÉHO PŮVODNÍHO MÍSTA NĚKDE V JIŽNÍM IZRAELI, PŘED MÍSTO PRŮNIKU VOJENSKÉ SLOŽKY HAMÁSU DO IZRAELE, TEDY PŘÍMO DO NÁRUČE SMRTI, TEPRVE DVA DNY PŘED ZAČÁTKEM FESTIVALU, TEDY TŘI DNY PŘED MASAKREM. TENTO HUDEBNÍ FESTIVAL BYL I S CIZINCI PŘEDHOZEN HAMÁUSU STEJNĚ JAK 11 ZÁŘÍ 1 500 CIZINCŮ VEDLE 1 500 AMERIČANŮ VE VE TŘECH ZŘÍCENÝCH BUDOVÁCH OBCHODNÍHO CENTRA V NEW YORKU. NYNÍ JE ZCELA JASNÉ KDO ÚTOČIL. ZA PŘÍPRAVU 11 ZÁŘÍ VŠAK NEBYL DODNES A TO I PŘES MUČENÍ, NIKDO ODSOUZEN. TENTOKRÁT TO PROVÁDÍ ŽIDOVSKÁ ARMÁDA S NEJMODERNĚJŠÍ TECHNIKOU NA TISÍCÍCH CIVILNÍCH PALESTINSKÝCH OBĚTECH IHNED A BEZ SOUDU. DRTIVÁ VĚTŠINA Z NICH BY TOTIŽ ZCELA ZCELÁ NEVINÁ A TO NEMLUVÍM O DĚTECH - ANDĚLÝCH - KTEŘÍ ANI NETUŠÍ OČ BĚŽÍ, ALE ŽIDOVSKÁ STAROVĚKÁ PRAVIDLA FUNGUJÍ ZCELA JINAK, NEŽ PRAVIDLA MODERNÍ CIVILIZACE. JEDEN Z ŽIDOVSKÝCH GENERÁLŮ HNED PO MASAKRU ZDĚLIL SVĚTOVÉ VEŘEJNOSTI ŽE JSOU OBA ÚTOKY TOTOŽNÉ A MĚL ZCELA PRAVDU. https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_op_Supernova_Sukkot_Gathering AMERIČANÉ A ŽIDÉ JIŽ ZCELA ZTRÁCEJÍ ZÁBRANY PŘI INICIOVÁNÍ SVÝCH GEOPOLITICKÝCH OBCHODNÍCH ZÁLEŽITOSTÍ.
  • jihlavák  | 10.11.2023 20:40  | Reagovat
    Svět se zbláznil. Nebo drzost a výsměch rudé rodinky Gottwaldových dosáhla dalšího vrcholu? https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/pavel-s-manzelkou-na-prazskem-hrade-vysadili-90-strom-olgy-havlove/2438989?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box Co by asi paní Olga Havlová na bolševické kádry nyní obývající Pražský hrad řekla? Po téměř 35 letech od 89. komouší sedí na Hradě. Jsou to paradoxy.
  • Svatopluk Beran  | 10.11.2023 20:56  | Reagovat
    TO JOHN F. KENNEDY ŽIL JEŠTĚ V DOBĚ KDY, SI VLÁDA USA, I PŘES NÁVRHY AMERICKÉHO GENERÁLNÍHO ŠTÁBU, NEDOVOLIL PŘEDHODIT VLASTNÍ OBČANY SMRTI Z RUKOU JINÝCH AMERICKÝCH OBČANŮ, K VŮLI RÁDOBY ZÁKONITÉ A SPRAVEDLIVÉ VOJENSKÉ ODVETY. Operace Northwoods Operace Northwoods je název tajného dokumentu, který vytvořil americký sbor náčelníků štábů v roce 1962. Dokument obsahoval návrh vojenské operace, iniciované armádou Spojených států. 13. března 1962 jej ministru obrany Robertu McNamarovi předložil předseda sboru náčelníků štábů Lyman Lemnitzer. McNamara tento návrh ovšem zamítl. Plán viděl i prezident John F. Kennedy, osobně ho zamítl a navíc zbavil Lemnitzera velení. Body operace Dokument navrhoval použití teroristických útoků v okolí základny Guantánamo Bay či přímo na území Spojených států, jakožto záminku pro vojenskou intervenci proti Kubě. Plán zahrnoval: Rozšířit zvěsti o tom, že Kuba používá konspirační propagandistické rádio. Zinscenovat útok uvnitř základny za pomoci spřátelených Kubánců. Vyvolání nepokojů u hlavní brány. Vyhodit do vzduchu munici a založit ohně. Provést sabotáže na letadlech a lodích. Zaútočit na základnu pomocí minometů. Potopit loď a provést pohřeb domnělých obětí. Připravit teroristické útoky v Miami, Floridě a Washingtonu D.C. A konečně, zničení dálkově řízeného letadla nad kubánskými vodami – jeho cestujícími budou federální agenti převlečení za vysokoškoláky na dovolené. Na letecké základně v Eglinu bude zhotoven duplikát letadla, včetně barvy a registrace, ve skutečnosti patřící CIA. Duplikát bude nahrazen původním letadlem a osazen cestujícími. Původní letadlo se změní na dálkově ovládané. Obě se poté setkají na jih od Floridy. Letadlo s pasažéry přistane v Eglinu, kde je vyloží a navrátí se mu původní status, zatímco dálkově ovládané letadlo převezme původní letový plán a nad kubánskými vodami vyšle signál „MAYDAY“, ještě předtím, než bude na dálku odpáleno. https://cs.wikipedia.org/wiki/Operace_Northwoods
  • Zdeněk Gryc  | 10.11.2023 21:25  | Reagovat
    Strýček Sam (anglicky Uncle Sam) je národním zosobněním Spojených států amerických, někdy konkrétněji i přímo americké vlády. Strýček Sam je často zobrazován jako vážný starší bílý muž s bílými vlasy a vousy, oblečený v oděvu s prvky vlajky USA (cylindr s červenobílými pruhy, bílé hvězdy na modrém pásu a červenobílé pruhované kalhoty). HOSTUJÍCÍ PROFESOR STRÝČKA Sama Politolog JL: Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 11. 2023 v 8:46 … STARÝ MUŽI POKUSTE SI TO ZAPAMATOVAT -------------------------------------------------- DNES JE PÁTEK... ...ZA SOCÁKU V KNIHKUPECTVÍ ------------------------------------------------------------------------------------------------- Nákupy za socialismu: bez známých to nešlo, šmelina jela na plné obrátky V rámci speciálního projektu Deníku Jak vidí Češi listopad 1989, do kterého se zapojilo více než 9000 čtenářů, zavzpomínáme na nekonečné fronty i šmelinu, která předrevoluční dobu provázela. Z knihy Poslední revoluce. Prodej auta Favorit. Na všechno se tenkrát tvořily fronty. | Foto: Herbert Slavík Zas jdou na mě noční můry z Domu bytové kultury, od půlnoci bez námitek ležím frontu na nábytek, díky našich krámů spektru zejtra jdu spát před Elektru. Je to horší každým rokem, děda sedí před Čedokem. To zpívá ve své Baladě československé Ivo Jahelka. Mocný Tuzex: Bony u veksláků brali i esenbáci, videa mizela díky sexu a Rambovi A právě fronty byly mnohdy noční můrou všech, kteří si za doby socialismu chtěli pořídit nedostatkové zboží. GALERIE 26 fotografií › Kdo měl štěstí, ale hlavně známé, mohl se spolehnout na to, že vybrané zboží na něj bude čekat pod pultem. „Měl jsem známého knihovníka, který mi vždy knihy, o které byl velký zájem, za malý dárek schoval. Dodnes si pamatuji, že mám tak ve své sbírce knihu Jak vyrobit bumerang od Miloslava Šimka,“ vzpomíná na doby nedávno minulé pan Václav z Hradce Králové. Jak to bylo s bydlením za socialismu? Poslechněte si názor Jana Hrušínského a kateřiny Konečné: Podpultový prodej Podpultové zboží však „frčelo“ ve všech sférách socialistického hospodaření. „Kdo neměl známého řezníka či zelináře, mnohdy se nedostal k tolik žádanému exotickému ovoci. Třeba k banánům, pomerančům nebo mandarinkám. Já měla to štěstí, že jsem ho měla, a tak o toto ovoce neměly mé děti nouzi,“ vzpomíná paní Marie z Hradce, které šel na ruku i řezník. „Byla to holt taková doba,“ dodává žena, jež má v paměti i vzpomínku na svoji první pračku. Únik ze socialistického diktátu? Kutilové měli zlaté ruce, vznikly pravé unikáty „Byla to zelená pračka ROMO Fulnek. Dlouho jsme ji nemohli s manželem nikde sehnat. Pak z něj vypadlo, že má v pražské Kotvě příbuzného, ale nebaví se s ním. Tak jsem zabila dvě mouchy jednou ranou. Jednak jsem je usmířila a hlavně jsem doma měla svoji vysněnou pračku,“ dodává paní Marie. Podobné příběhy kolují snad v každé rodině. Třeba i u pana Jana z Dobrušky. „Sehnat v tu dobu auto, to znamenalo měsíce čekání. Měl jsem však známého na Krajském výboru, který mi jedno auto sehnal. Ale musel jsem si pro něj dojet až do Mladé Boleslavi. Ale byl jsem za to rád, dodnes si pamatuji, jak ta Škoda 100 za 65 tisíc voněla novotou a v ulici jsem byl za krále.“ A na co jste fronty stáli vy? Jaké vysněné zboží se vám podařilo díky známostem získat? Podělte se o své vzpomínky s dalšími čtenáři. Napište na: barbora.zemanova@denik.cz Stáli jste za socialismu frontu na auto či pračku? info_fillHlasování bylo ukončeno Co NA - TO ? BE - RAN
  • Zdeněk Gryc  | 10.11.2023 21:57  | Reagovat
    Ale musel jsem si pro něj dojet až do Mladé Boleslavi. Nebyl ojedinělý, že ? knihkupectví proti Grandu Marcela H. nejhezčí z naší třídy říká Ivo Baueršíma emigrant profesor katedry astronomie universita Bern
  • jihlavák  | 11.11.2023 06:04  | Reagovat
    Se soudruhem v hospodě U Zlatého tygra Cituji: Cítil jsem, že nám oběma záleží na tom, abychom byli užiteční ....... https://twitter.com/Vystrcil_Milos/status/1723001853791674801?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1723001853791674801%7Ctwgr%5E9fbc9c18e7efc9bae20f486a3106937a7806fd5a%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fecho24.cz%2Fa%2FHUrxv%2Fzpravy-domaci-kde-jsou-lidi-vystrcil-s-pavlem-hospoda-u-tygra
  • jihlavák  | 11.11.2023 06:19  | Reagovat
    Velťácká politika našich elit. Kam přijedou, s kým se setkají, tam lítají miliony, spíše miliardy , z našich daní. Jsou to takoví oslíci otřes se nynějšího světa. Vlastní lidi přitom nutí dělat zatím do 67, protože kupodivu na penze nejsou prý peníze. Cituji: ..............a budeme ji podporovat i v obnově a vzájemně nadále spolupracovat po jejím vítězství https://www.facebook.com/photo/?fbid=833941308521498&set=pcb.833942125188083&locale=cs_CZ Přitom: https://www.youtube.com/watch?v=Eg0rVB9TKf0
  • jihlavák  | 11.11.2023 06:20  | Reagovat
    Velťácká politika našich elit. Kam přijedou, s kým se setkají, tam lítají miliony, spíše miliardy , z našich daní. Jsou to takoví oslíci otřes se nynějšího světa. Vlastní lidi přitom nutí dělat zatím do 67, protože kupodivu na penze nejsou prý peníze. Cituji: …………..a budeme ji podporovat i v obnově a vzájemně nadále spolupracovat po jejím vítězství https://www.facebook.com/photo/?fbid=833941308521498&set=pcb.833942125188083&locale=cs_CZ
  • jihlavák  | 11.11.2023 06:21  | Reagovat
    Přitom: https://www.youtube.com/watch?v=Eg0rVB9TKf0
  • jihlavák  | 11.11.2023 06:29  | Reagovat
    USA si půjčují u Činy na boj Ukrajiny za její svobodu. Čína je SVOBODA? U koho si půjčujeme my, abychom zůstali údajně "svobodní"? Dluhy, dluhy a dluhy, které neuvěřitelně rychle kupí i pětidemolice, tu pro boj za svobodnou Ukrajinu, tu pro "chrám" pitomosti nový zimák v Jihlavě, atd. atd. jsou naše SVOBODA?
  • Svatopluk Beran  | 11.11.2023 07:47  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Pátek, 10. 11. 2023 v 21:25 A na co jste fronty stáli vy? Jaké vysněné zboží se vám podařilo díky známostem získat? Podělte se o své vzpomínky s dalšími čtenáři. Napište na: Stáli jste za socialismu frontu na auto či pračku? info_fillHlasování bylo ukončeno Co NA – TO ? BE – RAN --------------------------------------------------------------------------------------------- PŘIBLIŽME SI JEDODUCHOST VÝŠE SROVNÁVACÍHO PŘÍSPĚVKU A DODJME, JAK RÁD ŘÍKÁ VÁCLAV MORAVEC, KONTEXT. TAKŽE GENOCIDY A MASAKRY USA A DNEŠNÍ SVĚTOVÉ ŽIOVSKÉ KOMUNITY REPREZENTOVANÉ DNES STÁTEM IZRAEL, KTERÝ NEMÁ ZÁKONNÉ HRANICE ANI ÚSTAVU, SE POKOUŠÍ ZDEJŠÍ BLOGAŘ OMILOSTNIT FRONTAMI NA ZBOŽÍ V BÝVALÉM SOCIALISTICKÉM ČESKOSLOVENSKU. PODÍVEJME SE TEDY NA KUTEČNOST S FRONTAMI OBČANŮ POSTIŽENÝCH CHUDOBOU V USA. DOUFEJME ŽE ČESKÁ NEOLIBERÁLNÍ CHUDOBA SE NIKDY NEDOSTANE V BOJI O ZBOŽÍ NA ÚROVEŇ CHOVÁNÍ OBČANŮ POSTIŽENÝCH NEOLIBERÁLNÍ CHUDOBOU V USA. https://www.youtube.com/watch?v=71pGdbipU6I KOLIK POTŘEBUJETE TAKOVÝCH POHLEDŮ NA AMERICKÉ FRONTY A BOJ CHUDÝCH OBČANŮ V USA O ZBOŽÍ? 10? 50? 100? 1 000?
  • Svatopluk Beran  | 11.11.2023 08:09  | Reagovat
    JINAK ABY NEZAPADLO PŘÍSPĚVKEM PANA GRYCE. HUDEBNÍ FESTIVAL V IZRAELI, NA KTERÉM BYLO ZABITO 250 OBČANŮ NEJEN Z IZRAELE NÝBRŽ Z CELÉHO SVĚTA, BYL PŘED MÍSTO KTERÉ SI VYBRALI VOJENSKÉ SLOŽKY HAMÁSU ROZBYTÍM DĚLÍCÍ ZDI K ÚTOKU NA IZRAEL............................... ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? PŘESUNUT TEPRVE TŘI DNY PŘED ÚTOKEM HAMÁSU Z PŮVODNÍHO MÍSTA FESTIVALU, KDESI NA JIHU IZRAELE. https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_op_Supernova_Sukkot_Gathering
  • Svatopluk Beran  | 11.11.2023 08:10  | Reagovat
    JINAK ABY NEZAPADLO PŘÍSPĚVKEM PANA GRYCE. HUDEBNÍ FESTIVAL V IZRAELI, NA KTERÉM BYLO ZABITO 250 OBČANŮ NEJEN Z IZRAELE NÝBRŽ Z CELÉHO SVĚTA, BYL PŘED MÍSTO KTERÉ SI VYBRALI VOJENSKÉ SLOŽKY HAMÁSU ROZBYTÍM DĚLÍCÍ ZDI K ÚTOKU NA IZRAEL…………………………. ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? PŘESUNUT TEPRVE TŘI DNY PŘED ÚTOKEM HAMÁSU Z PŮVODNÍHO MÍSTA FESTIVALU, KDESI NA JIHU IZRAELE.
  • Jan P  | 11.11.2023 09:22  | Reagovat
    John Mearsheimer – bezpochyby nejproslulejší odborník na mezinárodní vztahy na světě – o Gaze: Izrael „vede v Gaze trestnou kampaň, trestá civilní obyvatelstvo... Izraelci mají zájem způsobit v Gaze obrovské množství ničení a během toho zabijí obrovské množství civilistů... Zdá se mi, že když to uděláte, dopouštíte se válečných zločinů. Pokud by Izraelci zamířili na Hamas a vyhýbali se civilním obětem, pak mohli uvést souvislý argument, že nejde o případ, kdy páchají válečné zločiny, ale nedělají to, záměrně to místo rozbíjejí. Jde o masivní trestnou kampaň. Navíc zároveň odřízli veškeré jídlo, vodu a plyn do Gazy a to znamená, že ve skutečnosti skončí hladověním, nebo se pokusí vyhladovět civilní obyvatelstvo v Gaze. Podle mého chápání mezinárodního práva je i toto válečný zločin. " Také říká, že USA jsou „rozhodně spoluviníky“ na těchto válečných zločinech.
  • Jan P  | 11.11.2023 10:02  | Reagovat
    Dne 11. listopadu si anarchisté a anarchistky po celém světě připomínají justiční vraždu chicagských anarchistů. Američtí kapitalisté si přáli jejich krev za organizování pracovníků a pracovnic, a demokratičtí politici a soudci jim jejich přání splnili, aby zlomili rostoucí dělnické hnutí. Před soud bylo postaveno 8 anarchistů. Málem mezi nimi skončili i dva čeští. Chicagští anarchisté byli odsouzeni k smrti v zmanipulovaném soudním procesu. Jejich jedinou vinou bylo, že organizovali pracující v kampani za osmihodinovou pracovní dobu a že se hlásili k anarchismu. Odsouzeni k smrti byli: Louis Lingg, Albert Parsons, August Spies, George Engel a Adolph Fischer. Ačkoliv byli bez důkazů odsouzeni a 11. listopadu 1887 popraveni, jejich odkaz žije dál.
  • Svatopluk Beran  | 11.11.2023 10:43  | Reagovat
    JAK V USA VĚŠELI ANARCHISTY ZA ŽÁDOST O OSMIHODINOVOU PRACOVNÍ DOBU V USA minulý týden oslavovali Den práce. Ten se ještě v 60. letech 20. století slavil i 1. května, a to jako připomínka popravy čtyř bojovníků za osmihodinový pracovní den z roku 1886. Na 1. květen 1886 svolaly odborové organizace masivní protesty v Chicagu. Město tehdy obrovsky rostlo díky přílivu dělníků přistěhovalců, zejména Němců (ale i Skandinávců, Poláků a Čechů), mezi nimž se našlo spousta socialistů, komunistů a anarchistů. Nejen oni požadovali, aby byl ve státě Illinois dodržován zákon upravující osmihodinový pracovní den. https://medium.seznam.cz/clanek/jan-benes-jak-v-usa-veseli-anarchisty-20738?timeline--pageItem=30113
  • Zdeněk Gryc  | 11.11.2023 10:46  | Reagovat
    Niedermayer hájí Spolu: Zareaguji jedním bonmotem. Evropská unie má heslo United in diversity (Jednotná v rozmanitosti). Mohl bych říct, že máme kandidátku, která je United in diversity. Jinak fakticky bych řekl, že ty tři strany více věcí spojuje, než rozděluje. Evropskou politiku naší současné vlády, která stojí vlastně na koalici Spolu, považuji za obrovský krok kupředu. ------------------------------------------------------------------------------ Zní to asi příliš učeně, ale obsah těchto slov je velice jednoduchý. Skrývá se pod nimi osobnostní výchova, hledání a poznávání sama sebe a formování jedince v rámci kolektivu, kdy se klukům snažíme pomoci zorientovat v mezilidských vztazích, kultivovat je a rozvíjet schopnost spolupráce. Třetí princip je ze všech nejdůležitější. 188. oddíl Řivnáč – skautské středisko 88 Radost Praha 88radost.skauting.cz/oddily/188-oddil-rivnac/ --------------------------------------------------------- Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 11. 2023 v 8:46 … STARÝ MUŽI POKUSTE SI TO ZAPAMATOVAT Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 9. 11. 2023 v 21:31 https://cs.wikipedia.org/wiki/Syfilis SYFILIS A HRŮZNÉ POKUSY A SMRT NA OBČANECH CIZÍCH STÁTŮ OD VLÁDY USA. Svatopluk Beran říká: Pátek, 10. 11. 2023 v 20:36 JENOM ZAJÍMAVÁ, NEBO SPÍŠ TOTOŽNÁ SKUTEČNOST JAK 11ZÁŘÍ? Masakr na shromáždění Supernova Sukkot. Svatopluk Beran říká: Pondělí, 30. 10. 2023 v 9:41 ŽIDOVSKÁ VRAŽDĚNÍ V MINULOSTI – BÁJE A SKUTEČNOST – V tomto kontextu je třeba prozkoumat historičnost martyria betlémských neviňátek, o kterém nám podává zprávu svatý Matouš. Logika moderního historického výzkumu je, že „testis unus testis nullus“, jedno svědectví nestačí. -------------------------------------------------------------- Nejenom zde, ale jinde, v žaludku Svatopluka Berana: Židé + USA
  • Zdeněk Gryc  | 11.11.2023 10:53  | Reagovat
    nejsme v USA, které osvobodilo Plzeň a odešli. OSVOBOZENÍ SSSR 1945 jeho následky Desítky lidí v neděli v Jihlavě uctily oběti procesů vykonstruovaných komunistickou justicí v padesátých letech. Pietní akt se konal u památníku před budovou někdejší věznice, v jejímž dvoře se popravovalo. Žulový kvádr nese jména 11 mužů, kteří tam zemřeli. Sedm z nich bylo popraveno 3. srpna 1951 kvůli takzvanému babickému případu. Popraveni komunistickým režimem. Jihlava uctila oběti vykonstruovaných … jihlavska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/9279-popraveni-komunistickym-rezimem-jihlava-uctila-obeti-vykonstruovanych-procesu-v-padesatych-letech.html jihlavska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/9279-popraveni-komunistickym-rezimem-ji…
  • Svatopluk Beran  | 11.11.2023 10:59  | Reagovat
    JO, JO NĚKDO VIDÍ VRAŽDÍCÍ AMERICKÝ NEOLIBERALISMUS PO CELÉM SVĚTĚ JAKO SVVOU ŽIVOTNÍ RADOST A POTĚŠENÍ https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-nova-superzbran-americka-armada-poslala-do-vzduchu-strategicky-bombarder-b-21-40450412#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz A NĚKDO NEŠTĚSTÍ OSTATNÍCH OBČANŮ SVĚTA Z VRAŽDÍCÍCH AMERIČANŮ ŠÍŘÍCÍCH DOMA NEOLIBERÁLNÍ CHUDOBU A DVAKRÁT DENĚ HROMADNOU VRAŽDU SPOLU S MILIONOVÝMI OBĚŤMI OBČANŮ PO CELÉM SVĚTĚ V AMERICKÝCH HOSPODÁŘSKÝCH VÁLKÁCH.
  • Svatopluk Beran  | 11.11.2023 11:13  | Reagovat
    ŠVEJKOVÁNÍ V KOCOURKOVĚ PODLE NIEDERMAERA Zdeněk Gryc říká: Sobota, 11. 11. 2023 v 10:46 Niedermayer hájí Spolu: Zareaguji jedním bonmotem. Evropská unie má heslo United in diversity (Jednotná v rozmanitosti). Mohl bych říct, že máme kandidátku, která je United in diversity. Jinak fakticky bych řekl, že ty tři strany více věcí spojuje, než rozděluje. Evropskou politiku naší současné vlády, která stojí vlastně na koalici Spolu, považuji za obrovský krok kupředu. TŘI PRAVICOVÉ STRANY S ROZDÍLNÝMI POHLEDY NA DŮLEŽITÉ OTÁZKY CHOVÁNÍ ČESKÉ REPUBLIKY V EVROPĚ, KTEROU ALE ŘÍDÍ EKONOMICKY A JISTÍ SI MILITARISMEM SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. ŠVEJCI V KOCOURKOVĚ A BÝVALÍ KOMUNISTI ODMĚŇUJÍ Z VÁŽNÝM KSICHTEM DŘÍVE PERSKUOVANÉ DISIDENTY. PŘEDSEDA SENNÁTU TLESKÁ, ŠVEJK PŘEDÁVÁ A DISIDENT, KTERÝ VE SVÉM STÁŘÍ UŽ ANI NETUŠÍ CO SE KOLEM NĚJ DĚJE, PŘEBÍRÁ. :) NÁSLEDNĚ DALŠÍ POSTAVA, JAK VYŠITÁ Z KNIHY JAROSLAVA HAŠKA, PO POSLUHOVÁNÍ V SOCIALISMU OBHAJU DISIDENTY, KTERÝM SÁM CHYTŘE PŘEBÍRAL PRÁCI. :)
  • Zdeněk Gryc  | 11.11.2023 11:19  | Reagovat
    Nemají svůj hrob Miloš Vystrčil | Čtvrtek, 9. 11. 2023 v 13:00 ----------------------------------------- Beran, hostující politik z USA v Jihlavě... ----------------------------------------- Což tak malá procházka v tuzemsku, na hřbitov v Jihlavě zastavit se u sochy „Zaváté šlépěje“ pokusit se revokovat osud jejího autora + Kriminálníků: spolužáka Ing arch Jana Sedláka a otce jeho ženy Ing. Janáčka Beran ví kde je jejich hrob ?
  • Svatopluk Beran  | 11.11.2023 11:24  | Reagovat
    JEN ABY NEZAPADLO V PŘÍSPĚVKU PŘEDSEDY SENÁTU O TĚCH CO NEMAJÍ HROB A V GAZE ANI NEBUDOU MÍT. BUDOU JICH TISÍCE Z ŽIDOVSKÉHO MĚSÍČNÍHO BARBARSKÉHO VRAŽDĚNI A GENOXIDIA V PÁSMU GAZY, DRTIVÁ VĚTŠINA DĚTÍ - ANDĚLŮ - --------------------------------------------------------------------------------------------- HUDEBNÍ FESTIVAL V IZRAELI, NA KTERÉM BYLO ZABITO 250 OBČANŮ NEJEN Z IZRAELE NÝBRŽ Z CELÉHO SVĚTA, BYL PŘED MÍSTO KTERÉ SI VYBRALI VOJENSKÉ SLOŽKY HAMÁSU ROZBYTÍM DĚLÍCÍ ZDI K ÚTOKU NA IZRAEL…………………………. ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? PŘESUNUT TEPRVE TŘI DNY PŘED ÚTOKEM HAMÁSU Z PŮVODNÍHO MÍSTA FESTIVALU, KDESI NA JIHU IZRAELE. --------------------------------------------------------------------------------------------- VEŠKERÉ TYTO BARBARSKÉ MASAKRY A GENOCIDIA DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉ ULTRAPRAVICOVÉ VLÁDY, NA PALESTINSKÝCH CIVILISTECH, UŽ USA ZE SVÝCH LETADLOVÝCH LODÍ, ATOMOVÝCH PONOREK A BOMBARDÉRŮ, PRO VRAŽDÍCÍ ŽIDOVSKOU ARMÁDU, POHLÍDAJÍ.
  • Jan P  | 11.11.2023 11:26  | Reagovat
    Všechny říše musí padnout. V imperiálním světovém řádu nemůže být mír.
  • jihlavák  | 11.11.2023 11:29  | Reagovat
    Niedermayer hájí Spolu ---------------------------------- Kdo je Niedermayer: Česká republika se většiny svého měnového zlata zbavila již v roce 1998!?! Ještě v lednu roku 1998 vlastnila Česká národní banka (ČNB) cca 69,5 tuny zlata. Ve stejném roce jsme na základě rozhodnutí rušené Tripartitní komise jako konečné vyrovnání obdrželi ještě 330 kg zlata, které jsme ovšem zase obratem prodali za 100 milionů korun. Během toho roku ČNB, vedená guvernérem Tošovským, ve dvou etapách prodala, údajně za mimořádně výhodných podmínek 56 tun zlata!!! V první fázi prodala 31 tun zlata, vlastně je vyměnila se Spolkovou republikou Německo za dluhopisy?!? Za dalších 25 tun zlata poté ČNB nakoupila obligace EU (Eurobonds)!!! Podle studie britského historika Martina D. Browna jsme k tomuto prodeji našeho zlata dospěli „na základě údajně spolehlivé rady od Světové banky, a také pro možnosti tvůrčího účetnictví, jaké nabízejí obligace EU…“??? Jedním z úkolů ČNB je rovněž správa devizových rezerv státu, které má udržovat a eventuálně zvyšovat jejich hodnotu. O jejich snižování se nikde nemluví!! Devizové rezervy se skládají z cenných papírů, denominovaných v cizích měnách, z hotovosti a zlata. Prodej cca 56 tun měnového zlata České republiky byl mimo jiné odůvodněn pravděpodobným poklesem hodnoty zlata na světových trzích, s ohledem na zvažovaný prodej zlatých rezerv zeměmi, které měly nově vstoupit do Evropské měnové unie!!! Prodej zlata se ovšem nekonal a cena zlata postupně roste. Uvedené odůvodnění prodeje našeho zlata vypadá jako výmluva nějakého diletanta!! V roce 1998 se 1 trojská unce zlata prodávala v průměru za cenu 323 dolarů a celkový výnos z prodeje 56 tun zlata činil cca 16,4 miliardy korun. Při dnešní ceně cca 1220 dolarů za trojskou unci zlata by výnos činil více než trojnásobek, asi 52,8 miliardy korun!!! Co k tomu říci? Je to vůbec možné? Bylo vedení ČNB v té době při smyslech nebo pod vlivem drog či nějakého halucinogenu? Bylo vůbec nutné prodávat zlatý poklad republiky? Byl to zištný úmysl nebo dokonce trestné spolčení s cílem se obohatit na úkor České republiky a jejich občanů? Vždyť většina ostatních států světa, s výjimkou Velké Británie a několika dalších států, zlato naopak nakupovala!! V ČNB zůstalo po této transakci pouze cca 14 tun zlata!!! Prodej zlatého pokladu republiky, jednoho ze symbolů naší státnosti, zavání trestnou činností s úmyslem poškodit Českou republiku. Naše zlaté rezervy měly daleko větší hodnotu než pouze finanční. Byly symbolem historie státnosti našeho státu, naší tisícileté kontinuity a nezávislosti. Navíc numismatická a historická hodnota cca 10 tun zlatých mincí byla a je nevyčíslitelná. Jak to, že si toho nevšimly specializované policejní útvary zabývající se korupcí a organizovaným zločinem a nezahájily vyšetřování? Kdo vlastně tvořil bankovní radu ČNB, která o prodeji zlatého pokladu České republiky rozhodla? Byli to členové bankovní rady – Ing. Ota Kaftan, Ing. Jiří Pospíšil, CSc., Ing. Miroslav Hrnčíř, DrSc., Luděk Niedermayer, viceguvernéři ČNB Ing. Jan Vít a Ing. Pavel Kysilka a guvernér ČNB Ing. Josef Tošovský. Bývalý guvernér ČNB Ing. Josef Tošovský schválil prodej cca 56 tun zlata krátce před koncem svého funkčního období a brzy poté se stal ředitelem jedné švýcarské banky. Přitom prodej našeho měnového zlata – národního pokladu, včetně zlatých mincí, údajně směřoval právě do Švýcarska. Zdroj: https://petrmichek.cz/2016/03/04/proc-zmizel-zlaty-poklad-ceske-republiky/ -------------------------------------------------------------------------------------------------- Kupodivu ČNB nyní nakupuje opět zlato, aby se jeho zásoby blížily k množství první republiky. V době, kdy je cena nejvyšší! Kdo si mastí kapsy na pro stát nevýhodném rozdílu, kdo nese odpovědnost za prodělané miliardy? Luďek se nestydí a o nějakém pocitu odpovědnosti u něj není možné mluvit. Kandiduje opět do EP a říká: Budu rád, pokud společná kandidátka uspěje, a samozřejmě budu rád, když mi voliči dají šanci v EP spoluvytvářet Unii, která bude fungovat ve prospěch našich občanů, stejně tak jako všech Evropanů. Dáte mu opět šanci?
  • Svatopluk Beran  | 11.11.2023 11:32  | Reagovat
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-valka-mi-znicila-radost-z-tehotenstvi-kdyz-se-z-miminka-stava-katastrofa-239501#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz GRYC VÍ KDE BUDOU MÍT DĚTI ZASYPANÉ Z ŽIDOVSKÉHO BOMBARDOVÁNÍ HROBY? GRYC VÍ V JAKÝCH PSYCHIATRICKÝCH LÉČEBNÁCH BUDOU HOSPITALIZOVÁNY TISÍCE DĚTÍ A TĚHOTNÝC ŽEN Z MĚSÍČNÍ GENOCIDY ŽIDŮ V PALETINĚ? Nemocnice nemají kapacity ani na odpovídající péči o zraněné, natož o těhotné ženy. V Pásmu Gazy jich žije asi 50 tisíc, velká část ve stresu, který může ohrozit na životě je i děti. Velkým problémem teď může být https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-valka-mi-znicila-radost-z-tehotenstvi-kdyz-se-z-miminka-stava-katastrofa-239501#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
  • Svatopluk Beran  | 11.11.2023 11:34  | Reagovat
    GRYC VÍ KDE BUDOU MÍT DĚTI ZASYPANÉ Z ŽIDOVSKÉHO BOMBARDOVÁNÍ HROBY? GRYC VÍ V JAKÝCH PSYCHIATRICKÝCH LÉČEBNÁCH BUDOU HOSPITALIZOVÁNY TISÍCE DĚTÍ A TĚHOTNÝC ŽEN Z MĚSÍČNÍ GENOCIDY ŽIDŮ V PALETINĚ? Nemocnice nemají kapacity ani na odpovídající péči o zraněné, natož o těhotné ženy. V Pásmu Gazy jich žije asi 50 tisíc, velká část ve stresu, který může ohrozit na životě je i děti. Velkým problémem teď může být i menstruace. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-valka-mi-znicila-radost-z-tehotenstvi-kdyz-se-z-miminka-stava-katastrofa-239501#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
  • Jan P  | 11.11.2023 12:01  | Reagovat
    Apologet a milovník vojenský konfliktů Gryc, věří ve svatou válkou s východem. Palestince NEVNÍMÁ jako lidské bytosti. Proto volil Petra Pavla a Petra Fialu. Není to tak těžké pochopit.
  • Dvořák  | 11.11.2023 12:31  | Reagovat
    Zvláštní, já ty dva chuje nevolil . Jak jinak zacházet s teroristy,než jako s odpadem? Architekt se mnou určitě v jedný škatulce být nechce,já s ním taky ne. Nějak to asi nejde pochopit.
  • Zdeněk Gryc  | 11.11.2023 12:49  | Reagovat
    Nějak to asi nejde pochopit. Dvořák, to má historické kořeny, viz článek redaktora JL: ----------------------------------------------------------------- „Já osobně udávání vidím jako něco totálně odpudivého“ "Min uže nět" A také už zřejmě nikdy nedojde k realizaci "avantgardní" myšlenky, jejíž autor - někdejší redaktor jihlavské Jiskry Milan Dvořák - by nejraději osadil pamětními tabulkami všechny domy s podobnými nápisy v azbuce, jimiž sovětští vojáci v prvních dnech po válce označovali, že byl "kvartal prověren" Trápila ho otázka, jaký že to vůbec máme vztah k "pokrokovým tradicím", když sdělení gardového poručíka Rvalova "Kvartal prověren - min nět" není zvěčněno pro příští generace podobnou pamětní tabulkou jako třeba to, že "V tomto domě bydlil v roce 1830-31 Karel Havlíček Borovský . . . „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré. Projektant tu dbal pozorně památky, možná i umělecké. My bychom měli pamatovat na to, aby na ono prázdné místo (kam chtěl projektant sochu znovu umístit) vyplnila soch třeba sportovce"… -------------------------------------------------------------------- "Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. ---------------------------------------------------------------------- Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude pozdě. Tady - i jinde." Ještě štěstí, že v historii žádný plod přisluhování tomu, co momentální představuje dobré bydlo, v porovnání se skutečnými hodnotami neobstojí a že nás nic nenutí učit "naše inženýry - architekty myslet a tvořit především ideově, v úctě ke komunistické straně" Josef Jelínek Jihlavské listy 28. 6. 94 ------------------------------- Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 11. 2023 v 8:46 … STARÝ MUŽI POKUSTE SI TO ZAPAMATOVAT
  • Jan P  | 11.11.2023 12:54  | Reagovat
    Fašizaci společnosti na blogu JL máme tímto kompletní. Věřím tomu, že Dvořák "ty dva chuje" nevolil. Ale stejně jako apologet Gryc je "slušný" člověk: fandí genocidě.
  • Jan P  | 11.11.2023 13:20  | Reagovat
    Co tomu Dvořákovi polistopadový antikomunista Gryc stále vyčítá ? Že jeho názorový "odpůrce" Dvořák je údajně syn předlistopadového tajemníka pro ideologii OV KSČ v Jihlavě !? Je mi fakt jedno čí je Dvořák syn. Jestli ale Gryc podpásově lže , jak je jeho zvykem, aby dehonestoval své názorové odpůrce v diskuzi, proč se Dvořák proti tomu nikdy nevymezil ? Výstavba budovy sekretariátu OV KSČ v Jihlavě byla zahájena v roce 1969 podle projektu Ing. arch Zdeňka Gryce z téhož roku, který byl vypracován ve Stavoprojektu (závod Jihlava). https://pamatkovykatalog.cz/budova-okresniho-vyboru-ksc-18767291
  • Dvořák  | 11.11.2023 14:27  | Reagovat
    Dvořák se nevymezil? Je vidět, že se buď nečte nebo nepamatuje. Genocida vypadá úplně jinak. Nechat na sebe desítky let házet bomby,to asi v národu nějakou stopu zanechá Prázdný věty,nasvícený radnice nebo držení se kolem ramen. To jsou reakce na islámský terorismus v Evropě. Úplně na hovno. Slimáci si tu dělaji,co jim libo a levicoví dementi je ještě podporují. Na hrubý pytel hrubá záplata. Doufám, že zaplat má Izrael dost a na dlouhou dobu. A nebo panamský řešení. To bylo rychlý a výstižný.
  • Jan P  | 11.11.2023 17:31  | Reagovat
    Takže Dvořák, je pravda, že Váš otec Milan Dvořák byl bývalý tajemník OV KSČ pro ideologii ? Ano či ne ? Za minulého režimu jsem měl bohužel tu čest poznat pár lidí z rodin, kteří byli součástí stranické nomenklatury. Žádná příjemná zkušenost to nebyla: namyšlené svině. Tenhle level dehumanizace si pamatuju snad jenom z uprchlický krize, akorát teď je do toho s větší či menší agresivitou zapojena i část liberálů, intelektuálů, novinářů z mainstreamu, kteří to roztleskávají. Ať se to náckovi Dvořákovi líbí, nebo ne, s Grycem a celou tou vládní klerofašistickou sebrankou je genocidní partička.
  • Dvořák  | 11.11.2023 18:06  | Reagovat
    Jan P je totiž stejný sebestředný ignorant se svoji jedinou pravdou jako je Gryc. Zbytečně budu k Dvořákovi něco opakovat. Nácek . Tak to Jan P je stopro podporovatel islámských teroristů.
  • Jan P  | 11.11.2023 19:42  | Reagovat
    Dvořákovi Jasně. Je pro vás hodně těžký pravdivě bez vytáček odpovědět. Nicméně pochopil jsem, že jste skutečně syn Milana Dvořáka - předlistopadový tajemník OV KSČ Jihlava. Nejedná se tedy o pomluvu ze strany vašeho "názorového" odpůrce Gryce. I tak si Dvořák myslím, že to od Gryce nebylo fér. Přesto, že jsem vaší nomenklaturu, ke které vaše rodina patřila pohrdal. Hmm, kdo z nás dvou je sebestředný ignorant a negramota ? Ukažte mi, KDE obhajuju Hamás, nebo terorismus, který provádí fanatický náboženský islamisté ? Vadí vám, že vás přirovnávám k nacistům ? Existuje však snadný způsob, jak se tomu vyhnout: neargumentovat jako nacisté. Fašismus se léčí čtením a rasismus cestováním. Palestinský lid, stejně jako všechny kolonizované národy, je kolonizátory psychicky mučen, vražděn a týrán. Nevyhnutelně a MĚLI by reagovat obranným násilím. To však neznamená, že vše, co udělají, je obhajitelné. Izrael pomohl vytvořit Hamás a pozvednout ho do stavu, který si nyní udržuje, protože je extrémně pohodlné omezit jakýkoli palestinský odpor jako jeho součást a liberálové s vámi(...) to žerou.
  • Zdeněk Gryc  | 11.11.2023 20:01  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 11. 2023 v 8:46 … STARÝ MUŽI POKUSTE SI TO ZAPAMATOVAT ------------------------------------------------- Psáno na SPEXTEXTER: Paměti na dobu spolužáky a profesory. Na atmosféru první republiky která skončila americkým filmem sedm trpaslíků. Obecnou školou s němčinou a Hitlerovým heslem: "Nikdo nebude trpěti hladem nikdo nebude trpěti nouzí" Největší životní šok matky bylo znásilňování žen při osvobozeni Tetčic. 20 dní strachu na půdě skrytá v seně. Narozen v roce 34 v roce 45 z toho neměl moc rozumu, ani strachu když stál u vrat stodoly s rukama nahoře a opilý ruský voják na něho mířil samopalem. ------------------------------------------------------------- Berka aby dokázal, že to není pravda. Převezme text nějakého redaktora, který zřejmě aby byl otištěn uvádí, že Rudá armáda v prostoru Rosic při osvobozování neznásilňovala. Berkova pravda: Berka říká: Neděle, 3. 2. 2019 v 18:41 Gryce nemusíte složitě nálepkovat. Stačí jednoduše napsat kolaborant. Kolaborant, co si byl za Zemanem na hradě pro metál. ------------------------------------------------------------- Poněkud emotivněji: 22. Berka říká: Středa, 22. 8. 2018 v 0:39 Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ? Je tady docela zajímavá paralela – stejně jako si estébák dovolí řečnit o výročí okupace před českým rozhlasem, tak si to se stejnou chutí dovolí tady i budovatelský kolaborant z Jihlavy. Měli byste oba zalézt někam pod zem a vůbec se neodvažovat vystrkovat svoje narudlé a narychlo přebarvené rypáky. Teď v těch vedrech totiž máslo na hlavě strašně rychle taje… Masturbuj raději nad svejma zažloutlejma plánama ulice Antonína Zápotockého, za kterou jsi dostal a vděčně přijal čestné uznání plus prémie – a nebo možná nad legendárním výtiskem Jiskry ze dne 25.2.1975, kterou jsi tady dneska v té euforii úplně zapomněl vytáhnout, ty scvrklej pytlíčku smrdutý kolaborantský žluče… Omlouvám se ostatním za svůj půlnoční výlev, ale tyhle normalizační krysy, díky nimž se ty sračky táhly dalších dvacet let a který se vůbec opovažujou mluvit o nějakém pražském jaru, který přitom právě oni bez mrknutí oka spláchli do hajzlu, mi zvlášť dneska prostě nějak pijou krev. Karel Bernard, Královský vršek – Jihlava, ty anonymobijče.
  • Jan P  | 11.11.2023 20:13  | Reagovat
    „Rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka, višňovka a vanilková“ – Zdeněk Gryc říká: Sobota, 11. 11. 2023 v 20:01
  • Zdeněk Gryc  | 11.11.2023 20:24  | Reagovat
    kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat. ---------------------------------------- Berka říká: Úterý, 26. 2. 2019 v 0:34 Spoluzbabělci Olda Háj … Háj Oldřich, narozen 12.01.1932, evidován nejprve jako tajný spolupracovník (spisová značka 806006), následně jako agent – svazek č. 18060, správa StB Brno Proč spoluzbabělci ? Prostě chtěli jet do Steyru, tak jeli. Účel světí prostředky. Gryc chtěl do Švédska, tak jel. Stačilo jen po návratu zajít na kafíčko, že… Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne. To z něj rozhodně nedělá žádného hrdinu – hrdinství totiž k tomu potřeba nebylo. Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat. ----------------------------------------------- Gryc chtěl do Švédska, tak jel. Stačilo jen po návratu zajít na kafíčko, že… pozn. Grycovi na STB nevařili kafíčko žvasty na úrovni: 2. ky Beran - Berka s 2. ky, Štětina - Štěrba ???
  • Zdeněk Gryc  | 11.11.2023 20:31  | Reagovat
    Jan P říká: Sobota, 11. 11. 2023 v 20:13 --------------------------------- ANONYMY HÁZEL DO KOŠE Josef Jelinek šéfredaktor Jihlavských listů „Hodil se do rozbouřené doby začátku devadesátých let, a protože byl rozený psavec, pomohl Jihlavským listům v jejich obnoveném rozjezdu, „Jožka se pak stal šéfredaktorem, a protože byl člověkem, který nade vše miloval svobodu a naprostou nezávislost, vedl noviny podle svého volnomyšlenkářství,“ „Dokázal se ale svých kolegů zastat, když byli neprávem napadáni. Anonymy házel do koše.“ -------------------------------- Karel Bernard, Královský vršek – Jihlava, ty anonymobijče.
  • Zdeněk Gryc  | 11.11.2023 20:45  | Reagovat
    NĚCO KE KOMENTÁŘŮM -------------------------------- Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 11. 2023 v 8:46 … STARÝ MUŽI POKUSTE SI TO ZAPAMATOVAT --------------------.----------- USA + Žido - bijce Berana by nebylo ?
  • Jan P  | 11.11.2023 20:46  | Reagovat
    V Londýně se právě děje něco historického. Tak se na to zítra ráno pane Gryci až vystřízlivíte podívejte. https://twitter.com/sahouraxo/status/1723377760653942956
  • Zdeněk Gryc  | 11.11.2023 22:49  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES: Obránci zvířat drželi pietu za mrtvé svatomartinské husy I tak sa móže Pekelně sexy StarDance: Eva Adamczyková ukázala nohy až k zadečku ---------------------------------------------------------------------------- Lacinej frk pana Jana ??? zcela bez kolika flašek piva ? --------------------------------------------------------------------------- Jan P říká: Sobota, 11. 11. 2023 v 20:46 V Londýně se právě děje něco historického. Tak se na to zítra ráno pane Gryci až vystřízlivíte podívejte. https://twitter.com/sahouraxo/status/1723377760653942956 ----------------------------------------------------------------------------- PRÁVĚ DNES NA UKRAJINĚ Válka na Ukrajině: Rusové po 52 dnech opět zaměřili Kyjev, útok se obešel bez obětí Příspěvek od: Jan Hrabě • 8 h Kyjev© Pixabay "Po dlouhé dvaapadesátidenní přestávce obnovil nepřítel raketové útoky na Kyjev. Po nočním dronovém útoku se dnes ráno Rusové pokusili o raketový útok," uvedl šéf místní vojenské správy Serhij Popko na telegramu. Raketu Iskander se podle něj podařilo sestřelit ještě před dosažením metropole. Podle zástupce kyjevské správy Ruslana Kravčenka byly sestřeleny dvě rakety, které následně dopadly na pole mezi dvěma vesnicemi. Následná tlaková vlna poškodila pět domů a další hospodářské budovy. Událost se obešla bez zranění. Velitelství ukrajinského letectva uvedlo, že protivzdušná obrana během noci sestřelila 19 z celkových 31 útočících dronů. Rusové zároveň vypustili rakety Ch-31, Oniks a S-300. Kyjevský starosta Vitalij Kličko sdělil, že v Kyjevě byly slyšet výbuchy na levém břehu řeky Dněpr. Protivzdušná obrana měla zaúřadovat proti balistickým střelám. Kličko vyzval obyvatele Kyjeva, aby setrvali v krytech. Ukrajina se aktuálně obává zejména útoků na energetickou infrastrukturu, které Rusko podnikalo loni na podzim, kdy údery vedly k plošným výpadkům proudu. Kyjev se proto obává, že se útoky budou opakovat také letos. Už dříve varovalo před ruskými údery také britské ministerstvo obrany. ---------------------------- DŘÍVE Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa (Vstup spojeneckých vojsk, Operace Dunaj, Okupace Československa) byla vpádem armád pěti komunistických zemí Varšavské smlouvy do Československa (ČSSR), který se uskutečnil 21. srpna 1968. Důvodem intervence, podpořené žádostí konzervativního křídla Komunistické strany Československa (KSČ), byly liberálně reformní vnitropolitické změny v ČSSR, známé pod názvem Pražské jaro. Hlavní podíl na invazi měly armády Sovětského svazu (SSSR), výrazně slabší účast měla vojska Polské lidové republiky (PLR), Maďarské lidové republiky (MLR) a Bulharské lidové republiky (BLR), nepatrnou účast pak měla vojska Německé demokratické republiky (NDR).[pozn. 1] Byla obsazena většina důležitých měst v ČSSR, došlo k přerušení rozhlasového vysílání. Předsednictvo ÚV KSČ v prvních hodinách okupace přijalo usnesení pod názvem „Provolání Všemu lidu ČSSR“, odsuzující invazi. Krátce poté byli tito vedoucí představitelé československých politických reforem zatčeni a zavlečeni do SSSR. Snahu prookupačních sil o ustavení kolaborantské vlády však zmařil spontánní masový odpor většiny obyvatel Československa, který trval přibližně týden a při kterém občané vyjadřovali podporu internovaným politikům, dokud ti se nevrátili zpět do vlasti. Postupně však došlo k odvolání většiny reforem, komunistický režim byl opět utužen formou normalizace poměrů a reformní politici buď změnili názor, anebo byli nahrazeni. Odpor obyvatelstva proti okupaci byl nakonec zlomen brutálním potlačením protestů při prvním výročí okupace. Vojska SSSR pak zůstala v Československu až do roku 1991. Socialismus sovětského typu byl tímto aktem diskreditován v očích světové veřejnosti.
  • Zdeněk Gryc  | 11.11.2023 23:13  | Reagovat
    Jan P říká: Sobota, 11. 11. 2023 v 20:46 V Londýně se právě děje něco historického. Tak se na to zítra ráno pane Gryci až vystřízlivíte podívejte. https://twitter.com/sahouraxo/status/1723377760653942956 ------------------------------------------------------------------------- Nepřišel o život, jen mu jej zkazili 4.4.2008 Aktuality/Komentáře (2), autor: admin • O jedné záměně dvou lidí shodných jmen. Jmen Milan Dvořák Po listopadu 1989 jsem byl jmenován Občanským fórem (OF) do nově utvořené redakční rady Jiskry a začal upozorňovat v Jihlavských listech na případy justičních vražd i nevinně odsouzených lidí. Tehdy jsem netušil, že viníci a pachatelé těchto násilností v převážné většině ujdou potrestání a po l9 letech nastane i doba, kdy osudy nespravedlivě postižených a zejména ukončení jejich životů už nebudou příliš lidi zajímat. Čtenáři JL i posluchači TV byli před časem seznámeni s drastickým případem záměny nebožtíků v jihlavském krematoriu. Rád bych upozornil na jiný případ, s nímž krematorium nemá co do činění, leda to, že oba hlavní aktéři tohoto příběhu v něm "skončili". Případ lze nazvat "Utajená identita" a týká se dvou lidí shodného jména. Jména Milan Dvořák. Právě stejné jméno mohlo zmást řadu lidí, kteří znali jen jednoho z Milanů Dvořáků. První Milan Dvořák, mukl Již 11. května 1990 jsem v článku s nadpisem Nepřišel o život, jen mu jej zkazili psal o skupině většinou mých spolužáků a kamarádů. Za pár čmáranic a hesel z nich jihlavská StB dle 1. a 5. zák. 231 udělala velezrádce a špiony. Potrestáni byli Zdeněk Matějka, Zdeněk Jabůrek, Karel Linhart, kominík Miloslav Kyba a Milan Dvořák, s předzdívkou MAX, který vyfasoval l5 let. Dohromady pět neplnoletých dostalo 55 roků vězení... Milan odseděl 11 roků. Trpěl v různých věznicích a v jáchymovských koncentrácích. Osm let za ním jezdila na návštěvy jeho dívka, než podlehla naléhání maminky Milana a vzala si jiného. Stresy, útrapy, podvýživa a uranové záření vykonaly své a Milanovi štěstí nepřálo. Byl třikrát ženat a rozveden. Nemůže zastávat odpovědné místo, není ve straně, nemá ten správný poměr, mnozí se s ním báli i mluvit. Tehdy mi řekl: "Přežil jsem jen díky sportu, jinak bych se nevrátil". Napsal jsem také, že to byl nejoblíbenější kluk z naší maturitní třídy. Mnozí jej znali jinak: "Přijde do hospody, vypije sice jen dvě piva, pak jde domů, ale je tam denně." Na původním dlouhém článku nemusím po letech měnit ani slovo. Pouze z pěti zatčených zůstal naživu již jen Karel Linhart. Druhý Milan Dvořák, redaktor Jihlaváci ale také znali jiného Milana Dvořáka, podstatně mladšího, dlouholetého redaktora komunistické Jiskry, kde s ním dávno před rokem l989 byly problémy zaviněné alkoholem. Po revoluci ztrátou novinářského zaměstnání a možná i privilegovaného členství ve straně vzrostla jeho nenávist k novému zřízení a začal psát různé "čmáranice a hesla". To by v roce 1990 již nevadilo, dokonce by v JL rádi lecos otiskli. Nebyly to však výzvy k udržení práva a spravedlnosti, či svobodným volbám. Bývalý redaktor Milan Dvořák začal psát ručně tiskacím písmem po celé republice různé pamflety, dopisy a korespondenční lístky plné nadávek, které s oblibou podepisoval mým jménem a adresou. Díky shodě neobyčejných náhod jsem jeho anonymy dostal z OF Radotínských strojíren v Praze, současně od bývalého starosty Telče a dnešního ministra kultury Václava Jehličky a starosty Jihlavy Františka Dohnala. Tehdy jsem se obrátil na jihlavskou policii, která požádala vytypovaného pachatele redaktora M. Dvořáka o napsání podobných slov. Po grafologickém rozboru měla stejné znaky. Soud s alkoholikem by ale byl pro mne ztrátou času i peněz. Ač se prakticky přiznal, mávl jsem nad tím rukou. Kremace redaktora Milana Dvořáka v září 2006, jak jsem později ve Službách města Jihlavy, které provozují krematorium, zjistil, nebyla na přání příbuzných vůbec zveřejněna. Až dodatečným placeným oznámením ohlásila rodina kremaci bez účasti veřejnosti. Záměna jmen Nejen já, ale i další jsme se mylně domnívali, že tímto oznámením zemřel náš Milan Dvořák s přezdívkou Max. Po řadě e-mailů jsem však bývalého vězně Milana objevil v květnu roku 2007 v Domově důchodců (DD) Jihlava Lesnov, odkud si jednou vyjel taxíkem pro doplňky potravin. Dovezl jsem mu nákup, popovídali jsme si, ale při mé třetí návštěvě 10. července 2007 mi pracovníci DD Lesnov sdělili, že Milana poslali na psychiatrické vyšetření, protože chtěl jednak odjet na návštěvu za bývalou dívkou, a navíc měl zkažené potraviny v ledničce. Okamžitě jsem zajel na Psychiatrickou léčebnu (PL), kde byl Milan Dvořák na uzavřeném oddělení od 4. července umístěn. Milan mne ujistil, že sebevraždu neplánuje, když to neudělal za těch 11 let komunistického žaláře. Zdál se mi zcela normální a shodli jsme se na tom, že jako platící klient Domova důchodců má plné právo na to odjet někam - třeba taxíkem na návštěvu nebo požadovat při placeném úklidu odstranění či odnesení zkažených potravin. Ošetřující lékař tehdy nebyl přítomen, nemohl jsem se tedy nikoho vyptat na jeho zdravotní stav. Domníval jsem se ale, že ho za pár dní propustí. Dlouhý e-mailový dotaz jsem mohl odeslat dle dohody až po návratu do Prahy 24. července. Obratem jsem však dostal soustrastné sdělení, že Milan již 19. zemřel. Kremace bez oznámení veřejnosti Znovu jsem zajel na DD Jihlava Lesnov a sháněl informaci, zda byla hospitalizace Milana na PL oprávněná. Vše marno. Domov důchodců se vymlouvá na Psychiatrickou léčebnu, ošetřující lékařka správně sděluje, že není oprávněná podávat informace o zdravotním stavu a diagnóze.... DD Jihlava-Lesnov nezařídil ani pohřeb. Vymlouvá se na to, že to odmítla jeho poslední rozvedená manželka a pochopitelně to odmítla i jeho bývalá nemocná snoubenka v Praze. S údajným synem z jednoho ze tří nepodařených manželství, který žije v cizině, asi kontakt možný nebyl. Kremaci nakonec zajistily SMJ bez obřadu a především bez oznámení veřejnosti. V Praze jsme se s předsedkyní Konfederace politických vězňů ČR MUDr. Naděždou Kavalírovou shodli, že poslání na psychiatrické vyšetření je od roku 1948 stále stejný způsob, jak se zbavit nepohodlného klienta. Milanův důchod přes 20 tisíc měsíčně (za 11 let v žaláři) umožňoval nejen používání taxíku k občasné návštěvě, placení úklidu ledničky či pokoje, ale především mohl umožnit trávit poslední dva týdny života v pohodlí DD nebo nemocnice, a nikoliv opět za mřížemi a zámky společných ložnic uzavřeného psychiatrického oddělení. Je možné, že Milan obřad nevyžadoval, ale rádi by se s ním rozloučili kamarádi z Konfederace politických vězňů, nebo alespoň jihlavští spolužáci, kteří o úmrtí vůbec nevěděli. * * * Jak vidíte, nejen záměna nebožtíků, ale i záměna jmen může způsobit problém. Snad tímto článkem křivdu na Milanu Dvořákovi - Maxovi alespoň částečně napravím. Jiří KOZEL ------------- Jan P říká: Nepomucký to nebude, že ? Jan Prdel ?
  • Zdeněk Gryc  | 11.11.2023 23:16  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 11. 2023 v 8:46 … STARÝ MUŽI POKUSTE SI TO ZAPAMATOVAT -------------------------------------------------- Jak vidíte, nejen záměna nebožtíků, ale i záměna jmen může způsobit problém.
  • Dvořák  | 12.11.2023 08:50  | Reagovat
    Jan P Evidentně nečtěte příspěvky,nebo si nepamatujete,nebo záměrně lžete,nebo... Každopádně máte pocit,že jste intelektuálně na výši a ostatní vám nesahají ani po kotníky. Ale s tím vám nepomůžu,to zkuste specialistu. Pokud obdivujete muslimský mor v Evropě, není co dodat.
  • Jan P  | 12.11.2023 09:37  | Reagovat
    Na "výší" před rokem 89. BYLA především vaše famílie Dvořák. Dnešní pravice připomíná mentalitu komunistických papalášů normalizace(odtržená od reality) vašeho otce, proto jste do pravice tak zamilován. Je to váš problém Dvořák, že dokážete JENOM konzumovat česká média a sračky krajní pravice. Máte to marný. Lidstvo je na straně Palestiny.
  • Dvořák  | 12.11.2023 11:05  | Reagovat
    Jan P,zasranej,arogantní,sebestředný lhář. Já se už vlastně ani nedivím,že se některé situace dají vyřešit pouze rozkopáním stánku. Když nejste schopný číst,co jsem zde napsal a ochotně o mě šíříte lži,asi jiné řešení nebude.
  • Jan P  | 12.11.2023 11:43  | Reagovat
    Dvořák, přestaňte se vztekat. Já na rozdíl od vás umím číst psaný text. Položil jsem vám jednoduchou otázku: je pravda, co o vás stále tvrdí Gryc, že jste syn normalizačního komunistického papaláše Milana Dvořáka ? ANO či NE. BEZ ODPOVĚDI ! Mlčení je souhlas. Je mi rovněž záhadou, jak vás mohl polistopadovej komunistobijec Gryc lehce prokádrovat ? Opakuju, je mi fakt šumák či jste syn. Ale pokud má Gryc pravdu(jinak nebylo fér, že to na vás v diskusi vytáhl) vůbec bych se tomu nedivil:-)
  • Svatopluk Beran  | 12.11.2023 12:51  | Reagovat
    Pane Dvořák podle mne neznáte historii vzniku státu Izrael a o muslimech, kteří ne všichni jsou samozřejmě v pořádku a vůbec zřejmě netušíte skutečnosti, jak tam řádíme a řádili jsme my. ŽIL JSEM 5 LET V LIBYI MEZ MUSLIMY. SAMOZŘEJMĚ BYLI JINÍ V MNOHA VĚCECH NEŽ MY, ALE MÉ ZKUŠENOSTI Z LIDSKOSTÍ BĚŽNÝCH OBČANŮ, BYLY V DRTIVÉ VĚTŠINĚ JEJN A JEN KLADNÉ. TO NEZNAMENÁ ŽE BYCH TAM CHTĚL ŽÍT, JE TO JEJICH ZEMĚ, DO KTERÉ JÁ SVÝM VOLNÝM MYŠLENÍM NEPATŘÍM, ALE BYLI A JSME TO MY TRANSATLENTICKÝ VAL POD VEDENÍM USA A NAŠICH SUROVINOVÝVH POTŘEB ZÁPADU, KTERÝ PŘIVEDL TENTO MUSLIMSKÝ SVĚT K NENÁVISTI NA ROZHRANÍ TŘETÍHO TISÍCILETÍ, PROTI NÁM. JEN TA PRO UPŘESNĚNÍ. ŽÁDNÉ KATASTROFÁLNÍ PROBLÉMY DEJME TOMU DO ŠEDESÁTÝCH LET NEBYLI. DESETITISÍCE ZÁPADNÍCH MLADÝCH OBČANŮ, PŘEEVŠÍM HIPIES V ODOBÍ BEATLES, CESTOVALI DO INDIE PŘES TURECKO, IRÁK, IRÁN, AFGANISTÁN VLAKY, AUTOBUSY I STOPEM A ŽÁDNÝ PROBLÉM, SAMOZŘEJMĚ KROMĚ KRIMINÁLNÍCH, MEZI KŘESŤANY A MUSLIMY NEBYL. TITO ŘADOVÝ OBČANÉ MUSLIMOVÉ PROPOUŠTĚLI BEZ PROBLÉMU ZÁPADNÍ MLADÉ OBČANY, ANIŽ BY JIM KLADLI NĚJAKÁ NÁBOŽENSKÉ ZÁBRANY. TO CO TEĎ PROVÁDÍ MUSLIMOVÉ PROTI ZÁPADU JE VŠECHNO NAŠE DÍLO A ORGANIZOVÁNÍ JEJICH SPOLEČNOSTI DO NAŠICH DEMOKRATICKÝCH PODOB. DOPORUČUJI NAPŘÍKLAD KNIHU ČESKÉHO MUZIKANTSKÉNHO FRONTMENA ONDŘEJE HEJMY SPOLU S NOVINÁŘEM ŠTEFANEM RYBÁREM Z ROKU 1978, KDYŽ JAKO MLADÍ JELI STOPEM V DOBĚ TVRDÉ TOTALITY, DO INDIE. ASI SI UMÍME PŘEDSTAVIT, ZDE NA TĚCHTO BLOZÍCH KAŽDÝ Z NÁS, ŽE SI TO NEMOHL DOVOLIT TENKRÁT KDE KDO. ALE JDE MI O TO ŽE DNEŠNÍ PROBLÉM PŘED AMERICKÝM DEMOKRATICKÝM ORGANIZOVÁNÍ MUSLIMSKÉHO SVĚTA, NEEXISTOVAL. https://www.antikavion.cz/kniha/autostopem-do-nepalu-stefan-rybar-1978
  • Zdeněk Gryc  | 12.11.2023 18:19  | Reagovat
    tak to je sloveso: Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 11. 2023 v 8:46 … STARÝ MUŽI POKUSTE SI TO ZAPAMATOVAT ----------------------------------------------- fakt se pokusím. myslím také na cesty a knihy Otakara Štěrby + Štětiny
  • Jan P  | 12.11.2023 19:09  | Reagovat
    Sváťovi moc děkuji za ten nezkreslený pohled. Realita se překrucovat nedá, neboť realita je. Existují jen různá vnímání. Pro zajímavost: Pro 34 států světa je Hamás teroristickou organizací, zatímco 134 zemí světa považuje Hamás za národně osvobozenecké hnutí. Mrazivě aktuální: "Pokud si nedáte pozor, média vás naučí nenávidět lidi, kteří jsou utlačovaní, a naučí vás milovat ty, kteří utlačují." Malcon X
  • Zdeněk Gryc  | 12.11.2023 20:03  | Reagovat
    Dvořák říká: Středa, 13. 3. 2019 v 10:47 Možná se budu opakovat… …….. Umřít v osmdesáti není tragédie,ale slušnost. ………… Jiří Sovák --------------------------------------------------------------------------- 7 STATEČNÝCH = 6 + Václav Dvořák Po jednostranném vyhlášení nezávislosti Kosova se zúčastnil Foldyna série menších demonstrací proti uznání nezávislosti této jihosrbské provincie, organizovaných petičním výborem "sedm statečných". Demonstrace podpořili někteří další, politici, například Jan Kavan, Daniel Solis ze Strany zelených nebo Václav Dvořák (autor filmu Uloupené Kosovo),prof.Rajko Doleček a další. ----------------------------------------------------------------- "Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . stejně jako moji kamarádi z našeho občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, kdy si pro nás – válečné zločince – z Haagu přijdou" Václav Dvořák Zdroj: http://www.lidovky.cz/demonstranti-vynadali-madeleine-albrightove-pri-autogramiade-pbn-/zpravy-domov.aspx?c=A121023_192859_ln_domov_kim ------------------------------------------------------------------------------------- Před delší dobou vložil do JL článek Václav Dvořák, kde dlouze popsal hrdinský čin, j ak v rámci autogramiády knihy Albrightovou během pražské autogramiády ji předložili k podpisu plakáty a požadovali, aby je podepsala. Jde zřejmě o článek, kde se touto " HRDINSKOU AKCÍ MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU NA ÚROVNI HAAGU" pochlubil Václav Dvořák. Článek vložený do Jihlavských listů končí těmito slovy: "Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . stejně jako moji kamarádi z našeho občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, kdy si pro nás – válečné zločince – z Haagu přijdou" Václav Dvořák
  • Svatopluk Beran  | 12.11.2023 20:51  | Reagovat
    JEN TAK PRO INFORMACI CO JSME JAKO ZÁPAD DOKÁZALI ZNIČIT. NEDÁVNO DOKONCE Z JEDNA Z NÁDRŽÍ NA VODU, (KTEROU DÍKY ZÁPANÍ POTŘEBĚ ODROVNAT LIBYI JAKO JEDNOHO Z MOŽNÝCH ZAKLADATELŮ AFRICKÉ UNIE, COŽ BY TRANSATLANTICKÉMU VALU PLUS ČÍNĚ ZNEMOŽŇOVALO DRANCOVAT AFRICKÉ SUROVINY) SE PROTRHLA, PROTOŽE NENÍ NIKDO KDO BY JI UDRŽOVAL V DOBRÉM TECHNICKÉM STAVU A ZEMŘELO PŘI TOM TISÍCE OBČANŮ LIBYE. DOBŘE SE VŠICHNI PODÍVEJTE CO ZA TECHNICKÝ ZÁZRAK JSME JAKO ZÁPAD MOHLI POMOCI VYBUDOVAT, ALE............................. AFRICKÁ UNIE NÁM STEJNĚ JAKO RUSKO ČI JAKÁKOLIV JINÁ ZEMĚ SVĚTA PŘEKÁŽÍ V NAŠEM NABÝVÁNÍ BOHATSTVÍ NA JEJICH ÚROK A TO MY NEPOTŘEBUJEME, TO MY DEMOKRATI NEDOVOLÍME. https://www.youtube.com/watch?v=1aLNASgNxV8
  • Zdeněk Gryc  | 12.11.2023 23:57  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Neděle, 12. 11. 2023 v 12:51 Pane Dvořák podle mne neznáte historii vzniku státu Izrael a o muslimech, kteří ne všichni jsou samozřejmě v pořádku a vůbec zřejmě netušíte skutečnosti, jak tam řádíme a řádili jsme my. ŽIL JSEM 5 LET V LIBYI MEZ MUSLIMY. Také jste uvedl, 5 jet pracoval v USA. Co nejzdvořileji bych poprosil data začátek v USA konec USA Co nejzdvořileji bych poprosil data začátek Libyi konec v Libyi. Architektura let 1958 až 1989 dodnes vyvolává vášně. Seriál podle námětu Vladimira 518 na tuto etapu nahlíží komplexně, bez ideologických předsudků. V poslední dílu tam povídá Viktor Rudiš Promovoval 1952, kdy Zdeněk Gryc začal na FA promoval v únoru 1958. Ze Stavoprojektu ho vyhodil PRIVATIZIÉŘI po roku 1989.
  • Svatopluk Beran  | 13.11.2023 08:09  | Reagovat
    Pro mne není žádný problém pane Gryc vám to sdělit. Napište mi však, k čemu vám to bude zatím, pokud jsem něco popsal ze svého života, tak jste to dokázal akorát přihlouple zneužívat a vůbec nepřemýšlet o tom co a proč to píšu a přemýšlet o tom co asi za tím vším možná je. Mám snad opět nabíjet na vaši aroganci? Dopředu upozorňuji že mé, někdy hrubé výtky proti vám, byly reakcí na vaši, nevím jak to popsat, jednoduchost pohledu na svět a mé pohledy na světová dění s opakováním urážek a dehonestací. Takže napište na co to budete potřebovat a podle toho co mi odpovíte já vám to napíšu nebo nenapíšu. A klidně napíšu proč jsem to nenapsal. Samozřejmě musím počítat i s tím že můžete své dnes vstřícné rozhodnutí, v budoucím čase změnit. Toto vaše dnešní rozhodnutí, pak budu používat v budoucnu zde na blozích, pokud se opět pokusíte mne, na podkladě mých dobrovolných informací vám, hloupě urážet. JEŠTĚ JEDNOU, NEMÁM ŽÁDNÝ OSOBNÍ PROBLÉM VÁM TYTO INFORMACE ZDĚLIT, POKUD BUDETE RACIONÁLNĚ S TĚMITO FAKTY PRACOVAT. TO SAMOZŘEJMĚ ZNAMENÁ I MOU KRITIKU, JSEM PŘESVĚDČEN ŽE VÍM KDE MÁM NEDOSTATKY A CO SE MI V ŽIVOTĚ NEPOVEDLO, ZA CO MUSÍM NÉST ZODPOVĚDNOST VE VZTAHU K ŽIVOTU SVÉMU I OSTATNÍCH. PODPORA SVOBODY, POMOC A TOLERANCE K JINÝM LIDEM, TO PODLE MNE ALE NEBUDE.
  • Zdeněk Gryc  | 13.11.2023 10:13  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pondělí, 13. 11. 2023 v 8:09 Pro mne není žádný problém pane Gryc vám to sdělit. Napište mi však, k čemu vám to bude. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rád bych přirovnal tu dobu, k tomu co jsem dělal já, možná že bychom si pak lépe porozuměli. Předem děkuje Zdeněk Gryc
  • Svatopluk Beran  | 13.11.2023 10:57  | Reagovat
    JSEM HODNĚ SILNĚ PŘESVĚDČEN ŽE SI TĚŽKO BUDEME ROZUMĚT, VELICE SILNĚ SE DOMNÍVÁM, ŽE JSTE AŽ PŘÍLIŠ ZAPOUZDŘEN V ANTIRUSISMU. ALE UVIDÍME CO SE Z TOHO VYKLUBE, A TO TEĎ NEBUDE VYHROŽOVÁNÍ ALE POUHÉ KONSTATOVÁNÍ, ŽE POKUD OPĚT OD VÁS ZAČNOU URÁŽKY A CÍLENÉ ZNEUŽÍVÁNÍ INFORMACÍ, NEBUDU SE JIŽ A TO I NA ŽÁDOST POLICIE KTERÉ JSTE MĚ UDAL, BRÁT SI NA VÁS A VAŠE DEDUKCE, SERVÍTKY. LIBYE - ÚNOR 1986 - ČERVEN 1991 USA - KVĚTEN 1997 - ČERVEN 2002
  • Zdeněk Gryc  | 13.11.2023 11:31  | Reagovat
    DÍK nejde o porozumění, ale spíše pochopení a s jistým obdivem, ZG, který by něco takového těžko dokázal a získal pohled na svět in situ.
  • Svatopluk Beran  | 13.11.2023 15:04  | Reagovat
    Dovolím si trochu uvolnění od našich nejbližších sousedů Slováků a jejich dívčí srandy. Je tam i trochu poučení na konci 12 minuty. ÚŽASNÉ JE TO CELÉ HLAVNĚ JEJÍ STAND UP. https://www.youtube.com/watch?v=qkZUD8mozfI
  • Jan P  | 13.11.2023 18:30  | Reagovat
    Na tom "konfliktu" (Izrael vs Palestina) přece není vůbec nic složitého. Zabíjení dětí a civilistů není a nikdy nebylo OK. Tečka. Naše "vyspělá" západní civilizace už nemá absolutně žádné povědomí o tom, co je demokracie a lidská práva. Jsou to jen prázdné fráze a kupa hoven. Pokud si dokážeme odůvodnit i vraždění bezbranných civilistů jako správné, tak už není o čem. Vládnou nám psychopati, kterým jde jen o prachy a moc.
  • Svatopluk Beran  | 13.11.2023 20:21  | Reagovat
    ŽIDÉ SE KONEČNĚ PŘIZNALI, (TEN KDO SLEDUJE CHOVÁNÍ ŽIDOVSKÉHO STÁTU OBJEKTIVNĚ PO DELŠÍ DOBU, TO SAMOZŘEJMĚ VÍ A ZNÁ), ŽE VE ŽIDÉ SVÝCH VĚZENÍCH V IZRAELI, VĚZNÍ PALESTINSKÉ DĚTI A ŽENY KTERÉ UNESLI NEBO ZATKLI NA OKUPOVANÝCH PALESTINSKÝCH ÚZEMÍCH A UVĚZNILI JE V IZRAELI. KONEČNĚ TO VYPADÁ ŽE JSOU OCHOTNI TYTO PALESTINSKÉ UNESENÉ DĚTI A ŽENY, VYMĚNIT ZA SVÉ UNESENÉ ŽENY A DĚTI PALESTINCI Z IZRAELE. DOCELA BY MNE ZAJÍMALO, KOLIK Z TĚCH PALESTINSKÝCH ,,TERORISTŮ MUŽŮ,, JENŽ ŘÁDILI V IZRAELI, MĚLO UNESENÉ A UVĚZNĚNÉ DĚTI V ŽIDOVSKÝCH VĚZNICÍCH. DOUFEJME ŽE PROBĚHNE S ŽIDOVSKÝM STÁTEM ŘÁDNÝ SVĚTOVÝ SOUD ZA VÁLEČNÉ ZLOČINY NA PALESTINSKÝCH DĚTECH A TO JAK ZA OKUPACE PŘED VÁLKOU, TAK I VE VÁLCE?
  • Zdeněk Gryc  | 13.11.2023 21:26  | Reagovat
    Kníže, který sloužil, navíc vtipně, do poslední chvíle dnes 4:00 Oldřich Danda Čím mohu sloužit? Tak začínal skoro každý telefonický rozhovor s Karlem Schwarzenbergem. Nejinak tomu bylo i minulý týden, kdy jsem mu volal do nemocnice ve Vídni, kam ho letecky dopravila jeho rodina, aby mu byla v jeho posledních chvilkách nablízku. Článek Statečně, ale velice slabým hlasem mi vysvětloval, že to není kvůli lepší péči, protože v nemocnici v Praze na Karláku dostával tu nejlepší, ale kvůli vnoučatům. Do hovoru mu příliš nebylo, tak jsem se začal pomalu loučit s přáním, ať se brzy dostane z nemocnice, abychom mohli zase udělat rozhovor.
  • Jan P  | 14.11.2023 20:58  | Reagovat
    Americký senátor Chris Coons seděl v pondělí ve vlaku naproti novináři Aaronovi Maté, což je asi nejhorší místo, kam byste se mohli posadit, pokud jste mocný úředník ve vládě, která je uprostřed podpory aktivní genocidy. Jako každý novinář se zdravým svědomím se Maté chopil příležitosti a začal před kamerou vyslýchat Coonse ohledně jeho podpory pokračujícímu izraelskému masakru civilistů v Gaze a zeptal se ho, proč nepodporuje příměří. Coons se okamžitě rozhořčil, že ho Maté vyslýchá. Dlouho se vyhýbal odpovědím na otázky, které mu byly kladeny, pouze opakovaně žádal, aby s ním Maté přestal mluvit, a zeptal se ho, kdo je a jak se dostal k místu ve vlaku. "Tohle je tiché auto," napomenul ho Coons. "Chápu, ale děti umírají, pane," odpověděl Maté. "Jsou zabíjeni našimi zbraněmi." Americké zbraně zabíjejí děti v Gaze." "Prosím, přestaňte," opakoval Coons a ignoroval ironii, že "prosím, přestaňte" je vše, co kdo požaduje od USA podporovaného lidského masakru, který se odehrává v Gaze. Jak na Twitteru poznamenal britský rapper a aktivista Lowkey, Coons v průběhu let obdržel více než čtvrt milionu dolarů od proizraelských lobbistických skupin. Coons se znovu a znovu a znovu pokoušel mluvit o tom, jak je Maté nevhodný a neprofesionální a mluví nesprávným způsobem na nesprávném místě, místo toho, že americká vláda přímo financuje a zajišťuje genocidní masakr, který zabil tisíce lidí, dětí a vysídlených statisíce lidí. Až tohle všechno skončí, většina z nás bude litovat, že jsme neudělali víc, ale Aaron Maté mezi nimi nebude. https://twitter.com/aaronjmate/status/1724134960200564895
  • Jan P  | 14.11.2023 21:25  | Reagovat
    Panu Grycovi by tohle nemělo uniknout , jestli je OPRAVDOVÝ obdivovatel skautů/skautek a zesnulého Knížete. "A jak se postavit ke kriminalizaci a umlčování těch, kteří se zastávají práv Palestinců, k němuž dochází stále častěji pod záminkou „boje proti antisemitismu“? Debatovat o těchto a dalších otázkách bude bývalý český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg a izraelský historik Ilan Pappé, který navštíví ČR u příležitosti českého vydání své knihy Deset mýtů o Izraeli." https://www.facebook.com/SInaStaromaku/videos/422724376334789?locale=cs_CZ
  • Svatopluk Beran  | 15.11.2023 08:36  | Reagovat
    Jane řekl bych velice profesionální chování obou dvou. Jeden parchant, ale skutečně také profík ve vystupování a vlastně typický masový americký válečný vrah. DRUHÝ NOVINÁŘ TAKÉ VELIKÝ PROFÍK, KTERÉMU TÉMĚŘ VŠICHNI DNEŠNÍ ČEŠTÍ VLEZD.PRDELOVÍ NOVINÁŘI, PODORUJÍCÍ BEZVÝHRADNĚ TUTO ČESKOU AROGANTNÍ DESTRUUJÍCÍ VLÁDU - NESAHAJÍ ANI KE KOTNÍKŮM - Mám na svém telefonu rozhovor s poměrně známým českým novinářem Jiřím Hynkem, během jedné z loňských demonstrací proti České pět koaliční vládě, kdy dokonce při jedné z demonstrací, maskovaní Ukrajinci stojící před Muzeem a ochraňováni Českou policií, drží roztažený BANDEROVSKÝ NACISTICKÝ UKRAJINSKÝ PRAPOR, tak tento ,,ČESKÝ NOVINÁŘSKÝ PROFÍK,, mne neomaleně uráží, zcela pod vlivem typických RAKUŠANOVÝCH MINISTERSKÝCH INSTRUKCÍ, aniž by znal moje myšlenky. Ve finále utekl (zavolal si pro sebe a svého maskovaného kameramana), stejně jako ten americký senátor podporující americké či Amerikou jištěné masakry civilistů během válek. ŠKODA ŽE NEUMÍM UMÍSTIT TENTO ROZHOVOR Z DEMONSTRACE Z NATÁČENÍ ČT24, NA TYTO BLOGY. V PODSTATĚ ŠLO O TO ŽE PŘIPRAVOVAL S KAMERAMANEM ZÁBĚRY Z JEDNÉ Z PRAŽSKÝCH ULIC NEDALEKO VÁCLAVÁK - NA NĚMŽ PROBÍHALA DEMONSTRACE PROTI VLÁDĚ -, CELÉ TO VYPADALO NA TO, ŽE GRO NATÁČENÍ MÁ BÝT DOKUMENT O TOM, ŽE SE V PRAZE VŮBEC NIC NEDĚJE A ŽE JE TO ASI PRO NĚJAKOU CIZÍ TELEVIZI. V MOMENTĚ KDY JSEM SI HO ZAČAL NATÁČET NA TELEFON S PŘIPOMÍNKOU, ŽE SE ČESKÁ TELEVIZE ASI SPLETLA A ŽE DEMONSTRACE PROTI VLÁDĚ PROBÍHÁ NEDALEKO OD TUD NA VÁCLÁVSKÉM NÁMĚSTÍ, SE KAMERAMAN S NETYPICKÝM ČESKÝM OBLIČEJEM I S KAMEROU OTOČIL OD REDAKTORA HYNKA, SKLONIL SE, NASADIL SI PŘES OBLIČEJ ŠÁTEK A ZAČAL MNE NABLÍZKO NATÁČET. PŘIČEMŽ REDAKTOR HYNEK SOUČASNĚ S MOJÍ DEHONESTACÍ A PONIŽOVÁNÍM NA PRORUSKÉHO POMATENCE, ZAČAL S NĚKÝM MLUVIT PŘES TELEFON. PO KRATIČKÉ CHVILIČCE PŘIJELO PRO OBA AUTO A OBA DVA I S KAMERAMANEM UTEKLI JAK MALÍ KLUCI, ZAČALI SE TOTIŽ DO ROZHOVORU PŘIDÁVAT I DALŠÍ LIDÉ. TEĎ KDYŽ NĚKDY VIDÍM REDAKTORA ČT24 JIŘÍHO HYNKA A JEHO TYPY REPORTÁŽÍ V ČESKÉ TELEVIZI, TAK SI NA NĚJ VŽDY VZPOMENU JAK NA KLASICKÉHO DNEŠNÍHO NEPROFESIONÁLNÍHO ČESKÉHO NOVINÁŘE, INVESTIGATIVNÍHO - SRÁ.ČE - https://www.fdb.cz/lidi/515624-jiri-hynek.html
  • Svatopluk Beran  | 15.11.2023 09:03  | Reagovat
    MOŽNÁ, MOŽNÁ UŽ KONEČNĚ SE U NÁS ZAČÍNÁ S PŘESNÝMI HISTORICKÝMI NÁZVY, JE TO VELICE DŮLEŽITÉ ABY OPĚT NEPROBÍHALO VYMÝVÁNÍ MOZKŮ JAK ZA SOCIALISMU ČI DNES NA NAŠICH VNUCÍCH A BUDOUCÍ GENERACE SI TA MOHLA KONEČNĚ PŘIPRAVOVAT PRO SVÉ DĚTI, JEJICH ČISTŠÍ BUDOUCNOST https://www.marianne.cz/zabava/kviz-vyznate-se-ve-vyrazech-ktere-se-pouzivaly-za-socialismu-bezne?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box NIKDY U NÁS KOMUNISMUS NEBYL A NEPROBÍHAL. JEDNALO SE O BUDOVÁNÍ SOCIALISMU POD VEDENÍM JEDNÉ STRANY - KOMUNISTICKÉ - A TO TYPEM PLÁNOVANÉHO HOSPODÁŘSTVÍ A KONTROLOU OBČANSKÉ SVOBODY, NĚKDY ZAHNANÉ AŽ K SMRTI NESOUHLASÍCÍHO OBČANA. ŽE ZDALEKA NEBYL VŠE
  • Zdeněk Gryc  | 15.11.2023 15:00  | Reagovat
    Díky Zdeňku, znamenitá prezentace mi připomněla shodné útrapy, které jsme zažívali při realizacích výtvarných děl v architektuře. Je zajímavé, jak se to vše shodovalo a bylo to jak " přes kopírák ". Zdraví: Scamp - Standa Stanislav Žalud * 1932 †︎ 2023 Politik, Svědci lokálních událostí spojených s druhou světovou válkou, Svědci lokálních událostí z éry komunismu, Vyšetřovanec StB - nepřátelská osoba Osvobozování Československa, Pražské jaro, Sametová revoluce v Československu
  • Jan P  | 15.11.2023 16:28  | Reagovat
    Sváťo, rozumím. Český média byly vždy chorobně nemocná, ale to, co předvádějí v souvislosti s genocidou v Gaze, to je už mimo moje chápání. A těch pár výjimek to fakt nezachrání. Se nemůžeme divit, že Češi prakticky nic nechápou. ČT zbavit všech koncesionářských poplatků, ať si užije "volnej trh". Když se ptáme na definice(socialismus/komunismus atd.), hodně záleží na tom, koho se zeptáme. Co udělal Stalin, je přesně to, po čem Marx volal. Marxismus požadoval od svého počátku totalitní stát plně pod kontrolou politické a ekonomické sféry. Jak zdůraznila Emma Goldmanová a další anarchističtí učenci, revolucionáři, syndikalisté, nejde/nešlo o zrušení kapitalismu, je to zabavení kapitálu podnikatelům a korporacím státem, reorganizace ekonomického systému z tržního kapitalismu na státní kapitalismus. Skutečný komunismus je anarchistický, bez státní příslušnosti a bez autority, svobodný, libertariánský. Právě v roce 1917 toto slovo "komunismus" ukradli bolševici anarchistům a později to slovo zmrzačili a zesměšnili před celým světem... Nevím, nakolik budeš Sváťo se mnou souhlasit? Marxismus historicky selhal a vytvořil různé dělnické státy, které třeba v SSSR ani za několik desetiletí nebyly schopny realizovat osvobození pracujících a logicky zabředly v diktatuře. Socialismus však neselhal a stále nabízí alternativu v podobě ANARCHISMU. Stále častěji slyším, že za "komunistů" bylo líp. A jen dodám, že mohlo být nesrovnatelně lépe a svobodně, kdyby si komunistickou společnost řídili lidé sami bez předvojů a stranických aparátčíků. Nepotřebujeme ani komunistické ani buržoazní politiky typu Petra Fialy.
  • Zdeněk Gryc  | 15.11.2023 16:51  | Reagovat
    Zemřel exposlanec, architekt a skaut Stanislav Žalud (†91). Kalousek: Čestný a statečný muž --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Autor: simao, ČTK - 14. listopadu 2023 • 16:38 Sdílej: Ve věku 91 let zemřel architekt, politik a dlouholetý skaut S¨ Unie svobody a později podporovatele TOP 09 informoval na facebooku Miroslav Kalousek. Žalud působil po revoluci i jako náměstek ministra hospodářství. „Ve věku 91 let dnes zemřel bývalý poslanec FS ČSFR, později náměstek ministra Vlády ČR, obětavý skaut ing.arch. Stanislav Žalud. Prožil život čestného a statečnéno muže. Ať odpočívá v pokoji, čest jeho památce,“ uvedl na facebooku Miroslav Kalousek. Přerovský rodák inženýr architekt Stanislav Žalud za komunistů vyučoval odborné předměty na SPSŠ v Lipníku nad Bečvou, později pracoval v podniku Přerovské strojírny a působil také jako hlavní architekt a později památkový architekt města Nový Jičín. V Novém Jičíně založil v roce 1968 Klub angažovaných nestraníků (KAN) a podílel se na obnově tamějšího skautingu, uvádí web Pamět národa. Za normalizace se z ideologických důvodů stal terčem režimu - od roku 1970 se dostal do hledáčku StB, byl na něj zaveden pozorovací svazek a byl označen za nepřátelskou osobu. Z Nového Jičína odešel i s rodinou po výhrůžkách likvidací. --------------------------------------------------------------------- HLÍDACÍ PSI DEMOKRACIE ZASE NIC
  • Jan P  | 15.11.2023 19:35  | Reagovat
    Pane Gryci, proč si myslíte, že bych měl znát každého skauta ? Nedávno na jiné diskuzi jsme na téma skaut, tramping spolu vedli polemiku. Na rozdíl od vás mi byl bližší divokej skauting a tramping než organizace skaut/junák. I když v dětství (za normalizace) jsem Foglarovy dobrodružné romány jako Pod junáckou vlajkou, Hoši od Bobří řeky, Devadesátka pokračuje přímo hltal. Vy si na tu diskuzi nevzpomínáte ? Vůbec vám nezazlívám, že zrovna vy jste si nevzpomněl na výročí 105 let nejstarší trampské osady, Ztracené naděje.
  • Svatopluk Beran  | 15.11.2023 20:33  | Reagovat
    Jane nechce se mi o tom vézt diskuze, protože každý systém, VYJMA FAŠIMU, je o morálce lidí a každý systém dokáží lidé totálně překopat a pořád jsou ochotni si nalhávat, že je všechno v pořádku a že jednají v rámci pravidel systému. Já pokud mohu posoudit třeba podle lidí v baráku, tak v podstatě běžní lidé jsou schopni říkat, že trochu anarchie neuškodí. Např. zaměstnanci restaurace větrají zápach z kuchyně do společné chodby a dělají si tak z chodby odvětrávací šachtu a nechápou proč by to mělo nájemníkům vadit, když oni to mají v kuchyni třikrát tak horší. Majitelé psů nevidí problém když si psi vyznačují v baráku svá teritoria a nebudou je přeci když to udělají, za tuto jejich přirozenou reakci trestat. Nedaleko od baráku jsou kontejnery na třídění odpadu. Proč by tam ale chodili, když to nikdo nedělá. Pro mne to není chyba socializmu, kapitalismu, komunismu. Je to anarchie, kdy si každý dělá to co potřebuje je pro zrovna něj logické, potřebné a nerespektuje pravidla. Aspoň já tak vnímám Anarchii.
  • Zdeněk Gryc  | 15.11.2023 21:43  | Reagovat
    Jan P říká: Středa, 15. 11. 2023 v 19:35 Pane Gryci, proč si myslíte, že bych měl znát každého skauta ? ------------------------------------------------------------------- PROTOŽE Ing. arch. Stanislav Žalud Poslanec Federálního shromáždění (SL) Ve funkci: 1990 – 1992 Ve funkci: 1992 – 1992 Stranická příslušnost Členství OF (1990–1991) ODS (1991–?) Narození 22. února 1932 Přerov Československo Československo Úmrtí 14. listopadu 2023 (ve věku 91 let) Profese politik a architekt Některá data mohou pocházet z datové položky. Chybí svobodný obrázek. Stanislav Žalud (22. února 1932[1][2] Přerov[2] – 14. listopadu 2023[3]) byl český architekt a politik, po sametové revoluci československý poslanec Sněmovny lidu Federálního shromáždění za Občanské fórum, později za ODS, od 90. let komunální politik ODS v Přerově. Biografie V letech 1957–1960 vyučoval odborné předměty na SPSŠ v Lipníku nad Bečvou. V období let 1960–1961 pracoval v podniku Přerovské strojírny v Přerově a do roku 1965 byl vedoucím odboru územního plánování na ONV ve Vyškově. V letech 1968–1969 zastával funkci hlavního architekta města Nový Jičín. Do roku 1970 pak byl památkovým architektem v Novém Jičíně. Během normalizace byl profesně omezován z ideologických důvodů.[2] Ve volbách roku 1990 byl zvolen za OF do Sněmovny lidu (volební obvod Severomoravský kraj). Po rozkladu Občanského fóra přestoupil v roce 1991 do poslaneckého klubu ODS. Mandát obhájil ve volbách roku 1992. Ve Federálním shromáždění setrval do zániku Československa v prosinci 1992.[4] V komunálních volbách roku 1994 byl zvolen do zastupitelstva Přerova za ODS.[5] V senátních volbách roku 1996 kandidoval za ODS neúspěšně do horní komory českého parlamentu za Senátní obvod č. 63 - Přerov. Porazila ho Jitka Seitlová.[6] V roce 2009 se uvádí jako člen místního sdružení ODS v Přerově. Počátkem 21. století byl v období rivality dvou místních sdružení ODS v Přerově ze strany dočasně vyloučen (v roce 2001 se uvádí jako člen frakce ODS – Pravicový klub).[7][8] Před parlamentními volbami roku 2010 podpořil TOP 09. Angažoval se ve skautském hnutí.[9] ------------------------------------ DOST TAKÉ MYSLÍM NA POSLEDNÍHO ŽIJÍCÍHO MÉ GENERACE JIŘÍ DUNDĚRA
  • Zdeněk Gryc  | 15.11.2023 21:57  | Reagovat
    Vážení soudruzi chápete problematiku naší vlády s odchodem do důchodu. Víte kdo je zavinil ? No přece americké tanky. Dovezli antibiotika. Podívejte se na tabulku dožití v jednotlivých letech před a 1945 ----------------------------------------------- "MOŽNÁ SE BUDU OPAKOVAT" 1. Dvořák říká: Středa, 13. 3. 2019 v 10:47 Možná se budu opakovat… …….. Umřít v osmdesáti není tragédie,ale slušnost. ………… Jiří Sovák Je neslušné dožít se nějaký ten rok po „osmdesáti“ ??? Možná se budu "opakovat"… Nikoli možná, opravdu se "opakoval" ----------------------------- V České republice to bylo v letech 2015-2016 přibližně 76 let u mužů a 82 let u žen. Průměrná délka života na celém světě v posledních letech neustále roste, ale ne v USA Ve Spojených státech je to však jiný příběh. Během posledních tří let se průměrná délka života snížila na 78,6 let, což je celkově jedna z nejnižších absolutních hodnot mezi rozvinutými zeměmi. Odborníci tvrdí, že to není dobrý stav. Penze se v Rusku nedožije až 40 procent mužů. Země zvedla ... https://archiv.hn.cz › c1-66172310-penze-se-v-rusku-ned... 19. 6. 2018 — "Ministerstvo financí tvrdí, že průměrný věk dožití je v Rusku zhruba 70 let. Jenže už nedodává, že u mužů je to 64 let. To znamená, že přes 40 procent mužů se nedožije penze. Penze se v Rusku nedožije až 40 procent mužů. Země zvedla věk odchodu do důchodu Ondřej Soukupredaktor 19. 6. 2018 ▪ 10:51 Hranice pro odchod do důchodu by se měla v Rusku postupně zvednout na 65 let pro muže a 63 pro ženy. Pokud by se zachovala současná délka života, penze by se nedožilo 40 procent mužů a 20 procent žen. Reforma vyvolává nespokojenost, podle sociologů je proti ní 92 procent Rusů. V roce 2017 se očekávalo, že dítě narozené ve Spojených státech bude žít zhruba stejně dlouho jako dítě narozené v České republice. To je asi o pět let méně než u dětí narozených v Japonsku a ve Švýcarsku, jejichž střední délka života je 84 let. PUTINOVY BORCI co vy NATO
  • Zdeněk Gryc  | 15.11.2023 22:03  | Reagovat
    DNESKA MI HOŘÍ SVÍČKA MYSLÍM NA SKAUTA Ing. arch. Stanislav Žalud Poslanec Federálního shromáždění (SL)
  • Melhores agencias e confiavel  | 15.11.2023 22:27  | Reagovat
    Melhores agencias e confiavel Blog Jihlavských listů » Archív » Nemají svůj hrob
  • Zdeněk Gryc  | 15.11.2023 22:46  | Reagovat
    JO...ABYCH NEZAPOMNĚL za CK vycházel v jakémsi dobovém tisku včetně rytin - ilustrací časopis GYNDY A NYNÍ 1938 1945 1948 1968 1989 a NYNÍ kdy umřel kníže Schwarzenberg a Ing. arch. Stanislav Žalud Poslanec Federálního shromáždění výročí 17 listopadu... 15 listopadu není daleko únor 1948 ANO
  • Zdeněk Gryc  | 15.11.2023 23:26  | Reagovat
    PRÁVĚ NYNÍ -------------- Biden se osobně potkává s čínským prezidentem BLBÝ jak vidno...oba čtou, kdo jim kdosi napsal chybí POHLED Z OČÍ DO OČÍ vážení ANO nymové. že ?
  • Zdeněk Gryc  | 15.11.2023 23:44  | Reagovat
    "to je taky pravda" d do závorky a x krát vypadá to, že Zaorálek má nejenom větší hlavu, ale i mozek co NATO ?
  • Zdeněk Gryc  | 16.11.2023 00:07  | Reagovat
    FAKT jak opakovaně vidno: „to je taky pravda do závorky a x krát DOBROU NOC to je taky pravda JAK JE TO S NÁPISEM NA PRESIDENTSKÉ VLAJCE uvidějí, možná další generace, které Punovy reklamační agentury úplně nezblbnou v rámci voleb DÁ TO FUŠKU Jan syn TGM
  • Svatopluk Beran  | 16.11.2023 07:07  | Reagovat
    Stále více a více chápu policii ČR oč mne žádala, když mi po předvolání a upřesnění vysvětlení po podání udání na mne navrhla, abych nejraději v budoucnu nereagoval s tím, že mi to samozřejmě nemohou nařídit.
  • Svatopluk Beran  | 16.11.2023 07:57  | Reagovat
    Gaza: Izraelci zatím neobjevili inzerované velitelské centrum Hamásu pod nemocnicí al Šífa. V nemocnici jsou jen zraněné děti. NEMOHU KONSTATOVAT NIC JINÉHO NEŽ SE STYDÍM ZA ČEŠKÉ NOVINÁŘŠSKÉ DEMOKRATICKÉ SRÁ.E ROK 2023 NA TÉTO PLANETĚ A JEHO ANDĚLÉ VYTAŽENÍ Z INKUBÁTORŮ POD TLAKEM ŽIDOVSKÉHO BARBARSKÉHO GENOCIDNÍHO VRAŽDĚNÍ POD OCHRANOU ZBRANÍ USA SI DĚLAJÍ CO CHTĚJÍ. ZA VYMYŠLENÉ VYTAHOVÁNÍ DĚTÍ Z INKUBÁTORŮ ZAČALA AMERICKÁ OPERACE POUŠTNÍ BOUŘE. TADY TPO ALE NENÍ VYMYŠLENÉ TADY JE TO PO ŽIDOVSKÉ ODPORNÉ ODVETĚ SKUTEČNOST. ŽIDOVSKÁ BESTIALITA A ŽIDOVSKÉ VÁLEČNÉ ZLOČINY NEPREZENTOVANÉ V NAŠÍCH DEMOKRATICKÝCH PROAMERICKÝCH MEDIÍCH https://blisty.cz/art/116187-gaza-izraelci-zatim-neobjevili-inzerovane-velitelske-centrum-hamasu-pod-nemocnici-al-sifa-v-nemocnici-jsou-jen-zranene-deti.html
  • Svatopluk Beran  | 16.11.2023 08:05  | Reagovat
    DO PR.ELE SE VŠEMA ŘEZNÍČKAMA, KUBALAMA, ROSÍMA, HYNKAMA, PAVLAMA, ČERNOCHOVEJMA, LIPAVSKÝMA A PODOBNÝMI ČESKÝM NOVINÁŘSKÝMI I VLÁDNÍMI NOVUBOŽÁKY. KDOKOLIV KDO SI MYSLÍ POD VLIVEM ČESKÉ VLÁDY A ČESKÝCH MEDIÍ ŽE VÁLKA A OBSAZOVANÍ NEMOCNICE PROBÍHÁ TAK JAK TO PŘEDÁVAJÍ NAŠE MEDII, TAK JE ZBLBLEJ VÍC NEŽ OD KOMUNISTŮ ZA SOCÍKU.
  • Svatopluk Beran  | 16.11.2023 08:18  | Reagovat
    ŽIDÉ NA ZÁPADĚ SE DIVÍ ŽE BUJÍ PROTIŽIDOVSKÁ HNUTÍ. KAŽDÝ ŽID KTERÝ SE NEVYJÁDŘÍ PROTI SVÉ ROZHOŘČENÍ PROTI SVÉ VLÁDĚ A ŽIDOVSKÝM GENOCIDNÍM VOJSKŮM JE SLABOCH, KTERÝ SE BOJÍ HLAVNĚ O SVŮJ ŽIVOT Z RUKOU VLASTNÍCH OBČANŮ. VĚŘÍM ALE STÁLE ŽE EXISTUJÍ STATEČNÍ ŽIDÉ, JIMŽ DNEŠNÍ PRAVICOVÁ VLÁDA BENJAMINA NETANJAHUA LEZE KRKEM, VČETNĚ JEHO GENOCIDNÍCH VOJSK CHRÁNĚNÝCH AMERICKÝM GEOPOLITICKÝM MILITARISMEM, ALE ŽE NEMAJÍ MOŽNOST VIDITELNĚ SE VE SVĚTOVÉM ZPRAVODAJSTVÍ PROJEVIT V OBAVĚ O ŽIVOT SVŮJ I SVÝCH DĚTÍ K DNEŠNÍMU VLÁDNÍMU ŽIDOVSKÉMU TERORISMU. NEBO ASPOŇ NIKDE JSEM NEZAZNAMENAL ŽIDOVSKÉ DEMONSTACE PROTI DESETILETÍ TRVAJÍCÍ VLÁDNÍ ŽIDOVSKÉ GENOCIDĚ NA PALESTINCÍCH.
  • Svatopluk Beran  | 16.11.2023 08:23  | Reagovat
    ŽIDOVSKÉ GENOCIDNÍ BARBARSTVÍ JIŽ JAKO BĚŽNÁ SOUČÁST ŽIDOVSKÉHO STÁTU POD JIŠTĚNÍM AMERICKÉ ARMÁDY https://blisty.cz/art/116192-hrw-vysetrovani-izraelskeho-utoku-v-libanonu.html
  • Svatopluk Beran  | 16.11.2023 14:20  | Reagovat
    DNEŠNÍ ŽIDOVSKÝ STÁT POD VEDENÍM VÁLEČNÉHO ZLOČINCE BENJAMINA NETANJAHUA SE PŘIDALI KE VŠEM ZLOČINCŮM HISTORICKÉHO SVĚTA. - Vysoce postavený člen vlády Benjamina Netanjahua v úterý prohlásil, že Gaza nemůže přežít jako samostatná entita a tamní Palestinci by měli souhlasit s "dobrovolnou emigrací" a odejít do jiných zemí. Řekl to ministr financí Bezalel Smotrich: "Vítám iniciativu dobrovolné emigrace Arabů z Gazy do zemí po celém světě. Je to správné humanitární řešení pro obyvatele Gazy a celého regionu po 75 letech uprchlictví, chudoby a nebezpečí. Stát Izrael již nebude schopen akceptovat existenci nezávislé entity v Gaze." --------------------------------------------------------------------------------------------- Izrael tvrdí, že Hamás vybudoval své velitelství v bunkrech a tunelech pod nemocnicí, čímž budovu, pacienty a personál fakticky využívá jako živý štít. Bezpečnostní představitelé rovněž uvedli, že po útocích ze 7. října se vysocí představitelé Hamásu usídlili ve "velitelském komplexu" pod nemocnicí. ZCELA PODOBNĚ LHALA BEZOSTYŠNĚ VLÁDA USA A NOVINÁŘI USA O CHEMICKÝCH ZBRANÍCH V IRÁKU, VYNDÁVÁNÍ DĚTÍ IRÁCKÝMI VOJÁKY Z INKUBÁTORŮ V KUVAJTU ČI POJÍDANÍ DĚTÍ NĚMECKÝMI VOJÁKY V BELGI. NÁSLEDNĚ PO ODHALENÍ TĚCHTO CÍLENÝCH VLÁDNÍ DEZINFORMACÍ USA JE VŽDY TICHO PO PĚŠINĚ. HRŮZY NA LIDSKÝCH ŽIVOTECH A ROZVRÁCENÝCH ZEMÍCH VŠAK UŽ NIKDY NIKDO NEVRÁTÍ. DNEŠNÍ ČESKÁ PĚTIKOALIČNÍ VLÁDA PAK SCHVÁLILA PŘÍTOMNOST VRAŽDÍCÍCH AMERICKÝCH VOJSK NA ÚZEMÍ NAŠÍ REPUBLIKY A ZÁKONNOU SOUČINOST AMERICKÝCH BARBARSKÝCH VOJÁKŮ S NAŠIMI OZBROJENÝMI SLOŽKAMI V PŘÍPADNÝCH PROTESTECH ČESKÝCH OBČANŮ S JEDNOSTRANNÝM UMÍSTĚNÍM AMERICKÝCH ZÁKLADEN V NAŠÍ ZEMI. VŠE V POHODĚ PODEPSLA ČERNOCHOVÁ SE SHODNÝM VLÁDNÍM PŘEDSTAVITELEM Z USA.
  • Zdeněk Gryc  | 16.11.2023 14:41  | Reagovat
    NEZAPOMENOUT 17 listopad. autor blogu: Uvědomuji si, že článek, který jsem napsal, není jednoduché a ani příjemné čtení. Považoval jsem však za důležité to udělat proto, abych znovu upozornil na podobnost dopadů a důsledků nacistické a komunistické ideologie na lidské životy a vzdal čest památce všem, kteří se jakkoliv ozvali nebo vzepřeli těmto hrůzným ideologiím. Někteří na to doplatili nejen ztrátou života, ale dokonce nemají ani svůj hrob.
  • Jan P  | 16.11.2023 16:27  | Reagovat
    Sváťo, chápu tvoje pochybnosti. Ber moji odpovědi spíš k zamyšlení. Ani já, nejsem zastánce individualistického sobectví mnoha lidí. K individualismu a sobectví jsme byli bohužel vychovávání už za normalizace a pokračovalo to dále po Listopadu, budování tzv. liberální demokracie a volnotržního kapitalismu bez přívlastků Václava Klause... Pro mě je svoboda schopnost jednotlivce žít svůj život tak, jak si přeje, pokud to nenarušuje svobodu ostatních. Ve skutečně svobodné společnosti by nikdo neměl svobodu omezovat své bližní. Stručně řečeno, anarchismus znamená stav nebo společnost, ve které jsou všichni muži a ženy svobodní a ve které mají všichni stejné výhody spořádaného a rozumného života. Je cynicky tvrdí, že lidé nevědí, co je pro ně nejlepší, potřebují vládu, která je ochrání, že nějaká politická strana zaručí zájmy všech členů společnosti. My anarchisté věříme, že rozhodování by nemělo být centralizováno v rukou žádné vlády, ale že by moc měla být decentralizovaná, to znamená, že každý člověk by měl být středem společnosti a každý by měl mít možnost svobodně budovat sítě a sdružení, která potřebují uspokojovat své potřeby společně s ostatními. Vzdělání, kterého se nám dostává ve veřejných školách za všech vlád, nás učí pochybovat o naší schopnosti organizovat se. To mnohé jako Ty vede k závěru, že anarchie je nepraktická a utopická: nikdy by nefungovala. Na druhou stranu anarchistická praxe má dlouhou historii a často fungovala docela dobře. Věříš, že naši takzvaní vůdci mají méně nedostatků než my všichni ostatní? Věříš, že jsou superlidé? Ano, lidé často argumentují, že lidské bytosti nejsou dokonalé, potřebujeme zavedené systémy vlády, které jim zabrání dělat špatné věci. Mám dvě odpovědi, jeden můj vlastní a jeden od italského anarchokomunisty Errico Malatesty. Žádná vláda (demokratická, autoritářská, fašistická) neomezuje nejhorší aspekty lidského chování. Řekl bych, že je to umocňuje. A jak řekl Malatesta – "Člověk není dokonalý, souhlasil jsem. Ale to je další důvod, možná ten nejsilnější důvod, proč nedávat nikomu prostředky, aby zabrzdil svobodu jednotlivce."
  • Svatopluk Beran  | 16.11.2023 19:55  | Reagovat
    Jane já ti také rozumím, máš tento svůj pohled na svět, který má samozřejmě i své nezpochybnitelné kladné hodnoty. Já mám o něco jinačí a možná ještě méně průchodnější pro tento svět. To ale neznamená že se si nemůžeme pohladit když máme stejný vhled na nějakou situaci a klidně i pohádat či vzájemně nesouhlasit, když budeme mít pohled rozdílný. Nikdy by to ale nemělo znamenat že si budeme fyzicky ubližovat a vymýšlet na sebe AMERICKÉ ZVRÁCENÉ PODRAZY A ZATAHOVAT NEZNALÉ OBČANY TŘEBA DO VÁLEK ČI JINÝCH SITUACÍ POD JINÝM ZÁMĚREM NEŽ JE NAŠE POTŘEBA, KTEROU TÍM SLEDUJEME.
  • Jan P  | 17.11.2023 10:16  | Reagovat
    Sváťo, ten "pohled" (mj. oba dělníci) nemáme zase tak odlišný. Faktem ale je, že ne každý socialista je anarchista, ale každý anarchista je socialista. Nejsem anarchista kvůli nějakému etickému závazku, ale protože je to jediný rámec, který jsem našel a který přesně popisuje, jak funguje moc. Kritici anarchismu z řad liberálů, konzervativců, státních socialistů nám často říkají: Co byste udělali s nezmírněným násilím? Lidská povaha je hrozná. My anarchisté: Proč tedy hlasujete ve vládních volbách, abyste dali lidem moc a pravomoc používat jaderné zbraně? Pokud chceme pro svoje děti, vnoučata zachránit svoji budoucnost, zachránit klima, musíme se rozejít s parlamentní demokracií, státem a kapitalismem. Anarchismus je součástí lidské přirozenosti. Libertariánský komunismus jeho logickým rozšířením. Anarchismus zpochybňuje typické západní pojetí lidské přirozenosti jako jedné z prozíravých společností založených na spolupráci, vzájemné pomoci a solidaritě mezi lidmi, spíše než na soutěži a přežití nejschopnějších.
  • Svatopluk Beran  | 18.11.2023 19:56  | Reagovat
    Bestialita židovské vlády vedená Benjaminem Natnhjamu v dnešní válce proti zdravotnickým zařízením má snad jen rovnítko s fašistickým pojmem vedení TOTÁLNÍ VÁLKY proti nemocnicím nepřítele. Totální války, kdy prohlásíte nemocnici za velitelské stanoviště nepřítele s výzbrojním skladem pro vedení války a že o tom máte informace od své - TAJNÉ SLUŽBY - NEJLEPŠÍ TAJNÉ SLUŽBY NA SVĚTĚ, KTERÁ ALE NIC NEVĚDĚLA O PŘÍPRAVÁCH NEPŘÁTELSKÉHO ÚTOKU NĚKOLIK METRŮ ZA ZDÍ - coby židovský premiér pak v pohodě vyhlásíte, až vyhladovíte a vyvraždíte nemocné děti i dospělé civilisty v nemocnici, ŽE TAM VELENÍ NENÍ A ANI SKLADY ZBRANÍ NA VEDENÍ VÁLKY. ŽE VAŠE TAJNÉ SLUŽB OPĚT SELHALY. TYTO ŽIDOVSKÉ LŽI A TYP VÁLČENÍ, PŘESOUVÁNÍ A POMSTYCHTIVÉ VRAŽDĚNÍ CIVILISTŮ NEMÁ V CIVILIZOVANÉM SVĚTĚ OBDOBY. SHODNÝ JE SNAD JEN S AMERICKÝM PRINCIPEM VÁLČENÍ NA KONCI 2SV, KTERÝ AMERIČANÉ SPÁCHALI TŘIKRÁT JEDNORÁZOVÝM VYVRAŽDĚNÍM, POKAŽDÉ KOLEM STO TISÍC CIVILISTŮ NARÁZ A TO UPÁLENÍM A VYPAŘENÍM Z POVRCHU ZEMĚ. KDY ŽÁDNÉ VRAŽDĚNÍ AMERICKÝCH CIVILISTŮ JAPONCI PŘED TÍM NEPROBĚHLO. TYTO CIVILISTY VČETNĚ DĚTÍ - andělů - AMERIČANÉ VYVRAŽDILI JEN PROTO ABY UKÁZALI SVĚTU ŽE JSOU LIDSKÝMI BESTIEMI, KTERÉ POTŘEBUJÍ DO BUDOUCÍHO SVÉHO OVLÁDÁNÍ PLANETY UKÁZAT VŠEM, ŽE MAJÍ JEDINEČNOU VÁLEČNOU ZBRAŇ A ŽE JSOU PRO OCHRANU SVÝCH VOJÁKŮ OCHOTNI BEZ JAKÉ KOLIV ÚCTY K CIVILISTŮM POUŽÍT TYTO CIVILISTY JAKO UKÁZKOVOU ZVĚŘ.
  • Zdeněk Gryc  | 18.11.2023 20:17  | Reagovat
    ANTISEMITISMUS dříve HITLER nyní Svatopluk Beran říká: Sobota, 18. 11. 2023 v 19:56 Bestialita židovské vlády ------------------------------------ Antisemitismus je nepřátelství nebo předpojatost vůči židům jako představitelům židovského náboženství judaismu, etnické skupině nebo rase. Přestože samotné slovo antisemitismus odkazuje ke všem semitským národům, je tento termín používán většinově pro označení nepřátelství vůči židům. Jde o formu xenofobie, která může mít různé formy, od osobní nenávisti až k institucionalizované násilné perzekuci. Krajním příkladem antisemitismu je otevřeně nepřátelská nacistická ideologie Adolfa Hitlera, která vedla ke genocidě evropských židů.
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 07:38  | Reagovat
    Neapomeňte se opět stavit na polici ČR pane architekte, ale napřed si nastudujte pořádně historii a přečtěte co píšu, slovo od slova. SEMITÉ Semité jsou obecně národy hovořící semitským jazykem. Podobně jako „árijci“, i „Semité“ jsou v prvé řadě jazykovým, nikoli rasovým označením. Zatímco tedy termín „semitský“ označuje v prvotním významu jazykovou skupinu, druhotně se vztahuje i na kultury a národy, které jsou s těmito jazyky spojené. Semitskými národy se zabývá vědní disciplína semitologie. https://cs.wikipedia.org/wiki/Semit%C3%A9 TO CO JÁ BEZ OBALU ZDE POPISUJI JAKO STÁTNÍ VÉLEČNOU ZLOČINNOST A GENOCIDNÍ POKUSY JE BESTIALITA DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉHO SEMITSKÉHO STÁTU PROTI OKOLNÍM SEMITŮM, V TOMTO PŘÍPADĚ PALESTINCŮM A TO ZA POMOCI ŽIDOVSKÉHO SIONISMU. TAKŽE JEDINĚ MNE MŮŽETE UDAT ZA ANTISIONISMUS. ANO JSEM PROTI TYPU DNEŠNÍHO ŽIDOVSKÉHO SIONISMU NA BLÍZKÉM VÝCHODĚ, PROTOŽE SE NEJEDNÁ O NIC JINÉHO NEŽ APARTEID A GENOCIDIUM ZA POMOCI PÁCHÁNÍ VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ NA CIVILNÍM OBYVATELSTVU PALESTINY ZA POPMOCI TYPU VÁLEČNÝCH MASOVÝCH AMERICKÝCH ZLOČINŮ, KTERÉ PROVEDLI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ KE KONCI 2SV NESMÍTE NALETĚT COBY ARCHITEKT NA KECY KTERÝM NEROZUMÍTE, JENŽ PŘINÁŠÍ DO NAŠÍ ZEMĚ OPAČNÉ BLBOSTI, JENEŽ UČILI KOMUNISTÉ U NÁS ZA SOCIALISMU, KDY NA ZÁPAD HÁZELI POVĚTŠINOU JEN SAMÉ SRA.KY A NECHTĚLI NÁS INFORMOVAT O SKUTEČNÉM DĚNÍ JINDE VE SVĚTĚ.
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 07:45  | Reagovat
    SIONISMUS Sionismus (hebrejsky: ציונות‎, Cijonut) je ideový směr, který vznikl v druhé polovině 19. století mezi evropskými Židy. Hlavním cílem jeho představitelů bylo a je přesídlení Židů do země izraelské (Erec Jisra'el) a vybudování a udržení židovského státu, národního státu Židů. https://cs.wikipedia.org/wiki/Sionismus TAKŽE PANE ARCHITEKTE UDAL JSTE MNE LEVIČÁKA ZA PODPORU FAŠISMU, COŽ JE SMĚŠNÉ A TEĎ MÁTE NAMÍŘENO SE MNOU MANIPULOVAT JAKO S ANTISEMITO, COŽ JE NAPROSTO K SMÍCHU, PROTOŽE PALESTINCI JSOU TAKÉ SEMITÉ. ARCHITEKTURA VÁM URČITĚ NENÍ CIZÍ, ALE V JINÝCH OBORECH MÁTE ZŘEJMĚ VELIKÉ REZERVY A POMĚRNĚ JEDNODUŠE, ZŘEJMĚ I PO PROŽITÍ NEPŘÍJEMNÝCH ŽIVOTNÍCH RODINNÝCH UDÁLOSTÍ, NASKAKUJETE NA KDEJAKOU POLISTOPADOVOU PRAVICOVOU HLOUPOST.
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 08:17  | Reagovat
    A JE TU TO CO JSEM PSAL TĚSNĚ PO ÚTOKU HAMÁSU NA ŽIDOVSKÝ STÁT. KDY NA HUDEBNÍ FESTIVAL NA NĚMŽ BYLO ZAVRAŽDĚNO NA TŘISTA ÚČASTNÍKŮ Z CELÉHO SVĚTA BOJOVNÍKY HAMÁSU, BYL PŘESUNUT PŘED PLÁNOVANÁ MÍSTA PRORAŽENÍ ZDÍ HAMÁSEM, TEPRVE TĚSNĚ PŘED ÚTOKEM. ŽIDOVSKÝ STÁT TAK CÍLENĚ PŘIPRAVIL CO NEJVĚTŠÍ POČET VLASTNÍCH A CIZÍCH OBČANŮ K ZABITÍ HAMÁSU. https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-na-hudebnim-festivalu-zabil-hamas-mnohem-vic-lidi-nez-se-myslelo-40451206#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart Podle izraelské televize Channel 12 se vyšetřovatelé útoku domnívají, že na rozdíl od původních předpokladů útočníci Hamásu netušili předem, že se v místě koná hudební festival. Vyplývá to z výslechů zajatých teroristů a také z toho, že na tělech zabitých útočníků (oproti jiným místům útoků) nebyly nalezeny mapy, které by je měly zavést ke konkrétnímu cíli. --------------------------------------------------------------------------------------------- ŽIDOVSKÝ STÁT CÍLENĚ OBĚTOVAL SVÉ I ZAHRANIČNÍ OBČANY KE SVÉMU GENOCIDNÍMU CÍLI, STEJNĚ TAK JAK SPOJENÉ STÁTY UMOŽNILI ZABITÍ SVÝCH 1500 OBČANŮ SPOLU S 1500 OBČANY CELÉHO SVĚTA PŘI ÚTOKU POMOCÍ LETADEL NA OBCHODNÍ CENTRUM V NEW YORKU STEJNĚ TAK, JAK VYUŽILI ZABITÍ SVÝCH OBČANŮ VLASTNÍMI OBČANY V BOSTNU, HAVANSKÉM PŘÍSTAVU, NA PARNÍKU LUSITIANA, V PERL HARBRU, TONKINGSKÉM ZÁLIVU ČI JEDENÁCTÉHO ZÁŘÍ. Něco podobného známe ještě od Německých fašistů s požárem Reichstágu, či na poloostrově Westerplatte v Gdaňsku. AMERICKÁ PROVEDENÉ TAJNÉ AKCE JSOU PŘESNĚ V DIKCI, NAŠTĚSTÍ DÍKY KENNEDYMU NIKDY NEPROVEDENÉ TAJNÉ OPERACE, ALE SBOREM NÁČELNÍKŮ AMERICKÉ ARMÁDY VYPRACOVANÉHO PODVODNÉHO ÚTOKU ,,rádoby Kubánců na americká USA ÚZEMÍ A TERITORIA V 1962, V TAJNÉ OPERACI NORTH WOODS
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 08:24  | Reagovat
    OPERACE NORTHWOODS je název tajného dokumentu, který vytvořil americký sbor náčelníků štábů v roce 1962. Dokument obsahoval návrh vojenské operace, iniciované armádou Spojených států. 13. března 1962 jej ministru obrany Robertu McNamarovi předložil předseda sboru náčelníků štábů Lyman Lemnitzer. McNamara tento návrh ovšem zamítl. Plán viděl i prezident John F. Kennedy, osobně ho zamítl a navíc zbavil Lemnitzera velení. Plány Operace Northwoods byly odtajněny po čtyřiceti letech. Podle dokumentů, které jsou v současnosti oficiálně k dispozici, žádný z bodů operace nebyl realizován pod její záštitou. Body operace Dokument navrhoval použití teroristických útoků v okolí základny Guantánamo Bay či přímo na území Spojených států, jakožto záminku pro vojenskou intervenci proti Kubě. Plán zahrnoval: Rozšířit zvěsti o tom, že Kuba používá konspirační propagandistické rádio. Zinscenovat útok uvnitř základny za pomoci spřátelených Kubánců. Vyvolání nepokojů u hlavní brány. Vyhodit do vzduchu munici a založit ohně. Provést sabotáže na letadlech a lodích. Zaútočit na základnu pomocí minometů. Potopit loď a provést pohřeb domnělých obětí. PŘIPRAVIT TERORISTICKÉ ÚTOKY V MIAMI, FLORIDĚ A WASHINGTONU D.C. A konečně, zničení dálkově řízeného letadla nad kubánskými vodami – jeho cestujícími budou federální agenti převlečení za vysokoškoláky na dovolené. Na letecké základně v Eglinu bude zhotoven duplikát letadla, včetně barvy a registrace, ve skutečnosti patřící CIA. Duplikát bude nahrazen původním letadlem a osazen cestujícími. Původní letadlo se změní na dálkově ovládané. Obě se poté setkají na jih od Floridy. Letadlo s pasažéry přistane v Eglinu, kde je vyloží a navrátí se mu původní status, zatímco dálkově ovládané letadlo převezme původní letový plán a nad kubánskými vodami vyšle signál „MAYDAY“, ještě předtím, než bude na dálku odpáleno. https://cs.wikipedia.org/wiki/Operace_Northwoods
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 08:57  | Reagovat
    NÁSLEDUJE ZOPAKOVÁNÍ MÉHO ČLÁNEKU Z 10.11. 2023 K TOMU ŽE HAMÁS PŘIPRAVOVAL CÍLENĚ ÚTOK NA HUDEBNÍ FESTIVAL S POROVNÁNÍM DNEŠNÍCH SKUTEČNOSTÍ, KTERÝ BYL NAPSÁN TŘI DNY PO ÚTOKU HAMÁSU NA ŽIDOVSKÝ STÁT, KDY BYL NA NAŠE I JINÉ OBČANY VYTVÁŘEN CÍLENĚ CO NEJHRŮZNĚJŠÍ POHLED NA ÚTOK PALESTINSKÉHO VOJENSKÉHO KŘÍDLA HAMÁSU. NĚCO PODOBNÉHO, JAKO KDYŽ SE RUSOVÉ ZAČALI STHOVAT OD KIJEVA PO DOHODĚ O PŘÍMĚŘÍ A BYL AMERIČANY SPOLU S UKRAJINSKOU TAJNOU SLUŽBOU A PRAPOREM AZOV VYROBEN MEDIÁLNÍ HRŮZNÝ MASAKR V BUČI O NĚMŽ JSOU DODNES UVÁDĚNY NEÚPLNÉ INFORMACE A KTERÝ KONEČNĚ ZNAMENAL NASTAROVÁNÍ VOJENSKÉ ZBRAŇOVÉ PŘÍTOMNOSTI USA, (ale i soukromých armád a občanů USA i ostatního občanů světa včetně Evropy i ČR) V OBCHODNÍ PROXI VÁLCE USA Z RUSKEM NA UKRAJINĚ O ZISKY Z RUSKÝCH UHLÍKOVÝCH SUROVIN A JEJICH PŘEPRAVU DO EVROPY, KTERÁ SI DODNES VYŽÁDALA JIŽ PŘES PŮL MILIONU MRVÝCH KLUKŮ Z UKRAJINY I RUSKA, PLUS CIVILNÍ UKRAJINSKÉ OBĚTI. Svatopluk Beran říká: Pátek, 10. 11. 2023 v 20:36 JENOM ZAJÍMAVÁ, NEBO SPÍŠ TOTOŽNÁ SKUTEČNOST JAK 11ZÁŘÍ? Masakr na shromáždění Supernova Sukkot. Supernova Sukkot Gathering , víkendové rave s trance hudbou , na oslavu židovského festivalu Sukot , začalo 6. října 2023 v západní Negevské poušti, přibližně 5 km od bariéry mezi Gazou a Izraelem. Podle organizátora bylo místo zarezervováno pouze dva dny předem poté, co bylo původní místo v jižním Izraeli zrušeno. JENOM PRO UPŘESNĚNÍ O ČEM NÁS VÝŠE OKOPÍROVANÝ ŘÁDEK Z WIKIPEDIE INFORMUJE. PODLE ORGANIZÁTORA, BYL HUDEBNÍ FESTIVAL SUKKOT, NA NĚMŽ BYLO ZMASAKROVÁNO NA 250 LLIDÍ A TO V ČETNĚ CIZINCŮ, PŘESUNUT Z PLÁNOVANÉHO PŮVODNÍHO MÍSTA NĚKDE V JIŽNÍM IZRAELI, PŘED MÍSTO PRŮNIKU VOJENSKÉ SLOŽKY HAMÁSU DO IZRAELE, TEDY PŘÍMO DO NÁRUČE SMRTI, TEPRVE DVA DNY PŘED ZAČÁTKEM FESTIVALU, TEDY TŘI DNY PŘED MASAKREM. TENTO HUDEBNÍ FESTIVAL BYL I S CIZINCI PŘEDHOZEN HAMÁUSU STEJNĚ JAK 11 ZÁŘÍ 1 500 CIZINCŮ VEDLE 1 500 AMERIČANŮ VE VE TŘECH ZŘÍCENÝCH BUDOVÁCH OBCHODNÍHO CENTRA V NEW YORKU. NYNÍ JE ZCELA JASNÉ KDO ÚTOČIL. ZA PŘÍPRAVU 11 ZÁŘÍ VŠAK NEBYL DODNES A TO I PŘES MUČENÍ, NIKDO ODSOUZEN. TENTOKRÁT TO PROVÁDÍ ŽIDOVSKÁ ARMÁDA S NEJMODERNĚJŠÍ TECHNIKOU NA TISÍCÍCH CIVILNÍCH PALESTINSKÝCH OBĚTECH IHNED A BEZ SOUDU. DRTIVÁ VĚTŠINA Z NICH BY TOTIŽ ZCELA ZCELÁ NEVINÁ A TO NEMLUVÍM O DĚTECH – ANDĚLÝCH – KTEŘÍ ANI NETUŠÍ OČ BĚŽÍ, ALE ŽIDOVSKÁ STAROVĚKÁ PRAVIDLA FUNGUJÍ ZCELA JINAK, NEŽ PRAVIDLA MODERNÍ CIVILIZACE. JEDEN Z ŽIDOVSKÝCH GENERÁLŮ HNED PO MASAKRU ZDĚLIL SVĚTOVÉ VEŘEJNOSTI ŽE JSOU OBA ÚTOKY TOTOŽNÉ A MĚL ZCELA PRAVDU. https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_op_Supernova_Sukkot_Gathering AMERIČANÉ A ŽIDÉ JIŽ ZCELA ZTRÁCEJÍ ZÁBRANY PŘI INICIOVÁNÍ SVÝCH GEOPOLITICKÝCH OBCHODNÍCH ZÁLEŽITOSTÍ.
  • Jan P  | 19.11.2023 09:18  | Reagovat
    Sváťo, jsem rád, že paradoxně jedním z pozitivních výsledků této krvavé náboženské války zabíjející děti a civilisty státem Izrael je konec a kolaps významu slova "ANTISEMITISMUS"... Protože pokud význam tohoto úžasně mocného slova (všichni v západních zemích se báli být obviněni) znamená, že je to nenávist vůči „Židům“, tak by ho mělo nahradit slovem „ANTIJUDAIMS“ nebo JUDAOFOBIE“ (jako například „islamofobie“). Je to proto, že Židé nejsou sjednocená rasová ani etnická skupina a jediný sjednocující princip být "židem" je spojení s judaismem ( následovníci tohoto náboženství věří té debilní a neuvěřitelně sobecké myšlence, že jsou vybráni Bohem) jako křesťané s křesťanstvím, muslimové s islámem atd... mám pravdu ? Seru na to uměle vytvořené slovo "ANTISEMITISMUS" protože je to jen chytrý politický jazykový konstrukt bez jakéhokoliv významu a obsahu. Já bych byl ochoten tolerovat nějakou universální viru v jednoho "boha." I když, i to by bylo pro přežití lidstva na zeměkouli asi problematické, neb věřící jako pan Gryc NEPOUŽÍVAJÍ rozumné postoje, založené na vědě a matematice a místo toho se navzájem VRAŽDÍ kvůli rozdílnými lidmi vymyšleným náboženským postavám jako je "ježíš, budha, mojžíš, mohamed" atd atd))..ale ono rozdělováni náboženství na křesťanství, islám, judaismus, budhismus je v dnešním globalizovaném světě naproste šílenství vedoucí k válkám, jako je teď v Israeli...Do budoucna potřebujeme ATEISTICKOU filosofii, aspoň pro VŠECHNY VLÁDY zemí. Seru na všechny věřící lidi, jejichž zasraný uměle vytvořené lidské konstrukty zvané "náboženství" ZPŮSOBUJÍ tolik válek, zabíjení a vražd dětí.. Seru na náboženství ! Seru na vaše "židovství, muslimství, křesťanství, budhismus !!!
  • Jan P  | 19.11.2023 09:58  | Reagovat
    Margot Friedländerová, 102letá přeživší holocaustu, nedávno pronesla několik důležitých slov během vystoupení v jedné z nejsledovanějších německých politických talk show. "Neexistuje žádná křesťanská krev, žádná muslimská krev, žádná židovská krev," řekla. "Všechno je to lidská krev. Všichni jsme si rovni." A dále: "Věřím, že v každém člověku je něco dobrého. Vezměte to dobré a zapomeňte na to špatné. Je tak snadné být člověkem."
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 10:58  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Sobota, 18. 11. 2023 v 19:56 Lhář + demagog = PUTINŮV TROJSKÝ KŮŇ Svatopluk Beran říká: Sobota, 18. 11. 2023 v 19:56 převzato: „KDY ŽÁDNÉ VRAŽDĚNÍ AMERICKÝCH CIVILISTŮ JAPONCI PŘED TÍM NEPROBĚHLO. TYTO CIVILISTY VČETNĚ DĚTÍ – andělů – AMERIČANÉ VYVRAŽDILI JEN PROTO ABY UKÁZALI SVĚTU ŽE JSOU LIDSKÝMI BESTIEMI, KTERÉ POTŘEBUJÍ DO BUDOUCÍHO SVÉHO OVLÁDÁNÍ PLANETY UKÁZAT VŠEM, ŽE MAJÍ JEDINEČNOU VÁLEČNOU ZBRAŇ A ŽE JSOU PRO OCHRANU SVÝCH VOJÁKŮ OCHOTNI BEZ JAKÉ KOLIV ÚCTY K CIVILISTŮM POUŽÍT TYTO CIVILISTY JAKO UKÁZKOVOU ZVĚŘ.“ ------------------------------------------------------------------ Pearl Harbor (Pu‘ola, v překladu „Perlový přístav“) je přístav v laguně ostrova Oahu v USA. Většina přístavu a okolí je využívána jako námořní základna Námořnictva Spojených států amerických. Nachází se zde i velitelství americké Pacifické floty. Útok na Pearl Harbor provedený vojenskými silami Japonského císařství dne 7. prosince 1941 měl za následek vstup Spojených států amerických do druhé světové války. 7. prosince 1941 skutečný útok na Pearl Harbor vtáhl Spojené státy americké do 2. světové války. Útok jako první zahájily japonské letouny a trpasličí ponorky. Je pravdou, že Američané již dříve prolomili japonský kód, a o tom, že se chystá útok, věděli. Vzhledem k obtížím spojeným s dekódováním zachycených zpráv se však nepodařilo zjistit cíl onoho útoku před jeho započetím. Útok pod velením admirála Isoroku Jamamota byl zničující jak s ohledem na ztráty na životech, tak na poškození americké floty. 7. prosince v 06:05 zahájilo šest japonských letadlových lodí útok vypuštěním první vlny 183 letadel (353 letadel {jiný zdroj}), sestávající hlavně z torpédových a střemhlavých bombardérů a stíhačů. Japonci zasáhli americké cíle v 07:51. První vlna zasáhla vojenská letiště na ostrově Ford. V 08:30 zaútočila na flotu kotvící v Pearl Harboru druhá vlna 170 japonských letadel, většinou torpédových bombardérů. Bitevní loď Arizona byla zasažena protipancéřovou bombou, která prorazila plášť a zasáhla přední sklad munice, což mělo za následek doslovné roztrhnutí Arizony a její potopení během několika sekund. Celkem byla potopeno 9 lodí a 21 vážně poškozeno. 3 z těchto 21 byly neopravitelné. ¨ Celkové ztráty na životech byly 2350 mrtvých, včetně 68 civilistů, a 1178 zraněných. Z vojenského personálu bylo právě 1177 z Arizony.
  • Jan P  | 19.11.2023 11:52  | Reagovat
    „Svoboda“, „demokracie“ a „řád založený na pravidlech“ jsou tím, o čem samozvaní „civilizované“ západní vlády tvrdí, že je řídí. Takzvaný „vůdce svobodného světa“ tvrdí, že jeho administrativa dodržuje mezinárodní humanitární právo a že se staví proti všem formám rasismu a diskriminace. Tato rétorika možná obstála v minulosti, ale jak se západní režimy účastní genocidy dalšího domorodého obyvatelstva, tentokrát v Palestině, maska, která kdysi visela na vlásku, konečně padla. https://abolitionmedia.noblogs.org/post/2023/11/19/the-mask-has-fallen-as-the-west-backs-genocide-in-gaza/
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 11:57  | Reagovat
    LŽE nebo NELŽE ? Svatopluk Beran říká: Sobota, 18. 11. 2023 v 19:56 „KDY ŽÁDNÉ VRAŽDĚNÍ AMERICKÝCH CIVILISTŮ JAPONCI PŘED TÍM NEPROBĚHLO.
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 12:08  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Sobota, 18. 11. 2023 v 19:56 „TYTO CIVILISTY VČETNĚ DĚTÍ – andělů –„ --------------------------------------------------- studenti jsou andělé nebo čerti ? převzato: Květiny s sebou Přesto něco viselo ve vzduchu. Předchozí neděli 12. listopadu Češi a Slováci žijící v jednom z nejtužších komunistických režimů nevěřícně sledovali v televizi přenos z Říma, kde papež Jan Pavel II. za účasti tisícovky poutníků z ČSSR svatořečil Anežku Českou. Tady i přes nepříznivé počasí jedna skupina trvalých i přechodných obyvatel Prahy – vysokoškolští studenti – na 17. listopad jednu venkovní akci přece jen plánovala. Neměla to být demonstrace, ale úřady odsouhlasená pietní připomínka 50. výročí uzavření českých vysokých škol nacisty 17. listopadu 1939 a pohřbu studenta Jana Opletala (15. listopadu 1939). Sraz byl na Albertově, odkud se studenti chtěli vydat na Václavské náměstí, to ale podezřívaví komunisté nepovolili. -------------------------------------------------- Z vlastního dobového pohledu: Byl to poslední sraz našeho ročníku na fakultě architektury. Byl v dávno zbouraném hotelu Metropol v Brně. Zde měl každý říct svoji předcházející historii. Adolf Pospíšil, který byl na řadě posezením u stolu, člen fakultního výboru SM, jehož předsedkyní byla Růžena Bártková. „Mluv přede mnou já se budu vykecávat, tys měl tehdy kliku“. Pak dal k lepšímu snahu svazačky Růženy Bartkové a docenta Putny, neustálými připomínkami, podobně jako u spolužáka Zdeňka Dvořáka, k mé grafické práci / vyžadované korekce si vyžádaly nové výkresy, ne jenom hodiny, ale i noci práce/ mne jako skauta vyloučit ze Studia. O podobné technice se zmiňuje i Zdeněk Baueršíma, který se podobnou technikou dostal mezi černé barony. Snažil jsem se chytit poslední autobus z Brna do Jihlavy. Náš autobus byl vícekrát zastaven osvětlenými zátarasy a ozbrojenými milicionáři, kteří prolézali autobus. Celkem jsme nechápali, o co jde. Předpokládali jsme vraždu, nebo loupež. Teprve později jsem pochopil, že režim a milice, se snažily zabránit účasti na Blahoslavení Anežky České v chrámě svatého Víta, následujícího dne. Jihlava 19.11.2023 ZG
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 13:46  | Reagovat
    Převzato: SČM na FA, snad v dalším komentáři: Na gymnásiu jsem seděl léta v jedné lavici: Se Zdeňkem Křížem, který v roce 1968 emigroval do CH Na fakultě jsem seděl v prvním ročníku: Se skautem Zdeňkem Dvořákem, kterého z FA vyhodili, hned k PTP. Na fakultě jsem seděl v druhém ročníku: Se skautem Josefem Opatřilem, kterého také vyhodili. V noci v lednu 1958, zatkli spolužáka jihlaváka, Jana Sedláka, šel sedět na 2 roky do kriminálu, což se podepsalo na věku jeho dožití. V roce 1959 si StB přišla do atelieru pro profesora Fuchse. Začal proces s profesorem Fuchsem, Rozehnalem, Grimem a dalšími. Ti co proti nim svědčili, docenti Putna a Meduna, získali následně titul vysokoškolského profesora. V lednu 1960 byl žalářován profesor Rozehnal, odsouzený na 4 roky kriminálu. Členové výboru ČSM: Josef Marčonek Adolf Pospíšil Po létech, při setkání uvedli, že vyloučení ze studia se řešilo na výboru ČSM. Iniciátorkou byla předsedkyně Růžena Bártková, kandidátka KSČ, asistentka u profesora Kuriala. Později i se svým manželem Bártkem získali titul vysokoškolského profesora na FA. Po srpnu 1968 KSČ dosazená předsedkyně nového Svaz architektů Růžena Bártková, přijímala a prověřovala členy SA. Tento stav na FA trval až do sametové revoluce, kdy vystoupili studenti proti komunistickým profesorům a zasadili se, aby odešlo staré vedení FA. Navrhli jako nového děkana, disidenta profesora Ivana Rullera. Jihlavský architekt, Martin Laštovička, měl v této souvislosti přes 20 let soudní tahanice. -------------------------------- Socioložka Jiřina Šiklová říká: "nejlepším argumentem je skutečný PŘÍBĚH."
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 13:58  | Reagovat
    Gryci nemám čas, ale PERL HARBR BYLA VOJENSKÁ AMERICKÁ ZÁKLADNA NA ,,anektovaném území,, HAVAJSKÉHO KRÁLOVSTVÍ. DOŠLO ZDE K NAPADENÍ AMERICKÝCH VOJSK, ne civilistů, A O TÉTO AKCI JAPONCŮ NA ANEKTOVANÉM HAVAJSKÉ ÚZEMÍ NEPODÁVALI AMERIČANÉ SVÝM VOJÁKŮM NA VOJENSKÉ ZÁKLADNĚ POTŘEBNÉ INFORMACE. VŠE BYLO Z USA CÍLENO TAK, ABY ZTRÁTY NA AMERICKÝCH ŽIVOTECH DALY VLÁDĚ USA PRÁVO VYHLÍSIT JAPONSKU VÁLKU A OBČANÉ USA SKONČILI S IZOLACISMEM. DRTIVÁ VĚTŠINA AMERIČANŮ NA ANEKTOVANÉM ÚZEMÍ HAVAJSKÉHO KRÁLOVSTVÍ NA AMERICKÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNĚ PERL HARBR - PADLA NAPROSTO ZBYTEČNĚ -
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 16:56  | Reagovat
    Celkové ztráty na životech byly 2350 mrtvých, včetně 68 civilistů, a 1178 zraněných.
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 17:05  | Reagovat
    Gryci nemám čas, ale PERL HARBR BYLA VOJENSKÁ AMERICKÁ ZÁKLADNA NA ,,anektovaném území,, HAVAJSKÉHO KRÁLOVSTVÍ. ----------------------------------------------------------- Japonské argumenty Kurily se dostaly pod japonskou jurisdikci na přelomu 16. a 17. století, zatímco Rusové se na ostrovech objevili až v 18. století. Rusové používali ostrovy jen k lovu vyder nebo ryb a k čerpání ostrovních surovin. Japonci naopak od počátku prováděli kolonizaci ostrovů, budování infrastruktury. Vše vybudovali Japonci, proto Rusové nemají na toto území žádné historické právo. Na celém území Kuril žije jen 16 800 ruských občanů, což je méně než 3 osoby na čtvereční míli. Většina Rusů na Kurilech žije na okraji civilizované společnosti, v bídě a chudobě. Ruská vláda se o tyto své občany nijak nestará a nijak je nepodporuje. Pod japonskou správou jim bude lépe a dočkají se rozvoje svých měst a osad. Japonsko je přelidněné a zoufale potřebuje Kurilské ostrovy k rozšíření životního prostoru. Japonci slibují, že nebudou Rusy žijící na ostrovech vyhánět, jak to udělala sovětská vláda, která vysídlila po druhé světové válce všechno japonské obyvatelstvo z Kuril. Pokud se někteří Rusové rozhodnou přestěhovat z Kuril zpět do Ruska, japonská vláda jim poskytne kompenzace, pomůže jim v Rusku koupit domy, založit podnikání a nebo získat vysokoškolské vzdělání. Pokud Rusko postoupí ostrovy Japonsku, navždy to vyřeší tento územní problém. Okamžitě bude podepsána mírová smlouva, která zlepší bilaterální, ekonomické a politické vztahy mezi Japonskem a Ruskem. Rusko bude moci ve zvýšené míře využívat japonské investice na celém ruském Dálném východě, což zvedne životní úroveň všech Rusů. Podle smlouvy podepsané v roce 2004 ruským prezidentem Putinem, Rusko postoupilo Číně několik velkých ostrovů na řece Amur, aniž by cokoliv od Číny naopak získalo. Když bylo možno postoupit ruské území Číně, proč by to nešlo s Japonskem. -------------------------------------------- Podkarpatská Rus (rusínsky a ukrajinsky Підкарпатська Русь – Pidkarpats'ka Rus’ nebo Закарпаття – Zakarpattja, maďarsky Kárpátalja, rumunsky Transcarpatia, polsky Zakarpacie, německy Karpatenukraine) je termín označující historické území, které se rozkládalo na místě dnešní ukrajinské Zakarpatské oblasti. Z přísně historického hlediska je to označení jedné z pěti, později čtyř samosprávných zemí Československa v letech 1919–1939, jejíž území mělo nepatrně odlišné hranice a které bylo k Československu připojeno po zániku Uherska. Od května 1945 byla pouze formálně součástí Československa s hranicemi obnovenými do stavu před mnichovskou konferencí, IMPERIALISMUS SSSR 29. června 1945 pak byla odstoupena Sovětskému svazu. Jejím hlavním městem byl Užhorod; v listopadu 1938 po první vídeňské arbitráži, která přiřknula jihozápadní oblasti, včetně Užhorodu a Mukačeva, k Maďarskému království, se náhradním správním střediskem stalo město Chust. V období, kdy Podkarpatská Rus byla součástí Československa, došlo na Podkarpatské Rusi k významnému pokroku, a to zejména na poli školství a zdravotnictví. Na Podkarpatskou Rus byli vysíláni čeští učitelé, poštovní úředníci, lékaři atd.[1]
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 17:18  | Reagovat
    RUSKÝ IMPERIALISMUS Putin a denacifikace Ukrajiny: Jak je to doopravdy s ukrajinským fašismem Vladimir Putin se pokouší o obhajobu násilí, které páchá v demokratickém státu. Snaží se prý Ukrajinu zbavit fašimu --------------------------- V TUZEMSKU SRPEN 1968
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 17:39  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Neděle, 19. 11. 2023 v 16:56 Celkové ztráty na životech byly 2350 mrtvých, včetně 68 civilistů, a 1178 zraněných. ---------------------------------------------------------------------------------------------- VOJÁCI JSOU CVIČENI NA TO ŽE MOHOU ZEMŘÍT PRO SVOU ZEM, JSOU NA TO CVIČENI A PŘÍSAHAJÍ NA TO. AMERICKÉ VEDENÍ NA PEVNINĚ VĚDĚLO CO SE KOLEM ANEKTOVANÉHO HAVAJSKÉHO ÚZEMÍ AMEERIKOU DĚJE A PONECHALI CÍLENĚ JAPONCŮM PROSTOR PRO NAPADNÍ AMERICKÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNY NA UKRADENÉM ÚZEMÍ HAVAJSKÉHO KRÁLOVSTVÍ K POTŘEBNÉMU POČTU ZABITÝCH AMERIČANŮ, (letadlové lodě, které potřebovali Američané do budoucí války v Tichomoří, byly včas z přístavu staženy do bezpečí ), ABY TAK VYTRHLI AMERICKÝ OBČANSKÝ ,, - izolacismus -,, Z LETARGIE. POZOR ZE STRANY JAPONSKA SE NEJEDNALO O MASAKR A GENOCIDIUM NA CIVILISTECH, KTERÝ TEĎ PROVÁDÍ ŽIDÉ NA ÚZEMÍ PALESTINY A V PALESTINSKÝCH NEMOCNICÍCH, ALE O NAPADENÍ VOJENSKÉHO CÍLE SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH NA NEAMERICKÉM ÚZEMÍ. (Havaj se stala další hvězdičkou na vlajce Spojených Států Amerických až po 60letech anexe, přesně takové anexe o jakou dnes usilují židé výstavbou svých osad na palestinských územích zaplavením těchto palestinských výsostných území židovskými občany z celého světa) - SIONISMUS - V roce 1890 zrušily USA clo na cukr všem státům, což přivodilo Havaji, která dříve měla monopol, a především zdejším americkým plantážníkům, ekonomické potíže. Havajská liga vedená americkými plantážníky poté žádala USA o intervenci za účelem svržení královny Liliuokalani. V roce 1892 na území Havaje vstoupily americké jednotky. V lednu 1893 se Liliuokalani vzdala trůnu po dobytí jejího paláce. Havajská liga vyhlásila revoluční Havajskou republiku a požádala USA o anexi svého území. K anexi Havajské republiky došlo v roce 1898 na základě Newlandsovy rezoluce. Státem USA se Havaj stala 21. srpna 1959. https://cs.wikipedia.org/wiki/Havaj CIVILISTÉ NEMĚLI NA AMERICKÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNĚ CO DĚLAT, POKUD TO BYLI CIVILISTÉ MIMO VOJENSKOU ZÁKLADNU, BYLY TO PODLE DNEŠNÍCH ŽIDŮ, NEPLÁNOVANÉ ZTRÁTY.
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 17:48  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Neděle, 19. 11. 2023 v 17:18 RUSKÝ IMPERIALISMUS Putin a denacifikace Ukrajiny: Jak je to doopravdy s ukrajinským fašismem Vladimir Putin se pokouší o obhajobu násilí, které páchá v demokratickém státu. Snaží se prý Ukrajinu zbavit fašismu ————————— V TUZEMSKU SRPEN 1968 -------------------------------------------------------------------------------------------- NEVÍM NIC O TOM ŽE BY BREŽNĚV POMOCÍ UKRAJINSKÉHO FRONTU A OSTATNÍCH ARMÁD WARŠAVSKÉ SMLOUVY ELIMINOVAL V ČSSR V ROCE 1968 ČESKÉ FAŠISTY, KTEŘÍ BY PŘED TÍM VYHNALI Z ČESKÉ REPUBLIKY TŘIČTVRTĚ MILIONU OBČANŮ A TŘINÁCT TISÍC ČECHOSLOVÁKŮ BY PŘI TOMTO FAŠISTICKÉM VYHÁNĚNÍ JEŠTĚ PADLO.
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 17:52  | Reagovat
    Havajská monarchie byla proti americkému kolonialismu bezmocná. K anexi dopomohla Španělsko-americká válka. V roce 1893 sesadil výbor, tvořený americkými cukrovými plantážníky, havajskou královnu. Proamerické síly dokonce povolaly námořní pěchotu, aby převrat podpořila. https://armadnizpravodaj.cz/historie/anexe-havaje-spojenymi-staty-byla-nevyhnutelna/
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 17:58  | Reagovat
    KURILSKÉ OSTROVY Historie První setkání Rusů s Japonci v oblasti se uskutečnilo 19. června 1778 ve městě Akkeši na ostrově Hokkaidó, kam Japonci připluli obchodovat s Ainy. V té době si Japonci Hokkaidó ještě plně nepodmanili, ale postupně se přesouvali stále více na sever. Ostrovy byly původně osídleny etnikem Ainu, které však v drtivé většině padlo za oběť sporům mezi Ruskem a Japonskem o nadvládu nad ostrovy. První zprávy o ostrovech přinesla japonská výprava na Hokkaidó v r. 1635 a v roce 1644 byly zakresleny do mapy pod názvem Tisíc ostrovů. V roce 1643 sem jako první z Evropanů doplul Maarten Gerritsz Vries, po němž je pojmenován průliv mezi ostrovy Urup a Iturup, a ostrovy popsal, zakreslil do podrobné mapy a vyhlásil nad nimi nizozemskou svrchovanost. De Vries mylně považoval ostrov Iturup za severovýchodní cíp Hokkaida a ostrov Urup za součást amerického kontinentu. V Rusku se první zmínka o Kurilských ostrovech datuje do roku 1646, kdy kozák Nechoroško Ivanovič Kolobov, člen expedice Ivana Moskvitina k Ochotskému moři, hovořil o vousatých Ainech obývajících ostrovy. K severním Kurilám dorazila roku 1697 výprava kozáckého velitele Vladimira Atlasova. Za objevitele Kuril je pokládán sibiřský kozák Ivan Petrovič Kozyrevskij, který ostrovy během dvou expedic jako první zmapoval. V jeho objevech pokračoval v roce 1721 ruský geodet Ivan Michajlovič Jevrejnov, který sestavil podrobnou mapu Kuril. V průběhu 18. století Rusové postupovali na jih, dobývali místní osady a podrobovali si obyvatelstvo. V letech 1778 až 1779 přivedli do poddanství na 1 500 domorodců a téhož roku Kateřina II. osvobodila od daní všechny, kdo se jí poddali. https://cs.wikipedia.org/wiki/Kurilsk%C3%A9_ostrovy#
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 18:34  | Reagovat
    Jane mám na náboženství podobný vhled. Skutečností ale je, že všechna náboženství dala národům i civilizační podněty k mravním hodnotám, která ovšem zdaleka ne pokaždé samy dodržovaly, když šlo o osobní prospěch představených či životnost onoho náboženství. Jinak a to nechci nijak fandit jednomu nebo druhému náboženství. Pro mne již jsou to také přežitky, ale vidím drobný rozdíl například v tom že - ŽIDÉ SE TLUČOU U ZDI DO HLAVY A NĚCO SI MUMLAJÍ - podle mne se vlastně v ,,náznaku,, pro svého boha sebepoškozují. MUSLIMOVÉ SI PŘI VSTUPU DO MEŠITY PRO SVÉHO BOHA PĚTKRÁT ZA DEN UMYJÍ NOHY - podle mne provedou hygienu na nejzatíženější částí těla - PAK SI NA SVÉM KOBEREČKU - své vlastní hygienické osobní podložce - PĚTKRÁT ZA DEN KLEKAJÍ A VSTÁVAJÍ - provádí uvolňovací cvičení z denního zatížení.
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 18:40  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Neděle, 19. 11. 2023 v 13:58 Gryci nemám čas, -------------------------------- ČAS SE "NAJEDNOU NAŠEL"
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 18:48  | Reagovat
    IMPERIALISMUS SSSR 29. června 1945 pak byla odstoupena Sovětskému svazu. Jejím hlavním městem byl Užhorod. ------------------------------------------------------------------------------------------------ PROČ PAK NÁM ASI UKRAJINCI PO UKONČENÍ IMPERIALISMU SSSR NA UKRAJINĚ A NASTOLENÍ SVÉHO UKRAJINSKÉHO IMPERIALISMU NAD PODKARPATSKOU UKRAJINOU, PODKARPATSKOU UKRAJINU NEVRÁTILI? TOĎ HAMLETOVSKÁ OTÁZKA PRO ARCHITEKTA. https://www.youtube.com/watch?v=cFUjreQDnlM
  • Jan P  | 19.11.2023 18:55  | Reagovat
    Sváťo, jistě. Ale náboženství má i na svědomí spoustu válek, zabíjení nevinných civilistů a dětí, jak vidíme právě teď v Gaze.
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 19:13  | Reagovat
    PROČ PAK NÁM ASI UKRAJINCI PO UKONČENÍ IMPERIALISMU SSSR NA UKRAJINĚ A NASTOLENÍ SVÉHO UKRAJINSKÉHO IMPERIALISMU NAD PODKARPATSKOU UKRAJINOU, PODKARPATSKOU UKRAJINU NEVRÁTILI? --------------------------------------------------------------------- jaké NÁM ? Slovensko o to nepožádalo.
  • Jan P  | 19.11.2023 19:23  | Reagovat
    Všechny národní státy jsou imperialistické.
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 19:40  | Reagovat
    Jan P říká: Neděle, 19. 11. 2023 v 19:23 Všechny národní státy jsou imperialistické. ----------------------------------------------- CZ ? --- Ví Jan co je "sklad 7 S" v Třešti ? ví Jan k čemu sloužilo podzemí v Jihlavě s CH vzduchotechnikou za totáče? Které je nad ZOO nyní patří hasičů.
  • Jan P  | 19.11.2023 19:53  | Reagovat
    Pane bývalý architekte stranických paláců KSČ, kolik jste toho zase dnes vypil ? Není vám rozumět !
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 20:17  | Reagovat
    Jan P říká: Neděle, 19. 11. 2023 v 19:53 Svatý Jan pod Skalou Obec se nachází necelých 20 km jihozápadně od Prahy, na Berounsku, nedaleko obce Loděnice, v samém srdci CHKO Český kras a Národní přírodní rezervace Karlštejn. Tvoří ji tři místní části - Svatý Jan pod Skalou, Sedlec a Záhrabská, které mají dohromady necelých 200 obyvatel. Mnohonásobně vyšší je však počet návštěvníků, kteří k nám celoročně přicházejí - přitahováni krásami přírody, památkami, vodou z Ivanova pramene ..... ----- Rodiště anonýmka Putinava demagogínka ?
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 20:27  | Reagovat
    Zdeněk Gryc s krajonem ve Stavoprojektu se v této společnosti cítí dobře Wikipedie: "Stavoprojekt vznikl v přímé souvislosti s událostmi okolo tzv. Vítězného února dne 2. září 1948 (STAVOPROJEKT, ČSSZ n. p. - PA 100), kdy byl jmenován jejím ředitelem Jiří Voženílek. Hospodářská a kulturní rada ÚV KSČ jej schválila na začátku prosince 1948. Stavoprojekt sdružil dobrovolně i nedobrovolně drtivou většinu všech architektů i projektantů v tehdejším Československu pod jednu střechu. Její název vymyslel architekt Otakar Nový. Stavoprojekt měl pod sebou tedy celou řadu dílčích krajských projektových ústavů (KPÚ). Ve Stavoprojektu působili například Karel Filsak, Josef Havlíček, Jiří Novotný, Milada Petříková-Pavlíková, Karel Prager, Václav Roštlapil, Jiří Štursa [1] či Miroslav Spurný" Miroslav Spurný (* 15. dubna 1921 Brno) je český architekt specializující se na výstavbu nemocnic a kulturních objektů. Ve své tvorbě byl ovlivněn funkcionalismem i dílem Le Corbusiera. Projektoval zejména zdravotnická zařízení, správní a kulturní budovy a budovu KSČ, Brno, 1974–76. Budova OV KSČ Žďár nad Sázavou (Červený dům) Projektový úkol i vlastní projekt z roku 1973. Vedoucím projektu byl Ing. arch. Gryc, zodpovědným projektantem Ing. Hlaváč ze Stavoprojektu, krajské inženýrské organizace Jihlava. Výstavba byla zahájena v březnu 1974, dokončena v dubnu 1976. Zajímavá shoda dat. Pozoruhoný je článek k únoru 1975 v Jiskře. Co tehdy přeletělo soudruhům přes nos že musili prostřednictvím Jiskry listu OV KSČ poučovat : MILAN DVOŘÁK : „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany.“
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 20:41  | Reagovat
    Jan P říká: Neděle, 19. 11. 2023 v 18:55 ------------------------------------- JAKÝ PALÁC STAVĚL ? NEBO JAK KOLABOROVAL Jan P za totáče ? že by zrovna nosil něco bratrům Mašínovým? nebo psal kádrové posudky ? ------------------------------------- Vážená paní ministryně, dne 20. 2. 1994. jsem požádal Okr. voj správu v Jihlavě o vydání originálů, nebo kopií mých kádrových materiálů. Zejména těch, které psali kádrováci a uliční výbory na mne a mé rodiče. V podání byla také žádost o prošetření náhlých úmrtí pana Kastnera a pana Rejtárka, která nastala údajně v rámci jejich vojenské služby. Dne 21. 2. 1995. , kdy byla ukončena moje branná povinnost jsem předal své podání přímo do rukou náčelníka Okr. Voj. Správy plukovníka E. Raždíka. Na jeho písemné pozvání z 28. 2. 1995 jsem ho dne 2. 3. 19995 ve 14 hodin navštívil a podal v této věci vysvětlení. Protože se ve věci nic nedělo, požádal jsem znovu dne 28. 11. 1995. MO ČR, ministra Viléma Holáně. Ke své žádosti jsem přiložil původní text který jsem předal při svém vyřazení plukovníku Raždíkovi. Kancelář MO ČR mi 4. 12. 1995 pod č. j. : 81 427 – 1, potvrdila doručení žádosti s tím, že ji předává k řešení Generálnímu štábu AČR. Náčelník gen. Štábu armády české republiky generálporučík Ing. Jiří Nekvasil Čj. : 30001/9 7. února 1996 pod č. j. napsal: Pane inženýre, ministerstvem obrany byla postoupena k přímému vyřízení vaše žádost z 28 listopadu 1995, se kterou jste se obrátil na ministra obrany ČR. V příloze zasílám kopii vámi požadovaných dokumentů. ---------------------------------------------------------------------------------- V poskytnutých kopiích posudku jsou jména zpracovatelů znečitelněna. --------------------------------------------------------------------------- aby nedošlo k porušení článku 10 odstavce 3 listiny základních práv a svobod. generálporučík Ing Jiří Nekvasil + šifra modrou průpiskou ANONYM = UDAVAČ
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 22:32  | Reagovat
    GRYCI JAK JSI PŘIŠEL NA SLOVENSKO? ČESKO BYL NÁSTUPNICKÝ STÁT PO ROZPADU ČSSR. A ZÁKLADEM ČESKOSLOVENKÉHO STÁTU BYLY ÚSPĚCHY ČEŠKÝCH LEGIONÁŘŮ, SLOVÁCI BYLI DÍKY ŠTFÁNIKOVI K NÁM PŘIŘAZENI Z UHER A NĚJAK PODOBNĚ I ZAKARPATKÁ UKRAJINA.
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 22:44  | Reagovat
    Jan P říká: Neděle, 19. 11. 2023 v 18:55 Sváťo, jistě. Ale náboženství má i na svědomí spoustu válek, zabíjení nevinných civilistů a dětí, jak vidíme právě teď v Gaze. --------------------------------------------------------------------------------------------- JÁ SE JICH JANE NEZASTÁVÁM. I SAMI KARDINÁLOVÉ BYLI JEDNI Z NEJVĚTŠÍCH VÁLEČNÍKŮ A ZABIJÁKŮ. VIZ CÍRKEVNÍ VYVRAŽDĚNÍ KATARŮ A S NIMI I VLASTNÍCH VYSLANCŮ. NAPŘÍKLAD JAK VYVRAŽDILI KATARY První papežovy výzvy, slibující dva roky odpustků, neměly velký ohlas. Když však bylo svatým bojovníkům umožněno přivlastnit si půdu, kterou dobyli, bylo papežovo volání úspěšné. Tažení bylo zahájeno pod vedením Arnalda Amalrica, opata kláštera v Citeaux, a hraběte Šimona z Montfortu. Křižáci občas pustošili celá města, upalovali katarské dokonalé na hranicích a zabíjeli obyvatele. Např. v městě Béziers bylo údajně vybito veškeré obyvatelstvo – dvacet tisíc lidí bez ohledu na vyznání, neboť byli vybíjeni katolíci stejně jako kataři nebo příslušníci jakékoliv jiné víry. Jak líčí pozdější pramen o této události, Dialogus miraculorum Caesaria z Heisterbachu, při dobytí města Béziers uslyšeli křižáci křik obyvatel. „Když podle výkřiků poznali, že tam jsou spolu s kacíři i pravověrní (katolíci), řekli opatovi (Arnaldu Amalricovi, opatu ze Cîteaux): ‚Co si máme počít, otče? Nedovedeme rozlišovat dobré od zlých.‘ A opat (stejně jako jiní) v obavě, aby se kacíři ze strachu před smrtí nevydávali za pravověrné, řekl, jak se povídá: ‚Bijte je, vždyť Bůh zná ty, kdo jsou jeho.‘ (‚Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius‘) A pobito bylo ohromné množstvÍ. -------------------------------------------------------------------------------------------- ALE CIVILIZACI VŽDY POSUNULI, TO NENÍ CHVÁLA ALE HISTORICKÉ KONSTATOVÁNÍ SKUTEČNOSTI. https://cs.wikipedia.org/wiki/Kata%C5%99i
  • Svatopluk Beran  | 19.11.2023 22:48  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Neděle, 19. 11. 2023 v 18:40 Svatopluk Beran říká: Neděle, 19. 11. 2023 v 13:58 Gryci nemám čas, ——————————– ČAS SE „NAJEDNOU NAŠEL“ ---------------------------------------------------------------------------------------------- PO PROCHÁZCE GRYCI, PO PROCHÁZCE.
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 23:30  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Neděle, 19. 11. 2023 v 22:32 GRYCI JAK JSI PŘIŠEL NA SLOVENSKO? ----------------------------------------- autostopem v srpnu 1950 do SLOVENSKÉHO RÁJE MATURITNÍ VEČÍREK SE NEKONAL ale tábor po Jánošíkovou kazatelnicou ANO JE ZÁJEM O FOTO ?
  • Svatopluk Beran  | 20.11.2023 08:52  | Reagovat
    DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉ BARBARSTVÍ NA CIVILISTECH V MODERNÍM DEMOKRATICKÉM ZÁPADNÍM SVĚTĚ SROVNATELNÉ S AMERICKÝM A FAŠISTICKÝM VYVRAŽĎOVÁNÍM CIVILISTŮ VE 2SV V POROVNÁNÍ S AMERICKO-RUSKOU VÁLKOU O RUSKÉ SUROVINOVÉ UHLÍKOVÉ ZDROJE DENES NA UKRAJINĚ. ---------------------------------------------------------------------------------------------- "Organizace, kterou zastupuji, je nesmírně hrdá na to, že se může nazývat zdravotníky, a pohled na práci, kterou jste odvedli, na práci, kterou nadále vykonáváte v podmínkách, v nichž nadále poskytujete nejlepší možnou péči svým pacientům a jejich rodinám, není nic jiného než hrdinství. Jsme pokořeni hrdinskou prací zdravotníků v #Gaze." Šéf WHO Tedros Ghebreyesus oznámil, že WHO v neděli pomohla evakuovat z nemocnice 31 "velmi nemocných" nemluvňat spolu se šesti zdravotníky a deseti rodinnými příslušníky zaměstnanců. Děti byly převezeny do porodnice al-Helal al-Emirati, kde se jim "dostává naléhavé péče na novorozenecké jednotce intenzivní péče", uvedl Ghebreyesus. - Za posledních šest týdnů bylo izraelskými leteckými údery v Gaze zabito více než 13 000 Palestinců, oznámilo v neděli ministerstvo zdravotnictví Gazy. Z 13 000 zabitých je 5 500 dětí a 3 500 žen. ------------------------------------------------------------------------------------------- Dlouhé vlákno pro ty, kteří dnes zpochybňovali mou kritiku izraelské strategie, taktiky a zjevného přehlížení civilních obětí. Pouze mé myšlenky - komentáře vítány. Za prvé, ano, chápu, že civilní oběti jsou realitou války. Vím to. Osobně jsem po sebevražedném atentátu v roce 2010 dával roztrhané, rozbité a ohořelé civilní mrtvoly do pytlů, takže ano, chápu podstatu války... A chápu, že v mlze války dochází k civilním obětem na všech stranách a ve všech konfliktech. Stačí si vzpomenout na Bagdád, Kábul, Mosul, Helmand, Belfast, abychom si uvědomili, že k nim dochází, ať už se válečné zákony dodržují jakkoli... Existují však zřejmé způsoby, jak minimalizovat civilní oběti - a na této platformě existuje mnoho vláken o cílení, odhadech vedlejších škod, zbraňovém systému, pozitivní identifikaci, rozlišování, proporcionalitě atd. Takže je zde nehodlám opakovat. Stejně tak nebudu spekulovat o tom, kolik z 12 000 dosud zabitých Palestinců byli bojovníci. Malé děti jimi určitě nebyly. To stačí, abychom to věděli. I Netanjahu přiznal velmi vysoký počet civilních obětí. Stejně tak plně nevěřím tvrzení IDF o lidských štítech. Málo důkazů - jen tvrzení. Statisíce lidí údajně uprchly na jih a další odcházejí, jak a kdy musí. Tvrzení o lidských štítech je třeba ověřit. Pro IDF je pohodlné obviňovat Hamás ze všech civilních obětí, ale tento argument je naprosto vadný a neupřímný. Civilisty zabíjí masivní a zdrcující palebná síla IDF (na rozdíl od přesné palby s nižším účinkem), která je nevybíravá. Jaká je tedy lepší možnost? Za prvé, uznat, že 7. říjen a následná válka jsou pokračováním konfrontace, která trvá od 40. let 20. století. Nelze na ni nahlížet a řešit ji izolovaně, pokud se Izrael nechce každých několik let vracet ke konfliktu Je nutno přijmout, že se jedná o politický problém, v němž je vojenský nástroj pouze jednou ze součástí řešení. Prioritně řešte základní příčiny konfliktu - okupaci. V tuto chvíli se však zdá, že se na to klade nulový důraz. Je pravděpodobné, že akce IDF v Gaze pouze rozzuří a zradikalizují další generaci, stejně jako izraelská rétorika o dlouhodobé budoucnosti Gazy. Izraelské akce na Západním břehu Jordánu od 7. října jen přilévají olej do ohně. Za druhé, je nutno stanovit realistické a dosažitelné vojenské cíle s jasným konečným stavem a strategií odchodu. A to s čistou hlavou, ne ve vzteku a bolesti. Což je to, co doposud dělají. Nebude to fungovat. Člověk nemůže zničit myšlenku. Ale když pomineme nedostatky současné strategie a potenciální marnost této kampaně, jak by mohl vypadat lepší plán kampaně - který by nezahrnoval zabíjení DESÍTEK TISÍC CIVILISTŮ?
  • Zdeněk Gryc  | 20.11.2023 09:28  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pondělí, 20. 11. 2023 v 8:52 DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉ BARBARSTVÍ NA CIVILISTECH V MODERNÍM DEMOKRATICKÉM ZÁPADNÍM SVĚTĚ SROVNATELNÉ S AMERICKÝM A FAŠISTICKÝM VYVRAŽĎOVÁNÍM CIVILISTŮ VE 2SV V POROVNÁNÍ S AMERICKO-RUSKOU VÁLKOU O RUSKÉ SUROVINOVÉ UHLÍKOVÉ ZDROJE DENES NA UKRAJINĚ. ———————————————————————————————- „Organizace, kterou zastupuji, pane Beran, kterou organizaci zastupujete za upřesńující odpověď děkuje ZG
  • Svatopluk Beran  | 20.11.2023 11:49  | Reagovat
    NĚKDO ODSTRANIL MŮJ NÁSLEDNÝ PŘÍSPĚVEK VE KTERÉM JSEM NAPSAL, ŽE MŮJ PŘEDEŠLÝ PŘÍSPĚVEK JE SKLOUBENÍM DVOU JINÝCH ČLÁNKŮ. ŽE NENÍ MŮJ, ALE ŽE SE PLNĚ STOTOŽŇUJI Z JEHO OBSAHEM. PŘÍMO MŮJ JE JEN PRVNÍ ODSTAVEC. Svatopluk Beran říká: Pondělí, 20. 11. 2023 v 8:52 DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉ BARBARSTVÍ NA CIVILISTECH V MODERNÍM DEMOKRATICKÉM ZÁPADNÍM SVĚTĚ SROVNATELNÉ S AMERICKÝM A FAŠISTICKÝM VYVRAŽĎOVÁNÍM CIVILISTŮ VE 2SV V POROVNÁNÍ S AMERICKO-RUSKOU VÁLKOU O RUSKÉ SUROVINOVÉ UHLÍKOVÉ ZDROJE DENES NA UKRAJINĚ. JINAK ČLÁNEK, NA JEHOŽ ČÁST VY POUKAZUJETE, JE NA NÁSLEDUJÍCÍ ADRESE. A ČLÁNEK JE OD reportérky Channel 4 News, který ona doporučila jako analýzu izraelského "vedení" války proti Gaze z pera vojenského odborníka Charlieho Herberta TAKŽE MYŠLNKA JE OD VOJENSKÉH ODBORNÍKA CHARLIEHO HARBERTA A JÁ SE S ANALÝZOU TOHOTO ODBORNÍKA NA VÁLKU STOTOŽŇUJI. https://blisty.cz/art/116230-izrael-mel-vest-protiteroristickou-operaci-proti-hamasu-ne-brutalni-masovou-valku-proti-civilnimu-palestinskemu-obyvatelstvu.html
  • Svatopluk Beran  | 20.11.2023 11:58  | Reagovat
    OMLOUVÁM SE, PRVNÍ ČÁST ČLÁNKU, NA KTERÝ JSTE POUKAZOVAL, JE Z TOHOTO PŘÍSPĚVKU https://blisty.cz/art/116233-valka-mezi-izraelem-a-hamasem-who-ocenuje-pracovniky-nemocnice-al-sifa-jako-hrdiny.html
  • Jan P  | 20.11.2023 16:09  | Reagovat
    Sváťo, já vím, jak jsi to myslel. Že např. existovaly církevní řády, které šířily gramotnost i do odlehlých oblastí, pomáhaly lidem v nouzi, nemocným, starým. zraněným frontovým vojákům atd. Tohle vůbec nepopírám. Nicméně samotná náboženství přinesla lidstvu více negativ, jak pozitiv.
  • Jan P  | 20.11.2023 17:08  | Reagovat
    Ještě poznámka. Organizované náboženství bylo vytvořeno za účelem ovládání velkých skupin lidí a jinými slovy to byl předchůdce politiky.
  • Blog Jihlavských listů » Archív » MAGIE  | 20.11.2023 20:53  | Reagovat
    […] Svatopluk Beran říká:Pondělí, 20. 11. 2023 v 8:52 […]
  • Svatopluk Beran  | 21.11.2023 22:05  | Reagovat
    MAGIE Zdeněk Gryc | Pondělí, 20. 11. 2023 v 20:46 A DE-MAGOGIE Dialog s ano-nymem v plenéru JL: Svatopluk Beran říká: Pondělí, 20. 11. 2023 v 8:52 ---------------------------------------------------------------------------------------------- :) GRYCI, GRYCI TEDY PANE ARCHITEKTE KOMUNISTŮ, VY ZASE ŘÁDÍTE :) Policie ČR, KDYŽ MNE ŽÁDALA ABYCH SE S MAXIMÁLNÍM ÚSILÝM POKUSI S VÁMI PRO VÁŠ POSTARŠÍ VĚK NEKOMUNIKOVAT A NEREAGOVAT NA VÁS. NO A JÁ TO OPĚT DŮVĚŘIVĚ UDĚLAL. :)
  • Zdeněk Gryc  | 21.11.2023 22:16  | Reagovat
    Policie ČR, KDYŽ MNE ŽÁDALA ABYCH SE S MAXIMÁLNÍM ÚSILÝM POKUSI S VÁMI PRO VÁŠ POSTARŠÍ VĚK NEKOMUNIKOVAT A NEREAGOVAT NA VÁS. NO A JÁ TO OPĚT DŮVĚŘIVĚ UDĚLAL. Policie ČR, Vám sdělila „NEKOMUNIKOVAT A NEREAGOVAT NA VÁS“ --------------------------------------------------- Kdy kde a který policista?
  • Zdeněk Gryc  | 21.11.2023 22:29  | Reagovat
    Zdeněk Gryc s krajonem ve Stavoprojektu se ve společnosti PUTINOVA DEMAGOGA BERANA KTERÝ ŽIL 1945 - 1989 na jiné planetě Wikipedie: "Stavoprojekt vznikl v přímé souvislosti s událostmi okolo tzv. Vítězného února dne 2. září 1948 (STAVOPROJEKT, ČSSZ n. p. - PA 100), kdy byl jmenován jejím ředitelem Jiří Voženílek. Hospodářská a kulturní rada ÚV KSČ jej schválila na začátku prosince 1948. Stavoprojekt sdružil dobrovolně i nedobrovolně drtivou většinu všech architektů i projektantů v tehdejším Československu pod jednu střechu. Její název vymyslel architekt Otakar Nový. Stavoprojekt měl pod sebou tedy celou řadu dílčích krajských projektových ústavů (KPÚ). Ve Stavoprojektu působili například Karel Filsak, Josef Havlíček, Jiří Novotný, Milada Petříková-Pavlíková, Karel Prager, Václav Roštlapil, Jiří Štursa [1] či Miroslav Spurný" Miroslav Spurný (* 15. dubna 1921 Brno) je český architekt specializující se na výstavbu nemocnic a kulturních objektů. Ve své tvorbě byl ovlivněn funkcionalismem i dílem Le Corbusiera. Projektoval zejména zdravotnická zařízení, správní a kulturní budovy a budovu KSČ, Brno, 1974–76. Budova OV KSČ Žďár nad Sázavou (Červený dům) Projektový úkol i vlastní projekt z roku 1973. Vedoucím projektu byl Ing. arch. Gryc, zodpovědným projektantem Ing. Hlaváč ze Stavoprojektu, krajské inženýrské organizace Jihlava. Výstavba byla zahájena v březnu 1974, dokončena v dubnu 1976. Zajímavá shoda dat. Pozoruhoný je článek k únoru 1975 v Jiskře. Co tehdy přeletělo soudruhům přes nos, že musili prostřednictvím Jiskry listu OV KSČ poučovat : MILAN DVOŘÁK : „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany.“ DĚLNICKÁ TŘÍDA GASTABEITER V USA ---------------------------- Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 11. 2023 v 8:46 … STARÝ MUŽI POKUSTE SI TO ZAPAMATOVAT ------------------------------------------------ HLAVNĚ KONKRÉTNĚ: Kdy kde a který policista?
  • Svatopluk Beran  | 21.11.2023 22:34  | Reagovat
    S UDAVAČEM SE GRYCI KOMUNIKUJE. UDAVAČ JE UDAVAČ.
  • Svatopluk Beran  | 21.11.2023 22:36  | Reagovat
    chyba, takže správně S UDAVAČEM SE GRYCI NEKOMUNIKUJE. UDAVAČ JE UDAVAČ.
  • Svatopluk Beran  | 21.11.2023 22:47  | Reagovat
    židovské demokratické video s židovskými dětmi vedenými k podpoře vraždění jaké asi písničky míval hitlerjugen? 21. 11. 2023 https://blisty.cz/art/116241-izraelske-demokraticke-video.html Ta společnost vůbec nemilitarizuje své děti: Jsme děti vítězné generace Podzimní noc padá na pláž v Gaze Letadla bombardují, zkáza, zkáza. Podívejte se, izraelská armáda překračuje hranici s cílem zlikvidovat nositele hákových křížů. V jiném roce už tam nebude nic a my se bezpečně vrátíme do svých domovů Do roka zlikvidujeme všechny a pak se vrátíme a budeme orat svá pole. A na všechny budeme vzpomínat. Na hezké a na čisté lidi. Nikdy nenecháme svá srdce zapomenout na taková přátelství. Je to láska posvěcená krví. Vy se vrátíte a rozkvetete mezi náni. Už nám nyní došla slova Naše duše stále ještě volá Naše duše nejen zpívá Dnes naše duše také bojuje Sjednocený národ Lid navždy Nepřestaneme bránit svou vlast Nebudeme mlčet Ukážeme světu jak dnes ničíme svého nepřítele A budeme na všechny vzpomínat Na hezké a na čisté lidi Nikdy nenecháme svá srdce zapomenout na takovéto přátelství je to láska posvěcená krví Vrátíte se a mezi námi rozkvetete Píseň přátelství 2023. Mluvčí izraelské armády: Kolik dětí jsme zabili, nevíme, ale my útočíme na Hamás 21. 11. 2023 https://blisty.cz/
  • Svatopluk Beran  | 21.11.2023 22:48  | Reagovat
    židovské demokratické video s židovskými dětmi vedenými k podpoře vraždění jaké písně asi míval hitlerjugen? 21. 11. 2023 https://blisty.cz/art/116241-izraelske-demokraticke-video.html Ta společnost vůbec nemilitarizuje své děti: Jsme děti vítězné generace Podzimní noc padá na pláž v Gaze Letadla bombardují, zkáza, zkáza. Podívejte se, izraelská armáda překračuje hranici s cílem zlikvidovat nositele hákových křížů. V jiném roce už tam nebude nic a my se bezpečně vrátíme do svých domovů Do roka zlikvidujeme všechny a pak se vrátíme a budeme orat svá pole. A na všechny budeme vzpomínat. Na hezké a na čisté lidi. Nikdy nenecháme svá srdce zapomenout na taková přátelství. Je to láska posvěcená krví. Vy se vrátíte a rozkvetete mezi náni. Už nám nyní došla slova Naše duše stále ještě volá Naše duše nejen zpívá Dnes naše duše také bojuje Sjednocený národ Lid navždy Nepřestaneme bránit svou vlast Nebudeme mlčet Ukážeme světu jak dnes ničíme svého nepřítele A budeme na všechny vzpomínat Na hezké a na čisté lidi Nikdy nenecháme svá srdce zapomenout na takovéto přátelství je to láska posvěcená krví Vrátíte se a mezi námi rozkvetete Píseň přátelství 2023.
  • Svatopluk Beran  | 21.11.2023 22:54  | Reagovat
    ZAJÍMAVÁ ŽIDOVSKÁ DĚTSKÁ PÍSEŇ DO POCHODU V DNEŠNÍCH DNECH https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/watch-israeli-children-sing-we-will-annihilate-everyone-gaza
  • Svatopluk Beran  | 21.11.2023 23:13  | Reagovat
    ČETL JSEM DNES CO ŘÍKAL ŘEHKA. TOMU ČLOVĚKU RUPLO V KOULI STEJNĚ JAK ČERNOCHOVÉ. TITO OBČANÉ NAŠÍ ZEMĚ JSOU VÁLEČNÍ ŠTVÁČI SPOLU S USA PROTI CELÝMU SVĚTU. JE MI Z JEJICH VIZE O NEOCHVĚJNOSTI A JEDINEČNOSTI TRANSATLANTICKÉHO VALU, BLIVNO. JAK VÁLEČNÁ DEMAGOGIE PROBÍHALA ASI ZA HITLERA V NĚMECKU, JAK DALEKO JSOU DNEŠNÍ ŽIDOVSKÁ, NAŠE A NĚKTERÁ AMERICKÁ MEDIA DALEKO V DEMAGOGII AMERICKÉHO ZAKLADATELE MODERNÍ PUBLIC RELATIONS? Během první světové války působil v Creelově komisi pro informování veřejnosti, což byl propagandistický orgán americké vlády. Committee on Public Information (česky Výbor pro veřejné informace), známý též pod názvy CPI či Creel Committee (Creelův výbor) byl americký orgán spadající pod vládu Spojených států, který během první světové války měl za úkol ovlivňovat veřejné mínění k podpoře účasti USA ve válce. Výbor byl založen prezidentem Woodrowem Wilsonem. Účel působení Během 26 měsíčního působení, od 14. dubna 1917 až do 30. června 1919, výbor využíval všech tehdy dostupných médií, aby přesvědčil veřejnost o správnosti americké účasti v první světové válce. Kromě běžného informování veřejnosti využíval i propagandu, NAPŘÍKLAD ŽE NĚMCI POJÍDAJÍ V BELGII DĚTI. Výbor pro veřejné informace sídlil v Washingtonu, D. C., měl celkem sedm stálých členů a na 75 000 dobrovolníků. Byl známý hlavně díky agitační kampani, kterou prováděl v biografech. Agitační materiály běžely v době, kdy se měnily promítací pásky filmu. Jelikož tato výměna trvala přibližně čtyři minuty, říkalo se jim Four minutemen, což je odvozeno z názvu Minutemen. https://cs.wikipedia.org/wiki/Edward_L._Bernays
  • Svatopluk Beran  | 21.11.2023 23:28  | Reagovat
    PRAVICOVÁ EKONOMKA, NEOLIBERALISTKA LENKA ZLÁMALOVÁ DNES NA CNN. TAKTO NĚJAK ZDŮVODŇOVALA ŽE ÚZKÁ SKUPINA LIDÍ NA SVĚTĚ BOHATNE STÁLE VÍC, TAK PROČ BY TI OSTATNÍ BY NEMĚLI MAKAT AŽ DO RAKVE. PODLE SOCIOLOGŮ JSOU V PRÁCI AŽ DO DO RAKVE ŠŤAATNĚJŠÍ. :) LIDÉ BY NEMĚLI ŽÍT TAK DLOUHO V DŮCHODU I SOCIOLOGOVÉ PŘECI ŘÍKAJÍ, ŽE PRÁCE V DŮCHODOVÉM VĚKU PŘISPÍVÁ PRO LIDSKÉ DUŠEVNÍ ZDRAVÍ, PROČ BY SI TEDY DŮCHODCI NEMĚLI NA SVÉ STÁŘÍ STÁLE VYDĚLÁVAT A KDYŽ NEBUDOU UŽ MOCT, TAK MOHOU PRACOVAT KLIDNĚ I NA ZKRÁCENÝ PRACOVNÍ ŮVAZEK. :)
  • Zdeněk Gryc  | 21.11.2023 23:34  | Reagovat
    BERAN PŘÍTEL MILOŠE ZEMANA KECÁ A NEVY - MLOVÁ SE ----------------------------------------- Svatopluk Beran říká: Pondělí, 20. 11. 2023 v 11:58 OMLOUVÁM SE, PRVNÍ ČÁST ČLÁNKU, NA KTERÝ JSTE POUKAZOVAL, JE Z TOHOTO PŘÍSPĚVKU https://blisty.cz/art/116233-valka-mezi-izraelem-a-hamasem-who-ocenuje-pracovniky-nemocnice-al-sifa-jako-hrdiny.html ------------------------------------------------------------------------------- Přátelé Miloše Zemana Z Wikipedie, otevřené encyklopedie Skočit na: Navigace, Hledání Přátelé Miloše Zemana Vznik 2008 Sídlo Praha IČO 22728554 Některá data mohou pocházet z datové položky. Přátelé Miloše Zemana, z. s., je spolek, jehož uváděným hlavním cílem je propagace názorů a postojů Miloše Zemana KÁMOŠE PUTNA viz. dobové publikace + foto a zároveň kultivace veřejného života v České republice. Obsah • 1 Historie • 2 Popis • 3 Odkazy o 3.1 Reference o 3.2 Externí odkazy Historie[editovat | editovat zdroj] Vznikl ještě jako občanské sdružení 24. července 2008,[1] zakládajícími členy byli Miroslav Grégr, Karel Srp a Miroslav Šlouf. Jedním z cílů spolku už v době jeho založení bylo, aby se Miloš Zeman stal českým prezidentem,[2][3] což ve volbách roku 2013 podařilo. V roce 2009 Přátelé Miloše Zemana založili Stranu Práv Občanů ZEMANOVCI, vznik politické strany tehdy podpořily více než dvě třetiny delegátů na sjezdu v Praze.[4] Strana sama však v dalších sněmovních volbách neuspěla, získala pouze 1,51 % hlasů a do Poslanecké sněmovny se tak nedostala. V prezidentských volbách roku 2018 spolek vedl masivní kampaň na podporu Miloše Zemana. BILBORD PANORAMA HRADČAN NACISTÉ TAKÉ S NÁPISEM "ZACHVÁTÍ LITĚ ZAHYNEŠ / všude okolo bydliště ZG/ K 4. lednu 2018 však spolek nebyl registrován jako třetí osoba pro volbu prezidenta na stránkách Úřadu pro pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí.[7] Podle přehledu nepeněžitých bezúplatných plnění spolek v prvním kole poskytl do kampaně plnění ve výši přes 8 mil. Kč.[8][9] Zemanův poradce Martin Nejedlý záležitost komentoval slovy: „Kampaň Miloše Zemana neexistuje. Chceme vyjádřit podporu, nebavme se proto o kampani, ale o podpoře. To je strašný rozdíl.“[10] Dodal, že financování billboardů se voliči dozvědí až v květnu, tedy po prezidentských volbách.[10] Původ peněz nedokázal vysvětlit ani další člen spolku, Jan Veleba.[11] Popis[editovat | editovat zdroj] Kolegium zakládajících členů se stalo statutárním orgánem sdružení, které ze svého středu volí předsedu, který pak reprezentuje sdružení navenek, které jmenuje a odvolává členy 21členné Rady zakladatelů sdružení, a které rozhoduje o přijetí fyzické nebo právnické osoby za člena sdružení a o zániku členství ve sdružení. Alespoň jednou ročně se schází Shromáždění členů sdružení, které projednává koncepční otázky.[12] Podle zápisu ve spolkovém rejstříku je předsedou představenstva Zemanův kancléř Vratislav Mynář, dále záznamy uvádějí jako člena představenstva Karla Srpa.[13] Mezi členy patří i Martin Nejedlý a předseda Strany Práv Občanů Jan Veleba.[11] Spolek od svého založení nevykázal ani jednu výroční zprávu. ------------------------------------------ NÁZEV: Přátelé Miloše Zemana, z.s. IČO: 22728554 FORMA: Spolek ADRESA: Opletalova 1418/23, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha MAPA: Firmy na stejné adrese - mapa Kontakty Přátelé Miloše Zemana, z.s. Odeslat poptávku firmě Přátelé Miloše Zemana, z.s. Kontakty v katalogu Živéfirmy.cz: Opravit údaje TELEFON 296 515 315 EMAIL info@pratelemilosezemana.cz WWW milos.chytrak.cz/pratele Poslední změny a události Přátelé Miloše Zemana, z.s. 22.6.2017 Změna názvu z "Přátelé Miloše Zemana" na Přátelé Miloše Zemana, z.s. 22.6.2017 Zapsán předmět vedlejší hospodářské činnosti: vedlejší hospodářskou činnost spolek nevykonává. ... 22.6.2017 Zapsán způsob jednání: Spolek zastupuje navenek vždy společně předseda představenstva a jeden další člen představenstva. ... ------------------------------------- Zeman billboardy, které zadal Mynářův spolek, zahrne do limitů kampaně 4. prosince 2017 19:55 Kolem českých silnic se objevily billboardy na podporu prezidentské kandidatury Miloše Zemana. Už tak ani formálně neplatí, že prezident nepovede žádnou kampaň, protože na billboardech je jako zadavatel uveden spolek Přátelé Miloše Zemana, z.s., kde je předsedou představenstva hradní kancléř Vratislav Mynář. Zdroj: https://volby.idnes.cz/zeman-billboardy-kampan-volba-prezidenta-fpy-/prezidentske-volby-2018.aspx?c=A171204_190616_domaci_kop ----------------------------------- ZEMAN ZNOVU 2018 @ZEMANZNOVU2018 Twitter ZEMAN ZNOVU 2018. Zadavatel: Přátelé Miloše Zemana, z.s. Zpracovatel: Přátelé Miloše Zemana, z.s. BERAN VE STÁJI ZEMANA tehdy. BERFA VE STÁJI PUTINA DNES ---------------------------------------- HLAVNĚ KONKRÉTNĚ: Kdy kde a který policista?
  • Zdeněk Gryc  | 21.11.2023 23:38  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Úterý, 21. 11. 2023 v 23:34 BERAN PŘÍTEL MILOŠE ZEMANA KECÁ A NEVY – MLOVÁ SE —————————————– Svatopluk Beran říká: Pondělí, 20. 11. 2023 v 11:58 OMLOUVÁM SE, PRVNÍ ČÁST ČLÁNKU, NA KTERÝ JSTE POUKAZOVAL, JE Z TOHOTO PŘÍSPĚVKU ——————————————————————————- Přátelé Miloše Zemana Z Wikipedie, otevřené encyklopedie Skočit na: Navigace, Hledání Přátelé Miloše Zemana Vznik 2008 Sídlo Praha IČO 22728554 Některá data mohou pocházet z datové položky. Přátelé Miloše Zemana, z. s., je spolek, jehož uváděným hlavním cílem je propagace názorů a postojů Miloše Zemana KÁMOŠE PUTNA viz. dobové publikace + foto a zároveň kultivace veřejného života v České republice. Obsah • 1 Historie • 2 Popis • 3 Odkazy o 3.1 Reference o 3.2 Externí odkazy Historie[editovat | editovat zdroj] Vznikl ještě jako občanské sdružení 24. července 2008,[1] zakládajícími členy byli Miroslav Grégr, Karel Srp a Miroslav Šlouf. Jedním z cílů spolku už v době jeho založení bylo, aby se Miloš Zeman stal českým prezidentem,[2][3] což ve volbách roku 2013 podařilo. V roce 2009 Přátelé Miloše Zemana založili Stranu Práv Občanů ZEMANOVCI, vznik politické strany tehdy podpořily více než dvě třetiny delegátů na sjezdu v Praze.[4] Strana sama však v dalších sněmovních volbách neuspěla, získala pouze 1,51 % hlasů a do Poslanecké sněmovny se tak nedostala. V prezidentských volbách roku 2018 spolek vedl masivní kampaň na podporu Miloše Zemana. BILBORD PANORAMA HRADČAN NACISTÉ TAKÉ S NÁPISEM „ZACHVÁTÍ LITĚ ZAHYNEŠ / všude okolo bydliště ZG/ K 4. lednu 2018 však spolek nebyl registrován jako třetí osoba pro volbu prezidenta na stránkách Úřadu pro pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí.[7] Podle přehledu nepeněžitých bezúplatných plnění spolek v prvním kole poskytl do kampaně plnění ve výši přes 8 mil. Kč.[8][9] Zemanův poradce Martin Nejedlý záležitost komentoval slovy: „Kampaň Miloše Zemana neexistuje. Chceme vyjádřit podporu, nebavme se proto o kampani, ale o podpoře. To je strašný rozdíl.“[10] Dodal, že financování billboardů se voliči dozvědí až v květnu, tedy po prezidentských volbách.[10] Původ peněz nedokázal vysvětlit ani další člen spolku, Jan Veleba.[11] Popis[editovat | editovat zdroj] Kolegium zakládajících členů se stalo statutárním orgánem sdružení, které ze svého středu volí předsedu, který pak reprezentuje sdružení navenek, které jmenuje a odvolává členy 21členné Rady zakladatelů sdružení, a které rozhoduje o přijetí fyzické nebo právnické osoby za člena sdružení a o zániku členství ve sdružení. Alespoň jednou ročně se schází Shromáždění členů sdružení, které projednává koncepční otázky.[12] Podle zápisu ve spolkovém rejstříku je předsedou představenstva Zemanův kancléř Vratislav Mynář, dále záznamy uvádějí jako člena představenstva Karla Srpa.[13] Mezi členy patří i Martin Nejedlý a předseda Strany Práv Občanů Jan Veleba.[11] Spolek od svého založení nevykázal ani jednu výroční zprávu. —————————————— NÁZEV: Přátelé Miloše Zemana, z.s. IČO: 22728554 FORMA: Spolek ADRESA: Opletalova 1418/23, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha MAPA: Firmy na stejné adrese – mapa Kontakty Přátelé Miloše Zemana, z.s. Odeslat poptávku firmě Přátelé Miloše Zemana, z.s. Kontakty v katalogu Živéfirmy.cz: Opravit údaje TELEFON 296 515 315 WWW milos.chytrak.cz/pratele Poslední změny a události Přátelé Miloše Zemana, z.s. 22.6.2017 Změna názvu z „Přátelé Miloše Zemana“ na Přátelé Miloše Zemana, z.s. 22.6.2017 Zapsán předmět vedlejší hospodářské činnosti: vedlejší hospodářskou činnost spolek nevykonává. … 22.6.2017 Zapsán způsob jednání: Spolek zastupuje navenek vždy společně předseda představenstva a jeden další člen představenstva. … ————————————- Zeman billboardy, které zadal Mynářův spolek, zahrne do limitů kampaně 4. prosince 2017 19:55 Kolem českých silnic se objevily billboardy na podporu prezidentské kandidatury Miloše Zemana. Už tak ani formálně neplatí, že prezident nepovede žádnou kampaň, protože na billboardech je jako zadavatel uveden spolek Přátelé Miloše Zemana, z.s., kde je předsedou představenstva hradní kancléř Vratislav Mynář. ———————————– ZEMAN ZNOVU 2018 @ZEMANZNOVU2018 Twitter ZEMAN ZNOVU 2018. Zadavatel: Přátelé Miloše Zemana, z.s. Zpracovatel: Přátelé Miloše Zemana, z.s. BERAN VE STÁJI ZEMANA tehdy. BERFA VE STÁJI PUTINA DNES —————————————- HLAVNĚ KONKRÉTNĚ: Kdy kde a který policista?
  • Zdeněk Gryc  | 21.11.2023 23:51  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Úterý, 21. 11. 2023 v 22:36 chyba, takže správně S UDAVAČEM SE GRYCI NEKOMUNIKUJE. UDAVAČ JE UDAVAČ. MAGIE Zdeněk Gryc | Pondělí, 20. 11. 2023 v 20:46 A DE-MAGOGIE Dialog s ano-nymem v plenéru JL: Svatopluk Beran říká: Pondělí, 20. 11. 2023 v 8:52 DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉ BARBARSTVÍ NA CIVILISTECH V MODERNÍM DEMOKRATICKÉM ZÁPADNÍM SVĚTĚ SROVNATELNÉ S AMERICKÝM A FAŠISTICKÝM VYVRAŽĎOVÁNÍM CIVILISTŮ VE 2SV V POROVNÁNÍ S AMERICKO-RUSKOU VÁLKOU O RUSKÉ SUROVINOVÉ UHLÍKOVÉ ZDROJE DENES NA UKRAJINĚ. ———————————————————————————————- „Organizace, kterou zastupuji, ??? Svatopluku Berane, Demagogu Putina !!! Sklopený pohled do očí + další básnička ?
  • Zdeněk Gryc  | 21.11.2023 23:59  | Reagovat
    Takže Sváťo, uzel na kapesníku, a hlavně si vzpomeńte: ----------------------------------- HLAVNĚ KONKRÉTNĚ: Kdy kde a který policista?
  • Svatopluk Beran  | 22.11.2023 09:21  | Reagovat
    JAK ŽIDÉ DOBÝVAJÍ SVŮJ NOVÝ ,,LEBENSRAUM,, NA CIZÍCH OKUPOVANÝCH ÚZEMÍCH A CO JE JEJICH CÍLEM JIŽ PŘES 40 LET. PODEJ DNEŠNÍMU ŽIDOVI NEBO GRYCOVI PRST A ZAKOUSNE SE DO DALŠÍCH DESETI RUKOU. "Židi mají právo žít všude. Když někdo říká, že Žid je překážkou míru, je to nacista" https://blisty.cz/art/116269-zidi-maji-pravo-zit-vsude-kdyz-nekdo-rika-ze-zid-je-prekazkou-miru-je-to-nacista.html DNEŠNÍ ŽIDOVSKÁ SIONISTICKÁ IDEOLOGIE, PODPOROVANÁ MILITARISMEM A OBCHODEM USA, KTERÁ PROVÁDÍ APARTEJD A GENOCIDIUM NA PALESTINCÍCH - SEMITECH -, JE SAMA ZE SVÉ PODSTATY ANTISEMITISMEM NEJVYŠŠÍHO STUPNĚ. DNEŠNÍ ŽIDOVSKÝ SIONISMUS JE SVĚTOVÉ VÁLEČNÉ RIZIKO PODPOROVANÉ ZE SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH. USA TO NEVYŠLO S RUSKEM PŘES UKRAJINU PŘI SUROVINOVÝM DRANCOVANÍM EVROPY. S ARABSKÝM SVĚTEM TO NEVYŠLO USA PŘES AFGANISTÁN, IRÁK, SÝRII, LIBYI, TAK TO NYNÍ SKOUŠÍ PŘÍMO PŘES ŽIDY A JEJICH ULTRAPRAVICOVOU VLÁDU S TRESTNĚ STÍHANÝM PREMIEREM. JAK DLOUHO JEŠTĚ BUDE SPOJENÝM STÁTŮM TRVAT NEŽ SI UVĚDOMÍ ŽE NEJSOU NA TÉTO PLANETĚ SAMI, KOLIK JEŠTĚ NÁRODŮ A STÁTŮ BUDE MUSET PLATIT MRTVOLAMI SVÝCH DĚTÍ A ŽEN ZA TYPICKÝ PERIODICKÝ OBCHODNÍ ÚSTUP Z DOČASNÉ OBCHODNÍ VLÁDY VE SVĚTĚ, TEDY ZA PŘIROZENÝ AMERICKÝ ÚSTUP Z GEOPOLITICKÉ NADŘAZENOSTI POSLEDNÍCH STO LET, ZJÍSKANÝ PŘEVÁŽNĚ FINANČNÍM ÚSPĚCHEM Z OBOU NEJVĚTŠÍCH SVĚTOVÝCH VÁLEČNÝCH MASAKRŮ. KOLIK JEŠTĚ NÁSTRAH USA VYMYSLÍ KE SVÝM RÁDOBY ,,SPRAVEDLIVÝM VYVRAŽĎOVÁNÍM CIVILISTŮ,, V DUCHU STŘEDOVĚKU ? KOLIK JENOM VŠICHNI ZNÁME Z AMRICKÝCH WESTERNŮ LÉČEK A PODVODŮ AMERICKÝCH VLÁD I JEDNOTLIVÝCH KOMUNIT, ABY VLÁKALI BÝVALÉ AMERICKÉ DOMORODCE DO LÉČEK A TAM JE ZMASKROVALI.
  • Svatopluk Beran  | 22.11.2023 09:24  | Reagovat
    ABY VE VLÁKNU ZDEJŠÍ DISKUZE NEZAPAL DĚTSKÝ OSLAVNÝ ŽIDOVSKÝ POCHOD K OVLÁDNUTÍ CIZÍCH ZEMÍ - K NOVÉMU ŽIDOVSKÉMU SIONISTICKÉMU ANTISEMITNÍMU - LEBENSRAUMU https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/watch-israeli-children-sing-we-will-annihilate-everyone-gaza
  • Svatopluk Beran  | 22.11.2023 09:38  | Reagovat
    KOLIK Z TĚCH GAZOVSKÝCH CHLAPŮ PROVEDLÝCH DRASTICKÝ ÚTOK NA ŽIDOVSKÝ STÁT, KDY ŽIDOVSKÝ STÁT SÁM NABÍDL SVÉ I ZAHRANIČNÍ OBČANY JAKO OBĚTI, NEVIDĚLO SVÉ DÍTĚ JIŽ NĚKOLIK LET A NEVĚDĚLO KDE A V KTERÉ ŽIDOVSKÉ VĚZNICI JE JEHO DÍTĚ, ZE 7 TISÍC PALESTINSKÝCH DĚTÍ V ŽIDOVSKÝCH VĚZENÍCH, DRŽENO? BUDE SE TO NĚKDY PŘI DNEŠNÍ AMERICKO-ŽIDOVSKÉ GENOCIDNÍ SVĚTOVÉ ESKALCI, VŮBEC ZOHLEDŇOVAT? KOLIK ŽIDOVSKÝCH DĚTÍ DO 7 ŘÍJNA 2023 DRŽELI ASI TAK PALESTINCI VE SVÝCH VĚZENÍCH? TUŠÍ NĚKDO? Kolik palestinských dětí je zadržováno v izraelských věznicích a proč? Budur Hassan, Amnesty international: Tak v mnoha případech mohou být děti zatčeny za házení kamenů během protestů nebo za obvinění, že byly přítomny protestu. Pokud dojde ke střetům mezi izraelskými silami a Palestinci. Mluvíme o dětech ve věku od 13 do 16 let. Mohou být zadrženy buď proto, že se náhodou nacházejí na daném místě, nebo proto, že házely kameny. A to věznění za to může trvat i několik let. Takže podle izraelských zákonů může být palestinské dítě, které je zadrženo kvůli házení kamenů, i když se to neprokázalo, zadrženo až na tři roky. Moderátorka: Má k nim jejich rodina přístup? Budur Hassan, Amnesty international: Od 7. října je pro rodiny stále obtížnější navštěvovat děti i navštěvovat ostatní vězně. Je stále obtížnější zjistit, kde jsou děti zadržovány, takže může trvat až několik dní, než se rodina dozví, kde jsou jejich děti drženy. Moderátorka: Jak staré je nejmladší dítě v izraelském vězení? Budur Hassan, Amnesty international: Nyní je mu 13 let. Moderátorka: V číslech, kolik palestinských vězňů je celkem v izraelských věznicích? Budur Hassan, Amnesty international: V tuto chvíli jich je více než 7000. Od 7. října se jejich počet prudce zvýšil za nejrůznější věci, za údajné podněcování, za publikace na sociálních sítích, včetně více než 2070 lidí, kteří jsou drženi ve správní vazbě bez obvinění a soudu, což už je rekordní počet palestinských vězňů. https://blisty.cz/art/116270-kolik-palestinskych-deti-je-zadrzovano-v-izraelskych-veznicich-a-proc.html
  • Zdeněk Gryc  | 22.11.2023 10:31  | Reagovat
    Podvracení státu ve prospěch okupanta Srpen 1968 + Denacifikace NYNÍ Svatopluk Beran říká: Středa, 22. 11. 2023 v 9:38 SNAŽIVÝ PUTINŮV TROLL DŘÍVE Konrad Ernst Eduard Henlein Se podepisoval (6. května 1898 Vratislavice nad Nisou[1] – 10. května 1945 Plzeň) byl československý a německý politik. Původně byl funkcionářem Ještědsko-jizerské a poté Chebské župy Německého turnerského svazu (DTV) v Československu. V roce 1931 se stal náčelníkem této organizace, kterou řídil zpočátku v duchu Spannových myšlenek a byl zároveň členem německého Kameradschaftsbundu (Svaz kamarádství). V roce 1933 založil a stál v čele politického hnutí Sudetendeutsche Heimatfront (SHF). Na podzim roku 1937 Konrad Henlein přestoupil k nacionálním socialistům. Adolf Hitler jmenoval Henleina Gruppenführerem (později Obergruppenführerem) SS, župním vedoucím NSDAP a poslancem říšského sněmu. Po 15. březnu 1939 byl šéfem civilní správy okupačních vojsk[zdroj?] a 1. září stanul v čele Sudetské župy jako říšský místodržící. Tuto funkci zastával až do konce války.[2]
  • Jan P  | 22.11.2023 18:50  | Reagovat
    Pro případ, že by někdo stále nevěděl, proč v Gaze v současnosti probíhají etnické čistky podporované Spojenými státy. "Poradce pro energetickou bezpečnost amerického prezidenta Joe Biden je na návštěvě Izraele, aby diskutoval o potenciálních plánech hospodářské revitalizace pro Gazu soustředěných kolem nerozvinutých pobřežních nalezišť zemního plynu." Zdroj: Haaretz.com(izraelské noviny).
  • Jan P  | 04.12.2023 17:28  | Reagovat
    Nikdy jsem se za ČR tak nestyděl. Pekarová Adamová s Vystrčilem jsou v Izraeli https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pekarova-adamova-s-vystrcilem-jsou-v-izraeli-40452986
  • Zdeněk Gryc  | 04.12.2023 17:36  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Středa, 22. 11. 2023 v 9:21 JAK ŽIDÉ DOBÝVAJÍ SVŮJ NOVÝ ,,LEBENSRAUM,, NA CIZÍCH OKUPOVANÝCH ÚZEMÍCH A CO JE JEJICH CÍLEM JIŽ PŘES 40 LET. PODEJ DNEŠNÍMU ŽIDOVI NEBO GRYCOVI PRST A ZAKOUSNE SE DO DALŠÍCH DESETI RUKOU. --------------------------------- je zajímavé podívat se z vejšky na mapu. jaký kousek mají ?
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2023 18:08  | Reagovat
    Nemají kousek, mají víc než půlku a chtějí a potřebují pro Židy z celého světa více země, protože se tam všichni nevejdou. Nemohu najít původní mapu britského mandátu Palestina, ale někde tady na Internetu je a na něm je vidět, jak v malinkatých ostrůvcích v roce 1946 žili Židé na území od Jordánu k moři.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2023 18:14  | Reagovat
    Nemají kousek, mají víc než půlku a chtějí a potřebují pro Židy z celého světa více země, protože se tam všichni nevejdou. Nemohu najít původní mapu britského mandátu Palestina, ale někde tady na Internetu je a na něm je vidět, jak v malinkatých ostrůvcích v roce 1946 žili Židé na území od Jordánu k moři. TAK ZATÍMA ASPOŇ TOHLE https://www.dasbestelexikon.de/cs/wiki/%c5%bdidovsk%c3%a9_osady Plány na anexi osad A DŮVOD PROČ DODNES NEMÁ ŽIDOVSKÝ STÁT ÚSTAVU ANI VYMEZENY HRANICE S rostoucí sebedůvěrou osadníků a jejich posouváním do mainstreamu izraelské společnosti se po roce 2016 začaly na parlamentní i vládní úrovni vážně řešit návrhy na částečnou nebo úplnou anexi Západního břehu Jordánu do státu Izrael (tedy zrušení dosavadní vojenské správy), přičemž se objevovala různá variantní řešení geografického rozsahu izraelské anexe i právního statusu, který by v takovém případě získala palestinská populace žijící v anektovaných regionech. Vlivnou se v tomto ohledu stala kniha pravicové publicistky Caroline Glickové z roku 2014, nazvaná The Israeli Solution: A One State Plan for Peace in the Middle East. Mezi zastánce anexe osad se zařadil i prezident Reuven Rivlin, který ale trval na tom, že Palestinci žijící na případně anektovaném území mají obdržet izraelské občanství a plná práva (nikoliv status rezidentů bez izraelského občanství, jak navrhují někteří jiní stoupenci anexe). Stoupenci anexí často odmítají demografický pesimismus a naopak poukazují na dramatickou změnu v populačních trendech, kdy židovská porodnost od počátku 21. století výrazně narůstá, zatímco arabská klesá. Některé legislativní návrhy na různě odstupňovanou anexi osad na Západním břehu Jordánu se od roku 2017 objevily přímo v Knesetu (byť dle stavu k září 2019 žádný z nich nebyl zatím schválen). Největší verbální podpoře politiků, včetně významných představitelů vládního Likudu, se těšila anexe města Ma'ale Adumim, na východním okraji Jeruzaléma. V roce 2019 začal o částečné anexi Západního břehu mluvit konkrétněji i Benjamin Netanjahu. V září 2019, krátce před parlamentními volbami, Netanjahu prohlásil, že po případném volebním úspěchu jeho vláda okamžitě provede anexi (fakticky „rozšíření izraelské suverenity”, popřípadě „rozšíření izraelské jurisdikce”) osad v údolí Jordánu a v oblasti severního břehu Mrtvého moře (nejvýchodnější část Západního břehu) a následně i všech ostatních osad na Západním břehu.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2023 18:18  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pondělí, 4. 12. 2023 v 16:46 Páchá Izrael v Gaze genocidu Palestinců? Řada židovských vědců argumentuje, že ano. Tento termín, který je definován v mezinárodní smlouvě přijaté Organizací spojených národů v roce 1948, je kritiky používán k charakteristice izraelské vojenské ofenzívy v Gaze, zahájené v reakci na útok Hamásu ze 7. října, při němž zahynulo více než 1 200 Izraelců. Izraelské bombardování a pozemní invaze dosud zabily přibližně 15 000 Palestinců a vyhnaly z domovů více než 1,7 milionu lidí, které nutí žít ve stále horších podmínkách. https://blisty.cz/art/116446-pacha-izrael-v-gaze-genocidu-palestincu-rada-zidovskych-vedcu-argumentuje-ze-ano.html TAK TEĎ DOKONCE I ČESKÁ DVOJKA VE SLOŽENÍ VYSTRČIL – PEKAROVÁ JAKO VÁLEČNÍ ZLOČINCI PODPORUJÍCÍ DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉ VRAŽDĚNÍ DĚTÍ, ŽEN CIVILISTŮ PO TISÍCOVKÁCH A SPROVNÁNÍ MĚSTSKÉ AGLOMERACE GYZY NA ROVNOU PLOŠINU, PLÁNOVANÉ VYHÁNĚNÍ UPRCHLÍKŮ DO CIZÍCH ZEMÍ. TEDY PODPORUJÍCÍ ŽIDOVSKÉ GENOCIDIUM NA ÚZEMÍ PALESTINY. Předseda Senátu Miloš Vystrčil a předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová v pondělí ráno přiletěli do Izraele vyjádřit svou politickou a morální podporu po útocích palestinského teroristického hnutí Hamás. V tiskovém prohlášení to oznámil mluvčí Pekarové Adamové Martin Churavý. JE POTŘEBA JEN DOUFAT, ŽE BUDOU ZA SVOU ČINNOST V ESKALACI AMERICKÉ PROXI VÁLKY NA UKRAJINĚ A PODPOŘE GENOCIDY ŽIDŮ V PALESTINĚ, PO UKONČENÍ SVÝCH MANDÁTŮ SOUZENI ČESKÝMI SOUDY ZA SVOU ANTIHUMÁLNÍ LIDSKOU ČINNOST A PODPORU SVĚTOVÝCH VÁLEK V ZÁJMU USA. TITO DVA DNEŠNÍ ČEŠTÍ POLITICI OPAKUJÍ CHYBY KOMUNISTŮ ZE SOCIALISTICKÉHO OBDOBÍ, KDY NĚKTEŘÍ VLÁDNÍ ČINITELÉ NAŠI ZEMĚ TAKÉ LEZLI DO PR.ELE SOVĚTŮM, ALE ŽE BY PODPOROVALI GENOCIDNÍ VRAŽDĚNÍ DĚTÍ, ŽEN, CIVILISTŮ, TO TU JEŠTĚ ŽÁDNÍ VLÁDNÍ PŘEDSTAVITELÉ NEPŘEDVEDLI V DĚJINÁCH CELÉ ČESKÉ REPUBLIKY.
  • Svatopluk Beran  | 04.12.2023 18:42  | Reagovat
    UŽ JSEM TO NAŠEL Na páté mapě z vrchu je vidět kde byly židovské osady za Britského mandátu PALESTINA V ROCE1946. NA ŠESTÉ MAPĚ JE VIDĚT CO DOSTALI ŽIDÉ OD VÝTĚZNÝCH MOCNOSTÍ ZA FAŠISTICKÝ HOLOKAUST PROVEDENÝ NA ŽIDECH. DNEŠNÍ MAPA IZRAELE I S OKUPOVANÝMI ÚZEMÍM SYRSKÝCH GOLANSKÝCH VÝŠIN, ZÁPADNÍHO BŘEHU JORDÁNU A DNES GENOCIDNĚ DECIMOVANÉ GAZY, SI JISTĚ UMÍTE PŘEDSTAVIT PANE GRYC. https://cs.wikiital.com/wiki/Mandato_britannico_della_Palestina A TO PŮVODNĚ SLÍBILI BRITOVÉ MANDÁT PALEASTINA, ZA POMOC ARABŮ Z PALETINSKÝCH ÚZEMÍ V 1SV CELOU, ZA POMOC V BOJI PROTI TURECKO-OSMANSKÉ ŘÍŠI. Ústava britského mandátu Britové slíbili Palestinu Arabům jako nezávislou zemi za pomoc arabské vzpouře v boji proti turecko-osmanské říši jako „ domov “. Zároveň se s Francouzi dohodli , že bude internacionalizována; nicméně to zůstalo ve formě mandátu až do roku 1948. V roce 1921 Winston Churchill , tehdejší ministr britských kolonií, svěřil východní část, Transjordánsko , Emir ʿAbd Allāh , syn al-Husayn, vůdce arabského povstání. Nový král by však musel sdělit svá rozhodnutí britskému komisaři. OPĚT SE PLETETE DO VĚCÍ O KTERÝCH NIC NEVÍTE, HLAVNĚ ŽE VÁM TO DIKTUJÍ DNEŠNÍ ČESKÁ MEDIA, PRODLOUŽENÁ REUKA DNEŠNÍ VÁLEČENÍM NADŠENÉ PROAMERICKÉ VLÁDY.
  • Zdeněk Gryc  | 04.12.2023 19:58  | Reagovat
    Podvracení státu ve prospěch okupanta Srpen 1968 + Denacifikace NYNÍ Svatopluk Beran říká: viz komentáře shora. --------------------------------- TGM přijel do vlasti z Ameriky. Beneš přijel do vlasti z SSSR TGM měl svého architekta Jože Plečnika TGM měl přítele, Havlova dědečka, Hugo Vavrečku. Hranice nového státu byla ohrožena. Položili tam životy i legionáři. TGM poslal jako vyslance Vavrečku do Budapešti. Hrance s Maďarskem kterou tam vyslanec dojednal existuje. Vavrečka byl ředitelem baťových závodů. Profesor Fuchs tam vedl akademii. TGM měl svého spisovatele Karla Čapka. Jeho osud je znám. Také jsou známé dvě dramata: Mloci, ti by se dali najít v podzemních tunelech v pásmu Gaza. Matka, posílající syna, hájit vlast, tu bychom našli v Rusku, nebo spíše na Ukrajině. ----------------------------- Jaroslav Ježek - Kolumbovo vejce - lyrics - Karaoke-Lyrics.net WebVideo clip and lyrics Kolumbovo vejce by Jaroslav Ježek. Čím se to naše oko kochá jaká to velkolepá socha Hlavu v nebi nohy u vody je to Socha svobody.. ------------------------------------------------------------
  • Jan P  | 04.12.2023 20:46  | Reagovat
    Od českých poddaných je naopak vyžadována podpora ultrapravicového a fašizujícího sionismu. https://www.youtube.com/watch?v=upmrOAwfSsU

Přidat Komentář Vrátit se nahoru