Reklama
Dnes je neděle 22.09.2024      svátek má Darina
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

Odebrat cenu?

Petr Klukan | 26.03.2013 10:30

Závodník s oceněním nejen od sportovců, ale i od města Telče za příkladnou reprezentaci, sedí ve vazbě. A hrozí mu za údajnou loupež vězení. Pokud ho soud uzná vinným, má mu vedení Telče odebrat cenu města? Někteří tvrdí, že by tak učinit mělo, jiní, že nemělo. Ať už soud dopadne jakkoliv, cena by mu měla zůstat, pokud ji obdržel za sportovní reprezentaci města. Jiná situace by nastala u člověka, který by ocenění získal za výchovnou činnost na dětském táboře, a časem by se provalilo, že dětem kradl ze stanů peníze. Tomu by bylo třeba ocenění exemplárně a hned odebrat. Existují však mnohem těžší a spornější případy: Představte si třeba spisovatele píšícího skutečně vynikající knihy o ušlechtilosti hodné Nobelovy ceny, který by ve svém skutečném životě lhal a podváděl. Ocenili byste ho?

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Bernard.
D96ZW4P www.yandex.ru: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
ComCASHerync: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Ořechov, Opálka, Out Distance
Anthonyastom: DENACIFIKACE + NORMALIZACE

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

3 komentářů

Přidat Komentář

  • JD  | 26.03.2013 11:22  | Reagovat
    Pane Klukane, ještě chvilku počkejte. Já vím že komunisti pomalu přebírají otěže, ale ještě chvíli si musíte počkat na EXEMPLÁRNÍ odebírání titulů a bůhvíco ještě. Teď svou touhu po něčem EXEMPLÁRNÍM můžete ukojit třeba když si připomenete mediální šarádu a výši trestů pro žháře(!) z Vítkova.
  • VladimírV  | 26.03.2013 12:15  | Reagovat
    Proč do tohoto tahat politiku? Pokud se někdo dopustí úmyslného trestného činu (např. loupeže), je to zavrženíhodná záležitost. Pravidla obecné morálky platí za každého režimu a kdo se jim protiví, musí počítat s adekvátní reakcí společnosti. Tedy ne pouze s trestem. Ocenění občanů čestnými poctami by tedy mělo respektovat i jejich morálku.
  • Jaroslav Němec  | 30.03.2013 08:42  | Reagovat
    Jako bývalý sportovec vím, kolik úsilí, dřiny a pokory musí vrcholový sportovec vynaložit, aby byl nejlepší. Pokud super výsledku dosáhl poctivě a bez "pomůcek" v podobě podpůrných prostředků, tak mu pocty náleží a nebral bych mu je. Pokud budu konat jakoukoliv činnost, která není v souladu s platnými právními předpisy nebo zákony, tak musím v případě odhalení počítat s „odměnou“ v podobě trestu. A pokud bude můj přečin souzení hoden a soud rozhodne, že trestem, který mne napraví nebo by mne napravit mohl, bude vězení, tak v souladu se zákonem nechť tomu tak je. S tímto možným výsledkem každý „zločinec“ počítá (i když doufá, že nikdy dopaden nebude). Když už ale dopaden byl a je po zásluze „odměněn“, tak mu neberme jeho potrestání a nechejme jej si tuto odměnu vychutnat až PO OKRAJ - což je v rozporu s nedávnou amnestií - ale o tom bylo napsáno už mnoho. Tolik k příspěvku pana Klukana.