Reklama
Dnes je neděle 08.09.2024      svátek má Mariana
Zpět
Miloš Vystrčil

Narozen v roce 1960 v Dačicích, od narození žije v Telči. Na podzim roku 2010 zvolen senátorem obvodu 52 - Jihlava. Od roku 2020 je předsedou českého Senátu. www.vystrcil.cz

http://www.vystrcil.cz/

Červená středa

Miloš Vystrčil | 07.12.2023 13:13

Minulý týden ve středu 29. listopadu byla poslední středa před začátkem adventu. Tato středa je mezinárodním památným dnem a nazývá se Červená středa.


Červená středa je věnována připomínce všech lidí, kteří jsou pronásledováni pro svoji náboženskou víru. V tento den se zpravidla zapalují svíce a červeně nasvěcují některé budovy, neboť červená je barva krve a mučednictví, a světlo je symbolem naděje v temnotách.


Článek 15 Listiny základních práv a svobod říká, že „svoboda myšlení, svědomí a náboženského vyznání je zaručena. Každý má právo změnit své náboženství nebo víru anebo být bez náboženského vyznání.“
Pokud se podíváme do statistik, tak zjistíme, že více než polovina obyvatel světa, téměř 5 miliard lidí, žije v zemích, kde dochází k závažnému nebo velmi závažnému porušování náboženské svobody. Také zjistíme, že nejvíce jsou náboženské svobody porušovány v zemích s autoritářskými režimy, nebo v zemích, kde převažuje etnonáboženský nacionalismus nebo islámský extremismus.


Je tedy zřejmé, že na více než polovině světa není svoboda myšlení, svědomí a náboženského vyznání zaručena. Lidé, obyvatelé naší společné planety, se tam potýkají se zásadními problémy, které se bytostně dotýkají jejich existence, nemohou žít ani svobodně ani důstojně.


Naprostá většina z nich se dokáže přizpůsobit, snaží se obstát, překonávat problémy, prosadit se, vychovávat děti, radovat se ze života a žít. Naprostá většina z nich ale zároveň s tím alespoň pokukuje po svobodném světě, a když výjimečně přijde příležitost, tak zpravidla neváhají a do našeho svobodného světa odcházejí nebo přímo utíkají.


Je mi jasné, že jsem si na začátek adventu nevybral nejpříjemnější téma. Vím, že většina z nás vnímá advent jako období radostného očekávání příchodu „Spasitele“. Přesto jsem přesvědčen, že i další rozměry adventu, jako je vnímání adventu jako doby zklidnění, doby postní, doby pro přemýšlení, rozjímání, ztišení a dobročinnost nelze pominout.


V době, kdy píši tento článek, je první adventní neděle a lidé v rodinách zapalují první svíci na adventním věnci. Svíce by měla mít fialovou barvu, někdy se jí říká Svíce proroků na počest proroků, kteří předpověděli příchod „Spasitele“ a právě v tomto smyslu je první svíce symbolem Naděje.
Jsme v předvánočním čase a já bych nám všem chtěl velmi popřát, abychom při všech starostech, které prožíváme a naše životy v poslední době provázejí, neztráceli naději a víru.


Abychom si uvědomili, že žijeme v krásné a bezpečné zemi, většinou obklopeni přáteli a známými. Abychom si uvědomili, že máme velké štěstí, protože nemusíme pokukovat po svobodném světě a nemusíme tedy za svobodou nikam utíkat.


Abychom si uvědomili, že záleží nejvíce na nás samotných, zda budeme žít šťastně a důstojně.
Krásný a pokojný advent a požehnané vánoční svátky všem.


Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024
Boj o kšeft 16.08.2024
KREML 05.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Vlastizrádci.
Vernontug: My, občané Protektorátu (1/3)
Del: My, občané Protektorátu (1/3)
Sabrina: My, občané Protektorátu (1/3)
MoneeHoff: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

96 komentářů

Přidat Komentář

  • Svatopluk Beran  | 07.12.2023 15:10  | Reagovat
    HLOUPÉ KECY PŘEDASEDO SENÁTU VYSTRČILE. VA A VAŠE PŘEMÝŠLENÍ JE JISTOTA NÁSILÍ A VÁLEK PRO NAŠI ZEMI. BYL JSTE DOCELA BLÍZKO A DOBŘE VÍTE ŽE U JESLIČEK SPASITELE SEMITÉ ŽIDÉ (PŘESNĚJI SIONISTÉ - KTEŘÍ SI PŘED 100 LETY DALI ZA ÚKOL PO DVOU TISÍCÍCH LETECH, ZAVÉST NA SEMITSKÝCH ÚZEMÍCH BLÍZKÉHO VÝCHODU, JAKO JEDINÉ MOŽNÉ STÁTNÍ USPOŘÁDÁNÍ STÁT ŽIDŮ GENOCIDOU NA STÁVAJÍCÍCH ZDE NÁRODECH, PROVÁDĚNOU SESTĚHOVÁNÍM ŽIDŮ Z CELÉHO SVĚTA A ODSTRANĚNÍ VĚTŠINOVÝCH SEMITÚ - PALESTINCŮ - NEJMODERNĚJŠÍ VOJENSKOU TECHNIKOU TANKY, LETADLY ČI UMĚLOU INTELIGENCÍ POUŽÍVANOU PRO VÝBĚR ZNIČENÍ BYTOVÝCH KOMPLEXŮ VČETNĚ CIVILNÍHO OBYVATELSTVA DĚTÍ, ŽEN, STARCŮ A STAŘEN. VY PŘEDSEDO ČESKÉHO SENÁTU VYSTRČILE, KTERÝ PŘEDAL Z ÚSMĚVEM KLÍČE OD ČESKÉHO SENÁTU SVĚTOVÉMU AMERIKÉMU ZLU A ZMĚNIL SE NA POLOVIČNÍHO ČÍŇANA NAPROSTO IGNORUJETE TO, NA ČEM SE DOHODLI JIŽ PŘED 300 LETY PO 30 LETÉ VÁLCE PROTESTANTI S KATOLÍKY VESFÁLSKÝM MÍREM. ŽE UŽ SE NESMÍ NIČIT CIVILNÍ OBYVATELSTVO K VOJENSKÝ A HOSPODÁŘSKÝM ZÁMĚRŮM. VY ZE SVOU POMSTYCHTIVOU MORÁLKOU PŘEDSEDO SENÁTU VYTRČILE JSTE VELIKÝM NEŠTĚSTÍM DNEŠNÍ ČESKÉ REPUBLIKY A MORÁLKY. TŘEBA VÁM DOMA U BETLÉMU POSTAVÍ VÁŠ RODINNÝ PŘÍSLUŠNÍK PLASTOVÉ HRAČKY V PODOBĚ TANKŮA LETADEL S ŽIDOVSKOU HVĚZDOU JEŽ BUDOU DRTIT POSTAVIČKY KOLEM SPASITELE, JENŽ NEUNESL ŽIDOVSKÉ KUPČÍKY NA SCHODECH CHRÁMŮ, DÁVAL BĚŽNÝM LIDEM JÍDLO, ČI SE STARAL O BEZMOCNÉ A RADĚJI OD ŽIDŮ KONVERTOVAL.
  • Jan P  | 07.12.2023 18:01  | Reagovat
    Pane Vystrčile, NEŽIJEME ve svobodném a spravedlivém světě-) Izrael provádí genocidu, vaše podpora je ostudná ! Jsem opravdu hrdý, pane Vystrčile, že já daňový poplatník mohu skromně přispět na vaše nákladné světové turné, které vám zvedá sebevědomí a mi tlak.
  • 토토사이트  | 08.12.2023 01:20  | Reagovat
    토토사이트 Blog Jihlavských listů » Archív » Červená středa
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2023 08:52  | Reagovat
    Červená středa Miloš Vystrčil | Čtvrtek, 7. 12. 2023 v 13:13 ADVENT PRO NĚKOHO UŽ DESÍTKY LET NEMOŽNÝ. PŘIPOMÍNÁNÍ DNEŠNÍ FIALOVÉ BARVY JAKO FIALOVY VLÁDY DESTRUKCE A LŽÍ, NAPŘÍKLAD I O SIONISTICKÉM ŽIDOVSKÉM STÁTĚ. Izraelská armáda často překračuje hranici do Gazy a buldozeruje oblast v blízkosti hranice, kde se v Gaze nachází většina orné půdy. Vojáci často střílí po palestinských farmářích a komkoliv, kdo se v oblasti objeví. V roce 2004 tu kapitán izraelské armády IDF doslova rozstřílel třináctiletou školačku Iman al-Hams. Existuje záznam z armádního radiového spojení, kde si vojáci říkají, že jde o dívku, které je kolem 10 let a ve strachu utíká. Jeden z vojáků Iman nejdříve postřelí a kapitán s dalším vojákem se k ní připlíží. Kapitán do ní poté vyprázdní zásobník. V těle Iman bylo nalezeno nejméně 17 nábojnic. Tři kulky měla Iman v hlavě a zbytek v hrudi, rukou a nohách. Kapitán IDF po zásahu do rádia říká: "Toto je velitel. Všechno, co je mobilní, co se v tého oblasti pohne, i kdyby to bylo tříleté dítě, musí být zabito. Konec". Vojenský soud kapitána IDF osvobodil od všech obvinění a ještě IDF uložil dotyčnému zaplatit odškodnění ve výši 82 000 šekelů (asi 17 000$) za čas strávený ve vazbě a výdaje na obhajobu. Později byl kapitán povýšen na majora. JAK PAK BY JSTE VY NĚCO PODOBNÉHO UNESL PANE VYSTRČIL, JAK BY JSTE SE ZACHOVAL, KDYBY VÁM BYLA DÁNA MOŽNOST SE POMSTÍT. JÁ NESCHVALUJI TO JAK SE PALESTINCI POMSTILI, JÁ JEN ŽE JIŽ NĚKOLIK DESÍTEK LET NEEXISTUJE BETLÉM A PALESTINA NĚKDE NA OBLÁČKÁCH NÝBRŽ VEDLE NABUBŘELÉHO ŽIDOVSKÉHO SIONISMU. https://palestine.cz/cz/newsd-izraelske-buldozery-opet-prekrocily-hranici-do-gazy
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2023 10:01  | Reagovat
    Něco, co si až dodnes užívali v arabských zemích bohatých na ropu jen američtí presidenti, kterým vůbec nevadilo že tyto země neuznávají opozici a drtí občanská práva. Přidávají se tedy po nastoupení kapitalistické cesty další státníci. https://www.youtube.com/watch?v=epHNiqjkBQ0
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2023 10:28  | Reagovat
    Něco, co si až dodnes užívali v arabských zemích bohatých na ropu jen američtí presidenti, kterým vůbec nevadilo že tyto země neuznávají opozici a drtí občanská práva. Přidávají se tedy po nastoupení kapitalistické cesty další státníci. https://www.youtube.com/watch?v=fuRz-ylRscM A vy jste teď pane předsedo senátu zjistili, po dvouleté devastaci českých občanů vaší dezolátní pětikoaliční vládou spolu s presidentem, že svět nefunguje jak jste si přáli a mi musíme brát energie a obchodovat, stejně jak to dělá již od konce 2SV USA, i z nedemokratických států? No to jste udělal objev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO JSTE UDĚLAL VELIKÁNSKÝ OBJEV, MYSLÍM ŽE UŽ O NĚČEM TAKOVÉM PSAL I SPISOVATEL SVATOPLUK ČECH VE SVÉ POVÍDCE - VÝLET PANA BROUČKA NA MĚSÍC - Kde jde o satirický výlet Matěje Broučka, komického šosáckého Telečského měštana, na Měsíc. TAK UŽ SE KONEČNĚ Z TOHO DVOULETÉHO POBYTU NA MĚSÍCI VRACÍTE? TO JE DOBŘE A TEĎ UŽ PROSÍM CO NEJRYCHLEJI DEMISI, AŤ TADY PO VÁS NEZŮSTANE JEN SPÁLENÁ ZEM JAK DNES V OKOLÍ BETLÉMA.
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2023 14:40  | Reagovat
    ŽIDOVSKÁ CHANUKA A ČÍM SE V NÍ SVITÍ. Když vás izraelská armáda zatkne a svlékne do polonaha, tak jste terorista. Izraelský rozhlas vysvětlil, že izraelská armáda nejprve zatkla všechny muže nad 16 let, svlékla je do polonaha, a TEPRVE BUDE ZJIŠŤOVAT, jestli někteří z nich nepatří k Hamásu. Izraelská armáda zatkla náhodně muže a teenagery a zadržela je bez obvinění. Předpokládá, že civilisté jsou vinni, než bude dokázáno, že jsou nevinní. Mezi zatčenými a svlečenými muži byl i známý novinář. Nemohl se evakuovat na jih, protože má starou matkou a invalidní dítě: Izraelská armáda zajala rukojmí a odvezla je na své vojenské základny v Izraeli: Tito muži byli uneseni ze školy OSN v Beit Lahia. Ženy a děti byly vykopnuty na jih, muži nad 16 byli uneseni. https://blisty.cz/art/116538-daniel-hule-kdyz-vas-izraelska-armada-zatkne-a-svlekne-do-polonaha-tak-jste-terorista.html PRVNÍ ADVENTNÍ VĚNEC JE V BARVĚ FIALOVÉ VLÁDY ODS A ŽIDOVSKÉ GENOCIDY NA PALESTINSKÝCH ÚZEMÍCH JAK SI ŽÍDÉ ÍNICIUJÍ VE SVÉ ODPLATĚ DALŠÍ ISLÁMSKÝ STÁT. VLÁDA SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH JIM TENTO STŘEDOVĚKÝ PRINCIP ODVETY ROZMLOUVALA ZE SVÝCH ZKUŠENOSTÍ. ŽIDI SE NEPOUČILI, STEJNĚ TAK JAKO KDYŽ RUSOVÉ ZE ZKUŠENOSTÍ Z JEJICH VÁLKY V AFGANISTÁNU RADILI AMERICKÝM GENERÁLŮM CO BY NEMĚLI S CIVILISTY V AFGANISTÁNU A IRÁKU DĚLAT. NEBYLO TO NIC PLATNÉ A AMERIČANÉ SI VYGENEROVALI ISLÁMSKÝ STÁT. NĚCO PODOBNÉHO MŮŽE POTKAT I ŽIDY.
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2023 14:48  | Reagovat
    CO VŠECHNO ŠÍLENÝ VYSTRČIL A ADVENTNÍ FIALOVÝ VĚNEC KOALIČNÍ VLÁDY A PRESIDENTA SCHVALUJE S CIVILISTY A U ČEHO ARCITEKT SOCIALISMU A HÝKAJÍCÍ AMERICKÝ OSEL GRYC TAKTNĚ MLČÍ. Za poslední dva měsíce bylo v Gaze v průměru každých 12 minut zabito jedno dítě. Moderátor, Channel 4 News, čtvrtek 7. prosince 2023, 19 hodin: Téměř úplně nahé a ponížené desítky mužů zadržených Izraelci na severu Gazy. Jih zachvátily prudké boje a OSN varuje před apokalyptickou situací Napříč válečnými kroky na jihu je boj o přežití stále zoufalejší, tisíce Palestinců bojují o zbytky jídla. OSN varuje, že se hroutí zákon a pořádek. nedávná týdenní přestávka v bojích se zdá být krutou a vzdálenou vzpomínkou. Tato nová fáze války se zdá být ještě brutálnější než ta předchozí. Nejvyšší představitelé OSN konstatují, že v Gaze nyní neexistují žádné bezpečné zóny. Nemocnice se změnily v bojiště a to, co zbylo z humanitární operace, není hodno toho jména. https://blisty.cz/art/116514-za-posledni-dva-mesice-bylo-v-gaze-v-prumeru-kazdych-12-minut-zabito-jedno-dite.html
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2023 15:01  | Reagovat
    ČESKÉ LIDICE SROVNANÉ FAŠISTY SE ZEMÍ A GAZA CITY SROVNANÁ ŽIDOVSKÝMI SIONISTY SE ZEMÍ A VRAŽDĚNÍ A PONIŽOVÁNÍ CIVILISTŮ. ANO PŘED TŘISTA LETY ZA TŘICETILETÉ VÁLKY KATOLÍKŮ S KŘESŤANY BĚŽNÁ PRAXE, PO TŘISTA LETECH OPĚT S PODPOROU NĚKTERÝCH ČECHŮ, PŘEDEVŠÍM SENÁTORA VYSTRČILA, JEHOŽ VNUK CHTĚL POSTŘÍLET V TŘEŠTI CELOU TŘÍDU, KDEPAK A OD KOHO TO ASI TAK KLUČINA SLYŠEL? PRO PŘEDSEDU SENÁTU VYSTRČILA ZŘEJMĚ BĚŽNÁ PRAXE.
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2023 16:05  | Reagovat
    AMERIČTÍ IZRAELCI PROTESTUJÍ PROTI ŽIDOVSKÉ GENOCIDĚ V PALESTINĚ. CO VY PANE VYSTRČILE AMERICKÝ VLEZDO.ŤCI? https://www.youtube.com/watch?v=clhBU-Dm2_8
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2023 16:13  | Reagovat
    AMERIČTÍ STUDENTI PROTESTUJÍ PROTI ŽIDOVSKÉ BESTIALITĚ. CO VY PŘEDSEDO SENÁTU, JAKÉ KLÍČE PŘEDTE JAKO DALŠÍ ZLČINNÉ VLÁDĚ USA? https://www.youtube.com/watch?v=7I7W99OVcjo
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2023 16:31  | Reagovat
    BĚŽNÉ ŽIDOVSKÉ VJEZDY NA PALESTINSKÁ OKUPOVANÁ ÚZEMÍ K NIČENÍ ŽIDOVSKÝCH OBYDLÍ S NÁSLEDNÝMI ÚNOSY PROTESTUJÍCÍCH DO ŽIDOVSKÝCH VĚZNIC. POTŘEBUJEME Z HLEDISKA NEZÁVISLÝCH POHLEDŮ A NÁZORŮ ABY ČESKÁ MEDIA ZVEŘEJŇOVALA BĚŽNÝ ŽIVOT POD ŽIDOVSKOU AGRESÍ. NECHCEME VE VLÁDĚ OBČANY S NAPOLEONSKÝM KOMPLEXEM. https://www.youtube.com/shorts/mmSF_jQA1GM
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2023 19:30  | Reagovat
    OPRAVA BĚŽNÉ ŽIDOVSKÉ VJEZDY NA PALESTINSKÁ OKUPOVANÁ ÚZEMÍ K NIČENÍ palestinských OBYDLÍ S NÁSLEDNÝMI ÚNOSY PROTESTUJÍCÍCH DO ŽIDOVSKÝCH VĚZNIC. POTŘEBUJEME Z HLEDISKA NEZÁVISLÝCH POHLEDŮ A NÁZORŮ ABY ČESKÁ MEDIA ZVEŘEJŇOVALA BĚŽNÝ ŽIVOT POD ŽIDOVSKOU AGRESÍ. NECHCEME VE VLÁDĚ OBČANY S NAPOLEONSKÝM KOMPLEXEM. https://www.youtube.com/shorts/mmSF_jQA1GM
  • Zdeněk Gryc  | 08.12.2023 22:07  | Reagovat
    Zlatá stuha - Punťa – Zapomenutý hrdina českého komiksu (1934… zlatastuha.cz/puna-zapomenuty-hrdina-ceskeho-komiksu-1934194 Zlatá stuha - výroční ocenění nejlepších autorů, ilustrátorů a překladatelů literatury pro děti a mládež - Punťa – Zapomenutý hrdina českého komiksu (1934–1942) Vladimir Putin v pátek oznámil, že se ve volbách v březnu 2024 bude opět ucházet o úřad hlavy státu. Prezident tak učinil v rozhovoru s účastníky ceremonie při příležitosti Dne hrdinů vlasti. 71letý Putin je u moci už téměř čtvrt století, nynější mandát mu vyprší v květnu příštího roku. Svatopluk Beran říká: Pátek, 8. 12. 2023 v 19:30 NECHCEME VE VLÁDĚ OBČANY S NAPOLEONSKÝM KOMPLEXEM.
  • Zdeněk Gryc  | 08.12.2023 23:54  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES Pátek 8.prosince 2023-12-08 Putin hodlá znovu kandidovat na prezidenta. Podle odborníků nemá konkurenci Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/532157-putin-hodla-znovu-kandidovat-na-prezidenta-podle-odborniku-nema-konkurenci?campaignsrc=tn_clipboard KATEŘINA VODVÁŘKOVÁ Aktualizováno 20:04 8. 12. 2023, 12:44 Vladimir Putin oznámil, že se bude ucházet o znovuzvolení. Prezidentské volby se budou v Rusku konat příští rok na jaře. Podle expertů je už teď jasné, že Putin post obhájí. Volby v Rusku Západ nepovažuje za regulérní. Krok, který jen málokoho překvapil. Vladimir Putin chce být i následujících šest let prezidentem Ruska a upevnit svou moc. "Nebudu skrývat fakt, že jsem měl v různých dobách různé myšlenky. Teď máte pravdu, že jsme v době, kdy musí padnout rozhodnutí. Budu kandidovat na post prezidenta Ruské federace," oznámil ruský prezident Vladimir Putin. "Volby jsou velmi důležité. Musí proběhnout v klidu a potichu a jasně ukázat, že lidé akceptují moc tak, jak funguje," vysvětlil expert na Rusko Nikolaj Petrov. V současnosti 71letý vůdce může být prezidentem ještě řadu let. V roce 2020 si schválil referendum, které mu umožňuje kandidovat znovu a znovu. Šestiletá volební období střídá od roku 2012. Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/532157-putin-hodla-znovu-kandidovat-na-prezidenta-podle-odborniku-nema-konkurenci?campaignsrc=tn_clipboard ------------------------------------------------------------------------------------------------ Svatopluk Beran říká: Pátek, 8. 12. 2023 v 16:31 NECHCEME VE VLÁDĚ OBČANY S NAPOLEONSKÝM KOMPLEXEM. Svatopluk Beran říká: Pátek, 8. 12. 2023 v 19:30 NECHCEME VE VLÁDĚ OBČANY S NAPOLEONSKÝM KOMPLEXEM. ------------------------------------------------------------------- Historický fakt, Stalin při oslavách na tribuně, stál na stoličce --------------------------------------------------------------------- Velvyslanectví České republiky v Moskvě (rusky Посольство Чехии в России) je oficiální diplomatická mise České republiky v Ruské federaci se sídlem v Moskvě na Presněnské části na ulici Julia Fučíka č. 12-14. Úřadujícím velvyslancem je od roku 2018 diplomat Vítězslav Pivoňka. ------------------------------------------------------------------------------------------- Diplomat Vítězslav Pivoňka bude mít problém. Beran, přední český politolog: „NECHCEME VE VLÁDĚ OBČANY S NAPOLEONSKÝM KOMPLEXEM“
  • Zdeněk Gryc  | 08.12.2023 23:55  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES Pátek 8.prosince 2023-12-08 Putin hodlá znovu kandidovat na prezidenta. Podle odborníků nemá konkurenci KATEŘINA VODVÁŘKOVÁ Aktualizováno 20:04 8. 12. 2023, 12:44 Vladimir Putin oznámil, že se bude ucházet o znovuzvolení. Prezidentské volby se budou v Rusku konat příští rok na jaře. Podle expertů je už teď jasné, že Putin post obhájí. Volby v Rusku Západ nepovažuje za regulérní. Krok, který jen málokoho překvapil. Vladimir Putin chce být i následujících šest let prezidentem Ruska a upevnit svou moc. "Nebudu skrývat fakt, že jsem měl v různých dobách různé myšlenky. Teď máte pravdu, že jsme v době, kdy musí padnout rozhodnutí. Budu kandidovat na post prezidenta Ruské federace," oznámil ruský prezident Vladimir Putin. "Volby jsou velmi důležité. Musí proběhnout v klidu a potichu a jasně ukázat, že lidé akceptují moc tak, jak funguje," vysvětlil expert na Rusko Nikolaj Petrov. V současnosti 71letý vůdce může být prezidentem ještě řadu let. V roce 2020 si schválil referendum, které mu umožňuje kandidovat znovu a znovu. Šestiletá volební období střídá od roku 2012. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Svatopluk Beran říká: Pátek, 8. 12. 2023 v 16:31 NECHCEME VE VLÁDĚ OBČANY S NAPOLEONSKÝM KOMPLEXEM. Svatopluk Beran říká: Pátek, 8. 12. 2023 v 19:30 NECHCEME VE VLÁDĚ OBČANY S NAPOLEONSKÝM KOMPLEXEM. ------------------------------------------------------------------- Historický fakt, Stalin při předlídkách na tribuně, stál na stoličce --------------------------------------------------------------------- Velvyslanectví České republiky v Moskvě (rusky Посольство Чехии в России) je oficiální diplomatická mise České republiky v Ruské federaci se sídlem v Moskvě na Presněnské části na ulici Julia Fučíka č. 12-14. Úřadujícím velvyslancem je od roku 2018 diplomat Vítězslav Pivoňka. ------------------------------------------------------------------------------------------- Diplomat Vítězslav Pivoňka bude mít problém. Beran, přední český politolog: „NECHCEME VE VLÁDĚ OBČANY S NAPOLEONSKÝM KOMPLEXEM“
  • Jan P  | 09.12.2023 11:00  | Reagovat
    Česká mediální debata o tzv. izraelsko-palestinském konfliktu je dlouhodobě silně vychýlena ve prospěch Izraele a využívá řadu mýtů. Narativ je jednoduchý: Izrael je ohrožován temnými silami, které ho chtějí zničit, a je vykreslován jako oběť. Významnou roli v tom hraje islamofobie, jeden z aspektů klasického českého provincialismu, xenofobie a fatální neznalost poměrů na okupovaných územích. A to se týká i českého mediálního diskurzu. Ptali jsme se: Jak se v Česku vyvíjí potlačování palestinské solidarity? https://lefteast.org/we-asked-how-is-the-suppression-of-palestinian-solidarity-unfolding-in-czechia/?fbclid=IwAR1LAR00MeVeEHtQksMNuh484UbO4n2Ggujq6rL3E87EQnZ_Rt_yb_6uT_0
  • Zdeněk Gryc  | 10.12.2023 17:56  | Reagovat
    "mediální debata" -------------------- DEMOKRACIE a TOTALITA Přepadení Polska Dokumentární foto: Hitler, Rommel a von Reichenau před obleženou Varšavou v září 1939 Německý a sovětský důstojník si potřásají rukou po úspěšné invazi do Polska Druhá světová válka začala 1. září 1939 německým a slovenským útokem proti Polsku.[6] Již v předchozích dnech provedli Němci několik fingovaných provokací, jako bylo přepadení vysílačky v Gliwicích příslušníky Sicherheitsdienstu(SD) v polských uniformách, které měly ospravedlnit jejich invazi. Třebaže polská armáda nebyla početně o mnoho slabší než Wehrmacht, svojí úrovní výzbroje a výstroje nepředstavovala pro útočníka rovnocenného soupeře. Polská vláda spoléhala na podporu Francie a Velké Británie, které v souladu s dřívějšími zárukami vyhlásily po marném vypršení ultimáta 3. září Německu válku.[7] Vlastní invaze do Polska byla zahájena bombardováním města Wieluń. Německá Luftwaffe ihned poté zaútočila proti polským vojenským a komunikačním cílům. Sotva po čtyřech dnech bojů prolomila dvě velká německá vojenská uskupení, útočící z Pomořanska a ze Slezska, polskou obrannou linii. Rychle se pohybující německé pancéřové a motorizované divize vyrazily vstříc Varšavě a Brestu, v čemž jim těžkopádná polská pěchota nedokázala zabránit. Západní novináři použili k popisu tohoto nového způsobu vedení boje termínu Blitzkrieg („blesková válka“). Mezi 8. až 10. září se Němci přiblížili ze severu a jihu k Varšavě, avšak polské divize sevřené v Poznani, západně od Varšavy, podnikly rozhodný protiútok. Po vyhlášení války Německu ze strany Velké Británie, Francie a vlády Polska z Londýna, kam se uchýlila, ----------------- KUDLA DO ZAD ----------------- dne 17. září překročila Rudá armáda polské východní hranice [8] a v tentýž den byla Varšava zcela obklíčena Němci. Po dalších jedenácti dnech bojů a intenzivního dělostřeleckého a leteckého bombardování se obležené polské hlavní město vzdalo. V té době byla prakticky celá země v rukou Němců a Sovětů (po tzv. demarkační Curzonovu linii, vytyčenou Radou dohody v roce 1919), zůstávaly pouze izolované oblasti Polska, které vytrvávaly v odporu, jenž trval do 6. října. Střední Polsko bylo přeměněno v Generální gouvernement okupovaný Němci. Na dobytém území byly zahájeny rozsáhlé represálie proti civilnímu obyvatelstvu. Probíhaly deportace na nucené práce, popravy Židů a likvidace polské inteligence, důstojníků (popraveno bylo na 60 - 100tis.) v rámci tzv. operace Tannenberg. Na tomto teroru se podílely především Himmlerovy Einsatzgruppen a jednotky SS-Totenkopfverbände. Stejně nemilosrdné metody uplatňovali Sověti ve východní části Polska. 22 000 polských důstojníků a členů polské inteligence zajatých Rudou armádou bylo na Stalinův příkaz popraveno NKVD v tzv. katyňském masakru. ------------------------------------------------------------------------------------ Ruská invaze na Ukrajinu neboli rusko-ukrajinská válka (běžně též ruská agrese na Ukrajině, válka na Ukrajině či Putinova válka v Rusku pouze pod legálním označením „speciální vojenská operace na Ukrajině“, je ozbrojený konflikt, který začal zrána 24. února 2022 ruským útokem na Ukrajinu. Je součástí ruské vojenské intervence na Ukrajině a vyvrcholením rusko-ukrajinské krize. Jedná se o největší konflikt v Evropě od konce druhé světové války (osmý největší celosvětově).[39] ------------------------------------------ Válka Izraele s Hamásem je ozbrojený konflikt, který neoficiálně začal ráno 7. října 2023 kombinovaným raketovým ostřelováním izraelského území a pozemním útokem ozbrojenců Hamásu proti vojenským a civilním cílům v Izraeli. Při pozemním útoku militantů Hamásu ze dne 7. října 2023 bylo na izraelském území zabito 1 200 Izraelců, Místem zřejmě nejhoršího masakru během víkendového útoku radikálů z Hamásu na Izrael ------------------------------------------------- se stal hudební festival poblíž Pásma Gazy, ------------------------------------------------ kde extremisté zabili přes 250 lidí. Video z palubní kamery odhalilo, jak brutálně si islamisté počínali. Ležící oběti popravovali ze vzdálenosti několika centimetrů. Stanice CNN zveřejnila záběry z palubní kamery auta, které zachytily brutální počínání palestinských radikálů. Ti po návštěvnících stříleli a následně je okrádali. Z nahrávky je také patrné, jak jeden z útočníků z bezprostřední blízkosti doslova popraví člověka ležícího u auta. .Stanice CNN nicméně video ověřila a pomocí geolokace potvrdila, že je autentické.
  • Jan P  | 11.12.2023 18:16  | Reagovat
    S předsedou Senátu je vždycky legrace? ,, Lidé jsou znechuceni politikou, protože opozice nám brání v práci pro lidi. " Miloš Vystrčil - předseda senátu
  • Jan P  | 11.12.2023 18:23  | Reagovat
    Až se začnou v Gaze po válce otevírat masové hroby, mnozí GRYCOVÉ se budou podobat Němcům po holocaustu a říkat: "O tom jsme přece nic nevěděli." Ale třeba to Izrael udělá po ruském vzoru a všechno to jenom zahrne buldozery. Nicméně RF se má od Izraelců hodně co učit.
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2023 21:08  | Reagovat
    Jan P říká: Pondělí, 11. 12. 2023 v 18:23 Až se začnou na Ukrajině po válce otevírat masové hroby, mnozí ANONYMOVÁ po holocaustu říkat: „O tom jsme přece nic nevěděli.“ Katyňský masakr Památník Katyň-Charkov-Mednoje ve Svatokřížských horách, v PolskuKatyňský masakr Katyňský masakr nebo Katyňský zločin (polsky zbrodnia katyńska) je označení pro povraždění polských válečných i civilních zajatců vězněných v sovětských koncentračních táborech a táborech pro válečné zajatce, které provedla NKVD v roce 1940. Povražděno bylo přibližně 22 000[1] mužů – zejména důstojníků a příslušníků inteligence. Sovětský svaz popíral vinu až do roku 1990.[2] Předehra[editovat | editovat zdroj] Polští vojáci zajatí Sověty během invaze do Polska Podrobnější informace naleznete v článcích Sovětská invaze do Polska a Sovětská okupace východního Polska 1939–1941. Poté, kdy nacistické Německo přepadlo 1. září 1939 Polsko a rozpoutalo tak druhou světovou válku v Evropě, se k jeho útoku v souladu s tajnými dohodami v rámci paktu Molotov–Ribbentrop připojil dne 17. září i Sovětský svaz. Ten následně získal kromě území a podrobeného obyvatelstva asi 15 000 válečných zajatců důstojnických hodností, k nimž připojil ještě asi 10 000 příslušníků inteligence (většinou rezervistů) zajatých mimo bojové operace. Tito všichni byli vězněni ve zcela nevyhovujících podmínkách v západním Rusku, Bělorusku a na Ukrajině až do roku 1940, kdy vedení SSSR došlo na návrh šéfa NKVD Lavrentije Beriji k názoru, že není žádoucí, aby se „prominentní váleční zajatci“ obecně nepřátelsky smýšlející vůči SSSR a komunismu vůbec vrátili domů, a nechalo je povraždit.[3] Jako důvod likvidace se v příkazu k ní výslovně udává právě jejich nepřátelský postoj k SSSR a jeho režimu.[4] Příkaz k vraždě navržený Berijou a podepsaný Stalinem, vrchním sovětským vůdcem, Klimentem Vorošilovem, významným maršálem Rudé armády, Molotovem, Sovětským diplomatem, a také Anastázem Mikojanem, vrchní autoritou Státního výboru obrany a souhlas k vraždě podepsaný Michailem Kalininem a Lazarem Kaganovičem Masakr[ Hlavní vraždění bylo koncentrováno na třech místech (Katyň, Kalinin a Charkov), kde bylo dohromady pozabíjeno asi 15 000 lidí (důstojníci), na řadě dalších míst však bylo v téže době po menších skupinkách povražděno dalších 10 000 (většinou příslušníci inteligence). Další řádově tisíce lidí byly povražděny v roce 1941. Z důvodu neshody, které z těchto zavražděných zahrnout pod pojem Katyňský masakr a které nikoliv, kolísají udávané počty obětí masakru, a to v rozmezí 15–28 tisíc lidí. Mezi zavražděnými byl například i bratr premiéra polské exilové vlády, generál Franciszek Sikorski, Xawery Czernicki či Jakub Wajda, otec režiséra Andrzeje Wajdy. Poté co již v roce 1939 provedli Němci na okupovaném polském území operace „Tannenberk“ a „Inteligence“, při kterých zahynulo kolem 60 tisíc předních Poláků a další byli odvlečeni do německých koncentračních táborů, znamenal Katyňský masakr další výraznou ztrátu v řadách polské elity. • Berijův doplněk • str. 2 • str. 3 Nacistická kampaň[editovat | editovat zdroj] 13. dubna 1943 německý rozhlas Berlín přinesl senzační zprávu o objevu hromadných hrobů polských důstojníků. Německo do masívní protiruské kampaně zapojilo všechna média, tisk, rozhlas, film, plakáty. V posledních dubnových dnech byli do Katyně k exhumaci obětí pozváni význační lékaři, kriminalisté a antropologové, např. prof. Saxen (Finsko), Dr. Orsos (Maďarsko), François Naville (Švýcarsko), dr. Vincenzo Palmieri (Itálie), dr. Marko Markov (Bulharsko), prof. MUDr. František Hájek z protektorátu Čechy a Morava. Po válce prof. Hájek i Markov budou za vlády komunismu ve svých zemích zatčeni a donuceni odvolat svůj podpis na protokolu. Prof. Palmieri i François Naville, kteří nebudou žádnému tlaku vystaveni, svá stanoviska nikdy nezmění. Z donucení přijeli do Katyně i novináři, spisovatelé a politici, aby se přesvědčili o bolševickém teroru. Mezi nimi byl i český spisovatel František Kožík, který o tom, co viděl, napsal reportáž a 30. dubna 1943 o svých zážitcích z cesty do Katyně promluvil v rozhlase. Mýtem je přítomnost Gustáva Husáka mezi katyňskými svědky. Ve skutečnosti Husák absolvoval (v uniformě vojáka Slovenského státu) podobný propagandistický zájezd "po zvěrstvech bolševického režimu" na Ukrajinu, ale už na podzim roku 1941.[5] Odhalení a lži Ruský prezident Medveděv a polský prezident Bronislaw Komorowski uctívají v dubnu 2011 památku obětí Katyňského masakru Po vypuknutí Velké vlastenecké války se polská exilová vláda pokoušela vymoci propuštění svých Sovětským svazem vězněných občanů a vojáků včetně těchto povražděných, o nichž se domnívala, že ještě žijí (nebo v to alespoň doufala). Stalin tehdy tvrdil, že ve zmatcích na začátku bojů uprchli a on o nich nic neví[zdroj?]. V roce 1943 byly německou armádou u Katyně objeveny první masové hroby[6], do nichž byli zmasakrovaní zajatci pohřbeni. Německo se pokusilo celou věc propagandisticky využít, Sovětský svaz je na oplátku obvinil, že vraždění je jejich dílo. I v průběhu Norimberského procesu se Sovětský svaz nejprve pokusil svalit vinu za masakr na poražené Německo, to však nebylo reálné, neboť dostupné důkazy byly dost průkazné.[7] Sovětský svaz přesto popíral svou vinu až do roku 1990, kdy tehdejší sovětský vůdce Michail Gorbačov přiznal, že jde o zločin stalinismu. Posléze Sovětský svaz označil i zbylé masové hroby a vydal kopie klíčových dokumentů, včetně rozhodnutí o likvidaci zajatců podepsaného vedením SSSR.[2] Přesto však panují stále nejasnosti, týkající se tehdejších událostí,[8] případně jsou události Katyňského masakru zcela zpochybňovány.[2][9] Na konci dubna roku 2010 byly elektronické kopie základních dokumentů o masakru na příkaz prezidenta Medveděva zveřejněny na stránkách ruské Federální archívní agentury.[10] V listopadu 2010 ruská Státní duma schválila rezoluci, která prohlásila, že Katyňský masakr byl zločin provedený na přímý příkaz Stalina a dalších sovětských funkcionářů.[11] V roce 2011 označil Katyňský masakr za zločin ruský prezident Dmitrij Medveděv[7] a prohlásil: „Odpovědnost za tento zločin nese tehdejší vedení Sovětského svazu. Snahy o nějaké jiné verze se neopírají ani o historické dokumenty, ani o morální důvody.“[12] --------------------------------------------------------------- Katyňský masakr Památník Katyň-Charkov-Mednoje ve Svatokřížských horách, v PolskuKatyňský masakr Katyňský masakr nebo Katyňský zločin (polsky zbrodnia katyńska) je označení pro povraždění polských válečných i civilních zajatců vězněných v sovětských koncentračních táborech a táborech pro válečné zajatce, které provedla NKVD v roce 1940. Povražděno bylo přibližně 22 000[1] mužů – zejména důstojníků a příslušníků inteligence. Sovětský svaz popíral vinu až do roku 1990.[2] Předehra[editovat | editovat zdroj] Polští vojáci zajatí Sověty během invaze do Polska Podrobnější informace naleznete v článcích Sovětská invaze do Polska a Sovětská okupace východního Polska 1939–1941. Poté, kdy nacistické Německo přepadlo 1. září 1939 Polsko a rozpoutalo tak druhou světovou válku v Evropě, se k jeho útoku v souladu s tajnými dohodami v rámci paktu Molotov–Ribbentrop připojil dne 17. září i Sovětský svaz. Ten následně získal kromě území a podrobeného obyvatelstva asi 15 000 válečných zajatců důstojnických hodností, k nimž připojil ještě asi 10 000 příslušníků inteligence (většinou rezervistů) zajatých mimo bojové operace. Tito všichni byli vězněni ve zcela nevyhovujících podmínkách v západním Rusku, Bělorusku a na Ukrajině až do roku 1940, kdy vedení SSSR došlo na návrh šéfa NKVD Lavrentije Beriji k názoru, že není žádoucí, aby se „prominentní váleční zajatci“ obecně nepřátelsky smýšlející vůči SSSR a komunismu vůbec vrátili domů, a nechalo je povraždit.[3] Jako důvod likvidace se v příkazu k ní výslovně udává právě jejich nepřátelský postoj k SSSR a jeho režimu.[4] Příkaz k vraždě navržený Berijou a podepsaný Stalinem, vrchním sovětským vůdcem, Klimentem Vorošilovem, významným maršálem Rudé armády, Molotovem, Sovětským diplomatem, a také Anastázem Mikojanem, vrchní autoritou Státního výboru obrany a souhlas k vraždě podepsaný Michailem Kalininem a Lazarem Kaganovičem Masakr[ Hlavní vraždění bylo koncentrováno na třech místech (Katyň, Kalinin a Charkov), kde bylo dohromady pozabíjeno asi 15 000 lidí (důstojníci), na řadě dalších míst však bylo v téže době po menších skupinkách povražděno dalších 10 000 (většinou příslušníci inteligence). Další řádově tisíce lidí byly povražděny v roce 1941. Z důvodu neshody, které z těchto zavražděných zahrnout pod pojem Katyňský masakr a které nikoliv, kolísají udávané počty obětí masakru, a to v rozmezí 15–28 tisíc lidí. Mezi zavražděnými byl například i bratr premiéra polské exilové vlády, generál Franciszek Sikorski, Xawery Czernicki či Jakub Wajda, otec režiséra Andrzeje Wajdy. Poté co již v roce 1939 provedli Němci na okupovaném polském území operace „Tannenberk“ a „Inteligence“, při kterých zahynulo kolem 60 tisíc předních Poláků a další byli odvlečeni do německých koncentračních táborů, znamenal Katyňský masakr další výraznou ztrátu v řadách polské elity. • Berijův doplněk • str. 2 • str. 3 Nacistická kampaň[editovat | editovat zdroj] 13. dubna 1943 německý rozhlas Berlín přinesl senzační zprávu o objevu hromadných hrobů polských důstojníků. Německo do masívní protiruské kampaně zapojilo všechna média, tisk, rozhlas, film, plakáty. V posledních dubnových dnech byli do Katyně k exhumaci obětí pozváni význační lékaři, kriminalisté a antropologové, např. prof. Saxen (Finsko), Dr. Orsos (Maďarsko), François Naville (Švýcarsko), dr. Vincenzo Palmieri (Itálie), dr. Marko Markov (Bulharsko), prof. MUDr. František Hájek z protektorátu Čechy a Morava. Po válce prof. Hájek i Markov budou za vlády komunismu ve svých zemích zatčeni a donuceni odvolat svůj podpis na protokolu. Prof. Palmieri i François Naville, kteří nebudou žádnému tlaku vystaveni, svá stanoviska nikdy nezmění. Z donucení přijeli do Katyně i novináři, spisovatelé a politici, aby se přesvědčili o bolševickém teroru. Mezi nimi byl i český spisovatel František Kožík, který o tom, co viděl, napsal reportáž a 30. dubna 1943 o svých zážitcích z cesty do Katyně promluvil v rozhlase. Mýtem je přítomnost Gustáva Husáka mezi katyňskými svědky. Ve skutečnosti Husák absolvoval (v uniformě vojáka Slovenského státu) podobný propagandistický zájezd "po zvěrstvech bolševického režimu" na Ukrajinu, ale už na podzim roku 1941.[5] Odhalení a lži Ruský prezident Medveděv a polský prezident Bronislaw Komorowski uctívají v dubnu 2011 památku obětí Katyňského masakru Po vypuknutí Velké vlastenecké války se polská exilová vláda pokoušela vymoci propuštění svých Sovětským svazem vězněných občanů a vojáků včetně těchto povražděných, o nichž se domnívala, že ještě žijí (nebo v to alespoň doufala). Stalin tehdy tvrdil, že ve zmatcích na začátku bojů uprchli a on o nich nic neví[zdroj?]. V roce 1943 byly německou armádou u Katyně objeveny první masové hroby[6], do nichž byli zmasakrovaní zajatci pohřbeni. Německo se pokusilo celou věc propagandisticky využít, Sovětský svaz je na oplátku obvinil, že vraždění je jejich dílo. I v průběhu Norimberského procesu se Sovětský svaz nejprve pokusil svalit vinu za masakr na poražené Německo, to však nebylo reálné, neboť dostupné důkazy byly dost průkazné.[7] Sovětský svaz přesto popíral svou vinu až do roku 1990, kdy tehdejší sovětský vůdce Michail Gorbačov přiznal, že jde o zločin stalinismu. Posléze Sovětský svaz označil i zbylé masové hroby a vydal kopie klíčových dokumentů, včetně rozhodnutí o likvidaci zajatců podepsaného vedením SSSR.[2] Přesto však panují stále nejasnosti, týkající se tehdejších událostí,[8] případně jsou události Katyňského masakru zcela zpochybňovány.[2][9] Na konci dubna roku 2010 byly elektronické kopie základních dokumentů o masakru na příkaz prezidenta Medveděva zveřejněny na stránkách ruské Federální archívní agentury.[10] V listopadu 2010 ruská Státní duma schválila rezoluci, která prohlásila, že Katyňský masakr byl zločin provedený na přímý příkaz Stalina a dalších sovětských funkcionářů.[11] V roce 2011 označil Katyňský masakr za zločin ruský prezident Dmitrij Medveděv[7] a prohlásil: „Odpovědnost za tento zločin nese tehdejší vedení Sovětského svazu. Snahy o nějaké jiné verze se neopírají ani o historické dokumenty, ani o morální důvody.“[12] -------------------------------------------------- DENACIFIKIACE „Odpovědnost za tento zločin nese vedení Ruska Snahy o nějaké jiné verze se neopírají ani o historické dokumenty, ani o morální důvody.“
  • Zdeněk Gryc  | 11.12.2023 23:39  | Reagovat
    PRÁVĚ DNES: „správný Čech a Moravák“ Vladimír Havlíček e-mailem po 11.12.2023 13:51 Jasně o pakáži Že by zase hoax? Jasně o pakáži – správný Čech a Moravák to přepošle – vynikající!!!!! Drtinová koktá, lapá po dechu a neví, co má říkat…. Rozhovor s Mnislavem Zeleným: Dvě atomové bomby na Japonsko, spálili jste zaživa tisíce lidí, kteří trpí dodnes, a to jen abyste tehdejšímu Sovětskému svazu ukázali, že máte jadernou zbraň. - - - https://donbas.cz/ Perfektně napsané, prosím, rozesílejte !!! Kdo jsi Čechem, prosím za to, předků slavných hlasy slyš, český jazyk cti co zlato, česky mluv a česky piš! PRÁVĚ DNES po 11.12.2023 13:51 blog: HOŘKÁ ČOKOLÁDA Zdeněk Gryc | Pondělí, 11. 12. 2023 v 18:32 HAVLÍČEK + BERAN HOŘKÁ ČOKOLÁDA ČESKÉHO VLASTENCE --------------------------------------------------------------- Zamyšlení nad prezidentskými volbami. Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 8. 3. 2018 v 9:02 Oldřich Lukáš: „Zamyšlení nad prezidentskými volbami - veškerá legrace končí !!! Ne, ne, milí přátelé! Tyto prezidentské volby nejsou jen dalšími v předlouhé řadě bezvýznamných. Tentokrát jde o událost natolik významnou, že ovlivní zcela zásadně existenci každého z nás, našich rodin i naší země na dobu náramně dlouhou a možná nevratně. Pokud vám není osud vás, vašich blízkých i nás všech lhostejný, je naprosto nejvyšší čas dát stranou vše nepodstatné, vzít rozum a zkušenosti do hrsti a vyrazit k volebním urnám. ---------------------------------------------------------------------- To proto, že nadnárodní síly temna už nezakrytě vytáhly do boje za zničení bílé rasy, české země, našeho kulturního dědictví, hodnot, rodin, domovů, zkrátka všeho čím jsme. --------------------------------------------------------------------- Pokusme se proto odložit uměle vytvořené předsudky, pomluvy a nenávistné projevy „expertů“ ČT a ČR, jakož i Bakalových plátků a nahlédněme do politické kuchyně obou kandidátů! Jiří Drahoš: Přeskočme informace z netu o tom, že Drahošovu spolupráci (agent Bas) si STB vynutila díky jeho homopedofilním sklonům,……………………. …V čele mrzkých charakterů podporujících Drahoše, pro které jsou slova jako vlast či národ symbolem zavilé nenávisti, stojí světově proslulý tunelář Kalousek a mj. i Muslimská obec v Praze. Náhoda?“ Oldřich Lukáš: „To byl můj názor, který jsem poslal několika svým přátelům. A to je konec. Stojím si za každým slovem“ ---------------------------------------------------------------- Veronika Hokrová, mluvčí Městské policie Plzeň: „Koncem tohoto roku jsme přijali trestní oznámení na 63letého muže v souvislosti s medializací zpráv, které by měly obsahovat lživé či nepodložené informace. V současné chvíli plzeňští kriminalisté ve věci provádí potřebná šetření, zdali došlo ke spáchání trestného činu“.
  • jihlavák  | 12.12.2023 08:19  | Reagovat
    Veronika Hokrová, mluvčí Městské policie Plzeň: „Koncem tohoto roku jsme přijali trestní oznámení na 63letého muže v souvislosti s medializací zpráv, které by měly obsahovat lživé či nepodložené informace. V současné chvíli plzeňští kriminalisté ve věci provádí potřebná šetření, zdali došlo ke spáchání trestného činu“. -------------------------------------------------------------------------- To se Vám líbí, že? Ještě kdyby byly pro oponenty režimu bolševický uranový lágry. Štěstí by bylo komplet.
  • Jan P  | 12.12.2023 20:02  | Reagovat
    Izraelští obhájci jsou psychopati. Zdeněk Gryc říká: Pondělí, 11. 12. 2023 v 21:08
  • Zdeněk Gryc  | 12.12.2023 20:25  | Reagovat
    Těžba uranu v Československu Jáchymovské doly Podrobnější informace naleznete v článku Jáchymovské doly. V srpnu 1945 byla v Praze zahájena přísně tajná jednání mezi pověřencem SSSR plukovníkem Alexandrovem a náměstkem ministra zahraničního obchodu SSSR Ivanem Bakulinem ------------------------------------------------------------------------------ Eva Rozehnalová promovala se spolužákem Ing.arch.Jiří Kraus „Vrátil jsem se z jáchymovských koncentráků“ Převzato: BOHUSLAV FUCHS – OSOBNÍ VZPOMÍNKA Mám tu čest být žákem profesora Fuchse i profesora Rozehnala. S oběma mě pojí nejen vzpomínky na dva architekty, kteří jsou, dle mého přesvědčení, jedni z nejvýznačnějších architektů dvacátého století nejen v Brně, ale i v celém Československu, ale také na dva významné profesory, na kterých se negativně podepsal minulý režim. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Protože jsem bývalý politický vězeň, odsouzený podle zákona 231/48 Sb. na ochranu republiky, a měl jsem zakázáno studovat, vděčím panu profesoru Fuchsovi za to, že jsem vystudoval. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Byla to zvláštní doba, kdy jsme studovali. Ale měli jsme alespoň po několik semestrů možnost setkávat se s našimi opravdovými vzory, s pány profesory, docenty i dalšími přednášejícími, kteří byli známí ne proto, že měli tu správnou stranickou legitimaci, ale proto, že něco vytvořili, že opravdu něco uměli. Ano, byli to především profesoři Fuchs a Rozehnal, ale byli tam i další, o kterých se tolik neví. Vedle pánů profesorů Kopřivy a Grimma a řady dalších přednášel nám také arch. Šálek, který jako jediný (pokud si dobře pamatuji) z Československa se zúčastnil soutěže na operu v Sydney. O každém z nich bych mohl dlouze vyprávět. Ale uplynulo více než padesát let, vzpomínky pomalu blednou a to, co jsem měl ukryto ve svém archivu, uplavalo s povodní v roce 2002. Vzpomínám také na svoje kolegyně a kolegy z dob studia – a mezi nimi je na prvním místě Eva Rozehnalová, dcera profesora Rozehnala, na další, kteří nebyli připuštěni ke státnici proto, že se znelíbili při prověrkách v roce 1958–1959, ale kterým se podařilo ukončit studium po roce 1968. Setkal jsem se později i s některými, kteří odešli do zahraničí a dlouhá léta se nemohli vrátit domů, jako jsou Kolmaš, Žert, Forejtník… Někteří v cizině zemřeli, např. Radouš. Jeden vystudoval FAPS a současně byl tajně vysvěcen, řadu let pracoval jako stavební inženýr, ale dočkal se a po roce 1990 se ujal několika farností kolem Brna. Byl to můj vzácný kolega a přítel mons. Ing. Bedřich Provazník. Bohuslav Fuchs se narodil 24. března 1895 ve Všechovicích u Bystřice pod Hostýnem a zemřel v Brně dne 18. září 1972. Jeho smysl pro technické možnosti stavby pramení zřejmě z toho, že se učil zedníkem a po návštěvě gymnázia absolvoval v roce 1915 stavební průmyslovku v Brně. Zkráceno: FUCHS JAKO ČLOVĚK Psala se padesátá léta dvacátého století. Snad až do roku 1954 nebylo zakázáno „právo útrpné“ – mučení vězňů. Vrátil jsem se z jáchymovských koncentráků a začal jsem pracovat – i když částečně ochrnut – jako pomocný dělník. Stále jsem byl upozorňován, že do konce života pro mne bude nástrojem obživy jen lopata. Po několika marných legálních pokusech dostat se na vysokou školu jsem v roce 1954 požádal příbuzné v Brně, aby mi zjistili, kdy se konají přijímací zkoušky na VUT. Poslal jsem přihlášku, ale nepřišla odpověď. Tak jsem se v den zkoušek vydal do Brna a u vchodu do místnosti jsem tvrdil, že jsem byl pozván. Byl jsem připsán do seznamu a podstoupil jsem zkoušky. Žádnou zprávu jsem nedostal. Přesto jsem přijel k zápisu do Brna a zašel jsem na děkanát pro index. Přijala mě paní Učňová, která však marně hledala v seznamu přijatých. Sdělil jsem, kdy jsem byl na přijímací zkoušce. Tam mě našla připsaného na konci seznamu a index jsem obdržel. Chodil jsem na přednášky a připravoval se na zkoušky. Studoval jsem opravdu intenzivně, protože pětiletá přestávka od maturity byla příliš dlouhá. První zkouška byla u doc. Syrového z vývoje architektury dne 3. 1. 1955. Obdržel jsem výborně. Když měl být výsledek zapsán do indexu, zjistilo se, že nejsem studentem školy. Nastaly dlouhé hodiny strachu. Manžel mé sestřenice domluvil, že mám druhý den navštívit tehdejšího děkana, pana profesora Bohuslava Fuchse. Až teprve kolem roku 1990 jsem se dozvěděl, že tehdy zašel za svým strýcem a adoptivním otcem panem MUDr. Sonnkem, který byl za první republiky lékařským radou a znal se s panem profesorem. Ten mě pak pozval do své pracovny a tam jsme uzavřeli dohodu. Pan profesor zajistí, že moje zkoušky budou zapisovány, ale nikde nebudu figurovat jako řádný student. ------------------------------------------------ Budu členem ČSM tak jako všichni ostatní. ----------------------------------------------- Více než čtyři semestry jsem studoval v utajení, a teprve když jsem předložil panu profesorovi potvrzení o tom, že moje žádost o zahlazení trestu byla přijata, a to někdy v roce 1957, byly všechny nutné doklady o studiu verifikovány. Díky panu profesorovi jsem prošel prověrkami v dalších letech bez povšimnutí strany a vlády. Pan profesor nikoliv. V roce 1958 byli všichni ti, kteří se zasloužili o vysokou úroveň VUT v Brně, vyhozeni. Záminkou bylo, že projektovali nezákonně. Pan profesor Fuchs se přitom kolem roku 1956–57 zasloužil svou autoritou o to, že znovu bylo obnoveno studium architektury. V indexu mám v záhlaví napsáno: Vysoká škola stavitelství, fakulta pozemního stavitelství. Ještě v roce 1956/1957 máme zapsány předměty pozemního stavitelství, které jsou škrtnuty, a část z nás měla to štěstí, že ve stejném školním roce byl obor-směr-special. změněn na „architektura“. Za to, že jsem byl přijat s konečnou platností a že jsem dokončil studium, vděčím panu profesoru Bohuslavu Fuchsovi, který byl tak statečný, že neváhal umožnit na svou odpovědnost studium politickému vězni v době, kdy byli exemplárně trestáni odpůrci režimu, kdy bylo postupně uvězněno kolem 230 000 politických vězňů, statisíce lidí, kteří nesouhlasili s režimem, odešly za hranice a v Československu byla nastolena druhá doba temna… Proto jsem již třikrát žádal o udělení Pocty ČKA in memoriam. A budu žádat znovu. S panem profesorem jsem se naposledy setkal v roce 1965 nebo 1966. Jeho synovi Kamilovi jsem poděkoval o třicet let později, ještě před konferencí na počest stého výročí narození pana profesora. Konference se pan arch. Kamil Fuchs nemohl zúčastnit, protože byl v té době již vážně nemocen. Dovolil mně však, že jsem ho mohl navštívit a zavzpomínat na jeho otce, vzácného a odvážného člověka a vynikajícího architekta, který jako jediný z československých architektů je citován v bibli stavitelství, v knize Bauentwurfslehre od Neuferta, a o kterém Jan Sapák v druhé polovině tohoto roku v rozhlase řekl, že to je tak význačný architekt, že se do dnešních dnů o něm učí na rakouských a německých vysokých školách. Také secesní Vídeň uspořádala v únoru 2011 výstavu prací profesora Fuchse a byla nadšena. Jiří Kraus PS. znatel po-válečných poměrů na FA v Brně,
  • Jan P  | 12.12.2023 20:51  | Reagovat
    Ne ne, nerozumíte, architekte bolševického paláce, strana, která zabíjí děti a vypaluje rodiny a vraždí novináře a hladovějící civilisty a bombarduje památky kulturního dědictví a kobercové bombardování celých čtvrtí a vyhání domorodé obyvatele z jejich země, nejsou DOBŘÍ kluci.
  • Zdeněk Gryc  | 12.12.2023 21:19  | Reagovat
    CO DĚLAL ZA TOTÁČE ZASLOUŽILÝ ANONYM ? " aby nedošlo k porušení článku 10 odstavce 3 listiny základních práv a svobod." anonymních udavačů bolševický palác autoři Zdeňkové Baueršíma Gryc Magistrát Jihlava Tolstého Ulice Hluboká 8. GESTAPO STB STAVOPROJEKT MAGISTRÁT ---------------------------------- CO DĚLAL ZA TOTÁČE ZASLOUŽILÝ ANONYM ? PODÍVAT SE DO ZRCADLA OHOLIT A PODEPSAT SE KŘESTNÍ JMÉNO: PŘÍJMENÍ: ------------------------------------------ jména byla znečitelněna !!! Náčelník gen. Štábu armády české republiky generálporučík Ing. Jiří Nekvasil Čj. : 30001/9 7. února 1996 pod č. j. napsal: Pane inženýre, ministerstvem obrany byla postoupena k přímému vyřízení vaše žádost z 28 listopadu 1995, se kterou jste se obrátil na ministra obrany ČR. V příloze zasílám kopii vámi požadovaných dokumentů. V poskytnutých kopiích posudku jsou jména zpracovatelů znečitelněna. aby nedošlo k porušení článku 10 odstavce 3 listiny základních práv a svobod. generálporučík Ing Jiří Nekvasil + šifra modrou průpiskou Okresní výbor KSČ Brno VI. 16. březen 1959 Požadovaný posudek na p. Gryec. Otec pochází z úřednické rodiny, matka je náboženský fanatik. Otec pracoval celou dobu jako obchodní cestující, Oba mají nevyjasněný poměr k našemu státnímu zřízení. V tomto duchu byl vychován jejich syn t.č.ing Gryc Zdeněk. Jeho chování ke společnosti a tak dále, neskýtá záruku že bude přínosem pro naši lidovou armádu za: Znečitelněné razítko. Snad se dá spíše vytušit… uliční organizace Komunistické strany Československa… ulice 10 Brno VI.
  • Jan P  | 13.12.2023 15:57  | Reagovat
    p. Grycovi Jste s tím kádrováním poněkud únavný. Určitě ne, bezcharakterní kariérista, Havlův zelinář a pokrytec jako vy. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Stydím se za idiotskou rasistickou kotlinu. Ve světle toho je legrační, jak vystupujeme proti Rusku. 153 zemí ve VS OSN hlasovalo pro příměří v Gaze. Pouze 10 zemí včetně US a ČR bylo proti. https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-osn-chce-humanitarni-primeri-v-gaze-40454040
  • Zdeněk Gryc  | 13.12.2023 16:19  | Reagovat
    OD PUTINOVA DEMAGOGA - ANONYMA ?
  • Jan P  | 13.12.2023 19:51  | Reagovat
    Jouda Gryc, bude mít tyto ukrajinské vědce, umělce, aktivisty a další veřejně aktivní osobností rovněž za PUTINOVY DEMAGOGY. Je to ultramagor. Více než 400 ukrajinských vědců, umělců, aktivistů a dalších veřejně aktivních osobností podepsalo Dopis ukrajinské solidarity s palestinským lidem. Zde jsou z něho úryvky: My, ukrajinští akademici, umělci, političtí a odboroví aktivisté a představitelé občanské společnosti, vyjadřujeme solidaritu palestinskému lidu, který je již 75 let vystaven izraelské vojenské okupaci, separaci, osadnickému koloniálnímu násilí, etnickým čistkám, vyvlastňování půdy a apartheidu. ... Naše solidarita pramení z hněvu nad nespravedlností a z hluboké bolesti, protože sami máme zkušenost s ničivými dopady okupace, ostřelováním civilní infrastruktury a humanitární blokádou. ... V důsledku ruské okupace žijí tisíce lidí na Ukrajině bez přístupu k vodě, elektřině nebo topení, přičemž ničení kritické infrastruktury nejhůře postihuje ty nejzranitelnější skupiny. V měsících obléhání a těžkého bombardování Mariupolu neexistoval žádný humanitární koridor. Pohled na útoky izraelské armády proti civilní infrastruktuře v Gaze, na izraelskou humanitární blokádu a okupaci území v nás tedy rezonuje obzvlášť bolestivě. ... Byť jsme si vědomi pragmatických geopolitických důvodů stojících za rozhodnutím Ukrajiny napodobovat postoje západních spojenců, na nichž závisí naše přežití, vnímáme rozpor mezi současnou podporou Izraele a vlastními závazky Ukrajiny ohledně lidských práv a boje za vlastní zemi a za svobodu. Jako Ukrajinci bychom měli solidarizovat nikoli s utlačovateli, ale s těmi, kteří útlak zažívají a vzdorují mu. ... Důrazně se vymezujeme proti ztotožňování západní vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli, jak to dělají někteří politici. Ukrajina neokupuje cizí území, ale naopak bojuje proti ruské okupaci, takže v jejím případě mezinárodní pomoc slouží spravedlivé věci a ochraně mezinárodního práva. Izrael okupoval a anektoval palestinská a syrská území, a západní pomoc tedy v jeho případě stvrzuje nespravedlivý řád a dosvědčuje dvojí standard ve vztahu k mezinárodnímu právu. Zdroj: https://commons.com.ua/uk/ukrayinskij-list-solidarnosti/?fbclid=IwAR1ZVkwY1jbkpPMuVBIqpDXuG6dokuSvM2mwU7tPL64JR5AQ1snHxfb813Y
  • Zdeněk Gryc  | 13.12.2023 22:13  | Reagovat
    HOŘKÁ ČOKOLÁDA Zdeněk Gryc | Pondělí, 11. 12. 2023 v 18:32 HAVLÍČEK + BERAN Jihlavák, Dvořák, Jan P svaz přátel. HOŘKÁ ČOKOLÁDA ČESKÉHO VLASTENCE Perfektně napsané, prosím, rozesílejte !!! Kdo jsi Čechem, prosím za to, předků slavných hlasy slyš, český jazyk cti co zlato, česky mluv a česky piš! 1.12.2023 V.H. ——————- Ale abych ukojil vaši zvědavost, příkladem ukrajinské architektury je foto průčelí rodinného domu ve tvaru velkého hákového kříže.
  • Zdeněk Gryc  | 13.12.2023 22:19  | Reagovat
    Dvořák říká: Středa, 13. 12. 2023 v 18:56 Honzík bude na chalupě Volevčice. ————————————– ODKUD TO VÍTE ? a PROČ TO PUBLIKUJETE v JL ??? PRÁVĚ DNES ve středu 13. 12. 2023 v 18:56 výhružka ? Svatopluk Beran říká: Neděle, 26. 11. 2023 v 12:20 Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU.
  • Zdeněk Gryc  | 13.12.2023 23:29  | Reagovat
    Vysočina ruší partnerství s Bělorusy 12.12.2023 Aktuality/Komentáře (3), autor: Pavel Bajer Po devíti letech Kraj Vysočina vypověděl spolupráci s běloruským regionem. Hlavním důvodem je podíl Běloruska na ruské agresi na Ukrajině a pronásledování opozice. Více v tištěném vydání JL s datem 12. 12. ------------------------------------------------------------- Kolportér Vladimír Havlíček Luganské lidové republiky a Doněcké lidové republiky HOŘKÁ ČOKOLÁDA Zdeněk Gryc | Pondělí, 11. 12. 2023 v 18:32 HAVLÍČEK + BERAN HOŘKÁ ČOKOLÁDA ČESKÉHO VLASTENCE Perfektně napsané, prosím, rozesílejte !!! Kdo jsi Čechem, prosím za to, předků slavných hlasy slyš, český jazyk cti co zlato, česky mluv a česky piš! ------------------------------------------ Dodnes nemluvíte pravdu, vy mizerní lháři. Využíváte bolest ukrajinského, ale i ruského lidu a zavádíte svět do války! ANO. Rusko má pravdu. Toto je pravda. Varovalo, křičelo, žádalo, abyste mu už neutahovali smyčku kolem krku. OSM LET OBČANSKÉ VÁLKY NA DONBASU¨ https://donbas.cz/ Perfektně napsané, prosím, rozesílejte !!! Kdo jsi Čechem, prosím za to, předků slavných hlasy slyš, český jazyk cti co zlato, česky mluv a česky piš! ------------------------------------------- O nás Společnost přátel Luganské lidové republiky a Doněcké lidové republiky jsme právnickou osobou (zapsaným spolkem) založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Sídlo Společnosti je v Praze. Jsme dobrovolným, nevládním, neziskovým svazkem občanů, v němž se sdružili zastánci přátelství s lidem Luganské lidové republiky a Doněcké lidové republiky k rozvoji a popularizaci tohoto přátelství a k navazování vztahů mezi lidem, organizacemi a spolky České republiky na jedné straně a Luganské lidové republiky a Doněcké lidové republiky na druhé straně. Jsme jasně profilovaným levicovým, internacionalistickým a antifašistickým spolkem, v němž není žádné místo pro nacionalismus, rasismus a antisemitismus, a tomu odpovídá i spektrum lidí a organizací, s nimiž chceme spolupracovat. Základními účely spolku jsou: a) rozvoj přátelství s lidem Luganské lidové republiky a Doněcké lidové republiky, což je hlavním posláním spolku; b)navazování vztahů mezi lidem, organizacemi a spolky České republiky na jedné straně a Luganské lidové republiky a Doněcké lidové republiky na druhé straně; c) poskytování materiální humanitární pomoci lidu, zejména dětem, Luganské lidové republiky a Doněcké lidové republiky, a to především v oblasti vzdělávací, zdravotní a kulturní; dotyčná pomoc je poskytována z darů sympatizantů a z výtěžků finančních sbírek a je adresována předem konkretizovaným zařízením (školám, nemocnicím, kulturním organizacím); d) poskytování pravdivých informací o událostech a životě lidí v Luganské lidové republice a Doněcké lidové republice. Formami činnosti spolku jsou zejména: a) praktická činnost ve spolupráci s lidmi, organizacemi a spolky České republiky na jedné straně a Luganské lidové republiky a Doněcké lidové republiky na druhé straně; ------------------------------------------------------------------------------------------------------- b) organizování demonstrací proti fašistickému režimu na Ukrajině a proti jím vedené agresívní válce proti Luganské lidové republice a Doněcké lidové republice; ------------------------------------------------------------------------------------------------------- c) pořádání kulturních akcí; d) pořádání přednášek a besed o Lugans Společnost přátel Luganské lidové republiky a Doněcké lidové republiky nyní dříve Společnost přátel SSSR
  • Zdeněk Gryc  | 13.12.2023 23:32  | Reagovat
    Dvořák říká: Středa, 13. 12. 2023 v 18:56 Honzík bude na chalupě Volevčice. ————————————– ODKUD TO VÍTE ? a PROČ TO PUBLIKUJETE v JL ???
  • Svatopluk Beran  | 18.12.2023 20:31  | Reagovat
    Tak a od předminulého dne už máme jistotu že na CHANUKU nebude židovská armáda střílet do vzdávajících se civilistů s bílou vlajkou. TEPRVE AŽ ROZTŘÍLELI ŽIDI-SIONISTI SVÉ VLASTNÍ OBČANY, TAK MOŽNÁ ZJISTILI, ŽE SE V NORMÁLNÍCH ZEMÍCH VZDÁVAJÍCÍ SE CIVILISTÉ, ALE I VOJÁCI PROSTĚ NESTŘÍLÍ. VĚC KTERÁ, ALE NEZNAMENÁ ŽE ŽIDOVŠTÍ VOJÁCI SIONISTÉ SNAJPŘI, PŘESTANOU STŘÍLET ŽENY A TO I KDYŽ JSOU V KLÁŠTERECH. TÉMĚŘ 20 TISÍC PALESTINSKÝCH CIVILISTŮ ZAVRŽDĚNÝCH ŽIDOVSKO-SIONISTÍCKO GENOCIDNÍ ZVĚŘ POD OCHRANOU RÁDOBY AMERICKÉ DEMOKRACIE. HNUS TAHLE NAŠE PĚTIKOALIČNÍ VLÁDA DESOLÁTŮ A AMERICKÝCH PŘIPOS.ANCŮ.
  • Svatopluk Beran  | 18.12.2023 20:43  | Reagovat
    Pokud se podíváme do statistik, tak zjistíme, že více než polovina obyvatel světa, téměř 5 miliard lidí, žije v zemích, kde dochází k závažnému nebo velmi závažnému porušování náboženské svobody. Také zjistíme, že nejvíce jsou náboženské svobody porušovány v zemích s autoritářskými režimy, nebo v zemích, kde převažuje etnonáboženský nacionalismus nebo islámský extremismus. ZNÁME ZEM KTERÁ MÁ POUZE NĚCO PŘES 300 MILIONŮ OBYVATEL, ŘÍKÁ SI DEMOKRATICKÁ A NEPORUŠUJE NÁBOŽENSKÉ SVOBODY AVŠAK PROBÍHAJÍ TAM DVĚ MASOVÉ VRAŽDY DENNĚ. JE TO ZEMĚ URČITĚ DEMOKRATICKÁ? TAKOVOU ZEMI CHCEME ABY NÁM ŘÍKALA JAK SE MÁME CHOVAT. PŘEVAŽUJE V NÍ TOTIŽ AMERICKÝ CIVILNÍ VRAŽDÍCÍ EXTREMISMUS. DOBŘE ZNÁME OD NÁS NAPŘÍKLAD AMERICKÉHO OBČANA DAHELGRÉNA, KTERÝ SI PŘIJEL DO ČESKÉ REPUBLIKY VYČISTIT HLAVU A ODS.ALA TO PĚTIČLENÁ BRNĚNSKÁ RODINA I SE TŘEMI DĚTMI. NEPOTŘEBUJEME U NÁS AMERICKÝ CIVILNÍ EXTREMISMUS A VRAŽDĚNÍ CILISTŮ CIVILISTY, BĚŽNÝ V USA, KTERÝ NÁM SEM CPETE PANE PŘEDSEDO SENÁTU VYSTRČILE.
  • Svatopluk Beran  | 18.12.2023 20:54  | Reagovat
    Umělci zabíjeni, novináři umlčováni, knihovny a mešity ničeny. Co zůstane, aby to spojovalo ty, kteří přežilí? Začnu otázkou pro tebe, milý čtenáři, píše Nesrine Malik. Co tě spojuje s tvou zemí a dává ti pocit, že je tvoje? Co ti dává pocit identity a sounáležitosti? Jsou to samozřejmě hmotné věci - kde žijete, kde jste se narodili, kde bydlí vaše rodina a přátelé. Ale předpokládám, že v pozadí těchto praktických aspektů jsou všechny ostatní věci, o kterých nepřemýšlíte, které považujete za samozřejmé. Hudba, literatura, humor, umění, film a televize - všechny ty abstraktní kameny identity, které tvoří pojítko mezi tebou a tvou zemí. Ptám se proto, že důsledkem otázky "co dělá národ národem?" je "co ho vymazává?". A to, co se odehrává v Gaze, činí tuto otázku naléhavou. Protože vedle hrůz smrti a vysídlení se děje ještě něco jiného - něco existenciálního, zřídkakdy přiznaného a potenciálně nezvratného. https://blisty.cz/art/116700-co-znamena-vymazat-narod-kulturu-identitu-gaza-nas-o-tom-zacina-informovat.html JAKÁ ASI BUDE REAKCE AMERICKÉHO HÝKAJÍCÍHO OSLA, PROAMERICKÉHO UDAVAČE A ARCHITEKTA SOCIALISMU?
  • Zdeněk Gryc  | 18.12.2023 22:07  | Reagovat
    Beran + Vladimír Havlíček Že by zase hoax? ANO. Rusko má pravdu. Toto je pravda. Varovalo, křičelo, žádalo, abyste mu už neutahovali smyčku kolem krku. OSM LET OBČANSKÉ VÁLKY NA DONBASU¨ https://donbas.cz/
  • Svatopluk Beran  | 19.12.2023 06:32  | Reagovat
    Osum let války ukrajinských BANDEROVSKÝCH NACIONALISTŮ-AZOVÁKŮ, POHROBKŮ UKRAJINSKÝCH FAŠISTŮ SPOLUPRACUJÍCÍCH S NĚMECKÝM FAŠISMEM NA VRAŽDĚNÍ ŽIDŮ, ČECHŮ, POLÁKŮ, RUSŮ ZA 2sv NA UKRAJINĚ. KTEŘÍ SI PŘED ROKEM 2014, PO ZAPALCENÍ A VYŠKOLENÍ Z USA ROZHODLI V MENŠINOVÉM STAVU OPROTI OSTATNÍM UKRAJINCŮM UDĚLAT NA UKRAJINĚ AMERICKÝ PUČ PROTI LEGÁLNÍ VLÁDĚ PŘED VOLBAMI. UKRAJINA, STEJNĚ TAK JAKO MY, POLSKO, RUMUNSKO, BULHARSKO, MAĎARSKO, MĚLY VEDLE RAKOUSKA, FINSKA, ŠVÉDSKA, NORSKA ZŮSTAT NEUTRÁLNÍ A ODDĚLIT TÍM DVA MOCENSKÉ KAPITALISTICKÉ SVĚTY A NE ZATAHOVAT VRAŽDÍCÍ AMERICKOU BESTIÁLNÍ ARMÁDU DO STŘEDU EVROPY. DÁVNO UŽ MĚLY USA Z EVROPY ODEJÍT. JEJICH DOMOVINA JE NA DRUÉM KONCI SVĚTA. JEJICH HNUS V ZAKLÁDÁNÍ VÁLEK A LIDSKÉHO NEŠTĚSTÍ PO CELÉM SVĚTĚ V ZÁJMU SVÉHO BOHATSTVÍ MUSÍ SKONČIT, JEJICH ODCHODEM TUDY KUDY PŘIŠLI - TEDY PŘES OMAHU A NESMÍ JIM V TOM BÝT DÁVÁNY ŽÁDNÉ PŘEKÁŽKY. EVROPA BEZ TERORISTŮ, PROVOKATÉRŮ A EXTREMISTŮ Z USA A BUDE V EVROPĚ KLID NA SVOBODNÉ A VÝHODNÉ OBCHODOVÁNÍ EVROPY S CELÝM SVĚTEM.
  • Svatopluk Beran  | 19.12.2023 06:47  | Reagovat
    Zdeněk Gryc napsal: Pátek, 8. 12. 2023 (23:54) Historický fakt, Stalin při oslavách na tribuně, stál na stoličce. ———————————————————————----------------- HROZNĚ DŮLEŽITÁ INFORMACE OD ARCHITEKTA SOCIALISMU O ČLOVĚKU, KTERÝ JE UŽ 70 LET MRTVÝ K POROVNÁNÍ S NAŠÍM DNEŠNÍM PŘEDSEDOU SENÁTU VYSTRČILEM. NÁM BRÁNÍ DNES V SLUŠNÉM A MORÁLNÍM ŽIVOTĚ PŘESEDA ČESKÉHO SENÁTU VYSTRČIL ,ROZDAVAČ KLÍČŮ VRAŽDÍCÍ ZEMI USA, Z DRUHÉHO KONCWE SVĚTA A POLOVIČNÍ ČÍŇAN, OPĚT Z DALŠÍHO KONCE SVĚTA VYSTRČIL S NAPOLEONSKÝM KOMPLEXEM, NE 70 LET NEEXISTUJÍCÍ ČLOVĚK. DNEŠNÍ DESTRUUJÍCÍ OBČAN ČESKOU REPUBLIKU A SEDMDESÁT LET MRTVÝ DIKTÁTOR. TO JE TEDA SAKRA CHYTREJ DŮVOD.
  • Jan P  | 19.12.2023 19:16  | Reagovat
    „Kdo ovládá minulost, ovládá budoucnost. Kdo ovládá přítomnost, ovládá minulost. “ ― George Orwell, 1984
  • Zdeněk Gryc  | 21.12.2023 09:12  | Reagovat
    TGM 105 let 21. prosince 1918 21. prosince 2023
  • Zdeněk Gryc  | 21.12.2023 14:36  | Reagovat
    RUD. PERNICKÝ Dr. Tomáš G. Masaryk Když v den sv. Tomáše 21. Prosince 1918 vjížděl slavnostně do Prahy první občan svobodného státu Dr. T. G. Masaryk, bylo mnoho uvítacích řečí, krásných proslovů a mezi nimi i srdečně zahovořil k panu presidentu prostý, tvrdý Valach, Masarykův volič z Valašska, Čeněk Janík. "Tatíčku náš milý, náš pane presidente! Došli jsme z chudobného horského kraje z Tvého volebního okresu, abychom tě přivítali. Jednou prý Valaši putovali o vánocích k božskému děťátku, aby uvítali vykupitele, my dnes o vánocích jdeme k Tobě, k druhému otci národa, po prvním Palackém, který se též narodil v našem kraji, abychom v Tobě uvítali našeho osvoboditele. Neměj za zlé, ale vem si první od nás v naší zlaté Praze chléb a sůl podle starého našeho zvyku. Tobě i nám pro štěstí!" A bylo opravdu pro štěstí. Kéž by dlouho nám ještě byl živ, abychom ve zdravé, silné a kvetoucí republice mohli se dočkat spolu s ním trvalého štěstí naší milé vlasti a spokojenosti i míru našeho národa. Buď zdráv, buď zdráv, presidente, buď nám zdráv! ---------------------------- Rudolf Pernický (1. července 1915, Krhová – 21. prosince 2005, Praha) byl československý voják, příslušník československé zahraniční armády působící během druhé světové války ve Velké Británii, velitel výsadku Tungsten. Byl též prvním předsedou Konfederace politických vězňů.¨ -----------------------------
  • Zdeněk Gryc  | 21.12.2023 20:07  | Reagovat
    Komentáře k blogu ilustrují podněcování k nenávisti: Svatopluk Beran napsal: Pondělí, 18. 12. 2023 (20:54) „JAKÁ ASI BUDE REAKCE AMERICKÉHO HÝKAJÍCÍHO OSLA, PROAMERICKÉHO UDAVAČE A ARCHITEKTA SOCIALISMU?“
  • jihlavák  | 22.12.2023 07:26  | Reagovat
    „Jednou si donesu pistol, a bude.“ Tato slova měl o přestávce před asistentkou pedagoga procedit patnáctiletý vnuk jednoho z předních českých politiků. Incident se stal před dvěma týdny na jedné ze základních škol na Jihlavsku. Zdroj: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/skola-jihlava-pistole-vyhruzka-vysocina-politik-policie.A231027_101302_jihlava-zpravy_mv Přední český politik nyní na FB píše o zděšení a bolesti. Jsou to paradoxy.
  • Svatopluk Beran  | 22.12.2023 08:29  | Reagovat
    Zdeněk Gryc napsal: Čtvrtek, 21. 12. 2023 (20:07) Komentáře k blogu ilustrují podněcování k nenávisti: Svatopluk Beran napsal: Pondělí, 18. 12. 2023 (20:54) „JAKÁ ASI BUDE REAKCE AMERICKÉHO HÝKAJÍCÍHO OSLA, PROAMERICKÉHO UDAVAČE A ARCHITEKTA SOCIALISMU?“ ------------------------------------------------------------------- Podporovatel a tolerovatel amerických válek i amerického školního vraždění se opět projevil. Nijak neodsuzuje AMERICKÝ PUČ NA UKRAJINĚ, nijak mu nevadí ŽIDOVSKO-SIONISTICKÁ VENDETA A GENOCIDA NA PALESTINCÍCH V PALESTINĚ a okupovaných územích PALESTINY DNEŠNÍMI ŽIDY. Nijak neodsuzuje řádění NĚMECKÝCH FAŠISTŮ V V BÝVALÉM SOVĚTSKÉM SVAZU, nijak mu nevadí masové vraždění v amerických školách a supermarketech, dnes přenosných například i Dahelgréna do ČESKÉ REPUBLIKY. VRAŽDÍCÍ PRINCIP AMERIKANISMU A DIVOKÉHO ZÁPADU PŘENÁŠENÝ DO EVROPY A VČEREJŠKEM I DO ČESKÉ REPUBLIKY, JAKO BY PRO NĚJ NEEXISTOVAL. TAK TENTO ČLOVĚK BUDE NA MNE UKAZOVAT JAKO NA OSOBU ŠÍŘÍCÍ NENÁVIST? JÁ TU NAROZDÍL OD ČESKÝCH MEDIÍ, ČESKÝCH POLITIKŮ A PODOBNÝCH JAKO JE GRYC, PŘESNĚ UKAZUJI KDE JE NA SVĚTĚ DNEŠNÍ PROBLÉM A ODKUD PRAMENÍ PŘES BYZNIS A OBCHOD DNEŠNÍ SVĚTOVÉ ZLO. VČERA ŽÁČEK - ČLOVĚK Z ÚSTAVU PRO STUDIUM TOTALITY ŘEKL, ŽE VČEREJŠÍ PSYCHICKY NARUŠENÝ ČESKÝ STUDENT, JE SVÝM SKUTKEM PROPOJEN S HAMÁSEM. TEN HLUPÁK A DNEŠNÍ POSLANEC ODS Z ÚSTAVU PRO STUDIUM TOTALITY, STEJNĚ JAK ZDEJŠÍ ARCHITEKT SOCIALISMU VIDLEMI PŘEHAZUJE A ZAMĚŇUJE SKUTEČNOSTI. NEUKÁŽE NA BESTIALITU DESETILETÍ TRVAJÍCÍCH MASOVÝCH VRAŽD NA AMERICKÝCH ŠKOLÁCH A UNIVERSITÁCH A SROVNÁVÁ VČEREJŠÍ DĚSIVOU SITUACI (PŘESNĚ TOTOŽNOU S VRAŽDĚNÍM V USA NA ŠKOLÁCH A UNIVERSITÁCH) S DESETILETÍ TRVAJÍCÍ TERORISTICKO- SIONISTICKO-ŽIDOVSKOU OKUPACÍ BÝVALÉHO BRITSKÉHO MANDÁTU PALESTINY A PALESTINSKÉHO STEJNĚ KRUTÉHO ODBOJE. TEDY PROPAGANDISTICKY BYRNYES-GEBLSOVSKY ZAMĚŇUJE VÁLKU MEZ DVĚMA ZEMĚMI S TYPICKÝM AMERICKÝM ŠKOLNÍM TEROREM.
  • Zdeněk Gryc  | 22.12.2023 10:10  | Reagovat
    Blog: ZLO Autor: Roman Podrázský – Wikipedie https://cs.wikipedia.org/wiki/Roman_Podrázský Meditační zahrada v Plzni – Památník obětem zla ----------------------------------------------------- Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU.
  • Zdeněk Gryc  | 22.12.2023 10:14  | Reagovat
    Pondělí, 4. 12. 2023 (15:44) Zdraví Vladimír Havlíček 1.12.2023 ——————- Ale abych ukojil vaši zvědavost, příkladem ukrajinské architektury je foto průčelí rodinného domu ve tvaru velkého hákového kříže. —————— Nejenom architekti by ocenili odkaz, nebo vložení průčelí rodinného domu ve tvaru velkého hákového kříže. ————– Děkuji, už se na foto těším, pošlete JAK-KOLI
  • Zdeněk Gryc  | 22.12.2023 10:35  | Reagovat
    "STÁLE A DOKOLA" 1. Jan P říká: Čtvrtek, 23. 11. 2023 v 20:38 upravit Pane bývalý „komunistický“ architekte Gryci, není žádné tajemství, že jste byl celý dospělý život připosraný poskok/udavač a taky náboženský fanatik: Do roku 89 kariérní architekt okresního formátu a oddaný poskok bolševiků. Po roce 89 poskok/propagandista zbrojařů, evropské a americké oligarchie. Na životech běžných Ukrajinců vám záleží asi jako na těch palestinských. Jan P říká: Čtvrtek, 23. 11. 2023 v 21:02 upravit Tak hlavně, že vás pane Gryci ti „zlí“ bolšani tu VŠ vystudovat nechali…mohl jste nerušeně budovat profesní kariéru architekta. Modlit vás u toho taky nechali. Žádný těžký disidentský život s mizerným důchodem jako „Charlie“ Soukup.
  • Svatopluk Beran  | 22.12.2023 10:37  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU. ------------------------------------------------------------------- OTISKNI CELÝ KONTEXT A NEVYTAHUJ JEN SVÉ BRAYNES-GEBLSOVSKÉ MANIPULACE SE SKUTEČNOSTÍ, AŤ JE VIDĚT TVÉ TOLEROVANÉ AMERICKÉ ZLO NA UKRAJINĚ, V PALESTINĚ, V IRÁKU A KDEKOLIV VE SVĚTĚ VŮBEC. https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/watch-israeli-children-sing-we-will-annihilate-everyone-gaza
  • Zdeněk Gryc  | 22.12.2023 10:43  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Středa, 21. 12. 2022 v 9:37 JE NESKUTEČNĚ ÚŽASNÉ, AŽ POBAVUJÍCÍ , JAK MÁ ARCHITEKT SOCIALIZMU GRYC SYSTEMATICKY PO VZORU STB ULOŽENÉ ZÁZNAMY O TĚCH KDO S NÍM NESOUHLASÍ A DISKUTUJÍ. TO JE DOSLOVA RADOST SLEDOVAT TOHOTO STÉBAKA, JAK VYTAHUJE ZE SVÉHO ARCHIVU ZÁZNAMY. TO UŽ SNAD NEMŮŽE BÝT ANI VLASTNÍ INICIATIVA, NÝBRŽ VYŠKOLENÝ STEJNĚ JAKO PAVEL, KOMUNISTICKÝ ZPRAVODAJEC. JE MOŽNÉ ŽE GRYC U TOHO ONANUJE? MOŽNÁ I V TOMTO JEHO VĚKU SE TÉTO LIDSKÉ ČINNOSTI MEZE NEKLADOU.
  • Svatopluk Beran  | 22.12.2023 10:47  | Reagovat
    AMERICKÁ BESTIALITA NA CIVILISTECH, PŘIČEMŽ ÚZEMÍ USA A CIVILISTI V USA NEBYLI NIKDY ZVÍŘECKY LIKVIDOVÁNI JAK CIVILISTÉ V BÝVALÉM SSSR NĚMECKÝMI FAŠISTICKÝMI TAK I UKRAJINSKÝMI-FAŠISTICKÝMI BANDEROVSKÝMI VOJSKY. https://www.stoplusjednicka.cz/lovci-lebek-valecne-zlociny-americkych-vojaku-behem-valky-v-tichomori
  • Svatopluk Beran  | 22.12.2023 10:49  | Reagovat
    https://www.denik.cz/ze_sveta/americti-vojaci-zabijeli-20100910.html
  • Svatopluk Beran  | 22.12.2023 10:55  | Reagovat
    https://zoom.iprima.cz/zajimavosti/vrah-kevin-dahlgren-197635?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=867820&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
  • Svatopluk Beran  | 22.12.2023 10:57  | Reagovat
    https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lka_v_Ir%C3%A1ku Rozkazy „Frago 242“ Na jaře roku 2004 byly vydány tzv. fragmentární rozkazy (fragmentary orders) – Frago 242. Díky nim nemusely koaliční jednotky hlásit a vyšetřovat jakákoliv násilí páchané americkými a iráckými vládními jednotkami na civilních osobách. Toto násilí zahrnovalo i znásilňování a extrémně ohavná mučení s výsledkem zohavení i zabití mučených obětí.
  • Svatopluk Beran  | 22.12.2023 10:59  | Reagovat
    https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/313405/osvoboditele-zapadni-vojaci-znasilnili-po-valce-statisice-zen-tvrdi-nemecka-historicka.html
  • Svatopluk Beran  | 22.12.2023 11:07  | Reagovat
    Třetinu znásilnění mají na svědomí západní vojáci Ze zhruba 860 000 znásilněných Němek připadá podle autorčina výpočtu asi třetina (270 000) na západní vojáky: zhruba 180 000 jich znásilnili Američané, 50 000 Francouzi, 30 000 Britové. Sověti mají podle ní na svědomí nejméně 590 000 znásilnění, zatímco až dosud se mělo za to, že sovětští vojáci asi znásilnili mezi jedním až dvěma miliony žen. JE TO ŠÍLENÉ, ALE NĚJAKÝM ODPORNÝM ZPŮSOBEM SE VYROVNÁVALY BRITOVÉ, FRANCOUZI A RUSOVÉ S FAŠISTICKÝM ŘÁDĚNÍM VE SVÝCH ZEMÍCH. S ČÍM SE TO ALE VYROVNÁVALI V EVROPĚ AMERIČTÍ VOJÁCI ZNÁSILNĚNÍM 180 TISÍC NĚMECKÝCH ŽEN? S ČÍM SE TYTO AMERICKÉ BESTIE VYROVNÁVALI? CHÁPEŠ TO GRYCI, KDYŽ JEŠTĚ JEDNORÁZOVĚ UPÁLILY TŘIKRÁT STO TISÍC JAPONCŮ CIVILISTŮ A PŘITOM CIVILNÍ OBĚTI NA SVÉM ÚZEMÍ NEMĚLI ŽÍDNÉ? S ČÍM SE TO VYROVNÁVALI?
  • Jan P  | 22.12.2023 12:06  | Reagovat
    Je to blázen, hoďte na něj síť ! Zdeněk Gryc napsal: Pátek, 22. 12. 2023 (10:35) „STÁLE A DOKOLA“
  • Jan P  | 22.12.2023 12:08  | Reagovat
    20 tisíc mrtvých a Joe Biden stále odmítá výzvy k zastavení palby. Žádné množství mrtvých palestinských dětí nebude těmto krvežíznivým válečným zločincům stačit.
  • Zdeněk Gryc  | 22.12.2023 12:24  | Reagovat
    Andor Šándor: Pachatel se za něco mstil Tu společnost v dnešní době už neuzavřeme. A asi nikdo nechceme žít ve státě podobném určitým způsobem Severní Koreji. Někdy víc než technické prostředky může pomoci větší všímavost. Nejde o práskání, ale měli bychom se dívat víc kolem sebe, a pokud se někdo vyloženě chová velmi podivně a extrémně, tak je dobré na něj upozornit. Je to určitě lepší varianta než skončit na prosektuře. Zdroj: https://www.extra.cz/zpravy-andor-sandor-o-masakru-na-prazske-fakulte-tohle-normalni-clovek-neudela-ale-byla-to-jen-otazka-casu-16f16
  • Jan P  | 22.12.2023 13:47  | Reagovat
    DEMOKRACIE, NEBO ZISKY ZBROJAŘŮ? Pokud hledáte spoluviníky včerejší hrůzné vraždy, najdete je ve vládě a v parlamentu. Bezostyšně na vás totiž každý den čumí z televize, novin nebo smartphonů a smějou se vám do ksichtu. Jaké procento českých politiků je podle vás zkorumpováno výrobci zbraní? Dokážeme rozkrýt, jak je to u takové Černochové? Dokážeme vytvořit tlak na zpřísnění zbraňových zákonů? Nebo to bude typická česká zbabělost, konformita a pohodlnost? Přehledně: Jak je v Evropě upraveno právo na držení zbraně? https://www.ceska-justice.cz/2021/07/prehledne-jak-je-v-evrope-upraveno-pravo-na-drzeni-zbrane/?fbclid=IwAR1RJk9wEZr8Jky3X9VJAQQlDrAd-iq-w6x2flRywhg4FyeTPK7CDyXxAMI
  • Svatopluk Beran  | 22.12.2023 14:23  | Reagovat
    Zdeněk Gryc napsal: Pátek, 22. 12. 2023 (12:24) Andor Šándor: Pachatel se za něco mstil Tu společnost v dnešní době už neuzavřeme. A asi nikdo nechceme žít ve státě podobném určitým způsobem Severní Koreji. -------------------------------------------------------------------- NIKDY JSME JAK V SEVERNÍ KOREJ NEŽILI A ANI ŽÍT NEBUDEME. TO JSOU KECY O VĚCECH KTERÉ NEBYLY A NEJSOU U NÁS SKUTEČNOSTÍ. SKUTEČNOSTÍ JE DNEŠNÍ VRAŽEDNÁ AMERIKANIZACE EVROPY A PŘÍPADNÉ PŘIJMUTÍ AMERICKÉHO OBČANSKÉHO A STÁTNÍHO TERORISMU S VRAŽDĚNÍM KOHOKOLIV V PROSPĚCH OSOBNÍCH ZISKŮ. AMERICKÁ SVOBODA ZISKU - SCHOVÁVANÁ ZA RÁDOBY SVOBODU OBČANA, JE NA PRONCIPU VYVRAŽĎOVÁNÍ A DESTABILIZE SVĚTA DNEŠNÍM NEJDĚSIVĚJŠÍM ZLEM SVĚTA - AMERICKÝM ZLEM ZISKU A VRAŽD, V PROSPĚCH TOHOTO ZISKU. ODSUĎ ME UŽ KONEČNĚ VEŘEJNĚ TOTO AMERICKÉ ZLO A UKONČEME TUTO AMERICKOU CESTU BEZ KRVEPROLITÍ KOHOKOLIV Z KTERÉKOLIV STRANY OBCHODNÍ A LEGÁLNÍ ZÁKONNÉ SOUTĚŽE. POTŘEBUJEME JINÝ SVĚT. NE AMERICKÝ VYSPĚLÝ VRAŽDÍCÍ, NE RUSKÝ EKONOMICKY SLABÝ, NE ČÍNSKÝ EKONOMICKÝ, ALE V PODSTATĚ JEDNONÁRODNOSTNÍ. CHYBA JE SYSTÉMOVÝ AMERICKÝ NEOLIBERALISMUS ZISKU NĚKOLIKA VÝMEČNÝCH NA ÚKOR VĚTŠINY SLABŠÍCH. POTŘEBUJEME SVĚT LIDSKÝ PRO VŠECHNY OBČANY SVĚTA POSTAVENÝ NA RESPEKTU JEDNĚCH K DRUHÝM A SOLIDARITĚ. NE SVĚT NOVODOBÝCH FINANČNÍCH MAGNÁTŮ CÍSAŘŮ A CARŮ A NA DRUHÉ STRANĚ CHUDOBY VĚTŠINY.
  • Jan P  | 22.12.2023 14:54  | Reagovat
    Ale není to jen o zbraních... V Rusku jsou snad palný zbraně pro všechny krom ochranek a silových složek zakázané a kolik lidí tam páchá podobné věci... V Číně byla vlna bodavých útoků, Olga Hepnarová taky žádnou palnou zbraň nepotřebovala. Hlavní faktor je frustrace ve společnosti, patologické uctívání individualismu (jájínkové pak, když nejsou dost úspěšní provedou nějakou hrůzu), ta fotka Černochové s dlouhou zbraní u náplavy (kousek o místa činu!) je myslím signifikantní.
  • Jan P  | 22.12.2023 15:20  | Reagovat
    Co se týče "amerikanizace", kterou kriticky zmiňuje Svatopluk Beran v komentáři. Uloveno na netu: Když sledujete americké seriály pro náctileté, nelze si nevšimnout šablonovitosti hlavních hrdinů. Všichni bez výjimky jsou „cool“. Tedy, každý z nich je společensky úspěšný, správný bourák, důležitá je i dávka fyzické přítažlivosti. „Cool“ je osoba s vlastním názorem, sebejistá a dobře zapadá do kolektivu či ho dokonce vede. „Cool“ není nálepka pro Timura a jeho partu. „Cool“ může být (a často bývá) i pořádný záporák, vůdce gangu nebo cynický notorický rebel. Ten popis je trochu neurčitý. Jako správní vědci jsme se pídili po dokonalejší definici a nakonec zvítězil Bingův návrh. „Cool“ je takový člověk, který promluví ve všeobecné vřavě či hádce a ostatní mu naslouchají. Osoba, která dokáže dosáhnout v životě toho, co chce, bez zpoceného čela a utrápené snahy. Proč to tak dlouho rozpatlávám? Protože v Americe musíte být „cool“, abyste byli úspěšní. Není to jen vliv médií, co vypaluje do mozku dětí tuto mantru. Všichni, i dospělí to tak cítí. Poselství je jasné. Není nutné mít nejlepší známky ve škole. Není nutné mít nejlepší ohoz a auto (i když to výborně pomáhá k budování správného image). Je však nutné být „cool“, děj se co děj. Kdo nezapadne, je „looser“. Ztracenec, poraženec, odpadlík. Ten, na koho v životě nic nečeká. S krutou jasností je od prvních let na high school zřejmé, kdo je vyvolený a kdo to někam dotáhne. Kdo bude modelka či bankéř a kdo půjde čistit hajzly. Ve škole vzniknou kasty, mezi kterými je přestup stejně nemožný, jako v hierarchii indické společnosti před nástupem dvacátého století. Vyvolená zlatá mládež se odtahuje a štítí ostatních, jako by byli nakaženi leprou. ... Pochybuji, že se dá prodej a vlastnictví zbraní v Americe zredukovat natolik, jako u nás za socíku. Rozhodně ne v blízké budoucnosti. Proto se dají očekávat další výstřely na amerických školách. Odstranit vlastní příčinu, tedy nenávist, ponížení a separaci studentů, nepůjde snadno. V tom totiž spočívá sama podstata společenského výběru. Amerika je založena na „cool“ lidech. Změnit definici, kdo je „cool“, a dát šanci i odpadlíkům je mnohem těžší, než zabavit Texasanům jejich pušky. http://interkom.vecnost.cz/1999/19990859.htm
  • Zdeněk Gryc  | 22.12.2023 15:44  | Reagovat
    „Cool“ je osoba s vlastním názorem, sebejistá ------------------------------------------------------ Svatopluk Beran napsal: Pondělí, 18. 12. 2023 (20:54) JAKÁ ASI BUDE REAKCE AMERICKÉHO HÝKAJÍCÍHO OSLA, PROAMERICKÉHO UDAVAČE A ARCHITEKTA SOCIALISMU?
  • Jan P  | 22.12.2023 16:58  | Reagovat
    Floridský útočník vraždil stejným typem zbraně, s jakým pózovala Jana Černochová https://denikreferendum.cz/clanek/27069-floridsky-utocnik-vrazdil-stejnym-typem-zbrane-s-jakym-pozovala-jana-cernochova?fbclid=IwAR0jIQmbCcEbVIJNAqJiU6banwYnl95AdM_Wry4jtFt4neYgPy7a4lnnr-w
  • Jan P  | 22.12.2023 17:33  | Reagovat
    „Policii chybělo pár dní.“ Vrah z fakulty byl mezi podezřelými z Klánovic. Zřejmě ale přednost u policie dnes mají dezinformátoři a Putinovi příznivci, pak odpůrci kyjevského totalitního režimu a potom kritici vlády, že pane Gryci. https://www.echo24.cz/a/HsY2A/zpravy-domaci-masakr-na-univerzite-strelba-praha-vrazda-klanovicky-les-podezrely-identita-policie
  • Jan P  | 22.12.2023 18:30  | Reagovat
    "Nejsem proti policii, jen se jich bojím." A. Hitchcock Dobrou noc
  • Jan P  | 22.12.2023 18:31  | Reagovat
    "Nejsem proti policii, jen se jich bojím." A. Hitchcock Dobrou noc
  • jihlavák  | 22.12.2023 20:06  | Reagovat
    https://twitter.com/jana_cernochova/status/1736465154626175230 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1693749977322650&set=t.100057994750811&type=3
  • jihlavák  | 22.12.2023 20:07  | Reagovat
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1693749977322650&set=t.100057994750811&type=3
  • jihlavák  | 22.12.2023 20:11  | Reagovat
    https://twitter.com/jana_cernochova/status/1736465154626175230
  • Svatopluk Beran  | 25.12.2023 12:42  | Reagovat
    JINAK ŽIDOVSKÁ GENOCIDA NA PALETINSKÝCH CIVILISTECH I NA ŠTĚDRÝ DEN STÁLE POKRAČUJE !!!!!!!!!! ,,opatřením k minimalizaci škod na civilním obyvatelstvu,, Na Štědrý večer Izraelci vyvraždili 78 lidí v uprchlickém táboře Maghazi. JAK JSEM JIŽ UVÁDĚLMNOHOKRÁT, TOTO DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉ BARBARSTVÍ VÁLEČNÝCH HROMADNÝCH ZLOČINŮ A VRAŽDĚNÍ CIVILISTŮ NAHÁNĚNÍM Z JEDNOHO MÍSTA PŘEBYTKU PALESTINSKÝCH CIVILNÍCH MRTVOL NA MÍSTA NEDOSTATKU CIVILNÍCH PALESTINSKÝCH MRTVOL, A TO I O SVÁTCÍCH VÁNOČNÍCH, DÁLE POKRAČUJE. SVĚT ALE V POHODĚ SLAVÍ SVÁTKY SPASITELE DÁL. JEN V MÍSTECH TÉTO POHÁDKY ŽIDÉ OPĚT PO DVOU TISÍCÍCH LETECH LIKVIDUJÍ I ,,DĚTSKÁ NEVIŇÁTKA, PODLE SVÉ ŽIDOVSKÉ TRADICE. JSEM PŘESVĚDČEN ŽE JEŽÍŠ KRISTUS VĚDĚL PROČ KONVERTOVAT OD ŽIDOVSKÉ ZLOČINNOSTI. LIDSKÁ BESTIALITA ŽIDŮ NA PALESTINSKÝCH ÚZEMÝCH I O ŠTĚDRÉM DNI JE NA ZAČÁTKU TŘETÍHO TISÍCILETÍ DOSLOVA NESKUTEČNÁ. https://blisty.cz/art/116798-na-stedry-vecer-izraelci-vyvrazdili-78-lidi.html ZBÝVÁ JEN OTÁZKA - MAJÍ BÝT DO VŠECH BETLÉMŮ SVĚTA PŘIDÁNA LETADLA A TANKY S ŽIDOVSKOU HVĚZDOU A POSTAVIČKY PASTÝŘŮ A ŘEMESLNÍKŮ KOLEM BETLÉMA, POLOŽIT, K UCTĚNÍ DVACETI TISÍCŮ VYVRAŽDĚNÝCH CIVILNÍCH OBYVATEL DNEŠNÍ DAVIDOVOU HVĚZDOU?
  • Svatopluk Beran  | 25.12.2023 12:59  | Reagovat
    Štědrovečerní kázání z Betléma: Kdyby se měl Ježíš narodit dnes, narodil by se pod sutinami. Kristus pod sutinami. Jsme rozzlobení. Jsme zlomení. Místo toho, aby to byl čas radosti, my truchlíme. Máme strach. Více než 20 000 mrtvých. A stále jsou lidí pod troskami. Téměř 9000 dětí zabito těmi nejbrutálnějšími způsoby. Den za dnem. 1,9 milionu vysídlených, statisíce zničených domů. Gaza, jak ji známe, už neexistuje. Je to vyhlazení. Je to genocida. Svět se dívá. Církve se dívají. Obyvatelé Gazy posílají živé záběry své vlastní popravy. Možná to svět zajímá. Ptáme se zde: Mohl by to být náš osud i v Betlémě a Ramalláhu? Je to i náš osud? Trápí nás mlčení světa. Vůdci takzvaného svobodného světa se řadí jeden za druhým, aby dali zelenou této genocidě na zajatém obyvatelstvu. https://blisty.cz/art/116797-stedrovecerni-kazani-z-betlema-kdyby-se-mel-jezis-narodit-dnes-narodil-by-se-pod-sutinami.html SVOBODNÝ, AMERICKOU VEDENÝ JEDNOMILIARDOVÝ SVĚT, SE PO AMERICKU ZVYKÁ NA NEAMERICKÉ MRTVOLY VE SVĚTĚ, JAKO NABĚŽNOU SOUČÁST AMERICKÉHO OBCHODNÍHO ŘÁDĚNÍ PO SVĚTĚ SVĚTA A DNES I SOUČÁST NAŠEHO ŽIVOTA. ČERNOCHOVÁ, VYSTRČIL, FIALA, LIPAVSKÝ, RAKUŠAN, I TA ZBYLÁ PIRÁTSKÁ A LIDOVECKÁ SMEČKA ČESKÝCH POLITIKŮ SE DÁL HRBÍ POD BIČEM AMERICKÉHO OBCHODNÍHO OTROKÁŘSTVÍ A MLČÍ K ŽIDMI PÁCHANÉ GENOCIDĚ NA PALESTINSKÝCH VÝSOSTNÝCH ÚZEMÍCH.
  • Svatopluk Beran  | 25.12.2023 13:05  | Reagovat
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mass_shootings_in_the_United_States_in_2023 Seznam masových střeleb ve Spojených státech v roce 2023. Toto je seznam masových střeleb, které se odehrály ve Spojených státech v roce 2023 . Hromadné střelby jsou incidenty, při kterých se obětí násilí souvisejícího se střelnou zbraní stane několik lidí, konkrétně pro účely tohoto článku celkem čtyři nebo více obětí. Při 559 střelbách bylo k 30. listopadu zabito celkem 660 lidí a dalších 2330 lidí bylo zraněno. DEFINICE Používá se několik různých kritérií pro zařazení; neexistuje žádná obecně přijímaná definice. Gun Violence Archive , nezisková výzkumná skupina, která sleduje střelby a jejich charakteristiky ve Spojených státech, definuje hromadnou střelbu jako incident, při kterém jsou čtyři nebo více lidí, s výjimkou pachatelů, zastřeleni najednou. umístění zhruba ve stejnou dobu. Kongresová výzkumná služba poskytuje definici čtyř nebo více zabitých.
  • Jan P  | 25.12.2023 13:26  | Reagovat
    Tohle je usvědčující důkaz. New York Times: Izrael použil 2000 librové bomby v oblastech, které označil jako bezpečné pro evakuaci civilistů, nejméně 200krát. "Naše vyšetřování naznačuje, že i pro ty, kteří dodržují každý evakuační příkaz nebo doporučení, nebylo nalezeno žádné bezpečí ve válečné zóně, která je pro civilisty nebezpečnější než kterákoli v nedávné historii." Stručně řečeno, izraelská armáda lhala o snaze minimalizovat smrt civilistů od začátku války. Tyto bomby by mohly zabít lidi až 300 yardů od místa, kde dopadly.
  • Jan P  | 27.12.2023 08:56  | Reagovat
    100% "USA jsou země třetího světa, která má milion lidí žijících na ulicích a žádnou zdravotní péči pro chudé - to v kombinaci s historií genocidy, otroctví a podporování fašistických režimů znamená, že nemá žádnou morální autoritu být policistou planety Země... "
  • Zdeněk Gryc  | 27.12.2023 17:18  | Reagovat
    Jan P napsal: Středa, 27. 12. 2023 (8:56) 100% ---------------------------- Zaměřená podobně jako… ---------------------------- KDO ZAPŘÍČINIL KRIZI NA HRANICÍCH UKRAJINY, prosím přečtěte si to všichni , bez ohledu jestli se o politiku zajímate nebo ne. Situace se týká nás všech. Pro vyrovnanost. Tak se věci mají. Žádné ruské trolení. Jsme obětí něčeho, čemu se nedá bránit. V.H ----------------------- Také se nedá bránit politickému školiteli: „ PRO VYROVNANOST „ v nevyžádaném mailu s vloženým HOAX „rádo-by“ ukrajinském domu s hákovým křížem. --------------------------------------- Jan P napsal: Středa, 27. 12. 2023 (8:56) 100% „USA jsou země třetího světa, která má milion lidí žijících na ulicích a žádnou zdravotní péči pro chudé. ------------------------------------------ ZDRAVOTNICTVÍ V USA a v CZ někdy později a podrobněji na uzavřeném BLOGU JL
  • Zdeněk Gryc  | 27.12.2023 17:29  | Reagovat
    PS. "pro vyrovnanost", aby nebylo vytrženo z kontextu: ---------------------------------------------- KDO ZAPŘÍČINIL KRIZI NA HRANICÍCH UKRAJINY, prosím přečtěte si to všichni , bez ohledu jestli se o politiku zajímáte nebo ne. Situace se týká nás všech. Tento projev amerického, vojenskopolitického analytika Georga Freemana z roku 2015, tedy rok po Majdanu na Ukrajině, by si měl poslechnout každý, kdo dosud nepochopil záměry a taktiku USA k ovládnutí světa!!! Bohudík Rusko jim stojí v cestě. Přesně takto se to děje !!! P Ne Rusko ale USA zapříčinilo současnou krizi, svou snahou ovládat svět bez ohledu na všechno , (války, rozvrat států, mrtvoly, bída, neštěstí ) . Samé kecy o svobodě a demokracii, je to jenom propaganda a zástěrka pro BLBEČKY, které tomu chtějí věřit a oni tomu věří, protože si nechali vymýt mozky lživou propagandou o nastolování svobody a demokracie ve světě. Kdyby rento projev dnes zveřejnila naše ČT, asi by si mnoho lidí opravilo svůj názor na to, o co se na hranicích Ukrajiny děje a hlavně proč se tak děje. Lehce by určili viníka této nebezpečné situace. Ukrajina, co EU podporuje !!! Pro vyrovnanost. No toto je ukážka časti demokratických síl na Ukrajine. Nuž a pre tých, ktorí túto skutočnosť nechcú vidieť, je to hoax...
  • Zdeněk Gryc  | 27.12.2023 18:21  | Reagovat
    ZDRAVOTNICTVÍ V USA a v CZ někdy později a podrobněji na uzavřeném BLOGU JL ------------------------------------------------------------ Přes 70 let intenzivního zemědělství mělo negativní vliv na podobu naší přírody. Bez šetrnějšího obhospodařování půdy půjde situaci napravit jen těžko. Zemědělsky obdělávané plochy dnes tvoří více než polovinu našeho území. Na jejich podobě se negativně podepsala kolektivizace v padesátých letech minulého století. Statky a malá pole tehdy nahradily dlouhé lány kukuřice, řepky či pšenice. S malými poli zmizely také remízky, meze a stromořadí. Průměrná velikost obdělávaného kusu půdy se zvýšila desetinásobně. Zemědělci se soustředili hlavně na produktivitu a výnos, s čímž se pojilo i nadměrné používání pesticidů a umělých hnojiv. TAKÉ AUREOMYCIN PRO PRASÁTKA
  • Jan P  | 27.12.2023 19:47  | Reagovat
    Putin demilitarizuje a denacifikuje Ukrajinu, Netanjahu, Biden, demilitarizuje a deradikalizuje Gazu.
  • Zdeněk Gryc  | 27.12.2023 20:36  | Reagovat
    "PRO VYROVNANOST" ------------------------- Jan P napsal: Středa, 27. 12. 2023 (19:47) Putin ¨ demilitarizuje a denacifikuje Ukrajinu, Netanjahu, Biden, demilitarizuje a deradikalizuje Gazu.
  • Zdeněk Gryc  | 27.12.2023 20:48  | Reagovat
    PS. - převzato: Kdyby rento projev dnes zveřejnila naše ČT, asi by si mnoho lidí opravilo svůj názor na to, o co se na hranicích Ukrajiny děje a hlavně proč se tak děje. Lehce by určili viníka této nebezpečné situace. Ukrajina, co EU podporuje !!! Pro vyrovnanost. No toto je ukážka časti demokratických síl na Ukrajine. Nuž a pre tých, ktorí túto skutočnosť nechcú vidieť, je to hoax…
  • Jan P  | 27.12.2023 20:54  | Reagovat
    Pokud nevěříme ve svobodu projevu pro lidi, kterými pohrdáme, nevěříme v to vůbec. - Noam Chomsky Zdeněk Gryc napsal:...
  • Zdeněk Gryc  | 27.12.2023 21:55  | Reagovat
    Noam Chomsky ----------------------- ANONYM "PRO VYROVNANOST" Jan P napsal: Středa, 27. 12. 2023 (20:54) --------------------------------------- Josef Jelinek šéfredaktor Jihlavských listů „Hodil se do rozbouřené doby začátku devadesátých let, a protože byl rozený psavec, pomohl Jihlavským listům v jejich obnoveném rozjezdu, „Jožka se pak stal šéfredaktorem, a protože byl člověkem, který nade vše miloval svobodu a naprostou nezávislost, vedl noviny podle svého volnomyšlenkářství,“ „Dokázal se ale svých kolegů zastat, když byli neprávem napadáni. Anonymy házel do koše.“ ----------------------------- BBC: "DOBROU NOC A PEVNOU NADĚJI" + V NOVÉM ROCE 2024 přeje: Ing. arch. Zdeněk Gryc
  • Svatopluk Beran  | 28.12.2023 08:30  | Reagovat
    Zdeněk Gryc napsal: Středa, 27. 12. 2023 (18:21) Přes 70 let intenzivního zemědělství mělo negativní vliv na podobu naší přírody. Bez šetrnějšího obhospodařování půdy půjde situaci napravit jen těžko. Zemědělsky obdělávané plochy dnes tvoří více než polovinu našeho území. Na jejich podobě se negativně podepsala kolektivizace v padesátých letech minulého století. Statky a malá pole tehdy nahradily dlouhé lány kukuřice, řepky či pšenice. S malými poli zmizely také remízky, meze a stromořadí. Průměrná velikost obdělávaného kusu půdy se zvýšila desetinásobně. Zemědělci se soustředili hlavně na produktivitu a výnos, s čímž se pojilo i nadměrné používání pesticidů a umělých hnojiv. ----------------------------------------------------------------- INTENZIVNÍ ZEMĚDĚLSTVÍ PROVOZOVANÉ V USA KTERÉ ZAPŘÍČINILO PRACHOVÝMI BOUŘEMI ODVÁTÍ ZEMĚDĚLSKÉ PŮDY A ÚPRK OBYVATELSTVA Z DŮVODU HOLÉHO PŘEŽITÍ Z ÚZEMÍ OKLAHOMY Z DŮVODŮ INTENZIVNÍHO ZEMĚDĚLSTVÍ. OKLAHOMA https://www.czech.wiki/wiki/Oklahoma TAKÉ AUREOMYCIN PRO PRASÁTKA Během velké hospodářské krize se lidé snažili skomírající hospodářství zachránit intenzivním zemědělstvím. Drasticky se snažili využít každý kousek půdy, což vedlo k neekologickému obdělávání půdy, bez přihlédnutí k přírodním podmínkám. Velké bouře, které ve třicátých letech postihly USA, zapříčinily, že většina špatně obdělávané půdy byla erodována. Nastal masivní odchod obyvatelstva ze země. Toto období se nazývá - DUST BOWL - Tato bídná doba je dobře zachycena na fotografiích Dorothey Langeové. Špatné hospodaření s půdou se rovněž stalo předmětem románu Hrozny hněvu od Johna Steinbecka, který tehdejší politici kritizovali jako „neobjektivní“. V roce 1830 sloužila Oklahoma jako hlavní cíl politiky přesídlení indiánských kmenů. Směřovaly sem tisíce Indiánů z přímořských a severních oblastí. Představitel a tvůrce této politiky byl Andrew Jackson. Po této nucené deportaci, kdy bylo mnoho Indiánů zabito, se toto území stalo výhradně indiánským. Mezi nejznámější a zároveň největší kmeny, jež byly na toto území přesídleny, patří Delavarové pocházející ze severovýchodu USA, Kajovové, Komančové a v neposlední řadě Čerokíové, Čoktóové, Čikasóové, Potokové a Seminolové, kteří jsou také známi jako Pět civilizovaných kmenů, protože přejali zvyky a náboženství bílých kolonizátorů. Vybudovali města jako Tulsa, Tahlequah a Muskogee. Ta byla největšími městy ve státě.
  • Svatopluk Beran  | 28.12.2023 08:32  | Reagovat
    DUST BOWL A AMERICKÉ INTENZIVNÍ ZEMĚDĚLSTVÍ https://www.czech.wiki/wiki/Dust_Bowl Dust Bowl („prachová mísa“), známé také jako Dirty Thirties („špinavá třicátá“), bylo období silných prachových bouří, které způsobily obrovské ekologické a zemědělské škody v amerických a kanadských prériích ve 30. letech 20. století. Příčinou byly nevhodné zemědělské metody a sucho, které se objevilo v letech 1934, 1936 a 1939-40. Některé oblasti trpěly suchem nejméně osm let. V desetiletích, která předcházela prachovým bouřím, farmáři v oblasti Velkých planin používali intenzivně hlubokou orbu. Tato zemědělská metoda vytlačila původní, hluboko zakořeněné trávy, které dokázaly udržet půdu a vlhkost i během období sucha a prudkých větrů. Rozšíření traktorů a kombajnů umožnilo farmářům přeměnit rychle vyprahlé pastviny (srážkový úhrn byl často menší než 250 mm/rok) na zemědělskou půdu.
  • Svatopluk Beran  | 28.12.2023 09:11  | Reagovat
    NECHUTNÁ ŽIDOVSKÁ SIONISTICKO EXPANZIVNÍ VLÁDA NAHÁNÍ PALESTINSKÉ CIVILISTY PO KLECI JMÉNEM - GAZA - JAKO ZVĚŘ. DNEŠNÍ ŽIDOVSKÁ VLÁDA, VLÁDA USA, VLÁDA ČR JSOU ODPORNOU OSTUDOU DEMOKRATICKÉ ČÁSTI TÉTO PLANETY. https://blisty.cz/art/116825-valka-mezi-izraelem-a-gazou-izraelska-armada-sdeluje-ze-rozsirila-ofenzivu-do-centralnich-uprchlickych-taboru-v-gaze.html Válka mezi Izraelem a Gazou: Izraelská armáda sděluje, že rozšířila ofenzívu do centrálních uprchlických táborů v Gaze. - Lidé v centrální Gaze popsali noční ostřelování a letecké útoky na tábory Nuseirat, Maghazi a Bureij. Izraelská armáda uvedla, že rozšířila svou pozemní ofenzívu v pásmu Gazy na hustě obydlené městské uprchlické tábory v centrální části palestinského území. Obyvatelé centrální části Gazy popsali noc ostřelování a leteckých úderů, které v úterý otřásly uprchlickými tábory Nuseirat, Maghazi a Bureij. Tábory jsou přeplněné Palestinci, jejichž rodiny uprchly během války v roce 1948, a také civilisty, kteří nedávno uprchli ze severu Gazy v počáteční fázi izraelské pozemní ofenzívy. "Rozšířili jsme boje na oblast známou jako centrální tábory," řekl v úterý na tiskové konferenci mluvčí izraelské armády Daniel Hagari, uvedla agentura Associated Press. TAKTO PODOBNĚ HONILY VLÁDY USA INDIÁNSKÉ DOMORODCE PO CELÉM JEJICH ÚZEMÍ NA SVĚADÍLU SEVERNÍ AMERIKY. DNES S PODOBNOU VEHEMENCÍ GAVERMENT USA ZÁSOBUJE I LOGISTICKY PODPORUJE DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉ VYVRAŽĎOVÁNÍ PALESTINSKÝCH CIVILISTŮ NA JEJICH ÚZEMÍ. AMERICKÁ A ŽIDOVSKÁ ZLOČINNOST NEZNÁ MEZÍ. JAK Z INDIÁNEK KDY, AMERICKÁ VLÁDA LIKVIDOVALA VŠECHNY INDIÁNSKÉ OBYVATELE VČETNĚ DĚTÍ STARCŮ A ŽEN V JEJICH TÁBORECH, STEJNĚ TAK DNES ŽIDI LIKVIDUJÍ VEŠKERÉ PALESTINSKÉ OBYVATELA NA JEJICH ÚZEMÍ. JE TO OBYČEJNÝ LIDSKÝ HNUS. PŘED 80LETY FAŠISTÉ A JAPONCI JAKO VÝSPY TECHNICKÉHO POKROKU POTŘEBOVALI MÍT PRO SVOU EXPANZI ČISTO DNES USA A ŽIDI
  • Jan P  | 28.12.2023 13:50  | Reagovat
    Být architektem Grycem, tak za vlezprdelkoství bolševikovi a kariérismus raději dnes lezu kanálama. Pokrytecky vůbec nemoralizuju o anonymních přispěvatelích... Jenže to by musel předně mít nějaký svědomí a charakter, který NIKDY neměl-) Základem politické svobody je ekonomická svoboda. Kapitalistické vykořisťování nám bere vše, co nám liberalismus slibuje. Nemáte svobodu a svobodu. Máte účty a směnu obětující identitu kvůli výplatě a trochu klidu, když nezpůsobíte příliš mnoho problémů. Největšími šiřiteli hoaxů a tvrdých dezinformací (účelových lží) byly vždy elity, ke kterým se starobní důchodce a Havlův zelinář Gryc hlásí.
  • Svatopluk Beran  | 29.12.2023 08:21  | Reagovat
    Putin ¨ demilitarizuje a denacifikuje Ukrajinu, Netanjahu, Biden, demilitarizuje a deradikalizuje Gazu. -------------------------------------------------------------------- Ukrajina je ohromná země na jejímž omezeném území vedou Spojené Státy Americké přes nacionalistické Ukrajinské občany - (pohrobky fašistických Banderovců) - obchodní válku s Rusy, kteří vedou na Ukrajně (v reakci na AMERICKÝ PUČ V ROCE 2014 V KIJEVĚ PROTI LEGÁLNÍ VLÁDĚ PŘED VOLBAMI), preventivní NELEGÁLNÍ válku proti ukrajinskému vyvražďovacímu nacionalismu a za své legální obchodní zájmy prodeje levnějších uhlíkových surovin do Evropy, než USA VNUTILY drahé uhlíkové suroviny EVROPĚ, TÉŽ ZNIČENÍM OBOU VĚTVÍ NORDSTRÍMU. ------------------------------------------------------------------ V MALÉ UZAVŘENÉ KLECI A NA CIZÍM ÚZEMÍ - V GAZE - VEDOU ŽIDÉ, ILEGÁLNÍ GENOCIDNÍ, NEMILOSRDNÉ, VYVRAŽĎOVÁNÍ. ZÁSOBOVÁNI ZBRANĚMI, FINANČNÍ PODPOROU A LOGISTIKOU USA, PROTI DĚTEM - ŽENÁM - STARÝM ONČANŮM - NEMOCNÝM TEDY PROTI PŮVODNÍMU OBYVATELSTVU - CIVILISTŮM. VYVRAŽDILY TAK ŽIDÉ ZA PODPORY USA JIŽ PŘES 20 000 OBČANŮ PALESTINY Z TOHO VĚTŠÍ POLOVINU DĚTÍ A ŽEN. (nějak podobně se choval wermacht v totální válce po přepadení SSSR ve východní části Evropy) TAK TAKTO SI DNES USA PŘEDSATVUJÍ ŠÍŘENÍ DEMOKRATICKÉHO HOSPODÁŘSTVÍ A EKONOMIE. JEN TAK MIMOCHODEM BYLO PŘED ÚZEMÍM GAZY NALEZENO OBROVSKÉ LOŽISKO UHLÍKOVÝCH ENERGETICKÝCH ZÁSOB NEZBYTNÝCH PRO ŽIDOVSKOU PERSPEKTIVU. PŘEDEVŠÍM PROTO DOCHÁZÍ DNES PO AMERICKU K DEMOKRATICKÉMU OBCHODNÍMU VYVRAŽDOVÁNÍ PALESTINCŮ NA JEJICH VÝSOSTNÉM ÚZEMÍ DNEŠNÍ SIONISTICKO-ŽIDOVSKOU ULTRAPRAVICOVOU VLÁDOU A TO ZA PŘÍMÉ PODPORY NAŠÍ PĚTIKOALIČNÍ VLÁDY DEZOLÁTŮ.
  • Jan P  | 29.12.2023 10:46  | Reagovat
    "Takové jednání by pravděpodobně znamenalo předání části Ukrajiny Rusku." Bidenova administrativa v tichosti mění svou strategii na Ukrajině https://www.politico.com/news/magazine/2023/12/27/biden-endgame-ukraine-00133211?fbclid=IwAR11sENlPbewJpG6h4VjQ9yEEpkTWOiqRoPzSNrAPNvQKohOcYrGG5UFZ-4
  • Svatopluk Beran  | 29.12.2023 13:08  | Reagovat
    V takovém to případě Spojené Státy Americké bohatě dosáhly svých postupných cílů v přiblížený se k surovinovým Ruským Sibiřským zdrojům. Budou mít na Ukrajině své vojenské základny s nosiči atomových zbraní a to bez možnosti kontroly Ukrajinských občanů, tak jak to mají ve většině Evropských zemích a pravděpodobně jak se i dohodla kr.va ČERNOCHOVÁ s územím ČESKÉ REPUBLIKY. Plus v boji zocelenou a početně i výzbrojí vybavenou nejsilnější pozemní vlezd.prdelovou UKRAJINSKOU armádu z celé Evropy. Za další generaci, po konsolidaci Ukrajiny, kterou dnes platí a i do budoucna platit Evropa, už nebudou muset Americké vlády spolupracovat s Evropou, pokud ta jim odmítne se spolupodílet nějakým způsobem na vojenském SIBIŘSKÉM dobrodružství. Budou jim na to stačit občané a území Ukrajiny, přičemž bude Ukrajina tvořit i nárazníkové pásmo pro USA, s případně nesouhlasící Evropou.
  • Svatopluk Beran  | 29.12.2023 13:31  | Reagovat
    STÁLE MNĚJME NA PAMĚTI WILSNOVU HOSPODÁŘEKOU MILITARISTICKOU DOKTRÍNU USA, NASTAVENOU PO ZMANIPULOVANÉM HLASOVÁNÍ V ROCE 1913 - PROSAZENÍM FEDu JAKO JEDINNÉ CENTRÁLNÍ BANKY USA A V ROCE 1943 BRETONWODSKOU KONFERENCÍ I SVĚTA. ZVLÁŠTĚ SI PAK POVŠIMNĚME KONCE DOKTRÍNY, KDE SI VLÁDY SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH DOPŘEDU VYMIŇUJÍ JAKO SVÉ BOŽSKÉ, NEZPOCHYBNITELNÉ PRÁVO VÁLČIT A VÉST VÁLKU NA ÚZEMÍ KOHOKOLIV, KDO BY JIM TO NA SVÉM NEAMERICKÉM ÚZEMÍ NEUMOŽNIL A TÍM JIM PŘEKÁŽEL V JEJICH OBCHODNÍCH CELOSVĚTOVÝCH POTŘEBÁCH. Na velkovýrobu vybudované hospodářství nutně potřebuje velkospotřebu a vyžaduje si i surovinové základny, které by byly odbytištěm těchto hotových výrobků. Americké hospodářské zájmy se nemohou isolovat jen na americkou pevninu, neboť jejich polem působnosti se stává celý svět. JSOU LI TYTO ZÁJMY PŘÍLIŠ NEBEZPEČNĚ OHROŽENY, SPOJENÉ STÁTY, NEMAJÍ LI RADIKÁLNĚ MĚNIT LINII, PO KTERÉ KRÁČEJÍ, JSOU PŘIPRAVENY HÁJIT JI I VOJENSKY.
  • Jan P  | 29.12.2023 18:31  | Reagovat
    "Žádná válka, ale třídní válka! Hlavní nepřítel je doma!" Za poslední rok se frontová linie na Ukrajině téměř nezměnila, a to i přes obrovské ztráty na obou stranách. Jak se boje přesouvají do jasně beznadějné „poziční fáze“, počet příznivců příměří mezi obyvatelstvem obou zemí roste. Podle posledních průzkumů veřejného mínění (i přes veškerou jejich relativitu v situaci eskalace militarismu a represí vůči disidentům) bylo v Rusku 48 % pro zahájení jednání a pouze 39 % pro pokračování vojenských operací (Russian Field poll), a na Ukrajině byli pro mírové vyjednávání a řešení konfliktů vyjádřilo na podzim 44 % až 48 % (ratingový průzkum). Počet lidí ochotných jít na frontu neustále klesá, a to nutí úřady obou států urychlit mobilizační úsilí a uchýlit se k hrubému a neskrývanému násilí.
  • Svatopluk Beran  | 29.12.2023 20:48  | Reagovat
    Viděli Češi a předseda Českého senátu dnešní záběry z Gazy po té co židovská společnost změnila místo festivalu s mezinárodní účastí z původního místa před místa průniku Palestinců do Izraele? Kdy byla americká vojenská sedmitisícová flotila spolu s letadlovou lodí připravená několik dní předem před útokem Palestinců na Izrael u židovských břehů chránit odvetný židovský útok a Mosad vůbec o ničem nevěděl a nic netušil i když má na palestinských územích své skryté agenty a nejmodernější odposlouchávací a monitorovací zařízení? https://blisty.cz/art/116836-videli-cesi-ty-zabery-z-gazy.html Viděli jste pasáž, v níž se dav stovek dětí snaží protlačit rukama skrz železné mříže, aby dostal nepatrnou porci jídla? Nejedí proto, aby se nasytily, ale proto, aby si uvědomily, že jídlo existuje. Viděli jste záběr na šestileté dítě, které čeká hodiny ve frontě, ale už na něj nic nezbylo, a tak mu několik dětí nalije polévku a ono šťastně odběhne, jako by jeho rodiče ještě žili a obležení bylo zrušeno. Viděli jste klip natočený nikoli v Gaze, ale na Západním břehu Jordánu, kde stojí skupina mladých lidí, pak utíkají před střelbou a Rami al-Jandab padá. Zdá se, že se plazí dopředu, ale ve skutečnosti je na záběrech vidět, jak se svíjí v křečích. Přijíždí džíp a zastavuje asi tři metry od něj. Voják nonšalantně otevře dveře a dokončí práci dávkou z pistole.
  • Jan P  | 29.12.2023 21:11  | Reagovat
    Sváťo, nejhorší je, že tahle kreatura Tomáš Pojar(poradce pro národní bezpečnost) má velký vliv na zahraniční politiku vlády. Fakt zlý sen!

Přidat Komentář Vrátit se nahoru