Reklama
Dnes je neděle 08.09.2024      svátek má Mariana
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Samé dobré zprávy...

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 15.11.2023 18:03

...z vlastenecké scény.

Blíží se další státní svátek.

Zatímco my, lidé pokleslé morálky a pokřivených charakterů, absolutně bez jakéhokoliv vztahu ke své zemi, chodiváme v tyto dny na Národní připomenout si dobu, kdy se nám svoboda navrátila, ti  opravdoví vlastenci to mají úplně jinak.

Tato skutečná elita národa, novodobí Blaničtí rytíři, na které bude spoleh, až bude opravdu nejhůře, se pod vedením svého Velkého Vonta  Žlutého špendlíka Daniela Landy rok co rok ve větším a větším počtu scházejí u hrobu Karla Hynka Máchy, aby vzpomněli nejen jeho příkladných vlasteneckých postojů, ale především jeho tvorby.

"Ty vole a čets od něho vůbec něco?"

- No to ne, ale sem viděl ten film co natočil....

"Jakej film?"

- No jak tam š...... a tím vodníkem, ne? To fakt neznáš?

" Dyť to byla Kytice, ty vole to napsal Sládek..." 

- No tak to si pleteš, protože Sládek, to je chmel...

No tak to tedy....Slávy dcera!

A mezitím, někde v Praze, na sjezdu strany mesiášů - jinak také Party Ruských Oslů - udělal velký vůdce Jindolf velkou čistku ve své partají. Nechvalné ale velmi známé tváře jako Petra Antivaxer Rédová nebo Ondřej Skoroministr Dostál nahradil zcela neznámými strejci a hlavně, hlavně - politikem z Divokého Severu, který již proslul tím, že svému politickému rivalovi nechal zapálit auto!

Preference letí nahoru! 

A nakonec - takový opravdu malinkatý dáreček k nadcházejícímu svátku svobody a demokracie.

Ale fakt malý, vůbec bych to nepřeceňoval, že tohoto hloupého a bezvýznamného kriminálníčka Čermáka - jinak také opravdového mučedníka vlastenecké scény - právě chytli v Polsku...

Když si opravdu tak hloupý že se s ruskou vlajkou, která ti tak přirostla k srdci, že už se jí nemůžeš NIKDY zbavit a v triku CCCP  promenuješ v takové zemi...

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024
Boj o kšeft 16.08.2024
KREML 05.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Vlastizrádci.
Vernontug: My, občané Protektorátu (1/3)
Del: My, občané Protektorátu (1/3)
Sabrina: My, občané Protektorátu (1/3)
MoneeHoff: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

6 komentářů

Přidat Komentář

  • Jan P  | 16.11.2023 18:42  | Reagovat
    Vítám pana Tomance, mezi námi, sociálními anarchisty. Nacionalismus, ať už je jakýkoli, je smrtelným nepřítelem dělnické třídy, a internacionalisté se proti němu musí důsledně a rozhodně postavit.
  • Zdeněk Gryc  | 16.11.2023 20:57  | Reagovat
    7.listopad + Evropské dějiny první světová válka. Němci se rozhodli že bojovat na dvou frontách je nesmysl. Vyřeší to Lenin. Zaplatili jízdné do Ruska. Nechali stačit Lenina do zablombovaného vagónu ve Švýcarsku. A už to fungovalo. Naše legie se nakonec musely vrátit do vlasti přes Vladivostok. TGM Protektorát „Osvobození“ v roce 1945 1948 1968 Jan Palach – Wikipedie https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Palach Jan Palach (11. srpna 1948 Praha – 19. ledna 1969 Praha) Jan Palach pomník pro Jihlavu Krátce po sametové revoluci pracoval Roman Podrázský na soše pro faráře Toufara v Čihošti. Během této práce také navrhl pomník pro Jana Palacha v Jihlavě, v měřítku 1:5 měl být realizován formou spolupráce architekta s výtvarníkem. Paní starostka Daniela Brodská na něj koukala. asi si myslela že jde o kšeft. Model byl součástí životního díla R.P. výstavy v září 2013 v Přibyslavi. Foto modelu je k dispozici. Model by se možná našel na půdě domu dcery Romana Podrázského v Přibyslavi. ------------------------------------------------------------------------ Což tak si zítra vzpomenout a vrátit se k původní myšlence pomníku Jana Palacha pro Jihlavu.
  • fotrák  | 16.11.2023 21:45  | Reagovat
    Cos porobil ty z Borové Havle že tu máme takovéto šable cos porobil Borovský že jsou takhle obrovský
  • Zdeněk Gryc  | 17.11.2023 00:05  | Reagovat
    je 17. listopadu +
  • jihlavák  | 19.11.2023 11:27  | Reagovat
    Kdo by pomník Jana Palacha v Jihlavě odhalil? Nový bezpáteřní drzý Gottwald z Práhy? Nebo předseda senátu, který tvrdil, že se starým rudým nokem na Hrad přichází slušnost? Kdyby byl slušný, tak sedí doma a nejde se klanět na Národní třídu. Je to výsměch.
  • Zdeněk Gryc  | 19.11.2023 11:54  | Reagovat
    jihlavák říká: Neděle, 19. 11. 2023 v 11:27 Kdo by pomník Jana Palacha v Jihlavě odhalil? ------------------------------------------------- asi by se někdo našel model 1:5 vložím do nového blogu.