Reklama
Dnes je neděle 22.09.2024      svátek má Darina
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

Kdo s koho

Petr Klukan | 11.02.2013 08:30

Dva tábory, dva pohledy na věc. Který z nich má pravdu? Je správné omilostněnou učitelku z Dolní Cerekve vrátit zpátky k dětem? Amnestie s tím vcelku nemá co dělat, protože by bylo jen otázkou času, kdy si trest „odpyká“, a pak by nastala stejná situace: Může se vrátit zpět? Nic už nevrátí rodičům jejich dítě, a bolest, kterou si neumíme představit, a možná nechuť ještě někdy spatřit paní učitelku v roli vychovatelky jsou pochopitelné. Pokuste se ale vžít i do role učitelky, coby „hlídacího psa“ dětí na vycházce, která si s sebou smrt dívky také navždy ponese. Není stále jednou nohou v kriminále? V konkrétním případě se jednalo o neukotvenou branku. Pravdou bude, že kdyby s dětmi na hřiště vešla jiná učitelka, byla by stejně vinna. V případě cerekvické branky by pomohla větší předvídavost. Kdyby ale v životě neplatí. První chybná předvídavost by neměla navždy učitelku odříznout od jejího povolání. Největším úskalím se tak stává malá velikost obce. Kdyby pracovala třeba v Jihlavě, přešla by na školku jinou, kde by rodiče o její minulosti pravděpodobně nic netušili.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Bernard.
D96ZW4P www.yandex.ru: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
ComCASHerync: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Ořechov, Opálka, Out Distance
Anthonyastom: DENACIFIKACE + NORMALIZACE

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

2 komentářů

Přidat Komentář

  • Fejinka  | 11.02.2013 09:23  | Reagovat
    Kdo nezná situaci jako pedagogický dozor ať už ve školce, na základce či na střední škole z vlastní zkušenosti, neví o čem mluví. Bohužel, stalo se a je to smutné. Kdyby tam stála jako dozor samotná matka, asi by to bylo stejné, je to můj subjektivní názor. Ony ty naše dětičky, počínaje základkou, se snaží "očůrat" každý dozor hlavně na výletech, kurzech, na horách, nebo ve škole jak to jde. A správně jak bylo řečeno, jste pořád jednou nohou v kriminále. Stačí, aby se dívčiny domluvily, že jim kantor poklepe na rameno za dobrý výkon, nebo při "záchraně na cvičení na nářadí" a on ji chytne při pádu a máte na průšvih zaděláno...obtěžování. A nedej, bože, aby vám dcerunka přišla do jináče někde na kurzu. Ještě štěstí, že jsou dnes polepeny"anti...náplastmi a pilulky jim padají div ne z kapes, dříve to bývalo horší. Tak to dnes chodí a to nemluvím, že něco z legrace "plácnete" a hned je to "harašení".
  • Fejinka  | 17.02.2013 10:37  | Reagovat
    Ještě k té naší zlaté mládeži, co si dnes ve škole, jako takové, může dovolit. Kapitolou sama pro sebe jsou např. omluvenky a s tím úzce souvisící záškoláctví. Osmnáctiletí si je píší samotní a tak vám je klidně napíší u katedry, jen co si "vymyslí" důvod nepřítomnosti. Kantor je zde za blbce, protože všichni vědí, že je to téměř vždy, hloupost. Těm mladším to píší rodiče a v hodně případech kryjí své ratolesti. Pokud je dítě opravdu nemocné, tak mu někdy lékař napíše omluvenku bez poplatku, jindy mu nenapíše nic. Je v tom , česky řečeno bordel, jelikož si naši páni ministři školství nechali vnutit od ministra zdravotnictví, že je povinně lékaři psát nebudou a je zaděláno na podvody či podvůdky. Učíme je podvádět už ve škole. Proč nejsou stanovena nějaká jasná pravidla, která by tento nešvar zamezila. Potom se diví jaká je vysoká absence. Včera v Hyde parku mluvil nějaký přestavitel vědy o přednáškách na vysoké škole. Hrozně ho uráží, když si před ním část studentů začně snídat a popíjet z lahví, mnozí s čepicemi na hlavě. Otřesné. A to jsou vysokoškoláci. Potom se divíme, že učitelování nemá svoji vážnost a úroveň školství jde do háje, slušně řečeno. Zde to začíná. Pokud se nepřitvrdí a nezavedeme jasná a striktní pravidla, bude to stále horší a horší.