Reklama
Dnes je neděle 22.09.2024      svátek má Darina
Zpět
Petr Klukan

Narozen 2. 4. 1961 v Jihlavě, je absolventem Přírodovědecké fakulty UJEP Brno. Od roku 1993 je šéfredaktorem Jihlavských listů. Mezi jeho největší záliby patří fotografování.

http://www.jihlavske-listy.cz

Havel, Klaus a Zeman

Petr Klukan | 21.04.2013 17:15

Návrh jihlavského zastupitele na pojmenování nějaké části města po prezidentu Václavu Havlovi se sice nesetkal s příliš velkou odezvou, přesto se v zákulisí o podnětu hovoří. Jedinou podmínku měl přednést primátor města: Přejmenování musí co nejméně zatížit Jihlavany, třebas výměnou jejich občanských průkazů. V diskuzi na radnici je prý již návrh „Tři jednou ranou“ – tedy pojmenování určitých oblastí po všech třech novodobých prezidentech. Tzv. Keťásek pod autobusovým nádražím, kde nikdo nebydlí, se přejmenuje na Park Václava Havla, spojnice Keťásku s tenisovými areály se bude jmenovat Tunel Václava Klause a jez v nedaleké řece Jihlavě ponese název Splav Miloše Zemana. Odpůrci prezidenta Zemana, kteří mu nemohou zapomenout podpásovou prezidentskou kampaň, se prý domáhali, aby se podle něho pojmenoval blízký kanalizační sběrač, tzv. stoka, to ale bylo většinou bleskově zamítnuto. Nevěříte? Nevadí, radnice očekává vaše občanské návrhy.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Bernard.
D96ZW4P www.yandex.ru: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
ComCASHerync: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Ořechov, Opálka, Out Distance
Anthonyastom: DENACIFIKACE + NORMALIZACE

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

6 komentářů

Přidat Komentář

  • XXXXX  | 22.04.2013 08:48  | Reagovat
    :-)
  • VladimírV  | 22.04.2013 10:55  | Reagovat
    Jako pokus o fór je to dobré, k diskuzi ovšem ne. Nemyslím si, že by si páni zastupitelé měli zatěžovat svoje mozkovny podobnými výmysly. Město má svoje problémy a priority. K těm by měli napnout svoje úsilí.
  • Libor Furbacher  | 22.04.2013 15:22  | Reagovat
    Pane Vladimire ,vy taky pracujet 24 hodin denne ze ?Napadlo vas treba ze to pan Klukan napslal ve svem volnem case?
  • Daňový soumar  | 22.04.2013 19:10  | Reagovat
    Vladimíre víte co je ironie ? Náhodou tohle je nejlepší co jsem kdy v JL četl. Bravo.
  • Zítek  | 24.04.2013 22:42  | Reagovat
    Pro doplnění článku o Gondovi: https://docs.google.com/document/d/1NXIhqKMqHoczYE3mLnZkW6cAYTcJUlmWsgFRkXXyVsA/edit Cituji Gondu: A postavíme-li stranou tu nejpodstatnější otázku, tj. materiálně důkazní bázi, která zcela jasně usvědčuje z provedení popravy německé nacisty, můžeme zmínit i dva dosavadní relevantní případy soudního projednání otázky Katyně. Ve svědeckých výpovědích u norimberského tribunálu týkajících se Katyně byli jako pachatelé jasně doloženi němečtí nacisté. To znamená, že Gonda zpochybňuje zločin komunistů a také by na něj podle toho mělo být pohlíženo a budu rád, když to jeho vyjádření JL zveřejní.
  • Jan P.  | 30.04.2013 12:22  | Reagovat
    Jihlavský zastupitelé by měli řešit závažné problémy,které jsou pro život lidí ve městě klíčové. Není se čemu divit,že návrh zastupitele Marka Hovorky se nesetkal s příliš velkou odezvou. Většina občanů města oprávněně kriticky hodnotí práci vedení radnice a celého zastupitelstva. (Ne)řešení požadavků společnosti jsou např.školky, jízdní řád MHD,zimní údržba chodníků,doprava atd.Legitimní kritika řady občanů v době krize je na zvyšující se poplatky za veřejné služby,kdy většině lidí stagnují nebo klesají mzdy a rostou počty lidí bez práce.Legitimní pochybnosti občané mají nad smysluplností některých stamiliónových projektů a investic města. Proč vedení radnice a většina zastupitelů problémy většina lidí ve městě neřeší? 1,Není politická vůle zajistit všem občanům(daňovým poplatníkům) kvalitní dostupné veřejné služby. 2,Transparentním způsobem nejsou občané dostatečně informováni o hospodaření města s veřejnými prostředky apod. 3,Nemožnost občanů se přímo spolupodílet na rozhodování života ve městě(rozpočet města,investice) Např.hlasováním formou internetu.1000-hlasů = 1 hlas zastupitele. 4,Na komunální úrovni stejně jako na celostátní převažují zájmy stranické,osobní a ekonomických elit. Bez nutných systémových změn(posílením práv občanů) jak na úrovni komunální tak celostátní budeme nadále s politickou kulturou a stavem demokracie u nás frustrovaní a deprivovaní. Příští rok bude rokem supervolebním.Čekají nás také volby komunální.Je potřeba uvážlivě vybrat ve volbách strany nebo hnutí za které budou kandidovat důvěryhodné osoby a ve svém programu mají participaci občanů(účastenství). Jihlavské sociální demokracii ve volbách do městského zastupitelstva na podzim roku 2014 by rozhodně pomohl pořádný výprask od svých voličů a pobyt na čtyři roky v opozici.